Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

Sfârşit de săptămână: 13 Octombrie / PNL de la Brătianu la Becali !

Bună dimineata intr-o zi de sâmbata, sfârsit de săptămâna. Cerul va fi mai mult noros şi temporar va ploua, local în regiunile estice şi de sud-vest şi pe arii restrânse în restul teritoriului. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări la munte şi pe litoral, informează Administraţia Naţională de Meteorologie. Temperaturile maxime vor fi de la 12…13 grade în centrul Moldovei până la 22…23 de grade în sudul Dobrogei, iar cele minime, mai ridicate decât în mod obişnuit la această dată, se vor încadra în general între 6 şi 16 grade.

La Bucureşti, Cerul va prezenta înnorări temporare şi trecător, mai ales în primele ore ale zilei, va ploua slab. Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă va fi de 19…20 de grade, iar cea minimă de 10…11 grade.

Curs valutar BNR valabil azi: 1 EURO = 4. 5658   RON; 1 USD = 3. 5193   RON; 1 EURO = 1. 2974 USD; Francul elvetian 3. 7740 RON. Gramul de aur 200.0499 RON.  Evolutia saptamanala o puteti citi aici.

România a avut în august a treia mare scădere a producţiei industriale dintre statele UE. România a avut în august a treia mare scădere lunară a producţiei industriale din Uniunea Europeană, de 1,1%, în timp ce la nivel comunitar s-a înregistrat un avans de 0,3%, iar în zona euro o creştere de 0,6%, evoluţie mai bună decât cea anticipată de analişti. Cehia (-2,9%) şi Danemarca (-2,8%) au avut cele mai mari scăderi faţă de iulie, urmate de România şi Finlanda (ambele cu -1,1%), potrivit Eurostat, biroul de statistică al Comisiei Europene. Cele mai mari creşteri au fost raportate de Portugalia (6,8%), Lituania (4,6%), Slovenia (4%) şi Grecia (2,5%). Analiştii consultaţi de Bloomberg estimau o scădere lunară de 0,4% în zona euro. În rândul celor 27 de membri UE, producţia industrială a crescut în august în 13 state, a scăzut în 8 şi a rămas stabilă în Irlanda. Cinci ţări nu au raportat date. Raportat la august anul trecut, România a avut un declin al producţiei industriale de 1,7%. Italia (-5,2%) a raportat cea mai puternică contracţie, urmată de Spania (-3,2%) şi Cehia (-3,1%). Cele mai mari creşteri din UE au avut loc în Slovacia (17%), Lituania (11,1%) şi Letonia (8,1%). La nivelul UE, producţia industrială a coborât anual cu 1,8%, iar în zona euro cu 2,9%. Dintre statele care au raportat date către Eurostat, producţia industrială a scăzut în 11 şi a urcat în alte 11. Ziarul Financiar.

Cu cat se va imprumuta Romania in fiecare secunda din 2013 si 2014. Ce alte cheltuieli vor trage bugetul in jos. Statul roman va imprumuta anul viitor cate 439 de euro pe secunda, urmand ca ritmul de indatorare sa ajunga la 478 de euro pe secunda in 2014, reiese din calculele gandul, pe baza informatiilor Ministerului Finantelor Publice (MFP). In total, statul va imprumuta in 2013 circa 60,5 miliarde de lei, echivalentul a 13,8 miliarde de euro, la un curs mediu de 4,37 lei/euro estimat de Comisia Nationala de Prognoza (CNP) pentru anul viitor, bani ce vor fi folositi si pentru finantarea deficitului bugetar, dar si pentru „rostogolirea” unor datorii mai vechi ajunse la scadenta, care vor fi inlocuite de noi credite. Mai mult, Finantele vor avea de rambursat in 2013, in opt transe, peste 930 de milioane de euro Fondului Monetar International (FMI) in baza acrodului stand-by semnat in 2009, prin care statului i s-a pus la dispozitie un pachet de sprijin financiar in valoare de 20 de miliarde de euro. Împrumutul este rambursat de Banca Naţională a României (BNR) şi de Ministerul Finanţelor pe baza unui calendar din care reiese că BNR va plăti până la sfârşitul acestui an circa 1,4 miliarde de euro (1,1 miliarde de DST, la un curs mediu de 1,19 euro/euro), în timp ce Finanţele vor achita pe 23 decembrie prima tranşă în valoare de 127,7 miliarde de euro [n.r. este vorba de milioane si nu de miliarde. probabil ca jurnalistul de la Gandul nu cunoaste diferenta] .Integral in Gandul.

Cristian Sima, brokerul vrajitor. Nume de cod: Toma Caragiu. A distribuit manifeste anticomuniste. O data a fost scapat de Zoia Ceausescu. A doua oara a cazut in ghearele Securitatii si a fost racolat – Si-a ales singur numele de cod: „Toma Caragiu”. A participat la Revolutie, apoi a fost batut de mineri. „Genial, cameleonic, sarmant, fascinant, daca voia ceva te vrajea”, asa il descriu cunoscutii pe Cristian Sima. EVZ va prezinta uluitorul portret al aventurierului care a intors Romania pe dos. „Eferctul de levier. Cum a pierdut Sima banii investitorilor”, titreaza Adevarul. Daca pe pietele financiare mizezi 1 la 100, fiecare banut investit se poate inmulti cu 100 daca cresc cotatiile cu 1%, dar se poate si pierde complet la o fluctuatie in jos, tot de 1% a preturilor. Adica poti sa pierzi absolut totul intr-o singura tranzactie, chiar daca piata scade doar cu 1%, si acesta este „efectul de levier” care, cel mai probabil, l-a lovit pe Cristian Sima, in opinia traderilor contactati de „Adevarul”. „Gusa mi-a cerut sa-l sustin pe Geoana. Nu imi place Geoana si intre doua rele aleg sa votez cu Basescu”, scrie Romania libera, in timp ce Gandul se intreaba ce cauta Viorel Hrebenciuc si Daniel Daianu, fost ministru de Finante, in povestea brokerului cu imagine de idol.Aduce HotNews

Record infractional absolut: Retea de avocati care voia sa obtina 5,6 MILIOANE de euro pentru o datorie de 11 lei. Record infractional absolut: o retea de avocati, impreuna cu un executor judecatoresc si cu un director de la uzinele Sodice Govora au vrut sa execute in total peste 5,6 milioane de euro pentru o datorie de 11, 5 lei. In cursul anului 2010, inculpatii Ardeias Liviu, avocat in cadrul Baroului Teleroman, Cocaina Mihai Andrei, avocat in cadrul Baroului Arges, Fieraru Eugen, executor judecatoresc la Pitesti si Balan Sergiu Florin, fost director executiv la S.C. Uzinele Sodice Govora S.A., au constituit o asociere infractionala prin care au incercat inducerea in eroare a functionarilor unor agentii bancare din Bucuresti, Sibiu si Pitesti in scopul obtinerii, pe nedrept, a sumei de 24.400.000 lei (echivalentul a 5.673.626,94 euro, calculat la cursul BNR de 4,3006 lei/euro) in cadrul unei proceduri de executare silita pornita pentru suma de 11,15 lei, reprezentand cheltuieli de judecata stabilite de o instanta civila in favoarea inculpatului Balan Sergiu Florin.Executarea silită a acestei creanţe a fost încuviinţată de Judecătoria Piteşti la data de 13 septembrie 2010, procedura de executare fiind derulată prin biroul executorului judecătoresc Fieraru Eugen. În continuare, inculpaţii au încheiat între ei mai multe contracte fictive (de asistenţă juridică şi de prestări servicii), onorariile acestor contracte fiind stabilite la valoarea totală de 24.400.000 lei. De asemenea, în cursul lunii septembrie 2010, inculpatul Fieraru Eugen stabileşte prin proces verbal totalul cheltuielilor ocazionate de executarea silită la suma de 12.010.467,70 lei, vădit disproporţionat faţă de valoarea creanţei de executat (11,15 lei). Integral in Romania libera.

La beci pentru contrabandă cu motorină. Şeful Vămii Călăraşi, Ion Voicu, arestat pentru 29 de zile. Şeful Vămii Călăraşi va petrece următoarele 29 de zile în arest. Magistraţii Tribunalului Călăraşi au emis vineri seară, mandate de arestare preventivă pe numele lui Ion Voicu, dar şi pentru alţi trei angajaţi ai instituţiei şi încă nouă persoane, sub acuzaţia de contrabandă cu combustibil, prejudiciul fiind estimat la patru milioane de euro. Potrivit anchetatorilor, aceştia sunt acuzaţi că fac parte dintr-o grupare infracţională specializată în spălare de bani şi evaziune fiscală cu combustibil, prin sustragerea în totalitate sau în parte de la plata taxelor, impozitelor sau accizelor aferente, prin ascunderea beneficiarilor reali ai produselor petroliere, prejudiciul adus bugetului de stat fiind estimat la aproximativ patru milioane de euro. Decizia magistraţilor călărăşeni nu este definitivă, ea fiind atacată cu recurs la Curtea de Apel Bucureşti de către avocaţii suspecţilor. Pe numele altor trei persoane care se sustrag cercetărilor au fost emise mandate de arestare în lipsă, acestea fiind căutate de către poliţişti. Integral la Adevarul

Cum a luat latifundiarul Poienaru milioane de euro „pe blat” cu ADS si APIA. Mai mult, el n-a platit redeventa si a luat si subventii pentru aceasta suprafata Cu complicitatea Agentiei Domeniului Statului, omul de afaceri Stefan Poienaru a exploatat o suprafata imensa de teren In decembrie 2000, omul de afaceri Stefan Poienaru a primit de la Agentia Domeniilor Statului (ADS), prin firma sa, Agrofam Holding, 5.404 hectare (ha) de teren aflat in Gradistea – Calarasi. Concesiunea era pe 49 de ani. In 2001, 1.000 ha din aceasta suprafata au fost retrocedate proprietarilor de drept. Langa restul de 4.404 ha, Poienaru a vazut ca statul mai are o suprafata de 1.000 ha, care nu facea obiectul contractului initial de concesiune. Nu a stat pe ganduri si a inceput sa lucreze acea suprafata de teren si sa-si insuseasca beneficiile, ca si cum terenul ar fi fost al lui. Cu tupeu, omul de afaceri s-a dus la APIA Calarasi, pe raza careia era terenul, si a cerut subventii pentru cele 1.000 de hectare. Nu a stat pe gânduri şi a început să lucreze acea suprafaţă de teren şi să-şi însuşească beneficiile, ca şi cum terenul ar fi fost al lui. Cu complicitatea inspectorilor APIA, Ştefan Poienaru a încasat, în ultimii ani, subvenţii din fonduri europene pentru terenul care nu era al lui. Un proces verbal al APIA Călăraşi de constatare a neregulilor susţine că Agrofam Holding a încasat ilegal, doar în 2008, 1.123.022 de lei din fonduri europene. EVZ

Săftoiu, către angajaţii TVR: Reformarea Televiziunii Române este un proces contra cronometru. Claudiu Săftoiu, directorul general SRTv, spune, într-un comunicat, că reformarea TVR este un proces contra cronometru, revenirea la momentul zero al elaborării documentelor de redresare însemnând dinamitarea eforturilor de renegociere pentru eşalonarea datoriilor uriaşe pe care televiziunea le are. Într-un comunicat remis vineri seara Mediafax, Claudiu Săftoiu spune că fără reformă, Societatea Română de Televiziune (SRTv) riscă să intre „în colaps”, iar orice amânare a reformei TVR „poate pune în pericol accesul publicului la informare”. Reacţia lui Claudiu Săftoiu vine în contextul în care, vineri, SPUS TV – Sindicatul pentru Unitatea Salariaţilor TV (sindicatul reprezentativ din SRTv, n.r.) i-a cerut directorului general al Televiziunii Române să ia de urgenţă măsurile necesare pentru modificarea grilelor de programe ale televiziunii publice, astfel încât angajaţii să îşi poată relua activitatea. Totodată, într-un comunicat de presă, remis vineri Mediafax, şi semnat „Angajaţii din TVR”, se spunea, printre altele, că salariaţii TVR solicită anularea Planului de restructurare demarat de fostul Consiliu de Administraţie şi „întocmirea unui program de restructurare legal, bazat pe o corectă şi rezonabilă abordare economico-financiară rezultată în urma consultării unor experţi independenţi”. Mediafax

Oferta pentru Becali e reală. Antonescu şi-a pus PNL în cap. Liberalii au confi rmat că șeful lor a discutat cu patronul Stelei despre candidatura acestuia sub sigla USL. Călin Popescu Tăriceanu nu vede ce folos ar avea PNL sau USL din colaborarea cu Becali. Decizia îi aparține lui Antonescu. Crin Antonescu a discutat cu Gigi Becali despre o colaborare între patronul Stelei şi USL. Informaţia, lansată public de omul de afaceri, a fost confirmată de vicepreşedintele PNL Relu Fenechiu şi de Rareş Mănescu, primarul sectorului 6. Latifundiarul s-a lăudat că a discutat cu Antonescu i-a promis un colegiu eligibil în sectorul 6, urmând să se stabilească dacă va candida pentru Camera Deputaţilor sau la Senat. Becali a spus că luni se va întâlni cu Crin Antonescu şi Victor Ponta pentru a semna un protocol de susţinere. ”Voi candida sub sigla USL, pe colegiul PNL”, a precizat patronul Stelei.Ulterior, Relu Fenechiu a confirmat. „Discuţii au avut loc între Gigi Becali şi Crin Antonescu. Ştiu despre ele, ştiu că a fost una şi cu Victor Ponta. Această discuţie va fi extinsă în forurile PNL, iar, dacă se va lua o decizie, domnul Becali ar putea candida pe unul din colegiile din municipiul Bucureşti. E posibil în sectorul 6, pentru o funcţie de parlamentar, susţinut de USL”, a precizat Fenechiu. El a exclus posibilitatea unei fuziuni PNL-PNG, pe motiv că ”USL este o alianţă politică înregistrată la tribunal, care nu mai poate fi modificată”. Integral in EVZ

Ştiri Europene – 13 Octombrie 2012 / Povestea celor trei Europe

Va urez o zi buna!

63 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Buna dimineata….

  Mihail Cimpeanu

  13/10/2012 at 9:37 am

 2. Buna Mihai 🙂

  Theophyle

  13/10/2012 at 9:38 am

 3. Theophyle ultima tema e de tot rasul. Nu am greșit când am spus in ultimul meu articol ca Hahalera Gigi Becali este senatorul PNL la inchidere.

  Daniel Arfire

  13/10/2012 at 9:40 am

  • Salut TOG,
   Nu nu ai gresit de loc! E mortala chestia. Chiar nu pot sa cred, desi si Udrea a vrut sa faca cu el alianta. Becali supremu’

   Theophyle

   13/10/2012 at 9:42 am

   • buna ziua. Eu zic ca: A. PNL nu [mai] are bani de campanie (surse ca: Patriciu, furaciunile potentiale ale lui Chitoiu, cheagul lui Fenechiu s-au cam dus). B. cele 3% ale galeriei Stelei (aka PNG) se adauga caderii in sondaje. C. proverbul era ca „…. se agata si de un pai..”.

    cinic

    13/10/2012 at 1:33 pm

  • Buna dimineata
   Razboinicul luminii stinge lumina?

   ela

   13/10/2012 at 10:14 am

   • Razboinicul luminii si frumoasa din padurea adormita… va dati seama ce copii pot avea astia?

    blog de caine rau

    13/10/2012 at 11:05 am

 4. buna dimineata
  productie industriala minus 1,1 in august;productie agricola -minus cat???
  preliminatul tr 3 se publica de ins in 15 nov…tocmai bine/tr 3 e trimestrul in care usl a „guvernat” integral
  la tvr se stringe latul
  „noroc” cu oltchim: au reusit sa plateasca ieri avansul aferent lunii august/s-ar putea ca pina in noiembrie sa plateasca si avansul lunii septembrie.dupa aia,nu mai intereseaza
  cifrele alea cu datoria da niste cursuri de schimb la care as cumpara si eu euro;

  intamplator

  13/10/2012 at 9:48 am

 5. jiji&pnl
  comparat cu antonescu,jiji e chiar un ” castig” pentru pnl

  intamplator

  13/10/2012 at 9:50 am

 6. Ziua buna la lumea buna. Fortza fie cu voi.
  @Theo: In art. din evz, despre latifundiarul din CL, un pasaj este repetat de vreo 4 ori. Cred ca e scris de POnta, prea e copy-paste. 🙂

  blog de caine rau

  13/10/2012 at 9:59 am

  • Buna Mishule,
   Multumesc, era numai o fraza 🙂 si era in sursa. Vad ca ei au corectat, am corectat si eu!

   Theophyle

   13/10/2012 at 10:32 am

 7. Bună ziua lume bună! 🙂

  Un nou cuplu în politichia românească: «prezidelu’» Căcărău și „nobila” Căcărează!
  Casă de piatră și gratii solide! 😀

  oldhashu

  13/10/2012 at 10:25 am

 8. Latifundiarul din Calarasi,Poienaru,….este de fapt mare latifundiar si-n Ialomita ! Un „produs marca Taracila” pe care l-au preluat si dezvoltat toate guvernarile. Ce onoare pe mine azi sa apara micul meu oras targ in revista presei atat de des…:))

  Mihail Cimpeanu

  13/10/2012 at 10:34 am

 9. Buna dimi’… din nou 😀

  1.nu ma mai mira
  2.deriva din 1.
  3.pana la urma cred ca e un „caz” de manual
  4.oparescu va fi sictirit de un asemenea record. Poate (adica sper) ca va fi atat de sictirit incat va abandona oricare „cursa” pt Guinness Book
  5.un nou episod din serialul tepuirea* conductelor & valorificarea „recoltei”. Cu tot cu extended versions in care autocarele care „faceau vestul” plateau alimentarea rezervoarelor extended cu bonuri de motorina pt agricultura
  6.unii chiar au ajuns sa fie pe plus in bilantul contabil cumparand f.ieftin teren arabil si incasand subventii. Cauza? cretinatatea sistemului de plati axat pe suprafata in defavoarea celui logic si normal axat pe produse. Ca sa nu mai spun ca unii** cumparau terenuri situate fix pe traseele conductelor
  7.ha ha ha… sa vezi cum baga elwis-pufuletz un ritm de rock’n’roll
  8.yessss… ciresica tortului. Sau ca sa ma situez in „corcondanta” cu realitatea: e adevarat ca berbecali face mult mai multi purici decat flocirica-cacarau. Drept urmare jiji e de fapt „bonbuana” de pe coliva somnabulului… pe adresa caruia citez o replica din noul The Expendables: rest in pieces 😀
  _______________________________
  *atat la propriu cat si la figurat
  **vezi 5.

  Kenwood

  13/10/2012 at 10:36 am

 10. o zi buna tuturor.
  Spitalul de nebuni (care este USL) a dat recall la toti pacientii:
  http://sareinochi.com/2012/10/13/ia-mai-bagati-l-pe-gigi-becali-si-n-parlamentul-romaniei-poate-abroga-legea-gravitatiei-dar-o-lasa-pe-aia-cu-invartitul/
  asteptam venirea lui Vadim Tudor

  Sare'n Ochi

  13/10/2012 at 10:36 am

 11. Pe Politeia Euriopeana puteti citi: Ştiri Europene – 13 Octombrie 2012 / Povestea celor trei Europe

  http://politeiaeuropa.wordpress.com/2012/10/13/stiri-europene-13-octombrie-2012-povestea-celor-trei-europe/

  Theophyle

  13/10/2012 at 10:46 am

 12. Buna dimineata Theophyle, buna dimineata all.
  Apropos oier… Buna vorba aveau cei batrani. Cine se aseamana, se aduna.

  lupalb

  13/10/2012 at 10:58 am

 13. buna dimineata ! ce comic ar fi ca repetentul cacarau sa nu intre in parlament dar sa intre jiji. dupa alegeri sunt sigur ca jiji va revendica conducerea partidului national liberal . pentru ca jiji e razboinicu lumii si nu vrea sa aiba sefi . 😀

  zigzag

  13/10/2012 at 11:13 am

  • Nu ar fi exclus 🙂

   ela

   13/10/2012 at 11:19 am

 14. Buna ziua 🙂
  cand te gandesti ca a gestinat finantele si preda economie, incepi sa ai explicatii la nebunia care ne inconjoara.
  http://www.evz.ro/detalii/stiri/Daniel-Dianu-Am-pierdut-220000-de-euro-pe-mna-lui-Sima-1005507.html

  mar

  13/10/2012 at 11:24 am

 15. Buna dimineata!

  Am cativa prieteni din „electoratul dur” al PNL…. mi-e si frica sa-i intreb ce parere au. Ironii nici atata nu am curaj sa le arunc. E prea tare asta cu Jiji.

  Moldoveanu

  13/10/2012 at 11:29 am

 16. Salutare! 🙂

  Fratilor, Crin Antonescu si Elena Udrea sa se pupe pe gingii, [entru acelasi motiv, spus de Traian Basescu catre tot PDL-ul acum vreun an si ceva: „joaca pe mize mici”.

  Udrea si Prigoana au pustit Bucurestiul si apoi s-au dat la fund: el la PNL, ea tocmai in Neamt. Ce rusine, ce pocainta, ce mazilire? Nimic! Acesti oameni (vorbim de astia din PDL, ca i-am votat, la aialalti nu avem deloc pretentii) parjolesc totul, tradeaza increderea alegatorilor, apoi se muta ca lacustele in alt partid, in alt judet, pe alt post sau la alta doctrina (sanchi).

  Asa a fost mereu. Asta e Sistemul.

  Insa mu miscarea Becali, Antonescu face la fel ca Udrea: hai sa strang toate gunoaiele, poate iese un foc de tabara, Ba va iesi fum, si porblema nu e neaparat in PNL, unde Antonescu e inca blindat, ci la electorat. Deja exista asta vara un stdiu cum ca electratul PNL e acum de faot electorat PDS dur caruia in place de hahalera Antonescu.

  Cine se considera cat de cat „liberal” in marea masa a electoratului si nu are functii sau interse in partid, nu voteaza cu Paiata. Cunosc vreo 3 exemple de liberali , „ca brand”, insa care nu voteaza PNL.

  Cetatean

  13/10/2012 at 11:30 am

  • salut ! corect. tocmai ce dadusera un sondaj cu tipurile de electorat pe partide unde se spunea ca pnl are un electorat educat, cu studii superioare.ori jiji „corespunde” pe deplin . mai ales in bucuresti 🙂 . problema cu udrea e cam aiurea – am zis ca nu mai comentez la adresa ei – dar cred ca e o greseala de strategie: daca in neamt din 2004 este fief pdl – anti psd la greu – de ce merge udrea sa candideze in neamt ? nu si da seama ca risca sa piarda inca un fief electoral al pdl din putinele care mai sunt?

   zigzag

   13/10/2012 at 11:37 am

   • poate tocmai de-aia.
    O tampenie, s-o baza ca nu pierde, si intra sigur in parlament. Dar daca vede reversul medaliei si pierde? De ce-o mai lasa sa candideze, de fapt, ea trece prin filtrul Monicai Macovei?

    ceaikovski

    13/10/2012 at 2:31 pm

  • Salut Citi

   Am doua precizari:
   – nici coafeza-blonda si nici flocirica-cacarau n-au inventat „oastea-de-stransura”. Patentul e la ve-ce 😛
   – din 2009 si pana-n vara au existat destui electori favorabili adormitului-pe-bani-publici. Cu taote ca li s-a explicat inca de atunci abia acum s-au imputinat si-l reneaga. A contat f.mult extra-episodul prezentei temporare la Cotroceni.
   … si inca ceva: acei electori ii poti lua in considerare separat de liberalii autentici.

   Kenwood

   13/10/2012 at 11:44 am

 17. Total adevarat, toti am sesizat virajul HN – „Am clienți care sunt persoane importante în România. De la început am înțeles că trebuie să vând Hotnews pentru că dacă nu vând nu voi putea să mai fac niciun fel de afacere”. Acesta a mai spus ca presiunile asupra sa au început în preajma referendumului de suspendare a preşedintelui Băsescu.

  http://www.evz.ro/detalii/stiri/PRIMELE-DECLARATII-ale-lui-Cristian-Sima-1005523.html
  ca are probleme „cu capul” si ca-i place riscul, este dependent de joc, este clar. Cum tot atat de clar este faptul ca omul a fost folosit, in sensul de activitate, ptr. ca unii sa-si aduca la lumina banii.
  Oare cat va tine telenovela, pana unde va merge cu dezvaluirile, ptr. ca unele sunt dure si interesante ?? Omul incepe sa devina inconfortabil prin dezvaluirile pe care le face.

  mar

  13/10/2012 at 11:37 am

  • serialul trebuie sa tina pana la alegeri. vorba lui Theophyle : sa dea circ ca painea e pe terminate. ce treaba are un broker sa-si dea in gat clientii – indiferent care ar fi ei ? la broker e ca la medic sau ca la avocat: confidential. turnatorul tot turnator ramane .

   zigzag

   13/10/2012 at 11:45 am

   • Salutare tuturor,
    Pardon nu orice broker, ci unul cu epoleti.

    ion

    13/10/2012 at 11:48 am

    • salut.exact,acelasi stil de militian.

     zigzag

     13/10/2012 at 11:50 am

    • Buna 🙂
     😉

     mar

     13/10/2012 at 11:51 am

 18. Excelent titlul: PNL, de la Bratianu la Becali. Spune tot.

  acspot

  13/10/2012 at 11:55 am

 19. Sa vezi independentza si echidistantza la astia 👿 Cred ca se impune urgent o lege/modificare in constitutie care sa impidice o astfel de nebunie.
  http://www.evz.ro/detalii/stiri/Patronul-Romnia-TV-Sebastian-Ghi-validat-drept-candidat-PSD-la-parhova-1005536.html

  mar

  13/10/2012 at 12:02 pm

  • Salut!
   wow!
   Ce te miri Mar? Candideaza morti si puscariasi…

   ceaikovski

   13/10/2012 at 12:12 pm

   • Ba ghitica e viu… iar „stirea” e perimata

    Kenwood

    13/10/2012 at 12:32 pm

 20. Va salut pe toti!
  Buna Theophyle!

  Daca nu le mai pasa de asocieri ca cea cu Becali, inseamna ca disperarea e mare la uselei. Se asteapta la pierdere… 😛
  Mai au sa-l atraga pe Vadim si pe Corut si e gata safteaua 🙂

  Legat de SIMA: nu vi se pare ca seamana cu dosarul „Trofeul calitatii”? A pierdut banii, sau i-a dat pt campania electorala a cuiva?

  ceaikovski

  13/10/2012 at 12:11 pm

  • M-am prins: banii furati de SIMA sunt banii datorati de USL de la REFERENDUM!
   Se pare ca au primit bani de la mafia rusa, de la Mechtel, si acum a venit scadenta. Trebuie sa-i dea inapoi.
   SIE trebuie ca stie. Se va afla curand 😛 😛

   ceaikovski

   13/10/2012 at 12:24 pm

   • astia au si notele de plata ale lui geoana de achitat. sa-i ajutam sa piarda alegerile in decembrie ca apoi de prin ianuarie isi vor scoate okii unii la altii pentru bani. sa-l vedem pe cacarau executat silit de jupan kondyakov sau alt smecher de asta care a pompat lovele in sandramaua stalinista.

    zigzag

    13/10/2012 at 12:53 pm

    • Bazati-va pe noi!
     😛
     La asa bomboana, nu pot sa nu poftesc 🙂

     ceaikovski

     13/10/2012 at 2:21 pm

 21. Ziua buna
  Curios ca mister Becali nu candideaza pentru un nou post de europarlamentar . E platit foarte bine . Peste 8.000 euro net lunar .( EBA stie bine asta . 🙂 )
  Comparat , parlamentarul roman ia doar vreo 900-1.000 euro (echivalentul din lei) lunar .
  O fi ca se pot obtine mai multe avantaje din postul de parlamentar mioritic . 😆
  PS. Domnul Becali stie ceva despre istoria PNL ? 😆 Se crede un liberal ? 😆 😆
  Antonescu a fost in ultimul timp sa se controleze la cap sau are frica ca il interneaza imediat ? 😆 😆

  stefan60

  13/10/2012 at 12:12 pm

  • Ba a zis ca le pune la dispozitie palatul si lovelele, ca sa-i asigure un nou post de europarlamentar.

   ceaikovski

   13/10/2012 at 12:13 pm

  • cand e vorba de ridicat vreo imunitate europarlamentarii se organizeaza rapid. mai bine parlamentar mioritic ca pana la ridicarea imunitatii se prescrie tot. 😀 iar jiji nici nu ridica zarurile de pe masa ptr 8mii de euro.

   zigzag

   13/10/2012 at 12:55 pm

 22. Theophyle draga , asta e mortala : 🙂

  „Finanţele vor achita pe 23 decembrie prima tranşă în valoare de 127,7 miliarde de euro.Integral in Gandul.”

  Nici macar Japonia , USA sau Italia , tarile cu cele mai mari datorii din lume nu au TRANSE de achitat de 127 miliarde euro . 😆 😆

  stefan60

  13/10/2012 at 12:16 pm

  • au fabrica de bani falsi? 😛

   ceaikovski

   13/10/2012 at 12:22 pm

   • plagiaza ponta mondialu’ niste cecuri :))

    zigzag

    13/10/2012 at 12:50 pm

    • 🙂 🙂
     da copy-paste

     ceaikovski

     13/10/2012 at 2:26 pm

  • Stef 🙂
   Am vazut, am ras ca si tine. Am lasat asa. Desi in tabela lor din text era si suma adevarata 🙂 am sa pun notare 😆

   Theophyle

   13/10/2012 at 12:23 pm

   • Cred ca sunt banii despre care te-am intrebat in mail 😛

    Kenwood

    13/10/2012 at 12:30 pm

  • Pai ce? cizmaru’ sa fie unicat in istoria rambursarilor anticipate? In cel mai pur stil „oparescu” de ironizat „recoarde” Guinness, rambursam peste imprumut. Preventiv 😛

   Kenwood

   13/10/2012 at 12:28 pm

 23. E w/e astfel ca va propun coloana sonora pt subj 7.:

  enjoy 😀

  Kenwood

  13/10/2012 at 12:42 pm

 24. stiti pe cine a omis cacarau sa recruteze pentru parlamentare ? pe balerina mungiu. ce tandem ar face cu zoe petre si cu noryka. :))

  zigzag

  13/10/2012 at 12:57 pm

  • Balerina? Asta-i din serialul Oana Roman – TNR 😛

   Kenwood

   13/10/2012 at 1:05 pm

  • vrei sa crape scandura?

   mar

   13/10/2012 at 1:20 pm

 25. http://www.evz.ro/detalii/stiri/Vadim-Tudor-Becali-l-trateaz-pe-Antonescu-ca-pe-Bnel-Nicoli-1005537-1.html nu are ambitie vadim daca nu se duce peste jiji sa i fie contracandidat in colegiu

  zigzag

  13/10/2012 at 1:20 pm

 26. Buna ziua,
  Pana si Vadim a ajuns sa-si bata joc de Becali:
  http://www.evz.ro/detalii/stiri/Vadim-Tudor-Becali-l-trateaz-pe-Antonescu-ca-pe-Bnel-Nicoli-1005537-1.html

  Am auzit o stire la b1:Nicolae Serban e contracandidatul lui MRU, la Arad.
  In treacat , am auzit ca si Iliescu candideaza dar nu stiu unde si nu gasesc in presa.

  cedric

  13/10/2012 at 1:25 pm

  • Mai candideaza molusca aia???
   Nu-i ajung banii de pensie s-o duca pe tanti Nina in croaziera?

   ceaikovski

   13/10/2012 at 2:26 pm

 27. scuze Zigzag, n-am observat ca ai dat linkul, m-a distrat si pe mine.

  cedric

  13/10/2012 at 1:26 pm

  • 😀 . Merita . cred ca i prima data cand a nimerit o si vadim :)) mitica de la liga mai lipseste si e formatia completa .

   zigzag

   13/10/2012 at 1:28 pm

 28. Buna ziua,
  Cazul Fieraru-Cocaina a avut loc la Pitesti si eu am mai vorbit de el. Infractorii astia au vrut sa execute ING Bank Pitesti cu cateva milioane de euro pentru echivalentul unui pachet de tigari. a fost scandal mare la banca si s-a lasat cu bataie intre bodyguarzii bancii si cei ai infractorilor si cu geamuri sparte.
  Fieraru asta este u nenorocit si are multe pe constiinta.
  Ce nu se spune in articol. ei erau la a doua lovitura, prima fiind la Rm. Valcea impotriva Uzinelor Sodice Govora. Ce s-a intamplat acolo? Uzina a fost cumparata de niste polonezi si cand au venit au vazut dezastrul facut de conducerea veche numita de stat. Ca orice investitor privat in situatia asta, l-a dat afara pe director. Acesta insa a contestat decizia si dupa cativa ani de procese in mod „firesc” a castigat procesul. A primit salariile restante dar si contravalorea cheltuielilor de executie si a expertizelor. In total apropae un milion de euro. Din banii astia ramasesesra 11 lei si 50 de bani la ING. Si au pornit din nou morisca la o scara mai mare de data asta: 24 milioane de lei (peste 5 milioane de euro).
  Bun…asta s-a intamplat in tara. sa vedem acum implicatiile externe.
  ING Bank tocmai fusese capitalizata de statul olandez pentru a rece cu bine de perioada crizei. Smecherii astia la scurt timp au vrut si ei o parte din banii statului indirect prin masinatiunea de la Pitesti. olandezii au luat foc si au inceput sa ameninte ca nu vom intra in Schengen din cauza…Justitiei. Poti sa-i contrazici? niste pacate-amarate de la pitesti au vrut sa fure practic banii statului olandez. Si ce au patit timp de mai mult de 2 ani? NIMIC!
  Toata lumea spunea ca olandezii sunt ai dracu si ca inventeaza motive. NU. Ei erau partea acre trebuia sqa fie escrocata de justitia romana. pentru ca eu stiam ca judecatorii din Pitesti le aprobase executarea bancii cu 12 milionae de lei nu cu 11, 50 lei. Abia apoi, dupa ce banca „a luat foc”, s-a suspendat punerea in executie a sentintei.

  ribelalu

  13/10/2012 at 1:36 pm

  • si eu am semnalat cazul la timpul respectiv cand se coagula o oarecare „iritare” impotriva Olandei. sa nu uitam ca si inainte si dupa 2004 ambasada Olandei la Bucuresti a fost extrem de activa in a sustine o justitie libera si independenta. si de la cine au vrut sa fure fraierii? de la Olanda patria mama a Bilderbergilor :D.

   zigzag

   13/10/2012 at 1:43 pm

   • aici se vede cum unii judecatori sunt mana in mana cu smecherii. Judecatorii aia din cazul Fieraru trebuie dati pe mana Inspectiei Judiciare, e clar caz disciplinar.

    Cetatean

    13/10/2012 at 2:39 pm

 29. Buna Ziua la toata lumea 🙂
  Postare noua!

  Theophyle

  13/10/2012 at 3:51 pm


Comentariile sunt închise.