Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

Sfârşit de săptămână: 6 Octombrie / ultima redută – Justiţia

Bună dimineata intr-o zi de sâmbata, sfârsit de săptămâna. Sâmbătă, în ţară, vremea va fi în continuare frumoasă şi se va menţine caldă pentru această perioadă. Cerul va fi senin, iar vântul va avea unele intensificări pe crestele montane înalte şi va sufla în general slab în restul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 21 de grade în depresiuni şi 29 de grade în Lunca Dunării, iar cele minime se vor situa între 8 şi 18 grade, mai scăzute spre 0…1 grad în estul Transilvaniei.

La Bucureşti, sâmbătă, vremea se va menţine frumoasă şi caldă. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă va fi de 27…28 de grade, iar cea minimă de 11…13 grade.

Curs valutar BNR    valabil azi: 1 EURO = 4. 5694   RON; 1 USD = 3. 5117   RON; 1 EURO = 1. 3012 USD; Francul elvetian 3. 7703 RON. Gramul de aur 202.0812 RON.  Evolutia saptamanala o puteti citi aici.

Administratorul judiciar de la Hidroelectrica: „Băieţii deştepţi se pare că sunt mai deştepţi decât noi” la tribunal. Lovitură de teatru în dosarul Hidroelectrica, cel mai mare dosar de insolvenţă al unei companii de stat din ultimii ani. Pe scurt, Hidroelectrica riscă falimentul în cazul în care Curtea de Apel Bucureşti va aproba recursurile formulate de „băieţii deştepţi” din energie, cărora administratorul special al companiei le-a reziliat contractele după intrarea în insolvenţă. Curtea de Apel Bucureşti a judecat joi recursurile formulate de Alpiq RomIndustries, Alpiq RomEnergie şi Hidrosind împotriva hotărârii de deschidere a procedurii insolvenţei Hidroelectrica pronunţată de către Tribunalul Bucureşti în data de 20 iunie 2012, magistraţii amânând pronunţarea pentru data de 11 octombrie. Administratorul judiciar al Hidroelectrica, avocatul Remus Borza, a declarat pentru gândul că joi instanţa a respins „tot ce am cerut”, apreciind că „se pare că băieţii deştepţi sunt mai deştepţi decât noi”.În opinia lui Borza, în cazul în care Curtea de Apel va admite recursurile „băieţilor deştepţi”, Hidroelectrica va intra în faliment „în aproximativ o lună”. „Azi ne-am certat pe capete. Instanţa ne-a respins probatoriul, ne-a respins tot ce am cerut. Se pare că băieţii deştepţi sunt mai deştepţi decât noi. Instanţa a rămas în pronunţare. Pe 11 octombrie Curtea de Apel Bucureşti se va pronunţa în acest caz”, a relatat pentru gândul avocatul Remus Borza. Ziarul Financiar.

Monica Iacob Ridzi are tupeu: se vrea din nou deputat şi şi-a găsit şi un alt partid! Deputatul Monica Iacob Ridzi, care a demisionat recent din PDL, negociază o candidatură la alegerile parlamentare din partea PPDD. Ea vizează chiar un loc strategic: în acelaşi colegiu în care a candidat şi la scrutinul precedent, respectiv colegiul uninominal 5, care include şi oraşul Petroşani, unde primar este soţul său. Surse politice au declarat că deocamdată nu a fost luată o decizie finală. De asemenea, surse apropiate lui Ridzi au afirmat că aceasta ar fi avut discuţii şi cu reprezentanţi ai PSD şi ai PNL. Monica Ridzi şi-a anunţat, în 19 septembrie, demisia din PD, afirmând că PDL a devenit „un partid al dublei măsuri”. În aceeaşi zi, preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat că Monica Iacob Ridzi nu mai putea candida pe listele partidului deoarece este trimisă în judecată şi nu mai respectă astfel criteriile etice ale formaţiunii. Ulterior, Ridzi a afirmat, într-o conferinţă de presă, la Petroşani, că a acceptat să facă un pas în spate când a fost acuzată public în dosarul „2 Mai”, dar în egală măsură a aşteptat de la colegii de partid doar să îi asculte argumentele privind nevinovăţia. Adevarul.

Ponta vrea ca Parchetele şi CSM să fie sub controlul Parlamentului. Premierul crede că modelul aplicat serviciilor secrete trebuie urmat și în cazul acestor instituții, pentru a nu mai fi folosite în bătăliile politice. Premierul Victor Ponta a participat la reuniunea ”Prietenilor Coeziunii” de la Bratislava, unde a fost prezent și Jose Manuel Barroso, șeful Comisiei Europene. Premierul Victor Ponta vrea ca Parchetele şi Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) să fie supuse controlului Parlamentului, aşa cum se întâmplă cu serviciile secrete. În opinia sa, astfel, va exista siguranţa că aceste instituţii nu sunt folosite în bătălii politice. Constituţia României prevede clar că cele trei puteri în stat sunt egale. Şeful Guvernului a participat ieri, la Bratislava, la reuniunea primilor miniştri din statele UE membre ale Grupului „Prietenii coeziunii”, organizată pe tema fondurilor comunitare. „Vorbim de un sistem în care serviciile de informaţii să fie sub un control parlamentar, transparent şi când e vorba de buget, şi când e vorba de operaţiuni”, a punctat premierul, citat de mediafax. ro, în conferinţa de presă de după reuniune. El a subliniat că nu are nimic de reproşat actualei conduceri ale SRI şi SIE, dar că este necesar ca sistemul să fie reglementat. Potrivit premierului, actuala lege stabileşte că, pentru schimbarea conducerii serviciilor de informaţii, este nevoie de propunerea preşedintelui şi de votul Parlamentului.„Exact acelaşi lucru trebuie să fie şi în ceea ce priveşte parchetele, controlul CSM-ului şi siguranţa pentru noi toţi ca toate aceste instituţii de care un stat modern are nevoie nu sunt niciodată folosite în bătălii politice”, a adăugat Ponta. Sub protecţia anonimatului, mai mulţi magistraţi contactaţi de EVZ au respins vehement această idee a lui Ponta, în esenţă ei făcând trimiteri la Constituţie. Reproducem aceste luări de poziţie: „Declaraţia cu privire la supunerea justiţiei controlului parlamentar este o aberaţie!”, „Cele trei puteri în stat sunt egale”, „Justiţia nu este mai prejos decât Parlamentul”, „Justiţia este independentă!” În cazul în care se va încerca introducerea justiţiei sub control parlamentar, CSM poate constata că există un conflict constituţional între puterile statului şi se poate adresa, pentru soluţionare, Curţii Constituţionale. Integral in EVZ

Foştii preşedinţi ai PNL şi PSD riscă să rămână fără colegii la parlamentare. Tăriceanu şi Geoană, la mâna lui Antonescu şi Ponta. Situaţia colegiilor în care vor candida foştii preşedinţi ai PNL şi PSD, Călin Popescu Tăriceanu şi Mircea Geoană, este una incertă, ambii având probleme în interiorul USL. Fostul preşedinte al PSD, Mircea Geoană, a declarat pentru gândul că doreşte să-şi menţină colegiul de Senat din judeţul Dolj, în care a candidat şi în 2008. El a precizat că a refuzat două oferte ale unor filiale din Moldova şi din Muntenia pentru a-şi schimba colegiul. „Îmi reafirm intenţia clară de a candida în colegiul Dăbuleni-Segarcea-Bechet, pe care îl reprezint în Senat de opt ani. Nu există nicio raţiune sau motiv plauzibil care să întrerupă relaţia de prietenie şi loialitate cu oamenii din aceasta zonă şi colegii şi colegele mele din PSD Dolj”, a spus Geoană.Cu toate acestea, candidatura lui Mircea Geoană în colegiul din Dăbuleni nu este una sigură, lucrurile urmând să fie tranşate de conducerea centrală. Surse din PSD au declarat pentru gândul că oferta pentru fostul lider al partidului este să candideze în Sectorul 5 al Capitalei, condus de Marian Vanghelie. Cele două colegii din Bucureşti în care ar putea candida Mircea Geoană sunt colegiul 10 pentru Senat – care a aparţinut senatorului Cătălin Voicu sau colegiul 11 – deţinut de Ecaterina Andronescu. Ministrul Educaţiei a optat să candideze la alegerile din 9 decembrie într-un colegiu din sectorul 6. Situaţia incertă urmează să fie decisă săptămâna viitoare pentru a se stabili dacă Mircea Geoană va candida din partea USL şi în ce colegiu o va face. Preşedintele PSD, Victor Ponta, a evitat să spună dacă Geoană îşi va menţine colegiul de la Dăbuleni, limitându-se să afirme că acesta va candida sub sigla USL. Candidatura lui Mircea Geoană din partea Uniunii, în colegiul din Dăbuleni, trebuie să aibă acceptul liderului PSD. Există şi varianta ca Geoană, în cazul în care va respinge oferta pentru Bucureşti, să candideze independent în colegiul Dăbuleni-Segarcea-Bechet. Integral in Gandul

Meleşcanu: Declaraţiile lui Bakri îngrijorează. România nu e la adăpost de posibilitatea unor atentate. Directorul Serviciului de Informaţii Externe (SIE), Teodor Meleşcanu, a declarat, vineri, că este îngrijorat de declaraţiile şeicului Omar Bakri care constituie „un semnal că nici România nu este la adăpost de posibilitatea unor atentate”. Întrebat, vineri, la Cluj-Napoca, cum comentează declaraţiile şeicului Omar Barkri, potrivit cărora România şi Bulgaria ar putea deveni ţinte teroriste, Teodor Meleşcanu a răspuns că România trebuie să fie pregătită să prevină atentate şi mai ales să acţioneze pentru eradicarea „cauzelor acestui fenomen al terorismului”. „Bakri este mai degrabă un ideolog decât un om de acţiune, dar, evident, asemenea lucruri ne îngrijorează pe bună dreptate şi constituie şi un semnal că nici România nu este la adăpost de posibilitatea unor atentate . Suntem o ţară membră NATO, a UE, participăm la operaţiuni în Afganistan, avem nişte facilităţi pe teritoriul nostru pe care le foloseşte armata SUA, la Deveselu, suntem o ţară cu un număr important de turişti, inclusiv din Israel. Preocuparea prioritară pentru noi, a celor două servicii, este prevenirea unor asemenea acte în România, şi toată lumea trebuie să înţeleagă că nu putem să considerăm că România este o ţară unde nu s-ar putea întâmpla niciodată aşa ceva. Din păcate, realitatea ne arată că s-ar putea întâmpla şi la noi, trebuie să fim pregătiţi să le prevenim şi mai ales să acţionăm pentru eradicarea cauzelor acestui fenomen al terorismului”, a afirmat Meleşcanu. Acesta a adăugat că SIE urmăreşte cu atenţie conflictul militar dintre Turcia şi Siria, în condiţiile în care orice astfel de situaţie în zonă poate avea impact asupra României. Integral aduce Mediafax.

Dan Diaconescu: „Ce n-aş da să ajung din nou după gratii. Aş obţine peste 50 la sută din voturi”. Patronul OTV, Dan Diaconescu, a declarat, vineri seara, că o va propune pe Diana Voiculescu, directoarea postului său de televiziune, ca prim-ministru. Totodată, DD îşi mai doreşte un sejur la închisoare deoarece acesta îi va garanta că va câştiga alegerile.  „O voi numi ca premier pe Diana Voiculescu. Îmi doresc să fie o femeie prim-ministru”, a declarat Diaconescu, la România TV. Pe de altă parte, acesta susţine că nu îşi doreşte neapărat să ajungă preşedintele României. „Dacă până în 2013, se va găsi unul mai bun ca mine, acela va fi candidatul PPDD. Dacă voi fi ales preşedinte, voi fi unul dintre cei mai trişti oameni”, a afirmat DD, referindu-se la constrângerile şi exigenţele funcţiei de şef al statului. Totuşi, Diaconescu ştie şi care este modalitatea de a asigura succesul PPDD la alegerile parlamentare. „Ce n-aş da să ajung din nou după gratii! Aş obţine peste 50 la sută din voturi”, a spus Diaconescu despre posibilitatea de a ajunge la închisoare ca urmare a plângerii penale pe care OPSPI a depus-o împotriva sa, în legătură cu scandalul privatizării Oltchim. De altfel, patronul OTV are dubii că plângerea OPSPI va avea vreun efect. „Nu cred că plângerea lor există în realitate pentru că nu au ce trece în ea (…) Nu cred că plângerea a fost luată în serios de cineva. Ce poţi să spui cuiva care a câştigat corect licitaţia?”, s-a întrebat realizatorul TV. n schimb, şanse mai mari ar avea plângerea depusă de el împotriva lui Victor Ponta şi a lui Remus Vulpescu, fostul şef de la OPSPI. Integral in Adevarul.

Profilul complet al candidaţilor pentru Parchetul General şi DNA. Cine este procurorul recomandat de interlopul Fane Căpăţână. Ministerul Justiţiei a publicat numele celor 11 procurori care au intrat în cursa pentru funcţiile de procuror general şi procuror şef al DNA. Pe lista celor care candidează pentru postul deţinut de Daniel Morar se numără Laura Codruţa Kovesi, fostul procuror general şi actualul şef al DLAF, Claudiu Dumitrescu. Printre cei care îşi doresc funcţia de procuror general se numără şi procurorul Gheorghe Cornescu, despre care interlopul Fane Căpăţână spune că îi este prieten şi că „s-au ajutat reciproc”. În total, pentru cele două funcţii s-au înscris 12 candidaţi. După prima triere, au rămas 11, fostul procuror Dan Voinea fiind eliminat pentru că nu are calitatea de procuror. Din cei 11 procurori, patru au optat exclusiv pentru funcţia de procuror general: Gheorghe Cornescu, Elena Hach, Emil Moţa şi Tiberiu Niţu. Doi procurori au ales să candideze pentru ambele funcţii: Constantin Sima şi Viorica Stoica. Alţi cinci procurori candidează pentru funcţia de procuror şef al DNA: Nicoleta Tănase, Laura Codruţa Kovesi, Claudiu Dumitrescu, Ioan Irimie şi Vasile Ioniţă. Gheorghe Cornescu este procuror la Parchetul General şi candidează pentru funcţia de procuror general. Cornescu a fost adjunct al Secţiei Parchetelor Militare. Presa a relatat că în anii 2000 Cornescu a fost el însuşi cercetat într-un dosar care privea anchetarea unor procurori de la PG pentru favorizarea infractorului. Cornescu nu a fost trimis în judecată. Un episod marcant din cariera de procuror al lui Gheorghe Cornescu este relaţia cu Fane Căpăţână. În 2001 presa a publicat o declaraţie în care susţinea că este prieten de şpriţuri cu procurorul Cornescu. „Pe Gheorghe Cornescu îl cunosc din 1992. Mi l-a prezentat Teodor Dinu (fost maior la DCP din IGP şi naşul de cununie al lui Fane Căpăţână), când era căpitan la Parchetul Militar. Ne leaga multe amintiri. Deocamdata, va pot spune doar atat: ne-am ajutat reciproc! Prieten atât cu mine, cât şi cu Gigi Boieru; ne vedeam la şpriţuri, la restaurantul Odobeşti al lui Răducăn.”, a declarat Fane Căpăţână în 2001. Integral in Gandul

Miza numirii procurorilor. Indiferent de sentimentele pe care guvernul USL le nutreşte faţă de comisarul european Viviane Reding, o bună colaborare cu Comisia europeană este, în cele din urmă, un fapt de inteligenţă şi pragmatism. Numirea procurorilor conţine 2 mize importante. Prima dintre ele este foarte disputată şi ţine de relaţia politică cu Comisia de la Bruxelles. Comisarul European pentru Justiţie, Viviane Reding şi Catherine Day, secretarul general al Comisiei, au cerut guvernului de la Bucureşti să adopte o procedură de numire care să nu lase loc la nicio suspiciune. Ce înseamnă acest lucru poate fi desigur interpretat, dar, în principiu, ministrului de Justiţie i s-a solicitat ca toate etapele selecţiei să fie transparente în aşa chip, încât „să convingă pe cei mai buni candidaţi să participe la concurs”. Şi acest lucru e interpretabil, mai ales în viesparul politicii româneşti, dar cu bunăvoinţă se poate găsi o formulă care să nu sperie pe nimeni. Se ştie din trecut că unii nu participă la aceste competiţii pentru că se tem că sunt dinainte aranjate. Dacă oamenii sunt încredinţaţi că numirile se fac după criterii politice şi că bilanţul personal nu are nicio greutate, atunci preferă să stea deoparte. Problema este că Daniel Morar a apucat deja să spună că nu participă la o farsă, ceea ce a fost de natură să arunce o umbră asupra întregului proces. O salvare a venit însă din partea Laurei Codruţa Kovesi care, spre deosebire de Morar, a aplicat pentru funcţia de procuror şef al DNA. Prezenţa ei pe lista de concurs pare o garanţie că selecţia preliminară nu a fost pilotată politic. Ministerul Justiţiei a publicat vineri lista cu toţi candidaţii printre care se află nu doar însăşi fosta şefă a Parchetului, ci şi unii dintre colaboratorii ei de până acum sau procurori DNA şi DLAF. De asemenea a publicat lista candidaţilor pentru şefia Parchetului general printre care nu se află însă Daniel Morar. A fost respinsă doar candidatura fostului procuror militar Dan Voinea din motive pur formale. Nu e clar dacă interviurile care se vor desfăşura între 23 şi 25 octombrie vor fi publice sau nu. Un membru CSM, judecătorul Cristi Danileţ propunea ca interviurile să fie publice, dar ministrul justiţiei pare foarte reticent. Este sigur însă că participarea presei ar putea fi un fapt de transparenţă în sensul formulat de Comisia europeană, deşi experienţa ne arată că prezenţa presei alterează uneori calitatea unei dezbateri sau libertatea unor deliberări. Nici întâlnirile dintre comisarul Reding şi miniştrii români ai Justiţiei nu au fost publice. Integral la Deutsche Welle

Ştiri Europene – 6 Octombrie 2012 / Suedia, noul performer european

Va urez o zi buna!

43 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. „lovitura de teatru in cazul hidroelectrica”… ce naiba, de la inceput pana la sfarsit ei aplica reteta stiuta de casele de insolventa: se numeste un administrator special, se „”descopera” contracte oneroase, se desfac contracte, se cearta crancen cele doua parti dar doar de ochii lumii, se ajunge in justitie si… surpriza: urmeaza falimentul! De fapt cele doua parti sunt intelese si urmaresc un scop comun, falimentul. Toate casele de insolventa procedeaza asa; de fapt, nici nu stiu, nici nu vor sa procedeze altfel. Celebra pt asta este casa de insolventa Transilvania.

  drivas

  06/10/2012 at 7:03 am

  • salut. Corect. ZECI de bloggeri au prezis falimentul Hidro (inclusiv Otilia Nutu). Iar formularea corecta nu este aceea ca „ei sunt mai destepti” ci ca naimitii lui Ponta sunt IMBECILI. Idem urlatorii care se lauda cu desfiintarea contractelor, pe care, prin noile propuneri la Legea Energiei trebuie sa le accepte. Bref, alt faliment al democratiei originale si al celor care cred ca pot dirija cu succes piata.

   cinic

   06/10/2012 at 3:42 pm

 2. Scuze, buna dimineata!

  drivas

  06/10/2012 at 7:04 am

  • re-salut. Ii paste pe „inteligentii de bubuie” si un proces LA LONDRA cu ceva avocati ai lui DD.

   cinic

   06/10/2012 at 3:47 pm

 3. buna dimineata
  daca un OM ca Doru Maries nu are loc in politica romaneasca e trist,e dezastruos;nu poate exista nimic fara o minima morala;chiar si curvele si hotii au onoarea lor
  se vede ca politicienii nostri de azi sunt mai rau decat ei

  intimplator

  06/10/2012 at 7:58 am

 4. Buna dimineata!

  Moldoveanu

  06/10/2012 at 8:00 am

 5. un pic despre cifrele anuntae ieri de ins
  revizuirea cresterii pib in sem 1: 0,7 in loc de 0,8, o „eroare”de peste 10 pct-
  cresterea consumului in august cu 5,7 pct;incercati corelarea cu defalcarea cheltuielilor=45 pct mancare, 15 pct intretinere locuinte,15 pct-parca- factura telefonica si devalorizarea de curs si cresterea preturilor din piata alimentara; chiar daca ni se spune ca inflatia e „scazuta”ea se calcleaza alfel decat structura cheltuielilor familiale;
  in mod real acea crestere de „consum”de 5,7 pct e contabila,e cum zicea don georgescu ca ii convine devalorizarea;de fapt e primul semn al intrarii pe panta descendenta a veniturilor,roase de inflatie
  nu sunt economist,dar cred ca daca un specialist ia cifrele demonstreaza usor asta
  incepem sa intram iar in „epoca vacaroiu/csp”-mancam statistici

  intimplator

  06/10/2012 at 8:16 am

 6. si inca :scurt exercitiu despre inflatie si „cresterea veniturilor”-empiric
  in consumul mediu al unnei familii-statistic -ins spune ca alimentele si intretinerea locuintei reprezinta 3/5 din venituri;
  daca alimentele s-au scumpit cu 15 pct minim( pentru conformitate comparati niste preturi din iunie cu septembrie) ,facurile telefonice ,electricitatea si gazele cu cel putin 5 pct,ar rezulta ca platim pentru aceleasi produse/servicii ,acele 3/5 cu cca 8-9 pct in plus;
  deci acel plus 5,7 reprezinta de fapt un minus de cel putin 2,3 pct real si asta cu toata „majorarea”acordata marinimos bugetarilor si alte „pomeni”pregatite de usl
  economistii din ard,unde sunteti????luati naiba „cosul ” de calcul al inflatiei cu „cosul” de cheltuieli familial si comparati-le!scoteti-le pe piata si deschideti ochii oamenilor

  intimplator

  06/10/2012 at 8:31 am

  • Buna dimineata 🙂
   este corect cea ce ai scris, inflatia a inceput sa roada. Jale va fi incepand cu luna septembrie cand s-a stabilit cursul la accize – 4,53. Cred ca de la un curs de min. 4,53 va incepe si constructia bugetului, daca nu se vor raporta la cursul din febr.,2013 cum a anuntzat catastrofa Hoatza si Mitomana.

   mar

   06/10/2012 at 10:10 am

   • statistica te inalta sau coboara, dupa cheile de corectie aplicate indicatorilor. Numai ca vine momentul zero, cand bubuie totul si apare adevarul, anul 2007 este cel mai corect exemplu – bancile cadeau, erau o jale totala si la noi „duduia economia” 👿

    mar

    06/10/2012 at 10:13 am

 7. Buna Dimineata 🙂

  Pe Politeia Europeana, puteti citi: Ştiri Europene – 6 Octombrie 2012 / Suedia, noul performer european

  http://politeiaeuropa.wordpress.com/2012/10/06/stiri-europene-6-octombrie-2012-suedia-noul-performer-european/

  Theophyle

  06/10/2012 at 10:03 am

  • Oare va incepe razboiul in zona?

   mar

   06/10/2012 at 10:20 am

   • Salut mar 🙂
    Razboiul a inceput deja, din nefericire!

    Theophyle

    06/10/2012 at 10:28 am

    • iar a prezis corect globul de cristal. Ma gandeam la razboi extins,ptr. ca in Siria lucrurile sunt scapate de sub control.

     mar

     06/10/2012 at 10:48 am

     • daca analizezi situatia in regiune o sa vezi ca din 1982 nu a existat un razboi extins in Levant (Turcia, Liban, Siria, Palestina) Toate razboaiele se dezvolta acolo exact cum se face cafeau orientala, la caldura continua a nisipului. „Rezolvarile” sunt de mica durata de o mare violenta, nu stiu cand o sa vina, dar o sa vina si la fel ca Libia, probabil ca Siria o sa fie dezmembrata, daca nu de iure, cel putin de facto.

      Theophyle

      06/10/2012 at 10:52 am

      • multumesc ptr. analiza 😀

       mar

       06/10/2012 at 11:03 am

 8. o zi buna tuturor!

  Sare'n Ochi

  06/10/2012 at 10:38 am

  • Buna sare 🙂

   Theophyle

   06/10/2012 at 10:39 am

 9. buna dimineata! cred ca la alegerile parlamentare vom avea o mare „greata” .

  zigzag

  06/10/2012 at 11:16 am

  • salut Ziggy,
   da probabil ca inca o data vom vota raul cel mai mic 😦

   Theophyle

   06/10/2012 at 11:21 am

 10. Buna dimineata!

  ribelalu

  06/10/2012 at 11:18 am

  • Buna 🙂

   Theophyle

   06/10/2012 at 11:20 am

 11. Neata
  Inca o dezamagita : Monica Iacob Ritzi: PDL a devenit “un partid al dublei măsuri”.–– a aşteptat de la colegii de partid doar să îi asculte argumentele privind nevinovăţia. 🙂
  Alta dezamagita : Corina Dragotescu. De ce sa raman aici unde un alt domn Boc (de ce nu acelasi ? ) imi va taia cindva pensia.

  lastnightmusic

  06/10/2012 at 11:20 am

  • Salut TDS,
   dezamagirile politicienilor sun vesnice. Electoratul nu prea exista! Dragoteasca se intoarce rapid din America, ii dau maximum 18 luni, daca nu-si gaseste un fraier (putin probabil). Pana isi cheltuieste economiile. Fac prinsoare!

   Theophyle

   06/10/2012 at 11:23 am

   • Sper sa si le cheltuiasca rapid. Sa ai salariu de 17-25.000 euro/luna ca sa maninci rahat cu polonicul si sa otravesti poporul asta dezorientat, chiar nu merita sa te bucuri de banii astia.
    Mai avea un restaurant retro PCR, cumparase drepturile pentru Cutezatorii, Luminita, Arici Pogonici.
    Sper ca investitiile ei din bani otraviti sa aiba soarta palatelor tiganesti cu turnulete in paragina.

    lastnightmusic

    06/10/2012 at 12:40 pm

    • ce pot spune mai mult, avand in vedere ca sunt absolut de acord cu urarile cordiale si baza lor faptica. Zic amin!!!!

     Theophyle

     06/10/2012 at 12:52 pm

   • salut. Dragoteasca realizeaza ca ramane fara job, INDIFERENT cine castiga alegerile. Daca sunt ai nostri, ea zboara, daca sunt ai lor devine inutila. Audienta REX. In plus, e asa de boring (indeiferent cat se despoaie).

    cinic

    06/10/2012 at 3:45 pm

 12. Atentie !!! Pretul KWh a crescut cu 20 la suta din luna august ajungand dela 0,043300 lei/KWh la 0,523480 lei/KWh oare ce parere are Mihai Gadea ?????
  pastorul cel bun ce nu mai poate de grija celor muritori de foame de performantele celui mai competent
  si cinstit guvern.
  Iata cresterile de pret si efectele lor
  Taxa cogenerare creste dela 0,018500 la 0,021200 diferenta 0,0027 lei
  Pret Kwh creste de la 0,43300 la 0,49 lei/Kwh diferenta 0,056700 lei
  Taxa noua certificate verzi 0,031080 taxa pentru eoliene
  Cresteri pret pe KWh din septembrie 0,0027+0,031080+0,056700=0,090480 lei/KWh
  Anual la u n consum mediu de 2000 KWk x 0,09 lei = 180 lei sunt banii ce-i da in plus fiecare familie
  In concluzie fata de luna iulie pret KWh a crescut de la 0,43300 la 0,523480
  deci a crescut cu 20 la suta aducand in plus la la bugetul statului peste un miliard
  doua sute milioane euro calculele au fost facute la o productie de 60 miliarde KWh
  anual

  observator 2

  06/10/2012 at 12:07 pm

  • salut, 🙂
   Multumesc mult pentru atentionare si informare!

   Theophyle

   06/10/2012 at 12:50 pm

   • salut! @Theophyle pot sa ti trimit luni dupa amiaza o sesizare formulata catre csm sa vezi cum se face justitie in RO ? cu nume , prenume , nr de dosar tot . poate ajunge si la dl. Danilet .

    zigzag

    06/10/2012 at 1:06 pm

 13. Sper sa va bucurati si voi putin 🙂

  http://www.forta-civica.ro/viziunea/cod-etic/

  Multe multumiri lui cetatean

  Theophyle

  06/10/2012 at 1:15 pm

 14. Aseara butonand cu telecomanda am ajuns si pe CNN unde era un interviu cu dictatorul din Guineea Ecuatoriala. Discursul lui era identic cu al USl-istilor de azi. Si acolo si aici opozitia este vanduta strainilor, puterea reprezinta vointa poporului validata prin referendum, guvernarea se face pentru popor, opozantii sunt bagati la puscarie nu datorita optiunii politice ci pentru infractiuni de drept comun, presa este libera samd.
  Deosebire este doar ca in Guineea se pare ca fiul presedintelui este desemnat succesor (la noi copiii liderilor USL: sunt inca mici dar nu se stie niciodata) si mai ales faptul Ca PIB/loc este echivalent (datorita petrolului) cu cel din Marea Britanie.
  Acum am cautat pe CNN.com interviul si am gasit asta:
  http://amanpour.blogs.cnn.com/2012/10/01/in-equatorial-guinea-the-worlds-longest-serving-leader/?iref=allsearch

  ribelalu

  06/10/2012 at 2:46 pm

 15. Postare noua!

  Theophyle

  06/10/2012 at 3:12 pm

 16. Inteleg ca Premierul vrea doar doua puteri. Justitia trebuie sa deserveasca Parlamentul. Pai, mai putem atunci vorbi de democratie, stat de drept, independenta justitie??? Tare mi-e ca ar trebui sa scriu o carte cu toate standardele internationale in materie de justitie…
  http://cristidanilet.wordpress.com/2012/10/06/csm-nu-poate-fi-controlul-parlamentului/

  Cristi

  07/10/2012 at 3:04 pm


Comentariile sunt închise.