Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

Revista Presei – 1 Octombrie / ce se întamplă cu studenţimea română?

Bună dimineata intr-o zi de luni. Luni, vremea se va menţine deosebit de caldă pentru această dată, deşi în regiunile extracarpatice valorile termice vor marca o scădere faţă de intervalul anterior. Cerul va fi mai mult senin, exceptând vestul şi nord-vestul ţării, unde vor fi unele înnorări şi pe arii restrânse averse şi, posibil, descărcări electrice, mai ales după-amiaza şi noaptea. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări la munte, în Banat şi, trecător, în Câmpia Română şi nordul Moldovei. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 23 de grade în nordul Moldovei şi 33 de grade în Banat şi Lunca Dunării, iar cele minime se vor situa între 14 şi 20 de grade, mai scăzute în depresiuni spre 7…8 grade. Spre sfârşitul intervalului vor fi condiţii de ceaţă, îndeosebi în sud-est.

La Bucureşti –  Vremea se va menţine deosebit de caldă. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă, în uşoară scădere, va fi de 29…30 de grade, iar cea minimă de 14…16 grade.

Curs valutar BNR    valabil azi: 1 EURO = 4. 5331   RON; 1 USD = 3. 5029     RON; 1 EURO = 1. 2941 USD; Francul elvetian 3. 7478 RON. Gramul de aur 200.3454

Pe ce lume trăiește studențimea română? Într-un an lejer pentru admiterea la facultate, candidații s-au luptat pentru specializări fără niciun viitor. Cât de rupți sunt tinerii de realitățile pieței și cine poartă vina pentru aceste aberații? În 2008, concurența pe un loc la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării (FJSC) din București era de 6,5 candidați. Patru ani mai târziu, zeci de ziare și reviste din toată țara au tras obloanele, audiența presei scrise, în general, a scăzut de peste trei ori, iar mii (și nu exagerăm) de ziariști au fost nevoiți fie să renunțe la meserie, fie să jongleze între diverse publicații cu durată de viață limitată. Și totuși, în 2012, același FJSC a raportat o concurență de aproape opt candidați pe loc, în condițiile în care instituția a rămas una dintre foarte puținele care mai organizează examen de admitere, restul facultăților optând, în majoritate covârșitoare, pentru concursul pe bază de dosar. În fața acestei cifre, nu poți să nu te întrebi ce planuri de viață au, totuși, absolvenții noștri de liceu? Aberații se regăsesc la orice pas. Așadar, pentru un loc la hidrologie și metrologie, în cadrul Facultății de Geografie din Universitatea București, s-au luptat 13 tineri, în timp ce pentru specializările de studii europene puse la bătaie de facultățile de istorie și de litere ale aceleiași instituții (specializare emblematică pentru neconcordanța cu piața muncii) concurența a fost de circa opt candidați pentru un loc. 6,5 a fost concurența la specializarea Publicitate din cadrul Facultății de Științe Politice din Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj, în condițiile în care agențiile de advertising au fost printre primele companii care au înghețat angajările încă de la debutul crizei. Integral la Capital.

Ultima recoltă la DNA Iaşi: „fetele“ judecătorului. Radu Tărniceriu, fost preşedinte al Tribunalului Iaşi, şi două colege de instanţă sunt la un pas de a fi trimişi în judecată într-un nou dosar de corupţie legat de afaceri dubioase cu terenuri. Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie Iaşi le-au prezentat materialul de urmărire penală magistraţilor Manuela Ciopraga şi Monica Oana Lăcustă, precum şi lui Radu Tărniceriu, fost preşedinte al Tribunalului Iaşi, în prezent judecător militar. Judecătoarele sunt cercetate pentru abuz în serviciu pentru că ar fi dispus într-un dosar, la rugămintea lui Tărniceriu, intabularea unui teren de 282 de hectare în favoarea unei firme deţinute de mama fostului primar din comuna ieşeană Gorban, Ioan Leonte, deşi pământul făcea parte din domeniul privat al statului. Fostul preşedinte al instanţei este urmărit penal pentru instigare la abuz în serviciu şi trafic de influenţă. Nouă persoane sunt cercetate, în total, în acest dosar. Acestea au avut acces, timp de două săptămâni, la probele adunate de procurori. În câteva zile, DNA Iaşi urmează să decidă dacă-i va trimite sau nu în judecată pe magistraţi şi pe ceilalţi învinuiţi. „Nu vreau să fac comentarii în legătură cu această chestiune”, a precizat judecătorul Radu Tărniceriu. Integral in Adevarul.

ARD şi USL se aliniază la start pentru alegeri. Odată cu înfiinţarea oficială a ARD, taberele care se vor confrunta în campania electorală se aliniază la start. ARD, şansa Dreptei Poziţie. Alianţa România Dreaptă va intra în alegeri de pe locul secund. În acest moment este cotată cu 24%. Miza. Cel puţin 30% la alegerile parlamentare pentru a putea emite pretenţia coagulării unei majorităţi guvernamentale. Candidaţi. Spre deosebire de USL, ARD aduce pe scena politică prezenţe noi, cum ar fi fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu, una dintre personalităţile politice aflate pe un trend ascendent, sau Mihail Neamţu, liderul Noii Republici. O parte dintre liderii PDL îşi vor schimba colegiile: Vasile Blaga dă Bucureştiul pentru Timiş, iar Cristian Boureanu părăseşte colegiul din Argeş pentru unul în Vaslui. O absenţă notabilă va fi Radu Berceanu, care nu mai candidează. Avantaj. Proaspăt înfiinţată, ARD are potenţial de creştere. În plus, în preajma alegerilor, rolul de partid de Opoziţie este mai avantajos decât cel de partid de guvernământ. Dezavantaj. PDL, unul dintre partidele componente ale Alianţei, a guvernat ţara în perioada crizei, luând măsuri de austeritate care s-au reflectat asupra nivelului de trai. USL caută o majoritate Poziţie. USL intră în cursă de pe locul întâi, afectată însă de tentativa eşuată de debarcare a lui Traian Băsescu. Miza. Să obţină peste 50%, pentru a avea certitudinea că Traian Băsescu va fi silit să desemneze premierul din rândurile sale. Candidaţi. PreşedintelePSD, Victor Ponta, va candida în colegiul său de la Gorj. Crin Antonescu rămâne în Bucureşti, dar se mută din sectorul 1, fieful lui Andrei Chiliman, în sectorul 6. Preşedintele PC, Daniel Constantin, va candida în Argeş, iar Dan Voiculescu îşi va păstra probabil actualul colegiu din sectorul 4. Absenţa cea mai notabilă de pe liste este Adrian Năstase, care, aflat la închisoare, nu poate candida. O surpriză ar putea fi Sebastian Ghiţă, patronul România TV, căruia preşedintele PSD Prahova i-a pus deoparte un colegiu de deputat. Integral in EVZ.

1855 – numărul de SMS la care ar fi fost fraudat referendumul pentru demiterea lui Băsescu. Cum funcţiona reţeaua la care s-au conectat 14.000 de telefoane mobile. Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, este acuzat de procurori că a creat un sistem naţional de fraudare a referendumului pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu. Potrivit informaţiilor obţinute de gândul, Dragnea ar fi utilizat un sistem informatic complex la care s-au conectat 14.000 de utilizatori. Dintre aceştia, câteva mii au trimis în timp real date despre prezenţa la vot, dar şi date despre câţi români au votat pentru sau împotriva suspendării. În ziua refrendumului, cei 14.000 de utilizatori ai sistemului USL au primit şi indicaţii de la Liviu Dragnea prin care acesta le spunea cum să mărească prezenţa la secţiile de votare. Sistemul controlat de liderul PSD avea incorporată şi o hartă interactivă care prezenta în timp real rezultatele prezenţei la vot de la fiecare secţie de vot. La sistem erau conectaţi şi alţi lideri ai PSD sau PNL care urmăreau evoluţia referendumului judeţ cu judeţ. Procurorii DNA îl acuză pe Liviu Dragnea că a constituit un sistem naţional de fraudare a referendumului. În comunicatul DNA prin care anunţă începerea urmării penale împotriva lui Dragnea, procurorii spun că liderul PSD a „obţinut pe căi ilicite informaţii, în fiecare oră, despre numărul de persoane care şi-au exercitat dreptul de vot şi despre modul în care s-a votat în unele secţii de votare.” Potrivit informaţiilor obţinute de gândul, coloana vertebrală a operaţiunii de fraudare de care este acuzat Dragnea a fost sistemul informatic utilizat de liderul PSD. Acest sistem era compus din mai multe servere, un soft şi un call-center. Sistemul a fost conceput pe trei paliere, pe o structură piramidală. Primul palier era constituit din aproximativ 14.000 de utilizatori care erau conectaţi la sistem prin intermediul telefoanelor mobile. Aceşti utilizatori transmiteau două informaţii către serverele care centralizau datele: o informaţie este prezenţa la urne, iar o a doua informaţie este numărul de voturi DA şi NU exprimate în secţiile de votare. Nu toţi cei 14.000 de utilizatori au trimis date referitoare la numărul de voturi DA şi NU din ficare secţie de votare. În sistem au fost înregistrate peste 4.000 de mesaje care conţineau date legate de voturile pentru şi împotriva suspendării, care au venit de la peste 3.000 de utilizatori ai sistemului. Integral la Gandul.

Dan Diaconescu: Ştiu că politica e o curvă, dar nu dau banii înainte pe Oltchim. Dan Diaconescu, a declarat, duminică seară, la emisiunea „Sub semnul întrebării” cu Robert Turcescu, că cere oficial demisia premierului Victor Ponta şi îl acuză că acesta minte cu privire la plata celor 203 milioane de lei în termen de 10 zile de la adjudecarea licitaţiei, scrie realitatea.net. „Licitaţia a fost cu dedicaţie pentru Victor Ponta, am adjudecat-o chiar de ziua lui. În schimb, e prima oară pe toată planeta când premierul unei ţări îl ceartă pe câştigătorul unei licitaţii. A fost prima licitaţie câştigată de cineva care nu a dat şpagă. Conform caietului de sarcini, scrie clar, plata se face la data finalizării privatizării, dar nu mai târziu de 14 februarie 2013, nu până luni” a declarat Diaconescu. Dan Diaconescu a prezentat documentele oficiale din caietul de sarcini care precizează clar modalităţile de plată în cazul privatizării combinatului din Râmnicu Vâlcea. „Ştiu că politica este o curvă, dar nu vreau să dau banii înainte, vreau să dau banii la semnarea contractului. Avem şi noi dreptul să negociem, asta este o presiune, un şantaj din partea Guvernului” a mai completat liderul PPDD. Vineri seara Diaconescu a susţinut că Guvernul a transmis că nu poate continua negocierile pentru contractul de vânzare a acţiunilor Oltchim atât timp cât nu se face dovada că există suma de 45 de milioane de euro pentru preluarea titlurilor.Dan Diaconescu a câştigat săptămâna trecută licitaţia pentru preluarea a 54,8% din acţiunile Oltchim, după ce a oferit 203 milioane de lei, cel mai mare preţ, pentru titlurile deţinute de stat.  Integral in Romania Libera.

Patru persoane, prinse în flagrant după ce l-au şantajat pe preşedintele Universităţii Bioterra. Patru persoane au fost prinse în flagrant duminică în Capitală, după ce l-au şantajat pe preşedintele Universităţii Bioterra, Ion Nicolae, căruia i-au cerut 150.000 de euro pentru a nu face publice informaţii despre acesta considerate compromiţătoare, au precizat, pentru Mediafax, surse judiciare. Potrivit surselor citate, unul dintre cei patru, care s-a recomandat drept Florin Paraschivescu, director al publicaţiei Atac la persoană, l-a contactat în cursul zilei de sâmbătă pe şoferul lui Nicolae, căruia i-a spus că, dacă preşedintele universităţii nu le plăteşte 150.000 de euro, vor face publice informaţii compromiţătoare despre acesta. De asemenea, cei patru au cerut să primească duminică un avans „de încredere” de 5.000 de euro, urmând ca restul banilor să le fie daţi luni, după deschiderea băncilor. Şoferul i-a spus lui Nicolae despre discuţia avută cu cei patru, apoi preşedintele universităţii s-a adresat poliţiştilor, spunându-le că este şantajat. Duminică, poliţiştii au marcat bancnotele care urmau să le fie date celor patru, după care Nicolae s-a întâlnit în Capitală cu aceştia şi le-a dat cei 5.000 de euro. La scurt timp după primirea banilor, cei patru au fost prinşi de poliţişti şi duşi la secţiile 1 şi 2, pentru audieri, au mai spus aceleaşi surse. Iniţial, surse apropiate anchetei afirmaseră că persoana şantajată este rectorul Universităţii Bioterra. Această funcţie este ocupată de Cornel Trandafir, în timp ce preşedintele Ion Nicolae este totodată şi rector fondator, după cum se precizează pe site-ul universităţii. Integral la Mediafax.

Leonard Orban a căzut în groapa altuia la Bruxelles. Respingerea candidaturii lui Leonard Orban pentru Curtea Europeană de Conturi putea fi evitată dacă premierul Ponta nu ar fi dat curs autopropunerii acestuia, în detrimentul unui specialist. Ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, a primit aviz negativ, miercuri, din partea Comisiei de control bugetar a Parlamentului European. După acest eşec, premierul Victor Ponta a ieşit la rampă, declarând că Orban a fost „umilit din prostie şi la ordin politic de parlamentari PDL”. Umilinţa lui Leonard Orban a fost însă provocată chiar de premier. În martie 2012, după ce a ajuns la Palatul Victoria, Ponta a revocat nominalizarea făcută de Curtea de Conturi a României pentru acest post. Cel desemnat iniţial prin votul plenului Curţii de Conturi a fost vicepreşedintele instituţiei, Mircea Vasile Popescu. Fost procuror financiar inspector şi procuror general financiar al Curţii de Conturi a României, Popescu a fost 6 ani consilier de Conturi. Din 2008, el este vicepreşedinte al Curţii de Conturi. Victor Ponta a preferat însă o numire politică şi l-a desemnat pe Leonard Orban, chiar la propunerea celui din urmă, potrivit unor surse din conducerea Curţii de Conturi. Contactat de „Adevărul”, Leonard Orban a recunoscut că s-ar fi autopropus. „A fost inclusiv dorinţa mea, dar decizia a fost strict la nivelul premierului”, a declarat ministrul. Reprezentanţa României la Bruxelles a remis, pe 10 februarie 2012, o adresă în atenţia următorilor: Leonard Orban – ministrul Afacerilor Europene, Nicolae Văcăroiu – preşedintele Curţii de Conturi, Ioan Aron Popa – preşedintele Autorităţii de Audit, şi Bogdan Aurescu – secretar de stat la Ministerul Afacerilor Externe. Integral la Adevarul.

Ungureanu: Şefii de organizaţii FC au termen 15 octombrie să sporească de trei ori numărul membrilor. Preşedintele Forţei Civice, Mihai Răzvan Ungureanu, le-a transmis, duminică, tututor şefilor de organizaţii că au termen două săptămâni pentru a spori de trei ori numărul de membri, iar „în general niciun membru să nu rămână” fără pagină pe Facebook. Prezent la Arad pentru a participa la prima întâlnire regională a partidului Forţa Civică şi pentru lansarea locală a Alianţei România Dreaptă, Mihai Răzvan Ungureanu s-a adresat celor aproximativ 300 de membri şi simpatizanţi veniţi din regiunea de vest, printre aceştia şi membri sau lideri arădeni ai PDL. Ungureanu a transmis un mesaj de mobilizare, în care le-a cerut tuturor şefilor de organizaţii din ţară „să sporească de trei ori numărul de membri”. „Toţi şefii de organizaţii au termen ca până la 15 octombrie să sporească de trei ori numărul de membrii de acum. Sper că s-a auzit, dar nu orice fel de resursă umană, nu judecăm după cantitate, ci după calitate”, le-a transmis Ungureanu liderilor locali. El s-a adresat şi membrilor simpli, cerându-le să participe la dezvoltarea resursei umane din partid. „Fiecare membru de partid în parte, începeţi să vorbiţi, fiţi apostolii acestui fel de a face politică. Fiţi pescuitori de oameni, dar aveţi grijă ce alegeţi, este nevoie ca FC să crească, mai ales pe seama celor care nu se duc la vot”, a spus preşedintele Forţei Civice.Integral la Mediafax.

Ştiri Europene – 1 Octombrie 2012 / Spania suportă testul de stres

Va urez o zi buna!

Written by Theophyle

01/10/2012 la 6:39 am

52 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Buna Dimineata 🙂

  Ştiri Europene – 1 Octombrie 2012 / Spania suportă testul de stres

  http://politeiaeuropa.wordpress.com/2012/10/01/stiri-europene-1-octombrie-2012-spania-suporta-testul-de-stres/

  Theophyle

  01/10/2012 at 7:35 am

  • S-a ales praful de conferinta lui MRU de la 14:30,..i-a luat prim planul mediatic Dan Diaconescu ! Deh,…MRU este inca la juniori privind experienta in lupta politico-mediatica ! Sper sa se trezeasca odata la crunta si nemiloasa realitate romaneasca ! punct.

   Mihail Cimpeanu

   01/10/2012 at 2:52 pm

   • Salut Mihail Cimpeanu,

    nu stiu care este experienta politica pe care o aveti. Sunt tot felul de „atleti” in povestea asta care se numeste politica – sunt alergatori la 100 de m ‘si sunt din aia care fac si pentatlon. Din experienta pe care o am, cred ca MRU da clasa tuturor. Hai sa vedem:

    Intr-o luna are partid care creste exponential si el, personal este cotat de sondajele ne-prietenoase cu 20% din incredere. Intr-o singura luna, da! bun acum la subiect.

    Daca Ixulescu se catara pe un stalp de pe calea victoriei, tot prime prime-time chiar daca ar fi vorbit papa de la Roma. Cu tot respectul cred ca dumneavostra judecati politica ca un junior. Multumesc pentru comentariu 🙂 P.S. In cat timp poate sa vorbeasca DD cu Merkel la telefo? Vedeti dl Cimpeanu, pana la urma asta conteaza, intrebati pe Ponta sau Antonescu

    Theophyle

    01/10/2012 at 3:24 pm

 2. Salutare tuturor.

  Oare ce operator de telefonie le-a oferit respectivul serviciu celor de la USL?

  EuCuMine

  01/10/2012 at 8:07 am

 3. Buna dimineata tuturor. Despre studentimea romana numai de bine. Stiu si eu destule exemple de oameni care au facut tot felul de specialitati „exotice” si nu au reusit sa-si gaseasca un servici. Relatii internationale era o specializare extrem de la moda acum cativa ani.

  clemycali

  01/10/2012 at 8:07 am

  • si acuma e inca la fel. Stai sa vezi cati liceeni merg la „Relatii” crezand ca vor lucra peste cativa ani „intr-o multinationala” sau la „o institutie europeana”.

   Cetatean

   01/10/2012 at 8:10 am

  • Pe de alta parte, specializari ciudate de nisa gen hidrologie au ceva cautare in unele locuri din afara, dat fiind ca si pe la ei se bulucesc multi la umaniste.

   Pe de alta parte, graficul cu perioada de asteptare pana la angajare este exact invers cu realitatea pietei de munca. Asa cum spune si comentariul, cei din arte si umaniste stau cel mai putin deoarece se angajeaza oriunde, dat fiind ca nu exista cu adevarat o cerere pentru specializarea lor.

   EuCuMine

   01/10/2012 at 8:20 am

   • Err, comentariul meu ar fi trebuit sa inceapa cu „Pe de o parte”. Daca s-ar putea edita as fi recunoscator.

    EuCuMine

    01/10/2012 at 8:22 am

    • lasa, se intelege. Toti facem erori de scriere de la viteza.

     Cetatean

     01/10/2012 at 8:33 am

  • sunt destui parinti/prieteni/rude care viseaza pt. tineri cariere la stat, nu la patroni exploatatori care impileaza angajatii. Iar angajarile la bugetari -daca ai PCR- nu au veo legatura cu studiile absolvite. Repet o afirmatie veche: inainte de ’89 Fac. de Geografie de la UB scotea ODATA la 2 ani 40 de absolventi (si nici pt. acestia nu erau destule catedre intr-o populatie scolara in crestere). Azi vorbim de 720 pe an (stat+privat). Acestia sunt cei ce se bat cu pumnii in piept pe la A3, zbierand ca nu li se asigura posturi desi ei au studii superioare. PS. Avem si cea mai CRETINA anomalie: dupa absolvire au dreptul la 6 luni de ajutor de somaj. Care e nebunul sa se duca IMEDIAT la un asupritor daca poate lua moka 6 luni de somaj?

   cinic

   01/10/2012 at 9:04 am

 4. o zi buna tuturor!
  cu hurducaturi, poate se repune si caruta democratiei inapoi pe sleau.

  Sare'n Ochi

  01/10/2012 at 8:08 am

 5. Salutare!

  Pentru operator, 1855 a fost doar un business. Insa sper ca SRI-ul si DNA-ul i-a inhatat bine pe USListi. Au fost trimise si mesaje cu continutul votului, chestia aia o sa ii ingroape.

  Cetatean

  01/10/2012 at 8:09 am

  • Eh, „doar un business” o sa fie si plecarea mea de la el, in cazul in care se dovedeste ca a fost cel pe care-l folosesc eu.

   EuCuMine

   01/10/2012 at 8:12 am

   • nu am nici un indiciu, ar putea fi oricare. Insa cred ca trebuie cautat operatorul cu cea mai buna acoperire in judetele pesediste si mai ales cu antecedente in tot felul de scheme din astea.

    „Secretul votului (cine a votat “DA” sau „NU”) a fost violat de 4.400 de ori, conform SMS-urilor de la 1855″.

    Aici procurorii au probe de aur.

    Cetatean

    01/10/2012 at 8:18 am

 6. Buna dimineata,
  eu inteleg ca se putea comunica numarul participantilor la vot, dar de unde stiau cum se vota?
  Ar fi foarte interesant de aflat.
  Apoi as vrea sa-l vad pe Dragnea arestat macar pentru 29 de zile. De fapt ar trebui sa fie arestat cel putin pana dupa alegerile parlamentare pentru ca reprezinta un real pericol.

  cedric

  01/10/2012 at 8:33 am

  • Cedric, exista cateva posibilitati pentru a se afla cum s-a votat:

   1. S-a violat secretul votului la urnele mobile. Aia au desfacut relaxat urnele si au comunicat la Centru.
   2. S-a intrat in cabine sub pretextul „ajutarii batranilor”.
   3. S-au comunicat voturile bagate fraudulos in urne. Voturile alea se stiau exact cum erau stampilate.

   Asa e, Dragnea ar trebui arestat, insa dpar daca se dovedeste ca e pericol sa influenteze procesul. Dupa parerea mea, e destul sa il cheme la proces ca pe Nastase, de 4-5 ori pe saptamana in campanie.

   Cetatean

   01/10/2012 at 8:40 am

   • Sau poate doar aveau informatii de la cei care faceau exit-poll-uri, e si asta o posibilitate. Eu am fost observator la alegerile locale si in liceul respectiv din Bucuresti erau vreo 10 sectii de votare si doua echipe care faceau exit-poll-uri la doua sectii diferite. Unii dintre ei erau mai prietenosi si mi-au zis mai pe seara cam ce se votase unde masurau ei. Asa ca informatiile puteau foarte bine sa provina de la oamenii de pe teren al unui institut prieten USL si care au primit consemn sa dea date in timp real celor de pe acolo.

    Bogdan

    01/10/2012 at 9:54 am

 7. Bună dimineața !
  Oare de ce nu mă miră alegerile făcute de tineri ? Cum își primesc ei notele în liceu este o întrebare cheie.
  Am ajutat o colegă să treacă notele în registrul matricol și am rămas uimită de niște medii. Elevii aveau 5 pe linie dar la economie aplicată note peste 8 !

  dictaturajustitiei

  01/10/2012 at 8:38 am

 8. Buna dimineata 🙂
  urat a cazut Orban, mai ales ca stie mecanismul de functionare al institutilor UE. Nu cred ca mai are sanse de reabilitare.

  mar

  01/10/2012 at 8:38 am

 9. O tanti fara pic de experienta administrativa a ajuns sefa Registrului Comertului.

  http://www.evz.ro/detalii/stiri/Fotomodela-PSD-cocoat-pe-comoara-de-la-Registrul-Comerului-1003289.html

  EuCuMine

  01/10/2012 at 8:42 am

 10. Alta caracatita si o numire dubioasa . Ne mai intrebam de ce nu merge nimic…..pai daca continuam in ritmul asta ne vom transforma in feuda 👿
  O tânără fără experienţă managerială şi numită fără concurs conduce în acest moment Registrului Comerţului. Interesele politice şi economice sunt imense. Fosta lideră a tinerilor din PSD, Silvia Mihalcea (33 de ani), a fost numită, pe 22 august 2012, şef peste Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (ONRC), instituţie din subordinea Ministerului Justiţiei.

  http://www.evz.ro/detalii/stiri/Fotomodela-PSD-cocoat-pe-comoara-de-la-Registrul-Comerului-1003289.html

  mar

  01/10/2012 at 8:44 am

 11. Moamaaa, ce doare asta, din moment ce Grabla a iesit sa ne explice el, juristul, cum sta treaba:

  Mihai Răzvan Ungureanu, preşedintele partidului Forţa Civică, a anunţat că va cere o demisie în alb pentru fiecare candidat de-al partidului la parlamentare. Demisia în alb ar urma să fie activată în cazul traseimului politic sau alte probleme penale pe care candidatul le-ar putea avea”

  „“Legea spune că o demisie din Camera Deputaţilor sau Senat, se susţine verbal de către persoana respectivă în faţa plenului şi poate fi retrasă până când se pronunţă plenul asupra demisiei. Deci, fie domnul MRU nu cunoaşte regulamentul, fie se referă doar la demisia din partid. Aceea demisie nu are nicio valoare până nu se susţine verbal în tribuna Parlametului”, a explicat Toni Greblă.

  “De obicei, nouă ni se pare că nu este normal ca unui om pe care l-ai investit cu încredere să faci un contract cu el pentru o demisie în alb. Este la limita moralităţii, însă dacă este vorba de demisii din partid şi o obţii în alb, o activezi când ai o problemă de imagine dacă este un caz că este arestat, implicat într-un scandal o activezi”, a mai spus Greblă.

  Mai Grebla, de ce nu modificati voi legea sa NU mai fie „la limita moralitatii” demisia in alb? Macar sa incercati si voi o chestie de imagine. De ce nu modificati aberatia aia cu „Plenul care se pronunta asupra demisiei”? Parca la Pivniceru era revoltator ca plenul CSM sa se pronunte asupra demisiei, la Parlament e bine insa?

  Hai, Grabla, stim ca poti!

  Toni Grebla pentru noi este ca Dan Sova doi! 😆 😆 😆

  Cetatean

  01/10/2012 at 8:50 am

  • cand PNL a cerut ACELASI lucru, zbiera Grebla ceva? NB. Adriana Saftoiu s-a executat imediat, dar a fost UNICA.

   cinic

   01/10/2012 at 9:07 am

 12. incepe sa se faca lumina in sat – În România am găsit în Marea Neagră o rezervă gigantică de petrol şi gaz, o descoperire de importanţă globală. Astfel că aici vom vedea o creştere uriaşă. În România am cumpărat cel mai mare operator de benzinării şi rafinării. Iar prin acest exemplu observăm că: noi deţinem nişa concernului European integrat. (…)
  http://www.romanialibera.ro/actualitate/europa/seful-omv-rezervele-de-gaze-din-marea-neagra-gigantice-279037.html

  mar

  01/10/2012 at 8:53 am

 13. Noroc ca Grebla nu e Basescu :mrgreen:

  „”Daca as fi in locul presedintelui Traian Basescu, i-as gratia executarea pedepsei”, a spus Grebla. El a argumentat ca Adrian Nastase a fost un pri ministru in mandatul caruia economia a avut o evolutie pozitiva. „As considera ca este suficient avertismentul de doi ani de suspendare, avand in vedere calitatile lui Nastase”, a adaugat el.

  Eu consider ca nu e suficient. Sa sta la bulau 2 ani si inca 2 ani pe tusa. Sa se sature. Mai citeste omul o carte, mai cauta niste gaini de oua, mai invata sa traga corect cu pusca, cine stie, poate mai are nevie odata.

  Cetatean

  01/10/2012 at 8:53 am

  • Sunt total de acord. PSD-iștii cred că nu.

   dictaturajustitiei

   01/10/2012 at 9:00 am

  • salut citi. Gratierea nu implica RECUNOASTREA culpei??? Aici e „clou-ul” politic.

   cinic

   01/10/2012 at 9:09 am

   • ba da 🙂 Culpa oricum ramane, prin puterea lucrului judecat.

    Uite o decizie excelenta a ICCJ (din 2005!), care lamureste bine problema gratierii.

    http://www.scj.ro/SCA%20rezumate%202005/SCA%20r%201840%202005.htm

    Cetatean

    01/10/2012 at 9:17 am

    • ok, dar [auto]recunoasterea culpei penale, inchide definitiv gura celor ce urla despre un proces politic. Deci cu capul de piatra sau cu piatra de cap (din pdv. politic)????

     cinic

     01/10/2012 at 10:03 am

 14. ALa Micu a intrat in corzi, a fost prins cu minciuna si incep protestele. Asa cum am scris aici, suma de 170 Euro este suma care tb achitata anul trecut, a fost achitata partial si urma ca in primavara sa se achite diferentza. Practic pudelul nu a facut decat sa foloseasca banii si sa dezinformeze. Avem un guvern de mincinosi si hoti punct :mrgreen:
  http://www.agroinfo.ro/economic/subventii/lapar-nu-renunta-la-saps-de-220-euro-ha-si-ameninta-cu-proteste?utm_source=agroinfo&utm_medium=email&utm_campaign=newsletter_370

  mar

  01/10/2012 at 9:13 am

  • LOL. A incercat sa-i faca din vorbe, pe principiul betzivanului lefter, dar gaura din buzunar nu poate fi acoperita cu aerul iesit pe gura.

   EuCuMine

   01/10/2012 at 9:15 am

 15. buna dimineata !

  zigzag

  01/10/2012 at 9:32 am

 16. Absolut incredibila emisiunea Romania te iubesc de ieri. Jurnalistii au surprins hotii care distrugeau canale de irigatii, iar presedintele ANIF Calarasi, se ocupa de respectivele canale, a venit la fata locului si i-a protejat.

  http://www.giorno.ro/index.php/2012-09-30/romania-blestemul-pamantului-partea-1-cum-a-ajuns-o-tara-care-ar-putea-hrani-europa-la-mila-ploii/

  mac gregor

  01/10/2012 at 9:49 am

  • Uite aici o analiza foarte pertinenta care atinge si una din problemele fundamentale ale agriculturii de la noi, hotia generalizata:
   http://www.riscograma.ro/7005/cine-nu-stie-sa-numere-sa-relanseze-economia/

   Citez:”Ai crede că agricultorii români nu-s în stare să facă un calcul economic simplu sau sunt prea hapsâni ca să investească în irigaţii. În realitate, calculul este foarte exact: “de ce să investeşti în bunăstarea hoţilor de fier vechi?” Ei au depăşit măcar întrebarea care-i face pe alţii să ţină pământul pârloagă: “de ce să investeşti în bunăstarea hoţilor de recolte?” Ce-au făcut toţi miniştrii de interne, care ar fi trebuit să rezolve până acum problema? Simplu! N-au observat-o. În loc să alerge sistematic după hoţi, jandarmii se antrenează la ciomăgit “huligani”, poliţiştii fac recensăminte mai mici sau mai mari iar şefii de post adună talpa satului la vot. Banii pierduţi din astfel de abordări depăşesc chiar şi ordinul miliardelor de euro: ei sunt diferenţa dintre satele româneşti sărăcite şi economia rurală prosperă din ţările civilizate.”

   Bogdan

   01/10/2012 at 10:06 am

 17. Buna dimineata!
  Ieri am avut „placuta” surpriza sa vad ca Antena1 da in reluare filmul (facut ulterior dupa serialul TV) Pistruiatul 1. Am vazut acolo „patronii exploatatori”, „detinuti politici”, „politia politica” samd.
  Eu nu cred ca este intamplatoare redifuzarea serialului.

  ribelalu

  01/10/2012 at 10:26 am

  • Putine din cele facute de Halene sunt intamplatoare.

   EuCuMine

   01/10/2012 at 10:29 am

 18. Circ pe paine marca DD – Guvernul doreşte să ”tragă în piept poporul”, ”vor să ne tragă pe sfoară, să vedeţi cum ne cer banii în avans fără a ne oferi niciun fel de garanţie, am invitat presa, iar Vulpescu a respins cererea”.
  http://www.romanialibera.ro/actualitate/eveniment/diaconescu-a-parasit-negocierile-i-am-cerut-lui-vulpescu-sa-permita-accesul-presei-279084.html

  mar

  01/10/2012 at 11:29 am

  • salut! da , interesant. de asta am zis ca daca in 2007 i a iertat pe pucisti si a pus batista pe tambal , pentru puciul din vara asta vinovatii trebuie sa plateasca. daca nu vor fi pedepsiti nici acum ( si se merge pe smkeria romaneasca- o dam la pace , negociem ceva ) la a 3 a suspendare pucistii nu vor mai rata.si nici sprijin extern nu cred ca o sa mai primeasca Presedintele.dar timpul trece si ca de obicei la anul pe vremea asta vom discuta probabil despre cum a fost puciul din 2012 – cu noi dezvaluiri, etc. ca in Romania de altfel.

   zigzag

   01/10/2012 at 1:54 pm

 19. buna ziua;
  m-am linistit;
  azi,de ziua persoanelor varstnice-dupa sondajele din romania ma intru la virstinci-marele,unicul primministru plagiator,a declarat la intalnirea cu pensionarii ca pensiile vor fi indexate” la momentul potrivit”
  mi-era teama ca spune ca vor fi indexate cind va plati dan diaconescu pentru oltchim

  intamplator

  01/10/2012 at 12:30 pm

 20. Ultimul articol al lui Badin pe blog este foarte bun. Realitatea e dureroasa si trebuie inteleasa. Comunicarea scartaie la FC si asta trebuie remediat cat se poate de repede.
  In plus pupincurismele jenante, invectivele la adresa adversarilor politici si cuvinte moi sablonarde sunt contraproductive.
  Sper ca situatia sa se remedieze curand. In plus am sa dau si eu o mana de ajutor.

  turnofftheglory

  01/10/2012 at 1:14 pm

  • TOG,
   crede-ma ca se fac multe eforturi. Din nefericire cand lucrurile ajung la nivel de oameni care trebuie sa fac XYZ e mai complicat! Incet se vor rezolva niste lucruri, niciodata nu toate 😦

   Theophyle

   01/10/2012 at 1:48 pm

 21. incp sa cred ca in tara

  mar

  01/10/2012 at 1:42 pm

 22. la noi nimic nu este intamlator, se pare ca Dragnea s-a intalnit cu ambasadorul Rusiei- sursa, editorialul scris de Turturica in RL

  mar

  01/10/2012 at 1:51 pm

  • mar 🙂
   Nu-i nici un rau sa te intalnesti cu nici un ambasador 🙂 Te asigur ca nici un ambasador, inclusiv cel al Rusiei nu da ordine. El asculta. Ordinele se dau ma rog implicarea ajunge pe alte filiere 🙂

   Theophyle

   01/10/2012 at 1:53 pm

   • pe mine ma distreaza cum cersesc milogii astia din usl influenta si ingaduinta de la rusi. cred ca se simt si rusii jigniti de acum. 😀

    zigzag

    01/10/2012 at 1:58 pm

 23. Buna dimineata
  PG, Laura Codruta, declaratie de presa!
  Si SAMPANIE 🙂

  emil

  01/10/2012 at 3:01 pm

 24. Salut pe toata lumea 🙂
  Postare noua!

  Theophyle

  01/10/2012 at 3:28 pm


Comentariile sunt închise.