Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

Divide et impera şi tacticile lui nea Vasile

Dezbină şi domină” (tradus de multe persoane impropriu ca “dezbină şi stapâneşte”) este una din cele mai cunoscute tactici din istoria omenirii. Expresia este atribuită lui Filip al II-lea (tatal lui Alexandru), rege al Macedoniei (382-336 i.Hr.), descriind politica sa împotriva oraşelor-state greceşti, pe care neputand sa le stapaneasca le domina insa. Linistiti-va, nu doresc sa fac o analiza a expresiei, a istoriei legata de aceasta expresie sau unor cazuri istorice reale, cand aceasta tactica a avut un mare succes.

Demersul acestei postari este mult mai simplu, mai real si mai legat de situatia in care ne aflam. Politologic sau sociologic vorbind, “dezbină si stăpâneşte” este o tactica de câştigare şi menţinere a puterii prin divizarea unei populaţii în grupuri,  care luate separat au putere mai mică decît cel care îşi impune voinţa. In cazul nostru grupurile sunt potentiali aliati politici, potential banuit – dar incert, dar care bazandu-se pe sondaje (adevarate sau masluite) poate deveni diferenta dintr- o catastrofa electorala si un succes moderat.

***

Vasile Blaga a declarat la scoala de vara a PDL-ului de la Costineşti, citez: „Noi nu avem probleme să intrăm în Parlament. PDL nu are nevoie de salvatori. Are bărbaţi şi femei în stare să se bată pentru PDL. Suntem de acord că este nevoie de această coagulare ” (sursa) Frumos citat, merge bine la ziare, poate ajuta si ca mesaj de incurajare pentru activistii partidului inca nauciti de “succesul” de la alegerile locale. Citat frumos, tactica aproape puerila prin lipsa ei de credibilitate.

Dl Vasile Blaga, pe care chiar il alint folosindu-ma de popularul nea Vasile, contrar imaginii publice, nu este deloc un om simplu care imbratiseaza voit imaginea vechiului “caprar de trupa.” Nea Vasile traieste intre satul lui si cartile pe care le consuma cu drag.  Parerea mea ca este si benefic si frumos, apreciez mult ca nu si-a tras si el un doctorat la Timbuktu. Problema lui Blaga este pozitia temporala in care se afla, nea Vasile apartine unui deceniu trecut  si este inconjurat de oameni ca el. Oameni care au cunoscut puterea, s-au batut pentru ea, au mentinut-o sau au pierdut-o intr-un fel sau altul si care nu au habar cum gandesc aproape un milion de oameni din electoratul dreptei, care nu-l inteleg si ei la randul lor.

Batalia lui nea Vasile trebuie sa inceapa in primul rand pentru cucerirea electoratului care nu l-ar mai vota in nici un caz. Exact acei oameni care nu doresc sa vada candidati de soiul pe care nea Vasile nu are cum sa nu-i propuna. Exact acea parte din electorat care l-ar vota pe MRU si care nu mai doresc sa aleaga raul cel mai mic, care intre-timp a devenit mare. Exact acei oameni care cred ca exista posibilitatea dovedita a unui non-combat electorat cu raul cel mai mare posibil,  insemnand continuarea guvernarii felixoide si pentru care MRU este o anumita garantie ca acest lucru sa nu se intample, cel putin la nivelul termenilor pe care PDL-ul tau, nea Vasile l-ar accepta.

Daca mergem la sondajul CSOP comandat de domniile voastre din PDL, putem citi multe, nu putem citi insa un lucru esential. Subiectul care a fost sondat, dar care nu apare in sondaj. Subiectul ar fi “cum ar vota electorii care il sustin pe Traian Basescu”. Aici exact este si diferenta   dintre  adevar si manipulare! Daca as dori sa manipulez si eu as zice ca cel putin 15% din acesti alegatori se vor duce la MRU.  Nu vreau sa manipulez, pentru ca la randul meu cunosc cifrele! Nu  15%, ci 6% sigur si alte 5% inca nu au hotarat. Deci nea’ Vasile 3% pe care sondajul ii recunoste si alte minim 6%  fac 9%. Exact cat ar putea avea FC-ICCD-MRU.

Aici cititorul ar intreba, daca e asa de bine, de ce MRU nu merge singur? Ei bine vom analiza acest lucru intr-o postare urmatoare, deocamdata va pot spune ca o asemenea alegere (benefica, poate la nivel personal) ar aduce la Palatul Victoria aproape fara dubiu guvernarea felixoida.

Draga nea Vasile, cunoastem adversitatea (adevarata sau simulata) pentru bloguri si bloggeri. Ne amintim si vestita sintagma “politica nu se face pe bloguri”, ei bine draga nea Vasile, se face si inca cum!  In spatele fiecarui blog se afla sute sau mii de alegatori, care au familii si prieteni, multi dintre ei vaccinati impotriva unor manipulari mult mai grele. Manipularile de genul “PDL nu are nevoie de salvatori” , sunt floare la ureche fata de cele ale lui Felix & Co.

***

Sfaturi si constatari pentru razboinicul luminii in pantaloni scurti

 1.  Daca l-ai fi ascultat pe Cetatean in februarie nu ajungeai la  o “catastrofa judiciara” asa cum o caracterizezi singur astazi;
 2. Daca nu-ti bateai joc de oamenii buni care te-au crezut, depuneai semnaturile in mai;
 3. Un om matur stie ca nu are voie sa vorbeasca public lucruri care ii pot dauna profund. Un om matur si serios trebuie sa stie ca nu ai cum sa arunci o piatra in geamul unei doamne si sa fugi sa te ascunzi sub fustele alteia, poate compromitand pe ambele;  
 4. Daca stii ca te poti baza pe 40 de oameni, stai chitic – poate lumea nu o sa observe!

148 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Reblogged this on Blog iMONDO.

  Andrei

  15/09/2012 at 2:58 pm

 2. Salut!

  Putea sa ma asculte si pe 9 martie, daca in februarie inca nu avea urechi.

  Eu catre el, mail privat:

  „Rabdarea mea este enorma, insa nu nelimitata. Daca nu depuneti actele pina la final de mai, va prinde iunie si, cu toate tertipurile Justitie Sandeilor, veti prinde vacanta judecatoreasca iulie-august si degeaba mai deveniti partid in septembrie. Aveti obligatia sa deveniti partid parlamentar care furnizeaza salvatoarele voturi pentru ca USL sa fie tinuta in Opozitie inca 4 ani”.

  Si daca numai eu i-as fi spus-o!

  Insa pe data de data de 27 aprilie se pare ca aveau 22.000 semnaturi insa din 27 aprilie au tinut-o vreo 3 saptamani de „conferinte regionale” ale Fondatorului. Oamenii credeau ca au tot timpul din lume.

  Cetatean

  15/09/2012 at 3:05 pm

  • Draga citi,
   au pierdut notiunea timpului jucandu-se cu politica si scriind articole la Contributors

   Theophyle

   15/09/2012 at 4:21 pm

   • I-as dau un nume partidului lui MN, parafrazat dupa romanul lui Mircea Eliade: Partidul Adolescentului Miop

    drivas

    15/09/2012 at 5:24 pm

   • salut. Dar tot raul spre bine. Poti investi intr-o casa tot ce ai (mai ales afectiv). Dar e mai bine sa constati ca acea caramida e putreda cat mai devreme (cut your losses zic americanii si zic bine).

    cinic

    15/09/2012 at 6:45 pm

 3. Se vede ca PD-ul vechi, format si gandit de Petre Roman inca nu s-a reformat, spre dezamagirea lui TB…
  PD a fost structurat si negociat ca un partid de 15-20 % din electorat, pe modelul UDMR. Gandirea a fost simpla si cumva ca in titlul postarii: avem acest electorat stabil, vom fi vesnic la guvernare sau vom face mereu „cartile”. Daca gandesti in termenii „divide et impera”‘sau daca vrei sa faci din partid un SRL, asa structurezi partidul. In momentul in care TB a venit la conducerea PD, a cerut performanta si un scor dublu la alegeri; atunci a fost momentul in care s-au speriat si baronii PD (dandu-si seama ca in lupta electorala dorita de TB castigi sau pierzi totul si pa sinecuri sau posturi), si cei de la PSD, care si-au dat seama ca au in persoana lui TB si a PD un competitor serios. Cu Blaga la conducere, PDL va fi un partid greu de urnit, multumit de scorul relativ de 15%, iar PFC si MRU vor trage din greu pt/la aceasta alianta.

  drivas

  15/09/2012 at 3:24 pm

  • cuvantul cheie al Sistemului e „acomodarea”.

   Traian Basescu a fost omul care nu s-a acomodat cu nimic din ce mergea inainte.

   Cetatean

   15/09/2012 at 3:49 pm

  • in celmai pragmatic spirit TOTUL depinde de cifrele CELORLALTI. Un PDL la 35% nu conteaza daca ceilalti au 60%, decat ca nu-i lasa sa introduca o noua Constitutie Ceausista.

   cinic

   15/09/2012 at 6:47 pm

 4. Eu indraznesc sa afirm ca tara asta are si diverse probleme administrative de rezolvat iar cand cineva „rateaza” chiar participarea la „concursul” de manager, cred ca se descalifica; macar din punctul asta de vedere 🙂

  emil

  15/09/2012 at 3:26 pm

 5. 1. Blaga are dreptate in afirmatia pe care a facut-o. PDL intra in Parlament, ca intra cu 25% sau cu 15% asta e alta discutie.
  2. 9% pentru FCD e un vis frumos. Si eu as vrea sa fie asa, dar nu am cum sa ma imbat cu apa rece. Greseala pe care o faci e ca identifici MRU cu FCD, asta e una, si doi, confunzi un sondaj de tip „Aveti/nu aveti incredere” cu un sondaj de intentie de vot.

  zizicu1

  15/09/2012 at 3:56 pm

  • Salut ZiZicule 🙂

   1. Sa ne traiasca pedelisti;
   2. Citesc sondaje inainte de ce domnia ta ai stiut ce este un sondaj;
   3. Nu ai inteles ce am scris. Inclusiv ca am partea sondajului nepublicata;
   3. Ce doresti matale sau ce doresc eu, chiar nu are importanta;
   4. Faptele sunt „care este” cum a zis un clasic in viata;
   6. Ce se mai aude la Modrogan?

   Theophyle

   15/09/2012 at 4:12 pm

  • Zizicule unu, exista ceva pe lume care se cheama Brand Awareness. Acum ca FC a aparut, nu ramine decit ca in urmatoarea perioada FC sa fie tot mai mult asociat cu MRU pina la identificare. Sau vrei exemplul cu locomitiva si vagoanele ? 🙂

   lastnightmusic

   15/09/2012 at 4:17 pm

 6. Atita vreme cit PDL-ul era controlat de TBasescu prin „oamenii lui ” reactia partidului era previzibila. Acum franghia e taiata si balonul o ia la goana de nebun pe miriste prin pomi…

  Oamenii de legatura si de incredere ai lui TB erau Monica Macovei, Elena Udrea , Anca Boagiu, Emil Boc.
  3 din cei 4 mai putin AB au fost injurati de toti de la stanga la dreapta si in primul rand de A3 care nu rabda pe cei loiali. Prin comparatie Sever Voinescu nu a fost prea injurat, iar Sebastian Lazaroiu nu a apucat prea mult sa fie ministru ca sa il injure la greu.

  lastnightmusic

  15/09/2012 at 4:12 pm

  • Salut TDS,
   1. TB nu mai controleaza PDL-ul de cam un an si jumatate;
   2. Majoritatea alegerilor feminine ale lui Basescu au fost dezastroase;
   3. Daca ai stii ce zambila de Anastase ii trage lui MRU in Prahova ai intelege ce vorbesc;Pe asta chiar o urasc sincer!
   4. Chiar nu stiu cum voi putea asa sustin alianta care va avea in randulrile ei uni oameni;
   5. nu sunt misogin dar faptele vorbesc singure.

   P.S MM nu a avut niciodata influenta in PDL

   Theophyle

   15/09/2012 at 4:16 pm

   • Corect, alegeri dezastruase dar cele 3 au fost loiale curele de transmisie.
    Anastase cu asa tatic era mai potrivita pt PSD

    lastnightmusic

    15/09/2012 at 4:20 pm

    • Dupa 2014 , cand isi va incheia mandatul Presedintele , o sa afli si tu cine i-a fost loial presedintelui , cine i a fost „curea” de transmisie etc. apropo de udrea.. da a fost tocata de A3.ea oferea subiectele de tocat si apoi se hlizea cu alde ciutacu.iar cu don cocos te asigur ca axista albume foto de la diverse „intalniri” ( intr un hotel anume).

     zigzag

     15/09/2012 at 5:46 pm

   • Eu cred ca cele mai dezastruoase au fost Anastase si Udrea.Din pacate au primit si cele mai importante functii.

    gavrus tiberiu

    15/09/2012 at 5:08 pm

   • Faceti o comparaţie cu guvernul USL, vă rog. O să vedeţi că putinele lucruri care s-au contruit în guvernarea Boc, dar şi mai înainte au fost distruse şi farâmiţate cu tupeu în câteva zile fie că vorbim de cei câtiva kilometri de autostradă ai lui boagiu, fie că vorbim de conturarea unui profil strategic în cadrul relaţiilor internaţionale…

    Nastasia Moldovanu

    17/09/2012 at 7:14 pm

 7. Buna seara,
  pentru mine este o adevarata invantare sa vad ca nu sunt singura care gandeste asa. „Nea Vasile” ar face bine sa fie atent, sa nu ia lucrurile de garantat pentru ca pre multi a dezamagit pdl, si nu ma refer la reformele necesare. Eu inteleg foarte bine necesitatea aliantei de dreapta, dar, rept, NIMIC nu este garantat.
  Hmm, imi vine in minte chestia aia cu ” …pre multi am sa popesc…”
  Nu stiu cum, dar eu in ultima vreme sunt extrem de atenta la ce spun, scriu,declara public, personajele din pdl (fiti fara grija, sunt cu ochii si pe usl si huliganii lor politici).

  PS: Auzeam la o emisiune tv cu nu vor reusi astia sa impoziteze piscinele:
  baron local usl: „cum bai victore, tu vrei sa-mi impozitezi piscina? ia las-o mai moale
  🙂 Si astazi a lasat-o moale de tot atentionandu-si subordonatul.

  Giorgia

  15/09/2012 at 4:24 pm

  • Salut Georgia,
   ai sa vezi in postarea de maine ce inseamna cu adevarat strategie. Iti promit!

   Theophyle

   15/09/2012 at 4:28 pm

   • thks 🙂 eu invat sa stiti 🙂

    Giorgia

    15/09/2012 at 4:31 pm

    • sunt uni care mai recunosc ca au invatat politica pe blogul asta 🙂

     Theophyle

     15/09/2012 at 4:32 pm

     • Buna 🙂
      Si nu putini 🙂

      ela

      15/09/2012 at 4:45 pm

     • Buna ziua 🙂
      o adevarata scoala, un sistem de instruire 24 din 24 timp de 365 zile 😀

      mar

      15/09/2012 at 4:56 pm

     • interna sau externa ? 😀

      zigzag

      15/09/2012 at 5:38 pm

 8. Intre timp neuronu stingher graieste:

  „Muriti de grija lui Voiculescu. In Romania, unul moare de grija altuia. Stiti cum e, cainele moare de drum lung…”, le-a spus premierul jurnalistilor dupa incheierea negocierilor din USL, privind impartirea colegiilor in vederea alegerilor generale. Vorba populara completa la care a facut referire Victor Ponta este „cainele moare de drum lung si prostul de grija altuia”

  http://www.ziare.com/victor-ponta/premier/ponta-muriti-de-grija-lui-voiculescu-1190262

  Giorgia

  15/09/2012 at 4:34 pm

 9. Iar huliganul politic nu se poate abtine:

  „Premierul Victor Ponta ii raspunde in bataie de joc europarlamentarului Monica Macovei, care ii solicitase dovezi pentru afirmatiile conform careia „si-a rezolvat casa partintilor in justitie”.

  http://www.ziare.com/victor-ponta/premier/ponta-are-dovezi-cand-o-acuza-pe-macovei-de-abuz-am-aflat-din-presa-1190234

  Giorgia

  15/09/2012 at 4:37 pm

  • Giorgia 🙂
   folosesti eufemisme. Golanul a depasit de mult liga huliganilor, violentza limbajului si limbajul duplicitar il apropie de extrema stanga in pasi rapizi.
   Sunt curioasa rau cum vor reactiona cei din sectorul 6, ptr. ca Putoarea dormeo o sa-si depuna candidatura la Bucuresti, sector 6.

   mar

   15/09/2012 at 5:00 pm

   • 🙂 Sa facem un brainstorming ca sa.-i gasim un nume pe masura

    Giorgia

    15/09/2012 at 5:05 pm

    • De pe forumuri, semnat „Threedots”

     E vesel traiul, ba-i anost,
     Dar ca Crinel asa un prost
     Nu mai gasesti sa faci clabuci
     Si-avea un cap cat doua nuci
     Tinute peste iarna-n beci
     Si alea seci.

     El ranchiunos si ofticos
     In rest voinic si sanatos
     De PNL a fost ales
     Sa mearga-n tara la cules
     De comunisti si turnatori
     Si profitori.

     Si dac-a fost primit ales,
     La PC este de-nteles;
     Dintr-al dementilor sirag,
     Câti au trecut al casei prag,
     In mod normal cel mai netot
     Iese la vot.

     Si s-a pornit apoi cuvânt
     In patru margini de pamânt
     Ca o Uniune s-a nascut,
     Goala si fara continut
     Sa il dea jos, avea ca tel
     Pe marinel.

     Iar când a fost de s-a-mplinit
     Ajunul zilei de nuntit,
     Ei sfoara-n tara au dat de zor
     Ca le mai trebuie-un profitor,
     Ala de stanga de-asta dat’
     La-mperecheat.

     El, cel mai drag! El a venit
     Dintr-un afund de Rasarit,
     Un Titulesc mai tinerel,
     Si gasca s-a-ndragit de el.
     Ca PSD-ul mai lipsea
     Din sandrama.

     Si cand Uniunea s-a nuntit
     Si Chiulanezu-a starostit
     A prins sa sune cam dogit
     Planul politic chinuit
     Cu slujbele-mpartite-n draci
     Pe la ortaci.

     Procente multe au expus
     Toate de la saizeci in sus
     Dar cand a fost de s-a ales,
     Ce-au semanat, a fost cules.
     Ca praf culegi de semeni vant
     Pe-acest pamant.

     Citiţi mai mult: Blaga: O alianţă cu PNL ar fi naturală, dar nu cu un PNL condus de Antonescu – Partide > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/Blaga-1000898.html#ixzz26YUX7tqA
     EVZ.ro

     coana zoe

     15/09/2012 at 7:29 pm

   • Cei din sect 6 is cam placizi; sau asa i-am perceput eu. Ce i-ar trezi, ar fi sa li se spuna mult si raspicat cum le-a taiat Ponta fondurile pt magistrala V metrou si ca lucrarile vor dura mult si bine, nu doar trei ani. La ce zgomot, ambuteiaj si praf este, sigur vor innebuni; mai vine si cate un „Dorele” sa dea ca ieri cu ascutitu’ in conducta de gaze…

    drivas

    15/09/2012 at 5:12 pm

 10. Bună !
  Am recunoscut personajul „razboinicul luminii in pantaloni scurti ” dar sunt convinsă de faptul că el se vede în armură strălucitoare și pe cai mari.
  Nu cunosc ce se întâmplă acum prin PDL Prahova , sunt mai discreți chiar decât USL-ul față de mine, dar Roberta
  a mai vrut odată să-l trădeze pe Băse și să plece cu grupul lui Gușe.
  Atunci a fost atenționată la timp de greșeala ce voia s-o facă.
  Ai dreptate, Theophyle , multă lehamite avem față de „vechii ” PDL-iști dar ei sunt orbi și surzi … cam ca justiția română. 😆

  dictaturajustitiei

  15/09/2012 at 5:07 pm

 11. Poate imi explica si mie cineva! Nu inteleg nici in ruptul capului. Noi am votat parlament unicameral cu maxim 300 bucati parlamentari. Astia vin acum si ne anunta nici mai mult nici mai putin ca numarul va creste. Chiar nu se mai poate face nimic cu legea aceea? Sau ne pricopsim cu astia inca o legislatura?

  Giorgia

  15/09/2012 at 5:16 pm

 12. Nu se poate faca nimic. Legea e asa facuta ca numarul de parlamentari poate creste peste 471.

  Cetatean

  15/09/2012 at 5:19 pm

  • Ne-am procopsit! Macar de am reusi sa schimbam cativa.

   Giorgia

   15/09/2012 at 5:34 pm

 13. salut! interesanta postarea 😀 dar nu ai luat in calcul ca poate nea vasile are alt tel: poate vrea ca pdl sa aiba 10-12% la viitoarele alegeri. si atunci are 2 lupte de dus : una pentru ochiul reformatorilor si alta pentru vechii tovarasi de arme burta verde , rus etc. nea vasile vrea alt fel de putere , nu vrea o putere asumata.exact ca toata gasca din pdl : baietii nu lupta si nu au luptat pentru putere.ei vor doar bani si influenta si un fraier care sa le tina spatele.

  zigzag

  15/09/2012 at 5:35 pm

 14. Salutare !
  Nea Vasile atata poate, atata face.
  Imbatosarea lui mili/politieneasca poate impresiona doar gastele.
  Personaj politic caraghios dar daunator dreptei.
  Imagine de caprar, comportament de caprar, strategie asemenea.
  In cel mai fericit caz, bun pt. incheietor de pluton, la instructia de front.
  Mos Teaca.

  Tzepelica

  15/09/2012 at 6:06 pm

 15. Salut
  Domnul Blaga e un optimist . 🙂
  Cum optimisti sint o gramada de membri de vaza a PDL care cred ca vor fi realesi ca raul cel mai mic . Poate vor avea nevoie de o infringere usturatoare in decembrie pentru a descoperii si votul de blam , acela dat altora pentru a pedepsi partidul care a guvernat cum a guvernat pentru 4 ani .

  stefan60

  15/09/2012 at 6:21 pm

  • Salut ! 🙂
   Personajele astea (Blaga, Udrea, Roberta) nu inteleg ca si-au depasit demult nivelul de competenta.
   Probabil ca Blaga a fost un vames bun (neintrecut in culegerea shpagilor), probabil ca Udrea se descurca de minune la Dali, probabil ca Roberta isi unduia delicios soldurile la „Miss”.
   Probabil, deci, ca unul putea deveni „regina vamilor”, altul – regina Norvegiei etc.
   Li s-a urcat, insa, la cap.

   Tzepelica

   15/09/2012 at 6:36 pm

 16. buna seara
  @theophyle: multam ca ai amintit zilele trecute de must;azi am baut must /e drept fara pastrama si lautari dar cu niste ” corporatisti”& „corporatiste” max 35;sa-i vezi ” smart casual” prin vie ,culegind struguri,,deliciu nu alta
  cred ca deja isi dau unul altuia ” laikuri” pe ” fesbuc”
  pdl: ca mai batrin ce sunt,as zice ca pdl este un partid de ” activisti” indoctrinati la stefan gheorghiu-sau directori cum ii place lui @dansu sa zica;
  garda noua a lor-din fericire-a fost cit de cit strunita de basescu si n-a apucat sa se ridice la ” nivelul” garzii noi din psd-potential au si ei cit cuprinde
  sper ca mru stie cum sa foloseasca structura pdl-ista din teritoriu;
  repet ce spuneam cind am fost observator: structurile locale sunt esentiale;place sau nu place un primar,viceprimar,consilier,tot scoate la vot -fiecare-5-10 oameni;si asta nu e putin

  intimplator

  15/09/2012 at 6:36 pm

  • @intimplator,
   sa nu crezi cumva ca pd-l este un partid de activisti indoctrinati; faci o mare eroare in a-i subestima. Acolo mai sunt si oameni de valoare, care stiu si meserie, si politica; plus ca au niste negociatori extraordinari! Pacat de conducere ca nu-i lasa sa se afirme, iar cei care mai apar din cand in cand sunt dupa forma si asemanarea sefilor de partid. Meritul lui Petre Roman a fost ca i-a scolit, ca a adus profesori sa predea in cadrul partidului sau i-a trimis la studii politice serioase. Pacat insa ca nu i-a lasat sa se afirme, sa implementeze tot ce au invatat. TB stia lectia; cand a castigat alegerile, a schimbat conducerile din aproape toate filialele si aici a fost prima ciocnire cu baronii PD care au dovedit o rezistenta la schimbare extraordinara, sabotand aproape in fiecare filiala eforturile noilor structuri. Oricum, iti spun sincer, nu sunt de subestimat.

   drivas

   15/09/2012 at 6:54 pm

   • @drivas
    eu privesc din exterior/ in 2004-parca- pdl il trimitea pe bideu ala sa discute cu oamenii de afaceri si sa-i atraga,ce concluzie puteai sa tragi alta decit sa inchizi fermoarele la buzunare?
    e adevarat pdl are si un ionut popescu,poate or fi mai multi,problema e cu cine defilezi…
    sincer,eu unul n-am inteles cum se face selectia in partidele romanesti;daca a r fi sa spun din ce inteleg as zice ca in selectie primeaza yesman-ismul-pe romaneste ” pupincurismul” urmat de tupeism sau nesimtire;
    tot din exterior mi se pare ca sunt promovati cei care combina cele doua ” calitati”/ca in unele cazuri-eu zic rare- se intimpla ca cel ce are aceste doua calitati sa stie si ceva ” carte” cu atit mai bine/in ultima categorie la pdl l-as pune pe pogea,pe ialomitianu-poate mai sunt si altii
    alta categorie care strica partidele sunt ” loialistii de moment” si sponsorii/astia sunt mai ales la esalonul 2/nu dau nume dar stiu destul de multi
    exceptiile sunt extrem de rare:pina una alta singurele exceptii notate de mine se cheama monica macovei si funeriu;si numai pdl a reusit sa produca aceste doua exceptii;imi inchipui ca la ceilalti e dezastru,eu unul n-am notat nici o exceptie ca cei doi mentionati
    repet: cele de mai sus sunt strict observatii personale din exterior;fiind personale clar ,sunt subiective,dar asta e perceptia mea

    intimplator

    15/09/2012 at 7:50 pm

    • Iti spun acum ce stiu de la nivelul anului 2000… Ce se vede „pe sticla” este cu totul altceva decat ce se petrece in „laboratoarele” unui partid. Eu de oamenii aceea vorbesc: care fac strategii, discursuri, evenimente, etc; daca ar fi fost ascultate macar jumatate din rapoartele si concluziile lor, azi nu am mai discuta de USL in acesti termeni.

     drivas

     15/09/2012 at 8:04 pm

     • @drivas
      daca inteleg ,in esenta ,vorbim de management;
      eu cred ca managementul ” politic” este un pic diferit de managementul ” corporatist”
      spre deosebire de managementul ” corporatist” unde regula este ” faci ceea ce trebuie=ratiune=creier si un pic,putin feeling” in managementul politic trebuie sa adaugi o doza de ” feeling” mai mare;
      daca rationamentul meu e corect ” managerii politici” ai pdl au dozat prea mult ” feeling” sau numai feeling;asta e rau
      eu unul sper ca mru si @theophyle vor gasi dozajul corect/cred ca ” ghicirea dozajului” e mai mult decit stiinta,e si un pic de arta/daca vreti e ca la obtinerea unui vin bun

      intimplator

      15/09/2012 at 8:28 pm

 17. http://www.hotnews.ro/stiri-politic-13229628-mihai-razvan-ungureanu-alianta-dreptei-incheaga-dificultate-din-cauza-orgoliilor.htm

  Nenea Blaga reaminteste ca fiind PDL buldozerul politic 🙂 , partea leului va fi a lor .
  Sa vezi nene ce voturi o sa obtii cu candidati ca Videanu , Udrea si restul gastii cunoscute . 😆

  stefan60

  15/09/2012 at 6:43 pm

 18. Pai da, orgoliul unora este mult mai presus de orice obiective. Daca se poate sa fim o natie de sefi, sefisori si alti sefi ar fi extraordinar. Ma mai gandesc si la faptul ca unii daca ar putea si-ar scrie placuta cu mostenitorii, mostenitorilor…..ptr. ca daca ai ajuns sef, chiar si de partid, nu vrei sa te dai plecat chit ca ai calcat in picioare si ultima promisiune facuta electoratului. Ma gandesc ca „nea vasile” de ceva timp are ochelari de fazan, vede intr-o singura directie si nu pricepe ca timpul lor s-a cam dus, odata cu blatul facut pe sub masa. Ca principalul vinovat al nebuniei in care ne aflam in acest moment este PDL-ul, am zis. Nu poti sa vrei ceva in conditiile in care mai mult de jumatate din parlamentarii tai au fugit la opozitie, in conditiile in care nu mai controlezi teritoriul, in conditiile in care apari cu exact aceleasi personaje.
  Este trist ca nea vasile nu a priceput nimic, mai exista si varianta ca nu vrea sa priceapa nimic.
  Roamnia si romanii tb sa fie dincolo de orice orgolii si partipriuri, in caz contrar vom ajunge bananieri 😦
  http://www.hotnews.ro/stiri-politic-13229628-mihai-razvan-ungureanu-alianta-dreptei-incheaga-dificultate-din-cauza-orgoliilor.htm

  mar

  15/09/2012 at 6:45 pm

  • ehe!cel mai greu lucru sa recunosti este ca ” vremea ta” a trecut;daca reusesti asta devii detasat si culmea,continui sa fii util( o spun din experienta);daca unul ca blaga ar putea sa recunoasca/inteleaga asta si si-ar folosi experienta pentru generatia ” care vine” ce frumos ar fi

   intimplator

   15/09/2012 at 7:00 pm

 19. si eu vreau must, am väzut si in tv,
  am cumpärat si aici, dar acolo e;….. si trotoarul pe care stai,…aerul etc.
  voi nu putetzi pricepe, nu putetzi, cä am un dor chiar dupä 40 de ani.
  dacä totzi ar iubii romania ca mine, nimeni nu ar vota haita rosie USL

  theo- nona

  15/09/2012 at 6:46 pm

 20. Giorgia

  15/09/2012 at 6:47 pm

  • Ah, scuza-ma Stefan, ai postat deja

   Giorgia

   15/09/2012 at 6:49 pm

   • si mar 🙂

    Giorgia

    15/09/2012 at 6:50 pm

    • Giorgia,
     nu ai de ce sa te scuzi 😀 este dovada faptului ca pe toti ne intereseaza aceasta problema si Romania in anasamblul ei. Incep sa ma sperii la gandul unei guvernarii USLamiste pe termen lung, ar fi horror!

     mar

     15/09/2012 at 6:56 pm

   • Nici o problema .
    Iertarea e dumnezeasca . E scris si in biblie .
    Eu nu sint Dumnezeu . 😆

    stefan60

    15/09/2012 at 6:53 pm

 21. Buna seara 🙂
  Cred ca stiti parerile mele despre Blaga. Genul de oameni care s-au simtit bine si sub Ceasca si su Ilici, care nu le place sa fie neaparat in primul plan, nu dau pe dinafara dupa aparatii televizate, le place sa conduca. Sunt mercenari politici aproape perfecti, pentru partidele de structura si apucaturi comuniste. Ca Blaga nu a trecut la PNL sau PSD, tine mai mult de intamplarea ca Frunzalacaini a facut-o mai repede, si nu se facea… vezi doamne sa se vanda prea ieftin. Buni si competenti organizatori in societatea infestata de relatii mafiote bazate pe rude si interese, pot fi chiar capabili sa distribuie optim resursele intrate in posesia „organizatiei”. Treaba sefilor mari (aia de la conducerea propriuzisa) e sa aduca aceste resurse, iar treaba liniei II (Blaga, Hrebe, Frunza la caini, Mitrea & Co) este sa distribuie resursele pe baza meritorie (fiecaruia dupa munca lui), bineinteles dupa ce piramida oranizationala este acoperita, iar restul „fiecaruia dupa necesitati”, bineinteles doar fce ramane. Aca socialistii perfecti, mereu va avea acoperierea ca fiecare trebuie sa traiasca, la fel vor avea mereu caini pregatiti sa-i execute (nu neaparat fizic) pe cei ce-l deranjeaza pe „sefu”.
  Basescu le-a picat greu la stomac.
  De cealalta parte, liberalii, sunt free-lancerii devalizarii, nu prea inghit ierarhiile, sunt rechini de prada…
  Nici acestora Basescu nu le-a picat bine la stomac.
  Nici un moment nu se pune problema distribuirii dupa reguli asumate transparent, nici la unii nici la altii. Asta e punctul comun intre liberalii tarice-eni si PSD-istii Iliescieni. Voiculescienii (ala nu e partid) sunt natural noi apropiati de liberalii de prada decat de hotii stiintific organizati.

  DanSu

  15/09/2012 at 6:58 pm

 22. A fost o zi buna la Constanta!

  Chiar foarte buna. In sfarsit lucrurile incep sa se schimbe in politica mioritica. Regionala de la Constanta este condusa de un om al societatii civile amicul lui TOG care din mptive personale a hotarat sa nu se implice!

  Faptul ca doua regionale deja la Sibiu si la Comstanta sunt conduse de oamenii nostri si ca probabil la Timisoara si la Cluj se petrece acelasi lucru imi da o mare speranta si ma face sa fiu extraordinar de mandru. Toti sunt oamenii nostri!

  Theophyle

  15/09/2012 at 7:00 pm

  • Imi poti spune numele presedintelui de la Constanta te rog?

   drivas

   15/09/2012 at 7:11 pm

   • Regiunea este coordonata de Dumitru Vlad.

    Interimarul (pana la alegeril din filiale) la Constanta este cred Dănuţ Culeţu.

    Theophyle

    15/09/2012 at 7:25 pm

  • o veste buna . felicitari!

   zigzag

   15/09/2012 at 7:15 pm

  • saracul TOG. Trebuie lasat sa isi revina, dupa deziluzia MN. Mai bine in familie o vreme decat iarasi in politica.

   Cetatean

   15/09/2012 at 7:21 pm

   • Ai dreptate! 😦

    Theophyle

    15/09/2012 at 7:26 pm

   • Cetatean nu imi revin dupa deziluzia NR. Nici pe departe.
    In mai cand am zis mai bine nu, am facut aprecierea ca lucrurile depasesc o anumita limita. Chiar daca aram „infipt bine”, chiar daca mai prieten imi era Mihai decat Dana, Gabi Radu si Edi, am zis ca nu iti arunci oamenii inainte de congres. Pe Calin il prevenisem anterior, era lucrat continuu. Dupa exitul din NR am realizat ca sunt lucruri esentiale carora trebuie sa le dau atentie.
    In familie am avut parte de probleme de sanatate dificile si asta nu numai ca m-a tinut departe, dar m-a convins ca intai de toate e familia. Nu poti face bine altora cand nu ai grija de cei de langa tine. Mai am un hop si sper ca sa imi vad familia extinsa sanatoasa.
    Cat despre politica, nu e de mine. Nu am resursele necesare, nu am asa apetenta pentru ciolan si nu am decat 34 de ani. Voi face politica peste 20 de ani. Ii las pe altii mai competenti si cu pofta mai mare sa arate ce pot.
    Cat despre Vlad, cred ca poate. A consumat nervi si energie si imi doresc sa reziste ritmului infernal. Insa in chestia asta nu poti alerga de unul singur.

    turnofftheglory

    15/09/2012 at 10:58 pm

 23. färä Bäsescu nu exista DA s-au PDL

  figurinele din PDL, nu stiu sä multzumeascä

  theo- nona

  15/09/2012 at 7:00 pm

 24. Potrivit lui Blaga, campania electorala a acestei aliante va trebui coordonata de un om care NU va fi seful niciuneia dintre formatiunile componente.

  Presedintele PDL, Vasile Blaga, liderul partidului Forta Civica, MRU, si presedintele PNTCD, Aurelian Pavelescu, vor semna, duminica, la sediul central al PDL, Protocolul Aliantei partidelor de dreapta.

  Dupa acest eveniment, cei trei lideri se vor deplasa la Biroul Electoral Central, insotiti de membri din conducerea celor trei partide, pentru a inregistra Alianta.

  La ora 13.30 va avea loc, la sediul central al PDL, o conferinta de presa sustinuta de Monica Macovei, vicepresedinte al partidului, care va prezenta Codul Etic al Aliantei.

  skorpion

  15/09/2012 at 7:26 pm

  • vom vedea maine daca si cat de mult alde Blaga and Co o instrumentalizeaza pe MM.

   Cetatean

   15/09/2012 at 7:32 pm

   • sanse mici, de ochii lumi. Exact ca vechiul cod etic al PDL! Si el scos cu zarva mare la timpul lui 😦

    Theophyle

    15/09/2012 at 7:34 pm

    • hai ca m-am saturat de codul etic din PDL care se adopta si se aplica doar cand vrea Blaga!

     Cetatean

     15/09/2012 at 7:49 pm

     • Bună seara !
      Câte procente sunt necesare ARD -ului pentru intrarea în parlament ? N-aș vrea să se întâmple ca în anul 2000.

      dictaturajustitiei

      15/09/2012 at 9:33 pm

 25. ce parere aveti despre asta???

  Pivniceru, supărată pe Parlament: Procedurile judiciare nu trebuie blocate de factorul politic

  skorpion

  15/09/2012 at 7:28 pm

  • praf in ochi.

   Cat despre campanie, ghici la cine se gandeste Blaga? La Cezar Preda, cel numit de TB „cea mai mare deziluzie din PDL”

   Cetatean

   15/09/2012 at 7:30 pm

   • Alternativele ar fi Flutur sau Videanu

    Theophyle

    15/09/2012 at 7:32 pm

    • posibil. Flutur insa a luat bataie la CJ si tot se va regasi pe liste, idiotul. Ca asa e in PDL, cine pierde Primaria Capitalei ajunge sef de partid, iar cine pierde un CJ ajunge pe o lista.

     Iar cine pierde Capitala, ca Videanu, se da mare conducator si mester in programe economice.

     Cetatean

     15/09/2012 at 7:34 pm

     • Salutare.

      Videanu n-a pierdut Capitala. Nici macar nu s-a batut pentru ea. Voia minister.

      EuCuMine

      15/09/2012 at 7:39 pm

     • salut! Flutur a avut necaz mare cu sotia care pana la urma a si decedat.cand ai asa ceva in fam uiti si de politica si de tot.

      zigzag

      15/09/2012 at 7:41 pm

  • 🙂 Acusica tre’ sa dea ochii cu d-na Reding. Face si ea valurele 🙂

   Giorgia

   15/09/2012 at 7:57 pm

   • era vorba de pivnicereasa

    Giorgia

    15/09/2012 at 7:59 pm

 26. cezar preda, flutur sau videanu…ultimii 2 ar fi mai digerabili…

  skorpion

  15/09/2012 at 7:34 pm

 27. Oare temnicereasa ii va trada pe uslinosi sau vrabia malai viseaza?
  :mrgreen:

  skorpion

  15/09/2012 at 7:38 pm

  • vedem acus. Personal, imi anunt de pe acum sustinerea pentru Codrut Olaru (seful DIICOT), daca va candida pentru Parchetul Generl, insa nu cred ca Pivnicereasa il va propune Presedintelui.

   Cetatean

   15/09/2012 at 7:46 pm

   • on ne sait jamais, n’est ce pas?
    🙂
    sa vedem, dar cred ca ramin cu vrabia si cu malaiul 😛

    skorpion

    15/09/2012 at 7:47 pm

  • Temnicereasa a fost strinsa de nas si a facut: piu!
   In urma unui articol din RL in care era semnalata tacerea ministresei fata de episodul 145 din seria parlamentara Toti pentru unii, MJ a insailat un comunicat care o scotea din cauza pe bossa si includea si o consideratie personala a aceleiasi pe tema blocajului politic al justitiei. Nimic mai mult. Un puseu de panseu.

   leon

   15/09/2012 at 8:18 pm

 28. nici unul. Videanu e imaginea iconica a coruptiei din PDL, in mintea oamenilor. Cezar Preda e un cretin fara legatura cu filialele. Probabil va fi Flutur, ca si asa omul si-a pierdut sotia, saracul, si nu mai are nimic de pierdut nici in politica. E rupt in fund (scuzati), ca a pierdut si CJ Suceava, asa ca foamea de functii il poate motiva sa coordoneze bine campania in teren :mrgreeen:

  Cetatean

  15/09/2012 at 7:40 pm

  • Videanu e „jmeker”, Preda e ca o litanie lunga de bocitoare, pe Flutur il las in pace, ca sunt iertatoare.

   Giorgia

   15/09/2012 at 7:52 pm

 29. Mi-ar placea sa fie Radu F Alexandru, cu toate ca nu prea are experienta in coordonare; un alt nume ar fi Radu Berceanu

  drivas

  15/09/2012 at 7:50 pm

  • Mmm, eu la ambii ma abtin. Au avut cateva episoade care mi-au creat crize de nervi.
   … bine…da’ cine sunt eu?…:)

   Giorgia

   15/09/2012 at 7:55 pm

 30. Mai oameni buni, mi s-a parut ca nu vad bine:

  Televiziune fara bacalaureat
  „… Adica scoala cu pricina promite sa pregateasca viitoarele vedete ale ecranelor din tineri care nu au fost in stare sa ia examenul de bacalaureat. Adica din rebuturile scolii romanesti. Cum pot fi acesti tineri cu o pregatire atat de slaba niste vectori de transmitere a unei informatii corecte, complete, obiective? Cum poate arata poporul informat de niste cvasianalfabeti?”

  http://www.ziare.com/media/televiziune/televiziune-fara-bacalaureat-1190269

  Giorgia

  15/09/2012 at 8:03 pm

  • Cum arata acum.

   leon

   15/09/2012 at 8:21 pm

 31. MRU a declarat (din nou) azi ca alianta de dreapta trebuie sa-si propuna cistigarea alegerilor. Blaga e multumit ca PDL intra in Parlament. Cit de greu e sa faci diferenta intre cei doi, pentru un om cu putina minte?

  leon

  15/09/2012 at 8:27 pm

 32. ca outsider: si daca mru ” scoate din joben” conducatorul campaniei;eu as crede ca mru dozeaza datele pe care le are gradual;si face foarte,foarte bine
  usl e pe tobogan/cu ” rezolutia” de azi de sprijin pentru dragnea si-a mai legat o piatra de picior/
  la 01 oct= prima zi lucratoare a lunii oct,se vor stabili accizele pentru anul viitor/daca in 2012 s-au calculat la 4,30 oare la cit se vor calcula in 2013???
  asta inseamna preturi mari la combustibili,tigari,bauturi.. anul viitor
  din oct pina in 09 dec e suficient timp sa se dea vina pe usl,mai laes la „scumpirea bauturii la mat”

  intimplator

  15/09/2012 at 8:36 pm

 33. Nu poate omu’ sa se duca pentru ceva timp si sa se’njure linistit cu ceva antenisti ca se’ntoarce si ce-mi vede, nume de demult aparute itindu-se din nou pe firmamentul politicii locale: Blaga, Berceanu, Videanu, Udrea, Anastase, Cezar P. Pai ma intorc la antenistii mei de data aceasta sa ii ajut la injuraturi. 🙂

  eugeni

  15/09/2012 at 8:40 pm

  • Ehe! Eugenie, sa nu crezi ca noi nu „luptam din greu” 🙂

   Giorgia

   15/09/2012 at 8:46 pm

 34. cine e TOG ?

  mihai delatara

  15/09/2012 at 8:47 pm

  • prescurtarea de TOG vine de la nick-ul „turnofftheglory” folosit pe blogul personal si pe acesta.
   este un tanar deosebit de inteligent, cu foarte mult bun-simt.

   Giorgia

   15/09/2012 at 9:00 pm

  • Turn Off the Glory.
   Un intelept, in esenta. Si un patriot. Combinatie rara din Braila Galati, sper sa nu ma insel cu localitatea.

   A A

   15/09/2012 at 9:02 pm

  • Theophyle

   15/09/2012 at 9:04 pm

   • Eu sunt individul in cauza. 🙂

    turnofftheglory

    15/09/2012 at 10:48 pm

   • Exagerezi Theophyle. Ma acoperi de superlative nemeritate. Sa fim seriosi, nu am nici pe departe calitatile in cauza.

    turnofftheglory

    15/09/2012 at 10:49 pm

    • TOG, Buna seara 🙂
     Esti un tanar bun! Cred ca tara asta are nevoie de tineri cu o tinuta pe care tu ai dovedit-o.

     Theophyle

     15/09/2012 at 11:04 pm

 35. Asa cum inainte de 29 iulie – referendum – s-a creat un curent via facebook & bloguri – de a nu merge la referendum pentru a nu valida lovitura de stat parlamentara data de uslinosi,

  constat acum, ca incetul cu incetul se naste un alt curent: de a nu vota in decembrie pentru candidatii la Senat in semn de protest fata de nerespectarea rezultatelor referendumului din 2009 -> 300 parlamentari si punct!

  si s-ar putea ca si acest pirias aparut zilele astea sa devina riu pina in decembrie 2012 si politicienii vor avea…..o mica mare surpriza 🙂

  skorpion

  15/09/2012 at 8:53 pm

  • de data asta nu avem a boicota nimic. Nu mergem la vot, USL isi scoate votantii si noi pierdem.

   Cetatean

   15/09/2012 at 8:57 pm

 36. MRU stie ce zice si care e miza, Blaga vorbeste ca sa nu taca.

  Cetatean

  15/09/2012 at 8:56 pm

 37. Buna seara
  @Mr. Theophyle
  Foarte bune articolul si foarte multe din intelegerile exprimate in comentarii. Si la timp!

  Let’s cut the crap. Stiti cumva, a aparut web site-ul partidului FC-MRU?

  A A

  15/09/2012 at 8:57 pm

 38. Giorgia

  15/09/2012 at 9:03 pm

 39. Antena 3 – Ursul care a rănit doi oameni și a ucis un bătrân a fost trimis sub acoperire de Barroso, Reding si Basescu. De 6 a stat Van Rompuy

  Theophyle

  15/09/2012 at 9:20 pm

  • Buna seara. Categoric e un urs de dreapta. Una dintre victime este ruda cu ministrul mediului si padurilor (sic) Rovana Plumb.

   ribelalu

   15/09/2012 at 9:29 pm

  • Rova Plumb: „Femeia atacata e ruda cu mine” (e pe bune).

   Ursul: „Sper ca Basescu e acum fericit”

   Cetatean

   15/09/2012 at 9:29 pm

   • :)))

    ribelalu

    15/09/2012 at 9:35 pm

 40. mutumesc pt. raspunsuri

  mihai delatara

  15/09/2012 at 9:24 pm

 41. Dupa intrunirea baronilor din Delta am ajuns la urmatoarea concluzie:
  Ponta va fi pur si simplu sfartecat de baronii locali in iarna. USL-ul va lua cu mult sub 50%. Hai sa zicem cu indulgenta 45%. Din astia 45% „dam” ACS-ului 25% si ACD-ului 20%. Din 25% PSD trebuie sa cedeze locuri UNPR (24-30), multe sunt ocupate de trasesisti in detrimentul vetranilor PSD si acum vrea si Cernea cateva locuri (probabil el, Marotti si alti temebeli de gen). Astfel ca pentru crema PSD nu mai ramane decat circa 20% iar cu traseistii din PDL, PSD va avea cam 22%. Pai in conditiile astea, paradoxal, partidul cel mai bine reprezentat in parlament va fi PDL-ul iar PSD si PNL, luate individual, vor fi putin peste PPDD. Basescu va avea toate argumentele constitutionale, morale sa numeasca un premier din afara USL-ului.
  Niciodata in istorie PSD-ul nu a fost atat de slab reprezentat in parlament.

  P.S. Multi baroni vor fi penalizati de alegatori si de sistemul de vot si ramane cu destiul in gura desi vor obtine 48% din voturi.

  ribelalu

  15/09/2012 at 9:32 pm

  • Salut! 🙂 ca sa fim noi siguri, USL trebuie scazuta la nivel national cam la 40 si sa intre in malaxorul art. 47 si 48 din legea 35/2008. Stiu ce zic.

   Cetatean

   15/09/2012 at 9:35 pm

   • Am citit si eu acum pentru prima data in viata cele doua articole. Calcule extrem de complicate si formulari surprinzatoare pentru mine.
    Vor fi extrem de multe surprize si foarte multi „senatori de drept” nu vor mai prinde locuri desi vor avea intre 40 si 49% din voturi.

    ribelalu

    15/09/2012 at 9:47 pm

    • sper sa te lamuresti zilele viitoare 😆

     Cetatean

     15/09/2012 at 9:53 pm

     • maine la pranz 🙂

      Theophyle

      15/09/2012 at 9:55 pm

  • 🙂 stai sa-i vezi cum vor imparti functiile in rep Mazare! Sa-i ceara lu’ Mazare sa imparta din prada lui un loc sau doua; un loc va fi sigur cedat la miscarea verzilor, si va fi Viorel Marian Pana un unsuros si o lichea. Sa vezi atunici spume la gura lui Mazare…

   drivas

   15/09/2012 at 9:58 pm

 42. theo,

  la mintea lor ,cred cä sunt si convinsi.precis si americani.
  dar am mai väzut 2 nebuni, DDiaconescu-este un mägar obraznic si
  populist, un discurs primitiv , ce te inväluie intr-un fum de nebunie, sper
  ca nici un om normal sä nu-l urmeze.figitzi romani de DD si PP-DD
  mafiotul DD, face pe marele patriot, dar el este un escroc mincinos.
  dupä el a fost la B1, alt nebun rudotel, doamne catzi nebuni.

  theo- nona

  15/09/2012 at 9:33 pm

  • nebuni, dar prizati de bobor..

   arrletty

   15/09/2012 at 10:43 pm

 43. UPDATE : Ar putea fi trei urşi diferiţi.

  Se pare ca cei trei ursi sunt in drum spre Murighiol, sa negocieze impartirea echitabila a candidaturilor USL.

  Cetatean

  15/09/2012 at 9:34 pm

  • Dar daca ai de la Murighiol ii musca pe ursi, crezi ca ursii au sa turbeze?

   Theophyle

   15/09/2012 at 9:35 pm

   • @ Mr. Theophyle
    Imi permit o recomandare de transmis (si inca urgent, imi permit sa zic) catre FC-MRU web site cu care eu am intrat in contact deja:

    Sa aplice regulile Politeia de comunicare.

    Mai precis: postacii repetati ai criminalilor sa fie dati afara din comentarii in procedura rapida.
    Nimic nu strica mai mult o locatie de comunicare intre oamenii normali decat sculele anteniste a;e criminalilor care mentin in prostie, isterie si hotie o tara intreaga.

    Cu asta nu se vor pierde voturi, se vor castiga. Comunicarea internet poate da si senzatie de curatenie cand este tratata cu atentie.

    A A

    15/09/2012 at 9:45 pm

   • evident ca turbeaza, si le creste par pe limba!

    Cetatean

    15/09/2012 at 9:52 pm

 44. THEO;
  säracii ursi, dar nu se apropie, cand l-o vedea pe plagiator
  si repetentul inganfat, se sperie.asemenea animale nu au mai väzut.

  theo- nona

  15/09/2012 at 9:45 pm

 45. AA,

  ai perfectä dreptate, se stricä atmosfera, renuntzi chiar sä citesti.

  theo- nona

  15/09/2012 at 9:47 pm

 46. noapte bunä.

  theo- nona

  15/09/2012 at 9:47 pm

  • Noapte buna 🙂

   Theophyle

   15/09/2012 at 9:54 pm

 47. A luat-o razna rau de tot, incet dar sigur incep sa plimbe galosul 👿 Oare este primul om atacat de urs in Romania? Oare de ce nu convoaca si o celula de criza, asa este un eveniment media mai bine localizat :mrgreen:
  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-13230211-ministrul-mediului-cerut-mai-elicopter-termoviziune-pentru-localiza-ursul-care-atacat-trei-oameni.htm

  mar

  15/09/2012 at 10:33 pm

 48. Am citit asta: http://m.hotnews.ro/stire/13229691 si m-am speriat cat de prost poate fi DD. Daca juca normal, castiga pe Rm Valcea 1deputat, poate si un senator.
  Din cauza lacomiei a plusat fara sa aiba carte, cat de prost sa fii sa joci la cacealma cand ceilalti iti cunosc deja mana? A làsat la PDL si USL potul.
  Daca FC e prezent in oras ia un deputat!

  mircea rusu

  15/09/2012 at 10:37 pm

  • @mircea rusu
   nu cumva dd asta vrea? pentru el -la segmentul de alegatori target- e mina de aur!!!
   el a vrut sa cumpere impreuna cu poporul dar nemernicii de guvernanti actuali si trecuti nu l-au lasat si au inventat falimentul/pe chestia asta brodeaza cam o luna si scoate o multime de bani din sms-uri

   intimplator

   15/09/2012 at 11:53 pm

 49. tog,

  cine este Vlad?

  skorpion

  15/09/2012 at 11:09 pm

  • un tanar care a lucrat cu TOG

   Theophyle

   15/09/2012 at 11:29 pm

 50. ok, multumesc pentru raspuns!

  skorpion

  15/09/2012 at 11:32 pm

 51. Ponta, întrebat dacă Voiculescu va mai candida: De când muriţi de grija lui?

  concluzia mea: da, securistul va mai candida!

  iar partidul de buzunar (PC-ul lui rasputin) cu singurul merit -> latrina_TV – a obtinut 21 de colegii eligibile

  skorpion

  16/09/2012 at 12:03 am

  • 4-5 pct din numarul total de parlamentari nu e de lepadat
   2-3 ministri,adica cca5- 6 pct din membrii guvernului( 20 total) iar e important
   daca unul din ele e minister cu bani,scoate 5-600 milioane euro

   intimplator

   16/09/2012 at 12:27 am

 52. […] https://theophylepoliteia.wordpress.com/2012/09/15/divide-et-impera-si-tacticile-lui-nea-vasile Share this:FacebookTwitterLinkedInLike this:LikeBe the first to like this. […]

 53. Buna Dimineata,
  Postare noua!

  Theophyle

  16/09/2012 at 8:41 am


Comentariile sunt închise.