Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

Revista Presei – 5 Octombrie / “cu toate partidele, ca rumânul imparţial… si să remâi fără coledzi !”

Bună dimineata intr-o zi de vineri. Vineri, vremea va fi predominant frumoasă şi se va menţine mai caldă decât în mod obişnuit pentru această dată, cu precădere în sud şi sud-est. Cerul va fi parţial noros în extremitatea de nord a ţării şi variabil senin în rest, iar vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe crestele montane. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 19 şi 29 de grade, iar cele minime între 7 şi 17 grade, mai scăzute în depresiuni, până la 3…4 grade. Izolat, în orele dimineţii, în zonele joase vor fi condiţii de ceaţă.

La Bucureşti, vremea va fi frumoasă şi mult mai caldă decât în mod obişnuit în prima decadă a lunii octombrie. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 27 de grade, iar cea minimă va fi de 11…13 grade.

Curs valutar BNR    valabil azi: 1 EURO = 4. 5426   RON; 1 USD = 3. 5104     RON; 1 EURO = 1. 2940 USD; Francul elvetian 3. 7482 RON. Gramul de aur 201.6810 RON.

România învaţă să trăiască cu tot mai puţină finanţare externă. Băncile străine au schimbat direcţia şi au scos 200 mil. euro din titluri de stat în S1. Scăderea expunerii suverane înseamnă o schimbare la 180 de grade a stategiei străinilor, care au cumpărat agresiv titluri de stat în criză. Expunerea băncilor europene pe titluri de stat româneşti a scăzut cu 190 mil. euro în primele şase luni din acest an în contextul presiunii legate de nevoile de capital şi pe fondul tensiunilor de pe scena politică internă. Grupul italian UniCredit, Société Générale din Franţa şi austriecii de la Raiffeisen au raportat cele mai mari scăderi ale expunerilor – de 146 mil. euro, 111 mil. euro şi respectiv 82 mil. euro, potrivit datelor de la Autoritatea Bancară Europeană. La polul opus se află Erste, grupul austriac care deţine cea mai mare bancă locală – BCR, care şi-a majorat expunerea cu 120 mil. euro în şase luni. „Această reducere este temporara şi este legată în special de tensiunile politice din prima jumătate a anului. O calmare a scenei politice alături de îmbunătăţirea lichidităţii pe pieţele internaţionale ar putea creşte din nou interesul nerezidenţilor faţă de titlurile de stat româneşti”, consideră Eugen Sinca, analist al BCR. La nivel agregat, două treimi din băncile care au raportat expuneri pe titluri de stat româneşti aveau la finalul lunii iunie investiţii mai mici comparativ cu finalul anului trecut, scăderea totală fiind de 430 mil. euro. Doar şase grupuri străine consemnau o creştere a expunerii pe titluri de stat, avansul fiind de 240 mil. euro. Anul acesta au existat mai multe episoade de tensiune privind disponibilitatea bancherilor de a subscrie la licitaţiile pentru vânzarea de titluri de stat organizate de Ministerul de Finanţe şi în mai multe rânduri statul a respins toate ofertele băncilor din cauza dobânzilor prea mari cerute de acestea.Scăderea netă cu 190 mil. euro a expunerii suverane după primele şase luni vine în condiţiile în care băncile europene şi-au majorat constant aceste tipuri de expuneri între 2009 şi 2011, inclusiv ca parte a acordului de la Viena, care a expirat în primăvara anului trecut. Integral in Ziarul Financiar.

Andrei Chiliman contrează planurile lui Crin Antonescu. Fostul premier liberal Călin Popescu Tăriceanu va candida în sectorul 1, într-un colegiu pentru Senat, a afirmat preşedintele PNL Sector 1, Andrei Chiliman. El a adăugat că desemnarea lui Tăriceanu s-a făcut prin votul Delegaţiei Permanente a PNL sector 1. Anunţul lui Chiliman a venit după ce conducerea centrală a PNL cedase respectivul colegiu conservatorilor. Conducerea USL a finalizat negocierile pentru desemnarea candidaţilor din Bucureşti. La aceste negocieri, PC a cerut un număr mare de colegii în sectorul 4, condus de conservatorul Cristian Popescu Piedone. Pentru a echilibra balanţa, conducerea PNL a acceptat să cedeze către PC colegiul de la Senat în care filiala sectorului 1 îl vrea candidat pe Tăriceanu. Liberalii au primit, la schimb, un colegiu din sectorul 4 care revenea, iniţial, conservatorilor .După acest schimb, PC l-a desemnat drept candidat în colegiul din sectorul 1 pe comentatorul sportiv Dumitru Pelican. Anunţul a trezit nemulţumirea liberalilor din sectorul 1, iar o decizie urmează să fie luată de conducerea centrală PNL. „Apelez la bunul-simţ al celor care decid”, a fost solicitarea lui Chiliman. „Candidatura lui Tăriceanu este în interesul USL”, a afirmat şi deputatul Ludovic Orban. Conflictul dintre Chiliman şi Antonescu nu este nou, acesta izbucnind acum câteva luni de zile când conducerea centrală l-a schimbat pe Chiliman din fruntea PNL Bucureşti. Integral in Adevarul.

Bătălia pe Parchete. Lui Pivniceru i s-a sugerat „lista scurtă”. Ministrul român al Justiției susține că s-a înțelesc cu Comisia Europeană asupra desemnării șefi lor Parchetului General și DNA. Ministrul român de justiție, Mona Pivniceru, spune că aplică legea așa cum este ea.Ministrul român al Justiţiei Mona Pivniceru a fost ieri la Bruxelles pentru a da explicaţii legate de procedura de numire a procurorului general şi a şefului DNA, după ce Comisia Europeană şi-a prezentat poziţia faţă de această procedură în detaliu. „A existat o corespondenţă cu autorităţile române (n.r. – criticile au fost dure), cred că CE şi-a prezentat poziţia în detaliu, acum aşteptăm ca ministrul justiţiei să expună schimbările pe care le face la acest proces”, a declara ieri purtătorul de cuvânt al CE, Mark Gray. Acesta a reamintit că pentru Comisie „cheia este ca acest proces de numire să fie derulat în mod clar şi transparent, iar asta înseamnă transparent de-a lungul întregului proces”. El a adăugat că CE va face o evaluare a acestora după întâlnirea cu Mona Pivniceru. Ministrul român al Justiţiei s-a întâlnit mai întâi cu Viviane Reding, vicepreşedintele CE şi responsabil pentru Justiţie, iar după-amiază, la orele 15,00 cu Catherine Day. Aseară, Mona Pivniceru a declarat, la Bruxelles, citată de Agerpres că schimbările efectuate în procedura de numire a procurorului general şi a procurorului şef al DNA, în măsura în care ele au fost permise de textul de lege, au fost agreate, dar că a explicat „care este substanţa textului, ce nu permite extensii de ordine sau de proceduri care să îi compromită substanţa”. Integral in EVZ.

Proiectul de Hotărâre privind creşterea taxelor, impozitelor şi amenzilor locale a fost şters de pe site-ul oficial de la Finanţe: „A existat o inadvertenţă”. Reprezentanţii MFP susţin că inadvertanţa apărută în cadrul proiectului privind majorarea taxelor, impozitelor şi amenzilor locale din 2013 a fost cauzată de faptul că „prognoza actuală privind rata medie a inflaţiei pentru anul 2012, care trebuie folosită la stabilirea indicerul de indexare, este în prezent mai mică decât cea luată în calcul la cuantificarea impactului fiscal de la momentul analizei preliminare”, după cum explică aceştia într-un comunicat de presă. Astfel, cei de la MFP vor fi nevoiţi să revizuiască analiza de impact şi să o rediscute cu reprezentanţii instituţiilor financiare internaţionale. Rata medie a inflaţiei pentru perioada 2010-2012 este de 16,05%. Cel mai ridicat nivel s-a înregistrat în anul 2010 când rata medie a inflaţiei a fost de 6,09%. Potrivit reprezentanţilor MFP, aceasta a fost cauzată de „deciziei Guvernului de la acea dată de creştere a TVA de la 19% la 24%”. „Practic, indexarea prevăzută de Codul Fiscal pentru 2013 este influenţată în proporţie substanţială de tipul de politici de ajustare ale guvernărilor anterioare din anii 2010-2011”, se mai menţionează în cadrul comunicatului de presă. Proiectul de Hotărâre privind majorarea taxelor şi impozitelor locale, dar şi creşterea amenzilor cu 16,05% începând cu anul viitor a fost şters de pe site-ul oficial al Ministerului Finanţelor Publice (MFP), după ce miercuri seară premierul Victor Ponta a declarat, într-un interviu televizat, că nu a fost consultat în luarea acestei măsuri. Integral in Gandul

Alegeri Parlamentare 2012. Au început luptele pentru câştigarea colegiilor uşoare. Partidele politice se grăbesc în această perioadă să-şi stabilească principalii candidaţi pentru alegerile parlamentare. Tensiunile şi scandalurile pentru obţinerea unor colegii mai bune nu au ocolit însă nici membrii USL şi nici pe cei ai ARD. Începutul lunii octombrie a adus primele dispute în interiorul Alianţei România Dreaptă. În Arad, lista de candidaţi a provocat tensiuni între liderul judeţean, Gheorghe Seculici, şi primarul Gheorghe Falcă.  Biroul Permanent Judeţean  al PDL Arad a reuşit să definitiveze pe 3 octombrie o listă de candidaţi  pe care Gheorghe Falcă nu a recunoscut­-o iniţial. Disputata listă îi include acum pe  liderul Forţei Civice, Mihai Răzvan Ungureanu, propus pentru un loc în Senat în Arad, dar şi Gheorghe Seculici, candidat la un loc în Camera Deputaţilor în municipiu. Forţa Civică (formaţiune care face parte din ARD) a căpătat rapid noi adepţi şi în Iaşi. Fostul prefect al Iaşiului, Dragomir Tomaşeschi, s-a înscris pe 3 octombrie  în formaţiunea politică a lui Răzvan Ungureanu şi imediat a fost pus la conducerea filialei din Iaşi a partidului. Mai mult, fostul prefect şi fost membru PDL tenţionează să candideze la alegerile parlamentare într-un colegiu rural împotriva liderului PNL Iaşi, Relu Fenechiu. Se adaugă în lista controverselor din ARD şi problema traseiştilor. Ştefan Pirpiliu (fost membru PDL), secretarul Dănuţ Liga (fost membru PDL, PC şi PRM) şi  vicepreşedintele, Marian Săniuţă (fost membru PSD) îşi doresc şi ei locuri de parlamentari pe listele Alianţei România Dreaptă. Recent însă, Mihai Răzvan Ungureanu a declarat că pentru a se proteja de traseim a găsit soluţia semnării demisiilor în alb o dată cu depunerea dosarelor de candidatură.  Nici pentru USL negocierile pentru candidaţii la alegerile parlamentare nu sunt mai uşoare. Între cedări de locuri şi plecări la Alianţa România Dreaptă, USL încearcă să-şi definitiveze cât mai repede listele cu candidaţi. Cu titlu de invitaţie, primarul sectorului 1 al Capitalei, Andrei Chiliman, i-a propus fostului prim-ministru Călin Popescu-Tăriceanu să candideze la un loc în Senat în sectorul 1. Chiliman, de altfel, a declarat pentru agenţia Mediafax despre fostul premier că îl consideră „una dintre cele mai reprezentative figuri ale liberalismului românesc de astăzi”. Integral in Romania Libera

Cum rămâi fără credit din cauza angajatorului. Dacă lucrezi în construcţii, comerţ sau media şi eşti angajat la o firmă cu mai puţin de 50 de oameni, ai şanse să plăteşti o dobândă şi cu 3 puncte mai mare decât un IT-ist care munceşte într-o companie multinaţională Modalitatea exactă de calcul al scoringului unui client este un secret bine păzit. În fapt, majoritatea angajaţilor din bănci pot avea cel mult o idee generală despre felul în care este analizată capacitatea de îndatorare a fiecărui client. Ar fi şi greu, dar şi inutil să-şi încarce memoria cu formule complicate, din moment ce nu omul, ci computerul decide cine poate sau nu să ia credit, valoarea împrumutului şi chiar dobânda aplicată. Un soft special conceput calculează scoringul, iar angajaţii nu fac altceva decât să introducă parametrii ceruţi de program. În mare, există patru categorii relevante de informaţii denumite componente ale scoringului. În primul rând, sunt luate în calcul datele personale ale aplicantului, apoi veniturile obţinute de acesta, istoricul  de plată şi, nu în ultimul rând, caracteristicile firmei angajatoare şi ale domeniului în care activează solicitantul. În ceea ce priveşte ponderea pe care fiecare din cele patru mari componente o are în rezultatul final, lucrurile s-au schimbat substanţial în ultimii ani faţă de perioada de criză Integral in Capital.

Seful biroului Serviciilor Secrete Americane de la Bucuresti: „Romania este un paradis al infractorilor din domeniul informatic”. Darren Wait, seful Serviciile Secrete American de la Bucuresti, partricipa in aceste zile la o conferinta internationala care are ca tema criminalitatea informatica. La aceasta intalnire mai sunt prezenti aproximativ 150 de procurori, judecatori, politisti, reprezentanti ai Serviciilor Secrete Americane, precum si specialistii ai companiilor care se ocupa cu transferul electronic de bani sau comertul electronic. Darren Wait a declarat ca instantele de judecata din Romania pronunta legi prea blande impotriva celor care comit infractiuni informatice, iar mesajul transmis este acela ca tara noastra s-a transformat intr-un adevarat paradis al acestor persoane care comit ilegalitati: „Sunt multumit de sentintele date in Statele Unite, iar institutiile transmit mesajul corect prin aplicarea pedepsei maxime. Ceea ce trebuie sa ne ingrijoreze este de ce inculpatii trebuie trimisi in Statele Unite pentru a primi pedepse maxime si nu stiu de ce nu se poate aplica acest lucru aici si acest lucru trimite un mesaj gresit catre comunitatea infractorilor si transforma Romania intr-un paradis al infractorilor din domeniul informatic” Integral in Adevarul.

Blaga: Candidez la Timiş, e posibil ca Udrea să candideze la Neamţ. Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, joi, la Realitatea TV, că va candida la alegerile parlamentare în colegiul din Timiş, precizând că este posibil ca Elena Udrea să candideze în Neamţ şi că nu este certă o candidatură a lui Mihai Răzvan Ungureanu la Arad. Întrebat dacă va candida în Timiş, Blaga a răspuns: „Sigur că da”. El a mai spus că este posibil ca Elena Udrea să candideze în Neamţ şi a arătat că o candidatură a lui Mihai răzvan Ungureanu în Arad „nu este certă”. Blaga a spus că a existat un conflict în Arad între Gheorghe Falcă şi Gheorghe Seculici pe tema candidaturii lui Ungureanu, dar a precizat că nu pot să nu existe astfel de discuţii de fiecare dată în apropierea alegerilor. El a mai arătat că ARD va obţine la alegerile parlamentare un scor de peste 30%, iar PDL va fi partidul cel mai important din Parlament. Preşedintele PDL a mai spus că nu crede că Mihai Răzvan Ungureanu a comandat cheltuielile mari de protocol în timpul mandatului de premier şi s-a arătat convins că acesta va explica lucrurile. Blaga a spus că şi că el crede în potenţialul lui Ungureanu şi are cu cine pleca la drum, la alegeri. „Nu cred că le-a comandat Ungureanu”, a spus Blaga întrebat în legătură cu cheltuielile de protocol făcute în timpul mandatului lui Ungureanu. El a spus că aşteaptă ca Ungureanu să explice foarte clar acest lucru şi că l-a sfătuit pe acesta să explice repede. „Eu cred în acest om (Mihai Răzvan ungureanu -n.r.), cred că nu a comandat dânsul pentru uz personal lucrurile astea, cred ă potenţialul lui şi cred că am cu cine pleca la drum, nu numai pentru toamnă, ci şi în continuare”, a mai spus Blaga. Liderul PDL, Vasile Blaga, a fost invitat de organizaţia judeţeană a partidului să candideze la Senat într-un colegiu din Timiş, reprezentanţi ai formaţiunii susţinând că ar fi vorba de Colegiul 3, care se suprapune cu Colegiul 5 pentru Camera Deputaţilor şi care în acest mandat este reprezentat de Alin Popoviciu. Integral la Gandul.

Diaconescu susţine din nou că are 45 milioane euro pentru preluarea Oltchim. Dan Diaconescu a susţinut din nou că are 45 milioane euro pentru preluarea Olcthim, la patru zile după ce OPSPI a anulat licitaţia pentru vânzarea pachetului majoritar de acţiuni la combinatul din Râmnicu Vâlcea întrucât patronul OTV nu a putut face dovada că deţine banii pentru plata titlurilor. Diaconescu a susţinut joi seara în faţa presei, la sosirea pe Aeroportul Otopeni, la salonul oficial, că deţine suma de 43 milioane euro în două conturi constituite la sucursale ale unor bănci străine, în cuantum de 24 milioane euro, respectiv 19 milioane euro. La aceste deţineri s-ar mai adăuga un cont constituit în România, cu aproximativ 2 milioane de euro, potrivit patronului OTV, care afirmă că a zburat mult cu avionul în ultimele două zile, având întâlniri la Londra, Dubai şi Hong Kong. El a precizat că banii au fost obţinuţi atât „din surse directe”, cât şi „indirecte, garanţii ori credite bancare (…) sau o altă formulă de atragere a banilor”.   Diaconescu a susţinut din nou că negocierile pentru preluarea Oltchim puteau fi continuate până în luna februarie a anului viitor. Patronul OTV a cerut demisia premierului Victor Ponta, pe care îl acuză de minciună. Dan Diaconescu a folosit salonul oficial destinat demnitarilor.   Contactaţi de Mediafax, reprezentanţii Aeroporturi Bucureşti Ei au afirmat că, dacă salonul nu este folosit de un demnitar în perioada respectivă, nu există restricţii privind închirierea. Aeroportul mai are trei saloane business. Integral aduce Mediafax.

Ştiri Europene – 5 Octombrie 2012 / Internetul a prosperat în criză

Va urez o zi buna!

Written by Theophyle

05/10/2012 la 6:03 am

48 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Buna dimineata,
  N-am vazut imagini cu Reding „imbratisand-o” pe Mona Pivniceru (ma obsedeaza!).
  In schimb am citit „recomandarile” si ingrijorarile lui Nastase cu privire la justitie:
  http://ro.stiri.yahoo.com/adrian-nastase-despre-schimbarile-din-justitie-se-pregateste-164052219.html

  Mare nerusinare ca din puscarie sa dai sfaturi dar…”gura pacatosului adevar graieste”, Nastase spune exact ce gandesc toti puscariabilii din toate partidele.

  cedric

  05/10/2012 at 8:10 am

 2. o zi buna tuturor!

  Sare'n Ochi

  05/10/2012 at 8:21 am

 3. Buna dimineata!

  Moldoveanu

  05/10/2012 at 8:55 am

 4. Ziua buna la lumea buna. Fortza fie cu voi!

  blog de caine rau

  05/10/2012 at 9:01 am

 5. Buna dimineata!

  anac

  05/10/2012 at 9:37 am

 6. Salut
  Ati citit http://www.evz.ro/detalii/stiri/ROMNIA-LUI-CRISTOIU-Sfritul-Revoluiei-Portocalii-n-Romnia-1004144.html ?

  Pe langa mesajul de tipul „nu va mai zbateti ca tot omida rosie cistiga” mai este si mesajul ca romanul nu isi doreste dom-le civilizatie occidentala.
  La aceasta a doua idee, imi da prin cap un principiul invatat la blabla antreprenoriala: Nu construi solutii la probleme inexistente

  lastnightmusic

  05/10/2012 at 9:41 am

  • Deh… unii oameni nu stiu de problema pe care o au pentru ca nu se uita din unghiul care o pune in evidenta. Poate trebuie doar ajustate oglinzile si prismele…

   Moldoveanu

   05/10/2012 at 9:44 am

   • Draga Deh.. 🙂
    Au incercat sa ajusteze din 2004 oglinzile Iuscenko in Ucraina, Sakasvili in Georgia si Basescu in Romania. Ultimii doi inca incearca sa le ajusteze pina in 2013-4
    Ajusteaza oglinzile romanului care spune:
    mie nu imi trebuie educatie de afaceri. Voi dati-mi credit ca stiu eu sa cheltui singur banii
    sau pune sa voteze dreapta un roman care are in familie macar un:
    -un corupt
    – un evazionist fiscal
    – un spagist
    – un functionar public nesigur pe el
    – un tepar
    – un contrabandist
    – un iesit la pensie pe spaga

    lastnightmusic

    05/10/2012 at 10:00 am

    • Din unghiul asta pusa problema, nu ne mai ramane decat conservarea pentru 2113 pentru ca tara sa fi trecut prin toate etapele pe care am incercat in 22 de ani sa le ardem.

     Criogenia salveaza Romania! 🙂

     Daca nu recurgem la criogenie, iar o Revolutie nu putem face, ramane contributia la Evolutie.

     Moldoveanu

     05/10/2012 at 10:34 am

     • Nasol ar fi daca si Ion Iliescu ar recurge la criogenie si dai peste el in stare buna si cu pofta de munca cind te trezesti in 2113 🙂
      (personal eu prefer „In the Year 2525” (Exordium and Terminus) piesa din 69 a lui Danny Zager )

      lastnightmusic

      05/10/2012 at 10:44 am

 7. Buna dimineata! 🙂

  radubotezatu

  05/10/2012 at 9:55 am

 8. Buna dimineata 🙂
  greu la deal cu boii mici si conducatori de partide cu dinti de cauciuc 😦 Trist cand nu realizam ca am cam pierdut startul si suntem perceputi la valoarea reala, dat mana pe sub masa si facut blat. Si mai grav este cand face „poze bust” si ne folosim de capitalul de imagine al unui om.
  Senzatia mea este ca zilele respectivului, ca sef,sunt numarate si se pregateste schimbarea, unii fac incalzirea pe margine, lucru bun de altfel.
  In alta ordine, cand te uiti la lista de propuneri facuta de partide, te apuca durerea de cap…sunt aceleasi fetze triste si incompetente, juri ca si-au facut placuta cu numele ptr. vesnicie. Eventual locul/scaunul il lasa prin testament urmasilo, urmasilor. Oare in noua Constitutie nu ar fi necesara limitarea madatelor la max.2 ?

  mar

  05/10/2012 at 9:56 am

  • Las ca vor fi limitate mandatele in „Constitutia Victor Ponta ” din 2013 🙂

   lastnightmusic

   05/10/2012 at 10:02 am

 9. Buna Dimineata,

  Pe Politeia Europeana putei citi: Ştiri Europene – 5 Octombrie 2012 / Internetul a prosperat în criză

  http://politeiaeuropa.wordpress.com/2012/10/05/stiri-europene-5-octombrie-2012-internetul-a-prosperat-in-criza/

  Theophyle

  05/10/2012 at 10:20 am

 10. Buna dimineata!

  ribelalu

  05/10/2012 at 10:56 am

 11. Salutare tuturor,
  Avem lista candidatilor la PG si DNA
  http://www.just.ro/LinkClick.aspx?fileticket=LATc473Ih5M%3d&tabid=36

  ion

  05/10/2012 at 10:59 am

 12. bun soparlist Cristoiu! si are emuli, ca de obicei. Romania este impanzita de familii care au in componenta evazionisti fiscali, corupti samd – ca asa au fost invatati unii pe la scoala cu securisti si turnatori de la Stefan Gheorghiu: un popor de vinovati, va raspunde vinovat si cu vinovatie. de aceea ii si trateaza functionarii statului pe romani ca pe posibili infractori. chestie de educatie, de inoculare…

  Sare'n Ochi

  05/10/2012 at 11:04 am

  • Exact, uitasem. Si una din doua familii are cel putin un fost securist in genealogie

   lastnightmusic

   05/10/2012 at 11:12 am

   • plus ca daca-i ridica procurorii, nu o fac degeaba – or fi stiind ei ceva.

    Sare'n Ochi

    05/10/2012 at 11:27 am

 13. Interesant duelul Adrian Papahagi Ciprian Ciucu pe contributors. Azi raspunde Ciucu.
  Imi aduce aminte de vorba cuiva: Pe zi ce trece imi pierd prieteni vechi si imi cistig dusmani noi 🙂

  lastnightmusic

  05/10/2012 at 11:24 am

  • Lasa ca m-am trezit facut stangist pentru ca i-am luat apararea lui Ciucu. Ma enerveaza lipsa asta de moderatie, imposibilitatea de a-l asculta pe celalalt, fan-cluburile, adoratia si extazul mistic al politicienilor la limbile in cur.
   Cand cineva te trage de maneca nu iti vrea rau, din contra.
   Cand consulii si imparatii romani isi conduceau carul triumfal pe strazile Romei, cel ce ii tinea cununa de lauri ii soptea continuu, Nu esti nemuritor!

   turnofftheglory

   05/10/2012 at 11:35 am

   • Salut TOG,
    Chestia cu imparatii romani e o poveste frumoasa. Absolut inexistenta, factual 😆

    Theophyle

    05/10/2012 at 11:41 am

    • Damn! 🙂

     macgregornews

     05/10/2012 at 11:57 am

    • E bine de stiut sa nu fiu in eroare. 🙂
     Imi placea ideea unui Marius sau Sulla adusi cu picioare pe pamant in carul triumfal.

     turnofftheglory

     05/10/2012 at 11:59 am

    • In business exista echivalentul asta: Cind scrii un plan de afaceri e bine sa te gindesti ca ai pe umar un pitic care iti sopteste la ureche in permanenta : Pe cine crezi ca pacalesti ?!! 🙂

     lastnightmusic

     05/10/2012 at 12:09 pm

 14. va salut ! @tds ai dreptate in privinta alegatorului roman care are un arbore genealogic si membri in familie posesori de „calitatile” enumerate de tine mai sus. dar te rog adu o ” dreapta” care sa prezinte candidati fara asemenea calitati. sa vedem in realitate ce si cum.

  zigzag

  05/10/2012 at 11:52 am

  • Nu candidatii sunt problema !!!!!! Aia se rezolva simplu.
   Aici e vorba de cei ce voteaza, masa larga a celor ce l-ar vota din nou pe Iliescu daca ar avea ocazia. Deci nu e vorba de oferta – E vorba de cerere 🙂

   lastnightmusic

   05/10/2012 at 12:12 pm

   • corect. dar cei care voteaza -masa larga – se educa prin aplicarea legii si prin exemplul personal dat de liderii politici. ori cand masa larga vede ca liderul politic „x” detine averi, pe care nu le ar putea justifica legal niciodata, atunci i se deschide si alegatorului apetitul pentru ciordeala si pomana. adevarat e si ca in fibra unei parti din popor zac multe „calitati” din cele enumerate de tine si ca e greu sa i spui poporului „bai nu mai fi lenes si mai usor cu furatul”. insa prin aplicarea legii si prin exemplul personal se mai pot educa anumite defecte de caracter.

    zigzag

    05/10/2012 at 12:42 pm

    • asa este. sunt mai sceptic cu educatul. Nu ca nu pot fi educati dar dureaza al dreeeak de mult.
     E ca si secretul gazonului englezesc: plantam, apoi plivinm si stropim zilnic timp de… 200 ani. Asta e secretul gazonului englezesc

     lastnightmusic

     05/10/2012 at 12:59 pm

     • uite ca picam si noi de acord intr o zi pe ceva :D. buna remarca cu secretul gazonului englezesc.

      zigzag

      05/10/2012 at 1:22 pm

 15. Cred ca Barroso iar i-a dat un ” to do the list” lui Copy/Paste la Bratislava
  http://ec.europa.eu/avservices/video/player.cfm?ref=88495

  ion

  05/10/2012 at 12:50 pm

  • Salut,
   Mda’, si ce el spune ce vrea Barosso si face ce ii ordona Felix

   Theophyle

   05/10/2012 at 2:25 pm

 16. @tds – daca mergem pe evolutie totusi si nu pe revolutie, sanse sa incepi cu un produs pentru un anume procent din piata totusi ai. Pentru restul pofta poate veni pe parcurs.
  Problema cea mai mare apare in acest context cand diversi factori (consultantii, membrii, etc.) tind sa iti modifice produsul catre ce le e lor mai usor sa promoveze, in loc sa inoveze.

  Tema asta m-a facut sa mai scriu si eu pe blog dupa o pauza destul de lunga:

  http://faratv.blogspot.ro/2012/10/un-produs-nou-pe-piata-dilemele.html

  🙂

  Moldoveanu

  05/10/2012 at 1:04 pm

  • asta se exprima scurt in business in sintagma: Nu oferi ceeace stii sa faci ci ceece se cauta/vinde

   lastnightmusic

   05/10/2012 at 1:10 pm

 17. Ponta pare ocupat 100% cu talk-showuri la TV si conferinte de presa. Iar a dat una care confirma episodul lui @cetatean cu transformarea parlamentului in marea adunare nationala, titlu pe hotnews: „Victor Ponta vrea ca serviciile de informatii, parchetele si CSM sa functioneze sub control parlamentar”.
  Aflam si de ce: „astfel incat sa existe siguranta ca aceste institutii nu sunt folosite in batalii politice”. Cum anume o majoritate parlamentara nu le poate folosi in batalii politice nu se precizeaza. Putem aminti cazuri clare care merg exact contra minciunilor lui Ponta: o majoritate parlamentara a schimbat avocatul poporului cu un pesedsit, exact pe scop politic. O majoritate parlamentara a transformat CA al TVR cu componenta 100% USL. Nici asta nu e manevra politica? Ca sa nu mai pomenesc de suspendari si alte „batalii politice” clare duse de parlament.

  Aha

  05/10/2012 at 2:37 pm

  • Ponta este un mic derbedeu carte habar nu are de nimic, manipulat din spate de adevaratii lui stapani!

   Theophyle

   05/10/2012 at 2:49 pm

  • Salut mar 🙂
   doi sobolani alergand dupa o bucat de cascaval,

   Theophyle

   05/10/2012 at 2:50 pm

   • Buna 🙂
    Si daca pe traseu apare motanul, pe care-l papa…sau prinde doi dintr-o lovitura 😆

    mar

    05/10/2012 at 2:57 pm

    • Sa speram ca vom avea un motan bun la DNA

     Theophyle

     05/10/2012 at 2:59 pm

  • salut mar. In locul lui Ponta (dar eu sunt zdravan la creier) eu as fi ingrozit de un proces in afara tarii si mai ales intr-o jurisdictie anglo-saxona. Cu niste barristers ca lumea, in cateva luni pe Ponta o sa-l usture PERSONAL cam peste tot.

   cinic

   05/10/2012 at 2:59 pm

   • Nu da idei, mai ales ca sunt gratis si sunt bune 😆

    mar

    05/10/2012 at 3:03 pm

   • salut cinic 🙂 Mare bucurie mi-ar face!

    Theophyle

    05/10/2012 at 3:06 pm

 18. Subtire, in curand o sa-i bata pe cei care nu pupa papucul 👿 – „Băi, eşti idiot, eşti tâmpit?! Tu vorbeşti pe roaming-ul meu?” – Puiu Hasotti
  http://www.evz.ro/detalii/stiri/Ministrul-Culturii-Puiu-Haotti-ctre-un-jurnalist-Bi-eti-idiot-eti-tmpit-1004175.html

  mar

  05/10/2012 at 3:02 pm

  • Mare „culturalizatont”, ministrul nostru, si intelectual fin 😆

   Theophyle

   05/10/2012 at 3:05 pm

 19. Postare noua!

  Theophyle

  05/10/2012 at 3:13 pm


Comentariile sunt închise.