Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

Instantanee electorale – nucleul campaniei

Acum cateva luni, inainte chiar de suspendarea presedintelui, incercam sa identificam nucleul mesajelor electorale ale aliantei USL, mesaje promovate de aparatul electoral formidabil pe care il au la dispozitie. Incepand cu propaganda dura promovata de cele 3 statii de televiziune “stirista”, care stau la dispozitia USL si pana la diverse institutii ale statului, care sunt folosite intr-un fel sau altul pentru a promova programul electoral al guvernantilor actuali.

Nucleul mesajelor USL este clar, primitiv si apeleaza la emotionalul public cel mai profund cu putinta – ură, frică şi speranţă!     Ura fata de Basescu promovata cu orice ocazie sau  in context si fata de PDL-ul in corpore “corupt si clientelar” – frica de o situatie economica mai grea si reduceri ale masurilor asistentiale  care au fost explicate extrem de prost de guvernele anterioare si speranţa ca un guvern USL ar putea sa acorde ceea ce nu se mai poate acorda – cresteri ale pensiilor si ale salariilor bugetarilor.  

Din nefericire, desi am scris si am trimis toate opiniile noastre foarte argumentate, nimic nu se vede in “debandada” comunicarii ARD, care continua sa actioneze deficitar, fara rost si ineficient prin comunicatori care nu numai ca nu conving, ci mai mult fac treaba mult mai facila pentru USL. Iesirea la rampa in ultimele doua zile a dnei Udrea va costa extrem de scump alianta ARD si lucrul va putea fi observat in sondajele imediat viitoare.  

Cu un nucleu propagandistic de genul mentionat mai sus nu se poate “concura” decat cu mesaje care sa contina elemente asemanatoare, extrem de simple si la fel de eficace. Ura fata de o guvernare  de inspiratie comunist-securista si rusofila (Iliescu-Voiculescu), care incearca sa acapareze statul de drept si sa subordoneze toate institutiile statului si mai ales Justitia care l-a condamnat pe Nastase. Frica (recunoscuta de Ponta)  de lipsa resurselor (fara ajutoarele UE si FMI, statul nu poate functiona pana la finalul anului) care ar face imposibila mentinerea la nivelul actual si plata la timp a pensiilor si salariilor. Speranta adevarata poate fi numai in Uniunea Europeana si in sustinerea politica, sociala si financiara pe care o putem primi acolo.

Lucrurile pot fi demonstrate simplu, direct si cu cifre. Trebuie de mentionat ca ARD nu poate nici pretinde si nici poate recupera un electorat profund dependent, dar poate capta cele 10 procente necesare in alegerile din 9 decembrie 2012.

Am impresia ca si oficialii ARD, dar si presa atat cat mai exista sunt neprofesionistii desavarsiti. Nu cred ca scrisoarea lui Ponta de ieri cu cele 8 puncte, inaintata lui Barroso   a fost inteleasca de acestia. Aceasta scrisoate este documentul ultimativ al “habarnaismului” guvernarii USL. Nici macar doua puncte din cele 8 nu apartin prerogativelor legale pe care le are Barroso in functia lui.  

Aceasta scrisoare dovedeste ca oamenii care ne guverneaza habar nu au ce inseamna Uniune Europeana, structurile ei, legislatia comunitara.

Nici nu au de unde sa stie. Lipsa de profesionism ne anunta un an 2013 devastator daca USL vor guverna! Sper sa nu o simtim cu totii.    

Addenda @Cetatean – Analiza discursului lui Ponta – 17.10. 2012

Am ascultat ieri cu atentie discursul lui Victor Ponta de pe stadion. Un discurs liber, fara pregatire prealabila, si care tradeaza cel mai bine functionarea mintii lui Victor Ponta. Formulez cateva observatii :

1. Mesajul de campanie a USL are doua concepte centrale  « Schimbarea pana la capat » si « Repararea nedreptatilor ». Linia generala suna astfel: « Noi suntem buni, pentru ca va scapam de ei, care sunt rai pentru ca v-au furat (salariile si pensiile). De aceea, votati-ne si nu ne intrebati nimic de planurile noastre. Intai va eliberam, apoi mai vedem. Victorie ! ». Aceasta linie generala are si un mesaj scurt, la care Ponta aproape ca a cersit huiduielile audientei, care a raspuns destul de greu la strigatul : « Jos Basescu ! ».  

2. Victor Ponta a evitat cu dificultate sa mentioneze dezastrul facut de USL de cand e la guvernare. Mesajul transmis a fost acesta : « In cele 5 luni, am inceput sa reparam nedreptatile  facute de PDL si regimul Basescu. Trebuie sa continuam, aduceti-ne la putere si apoi o sa indreptam totul ». Victor Ponta are in continuare un discurs de Opozitie, de parca nu ar fi la putere de 5 luni : 2012 e anul marii schimbari : « Mergem inainte, facem dreptate pana la capat  si rasturnam regimul Basescu-PDL». Aici e vulnerabilitatea cea mare a USL pe care Ponta se chinuie sa o oculteze prin mesaje despre « repararea nedreptatilor » si prin minciuna « restituirii salariilor si pensiilor ».

3. Cu referire la cele 5 luni « dificile », Ponta a afirmat ca se uita in ochii electoratului cerandu-i: « Nu le acordati iertare si imunitate celor care v-au furat si si-au batut joc de voi, merita sa plateasca ». Mesajul implicit este clar : USL nu se poate lauda cu nimic, insa ramaneti pana la capat cu USL, deoarece ceilalti sunt mai rai si ii urati mai mult decat pe noi, care suntem incompetenti.

4. Ponta vinde iluzii sub mesajul « vrem sa facem ». Recurenta promisiunilor implementate in viitor ascunde lipsa de realizari economice ale USL. La critica economica, USL raspunde cu personalizarea mesajului de ura (Udrea, Boc, Igas) si cu promisiunea unui viitor de aur (2012-2016).

5.  Tema « 7,5 milioane de romani care au votat la referendum » este insotita acum de mesaje repetate catre cei care nu au votat la referendum. Acest lucru arata ca USL nu mai este asa increzatoare in electoratul dur pentru a atinge peste 50% din mandate. Sondajele actuale arata ca USL are doar 47% la votul politic.

6. Revine obsesiv mentionarea celor « 5 luni dificile » (ca un fel de lovitura preventiva). Acest lucru tradeaza frica lui Ponta de a fi combatut pe terenul evaluarii performantei guvernamentale. Tendinta lui spontana e de a da vina pe altii si de a spune ca nu e vina lui ca lucrurile merg prost in economie.

131 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  • salut TDS,
   Probabil partenerii se dau mult prea mari decat sunt si in teritoriu blaturile sunt intr-o veselie greu de acceptat

   Theophyle

   18/10/2012 at 3:23 pm

 1. O analiza foarte buna si succinta!Felicitari!

  balzarius

  18/10/2012 at 3:28 pm

 2. Buna ziua
  Felicitari @Cetatean pentru serialul despre justitie!
  Probabil Ponta a vrut in discursul lui sa spuna asa ceva:
  http://www.youtube.com/watch?v=S3RHnKYNvx8

  IonP

  18/10/2012 at 3:28 pm

  • IonP salut,
   Ponta nici nu a auzit de respectivul FDR.

   Theophyle

   18/10/2012 at 3:33 pm

 3. Buna ziua,
  cand isi anunta ARD candidatii? Comisia pentru integritate si-a terminat treaba? Eu inca n-am aflat nimic dinspre ARD.

  cedric

  18/10/2012 at 3:29 pm

  • Salut Cedric –
   probabil pe luni sau marti. Nu inca, nu au incheiat, probabil luni.

   Theophyle

   18/10/2012 at 3:31 pm

 4. cedric,din cate am inteles vineri comisia isi va fi incheiat treaba.

  balzarius

  18/10/2012 at 3:30 pm

  • balzarius,
   Vezi mai sus

   Theophyle

   18/10/2012 at 3:32 pm

 5. Atrag atentia asupra ilustratiei postarii: cei doi boi ai USL trag unul hais si altul cea. In fiecare din cele doua poze, ponta si antonescu sunt in disonanta gestuala. In plus, din atitudinea lui Antonescu reiese ca aceste nu comunica nimic cu sala, el este in pozitia de primire: aplauze cat merge pe covorul rosu, ovatii cand este pe treptele estradei (de aceea si sta cu mana la inima). Ponta insa comunica: intinde mana sau saluta.

  Antonescu se crede adulat, considera ca nuare decat sa isi inceapa unul dintre discursurile lui si sala va fi la picioare. El primeste, sala da.

  Ponta munceste pentru asta: saluta, intinde mana, face gesturi de apropiere. El da, ca sa primeasca.

  Cetatean

  18/10/2012 at 3:34 pm

 6. Resalut
  O comparatie istorica
  In 1921, Mussolini , fost membru de vaza a partidului socialist italian , se aliaza cu liberalii si alte forte extremiste in o coalitie numita „Bloc national” . Obtin 19 % din voturi si 105 posturi in parlamentul italian .
  In 1923 , modifica legea electorala pentru a asigura celor care obtin cel putin 25 % din voturi , 2/3 din posturile de parlamentari . (acum coalitia lui Mussolini se cheama „Lista nationala” ) . Ghici cine cistiga alegerile din 1924 ? Ce a urmat o stiu toti cititorii de carte de pe planeta asta .

  Se spune ca istoria nu se repeta dar se constata ca atunci cind liberalii se coalizeaza cu socialistii (post comunisti la noi ) , putem vedea istoric cam ce va urma . 😦
  . Aleanta italiana dreapta -stinga doar de dragul puterii a dus la exterminarea fizica a liberalilor , a intregii opozitii si instaurarea dictaturii fasciste .
  De regula istoria invata . Indiferent ca vorbim de Mussolini , Ponta sau Antonescu . Care ultimul a mai fost in istoria patriei noastre dar mai sus in grad . Era general dar si autopromovat maresal . Ce a reusit sa realizeze , se stie . Tot o dictatura . 😦

  De capacitatile economice a cuplului mioritic Ponta – Crin , inutila oricare discutie . 😦

  Votati cum vreti dar sa nu spuneti/plingeti ca nu stiati exemplele istorice . 🙂

  stefan60

  18/10/2012 at 3:36 pm

 7. s-a notat. Oile lui Becali vor fi fericite chiar si in dictatura :mrgreen: Dictatorii mananca icre negre si caviar, nu pastrama de oaie.

  Cetatean

  18/10/2012 at 3:38 pm

  • in usl va avea loc revolta oilor ( deh mieii au imbatranit ) .

   zigzag

   18/10/2012 at 3:55 pm

 8. Dl. Thephyle, aveti un mail

  Giorgia

  18/10/2012 at 3:40 pm

  • Sarut mana, am vazut si am raspuns!

   Theophyle

   18/10/2012 at 3:49 pm

 9. Stiu, sunt banat ( si as mai fi din nou daca mi s-ar ridica sanctiunea).
  Dar nu pot sa nu aplaud recomandarea facuta azi de Theophile ptr niste mesaje clare si mai ales ptr continutul lor.
  Ura, Frica , Speranta.
  Exact pe asta trebuie marsat.

  Si nu pot sa nu fiu de acord din nou cu perceptia ca ARD nu reuseste sa aiba o comunicare eficienta.
  Despre aparitiile lui Udrea nu mai spun. Nu sunt printe cei ce nu o suporta dar stiu prea bine ca sunt enorm de multi care au alergie la ea. Asa ca ar face bine sa taca.

  Valentin

  18/10/2012 at 3:47 pm

 10. Senzatia mea este ca ARD-ul s-a obisnuit cu ideea infrangerii,adoptand o atitudine defetista.Probabil,nu vad cum ar putea ajunge la 30%,targetul impus de TB.Chiar si asa,faptul ca PDL-ul nu doreste sa promoveze oameni noi,novatori imi arata inca o data ca acest partid nu se mai identifica cu mesajele Presedintelui,a carui teza(una dintre ele) a fost aceea a reformarii clasei politice.Chiar si inamicii nostri au reusit sa aduca cateva schimbari in ograda lor,ca sa zic asa,chiar daca au fost de fatada,pe cand pdl e condus de aceiasi oameni de 20 de ani:blaga,cezar preda,oltean si toata suita la care se adauga si controversata dna Udrea,care a produs multe deservicii de imagine partidului,si implicit aliantei si lui TB.Cam asta e frustrarea mea,ca oameni integri si valorosi precum MRU,Cristi Preda,Macovei s.a.sunt renegati sau marginalizati de propriile partide.Nu e deloc intamplatoare retragerea lui Voinescu,o pierdere majora pt pdl si alianta de dreapta.

  balzarius

  18/10/2012 at 3:49 pm

  • hehe 🙂
   FC e creditata cu 4,1% adica in curind ii depaseste pe unguri !
   Pe timpiti nu prea are cum sa-i depaseasca, tampitii in Romania sunt in jur de 30%

   lastnightmusic

   18/10/2012 at 3:58 pm

   • numa’ ?

    arrletty

    18/10/2012 at 6:05 pm

 11. salut! excelenta postarea de azi .chiar de manual. va felicit ! astept sa se regaseasca in discursul celor de la ARD .

  zigzag

  18/10/2012 at 3:53 pm

 12. Al cui este GSS?

  cedric

  18/10/2012 at 3:55 pm

  • singurul GSS pe care eu il cunosc este asta:

   http://www3.norc.org/GSS+Website/

   si astia sunt americani

   Theophyle

   18/10/2012 at 4:11 pm

   • Poate lucreaza cu money channel din Romania

    Theophyle

    18/10/2012 at 4:13 pm

    • e un SRL de pe langa PNL: se cheama Grupul de Studii Sociale 2000.

     Cetatean

     18/10/2012 at 4:17 pm

 13. Referitor la declaratia lui MRU:

  http://www.romanialibera.ro/actualitate/alegeri-2012/ungureanu-nu-stiu-cat-va-rezista-alianta-romania-dreapta-281048.html

  Trebuie inteleasa in contextul ei. ARD este o alianta electorala si nu una politica. In afara de asta, PDL se comporta cu partenerii, adica PNTCD si FC cam de sus si incearca sa-si bage oamenii cam peste tot. In multe locuri blaturile sunt mai mult decat evidente.

  Din cate stiu Pavelescu a ajuns cam la capatul rabdari in special ca mult prea curatii pedelisti incearca sa parasuteze oameni in diaspora, dintre ei traseisti notorii genul unui domn Moescu fost taranist care se doreste candidat in diaspora americana. De mentionat ca acest domn este si un om cu pile inalte in comisia de etica si integritate.

  Theophyle

  18/10/2012 at 4:00 pm

 14. Am inteles ca la mitingul usl de ieri au participat ambasadorul rus si cel chinez…

  balzarius

  18/10/2012 at 4:00 pm

  • Cuba ? Corea de Nord ? Belarusul ? Nimic ? vai, vai, greseala de strategie, cum sa ignori tari asa de importante. Ca nu vad cu cine altcineva, pe linga former URSS & China si astia s-ar mai putea asocia usl-ul.

   arrletty

   18/10/2012 at 6:10 pm

 15. Din cate stiu,GSS este/era condus de un apropiat al lui andronic

  balzarius

  18/10/2012 at 4:16 pm

 16. e un SRL de pe langa PNL: se cheama Grupul de Studii Sociale 2000

  Cetatean

  18/10/2012 at 4:18 pm

  • Se pare ca Roman candideaza in locul lui Ghise!

   cedric

   18/10/2012 at 4:26 pm

 17. Daca asta nu va fi propus de Pivniceru ca Procuror General, sa imi spuneti mie:

  Procurorul sef Constantin Sima: ”Interceptarile trebuie efectuate de o unitate centrala independenta aflata sub autoritatea Parlamentului Romaniei, e necesara infiintarea rapida a institutiei expertului independent, iar CSM trebuie sa revina la o atitudine constructiva! ….As propune CSM sa revina deindata la o atitudine constructiva in ceea ce priveste raporturile cu ministrul Justitiei si cu Asociatiile profesionale, sa procedam impreuna la revizuire a legislatiei si ma refer aici la procedura privind selectia pentru Inalta Curte de Casatie, care s-a dovedit un esec total, precum si la dispozitiile privind raspunderea magistratului”.

  Sa nu ziceti ca e o supriza ce propune acest procuror al Sistemului, v-am avertizat ca Sistemul trage spre republica parlamentara si spre atacul la ICCJ.

  Cetatean

  18/10/2012 at 4:24 pm

  • Tremura niște chilotei la Teleorman? Cum adică sa ii urmărit pe parlamentari cu aprobarea lor?

   turnofftheglory

   18/10/2012 at 4:31 pm

   • exact. daca se poate cu aprobarea si de catre alti parlamentari.

    Cetatean

    18/10/2012 at 4:31 pm

 18. Se completeaza galeria ilustrilor ex-premieri care candideaza pe listele usl:ciorbea,tariceanu,acum roman.Numai nastase lipseste,saracutzul…

  balzarius

  18/10/2012 at 4:26 pm

  • Roman il; joaca pe Agamita in scenariul asta 😆

   Theophyle

   18/10/2012 at 4:28 pm

   • la el locul clopotetilor e luat de amoniacul din vopseaua de par, care il ameteste la fel 😆

    Cetatean

    18/10/2012 at 4:31 pm

 19. Constantin Sima, presedintelei unei „Asociatii a Procurorilor din Romania”.

  http://www.machiavelli.ro/stiri.php?art=35353

  Noiembrie 2011: „Grupurile parlamentare ale Partidului Social Democrat au încheiat, marţi, un protocol de colaborare cu Asociaţia Procurorilor din România, a declarat liderul grupului PSD din Camera Deputaţilor, Mircea Duşa”.

  Cetatean

  18/10/2012 at 4:28 pm

 20. Ia priviti ce sustinea aici individul asta
  http://www.luju.ro/magistrati/parchete/presedintele-asociatiei-procurorilor-din-romania-constantin-sima-este-intransigent-procurorul-nu-este-avocat-al-statului:”In alta ordine de idei, sus-mentionatul autor(culmea SRS!) lanseaza nedrepte acuzatii la adresa unor magistrati-procurori demni de tot respectul: Florentina Gavadia, George Balan.”

  balzarius

  18/10/2012 at 4:36 pm

  • de Gavadia nu stiu mare lucru, insa de Balan stiu sigur ca ditamai Balanelul Sistemului, adjunctul celebrului Ilie Piciorus.

   Cetatean

   18/10/2012 at 4:46 pm

 21. Acest Sima s-a raliat pozitiei avocatilor lui Nastase sustinand teza despre lipsa de decret prezidential si de inamovibilitate a judecatoarei Ioana Bogdan:

  „Asociatia Procurorilor cere CSM si Inaltei Curti sa gaseasca solutii pentru intrarea in legalitate in cazul judecatorilor care solutioneaza dosare fara sa aiba decret prezidential de numire in functie!„.

  Sa nu ziceti ca Sistemul nu e la panda.

  Cetatean

  18/10/2012 at 4:40 pm

 22. Ce trebuiau sa spuna liderii USL ieri prostimii din Telorman si Botosani adunata pe National Arena:

  „Uitati ba ce vor sa faca nenorocitii astia de populari. Vor sa aduca Europa la voi acasa sa nu va mai plece copiii sclavi pe plantatiile europene. Vor sa transforme Romania in raport cu Bruxelles-ul cum e Teleormanul in raport cu Bucurestiul, o provinicie a unei europe prospere de la atalntic la Marea Neagra. Vor Statele Unite ale Europei. Vor sa conduca si sa dezvolte unitar Europa de la Bruxelles si sa ne lase noua si lui Dragnea frimiturile. Vor ca intre Teleorman si Bavaria sa nu mai fie diferente. Vor sa nu mai furam banii Teleormanului, Romaniei si Europei. Vor sa nu mai mintim prin promisiuni populiste. Vor procurori independenti si numiti transparent care sa apere cetatenii europeni, inclusiv romanii, de hoti. Vor Procuror General al Europei. Vor sa muncim. Vor sa avem o scoala moderna, cu diplome valoroase si fara plagiatori si impostori in sistem. Vor sa isi bage ei nasul in bugetul nostru. Si multe altele.
  ASA CEVA E INACCEPTABIL! Noua nu ne trebuie decat banii lor si cand zic „noua” ma refer la cateva sute de persoane.”

  ribelalu

  18/10/2012 at 5:19 pm

 23. Dle Theophyle aveti mail

  Giorgia

  18/10/2012 at 5:27 pm

  • Sarut mana multumesc mult 🙂

   Te rog Giorgia lasa chestia cu „dle” 😀

   Theophyle

   18/10/2012 at 5:38 pm

   • OK! 🙂 🙂

    Giorgia

    18/10/2012 at 6:21 pm

 24. http://economie.hotnews.ro/stiri-eurofonduri-13439167-comisia-europeana-atentionat-ponta-printr-scrisoare-planul-guvernului-pentru-absorbtia-fondurilor-nu-rezolva-problemele.htm
  Dom Ponta, dom Ponta…. il injurati ieri pe Barroso&UE …. si Barroso a tacut dar v-a facut…. Europenii nu raspund cu ba pe a ma-tii 🙂

  lastnightmusic

  18/10/2012 at 6:07 pm

  • „Dupa cum stiti, in acest moment niciun fel de plati nu sunt posibile pentru mai multe programe, deoarece problemele legate de achizitiile publice si fraude impiedica reluarea acestora. Este nevoie de masuri importante pentru a rezolva aceste probleme. Platile vor putea fi reluate doar dupa ce au fost intrunite conditiile necesare”

   Interesant cum o sa raspunda Ponthausen 😆

   Theophyle

   18/10/2012 at 6:37 pm

   • Evitand raspunsul, sau acuzand iar depasire de atributii. 😦

    Moldoveanu

    18/10/2012 at 7:12 pm

 25. Theophyle
  Citit placut . 🙂

  http://www.nytimes.com/2012/10/18/world/europe/italys-political-scandals-rattle-public-trust.html

  Tot incepe cu dorinta de federalism . 🙂 Controlul cheltuielilor la nivel central , regional , provincial , comunal a fost o gluma . 🙂
  In realitate cheltuielile statului au crescut de la 600 miliarde euro anual la 850 miliarde anual . ( in 11 ani )
  Aici e mama dezastrului . Taticul e clasa politica . 🙂

  stefan60

  18/10/2012 at 6:18 pm

  • Salut,

   Dragule ltini sau nu? Mama lor de derbedei!

   Theophyle

   18/10/2012 at 6:35 pm

 26. Salutare !
  Habarnismul cu iz mafiot o sa-i friga rau pe romani.
  In rest, sistemul e bine consolidat in toate directiile (stanga, dreapta, centru si ce-o mai fi).
  Asadar, nimic nou… 😦

  Tzepelica

  18/10/2012 at 6:32 pm

  • Salut timi 🙂
   Ne frigem de 23 de ani! De data asta o sa fie mai greu ca niciodata. Fara bunavointa UE nu prea vom avea cu ce sa o scoatem l capat. Stancev nu aduce bani, el poate sa-i laude pe camarazi, atat!

   Theophyle

   18/10/2012 at 6:34 pm

 27. Buna seara tuturor
  Chiar ca trag unul hais si altul cea, dar din punctul meu de vedere este cu atat mai bine. Poate se rupe naibii jugul si cad cu nasurile in tarana amandoi.
  @Theophyle: ati primit doc.-ul? Eu deja am corectat episodul 1 cu diacritice si am mai scos cateva erori de tastatura.

  Alex

  18/10/2012 at 6:36 pm

  • Am primit multumesc 🙂
   Cand terminati trimiteti! Vad eu ce fac cu PDF-ul

   Theophyle

   18/10/2012 at 6:39 pm

   • OK. Se face
    O seara buna..

    Alex

    18/10/2012 at 6:53 pm

 28. Buna seara,
  Am lipsit de la lectura 2 zile si parca s-au accelerat lucrurile, a crescut volumul, nervii, lungimea sabiilor.

  LOL 🙂 Prima oara in ultima luna am un televizor in preajma si pe B1 Badin il intreaba pe Rizea daca inceputul anilor 30… Geobels, ii spune ceva. 🙂

  Moldoveanu

  18/10/2012 at 7:02 pm

  • ma rog… Goebbels

   Moldoveanu

   18/10/2012 at 7:05 pm

  • Deplasati amindoi , Goebbels earned a Ph.D. from Heidelberg University in 1921, writing his doctoral thesis on 19th century romantic drama.
   Astia nu sunt nazisti, astia sunt paranghelisti. 🙂

   lastnightmusic

   18/10/2012 at 7:07 pm

 29. buna seara
  deocamdata,dupa paranghelia usl,nu se mai poate juca fotbal pe arena nationala;meciul programat maine s-a mutat pe alt stadion
  cam asta o sa se intample si cu romanii daca astia vor conduce tara_ se vor muta in alta

  intamplator

  18/10/2012 at 7:12 pm

 30. Hai ca Antonescu nu stie ce a declansat. Problema Gigi Becali e catalizatorul. In PNL nu se intimpla nimic, insa in electorat, da.

  http://www.hotnews.ro/stiri-politic-13440260-michael-shafir-catre-crin-antonescu-comunismul-fost-condamnat-national-comunismul-fost-reinviat-aportul-interimar-domniei-voastre.htm

  Michael Shafir ii multumeste lui Crin Antonescu ironic ca „facind-o, de oaie” cu Gigi Becali l-a ferit „sa fie sau sa ramina un bou”.

  „Sa presupunem ca aveti dreptate si ca geniala dumneavoastra manevra va aduce voturile pentru USL a zeci si poate chiar a sute de mii de si a altelor celeste corpuri verzi. Ati pierdut, in schimb, voturile a citeva sute, poate o mie sau doua, de intelectuali care nu va vor ierta si nu vor consimti, asa cum nu o face nici subsemnatul, sa se numere printre gloatele care invoca pe stadioane .

  „In ciuda convingerilor partenerului Becali, va asigur insa ca nu chiar toata suflarea e de vinzare. (…)Comunismul a fost condamnat, national-comunismul a fost reinviat cu aportul interimar al domniei voastre”,

  Cetatean

  18/10/2012 at 7:25 pm

  • Daca nu o declanseaza altii, o declanseaza faptasul pana la urma 🙂

   Moldoveanu

   18/10/2012 at 7:28 pm

  • Cacarau asta e nul din toate punctele de vedere, auzi citat:

   Oile au rostul lor. Oaia este un animal minunat, nu degeaba chiar si in Biblie, Domnul insusi este comparat cu oaia. Nu de oi se incurca ideile. Hai sa ne vedem care avem idei, de idei, care avem oi, de oi si sa castigam alegerile”, a filosofat Antonescu.

   Tembelul nici macar nu stie de ce! Omul nu stie ca metafora se refera la jertfa Domnului Iisus, pentru ca de Paste se jertfeau miei in templu din Ierusalim. Ce imbecil! De ce un teolog serios nu-i inchide gura profanatoare 😦

   Theophyle

   18/10/2012 at 7:34 pm

   • Ce bou! Unde scrie ca e comparat cu oaie? Dimpotriva, Biblia fade diferenta clara intre miel si oaie: \

    „Chinuit a fost, dar S-a supus şi nu şi-a deschis gura Sa; ca un miel spre junghiere s-a adus şi ca o oaie fără de glas înaintea celor ce o tund, aşa nu Şi-a deschis gura Sa.” (Isaia, 53,7).

    Deci mielul se duce spre jungiere si oaia spre tundere. Chiar acolo unde sunt alaturate in text cele doua fiinte, ele au fiecare un alt rost! Nu se confunda.

    Nu scrie nicaieri in Biblie „Iata oaia lui Dumnezeu care ridica pacatul lumii”, ci „Iata Mielul lui Dumnezeu, care ridica pacatul lumii”.

    Ceapa mamii lui de hulitor fara de Dumnezeu, acuma pana si Scriptura de buna de facut glumite politice pe marginea ei, vede-l-as in izmene in plenul Parlamentului!!!

    Cetatean

    18/10/2012 at 7:43 pm

   • eu astept sa-l salte procuratura Theophyle. pentru instigarile care le a facut cacarau locul lui e sa stea capra la rahova ca tot filosofeaza el.

    zigzag

    18/10/2012 at 7:45 pm

    • sa stea capra, din aia care sta la stanga, nah!

     Cetatean

     18/10/2012 at 7:46 pm

   • O fi din manualul micului cacarau. Biblia in 3 paragrafe, sau ceva similar pentru cei bufferul mic si procesor lent. 🙂

    Moldoveanu

    18/10/2012 at 7:46 pm

 31. Ristea asta e un bou obraznic. A facut-o pe Raluca Turcan sa plece din emisiunea lui Badin.
  Are nemernicul asta o gura mare ca nu mai poate nimeni vorbi din cauza lui. Si spune numai lozinci.

  cedric

  18/10/2012 at 7:33 pm

 32. Cred ca Rizea il cheama, nenorocitul dracului.

  cedric

  18/10/2012 at 7:34 pm

 33. Dupa reclame, am aflat ca a plecat si Radu Carp din emisiune, iar Badin l-a dat afara si pe Rizea pt. mojicie.
  Acum a intrat Turcescu in emisiunea lui Badin si il fac praf pe Rizea.

  cedric

  18/10/2012 at 7:36 pm

 34. Buna seara Theophyle, buna seara Citi, buna seara all.

  1. @ Theophyle – Perfect. De manual, cum spunea cineva inaintea mea. De ce nu se aplica??? Asta-i inconstienta.
  2. @ Citi- Liberalilor ar trebui sa li se spuna in fata : Treziti-va acum, sau o sa va treziti ma tarziu tunsi, mulsi si branziti de ciobani si derbedei politici !

  Lup Alb

  18/10/2012 at 7:37 pm

  • liberalii nu se trezesc. niciodata nu s-au trezit. poate se vor trezi cei care voteaza cu liberalii ca „brand”.

   Cetatean

   18/10/2012 at 7:45 pm

  • Lupule salut 🙂
   Tu sti foarte bine citatul biblic care sustine ca nu exista profeti in cetatea lor. Daca as „hotara” ca sunt consultant si as cere cateva mii de euro ca salariu, poate cineva ar fi ascultat 😦

   Theophyle

   18/10/2012 at 7:46 pm

   • Buna idee.
    Am vazut ca lucrul facut din respect e dat la spate.
    Da’ posirca platita cu bani grei se tine ca sampanie.
    Cunoastem.

    Lup Alb

    18/10/2012 at 7:58 pm

 35. mie mi-a placut dialogul asta intre Rommey si Obama 🙂

  ROMNEY: Mr. President, have you looked at your pension?

  OBAMA: You know, I — I don’t look at my pension. It’s not as big as yours, so it doesn’t take as long.

  ROMNEY: Well, let me give you some advice.

  OBAMA: I don’t check it that often.

  ROMNEY: Let me give you some advice. Look at your pension.

  Romney’s right. You should have an idea of what’s in your retirement accounts and whether it’s appropriately diversified in various asset classes, including perhaps international companies or investments.

  Theophyle

  18/10/2012 at 7:43 pm

  • Ce tare, l-a lovit rau 😆

   Cetatean

   18/10/2012 at 7:45 pm

   • Asta este exact diferenta intre stanga si dreapta!

    Theophyle

    18/10/2012 at 7:46 pm

    • si democratia,pe intelesul tuturor

     Puradelul il intreabă pe Bulibasa ce este democratia:
     – Atunci când cheltuim ajutorul social in două zile si apoi mergem si luăm ce-i al altuia, aia e democratia!
     – Si ala nu zice nimic ?
     – Ba da, dar aia e rasism !

     intamplator

     18/10/2012 at 8:00 pm

 36. il poate intreba cineva pe idiotul asta de ponta ce face el ca primministru,in afara de a minti tot timpul????

  Comisia Europeană este în contact cu autorităţile române privind situaţia de la Oltchim, dar ”până în prezent nu a primit o notificare”, a declarat joi Antoine Colombani, purtătorul de cuvânt al comisarului european pentru concurenţă, Joaquin Almunia, citat de Agerpres

  Premierul Victor Ponta declara, în urmă cu 10 zile, că a văzut personal notificarea și că aceasta a fost trimisă la Bruxelles.

  sursa: evz

  intamplator

  18/10/2012 at 7:52 pm

 37. Ponta minte cum respira,trebuie sa ne obisnuim cu asta.

  balzarius

  18/10/2012 at 7:56 pm

  • Nu trebuie sa ne obisnuim. De la asta si pana la stirea unica pe toate canalele si internetul filtrat nu mai e mult!! 😦

   Moldoveanu

   18/10/2012 at 8:01 pm

  • e cam greu… pina una alta,minte si pe banii mei si nu-mi convine

   intamplator

   18/10/2012 at 8:02 pm

 38. Dur Badin azi.

  Lup Alb

  18/10/2012 at 7:59 pm

 39. – Un ofiter SRI se raneste grav din lipsa crasa de cunoastere a modului de manuire a unei arme . Fie ea si blocata . Cine antreneaza oamenii astia ?
  – La ziua marinei , arma unui militar prezent la festivitate se rupe . Ministrul declara : „armament vechi si de proasta calitate” (made in Cugir pentru interesati 🙂 ) .

  Eu zic sa fie dotati toti cu lopeti si sape . Poate reusesc sa nu se ranesca . 😆
  PS . Nici un accident aviatic (militar )in ultimul timp . Nu mai zboara Mig -21 Lancer ? 😆

  stefan60

  18/10/2012 at 8:28 pm

  • nu prea mai avem piloti . 😦

   zigzag

   18/10/2012 at 8:29 pm

  • Stef 🙂
   Iara te dai destept 😀 Stii cate accidente de genul asta sunt intr-o armata regulata, sa zicem cea a Italiei intr-o singura zi? Daca nu stii, iti povestesc eu ca in armat aSUA sunt cam 160 de accidente in exercitii diverse in FIECARE zi! Datele sunt din 1999 (nu cred ca numarul lor s-a micsorat)

   Theophyle

   18/10/2012 at 8:38 pm

   • Theophyle
    O fi ca ai tu dreptate .
    USA are peste 1 milion de efective (trupe active + garda nationala + rezerva ) iar RO are 87 .000 efective . Faci niste comparatii ca ma mir .

    stefan60

    18/10/2012 at 9:00 pm

 40. Blaga la b1 tv

  zigzag

  18/10/2012 at 8:34 pm

  • da-l in masa!

   Theophyle

   18/10/2012 at 8:38 pm

   • si Turcescu e cam „purcescu” 🙂

    zigzag

    18/10/2012 at 8:40 pm

    • Jurnalism adevarat! Dai un ban da’ stai in fata 😀

     Theophyle

     18/10/2012 at 8:44 pm

  • nebunie mare in tara asta

   zigzag

   18/10/2012 at 8:45 pm

   • Ne integram in absolut 😆

    Theophyle

    18/10/2012 at 8:46 pm

    • e 2012 :)) vine sfarsitul si apoi alt inceput .

     zigzag

     18/10/2012 at 8:48 pm

   • Daca e vorba despre un scandal intre Patriarhie si preotul Sandu Mehedintu atunci povestea e mai complicata… Dincolo de grotescul acuzatiei trebuie sa auzim ce spune si preotul Mehedintu.

    observator

    19/10/2012 at 12:32 am

  • titlu ce proprietate pe moaste?! cum sa aiba asa ceva?

   Cetatean

   18/10/2012 at 8:48 pm

   • Citi,
    crede-ma ca nu mai inteleg nimic 😦 Le-a primit mostenire?

    Theophyle

    18/10/2012 at 8:49 pm

    • nu stiu, daca le avea, poate ca le-a lasat, problema e ca in viata mea nu am auzit de moaste lasate mostenire. Insa daca zice ca are acte… mai stii?

     Cetatean

     18/10/2012 at 8:52 pm

     • Eu nu am auzit in viata mea de asa ceva?!!!

      Theophyle

      18/10/2012 at 8:54 pm

      • maine poate veni unu si sa ceara „drepturi de autor” pe slujba . brr 😀

       zigzag

       18/10/2012 at 8:59 pm

       • Daca are document legal , are si legea de partea lui . 🙂
        Poate iese la iveala si preot cu act de intabulare pe biserica unde slujeste . 🙂

        stefan60

        18/10/2012 at 9:03 pm

     • deci erau moastele ma-sii. (n-ar fi existat expresia, nu?)

      Sare'n Ochi

      18/10/2012 at 8:55 pm

     • Cred ca titlul ala de proprietate a fost cotat la bursa si de asta a pierdut Sima banii. 😀 😛

      zigzag

      18/10/2012 at 9:02 pm

 41. Accidentul ofiterului SRI a fost provocat de explozia armei.
  Cel putin asta e ultima informatie (pe „sticla”).
  Pt. preotul Mehedintu de la Coltea chiar imi pare rau.
  In dec `89 a adapostit in biserica multi oameni care erau fugariti de armata, salvandu-i.

  Tzepelica

  18/10/2012 at 9:09 pm

 42. Cablul TV vs. buda din fundul curtii (hotnews): 🙂
  „In jumatate de an, doar 13 familii din patru sate s-au bransat la noul sistem de canalizare din comuna gorjeana Stanesti. Cei mai multi sateni prefera sa-si pastreze veceul din fundul curtii sau haznaua, botezata mai noua fosa septica. Motivul principal al rezistentei la schimbare? Lipsa banilor. Investitia initiala pentru o gospodarie care s-ar racorda la canalizare e de aproximativ 1000 de lei, iar abonamentul lunar e 5 lei. Studiul de caz din comuna Stanesti confirma concluziile triste ale ultimului recensamant al populatiei: media gospodariilor cu baie in interior este de 61%, fata de o medie europeana de aproximativ 95%. Spre comparatie, in Romania 82,6% din gospodarii au un abonament la cablu TV sau antena de satelit, cu o rata de penetrare la sat de 72,2%.”

  „Cetateni UE”, n`asha ?

  Tzepelica

  18/10/2012 at 9:15 pm

  • foarte multi iubesc latrina3 :))) ashe ca e mai lejer la „fosa”

   zigzag

   18/10/2012 at 9:26 pm

 43. la B1 este Anca Boagiu, este intr-o forma de zile mari 🙂

  mar

  18/10/2012 at 9:36 pm

 44. Hollande si Merkel nu se pun de acord la intilnirea de nivel inalt UE . (anticipare in presa latina 🙂 )
  Vechea disputa franco germana care a bintuit Europa si in secolul trecut . 🙂

  stefan60

  18/10/2012 at 9:37 pm

 45. Asa e,francezii o sa ajunga sa-l regrete pe Sarkozy.

  balzarius

  18/10/2012 at 9:38 pm

  • Francezul nu vrea veto UE pe bugetele nationale , nemtoaica nu vrea ca BCE sa controleze TOATE bancile din UE .

   stefan60

   18/10/2012 at 9:45 pm

   • Franta nu va vrea NICIODATA veto-ul UE pe bugetul national.

    Cetatean

    18/10/2012 at 9:48 pm

    • nu cred ca au loc de intors;
     hollande face opozitie ca sa dea ” bine” acasa sau sa obtina ceva;probabil ca se va ” indulci” chestia cu veto-ul comisarului;dar tot control ramane /nu se mai da inapoi
     controlul bugetelor este un fapt!

     intamplator

     18/10/2012 at 9:58 pm

 46. Ideea de testare. pardon, evaluare psihologica a catindatilor la diverse functii pare tot mai necesara, la modul in care au luat-o la vale cam toti importantii usl, ma refer la cei de „la vedere”. Iar cei din spate sunt de-a dreptul diabolici, la astia ar trebui sa ajunga moastele acelea de care faceti vorbire ! Astia is si mai periculosi. Chiar nimeni nu raspunde pentru subminarea intereselor nationale ? ca, in rezumat, cam asta e principala lor realizare in ultimele 5 or 6 luni. Si m-am razgindit: nu psihologica, mai degraba psihiatrica ar trebui sa fie evaluarea asta.
  Iar Rizea mi-a amintit ca nu-s robot, stirnindu-mi efectiv porniri violente, la cita obraznicie si mitocanie zace in el. Adica asta e tinara garda a PSDului ? Si un mitoman ? Sau una dintre ultimele achizitii, fostul oengist Zgonea ? Vai noua. Macar taticii lor pareau o tzira mai civilizati.
  Iar boborul (ceva mai mult decit 7 milioane, din pacate) doarme pe el. Si restul nu conteaza, la ce mobilizare si minareli electorale se vor face (tot constat lume autodeclarata definitiv scirbita si anuntindu-se cu mindrie unii, ca absenti la toate alegerile de acum inainte).
  Si, in continuare, nimeni nu-i explica lui bobor de ce a trebuit sa se micsoreze pensii&salarii. Si se aude la opozitie de poti auzi musca. Mda.

  arrletty

  18/10/2012 at 9:59 pm

  • @arletty
   cu cat s-au micsorat pensiile???

   intamplator

   18/10/2012 at 10:11 pm

 47. Nebunie, incredibil cat de jos s-a ajuns 😦 – „Sute de elevi ai Colegiului Naţional „Elena Cuza” din Craiova riscă să nu mai aibă unde să înveţe. Clădirea în care își desfățșoară cursurile este în posesia Mitropoliei Olteniei, care a reziliat contractul de închiriere pentru neplată. ”

  http://www.evz.ro/detalii/stiri/Mitropolia-Olteniei-arunc-n-strad-700-de-elevi-de-la-unul-dintre-cele-mai-mari-licee-di-100642.html

  mar

  18/10/2012 at 10:08 pm

  • Pacat, urit din partea lor ! Cele mai frumoase fete erau la liceul E Cuza

   lastnightmusic

   18/10/2012 at 10:13 pm

  • Iar Daniel Constantin…..OPrisan, toata floarea cea vestita a golanilor nevertebrati 👿

   mar

   18/10/2012 at 10:28 pm

  • Asta da educatie. Se da si diploma?

   Moldoveanu

   18/10/2012 at 10:41 pm

  • Parintii elevilor probabil sunt obositi dupa marsul fortat la bucuresti ca nici de vin nu le mai arde. 🙂

   Moldoveanu

   18/10/2012 at 10:46 pm

 48. Buna Dimineata 🙂
  Postare noua!

  Theophyle

  19/10/2012 at 8:25 am


Comentariile sunt închise.