Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

Despre oameni, titluri, politicieni şi simboluri

Am citit astazi un interviu cu Doru Mărieş postat pe blogul Forta Civica Timis, de fapt un dialog dintre bunul meu amic Andrei Vacaru si Doru Maries. Sa ma scuze Doru Mărieş ca nu-l numesc dl Maries, nu pentru ca nu-l consider  demn de acest apelativ, ci pentru ca unor oameni de la un nivel in sus nu le este necesar un apelativ de acest gen. Doru Mărieş nu poate fi altceva decat Mărieş! Mărieş a devenit deja un simbol, simbolurile nu necesita apelative de gen Domnu’, ele de obicei strica! Titlul articolului poate a fost nimerit pentru un site de partid – „Forţa Civică ia amploare şi întrevăd deja readucerea Moralei în prim-planul politicii româneşti“ – Doru MĂRIEŞ, vicepreşedinte Forţa Civică” il transforma  pe Mărieş la un fel de politician (care cred ca nu este) cu functie si titulatura. Mare pacat!

Ma zbat de doua saptamani sa formulez cateva intrebari pentru a face un articol despre Doru Mărieş, trebuie sa recunosc ca merge greu. Cine ma cunoaste stie ca pot scrie un articol in jumatate de ora, am insa o problema cand sunt implicat cum cred ca sunt in acest caz. Nu stiu daca sau cum as dialoga cu oameni de genul Elisabetei Rizea sau Ion Gavrila-Ogoranu, nu pentru ca pun un semn de egalitate intre ei si Mărieş, ci pentru ca ei, la fel ca Mărieş, au fost pregatiti pentru jertfa ultimativa, din fericire toti trei au supravietuit si ne-au imbogatit si pe noi cu  simboluri de care ducem o mare lipsa!

As dori ca prietenii din Forta Civica sa nu-l considere pe Mărieş doar un politician , un vice-presedinte, nu pentru ca nu este demn sau cinstit sa fii un politician, ci pentru ca nu-i fac nici un bine cu titluri atat de mici in fata simbolului anti-comunist pe care il poarta. Nu stiu daca Mărieş va candida la Timisoara, desi cred ca acela ar fi locul cel mai potrivit. Cei care insa il ajuta sau il vor ajuta in campanie trebuie sa gandeasca de fapt cine este Mărieş, doar un vice-presedinte?

Am sa incerc sa scriu si eu despre Mărieş, cred ca am sa o fac de weekend. Mi-a placut introducerea din Historia:

Înainte, Doru Mărieş a fost portar de fotbal în ligile inferioare, s-a împrietenit cu Duckadam, a mâncat cârnaţi pe tren cu stelistul Lucian Bălan, făcea naveta şi „mica bişniţă”. Şi îl ura pe Ceauşescu. Revoluţionarul nu se dă jos de pe baricadă nici acum când pare că e linişte în Piaţă şi creşte iarba. De fapt, el de acolo n-a plecat, n-a plecat acasă. „Au murit 1.200 de oameni şi poporului ăsta nu-i pasă. Cum e posibil?”.

În biroul Asociaţiei „21 Decembrie”, „Dosarul Revoluţiei” a ocupat toate dulapurile. Sunt peste un milion de pagini. Doru Mărieş stă la un birou încadrat de steagul României (fără gaură), steagul UE şi steagul NATO. Pe uşă tronează o caricatură cu „emanaţii” pe care Asociaţia i-ar vrea judecaţi. Cu voia dumneavoastră, primul pe listă e Ion Iliescu. Historia.

Da domnilor si doamnelor, Mărieş e un om si simbol. Politicieni avem si vice presedinti, simboluri mai putine. Daca Mărieş vrea sa va reprezinte alegeti-l pentru ca nu este politician!

Written by Theophyle

26/09/2012 la 3:42 pm

125 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. buna ziua
  de oameni ca maries e nevoie mereu
  macar pentru simplul fapt ca oameni ca el ne tin/readuc cu picioarele pe pamant

  intimplator

  26/09/2012 at 4:01 pm

 2. Salut!

  Hai ca e veste buna:

  „CCR a stabilit astazi că Parlamentul României nu are dreptul să decidă cine merge la Bruxelles. Judecătorii Curţii au hotărât astfel că prevederea potrivit căreia Legislativul stabileşte cine merge la Consilul European, în cazul în care preşedintele şi premierul nu se înţeleg, este neconstituţională„.

  Si-a furat-o Ponta urat de la CCR :lol:.

  Cetatean

  26/09/2012 at 4:02 pm

  • Hi, hi, hi!
   Seara buna la lumea buna. 🙂

   blog de caine rau

   26/09/2012 at 4:07 pm

  • Adica mai pe sleau Romania nu este republica parlamentara

   ion

   26/09/2012 at 4:13 pm

   • asa se pare. Vreau neaparat sa vad motivarea si eventualele opinii separate, sunt curios daca s-a pastrat votul de 5-4 ca la speta Bruxelles. La speta aia, cele 4 opinii separate sunt de tot rasul.

    Cetatean

    26/09/2012 at 4:15 pm

 3. Decizia pe Blaga a fost amanata per maine. Sa nu speram minuni, insa sa ne asteptam la surprize? :mrgreen:

  Cetatean

  26/09/2012 at 4:03 pm

 4. tot respectul pentru Doru Maries.ii urez santate si putere de lupta.este unul dintre putinii romani care chiar a luptat si lupta contra sandramalei staliniste. a fost la CEDO, a castigat .pacat ca nu s a gasit un procuror cu boase in toata tara asta sa-i puna sub urmarire penala pe ilici si emanatii lui.

  zigzag

  26/09/2012 at 4:03 pm

 5. Salutare tuturor
  Pe langa ceea ce a scris City referitor la CCR mai avem o veste buna „CCR a admis sesizarea PDL privind CA al SRTv”. Trebuie sa refaca consiliul de administratie

  ion

  26/09/2012 at 4:10 pm

  • Asta nu o stiam 🙂 Ce presupune asta, ca PDL va primi reprezentanti? parca nu primise nici unul, un lucru de nemaivazut de la Revolutie incoace.

   Cetatean

   26/09/2012 at 4:13 pm

   • Da vor primi. Referitor la conflictul PM-Presedinte decizia ar fi fost 6 la 3 Aflu intr-o ora.
    Mai e o bizarerie citez Curtea Constituţională a României a respins miercuri ca inadmisibilă sesizarea de neconstituţionalitate formulată de preşedintele Traian Băsescu referitor la dispoziţiile Legii privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului 248/2000 pentru modificarea OUG 64/1998 privind acordarea unor facilităţi la plata preţului acţiunilor şi la plata unor obligaţii bugetare, în scopul privatizării Societăţii Comerciale ‘Petromidia’ SA Constanţa. Sti ce se spune in lumea avocatilor cand primesti o sentinata ca inadmisibila. Se vede ca nu mai e Deaconu consilier pe probleme juridice

    ion

    26/09/2012 at 4:22 pm

    • Chiar nu stiu de ce a plecat Deaconu. Era un baiat de 9,90, cei 0,10 lipsesc pentru ca asa-i in viata.

     Cetatean

     26/09/2012 at 4:26 pm

     • Si-a dat abilitarea in iulie. A fost primul cadru didactic jurist din RO. In martie unul dintre judecatori CCR va fi nominalizat de Pirat. Vrea sa devina prof. univ.

      ion

      26/09/2012 at 4:30 pm

      • a, de asta a plecat 🙂 Bravo lui!

       Incepand cu 8 martie Piratul poate numi un judecator, insa depinde de momentul in care Presedintele CCR ii solicita acest lucru.

       Cetatean

       26/09/2012 at 4:33 pm

       • Pai nu-si va rupe piciorul Zegreanu taman atunci.

        ion

        26/09/2012 at 4:48 pm

       • nu de zegrean mi-e frica, ci de…conjunctura.

        Cetatean

        26/09/2012 at 4:51 pm

    • daca e 6 la 3, incep sa imi clarific unele lucruri. Insa astept sa vad.

     Cetatean

     26/09/2012 at 4:35 pm

 6. http://www.adevarul.ro/actualitate/politica/Sesizarea_PDL_privind_cooperarea_Parlament-Guvern_in_domeniul_afacerilor_europene-miercuri-la_CC_0_781121980.html

  „Astfel, CC a constatat că sunt neconstituţionale trei articole din lege, respectiv 3, 18 şi 19”

  la art. 18 se spune ca daca Presedintele si PM nu se inteleg, decide Parlamentul cine merge.

  Cetatean

  26/09/2012 at 4:21 pm

 7. Venind dintr-un oras erou,fiind pe strazile Timisoarei din primele zile ale revolutiei, sunt mandra sa fiu intr-o formatiune care are ca vicepresedinte un simbol ca Doru Maries.

  Este un motiv in plus ca persoane care nu votau „ca n-au pe cine” sau spuneau ca „toti sunt la fel” sa fie atenti si sa vada ca au cu cine, ca suntem diferiti si vrem sa facem in sfarsit altfel de politica.

  Sunt multi oameni grozavi in tara asta, E momentul sa se implice, sa nu mai lase toti nesemnificativii sa decida in numele lor.

  In dreptul unor asemenea persoane vreau sa pun stampila la alegeri si sunt convinsa ca si prietenii mei.

  elap

  26/09/2012 at 4:23 pm

 8. Buna ziua 🙂
  Doru este un om deosebit, are o noblete sufleteasca aparte. Cu sigurantza este un reper ptr. toata perioada care s-a scurs din 1990.

  mar

  26/09/2012 at 4:26 pm

 9. Vicepreşedintele PDL Cristian Boureanu a anunţat că va candida la alegerile parlamentare din luna decembrie în colegiul Huşi pentru Camera Deputaţilor. În prezent, Boureanu este deputat într-un colegiu din Argeș
  ………
  Normal,. Argesul este USL-amizat complet pt 2012.

  lastnightmusic

  26/09/2012 at 4:29 pm

 10. Ultimul PDF de jos de pe pagina reprezinta forma legii votate in Senat pe 25 iunie.

  http://www.senat.ro/Legis/Lista.aspx?cod=16701&pos=0&NR=L240&AN=2012

  Si sesizarea PDL e buna, au agatat legea si pentru incalcarea art. 80 din Constitutie, si pentru incalcarea Tratatului de la Lisabona.

  Cetatean

  26/09/2012 at 4:31 pm

 11. Parlamentul, reprezentantul suprem. Astia au ajuns sa se cread un fel de adunare de ayatolahi, de genii ale carpatilor, de cei mai iubiti fii ai poporului. Ce e mai rau: un dictator sau 478 (sau citi or mai fi)? Bine ca le-a dat CCR o pauza din interpretarea scripturilor sfinte, caci zici ca asta fac cind ii auzi pe alde Zgonea si Antonescu (Ce vrea ma asta? vi-l amintiti pe „cizelatul” Antonescu pe post de prezident de senat).
  Da vaz ca stirea asta cu CCR desi apare la evz, nu e demna de aparut la hotnews? De ce, strica suita numeroaselor stiri care incep pompos cu „Premierul” Ponta a mai deschis gura o data?

  Aha

  26/09/2012 at 4:35 pm

  • asta se trage de la Marea Adunare Nationala care avea ca atributii si interpretarea, prin vot, a constittionalitatii legilor pe care tot ea le vota!

   Cetatean

   26/09/2012 at 4:52 pm

 12. Inca un punct de vedere interesant si proaspat:
  Oltchim, era o mare capusa, probabil cea mai mare, pentru intreaga economie
  Ionut Popescu http://www.contributors.ro/economie/oltchim-un-fni-petrochimic/

  lastnightmusic

  26/09/2012 at 4:42 pm

 13. Ia uitati-va pe primul punct al ordinii de zi a CSAT
  O şedinţa a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, condusă de preşedintele României, domnul Traian Băsescu, va avea loc joi, 27 septembrie a.c., începând cu ora 11.00, la Palatul Cotroceni.

  Pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului sunt incluse, printre altele, şi următoarele teme:

  1. strategia pentru refacerea credibilităţii României;
  Oare Mona si Ponta (care a anuntat ca vine la sedinta) vor avea pampersul pregatit?

  ion

  26/09/2012 at 4:46 pm

  • le-a o oferit una cind era suspendat .
   nu au vrut-o le-o da pe asta care sigur va fi mai dura.
   Eu cred ca nu pampersi le trebuie ci chilotzii aia din tabla galvanizata. 🙂

   lastnightmusic

   26/09/2012 at 4:50 pm

  • Ponta parca pleca la Bruxelles, sterge putina.

   Cetatean

   26/09/2012 at 4:51 pm

  • salut ! tare as vrea sa vad imaginea cu Presedintele la masa de sedinta intre nash si fin 😀

   zigzag

   26/09/2012 at 4:54 pm

   • eu as vrea sa il vad pe Base cu un aruncator de flacari parlind totul in sala de sedinte, in urma Paiatei.

    Cetatean

    26/09/2012 at 4:55 pm

   • Zigzag,
    Nasul numai ce a schimbat vreo 20 de sefi SRI judeteni. Culmea taman in judetele cu impact fantastic la turisti in 29 iulie

    ion

    26/09/2012 at 4:59 pm

    • vazut! doar o rotire a cadrelor, aparent :mrgreen:

     Cetatean

     26/09/2012 at 5:04 pm

     • Aparentele pot fi inselatoare.

      ion

      26/09/2012 at 5:18 pm

    • victoras e in criza. cand se vor replia baronii psd o sa ramana el cu antonescu de fazani , cu referendumul in brate : unul ca instigator si altul mai fraier , ca organizator.

     zigzag

     26/09/2012 at 5:10 pm

 14. City,
  Jumatatea mea feminina imi spune ca anul viitor in martie stelele ii sunt fff.favorabile Piratului si lui Boc si favorabile lui MRU.

  ion

  26/09/2012 at 4:57 pm

  • salut,
   Cade un meteorit pe sediul USLin plina sedinta ?

   Theophyle

   26/09/2012 at 5:00 pm

  • Doamne ajuta! Nu cred in astologie, insa in intuitia feminina, da 😆

   Cetatean

   26/09/2012 at 5:08 pm

   • Mai City, Dar pe Kepler il apreciezi si ii apreciezi opera?. Nici Newton nu se punea rau cu stelele
    Da in numerologie -Pitagora, crezi?

    ion

    26/09/2012 at 5:14 pm

    • Newton cel putin din cate stiu a comentat la greu Scriptura. Iar Kepler era un mare admirator al planului divin 🙂

     Cat despre numerologie, nu cred, insa de nenea ala Pitagora am auzit la metamatica :mrgreen:

     Cetatean

     26/09/2012 at 5:29 pm

 15. Ce va face conu’ Saftoiu cu tot planul lui de restructurare? Inchiderea TVR Cultural si Info mai raman valabile?

  cedric

  26/09/2012 at 5:08 pm

  • o sa faca un festival „sageata galbena de ciuda , din gradina liberala” . sinistru om si elwis asta.

   zigzag

   26/09/2012 at 5:11 pm

 16. Salut Theopyle,
  Daca se joaca fara tradari din interior va veni Apocalipsa peste USL. MRU trebuie sa indrazneasca si sa se bazeze pe intuitia Mare grija

  ion

  26/09/2012 at 5:11 pm

  • Ioane,
   Din cate stiu eu, le are pe ambele. Si sa nu aiba incredere in alti, sper ca a invatat!

   Theophyle

   26/09/2012 at 5:34 pm

 17. Alta noutate: Autoritatea Electorala a stabilit ca 55 000 de persoane au votat de mai multe ori la referendum!
  Or fi altii decat cei descoperiti de procurori?

  cedric

  26/09/2012 at 5:11 pm

  • Ce face Pedeleu si Videanu cu softul ala ? Ziceau – si chiar puteau – sa dea listele votantilor multiplii cam de multisor.

   lastnightmusic

   26/09/2012 at 5:15 pm

   • pedeleu face non-combat pe toat linia! Ca de obicei 😦

    Theophyle

    26/09/2012 at 5:35 pm

    • Pai s-a laudat Videanu ca fac ei o paralela. Daca imi dadeau mie docomentele depistam cu un soft super banal intr-o saptamina toti multiplii. Sa fi vazut atunci amenintari cu moartea pe capul tanarului 🙂
     ……
     hehehe ma miram de ce am avut liber toata ziua pana acum 🙂 A fost Yom Kipur . Acu gata se pun clientii mei din partea aia pe capul meu

     lastnightmusic

     26/09/2012 at 5:47 pm

     • @tds
      daca intrebai ,aflai
      eu unul mi-am luat liber pana la sf saptamana
      incepe anul 5773

      intimplator

      26/09/2012 at 9:48 pm

 18. TDS-ule
  Faci parsing la baza de date o pui pe Excel si cauti dublurile. Ce sa-ti spun 😦

  Theophyle

  26/09/2012 at 5:54 pm

  • Corect. Am zis o saptamana pentru ca initial trebuie sa scanezi CNP-urile scrise pe formularele de hirtie

   lastnightmusic

   26/09/2012 at 6:06 pm

  • Nu e chiar asa trivial. Problema e ca acele liste sunt scrise de mana, trebuie sa le scanezi si sa folosesti un soft de recunoasterea scrisului care mai da si erori, nu stiu cam ce rata de succes ar avea pe documente mazgalite in fuga prin toate satele din Ro. Abia apoi vine partea de care zici tu cu gasirea dublurilor care e intr-adevar simpla.

   Bogdan

   26/09/2012 at 6:12 pm

   • Rata de succes este f mare daca folosesti pentru HWR (recunoasterea caracterelor scrise) un sistem on-line cu creion -stylus + suprafata sensibila.

    Erorile sunt aproape de zero pentru ca sistemul are de recunoscut numai 10 semne puse intr-un sir de 13 (cnp) Daca restrictionam zilele lunii la 31 lunile la 12 anii intre 1910 si 1994 eroarea e citire e aproape nula.
    Eroarea umana de scriere poate fi contracarata prin coloana de nume, sau de adresa, care coroborata cu baza de date a cnp-urilor poate corecta imediat greseala
    De viteza de operare ce sa mai vorbim, ea este cu mult mai mare decit la sistemele off-line de HWR

    lastnightmusic

    26/09/2012 at 6:46 pm

 19. Buna ziua!
  Aveti dreptate. Greu de spus ceva in cuvinte despre Maries.
  La conventtia FC a emotionat o sala intreaga. Ar trebui sa revenim la moartea celor 1200 de oameni pentru care nu a platit nimeni. Un subiect ce nu trebuie uitat.

  miki

  26/09/2012 at 5:55 pm

  • Salut miki,
   nici nu este si nici nu o sa fie uitat!

   Theophyle

   26/09/2012 at 5:57 pm

 20. Pentru interesati, pe Politeia Europeana: Ruşii vin şi ruşii pleacă!

  http://politeiaeuropa.wordpress.com/2012/09/26/rusii-vin-si-rusii-pleaca/

  Theophyle

  26/09/2012 at 6:13 pm

 21. City,
  Ti-am ramas dator cu un raspuns. Toate cele trei spete discutate azi la CCR au fost luate cu 5 la 4.
  PS De la jumatatea mea feminina un raspuns referitor la Kepler (e fanul ei).
  „Kepler believed in astrology in the sense that he was convinced that planetary configurations physically and really affected humans as well as the weather on earth
  At least 800 horoscopes drawn up by Kepler are still extant, several of himself and his family, accompanied by some unflattering remarks. As court mathematician, he explained to Rudolf II the horoscopes of the Emperor Augustus and Mohammed, and gave astrological prognosis for the outcome of a war between the Republic of Venice and Paul V”.

  ion

  26/09/2012 at 6:21 pm

  • Merci 🙂 5 la 4 carevasazica, s-au pastrat aliniamentele de la decizia din iunie. Daca ai curiozitatea sa citesti opiniile separate de atunci, ai zice ca traim in republica parlamentara. A lui Mos Predescu e de coma.

   Tare Keler asta cu horoscoapele 🙂 eu citisem pe undeva ca isi construise teoria pornind de la calculele si observatiile lui Brahe. Mai mult, a facut o greseala de calcul undeva, insa, prin minunem a facut o greseala de sene invers in alta parte, asa ca pana la urma cica a iesit bine per ansamblu.

   Baietii astia sunt tare fascinanti, cand citesti o istorie a astronomiei!

   Cetatean

   26/09/2012 at 6:27 pm

 22. Noutati de la AEP:
  un alegator a votat de 18 ori (record), peste 1000 de CNPuri invalide.

  cedric

  26/09/2012 at 6:35 pm

  • Sper ca aveau DrPepper care nu se mai gaseste de mult in Bucuresti…. ca in rest ….

   lastnightmusic

   26/09/2012 at 6:58 pm

  • Imi permit sa copiez si un comentariu la articol (semnat sascha), care mi-a placut foarte mult:

   „Nu inteleg de ce trebuie sa va concurati unii pe altii, sa va buluciti asa?
   Exista in tara asta frumoasa, dar populata, si alte colegii libere: Gherla, Jilava, Aiud, etc.
   Puteti incerca acolo, chiar daca ar fi concurenta mare, stati linistiti: intrati din prima.
   Posibil pentru mai mult de 4 ani.
   Hai, curaj. „

   cedric

   26/09/2012 at 6:49 pm

   • Pentru noi pregatesc Poarta Alba, canalul Dunare Bucuresti, ca tot vrea Oprescu sa faca Bucurestiul port la Dunare.

    lastnightmusic

    26/09/2012 at 7:00 pm

 23. City,
  Mos Predescu va fi curand istorie nu mai merita citit ceea ce a scris. De fapt il intuisem de ;a inceputul puciului. Eu am fost uimit de Toader dar probabil e la categoria canalie profeionista. Maine e important ce va decide CSAT la punctul 1. In functie de rezultat baietilor gen Hrebenciuc si Fenechiu li se va arata „viitorul”. IQ lui Ponta nu ii va permite inca luminarea jocului Piratului.

  ion

  26/09/2012 at 6:45 pm

  • asa este, Predescu e prea batran ca sa stie pe ce lume traieste. Reactioneaza numai cand ii vine pensie speciala.

   Cat despre Toader, am vazut azi pe ziare in ce imbarligatura e bagat cu Astarastoae ala, si cu Catalin Ivan de la PSD. Daca Toader e venit pe filiera Fenechiu, e clar.

   Cat despre CSAT, Fota merita decorat, pentru ce i-a facut Paiatei 🙂 Iar Ponta va fi ridicat sa prezinte el macar 5 masuri de refacere a credibilitatii tarii.

   Cetatean

   26/09/2012 at 6:51 pm

 24. Băieţi, bătălia e pe circuitul resurse naturale (petrol Marea Neagră) proprietar Stat.
  – exploatare(companii care vor avea licenţa)- prelucrare(altechim-oltchim).
  La capăt investitorii multinaţionalelor trebuie să câştige, statul(ca reprezentant al cetăţenilor de asemeni) şi politicienii şi ei desigur(doar fiecare are un preţ).
  Afaceri.
  Fără considerente pentru stabilitate socială, guvernare, etc.
  Pâine pentru popor, Circ pentru proşti. Asta este.
  Puţini realizează că au căzut 2 guverne. Tocmai din cauza asta. Iar al treilea a câştigat tot din cauza asta.

  blazat

  26/09/2012 at 7:00 pm

 25. Eu inclin sa cred ca e adevarat:

  „Postul de televiziune RTV sustine ca a obtinut in exclusivitate traseul urmat de Dan Diaconescu in cele 48 de ore in care a lipsit din tara. Potrivit sursei citate, patronul OTV s-ar fi relaxat intr-un hotel de 5 stele din Nisa, fara a avea intalniri importante in acest timp.”

  cedric

  26/09/2012 at 7:10 pm

  • Buna dimineata
   Am auzit ca „bietul” Danutz, a avut interdictie la iesire din tara pana prin iulie; apoi a fost JOS BASESCU, asa ca….
   intelegeti, nu?
   🙂

   emil

   26/09/2012 at 7:17 pm

 26. Buna seara, cetateni!

  Iaca, Orban (Leonard Orban) si-a „furat-o” si el: „Ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, a primit aviz negativ, miercuri seara, la Comisia de Control Bugetar din PE pentru postul de la Curtea Europeana de Audit, el primit 14 voturi „impotriva” „. Asta e. Faci parte din guvernul Ponta, tragi consecintele, cred ca e destul de clar…

  observator

  26/09/2012 at 7:20 pm

  • Nu ma bucur dar nici nu plang. Mie nu-mi place tipul.

   cedric

   26/09/2012 at 7:43 pm

   • salut,
    Daca nu ertau tampitii astia de la USL, primea jobul! In mai sau iunie il primea sigur. Si el stie asta

    Theophyle

    26/09/2012 at 7:46 pm

    • Seara buna 🙂
     Poate, dar si el a privit la toate magariile si nu a reactionat. In urma cu 2 saptamani a fost anuntzat la o Conferintza si la trimis pe Cotovelea, care s-a ridicat a salutat sala si atat.

     mar

     26/09/2012 at 7:52 pm

     • Se pare ca nu a avut pregatirea profesionala necesara ocuparii uni astfel de post. Daca este real, cum de a acceptat o astfel de poveste in conditiile in care cunoaste foarte bine mecanismul de functionare si filtrele de la Bruxelles ?
      Sebastian Bodu – „Propunerea avansata de Guvernul Ponta pentru ocuparea functiei de membru al Curtii Europene de Conturi, mai exact cea a domnuluilui Leonard Orban, va deschide o noua pagina in incalcarea legislatiei comunitare de catre Romania, de data aceasta a Tratatului de Functionare a Uniunii Europene”
      …………………………. articolul 286, alineatul 1, din prima parte a Tratatului, prevede ca „membrii Curtii sunt alesi dintre personalitatile care fac parte ori au facut parte, in statul lor, din institutiile de control financiar extern sau care au o calificare deosebita pentru aceasta functie”.

      http://www.hotnews.ro/stiri-politic-13299704-leonard-orban-fost-respins-comisia-control-bugetar-din-pentru-curtea-europeana-audit.htm

      mar

      26/09/2012 at 7:58 pm

 27. Buna seara tuturor 🙂
  O foarte buna biografie a lui Kepler:
  http://www.amazon.com/Sleepwalkers-History-Changing-Universe-Compass/dp/0140192468/ref=sr_1_3?s=books&ie=UTF8&qid=1348676466&sr=1-3&keywords=koestler
  Cred ca a aparut si o traducere la Humanitas.
  Ion, un tacam la chefurile lui Fenechiu costa ceva, si judge Tudorel trebuie sa „se achite” cumva…

  Diana

  26/09/2012 at 7:27 pm

 28. Hopa, s-a suparat Dancu….se ascut cutitele la PSD/USL 🙂 – „Probabil că și cei din satul cu miniștri se gândesc la o șmecherie, văzându-l pe Dan Diaconescu că își bagă nasul în ciorba lor. Nu este ușor de subtilizat Oltchimul, fiind vorba de mii de locuri de muncă care înseamnă voturi multe și dominația într-o întreagă regiune. Trebuie găsit unul care să fie vinovat pentru asta, care să poată plăti electoral. Așa că le convine Dan Diaconescu, care va câștiga ceva la alegeri, puțin speră ei, dar după aia, mamutul poate fi lichidat, iar prada împărțită între grupurile de interese”

  http://www.evz.ro/detalii/stiri/Dncu-despre-privatizarea-Oltchim-Nimic-nu-ar-fi-fost-posibil-fr-imensa-prostie-gener-100262.html

  mar

  26/09/2012 at 8:02 pm

  • Buna Mar,
   E de fatada supararea. Cei doi protagonisti Ponta&Co respectiv DD au fost parteneri pana cand ceva s-a rupt.

   ion

   26/09/2012 at 8:16 pm

 29. Buna seara Diana,
  Eu am vorbit despre Toader ca si profesor univ. Este un profesionist in drept penal. In schimb d.p.d.v. moral e o canalie. Cat despre Kepler da ai dreptate cartea a fost tradusa sub numele de Lunaticii.
  Fascinanat destin

  ion

  26/09/2012 at 8:10 pm

 30. RIP Andy Williams
  Moon River 1961 (cintat de AudreyH in Mic dejun la Tiffanny )
  http://www.youtube.com/watch?v=flm4xcOyiCo

  lastnightmusic

  26/09/2012 at 8:17 pm

  • Asta e. fiecare cu drumul lui! RIP

   Theophyle

   26/09/2012 at 8:23 pm

   • A facut 85!

    Theophyle

    26/09/2012 at 8:25 pm

 31. Buna seara!
  Usor, usor, principalele masuri luate de USL sunt declarate neconstitutionale. Asemenea avalansa de evenimente neconstitutionale nu poate insemna decat ca a existat un plan si nimic din ce s-a intamplat nu este intamplator.

  ribelalu

  26/09/2012 at 8:27 pm

 32. Buna seara la toata lumea
  La B1 Tv d-na Pora tocmai i-a dat o zmetie lui musiu Pop (ala cu abilitati in manuirea faxului si copiatorului). Maimutoiul tocmai sustinea ca n-a fost timp din aprilie pana in septembrie, pentruca nu era timpul fizic disponibil. La care d-na Pora l-a intrebat: „dar de suspendari ati avut timp, ca trei luni ati mancat numai politica pe paine”.

  Alex

  26/09/2012 at 9:14 pm

 33. Ma refeream la timpul fizic necesar pentru privatizarea Oltchim. Sorry.

  Alex

  26/09/2012 at 9:32 pm

 34. L-au relansat pe Vadim, este in forma de zile mari, 😦

  mar

  26/09/2012 at 9:44 pm

 35. Pentru interesati pe Politeia Europeana: MRU despre: “Relatiile germano-romane: ce ne uneste, ce ne desparte”

  MRU despre: “Relatiile germano-romane: ce ne uneste, ce ne desparte”

  http://politeiaeuropa.wordpress.com/2012/09/26/mru-despre-relatiile-germano-romane-ce-ne-uneste-ce-ne-desparte/

  Theophyle

  26/09/2012 at 9:48 pm

  • Clasa inalta.
   Si din vorba oficiala se vede.

   A A

   26/09/2012 at 10:28 pm

 36. Referitor la comunicatul AEP privind fraudarea voturilor eu inteleg urmatoarele:
  1. au fost fraudate 118.881 de voturi, prin metoda votului multiplu
  2. 47.386 CNP-uri fantoma
  3. 3685 de înregistrări pe listele suplimentare, datele personale sunt trecute de mână ca şi când au fost la votare dar nu apar şi semnăturile. Acestea au un potenţial de vot multiplu.
  4. 90.457 de înregistrări din listele permanente la care nu apar semnăturile votanţilor ci menţiunea votat cu urna mobilă, volantă sau specială. “Un caz mai special – catalogat aşa de vicepreşedintele AEP
  Plus ca acelasi vicepresedinte a specificat ca nu au putut verifica mortii care au votat si nici nu poate raspunde persoanelor care au boicotat si care au facut cerere la Autoritate pentru a vedea daca in dreptul numelui lor exista semnaturi.

  ion

  26/09/2012 at 9:54 pm

  • numai astea-la prima citire-inseamna cca 150 mii
   la 8,( milioane inseamna deja aproape 2 pct
   e deja enorm!!!multi^licat ,probabil ca frauda e undeva intre 5-10 pct

   intimplator

   26/09/2012 at 10:06 pm

 37. @ion
  chapeau bas/ cu dvs si @ cetatean nici nu mai am nevoie de avocati
  multumesc

  intimplator

  26/09/2012 at 10:00 pm

  • merci si eu, daca as fi avocat de meserie, nu as comenta pe blog 😉

   Cetatean

   26/09/2012 at 10:12 pm

   • Ai fi plin de bani si nu ne-ai mai baga in seama!

    cedric

    26/09/2012 at 10:19 pm

    • nu de asta. Niciodata nu am alergat dupa bani. As fi ingropat in hartoage!!!

     Cetatean

     26/09/2012 at 10:20 pm

     • pentru buna regula:hartoage de 500 ron sau 500 eur?

      intimplator

      26/09/2012 at 10:23 pm

 38. frauda asta e gasita asa, „din teava”. Frauda mare e la categoria morti, locuitori in alte orase, semnaturi false si urne mobile nesolicitate.

  Cetatean

  26/09/2012 at 10:06 pm

 39. poate ca link-ul a fost deja dat(daca da,scuze nu l-am vazut din neglijeta)
  inca o dovada despre rolul nefast al mediei,sau,mai bine zis ticalosenia mediei din romania

  http://www.adevarul.ro/actualitate/Documente_suspecte_in_cazul_-Unghiera_lui_MRU_0_781122170.html

  intimplator

  26/09/2012 at 10:22 pm

  • n-am fost clar: nu link-ul e ticalos ci cei care au preluat cu buna stiinta sau pe nemestecate aiurelile marelui teodprescu=pr ul lui pontacand se va lamuri media ca tipul e un mare zzero si , e singuruln

   intimplator

   26/09/2012 at 10:27 pm

   • MRU a reactionat cu o anumita inertie. Acum, ca a cerit oficial RAPPS informatii, se a verifica. Insa a doa oara va fi mai pe faza.

    Cetatean

    26/09/2012 at 10:34 pm

    • City,

     raul a fost facut, cui ii mai pasa ce o sa spuna cei de la RAPPS? Cei ce au crezut aceasta mizerie nu doresc sa vada realitatea, plus ca cei de la antene nu vor spune nici o vorbulita din adevarul ce o sa fie dovedit. Iar cei ce au inghitit-o pe nemestecate o sa zbire cat ii tin bosogii ( ca si in cazul flota). O s-o tina pe-a lor.

     mayausa

     26/09/2012 at 11:22 pm

 40. Buna seara!:-)

 41. Buna seara Intamplator,
  Multumesc pentru apreciere dar eu raman credincios CHIMIEI.
  City ce-i spuneam mai sus lui Theophyle despre MRU anul acesta trebuie sa indrazneasca si sa-si foloseasca intuitia vorba jumatatii mele aceste calitatii ii sunt scrise in stele

  ion

  26/09/2012 at 11:07 pm

 42. Urșii trebuie tratați ca niște egali de către oameni, așa că revista Kamikaze în colaborare cu niște ONG-uri, nu le știți voi, propune următoarele măsuri menite să schimbe mentalitățile în ceea ce-i privește pe urși:

  > Locuri fără admitere în facultăți pentru ursuleți;

  > Finanțări de la guvern pentru conservarea celor trei tradiții ale lor: hibernatul, dansul și furtul din gospodării;

  > Tomberoane sociale alimentate de primării;

  > Scutire de la plata taxei radio-tv pentru urșii care atacă doar în satele neelectrificate;

  > Piste pentru biciclete de circ;

  > Locuințe sociale în Ferentari pentru familiile sărace de urși și Victor Ciutacu;

  > Interzicerea folosirii cuvîntului “urs”, deoarece are conotație negativă. Acesta va fi înlocuit cu urrs sau ursuleț;

  > Popularizarea portului tradițional al urșilor;

  > Emisiune la TVR pentru minoritatea urșilor, prezentată de Viorel Lis

  > Promovarea intensă, pe posturile de muzică, a cântăreților urși. Marius Moga va fi obligat ca, în colaborare cu Marius Țeicu, să scrie melodia ”Eu iarna nu dorm” pentru un urs mai musculos.

  > Deparazitarea urșilor și eradicarea unor boli specifice, cum ar fi SIDA, Sifilis, Hepatita C;

  > Fiecare patrulă de Poliție din zonele montane va avea în componență un urs;

  > Înființarea, în cadrul faculăților de litere, a unei secții de română-ursă;

  > Aprobarea unei parade a urșilor anuală, prin centrul fiecărei mari capitale;

  > Acordarea libertății de a-și alege un rege internațional al urșilor;

  > Legalizarea căsătoriilor între urșii mici sau urșii adulți de același sex;

  > Pedepsirea aspră a oamenilor care neagă holocaustul urșilor;

  > Interzicerea bancurilor cu urși și înlocuirea lor cu unele cu țigani;

  > Un reprezentant al urșilor să fie acceptat la următoarea licitație pentrul Oltchim;

  > O zi pe săptămână, Animal Planet să fie televiziunea poporului;

  > Fiecare club să aibă toaletă specială pentru urși, marcată special; mai exact, fiecare club va avea trei intrări la baie: pe prima va scrie “Doamne”, pe a doua “Domni”, pe a treia “Labă”;

  > Ambalajele din gunoaiele de la marginea orașului să aibă o etichetă cu ingredientele și conținutul caloric;

  lastnightmusic

  26/09/2012 at 11:09 pm

  • Nope lastnightmusic,
   Contract colectiv de munca inregistrat la tribunal, iar Guvernul sa-l includa in scrisoarea de intentie catre FMI.

   ion

   26/09/2012 at 11:13 pm

 43. http://www.romanialibera.ro/actualitate/europa/batman-asasinul-dreptei-278644.html

  Articolul reflecta bine mega scandalul italian .
  Ultima ancheta e doar ultima din o serie care a lovit toate partidele .
  Inceputa cu „cel mai cinstit partid” 🙂 Lega Nord unde finantarea publica cu bani a partidului devenise portofel a familiei Bossi pentru achizitia de masini , calatorii in locuri exotice , cadouri facute de fiu logodnicei ,etc 🙂
  Nici cei din partidele de stinga nu au fost salvati . Si acolo a fost descoperit ca 20 milioane euro au fost delapidate in interesul personal a conducerii .
  Si uite asa se mira toti de cresterea evaziunea fiscale , ca cetateanul de rind scuipa pe partide si politicieni . 🙂
  20 miliarde euro costa politica in Italia . Bineinteles ca pe fondul sacrificilor cerute cetatenilor prin noi taxe , impozite , acest „drept cistigat” al politicienilor de a impartii banii (tot mai multi) fara nici un control , e de neatins . 😦

  stefan60

  26/09/2012 at 11:43 pm

  • Cedric,
   Pasarea Mona malai viseaza. Stai sa vezi cand va aparea echipa de procurori europeni „Comisia Europeana doreste sa puna totul la punct pana in luna iunie. Lituania va detine presedintia Consiliului in cea de a doua jumatate a anului viitor, asa ca va avea un rol important de jucat”, a declarat miercuri, la Vilnius, directorul OLAF, Giovanni Kessler .

   ion

   27/09/2012 at 12:02 am

 44. Buna seara,
  Multumim pentru sustinerea voastra in numele lui Teodor Maries.

  La sedinta Forta Civica de azi am decis in unanimitate si, cu voia dvs., va invit sa cititi comunicatul filialei Timiş: http://fortacivicatimis.ro/2012/09/comunicat-de-presa-26-septembrie-2012/

  Theophyle,

  Ca si pentru tine si pentru noi Teodor Măries este un simbol. Unul pe care incercam sa-l redam timisorenilor care sunt invitati sa aleaga intr-o zi de decembrie intre impostura USL si verticalitate, intre beneficii feudale tip GRIVCO si sacrificiu pus in slujba adevarului. Va fi un test pentru toti si sper sa-l trecem cu brio.

  O seara buna.

  Andrei

  27/09/2012 at 12:00 am

 45. Theophyle, am si eu o mica problema legata de Forta Civica. Pe ce adresa de e-mail as putea sa te contactez?

  Alexandru

  27/09/2012 at 12:24 am

 46. Buna dimineata, Theophyle, buna dimineata all.
  Aveti dreptate. E greu sa vorbesti despre oameni ca Maries, Elisabeta Rizea sau Ion Gavrila-Ogoranu, E greu sa vorbesti despre simboluri . Orice-ai spune, pare oarecum plat in comparatie cu faptele lor. Respectul nostru fata de ei nu incape si nu satura in aceeasi masura.
  Dar.
  Ma gandesc cu amarala: cu cat mult rau trebuie sa ne batem , ca sa fie ele, simbolurile, nevoite sa mai dea inca o lupta, si inca una ? Iar raul sa nu fie, nici dupa douazeci de ani, invins?

  Lup Alb

  27/09/2012 at 1:43 am

 47. Teodor Mărieş în dialog cu Angela Băcescu (revista „Europa”, iunie 1991): http://mariusmioc.wordpress.com/2011/06/13/teodor-maries-in-dialog-cu-angela-bacescu-iunie-1991/

  mariusmioc

  27/09/2012 at 2:25 am

 48. Buna Dimineata,
  Postare noua!

  Theophyle

  27/09/2012 at 8:20 am


Comentariile sunt închise.