Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

Revista Presei – 25 Septembrie / Ponta: să vina ruşii!

Bună dimineata intr-o zi de marti. Marţi, vremea va fi caldă pentru această dată, în special în regiunile extracarpatice. Cerul va fi de la variabil la senin, cu înnorări în cursul zilei în nord-vestul, nordul şi centrul ţării. Vor fi averse şi, trecător, descărcări electrice în Maramureş, pe arii restrânse în Crişana, Transilvania şi jumătatea de nord a Moldovei şi izolat în Banat. Vântul va sufla moderat, cu unele intensificări la munte. Temperaturile maxime se vor încadra de la 19…20 de grade în nord-vest până la 33 de grade în sudul extrem. Minimele temice vor fi cuprinse, în general, între 8 şi 18 grade. Noaptea, în zonele joase, izolat se va semnala ceaţă.

În Bucureşti:    Vremea va fi caldă pentru această dată. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 31…32 de grade, iar cea minimă de 13…15 grade.

Curs valutar BNR    valabil azi: 1 EURO = 4. 5176   RON; 1 USD = 3. 4977     RON; 1 EURO = 1. 2916 USD; Francul elvetian 3. 7363  RON. Gramul de aur 197.8096 RON.

Deficitele companiilor de stat și presiunea lor asupra cetățeanului. Sub presiunea FMI, a Băncii Mondiale, a Comisiei Europene, a scrisorilor de intenție și a angajamentelor pe care guvernele și le-au luat față de finanțatori, a început o adevărată campanie de privatizări, reformări și modernizări în companiile de stat. Modul cum se fac toate acestea comportă o altă discuție. Deocamdată să ne uităm cât ne costă supraviețuirea acestor coloși în economia românească și din ce au trăit și încă mai trăiasc ei astăzi. Marile întreprinderi de stat au supraviețuit prin neplata sistematică a taxelor și impozitelor către stat. De pildă, Oltchim a acumulat datorii de circa 400 milioane euro către bugetele statului, pe lângă cele 300 milioane euro datorate creditorilor privați. ezultatul a fost că sănătatea, pensiile, protecția socială sau sprijinirea șomerilor au necesitat transferuri de la bugetul de stat. Mai mult, datoriile sunt în continuă creștere, ceea ce înseamnă că măsurile luate nu avut afect și va fi necesară privatizarea acestor mari companii rămase sub controlul statului. Alături de Oltchim, se află Compania Naționala de Căi Ferate (CFR), cu datorii de aproape 2,5 miliarde lei (peste 500 de milioane de euro), din care 1,5 miliarde lei sunt dobânzi și penalități (ceea ce spune totul despre acumularea istorică de deficite, deși Fiscul reclamă, oarecum paradoxal, 161 milioane lei impozit pe venit). Integral in GdeG.

Cine i-a deschis lui DD porţile către Oltchim. Schimbarea pe ultima sută de metri a strategiei de privatizare convenite  încă din primăvară i-a alungat pe marii investitori. În acelaşi timp, cerinţa ca ofertanţii să prezinte doar o scrisoare de  bonitate în locul garanţiei bancare a făcut posibilă candidatura unei persoane fizice (Dan Diaconescu) la preluarea celui mai mare combinat petrochimic. Controversele iscate după ce omul de televiziune Dan Diaconescu şi-a adjudecat pachetul majoritar de acţiuni ale combinatului petrochimic Oltchim au ca punct de plecare însăşi strategia de privatizare a colosului de la Râmnicu Vâlcea. În primul rând, caietul de sarcini a fost întocmit în aşa fel încât să fie posibil ca inclusiv o persoană fizică (nu doar cele juridice) să aibă acces în cursa pentru adjudecarea pachetului licitat. Dacă o persoană juridică, o companie, vine la licitaţie cu garanţii bancare, bilanţuri şi diverse documentaţii privind soliditatea afacerilor sale, o persoană fizică (în cazul de faţă Dan Diaconescu) nu poate să vină decât cu un CV, un certificat de cazier, un certificat fiscal şi o scrisoare de bonitate din partea unei bănci. Şi totuşi, organizatorul licitaţiei Oltchim a acceptat ca ofertanţii să vină doar cu scrisori de bonitate bancară, asigurându-i astfel accesul omului de televiziune Dan Diaconescu în cursa pentru Oltchim. Integral in Adevarul.

Ion Cristoiu către Mihai Gâdea: „De ce m-am sucit? De-al dracului!” Editorialistul EVZ spune că Mihai Gâdea îi datorează cariera şi dezvăluie ce anume l-a făcut pe realizatorul de la Trustul Intact să-l atace atât de dur într-o emisiune anunţată, în stil OTV, ca fiind prima dintr-o serie de „mari dezvăluiri”. Despre emisiunea lui Mihai Gâdea, difuzată duminică seara de Antena 3 şi care a avut ca unic scop denigrarea lui Ion Cristoriu, analistul politic vorbeşte cu detaşare, afirmând că a aflat despre răutăţile vehiculate de la avocatul său. Ca gazetar, eu nu aş fi consacrat atâta timp în prime time unui jurnalist pentru că, şi dacă această emisiune era critică, se recunoştea de fapt că cel atacat este o personalitate. Mai ales că tema acestei emisiuni, anunţate de dimineaţă în stilul OTV, adica ceva cu dezvăluiri senzaţionale, era „Enigma sucirii lui Ion Cristoiu”. Cu alte cuvinte, de ce, după o perioadă de patru ani de critică a lui Traian Băsescu, Ion Cristoiu nu îl mai atacă. Fără falsă modestie vreau să vă spun că nu cred că publicul este ros de întrebarea de ce Ion Cristoiu nu îl mai critică pe Băsescu.Pentru că răspunsul este foarte simplu. Pentru că, din 1961 de când fac gazetarie, m-am sucit, cum spune acum domnul Gâdea, de nenumărate ori. Nici eu nu mai ştiu de câte… Eu sunt cel care l-a susţinut, în EVZ, pe Emil Constantinescu. Atunci când a început să repete, în calitatea lui de preşedinte, greşelile lui Ion Iliescu, am început să îl atac. După ce a terminat mandatul şi a început să-i coboare steagul, tot eu am fost singurul jurnalist care i-a dat o mână de ajutor. Dacă domnul Gâdea m-ar fi întrebat direct, i-aş fi răspuns că am o slăbiciune şi anume aceea că, automat când o personalitate politică este adulată de toată presa, aşa cum s-a întâmplat cu Traian Băsescu din perioada 2005-2009, eu reacţionez instinctiv invers, criticândul. De asemenea, când respectivul „pică” şi este călcat în picioare de toată presa, eu îl apăr. Integral in EVZ.

Cui a promis Oprescu să facă din Bucureşti o capitală la Dunăre. Primarul general Sorin Oprescu a declarat luni, la Conferinţa Europeană a Oraşelor şi Regiunilor Dunărene, că este extrem de important ca Bucureştiul să devină capitală la Dunăre, jucând totodată un rol central în atingerea obiectivelor de cooperare regională ale Uniunii Europene.  „Este extrem de important ca Bucureştiul să devină capitală la Dunăre, cu atât mai mult cu cât acesta reprezintă un pol de dezvoltare pentru România, pe de o parte, dar şi unul dintre cele mai importante centre economice, culturale şi universitare din Europa Centrală şi de Sud-Est. Din acest motiv, Bucureştiul trebuie să joace un rol central în atingerea obiectivelor de cooperare regională ale Uniunii Europene. Trebuie să acţionăm rapid pentru a pune în adevărata sa valoare întreaga capacitate ştiinţifică, universitară, financiară, culturală a Bucureştiului pentru atingerea obiectivelor Strategiei UE pentru Regiunea Dunării”, a spus primarul general al Capitalei, la evenimentul desfăşurat în Viena. Cu acelaşi prilej, Oprescu a precizat că municipalitatea bucureşteană îşi doreste şi este în măsură să finalizeze proiecte deja începute, dar şi să demareze unele noi, care să genereze locuri de muncă şi să ajute la dezvoltarea turismului. La finalul conferinţei, primarul general a propus ca următoarea Conferinţă Europeană a Oraşelor şi Regiunilor Dunărene să aibă loc la Bucureşti, în octombrie 2013. Integral in Gandul.

Guvernul recunoaşte oficial eşecul Oltchim. Ponta: Privatizarea se reia la anul. Privatizarea Oltchim a eşuat la doar trei zile după ce Dan Diaconescu a fost declarat câştigătorul licitaţiei organizate de Ministerul Economiei. Contractul între Dan Diaconescu şi statul român nu a mai fost semnat ieri, aşa cum fusese convenit anterior, şi, tot ieri, premierul Victor Ponta a anunţat că Executivul pe care îl conduce pregăteşte reluarea procesului de privatizare la începutul lui 2013. Între timp, la Râmnicu Vâlcea muncitorii de la Oltchim încep să se îndoiască de intenţiile „salvatorului DD” şi ale premierului, iar în interiorul PNL, care controlează Ministerul Economiei prin ministrul Daniel Chiţoiu, sporesc criticile aduse procesului de privatizare. „Oamenii au fost minţiţi de dom­nul Diacones­cu, Mesia, Salvatorul… care a venit să preia el combinatul. Nu l-a preluat, pentru că nu are nici cele 45 de milioane euro pentru acţiuni, nu are nici cele 100 de milioane pentru Arpechim, nu are cele 150 de milioane de euro pentru restul datoriilor”, concluziona ieri Victor Ponta eşecul senzaţionalei privatizări a Oltchim. Invocând lipsa unor „clauze, prevederi şi anexe”, plus că „tot contractul este diferit faţă de cel pe care l-am agreat când am participat la privatizarea Oltchim”, Dan Diaconescu n-a mai semnat ieri contractul de privatizare la sediul Ministerului Economiei, lăsând în ceaţă angajaţii, milioanele de euro pregătite pentru preluare şi repornirea combinatului, misterosul investitor pe care l-ar folosi ca paravan. Integral in Romania Libera.

Urmaşul Regelui se stabileşte în România. Principele Nicolae, al treilea în ordinea succesiunii la tron, soseşte mâine în ţara noastră. Principele Nicolae, fiul Principesei Elena (cea de-a doua fiică a Regelui Mihai), urmează să se stabilească mâine în România, conform unor surse apropiate Casei Regale. Tânărul de 27 de ani, cel de-al treilea în ordinea succesiunii la tronul României, va prelua o parte dintre activităţile publice ale Casei Regale a României. În 2010, Principele Nicolae a primit, în cadrul unei ceremonii solemne organizate la Palatul Elisabeta, titlul de Alteţă Regală, la împlinirea a 25 de ani. Totodată, bunicul său, Regele Mihai I de România, i-a acordat decoraţia „Nihil Sine Deo”. Nicolae a fost prezent, de mai multe ori în România, în ultima vreme. La 30 decembrie 2007 s-a stabilit Noul Statut al Casei Regale prin care nu se mai aplică legea salică (care interzicea accesul femeilor la tronul României). Primele două succesoare au devenit, astfel, fiicele cele mari ale Regelui, Margareta şi Elena. După ele – Nicolae! n primul interviu acordat presei din România, Principele Nicolae spunea, în 2008, în ziarul „Cotidianul”, că nu stăpâneşte limba română (nici cât să se descurce pe un peron de gară), dar că, dacă românii îl vor vrea, nu va refuza invitaţia la tron. Principele Nicolae este o figură puţin cunoscută românilor. Una dintre rarele ocazii în care a putut fi văzut a fost acum 20 de ani, când Regele Mihai l-a prezentat din balconul Hotelului Continental drept viitorul rege al României. Nicolae avea în 1992 doar 7 ani. Integral in Adevarul.

Vîntu l-a pus pe Nicolae Popa să delapideze 7 milioane $. Probele administrate de procurori, în dosarul prăbuşirii FNI, pun în lumină modul în care au fost deturnate sume importante de bani, prin operaţiuni economice secrete. Procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au finalizat cercetările şi au dispus, prin rechizitoriu, punerea în mişcare a acţiunii penale şi trimiterea în judecată a lui Sorin Ovidiu Vîntu – aflat în prezent în executarea unei pedepse privative de libertate într-o altă cauză – pentru spălare de bani (două fapte) şi instigare la delapidare. Potrivit probelor administrate în acest dosar, în perioada premergătoare prăbuşirii Fondului Naţional de Investiţii, respectiv decembrie 1999-martie 2000, Sorin Ovidiu Vîntu l-a determinat pe Nicolae Popa, care avea calitatea de preşedinte-director general la SC Gelsor SA şi director executiv la SC Sov Invest SA, să delapideze din patrimoniul FNI sumele de unsprezece milioane de  lei (112.289.316.546 lei vechi) şi diferenţa de două milioane lei (25.114.313.560 lei vechi), rezultată din creşterea în timp, nereală, a valorii unităţii de fond, ceea ce întruneşte elementele constitutive ale instigării la delapidare. „Inculpatul Vîntu Sorin Ovidiu a acţionat cu intenţie directă calificată prin scop, sumele de bani delapidate fiind folosite în interesul său, intenţia acestuia rezultând din derularea temporală a faptelor, dar şi din acţiunile sale”, potrivit procurorilor Parchetului instanţei supreme. Integral in Romania Libera

Dezvăluiri EVZ după 21 de ani de la Mineriada din ’91! Ce fac azi personajele mineriadei din 25-28 septembrie 1991? Pe unele le vedem încă la televizor, altele au dispărut, iar despre altele nu s-a vorbit deloc de două decenii. Azi, 25 septembrie, s-au împlinit 21 de ani de la mineriada condusă de Miron Cozma, care l-a făcut să demisioneze pe premierul Petre Roman. În tot acest timp, Valea Jiului s-a tot afundat într- o groapă a sărăciei, Miron Cozma a ieşit din puşcărie în decembrie 2007, iar Iliescu a fost scos de sub urmărire penală pentru o altă mineriadă, cea din 1990, Petre Roman şi-a schimbat viaţa de familie şi orientarea politică… Aceasta ar fi pe scurt, evoluţia personajelor principale. Sunt însă informaţii rămase în sertarul amintirilor acelui septembrie 1991, peste care ar trebui să nu tragem oblonul uitării sau să lăsăm să se perpetueze periculos declaraţiile de azi ale protagoniştilor. Miron Cozma este azi însurat, pentru a doua oară de la ieşirea din puşcărie, cu solista Marinela Niţu. Când se plictiseşte sau prinde un moment potrivit, provoacă scandal public, comportându- se ca ortacul-şef de acum 21 de ani. Urlă apoi în microfoanele reporterilor că el a fost deţinut politic, că n-are nicio vină pentru cele întâmplate în septembrie 1991 sau în 1999, că a fost victima jocurilor politice ale lui Iliescu şi Radu Vasile. Posibil, dar vina lor nu o anulează pe a lui. Documentele anchetatorilor din anii 1991-1992 consemnează clar, pe baza declaraţiilor unor mineri, lideri ai sindicatelor, precum şi altor martori cum Miron Cozma a decis de unul singur declanşarea grevei generale şi plecarea spre Bucureşti a gloatelor de ortaci, adunate în curtea Exploatării Miniere Vulcan în ziua de 23 septembrie 1991. Integral in EVZ.

Itar-Tass: Victor Ponta invită investitori ruşi la Oltchim. Premierul Victor Ponta a invitat investitorii ruşi la privatizarea combinatului chimic Oltchim, comentează pagina online a agenţiei de presă Itar-Tass. „Mi-aş fi dorit ca şi la Olchim să fi avut un mare investitor din Rusia” fiindcă „mă gândesc în primul rând, la siguranţa locurilor de muncă” şi mai puţin la „spectacole mediatice”, scrie Itar-Tass, parafrazând declaraţiile lui Victor Ponta de la Slatina. Aceste declaraţii au fost făcute ca urmare a scandalului izbucnit în jurul privatizării combinatului chimic Oltchim, scandal care a „erupt”, potrivit Itar-Tass, odată ce magnatul media Dan Diaconescu „a refuzat să semneze astăzi contractul”. „Nu am putut semna acest contract, întrucât lipsesc clauze, prevederi şi anexe, iar tot contractul este diferit faţă de cel pe care l-am agreat când am participat la privatizare”, a anunţat Diaconescu, notează Itar-Tass. În schimb, anunţă agenţia de presă rusă, Dan Diaconescu a recunoscut că nu are cei aproximativ 50 de milioane de euro necesari pentru achiziţionarea a 54,8% din acţiuni, dar a adăugat că în spatele său „stau forţe serioase”. Agenţia de presă rusă încheie articolul cu afirmaţia lui Ponta că privatizarea Oltchimului va continua anul viitor întrucât cumpărătorul nu a avut bani şi nici dorinţa de a-l cumpăra.Mediafax

Ştiri Europene – 25 Septembrie 2012 / incidente în Marea Chinei de Est

Va urez o zi buna!

Written by Theophyle

25/09/2012 la 7:55 am

60 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Bună !
  Să vină rușii ? Păi domnul copy- paste Ponta nu știe faptul că Gazprom , ca exemplu, nu se supune regulilor europene ? Asta ne trebuie nouă ?

  dictaturajustitiei

  25/09/2012 at 8:07 am

 2. Buna dimineata tuturor. Ponta are idei putine si fixe si le repeta ca papagalul.

  clemycali

  25/09/2012 at 8:10 am

 3. ‘Neata,
  Ar fi posibil ca DD sa fi fost promovat din motive strict electorale? Cei mai multi nemultumitii voteaza de regula cu noii veniti, care anul asta sint FC si PP. FC are un presedinte care a fost PM asa ca replica a fost un alt presedinte care cumpara fabrici si uzine pt poporul roman. Stau lucrurile chiar asa de rau? Atunci radicalii care argumentau acum citiva ani ca tot ce vedem la stinga si dreapta e doar FSN au avut dreptate.
  Politica in Romania inseamna doar doua tabere care se bat intre ele cu un popor autist prins la mijloc.

  Tio

  25/09/2012 at 8:11 am

  • Plus ca a fost compromisa orice viitoare tentativa de privatizare. Monopolurile de stat sint singurele care pot fi delapidate fara frica acum cind bugetul e sarac si justitia isi arata coltii.

   Tio

   25/09/2012 at 8:14 am

   • fostul director OLtchim – Roibu – are o avere de vreo 980.000 euro,
    deh, bugetar, nu?

    skorpion

    25/09/2012 at 8:17 am

    • n-ar fi fost nici o problema cit are,daca oltchimul ar fi fost cel putin pe zero financiar

     intamplator

     25/09/2012 at 8:44 am

    • nu cred…de fapt nu se stie ce avere are si daca firmele capuse care au devalizat combinatul, nu sunt cumva proprietatea lui , prin acte notariale secrete.

     val1ca

     25/09/2012 at 3:52 pm

  • DD ia voturi de la PSD nu de la FC.

   clemycali

   25/09/2012 at 8:34 am

   • Atunci de ce i-ar pune guv. Ponta( activ si planificat) la dispozitie o asa ocazie de publicitate?

    Tio

    25/09/2012 at 9:04 am

    • o mica idee: poate era pregatit pentru altcineva… care sa ia pe persoana fizica. Sa nu uitam ca mai urmeaza niste privatizari interesante, si regulile pot fi aceleasi.

     mac gregor

     25/09/2012 at 9:14 am

 4. neata,

  din pacate si acest caz – Oltchim – continua erodarea imaginii externe a Ro.
  tara incompententa cu guvernanti smecheri si incompetenti…..

  skorpion

  25/09/2012 at 8:11 am

 5. buna dimineata
  si care-i ” problema” cu datoriile companiilor de stat;
  cei tineri au uitat -sau nu stiu- o zicere din vremea” socialismului”
  care suna cam asa” ce-i al nostru e si al meu,ce-i al meu e numai al meu”
  cam asa si cu companiile de stst-pierderile sunt ale noastre,sifonarile sunt ale mele
  cu oltchimul ,repet ce am spus de la inceput-cred ca este inceputul sfirsitului lui ponta
  de unde ia el,ponta, timp de multe luni-pina zice el” se privatizeaza” banii pentru mentinerea companiei?-
  ce face cu fmi: daca nu se privatizeaza pina la sf sept trebuie anuntat falimentul companiei-cel putin asta si-a asumat guvernul prin semnatura pe memorandum a lui don georgescu
  oricum o da oltchimul e la categoria ” fosta-i lele ,cit ai fost”sa zicem ca declara insolventa: are salarii de platit de 3-4 milioane euro/luna
  nu are cashflow pentru materii prime ca sa reia cit de cit productia
  si daca reia productia ,asigura vinzarile sumele necesare de operare?
  orice materie prima va fi cumparata cu plata in avns ,orice vinzare va fi pe credit/doar nu va inchipuiti ca vinzatorii/cumparatorii vor fi niste buni samarineni si nu vor profita de faptul ca oltchim e la zid;
  sa presupunem ca declara incolventa si are cashflow minim pentru operare:
  materiile prime pot fi folosite dupa min 30 zile de la data platii;
  banii pe ce vinde intra in conturi cam dupa 45 zile de la livrare
  e un delta de timp de 60-90 zile timp in care trebuie alti bani..,cine ii asigura
  vine iarna=decembrie si prima jumatate de ian e moarta practic pentru produsele oltchim /vorbim de industrie nu de pomi de craciun sau cadouri
  rusii si investitiile: de ce ar investi in oltchim?pentru influenta politica? o obtin mult mai ” ieftin” investind in alde gusa sau altii ca el

  intamplator

  25/09/2012 at 8:42 am

 6. oltchim..inca
  in acest moment piata produselor chimice nu e favorabila oltchim;piata naturala e eu;si nu prea se misca…
  china e concurenta directa;asia iese din discutie
  OM: la fel ca asia
  ramine turcia: nu ar putea absorbi tot ce teoretic produce oltchim

  intamplator

  25/09/2012 at 8:47 am

 7. buna ziua ALL. In afara de cifrele vehiculate in presa, am auzit ieri spusele sefului de sindicat de la Oltchim: 3,5 mil. euro (speram sa fie ron) fond de salarii LUNAR si 26 salarii compensatorii in caz de concediere. Care e NEBUNUL vestic care sa preia aceasta gaura neagra (ochii si pe conditiile IMBECILE ale contractului de privatizare – in special pe pastrarea locurilor de munca)?????? Cine se aseaza pe dinamkita cu fitilul deja aprins? Unul zdravan la creier asteapta insolventa sau orice stinge fitilul si vine sa cumpere ceva palpabil. Nici DD nu e atat de nebun: in contractul propus nu erau trecute cifrele la zi (deci nu stie cat e de mare gaura, asa ca alde Ponta pot jongla ulterior cifra) si nici rezultatele controalelor in curs (adica trebuia sa cumpere cu ochii inchisi). Seamana cu practicile politiei: prinde un borfas si ii pune in carca toate dosarele cu autor necunoscut pe care le au.

  cinic

  25/09/2012 at 8:47 am

  • Ziua buna la lumea buna! Fortza fie cu voi!
   @Cinic: calculul asta l-am facut si eu: 3,5 milioane Euro la 3300 angajati, rezulta un salariu mediu de peste 1000 euro lunar la Oltchim. Ma cam indoiesc ca macar jumate dintre lucratori primesc 500 de euro, nu 1000. „Compensatia” cred ca e la posturile de conducere.

   blog de caine rau

   25/09/2012 at 8:54 am

   • Buna dimineata 🙂
    brut 1000 euro, (media) insemna net in jur de 500/550 Euro. – Restul sunt contributii angajati + angajator, daca intra contributiile totale (aka cele ce se platesc la total fond de salar (accidente, handicapati, solidaritate, etc…) ).

    DanSu

    25/09/2012 at 9:14 am

    • Media salariala (net) ar fi de 2400-2500 lei cam cu 80% mai mare decat castigul net pe economie – cf INSSE http://www.insse.ro/cms/files/arhiva_buletine2012/bsl_6.pdf
     Pentru petrochimie (in romania), e cam media ba chiar putin sub. (comparabila cu industria extractiva)
     Normal ca se pune si distributia salariului (probabil salariul median) – dar asta e alta poveste – indicatorul nu apare.

     DanSu

     25/09/2012 at 9:22 am

    • @DanSu, cans spun bani de salarii, nici prin cap nu le trece sa se gandeasca la taxe, ei socotesc nevoia de cash, crede-ma! Chiar, ce datorii la stat o avea Oltchim pentru salarii?

     blog de caine rau

     25/09/2012 at 10:45 am

 8. Buna dimineata,
  Pe Politeia Europeana puteti citi: Ştiri Europene – 25 Septembrie 2012 / incidente în Marea Chinei de Est

  http://politeiaeuropa.wordpress.com/2012/09/25/stiri-europene-25-septembrie-2012-incidente-in-marea-chinei-de-est/

  Theophyle

  25/09/2012 at 9:02 am

  • Apropo de Europa si cretin-democratie am vazut ca a aparut cartea asta:
   Hans-Peter Schwarz/Helmut Kohl/Eine politische Biographie

   Tio

   25/09/2012 at 9:08 am

 9. o zi buna tuturor!

  Sare'n Ochi

  25/09/2012 at 9:16 am

 10. buna dimineata! „Azi, 25 septembrie, s-au împlinit 21 de ani de la mineriada condusă de Miron Cozma, care l-a făcut să demisioneze pe premierul Petre Roman.” – tataia ilici, sandramaua stalinista, e liber si azi -nici macar anchetat pentru dezastrele care le a servit Romaniei.

  zigzag

  25/09/2012 at 9:26 am

 11. Buna ziua 🙂

  mar

  25/09/2012 at 9:52 am

 12. Buna dimineata!
  Legea salica era parte a Constitutiei din 1923. Modificand unilateral Legea salica, regele Mihai renunta de fapt la Constitutia dupa care a guvernat.
  Conform Legii salice mostenitorii tronului Romaniei sunt principii germani de Hohenzollern descendenti ai fratelui regelui Ferdinand. Renuntarea unilaterala a regelui Mihai la vechiul statut al Casei Regale a avut un scop mult mai uman: pastrarea averii.
  Casa Regala nu este o familie ci o institutie iar regele Mihai nu ar fi trebuit decat sa fie administratorul acelei institutii. Averea personala e una si averea Casei Regale e cu totul alta. Si Carol al II-lea a avut avere personala care s-a impartit intre Mihai, Carol-Mircea (tatal lui Prins Pol) si Zizi Lambrino.

  ribelalu

  25/09/2012 at 10:07 am

 13. […] A INCEPUT PARUIALA PE PRIVATIZAREA OLTCHIM. Un lider liberal ar fi cerut DEMISIA ministrului Economiei […]

  • frate, frate, da’ branza (mai ales aia de Sibiu) e pe bani … 🙂

   entzi

   26/09/2012 at 12:09 pm

 14. bunä,

  Romania nu are rege, numai un fost rege , care a abdicat.
  un fost rege ce se läfäie in averea si fala fam. Hohenzollern,
  dar care s-a rupt de ea.un om care nu stie nici limba si nu poartä
  numele strämosilor, dar are pretentzie la avere. monarhia romanä-un mucegai.

  theo- nona

  25/09/2012 at 11:00 am

 15. Ziua buna
  Sint darimat datorita unei raceli cu efecte de febra .
  (am zis sotiei sa nu deschida geamul hublou din avion dar ea nu si nu 🙂 )
  Aspirina e linga mine si va stau pe cap . 😆 Bucurosi ? 🙂

  stefan60

  25/09/2012 at 11:04 am

 16. ilici criminalul, este fericit, filul ploii- plagiatorul mitoman PONTA,
  ii aduce Moscova la Bucuresti lui zombi, sä-l fericeascä.

  theo- nona

  25/09/2012 at 11:05 am

 17. o micä ” griputzä” de toamnä , zburdä peste tot.

  theo- nona

  25/09/2012 at 11:07 am

 18. Altul care pleaca din PDL, Doru Lese, motivul ..”.exces de democratie” :mrgreen: Sa intelegem ca unii sufera dupa dictatura…..si ca in PNL exista.
  http://www.romanialibera.ro/actualitate/politica/deputatul-doru-lese-si-a-anuntat-in-plen-demisia-din-pdl-si-trecerea-la-pnl-278380.html

  mar

  25/09/2012 at 11:19 am

 19. ce carachioslac este asta cu viitorul rege? poate la carnaval.
  väd cä in romania se proclamä regi,printzese,mostenitori,cum au poftä.
  cineva e dement.

  in frantza, germania, austria, existä descendentzi directzi de impäratzi si
  regi, dar nimeni nu cäpiazä ca in romania. nu fac paranghelii si aruncä
  baloane de säpun in aer, sunt oameni seriosi, ce cu demnitate se ocupä de
  afaceri, caritate etc. dar nu fac valvä si declaratzii belicoase ca
  mucegaiul romanesc.Romania este o Republicä, sper sä evoluieze, sä
  nu se intoarcä inapoi, cu metehnele si arivistii ei.

  theo- nona

  25/09/2012 at 11:22 am

 20. Buna ziua! 🙂

  radubotezatu

  25/09/2012 at 11:23 am

  • Salut Radu 🙂

   Anunt poporul politean ca Radu Botezeatu va discuta astazi la NasuTv cu Alexa la ora 24:00. Ii tinem pumnii si il vom privi. Succes Radu!

   Theophyle

   25/09/2012 at 11:46 am

   • Buna ziua,
    Va multumesc pentru anunt, insa discutia cu Alexa a avut loc aseara. Cred ca emisiunea poate fi vizionata in reluare pe site-ul Nasul. M-ar onora daca as primi feed-back pentru prima mea aparitie media.
    O zi buna.

    radubotezatu

    25/09/2012 at 12:04 pm

    • Mai radule :)\
     de ce eu stiu ultimul ce se petrece in targ? Ok am sa-l vad si am sa-ti comunic parerea mea 🙂

     Theophyle

     25/09/2012 at 12:12 pm

 21. probabil cä cel ce pleacä, are si el rahat pe coadä,

  ducä-se

  theo- nona

  25/09/2012 at 11:25 am

 22. pt. privatizarea de circ, suferintza oamenilor dela Oltchim,

  este vinovat, plagiatorul mitoman Ponta, cu guvernul escrocilor „cinstitzi”

  theo- nona

  25/09/2012 at 11:34 am

 23. plagiatorul mitoman Ponta , o tzine cu fanariotzii,
  säracul animal de grotä comunistä, a citit si
  el undeva si o tzine langa.

  theo- nona

  25/09/2012 at 11:48 am

 24. si Blaga va fi la Nasu, azi la 21.

  theo- nona

  25/09/2012 at 11:56 am

  • salut theo-nona 🙂
   sunt pur si simplu coplesit 😆

   Theophyle

   25/09/2012 at 12:13 pm

 25. Theophyle

  25/09/2012 at 12:14 pm

 26. Theo,
  imi „inchipu-iiii, ” stiu cä il adori

  theo- nona

  25/09/2012 at 12:15 pm

 27. hai cä mor de ras, cum se proclamä viitorii regi, ce nu stiu
  limba, nu cunosc romania, nu simt romaneste, dar vrea banii romanilor.

  sunt mai legitimi copii mei, desi crescutzi si näscutzi aici, stiu
  romaneste si sunt f. apropiatzi de ce si cum este Romania.

  si mai stiu si nemtzeste, ce „vanätorii ” de avere din fam Hohenzollern,
  nu stiu, isi reneagä strämosii ; dar le mänancä averea, scarbele.

  theo- nona

  25/09/2012 at 12:26 pm

 28. nu am gäsit emisiunea cu radubotezatu si Alexa.

  theo- nona

  25/09/2012 at 12:38 pm

  • O caut eu si am sa postez linkul mai tarziu!

   Theophyle

   25/09/2012 at 1:29 pm

   • Din cate stiu eu, doar emisiunile Nasul se pot vedea in reluare …

    Barengott

    25/09/2012 at 1:46 pm

 29. scuze, vor banii romanilor……………………..

  theo- nona

  25/09/2012 at 12:48 pm

 30. Buna ziua,
  am vazut conferinta de presa a primului-ministru.
  Vreau sa-i spun domnului Ponta ca imi depasteste puterea de intelegere cum poate un premier sa fie atat de superficial in gandire. Nu am vazut decat cu s-a spalat pe maini si a aruncat vina la toti, numai el nu are nicio vina. Domnule prim-ministru, un guvern serios, un premier care se respecta si isi respecta poporul, nu recurg niciodata la trucuri ieftine. Nu mai continuati sa ne considerati cretini! Pur si simplu ne radeti in nas si ne tratati ca pe niste idioti, vanzandu-ne gogosi! Este revoltator! Unicul lucru de bun-simt pe care-l puteti face este sa demisionati. Adunati-va, alegeti-va intre voi, numiti altul, dar scutiti-ne domnule de modul acesta de a va aborda poporul si de a NU rezolva problemele grave cu care ne confruntam.

  Giorgia

  25/09/2012 at 1:25 pm

  • salut Giorgia 🙂
   si eu, O MIZERIE!

   Theophyle

   25/09/2012 at 1:29 pm

 31. Declarie Ponta
  „Daca nu indeplineam procedura, nu intra scrisoarea noastra in board-ul nostru din 28 sept.”
  Acum avem dovada de ce privatizarea a fost facuta cu hei rup si de ce mereu sintem cu pantalonii rupti in cur .
  A fost mai important sa concentreze energiile pe demiterea presedintelui decit pe guvernarea unei tari cu toate problemele ei .
  Mereu incercam sa ingrasam porcul doar in ajun . Si atunci doar de frica FMI
  Bravo clasa politica .O noua figura de kkt pe plan international . Felicitari si tot asa inainte . 😦

  stefan60

  25/09/2012 at 1:30 pm

 32. O analiza buna pornita de la o situatie previzibila. Concluzia mea, in general o gogoasa/paine prea dospita colapseaza la prima schimbare a mediului ambiant, nu ca ar fi rau.
  Din nou Politia Cereasca a intrat in actiune 🙂
  http://www.ziare.com/oltchim/dan-diaconescu/dd-bomba-electroala-de-sub-procentele-usl-1192018

  mar

  25/09/2012 at 2:05 pm

 33. Ponta ; PLAGIATORUL MITOMAN, un incompetent parvenit
  s-a inconjurat de tampiti – escroci, dar –– ” cinstitzi „

  theo- nona

  25/09/2012 at 2:19 pm

 34. imi este milä de oamenii dela Oltchim, cat de prost fii;

  sä crezi cei 2 escroci populisti, DD si plagiatorul Ponta.

  nu existä cineva sä le deschidä ochii……… ” ar fi o ocazie”

  theo- nona

  25/09/2012 at 2:23 pm

 35. plagiatorul Ponta minte cu o seninätate infiorätoare,
  asta e periculos, pt. putere omoarä si pe mä-sa.

  theo- nona

  25/09/2012 at 2:25 pm

 36. Incepind cu 6 septembrie , China cumpara petrolul platind in yuan . Petrolul rusesc si cel iranian . respectivii vinzatori sint de acord
  Inceputul unei noi ordini valutare mondiale ?

  http://www.ilsole24ore.com/art/finanza-e-mercati/2012-09-25/cina-snobba-dollaro-paga-111255.shtml?uuid=AbCWZKjG

  stefan60

  25/09/2012 at 2:31 pm

 37. salutare, pe fuga 🙂 !

  A propos de Ponta si de declaratia citata de maestrul Stefan ” “Daca nu indeplineam procedura, nu intra scrisoarea noastra in board-ul nostru din 28 sept.”

  Sa nu ziceti ca nu am luat in calcul posibilitatea asta…

  https://theophylepoliteia.wordpress.com/2012/09/24/revista-presei-24-septembrie-administrati-de-escroci-si-idioti/#comment-274529

  ” Pe de alta parte, nu trebuie exclusa urmatoarea schema: Guvernul arata FMI ca a incercat sa privatizeze Oltchim, DD vine si “castiga” licitatia dar apoi nu mai plateste, incepe tevatura in Justitie, privatizarea este blocata sine die, pana ce FMI se satura sa astepte ca Guvernul sa faca ceva. Pana la urma, da bani Guvernului de pensii si salarii, in timp ce Guvernul va astepta un “investitor” strategic din Rusia sa ia combinatul, cara a fost intre timp bagat in insolventa”.

  Cetatean

  25/09/2012 at 3:06 pm

 38. Salut pe toata lumea,
  Postare noua!

  Theophyle

  25/09/2012 at 3:12 pm


Comentariile sunt închise.