Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

Revista Presei – 28 Septembrie /Ponta, Cristoiu şi păcatul preacurviei

Bună dimineata intr-o zi de vineri. În ţară, vremea va fi în general frumoasă şi deosebit de caldă pentru această perioadă a anului. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în vestul şi în nordul ţării, precum şi la munte unde pe arii restrânse vor fi averse, posibil şi descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime vor fi de la 21 de grade în Maramureş până la 34 de grade în Lunca Dunării, iar cele minime se vor încadra între 11 şi 19 grade, mai scăzute în depresiuni până la 8 grade. Dimineaţa şi noaptea, în zonele joase, cu totul izolat se va semnala ceaţă.

Vineri, în Bucureşti, vremea va fi frumoasă şi deosebit de caldă, cu o maximă de 32…33 de grade. Cerul va fi mai mult senin şi vântul slab. Temperatura minimă va fi de 15…17 grade, uşor mai scăzută în zona periferică.

Curs valutar BNR    valabil azi: 1 EURO = 4. 5140   RON; 1 USD = 3. 5131     RON; 1 EURO = 1. 2849 USD; Francul elvetian 3. 7360  RON. Gramul de aur 198.1462 RON.

Investiţiile străine directe au atins în 2011 cel mai scăzut nivel din ultimii 5 ani. Fluxul investiţiilor străine directe (ISD) a atins anul trecut nivelul de 1,8 mld. euro, în scădere cu 80% faţă de nivelul înregistrat în 2008, în acel an ISD-urile atingând maximul înregistrat în istoria recentă a României, potrivit datelor publicate pe site-ul Băncii Naţionale a României (BNR). Numai 303 mil. euro au fost credite intra-grup (credite acordate de investitorii străini companiilor rezidente), în timp ce 1,5 mld. euro, adică 83% din totalul investiţiilor străine, au fost participaţii la capital. Un motiv pentru această diferenţă foarte mare este faptul că companiile, băncile şi societăţile de asigurări au fost nevoite să îşi consolideze capitalul din cauza pierderilor foarte mari cauzate de criza economică şi au scăzut nivelul investiţiilor efective. La capitolul investiţii în funcţie de domeniul de activitate, industria prelucrătoare atrage cei mai mulţi investitori. Aproximativ 45% din totalul ISD-urilor au fost îndreptate către industrie, în special către cea prelucrătoare care a atras investiţii în valoare de 17 mld. euro. Interesul investitorilor străini s-a manifestat în 2011 şi în ceea ce priveşte intermedierile financiare şi asigurările, acest sector acumulând aproximativ 18% din totalul investiţiilor străine, adică 10 mld. euro. De asemenea, comerţul şi sectorul construcţiilor şi tranzacţiilor imobiliare au atras investiţii de 6,2 mld. euro, respectiv 5,9 mld. euro. Agricultura, hotelurile şi transporturile sunt codaşe la atragerea investiţiilor, aceste trei sectoare acumulând împreună mai puţin de 5% din investiţii. Potrivit datelor publicate pe site-ul BNR, zona Bucureşti-Ilfov a atras anul trecut cele mai multe investiţii străine directe, în valoare de 34 mld. lei, adică 61,7% din totalul ISD. Integral in Ziarul Financiar.

De ce s-au certat Ponta şi Băsescu în şedinţa CSAT. Premierul Victor Ponta a povestit joi seara, la România TV, ce l-a făcut să părăsească şedinţa CSAT după doar 40 de minute de la debut. Preşedintele şi prim-ministrul nu s-au înţeles pe trei puncte ale ordinii de zi. Premierul susţine că a existat o neconcordanţă în ceea ce priveşte ordinea de zi a CSAT. Acesta a subliniat că, potrivit legii, ordinea de zi este stabilită de preşedinte, respectiv Traian Băsescu, şi vicepreşedinte, adică premierul României. Fiindcă nu era de acord cu anumite puncte de pe ordinea de zi, Ponta i-a adresat o scrisoare preşedintelui. „I-am transmis preşedintelui că nu sunt de acord nici cu forma, nici cu fondul unor puncte de pe ordinea de zi”, a declarat premierul la România Tv. Ponta susţine că a primit ordinea de zi a CSAT abia miercuri, deşi, potrivit legii, aceasta trebuie trimisă cu 10 zile înainte de şedinţa propriu-zisă. Ponta a mărturisit că situaţia tensionată dintre el şi Băsescu a avut la bază trei puncte de pe ordinea de zi, asupra cărora n-au putut cădea de acord. Două dintre acestea fac referire la înzestrarea armatei şi la modificări ale legii concurenţei, a menţionat Ponta. Ponta a mai spus că a fost deranjat de ideea înfiinţării „unui mega-minister de Externe al Administraţiei Prezidenţiale”. Această instituție ar fi urmat să funcţioneze sub forma unui oficiu din structura Administraţiei Prezidenţiale care să coordoneze Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Afacerilor Europene, serviciile publice de radio şi televiziune, Regia Patrimoniului Protocolului de Stat pentru refacerea imaginii României în străinătate. Integral in Adevarul.

Adevărul crunt: Oltchim aproape a murit. Cu ochii pe televizor şi la Dan Diaconescu nimeni nu a mai luat pulsul combinatului de la Râmnicu-Vâlcea. Acesta moare văzând cu ochii. Pe vremuri faima României, combinatul de la Vâlcea este acum în pragul de a deveni o ruină. Scoase din producţie, o parte din instalaţiile combinatului Oltchim aproape că au cedat şi sunt în pericol de a nu mai putea fi pornite vreodată. „Un exemplu este secţia de piroliză, unde există nişte instalaţii cu membrane, iar conservarea acestora nu poate fi făcută pe termen lung”, spune Corneliu Cernev, reprezentantul muncitorilor. Cernev a făcut un apel către guvernanţi prin care le-a cerut sa asigure urgent capitalul de lucru pentru reluarea producţiei. La discuţia de zilele trecute de la Ministerul Economiei dintre reprezentanţii muncitorilor, conducerea Oltchim şi Daniel Chiţoiu, ministrul Economiei, angajaţii au obţinut din partea ministrului o promisiune. În cazul în care Dan Diaconescu nu va veni luni cu cele 45 de milioane de euro pentru acţiunile combinatului, statul va asigura 17 milioane de euro pentru repornirea Oltchim. Costul total pentru a funcţiona la capacitate de 60% este însă de 40 de milioane de euro. Celelalte 23 de milioane de euro ar urma să fie asigurate, potrivit lui Chiţoiu, de la furnizorii Oltchim. Din aceiaşi bani vor fi plătite salariile restante pe luna august. Integral in EVZ.

Cine este Igor Ziuzyn, oligarhul Mechel. Igor Ziuzyn, oligarhul rus de care depinde soarta câtorva mii de români, angajaţi ai holdingului Mechel, care deţine cinci combinate siderurgice în România, a fost până acum o persoană puţin cunoscută. Supranumit de unii bloggeri ruşi „miliardarul nebun” datorită achiziţiilor riscante, prin intermediul cărora Mechel a devenit un jucător de talie mondială, Igor Ziuzyn s-a străduit să stea departe de ochii presei. Însă, potrivit unor publicaţii economice ruseşti, precum Kommersant ori Forbes (ediţia tipărită în Moscova), oligarhul rus devenit brusc o figură interesantă, pentru că grupul industrial controlat de el a devenit cel mai mare datornic din in-dustria siderurgică rusească. Igor Ziuzyn s-a născut în anul 1960, în regiunea Tula. […] Oligarhul rus a fondat prima sa companie în anul 1995, iar de atunci, graţie patronajului oferit de politicieni influenţi, a avansat rapid. În anul 1997, Igor Ziuzyn a devenit preşedinte al unei întreprinderi importante din regiune, Mezhdurechensk, cu activitate în domeniul mineritului. În anul 1999, el a fost promovat la conducerea unuia dintre cele mai importante combinate metalurgice din Rusia, cel din Celiabinsk. Însă, în anul 2001, acesta a început să se confrunte cu probleme economice grave. După o reţetă aplicată şi de miliardarii de carton din România, Igor Ziuzyn a cules rămăşiţele fostei companii de stat şi şi-a întemeiat pe rui-nele combinatului siderurgic din Celiabinsk propriul său imperiu. Holdingul Mechel a fost întemeiat în anul 2003 şi a început să se extindă rapid. În acel an, el a cumpărat o serie de active din Rusia, Ucraina, Lituania, Kazahstan şi România. În ţara noastră, prima achiziţie a fost cea a combinatului Industria Sârmei Câmpia Turzii, care avea 5.500 de angajaţi, enorme datorii istorice, dar perspective foarte bune, date de apropiata aderare a României la Uniunea Europeană. Igor Ziuzyn a beneficiat de ştergerea datoriilor de la Industria Sârmei Câmpia Turzii şi care erau evaluate la circa 70 de milioane de euro. Însă el s-a obligat să retehnologizeze combinatul şi să menţină numărul de locuri de muncă timp de cinci ani. „Vânzarea combinatului din Câmpia Turzii a fost „binecuvântată” de fostul preşedinte al României, Ion Iliescu, care a vizitat complexul industrial şi i-a lăudat pe ruşi. În anul 2008, în timpul Guvernului Tăriceanu, Mechel a obţinut un document care atestă faptul că grupul rus şi-a îndeplinit obligaţiile asumate prin programul post-privatizare de cinci ani. Integral in Romania Libera.

Percheziţii la „fabricile de diplome”. Profesori universitari, acuzaţi de corupţie. Profesori universitari şi salariaţi ai Universităţii Bioterra vor audiaţi astăzi de procurori, fiind acuzaţi de fapte de corupţie. În cursul dimineţii au fost efectiuate 22 de perecheziţii în Bucureşti şi judeţele Ilfov, Vâlcea şi Olt. Potrivit unor surse judiciare, în acest caz ar fi vizate cadre didactice de la Universitatea Bioterra, care ar fi pretins bani de la studenţi pentru acordarea unor note mai mari la licenţă. Adrian Dulugeac, şef de lucrări la Universitatea Bioterra Bucureşti, a fost reţinut de procurori, joi, fiind acuzat de folosire de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, fals intelectual şi material în înscrisuri oficiale, uz de fals şi instigare la fals intelectual şi material. Potrivit Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ), din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, s-a reţinut faptul că, în perioada iunie – iulie 2012, Dulugeac a furnizat informaţii ce nu sunt destinate publicităţii mai multor persoane care au susţinut examenul de licenţă la Universitatea Bioterra Bucureşti. Totodată, mai arată sursa citată, cu ajutorul mai multor funcţionari din cadrul universităţii, învinuitul a modificat notele obţinute la susţinerea lucrării de licenţă sau la alte examene semestriale sau anuale, ori a procedat la notarea unor studenţi fără ca aceştia să susţină respectivele examene.  Adrian Dulugeac este şef de lucrări şi prodecan la Facultatea de Control şi Expertiză a Produselor Alimentare din Universitatea Bioterra. El a fost pus sub acuzare alături de Laura Harcan, şef de lucrări la Facultatea de Drept, în legătură cu divulgarea de subiecte de licenţă. Integral in Gandul.

Se pregatesc numele sefilor Parchetului General si DNA. Victor Ponta a spus că la începutul săptămânii viitoare, luni sau marți, vom afla cine sunt cei care vor prelua șefia Parchetului General și DNA. Victor Ponta a spus că de acest lucru se ocupă ministrul Justiției, Mona Pivniceru. „Săptămâna viitoare vom avea două propuneri pentru Procurorul General și șef la DNA. Nu am discutat nume cu doamna Pivniceru. Decizia de a face propunerile îi aparține doamnei Pivniceru. I-am cerut doamnei să se consulte înainte și cu președintele ca atunci când se face o propunere să și treacă. Nu am nicio emoție că domnul Băsescu o va influența pe doamna Pivniceru, dar cred că este normal ca cei doi să se consulte”, a spus Victor Ponta la RTV. EVZ.

Isărescu: Inevitabil, vom intra în uniunea bancară. Uniunea bancară este un proiect european în baza căruia pieţele financiare din statele membre vor fi supravegheate de o instituţie unică. România şi celelalte ţări dinafara zonei euro vor intra în uniunea bancară, dar fără a avea drept de opinie sau de vot, lucru care nemulţumeşte guvernele ţărilor vizate. Statutul României în viitoarea uniune a fost discutat ieri de Consiliul de Administraţie al Băncii Naţionale, care a ajuns la concluzia că aderarea noastră va fi inevitabilă, iar procesul este mai accelerat decât se aşteptau economiştii. La finele şedinţei Consiliului de Administraţie, în care BNR a menţinut atât dobânda-cheie (la 5,25%), cât şi rezervele minime obligatorii, guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a avut un briefing de presă. „Noi credem că procesul de aderare la uniunea bancară s-a declanşat, este extrem de rapid, mai rapid decât am fi anticipat în primăvară sau în vară, este legat inerent, în special în zona euro, de ajutorul masiv acordat din bani publici sectorului bancar. Este aproape o regulă aici că atunci când ai o asemenea intervenţie supravegherea consolidată este esenţială şi, în consecinţă, considerând că procesul este rapid şi inevitabil, cred că trebuie să facem parte din el. Maniera în care vom face parte din el nu depinde numai de noi. Integral in Adevarul

Ion Cristoiu: Să-l chemi pe Ponta la o ședință pe subiectul credibilității externe a României e ca și cum ai chema o fată de pe centură la o masă rotundă despre păcatul preacurviei. Jurnalistul Ion Cristoiu a comentat, în cadrul emisiunii ”Ultimul Cuvânt” de la B1 TV, cearta iscată între președintele Băsescu și premierul Ponta din timpul ședinței CSAT. Avem o nouă enigmă. Nu prea văd posibilitatea ca într-o ședință a CSAT să se discute acest subiect, și apoi dacă ținem cont că domnul Victor Ponta a fost acuzat în permanență de președinte că a stricat credibilitatea României prin acea lovitură de stat, a-l chema pe Victor Ponta la o primă ședință trecând pe ordinea de zi asta, este ca și cum ai chema o fată de pe șoseaua de centură la o masă rotundă despre păcatul preacurviei. Este clar că aia nu vine”, a comentat Cristoiu. Acesta a insistat să explice că nu înțelege acest incident, spunând că acesta nu se justifică de nicio parte. ”Eu nu cred că Băsescu a pus așa, pe ordinea de zi, o chestiune care știa clar că îl va face pe ăla să sară în sus sau să nu vină sau care-l va face să plece, nu avea cum. Tare mă tem că undeva e o înțelegere sau poate o chestie tacită, hai să ne certăm și noi”, a adăugat acesta. EVZ.

Ştiri Europene – 28 Septembrie 2012 / înca 199 miliarde de euro

Va urez o zi buna!

Written by Theophyle

28/09/2012 la 7:19 am

84 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. O buna dimineata tuturor 🙂

  ela

  28/09/2012 at 7:58 am

 2. o zi buna tuturor!

  Sare'n Ochi

  28/09/2012 at 8:46 am

 3. Salutare!

  Nu imi sta in fire sa ma auto-citez, ca nu sunt eu cine stie ce autoritate in domeniu, insa o voi face, pentru a va atrage atentia asupra junui lucru:

  Decizia 98/2008 a CCR: „Pe baza acestui principiu [al separatiei si echilibrului puterilor] , pentru evitarea blocajelor institutionale si pentru buna lor functionare, autoritatile publice au obligatia sa colaboreze. Totodata, Curtea constata ca acest inteles al art. 85 alin. (2) din Constitutia Romaniei, dedus astfel cum s-a aratat mai sus, contine premisele unui blocaj institutional in conditiile in care autoritatile publice cu competente conjuncte in realizarea aceluiasi obiectiv de ordin constitutional nu colaboreaza si nu reusesc sa se puna de acord, in mod repetat ». (Decizia 98/2008)

  Am scris in episodul anterior: „Ideea subiacenta acestei acuzatii era aceea ca partea cu care se afla in « conflict » Presedintele (fie ea CSM, Guvernul ori Parlamentul) avea automat dreptate si nu trebuia banuita de nici o rea intentie ori rea-credinta. De fiecare data cand ceva nu mergea bine in realizarea unui obiectiv constitutional pentru care era nevoie de conlucrarea a doua puteri in stat, vina ii revenea automat Presedintelui pentru ca acesta nu stia si/sau nu putea si/sau nu voia sa respecte Constitutia”.

  Iata ce a declarat ieri Ponta despre CSAT: „Am avut o neconcordanta cu presedintele Traian Basescu legata de ordinea de zi a sedintei CSAT. Conform legii, ordinea de zi se stabileste de catre presedinte, dl Basescu, in consultare cu vicepresedintele CSAT, adica cu mine. …Au aparut pe ordinea de zi niste puncte; materialele nu au fost trimise cu 10 zile inainte, ci au fost trimise doar ieri de-abia, iar eu i-am transmis in scris presedintelui ca nu sunt de acord nici cu forma, nici cu fondul unor dintre aceste materiale”.

  Pai bine, fratilor: „consultare” nu inseamna ca vicepresedintele trebuie sa fie de acord. Ponta actioneaza pe modelul consacrat: folosindu-se de faptul ca e pe traseul decizional al acestui obiectiv conjunct (stabilirea ordinii de zi a CSAT), vrea sa submineze puterea Presedintelui si sa se transforme dintr-o autoritate consultata, intr-o autoritate cu drept de blocaj.

  Legea spune:

  2) Ordinea de zi se stabileşte de preşedinte, cu consultarea vicepreşedintelui.

  Actul de stabilirea a ordinii de zi este act substantial al Presedintelui. Sandelul Ponta face exact ca CSM: fiindca e si el implicat, vrea sa devina el decident.

  Pattern-ul e mereu acelasi: Presedintele tarii trebuie sa fie mereu obstructionat si apoi ala care obstructioneaza iese si spune caq Presedintele nu respecta Constitutia si legile.

  Cetatean

  28/09/2012 at 8:54 am

 4. A consulta inseamna a intreba pe cineva ce parare are de una sau de alta. Procurorul Ponta ar trebui sa stie ca actul de a consulta nu e acelasi lucru cu a cere un aviz conform.

  Presedintele nu are nevoie de aprobarea vicepresedintelui, la fel cum Ponta „se consulta” cu ministri Guvernului, insa nu cred ca vreodata i-a permis unui ministru care nu e de acord cu vreo masura sa i-o blocheze!!!

  Cetatean

  28/09/2012 at 8:57 am

  • Copilotul e plin de orgolii si tzafna.
   N-are ce cauta in politica.

   Tzepelica

   28/09/2012 at 9:11 am

 5. Salutare !
  Cristoiu abereaza, ca de obicei : „Tare mă tem că undeva e o înțelegere sau poate o chestie tacită, hai să ne certăm și noi”.
  Nu pot sa inteleg cum i se mai poate acorda credit acestui fabricant perpetuu de scenarii SF.

  Referitor la imaginea Romaniei, o sa iasa „la vopsea” cand n-o sa mai avem premier plagiator.
  Si nici interimar informator, parlamentari semi-analfabeti, ministri impostori, capitalism de cumetrie, asasini politici care isi rontaie linistiti pensia babana paziti si cazati pe banii nostri, decidenti vanzatori de tara, asfaltatori/borduristi abonati la contractele cu statul etc.
  Romania se confunda cu arena unui circ la care spectatorii casca gura, infantil.
  Cine smulge mastile scamatorilor?

  Tzepelica

  28/09/2012 at 9:08 am

  • Salut
   Spectatorii, Timi , cel putin 40% vor sa fie mintiti frumos, si te huiduie daca smulgi mastile scamatorilor
   Ei au comandat spectacolul asta iar saltimbancii joaca ce li se cere

   lastnightmusic

   28/09/2012 at 9:13 am

   • Circul nu tine de foame.
    Trebuie sa le mai dai si „panem”.

    Tzepelica

    28/09/2012 at 9:20 am

 6. buna Dimineata 🙂

  Pe Politeia Europeana puteti citi – Ştiri Europene – 28 Septembrie 2012 / înca 199 miliarde de euro

  http://politeiaeuropa.wordpress.com/2012/09/28/stiri-europene-28-septembrie-2012-inca-199-miliarde-de-euro/

  Theophyle

  28/09/2012 at 9:18 am

 7. Salutare tuturor.

  Ponta minte de sparge. In realitate buba era doar la un singur punct, ala pe care-l ustura cel mai tare la outze pe copylot (si motivul pentru care a si plecat cu coada pe sus, precum capra raioasa).

  Alin. 9 din art. 46 al legii 21/1996 (alineat introdus prin legea 149/2011 pentru aprobarea OUG 75/2010) spune asa:

  „(9) In situatiile in care o operatiune de preluare a controlului asupra unor intreprinderi sau a unor active prezinta riscuri pentru siguranta nationala, Guvernul, la propunerea Consiliului Suprem de Aparare a Tarii, va emite o hotarare prin care aceasta sa fie interzisa, cu respectarea competentei Comisiei Europene in acest domeniu. Consiliul Concurentei va informa Consiliul Suprem de Aparare a Tarii in legatura cu operatiunile de concentrare economica care sunt notificate acestuia, susceptibile sa fie analizate din punctul de vedere al sigurantei nationale.”

  Adica Tontel nu mai poate sa faca ce a facut Bombonelus I, sa dea toata industria tarii pe mana primului rusnac cu o mana de maruntis prin buzunare ce se infiinteaza la poarta gubernului.

  Suspectez ca Piratul stia ca va iesi cu scantei pe tema asta, si probabil a bagat-o in ordinea de zi pe considerente strict utilitariste, adica pentru a-i arata (inca o a x-shpea oara) pisica Micului Ce Gargara.

  EuCuMine

  28/09/2012 at 9:30 am

  • Altfel, despre partea cu ‘consultarea’, exact cum a scris Cetatean.

   EuCuMine

   28/09/2012 at 9:33 am

  • Buna precizarea legislativa, pe asta nu o stiam! 🙂

   Cetatean

   28/09/2012 at 9:38 am

   • Ala era singurul punct de pe ordinea de zi ce arata, la o privire superficiala, ca o cacareaza tehnocratica. Insa este unul din cele doua puncte ce nu au fost discutate. Sursele media s-au infipt precum viespea-n struguri in punctul 1 (ca, deh, suna bine pe hartie/ecran). Insa stim ca tontel are accese de sinceritate (nu poate minti pana la capat) cand clocoteste ura-n el. Evident, insa, ca a bagat fumigene cu ‘armata romana’, ‘multirolul’ (au impact la corazonul bizontelui) si bineinteles ‘abuzurile lui Basescu’. Dar nu s-a putut abtine din a mentiona si motivul real ce l-a stricat la burtica.

    EuCuMine

    28/09/2012 at 9:52 am

    • 😉 aflam noi zilele urmatoare din ce in ce mai mult.

     Cetatean

     28/09/2012 at 9:55 am

 8. ham-ham! ham-ham! schelalau! sper ca am redat bine discursul lui Ponta despre Uniunea Bancara, despre integrarea europeana, despre SUE etc. M.Isarescu a zis-o direct, asa ca: schelalau, schelalau…… In rest asteptam cu interes decizia board-ului FMI (vreo 220 mii volti?!?).

  cinic

  28/09/2012 at 9:32 am

 9. Buna dimineata 🙂

  mar

  28/09/2012 at 10:01 am

  • Buna
   Ai avut azinoapte vise cu „ala micu” si minimis ? 🙂

   lastnightmusic

   28/09/2012 at 10:04 am

   • Ha, ha 🙂

    De Minimis Non Curat Praetor – pretorul nu se ocupă de treburile mărunte

    Theophyle

    28/09/2012 at 10:07 am

    • A fost cumplit aseara ministrul agriculturii, sluga lui Felix, la Cristoiu, – masina de propaganda neobosita- iar directorii mutati aiurea, cu familii cu tot doar ca nu pupau mina care i-a lovit.

     lastnightmusic

     28/09/2012 at 10:11 am

 10. Aloha si scuze, tocmai vin cu ceva din „teren” – oras mic, dominat de galbejiti, care acolo-s galbeni rau: se racoleaza noi aderenti in draci, in toate institutiile bugetare, incepind cu gradinita, sub diverse amenintari, mai pe fata, mai voalate. Atit.

  arrletty

  28/09/2012 at 10:03 am

  • Aseara stateam de vorba cu fata unei cunostinte, proaspat studenta la medicina (la stat). Fata o stiu de cand era in scutece :isteata, cuminte, familie buna numai ca datorita unor pensii de urmas speciale reduse pe vremea lui Boc (tatal fetei a fost aviator decedat intr-un tragic accident aviatic) cele doua surori si mama lor au devenit fane A3. Imi spune la un momentdat ca s-a inscris in PSD. Ce puteam sa-i spun? Ele au dreptatea lor. Au decizie definitiva de la tribunal sa primeasca din urma banii dar nu ii baga nimeni in seama pentru ca sunt foarte putini in situatia lor. I-am explicat ca Guvernul Ponta trebuie sa le dea banii asa cum a dat la toate celelalte categorii: pensionari, bugetari, mamici, revolutionar samd. Aceste argumente nu mai au valoare: Basescu, Boc si PDL le-au luat banii si Ponta (nu conteaza cand) ii va da inapoi. Important (pentru ele) e sa se razbune pe Basescu, cel care le-a luat banii. I-am spus sa aiba grija ca in politica nu intotdeauna ceea ce pare frumos la televizor se intampla si in spatele usilor inchise si ca Basescu este in pragul „pensionarii” din politica, ceea ce face lupta ei aproape inutila. I-am urat bafta.
   Asta e situatia. Astia sunt oamenii atrasi de USL.

   ribelalu

   28/09/2012 at 10:18 am

   • Buna dimineata tuturor 🙂
    Din pacate nu cred ca vor avea bafta. Vor primi banii la Sf. Asteapta,
    Pentru pensii nu prea mai sunt resurse pe aici…Eu stiu prea bine ca n-o sa-mi permit sa ies niciodata la pensie :mrgreen:

    Diana

    28/09/2012 at 10:44 am

   • Parerea mea e ca aceasta categorie de persoane (care au suferit o pierdere personala cauzata de masurile cabinetului Boc) nu merita efortul incercarii de a le convinge.

    EuCuMine

    28/09/2012 at 10:44 am

    • Exista si persoane lovite de reduceri dar care inteleg ratiunile superioare ale reducerilor- minoritatea altruista. Dupa cum exista majoritatea egoista a celor ce doresc sa iasa ei in cistig indiferent de cit de mult pierde colectivitatea in ansamblul ei.

     lastnightmusic

     28/09/2012 at 10:57 am

    • O scadere de venit de la stat nu ar trebui sa fie atat de personala. Ele depind de o sursa care a cam „secat”. E ca si cum lucrezi pentru un stapan caruia a inceput sa-i mearga cam prost. Din pacate e greu sa desparti tragedia personala de fluctuatia pensiei…
     Ca guvernul Boc a „taiat” din bani nu prea istet nu mai stau sa povestesc acum.

     Diana

     28/09/2012 at 10:58 am

 11. Buna dimineata!

  ribelalu

  28/09/2012 at 10:05 am

 12. Salutare all. Salut Theophyle

  Am si eu prieteni si amici, oameni cu studii superioare, chiar fosti profesori, care de cand se uita la Antana 3 s-au transformat total. Realmente nu se mai poate discuta cu ei ! Cu un fost sef de-al meu nu discutam politica intrucat riscam sa ne stricam cu totul relatiile. La fel si cu socrul meu, care nu se uita decat la Antana 3 ! Pur si simplu sunt arat de indoctrinati de Antene incat zici ca vorbesti cu Ciuvica, Gadea sau Tudor !

  Reddog

  28/09/2012 at 10:54 am

  • pe socru il poti ameninta cu niste viitori mostenitori pe care ii vei lasa toata vara in vacanta la el 😆 se vezi cum se imbuneaza omul! 😈

   Cetatean

   28/09/2012 at 10:58 am

   • SAlut Citizen.

    Din pacate nu mai mege cu mostenitorii, ii am deja ! 🙂

    Reddog

    28/09/2012 at 11:02 am

    • sa iti traiasca! atunci ameninta-l cu altceva, de pilda….ca NU il mai lasi sa ii vada 😉

     Cetatean

     28/09/2012 at 11:05 am

  • Salut reddog.
   Chestia e mai grava
   Eu tot spun ca fiecare din noi avem deja in mental intiparite stereotipuri provenite de la A3 – (asta a fost un subiect de neintelegere intre noi 🙂 ) pe care constient le respingem, dar care prin repetitie se aseaza acolo.
   …….
   Cei de care vorbesti sunt cazurile totale , a celor gata indoctrinati si care deschid televizorul doar pt reimprospatare si invatarea noilor sloganuri

   lastnightmusic

   28/09/2012 at 11:02 am

   • Imi pare rau, dar generalizezi. Eu nu ma mai uit la canalele de stiri romanesti de prin 2007, iar la televizor de prin 2010 (de altfel, in martie anul trecut am reziliat contractul de cablu).

    EuCuMine

    28/09/2012 at 11:40 am

    • Da generalizez, bineinteles. Tu esti un caz particular dar romanul se uita cu orele la tv, iar la A3 e o cifra cu 6 zerouri.
     Chiar si tu nu esti imun , deoarece romanul vorbeste in tramvai, blog, servici etc si te contamineaza.
     Pot face o mica demo daca vrei 🙂

     lastnightmusic

     28/09/2012 at 12:45 pm

     • „deoarece romanul vorbeste in tramvai, blog, servici”

      Bine ca n-am servici 😆 (cel putin nu din-ala cu orar).

      EuCuMine

      28/09/2012 at 1:06 pm

      • stii cum e cu asocierile de cuvinte – spui primul cuvant care iti vine in minte
       cind spui:
       Vuitton – cit % raspund Udrea ?
       Plescoi – idem
       Cind vezi frunza – brandul romanesc, sau o frunza de forma aia – cit la % spun Udrea ?
       🙂 🙂
       Toti cei ce il respectam pe presedintele Basescu, avem tendinta sa il luam mai in balon (si sa ne delimitam cu grija de expirat ) datorita zoaielor aruncate ani de zile pe el

       lastnightmusic

       28/09/2012 at 1:12 pm

       • Ba eu pe partea carnatilor de Plescoi si a frunzei as zice ca-i loc de un contra-atac zdravan. Cine stia de carnatii de Plescoi inainte sa pompeze ea bani in promovarea lor? Acum sunt la loc de cinste pe lista componentelor „platoului romanesc” din orice restaurant (ba chiar au ajuns a inlocui un alt ‘veteran’ al potolului autohton, cabanosul). Cat despre frunza, cat cacat au mancat ‘deontologii’ despre ea, ca dup-aia sa o tranteasca absolut peste tot? (a se vedea evenimentele sponsorizate de copylot et Cie. din banii publici).

        Faza cu Vuitton e o rautate jegoasa de cocalar (din nefericire, asta cam are priza la bizonte). Si van ghel avea la mana, pe bartai afisul electoral, un Breguet Tourbillon (care pe net nu are pretul afisat, pe principiul „Daca trebuie sa intrebi, sigur nu ti-l permiti”), iar copylotul are ochelari Maybach de 1500 (sau erau 2000) de k0k0. Iar ceva ma face sa cred ca niciunul din accesoriile astea n-a fost cumparat din salarul de bujetar.

        EuCuMine

        28/09/2012 at 1:35 pm

 13. Formaţiunea condusă de Vasile Blaga nu este atractivă pentru electorat decât în postură de victimă http://www.adevarul.ro/actualitate/politica/USL-a_treia_luna_de_scadere_0_781722117.html

  turnofftheglory

  28/09/2012 at 10:58 am

 14. bunä,

  Cristoiu este un ipocrit, nu stia cum sä-l mai mangaie de prichindel,

  Nelu Barbu f. bun, nu s-a läsat dus de nas, a punctat bine.

  theo- nona

  28/09/2012 at 11:04 am

  • theo-nona lasa soparlele cu Cristoiu.,
   Cristoiu este cel ce a punctat perfect slugarnicia directorilor fata de ala micu ,
   Cristoiu e un tovaras de drum. E mai util unde este decit in echipa cu Ciutacu,Tudor de acum 2 ani.
   Nu poti face totul doar cu Andreea Pora

   lastnightmusic

   28/09/2012 at 11:10 am

 15. Buna ziua! 🙂

  radubotezatu

  28/09/2012 at 11:11 am

 16. eu , am voie sä spun cum väd, cand nu sunt langä el face spume,

  cand vin la interviu, ii mangaie, asa a fäcut si cu plagiatorul Ponta.

  tu , ai voie sä crezi ce vrei.

  theo- nona

  28/09/2012 at 12:08 pm

 17. buna ziua tuturor! cristoiu.. un oportunist de 2 lei. el este unul dintre cei care a pus pe picioare miscarea de propaganda anti Basescu .daca in politica vrem sa scapam de traseisti nu vad de ce nu s ar aplica si in media acest lucru. cand lua salar de la felix era baiat rau iar acum cand e anti felix e baiat rau? sa fim seriosi. genul asta de indivizi , mercenari n-au decat un tel in viata : sa pupe mana care-i hraneste.

  zigzag

  28/09/2012 at 12:46 pm

  • „iar acum cand e anti felix e baiat bun?” – corectat , scz 😀

   zigzag

   28/09/2012 at 12:48 pm

   • E tovaras de drum, adica deocamdata critica USL
    Ai numai 39 ani , si nu i-ai apucat pe „tovarasii de drum” Comunistii i-au luat pe PSD si pe Liberalii lui Tatarascu, tovarasi de drum pe timp limitat. Apoi i-au bagat in puscarii cind nu au mai avut nevoie de ei
    Si noi la fel, ii vom trage un sut in dos cind vom avea 10 ca Pora si 10 ca Mixich avind si canal media de mare audienta.

    lastnightmusic

    28/09/2012 at 1:08 pm

  • De Turcescu ce zici ? Nici el nu e sfintul sfintilor. Vezi faza cu Sica Orban
   Iar mercenarii , depinde de armata unde se angajeaza. Cristoiu avea o paine buna la A3. Nu cred ca Paunestii il platesc mai bine decit l-ar plati Felix. E un mercenar cu coloana 🙂

   lastnightmusic

   28/09/2012 at 12:49 pm

   • Nu zic nimic. citeste postarea cu „partidele de sticla” si ai sa intelegi mai multe. sunt jurnalisti care au luat bataie pe bune in regimul lui nastase si care lupta din credinta impotriva regimului bolsevic instaurant de ilici dar n au loc pe la tv pentru ca exprima doar ce le dicteaza constiinta. iar in Ro pentru gastile politice e riscant sa scape pe vreun post tv un om cu verticalitate. asa mai bine „investesti” in alde Badin care cand era de cealalta parte a baricadei scria niste mizerii despre Basescu mai ceva decat aia de wc tudor.vremea „facatorilor de imagine” si a crezutului in vorbe goale e pe final.

    zigzag

    28/09/2012 at 12:57 pm

  • Piticu` Utecila e modelul oportunistului perfect.
   Dupa `89, preamarea guvernul lui Petrica.
   Cand il plimba Iliescu cu avionul, il pupa in dos.
   Apoi a intors foaia.
   Cand i-au platit datoriile (cam 400 mil.), s-a intors sa pupe papucul.
   Daca te bazezi pe pupincuristi de felul lui, risti sa ramai cu sacii in drum.
   Sunt primii care te lasa la greu.

   Tzepelica

   28/09/2012 at 12:59 pm

   • salut ! asta zic si eu. iar unii considera ca „targetarea bizonilor” o sa tina asa la nesfarsit.

    zigzag

    28/09/2012 at 1:02 pm

    • Mercenarii, indiferent de domeniu, constituie veriga slaba.
     Vezi UNPR/generalul izmana.

     Tzepelica

     28/09/2012 at 1:06 pm

     • Stai sa ne intelegem:
      B1 si Cristoiu sunt o afacere
      Paunescu a observat ca , au o concurenta A3,A1,rtv, etc care ii serveste pe criticii lui Basescu
      Asa ca au facut miscarea geniala sa pape celalalt segment : cei ce critica pe Ponta-Crin

      Ei nu ma iubesc pe mine, sau pe Timi sau pe Ziggi, dar noi papam reclama lor la biscuiti
      ….
      Nu amestecati dragostea cu bisnisul si cu sexul pe bani

      lastnightmusic

      28/09/2012 at 1:20 pm

      • Paunescu are alte interese.
       Aminteste-ti ca in `96, cand a venit CDR la putere, a fugit in USA.
       Si s-a intors in 2000, sub pulpana PSD.
       Cu siguranta, tot de niste afaceri e vorba.
       Necurate.

       Tzepelica

       28/09/2012 at 1:24 pm

       • B1 e o afacere curata !
        Daca nu erau ei nu stateam sa vad reclama la Gillette.
        Si e o afacere misto, intr-o tara in care toti taranii cultiva canepa, in loc sa cultive ce se vinde

        lastnightmusic

        28/09/2012 at 1:29 pm

   • Sigur ca te lasa la greu.
    Numai doamnele doresc ca dragostea sa nu se termine niciodata
    …..
    Aici nu mergem pe drum solid ci sarim de pe un sloi pe altul.

    lastnightmusic

    28/09/2012 at 1:14 pm

    • Daca te bazezi pe faptul ca e atat de tampit incat sa astepte pana cand ii dai tu un picior in dos (la 1:08), ai imbatranit degeaba. 😆

     Tzepelica

     28/09/2012 at 1:18 pm

     • E la misto dar speram sa te prinzi
      Din pacate: Nu vom avea in urmatorii ani 10 comentatori superintegri ca sa il alungam pe Cristoiu.
      Iar Cristoiu va pleca sa cinte la alte case cind inca vom avea nevoie de el.
      E greu de priceput ?
      Suntem un segment de audienta pe care nu il servea nimeni. Care ne da noua algocalmine cind mai spune Banciu o injuratura. Nimic mai mult. JUST BUSINESS

      lastnightmusic

      28/09/2012 at 1:26 pm

      • Ti-am raspuns mai sus (1:24).
       Numai bine !

       Tzepelica

       28/09/2012 at 1:29 pm

 18. Ma cheama un Riesling sec.
  Il prefer „ciondanelii” pe tema ardeiului umplut, asa ca ma retrag.
  S-aveti pofta ! 😆

  Tzepelica

  28/09/2012 at 1:27 pm

 19. B1 e „afacere”. Au acoperit un segment de piata si acest lucru le aduce profituri. Ii doare in cot de ARD sau USL, de Basescu, Ponta sau MRU. Bani sa iasa. Cat au fost la alte posturi tv au cantat melodii destul de diferite si Turcescu si Carstoiu si Badin si altii.

  ribelalu

  28/09/2012 at 1:31 pm

  • Bine inteles. Asta tot incerc sa spun.
   Au nimerit un segment de audienta care nu era acoperit de concurenta si il servesc.
   Daca ne zimbeste nu inseamna ca ne si iubeste.
   Atit ! Cind piata se va schimba ori se vor reorienta ori vor pieri.

   lastnightmusic

   28/09/2012 at 1:40 pm

 20. Astazi am fost sa ma tund si frizerita m-a intrebat daca vreau bretonul scurt, ca Ungureanu, ca asa se poarta acum. 🙂

  Mircea Rusu

  28/09/2012 at 1:35 pm

 21. macgregornews

  28/09/2012 at 1:43 pm

  • Sa se mute de pe antene si scapa 🙂

   Diana

   28/09/2012 at 2:04 pm

  • Salut 🙂

   Theophyle

   28/09/2012 at 2:59 pm

  • 😆

   mar

   28/09/2012 at 3:08 pm

   • La Antene o au pe aia cu tigaia ii termina total. Exterminarea ursilor de catre Dana Grecu, asa o cheama nu?

    Theophyle

    28/09/2012 at 3:19 pm

 22. On topic. Moldova si Oltenia, la egalitate cele mai sarace regiuni ale tarii.

  http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/172165.html

  „„Și la noi, și în Oltenia, un mare obstacol este mentalitatea oamenilor, complet diferită de cea din Transilvania sau București. Mentalitatea asta de oameni săraci, care se mulțumesc cu puțin, fac ce li se zice și vin la serviciu doar ca să-și ia un salariu, adesea mizer. Nu vor să evolueze, să se adapteze tehnologiilor noi, preferă să se complacă.“”

  Zone in care daca se inchide o firma dispar toate locurile de munca de pe 60 km patrati.

  „doar 14% din locuitorii Moldovei lucrează. În Oltenia, situația frizează tragicul: aproximând, aici, doar un cetățean din zece are loc de muncă. ”

  „O gură de aer a venit în 2008, când în parcul din Bumbești-Jiu s-a instalat compania italiană Pirelli, cu o fabrică destinată filtrelor pentru motoare diesel. De atunci, însă, lucrurile nu au evoluat semnificativ. Totuși, în momentul de față, parcul pe care îl conduce este ocupat în proporție de 95%, culmea, în bună parte de companii românești, conduse de „oameni din zonă care s-au îmbogățit din afaceri și acum s-au întors acasă.”

  ASTIA SUNT AI NOSTRI, SUNT OAMENI DE DREAPTA CARE AU LUCRAT AFARA:

  Cred ca au o influenta extraordinara in zona, care va creste sigur. Astia,daca se coopteaza la politica de dreapta pot intoarce valul chiar si in Oltenia. Astia sunt oamenii nostri!

  Aviz Teophyl, astia trebuie convertiti.

  macgregornews

  28/09/2012 at 2:56 pm

  • Buna Ziua 🙂
   daca ai sa vezi programul FC in subiectul respectiv o sa vezi ca ne gandim la asta! Din nefericire astia sun o minoritate foarte subtire 😦

   Theophyle

   28/09/2012 at 3:00 pm

  • Buna ziua,prietene multi din aceste localitati nu vor sa munceasca,sint pensionari inchipuiti si asistati sociali,cel putin toata Oltenia este acaparata de usl,am fost in vacanta in tara si m-am vwzut la usa cu o vecina care chiar imi era simpatica inainte,dupa pupaturi ce crezi ca a urmat in 5 minute,politica si stii ce mi-a spus ca dacannu am fii fost in UE sa ne salveze Base reusea sa distruga tara,am ramas socata nu am mai conginuat discutia cind am intrebat-o ce post tv urmareste,ii adusesem un cadou dar nu i l-am mai dat ca oltenii ori sint prosti ori fac pe prostii ca munca la ei este o fudulie,nu la toti,sa auzim de bine.

   tays

   28/09/2012 at 3:38 pm

   • Salut 🙂
    Asta e, si nu numai in Oltenia. Din nefericire. Adevarat acolo sunt mai multi 🙂

    Theophyle

    28/09/2012 at 3:44 pm

   • probabil i-a prostit comunismul
    erau harnici, inteprinzatori,
    Bucurestiul era plin dis de dimineata de oltenii cu cobilite care vindeau zarzavaturi,fructe – iaurgiul era oltean.
    de 22 ani voteaza tot cu alde Iliescu

    lastnightmusic

    28/09/2012 at 3:44 pm

    • Da TDS,
     De aia au fugit si austro-ungarii de acolo 😆

     Theophyle

     28/09/2012 at 3:46 pm

     • si legiunea aia Ebraica care s-ar fi asezat in oltenia –- folclor local 🙂

      lastnightmusic

      28/09/2012 at 3:48 pm

      • Nici vorba. In Oltenia a fost Legiunea a XIII-a Gemina

       Theophyle

       28/09/2012 at 3:54 pm

       • By the way, mare legiune! A fost legiunea lui Cesar in razboiul cu galii! Este si „legiunea disparuta” 😆

        Theophyle

        28/09/2012 at 3:56 pm

       • au halit-o oltenii cu fulgi cu tot 😀

        Sare'n Ochi

        28/09/2012 at 4:13 pm

 23. Postare noua!

  Theophyle

  28/09/2012 at 3:44 pm


Comentariile sunt închise.