Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

Revista Presei – 17 Septembrie / România – ţara piramidelor inversate

Bună dimineata intr-o zi de luni. Luni, în jumătatea de sud-est a ţării cerul va fi mai mult noros, local va ploua în general slab, iar vântul va sufla moderat, cu unele intensificări. În restul teritoriului înnorările vor fi temporare şi ploile se vor semnala izolat, mai ales în cursul zilei, informează Administraţia Naţională de Meteorologie. emperatura aerului va avea valori normale pentru această perioadă, cu maxime cuprinse între 20 şi 27 de grade şi minime între 8 grade şi 18 grade, uşor mai scăzute în depresiuni.

La Bucureşti – Cerul va avea înnorări şi temporar va ploua. Vântul va sufla moderat pe parcursul zilei. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 22 de grade, iar cea minimă va fi de 14…15 grade.

Curs valutar BNR   valabil azi: 1 EURO = 4. 5042  RON; 1 USD = 3. 4514     RON; 1 EURO = 1. 3050 USD; Francul elvetian 3. 7009    RON. Gramul de aur 196.9021     RON.

Economia stă pe o piramidă inversată: 3,1 milioane de salariaţi din privat susţin 15 milioane de bugetari, copii, pensionari şi asistaţi social. Este sustenabil modelul de organizare a României? Un număr de 5,3 milioane de pensionari, 4 milioane de copii şi adolescenţi sub 18 ani, 1,2 milioane de bugetari, 400.000 de angajaţi din companiile de stat şi sunt susţinuţi din contribuţiile, taxele şi impozitele plătite de cei 3,1 milioane de angajaţi rămaşi în mediul privat. La aceştia se adaugă cei 3-4 milioane de români care practic nu se regăsesc în nicio statistică, muncind fie la negru, fie în agricultura de subzistenţă. Unde se duce România cu acest model? A rămas în folclor declaraţia preşedintelui Traian Băsescu din mai 2010, în momentul în care a anunţat tăierea sala­riilor şi a pensiilor: „Statul arată aşa, ca un om foarte gras care s-a căţărat în spatele unuia foarte slab şi subţirel, care este economia românească”. Datele statistice sunt clare: structura populaţiei României ilustrează un model de economie care nu va fi funcţional pe termen lung, atâta timp cât vor exista mai mulţi asistaţi social decât contribuabili: 5,3 mili­oa­ne de pensionari, 8,2 milioane de asistaţi so­cial (aici sunt introduşi şi copii), 1,2 mili­oane de bugetari şi 400.000 de angajaţi din com­paniile de stat sunt susţinuţi din contribuţiile, taxele şi impozitele plătite de cei 3,1 milioane de angajaţi rămaşi în mediul privat. Radiografia preşedintelui făcută în urmă cu mai bine de doi ani era corectă, pe fond. Doar că, înainte cu un an ca ea să fie făcută, Guvernul lui Emil Boc pe care preşedintele îl controla introdusese, din considerente strict electorale, pensia minimă garantată care a accentuat povara pe buget. n 2001 Guvernul lui Adrian Năstase a introdus venitul minim garantat. Nimeni nu s-a atins, peste ani, de acest venit, nici PNL, nici PDL, partide de dreapta care trebuia să încurajeze munca. Mai mult, PDL a majorat acest venit minim garantat, alături de introducerea pensiei minime garantate. Integral in Ziarul Financiar.

Finanţarea europeană a României este îngheţată. Verificările Comisiei Europene (CE) determină sancţiuni cuprinse între 15 şi 25% din valoarea totală a contractelor pe patru programe operaţionale. De altfel, tema va figura pe agenda discuţiilor de astăzi ale premierului Victor Ponta cu preşedintele Comisiei, José Manuel Barroso. Finanţarea României de la bugetul UE prin fonduri structurale se află într-un blocaj fără precedent. Plăţi pe programele operaţionale sectoriale cu finanţări consistente sunt practic oprite ca urmare a unor verificări interne sau ale Comisiei Europene (CE) care au semnalat nereguli grave. „Vă pot spune, în termeni simpli, că finanţarea de la bugetul UE este îngheţată”, a declarat, în exclusivitate pentru „Adevărul”, un oficial al CE.  Acesta a subliniat că sunt blocaje pe toate cele patru programe operaţionale gestionate de Directoratul General aflat în subordinea comisarului UE pentru politică regională, Johannes Hahn. Este vorba despre programul operaţional (PO) Mediu, (PO) Transporturi, (PO) Creşterea Competitivităţii Economice şi (PO) Regional. Mai mult, pe axe din cadrul acestor programe se aplică anumite corecţii – sancţiuni potrivit regulamentului oficial al CE – cuprinse între 10 şi 25%. Pe un al cincilea program operaţional sectorial – Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) nu se mai fac decontări de peste două luni şi jumătate, zeci de beneficiari reclamând datorii uriaşe şi avertizând că proiectele riscă să fie compromise. Integral in Adevarul.

Miracolul de la Ciuperceni! Dragnea a înviat morții la referendum. Revoltă împotriva fraudelor: peste 170 de persoane s-au trezit semnate în fals pe listele electorale. Chiar şi răposaţii, vreo 30. „M-am crucit când am văzut că tata şi cu mama s-au sculat din groapă!” Reporterii EVZ au descoperit în „patria” lui Liviu Dragnea, șeful Consiliului Județean Teleorman, acuzat că a fost centrul de comandă al fraudării referendumului naţional din 29 iulie, cum au reuşit morţii şi orbii să semneze că au votat pentru suspendarea preşedintelui Traian Băsescu. Ba, mai mult, localnicii povestesc că „s-a furat pe ruptelea” şi la alegerile locale din data de 10 iunie 2012. În comuna Cosmeşti, din judeţul Teleorman, în care oamenii s-au trezit cu DNA-ul la poartă, lumea se împarte între „ai lui”, „ai primarului” şi ceilalţi, numiţi „băsiştii”. Cei din ultima categorie spun că sunt pedepsiţi de primarul USL: li se dă apă cu raţia, două ore pe zi, nu primesc ajutoare sociale, nici despăgubirile de la inundaţii. Apogeul discriminării pe criterii politice a fost atins atunci când o femeie bolnavă grav care s-a opus alegerii primarului USL, Cristian Mincă, zis „Caval”, a fost abandonată de maşina instituţiei în mijlocul drumului, în loc s-o ducă la spital. Şi asta nu-i tot. Peste 170 de persoane care nici n-au călcat pragul secţiilor de votare la referendum s-au trezit semnate pe listele electorale, atât viii cât şi morţii. EVZ.

Cum vor Blaga şi Ungureanu să ARDă USL. Presaţi de termenele legale, PDL, PNŢCD şi Forţa Civică au parafat şi înregistrat la Biroul Electoral Central Alianţa România Dreaptă (ARD), însă negocierile pentru protocolul extins şi stabilirea candidaturilor la parlamentare continuă. Potrivit unor surse democrat-liberale, proporţia candidaturilor va fi de 7 la 2 sau 7 la 3, partea leului fiind adjudecată de PDL. Dincolo de criteriile de integritate elaborate de Monica Macovei, pe baza cărora vor fi evaluaţi candidaţii, discuţii aprinse se poartă în privinţa oamenilor pe care Mihai Răzvan Ungureanu vrea să-i impună pe liste. În acest caz, PDL are o obiecţie majoră, nefiind de acord ca foşti membri ai săi, care au migrat către Forţa Civică, să candideze acum sub sigla ARD. Este şi cazul secretarului general al FC, Ştefan Pirpiliu, care a fost până în urmă cu două săptămâni membru al PDL, din partea căruia a fost ales deputat într-un colegiu din sectorul 3 al Capitalei. Liderii celor trei formaţiuni semnatare ale protocolului ARD au stabilit, de principiu, care sunt colegiile în care vor candida la parlamentarele din 9 decembrie. Preşedintele PDL, Vasile Blaga, ales senator într-un colegiu din Bucureşti în 2008, ia în calcul foarte serios acum o candidatură în Timiş. Liderul PNŢCD, Aurelian Pavelescu, se gândeşte să candideze într-un colegiu din Bucureşti. Şi Mihai Răzvan Ungureanu merge pe varianta unui colegiu de deputat în sectorul 1 al Capitalei, unde la alegerile din 2008 s-a bătut pentru un loc de senator Crin Antonescu. Iniţial, în calculele lui MRU era judeţul Iaşi, variantă care a picat pe planul doi după cooptarea ca vicepreşedinte al Forţei Civice a fostului lider al PNL sector 2, Dan Cristian Popescu, un apropiat al edilului sectorului 1 Andrei Chiliman, aflat în conflict deschis cu Crin Antonescu. De altfel, liderul PNL a renunţat la o candidatură în sectorul lui Chiliman, preferând să intre în luptă într-un colegiu din sectorul 6, condus de omul său Rareş Mănescu. Adrian Papahagi, venit în PDL în urmă cu două zile pe filiera Fundaţiei Creştin Democrate, va merge să se bată pentru un post de deputat la Cluj, în colegiul care acoperă cartierul Mănăştur. Chiar şi pentru Mihail Neamţu, liderul Noii Republici care nu a putut semna protocolul ARD deoarece formaţiunea sa nu are încă personalitate juridică, se ia în calcul un colegiu de deputat în judeţul Arad, singurul fief al PDL rămas după alegerile locale. Neamţu ar putea candida din partea PNŢCD pe listele ARD. Integral in Gandul

Viziunile noului şef al ICR. Andrei Marga şi-a prezentat programul de „guvernare” al ICR în ziarul „Ziua de Cluj”, aruncând şi mai mult în ceaţă soarta culturii naţionale şi a promovării sale. Dezicându-se de vechiul „regim” al lui Horia Roman Patapievici, înscăunatul în absenţă, căci n-a catadicsit să se prezinte în comisia de cultură a Parlamentului, propune promovarea cu precădere a operelor şi autorilor „validaţi”, care să corespundă gustului „majorităţii” populaţiei, şi mai puţin a experimentului. „ICR s-a preocupat, în ultimii ani, să etaleze noi experimente, dar eşecurile nu sunt mai puţine decât reuşitele. Atunci când este vorba despre reprezentarea culturii naţionale, ICR trebuie să pună în prim-plan iniţiativele culturale reuşite, operele validate, autorii care au creat efectiv momente istorice, iar toate acestea există în România. O schimbare de accent, în favoarea operelor validate, este indispensabilă dacă vrem să asigurăm prestigiu cultural ţării noastre”, zice  Andrei Marga.„Iar se va umple lumea de Stele, de Arşinei şi de ansambluri de muzică populară”, a făcut un „pariu” regizorul Andrei Şerban, unul dintre  beneficia­rii „feudalizării ICR” (ca să îl cităm pe Marga), alături de alţi „experimentalişti”, precum Liviu Ciulei, Lucian Pintilie sau Cristian Mungiu. Mai mult, Andrei Marga şi-a programat, în devălmăşie, să se ocupe de tot felul de lucruri care intră în atri­­buţiile altor instituţii, precum promovarea realizărilor ştiinţei, tehnicii, economiei, dreptului, învăţământului universitar, toate obiective lăudabile, dar care nu au nici în clin, nici în mânecă cu  activitatea ICR. Integral in Romania Libera.

Liderii USL au stabilit algoritmul de împărţire a colegiilor pentru alegerile parlamentare.  PSD şi PNL au cele mai multe locuri eligibile, iar UNPR şi PC au găsit o „remorcă“ pentru a intra în Parlament. Alianţa de Centru Stânga PSD-UNPR va avea 246 de candidaţi, iar Alianţa de Centru Dreapta PNL-PC – 206, potrivit înţelegerii parafate de liderii USL la negocierile purtate în acest weekend în Deltă, la Murghiol. Liderii USL au stabilit şi modul concret de împărţire a colegiilor, care urmează să se realizeze prin runde de alegeri succesive. Fiecare alianţă din cadrul USL îşi va păstra  colegiile deja câştigate – 156 în cazul PSD-UNPR şi 93 în cazul PNL-PC. În pasul următor, liderii PNL-PC  vor alege 60 de colegii, pentru a se apropia de principiul parităţii de la care a pornit USL. Mai departe, vine rândul celor din PSD-UNPR să aleagă alte 50 de locuri, liderii PNL-PC  aleg şi ei 50, iar ultimele 40 de colegii revin PSD-UNPR. În faza următoare, locurile vor fi distribuite în cadrul celor două alianţe. UNPR va primi 30 de locuri din cele ale Alianţei de Centru Stânga, iar PC, 21 de locuri din cele ale Alianţei de Centru Dreapta. În plus, PSD va oferi câteva din locurile sale Mişcării Verzilor şi Partidului Verzilor, care s-au alăturat, recent, USL. Integral in Adevarul.

Mihail Neamţu, despre Mihai Răzvan Ungureanu: Să demonstreze tot atâta maturitate cât mi se cere şi mie. Liderul Partidului Noua Republică, Mihail Neamţu, a declarat în această seară, în cadrul unei emisiuni televizate că momentul fricţiunilor a fost depăşit în cadrul Alianţei România Dreaptă, dar că Mihai Răzvan Ungureanu ar trebui să demonstreze tot atâta maturitate cât i se cere lui. „Cred că Mihai Răzvan Ungureanu, luat ca personalitate, evident bine conturată în spectrul dreptei, are calităţi remarcabile, am spus asta cu orice ocazie. În acelaşi timp, cred că domnia sa, din punct de vedere politic, trebuie să demonstreze tot atâta maturitate cât mi se cere mie, sau cât e cerută din partea altora”, a afirmat Neamţu, la Realitatea TV. Acesta a vorbit şi despre politicieni precum Ion Bazac (fost PSD), care au intrat în Partidul Forţa Civică. „Mă întreb cum un fost ministru al Sănătăţii va fi de acord cu filosofia Noii Republici în sistemul sanitar, care impune reguli stricte de distribuire a banului public. Din fericire, nu a trebuit să-l cunosc pe Ion Bazac până acum”, a declarat Mihail Neamţu.EVZ

Ponta: Îi voi spune lui Barroso că nu a existat lovitură de stat, iar Băsescu vorbeşte în numele lui. Premierul Victor Ponta a declarat că îi va explica din nou preşedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, în întâlnirea programată pentru luni la Bruxelles, că în România nu a fost o lovitură de stat şi că Guvernul USL este cel legitim, în timp ce preşedintele Băsescu vorbeşte în nume propriu. Premierul se va afla luni într-o vizită oficială la Bruxelles, unde va avea întâlniri cu preşedintele Comisiei Europene şi cu primul-ministru al Belgiei, Elio Di Rupo, potrivit Mediafax. „Îi voi explica din nou preşedintelui Comisiei Europene, pentru a încheia discuţia, că în România nu a fost o lovitură de stat, că Guvernul este legitim şi că foarte probabil îşi va continua mandatul după alegerile din 9 decembrie. Voi spune că, în timp ce Băsescu a vorbit în numele lui, eu îmi pot permite să vorbesc în numele majorităţii parlamentare şi a opt milioane de români, dacă nu în numele tuturor românilor”, a spus Ponta la Antena 3. El a susţinut că nu este normal cum a procedat PDL, „exportând” bătălia politică internă şi distrugând astfel imaginea României. Integral in Romania Libera.

Noul an şcolar începe luni de la clasa zero şi s-ar putea încheia cu bacalaureat profesional. Noul an şcolar care începe luni vine cu mai multe schimbări, dintre care cea mai importantă este clasa zero şi ar putea aduce ca opţiune pentru elevii din clasa a XII-a bacalaureatul profesional, dar în continuare şcoala pare că se află într-un experiment din care lipsesc rezultatele. Elevii revin luni la cursuri, după ce au stat cu o săptămână mai mult în vacanţa de vară, dar au pierdut o săptămână din vacanţa de Paşte de anul viitor. Şcoala începe în 17 septembrie, cu o săptămână mai târziu decât era anunţat la sfârşitul anului şcolar trecut, decizia fiind luată pentru rezolvarea problemelor pe care le aveau şcolile, inclusiv cele legate de clasa pregătitoare, introdusă în premieră în ciclul primar. Anul şcolar 2012-2013 are 36 de săptămâni de cursuri, însumând 178 de zile lucrătoare. Semestrul întâi începe în 17 septembrie şi se finalizează în 21 decembrie. După şapte săptămâni de curs, elevii din clasele I-IV vor avea o scurtă vacanţă de o săptămână, din 5 până în 11 noiembrie. Vacanţa de iarnă va începe sâmbătă, 22 decembrie 2012 şi se va încheia duminică, 13 ianuarie 2013. Semestrul al doilea va începe în 14 ianuarie 2013 şi va dura până în 21 iunie, fiind întrerupt de vacanţa de primăvară, în perioada 6-14 aprilie, cu o săptămână mai puţin decât în anul şcolar precedent. Cursurile vor fi reluate în 15 aprilie şi se vor desfăşura până la 21 iunie 2013, când se va încheia anul şcolar. Elevii vor fi în vacanţă de vară din 22 iunie până în 15 septembrie 2013, urmând ca în 16 septembrie să înceapă anul şcolar 2013-2014. Mediafax

Ştiri Europene – 17 Septembrie 2012 / Federalizarea Europei începe de la bani

Va uram o zi buna!

Written by Theophyle

17/09/2012 la 7:45 am

134 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Buna dimineata! 🙂

  roxaline

  17/09/2012 at 8:04 am

 2. O buna dimineata tuturor 🙂

  ela

  17/09/2012 at 8:33 am

 3. Ziua buna la lumea buna! Fortza fie cu voi!

  blog de caine rau

  17/09/2012 at 8:46 am

 4. Of,of,tare-i rau sa te crezi vedeta si sa fii trompeta 😦

  ela

  17/09/2012 at 8:49 am

  • Ela, fiecare pasare pe limba ei piere. Au plecat palmasii si s-a vazut valoarea.

   mar

   17/09/2012 at 8:55 am

 5. Buna dimineata 🙂
  Vai de noi cu ce vesti aflam. Oare „luminatii” de la Guvern citesc/inteleg grozavia ???
  O solutie urgenta ar fi stimularea infintarii IMM-urilor si crearea de noi locuri de munca. O alta masura benefica ar fi sustinerea/stimularea creditarii prin acordarea de garantii guvernamentale prin FGIMM si recunoscute de banci. Parca era si un Program Jermie care sustinea accesul la creditare al IMM-rilor, program de care nu prea am auzit din pacate 😦
  Sunt foarte multe proiecte de investitii demarate prin Programe Operationale/PNDR care au fost abandonate ptr. ca nu au primit credit de investitii, din varii motive banca refunzand finantarea proiectelor. Daca exista un parteneriat adevarat Guvern – Banca, cu sigurantza Romania avea alt grad de absortie a banilor europeni si implicit piata muncii arata altfel.
  Asa s-a ajuns la un pardox, se reziliaza contracte aprobate si aflate la implementare in timp ce economia se gafaie, aproape ca se sufoca.

  mar

  17/09/2012 at 8:53 am

 6. neata,
  veste buna,
  MRU candideaza la mine la colegiu, are deja 4 voturi asigurate
  🙂

  skorpion

  17/09/2012 at 9:01 am

  • Asta e de la sine inteles.. Dar restul ? M-am intristat sa constat ca in duminica referendumului la sectia de votare dintr-un cartier Cj in care media de virsta este in jur de 30 35 ani, oameni care lucreaza mai ales in privat se bulucesc la vot – eram la niste prieteni care locuiesc in apropiere (in gradina), asa ca am putut vedea intrari/iesiri aproape toata ziua (si nu, nu am vazut mai ales pensionari)

   arrletty

   17/09/2012 at 9:16 am

  • sa-i spunem lui Theophile sa faca ceva, sa putem da like ! Asta chiar e o veste buna . Cusingura problema : unde anume ?

   ciocolatacumenta

   17/09/2012 at 9:28 am

 7. Salutare tuturor.

  E clar, Marga s-a senilizat total. A dat-o pe amintiri din tinerete despre „cantarea Romaniei”.

  EuCuMine

  17/09/2012 at 9:01 am

 8. o zi buna tuturor

  Sare'n Ochi

  17/09/2012 at 9:01 am

 9. Buna dimineata, sa aveti o saptamina ok si fara surprize negative in exces

  arrletty

  17/09/2012 at 9:02 am

 10. Buna Dimineata la toata lumea 🙂

  Pe Politeia Europeana puteti citi – Ştiri Europene – 17 Septembrie 2012 / Federalizarea Europei începe de la bani

  http://politeiaeuropa.wordpress.com/2012/09/17/stiri-europene-17-septembrie-2012-federalizarea-europei-incepe-la-bani/

  Theophyle

  17/09/2012 at 9:04 am

 11. Buna dimineata,
  ce cauta Ponta la deschiderea anului scolar la Tg. Jiu? Ce poate el sa le spuna copiilor?Sa copieze , sa fure , sa insele!
  Mai mare nerusinare nici ca se poate. Se duce sa-si mai faca propaganda electorala. Are o multime de actiuni la Tg. Jiu, abia apoi pleaca victorios (?!) la Bruxelles.

  cedric

  17/09/2012 at 9:05 am

  • Obraznicia plagiatorului nu are limite, se propune drept model elevilor taman in ziua in care crema inteligentei romane din diaspora il repudiaza
   „Boicot al Conferintei „Diaspora in Cercetarea Stiintifica”: Nu ne patroneaza un plagiator
   Multi dintre cercetatorii romani interesati sa participe la conferinta „Diaspora in Cercetarea Romaneasca”, organizata la finalul lunii septembrie la Bucuresti, au decis sa renunte din cauza verdictului de plagiat primit de premierul Victor Ponta din partea Universitatii Bucuresti si a CNADTCU.
   Cercetatorul stiintific Cristian Dogaru a lansat un apel online la boicotarea conferintei,apel care a strans deja peste 130 de semnaturi, iar prof.dr. Dan Burghelea, unul dintre cei mai influenti matematicieni romani din diaspora, propune desolidarizarea oficiala de „patronul plagiator”.
   „Sub inaltul patronaj al Primului Ministru, Dl. Victor Ponta, se va desfasura la Bucuresti, in perioada 25 – 28 septembrie 2012, cea de-a treia editie a conferintei ‘Diaspora in Cercetarea Stiintifica si Invatamantul Superior din Romania’. Organizat sub sloganul ‘Seminte de Viitor – Seeds for the Future’, evenimentul isi propune sa creeze un spatiu al dialogului si al colaborarii intre cercetatori romani, indiferent de locul unde traiesc si lucreaza”, dupa cum se precizeaza in comunicatul oficial al organizatorilor.
   Laudabila in sine, actiunea, din pacate, se desfasoara intr-un un context nefericit. In urma cu doar cateva zile, Consiliul National de Atestare a Diplomelor (CNATDCU) a fost reorganizat de catre ministrul Ecaterina Andronescu, din comisiile lui fiind eliminati toti cercetatorii din diaspora.
   CNATDCU a intrat „in bataia pustii” dupa ce a dat primul verdict de plagiat in cazul tezei de doctorat a premierului Victor Ponta. Noul regulament si noua componenta au starnit proteste in mediul academic, cercetatorii din diaspora sustinand ca s-a ratat sansa ca „mediul academic romanesc sa fie curatat de impostori”.
   Proteste fata de reorganizarea CNATDCU – Se anunta o noua izolare a cercetarii romanesti
   Ceea ce intriga insa este „inaltul patronaj” al lui Victor Ponta, a carui autoritate stiintifica este puternic contestata chiar de Universitatea Bucuresti, cea care i-a conferit titlul de doctor in 2003, iar acum cere Ministerului Educatiei retragerea lui. „Este vorba despre un plagiat vadit”, este concluzia expertilor romani si straini care au analizat teza de doctorat a lui Victor Ponta.
   Sanctiunea pentru plagiat in cazul Ponta, in mainile Ecaterinei Andronescu
   Desi scandalul a trecut de mult granitele tarii iar comentariile la adresa premierului roman sunt extrem de acide, Victor Ponta nu are nicio reactie. Ca o coincidenta surprinzatoare, omologul sau Dmitri Medvedev a anuntat in urma cu doar cateva zile ca in Rusia a demarat un proiect care sa permita, prin mijloace electronice, identificarea plagiatelor. „Este timpul ca lenesii sa invete cum sa gandeasca si sa munceasca de unii singuri”, a subliniat Dmitri Medvedev.
   Cert este ca plagiatul premierului roman poate avea efecte dezastruoase chiar pentru cei in beneficiul carora se organizeaza conferinta de la Bucuresti.
   „Universitatea Bucuresti si-a spalat obrazul. Acum pata este pe obrazul garantului tuturor diplomelor emise de institutii din Romania, respectiv Ministerul Educatiei. Nu cred ca acesta se mai poate ascunde in spatele unor chestiuni de procedura. S-au pronuntat atat o comisie de specialisti cu toata credibilitatea din lume, cat si Comisia de Etica a universitatii emitente a titlului de doctor.
   Cred ca Ministrul Educatiei risca sa provoace reactia Comisiei Europene de nerecunoastere a diplomelor emise in Romania, daca MECTS nu ia masurile ce se impun in urma acestor verdicte, mai ales in actuala conjunctura de imagine a Romaniei. Este important ca toata lumea sa inteleaga ca acest caz risca sa invalideze in UE toate diplomele emise in Romania, inclusiv cele viitoare de bacalaureat profesional”, a explicat pentru Ziare.com Dragos Ciuparu, fost presedinte al Autoritatii Nationale pentru Cercetare Stiintifica.
   Contactati de Ziare.com, cativa cercetatori romani din tara si din diaspora au acceptat sa isi prezinte pozitia fata de boicotarea conferintei care va avea loc in curand la Bucuresti, au comentat plagiatul premierului Victor Ponta si au spus raspicat ce asteptari au de la ministrul Ecaterina Andronescu.
   CRISTIAN DOGARU (Universitatea Berna, Elvetia): Domnul Ponta nu are dreptul etic si moral de a prezida o astfel de conferinta
   Cristian Dogaru, cercetator stiintific la Universitatea din Berna, Institutul de Medicina Sociala si Preventiva, este cel care a lansat apelul la boicotarea conferintei pe platforma sa „civitas”.
   „Consider o insulta majora faptul ca o astfel de conferinta are loc ‘sub inaltul patronaj al Primului Ministru, Dl. Victor Ponta’, asa cum reiese de pe site-ul guvernamental care anunta acest eveniment. Domnule prim ministru Victor Ponta, dumneavoastra va aflati sub suspiciunea de plagiat academic. Din punctul meu de vedere – si din punctul de vedere al unor organisme abilitate – acuzatia este valida.
   Prin urmare nu aveti dreptul etic si moral de a prezida, sub inalt patronaj sau nu, o astfel de conferinta.Va rog sa va opriti un pic si sa reflectati”, se arata in comunicatul prin care Cristian Dogaru, doctor in Stiinte Sociale (Human Development) la Oregon State University, USA, anunta ca a initiat protestul de boicotare a conferintei la care deja s-au raliat multi cercetatori din tara si din diaspora.
   Cristian Dogaru ne-a facut cateva precizari suplimentare cu privire la demersul sau.
   „O functie nu exista in aer sau in vid. O functie este imbogatita – sau nu – de omul care o detine. De aceea se numeste ‘guvernul „Ponta’, ‘guvernul Ciorbea’, etc. Domnul Ponta intineaza functia pe care o detine mai ales prin sarguinta cu care se agata (si se foloseste) de ea pentru a-si acoperi un pacat”, ne-a declarat acesta.
   Dr.Cristian Dogaru si-a exprimat interesul fata de conferinta de la Bucuresti, dar a tinut sa sublinieze ca premierul „nu are dreptul de a fi afiliat cu acea conferinta” si nici nu il reprezinta „ca cercetator”.
   „Mai ales, nu ma ‘patroneaza’. Relatia este de fapt inversa, domnul Ponta este un ‘angajat’ al meu, ca cetatean – vorbesc simbolic aici – ca sa faca o treaba, sa o faca cinstit si cu un trecut cinstit. De fapt, si daca ar fi nepatat, tot nu ar avea dreptul moral de a-si erija ‘inaltul patronaj’.
   Un prim ministru ne-activ academic ar trebui sa fie modest si sa nu-si implice numele si functia in domenii pentru care nu are calificarea necesara. Daca o astfel de conferinta este organizata de guvern, sunt alti membri ai guvernului care sunt mai indreptatiti sa ‘prezideze’ (simbolic) o astfel de conferinta – ministrul Educatiei, reprezentantul guvernului in Cercetare, etc”, ne-a mai declarat cercetatorul roman.
   In opinia sa, aproape ca nu mai are nicio importanta daca ministrul Andronescu ii retrage sau nu titlul academic lui Victor Ponta, cata vreme dovezile de plagiat sunt publice si accesibile oricui.
   „Domnul Ponta este dovedit plagiator de catre cel putin patru comisii de specialitate si, mai ales, de catre evidentele clare. Singura actiune onorabila este demisia. Dar, dupa cum ne-a spus domnul Ponta vara asta, nici vorba de demisie'”, a conchis prof.dr. Cristian Dogaru.
   DAN BURGHELEA (Ohio State University): Desolidarizarea conferintei de patronul ei plagiator ar intari prestigiul matematicii romanesti
   „Sunt convins ca a desfasura o conferinta ca cea anuntata intre 25-28 septembrie sub ‘inaltul patronaj’ al actualului prim-ministru, Victor Ponta, (persoana certata cu cele mai simple reguli de onestitate stiintifica) si in prezenta deciziilor recente ale Ministerului Educatiei cu privire la epurari si modificari in CNATDCU, plus a deciziilor guvernamentale cu privire la Institutul Cultural Roman, conferinta fiind anuntata ca motivata de dorinta ‘intaririi legaturii cu diaspora stiintifica’ si a ‘largirii cooperarii comunitatii stiintifice romanesti cu cea mondiala’, este o eroare majora.
   In opinia mea, efectul va fi exact opus.
   Desolidarizarea conferintei de patronul ei, plagiator dovedit si din nefericire tolerat de comunitatea politica, sau amanarea ei cu scopul de a fi a clar scoasa de sub acest patronaj, ar constitui o intarire a prestigiului de care matematica Romaneasca se bucura inca in lume si o continuare si intarire a loialitatii diasporei stiintifice fata de institutiile romanesti.
   Continuarea conferintei (componenta de matematica a conferintei Diaspora in cercetarea stiintifica, n.red.) fara aceasta desolidarizare de patronul ei cu siguranta va inhiba loialitatea sus mentionata si va intari suspiciunea de ‘slabiciune morala’ si enorma ‘naivitate politica’ a comunitatii matematice Romanesti.
   In aceste vremuri nu suntem in pozitia unei alegeri intre ‘puritate morala’ si ‘sinucidere stiintifica’. A mentine patronajul demnitarilor certati cu interesele culturii si educatiei romanesti si cu moralitatea stiintifica este inacceptabil.
   Totodata, nu cred ca Romania poate sa mentina un grad minim de respectabilitate internationala cu un premier in situatia lui Victor Ponta si nu cred ca Ministerul Educatiei poate spera la simpatia sau suportul comunitatii academice europene (in incercarea de a imbunatati educatia la toate nivelurile) cu un ministru responsabil de asemenea decizii. Romanii trebuie sa devina constienti de aceasta si sa actioneze corespunzator”.
   HORIA CORNEAN (Universitatea Aalborg, Danemarca): Conferinta se adreseaza adevaratilor cercetatori
   „Actualul vremelnic prim-ministru nu are dreptul moral de-a patrona o conferinta ce se adreseaza adevaratilor cercetatori din tara si strainatate. Le sunt recunoscator membrilor Comisiei de Etica a Universitatii din Bucuresti pentru curajul de care-au dat dovada in a spune raspicat adevarul”.
   RAUL MURESAN (Institutul Roman de Stiinta si Tehnologie): Dupa orice regula de bun simt si orice norma academica, titlul domnului Ponta trebuie retras
   Nu sunt sigur ca metoda boicotului e cea mai fericita, desi recunosc ca am luat deja aceasta decizie si nu voi participa la conferinta.
   Pozitia transanta a Universitatii Bucuresti in cazul plagiatului evident comis de d-l Victor Ponta in teza sa de doctorat era necesara si este salutara. Prestigiul institutiei ar fi fost grav afectat daca aceasta ar fi refuzat sa adopte o pozitie clara de condamnare a acestui evident caz de impostura academica.
   Consider ca in fata acestor evidente coplesitoare ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, ar trebui sa retraga fara intarziere titlul de doctor al domnului Victor Ponta si sa dea astfel un semnal ca integritatea institutiei pe care o conduce nu poate cobori oricat de jos, nici macar atunci cand este supusa unor puternice presiuni politice.
   Altminteri, o noua incercare de musamalizare a cazului de catre minister, de a pretinde ca negrul este alb, ar afecta definitiv si irevocabil atat credibilitatea institutiei cat si pe cea a ministrului si mai ales a universitarului Ecaterina Andronescu.
   Din punctul meu de vedere, invocarea unor argumente de ordin legal, precum cele prin care Consiliul National de Etica a incercat sa il absolve de vina pe Victor Ponta, nu este nici oportuna si nici corecta.
   Plagiatul este detectabil si condamnabil indiferent de existenta sau nu a unor prevederi legale referitoare la acesta. In multe tari dezvoltate din punct de vedere stiintific, problema plagiatului nu este prevazuta in legi ci este definita si transata in conformitate cu regulile de buna practica academica.
   Astfel, comisiile de etica ale universitatilor din vest sunt suverane in transarea problemelor legate de plagiat, problema nefiind abordata din punctul de vedere al legislatiei nationale.
   De aceea, dupa orice regula de bun simt si dupa orice norma acceptata de comunitatea academica internationala, titlul de doctor al domnului Victor Ponta trebuie retras fara intarziere.”
   VLAD COJOCARU (Max Planck Institute for Molecular Biomedicine, Germania): Intr-o societate bazata pe valori reale, credibilitatea unui politician ar fi compromisa ireversibil
   „Cat priveste conferinta ‘Diaspora in cercetarea stiintifica …’, nu stiu sigur daca boicotul este solutia cea mai buna … Eu am apreciat aceasta conferinta ca o oportunitate importanta de a promova un dialog intre cercetatori romani din Romania si din strainatate.
   Am participat in 2008, dar dupa aceea am fost dezamagit de organizare. De fiecare data am fost anuntati doar cu 2-3 luni inainte cand in mod normal o conferinta de o asemenea anvergura se organizeaza cu un an inainte. Totusi, ramane o initiativa interesanta si pozitiva. Ar trebui scoasa complet de sub patronajul oricarui politician.
   Legat de plagiat, eu nu cred ca sunt foarte multe de spus. Universitatea Bucuresti a facut ceea ce era normal sa faca o universitate care se doreste de elita. Nu cred ca trebuie exagerat acum cu laudele. Cred ca trebuie pur si simplu sa constatam cu satisfactie ca o institutie in Romania a avut o atitudine profesionista intr-un caz si sa speram ca va avea aceeasi atitudine in cazuri similare.
   Eu mi-as dori ca toate universitatile ce se doresc de elita sa aiba aceeasi atitudine si sa dea verdicte clare, bazate pe o argumentatie cat se poate de solida si transparenta in cazurile in care este suspectata incalcarea eticii academice.
   Cred ca e important de precizat ca in acest caz a fost evidentiata foarte clar o problema majora a legislatiei care da ministerului dreptul de a acorda si revoca titlurile de doctor cand de fapt acest drept ar trebui sa apartina exclusiv universitatilor. Din pacate, noua lege a Educatiei nu a schimbat aceasta birocratie bazata pe un centralism excesiv.
   Din punct de vedere academic, revocarea titlului de doctor al unei persoane dovedita ca a plagiat in lucrarea de doctorat este consecinta normala si corecta.
   Intr-o societate bazata pe valori reale, credibilitatea unui om politic care e dovedit ca a plagiat si care nu trateaza cu demnitate si umilinta situatia ar fi compromisa ireversibil”.
   RADU TUDORAN (Ecole Normale Superieure de Cachan, Franta): Ce valoare are o conferinta asociata cu cineva care nu are demnitatea de a recunoaste ca a plagiat?
   „Legat de plagiatul domnului premier as vrea sa ridic problema potentialului impact
   ce l-ar putea avea asupra tinerilor studenti romani ce doresc sa aplice pentru burse pentru a studia afara. Imi este teama ca nu cumva universitatile din afara sa priveasca pe viitor cu o oarecare suspiciune diplomele romanesti, lucru ce ar fi total nedrept pentru tinerii nostri.
   In ceea ce priveste conferinta in sine, ce va fi patronata de domnul premier, vreau sa spun ca primul lucru ce am invatat ca trebuie facut pentru a evalua o conferinta este sa te uiti la comitetul organizator si respectiv la invitatii speciali (cei ce sustin keynote-urile).
   Ce valoare capata atunci aceasta conferinta daca se asociaza cu o persoana ce dincolo de faptul ca desi prins asupra faptului ca a plagiat, dupa cum a deliberat comisia universitatii ce i-a acordat titlul de doctor, nu are nici macar demnitatea de a recunoaste?! Poate daca recunostea puteam vorbi de zicala romaneasca cu ‘Fapta recunoscuta e pe jumatate iertata’….
   Cat priveste decizia Universitatii Bucuresti, ma bucur sincer ca aceasta institutie de invatamant are curajul si priceperea de a intretine un demers de disociere de acest om. Vazand acest exemplu pozitiv, cu atat mai mult cred ca si conferinta ar trebui sa se disocieze de domnul Ponta.”.

   Lumi (pentru a nu clona pe Luminita)

   17/09/2012 at 3:37 pm

 12. am uitat sa adaug ca Victoras iarasi a vorbit fara el. Ma tot intreb pe ce lume traieste acest imberb extrem de periculos prin inconstienta. Dar si mai inconstient e sa permiti unor Haznale sa persiste in raspindirea tembelismelor (ca de diversele instigari scl – nu mai amintesc). De fapt, cancerul de la ele pleaca. zerotv a inceput si ele fragezesc „materialul”, devenit captiv.

  arrletty

  17/09/2012 at 9:09 am

 13. Buna dimineata
  Vorbind despre zisul referendum, observ ca avalansa de „masuri pregatitoare” face ca multe chestii fiecare in parte foarte grava sa devina de neglijat.
  Spre exemplu, eliminarea declaratiei pe proprie raspundere pentru votarea pe listele electorale suplimentare, eliminare care a facut sa nu mai se poata intampla „fraude” ca cea din Paris in 2009. Principalul repros legat de Paris a fost imposibilitatea fizica de a scrie in sectia de votare acea declaratie.
  Acum? Pai nu mai se pot aduce astfel de acuze, nu?

  emil

  17/09/2012 at 9:18 am

 14. buna dimineata ! ponta mondialu’ la deschiderea anului scolar.un plagiator sinistru.cacarau nu s a trezit ?sa mearga si el la o scoala de corectie sa le explice alora ca cel mai bine „te ajungi in viata” daca esti un repetent si un kiulangiu ordinar. nu cred ca s a mai vazut in istoria Romaniei asemenea rusine cum ne-au adus slugile bolsevicului ionel ilici iliescu. cand sandramaua asta va fi bagata in puscarie Romania va putea respira .

  zigzag

  17/09/2012 at 9:20 am

 15. Ca tot este prima zi de scoala – un articol interesant, fascinant chiar

  http://www.contributors.ro/dezbatere/nimeni-nu-s-a-nascut-adult-despre-invatamantul-obligatoriu/

  skorpion

  17/09/2012 at 9:27 am

  • Skorpy,

   Articolul, este absolut numai parerea mea, este de tipul: „Ar fi bine sa fie pace’n lume si toti sa fie fericiti”
   Dupa ce da cu Jean Piaget (!!!) de pamant, aratandu-ne unde a gresit ca prostu’, nu ne spune cum ar face el studiile alea.
   Intuim ca educatia in libertate ar fi cea mai buna si ar scoate talentele, geniile lumii, uitand ca tziganii si atatea triburi raspandite si uitate in intreaga lume sunt pe cale de a ne da geniile mult visate.
   Ma intreb care ar fi fost efectul „rapirii sabinelor” asupra copilariei, adolescentei, maturitatii lui 🙂

   eugeni

   17/09/2012 at 10:45 am

  • Nu stiu de ce dar, mare parte din ceea ce e acolo imi aminteste de acel experiment
   http://en.wikipedia.org/wiki/Language_deprivation_experiments
   poate gresesc dar asta e sentimentul 🙂
   PS Posibil ca astfel de studii aduna multe frustrari personale legate de scoala; posibil.

   emil

   17/09/2012 at 11:29 am

 16. Buna dimineata! 🙂

  radubotezatu

  17/09/2012 at 9:40 am

  • Buna Radu 🙂

   Theophyle

   17/09/2012 at 9:47 am

 17. bunä,

  nu s-a väzut de mult pe sticlä, Ponta plagiatorul, iresponsabilul ce face
  politica bolsevicä a lui ilici, nu guverneazä, instigä ,minte si distruge ce
  a fäcut altzii, am auzit la anu gata , se intorc copii la grädinitzä si
  romania la comunism.-asa deduc eu,

  acest plagiator mitoman trebuie urgent sä plece. nemernicul are tupeu,
  se va duce la BARROSO SI VA MINTZII.

  theo- nona

  17/09/2012 at 10:10 am

 18. MN, tot soparlä a rämas.

  dacä täcea……………………..

  theo- nona

  17/09/2012 at 10:13 am

 19. Salurare! 🙂

  Vreau sa va atrag atentia asupra unui fapt.

  Stirea pe care o vad de cateva zie rostogolita pe canale USl cum ca „Kovesi e propunerea USL penttru sefia DNA” e o super intoxicare, din mai multe motive:

  1. Partidele NU pot propune procurori, nici la Parchet nici la DNA.

  Legea 303, art. 54 al.1 spune:

  „(1) Procurorul general al Parchetului de pe lângă înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, prim-adjunctul şi adjunctul acestuia, procurorul general al Parchetului Naţional Anticorupţie, adjuncţii acestuia, procurorii şefi de secţie ai acestor parchete, precum şi procurorul şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism şi adjuncţii acestora sunt numiţi de Preşedintele României, la propunerea ministrului justiţiei, cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii, dintre procurorii care au o vechime minimă de 10 ani în funcţia de judecător sau procuror, pe o perioadă de 3 ani, cu posibilitatea reînvestirii o singură dată”.

  Intrucat pe traseul profesional nu apar partidele, ci doar Ministerul Justitiei, stirea lansata poate fi adevarat doar daca se spune, complementar: Ministrul Justitiei, fosta judecatoare Mina Pivniceru, este un ministru politic al USL si cand propune procurorul general si procuroul sef al DNA, primeste numele acestora in plic de la partid. Isi asuma Ministrul Justitiei acest lucru?

  2. Daca USL chiar o propune pe Kovesi, si „propunerea” imbraca forma unui act emis de USL care merge la Ministrul Justitiei, aceasta inseamna incalcarea independentei Justitiei. Care este pozitia Ministrului Justitiei asu[ra acestui zvon sau stire?

  3. Chiar daca ar fi adevarat ca USL macar o „accepta” de nevoie pe Kovesi la DNA, si ca Mona Pivniceru o va propune Presedintelui pentru a lua sefia DNA, tot e o manevra perversa, pentru ca ar insemna ca se incearca intoxicarea Occidentului: este dusa Kovesi la DNA si este propus, subtil, un procuror general apopiat USL. Estimez ca daca se dovedeste ca Mona Pivniceru o va propune pe Kovesi pentru DNA, in schimb ii va fi servit, la pachet, lui Traian Basescu, un procuror USL-ist pentru Parchetul General.

  4. Procurorul General al Romaniei este mai important, din punct de vedere al arhitecturii sistemului, decat Procurorul sef al DNA, desi DNA-ul e mai mediatizat. Procurorul general al Romaniei poate are atributii cu privire la delegarea celorlalti procurori din teritoriu.

  5. In curand va veni un nou episod din serial. Veti afla acolo cum l-a faultat mereu Sistemul pe Traian Basescu in exercitarea prerogativelor legate de Justitie si cum o poate face din nou Mona, ca Ministru al Justitiei.

  Cetatean

  17/09/2012 at 10:14 am

  • Buna dimineata va spun si eu.
   Pai nu mirosea bine inca de ieri diversiunea, dar daca i-au dat drumul inseamna ca pun ei la cale ceva. Sa fim vigilenti si vom afla in scurt timp.

   Giorgia

   17/09/2012 at 10:44 am

   • Buna dimineata
    Mai ca as „accepta” daca mai intai Morar este numit PG 🙂

    emil

    17/09/2012 at 10:53 am

 20. Apropo de serialele lui city. Ar trebui si un serial al modului in care A3,RTV, au degradat imaginea presedintelui TB, etc. creind pachetele induse mentalului colectiv. si care au reusit sa scada 50 procente din popularitatea presedintelui. Pachetele au introduceri de tipul: toata lumea stie ca TB , este evident ca TB.

  Pe de alta parte cred ca o lucrare de masterat in comunicare , strategie etc poate avea subiect : „Garajul” A fost magistral. Mi-ar place sa citesc un studiu de 15.000 de cuvinte pe tema asta 🙂

  lastnightmusic

  17/09/2012 at 10:23 am

 21. Reiau comentariul, corectat de greseli, pentru ca motoarele de traducere sa il poata traduce corect 😈

  Salutare!

  Vreau sa va atrag atentia asupra unui fapt:

  Stirea pe care o vad de cateva zile rostogolita pe canale USL cum ca “Kovesi e propunerea USL pentru sefia DNA” e o super-intoxicare, din mai multe motive:

  1. Partidele NU pot propune procurori, nici la Parchet nici la DNA.

  Legea 303/2004, art. 54 al.1) spune:

  “(1) Procurorul general al Parchetului de pe lângă înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, prim-adjunctul şi adjunctul acestuia, procurorul general al Parchetului Naţional Anticorupţie, adjuncţii acestuia, procurorii şefi de secţie ai acestor parchete, precum şi procurorul şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism şi adjuncţii acestora sunt numiţi de Preşedintele României, la propunerea ministrului justiţiei, cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii, dintre procurorii care au o vechime minimă de 10 ani în funcţia de judecător sau procuror, pe o perioadă de 3 ani, cu posibilitatea reînvestirii o singură dată”.

  Intrucat pe traseul profesional nu apar partidele, ci doar Ministerul Justitiei, stirea lansata poate fi adevarata doar daca se spune, complementar: „Ministrul Justitiei, fosta judecatoare Mona Pivniceru, este un ministru politic al USL si cand propune procurorul general si procurorul-sef al DNA, primeste numele acestora in plic de la partid. Isi asuma Ministrul Justitiei acest lucru?

  2. Daca USL chiar o propune pe Kovesi pentru DNA, si “propunerea” imbraca forma unui act emis de USL care merge la Ministrul Justitiei, acest lucru inseamna incalcarea independentei Justitiei. Care este pozitia Ministrului Justitiei asupra acestui zvon sau acestei stiri?

  3. Chiar daca ar fi adevarat ca USL macar o “accepta” de nevoie pe Kovesi la DNA, si ca Mona Pivniceru o va propune Presedintelui pentru a lua prelua conducerea DNA, tot este o manevra perversa, pentru ca ar insemna ca se incearca intoxicarea Occidentului: este dusa Kovesi la DNA si este propus, subtil, un procuror-general apropiat USL. Estimez ca daca se dovedeste ca Mona Pivniceru o va propune pe Kovesi pentru conducerea DNA, in schimb ii va fi servit, la pachet, lui Traian Basescu, un procuror USL-ist pentru Parchetul General.

  4. Procurorul General al Romaniei este mai important, din punct de vedere al arhitecturii sistemului, decat Procurorul sef al DNA, desi DNA-ul e mai mediatizat. Procurorul general al Romaniei are atributii cu privire la delegarea celorlalti procurori din teritoriu.

  5. In curand va veni un nou episod din serial. Veti afla acolo cum l-a faultat mereu Sistemul pe Traian Basescu in exercitarea prerogativelor legate de Justitie si cum o poate face din nou Mona, ca Ministru al Justitiei.

  Cetatean

  17/09/2012 at 10:25 am

 22. cetätean,

  logica si reguli, nu au loc in jocul lor,

  ei hotäräsc si gata, ce e aia nu au dreptul.

  la bolsevici totul e stabilit de ei.

  uite plagiatorul Ponta declarä, Bäsescu e adversarul meu

  este cel mai dement premier si mai iresponsabil, el boul

  dela guvern, trebuie sä guverneze, sä facä ceva pt. romani,

  face politicä,instigä,insultä si minte cu nerusinare.

  theo- nona

  17/09/2012 at 10:40 am

  • asa e: Ponta crede ca are dreptul sa zica si sa faca numai cum voteaza in USL. Ce e aia Constitutie si lege? Cel mai cinstit guvern nu cunoaste astfel de bariere :mrgreen:

   Cetatean

   17/09/2012 at 10:43 am

 23. Temnicera travestitä, este o creeatzie pur bolsevicä.

  theo- nona

  17/09/2012 at 10:41 am

 24. Buna dimineata!
  Conform legii partidelor politice, inscrierea intr-un partid inseamna automat demisia din alt partid. Ce inseamna acest lucru pentru un partid aflat inca in stadiul de inscriere la tribunal? Membrii fondatori nu mai sunt fondatori, conducerea nu mai e conducere, statutul trebuie modificat, listele ar putea fi contestate, ce s-a hotarat la Congres nu mai e valabil samd. Adica se ajunge iar „la firul ierbii”.
  Si le-a fost trasa atentia inca din primavara…

  ribelalu

  17/09/2012 at 10:43 am

  • asa este. Dilema ingerului: ma intrupez ca sa fac bine oamenilor, ca sef de partid (si ma murdaresc de noroi) sau raman in ceruri sa fac morala in numele firului ierbii neorganizate?

   Cetatean

   17/09/2012 at 10:50 am

   • Sa va spun ceva simpatic. Am auzit un guru Reiki (sau ceva asemanator) spunand ca el a detectat ca Ponta are cele doua emisfere cerebrale defazate 🙂 🙂 si din aceasta cauza el minte si crede cu convingere ce minte 🙂 🙂
    Acuma, ce sa zic, eu habar nu am de aceste tehnici, dar mi-a placut grozav explicatia cu defazarea cerebrala 🙂

    Giorgia

    17/09/2012 at 10:59 am

    • Pai daca are „capacitati paranormale” sa-i refaca energetic cele doua emisfere defazate 😆

     mar

     17/09/2012 at 11:12 am

     • Da-l incolo ca nu merita efortul, isi rupe singur gatul 🙂

      Giorgia

      17/09/2012 at 11:39 am

  • Noua Republica a pornit ca o miscare la firul ierbii cu textele traduse de la teaparty. Apoi a decis subit sa devina partid. Ar trebui sa continue sa activeze la firul ierbii. Avem mai multa nevoie de comunitati decit de inca niste partide. Iar daca MN, AOfiteru si Vlaston vor sa fie deputati… sa fie nene…la pdl, pnt etc dar comunitatea NR ar trebui sa continuie sa lucreze de la firul ierbii.

   lastnightmusic

   17/09/2012 at 10:51 am

  • Aseara a scapat pe gura la realitatea cum ca nu si-a dat niciodata demisia din pntcd, un partid de ale carui valori se simte apropiat, si cum nr nu e inca partid …..ma-ntelegi ? 🙂 De altfel a si mentionat unde candideaza – Arad, colegiul 3 . De unde stie domne el exact? Ca vorba aia – in ARD nu s-au negociat inca proportiile darmite colegiile… iar NR nici nu e formal in ARD ci doar pe usa din dos.

   grig

   17/09/2012 at 11:06 am

  • Eu m-as gandi serios in locul lor la o fuziune cu PNTCD. Taranistii au avut in mod traditional o conducere „bicefala”. Avantajele sunt nenumarate: as intra direct in Partidul Popular, as avea sedii, as aduce oameni noi care sa revitalizeze partidul la nivel national, as aduce o imagine noua, as gasi la cheie un partid cu o doctrina crestin-democrata, as avea ceva primari si multe altele. Sa fii lider al PNTCD este o onoare visata de multi.
   Un PNTCD nou ar putea reatrage o buna parte a electoratului plecat de nevoie inspre liberali.

   ribelalu

   17/09/2012 at 11:08 am

   • intii sa devina partid si apoi sa fuzioneze. Insa asta cere iarasi timp, decizii ale organelor de conducere, alte acte la Tribunal….

    Cetatean

    17/09/2012 at 11:14 am

 25. Alta canalie PDLista:
  http://www.ziare.com/psd/stiri-psd/un-fost-ministru-din-guvernul-boc-s-a-inscris-in-psd-1190510

  Oare ce spera astia care trec la PSD? Nu-si dau seama ca partidul asta e putred pana in maduva oaselor?
  Sau poate tocmai de aia.
  Nu stiam ca tipul a sustinut demiterea presedintelui.

  cedric

  17/09/2012 at 11:00 am

  • duca-se, cedric, cu totii, asa vom sti si noi cu cine mai ramanem!

   Giorgia

   17/09/2012 at 11:02 am

   • Cu Elena Udrea care macar este loiala

    lastnightmusic

    17/09/2012 at 11:30 am

    • loiala cui domnule? lui cocos,prigoana,placinta,bitner,petrache? ca loialitatea fata de guvernul Ungureanu am vazut-o toti.

     zigzag

     17/09/2012 at 12:08 pm

     • Astia 5 plus Basescu. Nu e putin lucru. Cunosc femei de ambe sexe care nu sunt loiale nimanui.

      lastnightmusic

      17/09/2012 at 12:16 pm

      • daca era loiala Presedintelui stia cand sa faca un pas in spate.asa din loialitate si prietenie i-ar fi spus Presedintelui : Domnule , eu ma retrag deoarece asocierea imaginii mele cu dvs va dauneaza. asta inseamna sa fii loial, prieten sa respecti pe cineva: sa stii sa faci un pas in spate cand stii ca-i faci rau cuiva ( chiar si nevinovat fiind). dar pentru asta iti trebuie caracter , demnitate si sa stii sa lasi de la tine cand e cazul.

       zigzag

       17/09/2012 at 12:22 pm

       • Dimpotriva imaginea presedintelui era mai proasta decit cea a E Udrea. 🙂
        Acum presedintele e in trend pozitiv iar EU e constanta,

        lastnightmusic

        17/09/2012 at 12:30 pm

       • ai tupeu maxim.

        zigzag

        17/09/2012 at 12:34 pm

 26. mä uit cu stupoare, cum nu au descoperit ziaristii, cine il
  trimite pe escrocul interlop DD sä facä pe salvatorul. el este
  numai un papagal mizerabil, o falangä a mafiotului felix, dar
  in spatele lui DD , se aflä o adeväratä retzea de mafiotzi.

  nu de salvatori cum se dau. Diaconescu este un maidanez
  mizerabil ,ce face gargarä de cuvinte, nu trebuie sä-l creadä
  nici un roman. OTV, este o hazna inputzitä si mincinoasä.

  theo- nona

  17/09/2012 at 11:02 am

 27. sä plece, acum sä plece totzi , ce sunt traseisti, nici
  un regret, oamenii de valoare nu-si schimbä astfel princiile
  si nevasta, ca sosetele.

  dar uite cä si täriceanu manechinul inpäiat, gigolo si repetent
  cu toatä fandoseala, s-a dovedit färä caracter,.a trädat aliantza
  si nevestele isi fac cruce, cä au scäpat de el………………..

  theo- nona

  17/09/2012 at 11:08 am

 28. Victor Ponta, ca demn urmas al tov., „considera” diverse chestii despre invatamant 🙂

  emil

  17/09/2012 at 11:11 am

 29. chin antonovici, pe unde isi face somnul si viseazä
  la pupitrul dela cotroceni? ce mizerabil om, ce nulitate acest
  repetent maidanez.ce cocotä masculinä de bordel .

  theo- nona

  17/09/2012 at 11:14 am

 30. eu observ cä Ponta ; trage tot ce poate evolua inapoi.
  am si acum mape din diverse disciplini ,ce le fäceau
  acum 35 de ani copii mei la clasa pregätitoare aici.
  deci nici dupä zeci de ani, nu trebuie sä se alinieze copii
  romanilor la sistemele din UE?ii vrea tampitzi.

  dl. FUNERIU a fost o binecuvantare pt. romania, vä d.atzi
  seama ce ar fi fäcut, ce pozitivä intorsäturä lua educatzia
  dacä rämanea el.?

  theo- nona

  17/09/2012 at 11:27 am

 31. USL, este groparul romanei moderne.

  trezitzi-vä romani.

  theo- nona

  17/09/2012 at 11:29 am

 32. Halucinant, dupa ce a dezinformat/mintit mai da odata cu bata in balta – Am mai avut turişti străini pe care i-am escortat prin judeţ. Aceştia n-au cerut protecţia noastră.” IOSIF GIURCA comisar, şef IPJ Sălaj
  In aceste conditii mai vrem si agroturism, facem strategii si dorim sa vina strainii sa vada frumusetile patriei 😦
  http://www.evz.ro/detalii/stiri/Poliia-ruinea-Romniei-S-ne-cear-escort-prin-Slaj-1001051.html

  mar

  17/09/2012 at 11:39 am

  • Putem sa chemam skinheads carora sa le promitem senzatii tari cu romii din zona.
   pe brosura scrie: Danger, danger, dont talk to strangers !
   Sau excursii pentru biclistii din Belsize si poetii suprarealisti.

   lastnightmusic

   17/09/2012 at 11:57 am

 33. Liderii partidelor semnatare ale protocolului ARD au stabilit, de principiu, colegiile în care vor candida pe 9 decembrie, Vasile Blaga vizând o candidatură în Timiş, Aurelian Pavelescu şi Mihai Răzvan Ungureanu alegând Capitala, iar pentru Elena Udrea luându-se în calcul un colegiu din Neamţ.

  http://www.mediafax.ro/politic/liderii-ard-au-stabilit-unde-vor-candida-blaga-in-timis-mru-si-pavelescu-in-bucuresti-10083777

  Giorgia

  17/09/2012 at 12:02 pm

  • craiasa cocosilor sa ia in calcul un colegiu la focsani la doamna Placinta.ce spera? sa o „scoata” pinalty parlamentar? sa candideze unde are domiciliu stabil. 😀

   zigzag

   17/09/2012 at 12:10 pm

   • S-a decis sa candideze la tine in judet ca s-a plictisit de obsesii. 🙂

    lastnightmusic

    17/09/2012 at 12:25 pm

    • da de unde stii in ce judet stau eu? a facut varza organizatiile din constanta si capitala si acum isi plimba cortul sa distruga ce a mai ramas?

     zigzag

     17/09/2012 at 12:27 pm

     • Pai toti stim asta …..Prin deductie logica .
      Da,,,,,, la Constanta de aia cistiga Mazare si NicusorC deoarece a distrus EU organizatia. 🙂 Altfel cistiga primaria Ovidiu Nasos din partea PDL

      lastnightmusic

      17/09/2012 at 12:35 pm

      • care toti?ai multiple personalitati? avea dreptare @sare cand ti-a spus ca esti doar „fitilist”. la orice subiect serios aduci discutia in derizoriu pentru ca nu gasesti un argument serios.apoi treci la chestii personale. cand o sa te maturizezi o sa afli si despre prieteniile craiesei cu mazare.

       zigzag

       17/09/2012 at 12:40 pm

       • ei… nu-l asculta tot timpul pe @sare ca mai si rateaza. Care chestii personale ? La tine vad ca EU e o chestie personala.

        lastnightmusic

        17/09/2012 at 12:47 pm

      • pe tine nu te-am ratat niciodata.

       Sare'n Ochi

       17/09/2012 at 1:32 pm

     • @zigzag, iti pot spune doar de constanta ceva in mod cert: organizatia de CT nu a distrus-o EU, ci oamenii si ambitiile de acolo. Au distrus-o tradarile si plecarile din partid, a distrus-o Mazare, care si-a infiltrat sute de oameni acolo. Asta pt ca era cea mai puternica organizatie a PD si castiga tot ce se putea castiga. Acum e o ruina. Aviz amatorilor: trecerea in grupuri mari de la o formatiune la alta, nu este neaparat o bucurie ca i-ai convis si vin in numar mare la tine in partid!

      drivas

      17/09/2012 at 1:42 pm

      • ai dreptate. dar la un moment dat craiasa si-a asumat sa faca ordine acolo si sa puna organizatia pe picioare.esec total si apoi s-a mutat cu cortul la bucuresti unde am vazut toti ce a facut. acum vad ca umbla sa candideze in zone „safe” sa fie sigura ca-si ia mandatul de parlamentar.cum ii sfatuia pe altii unde si cand sa candideze , ii recomand si eu : sa candideze intr-o circumscriptie contra amicului ei ponta.si daca castiga jos palaria .sau sa candideze contra porumbacului.

       zigzag

       17/09/2012 at 2:00 pm

       • Pai mai are un amic… pe Mazare; acum are optiuni: sa candideze si la CT, ca e iesita din spuma marii 🙂

        drivas

        17/09/2012 at 2:16 pm

      • drivas…. nu te obosi…… 🙂 EU e cea fara basca… adevarul nu conteaza

       lastnightmusic

       17/09/2012 at 2:04 pm

    • iar te dai victima de curtea din dos a gradinitei.

     Sare'n Ochi

     17/09/2012 at 1:41 pm

     • oh 🙂 Victima nu sunt eu ci tu.
      Nu eu imi cistig piinea din scris sau din piar ca tine iar ce scrii tu ramane pe internet sub numele tau. Crezi ca vre-un client de al tau are nevoie de un piarist care il injura pur si simplu de mama pe adversarul politic?

      lastnightmusic

      17/09/2012 at 2:01 pm

      • eu ti-am zis ca atunci cand nu ai argumente serioase te apuci sa ataci omul la persoana.ce treaba ai tu cum isi cistiga un om painea?prezinta o idee, un argument cevaspune ca nu esti de acord cu ideile altui om dar nu e de bun simt ceea ce faci cand faci referiri la chestiuni strict personale.

       zigzag

       17/09/2012 at 2:07 pm

      • iar bla-bla-bla, iar emoticoane si atac la persoana camuflat pana la greata cu emoticoane. iar daca iti zic ceva, te azvarli pe jos si racnesti ca te-am tras de codite. cand am sa te injur de mama, am sa fiu primul care am sa o aflu. apoi iti si trimit lista cu cei carora le fac piar sa poti sa le trimiti o mica plangere. bine?

       Sare'n Ochi

       17/09/2012 at 2:28 pm

       • mai sare…. tu n-ai auzit de damage control ? O iei asa inainte ? Pentru clientii tai mergi doar pe optiunea dublu sau nimic ? 🙂 .nu astept raspuns.

        lastnightmusic

        17/09/2012 at 2:35 pm

       • sare. TDS basta!
        Am suficente probleme si o groaza de treaba. Numai de voi nu-mi arde!. Gata va rog sa fiti adulti si nu copii de gradiita!b GATA BAIETI

        Theophyle

        17/09/2012 at 2:41 pm

 34. Despre clasa pregatitoare la scoala si gradinita
  despre care Victor Ponta STIE ca trebuie mutata la gradinita:
  Oare stie asta?
  http://www.ziare.com/sorin-oprescu/primar-general/oprescu-deficit-de-25-000-de-locuri-in-gradinitele-bucurestene-1118615

  emil

  17/09/2012 at 12:10 pm

  • Nu-mi doresc decat sa-i vad pe toti sub ancheta, cine a manarit fonduri sa plateasca, indiferent cine si de unde este!

   Giorgia

   17/09/2012 at 12:41 pm

  • buna ziua
   sper ca stiti asta de 2 luni;eu unul am tot repetat
   ” risu-plinsu” e ca pacalici ponta iar a ” comis-o”= a spus cu subiect si predicat
   qte
   E foarte bine că preşedintele a fost la Bruxelles, o să merg şi eu luni. E foarte bine să vorbească despre Mecanismul de Cooperare şi Verificare, pentru că (..) are atribuţii în domeniul justiţiei, dar nu are atribuţii şi nu are dreptul la nicio părere – iar Guvernul nu va ţine cont de nicio părere a domnului preşedinte Băsescu – pe zonele ce ţin de Guvern, de buget, de relaţii economice, fiscale şi mai ales de noul buget 2014-2020″,unqte

   asa cda ” victors tata” ocupa-de relatii economice cum te-ai angajat si asta incepind de azi cind vorbesti cu ” politrucul” barroso

   intimplator

   17/09/2012 at 12:55 pm

   • da,da! sa si le primeasca direct intre ochi acum, nenorocitul naibii; se joaca cu vorbele, se crede in gradina lui si se da mare, un prost ingamfat periculos. sa-si scoata castanele din focul unde le-a aruncat singur.

    Giorgia

    17/09/2012 at 12:59 pm

   • Am citit declaratia asta in presa si mi-am facut un car de draci! Asta fara obraznicii nu poate deschide gura. E chiar mojic de tot. Nu stiu in ce conditii ar putea vorbi serios.

    cedric

    17/09/2012 at 1:01 pm

   • corect!hai pontalau umfla-te la „politrucul” de Barroso .

    zigzag

    17/09/2012 at 1:09 pm

 35. Despre cum se face o campanie electorala in secolul 21:
  http://www.ft.com/cms/s/2/0df7cc4a-fd35-11e1-a4f2-00144feabdc0.html#axzz26cvCnXYy

  Finalul spune tot:
  „Voters trust the traditional media less than ever. They do not believe politicians and their surrogates either. So the aim is to get friends to persuade their friends, using material supplied by the campaign.”

  Bogdan

  17/09/2012 at 12:41 pm

  • Din pacate la noi votantii (unii) se incred intr-o anumita media si asta ne distruge. Nu stiu daca vom avea vreodata masa vritica de votanti care sa schimbe radical situatia. Cat despre discutia de la om la om, crede-ma, eu o fac in satul parintilor mei si este extrem de greu.

   Giorgia

   17/09/2012 at 12:45 pm

   • Exista peste tot un segment de populatie care e influentat de TV. Problema e cum ii identifici pe cei care nu se uita la TV sau nu urmaresc politica si ce argumente le aduci (ca nu toata lumea rezoneaza la cuvintele „dreapta” si „anti-coruptie”).

    Bogdan

    17/09/2012 at 1:24 pm

 36. Pe vremuri au aparut articole in presa care demonstrau ca unul dintre actionarii OTV este SOV. Acum cine ar putea fi in spatele lui DD?

  ribelalu

  17/09/2012 at 12:56 pm

 37. Sebastian Ghita.

  Cetatean

  17/09/2012 at 12:57 pm

  • Serios sau glumesti?

   cedric

   17/09/2012 at 1:02 pm

  • am inteles ca va candida din partea PPDD acest Ghita.

   Giorgia

   17/09/2012 at 1:03 pm

   • nu glumesc, am citit ca Ghita vrea sa cumpere partidul.

    Cetatean

    17/09/2012 at 1:12 pm

 38. O scrisoare „bine meritata ” de Emil Constantinescu. Imi place ca Radu F. Alexandru ii reimprospateaza memoria ca se pare ca l-a parasit pe fostul presedinte. As vrea sa citesc un raspuns si lamuriri din partea „andrisantului”.
  http://www.ziare.com/emil-constantinescu/presedinte/radu-f-alexandru-ii-scrie-lui-e-constantinescu-nu-lasati-loc-nici-unei-urme-de-respect-1190526

  cedric

  17/09/2012 at 1:07 pm

 39. DD se da drept „reprezentant al poporului roman” in procesul de privatizare a Oltchim si vrea suspendarea privatizarii.

  cedric

  17/09/2012 at 1:11 pm

 40. „Dan Diaconescu si Sebastian Ghita isi vor uni in curand destinele intr-un proiect politico-mediatic. PPDD se pregateste de congres. Unul extraordinar, in care membrii formatiunii lui Dan Diaconescu isi vor lua la revedere de la Simona Man (actuala sefa a PPDD) si il vor primi cu bratele deschise pe noul presedinte – Sebastian Ghita, patronul Romania TV –, sustin surse din partid.

  Bonus, pe langa onoarea de a conducea oastea lui Diaconescu, Ghita va pune mana si pe OTV, post de televiziune care se va transforma intr-o veritabila arma electorala.

  Odata asumata presedintia partidului, Sebastian Ghita va intra si in cursa electorala, candidand, cel mai probabil, pentru un post de deputat. Generos din fire, patronul RTV se pare ca a negociat cateva colegii si pentru apropiatii sai, printre care Radu Socoleanu (seful RAR Prahova) si Radu Petrescu (viceprimarul Ploiestiului). In felul acesta, Ghita , dusman declarat al Robertei Anastase, urmareste sa scoata definitiv PDL-ul din Prahova. Posibila candidatura a lui Ghita din partea PPDD a fost in parte confirmata chiar de parintele spiritual al formatiunii, Dan Diaconescu. “PPDD poate fi un vehicul pentru oameni capabili, care au demonstrat ceva in viata si care s-au tinut departe de mizeria din politica. Sebastian Ghita este un baiat destept, care a facut performanta, prin urmare ar putea candida in numele PPDD”, ne-a declarat Dan Diaconescu, precizand ca la viitorul congres extraordinar va solicita partidelor politice sa-i elimine de pe liste pe politicienii care au avut deja doua mandate. “Partidele trebuie sa se curete. Clasa politica trebuie schimbata, incepand cu Basescu, Ponta si Antonescu”, a mai spus liderul PPDD, mentionand insa ca nu este pregatit sa predea partidul la cheie”.

  Cetatean

  17/09/2012 at 1:13 pm

 41. @cedric
  Ne bucuram cind vedem ca un dusman e injurat. Totusi sa aduci aminte toate calomniile chiar nu e in regula. Dar priveste de 2 ori si vezi ca Radu FA nu e chiar cea mai potrivita persoana. Iti aduci aminte cind il ridica pe Blaga in slavi si il diminua pe Boc cind era momentul potrivit. Sau cind s-a repezit la TB : „Senatorul PDL Radu F. Alexandru il critica in termeni duri pe presedintele Traian Basescu intr-o scrisoare trimisa marti, explicand ca opiniile despre Regele Mihai sunt „probe ale ignorantei”. PDL-listul declara ca nu poate sa mai aiba incredere in „discernamantul si dreapta judecata” a sefului statului.” exact la tanc

  lastnightmusic

  17/09/2012 at 1:21 pm

  • TDS, ai dreptate dar da-mi si mie ,te rog, un exemplu de politician care a luat atitudine impotriva comportamentului mizerabil al lui E.C. Care e diferenta intre el si Iliescu?
   Fostii presedinti de tara ar trebui sa ia exemplu de la cei din Vest sau SUA, nu mai intra in viata politica decat in cazuri de actiuni umanitare, de mediere prin alte tari etc.
   La noi totul e mahala, pana la cel mai inalt nivel.
   Cat despre RF.A nu am o parere buna, in primul rand nu sufar stilul de adresare, cu prea multe floricele si in plus ne prea stiu „de unde sa-l apuc”! Dar e singurul care a luat atitudine si daca ii aduce aminte toate calomniile, consider ca e bine sa puna in evidenta faptul ca EC , din ura fata de TB (pe ce motiv?), a trecut peste toate umilintele si incearca sa dea si el lovitura magarului.

   cedric

   17/09/2012 at 1:48 pm

   • Ai dreptate si tu Cedric. Sincer nu imi place prea mult nici unul nici altul, dar Emilica e sub orice critica.
    Ma gindeam doar ca daca cineva ar face o scrisoare deschisa catre TBasescu si ar spune:
    Media ostila sau semiostila dvs a spus ca:
    ati batut un copil
    aveti semnul pe fata de cind…. (a fost o porcarie intreaga in presa)
    sunteti turco tatar, securist, betiv si binsnitar

    deci doar o enumerare de presa. Cam asa a facut si RFA. Dar la urma urmei cred ca Umilica a meritat-o. Si daca EC a trecut de cealalata linie a frontului e si pt ca probabil mai are ceva scheletoane in dulapi.

    lastnightmusic

    17/09/2012 at 2:18 pm

    • Eu cred ca nici un presedinte n-a fost asa de batjocorit ca TB : fara rusine, fara respect pt. functie (macar), si , de multe ori, fara motiv.
     Asa ca, orice atingere a oricarui personaj politic, e floare la ureche pe langa ce a indurat presedintele Basescu din partea unor neica -nimeni din presa si din politica si , recunosc, am o satisfactie sadica sa intre si altii in colimatorul asta mizerabil! Sa vedem daca le convine!

     cedric

     17/09/2012 at 2:45 pm

     • Asa este
      Tot asa au fost umpluti cu zoaie toti cei ce au mers pe mana presedintelui. Cei ce l-au tradat si-au refacut imaginea in ochii publicului/ presei

      lastnightmusic

      17/09/2012 at 2:55 pm

  • Musicalule, daca nu te superi, argumentele tale (cea mai potrivita persoana) imi amintesc de
   „Basescu nu era cea mai potrivita PERSOANA sa condamne comunismul….”
   Probabil ca mintea mea sucita e vinovata si tu ai dreptate 🙂

   emil

   17/09/2012 at 4:04 pm

 42. Macovei la conferinta de presa de dupa lansarea Codului de integritate ARD (referitor la trecerea de la un partid la altul) :

  „Q: Dar cei care au plecat de la PDL la Initiativa Civica?

  A: Avem si un criteriu care se refera la trecerea de la o formatiune la alta in cadrul Aliantei prin care se interzice candidatura celor care au procedat in acest fel.”

  Sesizati nuanta? „au procedat in acest fel”

  grig

  17/09/2012 at 1:59 pm

  • adica cei care au trecut de la PDL nu au voie sa candideze, insa daca este cineva de la FC care trece la PDL poate?

   Cetatean

   17/09/2012 at 2:04 pm

   • Macovei si Neamtu au bagat ARD intr-o fundatura, dezbaterea despre traseismul interior al aliantei. Amandoi s-au lasat luati de val.

    Cetatean

    17/09/2012 at 2:07 pm

    • @Cetatean, „11.sa nu fi trecut de la o formatiune la alta in cadrul Aliantei;” . Alianta dpdv formal s-a nascut ieri. Cum era aia cu legea care nu poate reglementa in trecut?

     grig

     17/09/2012 at 2:42 pm

     • Pai daca vine de la Romania Mare, sau Noua Dreapta sau PPDD e bun iar daca vine de la PDL nu e bun ? !!

      lastnightmusic

      17/09/2012 at 2:57 pm

     • Eu cred ca trebuie RABDARE ca lucrurile se lamuresc; doar sa nu devenim (si noi si ei) RIGIZI!

      emil

      17/09/2012 at 4:07 pm

 43. http://www.realitatea.net/mihail-neam-u-voi-candida-pentru-camera-deputa-ilor-intr-un-colegiu-din-arad_1010175.html

  Breaking News:

  Fondatorul insusi anunta moartea Noii Republici ca partid. Fondatorul va candida la Arad. Sa traiesti, Falca 🙂

  Conform legii 35/2008, ca sa candidezi din partea unui partid sau a uinei aliante, trebuie sa fii membru al unui partid sau al unui partid din cele care compun alianta.

  Cum nu poti fi membru a doua partide simultan, rezulta ca Fondatorul isi va da demisia din Noua Republica. Estimarea mea e ca se va inscrie in PNTCD, cum lasa sa e inteleaga si in articol.

  Sa traiasca firul uscat al ierbii si nasii de politica Falca si Pavelescu ! 😆

  Cetatean

  17/09/2012 at 2:03 pm

  • :DTraiasca !

   zigzag

   17/09/2012 at 2:10 pm

   • Vlaston, Ofiteru, Cujba, Berari, Tino, etc unde candideaza? :mrgreen: 😈 😆

    Cetatean

    17/09/2012 at 2:12 pm

    • recomand: slatina, focsani,teleorman. sa prinda experienta in lupta cu „structura” fesenista. 😀 🙂 daca vor birui li se vor ierta toate pacatele 😛

     zigzag

     17/09/2012 at 2:14 pm

     • Mehedinti ar fi o alegere buna pentru prima incercare.

      Cetatean

      17/09/2012 at 2:15 pm

      • Ar putea incerca.si sa candideze 2 pe un loc :))

       zigzag

       17/09/2012 at 2:16 pm

    • la firul ierbii! 🙂

     Ovidiu

     17/09/2012 at 2:58 pm

    • nu ma intrista!

     ela

     17/09/2012 at 3:10 pm

  • am cobit 🙂

   ribelalu

   17/09/2012 at 3:12 pm

 44. Buna ziua 🙂
  Inspirat de ce spunea ZF (si oarecum legat de activitatea mea 😦 ), am dat o raita prin siteul cnpas: cnpas.ro ) si la indicatori statistici – lunari, am aflat ca Romania este intr-o revolutie permanenta.
  Dupa ce Boc & Co au facut dobitocia cu trecerea drepturilor viagere necontributive (pensia minima, agricultori, militari, juzi, militieni, deputati etc…), in povara sistemului contributiv, apar totusi lucruri interesante – si tot mai interesante cu cat faci analiza pe categorii.
  Doar o scurta constatare de exemplu: Numarul revolutionarilor conform legii 341/2004 – (recunoştinţei faţă de eroii-martiri şi luptătorii care au contribuit la victoria Revoluţiei române din decembrie 1989 ), a crescut dupa 2010 constant. Banuiesc ca e vorba de o revolutie permanenta 👿 de la 9000 si ceva la aproape 17 000.
  Stiu ca nu e uzual sa dai postari de pe fb 😦 , dar dau aici una ca sa vedeti cifrele:

  Atentie, vorbim de sitemul contributiv
  Ca sa nu mai vb. de faptul ca indemnizatia medie a crescut permanent – de unde rezulta ca revolutionarii adaugati erau tot mai „revolutionari” si mai eroi si mai martiri…

  DanSu

  17/09/2012 at 2:19 pm

  • putini am fost, multi am ramas. iti explicitez eu misterul: erau multe revolutionare gravide in 1989 (daca iti mai aduci aminte de celebrul ordin in 10 puncte al lui Milea in care se zicea ca „elementele”, recte revolutionarii, „baga in fata femei gravide si batrani”). intre timp s-au nascut respectivii prunci si nu le poate nimeni nega faptul ca au fost prezenti la lovilutie… asa ca au fost doar pusi in drepturi.

   Sare'n Ochi

   17/09/2012 at 3:12 pm

   • Uite ca m-am lamurit 😆
    Deci se egzista esplicatie :mgreen:

    DanSu

    17/09/2012 at 3:17 pm

 45. Cine naiba ii pune sa candideze? Nu trebuiau sa dezvolte Noua Republica de la firul ierbii ? Sau ma rog sa candideze daca vor
  Intr-o NR in care TOG – ca fondator ar fi vioara intii , mi-ar place sa activez, sub umbrela ICCD. Avem mare nevoie de o comunitate larga un think tank…. o societate civila influenta pe partea dreapta.

  lastnightmusic

  17/09/2012 at 2:24 pm

 46. ion

  17/09/2012 at 2:43 pm

 47. or sa creasca cota unica 😦 Nu este un bai, acum suntem 3,1 mil daca fac magaria sa vedem cine poate sa sustina 15. mil de asistati :mrgreen:
  Individul este de o prostie feroce, nici cu transplant de neuroni nu se mai face bine 👿
  http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/premierul-victor-ponta-cota-unica-trebuie-sa-creasca-171770.html

  mar

  17/09/2012 at 2:55 pm

  • E tare Ponta. Nu stiu daca merge la noi chestia cu cei ce toarna pe evazionisti pt ca in strainatate exista spiritul civic , iar la noi exista spiritul delatiunii. Ce frica le e de delatorii care ii arata cu degetul ! 🙂

   lastnightmusic

   17/09/2012 at 3:01 pm

  • Sa ma scuteasca. Vand Frunzaverde a plecat, nici mucles nu a zis Blaga. Cand pierdeau majoritatea la Senat prin plecari unul cate unul, unde era anti-traseismul?

   PDL sa cante si un cantes si o sa accepte FC asa cum trebuie, nu cu conditiile lor de boiernasi de tara scapatati.

   Cetatean

   17/09/2012 at 3:17 pm

   • Ce metafora!!
    Numai ca nu sunt scapatati, sunt infloritori.

    cedric

    17/09/2012 at 3:25 pm

   • Le e frica sa nu se desprinda filiale intregi. Dar asta vor pati dupa decembrie…

    lastnightmusic

    17/09/2012 at 3:28 pm

 48. Domnul prim-ministru a anuntat cresterea cotei unice de 16% la Targu-Jiu. Domnul Victor Ponta l-a admonenstat pe secretarul de stat al ministerului de finante pentru initiativa turnatoriei fiscale, temandu-se de capitalul de imagine al lui Liviu Voinea, insa astazi capitalizeaza o minunata initiativa antiliberala.

  turnofftheglory

  17/09/2012 at 3:25 pm

 49. Salut pe toata lumea,
  Postare noua!

  Theophyle

  17/09/2012 at 3:35 pm


Comentariile sunt închise.