Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

Constitutia poporului « suveran » si Republica Judecatorilor (XXV). Final.

Postat de @Cetatean

Acesta este sfarsitul unui serial care a inceput pe 22 iunie 2011 si se sfarseste pe 17 octombrie 2012. Au fost 25 episoade scrise cu gandul ca un cititor bine informat inseamna un votant imposibil de pacalit. Experienta ultimelor confruntari politice ne-a aratat ca o diferenta 0,68%  (50,34% vs. 49,66%) poate schimba totul. Sau, daca vreti 3,77% (diferenta pana la 50,01%). Acest serial este dovada ca Politeia va fi mereu ceea ce a fost de la inceput : un spatiu al adevaratului patriotism si al apararii suveranitatii poporului impotriva Sistemului care o confisca.

Motto : « Suveranitatea naţională aparţine poporului român » (art.2. al.1. din Constitutie).

 *******

Precizare :Celelalte episoade anterioare le gasiti  aici , aici  aici aici,   aiciaici , aici. , aiciaici , aiciaiciaici,   aici ,   aici,    aici,   aici , aiciaici, aici,  aici  aici , aici , aici , aici  si aici.

 *******

 Inchipuiti-va Sistemul ca o grupare de celule bolnave care stau ascunse in toate institutiile statului si care nu pot fi eradicate deoarece atunci cand o institutie are o sansa de insanatosire, cel chemat sa opereze e o tot celula bolnava, deghizata in doctor. Capacitatea statului vazut ca organism de a lupta impotriva Sistemului este aproape nula, cata vreme institutiile sunt ele insele in mana Sistemului.

 Miza Sistemului este aceea de a machia institutiile statului pentru ca acestea sa arate sanatos pe dinafara, in timp ce pe dinauntru sunt roase de boala. In acest scop, mascarada separatiei si echilibrului puterilor in stat, precum si a independentei Justitiei va fi jucata in continuare pe scena publica, iar in culise oamenii Sistemului din toate partidele politice (aceste rezervoare de celule bolnave) isi vor da mereu mana pentru a mentine suveranitatea poporului confiscata si pentru a se apara unul pe altul de Justitia cu adevarat independenta.

 Nu exista decat un singur remediu pentru aceasta boala (si cu cat administrarea lui este intirziata, cu atat Sistemul va sfarsi prin a cuceri tot organismul) : suveranitatea poporului, exercitata asa cum prevede Constitutia, cu bunele si cu relele ei.

 *******

 Motto-ul acestui serial este extras in Constitutia Romaniei, si este special citat trunchiat, pentru a permite intelegerea fortei lui : « Suveranitatea naţională aparţine poporului român ».  Legea fundamentala spune mai departe : «… care o exercită prin organele sale reprezentative, constituite prin alegeri libere, periodice şi corecte, precum şi prin referendum ». Constient ca pentru a supravietui, Sistemul trebuie sa reuseasca sa se legitimeze si apoi sa paraziteze suveranitatea poporului, el isi pune o data la 4 ani o masca frumoasa si se milogeste in fata poporul suveran pentru a fi transformat  in « organ reprezentativ » care dupa alegeri face exact ce interzice Constitutia, la art. 2, al.2 : « Nici un grup şi nici o persoană nu pot exercita suveranitatea în nume propriu ». 

 Exercitatea suveranitatii in nume propriu inseamna, bunaoara, ignorarea cu superbie a unui referendum valid pentru trecerea la Parlament unicameral si la maxim 300 de parlamentari. Insa acest tip de atac la suveranitate este de fapt cel mai inofensiv.

Adevaratul pericol deriva din ceea ce am descris in intreg serialul, anume cele doua tipuri de exercitare in nume propriu a suveranitatii poporului:

 i) transformarea magistraturii intr-o autoritate publica complet autonoma fata de suveran (Republica Judecatorilor

ii) confiscarea-deturnarea-anihilarea suveranitatii de catre Parlament (Constitutia poporului « suveran »)

 *******

 Miza primei parti a serialului (cea mai lunga, episoadele II-XIX) a fost aceea de a devoala actiunile Sandeilor si de a demonstra modul in care judecatorii de la cea mai inalta instanta a tarii au incalcat in mod repetat Constitutia. Lungile prezentari ale Deciziilor CCR care demonstrau acest lucru, precum si reluarea si dezvoltarea problemei mandatelor Sandeilor (expirati sau « promovati » doar prin Hotarari de CSM) au avut drept scop demonstrarea faptului ca in cadrul Sistemului, Magistratura a avut un rol determinant.

Conceputi ca pavaza de nadejde pentru oamenii Sistemului, Sandeii au actionat de-a lungul timpului nu doar ca aparatori ai celor care ii trimisesera in virful piramidei Justitiei (modul in care Anton Pandrea, fostul presedinte al Sectiei Penale a ICCJ schimba componenta completelor care il judecau pe Adrian Nastase este emblematic, la fel cum este si maniera in care judecatoarea Elena Burlan a recuzat-o pe judecatoarea Camelia Bogdan, care il judeca pe SOV). Mai mult insa, Sandeii au prins treptat gustul confiscarii suveranitatii poporului. Asa se explica cele doua recursuri in interesul legii din 2007 si 2008 prin care judecatorii si-au acordat singuri salarii marite, repunand in vigoare legi pe care Parlamentul le abrogase. La fel se explica si auto-perpetuarea Sandeilor de la ICCJ carora le expirasera mandatele si pe care CSM-ul ii mentinea in functii (de parca ar fi fost Presedintele Romaniei, cel care are puterea de a semna decrete de numire la o instanta).

 Nu stiu daca v-ati intrebat vreodata de ce Constitutia Romaniei prevede numirea judecatorilor si procurorilor prin decret prezidential si nu este suficienta o simpla Hotarare a CSM-ului, ca institutie care garanteaza independenta magistraturii. Nici Decizia 551/2009 a CCR (mentionata deja in episodul XIV), singura dupa stiinta mea de acest gen, nu spune prea multe. Insa spune exact ce trebuie.

 In aceasta decizie este prezentata situatia unui grup grajdani ai Sistemului (« Sindicatul Independent al Juristilor din Romania ») care a dorit ca CCR sa ii scape pe magistrati de necesitatea decretul prezidential (nici mai mult nici mai putin !). Grajdanii au atacat la CCR chiar prevederile din legea organica 303/2004 care mentionau explicit prerogativa prezidentiala a numirii (inclusiv in functiile de conducere) magistratilor de catre Presedintele Romaniei :

« In motivarea exceptiei de neconstitutionalitate autorul sustine ca dispozitiile legale atacate contravin prevederilor art.94, lit c) din Constitutia Romaniei, intrucat confera Presedintelui Romaniei competenta de a numi si de a revoca judecatori si procurori si dreptul de a numi si revoca magistrati in functiile de conducere ale instantelor si parchetelor, desi magistratii – judecatorii si procurorii – nu sunt functionari publici ».

 Desi speta avea o miza enorma si putea sa o expliciteze mai mult, CCR s-a multumit sa raspunda sec :

« Examinand exceptia de neconstitutionalitate, Curtea constata ca aceasta este neintemeiata si urmeaza sa fie respinsa. Art. 134 alin. (1) din Constitutia Romaniei prevede atributia Presedintelui Romaniei de a-i numi in functie pe judecatori si pe procurori, cu exceptia celor stagiari, la propunerea Consiliului Superior al Magistraturii.  In aplicarea acestor prevederi, legiuitorul are libertatea de a reglementa competenta Presedintelui Romaniei de a-i numi in functie, inclusiv in functii de conducere, si de a-i revoca pe toti magistratii la care textul constitutional se refera. Participarea Presedintelui Romaniei la constituirea in acest mod a autoritatii judecatoresti concorda in egala masura cu principiul echilibrului puterilor in stat, consacrat prin art. 1 alin. (4) din Constitutia Romaniei, si nu este de natura sa afecteze in vreun fel independenta judecatorilor, instituita prin dispozitiile art. 124 alin. (3) din Constitutie, si exercitarea de catre procurori a atributiilor lor, cu respectarea principiilor legalitatii si impartialitatii prevazute in art. 132 alin. (1) din Legea fundamentala ».

 Constitutia, la Titlul III, enumera 5 autoritati publice in statul roman : Parlamentul (capitolul I, articolele 61-79), Presedintele (capitolul II, articolele 80-101), Guvernul (capitolul III, articolele 102-110), Administratia publica (capitolul V, articolele 116-123), Autoritatea judecatoreasca (capitolul VI, articolele 124-130 ; aici intra judecatorii, procurorii si CSM-ul).  Diferenta intre aceste autoritati ale statului este aceea ca 4 dintre ele sunt alese prin votul poporului suveran iar una singura nu : Magistratura. S-ar putea crede ca deoarece magistratii nu sunt alesi prin votul direct al poporului si nici prin votul indirect al unei alte autoritati publice, acestia sunt o autoritate care nu datoreaza nimic suveranitatii poporului. Daca ar fi asa, ne-am afla in fata celei mai mari incalcari a Constitutiei, anume art. 1, al.3)  (« România este stat de drept, democratic… »). Caracterul democratic al statului este dat chiar de raportul autoritatilor publice cu poporul : nici o autoritate publica nu este suverana, ci isi primeste suveranitatea de la cel care o detine in mod propriu : poporul.

 Or, acesta este rolul Presedintelui ales al Romaniei in relatia lui cu magistratii : acela de a transforma, prin decret prezidential, niste simpli absolventi de Drept care devin auditori la Institutul National al Magistraturii in judecatori sau procurori, adica in reprezentanti ai unei autoritati a statului roman. Si tot prin decret prezidential acesti magistrati vor ajunge apoi sa ocupe functii de conducere la varful piramidei Justitiei (ICCJ si Parchetul General).

 Fara decretul prezidential de numire in functie, am avea situatia absolut inacceptabila in care una dintre autoritatile in stat actioneaza in mod autonom fata de suveran, auto-perpetuandu-se prin proceduri strict interne, fara nici o legatura cu votul direct sau indirect al poporului  (absolventii facultatilor de Drept din tara dau examene pentru a intra la Institutul National al Magistraturii, iar CSM-ul – care este ales din cadrul judecatorilor si procurorilor –  ii face apoi dupa absolvire, prin Hotarare de CSM, judecatori sau procurori).

 Or, pentru ca magistratura sa nu devina autonoma fata de poporul suveran, Constitutia pune o conditie stricta: interventia initiala unei autoritati alese a statului, respectiv a acelei autoritati publice care reprezinta statul in ansamblul sau : Presedintele Romaniei. Interventia decretului prezidential de numire in functie reprezinta modul in care Constitutia garanteaza ca nu exista nici autoritate publica autonoma fata de popor. Decretul Presedintelui ales nu este o imixtiune in independenta Justitiei ci este, dupa cum spune insasi CCR,  modul in care se constituie autoritatea judecatoreasca si in care se realizeaza echilibrul puterilor in stat.

 In mod evident, fuga Sandeilor expirati de la ICCJ (cu mandate de 6 ani pe legea 56/1993) de decretul prezidential pe legea 303/2004 a dus la necesitatea decredibilizarii decretului prezidential. Aici au jucat un rol important nu doar practicile silentioase ale vechiului CSM,  ci mai ales Mona Pivniceru, cu gura ei bogata si cu teoretizarile ei de doi bani despre autonomia completa a magistraturii fata de poporului suveran. Reiau cateva declaratii ale Monei Pivniceru pe care le-am mentionat deja in episodul VIII si va rog sa intelegeti acum, in lumina considerentelor despre necesitatea interventiei decretului prezidential, miza pasajelor subliniate:

  – «  Puterea judecătorească îşi trage seva exact din textul constituţional. Nu i-a dat-o nimeni. N-a împuternicit [-o] nimeni cu această putere, decât chiar Constituţia ».

–  « Nu justifică încălcarea Constituţiei. Este tocmai în exerciţiul obligaţiei constituţionale de a-şi prezerva independenţa dată de statul român. Noi [judecatorii] suntem statul român… ».

– « Configurarea elementelor structurale de individualizare autogenă a puterii judecătoreşti” (citez din Proiectul pentru CSM al Monei). Explicatie DEX: « autogen : care este creat sau existent prin sine însusi ».

 – « Judecatorul nu este un functionar public, deoarece el nu depinde de stat, ci este insusi statul, adica o parte din organele sale constitutionale, care, asemeni legislativului si executivului, detin puterea imediat si nu mediat » (Pivniceru Mona & Luca Catalin, « Reglementari internationale cu relevanta in materia deontologiei judiciare », in Deontologia profesiei de magistrat. Repere contemporane, coordonatori : Mona-Maria Pivniceru, Luca Catalin, Editura Hamangiu, 2008, p.34)

 – « Legitimitatea puterii judiciare este data de valoarea unei autoritati in sine care recunoaste necesitatea si deziderabilitatea activitatii sale » (Ibidem, p.42).

 – « […] o garantie suplimentara a principiilor generale, care legitimeaza puterea judecatoreasca avindu-si fundamentul in insasi puterea judecatoreasca ca autoritate valabila in sine” (Ibidem, p.43).

 Implantand in spatiul public si in mintile colegilor confuzia perversa dintre separatia fata de celelalte puteri (dar uitand de echilibru !) si autonomia autoritatii judecatoresti fata de poporul suveran, Mona Pivniceru avea misiunea  (pana la asumarea postului de ministru) de a duce mai departe, prin justificari teoretice si ocuparea agresiva a spatiului mediatic, aceasta mostenire a Sandeilor lasata magistraturii :

i) tendinta de autonomizare fata de suveran, prin impiedicarea cu orice pret a interventiei decretului prezidential de numire in functiile de conducere ;

ii) pretentia ca puterea judecatoreasca apare  « direct » din Constitutie, fara interventia altei autoritati a statului (in speta, Presedintele Romaniei). [Mona Pivniceru confunda aici in mod voluntar puterea ca atare cu judecatorul care exercita puterea]

 Pentru Sistem, miza politica a fugii Sandeilor de decretul prezidential de numire in functiile de conducere (sau  deturnarea acestuia prin propunerea unor Sandei triati de CSM) este detinerea controlului in Justitie, mai ales la varful ei, pentru evitarea bratului legii.

 Din acest motiv, solutionarea problemei mandatelor Sandeilor de la ICCJ (atat cei expirati dar mentinuti la ICCJ cat si cei promovati de CSM fara decretul prezidential pe legea 303/2004) reprezinta o miza politica urgenta, nu doar pentru ca Sistemul se va folosi de vulnerabilitatea constitutionala a Sandeilor de la ICCJ a pentru a pune stapanire pe magistratura (asa cum am demonstrat in episodul anterior), cat mai ales ca Presedintele ales Romaniei nu a putut niciodata sa isi exercite pe deplin prerogativa de numire/respingere prin decret a Sandeilor de la ICCJ.

 Intr-un comentariu la episodul XIV, @Bascaliosul, cel caruia ii datorez tot ce stiu, mi-a spus : « S-ar impune un capitol special pentru prezentarea avantajelor suveranității reale, în situația când binefacerile prezidențiale ale numirilor de judecători în ICCJ ar fi reluate, inclusiv și mai ales puțintel triate, dacă CCR ar tranșa cum se cuvine problema legalității acestor mandate din ICCJ, la sesizarea Președintelui dispus s-o pună de-un conflict ».

Am ajuns, in sfarsit, si la aceast ultim aspect.

 *******

 

In episodul anterior am scris: « Actualul CSM trebuie sa inteleaga ca Presedintele Romaniei nu este un dusman al independentei magistratilor de care trebuie sa fuga precum vechiul CSM (care nu vroia sa ii propuna acestuia reinvestirea judecatorilor ICCJ cu mandate expirate). Frica vechilor Sandei din CSM de refuzul prezidential nu mai este astazi justificata ».

 Insa nu imi fac iluzii. Nu cred ca exista cineva din actualul CSM care sa aiba curajul sa ridice in plen problema mandatelor Sandeilor expirati, precum si a celor « promovati » prin simple HCSM-uri, fara decret prezidential pe legea 303/2004. In CSM exista astazi cateva tabere tabere, si mai presus de toate, este vie mostenirea otravita a vechilor Sandei : frica atavica de decretul prezidential. Din acest motiv, nu am mari sperante de la CSM-ul actual.

 Or, daca CSM-ul nu are curaj sa ii propuna Presedintelui (re)investirea judecatorilor de la ICCJ, este obligatia Presedintelui Romaniei de a transa problema prin formularea unui CJNC in fata CCR. Formularea unui CJNC pe problema mandatelor Sandeilor ar avea cateva avantaje clare:

 1. ar fi constatata incetarea de drept a mandatelor Sandeilor pe legea 56/1993 (mandate de 6 ani), fiind aplicabil direct art. 155, al.5) din Constitutia revizuita in 2003: “Judecătorii în funcţie ai Curţii Supreme de Justiţie şi consilierii de conturi numiţi de Parlament îşi continuă activitatea până la data expirării mandatului pentru care au fost numiţi ». Data aceea a expirat de mult si cu toate acestea o droaie de Sandei zburda inca veseli in Inalta Curte.

 2. s-ar clarifica problema promovarii la ICCJ numai prin Hotarare a CSM. Reamintesc ca intr-adevar CSM dispune promovarea judecatorilor la ICCJ, insa numai a celor care pe decretul lor de admitere in magistratura au inscrisa aceasta vocatie (e o vocatie, nu un drept, caci promovarea nu e garantata), sub forma art. 30, al.1) din legea 303/2004 [in numerotarea initiala]. Or, numai decretele de numire initiala emise in temeiul art. 30, al.1) din legea 303/2004 dau magistratilor posibilitatea de a merge pe traseul Judecatorie-Tribunal-Curte de Appel – ICCJ cu biletele (Hotararile) de la CSM. Cine nu a devenit magistrat sub imperiul acestui articol din legea 303/2004 care confera aceasta vocatie, nu poate fi promovat doar prin hotarare a CSM. Vechile decrete pe legea 92/1992 nu conferau aceasta vocatie (de aceea intervenea legea 56/1993). Sandeii cu decrete emise in temeiul legii 92/1992 care s-au vazut « promovati » de CSM sunt tot niste uzurpatori, caci au beneficiat un lucru pe care decretul lor initial de numire in magistratura nu li-l conferea. Decretele de numire sunt individuale, si pentru a intra sub imperiul altei legi trebuie noi decrete (pe noua lege). Nu este posibila translarea automata, prin hocus-pocus la CSM,  de la beneficiile vechii legi la cele ale legii noi. Decretul de numire initial are intinderea si forta legii in temeiul careia a fost acordat si numai un nou decret pe o noua lege ii acorda magistratului noi drepturi.

 3. nu in ultimul rand, s-ar consolida adevarata independenta a magistraturii in fata posibilului atac al Sistemului in 2013. CCR ar reafirma dreptul Presedintelui de a (re)investi prin decret magistratii de la ICCJ, care ar primi prin decrete pe legea 303/2004 inamovibilitate (pe viata !) de care au nevoie in fata razbunarii Sistemului care se profileaza. Altmiteri se va repeta istoria cu un politician ca Adrian Nastase atacand inamovibilitatea Ioanei Bogdan si de data aceasta atacul la judecatorii ICCJ va reusi.

 Depinde doar de Presedintele Romaniei alegerea momentului oportun pentru CJNC : inainte de ….. sau dupa…….

 Un CJNC solutionat de CCR in favoarea Presedintelui ales al Romaniei ar permite acestuia, in exercitiul constitutional al prerogativei sale de numire a judecatorilor, sa manifeste deplina suveranitate a poporului si sa investeasca prin decret numai pe acei judecatori de la ICCJ care au demonstrat ca au scapat de mentalitatea sandelistica. In mod evident, Sandeii care au continuat sa ramana Sandei se vor alege cu multumiri si se vor intoarce la instantele unde activau inainte de a ajunge la ICCJ. Nu ar fi nici absolut nici o stirbire a « independentei » magistraturii (nici un judecator de la ICCJ nu are acum vreun drept inalienabil de a ramane pe vesnicie acolo ; Presedintele si CSM vor conlucra pentru a aprecia cine merita sa ramana), in schimb ar fi un castig real pentru adevarata independenta a judecatorilor (care nu vor mai trai cu groaza ca ii va intreba de decrete si de inamovibilitate vreun politician incoltit) dar si pentru suveranitatea poporului, care trebuie sa stie ca la varful Justitiei nu sunt niste impostori aserviti politic.

 Insa mai exista un motiv pentru care Presedintele Romaniei trebuie sa solicite CCR solutionarea problemei mandatelor Sandeilor : dorinta Sistemului de a instaura republica parlamentara. Nu am nici cea mai mica indoiala ca daca obtine majoritatea in Parlament dupa alegerile din 9 decembrie, Sistemul va incerca in 2013 din toate fortele sa puna mana pe ICCJ (subminand sau prerogativele CSM sau prerogativele Presedintelui) si pe CCR (schimband modul de numire al judecatorilor de la CCR). Daca se ajunge in 2013 in situatia revizuirii Constitutiei in varianta USL si problema inamovibilitatii judecatorilor de la ICCJ nu este solutionata pana atunci, Sistemul va profita si va intoarce situatia in favoarea sa.

Resursele sale de ticalosie juridica sunt inepuizabile : va schimba modul de numire al judecatorilor de la CCR si va trimite acolo Sandei alesi pe masura (aceasta este ideea Monei Pivniceru, si are sprijin in USL pentru implementarea ei); Senatul sau adunarile generale ale magistratilor va revoca membrii incomozi ai CSM ; cu binecuvantarea noului CCR plin cu Sandei, va fi adus CSM sub puterea Parlamentului si i se va lua Presedintelui puterea de numire prin decret a magistratilor. Sa nu ne iluzionam ca asa ceva nu va fi aprobat la referendumul de revizuire. Atunci va fi frauda cea mai apocaliptica din cate ne putem imagina. Vom avea dupa revizuire exact situatia descrisa de Constitutia RSR din 1965 :

 

« Art. 43. Marea Adunare Nationala are urmatoarele atributii principale:

 14. Alege si revoca Tribunalul Suprem si procurorul general […]

18. Asculta dari de seama cu privire la activitatea Tribunalului Suprem si controleaza deciziile sale de indrumare;

19. Controleaza activitatea Procuraturii ».

 Ne-am afla astfel in situatia in care Sistemul ar anihila definitiv suveranitatea poporului, prin conjugarea prerogativelor Parlamentului cu prerogativele Sandeilor (trimisi in CCR si ICCJ). Ne-am afla in Republica Judecatorilor controlati de Parlamentul « Suveran ». Sau, daca preferati, vom citi mereu Constitutia Judecatorilor Suverani numiti de Republica Parlamentara.

 *******

 Pentru ca acest lucru sa nu se intample, autoritatile care au prerogative constitutionale  si cetatenii acestei tari nu trebuie decat sa inteleaga adevaratele mize din spatele evenimentelor politice curente.  Cine poate si vrea sa actioneze, o va face. Cine nu, macar va fi prevenit.

 Acest serial a avut ambitia de a face cat mai accesibile aspecte constitutionale si juridice cruciale, evitand limba de lemn care le insoteste in mod normal. Daca macar un cititor care nu are cunostinte juridice se considera mai edificat in urma citirii unui episod sau a intregului serial, consider ca efortul meu a fost rasplatit.

 Am scris aproape tot ce am considerat ca merita scris. Unele episoade au fost poate prea lungi si nu au putut evita referinta constanta la legi si decizii ale CCR, insa va asigur ca mai sintetic nu am putut scrie. Problemele respective trebuiau clarificate, sper ca lungimea unora dintre episoade nu a plictisit (prea mult) cititorii.

 Sper de asemenea ca domnul judecator Cristi Danilet a inteles acum ca serialul nu e scris de un cripto-politician sau de un blogger care are drept scop aservirea Justitiei sub puterea politica. Uneori e bine sa intelegi miza finala, nu doar aspectele de etapa. E si mai bine daca realizezi ce mostenire otravita au lasat Sandeii in corpul magistratilor. Oricum, sper ca judecatorul Cristi Danilet nu regreta ca a intervenit pe Politeia. Unele pase de arme, chiar si violente, daca sunt angajate la lumina zilei si cu argumente valide, ajuta mai mult judecatorii tineri si reformisti decat pseudo-rationamente juridice sandelistice. De aici incolo, mingea nu mai este in terenul blogului.

 Multumesc comentatorilor care au intervenit sporadic sau in mod regulat. Toti pot fi siguri de recunostinta mea pentru efortul pe care l-au facut citind un serial despre Justitie (subiect nu foarte propice pentru a tine treaz interesul).

 Dedic acest serial, cu multa prietenie respectuoasa, celui caruia ii datorez inspiratia si logica implementata in acest serial, @Bascaliosul (Mister B./ Basca Ilie). Ii sunt recunoscator pentru increderea pe care mi-a acordat-o mereu si sper ca nu l-am dezamagit. Tot ce am scris bun se datoreaza serialului sau Sandeii mamii lor! si impulsului pe care mi l-a trasmis ; eventualele erori imi apartin in intregime.

 Finalul acestui serial

Written by Theophyle

17/10/2012 la 3:18 pm

258 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. salut ! excelent si felicitari. pacat ca a fost ultimul episod . 😀

  zigzag

  17/10/2012 at 3:27 pm

 2. Buna ziua! 🙂

  Cateva citate din tezaurul Sistemului vin sa incheie acest serial

  1 . Valer Dorneanu, Presedintele Camerei Deputatilor, 26 august 2003, dezbaterile privind revizuirea Constitutiei:

  „Dacă Justiţia românească judecă bine şi stabileşte bine dreptatea este de văzut. Eu nu zic că nu sunt judecătorii foarte responsabili, nu zic că nu au de înfăptuit o muncă extraordinar de dificilă, dreptatea se obţine după citirea unor iţe, unor gânduri ascunse. Este foarte dificil de stabilit adevărul. Rezultatul este cel pe care îl ştim: soluţii care – aşa cum spunea distinsul domn senator Petre Roman – mai mult se distribuie decât se atribuie. Eu nu vreau să condamn aici şi să fac o analiză critică a judecătorilor”.

  2. Nicolae Vacaroiu, Presedintele Senatului , 28 august 2003, dezbaterile privind revizuirea Constitutiei :

  „Mă gândeam, la un moment dat, înainte de a da cuvântul domnului senator Iorgovan, dacă nu era bine să supunem la vot ca stenogramele şedinţei noastre să fie secrete pe timp de 20 de ani”.

  3. Crin Antonescu, 4 noiembrie 2009, votul de respingere a Guvernului Lucian Croitoru: “Singurul lucru bun, stimaţi colegi, al sistemului politic românesc este faptul că suntem mai mulţi, că suntem mai multe partide, că avem, totuşi, un Parlament, că suntem diferiţi şi ne putem controla unii pe alţii. (Aplauze.)”

  Cetatean

  17/10/2012 at 3:28 pm

  • Traduc spusele lui cacarau : suntem un grup care formeaza sistemul politic romanesc si suntem multi, avem oameni mai multee partide si ne putem controla unii pe altii. cot la cot cu spargerea sandeilor trebuie destructurat si grupul fesenist care si a intins tentaculele asupra Romaniei.

   zigzag

   17/10/2012 at 3:32 pm

   • Nu intimplator am scris ca „…Sistemul ar anihila definitiv suveranitatea poporului, prin conjugarea prerogativelor Parlamentului cu prerogativele Sandeilor (trimisi in CCR si ICCJ”.

    Cetatean

    17/10/2012 at 3:54 pm

 3. @cetatean: chapeau, maestre! Multumesc!

  blog de caine rau

  17/10/2012 at 3:32 pm

  • eu multumesc din inima tututor celor care au facut efortul de a citi fie si un singur episod :). Va rog sa ma credeti ca am tinut enorm sa scriu in acest serial tot ce ati citit.

   Cetatean

   17/10/2012 at 3:38 pm

 4. Salutare, din nou.

  Multe multumiri si felicitari pentru acest serial.

  Astept pdf-ul. 🙂

  EuCuMine

  17/10/2012 at 3:44 pm

 5. Sunt impresionat de efortul facut si de modul in care ati reusit sa sintetizati toate aceste informatii, traducandu-le, noua, necunascatorilor. Apreciez foarte mult acest efort si ansamblul acestei lucrari (chiar forma de a o prezenta in serial). Am inteles multe lucruri altfel neclare.
  Multumesc

  viom52

  17/10/2012 at 3:48 pm

  • daca ati inteles multe lucruri neclare, inseamna ca serialul si-a atins obiectivul cu care a pornit la drum 🙂

   Cetatean

   17/10/2012 at 3:53 pm

 6. Buna ziua,
  felicitari @cetatean pentru acest serial, pentru continut si limbajul clar, pe intelesul nostru, pentru munca pe care ai depus-o si perseverenta de a duce la bun sfarsit un proiect care , multora dintre noi, ni s-a parut greu de finalizat. Parca si momentul finalizarii l-ai cautat anume. Acum , in pragul campaniei electorale, suntem mai pregatiti sa urmarim „miscarile” perfide ale USListilor, nu ne ramane decat sa spunem cat mai multora pericolul care ne paste.

  cedric

  17/10/2012 at 4:06 pm

  • Am cautat anume momentul 🙂 Ma rog, imi stablisem pe 15 octomvrie, a fost cu 2 zile mai tarziu, insa avand in vedere ca am inceput sa scriu in iunie 2011, consider ca cele 2 zile sunt neglijabile 🙂

   Cetatean

   17/10/2012 at 4:08 pm

 7. Felicitari pentru serial. Sanatate si putere de munca tuturor!

  Arad Imobiliare

  17/10/2012 at 4:12 pm

 8. Salut, Mister C! 🙂

  Mulțumiri pentru serialul document expus la nivelul de înțelegere al unui profan (eu 🙂 ) în ale dreptului!
  Îți doresc un „upgrade” benefic pentru Ro – să devii coșmarul săndeilor și Sistemului, taxându-i la orice mârșăvie!
  Dorință mea este ca după ce se normalizează totul să pot strânge mâna „omului de aur” din spatele nick-name-ului @ Cetățean!
  Sănătate multă și numai bine ❗

  oldhashu

  17/10/2012 at 4:18 pm

  • Salut! 🙂 Multa sanatate si tie!

   Omul de aur e un simplu cetatean, cum zice si numele. Mai importanta decat fata lui sau mana dreapta e ceea ce scrie 🙂

   Cetatean

   17/10/2012 at 4:23 pm

 9. Salut citi. Sunt invidios pentru capacitatea si efortul de a spune lucrurile complicate cit se poate de firesc si simplu. E ca si distanta – enorma – intre nota 9 si nota 10.

  lastnightmusic

  17/10/2012 at 4:29 pm

  • nu fi invidios, ca sunt altii mai sintetici ca mine. Mister B. a scris doar 6 episoade super-concentrate! Insa guralivul de mine am bagat vreo 25 😆

   Cetatean

   17/10/2012 at 4:37 pm

 10. Salut, Cetatean, si felicitari pentru toata munca depusa. Cel putin pe mine ai reusit sa ma lamuresti in multe privinte. Nu cred ca am mai citit ceva de drept care sa fie atat de inteligibil pentru cei care nu au de a face cu justitia.
  Si sper ca multi au inteles mai clar de unde incep multe din problemele de azi si cum pot si rezolvate.

  Toate bune !

  amos

  17/10/2012 at 4:30 pm

  • amos, merci si eu! un cetatean bine informat e un votant mai putin de pacalit!

   Cetatean

   17/10/2012 at 4:35 pm

 11. Salutare, citi,
  Imi inclin fruntea in fata muncii tale. Felicitari si multumiri.

  ela

  17/10/2012 at 4:31 pm

  • Ela, sa traim si sa nu mai vedem Sandei in fata ochilor! 🙂

   Cetatean

   17/10/2012 at 4:35 pm

 12. Video de la Congresul PPE:

  http://www.epp2012.eu/

  Theophyle

  17/10/2012 at 4:51 pm

  • sper sa il vad pe Ponta cum i-o zice el de la obraz lui Merkel: „hai sictir, ca nu votezi tu pe 9 decembrie, Romania nu e colonie!” :mrgreen:

   Cetatean

   17/10/2012 at 4:53 pm

   • da .si Merkel ii va raspunde : ia un cremwursti si canta la alta masa . 😀

    zigzag

    17/10/2012 at 5:21 pm

 13. Salutare tuturor!
  Sincerele mele felicitari pentru intregul efort,domnule !

  balzarius

  17/10/2012 at 5:14 pm

  • multumesc, domnule! 🙂 (sufixul dumitale asa lasa de crezut)

   Cetatean

   17/10/2012 at 5:21 pm

 14. Base a ajuns la parlament. prevad ca tovarasul cacarau va face spume. dar anticipez ca maine va afla tovarasul cacarau & co si cine este Angela Merkel si cine este Germania. va afla direct de la Angela Merkel sa nu cumva sa ramana cu dubii.

  zigzag

  17/10/2012 at 5:20 pm

  • dupa cateva vorbe spuse de Ponta lui Merkel (“hai sictir, ca nu votezi tu pe 9 decembrie, Romania nu e colonie!:), as vrea sa vad un cap fulgerator al Doamnei in pieptil lui Ponta, ca ala dat de Zidane lui Materazzi 😉 (G/M).

   Cetatean

   17/10/2012 at 5:22 pm

   • Cu asta se va ocupa premierul Spaniei :)) asa ca de la barbat la gaina. a ajuns Merkel!

    zigzag

    17/10/2012 at 5:24 pm

    • vad, zambeste numa-numa. Vreau sa o vad cum rade de rupte cand ii zice Base bancuri cu marinari 😆

     Cetatean

     17/10/2012 at 5:26 pm

     • intalnire bilaterala Basescu – Merkel . cacarau va fi translatorul? :))

      zigzag

      17/10/2012 at 5:29 pm

      • da, numai daca isi mai ia o pereche de maini 😆

       Cetatean

       17/10/2012 at 5:36 pm

 15. Buna ziua Cetatean,

  Tot respectul si mi de multumiri!

  anac

  17/10/2012 at 5:21 pm

  • buna, anac! 🙂 stii vorba ceea: „citeste si da mai departe” 😉

   Cetatean

   17/10/2012 at 5:24 pm

  • ei pe naiba, nu ai observat ca de luni de zile nu mai apare in public? Bosorogul nu mai e ca la 60 sau 70 de ani :mrgreen:

   Cetatean

   17/10/2012 at 5:36 pm

 16. Buna ziua 🙂
  Excelent C., multumiri ptr. efortul facut. Este o mare realizare cea ce ai facut, sa transformi un limbaj de lemn si extrem de tehnic in ceva ce poate fi inteles de muritorul de rand, care nu are/sau are cunostinte juridice limitate. De fapt „sistemul” cred ca asta a urmarit, sa transmita o informatie extrem de alambicata care sa-i fereasca de intelegerea corecta si reala, sa le protejeze casta si privilegiile.

  mar

  17/10/2012 at 5:36 pm

  • Mar, facem fiecare ce putem 🙂 Orice piatra mica pusa in angrenajul Sistemului e buna 😈

   Cetatean

   17/10/2012 at 5:38 pm

 17. Intalnire Basescu-Merkel acum stire pe b1

  balzarius

  17/10/2012 at 5:41 pm

  • Intilnire Ponta-Voiculescu acum stire pe Antena3 (G/M)

   Cetatean

   17/10/2012 at 5:44 pm

   • oare bucurestenii ce parere au despre traficul din capitala? sau i a dus, pe majoritatea, robert negoita pe Crater -Arena :))

    zigzag

    17/10/2012 at 5:47 pm

    • cred ca vor fi numai „ganduri bune”, au inchis o zona extrem de aglomerata la ora de varf 😦 Tupeu si nesimtire maxima, sper ca bucurestenii care locuiesc in zona sa le aplice corectia necesara in decembrie 👿

     mar

     17/10/2012 at 5:56 pm

 18. care bucuresteni,aia care l-au votat masiv pe oprescu sau spalatii pe creier ai antenelor voiculesciene

  balzarius

  17/10/2012 at 5:50 pm

 19. Asta spune totul despre PNL si clica de la varful partidului care a confiscat partidul,punandu-l in slujba unor interese meschine.Trist,dar adevarat!:
  http://www.evz.ro/detalii/stiri/ATAC-LIBERAL-LA-ANTONESCU-Deviza-Brtienilor-1006199.html

  balzarius

  17/10/2012 at 6:01 pm

 20. Salutare tuturor
  Citi felicitari pentru romanul fluviu. Vorba poetului :’Finis coronat opus” . Sper ca cei care vor conduce dupa 9 decembrie (ar fi de preferat ARD) sa cugete la mesajele ce transced din frazele tale. Oricum pentru mine manuscrisul tau a fost un declick care a ridicat esarfa de pe sistemul de justitie postdecembrist.

  ion

  17/10/2012 at 6:01 pm

  • ion, ce sa zic? PDL-ul nu e cu mult mai breaz ca USL-ul cand vine vorba de Justitie. Diferenta e ca aia din PDL nu urla ca e proces politic.

   Intr-adevar, roman fluviu. Cred ca PDF-ul va fi gigantic.

   Cetatean

   17/10/2012 at 6:07 pm

 21. Salutare !
  Declaratie de participant adus din provincie la National Arena :
  „N-am mai fost de 46 de ani in Bucuresti si e o ocazie pt. mine sa vad National Arena”.
  Baietii astia fac turism. 😆 😆

  Tzepelica

  17/10/2012 at 6:09 pm

  • De unde naiba l-a gasit pe ala care a fost in Bucuresti ultima data in anii 50?

   Cetatean

   17/10/2012 at 6:12 pm

   • Musteriii guzganului rozaliu.
    Garantati Vanghelie. 🙂

    Tzepelica

    17/10/2012 at 6:16 pm

 22. Bucurestenii merita aglomeratia,
  Nimeni nu s-a opus ca la refacerea stadionului sa coste mai mult decit un stadion nou , construit normal la periferie ca in toate orasele civilizate .

  lastnightmusic

  17/10/2012 at 6:10 pm

 23. Sa vezi ce turism o sa faca pe 9 decembrie,din pacate!

  balzarius

  17/10/2012 at 6:10 pm

 24. „Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a fost întrebat, miercuri, la intrarea pe Arena Naţională, de către unul dintre participanţii la lansarea candidaţilor USL la parlamentare, dacă mai lipseşte de la şedinţele Parlamentului, fiind sfătuit să nu mai facă acest lucru dacă vrea să fie preşedinte” 😆

  Cetatean

  17/10/2012 at 6:16 pm

 25. http://www.adevarul.ro/adevarul_europa/Barroso-PPE-Ponta-statul_de_drept-DNA-coruptie-Romania-Bruxelles_0_793720896.html

  „”Am insistat, în mod deosebit, asupra importanţei ca stabilirea noului Procuror General şi noul şef al DNA să fie făcută pe criterii OBIECTIVE şi de o manieră TRANSPARENTĂ. Aceste două persoane vor defini REPUTAŢIA justiţiei şi trebuie să aibă un trecut fără nicio problemă de intergitate precum şi o experienţă profesională consistentă”, transmite CE, după întâlnirea lui Barroso cu Ponta.

  Barroso vorbeste, Ponta zice da, da, si Mona Pivniceru va propune procurori unul si unul.

  Cetatean

  17/10/2012 at 6:28 pm

 26. „Barroso a „insistat” asupra importantei faptului ca numirea noului procuror general si a sefului Departamentului National Anticoruptie „sa fie facute intr-o maniera obiectiva si independenta”.

  „Acesti doi oameni vor defini reputatia sistemului juridic si trebuie sa aiba un istoric de integritate si profesionalism”.

  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-13433315-barroso-catre-ponta-daca-nu-iau-masuri-urgente-absorbtia-fondurilor-europene-serios-compromisa.htm

  Tzepelica

  17/10/2012 at 6:29 pm

  • Salut
   E deja compromisa . In urmatoarea tura de finantari , vom avea reduse fondurile .

   stefan60

   17/10/2012 at 6:33 pm

   • Salut ! 🙂
    Da, incasam din ce in ce mai putin si cotizam substantial.

    Tzepelica

    17/10/2012 at 6:38 pm

    • Adevarul e mult mai crud .
     Din moment ce nu se prevad in bugetele anuale sumele necesare , inutil sa ne plingem ca nu se ramburseaza .
     Cind ai 30 miliarde euro finantare in 5 ani , trebuie sa pui in bugetul anual un fond „rotativ” cu echivalentul a 6 miliarde euro ( cam 26 miliarde lei noi ) . Nici un guvern nu a reusit asa ceva din 2007 . ( „rotativ” = se refinanteaza anual cu banii rambursati de UE in anul precedent )
     Daca la aceasta grava lipsa de finantare se adauga problemele de audit , „afacerile” care ne duc la blocarea brumei de finantare eligibila , dezastrul e total .
     Lipsa asta e atit de mare si grava ca ajungem sa ne facem datorii noi doar pentru a plati dobinzile la datoriile mai vechi . Nu se reuseste realizarea cresterii PIB (si implicit a cresterii colectarii de taxe create de acesta finantare ) 😦

     stefan60

     17/10/2012 at 6:59 pm

 27. USL a luat decizia de a modifica organigrama APDRP astfel încât să facă loc unui număr cât mai mare de ”lipitori de afișe” care, plasați în funcții-cheie, pot sluji uniunea USL.

  http://www.nasul.tv/2012/10/17/ministrul-agriculturii-transforma-apdrp-cuibusor-nebunii-usl/

  ela

  17/10/2012 at 6:30 pm

  • astia merita pusi in jug si arat cu ei cateva hectare!

   Cetatean

   17/10/2012 at 6:35 pm

  • sunt de doua saptamani in paine, practic in acest moment PNDR-ul este blocat. Nu se mai inteleg pe proceduri, aplicantii au fost adusi la disperare.
   Ultima nebunie, achizitii complexe cu lucrari de CM sunt verificate la Oficiile judetene si cei de la centru vin in control la aplicanti. Nu se mai accepta acte aditionale si alte modificari justificate pe contract.

   mar

   17/10/2012 at 6:56 pm

 28. Se pare ca Barroso l-a tras din nou de urechi pe Ponta,care nu a respectat angajamentul luat in iulie.Iar o sa vitupereze Antonescu ca „birocratii de la Bruxelles”fac si dreg.Se anunta o campanie incitanta!

  balzarius

  17/10/2012 at 6:35 pm

 29. Buna seara tuturor.
  @city, felicitari ptr serial.

  clemycali

  17/10/2012 at 6:41 pm

  • multumesc, clemy 🙂 sper ca ti-a placut si ultimul episod!

   Cetatean

   17/10/2012 at 6:48 pm

   • Sigur ca da. Si este un episod care sintetizeaza miza jocului murdar al USL.

    clemycali

    17/10/2012 at 6:50 pm

 30. Antonescu e proaspat vopsit.
  Astept cu emotie momentul in care tribunele vor scrie multicolor „COPY-PASTE”. 😆

  Tzepelica

  17/10/2012 at 6:43 pm

  • as vrea sa il vad pe Antonescu ras complet si pe Ponta cu frezza lui Antonescu din anii 90 :mrgreen:

   Cetatean

   17/10/2012 at 6:50 pm

 31. E clar ca Ponta si Mona(a se citi Voiculescu)vor sa-i impuna Presedintelui 2 docile paiate useliste la PICCJ si DNA-probabil Mota pt prima functie(sa nu uitam ca e de la Gorj si ca l-a bagat pe Mischie-inamicul lui Ponta la zdup)Mai mult,pana si CV-ul il recomanda iar pt sefia DNA,sansele lui Kovesi sunt minime(o sa invoce detasarea la Bruxelles)

  balzarius

  17/10/2012 at 6:43 pm

 32. Zbang!Reding ii face o vizita incognito Monei la MJ!

  balzarius

  17/10/2012 at 6:46 pm

  • Uite o veste buna pe ziua de azi 🙂

   clemycali

   17/10/2012 at 6:51 pm

   • a fost, acuma a venit la Parlament.

    Cetatean

    17/10/2012 at 6:52 pm

    • Iara va bate Mona saptamana viitorul drumul Bucuresti Bxls. In alta ordeine de idei in comunicatul lui Barroso nu se specifica daca lista lui Copy/Paste a fost discutata. Bomboana de pe tort Vivianne a fost intampinata la Parlameny de Monica Macovei. Diseara la latrine Galmea face apoplexie

     ion

     17/10/2012 at 6:57 pm

     • am vazut, era MM la Parlament, si Reding se intretinea cu ea.

      Cetatean

      17/10/2012 at 7:00 pm

    • Asta da extemporal :mrgreen:

     Diana

     17/10/2012 at 6:57 pm

 33. Oh, man! Asta lovitura! 😆

  Cetatean

  17/10/2012 at 6:47 pm

  • http://www.just.ro/Servicii/PosturiVacante/17octombrie2012/tabid/2266/Default.aspx

   Pina acum spunea tanti cu buze hot ca nu se publica CV. Acum a schimbat parerea . 🙂

   stefan60

   17/10/2012 at 6:50 pm

   • NU CV-urile, Stefan, planurile manageriale trebuie publicate!

    Cetatean

    17/10/2012 at 6:51 pm

    • Eu cred ca vor veni si astea . Presiunea e mare , nevoia de finantare la fel si deci blonda hot lips se va inmuia pina la urma . Zic eu ca nu sint ghicitor . 🙂

     stefan60

     17/10/2012 at 7:02 pm

     • nu cred ca se va inmuia. chiar daca vedem planurile manageriale si chiar interviurile live, nu se stiu criteriile dupa care Mona propune procurorii.

      Cetatean

      17/10/2012 at 7:03 pm

      • Citi referitor la propunerile lui Mona, acesta e case closed pierdut si ea stie. Lovitura vine de la SRI. De altfel daca citesti printre randuri ultimul comunicat al lui Barroso problema s-a transat.

       ion

       17/10/2012 at 7:11 pm

 34. Multumesc, @City, multumesc @Bascaliosu’ 🙂
  Nu numai ca am inteles niste lucruri, dar acum pot cat de cat descifra limboiul de lemn juridic, de care multa vreme m-am ferit precum Skaraotki de Ivan Turbinca.

  Diana

  17/10/2012 at 6:49 pm

 35. Plus ca sedinta de interviuri ar trebui sa fie publica,sa vedem si noi cum gandesc candidatii

  balzarius

  17/10/2012 at 6:59 pm

  • Exact! Si aici e opacitate totala. Macar la CSM intreviurile date de cei care vor sa promoveze la sefia sectiilor de la ICCJ sunt transmise live pe pagina CSM, asa i-am vazut pe Iulian Dragomit si Corina Jijiie cand au candidat pentru sefia sectiei penale.

   sa ii scriem vivianei reding, poate aranjeaza ea si vedem interviurile 😆

   Cetatean

   17/10/2012 at 7:02 pm

 36. RRA-ul prin slujbasii rosii incearca sa miimizeze evenimentul in curs de desfasurare, am auzit doi scatofagi vorbitori in seara asta care m-au socat – PDL-ul a umplut sala si eventualii lideri ajunsi au venit sa-l sprijine pe Traian Basescu . Constat ca pe zi ce trece nebunia imbraca forme deosebit de violente si ciudate, incet dar sigur ajung mai rau ca scatofagii cu imagine 👿

  mar

  17/10/2012 at 7:05 pm

 37. Ne impacientam inutil…tot cum vrea voiculescu va fi!

  balzarius

  17/10/2012 at 7:05 pm

 38. mar,si la televiziunile useliste e ac atmosfera.Macar acolo nu e pe banii nostri!

  balzarius

  17/10/2012 at 7:07 pm

 39. Tot respectul pt b1,singura televiziune care a surprins evenimentul PPE in toata plenitudinea lui si a minimizat evenimentul uselist de trista amintire.

  balzarius

  17/10/2012 at 7:10 pm

 40. Liniste,va rog!
  Vorbeste plagiatorul incompetent…

  balzarius

  17/10/2012 at 7:11 pm

 41. Scarba totala pt. cuvantarea lui Ponta. Incitare la ura, cersire de aplauze. E infect. N-as fi vru tsa-l dea la b1, dar n-au incotro.
  Ii pune sa strige „Jos Basescu”. E o canalie care merita trimisa in iad.

  cedric

  17/10/2012 at 7:15 pm

  • Maimutoi tupeist.

   Tzepelica

   17/10/2012 at 7:17 pm

 42. Ce deosebire intre atmosfara de la parlament si atmosfera ceausista de pe stadion!

  cedric

  17/10/2012 at 7:16 pm

  • Ce atmosfera ceausiste poate atmosfera hitlerista a anilor 30.

   ion

   17/10/2012 at 7:18 pm

   • trogloditi de glota, le mai lipsesc blanurile de mamut in spate.

    Cetatean

    17/10/2012 at 7:21 pm

 43. Ii pune sa huiduie pe Basescu si PDL ca sa auda si oaspetii de la PPE.
  Ce cuvantare antieuropeana!

  cedric

  17/10/2012 at 7:17 pm

  • da, suntem europeni si le dam cu flit UE-ului, cam asta transmite.

   Cetatean

   17/10/2012 at 7:17 pm

 44. nationalism ieftin de grota.

  Cetatean

  17/10/2012 at 7:18 pm

 45. As vrea sa dea cuvantarea lui Merkel, Baroso si TB, Sper ca nu au vorbit inca.

  cedric

  17/10/2012 at 7:18 pm

 46. Nu au vorbit inca

  balzarius

  17/10/2012 at 7:19 pm

 47. 7,5 milioane care au votat da la referendum…. bla-bla.

  Cetatean

  17/10/2012 at 7:20 pm

 48. Il dau pe gunoiul de Ponta mai intai ca oamenii sa vada diferenta si sa o APRECIEZE!!

  balzarius

  17/10/2012 at 7:20 pm

 49. Anastase, Boc, Ungureanu, referendum, Basescu, bla bla. Atata stiu.

  Cetatean

  17/10/2012 at 7:21 pm

 50. Auzi la el,nu vrea sa se intoarca Ro in trecut

  balzarius

  17/10/2012 at 7:22 pm

 51. Buna seara!
  Felicitari Cetatean pentru serial! Daca nu am comentat, nu am facut-o pentru ca nu ma pricep la domeniu, nu pentru ca nu apreciez modul in care ai prezentat, intr-un mod accesibil nespecialistilor, o evolutie atat de complexa a justitiei din Romania. Interesant cum orice modificare de legi, sau chiar a Constitutiei, a avut un scop bine definit.

  Finante Azi

  17/10/2012 at 7:23 pm

  • salut! nu conteaza daca nu ai comentat, important e ca ai citit 🙂

   Cetatean

   17/10/2012 at 7:23 pm

 52. De ce nu le spune oamenilor ca inflatia s-a triplat de cand e la guvernare,ca leul a luat-o razna de 6 luni incoace,ca a facut praf cresterea economica de 2,5% a lui Boc etc

  balzarius

  17/10/2012 at 7:23 pm

 53. Nu mai aparati B1, nu are nicio scuza. Vreau sa aud ce se discuta la PPE, nu comentarii insipide si un discurs pontist. Macar ei pot sa o faca.

  Finante Azi

  17/10/2012 at 7:24 pm

  • Salut,
   adevaratele discutii s-au tinut in comisii. Deci acolo s-a facut treaba cau adevarat.

   Theophyle

   17/10/2012 at 7:31 pm

 54. cica au dat inapoi salariile si se tin de cuvant.
  Cica au dat inapoi pensiile si se tin de cuvant.

  Stadionul nu zice nimic :mrgreen:

  Cetatean

  17/10/2012 at 7:24 pm

 55. Va dau si eu buna seara pe fuga,
  Cetatean, Mr. B, ati avut o idee geniala, ne-ati explicat abisul mocirlos care ne paste. Cum am mai spus, astept documentul pdf. pentru ca trebuie neaparat sa-l transmit catorva tineri.

  In alta ordine de idei, va spun ca am o groaza cand vad ce se intampla pe Arena. Ma ia cu ameteli cand imi amintesc cum umpleam pe vremuri stadioanele. Ca sa nu mai spun de ura cu care se exprima „telectualul” usl. Dar ca sa fie clar, sa le aratam ca nu suntem prosti, va citez un fragment din ziare.com referitor la participantii la miting:

  „Cativa dintre acestia, studenti in Bucuresti, au dezavluit pentru Ziare.com si cat au luat de fiecare pentru a participa la marele eveniment electoral al USL. Au primit 50 de lei si nu sunt obligati sa stea la toate discursurile din aceasta seara.

  Cei care s-au ocupat de „recrutarea” studentilor pentru a participa la marele miting USL sunt membri ai organizatiilor de tineret ale partidelor.”

  In rest, cu ce poti neutraliza ura care se revarsa pe TV? Cu ce?

  Giorgia

  17/10/2012 at 7:24 pm

  • Giorgia, Mister B. a avut ideea 🙂 Eu am preluat-o din zbor, cat am putut.

   O sa vina si PDF-il in cateva zile.

   Cetatean

   17/10/2012 at 7:28 pm

 56. Nu e nici o diferenta intre gandirea lui C/P, Cacarau si Becali Doar o tusa de studii superioare notate cu 6 la drept penal

  ion

  17/10/2012 at 7:24 pm

  • marele procuror!

   pupilul lui nastase, procuror antrenat sa serveasca Sistemul.

   Cetatean

   17/10/2012 at 7:26 pm

 57. Oamenii huiduie,doar sunt pe stadion,nu-i asa?

  balzarius

  17/10/2012 at 7:25 pm

  • Da dar uita-te pe fetele lor a cam disparut ura si incet incet se instaleaza blazare. Parerea mea

   ion

   17/10/2012 at 7:28 pm

 58. Gura vorbeste automat, se vede ca nici Ponta nu crede („dam un viitor Oltchimului!”)

  Cetatean

  17/10/2012 at 7:25 pm

 59. Credeti ca romanii nu au o senzatie de deja vu cand vad un stadion plin pentru politica?
  Credeti ca romanii nu simt deja ca USL e la putere si nu si-a respectat promisiunile?
  Credeti ca bucurestenii vor accepta o intretinere dubla?
  Credeti ca romanii vor accepta o taxa TV dubla ca sa auda manipulari?

  Finante Azi

  17/10/2012 at 7:27 pm

 60. Rosteste: Igas, Nastase, Udrea. Doar la numele astea se incalzeste stadionul.

  Eu as zice: Voiculescu, Fenechiu, Rusanu.

  Cetatean

  17/10/2012 at 7:27 pm

 61. Taiati-l pe Ponta ca nu mai pot

  balzarius

  17/10/2012 at 7:28 pm

 62. Opa vrea sa schimbe Cons

  balzarius

  17/10/2012 at 7:28 pm

 63. Hai ca incepe: 2013, schmbam Constitutia.

  Cetatean

  17/10/2012 at 7:29 pm

 64. Ce nesimtit. Unde sunt comunistii, in ce partid? Ia spuneti, camarazi.

  Finante Azi

  17/10/2012 at 7:29 pm

 65. E clar vrea republica parlamentara,distrugerea CCR.Omul asta e un pericol pt democratie

  balzarius

  17/10/2012 at 7:30 pm

  • Persoana aceasta simte ca nu v-a mai fi PM din iarna.

   ion

   17/10/2012 at 7:33 pm

   • asa este. TB se va da peste cap sa numeasca pe altcineva chiar daca USL castiga este 50%.

    Cetatean

    17/10/2012 at 7:39 pm

 66. Ei, degeaba: Ponta nu e Ilici, n-are carisma, nici macar „Jos Basescu!” nu le-a iesit asa cum ar fi dorit, sa vuiasca stadionul… Ce penibil!… Dar imi pare bine, de ce sa va mint, asa le trebuie! Astazi, in troleibuz, simt un danf de transpiratie in fata mea. Ridic ochii si vad doua lucratoare de la salubritate, una tiganca, alta tipul de taranca venita la oras. In afara de miros (explicabil insa, femeile alea chiar munceau!) nimic de comentat. La un moment dat suna mobilul uneia. „E nea Aurica!”, ii sopteste ea celeilalte. Si din scurta discutie la care am fost martor fara voie retin urmatoarea replica, fara alte comentarii „Cum? Nu te dici la miting? Nici matale?”…

  observator

  17/10/2012 at 7:30 pm

 67. Vorbeste de cvorumuri impuse.Asta n-a auzit de legea 3 2000

  balzarius

  17/10/2012 at 7:30 pm

 68. Victore, da-le 100 lei la salariu.

  Finante Azi

  17/10/2012 at 7:31 pm

 69. Trebuie sa schimba, Sistemul care l-a tinut la putere. Vom propune un rol clar si o raspundere clara a Presedintelui, Primului MInistru, Parlamentului. NU mai trebuie sa in care sa introduca CCR false cvorumul. si Dvs sa contati mai putin decat 5 judecatori. Trebuie ca Presedintele sa nu isi mai poate pune ca Prim MInistru cel mai servil colaborator. Trebuie sa punen obligatia si pentru Presedinte de a respecta decizia electoratului”.

  Clar? Clar.

  Cetatean

  17/10/2012 at 7:31 pm

 70. gata a trecut la v orban,unguri o da pe nationalisme vadimiene

  balzarius

  17/10/2012 at 7:32 pm

 71. Sa nu ziceti ca planul Sistemului nu a fost devoalat. Recititi ce am scris:

  „Nu am nici cea mai mica indoiala ca daca obtine majoritatea in Parlament dupa alegerile din 9 decembrie, Sistemul va incerca in 2013 din toate fortele sa puna mana pe ICCJ (subminand sau prerogativele CSM sau prerogativele Presedintelui) si pe CCR (schimband modul de numire al judecatorilor de la CCR). Daca se ajunge in 2013 in situatia revizuirii Constitutiei in varianta USL si problema inamovibilitatii judecatorilor de la ICCJ nu este solutionata pana atunci, Sistemul va profita si va intoarce situatia in favoarea sa.

  Resursele sale de ticalosie juridica sunt inepuizabile : va schimba modul de numire al judecatorilor de la CCR si va trimite acolo Sandei alesi pe masura (aceasta este ideea Monei Pivniceru, si are sprijin in USL pentru implementarea ei); Senatul sau adunarile generale ale magistratilor va revoca membrii incomozi ai CSM ; cu binecuvantarea noului CCR plin cu Sandei, va fi adus CSM sub puterea Parlamentului si i se va lua Presedintelui puterea de numire prin decret a magistratilor”.

  Cetatean

  17/10/2012 at 7:32 pm

 72. Mi-e clar Cetatean-vor distrugerea Romaniei democratice!

  balzarius

  17/10/2012 at 7:33 pm

  • asa este. Sistemul a fost ranit si sangereaza, acuma riposteaza.

   Cetatean

   17/10/2012 at 7:34 pm

 73. Tovarasi, stati linistiti la locurile voastre. Unde pleaca oamenii aia?

  Finante Azi

  17/10/2012 at 7:33 pm

 74. Sau va desfiinta CCR-ul ca si asa i se pare inutil.

  balzarius

  17/10/2012 at 7:34 pm

  • nu, nu il vor desfiinta, vor pune Sandei acolo si vor baga o prevedere prin care Parlamentul le va casa deciziile care nu convin.

   Cetatean

   17/10/2012 at 7:35 pm

 75. Ponta a scapat caii. Discurs dezlanat, nu are linie directoare, promite tot ce ii vine la gura. Nici el nu crede,

  Cetatean

  17/10/2012 at 7:35 pm

 76. Lazaroiu si-a batut joc de banii europeni”. WTF?!!!?

  Cetatean

  17/10/2012 at 7:36 pm

 77. A fost o discutie serioasa in comisia „IMM-uri si Mediu de Afaceri” a PPE. Programul FC (si Politeia) pentru IMM-uri a starnit interes si am fost rugati sa-l traducem si sa-l trimitem la Bruxelles. Sunt oameni cu stadioane si sunt cu treaba!

  Theophyle

  17/10/2012 at 7:36 pm

 78. Ponta si-a dezavuat intentiile.Cine a avut urechi de auzit,a inteles ce vrea de fapt omul asta.

  balzarius

  17/10/2012 at 7:37 pm

 79. Dupa un mandat USL, toata lumea va castiga la fel, adica putin, caci altfel nesimtitii vor fi taxati mai mult (vezi Franta), iar banii nu vor merge la investitii, ca nu are rost.

  Finante Azi

  17/10/2012 at 7:37 pm

 80. Vedeti ce inseamna diferenta de calibru: Basescu cand vorbeste liber e brici, transcrierea arata o claritate si o logica beton. Cand vorbese Ponta, e ca si cum ar vorbi ultimul ghertoi.

  Cetatean

  17/10/2012 at 7:38 pm

 81. Gata,ne-am incalzit.Il vrem pe cacarau!

  balzarius

  17/10/2012 at 7:39 pm

 82. Deci se pare ca Arena Nationala e cam blestemata pentru rosi-galbeni. S-au plictisit oamenii prea repede daca „nu e mici si bere”

  ion

  17/10/2012 at 7:40 pm

 83. De ce nu reflecta nimeni discutiile din PPE?
  B1 a intors armele?
  ARD nu are bani sa aiba o expunere media mai mare? De ce nu preia macar Realitatea?

  Finante Azi

  17/10/2012 at 7:40 pm

 84. B1 n-a intors armele.A dat mesajul lui Ponta pt a nu fi acuzata de bias.

  balzarius

  17/10/2012 at 7:42 pm

 85. De a trai in tara lui ponta si a lui cacarau

  balzarius

  17/10/2012 at 7:43 pm

 86. Nenorocitul asta n-are nici o jena ca in Bucuresti sunt 1200 de reprezentanti ai PPE plus peste 700 de ziaristi straini. Maine, cand vor aparea ideile sale geniale in presa europeana o sa spuna ca l-au parat „cozile de topor”!
  Pe cine vrea sa sperie cu cuvantarea asta comunisto-nationalista? Se face de ras.
  Dar cand prezinta candidatii? Ii apuca dimineata?
  E cam periculos cu autocarele noaptea la drum, mai ales daca se lasa si ceatza!

  cedric

  17/10/2012 at 7:44 pm

 87. Vorbeste Merkel!

  cedric

  17/10/2012 at 7:45 pm

 88. Vorbeste Merkel!

  balzarius

  17/10/2012 at 7:45 pm

 89. Vorbeste Dna Merkel.

  mar

  17/10/2012 at 7:45 pm

 90. Din pacate nu va avea impact la melteni.

  balzarius

  17/10/2012 at 7:46 pm

 91. Hoarda trogloditilor de pe stadion impotriva institutiilor statului, aparate de o intreaga Europa.

  Cetatean

  17/10/2012 at 7:46 pm

 92. Sa speram,citi

  balzarius

  17/10/2012 at 7:48 pm

 93. Un discurs de PM fara nici un element economic.
  Maimutoiul si-a expus nonvaloarea/amatorismul.

  Tzepelica

  17/10/2012 at 7:48 pm

 94. Economie?de aia se ocupa voiculescu

  balzarius

  17/10/2012 at 7:50 pm

 95. Comparati discursurile PM Romaniei si Germaniei

  Finante Azi

  17/10/2012 at 7:50 pm

 96. Imposibil de comparat.Hai sa fim seriosi!

  balzarius

  17/10/2012 at 7:51 pm

 97. lauda masurile de austeritate ale lui base

  balzarius

  17/10/2012 at 7:53 pm

 98. Imagine pentru antene – Merkel prim plan, in spate Barroso si Basescu

  Finante Azi

  17/10/2012 at 7:54 pm

 99. Saracul base-mi-e teama de ce va fi in zilele urmatoare pe antene

  balzarius

  17/10/2012 at 7:58 pm

 100. Merkel a pledat pentru SUE

  balzarius

  17/10/2012 at 8:00 pm

 101. Am si eu o nelamurire:Herman van Rompuy participa sau nu la congres,pt ca nu l-am vazut desi stiam ca e printre invitati?

  balzarius

  17/10/2012 at 8:03 pm

  • S-a spus ca va participa, poate vine maine.

   cedric

   17/10/2012 at 8:07 pm

 102. Nu cred ca va mai veni.Maine incepe Consiliul European de toamna,din cate am inteles.

  balzarius

  17/10/2012 at 8:10 pm

 103. am impresia ca angajatii tvr au dat teapa usl ( adica lui nea elwis ) 😀

  zigzag

  17/10/2012 at 8:12 pm

 104. Tvr-ul lui Saftoiu a transmis exclusiv maimutareala uselista.Rusine!

  balzarius

  17/10/2012 at 8:14 pm

  • Nu cat ar fi vrut grupul infractional.

   zigzag

   17/10/2012 at 8:16 pm

 105. Asta ca sa nu ne batem capul cu ce vrea Ponta, sau Doamne fereste, ce spune ponta:

  http://europa.eu/rapid/press-release_MEMO-12-790_en.htm

  Theophyle

  17/10/2012 at 8:16 pm

 106. Ce discurs de lider veritabil are Presedintele!Comparati-l cu discursul maimutoiului de mai devreme!

  balzarius

  17/10/2012 at 8:18 pm

  • discurs foarte bun si coerent, nu cred ca merita comparatii cu catastrofele hoatze si demente

   mar

   17/10/2012 at 8:23 pm

 107. Digi si A3 nu dau discursul presedintelui, nici Realitatea. Ca sa stim cu cine avem de -a face.

  cedric

  17/10/2012 at 8:22 pm

 108. cod al muncii la nivel al UE, buna propunere 🙂

  mar

  17/10/2012 at 8:25 pm

 109. Digi e o dezamagire,de la antene si realitatea n-aveam nicio asteptare.

  balzarius

  17/10/2012 at 8:28 pm

  • Este si pt. mine, nu ma asteptam. Dar a trecut madam Vijulie la conducerea stirilor si se vede!

   cedric

   17/10/2012 at 8:29 pm

 110. S-a spart mitingul! vad pe tvr, pai numai atat au fost in stare?

  cedric

  17/10/2012 at 8:28 pm

 111. Gata,s-a incheiat maimutareala uselista.

  balzarius

  17/10/2012 at 8:31 pm

 112. Ce cuvantare consistenta de adevarat lider european!

  cedric

  17/10/2012 at 8:31 pm

 113. Poate va aduceti aminte de madam Lulache : 😆
  „Ministerul Economiei vrea sa o numeasca pe Daniela Lulache director interimar la Nuclearelectrica”

  http://economie.hotnews.ro/stiri-energie-13433664-ministerul-economiei-vrea-numeasca-daniela-lulache-director-interimar-nuclearelectrica.htm

  Tzepelica

  17/10/2012 at 8:32 pm

  • Valeuuu! Au cautat mult pana au gasit-o?

   cedric

   17/10/2012 at 8:35 pm

  • multifunctionala si reesapabila 👿 Oare ce salar va dori, cred ca o sa vrea si spor de radiatii :mrgreen:

   mar

   17/10/2012 at 8:36 pm

 114. Mi-am aruncat un ochi pe ziare .com si am vazut ce mizerii au urlat Ponta si Antonescu. Cica la PPE s-a stabilit federalizarea Ro!
  TB vorbeste cam mult, asa mi se pare mie. Poate asa o fi convenit cu organizatorii. E nevorbit. Hai ca a terminat.

  cedric

  17/10/2012 at 8:37 pm

 115. ion

  17/10/2012 at 8:40 pm

  • Sa se spanzure ca pitigoiul in colivie!

   cedric

   17/10/2012 at 8:43 pm

 116. Asa se explica absenta lui van Rompuy de la summit.

  balzarius

  17/10/2012 at 8:42 pm

 117. cedric

  17/10/2012 at 8:44 pm

 118. Neamtu la b1

  balzarius

  17/10/2012 at 8:44 pm

 119. a numit-o pe Pora „doamna Ponta”. Limba ii joaca feste.

  Cetatean

  17/10/2012 at 8:46 pm

  • mama ce atentat la CP 😛

   mar

   17/10/2012 at 8:55 pm

 120. Ce cauta acolo intrigantul de Ficeac?

  balzarius

  17/10/2012 at 8:51 pm

  • spalator de cadavre, asa a fost si a ramas…un gunoi de joasa speza 👿

   mar

   17/10/2012 at 8:57 pm

 121. In ultimul timp, Turcescu are unii invitati , de cap sa-i fie! Ficeac asta e un jeg pro USL. La fel, il aduce si pe Chirieac. Maculeaza emisiunea!

  cedric

  17/10/2012 at 8:53 pm

 122. moama, daca as fi eu intr-o emisiune cu Chiriac, ce l-as mai scutura pe deontologul ala! e destul sa ii pui odua intrebari bine tintite, de incalzire. Bunaoara: „ce meserie aveti (la baza)?, „spuneti-mi trei lucruri palpabile realizate ca meserias”, sau , mai rau: „pielea”[obrazului] dvs e normala, grasa sau mixta?”

  Cetatean

  17/10/2012 at 8:58 pm

  • se intampla in RO : acum 2 zile cativa tineri avocati ai au cerut un control la finante pentru a-si vedea situatia. persoana cu care am discutat , avocat, mi a relatat pe scurt : controlul i a iesit perfect dar a primit amenda 1000 roni. a intrebat de ce? raspuns : asa e ordinul , sa strangem bani . avocat spune : pai da mi 300 roni amenda si gata daca aveti de strans bani. raspuns : ee, 300 roni nu mai amendat nici la tarabe. ! ps: a depus contestatie 🙂 . dar ca fapt divers , sa vezi ce se intampla in Ro.

   zigzag

   17/10/2012 at 9:22 pm

 123. balzarius

  17/10/2012 at 9:03 pm

 124. Vad o imagine la B1 care seamana cu imaginile de la Berlinul annilor 30, felul cum este asezata audientza din spate 😦 Astia au trecut la extrema stanga, extrem de nationalist discursul Putorii Nationale, mai lipseste mana ridicata si pasul de gasca 👿

  mar

  17/10/2012 at 9:04 pm

 125. Da,NSDAP-ul lui Hitler ar fi invidios.

  balzarius

  17/10/2012 at 9:09 pm

  • Fundalul si cocardele glisate pe discursul dementului, anti european este infiorator.

   mar

   17/10/2012 at 9:12 pm

 126. Hopa au scos si copii pe stadion, au inebunit 😦

  mar

  17/10/2012 at 9:13 pm

  • Cintarea Romanei reloaded . 😆
   Socialistii au mereu nostalgia manifestarilor marete cu multi figuranti . 🙂
   Pentru a improspata memoria : vezi „demonstratile” de pe vremea lui Mussolini , Hitler , Stalin , Brejnev , Ceausescu , Mao , Corea de Nord .

   stefan60

   17/10/2012 at 9:19 pm

 127. Paiata la Realitatea

  balzarius

  17/10/2012 at 9:19 pm

 128. Mai fratilor nu poate sa-i spuna cineva lui Neamtu sa nu se bage in probleme de economie ca e catastrofa. Si eu care sunt novice in astfel de problema fac diferenta intre valoare adaugata si venituri

  ion

  17/10/2012 at 9:21 pm

  • si sa taca cat mai mult ca ma seaca ce perle scoate ( greseli de exprimare ) cand vrea sa fie „interesant” .

   zigzag

   17/10/2012 at 9:23 pm

   • Lasa ca vine in colegiul din Arad si sa vezi ca daca mai debiteaza multe prostii ii sar in cap alegatorii. Si lui Falca i s-a intamplat

    ion

    17/10/2012 at 9:33 pm

  • Raspunsul scurt: NU pentru ca altminteri esti impotriva lui. Au mai incercat si altii…. 🙂

   eugeni

   17/10/2012 at 9:27 pm

 129. DD isi prezinta candidatii la OTV

  balzarius

  17/10/2012 at 9:23 pm

  • Ce sa faca si el? n-are stadion , are tv!

   cedric

   17/10/2012 at 9:35 pm

 130. Aici am ajuns, oare ce explicatie vom mai primi de la stalinist, ce inventie am mai facut 👿 Este bine ca sar strainii in apararea ICR-ului, sau poate si ei au fost cumparati de TB – „Scriu acest articol fiind determinat de evenimentele grave care privesc Institutul Cultural Român şi care, în general, angajează la nivel european o concepție funestă a raporturilor dintre politic, naționalism şi cultură” – Pierre-Philippe Jandin

  http://www.evz.ro/detalii/stiri/Marga-acuzat-de-epurare-de-presa-francez-1006283.html

  mar

  17/10/2012 at 9:28 pm

  • Evident ca au primit bani de la TB pentru a face „propaganda negativa” cum spune maretzul Margarina.

   EuCuMine

   17/10/2012 at 9:33 pm

 131. Pentru mine faptul ca Digi au fost muci nu-i o supriza. Stiu pe cineva care lucreaza acolo si e taliban.

  EuCuMine

  17/10/2012 at 9:35 pm

  • hm, si eu stiu pe cineva care nu e. chiar sunt surprins. poate aflu maine ceva si iti spun . mai ales ca zolly era pe rele cu felix&co.

   zigzag

   17/10/2012 at 9:37 pm

  • Eu am scris mai sus ca e madam Vijulie, noua achizitie. Nu putea schimba tonul de la Realitatea sau RTV, ca nu stiu exact unde era.

   cedric

   17/10/2012 at 9:37 pm

 132. Citoaien, 🙂

  Felicitari pentru seria dedicata justitiei.
  Episodul de astazi il las pe mai tarziu sa il pot „rumega” in liniste.

  eugeni

  17/10/2012 at 9:44 pm

 133. La Nasul este Cartarescu, merita.

  mar

  17/10/2012 at 9:56 pm

 134. Multumim @ city pentru toata munca depusa si pentru explicarea acestor aspecte pe intelesul tuturor. Acum asteapta urmatorele doua etape 🙂
  1 pdf-ul
  2. publicarea acestor articole (poate si cele ale lui mister @B) plus adunarea sutelor de comentarii publicate de-a lungul vremii intr-un volum gen „Constitutia pe intelesul tuturor mai putin a Sandeilor”

  ribelalu

  17/10/2012 at 10:00 pm

 135. eugeni, cum doresti 🙂

  ribelalu, pdf-ul va veni, il face theo si eu mai arunc o ultima privire pe el. cat despre publicare, ele vor fi in liber acces, pot fi tiparite de oricine si distribuite de asemenea. Cat despre comentarii, asta ar fi munca de sisif. Cine s-ar baga?

  Cetatean

  17/10/2012 at 10:06 pm

 136. @cetatean Eu stiu sa admir logica in argumentare, bazata pe temeiuri faptice. Am citit majoritatatea, daca nu chiar toate episoadele. Dupa cum am citit si materialul Bascaliosului cu Sandeii (marturisesc ca l-am dat cu mana mea d-lui Aron si d-nei Stanciu, la CSM).
  Am intervenit cand mi s-a parut ca argumentele palesc. Si am tacut cand am realizat ca ce sustineam eu era gresit.
  Chestiunea e mult mai serioasa decat o pot realiza acum. Speranta mea este ca cititorii dvs sunt totusi mai inteligenti ca cititorii `lor`, care nu vor putea totusi folosi argumentele dvs in contra (intereselor) justitiei.
  Deocamdata, felicitari!

  Cristi

  17/10/2012 at 10:07 pm

  • Buna seara! 🙂

   Cititorii blogului sunt mai inteligenti si mai infirmati decat cei care scriu.
   Nici nu vreau sa ma gandesc la Mircea Aron si lIvia Stanciu citind Sandeii mamii lor, este peste puterile mele de imaginatie.

   Intra-adevar, chestiunea e atata de serioasa, incat a trebuit sa o descriu explicit. Daca nu era, faceam doar aluzii.

   Merci pentru lectura, pana la urma, s-a sfarsit si acest serial 🙂

   Cetatean

   17/10/2012 at 10:15 pm

   • „Cititorii blogului sunt mai inteligenti si mai infirmati „sau informati mister @ Cetatean ? 😆

    stefan60

    17/10/2012 at 10:19 pm

 137. Errata: „informati”. „Livia” Stanciu.

  Cetatean

  17/10/2012 at 10:19 pm

  • Am inteles . Palinca de Salaj (gustata ieri) are efecte intirziate . 🙂

   stefan60

   17/10/2012 at 10:21 pm

 138. Il aud pe Ponta cum instiga la ura, huideli si fluieraturi. In viziunea plagiatorului mitoman, TB este o coada de topor. O scarba rosie care daca traia in anii 50 ne spanzura de tavan :mrgreen:

  mar

  17/10/2012 at 11:06 pm

  • iar instiga? unde?

   Cetatean

   17/10/2012 at 11:08 pm

   • scuze, am vazut primele imagini de la mitingul cantarea Romaniei 😦 Hororr !

    mar

    17/10/2012 at 11:14 pm

 139. Buna seara. O invitatie:

  Sambata, 20.octombrie, incepand cu orele 11 pana la 13,30 in sala Continental a hotelului Continental din Timisoara are loc intalnirea lui Mihai Razvan Ungureanu cu membrii si simpatizantii ICCD ( Inițiativa Civică de Centru-Dreapta) si ai Partidului Forta Civica. Va asteptam cu drag.

  ela

  17/10/2012 at 11:22 pm

 140. Buna seara Theophyle, buna seara all.
  @Citi, chiar daca ma repet, chapeau bas.
  Lucrurile acestea ar trebui ,nu publicate, ci extrem de publicate ( daca pot spune asa).
  E bine ca le-am citit, dar ar trebui sa le stie cat mai multi.
  Sa li se risipeasca aburii.

  Lup Alb

  18/10/2012 at 12:39 am

 141. buna seara si merci 🙂

  Vorbim cu un editor si facem albumul „Eternii si fascinantii Sandei” 😉

  Cetatean

  18/10/2012 at 12:42 am

  • Ar trebui un editor care sa-l publice direct pe cladirea guvernului si pe parlament.
   Doar doua exemplare, atat.

   Lup Alb

   18/10/2012 at 12:48 am

   • si unul la CSM 🙂

    Hai ca ma duc, dorm linistit dupa terminarea serialului, nu ma mai bruiaza nimic. Noapte buna si multumesc inca o data cititorilor 🙂

    Cetatean

    18/10/2012 at 12:56 am

 142. buna seara,de fapt buna dimineata
  @cetatean: am platit juristi,am folosit ” relatii” in randul juristilor/nimeni,absolut nimeni nu a fost in stare sa devoaleze mecanismul asa cum ati facut Dvs/multumesc,am inteles si am alta perceptie

  ce s-a intamplat zilele astea la bucuresti: /e un ” poligon” de teste si am senzatia ca SUE= statele unite ale Europei vor castiga acest test;daca Romania va fi sau nu in SUE,depinde…
  ce a fost -si este -la Bucuresti nu a fost nici la Budapesta ,nici la Sofia,nici la Viena,a fost la Bucuresti;
  dupa mine testul ” socialist” a fost jalnic=in Europa se vede/se va vedea ca un ” deja vu”= adunarile de la nuremberg/stalin/ceausescu
  ramane ca cei ce locuiesc in acest teritoriu-repet-numit Romania -sa treaca testul/
  se leaga,chiar intamplator,reuniunile de la bucuresti de summit-ul de la bruxelles de joi seara/vineri,unde se va oficiaiza de facto(oare ” de jure”) nasterea SUE;
  macar o satisfactie sa avem : casa poporului e locul unde s-a finalizat constituirea SUE;
  ca vom profita sau nu de asta e altceva/
  oricum ,cei care vor vota usl,daca se vor introduce din nou vizele,sa nu dea vina pe nimeni/ei au vrut-o/sa-i intrebe pe ponta&co de chestia asta;s-ar putea intampla din 2014 daca usl va castiga alegerile si va modifica Constitutia asa cum o vor ei

  intamplator

  18/10/2012 at 1:05 am

 143. Citi, felicitari si din partea mea pentru efortul titanic de a dezlana itele justitiei si a le arata in stare pura. Abia acum am aterizat si eu pe forum dupa ce am sclavagit la verosii astia capitalisti :).

  val1ca

  18/10/2012 at 1:18 am

 144. Excelent acest serial f argumentat si bine pus la punct ar trebui ca toate cele 25 de parti sa fie publicate intr-o carticica pentu ca tot ce ati scris aci sa ajunga in mainile cat mai multor cititori toate cele bune si inca o data felicitari pentu tot ce ati scris mult succes mai departe in tot ce intreprindeti

  Marius

  18/10/2012 at 3:28 am

 145. Buna Dimineata 🙂
  Postare noua!

  Theophyle

  18/10/2012 at 8:14 am

 146. Buna ziua
  Cam tarziu ma alatur si eu felicitarilor adresate lui @cetatean. Daca ajuta la ceva am un .doc in care am adunat toate episoadele (ca nu se stie cand mai e nevoie de intelegerea planurilor sandeilor) si vi-l pot pune la dispozitie. Daca doriti pot sa-l fac si pdf.
  Inca o data felicitari si multumiri pentru excelentele explicatii.

  Alex

  18/10/2012 at 3:03 pm

  • Salut Alex,
   Sigur ca mi-ar putea ajuta. Te rog daca poti trimite-l in format doc. Multe multumiri. Adresa este aboutread@gmail.com

   Theophyle

   18/10/2012 at 3:11 pm

 147. Nu-i nevoie de multumiri. L-am trimis. Eu m-am apucat de corectura la diacritice dar o sa dureze putin mai mult pentru ca o fac seara acasa. Daca ajuta la ceva il trimit pe mail imediat ce e gata.

  Alex

  18/10/2012 at 3:27 pm

  • Ok Alex, cum doresti. Prefer fara diacritice Adobe in versiunea mea nu prea recunoaste diacritice ( ma folosesc pentru configurare de Adobe PDF -6)

   Theophyle

   18/10/2012 at 3:30 pm

 148. Eu folosesc un primo pdf care e free dar nu are toate avantajele oferite de Adobe. N-are treaba cu diacriticele. Oricum, cand va fi gata, il trimit. Toate cele bune.

  Alex

  18/10/2012 at 3:36 pm

 149. A ajuns?

  Alex

  18/10/2012 at 3:37 pm


Comentariile sunt închise.