Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

Revista Presei – 27 Septembrie / zile grele pentru Ponta şi mai grele pentru noi!

Bună dimineata intr-o zi de joi. Vremea se menţine frumoasă, joi, şi mult mai caldă decât în mod obişnuit la sfârşitul lunii septembrie. Cerul va fi variabil la senin, cu înnorări în a doua parte a nopţii în vest şi nord-vest. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în Banat, Crişana şi în zona înaltă de munte, potrivit Administraţiei Naţionale a Meteorologiei. Temperaturile maxime se vor încadra între 24-26 de grade pe litoral şi în depresiuni şi 33 de grade în Banat şi în Lunca Dunării, iar cele minime vor fi de la 5-6 grade în depresiuni până la 21 de grade în Dealurile de Vest.

La Bucureşti, vremea se va menţine frumoasă şi deosebit de caldă pentru această dată. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab. Temperatura maximă va fi de 30-32 de grade, iar cea minimă de 14-16 grade.

Curs valutar BNR    valabil azi: 1 EURO = 4. 5168   RON; 1 USD = 3. 5079     RON; 1 EURO = 1. 2876 USD; Francul elvetian 3. 7358  RON. Gramul de aur 198.9198 RON.

Harta industriei chimice şi petrochimice româneşti: ce a fost şi ce a mai rămas. Din cele 21 de combinate chimice şi petrochimice mari care funcţionau în România la sfârşitul anilor ’90, 15 au fost falimentate sau închise în ultimii 15 ani. Unele dintre ele au ajuns direct la fier vechi, iar în locul lor s-au proiectat complexuri imobiliare, altele au fost vândute pe bucăţi şi preluate de Ioan Niculae, iar în prezent funcţionează sub alte nume, cu scheme de personal restrânse. Închiderea Oltchim Râmnicu Vâlcea în luna august, chiar înainte de privatizare, aduce în prim-plan dezastrul din industria chimică românească, decimată după Revoluţie, fie din cauza problemelor mari de mediu, fie din cauza necompetitivităţii şi a administrării defectuoase. Toate marile rafinării româneşti (Petromidia, Rafo, Petrobrazi, Petrotel, Arpechim) aveau ataşate com­ple­xuri petrochimice, care produceau etilenă, propilenă, po­lietilene şi alte produse finite sau materii prime care erau prelucrate mai departe în combinate precum Oltchim. Dintre acestea, doar petrochimia de la Petromidia mai funcţionează în prezent, în timp ce petrochimia de la Arpechim a fost preluată de Oltchim, dar este oprită. Dintre combinatele de îngrăşăminte chimice, doar Azomureş a rezistat pe propriile picioare, fiind în prezent şi cel mai mare producător din chimia românească. Ceilalţi producători au fost falimentaţi, iar ulterior activele lor au fost preluate de omul de afaceri Ioan Niculae, proprietarul Interagro. Soarta celor cinci combinate ale Interagro a fost incertă în ultimii ani, Niculae ameninţând de mai multe ori cu închiderea lor. Printre puţinele companii care au mai rezistat pe piaţă şi au o situaţie stabilă se numără Chimcomplex Borzeşti, controlat de Ştefan Vuza, şi Viromet Victoria, deţinut de Ioan Niculae. Ziarul Financiar.

Vânzarea Oltchim, între Washington şi Moscova. Ieri, telenovela Oltchim a escaladat şi a intrat în sfera diplomaţiei. Dan Diaconescu s-a dus la discuţii în Ambasada Americii, iar ambasadorul Rusiei intra la discuţii în Ministerul Economiei. Ora 8.30: Aproximativ 500 de angajaţi ai Oltchim Râmnicu Vâlcea au reluat protestele, în faţa pavilionului administrativ al unităţii. Ora 9.00: Peste 300 de angajaţi de la Divizia Petrochimică Bradu, aparţinând Oltchim, au început să protesteze, nemulţumiţi de tergiversarea privatizării combinatului. Ora 10.00: Directorul SIE, Teodor Meleşcanu, a venit la sediul Guvernului, pentru a discuta cu premierul Victor Ponta despre situaţia de la Oltchim. Ora 10.30: O delegaţie a protestatarilor de la Oltchim a mers la discuţii cu managerii combinatului, care le-au promis salariaţilor că vor primi o parte din drepturile salariale. Ora 11.00: Un conflict a izbucnit în faţa combinatului Oltchim între protestatari şi un grup de cinci tineri care au ajuns acolo având mai multe pancarte cu mesajul „Oltchim nu e OTV”. Ora 11.30: Premierul Victor Ponta a declarat că Guvernul este pregătit să numească un nou management la Oltchim şi să dispună administrarea specială a combinatului dacă Dan Diaconescu nu achită, până luni, preţul pe acţiuni.Ora 11.40: Ambasadorul Rusiei la Bucureşti s-a deplasat la Ministerul Economiei. Oficialul a negat că scopul vizitei a fost legat de Oltchim, deşi premierul Ponta a declarat că ar prefera ca platforma industrială să fie preluată de o companie rusească. Integral in Adevarul.

Adevărata faţă a celui mai „cinstit” Guvern al României.  Din cei 20 de miniştri ai Executivului condus de Victor Ponta, asupra a 14 dintre ei există dubii că ar fi oneşti, corecţi şi de bună credinţă. La momentul învestirii, premierul a fost nevoit să renunțe la doi miniștri. Ulterior a mai remaniat nouă. Trei miniştri fac tranzacţii imobiliare ce ridică suspiciuni experţilor imobiliari. Unul ar fi fost colaborator al Securităţii. Unii au fost acuzaţi că au copiat pasaje din alte lucrări. Altora li se impută faptul că şiau însuşit, ilegal, fonduri europene. Altul a sponsorizat din bani publici concertul de la Bucureşti al unei starlete. Un ministru trebuie să ia 60 de milioane de euro de la un om de afaceri care l-a împrumutat cu 300.000 de euro. Aceasta este, pe scurt, radiografia celui mai „cinstit” guvern al României. După cele patru luni şi trei săptămâni de guvernare, se observă faptul că această echipă a fost încropită pe genunchi, la propriu, de către Ponta şi Antonescu în maşină, în timp ce se îndreptau spre Braşov, la o întâlnire electorală. Mircea Diaconu, fostul ministru al Culturii şi încă senator PNL, refuză să respecte o decizie a Instanţei Supreme. Aceasta a dat câştig de cauză ANI, care a constat că Diaconu a deţinut, în acelaşi timp, două funcţii incompatibile, cea de parlamentar şi cea de director al Teatrului Nottara din Bucureşti. Mircea Diaconu a fost sfătuit de Ponta să-şi dea demisia. Integral in EVZ.

55.000 de români au votat de mai multe ori la referendumul pentru demiterea lui Băsescu. Numărul total al voturilor multiple a fost de 118.881. Autoritatea Electorală Permanentă a constat că la referendumul din 29 iulie au fost depistate 118.881 posibile voturi multiple. AEP a mai descoperit şi 47.386 de CNP-uri invalide pe listele suplimentare. Pentru a determina neregulie de la refendum AEP a contractat seviciile unei companii IT care cu ajutorul unui soft a analizat procesele verbale, listele electorale şi tabelele electorale folosite în cadrul referendumului. AEP a transmis aceste constatări procurorilor. Parchetul General a deschis peste 600 de dosare privind posibile fraude în cadrul referendumului pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu.  “Din verificările realizate pe listele permanente şi suplimentare a fost identificat un număr total de 55.660 cazuri de înregistrări multiple (CNP-uri regăsite atât pe listele permanente cât şi pe listele suplimentare), numărul total de înregistrări afectate fiind de 118.881 (înregistrări ce conţin între 1 pâna la 18 corespondenţe între listele de vot permanente şi listele de vot suplimentare). “ se arată în raportul AEP. Integral in Gandul.

Cu cine s-a întâlnit Dan Diaconescu la München şi Madrid. Dan Diaconescu susţine că a părăsit România timp de 48 de ore cu scopul de a atrage finanţări pentru Oltchim, dar nu a dat detalii despre întâlnirile pe care susţine că le-a avut în afara ţării. Din informaţiile RL, rezultă că patronul OTV a ajuns întâi la München. De acolo, ar fi zburat la Madrid, unde ar fi avut o discuţie cu un reprezentant de rang inferior al grupului rusesc TISE. La nici trei zile după ce Guvernul a anunţat că Dan Diaconescu a câştigat licitaţia pentru vânzarea Oltchim, patronul OTV a plecat la München, unde s-ar fi întâlnit cu Eugen Anca (despre care presa a relatat că ar fi fost ofiţer de Securitate). Potrivit informaţiilor RL, Diaconescu şi Anca ar fi plecat de la München la Madrid, pentru a se întâlni cu un reprezentant al concernului TISE. Scopul: atragerea colosului rusesc în afacerea Oltchim. Sursele „României libere” spun că DD ar fi fost primit cel puţin din curiozitate, iar că DD nu ar fi  obţinut finanţarea dorită. TISE – mai spun sursele RL –  a avut intenţia de a prelua Oltchim în mod direct, trimiţând chiar anul acesta la Ministerul Economiei o scrisoare de intenţie. Pentru că timp de o lună nu au primit nici un răspuns, reprezentanţii TISE au considerat că românii au alte aranjamente şi, în consecinţă, nu s-au mai înscris la licitaţie. Un posibil semnal  că Executivul condus de Victor Ponta avea deja alte aranjamente („cu firma PCC, care deţine circa 30% din acţiunile OLTCHIM”, arată sursele RL)  ar fi  fost refuzul guvernanţilor de a  converti  creanţele  în acţiuni, ceea  ce ar fi  mărit numărul  acţiunilor statului scoase la vânzare (la peste 90%, în loc de 54%). Integral in Romania Libera.

Documente suspecte în cazul „Unghiera lui MRU“. Documente suspecte în cazul „Unghiera lui MRU“Trei foşti şefi ai Secretariatului General al Guvernului (SGG) explică pentru „Adevărul” de ce nu sunt credibile documentele apărute în presă privind aşa-zisele achiziţii dispuse de fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu. Unul dintre ei, cel din mandatul lui MRU, spune că o astfel de listă nu există. Fostului premier Mihai Răzvan Ungureanu i s-a construit în ultimele zile imaginea unui risipitor al banului public în interes strict personal. Produse de igienă personală, parfumuri scumpe, ţigări şi băuturi fine, toate ar fi fost comandate de el pe banii guvernului. S-au făcut emisiuni televizate, cu verdict anunţat: MRU a tocat banii poporului ca să se parfumeze, să-şi ude gâtul cu băuturi fine, să-şi cureţe urechile cu beţigaşe de lux…Însă, listele de achiziţii prezentate ca fiind întocmite la solicitarea fostului premier sunt contestate de foşti şefi ai Secretariatului General al Guvernului, din diferite partide. Toţi spun că e greu de crezut că astfel de liste să fie cerute de un înalt demnitar. Dezsi Attila (39 de ani) a fost şef al SGG după demiterea controversatei Daniela Andreescu. Numit la 4 decembrie 2012, cu susţinerea UDMR-ului, Dezsi a prins ultima parte din mandatul lui Emil Boc şi întreg mandatul, de 78 de zile, al lui Mihai Răzvan Ungureanu. Integral in Adevarul.

Crin Antonescu e în cădere liberă în ceea ce privește încrederea românilor. Locul al doilea este ocupat de Sorin Oprescu, care a fost apreciat de 34,7% dintre cei întrebați. Primarul Capitalei pare să fi câștigat datorită faptului că nu s-a implicat în duelurile politice care au avut loc în ultima perioadă.  Potrivit aceluiași studiu, comandat de Adevărul, primul ministru Victor Ponta are o cotă de încredere de 31,7%. Cea mai mare scădere a încrederii printre români o înregistrează Crin Antonescu, care are 27,1%. Luna trecută, liderul liberalilor se bucura de o cotă de încredere de 33,1%. Mai mult, înainte ca președintele Traian Băsescu să fie suspendat, Antonescu avea un procent de 36,6%. Următorii în ierarhia întomcmită de IMAS sunt: Mihai Răzvan Ungureanu – 20%, Dan Diaconescu – 17,5%, Traian Băsescu 14,4%, Teodor Meleșcanu – 11,4%, Vasile Blaga – 10,1%, C.V. Tudor – 9,5% și Marko Bela – 5,3%. Cota de încredere a președintelui Traian Băsescu e în creștere față de luna iulie și s-a stabilizat odată cu revenirea la Palatul Cotroceni. Barometrul sondajului făcut de IMAS cuprinde un eșantion reprezentativ de 1.035 de persoane. EVZ

Unde candideaza mogulii media: Dan Diaconescu l-ar putea concura pe Victor Ponta, Dan Voiculescu pe fostul ministru PSD Ionut Bazac/ Sebastian Ghita despre candidatura anuntata de Vasile Blaga: Nu exista aceasta optiune. Cel putin doi moguli de presa, Dan Diaconescu (OTV) si Dan Voiculescu (Intact), vor candida, foarte probabil, la alegerile din toamna, insa sunt si alti oameni de afaceri care tatoneaza intrarea in politica folosind ca rampa de lansare presa. Sebastian Ghita a declarat pentru HotNews.ro ca „nu exista aceasta optiune” dupa ce liderul PDL, Vasile Blaga, afirmase ca proprietarul Romania TV  va candida pe listele USL la Prahova. Informatiile despre candidatura lui Ghita au inceput sa circule de cateva saptamani in presa locala.  Nu doar „marii moguli” ataca Parlamentul sau politica, ci si o serie de politicieni locali care au investit de-a lungul timpului in media. : „Conditia inscrierii mele in Forta Civica a fost de a nu candida pentru nici un post de parlamentar, la nici unul din sectoare sau alte judete, lucru agreat impreuna cu Mihai Razvan Ungureanu si alti membri ai aliantei. M-am inscris in partid pentru a da un semnal celor din zona de businnes, dar nu pentru a candida”, ne-a transmis fostul ministru, Ionut Bazac. In ziua in care Sebastian Ghita a negat pentru Hotnews.ro ca va candida, declarand ca „nu exista aceasta optiune, presedintele PSD Prahova, Mircea Cosma, confirma pentru agentia Mediafax ca patronul Romania TV va candida pe listele USL intr-un colegiu din Prahova. Intrebat daca partidul i-a propus lui Ghita sa candideze sau el si-a exprimat aceasta dorinta, presedintele PSD Prahova a raspuns: „Propunerea privind candidatura domnului Ghita a venit din partea organizatiei de tineret a PSD Prahova”.Mircea Cosma a mai spus pentru Mediafax ca forul de condcere al PSD Prahova a validat inca de acum o saptamana candidatura lui Sebastian Ghita pe colegiul 4, in conditiile in care acest colegiu a fost castigat de PSD in 2008, insa titularul Marian Saniuta a plecat intre timp din partid. Marian Saniuta, fost ministru PSD in guvernul Nastase, in prezent vicepresedintele Fortei Civice) va fi contracandidatul lui Sebastian Ghita (USL) in Prahova. Integral la Hotnews.

Două lovituri pentru USL. Urmează şi a treia? Legislativul nu are dreptul constituţional să decidă cine participă la Consiliul European, după cum vroia USL. Curtea Constituţională a decis, ieri, şi că parlamentarii USL nu au respectat legea atunci când au lipsit PDL de dreptul de a avea reprezentanţi în CA al TVR. Curtea urmează să se pronunţe şi pe revocarea lui Vasile Blaga. După un model deja împământenit, judecătorii constituţionali au desfiinţat ieri alte două decizii din seria celor impuse de USL pe repede-înainte, doar în virtutea majorităţii pe care o deţine în Parlament. Deciziile vizează controversata lege privind cooperarea dintre Parlament şi Guvern în domeniul afacerilor europene şi, respectiv, modul în care cele două Camere au numit noul Consiliul de Administraţie al televiziunii publice. Pe ordinea de zi de ieri a Curţii Constituţionale mai figura un subiect „fierbinte” pentru USL: sesizarea PDL referitoare la modul în care a fost revocat Vasile Blaga de la şefia Senatului. O decizie în acest caz a fost amânată pentru astăzi, iar un verdict defavorabil ar zgudui serios USL. Printre prevederile catalogate drept neconstituţionale de judecătorii CCR se numără şi cea potrivit căreia, în cazul în care preşedintele şi premierul nu se înţeleg, Parlamentul ar avea dreptul să stabilească cine conduce delegaţia României la Consiliul European. Cu alte cuvinte, aplicat la actualii „locatari” de la Palatul Cotroceni şi Palatul Victoria, majoritatea parlamentară deţinută de USL nu poate juca rolul de arbitru între Traian Băsescu şi Victor Ponta. Or, nu mai departe de sfârşitul lunii iunie, Curtea Consti-tuţională s-a mai pronunţat o dată în disputa Ponta-Băsescu, dispută pe care şi atunci a tranşat-o tot în favoarea preşedintelui. Atunci, judecătorii au arătat că preşedintele participă la reuniunile Consiliului European în calitate de şef al statului, iar pentru a putea exercita această atribuţie premierul trebuie să primească delegare în mod expres. Chiar şi după decizia fără echivoc a Curţii Constituţionale, premierul Victor Ponta a insistat să meargă la Consiliul European din 28-29 iunie, susţinând că nu poate fi ignorată decizia Parlamentului (a se citi majorităţii USL din Parlament) prin care primise un mandat. Integral la Romania Libera

Ştiri Europene – 27 Septembrie 2012 / Shopping rusesc pe Marea Egee

Va urez o zi buna!

Written by Theophyle

27/09/2012 la 8:19 am

69 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Buna ziua! 🙂

  A se scuti cu Carnatarul Oprescu in top. Astia care fac sondaje sa faca bine sa mearga intr-o autogara de provincie, sau intr-un birt la tara, sau intr-un tren de navetisti si sa intrebe pe omul de acolo daca va vota cu Oprescu la prezidentiale. Intrebare care va rasari spontan va fi: „Cine e asta”?

  Va reamintes ca la prezidentialele anterioare Oprescu era marea speriatoare a tuturor, pana in momentul in care a intrat in cursa si a facut 8%. Eu stiu ca PSD-ul crede ca e suficient sa bage maimuta la inaintare si circul aplauda si voteaza, insa nu mai e asa.

  Cetatean

  27/09/2012 at 8:34 am

  • Salutare tie Citi si celorlalti cititori.

   Oprescu este scos la inaintare in sondaje pentru a acoperi vidul cras al USL in ceea ce priveste un candidat eligibil real. Un alt motiv este pentru a acoperi faptul ca procentele lui Victorash si KK Rau sunt umflate cu pompa, in timp ce MRU si Basescu sunt pagubiti bine. Din modul in care e alcatuit sondajul iti dai seama de cifrele reale mai bine decat din raspunsuri. De altfel, aici e iar un motiv pentru care il critic pe Mateescu (dar si pe alti sociologi) care prefera a comenta pe marginea raspunsurilor, in loc sa faca nitel ‘deconstructionism’ pe corpul sondajului insusi.

   EuCuMine

   27/09/2012 at 9:13 am

   • Salut! Stiu, stiu.

    Prietenul liberalu a avut demult o postare legata de cum face CCSB sondaje cu Oprescu, e mortala postarea pe blogul lui @sare.

    Mateescu e baiat tare bun, insa lucreaza cu marfa de pe piata. Exista riscul sa analizeze pe niste cifre care sunt orientate, insa deconstructia presupune sa ai si tu niste cifre, ceea ce nu cred ca are de multe ori.

    Cetatean

    27/09/2012 at 9:16 am

    • Aici nu sunt intrutotul de acord. Nu-i nevoie sa ai ultimele serii rasverificate de cifre atata timp cat stii cam cu ce sos se mananca fiecare. Procentele obtinute la ultimele alegeri de varii „solutii miraculoase”, mai ales defalcate pe regiuni, pot fi un bun punct de plecare.

     EuCuMine

     27/09/2012 at 9:21 am

     • Da, sunt de acord. Eu am facut calcule personale pe cifrele de la locale ca sa imi dau seama cum trebuie abordate alegerile din iarna in diferite judete, si am obtinut date interesante, desi nu sunt sociolog 🙂

      Cetatean

      27/09/2012 at 9:26 am

 2. Inca ceva. Barbu Mateescu a avut acum cateva luni o postare despre diferenta intre „incredere” si „intentie de vot”. Pentru cine e atent, astea sunt doua chestii care de cele mai multe ori nu se pupa deloc. Mugur Isarescu a fost victima acestei confuzii in anul 2000 si a incasat-o la alegeri.

  Cetatean

  27/09/2012 at 8:36 am

 3. IOn Bazac tocmai ce a zis ca nu va candida la parlamentare. Diaconescu va candida la Gorj, si il va concura pe Ponta. Dumnezeule, va fi epic! 20.000 de euro contra plagiat, batalia e dura 😆

  Cetatean

  27/09/2012 at 8:38 am

  • Buna dimineata tuturor. Intr-o confruntare directa Ponta-Dan Diaconescu eu pariez pe DD. 🙂

   clemycali

   27/09/2012 at 9:04 am

   • Neata! 🙂 pentru 20.000 de euro de la Domnu’ Dan, votez de doua ori la referendumul „Sunteti de acord sa i se confiste averea ciocoiului Dan Voiculescu si sa fie cumparat cu banii astia Oltchimul?” 😆

    Cetatean

    27/09/2012 at 9:14 am

 4. O dimineata frumoasa tuturor 🙂

  elap

  27/09/2012 at 8:45 am

 5. buna dimineata. Repet intrebarea mea cea cinica: cine NEBUNUL vestic care sa cumpere Oltchim bazat pe spusele unui mincinos patologic -Ponta, evident-????. Fara Arpechim se cumpara o gaura neagra si nu se stie nici CAND va vinde OMV, cu ce PRET si ce conditii va impune. Palavrele lui Ponta nu constituie un contract. In plus, contractul colectiv existent este o ghiulea de picior, care practic impiedica orice modernizare care aduce atinge fortei de munca. Facem privatizare si management modern cu un guvern marxist in trup si suflet? PS. daca pana si rusii -Mechel- pleaca, cine mai are incredere in Ponta si ai sai bolsevici mental?

  cinic

  27/09/2012 at 8:51 am

  • Buna 🙂
   si cu astfel de sef de sindicat – Acest personaj şi membrii familiei lui au supt ani buni din sevele financiare ale combinatului adus la faliment. Astfel, Mihai Diculoiu, pe lângă funcţia de preşedinte al sindicatului liber din Oltchim, mai este şi fondator şi coacţionar în una dintre principalele companii căpuşă ale Oltchim, METCHIM SA. Nu doar liderul de sindicat deţine acţiuni la METCHIM SA, ci şi soţia sa, Valentina, dar şi ex-nora sa, Irina (care în 2012 şi-a reluat numele de fată – Celea Irina – după ce divorţat de Bogdan Diculoiu, fiul şefului de sindicat).
   http://www.romanialibera.ro/actualitate/eveniment/familia-oltchim-afacerile-sefului-de-sindicat-278651.html
   Interesant cat de cinstiti si „revolutionari” sunt sindicalistii in raport cu extrasul de cont si foia de avere de la Cartea Funciara. La acest capitol avem o lista impresionanta de lideri sindicali „saraci si cinstiti”, care plang cu lacrimi de crocodil tarisoara, contractul colectiv de munca si drepturile salariale ale membrilor de sindicat. 👿

   mar

   27/09/2012 at 9:02 am

 6. Buna dimineata 🙂
  trimiterea catre link-ul Adevarul nu este activa.

  mar

  27/09/2012 at 8:56 am

  • Multumesc mar,
   am activat-o.

   Theophyle

   27/09/2012 at 9:11 am

   • buna ziua. Nu reusesc sa gasesc conversatia lui radu Botezatu cu By Alexa.

    cinic

    27/09/2012 at 2:46 pm

 7. o zi buna tuturor!

  Sare'n Ochi

  27/09/2012 at 9:10 am

 8. Buna dimineata!
  Voturile multiple – sper sa fie scoasa la iveala cea mai mare parte a masinariei, din ratiuni pur sociologice: pentru a putea cuantifica puterea de furt la vot si a o lua in seama in analiza sondajelor si intentiei de vot.

  Inca mai astept video-urile pe care zicea PDL ca le are din ziua votului.

  Moldoveanu

  27/09/2012 at 9:15 am

 9. Buna Dimineata,
  Pe Politeia Europeana puteti citi : Ştiri Europene – 27 Septembrie 2012 / Shopping rusesc pe Marea Egee

  http://politeiaeuropa.wordpress.com/2012/09/27/stiri-europene-27-septembrie-2012-shopping-rusesc-pe-marea-egee/

  Theophyle

  27/09/2012 at 9:23 am

 10. A, si ca fapt divers, bajetzyy au inceput de ieri campania electorala. M-am trezit la usa cu un curpapir intitulat „Tramvaiul 32” (semn ca tinta lor e zona Rahova-Alexandriei) pe al carui prima pagina se lafaia un editorial de Albinutza Gorghiu (curpapirul in cauza l-am mai remarcat in preajma referendumului).

  EuCuMine

  27/09/2012 at 9:26 am

 11. Ha, ha…incep sa graiasca idiotii de la Ministerul Agriculturii 👿 Supararea este maxima ca nu s-a pus botul la 100 electorala si a inceput mazilirea dupa o metoda „imbatabila” in viziunea lor, dar demontabila in instantza.
  „Detaşarea a fost făcută aleatoriu, sunt trimişi la distanţă ca să facă treabă. Nu este posibil ca într-un judeţ să mi se spună că nu există nicio cerere de ajutor de minimis când am cerut situaţia”
  http://www.evz.ro/detalii/stiri/Voiculescu-cur-agricultura-prin-metoda-deportrii-1002728.html
  Va fi extrem de interesant cand Budrala de la Sibiu va merge la poarta la Nea Vasile si o sa-i explice avantajul despagubirii „fabuloase de 5o lei ptr. suprafata afectata de seceta si acoperita cu ciulini”.
  Daca ar durea prostia, ganitura actuala de la Agricultura ar fi internata in regim de urgentza :mrgreen:

  mar

  27/09/2012 at 9:29 am

  • Buna dimineata :)\
   mar ti-am trimis un mail 🙂

   Theophyle

   27/09/2012 at 9:31 am

   • receptionat si raspuns 🙂

    mar

    27/09/2012 at 9:55 am

 12. Buna dimineata!

  ribelalu

  27/09/2012 at 10:05 am

 13. buna ziua
  nu cred ca vor fi „zile grele”pentru ponta/la tupeul,obraznicia,nesimtirea ,prostia si ticalosenia strinse in acest om, va gasi mereu resurse sa supravietuiasca:nu neaparat politic
  zilele grele sunt,din pacate,pentru noi

  oltchim:eu unul am mari indoieli ca oltchim poate suprvietui in forma actuala;
  s-ar putea ca cei de la pcc sa fi avut dreptate=mentinerea electrolizei,procesare nafta la pitesti si apoi la valcea obtinere polioli

  intimplator

  27/09/2012 at 10:57 am

 14. Buna ziua! 🙂

  radubotezatu

  27/09/2012 at 11:26 am

 15. Salutare all. Salut Theophyle

  Aceste sondaje facute fie de IMA, fie de CCSB-ul lui Turambar sunt fakeuri grosolane. Serios, nici nu mai stiu de ce le mai dati pe blog. Nu v-ati convins ca nu fac nici cat o ceapa degerata? Ultima data s-a dovedit asta la referendum. Felcerul oparit in topul increderii? Ma face sa rad? Sa vina in Ardeal felcerul oparit si o sa vada el de cata „incredere” se bucura pe aici !

  Astept cu mare interes decizia CCR in cazul inlocuirii lui Blaga. Daca CCR admite contestatia PDL asta inseamna ca lovitura de stat a fost anihilata complet ! Oricum, USL a primit lovituri dupa lovituri, dar nu are cine sa exploateze fafele uslamistilor ! Prestatia PDL este jalnica ! Incompetenta? Prostie? Blat? Un alt partid de opozitie ar fi exploatat nemilos balbele si gafele USL ! Daca PDL facea astfel de gafe si PSD, sa zicem, era in opozitie, PDL-ul era „curatat” la propriu !
  Cu Blaga in frunte, PDL va ajunge acel partid de balama, dispus sa se prostitueze dupa modelul UDMR: cand cu unii, cand cu altii, in functie de interesele unora sau altora si de avantajele ce ii sunt promise !

  Reddog

  27/09/2012 at 11:53 am

 16. Buna ziua,
  Ponta s-a certat cu TB si a parasit sedinta CSAT (stire b1)

  cedric

  27/09/2012 at 11:54 am

  • Pai tot spune dl Ponta ca nu poate exista coabitare cu TBasescu. Mai mult ca sigur ca presedintele astazi nu avea basca

   lastnightmusic

   27/09/2012 at 12:03 pm

 17. bunä,
  inscenarea cu cosmeticele comandate de MRU, sunt marca ciorilor
  de pe Antenele turnätorului Voiculescu.
  asa au fäcut cu dna. Macovei, cä ar fi bätut un bätran sclerozat:
  ,
  cu Presedintele etc: SECURISTII SE PRICEP LA INSCENÄRI:

  theo- nona

  27/09/2012 at 12:00 pm

 18. cred cä il provoacä pe presedinte. asa i-o fi indicat bolsevicii.

  theo- nona

  27/09/2012 at 12:01 pm

 19. sper ca L Orban; sä nu primeascä postul, e un vierme alunecos
  si inpotent, nu a fäcut absolut nimic , in posturile sale.

  theo- nona

  27/09/2012 at 12:03 pm

 20. Se pare ca s-au certat pe tema privatizarii Oltchim si CFR Marfa.
  Ponta credea ca ii mai merge cu minciuni, probabil.

  cedric

  27/09/2012 at 12:04 pm

 21. Salutare ! 🙂
  „Viitorul” patriei/mostenitorii sistemului.
  Ce au facut ei : „pai sa va iau cu cate biserici am ajutat?”
  Ce vor ei : „vreau sa alung tristetea romanilor”.
  Plini de haz, n`asha ? 😆 😆

  http://www.adevarul.ro/actualitate/Cine_si_de_ce_a_comandat_-Mostenitorii_Sistemului_0_781122180.html

  Tzepelica

  27/09/2012 at 12:06 pm

 22. felul cum a reactzionat Ponta plagiatorul, aratä starea de spirit,
  omul färä diplomatzie si smecherul prins cu ocaua micä.

  theo- nona

  27/09/2012 at 12:14 pm

 23. acum totzi din CSAT, au väzut comportamentul plagiatorului,
  mitomanul nu mai poate arunca povesti prin TV.
  si asa cred cä e dement, eu nu väd politicienii nostrii, nici
  la o lunä in tv, dar Ponta plagiatorul nu munceste, se preface.

  theo- nona

  27/09/2012 at 12:17 pm

 24. MONICA MACOVEI, a castigat premiul REVISTEI PARLAMENTULUI

  in romania nimeni nu a felicitat-o.

  Felicitäri Doamnä !

  theo- nona

  27/09/2012 at 12:19 pm

  • Salu Theo,
   MRU i-a trimis ieri un mesaj de felicitare calduros. el aflandu-se la Berlin. Vezi ce a facut ieri MRU in parlamentul German, fiind invitatul socialistilor (SPD)

   http://politeiaeuropa.wordpress.com/2012/09/26/mru-despre-relatiile-germano-romane-ce-ne-uneste-ce-ne-desparte/

   Theophyle

   27/09/2012 at 12:30 pm

   • Interesant ca SPD nu si-au invitat colegii ci pe MRU, un om declarat de dreapta

    Theophyle

    27/09/2012 at 12:31 pm

    • pai intre SPD si PSD nu e in comun decat o anagramare a initialelor. Voi repeta ad nauseam: pana cand PSD nu va avea un Bad-Godesberg (congres doctrinar in 1949!!!) al lor nu va deveni un partid european ci doar o masca ieftina pt. un marxism „original”.

     cinic

     27/09/2012 at 2:52 pm

 25. Zice-se ca Ponta a plecat astăzi de la şedinţa CSAT după 30-40 de minute de la debut.
  De ce oare ?

  Tzepelica

  27/09/2012 at 12:25 pm

  • am scris la 11.54! Dar se pare ca s-au certat si pe problema imaginii Romaniei!
   Aveau destule motive.

   cedric

   27/09/2012 at 12:31 pm

  • A trebuit sa se spovedeasca la pastorul Gadea de la Antene

   Theophyle

   27/09/2012 at 12:32 pm

   • Sa pupe poala popii ? 🙂

    Tzepelica

    27/09/2012 at 12:33 pm

   • Posibil ca atacurile lui Ciutacu, Tudor, Ciuvica la adresa guvernului Ponta sa fi fost un avertisment al Varanului catre Ponta sa escaladeze conflictul cu Traian Basescu. Iar Ponta s-a executat azi. Ar fi o explicatie…. intre altele

    lastnightmusic

    27/09/2012 at 12:52 pm

 26. Pe cat punem pariu ca Ponta va declara ca la proximama revizuire a Constiitutiei, in 2013, trebuie desfiintat CSAT-ul si pus totul „sub controlul Parlamentului”?

  Cetatean

  27/09/2012 at 12:56 pm

  • salut! asta e un obiectiv al usl inca de pe vremea lui motocicleanu.

   zigzag

   27/09/2012 at 12:59 pm

   • asa e. Iliescu se rasuceste in patul lui de bosorog cand aude asta.

    Cetatean

    27/09/2012 at 1:02 pm

 27. buna ziua ! ca de obicei ponta mondialu nu se dezminte. e bine ca a parasit sedinta , nu de alta dar poate se discuta ceva secrete de stat si individul le ar fi transimis direct tovarasilor sai de la est. cred ca nasu are obligatia sa ne scape de finul sau.

  zigzag

  27/09/2012 at 12:58 pm

 28. Dar daca l-a apucat burta pe Ponta si a trebuit sa plece? O fi baut prea mult must. Iar noi il banuim ca si-a luat jucariile si a plecat.

  cedric

  27/09/2012 at 1:02 pm

  • e o tehnica ieftina de manipulare pentru a duce in derizoriu aceasta sedinta. daca avea sange in el isi luat toti ministrii si pleca , nu lasa delegat. a facut el un gest „de imagine” sa nu se puna rau cu trupa media a lui felix care a cam inceput sa-l arda. un individ care trebuie scos urgent din palatul victoria.

   zigzag

   27/09/2012 at 1:05 pm

 29. nu, a vrut sä arate plagiatorul, cä e mare sef,

  vai de mama Romaniei, asta e o iapä in cälduri nu carlan.

  theo- nona

  27/09/2012 at 1:05 pm

 30. theo,

  multzumesc, da, intelectual desävarsit si diplomat pur sange,MRU

  dupä MRU, precupetele psd se fac de ras. ce imi place!

  theo- nona

  27/09/2012 at 1:17 pm

 31. Ponta a fäcut un gest de mitocan isteric, nu de politician,
  a arätat sträinilor cä nu „vrea” sä coabiteze. de a-l dracului.

  theo- nona

  27/09/2012 at 1:21 pm

 32. Alt sondaj aiurea. La alegerile din 2009 toate sondajele il dadeau cistigator pe Geoana cu 53-54%. A topait bine cu 49%. Pe Oprescu sondajele il dadeau cu 8%. A luat 3%. La cota de incredere Oprescu statea bine de tot, si pleosc 3% scor. Nu mai pomenesc de locale unde si la sondaje si la exitpoll tot ce era USL sau oprescu a avut cam 10-15% in plus fata de realitate. Asta nu e eroare statistica ca nu intra la definitia de eroare (alea sint cu plus si minus). Deci cifrele sint fabricate si orice analiza pe cifre fabricate, oricita matematica se baga in ele, tot un rezultat fabricat se obtine. Singurul lucru cert despre aceste sondaje este ca absolut toate s-au dovedit false. Tot ce urmareste sondajul asta e pregatirea psihologica a lui Antonescu, sa nu faca apoplexie cind va afla ca nu el e cantindatul iuniunii la Cotroceni ci Oprescu.
  Despre privatizarea oltchim, ce nu e de inteles sint cetatenii care se asteptau la altceva. Doar PSD-ul a facut sute de „privatizari” pe acelasi calapod. Logic, privatizarea Oltchim nu avea cum sa fie altfel. Nu inteleg pe ce se bazau optimistii cind asteptau altceva. Nu ai cum sa aplici aceeasi prostie, adica „privatizare” facuta de PSD, si sa obtii alt rezultat.

  Aha

  27/09/2012 at 1:49 pm

  • Interesanta ideea cu „fezandarea” lui Antonescu !

   cedric

   27/09/2012 at 1:59 pm

   • Il fezandeaza si apoi ii dau vant. Varanul insa moare de ciuda ca isi pierde Grajdanul.

    Asa incat va fi PSD versus Varan.

    Cetatean

    27/09/2012 at 2:02 pm

 33. Insa USL nu se va rupe pana la alegeri.

  Cetatean

  27/09/2012 at 2:04 pm

 34. plecarea lui ponta din csat

  inca o dvada ca tipul nu-i decit o lichea de „baiat de cartier”
  n-am nici o indoiala ca diseara ii va linge n c..r pe cei de la a3
  jalnica tara,jalnici politicieni

  intimplator

  27/09/2012 at 2:31 pm

  • Lui Ponta (dar, din pacate, nu numai lui) i se aplica intrutotul un aforism memorabil al lui G.B. Shaw: „He knows nothing; and he thinks he knows everything. That points clearly to a political career.” 🙂

   observator

   27/09/2012 at 2:48 pm

 35. Jalnici politicieni ( ca sa il parafrazez pe @intamplator) :
  stire la b1: Silaghi a scris pe pagina lu ide FB, in timpul sedintei CSAT : „plictiseala”.
  Sigur ca daca nu le-a adus TB niste fufe care sa danseze la bara, s-au plictisit baietii, ca doar siguranta nationala nu ii intereseaza!

  cedric

  27/09/2012 at 2:48 pm

 36. RTV.net anunta ca CCR a respins contestatia lui Blaga.

  ribelalu

  27/09/2012 at 3:00 pm

  • Da, Antonescu ramane presedinte la Senat. Nu cred ca ii convine, nu poate chiuli de la sedinte!

   cedric

   27/09/2012 at 3:09 pm

 37. Buna Ziua la toata lumea,
  Postare noua!

  Theophyle

  27/09/2012 at 3:10 pm


Comentariile sunt închise.