Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

Revista Presei – 18 Septembrie / să ne traiască morţii electorali!

Bună dimineata intr-o zi de marti. Marţi, în ţară, vremea va fi în general frumoasă. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în timpul zilei, când pe arii restrânse, îndeosebi la munte şi în regiunile estice va ploua slab. Vântul va sufla slab până la moderat, informează Administraţia Naţională de Meteorologie. Temperaturile maxime se vor încadra între 22 şi 29 de grade, iar cele minime între 10 şi 18 grade, mai scăzute în depresiuni.

În Bucureşti, cerul va fi variabil, iar vântul în general slab. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 27 de grade, iar cea minimă va fi de 13…15 grade.

Curs valutar BNR    valabil azi: 1 EURO = 4. 4975  RON; 1 USD = 3. 4302 RON; 1 EURO = 1. 3111 USD; Francul elvetian 3. 6984 RON. Gramul de aur 195.1140     RON.

Semidezastru la privatizarea Oltchim: doar trei oferte. Procesul se amână cu trei zile ca să vină ruşii de la Gazprom. Doar trei investitori, nemţii de la PCC, omul de afaceri Ştefan Vuza şi Dan Diaconescu, au depus oferte pentru privatizarea combinatului chimic Oltchim Râmnicu Vâlcea (OLT) până ieri la ora 12:00, când a expirat termenul limită stabilit de Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI), determinându-l pe şeful OPSPI, Remus Vulpescu, să hotărască amânarea cu trei zile a termenului de deschidere a ofertelor, până joi la ora 12:30. Până atunci, OPSPI speră să mai primească noi oferte, inclusiv de la ruşii de la Gazprom, care şi-au declarat interesul pentru Oltchim în primăvară, dar au transmis statului că nu au avut suficient timp la dispoziţie ca să-şi pregătească oferta. Oficial, şeful OPSPI a invocat procesele deschise în ultimele zile de Dan Diaconescu, proprietarul televiziunii OTV, prin care acesta a cerut suspendarea privatizării Oltchim. Diaconescu a contestat hotărârile Adunării Generale a Acţionarilor de la Oltchim de săptămâna trecută în care statul a votat împotriva conversiei creanţelor AVAS asupra Oltchim în acţiuni. Guvernul Victor Ponta a preluat o adevărată bombă cu ceas la Oltchim, situaţia combinatului înrăutăţindu-se şi mai mult în ultimele luni. Combinatul a fost închis în urmă cu o lună din cauză că nu mai are bani pentru achiziţia materiei prime şi pentru plata salariilor celor 3.300 de angajaţi. Dacă nu reuşeşte să privatizeze Oltchim, statul va trebui să lichideze compania, conform înţelegerii cu FMI. Integral in Ziarul Financiar.

Federaţia Statelor Europene: avantaj România.  Preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a prezentat, la Strasbourg, în faţa Parlamentului European, o nouă concepţie despre structura Uniunii Europene. „Adevărul” a contactat a serie de specialişti pe probleme europene care au analizat noul proiect şi au stabilit eventualele avantaje ale României în cadrul noii configuraţii statele. „O federaţie a statelor-naţiune, acesta este orizontul nostru politic. Fac apel la o federaţie a statelor-naţiune. Nu un super-stat, ci o federaţie care să poată să  funcţioneze printr-o mutualizare a suveranităţii”, a spus preşedintele CE, fără a oferi detalii despre noul proiect european. Transformarea UE într-o federaţie de state naţionale ar însemna, de fapt, o uniune economică, politică şi financiară, care în opinia preşedintelui CE ar trebui începută în viitorul apropiat prin transformarea tratatelor existente. Un argument în favoarea noului concept propus de Barroso rezidă din faptul că statele membre ale UE funcţionează deja într-o structură comună, însă trecerea de la Uniune la Federaţie ar însemna cedarea unor prerogative naţionale în favoarea noului stat federal european. În acest punct, lucrurile s-ar putea împotmoli, deoarece ţările care au aderat la UE au funcţionat ca o federaţie de state independente şi suverane, iar primele voci ale euroscepticilor au căpătat deja ecou. Preşedintele Cehiei, Vaclav Klaus, una dintre cele mai efervescente personalităţi eurosceptice, a respins propunerea lansată de preşedintele CE. „Resping cu fermitate această idee a lui Jose Barroso. În 2004 am aderat la Uniunea Europeană şi nu la o federaţie în care vom deveni o provincie fără importanţă”, a comentat şeful statului ceh. Integral in Adevarul.

Cum au dat faliment ruşii de la Câmpia Turzii. Au închis oţelăria şi-au rămas fără materie primă. Au externalizat Vânzările şi au pierdut contactul cu piaţa. Au schimbat anual directorii ca pe soşete. Mechel s-a sabotat singură. Dispariţia Mechel Câmpia Turzii este asemănătoare unei bombe cu hidrogen căzute în mijlocul oraşului de 40.000 de locuitori. Aproape toată suflarea este dependentă de combinat, aici lucrând, până în urmă cu câţiva ani, 5.600 de angajaţi şi dând de muncă, pe orizontală, altor 20.000 de oameni. Dispare Mechel, şi mai are un pas şi e gata, pot să se îngroape şi toţi oamenii din oraş. E ca şi cum i-ar culca la pământ o boală extrem de contagioasă, iar acea boală grea este sărăcia. Autorităţile locale şi reprezentanţii Guvernului nu ştiu ce să creadă: a fost acesta un faliment premeditat sau este rezultatul unor erori manageriale uriaşe? Iată, pas cu pas, cum poţi culca la pământ un colos industrial, care era modern şi gata restructurat în momentul privatizării. Drumul spre faliment al Combinatului de Industria Sârmei din Câmpia Turzii a început din vara anului 2004, la nici şase luni de la privatizare. Primele măsuri luate de ruşii de la Conares Trading, devenit ulterior Mechel, au dus fabrica spre un impas din care nu s-a mai putut ieşi niciodată. Fostul manager al fabricii, Marius Bordea a fost singurul român care a fost ajuns vicepreşedinte al grupului metarlugic rus pentru Europa de Est, intrând în graţiile oligarhului rus Igor Ziuzin. Bordea spune că prima mişcare greşită a ruşilor a fost lipsa unor specialişti în vânzări care să cunoască piaţa românească şi pe cea din Europa de Est. Integral in EVZ

Mihai Răzvan Ungureanu: Antonescu este o persoană fizică lipsită de ideaţie. Ce spune MRU despre o confruntare electorală cu liderul PNL. Preşedintele Forţei Civice, Mihai Răzvan Ungureanu, susţine că singurele emoţii pe care le-ar avea într-o confruntare la prezidenţiale cu Crin Antonescu ar fi cele „legate de sănătate”, apreciind că liderul PNL este „o persoană fizică lipsită de ideaţie”. „Domnul Crin Antonescu nu e pregătit pentru nicio demnitate în statul român. E complet impropriu. Las deoparte logoreea, nu are idei. Domnul Antonescu e o persoană fizică lipsită de ideaţie”, a spus Ungureanu.  Întrebat dacă are emoţii în privinţa unei confruntări la prezidenţiale cu Crin Antonescu, liderul Forţei Civice a răspuns: „N-am decât emoţii legate de sănătate”. Ungureanu a adăugat că votul dat la referendum împotriva lui Traian Băsescu nu a fost pentru Crin Antonescu sau USL. Gandul.

Alegerea noilor şefi ai Justiţiei: Mona Pivniceru ignoră recomandările UE. Ministrul Justiţiei,  Mona Pivniceru,  a anunţat ieri lansarea procedurilor de selecţie a viitorului procuror general al României şi a viitorului procuror şef al DNA fără a respecta legislaţia românească şi recomandările Comisiei Europene, transmise recent printr-o scrisoare de către secretarul general  Catherine Day. transparenţă totală în procedura de numire a conducerii Ministerului Public şi DNA – dezbatere publică asupra candidaţilor, care să includă publicarea tuturor nominalizărilor, CV-urilor şi planurilor de acţiune ale candidaţilor; – planurile de management să fie însoţite şi de o declaraţie de intenţie, prin care fiecare candidat să-şi expună viziunea pe care o are asupra instituţiei pe care vrea să o conducă; – concluziile comitetului de selecţie să fie făcute publice; – concluziile dezbaterii publice să fie luate în considerare atunci când se face numirea procurorului general şi şefului DNA; – acordarea unei perioade suficiente de timp pentru ca toţi candidaţii să-şi poată pregăti planurile de management şi pentru ca toate informaţiile să poată fi dezbătute public, chiar dacă acest lucru înseamnă prelungirea, în continuare, a mandatelor actualilor şefi ai DNA şi Ministerului Public; – Procurorul General şi Procurorul Şef al DNA să nominalizeze reprezentanţi ai Ministerului Public şi DNA în comitetul de selecţie, iar opiniile psihologice sau academice să fie oferite de INM; – legiferarea procedurii de selecţie printr-un Ordin de Ministru. Procedurile de selecţie anunţate de ministrul Justiţiei Mona Pivniceru nu au fost cuprinse într-un ordin de ministru, aşa cum recomandă Comisia Europeană, ci doar au fost postate pe pagina de internet a ministerului de resort.  Prin refuzul de a emite un ordin de ministru, Pivniceru  evită să îşi asume răspunderea pentru procedurile de selecţie pe care vrea să le impună. Mai mult, Mona Pivniceru nu vrea să respecte nici recomandările CE care cer ca proiectele procurorilor candidaţi să fie publicate de minister din timp şi să intre astfel  în dezbatere publică pentru ca nominalizările să fie făcute pe criterii transparente de profesionalism, aşa cum reiese şi din scrisoarea adresată recent de către secretarul general  Catherine Day. Integral in Romania Libera.

Marturii incredibile din satul in care au votat mortii. Fraudele de la referendum, dar si de la „locale”, sunt principalele subiecte discutate, acum, in satul in care au votat mortii. In localitatea ce tine de comuna Cosmesti, judetul Teleorman, subiectul a reaprins spiritele in case, pe ulite, la carciuma sau in cimitir, in urma trecerii procurorilor DNA si a politistilor. In scurta incursiune in satul in care a avut loc „minunea lui Dragnea”, unde pana si mortii si orbii au votat, reporterii EVZ au asistat la dispute demne de un parlament satesc. Sumele care „s-au invartit” la votul pentru locale, zic satenii, sunt intre 500.000 si un milion de lei vechi sau chiar mai mari , dupa cum s-a tinut de tare si a negociat fiecare”. S-a ajuns si pana la „doua milioane jumate de lei”. „Unii au primit 50 de lei noi si-un pahar de mitilic, ori un „Adio, mama!”, sau un „Ultimul drum”. Toata lumea a orbit. Ai lui, ai lu’ primaru, duceau oamenii la vot, de brat, cica nu vede bine, bre, sau nu stie carte. Ai dracu’, a orbit tot satu’! Vorba aia, au intrat iar in Duminica Orbului!”, zice Gheorghe Negrila, de 42 de ani. Spiritele se încing şi la birt. „Hoţi ei, dar eu îs şi mai hoţ ca ei. Le-am luat şi banii şi am votat pe cine am vrut. Uite- aşa am pus ştampila peamândoi! Îţi spui mata, acuma, da’ nu mai zici la nimenea. Mi-a dat unu’, nu spui cine, că nu-l ştii, mi-a dat 500 de mii. M-a luat de acasă, m-a luat de braţ. La secţie a vrut să intre cu mine în cabină, dar s-au prins fetele alea de la şcoală. Şi eu l-am liniştit: «Lasă, mă, că ştiu ce am de făcut»”, spune râzând moş Gicu, unul dintre „orbii” care au votat la Locale. Integral in EVZ.

Locotenentul protestatar Alexandru Gheorghe trebuie sa plateasca statului roman aproape 30 de mii de lei. Alexandru Gheorghe, tanarul care in iarna acestui an a luat parte, in uniforma militara, la mitingul din Piata Universitatii, trebuie sa inapoieze statului roman cheltuielile de intretinere pe timpul scolarizarii, locotenentul fiind exclus din armata dupa ce a luat parte la protest. Locotenentul a primit o decizie de imputare de la Unitatea Militara din Campia Turzii, unde a activat inainte de a fi exclus din armata, decizie potrivit careia locotenentul trebuie sa returneze 28.702,13 lei, bani reprezentand valoarea cheltuielilor de intretinere pe timpul scolarizarii din cadrul UM 01930 Campia Turzii. Contactat de Adevarul, Alexandru Gheorghe a refuzat sa comenteze, mentionand ca va oferi mai multe date dupa cel de-al doilea termen al procesului in care a contestat excluderea sa din Armata. „Deocamdata sunt un pic prins cu alte probleme, in 25 am procesul, dupa 25 septembrie o sa ofer mai multe date”, a spus Alexandru Gheorghe. Integral in Adevarul.

României îi vor fi aplicate corecţii financiare definitive pe cinci programe operaţionale. Ministerul Afacerilor Europene confirmă, printr-un comunicat difuzat luni, că României îi vor fi aplicate de către Comisia Europeană corecţii financiare definitive pentru cinci programe operaţionale. Potrivit comunicatului MAEur, urmează ca „în curând” să înceapă procesul de conciliere între Comisia Europeană (CE) şi partea română cu privire la corecţiile financiare definitive care vor fi aplicate sumelor decontate de la 1 ianuarie 2007 până în octombrie 2011 în cadrul celor patru programe pentru care s-au întrerupt plăţile la începutul lunii iulie de către Comisia Europeană – Programul Operaţional Sectorial Transport (POS-T), Programul Operaţional Regional (POR), Programul Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice (POS CCE) şi Programului Operaţional Sectorial Mediu (POS Mediu). De asemenea, pentru Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU), s-a propus de către CE o corecţie definitivă de 25% pentru sumele rambursate de la bugetul Uniunii Europene către bugetul naţional, evidenţiază comunicatul menţionat. Comisia Europeană va reduce, prin corecţii financiare, din fondurile puse la dispoziţia României pentru programele legate de sectorul regional, mediu, transport şi competitivitate, din cauza unor neregularităţi identificate în zona achiziţiilor publice, au declarat pe 12 septembrie agenţiei Mediafax surse oficiale. „În urma analizei, Comisia Europeană a găsit o serie de neregularităţi de sistem legate de zona achiziţiilor publice şi va aplica anumite corecţii financiare. Aceste corecţii, care pot reprezenta câteva procente din fondurile alocate, vor fi negociate cu partea română pentru fiecare program în parte” Integral la Mediafax.

România – liderul european al creșterii costului forței de muncă. Cu un spor de peste 7%, România se situează pe prima poziția între statele membre UE în ce privește creștere anuală a costului forței de muncă, potrivit datelor publicate luni, 17 septembrie, de Eurostat. Țara noastră este urmată la mare distanță de Finlanda (+4,9%), Bulgaria și Letonia (fiecare cu câte 4,8%). Cele mai mici creșteri ale costului muncii s-au înregistrat în Irlanda ( +0,4%), Spania și Olanda ( cu câte 0,5%). Clasamentul a fost întocmit pentru trimestrul al doilea din 2012 prin raportare la trimestrul al doilea din 2011. Media la nivelul UE ( 1,8%) a fost de numai ceva mai mare de un sfert din nivelul consemnat în România (7,1%) iar media zonei Euro a fost și mai redusă, de doar 1,6%. Olanda este singura țară UE în care nu a crescut componenta salarială a costului orar al forței de muncă. De remarcat că majorarea s-a produs la noi în mod echilibrat pe componentele salarii și alte taxe ( 7% și 7,1%), în timp ce la nivelul UE majorarea s-a făcut net în favoarea salariilor ( cu 1,9% pe salarii și doar 1,4% la componentele non-salariale). Ungaria, Estonia, Danemarca, Letonia, Slovacia și Suedia au mărit semnificativ mai mult componenta non-salarială față de cea salarială. Puteti citi integral pe CdeG.

Ştiri Europene – 18 Septembrie 2012 / “miracolul leton” şi spionaj la Bruxelles

Va urez o zi buna!

Written by Theophyle

18/09/2012 la 7:44 am

54 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Ziua buna la lumea buna! Fortza fie cu voi!

  blog de caine rau

  18/09/2012 at 7:57 am

 2. Buna dimineata!!

  Moldoveanu

  18/09/2012 at 8:01 am

 3. buna dimineata
  costul fortei de munca;
  datele ar trebui corelate cu productivitatea si nr de ore zilnice la care romanul se holbeaza la teve ;
  rezultatul ar fi dezastruos/fara sa caut datele as ” ghici” ca suntem pe ultimul loc la cresterea productivitatii
  in rest,sa fim veseli: a3 si altii ne asigura ” hrana sufleteasca” in fiecare seara

  intimplator

  18/09/2012 at 8:18 am

  • corectie: am verificat,nu suntem ultimii suntem penultimii,inaintea bulgariei
   spre comparatie: productivitatea orara a unui roman este de cca 9 ori mai mica decit a unui german
   daca plecam de aici si consideram( fara date,doar pentru demonstratie) salariul mediu in germania de eur2000/luna si in romania de eur 350/luna ,ar rezulta ca romanul este de fapt platit in functie de productivitate cam de 1,7 ori mai mult decit germanul

   intimplator

   18/09/2012 at 8:27 am

  • buna sa-ti fie inima si fie ca Forta sa fie cu tine. Prin cresterea costului manoperei incep sa zboare spre alte tari tot ce era lohn sau asimilat. Toti cei de pe acest forum inteleg mecanismul, dar nu-l putem molipsi nici pe Ponta (nici pe „genialul” Voinea sau „sclipitorul”Pop). Evident ca nici burtoshii sefi de sindicat nu inteleg fenomenul (devenit notoriu mai ales in cazul Nokia). Evident tot ei nu inteleg ca NU industria mare aduce locuri de munca ci serviciile si IMM.

   cinic

   18/09/2012 at 8:36 am

   • @cinic
    buna dimineata:
    de acord
    mai am insa niste ” corectii”
    nu vreau sa se inteleaga ca romanul munceste ” mult si prost”
    datele sunt statistice: cuprind si muncitorii care sunt productivi- de la cel din ind tutun pina la manipulantul de marfa in supermarket-si bugetarii si cei din ind privata producatori de ” power point”-uri sau ” analishti” pe la teveuri
    problema e ca prea putini romani muncesc ” util” si prea multi se ” prefac ca muncesc”
    de la usl nu te poti astepta-si semnale sunt destule-ca vor creste taxele in speranta ca vor creste veniturile la buget;normal ar trebui sa incepi cu analiza ” costurilor”=pe ce cheltuiesc banii/cind ei taie de la investitii si maresc la pomeni nici macar nu mai trebuie sa te obosesti cu astfel de analize
    mai e o cale de crestere: reducerea evaziunii: mru a cerut fiscului sa creasca incasarile in acest mod;partea buna e ca nu a spus” stopati evaziune” a spus ” cresteti cu atit”/nu stiu daca a cerut asta intuitiv sau avind date-probabil ambele,dar am sesizat un lucru: mru stie-sau intuieste-ca zero evaziune poate fi contraproductiv,adica poti ajunge ca mergind spre evaziune zero costul pentru obtinerea acestui lucru sa fie mai mare;
    in orice tara din lumea asta se lasa ” o supapa”/ex in us cca50 pct din cifra de afaceri a restaurantelor e ” nefiscalizata”/eu cred ca o lasa cu buna stiinta asa( chestia asta mi-a spus-o un contabil care tine cam 20 restaurante,si ,tot el spunea, e convins ca irs-ul stie)

    intimplator

    18/09/2012 at 8:55 am

    • Salutare.

     „datele sunt statistice: cuprind si muncitorii care sunt productivi”

     Da, insa asta are, in cifre absolute, o relevanta scazuta. Faptul ca multi dintre angajati sunt in posturi din sectoare fara mare branza de plusvaloare, gen impingatori de marfa in magazine, sau guristi in centrele de ajutor clienti, face ca productivitatea muncii lor sa nu aiba acel multiplicator socio-economic ce atarna greu in aceste statistici (de exemplu, cineva care lucreaza ca laborant marunt intr-o fabrica unde nu doar se produce, dar se si dezvolta aparatura medicala, valoreaza d.p.d.v. al productivitatii cam cat toti angajatii din Carrefour Razoare).

     In plus, exista si problema timpilor morti, cauzatori de costuri suplimentare. Aici e vina mangerilor, care se poarta ca niste vatafi. In destul de multe cazuri, munca celor din zone precum IT, publicitate, telecom etc. are caracter de proiect, insa ei sunt fortati sa vina sa stea cu fundul pe scaun la un birou vreme de, in medie, 8,5-9,5 ore pe zi. Insa din orele astea ei lucreaza efectiv cam 60-65% (cererile nu vin flux continuu). Ori, orele cat ei stau la birou si tocesc feisbucu’, forumurile etc. inseamna costuri pentru companie (electricitate, apa curenta, transport etc.).

     EuCuMine

     18/09/2012 at 9:15 am

     • @eu cu mine
      pertinente observatii;
      cind mai discut cu ” manageri” despre productivitate eu unul mereu le reamintesc vorbele lui moisil” 8 ore cap nu 8 ore c.r”
      si da, ” managerii” nostri nu prea exista; ei vor in multe cazuri sa-si vada subalternii ” fizic” pe scaune.de aici am ajuns sa fim printre primle tari din eu la nr de ” ore lucrate/saptamina”

      intimplator

      18/09/2012 at 9:21 am

      • Eh, las’, ca nici cu ce ne vine de-afara pe filiera de expati nu mi-e rusine. Nici dintre aia nu se prea gasesc multi care chiar stiu cu ce se mananca biznisul.

       EuCuMine

       18/09/2012 at 9:34 am

 4. Buna Dimineata la toata lumea 🙂
  Pe Politeia Europeana puteti citi: Ştiri Europene – 18 Septembrie 2012 / “miracolul leton” şi spionaj la Bruxelles

  http://politeiaeuropa.wordpress.com/2012/09/18/stiri-europene-18-septembrie-2012-miracolul-leton-si-spionaj-la-bruxelles/

  Theophyle

  18/09/2012 at 8:31 am

 5. o zi buna tuturor.

  Sare'n Ochi

  18/09/2012 at 8:38 am

 6. problema imm-urilor e destul de complicata;
  in eu sunt multe ” constringeri” pentru start-up;daca la asta mai adaugam si ” aplicarea dupa bunul plac al regulamentelor in romania” avem mix-ul perfect=inceperea unei afaceri fara ” spate asigurat” e faliment sigur in cazul cel mai fericit si pushcarie in caz extrem

  intimplator

  18/09/2012 at 9:00 am

 7. pana la urma dezastrul va fi economic

  desfiintarea combinatului Campia Turzii si falimentul Oltchim, astea vor fi etaloanele incompetentei USL.

  mac gregor

  18/09/2012 at 9:08 am

  • la cimpia turzii nu cred ca „statul” e de vina( chiar daca usl va incasa costurile negative de imagine)/
   la oltchim : da

   intimplator

   18/09/2012 at 9:24 am

   • Ba da, statul (recte Bombo) este de vina, pentru ca a adus niste expirati de duzina in loc de o companie serioasa, care stia cu ce se mananca integrarea verticala.

    Citind articolul, am o puternica impresie ca rusii (niste fesebisti resapati, cel mai probabil) aia au inghitit pe nemestecatelea niste cursuri bashite de „menigiment” tinute de niste luzari de mana a cincea. Asta ca sa nu mai vorbim de traditionala ingamfare ruseasca atunci cand vine vorba de romani. Modus operandi este intocmai cu practicile corporatiste imbecile sablonarde ale vremii:

    1. Externalizeaza serviciile;

    2. Offshore-aza materia prima;

    3. ???

    4. Profit.

    EuCuMine

    18/09/2012 at 9:31 am

    • asta cu ingamfarea este mai mult decit adevarata;
     chestia cu ” menigiment” e mai complicata;si da expatii care vin la noi,in general ,sunt cei de care vor sa scape la ei si care ” cu relatii” ajung in romania in loc de ,sa zicem,coasta de fildes
     intr-o fraza cu expatii astia si sefii lor uita de un lucru=” think global,act local”sau prin ” act local”inteleg numai shmecheriile locale

     intimplator

     18/09/2012 at 9:45 am

    • solutiile nu sunt rele (per se). Si n-au fost inventate la noi. Din pacate nicio solutie nu merge daca n-ai INCAPATANAREA sa o implementezi, daca esti lasat sa implementezi (traiasca USL) si daca ai „trupa” sa implementezi. Ce nu vrea clasa politica de la noi (si nici n-avea de unde sa invete, caci la fosta ST.Gheorghiu nu se predau blasfemii), este privatizarea pe bursa. Iar daca vreun gigant vrea sa se duca la Vascauti, isi face el lectiile si cumpara asa cum crede ca este OK. Imbecilitati de genul: investitor strategic, garantia locurilor de munca, sacrosanctitatea sindicatului, alba-neagra cu anexele la contractul de vanzare, documente/datorii smenuite inainte de negociere nu merg decat la loazele aduse PE SPAGA de politicienii ce se ocupa de SANKI (adica de privatizare).

     cinic

     18/09/2012 at 2:51 pm

  • Buna dimineata!

   Dezastrul de la Campia Turzii era anuntat de mult. Din momentul in care au inchis otelaria electrica. Cei drept apoi au mutat cuptorul principal la alta unitate a lor, dar pana vor reusi sa produca va dura. Pacat, mare pacat, era un cuptor destul de modern pentru anii aceia si mai putea face fata cu brio cativa ani buni fara mari investitii.

   miki

   18/09/2012 at 11:52 am

 8. Buna dimineat! 🙂

  radubotezatu

  18/09/2012 at 9:15 am

  • Buna Radu 🙂

   Theophyle

   18/09/2012 at 1:46 pm

 9. Mi-a placut asta de pe blogul lui zaqk, despre „ideatie”, expresie folosita de MRU in interviu, si taxata vehement de „bacaloriati” !
  „Asa ca sa nu va mai mirati. Peste ani si ani, cand inca va veti scalda in mizeria damboviteana, cu idoli precum Oprescu, Vanghelie, Mazare, Basescu, Ponta, Antonescu, sa va aduceti aminte ca, la un moment dat, ati fi putut avea un sef de stat educat, elegant, sobru, inteligent. Da, poate putin arogant, dar aroganta lui Becali vad ca nu va creaza nici o problema!
  Insa nu v-a placut de el ca folosea cuvinte pretentioase.”

  ciocolatacumenta

  18/09/2012 at 9:32 am

  • si mie imi place ciocolata cu menta
   🙂

   skorpion

   18/09/2012 at 9:44 am

   • oh, ciocolata Vinga ! Cine-si mai aminteste ?

    ciocolatacumenta

    18/09/2012 at 10:00 am

    • hahaha, de peste 23 de ani nu am mai auzit cuvintul Vinga
     🙂
     da, mi-aduc aminte….
     oare cite lucruri sint ascunse in creierul nostru?
     😆

     skorpion

     18/09/2012 at 10:11 am

  • Domnul Ungureanu ar trebui sa constientizeze slaba educatie a cetatenilor. Oamenii citesc extrem de putin, sunt superficial educati si in general nu agreeaza stilistica complicata. E o eroare sa incerci sa ridici stacheta prea sus. Cetatenii te vor respinge, neregasindu-se in liderul politic.
   Telul lui Ungureanu, al Fortei Civice si a aliantei in flacari nu este cucerirea unui milion din „minoritatea reformista”. Mai mult sau mai putin ei pot fi contabilizati deja pe raboj.
   Dificultatea mare este pescuirea cu navodul potrivit al nehotaratilor, a celor ce nu au convingeri ferme de dreapta, dar care sunt esentiali pentru un scor electoral bun in decembrie.
   Acesti electori nu vor juisa la „ideatie”, tot asa cum nu sunt miscati de „izbucuri” si „peisaje bucolice”.
   O privire atenta asupra proiectului NR ar ajuta cu know-how dobandit FC si pe MRU personal.
   In primul rand, nu promova excesiv liderul. Transferul de incredere de la MRU la ICCD si acum FC este lent si diferentele sunt foarte mari. E absolut necesar ca FC sa isi promoveze agresiv o echipa de 10-20 de comunicatori (echipa), care sa poata diversifica mesajul si sa disemineze influenta in vaduri electorale mai variate. Apoi sub nici o forma FC nu trebuie sa fie identificat ca o formatiune elitista cu standarde ridicate cum preseaza Macovei si PDL. Asta inseamna alienare si izolare. Pasul cu deschiderea catre PNL si PSD, mesajele lui Ungureanu pe tema le gasesc binevenite.

   turnofftheglory

   18/09/2012 at 10:03 am

   • salut. Aceia care inteleg putin si greu din ce spune MRU definitiv NU SUNT electoratul Fortei. N-am sa obosesc sa reamintesc de blestemul lui 31% si 42%. Deci MRU nu se poate adresa lui 31% si 42%.

    cinic

    18/09/2012 at 2:54 pm

 10. neata,

  la Oltchim…………să vină ruşii de la Gazprom. ….cred ca asta-i cheia pentru USL pentru rezolvarea problemelor, inclusiv plata sprijinului acordat in ultimele 4 luni de partea reactionara rusa.
  (Vocea Rusiei etc)

  sa nu uitam asta:

  După cum am informat, dl Victor Ponta ne-a vizitat pe data de 14 iunie, iar pentru noi aceasta a fost o posibilitate importantă de a schimba câteva idei foarte utile. Dl Victor ne-a transmis că întâlnirea cu d-nii M. Kondiakov și V. Komardin a fost foarte productivă și a mulțumit pentru această întâlnire.

  De asemenea, ne-a încredințat că din luna iulie va incepe un proces de „purificare”, cum a fost stabilit, și dânsul, ca și altă dată, contează pe ajutorul nostru. Și că, din momentul începerii „curățeniei” totale, investițiile noastre locale vor fi valorificate. Din motive lesne de înțeles, vom intra din nou în legătură abia după 1 august. Cu respect, Evgheni”, se arată în mesajul respectiv.

  e clar?

  skorpion

  18/09/2012 at 9:42 am

  • cred ca intereseaza pe gazprom de oltchim cit ne intereseaza pe noi stabilitatea politica din malawi;
   doar nu va inchipuiti ca in 48 ore gazprom ” se documenteaza” despre situatia oltchim;

   intimplator

   18/09/2012 at 9:48 am

   • oare?
    48 de ore?
    poate stie de luni si ani care este situatia la oltchim
    🙂

    skorpion

    18/09/2012 at 10:18 am

  • Aseara la B1 , erau invitati Biris, si fostul ministru al dezvoltarii, nu i-am retinut numele. Unul dintre ei a spus ca daca gazprom cumpara Oltchim, se incalca legea, intru-cat asta nu mai e privatizare, Gazprom fiind proprietate a statui rus. Si spunea ca nu se poate privatizare intre state .
   Ce parere aveti ?

   ciocolatacumenta

   18/09/2012 at 10:03 am

   • si omv-ul este de stat;si edf suez este de stat si enel este de stat
    s-a incalcat legea cind au cumparat companii romanesti scoase la privatizare?

    intimplator

    18/09/2012 at 10:21 am

   • nu biris a sustinut asta!
    biris a spus clar si concis-am vazut sfirsitul emisiunii- ” nu stiu,nu am date,nu ma pronunt acum”
    e drept ca -probabil-asta nu le place ” moderatorilor” de la teveuri dar odata si odata trebuie si ei sa inceapa sa le spuna invitatilor cam ce subiecte se abordeaza nu fiecare sa-si dea cu parerea despre orice;pentru asta avem pe mama omida si doamna tatoiu

    intimplator

    18/09/2012 at 10:24 am

 11. scurta remarca:
  gandul live transmite live conferinta de presa a lui ponta anuntata pentru ora 10.00;este 10.43 si nici urma de pm…;asta apropo de ” seriozitatea” lui ponta

  intimplator

  18/09/2012 at 10:43 am

 12. Buda dimineata!
  Aparent fara legatura cu subiectele propuse din gazete, nu pot sa nu remarc si sa ma minunez (apoi sa ma sufoc de indignare) citind numele celor propusi de PSD sa faca parte din conducerea ICR: directorul Bibliotecii judetene Arges – unul, Sachelarie, profesor la celebra universitate din Pitesti si membru al Academiei Oamenilor de Stiinta (stiti care, aia inventata de tatucul Iliescu) si „scriitorul” Stfan Mitroi, director la oficioasele PSD-iste (ma rog, FSN-iste, PSDR-iste etc., etc.) „Azi”, „Dimineata”, cadru didactic de nadejde la facultatea de politisti. A ajuns pe maini bune ICR-ul…
  http://www.romanialibera.ro/actualitate/politica/psd-si-pdl-anunta-numele-celor-propusi-pentru-a-face-parte-din-conducerea-icr-277453.html

  Monix

  18/09/2012 at 11:02 am

 13. Cred ca vroiam sa spun „Buna dimineata!” si ca ICR-ul e chiar in buda… indignarea e de vina!

  Monix

  18/09/2012 at 11:03 am

  • salut Monix 🙂
   ceeace se intimpla acum cu ICR este partea normala a lucrurilor.
   ICR-ul condus de HR Patapievici era in zona anormalitatii pentru Romania zilelor noastre

   lastnightmusic

   18/09/2012 at 11:25 am

 14. Ovidiu

  18/09/2012 at 12:41 pm

 15. bunä,

  sigur mä voi uita la nasul, apoi eu si catziva prieteni vom
  boicota emisiunile unde apare plagiatorul Ponta.
  dacä vretzi sä aflatzi, oricum le dau peste tot.
  am observat TVR, nu a dat declaratzia PRESEDINTELUI,
  dar a dat bazaconiie lui Ponta , azi si de fiecare datä.

  este corect? unde este CNA ???

  theo- nona

  18/09/2012 at 1:05 pm

 16. Buna ziua la toata lumea!
  Iata ca ii mai preocupa si pe altii ceea ce noi discutam aici de vreo doua zile.

  http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-13246605-maestrul-aburelii.htm

  Giorgia

  18/09/2012 at 1:35 pm

  • daca mai doreati o dovada a dublului limbaj,minciunilor si relei credinte a lui ponta
   azi in conferinta de presa a spus ca nu a discutat nimic cu barroso despre justitie sau ” lista”
   deci, barroso minte in comunicatul publicat ieri sau isi inchipuie ca a discutat asa ceva

   intimplator

   18/09/2012 at 1:42 pm

  • Suntem prajiti daca astia castiga alegerile in decembrie! Sa va fie clar ca buna ziua 😦

   Theophyle

   18/09/2012 at 1:42 pm

   • prajiti suntem oricum.depinde pe cine alegem sa ne fie calaul. o spun conform tuturor datelor statistice si a prognozelor pe anul viitor cand vine si scadenta la imprumuturi. traim de pe o zi pe alta in ceea ce priveste bugetul si economie tarii dar vedem zilnic „discutii” .

    zigzag

    18/09/2012 at 2:02 pm

 17. daca nu ati fost inca la cumparaturi:
  piinea pe care ieri am platit-o cu 3,0 ron azi a costat 3,8 ron
  in loc de 60 ron/piine lunar voi plati 76 ron;deci 16 ron in plus/luna numai la piine;
  oare ce vor face cei care au numai piinea ca aliment principal?
  or fi lansat programul de reducere a obezitatii si au uitat sa-l anunte

  intimplator

  18/09/2012 at 1:37 pm

  • Au sa manaci cozonaci!

   Theophyle

   18/09/2012 at 1:41 pm

   • imi creste glicemia!

    intimplator

    18/09/2012 at 1:43 pm

 18. buna ziua tuturor! va reamintesc si azi : oltchim iar de saptamana viitoare cireasa de pe tort -transgaz. dreapta romaneasca care vrea sa darame sandramaua uselista are un punct de vedere? si domnul Boc si domnul Ungureanu au sigur niste puncte de vedere deoarece privatizarile companiilor de stat au fost discutate cu FMI si UE. domnul Ungureanu in calitate de fost premier stie foarte bine ( mai ales ca a fost acuzat de aiurea da uslistii lui ponta ca „vinde” tara ) ca se incearca in acest moment alt tip de privatizare fata de cel convenit cu partenerii de la fmi si comisia europeana. cazul oltchim este unul special pentru ca se poate redeschide oricand ancheta cu privire la ajutoarele de stat – lucru interzis. Theophyle , consider ca e necesara o pozitie oficiala a FC, a dl-ui Ungureanu sau a ARD. Poate gresesc ( e buna si ideocratia pentru televizor) dar sunt oameni care isi vor locurile de munca si sa fie protejati de lege. a ajuns dan diaconescu sa preia tema si sa vina la televizor sa arate ( pe buna dreptate) 3 ( trei) caiete de sarcini pentru licitatie ?

  zigzag

  18/09/2012 at 1:58 pm

  • Salut Ziggy,
   sper ca cel putin FC o sa aiba o pozitie in acest sens!

   Theophyle

   18/09/2012 at 2:02 pm

   • e necesar.e vorba de locuri de munca, de stoparea jafului si de ce nu, de castigarea increderii unor oameni cu fapte reale.chiar daca sunt doar 3000 de muncitori acestia au rude, prieteni si vor sti cine le-a aparat drepturile si pe cine sa voteze.

    zigzag

    18/09/2012 at 2:09 pm

   • la oltchim-cel putin privit din afara-solutia nu mai e in miinile politicienilor;
    a fost -cred-pina in momentul semnarii memorandumului evaluarii troicii la inc august/de ce spun ” cred” nu am citit documentul dar daca acolo nu e o portita de scapare la cele doua alternative= privatizare sau lichidare( si corelat cu ce a zis ponta azi=nu am dicsutat cu fmi,)nu mai sunt solutii -acum…
    insolventa ,vinturata de unii,-iar opinie personala-implica in plus si min 40 milioane eur pentru reluarea productiei;si daca sunt 40 milioane euro,pina soseste materia prima,pina se porceseaza,pina se vinde si se inacseaza trec cel putin 60 zile si in timpul asta trebuie bani!!!
    de fapt chestia asta cu insolventa e un pic neclara;daca imi amintesc bine oltchimul e sub administrare speciala de citeva luni
    una peste alta guvernul ponta a dus oltchimul intr-o fundatura care pare fara iesire; poate ca in iunie/iulie se mai putea face ceva,dar erau ocupati cu ” dictatorul”
    n-o fi ” politic” dar nu cred ca e cea mai buna idee sa iei o pozitie acum/ajunge cabotinismul lui diaconescu

    intimplator

    18/09/2012 at 2:39 pm

    • Buna ziua @ all.,
     Problema ,,nasoala” este ca, pe langa Roibu, NU exista gasca de politicieni care sa nu fie ,,atinsa” Inclusiv maiastrul Cristian Boureanu care facea platile catre maretul ministru’ ,/ deputat PDL Iliescu (care tocmai o carmi la mai mult un pic de stanga) direct in conturile din Cipru ale PDSR-ului. Pot argumenta cu multe da’ banuiesc ca nu e cazul

     crisbear

     18/09/2012 at 3:39 pm

  • salut ziggy. Partea plina a paharului: audienta lui DD, care sigur nu e a lui MRU, va incepe sa realizeze ce dezastru ROSU ne paste. Daca vorbea MRU incepeau sa latre pro-USL. [parca era un proverb: da-i prostului timp si o sa se spanzure singur]. Au inceput sa maraie sindicatele: Oltchim, Campia Turzii, Radet, Metrou etc.

   cinic

   18/09/2012 at 2:59 pm

 19. pentru interesati,

  Stratfor: From Gadhafi to Benghazi

  http://politeadigest.wordpress.com/2012/09/18/stratfor-from-gadhafi-to-benghazi/

  Theophyle

  18/09/2012 at 2:26 pm

 20. Salutare !
  Tema „ajutoarelor de stat” e o tema falsa.
  Pt. ca patronul e statul si e aberant sa acuzi un patron ca isi ajuta compania, indiferent cum.
  Problema nu e noua, „specialistii” de la Bruxelles au mai ridicat-o si cu alte ocazii, in energie.
  In cazuri in care patronul era tot statul.
  Mare atentie, deci, cu atat mai mult cu cat subiectul este de importanta extrema dpdv economic.

  Tzepelica

  18/09/2012 at 3:02 pm

 21. salut 🙂
  Postare noua!

  Theophyle

  18/09/2012 at 3:19 pm


Comentariile sunt închise.