Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

Revista Presei – 24 Septembrie / administraţi de escroci şi idioţi

Bună dimineata intr-o zi de luni. Vremea va fi predominant frumoasă, luni, şi mai caldă decât în mod normal în ultima decadă a lunii septembrie, îndeosebi în regiunile sud-vestice. Cerul va fi variabil în vestul, centrul şi nordul ţării şi mai mult senin în rest, iar vântul va sufla slab şi moderat, potrivit Administraţiei Naţionale a Meteorologiei. Temperaturile maxime se vor încadra între 22 şi 31 de grade, iar cele minime între 3-4 grade în depresiuni şi 19-20 de grade în Dealurile de Vest. Dimineaţa şi noaptea, izolat vor fi condiţii de ceaţă.

La Bucureşti, vremea va fi frumoasă şi caldă. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla în general slab.Temperatura maximă va fi de 27-28 de grade, iar cea minimă de 12-14 grade.

Curs valutar BNR    valabil azi: 1 EURO = 4. 5125   RON; 1 USD = 3. 4642     RON; 1 EURO = 1. 3026 USD; Francul elvetian 3. 7270    RON. Gramul de aur 197.4951 RON.

Privatizarea Oltchim, dezastrul perfect al administrării statului de către politicieni. Politicile economice dezastruoase ale statului din ultimii ani încep să se răzbune şi dau acum naştere la speranţe mesianice. „Mai e ceva? Nu mai e nimic”, spunea vineri Remus Vulpescu, şeful Oficiului Privatizărilor din România, după ce a scos din plic oferta lui Dan Diaconescu, neaşteptatul câştigător al licitaţiei pentru privatizarea Oltchim Râmnicu Vâlcea. Doar trei investitori s-au prezentat la licitaţia pentru cel mai mare combinat chimic al României, iar dintre ei, vedeta de televiziune Dan Diaconescu a avut cea mai bună ofertă. Ruşii de la Gazprom, care erau aşteptaţi de guvernul Ponta să vină cu miliardele de euro ca să salveze Oltchimul, nu au mai ajuns. Astfel, ceea ce ar fi trebuit să fie o privatizare responsabilă, unde în joc este soarta celui mai mare combinat chimic din România, cu 3.300 de angajaţi şi cu un oraş în spate care trăiesc de pe urma lui, s-a transformat într-un circ de televiziune şi ar putea deveni pur şi simplu o cacealma electorală dacă Dan Diaconescu, câştigătorul licitaţiei, nu va semna contractul sau nu va veni cu banii. Integral in ZF.

Cum atribuia Justiţia ieşeană terenuri mafiei imobiliare. Patru judecătoare de la Tribunalul Iaşi şi şefa Curţii de Apel sunt cercetate în dosarul mafiei imobiliare, prin care o grupare de escroci obţinea terenuri în zona rezidenţială Copou. Dosarul mafiei imobiliare din Iaşi, instrumentat de Direcţia Naţională Anticorupţie, în care sunt cercetaţi şase magistraţi printre care şi preşedintele Curţii de Apel, Cristina Văleanu, scoate la lumină un adevărat sistem mafiot de obţinere ilegală a terenurilor. Printre cele 36 de persoane ajunse în vizorul procurorilor anticorupţie se află şi judecătoarele Maria Samoil, Mirela Anton, Adriana Carmen Stoienel, Carmen Dascălu, din cadrul Tribunalului Iaşi. Acestea s-au pronunţat în două dosare în favoarea lui Emanuel Osoianu, suspectat că ar fi pus la punct o reţea specializată în escrocherii cu terenuri foarte scumpe din Iaşi. Magistraţii au dat undă verde pentru ca două terenuri situate pe strada Şipoţel, în zona rezidenţială Copou, să fie intabulate pe numele lui, deşi acestea s-ar fi aflat în proprietatea Consiliului Local Iaşi. Pentru a pune mâna pe teren, Osoianu s-a folosit de un apropiat de-al său, Mihai Mitrică, care deţinea 405 metri pătraţi pe strada Şipoţel nr.23. Procurorii DNA susţin că cei doi ar fi falsificat un contract de vânzare-cumpărare din 1930 din care reieşea că rudele lui Mitrică au mai cumpărat încă un lot de 1.530 de metri pătraţi, pe aceeaşi stradă. Apoi, ar fi falsificat şi certificatul de moştenitor al lui Mihai Mitrică şi o sentinţă judecătorească prin  care cei 1.530 de metri pătraţi, parcelat în trei loturi, i-ar fi fost atribuiţi lui. Integral in Adevarul.

Demiterile la ICR se fac ilegal. Afli de ele de pe online. Directorii din timpul mandatului Patapievici de la ICR Paris şi Budapesta explică de ce demiterile lor nu sunt legale. Andrei Marga, noul președinte al ICR, nu a încercat nici măcar să îi contacteze pe directorii ICR pe care i-a demis. După demiterea operată de curând sub forma unui comunicat de presă, Brânduşa Armanca, director al ICR Budapesta, şi Katia Dănilă, director al ICR Paris, au detaliat pentru EVZ circumstanţele concedierii lor. „Puteam fi demisă dacă primeam calificativul «nesatisfăcător» timp de doi ani. Nu a fost cazul. Nu am primit niciun telefon prin care să fiu informată de demitere sau vreo notificare de la MAE şi nici nu am avut vreun contact cu cineva din noua conducere. Ironic, voiam să îl sun pe Andrei Marga cu 10 minute înainte să aflu ştirea de pe site-ul ICR”, a afirmat Katia Dănilă. „În primul rând, la ICR funcţionăm după două legi, plus Codul muncii”, susţine Brânduşa Armanca. Ea mai precizează: „O lege este legea ICR din 2003 şi cealaltă e statutul corpului diplomatic, pentru că suntem diplomaţi asimilaţi. În legea ICR este menţionat că mandatul unui director şi al directorilor adjuncţi este de patru ani cu posibilitatea reînnoirii încă o dată. Integral in EVZ.

Cine este adevăratul investitor din spatele lui Dan Diaconescu? Dan Diaconescu, câştigătorul licitaţiei prin care a cumpărat blocul majoritar al acţiunilor Oltchim, declara înainte ca licitaţia să aibă loc că va finanţa compania fie cu ajutorul poporului, fie prin intermediul unor investitori misterioşi. Datoriile pe care le are patronul OTV şi conturile aproape goale au dat naştere mai multor speculaţii potrivit cărora în spatele lui Diaconescu s-ar afla un mare investitor secret.[…] Prima ipoteză referitoare la un investitor din umbră, lansată chiar de preşedintele PP-DD, sugerează că în spatele câştigătorului licitaţiei este cea mai mare companie producătoare de gaze naturale din lume. În declaraţiile sale, Dan Diaconescu a dat de înţeles că grupul rus Gazprom ar fi gigantul misterios care „vrea să investească în România”, refuzând totuşi să nominalizeze, din cauza unei aparente clauze de confidenţialitate […]Cea de-a doua variantă, de data aceasta speculată de presă, îl pune în prim-plan pe finanţatorul echipei de fotbal FC Vaslui, Adrian Porumboiu. Cu toate acestea, omul de afaceri a negat varianta în care el ar fi „omul din spatele” lui Dan Diaconescu. […]Ultimul personaj bănuit că ar fi în spatele lui Dan Diaconescu este omul de afaceri american Victor Adam. Potrivit unei declaraţii făcute duminică de Gigi Becali, finanţatorul Stelei, Victor Adam este cel care îl va ajuta pe patronul OTV să cumpere Oltchimul. Integral in Gandul.

Oltchim şi un oraş întreg prinse între amatorism, management dezastruos al unui stat şi un poker politic care îl propulsează pe Dan Diaconescu. Lipsesc însă banii şi viitorul unui combinat. Ceea ce ar fi trebuit să fie o privatizare responsabilă, unde în joc este soarta celui mai mare combinat chimic din România, cu 3.300 de angajaţi şi cu un oraş în spate care trăiesc de pe urma lui, se va transforma pur şi simplu într-o cacealma dacă Dan Diaconescu, vedeta TV şi câştigătorul licitaţiei, nu va semna contractul sau nu va veni cu banii. Modalitatea în care s-a realizat această privatizare lasă un gust amar în lumea afacerilor, atât din România, cât şi din străinătate. Experienţa şi bonitatea participan­ţi­lor nu au fost criterii pentru parti­ci­parea la licitaţie, permiţând prac­tic unei persoane fizice cu datorii şi dosare penale să liciteze şi în final să fie declarat câştigător. Exact ca la privatizarea Cupru Min din luna martie, licitaţia a fost câşti­ga­tă de cineva fără experienţă şi care la mo­men­tul câştigării nu avea bani, ei urmând să fie strânşi ulterior. În privatizarea Oltchim, în joc nu este numai combinatul, care până acum încă nu a fost „tăiat la fier vechi”, ca multe altele, ci şi cre­di­bilitatea unui întreg stat de a putea derula licitaţii în condiţii profesioniste. Exact ca la Cupru Min, un­de întregul proces este blocat în justiţie, având în vedere disputa dintre firma câştigătoare şi Mi­nisterul Economiei, statul riscă şi acum să fie târât ani de zile în justiţie, iar în tot acest timp situaţia combinatului să se degradeze, pieţele lui de desfacere a produselor să fie cucerite de com­pe­titori, iar mii de oameni să fie în stradă, având în vedere că în Vâlcea nu sunt alte oportunităţi de muncă. Dan Diaconescu, proprietarul postului de te­le­viziune OTV, a câştigat vineri licitaţia pentru pri­vatizarea Oltchim Râmnicu Vâlcea (OLT), cel mai mare combinat chimic din România, pro­miţând că-i va plăti statului 203 mil. lei (45 mil. euro) pentru pachetul de 54% din acţiuni. Integral in ZF.

Statul vrea să taxeze „tot ce mişcă” în curtea proprietarilor. Bogații din România sunt mai mulți decât par, cel puțin așa crede Ministerul Finanțelor, care spune că averea „normală“ a unei familii se reduce la o locuință de 60 de metri pătrați. Iar bogații trebuie impozitați suplimentar. Bugetul de stat al Românei are nevoie de bani, deci trebuie să își majoreze încasările. Aceasta este filosofia pe care o urmează actualul guvern Ponta, dar nu numai, taxele și impozitele fiind majorate în fiecare dintre ultimii trei ani. Problema este cum se vor face aceste majorări ale încasărilor. Dacă s-ar discuta despre combaterea evaziunii fiscale, despre sifonarea profiturilor către alte sisteme fiscale mai prietenoase (prețurile de transfer) sau dacă ar fi luate măsuri de sprijinirea economiei astfel încât să crești baza de impozitare (și nu prin includerea tuturor persoanelor în respectiva bază), atunci ar fi foarte bine. Dar nu, la noi încasări mai mari la buget nu se pot face decât prin majorări de taxe sau impozite. Ne întoarcem la instituția „perceptorului“, care mergea acasă la contribuabil și verifica: „Ți-a fătat vaca? A, deci ai două animale, trebuie să plătești dublu!“ Desigur, nu mai este vorba de vaci și porci (deși nu ar fi exclus să intre și aceștia la „bogăție“), ci de piscine, fântâni arteziene sau statuete la intrare. Sau orice ar putea indica o „bogăție“ peste nivelul „normal“. Nu se știe încă ce înseamnă „normal”, dar este clar că trebuie să avem o „taxă pe bogăție“. Integral in Capital.

Gabriela Firea va prezenta ştirile PSD. Fosta moderatoare a Antenei 3 s-a înscris în formaţiunea social- democrată. Ea va candida pentru un loc în Parlament. Gabriela Vrânceanu-Firea și Florentin Pandele fac acum parte și din aceeași familie politică Gabriela Vrânceanu-Firea a dat Antena 3 pe PSD. Fostul realizator la televiziunea familiei Voiculescu şi-a anunţat ieri înscrierea în partid, motivând că vrea să facă parte dintr-o formaţiune „care se gândeşte la securitate alimentară, la protecţie socială”. Robert Negoiţă, preşedintele PSD Ilfov, a anunţat că jurnalista ar putea candida la alegerile parlamentare întrun colegiu din Ilfov. Soţul Gabrielei, Florentin Pandele, este primarul oraşului Voluntari. El a revenit în PSD înainte de alegerile locale, după o perioadă petrecută în UNPR. „Am vrut, la 40 de ani, să pornesc de la zero în domeniul în care cred că aş putea să realizez nişte lucruri împreună cu noii mei colegi.(…) De ce la PSD? Pentru că nu voi uita niciodată că provin dintr-o familie cu patru copii şi vreau să fiu de partea unui partid care se gândeşte la securitate alimentară, la protecţie socială”, a spus Firea. Gigi Becali, naşul său de cununie, i-a făcut un reproş.Integral in EVZ.

Privatizarea CFR Marfă stârneşte controverse. Guvernul vrea să vândă inclusiv acţiunile provenite din conversia datoriilor către buget şi către CFR SA. Intenţia este blamată de transportatori. Strategia pentru privatizarea companiei de stat CFR Marfă va fi decisă în această săptămână, în urma aprobării în şedinţă de guvern a planului propus de Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii. Conform proiectului, Ministerul Transporturilor va fi mandatat să vândă integral acţiunile deţinute la CFR Marfă – 100% din capitalul social al companiei, prin licitaţie cu strigare. De asemenea, vânzarea include pachetul obţinut de stat în urma conversiei datoriilor în acţiuni, precum şi cel rezultat în urma compensării datoriilor companiei către CFR S.A. Transportatorii: privatizare „pe genunchi”. Strategia de privatizare a companiei de stat nu este pe placul Asociaţiei Transportatorilor Feroviari din România (ATFER). Grupul consideră că privatizarea CFR Marfă se face „pe genunchi”, iar procedura de vânzare a companiei va crea prejudicii însemnate atât statului, cât şi operatorilor privaţi de transport. „Procedura de privatizare, precum şi Hotărârea de Guvern privind privatizarea nu au fost supuse consultării patronatului din domeniu, aşa cum eronat s-a specificat în proiectul HG elaborat de Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii”, se arată într-o poziţie publică a grupului. Integral in Adevarul.

Ştiri Europene – 24 Septembrie 2012 / o lume marcată de frustrări şi turbulenţe

Va urez o zi buna!

Written by Theophyle

24/09/2012 la 8:03 am

96 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. buna dimineata. O zi plina. A. judecatoarea Dascalu de la Iasi e vreo rubedenie cu marele Dascalu (Iulian Group) cel cu escrocheriile imobiliare, pretinul lui Nichita si Fenechiu? B. schema de la Iasi seamana cu cea de la Galati (Boldea) cu terenuri ale primariei [ „uitate” de primari] si atribuite smenarilor. C. Vorbe prin targ spun ca in spatele lui DD sta Sebastian Ghita [ care de curand a lichidat tot, stand pe un purcoi de cash ]. Ghita este buddy-buddy cu Ponta, ceea ce explica „gafele” lui Vulpescu. D. Isi cauta PSD fetze „comerciale” pt. alegeri? ALde Firea?

  cinic

  24/09/2012 at 8:19 am

  • Buna dimineata cinic,
   Interesant itinerariu si mai interesante intrebarile retorice 🙂

   Theophyle

   24/09/2012 at 8:39 am

 2. buna dimineata
  n-ajungea ” privatizarea” oltchim/acum ” se vor ocupa” de cfr…
  citeodata ma gandesc ca astia sunt mult mai prosti decit ne inchipuim noi,sau,
  mult mai canalii decat ne imaginam sau poate cel mai bine,ambele cumulate
  nu m-ar mira ca la cfr marfa castigator sa fie declarat ” consortiul tiganilor din buzescu”(buzescu fiind satul ala de tigani cu vile cu turnulete);” baga” tiganii vreo 20 milioane si scot fier vechi de 1 miliard

  intimplator

  24/09/2012 at 8:48 am

 3. Buna dimineata! 🙂

  E posibil ca in spatele lui DD sa stea Ghita, am auzit si euca Ghita vrea sa intre in partid, sa candideze, poate choar sa cumpere partidul.

  Pe de alta parte, nu trebuie exclusa urmatoarea schema: Givernul arata FMI ca a incercat sa privatizeze Oltchim, DD vine si „castiga” licitatia dar apoi nu mai plateste, incepe tevatura in Justitie, privatizarea este blocasta sine die, pana ce FMI se satura sa astepte ca Givernul sa faca ceva. Pana la urma, da bani Guvernului de pensii si saalrii, in timp ce Guvernul va astepta un „investitor” strategic din Rusia sa ia combinatul, cara a fost intre timp bagat in insolventa.

  Cetatean

  24/09/2012 at 8:50 am

  • Salutare tie si celorlalti cititori.

   Varianta b) FMI zice (in termeni ceva mai diplomatici): „Ati facut-o intentionat, javrelor! Nu mai vedeti un shfantz de la noi pana nu descurcati itele!”

   EuCuMine

   24/09/2012 at 9:00 am

  • Buna City,
   Interesant scenariu. Problema ar fi ca ipoteza FMI = idioti, nu poate fi probabila. Sunt baietii aia incercati cu toate golaniile posibile, si asta chiar la nivel mondial.

   Theophyle

   24/09/2012 at 9:02 am

   • salut! Intotdeauna romanii s-au crezut cei mai smecheri de pe pamant 🙂

    Cetatean

    24/09/2012 at 9:06 am

    • Poate, dar si de cele mai multe ori ne-am „luat-o” pentru asta 😦

     Theophyle

     24/09/2012 at 9:07 am

     • asa este, insa ti se pare ca USL sunt altfel decat cei de dinainte? Nimeni nu se se invata in tara asta ca in politica nu poti pacali pe toatea lumea decat cel mult odata.

      Cetatean

      24/09/2012 at 9:16 am

  • Populismul nu e doar in crestere dar devine organizat. Nu e de mirare daca luam in consideratie ce au prestat elitele romanesti pina acum…
   Daca DD plateste pt Oltchim si daca oameni de tipul lui S.Ghita devin vizibili atunci vor fi surprize mari la alegeri.

   Tio

   24/09/2012 at 9:34 am

   • Salut Tio,
    Poate ca Romania trebuie sa mai treaca cateva boli infantile pana la maturitate. Problema este ca unele dintre aceste boli sunt fatale 😦

    Theophyle

    24/09/2012 at 1:43 pm

   • numeste populismul marketing [pt. a „vinde” imaginea unui partid in schimbul voturilor] si vezi ce reguli se aplica . La fel cum numai morala (?) nu te lasa sa cazi prada reclamei de Cola, de ce n-ar fi la fel si la USL?

    cinic

    25/09/2012 at 8:13 am

  • salut. Ma cutremur din ce aud la TV [de la liderul sindical Oltchim] : lunar fondul de salarii este de 3,5 mil. euro, iar salariile compensate in caz de concediere ajung la 16 salarii. Concluzii: A. salariul mediu e urias, caci nu sunt decat vreo 3000 de salariati. B. de unde scoate Fl.Georgescu bani pt. salarii restante si viitoare (a se nota ca mai trebuie bani lunar si pt. ratele la credite si pt. utilitati si pt. materie prima)? C. insolventa costa mult -salarii compensate, vulcan sindical. D. daca e adecvarat ca De Vryer i-a spus lui Ponta ca nu baga scrisoarea FMI in board daca nu se privatizeaza Oltchim si CFR atunci e groasa pt. Ponta.

   cinic

   25/09/2012 at 8:09 am

 4. o zi buna tuturor!

  Sare'n Ochi

  24/09/2012 at 8:55 am

 5. Pe Politeia Europeana puteti citi: Ştiri Europene – 24 Septembrie 2012 / o lume marcată de frustrări şi turbulenţe

  http://politeiaeuropa.wordpress.com/2012/09/24/stiri-europene-24-septembrie-2012-o-lume-marcata-de-frustrari-si-turbulente/

  Theophyle

  24/09/2012 at 9:00 am

 6. Bună dimineața !
  Mă mir că le-a trebuit atâția ani celor de la DNA ca să vadă grupările infracționale din justiție. Să fie o demonstrație doar ? Ca să ne demonstreze că sunt eficienți, că sunt necesari ?

  dictaturajustitiei

  24/09/2012 at 9:18 am

  • salut,
   sa speram ca nu,

   Theophyle

   24/09/2012 at 1:44 pm

  • nu cred ca e simplu. Iar judecatorii nu sunt gugustiuci. Iar -mai ales in cazul lor, ca sa obtii avizul CSM- trebuie sa ai dosar gros si beton.

   cinic

   25/09/2012 at 8:10 am

   • Bună !
    În anul 2009 am făcut plângere împotriva unui fost prefect liberal. Ca să-l facă scăpat procurorii din Vălenii de Munte au ținut plângerea neînregistrată până în momentul în care le-am făcut chiar lor plângere penală și i-am trimis o copie și președintelui Băsescu.
    Un prim -procuror a semnat un înscris oficial în care consemna o minciună, un fals intelectual, cum că eu nu mă plânsesem de tergiversare. Cu toate că am dovedit cu documente, inscrisuri oficiale de la Parchetul de pe lângă ÎCCJ, Parchetul de pe lângă TPrahova, Parchetul de pe lângă Judecătoria Vălenii de Munte, probe scrise, am pierdut procesul pentru că magistrații se apără între ei !
    Nu cred în justiția din România !
    Mă întreb dacă președintele țării, domnul Traian Băsescu, chiar are încredere.

    dictaturajustitiei

    25/09/2012 at 8:23 am

 7. Salutare ! 🙂
  Tzoapa lu` Pandele ot Voluntari nu era platita tot de Felix inainte de a se inscrie la PSD ?
  Si nu tot Felix e tartorul USL ?
  Nu vad noutatea.

  Tzepelica

  24/09/2012 at 9:20 am

 8. Buna dimineata!Pe piata media circula un zvon cum ca Ponta nu mai are incredere in antena3 si a inceput negocierile cu celelalte televiziuni pentru noncombat daca nu pentru sustinere, iar Ghita a cumparat realitatea si otv.Ghita devine un mogul cu trei televiziuni-Ponta are asigurat sprijin mediatic pentru momentul in care antenele il iau in colimator.

  Adix

  24/09/2012 at 9:25 am

 9. Zvonul este ca Ghita a cumparat si realitatea.Cei de la realitatea nu mai sunt platiti de cateva luni, le-au plecat oameni, acum o saptamana directorul general si-a dat demisia – ceva se intampla acolo.

  Adix

  24/09/2012 at 9:35 am

  • la 2 la suta audienta poate sa i cumpere si mama lui ghita 😀

   zigzag

   24/09/2012 at 9:48 am

 10. Buna dimineata tuturor 🙂
  Nu-mi iert ca nu am ajuns la intalnirea cu MRU de saptamana trecuta, nu din cauza ploii, ci pentru ca nu am aflat de ea. Unde anuntati astfel de evenimente? Promit ca nu voi mai fi atat de zapacita 🙂

  Diana

  24/09/2012 at 9:42 am

  • Buna Ziua,

   Nici o problema Diana 🙂
   O sa te anuntam prin mail/

   Theophyle

   24/09/2012 at 1:45 pm

 11. buna dimineata ! 😀 opozitia de dreapta are vreun plan? vreo actiune? nici macar nu au incercat sa stopeze metoda privatizarii oltchim ( am scris metoda , nu privatizarea ) . a iesit doar ragusitul ala de videanu sa dea declaratii. cu oamenii din valcea a vorbit cineva din opozitie ? ca peste tot in lumea civilizata asa se face : politicienii responsabili preiau nevoile comunitatii si aduc solutii. o sa mai vorbim mult despre oltchim ,dar o sa vorbim degeaba asa cum vorbim si de petrom.nimeni nu a incercat sa stopeze raul iar in cazul petrom dupa cum stiti parlamentarii de la stanga la dreapta au votat privatizarea fara sa aiba habar ce scria in contractul de privatizare. azi vedem multi politicieni care plang dupa resursele naturale ale Ro dar uita ca partidul lor a votat in parlament ce le a bagat bombonel sub nas. asa va fi si cu oltchim ( sa dea Dumnezeu sa ma insel) : vom vedea politcienii de opozitie cum vor muri de grija olchimului zilele viitoare .

  zigzag

  24/09/2012 at 9:46 am

  • Salut !
   Soarta Oltchim a fost pecetluita in momentul in care a fost desprinsa rafinaria, furnizorul de materie prima.
   Combinatele astea au fost proiectate in comunism ca sisteme integrate.
   Daca le-ai spart (doar ca sa privatizezi/capusezi mai usor, cum s-a facut in energie), incepe declinul.
   Nu poti aplica direct, fara adaptari la industria locala, metode probate in locuri unde capitalismul a avut o evolutie normala/succesiva, in timp.
   Din nefericire decizia o iau habarnistii.

   Tzepelica

   24/09/2012 at 10:05 am

   • @tzepelica
    oltchim nu putea functiona fara arpechim/asta e un truism
    sau ,putea functiona daca din timp se renunta la pvc,cu toate consecintele;
    din 2004 s-a pus problema asta,de la privatizarea petrom,cind omv a spus clar” nu vrem petrochimia de la brazi si arpechim”/s-a bagat pe git omv-ului;
    omv a ales solutia in doi pasi: intii a inchis petrochimia de la brazi,a retehnologizat rafinaria,a adus-o la capacitatea de procesare a titrilui extras si apoi a inchis arpechim;
    solutie logica economic ,chiar daca nu si ” social”/planurile ade afaceri se fac insa cu capul nu cu inima
    statul roman nu poate,nu e in stare sa administreze nici o gogoserie si asta dintr-un motiv simplu:furnizorul de faina va fi de la psd,gogosarul va fi de la pdl iar vinzatorul de la pnl;fiecare va trebui pentru a se mentine acolo sa dea bani partidului care l-a pus;de unde se iau banii? din umflarea costurilor;
    se injura strainii care „ne-au furat bogatiile”/se uita ca pentru pierderile petrom acumulate in 10 ani de ” petrom” am platit fiecare din noi 1 cent la fiecare litru de combustibil timp de 7 ani
    se uita ca sidez-ul pierdea 1 milion de usd/zi
    se uita ca dacia s-ar fi inchis,administrata de stat
    nu e problema de manageri,a pune acum straini,poate e o solutie buna dar pasatrind sistemul si ei vor capota
    p.s nu scuz managerii de la stat

    intimplator

    24/09/2012 at 10:37 am

    • Capusarea a fost pusa la punct chiar de directorii companiilor de stat.
     In interes personal, corelat cu „bani pt. partidul care m-a numit”.
     Totul a fost acoperit de directorii din ministere, care si-au luat tainul din participari la CA/AGA in companiile in discutie.
     La Sidex indianul nu a facut altceva decat sa inchida robinetul catre firmele fostilor directori, care parazitau compania.
     Cam peste tot unde se astepta eficientizarea prin investitii formidabile dupa privatizare s-a constatat ca solutia era mult mai simpla : eliminarea capuselor.
     Vezi, de ex., „investitiile” facute de ENEL in BucurestI. 😦
     Pot sa dau nenumarate exemple din energie, domeniu in care lucrez.
     Daca erau eliminate capusele, profitul companiilor de stat putea alimenta, macar partial, cheltuielile statului (salarii/pensii).

     Tzepelica

     24/09/2012 at 10:49 am

     • Exact Tzepe ! o singura companie daca era tinuta departa de capusarea mafiei politico-economice din profit se putea alimenta bugetul de pensii , cum ai spus. era si o recompensa pentru pensionarii de azi care au muncit si au iesit la pensie legal conform vechimii integrale si grupelor de munca.

      zigzag

      24/09/2012 at 10:53 am

     • tzepe, compara doua cifre: capusare de cateva sute de mii de euro pe an (dixit Ponta) si fond de salarii de 3,5 MILIOANE de euro lunar. NB. La concediere se dau 26 salarii (dixit seful de sindicat despre contractul colectiv). La ce iti mai trebuie capusare cu astfel de contracte colective? PS. GFR privat a cumparat pe bani buni locomotive si vagoane de la CFR. Ruleaza pe aceleasi sine. A angajat mecanici de la CFR pe care-i plateste MULT mai bine. GFR este profitabiul, CFR marfa nu! Ghici din ce cauza?

      cinic

      25/09/2012 at 8:18 am

   • habarnistii pe de-o parte , mafia politico-economica pe de alta parte. sa vezi cand or sa apara capusarii oltchimului in presa ca niciun partid n o sa mai calce pe la valcea. doar investitiile in tehnologii moderne au costat 180 milioane de euro. acolo e o bijuterie in acest moment.si ce active mai detine oltchim 😀 .

    zigzag

    24/09/2012 at 10:48 am

 12. Da’ ce ochelari poarta mandrul nostru PM n-ati vazut? Hedonist by Maybach:

  Mircea Rusu

  24/09/2012 at 10:09 am

  • Mircea salut,
   Cand furi milioane inca 1000 de euro chiar nu conteaza. Vezi cati bani a facut baiatul in ultimii ani!

   Theophyle

   24/09/2012 at 1:46 pm

   • Am petrecut 1 ora cautand in fotografiile lui Ponta pe google si pot sa afirm ca pana in mai 2012, cand a fost numit prim ministru nu a aparut nici o fotografie in care sa poarte aceasta pereche.
    Primele foto cu Maybach la ochi apar prin Iunie 2012, dupa „accidentul” lui Nastase.
    Cu alte cuvinte si-a cumparat acesti ochelari dupa ce a fost numit in functia de prim-ministru.

    Mircea Rusu

    24/09/2012 at 2:07 pm

 13. Buna dimineata 🙂
  escrocheria cu 100 electorala a ajuns la faza pe Primarii :mrgreen:
  Oare in ce stat memebru UE se depun cererile de ajutor de minimis ptr. sectea la Primarii 👿 Asta in conditiile in care Registrul agricol la primarii este varza si Directiile agricole sunt institutii fantomatice, nu cred ca au mai vazut campul/culturile de ani de zile…de prin 2007, de cand a intrat APIA in paine.
  Daca spui escroci si idioti, scuze ptr. plagiat, folosesti un eufemism – Cererile însoţite de documentele prevăzute în actul normativ pot fi depuse şi la Primării, iar Primăriile le transmit la Direcţiile pentru agricultură judeţene. (HG nr. 897/2012)
  http://www.agroinfo.ro/vegetal/agricultorii-pot-cere-ajutorul-de-minimis-si-la-primarii?utm_source=agroinfo&utm_medium=email&utm_campaign=newsletter_365
  In concluzie operatiunea GUZ s-a transferat la Guvern/Buget iar palmasii platesc procentele si victoria USLamistilor.
  Intr-o tara normala aceasta magarie tb. demontata in secunda 2 si mai tb si demisii cei care au semnat/sustinut talharia.
  Nu asa se face agricultura si se sustine gospodaria taraneasca de semi subzistentza, 100 de lei nu reprezinta nimic…decat praf in ochii unei parti din populatia rurala,saracita si manipulata de ani de zile de o armata de profitori si tradatori.

  mar

  24/09/2012 at 10:42 am

  • Salut mar 🙂
   Mare porcarie si praf in ochi 🙂

   Theophyle

   24/09/2012 at 1:47 pm

 14. Interesant este ca, indiferent de culoarea guvernului, „capusele” – chiar dovedite – nu platesc pt. daune.
  Roibu este si o sa fie bine-merci, asa cum sunt si fostii directori de la Sidex si din ministere.
  La „economie”, de ex., indiferent de ministrul care vine, directorii generali isi pastreaza scaunele.

  Tzepelica

  24/09/2012 at 10:54 am

  • Salut timi 🙂
   Cred ca in cazul Sidex au fost ceva procese si puscarii

   Theophyle

   24/09/2012 at 1:48 pm

 15. Buna dimineata
  Multa imaginatie au politicienii astia!
  ce de chestii stiu ei sa faca ca sa scape de puscarie…
  Unul organizeaza o lovitura de stat, altul se face ca cumpara ditamai combinatul…
  Io as recomanda multa,multa liniste in izolare ca sa-si scrie cartile !

  ela

  24/09/2012 at 11:11 am

  • Conform principiului lui Peter, clasa politica din Romania a ajuns la limita incompetentei. Politruci de linia a treia/patra/x-shpea s-au trezit brusc in fata, unde performeaza „conform asteptarilor”.

   EuCuMine

   24/09/2012 at 11:32 am

 16. Incepe dansul : 😆
  „Dan Diaconescu anunta ca nu a semnat contractul de privatizare a Oltchim si acuza autoritatile ca nu au completat actele. „Contractul nu are numele meu, ci e cu puncte-puncte, lipseste avizul de noxe si avizul de la Consiliul Concurentei. Guvernul vrea sa traga de timp cu semnarea. Guvernantii nu vor sa dea salariile oamenilor”.

  http://economie.hotnews.ro/stiri-esential-13283148-ora-10-00-dan-diaconescu-asteptat-sediul-ministerului-economiei-pentru-semnarea-contractului-privatizare-oltchim.htm

  Tzepelica

  24/09/2012 at 11:59 am

 17. pontalau a prins curaj.il acuza pe videanu. asa se intampla cand dreapta Tace!

  zigzag

  24/09/2012 at 12:15 pm

  • care dreapta, PDL? Ma faci sa rad!

   Theophyle

   24/09/2012 at 1:49 pm

 18. Salve iarasi!

  E de bine, daca Ponta il acuza pe Videanu, e de bine: e ultimul transeu in care se poate refugia USL, si am vazut de sambata declaratia lui Zgonea, cum ca de vine e PDL-ul. Chiar daca e asa, USL nu va putea scapa de tinicheaua Oltchim, care arata cat de competent este Ponta la nivel economic.

  Cetatean

  24/09/2012 at 12:18 pm

  • foarte corect. A inceput groaza in USL ca vor fi depasiti pe stanga (PP-DD), iar fugind spre dreapta isi pierd faimosii 31%. Nu te uita ci asculta cu ochii inchisi comentariile („ne vom trezi in parlament cu 20% PP-DD”; „ce veti face voi, PDL, intr-o alianta cu PP-DD?” ; s.a.m.d.).

   cinic

   25/09/2012 at 8:22 am

 19. Ziua buna la lumea buna! Fortza fie cu voi! Nu prea miroase a bine ce se intampla….
  http://blogdecainerau.wordpress.com/2012/09/24/parfumuri-si-damfuri-politice/

  blog de caine rau

  24/09/2012 at 12:30 pm

 20. Mih

  24/09/2012 at 12:44 pm

 21. Se pare ca slugile Varanului demodecic nu se potolesc, daca schelalaie inseamna ca le este frica.
  http://www.romanialibera.ro/actualitate/politica/blaga-despre-problemele-de-imagine-ale-lui-mru-este-un-candidat-viabil-278249.html

  mar

  24/09/2012 at 12:58 pm

  • Cu prieteni ca Blaga, MRU nu are nevoie de dusmani!

   Theophyle

   24/09/2012 at 1:50 pm

 22. ziua buna 🙂
  👿 intre 1992 si 1994, a avut loc isteria Caritas. (am eu o teorie -o furnizez alta data – la cerere 😉 ca Stoica nu a fost mai vinovat ca Funar)
  Asa a crescut PUNR.
  Unii si azi simt urmarile. Multi nu au invatat nimic. 😈
  👿 Intre 2007 si 2008 a avut loc isteria creditarii cu buletinul. (si aici am teoria ca cei care au dat credite sunt la fel de vinovati ca Tariceanu)
  Asa a crescut PNL.
  Multi simt urmarile. Multi nu au invatat nimic. 😈
  👿 Acum are loc isteria DD-Oltchim. (cred ca DD nu e mai vinovat decat PlagiatorulVaranic)
  Asa va creste PPDD.
  Ma tem ca toti vom simti urmarile ani in sir. Multi nu vor invata nimic. 😈

  DanSu

  24/09/2012 at 1:00 pm

  • salut ! de acord cu tot ce ai scris dar ma tem ca sunt unii care au jurat cu mana pe biblie si constitutie, si unii care au depus si juramant militar de credinta fata de tara si neam care au inkis okii si n au facut nimic sa previna cele descrise de tine si nici sa le combata. ori ca erau , au fost si vor fi incapabili ori din alte interese.

   zigzag

   24/09/2012 at 1:09 pm

  • salut. Nu uita de faimosii 31% nostalgici Pingelica. De acolo roade PP-DD si de aia se isterizeaza PSD (nu si PNL in aceeasi masura). Ipoteza numerica: 25-28% ARD, 6% UDMR, 15-20% PP-DD. Ce mai ramane USL, ce mai ramane PSD (dupa ce da obolul catre UNPR, PNL si PC)???? Uite frisonul……

   cinic

   25/09/2012 at 8:27 am

 23. salutari la toata lumea

  http://www.hotnews.ro/stiri-politic-13284094-videanu-oferta-electorala-ard-cota-unica-scazuta-12-salariul-minim-crescut-1-000-lei.htm

  niste intrebari:
  – astia de la ARD nu il au decat pe Videanu sa iasa sa spuna programul de guvernare ?? asa vor sa apara ca noi, frumosi si inocenti, numai buni de votat?
  – de ce am senzatia de gogoshi resuflate, reciclate ? de ce mi se pare ca marirea salariului minim se adreseaza unui alt electorat ?
  – si ultima: de ce ma apuca lehamitea cand citesc articolul asta, de imi vine sa o iau la goana?

  amos

  24/09/2012 at 1:16 pm

  • nu sunteti singurul/
   nu m-ar mira sa vina cu un program ” imbunatatit” in care impozitul sa fie zero ,salariul minim eur 1000 si in plus sa ” dea la tot poporul” cite 30 mii euro/asta ca sa-l ” bata ” de dddiect

   intimplator

   24/09/2012 at 1:21 pm

   • Salut intamplator,
    Da, astea da masurti. De ce naiba nu le-au facut cand erau la guvernare. Mama prostilor vesnic gravida!

    Theophyle

    24/09/2012 at 1:51 pm

 24. buna ziua iarasi
  celor ce au timp le sugerez ca incepand de diseara sa urmareasca la zeroteve cursuri ” de drept” predate de dddirect&co;
  pariez ca de acum la zeroteve se vor discuta ” juridic” clauzele care-l impiedica pe dd sa semneze contractul
  cred ca primii care ar trebui sa ” ia notite ” ar fi ponta sova si dl acela seful opspi;
  intre timp,spre a nu se uita ,datoria oltchim creste cu 0,2 milioane euro/zi sau 1,4 milioane euro/saptamana-asta fara calculul dobanzilor la creditele nerambursate la scadenta

  intimplator

  24/09/2012 at 1:19 pm

 25. Ziua buna
  Videanu e mortal prin cea ce declara . 🙂 Excact contrariul a ce au realizat in guvernarea PDL . Acum propun reduceri de taxe si contributii cind au marit fara nici un fel de remuscare o gramada de taxe , inclus TVA in perioada guvernarii lor .
  Se confirma ca demagogia , populismul e larg raspindita in toate partidele . Fara exceptie .
  O fi acest om un „greu” al PDL . (mai lipseste Berceanu pentru a vedea din nou triumviratul remascut . Respectiv BVB 🙂 ) dar cineva trebuie sa ii spuna ca daca tace ar face un mare serviciu coalitiei ARD . 🙂
  Va salut din nou . Ma cheama chinezii si japonezii sa linistesc apele . 😆

  stefan60

  24/09/2012 at 1:32 pm

  • Hai rapid, ai grija de pacea in Orientul Extrem 😆

   Theophyle

   24/09/2012 at 3:31 pm

  • par masuri similare cu ce face Rajoy, Cameron, Monti, portughezii, grecii… Care de la care s-au molipsit?? Redimensionare statului asistential nu se face cu discursuri, nu dureaza trei zile si nu aduce urlete de entuziasm. Regandirea economiei ca sa nu readuca statul asistential in forta iar nu e simpla. Iar surubul nu se strange in doua zile. Erai in Italia cand au inceput baby-pensions? Intentia era excelenta, aceea de a face loc pe piata muncii pt. tineri, dar a iesit un dezastru pt. INPS.

   cinic

   25/09/2012 at 8:32 am

   • Salut @cinic
    INPS a fost mereu in activ financiar . Dezastrul a fost provocat in 1972 prin o lege speciala care permitea bugetarilor italieni si doar lor , sa intre in pensie cu 14 ani si 9 luni de vechime in munca .
    Institutul care gestioneaza pensia bugetarilor se cheama INPDAP si acesta a ajuns in pierdere datorita acestui „drept cistigat” . Cu agravantul ca pensile bugetarilor sint calculate ca 80 % din ultimul salariu pe cind pensile din sectorul privat sint calculate contributiv . (efectul legii , diferenta bugetar -privat e ca la paritate de meserie, salarizare , cel din secorul privat ajunge la o pensie de cam doar 60-65% din ultimul salariu . ) Nu mai mentionez ca pensile speciale (Andreotii= 39.000 euro lunar) au adincit si mai mult deficitul financiar a INPDAP . (pensile speciale italiene „maninca ” cam 10 miliarde euro anual )
    In acest an a fost bagat pe git ( fortat ) in gestiunea INPS (institutul pentru pensile celor din sectorul privat) deoarece INPDAP a acumulat 6 miliarde euro de datorii si anual e in pierdere tot mai ridicata .
    Dupa cum se vede , nu e o reforma . E ascunderea gunoiului sub pres .

    stefan60

    25/09/2012 at 10:57 am

    • INPDAP a fost bagat fortat in gestiunea INPS . (mentionez asta ca nu am scris mai sus prea clar )
     Nu a fost prezentata o solutie de rationalizare a personalului , activele , proprietatile acestui institut care prin lege a fusionat/inglobat in INPS . 🙂

     stefan60

     25/09/2012 at 11:01 am

 26. Salutare tuturor,
  Sper sa fie adevarata stirea
  „Liderii Forţa Civică s-au reunit luni în BPN, iar tema principală a fost modul în care formaţiunea condusă de Mihai Răzvan-Ungureanu se relaționează cu celelalte partide membre ale Alianţei România Dreaptă. Ungureanu a mai anunţat că în această sîptămână, Forţa Civică va organiza o conferință de presă în care liderii acestei formaţiuni politice vor vorbi despre procesele de privatizare şi despre modul în care au fost acestea făcute în ultimii 20 de ani.”
  Videanu ar trebui sa-si tina gura. Mai mult rau face. Ar trebui sa mearga mai des cu trenul sa vada ce pareri au bizonii referitor la Oltchim (DD. e pe val, Tonta e in buda).

  ion

  24/09/2012 at 1:49 pm

  • Salut Ion,
   Este adevarata stirea!

   Theophyle

   24/09/2012 at 1:52 pm

   • excelent
    deja l-am auzit la rra pe biris;subiect,predicat ..concluzii
    si la inceperea conferintei de presa reamintit ca FC nu a luat pozitie fata de oltchim pina nu s-a documentat

    intimplator

    24/09/2012 at 2:13 pm

 27. Daca exista cineva pentru care Ponta sa ii multumeasca Cerului ca vorbeste de Oltchim si il scapa pe el de vina, acesta e Videanu.

  Ce dracu’, Videanu asta, ce il recomanda sa vorbeasca de Oltchim?! Cu cat vorbeste mai mult, cu atat miza scandalului se va muta de pe Ponta, idiotul, pe Videanu, hotul.

  Bravo, PDL, la mai mare. Cand iese si Pogea sa dea lectii, Videne?

  Cetatean

  24/09/2012 at 1:52 pm

  • Videanu a pus si el, ca ministru, o caramida la cripta in care va fi inmormantat Oltchim.
   Sau o bordura. 🙂

   Tzepelica

   24/09/2012 at 2:03 pm

 28. Pana una-alta, e bine.
  „Elodia-Ciumac” (DDD) loveste tare in guvernul carlanului perpetuu fericit.
  Cand gugustiucii vor realiza ca privatizarea Oltchim a fost o farsa, atat carlanu` cat si DDD vor fi pe dric.
  Cu cat mai repede, cu atat mai bine. 🙂

  Tzepelica

  24/09/2012 at 2:01 pm

 29. Merci Theophyle pentru informatie. MRU TREBUIE sa fie mai indraznet, sa se bazeze pe proprie intuitie, altfel pierde si aceasta noua sansa anul acesta
  Pai asta spun si eu City, Ce dracu apare Videanu si Boureanu (client al Oltchimului din 2005 ) la televizor cand oamenii incep sa-i injure pe astia de la USL. iL vad pe Tonta la TV spunand ca oamenii isi vor primi salariul tot de la ‘NOI”. Ei nu sunt de vina pentru procedura de privatizare ci consultantul strain ales de bietul Boc.

  ion

  24/09/2012 at 2:04 pm

 30. Theopnyle, va multumesc pentru raspuns.
  Imi pare rau ca nu am fost „pe faza”…

  Diana

  24/09/2012 at 2:07 pm

  • Vorbeati acum cateva saptamani si de un grup de discutii. Daca va pot ajuta va rog sa imi spuneti.

   Diana

   24/09/2012 at 2:08 pm

  • Te asigur ca o sa aia sansa pe curand!

   Theophyle

   24/09/2012 at 2:20 pm

 31. Atat Videanu cat si Boureanu s-au intalnit cu Roibu saptamana trecuta.
  Dubios.

  Tzepelica

  24/09/2012 at 2:08 pm

  • @tzepelica
   roibu nu va scapa/ca sa scape politicienii il vor scoate pe el tap ispasitor-nu ca n-ar fi de vina,dar nu e singurul!
   oltchimul oricum se va inchide-sanse de redresare 0,ceva la suta;
   bun prilej acest caz de devoalare a tuturor magariilor facute in companiile de stat
   ca imi vine acum in minte-sova care factura la turceni 25 ore/zi,asta ce e???

   intimplator

   24/09/2012 at 2:17 pm

   • salut. Roibu e singurul care scapa garantat (evident daca are arhiva personala; si are, altfel nu s-ar fi mentinut in functie 20 de ani).

    cinic

    25/09/2012 at 8:34 am

 32. „oferta” lui Diaconescu aici :

  Dă clic pentru a accesa document-2012-09-24-13283818-0-oferta-lui-dan-diaconescu.pdf

  Subliniez punctul 2 din oferta .
  Valoarea de peste 200 milioane lei e calculata dupa cursul valutar din 20.09.2012 . Oferta e depusa in 14.09.2012 . DE UNDE STIA DD CIT VA FI CURSUL OFICIAL AL LEULUI PESTE 6 ZILE ? 😆

  Subliniez si punctul 5 al ofertei
  „fonduri proprii si/sau imprumutate / atrase de subsemnatul .”
  Practic nici o garantie bancara dar o fraza care deschide calea imprumuturilor in numele Oltchim dar in interesul personal . 😆

  Asa circ de „privatizare” nu am mai vazut . Nici macar in Italia . 🙂
  PS . Nu trebuie sa fi cu studii superioare sa pricepi ca e o cacialma oferta asta .
  Cum dracu vin numiti bugetarii astia pe functii suspuse ? La ordin ? Asa si reactioneaza ? 😦

  stefan60

  24/09/2012 at 2:21 pm

  • Salut Stef 🙂

   Ai sa vezi in zilele urmatoare un circ cum nu s-a mai vazut! Hai ca intra pe faza tot milieu 😆 mi-e o mila nesfarsita fata de oamenii aia care muncesc greu de ani de zile intr-un mediu toxic pe bani putini. Cum drac’ sa nu emigrezi

   Theophyle

   24/09/2012 at 2:26 pm

 33. Asta e mortala! 😆

  Domnul procuror Ponta conduce România şi dânsul face două lucruri: odată închide combinatele care mai mergeau cât de cât, şi, în al doilea rând, condamnă deja oamenii înaintea procesului [Dumnezeule, ce lovitura dubla dintr-un foc!]. Pe mine m-a încadrat la 15 ani de închisoare [parca Basescu il bagase la puscarie…?] şi vă anunţ oficial că se merită să faci 15 ani de închisoare pentru a salva Oltchimul [Lacrimi de crocodil patriotard si batiste umede in sala]. Pe de altă parte, vreau să spun că acest combinat va fi repornit de către mine, indiferent ce se va întâmpla. Îl somez pe domnul premier Victor Ponta să semneze contractul de privatizare [!!!!]. Au mai rămas 9 zile în care poate semna. Să nu mai folosească şiretlicul de astăzi, să vină cu un contract cu puncte-puncte, spaţii goale şi fără paragrafe, fără anexe. Îl somez pe Ponta să-mi dea acţiunile pentru că eu am plătit deja [WTF?!], am garantat banii, am blocat banii pentru acest proiect. 45 de milioane de euro m-a costat ca să demonstrez o escrocherie a politicienilor din actuala clasă politică: falimentarea Oltchimului. Au adus Oltchimul în stare de faliment şi l-au închis o lună înainte de privatizare”, a spus Dan Diaconescu.

  Mai fratilor, Ponta e copil de mingi pe langa Diaconescu 😉

  Cetatean

  24/09/2012 at 2:26 pm

  • ha, ha 🙂
   Se duc procentele lui Ponta!

   Theophyle

   24/09/2012 at 2:29 pm

 34. mar

  24/09/2012 at 2:27 pm

  • he, He,
   asa cum a scris mai sus – incepe circul!

   Theophyle

   24/09/2012 at 2:29 pm

 35. Si ce imi place ca Piratul tace si-l lasa pe Tonta sa fiarba in suc propriu.

  ion

  24/09/2012 at 2:44 pm

 36. Vocea Rusiei deja considera aceasta lunga tacere drept „suspecta”. Deci inseamna ca doareeeee 😆

  Cetatean

  24/09/2012 at 2:47 pm

  • Uite domle\ cum au devenit rusii atenti la tacerile lui Basescu si cum ai devenit tu „obsevator” al vocii Rusiei 😆

   Theophyle

   24/09/2012 at 3:30 pm

 37. Mie imi spui. Stai sa vezi in viitorul CSAT ce crivat siberian vor simti ministrii..

  ion

  24/09/2012 at 2:51 pm

 38. Buna ziua, buna ziua!

  CSAT este convocat joi!

  Giorgia

  24/09/2012 at 3:24 pm

  • Salut Georgia 🙂
   Asa, deci o sa fie vesel!

   Theophyle

   24/09/2012 at 3:28 pm

   • 🙂 🙂

    Giorgia

    24/09/2012 at 3:29 pm

 39. ANCOM a vandut „aer” (frecvente) de aproape 700 mil de euro. Si astia tot se cearta pe mormanul ala de fier vechi de la Valcea.
  P.S. Oltchim nu produce nimic de cativa ani si viata si economia au mers „bine-mersi” inainte si fara produsele fabricate la Valcea.

  ribelalu

  24/09/2012 at 3:29 pm

 40. Lectura de la ora 15:30 🙂

  Angela Tocila „Neamul Smiorcaitilor”

  http://politicstand.ro/neamul-smiorcaitilor/

  Giorgia

  24/09/2012 at 3:35 pm

 41. Postare noua!

  Theophyle

  24/09/2012 at 3:42 pm


Comentariile sunt închise.