Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

Sfârşit de săptămână: 22 Septembrie / domnu’ Dan buricul pământului

Bună dimineata intr-o zi de sâmbata, sfârsit de săptămâna. Deşi valorile termice diurne vor fi în creştere, vremea rămâne răcoroasă dimineaţa şi noaptea. În prima parte a zilei, în estul ţării vor fi unele înnorări, izolat ploi slabe, iar vântul va prezenta intensificări. În celelalte regiuni cerul va fi variabil. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 15 şi 25 de grade. Temperaturile minime vor avea valori cuprinse între -2 grade în depresiuni, unde izolat se va depune brumă şi 15 grade pe litoral. Dimineaţa vor fi condiţii de ceaţă.

n Bucureşti, deşi temperatura diurnă a aerului va creşte, vremea rămâne răcoroasă dimineaţa şi noaptea. Cerul va fi variabil, mai mult senin noaptea. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 21…22 de grade, iar cea minimă de 8…10 grade.

Curs valutar BNR    valabil azi: 1 EURO = 4. 5125   RON; 1 USD = 3. 4642     RON; 1 EURO = 1. 3026 USD; Francul elvetian 3. 7270    RON. Gramul de aur 197.4951     Evolutia saptamanala o puteti citi aici.

Dan Diaconescu a câştigat licitaţia pentru pachetul majoritar de acţiuni la Oltchim. Telenovela s-a terminat: acum trebuie să vină cu banii. Dan Diaconescu a câştigat licitaţia pentru preluarea a 54,8% din acţiunile Oltchim Râmnicu-Vâlcea (OLT), după ce a oferit cel mai mare preţ pentru titlurile deţinute de stat. Dan Diaconescu a câştigat licitaţia pentru preluarea a 54,8% din acţiunile Oltchim Râmnicu-Vâlcea (OLT), după ce a oferit 203 milioane de lei, cel mai mare preţ, pentru titlurile deţinute de stat. La licitaţia pentru preluarea pachetului majoritar de acţiuni şi creanţele Electrica şi AVAS asupra Oltchim au depus oferte Dan Diaconescu, Aisa Invest şi Chimcomplex, firme deţinute de omul de afaceri Ştefan Vuza, şi PCC, firmă înregistrată în Germania. OPSPI a organizat o licitaţie pentru vânzarea pachetului de acţiuni deţinut de Ministerul Economiei la Oltchim, de 54,8% din capital, şi a creanţelor deţinute asupra companiei de AVAS şi Electrica, însumând circa 400 milioane euro. Diaconescu a depus ofertă doar pentru pachetul de acţiuni deţinut de stat. Chimcomplex a oferit 18,8 milioane lei şi 202 milioane de lei iar pentru creanţa Electrica. Prin firma Aisa Invest, Vuza a oferit 30 de milioane de lei pentru acţiuni. Compania PCC a oferit în total 13,4 milioane lei (2,9 milioane euro) pentru acţiuni şi creanţele Electrica şi AVAS. Creanţele AVAS şi Electrica nu au fost adjudecate. Integral in ZF.

Dan Diaconescu vrea să facă „poporul” acţionar la Oltchim pentru 5-10 lei, de telespectator. Dan Diaconescu s-a înscris în lupta pentru Oltchim susţinând că vrea să dea combinatul, companie cu capital majoritar de stat, poporului şi că are un investitor puternic în spate. Astăzi, la scurt timp după anunţul că el este câştigător al licitaţiei, patronul OTV cerea deja oamenilor să dea câte 5-10 lei în schimbul acţiunilor. Dan Diaconescu a câştigat licitaţia pentru preluarea a 54,8% din acţiunile Oltchim Râmnicu-Vâlcea (OLT), după ce a oferit 203 milioane de lei, cel mai mare preţ pentru titlurile deţinute de stat. „Am dat de 10 ori mai mult decât a vrut statul român. Ciocoii nu mai au nici o şansă. Acum a venit poporul la putere. Am dat aceasta suma imensă pentru repornirea combinatului şi plata salariilor. Facem subscribţie publică şi aştept oamenii să vină să dea 5-10 lei. Poporul mă creditează pe mine acum ca să salvăm Oltchimul”, a declarat Dan Diaconescu, potrivit rtv.net. O parte din acest mesaj, în special cel prin care cere bani poporului pentru subscripţiePotrivit dicţionarului de specialitate, termenul de subscripţie publică înseamnă „fondatorii S.A. care nu au resurse financiare iniţiază o ofertă de subscriere prin care orice persoana care doreşte să investească poate cumpăra acţiuni”. Dan Diaconescu are termen zece zile pentru a depune cele 203 milioane de ei, cât a ofertat, pentru preluarea combinatului, altfel pierde garanţia depusă. publică, rulează de câteva ore la postul OTV, deţinut de Dan Diaconescu.Integral in Adevarul.

De frica puşcăriei, politicienii penali se „refugiază” în Parlament. Baronul de Teleorman, Liviu Dragnea, urmărit penal pentru fraude la referendum, ar vrea să lase şefi a CJ Teleorman, pentru imunitatea parlamentară. În ultimile săptămâni, Dragnea a făcut de două ori cunoștință cu procurorii DNA În ciuda faptului că este preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, secretar general al PSD, „baronul voturilor” Liviu Dragnea a anunţat că ia în considerare să candideze pentru un loc de parlamentar la alegerile din 9 decembrie.”Este posibilă înscrierea mea pe listele de candidaţi ai USL pentru alegerile parlamentare. Mă voi gândi foarte serios la decizia de a merge în Parlament, motivaţiile fiind diverse”, a mărturisit baronul PSD. Miza probabilă a candidaturii sale este imunitatea parlamentară care vine odată cu ocuparea unui loc în legislativ. Odată ajuns demnitar, Dragnea nu poate fi perche ziţionat, reţinut sau arestat fără acordul colegilor din Camera din care va face parte. Altfel spus, Dragnea renunţă la privilegiile funcţiei de preşedinte de CJ şi ocupă un simplu post de deputat sau senator numai de dragul siguranţei personale. Pus sub învinuire şi acuzat de mai multe fapte grave de corupţie, el riscă până la 15 ani de închisoare în dosarul fraudării referendumului. Potrivit DNA, Dragnea este acuzat de asociere pentru săvârşirea de infracţiuni, de instigare la cumpărarea voturilor, dar şi că a adus la vot minori sau „persoane cărora le-a fost interzis dreptul la vot printr-o hotărâre judecătorească penală”. Integral in EVZ.

Fraudele cu fonduri europene sunt mai mari decât cele raportate. Fraudele cu fonduri europene sunt mult mai mari decât cele 600 de milioane de euro raportate de statele membre ale Uniunii Europene în 2010, relatează publicaţia electronică EUobserver.com, potrivit Mediafax. „Extinderea activităţilor ilicite care aduc pierderi în bugetul Uniunii Europene este cu adevărat şocantă (…) Considerăm că suma reală este mult mai mare”, a declarat joi comisarul european pentru Justiţie, Viviane Reding. Anul trecut, bugetul Uniunii Europene a fost de 125,5 miliarde de euro, dar o sumă importantă se presupune că a fost furată în special prin intermediul programelor pentru agricultură şi dezvoltare regională. Statele membre au administrat, prin intermediul agenţiilor naţionale, 80 la sută din bugetul UE. Cei care comit aceste infracţiuni reuşesc să scape mutându-se în statele membre unde pedepsele sunt reduse sau chiar inexistente. În aceste condiţii, Reding consideră că UE are nevoie de o „lege federală” care să asigure o mai bună cheltuire a banilor şi care să-i împiedice pe cei care comit fraude să caute refugiu în anumite state membre. Romania Libera

Profilul economic al lui Dan Diaconescu, noul acţionar majoritar al Oltchim: dator la stat, cu OTV-ul în insolvenţă şi cercetat pentru spălare de bani şi evaziune. Dan Diaconescu, declarat căştigător al licitaţiei pentru Oltchim, este acţionar la trei companii care au înregistrat datorii de 2,3 milioane de euro la bugetul statului. Diaconescu, care spune că va finanţa Oltchimul, ba cu ajutorul poporului, ba prin intermediul unor investitori misterioşi, este şi proprietarul OTV, care este în plin proces de insolvenţă. Din dosarul de faliment al OTV rezultă că datoriile totale ale televiziunii sunt de 6,5 milioane euro din care 600 000 euro către finanţele publice. Dan Diaconescu este cercetat de procurori pentru spălare de bani şi evaziune fiscală şi a fost trimis în judecată pentru şantaj. Dan Diaconescu nu a utilizat în „afacerea” […] Diaconescu spune că este pregătit să investească 2 miliarde de lei în combinatul Oltchim, dar nu a precizat clar de unde vin banii. O analiză simplă a activităţii firmelor la care Diaconescu este acţionar ne arată că acestea nu sunt lipsite de probleme şi de datorii către stat. Potrivit Oficiului Naţional al Registrului Comerţului, Dan Diaconescu este acţionar la cinci companii: Preciziei Bussines Center, Oglinda Television, El Salt &RCP 2000, Oglinda Press, Dan Diaconescu Distribution L.D şi Ocram Televiziune, companie care deţine postul OTV. Potrivit informaţiilor publicate de site-ul ANAF, în iunie două din companiile la care Dan Diaconescu este acţionar înregistrau datorii la stat de peste 1,75 milioane euro. Cele mai multe datorii le înregistra compania Oglinda Press, la care Diaconescu este acţionar cu 95%. Oglinda Press avea datorii totale de 7.035.582 lei, din care 7 milioane la bugetul de stat (din care 2,7 mil. lei TVA, impozit pe profit – 1 mil. lei, dobânzi şi penalităţi de 2,5 milioane de lei), 25.647 lei la pensii, 912 lei la şomaj, 9023 la sănătate. Oglinda Television (companie disctinctă), unde Dan Diaconescu are 92% din actiuni, înregistra în iunie datorii totale către bugetul de stat de 843.571 lei, din care 500.662 lei datorii la bugetul de stat, 259.998 lei la pensii, 8.800 lei la somaj, 74.773 lei la sănătate. La datoriile celor două companii se adaugă şi 600 000 euro pe care îi datorează Ocram Televiziune (care deţine licenţa OTV) la finanţele locale. În total, companiile la care Dan Diaconescu este acţionar au înregistrat datorii către stat în valoare de 2.350.000 euro. Integral in Gandul.

Ochiul şi timpanul serviciilor secrete, aţintite spre Oltchim. Premierul Victor Ponta a fost susprins în timp ce consulta cu atenţie un raport al DGIPI despre jaful de la combinat. Un fotoreporter EVZ a surprins joi, la întâlnirea premierului Victor Ponta cu ministrul Justiţiei, Mona Pivniceru, un document secret cu privire la Oltchim Râmnicu Vâlcea. Primul ministru studia o mapă care, aşa cum reiese din sigla imprimată pe ea, conţinea un raport al Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă (DGIPI). Textul mărit arată clar preocuparea serviciului secret al Ministerului de Interne pentru privatizarea combinatului Oltchim şi pentru activitatea păguboasă a fostului director general, Constantin Roibu. În deschiderea raportului „secret de serviciu”, se vorbeşte şi de „relaţiile comerciale perfectate cu terţi agenţi economici”, semn că sunt referiri şi la firmelecăpuşă din jurul Oltchim. Neregulile făcute de fosta conducere a combinatului sunt de notorietate, atât presa locală cât şi cea centrală relatând în numeroase rânduri despre firmele desprinse din Oltchim şi care acum îl căpuşează. Majoritatea acestora sunt conduse de apropiaţi ai lui Roibu, angajaţi de-a lungul timpului în cadrul societăţii. Jurnalistul Tiberiu Pîrnău, de la Ziarul de Valcea, a explicat de curând pentru EVZ cum a fost devalizată compania de-a lungul anilor, dar şi cum s-a încercat reducerea sa la tăcere. „Problema este că marii rechini, gen Roibu de la Oltchim, au fost şi încă mai sunt protejaţi de autorităţile locale şi guvernamentale”, spune acesta. Se pare că nu pentru mult timp, însă. Ponta pare să fie la fel de interesat şi de viitorul Oltchim, nu numai de trecut. La aflarea veştii că Dan Diaconescu a câştigat licitaţia pentru cumpărarea pachetului majoritar de acţiuni, premierul Victor Ponta l-a şi avertizat pe Diaconescu că „se va frige tare” dacă nu e serios în privinţa ofertei. Serviciile secrete s-au infiltrat şi ele pe fir, chiar dacă pentru soarta Oltchim ar putea fi cam târziu. Integral in EVZ.

Ponta: Legea educaţiei ar putea fi schimbată până la sfârşitul anului. Are prevederi aberante. Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, la ieşirea de la discuţiile cu reprezentanţii UMF din Târgu Mureş, că Legea educaţiei ar putea fi schimbată până la sfârşitul anului, întrucât are „prevederi aberante”, „care împiedică promovarea unor noi cadre didactice”. Victor Ponta a afirmat, după ce a participat la discuţii cu reprezentanţii Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş, unde a venit însoţit de ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, că aşteaptă „soluţia legală, corectă şi echitabilă” pentru această instituţie de învăţământ.   „Sunt aici alături de ministrul Educaţiei, sarcina principală evident îi aparţine ministrului Educaţiei, pentru a discuta cu conducerea şi cu cadrele didactice din cadrul UMF soluţia legală, corectă şi echitabilă pentru ca această universitate de mare prestigiu să-şi desfăşoare activitatea în interesul studenţilor, în interesul celor care ar beneficia de viitorii medici şi într-un final în interesul cadrelor didactice. Din punctul meu de vedere – şi am spus lucrul acesta şi când eram în opoziţie, o spun cu atât mai mult acum, când sunt la conducerea Guvernului – nu este o idee bună şi nu trebuie să avem facultăţi separate”, a afirmat premierul. Integral la Mediafax

Rezistenţa la reforma educaţiei. Clasa pregătitoare, care începînd cu acest an şcolar este obligatorie, se pare că a dat mai mari bătăi de cap Guvernului şi Ministerului Educaţiei decît cadrelor didactice şi părinţilor. „Harababura şi dezastrul generat de domnul ministru Funeriu cu clasa pregătitoare reprezintă o harababură şi o prostie” (sîntem în anul Caragiale, nu?), a declarat primul ministru Victor Ponta în şedinţa de Guvern de miercuri, 19 septembrie. El i-a cerut ministrului Educaţiei Ecaterina Andronescu să pregătească pentru anul viitor „un mod de şcolarizare care să aibă grijă de copii şi de părinţi.” „Vă susţin pentru a repune lucrurile în ordinea lor normală, clasa pregătitoare să meargă la grădiniţă”, i-a mai spus Victor Ponta ministrului Educaţiei. Aşadar, înapoi de unde am plecat, aceasta e decizia şefului executivului în ceea ce priveşte unul din pilonii importanţi ai reformei sistemului nostru de educaţie. Ministrul Educaţiei Ecaterina Andronescu şi-a exprimat la rîndul ei, cu puţin timp în urmă, unele rezerve faţă de funcţionarea claselor pregătitoare în şcoli, însă a lăsat loc şi unei dezbateri publice pe această temă, afirmînd că la jumătatea anului şcolar se va face o evaluare naţională. Problema lui Victor Ponta este că „îl trezeşti pe copil la şapte dimineaţa, îl ţii opt ore. Asta numai supraoamenii de tip Funeriu sunt capabili.” Viziunea şefului executivului asupra reformei învăţămîntului se rezumă la faptul că aceste clase pregătitoare ar răpi o oră din somnul de dimineaţă al copiilor noştri. Lucru care nici măcar nu este adevărat, întrucît şi programul grădiniţelor din sistemul public începe tot la 8.00 dimineaţa. Integral aduce Deutsche Welle

Ştiri Europene – 22 Septembrie 2012 / Otrăviţi cu porumb

Va urez o zi buna!

36 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. buna dimineata !

  zigzag

  22/09/2012 at 8:38 am

 2. Buna dimineata!
  Domnule Mihai Razvan Ungureanu, permiteti-mi sa va urez astazi LA MULTI ANI! Va doresc sanatate si forta de a merge inainte, indiferent de greutati. Va doresc in continuare intelepciunea cu care ne-ati obisnuit, va doresc rezistenta la greu si va mai doresc liniste cu bucurii alaturi de familia dumneavoastra.
  Mult, mult noroc, domnule Ungureanu!

  Giorgia

  22/09/2012 at 8:48 am

 3. Salut,

  Am urmarit circul cu DD si mi se pare clar acum ca singura sansa ca USL sa nu guvermeze e ca DD sa faca o alianta post electorala cu ARD. Cred ca DD e cheia.

  sls

  22/09/2012 at 9:14 am

  • Salut SLS,
   Doamne fereste!

   Theophyle

   22/09/2012 at 11:33 am

 4. Salut pe toata lumea,

  Postare pe Politeia Europeana: Ştiri Europene – 22 Septembrie 2012 / Otrăviţi cu porumb

  http://politeiaeuropa.wordpress.com/2012/09/22/stiri-europene-22-septembrie-2012-otraviti-cu-porumb/

  Theophyle

  22/09/2012 at 9:20 am

  • Buna dimineata 🙂
   interesante si triste, din pacate hrana si goana dupa profit naste solutii monstruoase 😦

   mar

   22/09/2012 at 10:12 am

   • Din cate imi amintesc, Monsanto a intrat in Romania cu ajutorul ministrului Tabara, iar apoi ministrul Fuia a fost sustinator al culturilor cu seminte ale acestei societati. Eu as vrea sa stiu daca in tara asta se sesizeaza vreun organ de control si ii intreaba cineva pe acesti fosti ministri cat de riscan este ce au facut ei aici?

    Giorgia

    22/09/2012 at 11:11 am

    • Buna ziua domnelor 🙂
     Cred ca la noi nuy se va face nimic. Rezolvarile vor fi impuse (sper) la nivel de UE!

     Theophyle

     22/09/2012 at 11:34 am

 5. neata,

  @Giorgia,

  gindeste-te ca este posibila si o alianta DD cu USL si toata privatizarea Oltchimului a fost o cacialma sau nu cumva misteriosul din spatele lui ddotv este chiar sebastian ghita – prieten cu ponta – ghita care in urma cu citeva saptamini a vindut tot? raminind doar cu cash-ul si cu RTV?

  skorpion

  22/09/2012 at 9:31 am

  • Da, m-am gandit si eu @skorpion, m-am gandit la asta, mai ales dupa ce am mai citit cate ceva. Fapt este ca acest personaj DD este atat de alunecos, atat de parsiv, incat se preteaza la orice, iar gucernul pontanac este intr-o asemenea situatie, incat ar maslui orice ca sa minta „frumos” FMI. Sper ca vom afla, dar mai ales sper sa nu le mearga.
   De exemplu, aseara am vazut ce a spus DD la RTV si apoi in reluare ce spusese Vulpescu la B1, cuvintele erau IDENTICE. Eu platesc, statul se imprumuta de la mine ca sa poata plati salariile (pt. ca eu ca persoana fizica nu pot plati oamenii), dupa care statul imi da banii inapoi – concluzia: Olchim se vinde gratis!

   Giorgia

   22/09/2012 at 11:16 am

  • Salut skorpi,
   Alianta asta se vehiculeaza in presa cam de doua saptamani. Ar fi fost mult mai facil sa se faca fara Oltchim. Povestea Oltchim dauneaza USL-ului in primul rand!

   Theophyle

   22/09/2012 at 11:36 am

 6. o zi buna tuturor!

  Sare'n Ochi

  22/09/2012 at 9:36 am

  • Buna Sare 🙂

   Theophyle

   22/09/2012 at 11:36 am

 7. Buna dimineata 🙂
  E greu sa faci un top al prostiei masurilor luate de cinstitul (in sensul lui „ne-a cinstit cu un det(z) de palinca” 😆 ).
  Acum la mare „cinste” (in sensul de mai sus), este Oltchimul, o furaciune consistenta de mare valoare, dar limitata in timp .
  Dar nimic nu face mai rau romaniei, decat bataia de joc cu invatamantul. Am sa povestesc o scena, semnificativa privind mentalitatile actantilor din invatamant (scuze @dictatura justitiei – ai vb si tu despre asta). Sotia (preda la gimnaziu) a fost interpelata de un „ghiaur” (cum le spune ea 😉 ): „Doamna, nu puteti sa-mi dati 4”, „Da de ce mai Duduianule?” „Pai tata e gangster” (cred ca de pe la stiri stiti de „clanul Duduianu” ). Nu e vb. de amenintare, (oricum sotia nu a luat-o in serios, iar tatal loazei nu are mare respect pentru invatatura ) ci de mentalitatea dezvaluita de acest scur dialog.
  Si inca ceva, privitor la cea mai ciudata forma de mita din invatamant (am auzit ca se practica si la case mai mari). Acelasi loaza, la sfarsitul anului, era iar cu 4-5 materii in aer. La care „domnul gangster” 😆 , vine la scoala si-i ofera doamnei directoare urmatorul cadou: „daca iltreceti intr-a 7, va promit ca de la anul il mut la alta scoala”. 😆 Va dati seama ca biata directoare a umblat cu jalba pe la profesori sa-i treaca loaza. Habar n-am daca a reusit, dar am auzit ca se parctica si sitemul asta.

  DanSu

  22/09/2012 at 9:48 am

  • Salut DanSu,
   ca deobicei o poveste interesanta! Si noi ne miram ca scoala romaneasca a ajuns unde a ajuns.

   Theophyle

   22/09/2012 at 11:37 am

 8. „Săracă ţară! Haideţi să vedem că banii aceştia (cu care a licitat Dan Diaconescu, n.r.) sunt undeva. Eu mă întreb când încetăm să mai glumim cu ţara asta. Când încercăm să ne luăm în serios? Chiar nu se poate face treaba asta?” (Sursa: Mediafax)

  Acum cine credeţi că a declarat asta? Cumva vreun Jean Vavis, Marius Ghenea sau alt antreprenor care a pus pe picioare afaceri serioase? Vă înşelaţi, declaraţia aparţine lui Relu Fenechiu, poreclit Transformator, deoarece a vândut la preţuri de produse noi în perioada 2002 – 2005 către SISEE Moldova transformatoare şi întreruptoare uzate şi vechi, fabricate în anii 1970-1980.

  skorpion

  22/09/2012 at 9:59 am

 9. Este ilegal ca DD sa stranga bani prin subscriptie publica. Oare ce face CNA-ul???
  Aseara l-am vazut pe Vulpescu la B1, dubios de conciliant cu solutia DD. Cate despre banii pe care-i da ptr. lansarea productiei, explicatiile au fost halucinante. Sper ca aceasta gogoasa damboviteana cu miasme penale sa fie dezumflata rapid.
  http://www.evz.ro/detalii/stiri/Remus-Vulpescu-i-a-fcut-jocul-lui-Dan-Diaconescu-n-ciuda-avertismentului-FMI-1001973.html

  mar

  22/09/2012 at 10:22 am

  • Salut mat 🙂
   Nu, nu este ilegal! Din nefericire.

   Theophyle

   22/09/2012 at 11:38 am

   • este ilegal daca operatiunea cu pricina nu are, anterior, avizul Consiliului Concurentei si al organismului european Digi- Regio, pentru ca imprumutul guvernamental oferit unui operator economic privat (asta devine Oltchim ulterior platii catre stat a contravalorii actiunilor) este considerat subventie mascata si perturba piata libera, bref, este un factor perturbator al liberei concurente in piata europeana.
    Daca guvernul uselist va comite o atare magarie consecintele in plan economic la nivel de piata europeana vor fi catastrofale, pentru a nu mai pomeni de milioanele de euro penalitati

    Lumi (pentru a nu clona pe Luminita)

    22/09/2012 at 12:59 pm

   • salut. Nu e ilegal. Daca insa ii reuseste nu se va mai face vreo privatizare altfel decat asa. Oricum privatizarea cu „investitor strategic” e o mare porcarie [daca compania X este interesata sa cumpere de pe bursa]. Acceptarea cuiva ca investitor strategic PUTE a spertz, caci permite excluderea din competitie dupa pohta..

    cinic

    22/09/2012 at 1:01 pm

    • nu imi dai si oaresce argumente vis a vis de legalitatea „imprumutarii” de catre stat a unui operator privat ??
     Are statul deja un studiu (audit) economico-financiar cu privire la rambursarea imprumutului cu pricina de catre viitorii proprietari ai Oltchim ?? Poate statul justifica interventia fatisa in favoarea unei companii private care opereaza pe o piata unica europeana (cu regulile ei concurentiale foarte ferme) ??
     Nici eu nu sunt de acord ( de principiu) cu investitorii strategici dar aici a fost vorba pur si simplu de o vanzare de actiuni si creante, daca argumentul referitor la obligatia morala a statului de a lua in calcul si aspectul social al problemei ar fi stat in picioare atunci, cu atat mai mult ar fi trebuit sa asigure, initial, conditii de elegibilitate severe si reale ( competitorilor) pentru a acvea minima garantie ca Oltchim va fi adusa pe profitabilitate

     Lumi (pentru a nu clona pe Luminita)

     22/09/2012 at 2:24 pm

     • orice legislatie nu se poate substitui pietei (exclud marxismul). Niciun contract nu sta in picioare pe obligativitatea pastrarii locurilor de munca (orice judecator amarat decide repede daca falimentul este consecinta respectarii contractului). Clauza mai imbecila nu poate exista, caci respectarea ei ad-litteram INTERZICE progresul tehnologic (adica nu aduc noi tehnologii pt. ca dispare incadrarea de operator chimist specialitatea fenoli?). Daca vorbim de nr.total de joburi , iar interzicem progresul tehnologic, caci orice inovare tehnologica duce la scaderea manoperei. Eu nu vad de ce un proprietar si-ar dori falimentul asa ca este „condamnat”la profitabilitate fara sfaturile imbecile ale statului. NB. Chimcomplex daca reusea sa cumpere cu discount creanta ELectrica [game is not over] facea o treaba buna ei fiind mari consumatori de energie electrica. Creanta AVAS n-o vrea nimeni caci statul marxist se poate sterge cu ea undeva.

      cinic

      23/09/2012 at 5:20 pm

 10. am citit aseara cv-ul lui remus vulpescu.
  tot parcursul lui dovedeste a fi omul psd-ului, la nici 22 de ani il insotea pe premierul de atunci (1994-1996) in deplasari externe…
  +
  http://www.romanialibera.ro/opinii/editorial/partidul-oltchim-278088.html
  vs. intentiile de privatizare din Polonia. Cita diferenta de-a dreptul colosala

  skorpion

  22/09/2012 at 10:26 am

 11. ‘neata buna tuturor,

  Pe scurt: domnu Dan a preluat metodele intaiului cioban al Romaniei si le-a… rafinat 😛 (ma refer la metodele de crestere a nr. de adepti/e/votanti/e). Nu doresc sa fiu gresit inteles cum ca mi-ar pasa despre soarta uslamistilor. Insa domnu Dan il „taie” la jmekerii pe doftor. Cu tot cu liota de „saraci & cinstiti’ din juru-i (cacarau nu intra-n discutie deoarece inca nu s-a trezit. Dar nici pe seara nu conteaza altundeva decat la trompeta a3).

  Kenwood

  22/09/2012 at 10:31 am

  • ps: ai un mail Theophyle 🙂

   Kenwood

   22/09/2012 at 10:33 am

   • Salut Kenwood 🙂

    Multumesc, foarte interesant! Trebuie ceva date sa vede cum, cine, etc. Eu caut 🙂

    Theophyle

    22/09/2012 at 11:39 am

  • dar si daca-i merge USL nu va vedea un singur vot in Valcea (facand niste socoteli brutale si cinice, pretul de cost pe cap de votant devine extrem de avantajos).

   cinic

   22/09/2012 at 1:11 pm

 12. Ziua buna
  Cititi ce debiteaza omul asta .

  http://www.romanialibera.ro/bani-afaceri/finante/videanu-vrea-cota-unica-la-12-si-salariul-minim-crescut-la-1-000-lei-278080.html

  Daca asta au stabilit „expertii” PDL, pot sa traga obloanele linistit .
  Se cheama doar demagogie si populism
  Un partid care cind a guvernat (4 ani ) a marit accisele , contributile si a inventat impozitul forfetar ,ar trebui sa aiba macar un pic de tinere de minte pentru a sti de ce si pentru ce a facut toate astea .

  PS . E comic sa citesti ca PDL a avut si are un defect de comunicare . Are lipsa de oameni cu cap nu de demagogi . 😆

  stefan60

  22/09/2012 at 11:59 am

  • Salut Stef 🙂
   Asa cum am mentionat ieri. Videanu este un bou sinistru. Ar fi bine sa fie trimis la pascut cu ceilalti boi sau vaci!

   Trebuie insa sa recunosti ca ceilalti sunt mult mai sinistri decat el!

   Theophyle

   22/09/2012 at 12:33 pm

  • buna ziua. Nue asa de simplu: accizele se maresc din 2004 cu un calendar aeuropean de aliniere la UE (la data de… tigarile in RO trebuie sa coste cat in Ungaria, Italia etc; dovada? nu exista contrabanda de tigari intre Bulgaria si RO, sau dinspre HU spre RO). Contributiile trebuie marite pe masura scaderii numarului de salariati [ thanks to Kaghebila ]. Impozit MINIM exista in mai toate tarile UE (in Italia nu exista indici sectoriali? adica daca ai o tutungerie nu poti declara mai putin de … pe an?). Cota unica mai MARE decat vecinii e o imbecilitate (dovada? o vrea Ponta), caci in lipsa granitelor economice fug firmele peste hotar. Aia cu salariul minim e cu dus-intors (cresc contributiile si se micsoreaza gaurile la pensii si sanatate, dar prin cresterea costului manoperei creste inflatia).

   cinic

   22/09/2012 at 1:07 pm

   • salut @cinic
    Impozit minim nu exista in Italia .
    Exista contributie pensionistica minima . In cazul meseriasilor, PFA , incepe de la 3.100. euro/an de platit minim .
    – La 30.000 euro venit anual , cifra de platit la sistemul pensionistic ajunge cam la 6.500 euro (21 % ) . Impozitul pe venit e de 37 %
    La doar 7.000 euro anual venit , contributia pentru pensie e minima . Respectiv cei 3.100 euro . impozitul pe venit e 0 % .
    Poti sa faci o comparatie . 🙂

    stefan60

    22/09/2012 at 1:44 pm

    • salut stef. Eu vorbesc de impozit per firma. O trattoria in Italia poate declara numai 5000 euro cifra de afaceri pe an? dar „sali e tabacchi”???

     cinic

     23/09/2012 at 5:23 pm

 13. Theophyle

  22/09/2012 at 12:31 pm

 14. buna ziua. DUpa ce a cazut guvernul MRU pe acest motiv, iata ca se fac departamente la Tg.Mures. Ponta vrea sa [la instigarea Abramburicai] sa coboare stacheta SHI la promovarea profilor, ca nu cumva sa ramana alde Mang (et simili) fara sanse la vreun decanat, rectorat, sefie de catedra.

  cinic

  22/09/2012 at 1:10 pm

 15. Salutare tuturor
  Cinic,
  Departamentele in limba maghiara nu se fac anul acesta pentru ca nu s-au dat locuri de la MEN.In plus programele in limba maghiara trebuie autorizate provizoriu respectiv acreditate, ori pentru asa ceva iti trebuie cadre didactice. Acestea nu exista pentru ca posturile au fost blocate pe de o parte, iar pe de alta parte din cauza criteriilor de promovare, desi fie vorba intre noi pentru domeniul medical nu sunt greu de atins cel putin pentru conferentiari. Tragedia cu criteriile de promovare este ca actualii membrii din comisiile de specialitate ale CNATDU,sunt acolo pe criterii politice si nu pe competente. Multi dintre ei sunt fosti rectori, decani sau functionari din ministerul pastorit de Abramburica in primul ei mandat.

  ion

  22/09/2012 at 1:28 pm

 16. Buna Ziua la toata lumea 🙂

  Postare noua!

  Theophyle

  22/09/2012 at 3:17 pm


Comentariile sunt închise.