Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

Oltchim – o tragedie romanească

Am asistat ieri seara la incercarea de a discuta serios despre una din marile tragedii pe care zeci de mii de oameni le trec in zilele astea. Dupa ce am vazut dimineata circul facut de Dan Diaconescu la televizor cu ocazia depunerii actelor de privatizare, re-privatizare sau re-re-privatizare a unui fost gigant industrial romanesc. Combinat de care atarna soarta unui oras (poate a unei regiuni) din Romania. Paralel cu “circul DD,” l-am ascultat siderat pe Premierul socialist al Romaniei, care nu are nici macar habar de ceea ce se petrece acolo, probabil informat de una din cele mai mari calamitati recente ale politichiei romanesti, ministrul pentru dialog social Liviu Pop. Adica acel “grajdan” guvernamental, expert in educatie  si in deconectarea electricitatii cand interesele sefului o cer. La Oltchim nu trebuia sa deconecteze reteaua electrica, au facut-o altii inaintea lui.

Seara am reusit sa asist la o contra-performanta de proportii a “dreptei romanesti” in a explica adevaratele probleme ale acestui combinat. Aceasta enorma contra-performanta a fost cauzata de prezenta lui Adrean Videanu (cod name: şulfa de Monte Carlo) in emisiune, care pur si simplu a obstructionat subiectul discutat. Prezenta lui Videanu in emisiune ar fi fost similara unei discutii ipotetice la care ar participa Brutus in legatura cu caracterul lui Iulius Cezar. Colac peste pupaza Videanu a recunoscut ca se intalnise o zi inainte cu “groparul”  combinatului, vestitul Constantin Roibu. De mentionat ca acest manager de “succes” al combinatului falimentar, potrivit declaraţiilor de avere “a încasat de la Oltchim în perioada 2007 – 2011 circa 555.000 de lei din funcţiile de indemnizaţie de director general şi administrator al Oltchim, însă a câştigat o sumă de peste două ori mai mare de pe urma salariilor pe care le-a primit la trei companii afiliate combinatului care-şi bazează afacerile pe contracte cu Oltchim, respectiv Designro, Protectchim şi Oltchim Gmbh Germania, precum şi din drepturi intelectuale, cel mai probabil finanţate tot din bugetul Oltchim” (Sursa).

Din nefericire, Mihai-Razvan Ungureanu a fost pur si simplu lipsit de posibilitatea de a explica publicului pe indelete adevarata grozavie a combinatului. Ceea ce a spus MRU in putinele momente, cand a fost lasat sa vorbeasca, au fost esentiale pentru majoritatea publicului, care nu cunoaste nici trecutul si nici prezentul combinatului. Lipsa de experienta a lui Nelu Barbu, care a intervenit exact cand nu trebuia si strambele lui Videanu au lipsit publicul de o informare corecta si relevanta si un punctaj serios pentru alianta ARD.

Deci, ce am avut ieri seara? Am avut un Ion Cristoiu care a fost multumit de mentiunea realizarilor regimului Ceausescu, de altfel bun in rolul de “bufnita inteleapta”, un Nelu Barbu, vesnic depasit de rolul de moderator, care baga in discutie niste texte aparute pe ecran pe care nimeni nu le citeste sau memoreaza, deranjand atentia spectatorului de la subiectul abordat de interlocutor.  Un obstructionist dispretuit de o mare majoritate a electoratului (autentic) de dreapta si un MRU care a reusit cu greu sa intre cu adevarat in miezul problemei si sa explice putin din ceea ce se intampla sau s-a intamplat la Oltchim.

Astazi foarte devreme am avut o scurta discutie cu unul dintre cei mai buni si obiectivi observatori ai politicii romanesti. Omul a zis clar: “astia dela PDL sunt tampiti, au o sansa unica sa scape de blestemul Hidroelectrica, Romgaz, CFR, Compania Naţională de Autostraăzi, Termoelectrica, Compania Naţională de Lignit şi câte or mai fi, daca isi vor pune cenusa in cap si ii vor da lui MRU sa vorbeasca, singurul lider cu adevarat curat si lipsit de scandalurile economice ale  guvernarii lor  si il trimit pe Videanu sa-l obstructioneze.” Lipseste sa o trimita pe Nutzi Udrea sa vorbeasca despre eficienta absorbtiei fondurilor  Europene, zic eu!

Mihai-Razvan Ungureanu a fost bun ieri seara atat cat a fost lasat sa vorbeasca, a demonstrat si cunostinte in subiectul discutat, o empatie adevarata pentru cei loviti de aceasta catastrofa si poate daca ar fi fost lasat sa continue si niste propuneri concrete. MRU a demonstrat ieri seara cateva lucruri cardinale pentru un viitor lider – abordarea macro a unor teme economice, pregatire si sarguinta, empatie sociala si mai presus de toate un vocabular facil pentru toti.

***

Oltchimul este o tragedie romanească, o intoarcere in timp, asa cum a mentionat ieri seara MRU, un alt Sidex Galati  devorat de capuse, lucru care ne arata ca dupa un deceniu, clasa politica, mass-media si electoratul nu au inteles nimic. Mai rau, multi dinte oameni sunt pe drumul sigur spre o prapastie sapata de  guvernarea felixoida si  sustinuta politicianist fara rusine de oameni ca DD.

Nu trebuie uitat in nici un caz ca in timp ce Oltchim Râmnicu Vâlcea (raporta pierderi de sute de milioane de lei anual, firmele private, a căror activitate se sprijină pe compania controlată de stat, nu au simţit criza şi au continuat să obţină profituri de milioane de euro.

Protectchim, Oltgroup PVC, Designro şi Metchim, toate din Râmnicu Vâlcea, multe afiliate Oltchim, dar la care combinatul vâlcean a deţinut sau deţine numai participaţii minoritare, sunt de ani de zile „abonate” la contractele cu compania de stat şi au realizat în intervalul 2007 – 2011 profituri care au cumulat 13,2 mil. lei (3,3 mil. euro). În aceeaşi perioadă, Oltchim a fost „îngenuncheată” de pierderi, care au depăşit un miliard de lei (260 mil. euro).

Cine la naiba este, a fost sau va fi tras la raspundere?

Miniştrii economiei şi ai finanţelor: de la  Vlădescu, Vosganian, Pogea, Videanu, Ariton, care şi-au pasat de la unul la altul dosarul Oltchim, nu de alta dar Roibu intra peste ei şi îi dădea afară în loc să fie invers. Şi niciunul nu avea nevoie de aşa ceva. In nici un caz!

Traim o tragedie care trece neobservata pentru ca nu este a noastra prsonal – dar ei, cei de la Râmnicu Vâlcea sunt pana la urma tot noi!

Merita citit (folosit si ca bibliografie):

ZF. Ce profituri au făcut firmele „căpuşă“ ale Oltchim când combinatul era „îngenunchiat“ de pierderi de un miliard de lei.

ZF. Constantin Roibu a încasat 870.000 de euro de la Oltchim de când combinatul se afundă în pierderi

169 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Salut,
  Atit cit a vorbit MRU a fost absolut perfect. Probabil daca spunea mai multe ar fi fost mmcp
  Videanu putea sa vorbeasca 1/4 din cit a vorbit si era mai bine. Totusi nu e rau ca a fost si el acolo A avut rolul de coloratura soprano iar cei ce stiti bine ce este o soprana de coloratura, pe scena si in viata privata intelegeti totul.

  MRU are un talent extraordinar de a capta. As zice ca pe Ion Cristoiu l-a cucerit prin cuvantul Govora si tot ce decurge de aici. Mare imblinzitor de serpi ! 🙂

  lastnightmusic

  21/09/2012 at 3:46 pm

 2. Nu ar putea MRU sa-si expuna punctul de vedere pe site-ul ICCD, sau FC? Cred ca ar fi preluat de multe ziare, iar ideile ar fi expuse logic si in sfarsit intelese de toti.

  Giorgia

  21/09/2012 at 3:48 pm

  • Georgia salut

   o sa se exprime pin programele care vor parea curand pe siturile ICCD si FC. Cred ca ar fi necesar sa se exprime si punctual. O sa-i propunem.

   Theophyle

   21/09/2012 at 3:54 pm

   • Text dar si selectiune pe youtube cu schema pe tabla, ce poate fi preluata direct de televizii.

    lastnightmusic

    21/09/2012 at 3:58 pm

 3. salut felicitari si multumesc pentru aceasta postare! ” Omul a zis clar: “astia dela PDL sunt tampiti, au o sansa unica sa scape de blestemul Hidroelectrica, Romgaz, CFR, Compania Naţională de Autostraăzi, Termoelectrica, Compania Naţională de Lignit şi câte or mai fi, daca isi vor pune cenusa in cap si ii vor da lui MRU sa vorbeasca, singurul lider cu adevarat curat si lipsit de scandalurile economice ale guvernarii lor si il trimit pe Videanu sa-l obstructioneze.” ” – incepuse sa mi fie jena ca de o saptamana tot am scris in aceeasi idee. ca fapt divers , cred ca pe fostul sef sie il strangea camasa sa discute la aceeasi masa cu un fost ministru al economiei din grupul celor enumerati de tine.

  zigzag

  21/09/2012 at 3:55 pm

  • salut Ziggy,,
   asa e in politica 😦

   Theophyle

   21/09/2012 at 4:11 pm

 4. Buna ziua tuturor.
  Am observat un comentariu nesimtit al lui Tapalaga pe hotnews. Care este „politica” astora pana la urma, intelege cineva mai bine decat pot eu pricepe?

  A A

  21/09/2012 at 4:01 pm

  • V-am zis ca nu va fi usor. Cu cit omul e mai redutabil cu atit scuipatii vin din toate partile, de la dusmani si de la prieteni care invata pe dinafara sloganele dusmanilor.

   lastnightmusic

   21/09/2012 at 4:08 pm

   • Porcaria asta este in „fibra nationala” cladita in secole – asta ar trebui sa fie emblema Romaniei in loc de frunza lui Nutzi: scuipatii care pornesc pentru cei care demonstreaza ca au valoare solida.

    A A

    21/09/2012 at 4:13 pm

  • Salut,
   naiba mai stie 😦

   Theophyle

   21/09/2012 at 4:09 pm

 5. Cu scuze multe, un subiect off-topic; o mare reusita a diplomatiei romanesti: http://www.b1.ro/stiri/externe/mae-pregate-te-o-viitoare-vizita-in-romania-a-ministrului-afacerilor-externe-din-pakistan-38213.html Ultimul paragraf este greu…
  pare desprins din telejurnalul prezentat de Petre Popescu.

  drivas

  21/09/2012 at 4:02 pm

  • salut,
   chiar un succes. Daca se vor intalni si cu cei din Bangaladesh o sa fie ceva rasunator 🙂

   Theophyle

   21/09/2012 at 4:10 pm

 6. Tapalaga a scapat caii in porumb, cum o face uneori.

  Cetatean

  21/09/2012 at 4:12 pm

  • A zis probabil in sinea sa ca e echidistant. saptamina trecuta s-a dedicat lui MN

   lastnightmusic

   21/09/2012 at 4:18 pm

  • Nu draga Cetatean,
   nici de cum! Din cand in cand, respectabilul jurnalist face si el niste servicii unor personalitati cu care a fost legat. Articolul vine dintr-o zona care poate fi exact recunoscuta. Pacat ca doamna respectiva a hotarat sa-l foloseasca pe Tapalaga. Si mai pacat ca el s-a lasat folosit 😦

   Theophyle

   21/09/2012 at 4:20 pm

   • aaaa, la asta ni ma gandisem!!!

    Cetatean

    21/09/2012 at 4:23 pm

   • o fi din zona doamnei? sau din zona concurentei ,adica a ochilor albastri din interior? 😀

    zigzag

    21/09/2012 at 4:23 pm

    • Ambele articole si cel despre Neamtu si cel despre MRU sint foarte acide si nepotrivite. M-as mira sa fie facute la comanda. Cred ca e parerea lui personala. Dar stiu si eu?? Daca MN si Tapalaga sint apropiatii MM ce rost ar fi avut articolul impotriva lui Neamtu? Dezamagitor in orice caz. Citeodata ma gindesc ca USL ar trebui sa ia puterea cu adevarat, sa avem fondurile UE inghetate citiva ani,citeva ziare si bloguri (sorry…) interzise poate atunci oamenii se mai trezesc. Nu cred ca MRU a comandat parfumurile respective si totusi si Ionita scrie despre asta. Habar n-am, m-am saturat deja sa citesc presa. Daca asta face presa obiectiva civilizata cum o fi sa citesti Jurnalul National?

     Coana Zoe

     21/09/2012 at 9:38 pm

 7. Un om care scrie atata cart scriu eu si mai si citeste atata publicistica cat citesc eu, poate identifica si mesajul si sursa. In special ca reputatul jurnalist a dat-o in bara o data si este in deficit de credit acolo 🙂 Mai „plateste” si el ispasind pacatele 😆
  asta e pasajul cheie:

  A dezamagit si din cauza oamenilor cu care s-a inconjurat in noul partid. Multi se asteptau sa vada in el multe figuri noi. Au vazut, in schimb, alaturi de Ungureanu prea multi traseisti si oameni vechi din alte partide. A mai dezamagit si prin abandonarea rapida a unor principii importante, filozofand, de exemplu, pe tema traseismului de bine pentru a fenta, cumva, criteriile de integritate impuse de Monica Macovei la selectarea viitorilor candidati ai Aliantei Romania Dreapta.

  Theophyle

  21/09/2012 at 4:26 pm

  • Einverstanden!

   Cetatean

   21/09/2012 at 4:41 pm

   • salut. Tapalaga are deseori accese de puritanism. Chiar daca momentul e delicat.

    cinic

    22/09/2012 at 9:32 am

  • A propos de traseism: toata lumea de aici intelege cesicum cu traseismul. Dar, in practica este cumplit de greu sa lamuresti restul lumii (si ma refer la aceea „de bine”) de ce e benefic sa ai persoane cu diverse expertize pe-aproape
   Ma refer la oameni care in iarna au fost incintati sa semneze niste liste, dar si la altii, pe care atunci i-am ratat si – parca s-ar fi inteles – mi-au reprosat, fara exceptii, prezenta traseistilor. Nu mi-am dat seama pina de curind ca traiesc intr-un/pe linga un cerc de puristi.(vor urma si alte deziluzii cu ei, cu altii, n-am nici un dubiu)

   arrletty

   21/09/2012 at 5:36 pm

   • salut. E interesant ca NIMENI nu comenteaza negativ deplasarea SPD din Germania de la marxismul lui Thaelman si Libkencht si… spre centru-stanga. La noi dezafilierea PD de la Internationala Socialista a generat zbierete pana la Oslo.

    cinic

    22/09/2012 at 9:34 am

 8. Buna
  Subiect dureros pentru mine.
  Iar circoteca transmisa la tv batjocorea tot ce a mai ramas din combinat.
  Pacat, hranea mii de familii din toata zona.
  Si pe mine m-a calcat pe bataturi Blaga aseara, cu tonul paternal pe care l-a abordat.
  Nu cred ca era cea mai indicata persoana sa apara la TV. Sa-si vada de halcile smulse din economia nationala si sa-si rupa dintii n ele 😦

  ela

  21/09/2012 at 4:34 pm

  • scuze, vorbeam despre Videanu 😦 sunt tare suparata azi.

   ela

   21/09/2012 at 4:38 pm

   • salut ela 🙂
    ce s-a mai intamplat si inca nu am aflat?

    Theophyle

    21/09/2012 at 4:41 pm

    • Din cate am inteles @ela a lucrat o perioada la Oltchim. O doare sufletul pentru ce se intampla acolo si o revolta aceasta mizerie care are loc in aceste zile.

     mayausa

     21/09/2012 at 8:22 pm

 9. Salutare !
  Industria romaneasca a fost lichidata prin capusare.
  Chiar de catre cei care erau platiti sa o mentina pe linia de plutire/sa o eficientizeze.
  Cum a fost posibil ?
  Simplu : ministrii de la „economie”, indiferent care au fost ei, au stiut exact ce se intampla, au inchis ochii si si-au luat tainul.
  Asa se explica lipsa totala de interes pentru strategii, investitii serioase, retehnologizari, productivitate, piete de desfacere etc.
  Mafia transpartinica si-a burdusit buzunarele si isi rade in barba, dupa ce pleaca acasa, de la televiziuni.
  Si Oltchim va ajunge, din nefericire, la fier vechi.
  Brunetii de la „Ciocanu` si nicovala srl” asteapta, deja, la gard.

  Tzepelica

  21/09/2012 at 4:47 pm

  • Salut timi 🙂
   Din nefericire cam asta a fost destinul industriei romanesti. Sper ca totusi in ultima clipa isis vor da seamqa 😦 Nu se poate. Oltchim, Campia Turziei, acum si Otelul Rosu?

   Theophyle

   21/09/2012 at 4:57 pm

   • Salut !
    Ba se poate.
    O sa batem recordul la export.
    Exportul de fier vechi. 😦

    Tzepelica

    21/09/2012 at 5:00 pm

   • se poate.si o sa se mai poata si mai mult. o sa vedem noi pretul . am sa pun o intrebare de taran : procuratura functioneaza doar la centru in bucuresti? toate anchetele facute de 2 3 jurnalisti pe plan local la valcea s-au blocat la parchet. parchetul, fiscul n au avut niciun semn de intrebare cand au vazut ca de a lungul anilor in valcea „capusarii” fac averi imense?

    zigzag

    21/09/2012 at 5:06 pm

    • La nivel local baietii se cunosc si lucreaza mana in mana.
     Autoritatile fac parte din aceeasi gashca, se servesc reciproc, chefuiesc impreuna si isi impart amantele.

     Tzepelica

     21/09/2012 at 5:13 pm

   • buna ziua. Poate ultrasimplific: companiile de stat nu sunt pe profit decat daca au monopol. COntrolul costurilor, concurenta, piata sunt notiuni impracticabile in managementul lor. S-au nascut asa, cu marxismul in cap, cu „conducere originala”inventata de mos KGB si nimeni nu a avut cojones sa schimbe ceva. La momentul in care costurile de productie impun considerarea catorva firfirici incepe derapajul. Aceste companii produc pierderi zilnice cu capuse sau fara. Sidex are azi 25% din efectivele de acum 10 ani si produce mai mult (evident ca a eliminat si capusele).

    cinic

    22/09/2012 at 9:39 am

 10. Seara buna la lume buna 😀 … dar in vremuri de restriste.

  O fi Oltchim subiectul zilei (al perioadei, al deceniului, al… etc) dar, cu tot respectul Theophyle, nu pot sa uit cum urlau cele peste 80% in ‘9o: nu ne vindem tara; noi muncim, nu gandim; jos caposu; voi n-ati mancat salam cu soia… etc. Altfel spus, parca-si merita soarta (VL a fost, este si va ramane rosu). Incercam in anii ‘9o sa le explic unora ca din multe puncte de vedere e preferabila privatizarea si ca profesionistii ar avea de castigat. Sub deviza: ce draqu’ stie un mucos ca tine am luat (uneori la propriu) scatoalce. Ca la revedere multi pun acum privirea-n pamant e putin important. Raul a fost facut… adanc… si cu minime sanse de redresare. As mai mentiona doar alte cateva exemple: 1 Mai Ploiesti; Industria Sarmei Campia Turzii; Rafinaria Campina; SNTR; Astra Arad.
  Dar… poate ca tot raul ar putea fi indreptat. Cu precadere in actuala conjunctura insa cu „bataie” pe termen mediu si lung. Lumea e plina de „fiare” pe care la fac toti, din Alaska pana-n New Zeeland si din Japonia pana-n Brasil. Insa toata lumea (asadar si cei care produc „fiare”) trebuie sa manance. Asta e sansa. Sper sa nu apuc sa traiesc zilele-n care, la bursele din toata lumea, o tona de grau/porumb se va vinde cu echivalentul in aur/platina/etc.

  Kenwood

  21/09/2012 at 5:25 pm

 11. Sa va spun ce-mi trece mie prin minte. Am citit undeva cu ceva timp in urma ca pe Voiculescu il intereseaza zacamintele de sare. Ori, aseara am aflat ca Oltchim este singurul combinat care prelucreaza sarea. Imi vine in minte ca in spatele lui DD este Voiculescu. Asa alunecos si shulf cum il stim, aseara DD a lasat sa se inteleaga ca in spatele lui ar fi Gazprom. As pune pariu ca nu-i asa. As pune pariu ca tot Voiculescu este, mai ales ca i-a pregatit fezandarea pe diseara, deci avertismentul i l-a transmis.

  Giorgia

  21/09/2012 at 5:26 pm

  • „fezandarea lui Ponta”, of course!

   Giorgia

   21/09/2012 at 5:30 pm

  • felix a incercat si in 2007 -2008 sa se „atarne” de oltchim.

   zigzag

   21/09/2012 at 5:30 pm

 12. A castigat Diaconescu!

  cedric

  21/09/2012 at 5:31 pm

 13. Ziua Buna,
  Cred ca daca cineva ar fi intrebat adevaratii specialisti in petrochimie se gaseau solutii.
  Eu as propune ca statul sa preia din nou Arpechim-ul de la OMV si sa nu vinda OLTCHIM-ul.
  Sint convins ca daca se vrea ,se poate.Se v-a gasi ceva chiar in contractul cu OMV-ul sau se poate plati iar apoi statul ar putea , (prin manageri privati care oricum ar costa mai putin decit Roibu) sa domine piata
  ” plasticelor” si chiar sa sparga tot acest cartel (cuib de hoti ) care se joaca cu preturile carburantilor.
  Avem petrol romanesc, am putea reavea Arpechimul,specialisti romani sint si se v-a salva si Oltchimul.
  Daca as putea sa va trimit si ceva soare din Sahara ar fi bine….
  Cu stima

  Shibani Titi

  21/09/2012 at 5:32 pm

  • Nu stiu despre care petrol romanesc mai vorbesti. Contractul de privatizare a Petrom-ului dar si HG-urile motocicleanului de prospectiune/exploatare din Marea Neagra au dat altora dreptul de proprietate. Si ca sa fie clar: au fost date si rezervele „strategice”.

   Kenwood

   21/09/2012 at 5:40 pm

 14. Sa vedem ce va face in continuare . Doamne, ce declaratii demagogice face! Oltchim a redevenit pamant romanesc!
  Cred ca nu a dorit sa castige dar asa s-a potrivit.

  cedric

  21/09/2012 at 5:33 pm

 15. Ia uitati ce mai putem adauga pe lista lui Cetatean:
  Vulpescu a incheiat in iulie 2012 un contract de consultanta cu firma poloneza PCC. De drept, Vulpescu nu trebuia sa conduca licitatia Oltchim de astazi! Aveti mai jos contractul in format pdf.

  Dă clic pentru a accesa Contract%20Vulpescu%20PCC.pdf

  Giorgia

  21/09/2012 at 5:36 pm

  • Stiti, citind „in oglinda” dupa felul in care fac astia declaratii publice, asta ar fi „cea mai buna dovada” ca licitatia a fost „corecta”.
   Ce ziceti? Sunt bolnava de scenarita?

   Giorgia

   21/09/2012 at 5:38 pm

   • As merge chiar mai departe: senzational-diaconescu poate c-a batut palma (printre coloanele arpe-oltchimului) cu pdsr & co.

    Kenwood

    21/09/2012 at 5:43 pm

    • salut,
     mai mult ca sigur. Vom vedea in zilele urmatoare un take-over facut de prietenul lui Ponta stimabilul Ghita de la RTV / Asesoft.

     Theophyle

     21/09/2012 at 5:46 pm

     • Hmmm… ar fi o ipoteza dar nu’sh daca are „avengura” necesara. Stiu c-a renuntat recent la toate actiunile din zona IT (oricum… mai mult distorsiona piata) dar nu cred ca-i ajung banii. Nici daca vinde trompeta rtv.

      Kenwood

      21/09/2012 at 5:57 pm

 16. Vrea sa cumpere Arpechim, cateva CET uri , OIL terminal si mina de sare de langa combinat!

  cedric

  21/09/2012 at 5:36 pm

  • Interesant cine ii da banii 🙂

   Theophyle

   21/09/2012 at 5:42 pm

   • interesant este de ce Vulpescu a incalcat grav conditia sine qua non a caietului de sarcini; se vinde pachetul (adica actiuni + creante) sau nu se mai vinde deloc ?????, pe fond ratiunea acestei vanzari era tocmai recuperarea creantelor, si daca suma oferita a continut conditionalitati ( care ar fi trebuit sa duca la anularea acestuia)
    Acesta este un motiv intemeiat ca rezultatul sa fie contestat, si va fi de catre PCC. Daca Diaconescu va plati suma cu pricina, AVAS si Electrica vor solicita plata creantelor imediat sau faliment.

    Lumi (pentru a nu clona pe Luminita)

    21/09/2012 at 6:10 pm

 17. Pentru cei interesati, pe Politeia Europeana: The Economist: Omul cu toporul a plecat

  http://politeiaeuropa.wordpress.com/2012/09/21/the-economist-omul-cu-toporul-a-plecat/

  Theophyle

  21/09/2012 at 5:41 pm

 18. Eu il votez pe DD daca cumpara Antena 3 si o baga in faliment 😆 (G/M)

  Cetatean

  21/09/2012 at 5:47 pm

  • S-ar putea s-o bage in faliment si fara s-o cumpere. I-a crescut audienta pana la cer, tot poporul se va uita la Domnu’ Dan ca la Dumnezeu, varanul nu mai e interesant!

   cedric

   21/09/2012 at 5:50 pm

 19. Dar daca nu va face rost de bani in 10 zile? Ii pica procentele vertiginos.
  Cica el are o avere estimata de 7-8 mil. euro. De unde face rost de diferenta? Ii da Ghita? sau cumva Voiculescu?

  cedric

  21/09/2012 at 5:52 pm

 20. Astazi, de fapt acum, bucurestenii comunitatii Politeia se intalnesc cu MRU la sediul ICCD. Oameni au venit desi vremea este foarta urata. Sper ca intalnirea va fi placuta, Demeter ii primeste si acorda seviciile de anfitroana 🙂 va povestesc eu despre ce este vorba!

  Theophyle

  21/09/2012 at 5:58 pm

  • Numa’ sa-ndraznesti sa nu ne oferi detalii 😛

   Kenwood

   21/09/2012 at 6:04 pm

 21. Buna seara.
  Guvernul Ungureanu a fost criticat aspru de USL, in special de d-l Ponta, pentru ca privatizarea Cuprumin a esuat. D-l Ponta spunea ca acest esec arata masura competentei guvernului Ungureanu, arata cat de neatractiva este Romania pentru investitorii seriosi.
  Oare acelasi lucru il va declara cu privire la guvernul pe care il conduce, avand in vedere mascarada de privatizare a Oltchimului? Pentru ca acest esec e monumental, cu ordine de marime mai mare decat cel de la Cuprumin. Iar d-l Chitoiu ne asigura saptamanile trecute ce succes va fi aceasta privatizare, ce investitori mari vor veni.
  Atunci USL a cerut demisia guvernului Ungureanu. Ma astept ca d-l Ponta, avand in vedere ca a spus ca va face o altfel de politica decat PDL, sa demisioneze. Ce ziceti?

  mc25

  21/09/2012 at 6:01 pm

  • Cum sa fie esec monumental? E un succes rasunator, va curge lapte si miere in tot Judetul Valcea si chiar mai departe!!

   cedric

   21/09/2012 at 6:05 pm

  • Salut 🙂
   eu zic ca ai mare dreptate. Problema guvernului Ponta si a lui in special este minciuna si limbajul dublu pe care a fost adus la un nivel inca necunoscut pe meleagurile noastre. Cat despre PDL? Ce sa spun, sunt de fapt inexistenti!

   Theophyle

   21/09/2012 at 6:05 pm

   • In opinia mea nu e pb gubernului tonta. Majoritatea juiseaza la minciuna si limbaj dublu. gainarul stie bine ce face.

    Kenwood

    21/09/2012 at 6:15 pm

  • Putem spune multe dar indiferent de argumente si/sau de greutatea acestora, chiar crezi/speri ca musiu tonta/che-gargara/copy-paste/carlanu/procuroru-de-badegarzi c-ar avea acel minim bun-simt?

   Kenwood

   21/09/2012 at 6:08 pm

  • Buna dimineata (desi, pe cerul patriei, sunt cam multi nori)
   Interesant este de comparat „reprosurile” la adresa guvernului Ungureanu
   cu ceea ce a facut Ponta.
   Senzatia este ca nu ramane nimic neacoperit 😦

   emil

   21/09/2012 at 7:26 pm

   • Ponta „rezolva”, in direct problema UMF Tg Mures; unul dintre motivele pentru care a fost demis Guvernul Ungureanu 😦

    emil

    21/09/2012 at 9:02 pm

 22. Stie cineva ce e cu pretul cu 900% mai mare pe care l-a oferit DD fata de competitorii lui?

  Poate sta in picioare justificarea cu „este nevoie de mai multi bani pt plata salariilor” ? sau banii merg separat, iar cumparatorul tb sa plateasca salariile separat?

  mac gregor

  21/09/2012 at 6:03 pm

  • Pai PCC oferea 18 milioane lei si se angaja sa plateasca datorii de 400 milioane de euro, DD a oferit 200 milioane de lei, dar fara plata datoriilor. Nici nu inteleg cum a fost declarata castigatoare oferta lui….

   Bogdan

   21/09/2012 at 7:54 pm

 23. Baieti si fete,
  probabil ca patriotul domn Dan nu va aduce banii in 7 zile. Licitatia se va relua, el publicitatea si-a facut-o si ciocoii sunt de vina ca el nu a adus banii!

  Theophyle

  21/09/2012 at 6:08 pm

  • Mi se pare cea mai plauzibila ipoteza despre ceea ce va urma 😀

   Kenwood

   21/09/2012 at 6:16 pm

  • Ai dreptate. Am auzit declaratia lui Vuza care a zis ca vrea sa nu ii mai fie numele asociat cu aceasta privatizare si a lasat sa se inteleaga ca procesul se va relua. Vad ca si reprezenatul PCC zice ca trebuie sa intoarca spatele acestei privatizari si sa stepte ce se va intampla.
   DD nu mi-a parut prea vesel dupa ce a fost anuntat drept castigator!

   cedric

   21/09/2012 at 6:17 pm

 24. Este pacat ca toate Guvernele, timp de 22 de ani au lasat mafia Oltchimului sa-si faca de cap. Am vazut filmul asta de sute de ori pana acum de la Sidex, pe Valea Jiului, in zona petroliera Ploiesti, la Dacia, la Hidroelectrica pana la ultima institutie sau proprietate a statului. Unele au fost vandute pe nimic si salvate, altele au fost vandute pe nimic si apoi duse la fier vechi.
  Acum a venit randul Oltchimului. Daca privatizarea nu reuseste, din punctul meu de vedere intre subventionarea de catre stat a pierderilor, impoziteleor si furtului si falimentul societatii voi prefera intotdeauna falimentul.
  De cativa ani de zile Oltchim nu mai produce aproape nimic. Economia deja a absorbit de mult socul lipsei produselor Oltchim. E pacat de oamenii obisnuiti care lucrau acolo si care aveau un nivel de calificare destul de ridicat dar asta e viata. Nu sunt nici primii nici ultimii care au fost complici (prin tacere si lefurile primite) cu sindicatul si cu hotii care i-au condus si soarta apoi le-a dat un sut in fund. Pana la ei au fost sute de mii de angajati ai IMM-urilor, mult mai prost platiti si cu infinit mai putine drepturi care au trecut prin asta si nu i-a mai plans nimeni.
  Oltchimul nu este acum decat o batalie in lupta electorala.

  ribelalu

  21/09/2012 at 6:11 pm

  • Da! Absolut de acord… cu mentiunea ca:soarta le-a dat un sut in cur (fundul e pt mamaliga si tocat legume) 😀

   Kenwood

   21/09/2012 at 6:20 pm

  • Salut 🙂
   Exact asa. Acum a venit randul uzinelor de la Câmpia Turzii si Otelului Rosu!

   Theophyle

   21/09/2012 at 6:21 pm

 25. Daca aveti timp urmariti documentarul acesta. Reteta de falimentare pare aceeasi. Intrebarea e daca si oamenii vor reactiona la fel :).

  tzucre

  21/09/2012 at 6:39 pm

 26. Hal de parlamentari, hal de exprimare, hal de expunere de motive la un proiect de lege :
  „in functie de interesele acestuia si, nicidecum dupa cheful politistului”.
  Astia fac legi in Romania !

  http://0-100.hotnews.ro/2012/09/21/doi-deputati-propun-o-lege-prin-care-sa-nu-fie-sanctionat-cel-care-acroseaza-masina-care-il-blocheaza-in-parcare/

  Tzepelica

  21/09/2012 at 7:00 pm

  • Trista tara!

   Giorgia

   21/09/2012 at 7:11 pm

  • E greu sa decizi care e mai TARE
   b) aia cu „nu raspunde” (daca iese fortat peste un autoturism care este parcat „gresit”
   sau asta,
   c) cu cine face „propunerea”
   „b) eventualele pagube se suporta de catre detinatorul autoturismului care a impiedicat iesirea din parcare a autoturismului regulamentar parcat.

   c) in situatia in care, in urma savarsirii unei contraventii se dispune retinerea permisului de conducere si se elibereaza persoanei vinovate dovada inlocuitoare, intinderea perioadei de circulatie pe baza dovezii sa fie stabilita de catre agentul de circulatie la propunerea contravenientului, in functie de interesele acestuia si, nicidecum dupa cheful politistului.”

   emil

   21/09/2012 at 7:48 pm

 27. Lectura de seara :
  Angela Tocila „Trista aniversare a lui Crin Antonescu”
  http://politicstand.ro/trista-aniversare-a-lui-crin-antonescu/

  Giorgia

  21/09/2012 at 7:11 pm

 28. buna seara
  nu pot deca sa ma repet:
  dan diaconescu a inlocuit-o pe elodia cau oltchim;
  incepand cu metoda de privatizare,cu vanzarea de creante(!!!) si terminind cu declararea cistigatorului totul este film horror

  intimplator

  21/09/2012 at 7:29 pm

  • de acum mortu de la groapa nu se mai intoarce. poate o fi vreo surpriza din partea din partea autoritatilor si vom vedea vreo cateva arestari. pe dd l am vazut cu ochii mei la tv cand a declarat ca are in spate un investitor mare din est. deci un raspuns l-a dat. lipseste o intrebare : a incercat opozitia sa blocheze acest circ al privatizarii? motive aveau.

   zigzag

   21/09/2012 at 8:04 pm

 29. buna seara,

  Cine se afla in spatele lui dan diaconescu?

  – râtul hâd si flămând al lui rasputin_felix? Sa nu uitam ca fiica acestuia este administrator la….OTV.
  sau
  – sebastian ghita – amicul lui ponta? de ce spun asta? in urma cu vreo citeva saptamini ghita si-a vindut absolut toate firmele, afacerile (bune, rele, cum erau) pastrindu-si doar televiziunea RTV.

  +

  SE retrag rusii?
  vezi cimpia turzii, otelu rosu, or mai fi si altele.

  de ce se retrag rusii? ponta & haita nu si-au facut treaba? nu s-au tinut de cuvint?

  Ponta ne-a încredințat că din luna iulie va incepe un proces de „purificare”, cum a fost stabilit, și dânsul, ca și altă dată, contează pe ajutorul nostru. Și că, din momentul începerii „curățeniei” totale, investițiile noastre locale vor fi valorificate. Din motive lesne de înțeles, vom intra din nou în legătură abia după 1 august. Cu respect, Evgheni”,
  (iunie 2012)

  Purificare = suspendarea lui TB si disparitia lui totala din spatiul public.

  si

  o chestie interesanta investițiile noastre locale vor fi valorificate (ale rusilor).

  nu au fost ponta & haita capabili sa-l azvirle pe TB peste bordul Cotroceniului, rusii isi anunta retragerea, ca doar in 10-15 ani de cind troneaza in acele fabrici, si-au cam facut plinul, iar – acum – politicul (lui W.W.Putin) dicteaza economicul oamenilor de afaceri rusi, care se conformeaza imediat ordinului tatucului Putin, 🙂

  skorpion

  21/09/2012 at 7:38 pm

  • tipa aia pe care o cheama ca pe fiica lui Voiculescu nu este fiica lui Voiculescu. o stiu sigur si in direct ca sa spun asa – am avut un contract in 2010 cu OTV si am pus aceasta intrebare in direct ca sa spun asa. in rest cred si eu ca interesele securistice ale lui felix (sau sebastian ghita) sunt in spatele acestei tranzactii. ceva pute urat, clar.

   Sare'n Ochi

   21/09/2012 at 8:00 pm

 30. Daca nu privatizează Oltchim-ul pana la sfârșitul lui septembrie (adică in 9 zile), FMI nu ii mai da bani de pensii si salarii. A spus-o clar, chiar Erik de Vrijer, noul negociator sef al FMI.

  deci inhaitarea usl-ului cu ddotv?

  skorpion

  21/09/2012 at 7:57 pm

 31. Baieti, sa imi bag picioarele daca asta nu inseamna o tinta mare rosie care se plimba prin fata tunului 😆

  http://www.ziare.com/dan-voiculescu/senator/daniel-constantin-nu-s-a-pus-problema-ca-dan-voiculescu-sa-nu-mai-candideze-1191479

  „Nu s-au stabilit inca numele persoanelor care vor candida, insa in ceea ce il priveste pe dl Dan Voiculescu, daca vrea, si din cate stiu eu, vrea, va candida pentru un post de senator in acelasi colegiu. Nu s-a pus problema sa nu candideze”, a declarat Constantin”.

  Cetatean

  21/09/2012 at 8:14 pm

  • Sper ca nu ti-ai imaginat altfel 🙂

   emil

   21/09/2012 at 8:20 pm

 32. am fost atat de sigur, ca am scris cuiva ca va candida, inainte sa se anunte asta.

  Cetatean

  21/09/2012 at 8:26 pm

 33. Seara buna
  Deci un combinat ca Oltchim valoreaza in total cam 90 milioane euro . Adica cit 19 tramvaie poloneze ca cele doua cumparate de primaria Cluj ? 🙂
  Capitalism frate nu gluma . 😆

  stefan60

  21/09/2012 at 8:35 pm

  • Theophyle

   21/09/2012 at 8:41 pm

   • Unu care incerca sa ma imite dar in un mod gresit . 😆

    stefan60

    21/09/2012 at 8:46 pm

  • capitalism si strategie nationala 😀 .salutare !

   zigzag

   21/09/2012 at 8:41 pm

   • Salut @zigzag
    Care capitalism ca eu nu il vad . 😦
    Daca ciolanul e strategie , atunci e enorm de anemic caci nu prea a mai ramas carne pe ciolan . Se bat pentru resturi . 🙂

    stefan60

    21/09/2012 at 8:48 pm

    • Stefane, „capitalismul” activistilor de partid si de stat si ai celor din servicii care erau „cinstiti” atunci cand spuneau ca
     „capitalismul inseamna doar exploatarea omului de catre om”
     Ei CREDEAU in ceea ce spuneau si APLICA!
     Exceptii?
     Cam nu prea 😦

     emil

     21/09/2012 at 9:04 pm

    • ehe , asa vor ei sa para „resturi” .

     zigzag

     21/09/2012 at 9:08 pm

 34. Salut poporul inca o data 🙂

  Intalnirea intre bucurestenii Politeia si MRU s-a terminat acum o ora si ceva. Oameni au ascultat si au intrebat a fost bine. Au participat cam 20 de persoane!

  Theophyle

  21/09/2012 at 9:07 pm

  • inca odata scuze ca nu am putut participa

   intimplator

   21/09/2012 at 9:10 pm

   • Crede-ma ca nici eu in locul tau nu as fi participat.

    Theophyle

    21/09/2012 at 9:13 pm

  • Reintalnire posibila virtual
   http://live.nasul.tv/

   emil

   21/09/2012 at 9:31 pm

 35. deci a plouat la Bucuresti si tot au venit oameni 🙂

  Cetatean

  21/09/2012 at 9:09 pm

  • City,
   au venit pentru ca au simtit ca este important. Din nefericire multi nu au putut sa ajunga din motive personale. Am anuntat cu o zi inainte, avand in vedere agenda incarcata a lui MRU. Vom avea ocazii sa ne intalim si in tara. Vom anunta in saptamanile viitoare, unde si cum.

   Theophyle

   21/09/2012 at 9:13 pm

   • TDS-ul a fost de nota 10! 😆

    Theophyle

    21/09/2012 at 9:15 pm

 36. si totusi…
  de oltchim se stia de cel putin 8 ani- de la vanzarea arpechim-ca nu poate supravietui fara alternativa
  cea mai buna dovada ca politicienii nu privesc mai mult de ” un ciclu electoral” in general si ” de dimineata pina seara& mie ce-mi iese” la politicienii nostri
  restul va fi ” dd oltchim in direct” seara de seara la otv

  intimplator

  21/09/2012 at 9:10 pm

  • Ponta avea nevoie disperata de BANI!
   In rest?
   Conteaza?
   pentru ei.
   PS Macar banii sa ii dea desi eu nu cred 😦

   emil

   21/09/2012 at 9:16 pm

   • ce bani????
    are nevoie de voturi!
    ca ala de a condus licitatia a zis cu gurita lui ca ” ce ia pe mere ,da pe pere”=banii din vinzarea de actiuni ” vor fi dati ca imprumut la oltchim pentru salarii si cashflow”
    acuma eu aici am un semn de intrebare: diaconescu cumpara ceva contra bani;cel care vinde nu poate folosi banii pina ce nu a dat ce s-a angajat sa vinda= actiunile;
    normal dd -ca e persoana fizica-pune banii intr-un escrew account-pina se face transferul de actiuni;cel putin asta e regula
    cum poate opspi-sau cum se cheama,asta care e statului- sa aibe si banii lui dd si sa-i dea la oltchim?
    daca da actiunile lui dd si apoi banii e scandal cit EU=ajutor de stat;daca ii da cu ” imprumut” tot iese cu scintei ,e tot ajutor de stat mascat
    eu cred altceva: in prostia lor de a ” bifa” vinzarea au intrat si mai rau in rahat
    cred ca astia in ” shmecheria ” lor au crezut ca scapa de dracq dar au dat de tat’su

    intimplator

    21/09/2012 at 10:16 pm

 37. La b1, emisiunea cu Tapalaga. Participa Sorin Ionita si A. Cornea.

  cedric

  21/09/2012 at 9:17 pm

  • Tapalaga si Ionita m-au pierdut de musteriu pentru mult timp!

   Theophyle

   21/09/2012 at 9:18 pm

  • :La nasu’
   MRU
   acum
   http://live.nasul.tv/

   emil

   21/09/2012 at 9:32 pm

   • E reluare!

    Theophyle

    21/09/2012 at 9:34 pm

    • Aaaaaaaaaaaaaaa 😦

     emil

     21/09/2012 at 9:49 pm

 38. bunä,

  DD este un interlop si se dä mare, are relatzii- spalä bani pt.
  mafiotzi. obraznicul asta , trebuia demult intrebat de servicii, cu
  cine are legäturi, cum a adunat miliardele si averile.

  cicä pt. romanii, escrocul DD, minte si prosteste lumea. marele roman,

  are in spate , UN RUS MAFIOT

  romani trezitzi-vä.!

  theo- nona

  21/09/2012 at 9:19 pm

 39. Dan Diaconescu – Chimicul!
  Eu ma uit ca poate ma aflu cate ceva si mi-a mpropus sa nu ma enervez, doar nu ma uit la A3 !
  Cica Diaconescu are un tomberon de presa!

  cedric

  21/09/2012 at 9:20 pm

 40. Teheo,

  nici eu nu-i inteleg,
  ceva s-au cineva i-a cumpärat.sunt dezamägitä.
  de T si S:I

  theo- nona

  21/09/2012 at 9:23 pm

  • Theo, nu stiu,
   mai vedem sunt cu „ochii” pe ei. Ar fi mare pacat 😦

   Theophyle

   21/09/2012 at 9:25 pm

 41. Buna seara 🙂
  Fost, intalnit, discutat, entuziast.
  Inpresia mea: normalitate.
  MRU: se vede clasa.
  Ca ardelean (ce sunt), momentan trebuie sa mai macin putin, sa-mi pun ideile in ordine. (ca sa o citez pe Nety (aia de la ProTV) „e de bine”. 😆
  Asa la prima strigare, cu ce m-am imbogatit la intalnire: INCREDERE si OPTIMISM (moderat dar solid).
  Multumiri doamnei :).

  DanSu

  21/09/2012 at 9:41 pm

  • Salut DanSu,
   Multumesc pentru incredere! Nu mergem noi cu oricine 😆

   Theophyle

   21/09/2012 at 9:44 pm

   • 🙂
    Sincer, cam cazusem in depresie (parte si din cauza de servici – aglomeratie imensa de lucru), parca totul merge aiurea in tara asta, ma cam apucase sentimentul de zadarnicie. Intalnirea mi-a ridicat moralul 😆 .
    Am vazut iarasi niste oameni normali…

    DanSu

    21/09/2012 at 9:50 pm

 42. daca vreti sau nu, sunteti formatori de opinie 😀

  Theophyle

  21/09/2012 at 9:48 pm

 43. Temnicera este o escroacä, adeväratele schimbäri la justitzie,

  nu le stiu nici cei din CSM, le incropeste cu Ponta si mafia USL-:

  CSM o sä aibä surprize mari,femeia serveste „TZARA „-lui felix,vlasov,
  fenechiu,bonbo, etc.e subtilä madama, s-au asa crede.

  theo- nona

  21/09/2012 at 9:50 pm

 44. si eu am incredere in voi si in ARD,
  si eu simt ,cä e de bine.

  noapte bunä.

  theo- nona

  21/09/2012 at 9:54 pm

  • Theo, multa munca pentru demeter. Dar merita!

   Theophyle

   21/09/2012 at 9:58 pm

 45. Buna seara 🙂
  Theophyle, incep sa se vada roadele muncii depuse impreuna cu Demeter. Incep sa sper la normalitate in aceasta tara, incep sa cred ca se va schimba ceva in bine, nu azi nu maine ….dar 4-5 ani cu siguranta.

  mar

  21/09/2012 at 10:22 pm

  • Buna mar,
   Multumesc :)m sa speram ca vom avea suficienta putere sa o ducem pana la capat!

   Theophyle

   21/09/2012 at 10:56 pm

 46. Salutare tuturor
  Nu stiu daca-l urmariti pe Vulpescu la B1tv dar mie ca nespecialist in domeniu mi se pare ca aceasta privatizare a fost pusa la cale de ambele parti (Guvern si DD). Spune Vulpescu cam asa In termen de 10 zile DD va veni cu banii dupa care pana la transferul de proprietate a actiunilor catre DD tot statul va fi proprietar ceea ce permite transferul banilor obtinuti catre Oltchim pentru repornirea activitatii fara a fi ajutor de stat. Nu vi se pare ca e o escrocherie de tot rasul

  ion

  21/09/2012 at 10:44 pm

  • Am si eu aceeas impresie! E prea entuziasmat Vulpescu de DD.

   cedric

   21/09/2012 at 10:49 pm

   • Ma alatur.
    Se pare ca e un imprumut catre DD cu care DD isi achita cumparatura, adica doar sun shmen 😦

    emil

    21/09/2012 at 10:54 pm

  • @ion
   exact asta remarcasem la 10.16
   cum poate el -opspi asta-sa foloseasca niste bani inainte de a ceda ce a vindut???
   cum ” imprumuta” ??? de ce nu a ” imprumutat” oltchimul ieri,inainte de privatizare?
   vor intra in niste chestii juridice de mai mare dragul! credeti ca cei de la pcc vor asista pasivi?
   si mai cred ca dl almunia-vicepresedintele comisiei pe concurenta-va sari din groenlanda pina la gibraltar cind va afla de ” shmecheria” romaneasca;
   nu ajungea ce facusera pina acum…

   intimplator

   21/09/2012 at 10:53 pm

 47. Stiti cumva daca Vulpescu e pus de USL in functie? Sau e mai demult?

  cedric

  21/09/2012 at 10:51 pm

 48. Buna seara!
  Daca in afara de filialele judetene FC ar face si o organizatie on-line, cred ca ar avea cei mai multi membri si cea mai buna activitate. Si ar putea face. La fel cum exista organizatii de tineret, de femei, cred ca e cazul sa „sparga piata” cu organizatia on-line :).

  ribelalu

  21/09/2012 at 10:53 pm

  • salut ribelalule 🙂
   sper ca lucrurile se vor face. Multe idei, multi oameni buni, multa munca 🙂

   Theophyle

   21/09/2012 at 10:58 pm

   • Sunt convins. Insa mai trebuie adaugat si multe orgolii.

    ribelalu

    21/09/2012 at 11:02 pm

 49. Cedric, asta au clocit-o din 23 august cand au schimbat memorandumul de privatizare. Oricum pana vine FMI in decembrie oamenii de acolo vor fi multumiti trec alegerile si apoi D-zeu cu mila. Sunt monstruosi in gandire.Dupa ce am vazut eu in aceasta seara cred ca vor face imposibilul sa castige alegerile.

  ion

  21/09/2012 at 10:54 pm

  • Oare cine este „creierul” tuturor actiunilor diabolice ale USL? ” Eminenta cenusie”?
   Sa fie autohton sau de import?

   cedric

   21/09/2012 at 11:12 pm

 50. Da Vulpescu a fost pus de Ponta. Si inca ceva tot el a privatizat in 1997 Azomuresul. Iti dai seama ca daca procurorii sau Consiliul concurentei se vor amesteca ametitii aia de la Valcea vor tine paretea lui DD si a USL-ului.

  ion

  21/09/2012 at 10:57 pm

 51. Ca la nebuni:
  „VOM cauta (de acum – nota mea) solutiile juridice”
  Procuratura?

  emil

  21/09/2012 at 10:59 pm

 52. Buna Intamplator,
  Eu am impresia ca si cei de la PCC sunt amestecati

  ion

  21/09/2012 at 10:59 pm

 53. o mica & utila precizare:

  Monica Macovei si Dan Tapalaga nu sint friends, din contra….

  skorpion

  21/09/2012 at 10:59 pm

  • salut skorpi,

   Eu am spus undeva MM? dar daca tot vorbim nu esti updated

   Theophyle

   21/09/2012 at 11:03 pm

   • adica?
    la ce te referi cind spui ca nu sint updated, ca nu m-am prins
    🙂

    am spus eu undeva, ca tu ai fi spus ceva de MM?
    eu doar am precizat…..

    skorpion

    21/09/2012 at 11:27 pm

 54. Ce scrie pe banda de jos la OTV

  Vrei actiuni la Oltchim? Trimite SMS la 1333 pentru a putea participa la un concurs cu premii! Marele premiu 1 actiune la Oltchim si dreptul de a plati 10% din datoriile combinatului

  :mrgreen:

  probabil in seara asta sute sau mii de prosti vor trimite bani lui DD aka SMS la 1333
  😛

  skorpion

  21/09/2012 at 11:03 pm

 55. Este un blat pentru toata lumea: stat, PCC si DD.
  Statul va spune FMI-ului „noi am incercat sa respectam cerintele dumneavoastra”. Guvernul s-a specializat in aburit organismele internationale. Dar nu ii crede nimeni.
  PCC a ramas in stand-by. S-a luptat ca actionar minoritar cu statul si nu a fost batut, stie ce are de facut si cu un eventual actionar privat.
  DD a dat o lovitura mediatica ce compenseaza cu mult toate cheltuielile. De cand a fost arestat nu a mai aparut pe toate posturile TV si la toate emisiunile de stiri. Acum a cerut un audit. Auditul nu va iesi „bine” si DD nu va plati banii. Va cere renegocierea. Statul ciocoilor nu va fi de acord si DD va deveni victima.

  ribelalu

  21/09/2012 at 11:07 pm

 56. Din contra, D-le ribelal dupa ce l-am auzit in seara asta pe Vulpescu DD va plati suma licitata.

  ion

  21/09/2012 at 11:10 pm

  • Si eu cred ca va plati, dar nu el, ci un finantator care-si pastreaza anonimatul. Poate vom afla cine e daca SRI se ocupa de „caz”!

   cedric

   21/09/2012 at 11:14 pm

   • Privatizare Oltchim
    1 -Fara depunerea unui plan industrial legat de viitorul combinatului din partea potentialilor cumparatori .
    2- Fara o clarificare din partea vinzatorului (respectiv statul) legata de datoriile firmei (cit de mare e datoria reala ? cine plateste ? cind si cum ? )
    3- Fara garantii financiare scrise (scrisori bancare ) prin care investitorul dovedeste seriozitatea si capacitatea financiara .
    4- Lipseste finantiatorul care plateste efectiv actiunile .

    Sinteti chiar spalati pe creier sa credeti ca asta e o privatizare la norma si spiritul unui capitalism cit de cit decent ? 😆
    E un circ facut de idioti . Vinzatori si cumparatori .

    stefan60

    21/09/2012 at 11:26 pm

   • Orice leu platit trebuie sa-i fie verificata provenienta si legalitatea. DD la OTV se lauda cum evita el plata impozitelor si cum nu are profit pentru ca baga totul pe firma. Sa vedem cum justifica banii in fata Parchetului pentru ca Guvernul nu e interesat.

    ribelalu

    21/09/2012 at 11:29 pm

  • L-am auzit si eu pe Vulpescu. A mai zis un lucru: banii incasati se vor reintoarce la Oltchim sub forma de salarii si capital de functionare. Adica Oltchimul e gratis.
   Insa eu tot nu cred ca banii exista in momentul de fata.
   P.S. Va mai aduceti aminte de licitatia pentru brandul „Academia Catavencu?”. La fel a fost.

   ribelalu

   21/09/2012 at 11:27 pm

 57. noapte buna!

  zigzag

  21/09/2012 at 11:11 pm

 58. VULPESCU DE LA OPSPI, GENIAL : OLTCHIM COSTA ZERO LEI!

  Breaking news la B1 cu Dan Tapalaga: deci in eventualitatea cu totul improbabila ca Dan Diaconescu plateste statului 45 mil Euro promisi pentru Oltchim, el II VA PRIMI INAPOI, drept capital de functionare !! Asa a zis in seara asta la B1 Remus Vulpescu, seful OPSPI. Ca salarii, ca oamenii n-au bani de rechizitele copiilor, etc.

  Cum ar veni: statul are o vaca, n-are bani de furaj, i-o vinde lui nea Ion cu 800 lei, iar dupa aia ii dai cei 800 lei inapoi, ca sa aiba omul cu ce sa cumpere fan sa dea vacii… Foarte tare. Guvernul Ponta face privatizari la care nici Nastase nu visa. Asta, in caz ca papagalul ala de DD chiar vine cu banii, cum am zis….
  (Sorin Ionita)

  skorpion

  21/09/2012 at 11:18 pm

 59. Cedric,
  Pentru poporul de la Valcea nu conteaza finantatorul strain ci doar ca DD a salvat Oltchim.

  ion

  21/09/2012 at 11:19 pm

 60. Salutare all. Salut Theophyle

  Am apucat pe fuga sa va citrsc.
  Am intarziat la intalnire, deh programul de la sesiunea Arhivelor Nationale nu s-a respectat, dar am participat la intalnire.Excelent ! Lumebuna, atmosfera degajata ! Si eu am sperante ca mai sunt oameni normali in tara !
  Multumiri doamnei Demeter !

  Reddog

  21/09/2012 at 11:20 pm

 61. Banciu il pomeneste si pe Gusa ca ar fi amestecat in problema Oltchim si rusi.

  cedric

  21/09/2012 at 11:24 pm

 62. Acum inteleg de ce nu s-au stresat ca nu a venit Gazprom sau alte companii din petochimie. Pentru ca in acest caz inainte de a incasa banii trebuiau sa ceara un aviz de la Consiliul Concurentei pentru a nu exista pozitie de monopol. Tot Vulpescu a scapat porumbelul ori Guvernu are nevoie urgenta sa incheie contractul pentru a trimite banii sa le astupe gura celor de la Oltchim. In ceea ce priveste sursa banilor nici nu m-as mira sa fie o spalare de bani a unor oligarhi rusi sau mai sti ai unor autohtoni.

  ion

  21/09/2012 at 11:32 pm

 63. Sa nu uitam ca Oltchim fara Arpechim e tot pe butuci. Si Arpechimul e inchis si e proprietate privata. Austriecii stiu valoarea combinatului argesean pentru valceni si vor recupera (din nou) multe sute de milioane de euro din ce au investit in Romania. La OMV nu exista nici Ponta nici Vulpescu.

  ribelalu

  21/09/2012 at 11:32 pm

 64. Cred ca neglijati una dintre obligatiile cumparatorului: sa aiba el banii.
  Nu se poate imprumuta sau primi banii de la terta persoana/societate.
  Nu poate vinde ce a cistigat la licitatie, pentru a plati.
  Asta daca se respecta legile.
  Doar dupa ce a intrat in legalitate, a platit/s-a semnat contractul, poate sa-si instraineze cistigul de la licitatie.

  victor L

  21/09/2012 at 11:50 pm

 65. Hi hi!
  Antonescu e neconsolat si in ziua de azi si reproseaza tuturor insuccesul referendumului. Numai de el e f. multumit cum s-a purtat in perioada interimatului la Cotroceni!
  http://www.ziare.com/crin-antonescu/victor-ponta/antonescu-ataca-guvernul-ponta-referendumul-putea-avea-alt-deznodamant-1191517

  cedric

  21/09/2012 at 11:56 pm

 66. Apropo de Cacarau. Pretul Oltchimului? Doua referendumuri. 🙂

  ribelalu

  22/09/2012 at 12:01 am

 67. Adevarat d-le ribelalu ar fi de ras daca nu e de plins. Cred ca azi Videanu daca ar fi spus asta era mai castigat.

  ion

  22/09/2012 at 12:10 am

 68. Buna Dimineata,
  Postare noua!

  Theophyle

  22/09/2012 at 7:54 am

 69. Buna ziua all.
  Imi cer scuze , voi fi laconic.
  Emisiunea dovedeste un lucru: MRU este mult prea putin vizibil in toata media. Punctele de vedere ajung sa fie cunoscute doar de cei strct interesati. Ma gandesc la alegerile locale: daca un candidat care a avut doar prezenta in www a reusit o asemenea performanta demonstraza ceva. Si in asemenea situatie, aparitiile in media ar fi doar o completare.

  lupalb

  22/09/2012 at 11:48 am

  • Lupule salut, din nefericirre, deocamdata 80% din romani isi primesc informatiile de la televizor. Internetul prinde numai in urban si asta destul de putin. Poate in 2016 lucrurile se vor schimba, nu sunt sigur ca in 2014

   Theophyle

   22/09/2012 at 12:36 pm

   • Poate. Dar vorbim , in cel mai rau caz, de un procent de 20%. Prin propagare, se poate mari. Ca accesul la net e destul de mare. Cine aude o noutate , despre care nu a auzit totusi pe canalele media, o va cauta pe www.
    Ideea este ca oricum sunt de castigat procente, la costuri mult mai mici.
    Neexcluzand in acelasi timp canalele traditionale.
    Guerilla marketing. Spune-i ce o sa-i spui, spune-i ce vrei sa-i spui, spune-i ce tocmai i-ai spus.
    Deh, deformatie profesionala….:))

    Lup Alb

    22/09/2012 at 1:48 pm

 70. […] Avand in vedere cele scrise de Deloitte si inaintate conducerii combinatului si Ministerului Economiei, probabil ca  raportul mentionat mai sus a ajuns si in mana ministrului Adriean Videanu (23 decembrie 2009 – 3 septembrie 2010), exact acel domn despre care am vorbit in postarea din 21/9/2012 (vezi postarea). […]

 71. Cînd pierderile Oltchim „au depăşit un miliard de lei”, cît este de relevant faptul că aşa-zisele firme căpuşă au avut profit cumulat în 4 ani de 13,2 milioane lei?

  mariusmioc

  27/09/2012 at 4:27 am


Comentariile sunt închise.