Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

Revista Presei – 17 Octombrie / PPE la Bucureşti

Bună dimineata intr-o zi de miercuri. Miercuri, valorile de temperatură vor scădea în cea mai mare parte a ţării, vremea devenind apropiată de normalul termic pentru această dată în vest, nord-vest şi centru, dar menţinându-se mai caldă decât obişnuit în restul zonelor. Ca aspect, va predomina o vreme frumoasă, cu unele înnorări şi izolat ploi slabe doar în nordul extrem şi pe arii restrânse ceaţă, dimineaţa şi noaptea, cu precădere în Câmpia de Vest. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte, iar în prima parte a zilei local şi în regiunile centrale, sudice şi de răsărit. Temperaturile maxime vor fi de la 12…14 grade în Maramureş şi nordul Transilvaniei până la 25 de grade în Dobrogea şi estul Munteniei, iar cele minime între 3 şi 11 grade, mai scăzute în depresiuni, spre 0 grade, dar şi uşor mai ridicate pe litoral.

În Bucureşti: Vremea va fi mai caldă decât în mod obişnuit la această dată. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 24 de grade, iar cea minimă va fi de 8…10 grade.

Curs valutar BNR valabil azi: 1 EURO = 4. 5693   RON; 1 USD = 3. 5143   RON; 1 EURO = 1. 3002 USD; Francul elvetian 3. 7799 RON. Gramul de aur 196.4668 RON.

Dacă tot nu mai dau credite, băncile măresc comisioanele. Două dintre cele mai mari bănci din România au majorat substanţial comisioanele pentru conturi aplicând cea mai nouă strategie din mediul bancar: mai bine un comision sigur decât un împrumut riscant Doar două din primele zece bănci din România au reuşit, anul trecut, să îşi majoreze veniturile obţinute din dobânzi. Tot la două se opreşte şi numărul băncilor ale căror venituri din comisioane nu au crescut faţă de 2010. De altfel, aceste evoluţii au devenit deja o tendinţă începând cu 2010 şi sunt confirmate şi de rezultatele financiare publicate de bănci după primele şase luni ale acestui an. Excepţiile nu fac decât să confirme regula. În condiţiile în care, din cauza problemelor pe care le au cu creditele neperformante şi cu finanţări limitate dinspre grupurile-mamă, băncile din România au redus drastic activitatea de creditare. Singura modalitate pe care au găsit-o pentru a-şi majora veniturile a fost creşterea comisioanelor. Este un nărav mai vechi al băncilor din România care, ani la rând, au fost „unicat“ european din acest punct de vedere. Până la apariţia Ordonanţei nr. 50 privind creditele de consum, băncile locale aplicau creditelor comisioane de care în alte ţări nici nu se auzise. Comisionul de acordare a creditului sau comisionul de risc valutar sunt doar două exemple. În prezent, în ciuda recomandărilor Comisiei Europene, care susţine facilitatea accesului la conturi bancare prin reducerea costurilor, băncile româneşti lucrează la comisioanele pentru conturi curente şi carduri. Integral in Capital.

Două zile mari pentru Bucureşti: Liderii Europei ghidaţi de Merkel şi Barroso vor discuta problemele stringente ale continentului, cu implicaţii pentru politicile europene. Partidului Popular European (PPE), cea mai puternică forţă politică din Europa, unde cu siguranţă lideri politici precum cancelarul german Angela Merkel, premierul spaniol Mariano Rajoy şi preşedintele Comisiei Europene José Manuel Barroso – doar câţiva dintre cei peste 1.200 de lideri şi reprezentanţi politici invitaţi – vor dezbate problemele arzătoare ale unei Europe în criză. Bucureştiul va fi astfel gazdă, timp de două zile, pentru peste jumătate din şefii de guverne din UE. Exceptând summit-ul NATO din aprilie 2008, cel de-al 21-lea congres al PPE, grupare politică înfiinţată în urmă cu 36 de ani, este cea mai importantă întâlnire internaţională care are loc în România. Reuniunea de anul trecut s-a desfăşurat la Marsilia. Astăzi este, poate, ziua cu cele mai aşteptate discursuri, deoarece vor vorbi, printre alţii, Angela Merkel, Barroso, Rajoy, premierul grec Antonis Samaras, cel polonez, Donald Tusk, preşedintele Consiliului European Herman Van Rompuy, personaje principale în strategia de luptă anticriză a Uniunii Europene. Tot astăzi va vorbi şi preşedintele României Traian Băsescu. Dintre numele cu o rezonanţă mai mare, pe lista speakerilor de mâine se regăsesc controversatul premier ungar Viktor Orban şi preşedintele PPE Wilfried Martens. Printre invitaţi figurează şi Jean-Claude Juncker, preşedintele Eurogroup – reuniunea miniştrilor de finanţe din zona euro. Integral in Ziarul Financiar.

Piramida corupţiei în stat. Slăbiciunile demnitarilor: bani, sex, mâncare. Pe lista procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) sunt atât persoane cu funcţii importante în stat cât şi din josul administraţiei publice. De şapte ani încoace, 1.500 de oameni au fost condamnaţi definitiv pentru astfel de fapte. Cei mai mulţi au ajuns după gratii în ultimii doi ani, la capătul unor anchete anevoioase şi a demersurilor din Justiţie. Numai anul acesta au fost condamnate definitiv 11 persoane cu funcţii importante. EVZ a făcut o analiză a cazurilor cercetate de procurorii anticorupţie, în perioada 2005-2012, cât timp la şefia acestei instituţii s-a aflat Daniel Morar. Aceasta arată că, în funcţie de postul în care este cocoţat, atât alesul cât şi funcţionarul, preferă mita în bani, sex şi mâncare. Miniştrii: deturnări de fonduri – Ioan Avram Mureşan, fost ministru al Agriculturii. Condamnat definitiv la şapte ani închisoare pentru deturnare de fonduri, abuz în serviciu şi de fals intelectual. A fost acuzat că a schimbat destinaţia unui ajutor nerambursabil trimis de SUA şi a scos ilegal din rezerva de stat cinci mii de tone de ulei. Adrian Năstase, fost prim-ministru. Condamnat definitiv la doi ani de închisoare pentru trafic de influenţă şi luare de mită. Acuzat că a primit foloase necuvenite în valoare de 553.275,5 euro. Decebal Traian Remeş, fost ministru al Agriculturii. Trimis în judecată pentru trafic de influenţă în dosarul „Caltaboşul”. Condamnat la trei ani închisoare, a făcut recurs. Zsolt Nagy, fost ministru al comunicaţiilor şi Tudor Chiuariu, fost ministru al justiţiei. Trimişi în judecată pentru abuz în serviciu, alături de fostul şef al Poştei Române Mihai Toader, pentru un prejudiciu de 8.619.787 euro. Miron Mitrea, fost ministru al Transporturilor. Trimis în judecată pentru luare de mită, instigare la fals şi uz de fals pentru foloase necuvenite de 9,2 miliarde lei vechi. Integral in EVZ.

Cum se foloseşte un partid-trambulină.Vezi aici ce lideri şi-au abandonat partidul pentru candida pe listele altei formaţiuni. O serie de lideri politici au înfiinţat, în ultimii 20 de ani,  partide fără succes electoral, pe care le-au abandonat după ce îşi negociaseră funcţii în partide puternice. În România ultimilor 20 de ani, calitatea de preşedinte de partid i-a asigurat deţinătorului avantaje, chiar dacă formaţiunea respectivă nu depăşea 1-2% din preferinţele electoratului. Şefii de partide mici şi-au asigurat succesul după ce au bătut palma cu formaţiuni capabile să depăşească pragul electoral. În multe cazuri, au candidat pe listele partidelor mai puternice, chiar dacă formaţiunile lor continuau să existe în acte. Cu puţin timp înainte de alegerile din 2000, liberalii, nemulţumiţi de decizia lui Valeriu Stoica de a scoate partidul din Convenţia Democratică, au format PNL-Tradiţional. Liderii grupaţi în jurul lui Dan Amedeo Lăzărescu nu au apucat să parcurgă etapele înscrierii la tribunal. Din acest motiv, cei care au dorit să candideze la Parlament, cum ar fi Decebal Traian Remeş, au optat pentru listele PNŢCD. Remeş nu a fost singurul liberal disident a cărui fermitate s-a „topit” în preajma alegerilor. Deşi s-a despărţit de liberali cu scandal, după ce a pierdut şefia partidului, Radu Câmpeanu a acceptat, în preajma alegerilor din 2004, ca formaţiunea sa, PNL-Câmpeanu, să fie înghiţită de PNL, în schimbul candidaturii sale la Senat. Atunci când interesul a dictat-o, a fost rândul ţărăniştilor să candideze pe listele PNL. Aşa a procedat, în 2008, Aurelian Pavelescu, fiind, în acelaşi timp, vicepreşedinte PNŢCD şi candidat PNL pentru Parlament. Nu a reuşit să intre în Legislativ, dar a devenit, în 2009, consilier al preşedintelui PNL, Crin Antonescu.Modelul este copiat, în 2012, de fostul premier Victor Ciorbea, care va candida şi el pe listele PNL, deşi se declară reprezentantul „adevăratului PNŢCD”.Integral in Adevarul.

Lista numelor controversate propuse de USL în Bucureşti: Voiculescu, Niro şi Becali. Generalul Oprea a reuşit să-l convingă pe Victor Ponta să-l accepte drept candidat pe listele USL, din partea UNPR, pe Nicolae Dumitru, şefului grupului de firme NIRO. Acesta a primit un colegiu de deputat în Sectorul 2 au declarat pentru gândul surse din PSD. Candidatura acestuia a devenit posibilă după ce Anghel Iordănescu a renunţat la colegiul numărul 5 din Sectorul 2. Nicolae Dumitru, cunoscut sub porecla „Niro”, controlează Dragonul Roşu şi zone comerciale din complexul Europa. Liberalii l-au acuzat că a sponsorizat mai multe publicaţii care l-au atacat constant pe liderul PNL, Crin Antonescu. Numele său a fost vehiculat şi la începutul negocierilor pentru stabilirea candidaţilor USL, dar atunci a existat o reacţie puternică din partea mai multor lideri PNL şi PSD. Surse din PSD au declarat că la Comitetul Executiv din această seară numele lui Nicolae Dumitru figura pe lista de candidaţi propusă la Bucureşti. Liberalii îl propun la parlamentare pe excentricul finanţator al Stelei, Gigi Becali, care a primit acceptul de a candida pentru un post de deputat într-un colegiu din Sectorul 6. Decizia cooptării lui Becali a fost luată ieri de Biroul Politic Central al PNL cu unanimitate de voturi, el fiind puternic susţinut de Crin Antonescu. Dan Voiculescu va candida din partea Partidului Conservator pentru un nou mandat de senator, deşi în urmă cu doar câteva luni şi-a anunţat demisia din Senat. Voiculescu va candida în acelaşi colegiu ca în 2008, colegiul numărul 8 din cartierul Berceni. Preşedintele fondator al PC a fost deconspirat de CNSAS drept colaborator al Securităţii şi are o decizie definitivă şi irevocabilă primită din partea instanţelor de judecată. Voiculescu a spus că va contesta şi această decizie la CEDO. Pentru a candida la parlamentare, preşedintele fondator al PC trebuie să dea o declaraţie pe proprie răspundere în care să precizeze dacă a colaborat cu fosta Securitate comunistă. Un alt nume controversat propus de USL este fiul lui Adrian Petrache, care va candida potrivit celor din PSD într-un colegiu din Sectorul 3. Traian Băsescu a acuzat în mai multe rânduri gruparea Bittner – Petrache că au diferite interese imobiliare. Decizia definitivă în privinţa acestor candidaturi urmează să fie luată până la sfârşitul acestei luni de co-preşedinţii USL Crin Antonescu şi Victor Ponta. Gandul

Bruxelles-ul despre cazurile marilor corupţi şi ancheta privind frauda la referendum. Comisia Europeană îi cere Ministrului Justiţiei, Mona Pivniceru, informaţii legate de cazuri de înaltă corupţie aflate pe rolul instanţelor – printre care şi cele în care sunt implicaţi Adrian Năstase, Şerban Brădişteanu sau George Becali – precum şi despre anchetele privind referendumul şi parlamentarii găsiţi incompatibili de ANI şi care trebuie revocaţi din Parlament. Aceste cerinţe fac parte dintr-o nouă scrisoare trimisă ministrului de către secretarul general al Comisiei Europene, Catherine Day – a treia în mai puţin de o lună. Catherine Day îi cere Monei Pivniceru o serie de informaţii, în pregătirea misiunii de monitorizare MCV care va sosi în România pe 7 noiembrie şi care va pregăti următorul raport pe Justiţie. Comisia Europeană vrea ca Ministerul Justiţiei să pregătească, până pe 26 octombrie, un raport privind progresele făcute de la ultimul raport pe Justiţie, din iulie, şi răspunsuri la un chestionar cu nu mai puţin de 21 de întrebări. Acestea sunt legate de principalele puncte de Mecanismul de Cooperare şi Verificare. Calendar pentru implementarea Codurilor- Primul set de întrebări vizează implementarea Codului de Procedură Civilă, Codului Penal şi Codului de Procedură Penală, a căror intrare în vigoare a fost amânată. Singurul pus în aplicare până acum este Codul Civil. Comisia Europeană vrea să afle de la Ministerul Justiţiei care este calendarul implementării noilor Coduri şi care sunt principalele dificutăţi pe care le aşteaptă în acest demers. În ceea ce priveşte Codul Penal şi Codul de Procedură Penală, întrebările vizează şi cadrul legislativ şi posibilele modificări aduse acestuia. Scopul este de a afla dacă nu au fost dezincriminate fapte, fără ca acest lucru să fie făcut public. Precizări despre parlamentarii incompatibili – În ceea ce priveşte Agenţia Naţională de Integritate, Comisia Europeană pune accentul pe analiza deciziilor Parlamentului în privinţa sentinţelor rămase defintive în cazurile de incompatibilitate ale membrilor Legislativului. În acest context, un loc aparte îl ocupă votul ce va fi dat săptămâna viitoare în Parlament în cazul senatorului Mircea Diaconu. Integral in Romania Libera.

Cum îngroapă Crin Antonescu PNL. Sondajele de opinie din ultima vreme, şi cele comandate de USL, şi cele ale PDL, relevă un aspect îngrijorător pentru PNL şi liderul său: erodarea lui Crin Antonescu este mai accentuată decât cea a premierului Victor Ponta. Eşecul demiterii preşedintelui Traian Băsescu, privatizarea ratată a Oltchim şi, mai nou, parteneriatul cu Gigi Becali, îl afectează în primul rând pe şeful liberalilor şi, prin ricoşeu, formaţiunea liberală. Potrivit CSOP, Crin Antonescu a pierdut nu mai puţin de 7 procente în topul încrederii în politicieni: de la 28%, în luna iulie, până la 21%, în luna septembrie. Pierderea suferită de Victor Ponta este de doar 4 procente, cu puţin peste marja de eroare a sondajului: 32% în iulie, 28% în septembrie. Potrivit IRES, care acoperă o perioadă mai mare de timp, pierderea şefului PNL este tot de 7 procente: 24% în decembrie 2011, 17 % în septembrie 2012. În cazul lui Ponta vorbim de o creştere de 16% (8% în decembrie 2011,respectiv, 24% în septembrie)  Potrivit IMAS, cota de încredere a lui Antonescu de dinainte de suspendarea lui Traian Băsescu era de 36,6%, iar în septembrie ajunsese la 27,1%. Încrederea în premierul Victor Ponta era, în septembrie, de 31,7%, iar în august cu trei procente mai mică.  Cum pot fi explicate aceste diferenţe? Simplu. Scandalurile din ultima vreme s-au pliat perfect pe preocupările electoratului PNL, care a sancţionat mult mai prompt derapajele actualei puteri. Trebuie remarcat faptul că, în urma scandalului de plagiat, Victor Ponta nu pierdut mai mult capital electoral decât Crin Antonescu. Explicaţia este simplă: electoratul PNL, mai educat şi mai informat decât cel al PSD, este mult mai atent la teme referitoare la educaţie, moralitate, furt intelectual etc. Cu siguranţă, faptul că Antonescu se află în tandem cu un politician care a plagiat, că l-a girat pe Ponta, nu a fost bine primit de alegătorii PNL. În contrapartidă, electoratul PSD, mai puţin educat şi având o agendă concentrată pe aspecte de ordin social, a fost mult mai îngăduitor, dacă nu chiar dezinteresat, de CV-ul şefului Guvernului. Integral in EVZ.

CNADNR il contrazice pe Victor Ponta care spune ca nu a fost taiat niciun ban de la drumuri. Vezi lista cu lucrarile sistate din cauza reducerii fondurilor. 1,25 miliarde lei. Aceasta este suma taiata de la Ministerul Transporturilor in urma rectificarii bugetare din vara. Mai mult, Ministerul Transporturilor  a dispus conducerii Companiei Nationale pentru Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR) sa sisteze mai multe lucrari in curs. La acestea se  adauga si injumatatirea bugetului Metrorex pentru proiectul „Magistrala V. Drumul Taberei-Universitate”. Intrebat, marti, de ce au fost taiate  fondurile destinate investitiilor, Victor Ponta a raspuns: „Nu este adevarat! N-am taiat niciun leu de la drumuri si de la fonduri europene”. CNADNR a transmis, insa, la solicitarea HotNews, o lista cu proiectele de infrastructura oprite printr-un ordin al Ministerului Transporturilor emis in urma rectificarii bugetare. Vezi in text lista CNADNR cu proiectele de infrastructura suspendate. „De la ce investiţie am tăiat? Ia stai, că încep să mă supăr acuma. Ia zi, de la ce investiţie am tăiat?”, s-a adresat Victor Ponta jurnalistului care i-a pus intrebarea legata de taierea fondurilor pentru investitii. Integral  la Hotnews.

Written by Theophyle

17/10/2012 la 7:59 am

60 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. o zi buna tuturor!
  nu exista nici o lege prin care sa-l tinem sedat pe Ponta – sa nu mai minta cum respira?la fel si pe Antenescu, pentru spume la gura? si lista ar fi extrem de lunga.
  zilnic, indivizii acestia ne pun in pericol viata (viitorul, prosperitatea) prin actiunile lor iresponsabile. iar eu trebuie sa-mi aman dreptul la riposta imediata pana la alegeri – si si atunci am sa ripostez de fapt indirect, impotriva unui bou convins de ce scot astia pe gura despre laptele si mierea care au sa curga pe strazi daca-i vor alege.

  Sare'n Ochi

  17/10/2012 at 8:05 am

  • Buna dimineata. Ma tem ca nu exista o astfel de lege.

   clemycali

   17/10/2012 at 8:36 am

 2. Buna dimineata, va doresc o zi minunata ,fara protestele uslamistilor la reuniunea PPE…:)

  Mihail Cimpeanu

  17/10/2012 at 8:42 am

 3. Buna Dimineata,
  postare speciala pe Politeia Europeana: Congresul PPE – Bucuresti 17 – 18.10.2012. Avem o reprezentanta la acest congres, care ne va informa despre temele publice discutate 🙂

  http://politeiaeuropa.wordpress.com/2012/10/17/congresul-ppe-bucuresti-17-18-10-2012/

  Theophyle

  17/10/2012 at 8:59 am

 4. Buna dimineata 🙂
  USL azi si-au batut un cui in cap cu lansarea grandioasa, 80.000 de mii de oameni 😦 Nu pricep ce vor sa demonstreze aceste cariaturi mincinoase ???
  Ora 18 in zona inseamna trafic infernal, toata lumea vine de la munca. Ma bucur enorm ptr. ora aleasa :mrgreen: si „gandurile de bine” care se vor transmite instant.

  mar

  17/10/2012 at 9:04 am

  • PS. 80.000 participanti este corect si a fost avansata de RRA.

   mar

   17/10/2012 at 9:06 am

   • Salut mar 🙂
    O Romanie a copntrastelor! O Romanie de care au fugit pana si Socialistii Europeni dar care este stapanita de oligarhi rosii care conduc o gloata adusa pe bani la Arena nationala, impotriva Romaniei Europene cu viitor, care astazi gazduieste pe cei mai puternici lideri ai Europei.

    Theophyle

    17/10/2012 at 9:14 am

    • Marionete care cu sforile trase de fortza invizibila 😦 Cei din umbra vor sa demonstreze ca indiferent de deschiderea si vointza aratata de vest, ei sunt mai puternici si vor sa ne tina in continuare „”in genunchi si cu sacul pus in cap. Sper din tot sufletul ca aceasta dorintza sa fie spulberata, sa o ia peste faza ca in 2009. Este extrem de greu dar cred ca nu este imposibil.

     mar

     17/10/2012 at 9:23 am

 5. Ziua buna la lumea buna. Fortza fie cu voi! Astazi, de la Fortza Civica, este cu noi Radu Botezatu. Un interviu neconventional.
  http://blogdecainerau.wordpress.com/2012/10/17/interviuri-neconventionale-radu-botezatu/

  blog de caine rau

  17/10/2012 at 9:04 am

 6. USL, maxima nesimțire: Mafiotul Nicu Niro intră în Parlament!

  Un țigan de Ferentari, dintr-o casă de chirpici care, în 23 ani, a făcut peste 50 de milioane de euro avere, nimeni nu știe cum s-a îmbogățit, a susținut la greu partide, grupări din partide, a finanțat campanii, a sponsorizat politicieni, a consolidat mafia, a pus oameni în funcții, popicar cu pasiune, dacă-l întrebi ce-a făcut în ultimii ani zice ca-n 2007: „Eu am nimic.Totul e pe firmă.(…) Nu am nicio amendă, niciun dosar penal.Ce fel de interlop sunt?”

  Îmi permit să-i răspund eu la retorica-i întrebare: sunteți un transpartinic mafiot care, în această țară, de 23 de ani, are protecție politică

  Pe 9 decembrie sunteți chemați să-l votați. De astăzi, 16 octombrie 2012, este oficial și candidat al USL pentru Camera Deputaților în sectorul 2- grație re-reevaluatului Oprea și distinsului Victor Ponta. La Onțanu- UNPR. Ca să iasă interlopul, totul merge șnur și la sigur.

  Cu Niro, Voiculescu și SRS să te etalezi după 23 de ani de la Revoluție, asta da aroganță!

  http://sorinamatei.blogspot.ro/

  observator 2

  17/10/2012 at 9:13 am

  • Ce-l recomanda pe acest interlop ca sa ma reprezinte, cu ce ma va ajuta daca va fi ales?
   PS. ma refer la mine ca o particica dintr-un intreg

   mar

   17/10/2012 at 9:29 am

  • Pana mai ieri era cu finantatul in alta parte. stie Sorina de ce ii spune ” mafiot transpartinic”.

   zigzag

   17/10/2012 at 10:37 am

 7. buna dimineata tuturor ! bun venit oaspetilor europeni din PPE la Bucuresti !

  zigzag

  17/10/2012 at 9:20 am

 8. Buna dimineata!
  Disperarea se adanceste pe zi ce trece, dar nu trebuie sa renuntam la lupta fiecare cum stim/cum putem mai ales in lunile care vin. O zi buna sa aveti!

  anac

  17/10/2012 at 9:24 am

 9. Am vaga impresie ca premierul Romaniei face tot posibilul sa o dea in bara pana la capat. Este aberant sa continue cu atacurile la PPE, cu insistenta de a incalca decizii ale Curstii Constitutionale si dorinta de a provoca un nou conflict cu presedintele Romaniei.

  Turnofftheglory

  17/10/2012 at 9:47 am

 10. Salutare !
  Puscaria se muta in Parlament.
  E suficient sa pui lacate la usi si cativa gardieni, sa-i pastreze acolo.
  Oricum cotizam pt. banditii astia, macar sa poarte haine vargate.

  Tzepelica

  17/10/2012 at 9:51 am

 11. Buna dimineata! 🙂

  radubotezatu

  17/10/2012 at 10:08 am

 12. Buna dimineata!
  Lansarea USL va fi un mare esec. Din aia 80.000 anuntati cu greu si A3 va numara 20.000 iar candidatii nu prea se stiu. Lanseaza doar petarde pentru ca nu au definitivat listele. Se pare ca PSD-ul ar fi aproape gata dar la PNL inca se cearta.
  Vor injura de cateva ori pe Basea si popularii europeni si apoi vor merge sa bea o bere. Alt mesaj ce sa transmita? Aia 40 de lei la pensie si 8% la salarii au fost anulati de mult de inflatie si au vorbit 4 luni de ei. Nu mai tine.

  ribelalu

  17/10/2012 at 10:23 am

  • au primit ordin sa care cate 500 oameni din fiecare oras. am fotografiat si eu un autocar care „s a lansat ” spre Bucuresti. 😀

   zigzag

   17/10/2012 at 10:35 am

   • Sinstra decizie, le mai lipsesc cartoanele cu „traiasca USL-ul in frunte cu alesii/alesul conducator”

    mar

    17/10/2012 at 11:34 am

 13. Salutare! 🙂

  Ghise bruiaza reuniunea PPE cu un tricou pe care scrie:

  „7.403.836 romanians dismissed Băsescu” şi „The people are sovereign”.

  Maaaare e gradina Domnului si multi nebuni isi fac de cap!

  Cetatean

  17/10/2012 at 11:40 am

 14. Salutare
  Vad ca Silvio Berlusconi nu a venit la congres . 🙂
  Scapati ca prin miracol de pupaturi . 😆

  stefan60

  17/10/2012 at 12:15 pm

  • lasa ca scapa aia pupati de el de soarta lui Ghadaffi! 😉

   Cetatean

   17/10/2012 at 12:35 pm

   • Cica e racit . Neoficial , pe „surse” , are partidul in plina dezmembrare (tot PDL se cheama 🙂 )
    Zvonurile zic ca are loc o rebeliune interna. Alimentata de statistici pentru viitor , urmatoarele alegeri . Grupul de conducere e puternic conditionat de anchetele judiciare care aresteaza periodic cite un boss al partidului . 😆

    stefan60

    17/10/2012 at 12:44 pm

    • democratie latina, ce vrei…. asta totusi nu si-a luat masuri pentru viitoarea locuinta?

     Cetatean

     17/10/2012 at 12:51 pm

     • Are 20 de locuinte (mega apartamente si mega vile cu mega terenuri 🙂 )
      La zdup va ajunge doar atunci cind si Ion Iliescu va intra la puscarie . Veci . 🙂

      stefan60

      17/10/2012 at 1:22 pm

      • eu nu ma refeream la zdup ca la viitoarea locuinta 😉

       Cetatean

       17/10/2012 at 1:25 pm

 15. Informatie economica .
  Banca franceza Credit Agricole recapitalizeaza cu 2,85 miliarde euro banca greceasca Emporiki .
  Efectuata acesta injectie de bani , O VINDE PE 1 EURO la banca Alpha Bank. (tot greceasca )

  http://www.ilsole24ore.com/art/finanza-e-mercati/2012-10-17/credit-agricole-cede-banca-093913.shtml?uuid=Ab7RwwtG

  Ce poate fi atit de inconfesabil incit sa bagi miliarde in o banca si ulterior sa o vinzi pe 1 (unu) euro ?

  stefan60

  17/10/2012 at 12:34 pm

  • Salutare tie si celorlalti cititori.

   Acolo a fo’ jmen complecs. Pe de o parte statul francez a injectat alea aproape 3 melearde in statul grec „cu mainile curate”; pe de alta, Credit Agricole a luat absolut toata reteaua Emporiki din Estul Europei, transformandu-le in C.A., deci extindere fara sa fi bagat un shfantz, in afara de evidenta rebranduire.

   EuCuMine

   17/10/2012 at 12:40 pm

   • Salut @ EuCuMine
    Cumva francezii abandoneaza o barca care se scufunda ? (se retrag din Grecia pina la 31.12.2012 )
    Stiu ei ceva ce noi nu stim si acest ceva e atit de cutremurator incit devine rentabil sa investesti niste miliarde dar sa pleci imediat ?
    Bag sama ca cheltuiala asta e mai mica (mai rentabila 🙂 ) decit posibilele pierderi sigure viitoare .

    stefan60

    17/10/2012 at 12:49 pm

    • Pai si-au cam scos parleala. Din tot Emporiki, singura chestie de valoare era reteaua externa de sucursale. C.A. au procedat in buna traditie corporatista a viespii aleia care-si baga oul intr-o omida. Rontaie ce rontaie si dup-aia erupe din vierme. Capul omizii (centrala Emporiki Grecia) e neinteresant, zeama e baza.

     Credit Agricole au facut rost de o retea maricica de sucursale, statul grec a primit pe shestache bani, e win-win.

     EuCuMine

     17/10/2012 at 12:56 pm

    • De euroiul ala Alpha Bank primesc strict o gramada de cladiri. Nu primesc nici un fel de operatiune. Toate sucursalele din Bucuresti au fost transformate in C.A. inca de acum cateva luni, deci fluxurile de bani, cel putin din zona Romania, sunt doar pe partea C.A.

     EuCuMine

     17/10/2012 at 1:01 pm

      • Eu vad cu ochii mei, pe strada, una, si citesc in declaratiile ‘oficioase’ alta. Eu cred in ce vad la coltul strazii mele, si anume ca aia de la C.A. au preluat reteaua Emporiki si au transformat-o in C.A. ‘pura’ inca de acum ceva vreme. Ca au avut sau nu pierderi, eu nu stiu si nu cred sa stiu prea curand. Contabilitatea interna bancara este manaribila in 1000 de feluri. Ce stiu, insa, e ca prin retragerea din Grecia C.A. isi imbunatateste factorul de risc. Plus ca, prin pastrarea filialei Cipru (despre care nu se spune o vorbulita in comunicatul oficial), au acces la o zona fiscala gri numai buna de scos petele de pe unii bani.

       Ca dovada pentru spusele mele (cu banii pt statul grec), cei de la C.A., la fel ca Mickey Pontause al nostru, scapa si cate un adevar printre minciunile lor gomoase:

       „Comme indiqué lors de l’entrée en négociations exclusives, cette opération contribuera à la consolidation du système bancaire grec, condition du redressement du secteur financier du pays.”

       EuCuMine

       17/10/2012 at 1:33 pm

 16. Buna ziua!
  Au inceput sa ameninte oamenii ca ii scot de la sectiile de votare sau ca nu o sa-i mai foloseasca in campanie daca nu vin la miting! Unii dintre ei doar pt asta stau in partide; sa mai aiba si ei un ban de prin sectiile de votare sau de la lipit afise… Oricum, Arena Nationala este un stadion ghinionist; cine „joaca” acolo pierde!

  drivas

  17/10/2012 at 1:24 pm

  • Bwuahaha. Sunt disperati ca nu ies la numar. 😈

   EuCuMine

   17/10/2012 at 1:33 pm

  • Vor fi o gramada, amenintati, platiti, care vin sa vada arena nationala gratis. Nu cred insa ca impresioneaza pe nimeni, toti stiu cum se organizeaza miscarile de gen, cu precadere in localitatile mai mici, unde se cunosc unii cu ceilalti.

   halex

   17/10/2012 at 1:37 pm

 17. de cand cu DNA-ul si cu inhatarea lui Dragnea, ma intreb cati mai vor sa fie in sectiile de votare.

  Cetatean

  17/10/2012 at 1:44 pm

 18. buna ziua;
  sa arunci milioane de euro pentru o prostie???
  daca ei zic 80 mii,in medie 200 ron/persoana,aproape 4 milioane euro!
  bashca,faptul ca nu se lucreaza ,ca prcis i-au luat din primarii si ” deconcentrate”
  inca o dovada ca aparatul de stat e supradimensionat=nu lucreaza ” amplaoiatzii” nici nu se simte

  intamplator

  17/10/2012 at 1:48 pm

 19. „Presedintele PNL, Crin Antonescu, s-a declarat pe deplin solidar, miercuri, cu senatorul liberal Ioan Ghise, care protesteaza la Congresul PPE de la Palatul Parlamentului, precizand ca actiunea acestuia este una curajoasa, demna, civilizata si europeana, relateaza Agerpres.

  „Sunt pe deplin solidar si in aceasta actiune cu dl. senator Ioan Ghise, care este si va fi senator al Romaniei daca va fi ales de cetateni… Daca nu ar fi impedimente de natura protocolara, as putea chiar sa ma alatur acestei actiuni a dlui Ghise. Conditia de presedinte al Senatului face exagerat un asemenea demers. Dl Ghise are dreptate si forma in care dl Ghise se exprima este una cu totul si cu totul europeana, clasica, nu e nimic iesit din comun, nu e nimic scandalos, iar aceia dintre dvs care va scandalizati, vorba lui Toparceanu, nu va pot decat ruga sa va linistiti si sa va uitati la toate formele extrem de colorate si extrem de diverse in care opinia si opinia politica se exprima in democratiile europene. Asa incat, inca o data, sunt cu sufletul alaturi de dl Ghise si in aceasta actiune, care este una curajoasa, demna, civilizata si europeana„, a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa, presedintele Senatului, liberalul Crin Antonescu.

  Ghise bruiaza reuniunea PPE cu un tricou pe care scrie:

  “7.403.836 romanians dismissed Băsescu” şi “The people are sovereign”.

  Reamintesc ca in Occident, in fiecare Parlament exista astfel de parlamentari. De exemplu, tricourile pe care scrie „Hollande, sac de merde!” purtate de Presedintele Senatului Francez, sau cele cu „Merkel, du Arschlo….” purtate de Presedintele Curtii Constitutionale Germane se vand ca painea calda la tarabe.

  Cetatean

  17/10/2012 at 2:00 pm

 20. G/M ultimul paragraf, evident.

  Cetatean

  17/10/2012 at 2:01 pm

 21. O poza cu Ghise si catelul lui juridic, ambii in tricouri anti-Basescu:

  Cetatean

  17/10/2012 at 2:02 pm

  • Eu as purta un tricou pe care sa scrie cam asa: „Ghise, ai platit creditul ala de nshpe sute de mii de ieuroi cu care ti-ai cumparat locul in parlament?”

   Diana

   17/10/2012 at 2:16 pm

 22. Buna ziua tuturor 🙂

  Diana

  17/10/2012 at 2:14 pm

  • Buna, Diana! 🙂 Ai ceva timp liber in dupa amiaza asta, sa citesti ultimul episod din serialul meu? Azi se incheie 😆

   Cetatean

   17/10/2012 at 2:19 pm

   • Pentru serialul tau intotdeauna am timp 🙂

    Diana

    17/10/2012 at 2:20 pm

    • Ei bine, azi e ultima strigare! Dupa aceea o sa ne…. destundem, in campania electorala 😈

     Cetatean

     17/10/2012 at 2:21 pm

     • Ehe, a naibii destindere va fi…cu USL dand din copite :mrgreen:

      Diana

      17/10/2012 at 2:27 pm

 23. Daca spui ca este prost de bubuie folosesti un eufemism. Oricum gura pacatosului adevar graieste :mrgreen: – Întrebat de jurnalişti cum a intrat, având în vedere că nu sunt lucrări, astăzi, la Parlament, având acces în clădire doar invitaţii Congresului PPE, Ioan Ghişe şi-a scos legitimaţia de senator.
  „Sunt senator! Clădirea Parlamentului este o privată?!”, a răspuns senatorul PNL, revoltat.

  http://www.evz.ro/detalii/stiri/Protestatarul-Ioan-GHISE-la-Congresul-PPE-1006165.html
  Adica sa intelegem ca este o buda sau USLamisti/PNL-ul este in buda :mrgreen:

  mar

  17/10/2012 at 2:35 pm

  • eu inteleg ca ei se c..a in si pe parlament

   intamplator

   17/10/2012 at 3:08 pm

 24. simpartizanti usl: fiti amabili si transmiteti-le celor doi pacalici ce spune azi ” pretenu’ ” lor hollande;
  si poate nu mai fac spume la gura ca turbatii cand vorbesc de EU; asta daca mai au un dram de constiinta,ceea ce eu unul ma indoiesc

  „Uniunea politică (…) este etapa care va urma uniunii bugetare, uniunii bancare, uniunii sociale. Ea va veni să ofere cadrul democratic la ceea ce noi vom reuşi în ceea ce priveşte integrarea solidară”, afirmă el.

  La întrebarea „în ce interval de timp vedeţi această uniune politică?”, Hollande a răspuns: „După alegerile europene din 2014. Miza consultării va fi viitorul Uniunii. Aceasta este condiţia pentru a mobiliza popoarele şi ridica nivelul de participare în jurul unei dezbateri adevărate

  intamplator

  17/10/2012 at 3:15 pm

 25. Aia dou pacalici nu aud decat „Jos Basescu”.

  Interesant e ca Hollande nu spune de ce vrea el sa bage Franta in uniunea politica: ca sa beneficieze de banii nemtilor. Hollande se ilizioneaza ca Franta isi va pastra mai toate prerogativele suveranitatii insa va avea acces la punga nemtilor. Vise, tataie!

  Cetatean

  17/10/2012 at 3:18 pm

 26. Buna Ziua la toata lumea 🙂
  Postare noua!

  Theophyle

  17/10/2012 at 3:19 pm


Comentariile sunt închise.