Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

Revista Presei – 14 Septembrie / Alianţa OTV – RTV

Bună dimineata intr-o zi de vineri. Vremea va fi caldă pentru această dată. Cerul, variabil, se va înnora treptat în vestul şi sud-vestul ţării, unde vor fi averse, însoţite şi de descărcări electrice, izolat în cursul zilei şi local noaptea. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea şi în zona montană înaltă, potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 23 şi 33 de grade, cele mai ridicate fiind în Lunca Dunării, iar cele minime se vor încadra între 8 şi 18 grade, uşor mai ridicate pe litoral, dar mai scăzute în estul Transilvaniei.

Bucureştiul va avea parte de vreme predominant frumoasă şi caldă. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări noaptea. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă va fi de 31-32 de grade, iar cea minimă de 15-17 grade.

Curs  valutar BNR    valabil azi: 1 EURO = 4. 5073   RON; 1 USD = 3. 4882     RON; 1 EURO = 1. 2922   USD; Francul elvetian 3. 7164    RON. Gramul de aur 194.1561  RON.

Ruşii de la Gazprom se plasează strategic în Portul Constanţa prin achiziţia unei afaceri deţinute de generalul “păcurei”. Gazprom Neft, grupul petrolier integrat controlat de Gazprom, cel mai mare producător de gaze din lume, este aproape de a bate palma cu Unicom Holding, firmă controlată de Constantin Iavorski, fost ministru al energiei din Republica Moldova, pentru preluarea activităţilor de bunkeraj (alimentarea cu combustibil a navelor) din Portul Constanţa, cel mai mare port românesc. Acelaşi Gazprom Neft controlează grupul sârbesc NIS, care anul acesta ar trebui să ajungă la 40 de ben­zinării în România, brandul urmând să fie activ din luna decembrie. „Negocierile sunt în curs de desfăşurare, dar discuţiile se poartă exclusiv pentru activitatea de bunkeraj din Marea Neagră, acolo unde avem închiriate depozite la Oil Terminal şi avem două vase. Restul operaţiunilor de pe piaţa internă rămân în picioare. Este greu pentru un jucător de talia noastră să reziste în această zonă în care concurenţa dintre multinaţionale este foarte puternică. Activitatea de bunkeraj presupune alimentarea navelor. Aşa cum o maşină merge la benzinărie să se alimenteze, aşa vine la noi un vas”, explică o sursă apropiată tranzacţiei. Potrivit acesteia, primul pas a fost făcut de Gazprom, Unicom Holding urmând să-şi păstreze activităţile de bunkeraj din Galaţi şi Drobeta-Turnu Severin. „Tranzacţia ar trebui să se finalizeze până la sfârşitul anului. Valoarea ei este de câteva milioane de dolari, sub 10 oricum”, a mai precizat sursa citată. Ziarul Financiar.

Traian Băsescu: România a ieșit slăbită din conflictul intern. Președintele Traian Băsescu a declarat, joi, că România a ieșit slăbită din conflictul intern, iar refacerea imaginii e posibilă cu fapte, nu cu declarații. „România a ieşit slăbită din acest conflict intern şi trebuie să recunoaştem că ceea ce s-a întâmplat la noi în perioada 3-6 (iulie) până pe 27 august a generat o criză de încredere în România. Este o pierdere mare şi nu o vom acoperi cu declaraţii, ci cu fapte”, a afirmat șeful statului, care a precizat că se duce vineri la Bruxelles „în încercarea de a clarifica unele lucruri”, „în dorinţa de a declanşa procesul de redobândire a încrederii în România şi în capacitatea politicienilor români de a împinge procesele de integrare înainte şi, mai ales, în capacitatea de a fi buni europeni”. „Să ştiţi că România nu are altă şansă decât şansa integrării cât mai profunde în Uniunea Europeană, pentru că procesul de globalizare nu iartă pe nimeni. O ţară ca România, şi îndrăznesc să spun, o ţară ca Germania, nu poate face faţă singură procesului de globalizare; va trebui să regândim toată Europa, dacă vrem să ne protejăm cetăţenii. Sigur, nu vorbeşte nimeni şi nu acceptă nimeni pierderea identităţii culturale, pierderea identităţii naţiunilor, nimeni nu pune această problemă şi, cu certitudine, se vor găsi formulele de protejare a acestei identităţi. Dar este clar că niciunul din noi, singur, nu poate face faţă în viitor efectelor proceselor de globalizare, care, iarăşi, trebuie spus cinstit, nu mai sunt sub controlul politicienilor”, a subliniat Traian Băsescu.Integral in Adevarul.

Obiectivul Dreptei: 130 de parlamentari. Protocolul Alianţei România Dreaptă va fi semnat în weekend doar de PDL, PNȚCD şi Forţa Civică.  Protocolul Alianței România Dreaptă va fi semnat în weekend doar de PDL, PNȚCD și Forța Civică. Liderii Alianţei România Dreaptă (ARD) au căzut de acord asupra ultimelor modificări ale protocolului de funcţionare a formaţiunii, document care va fi semnat în acest week-end. Ulterior, liderii partidelor componente vor trece la negocierea candidaturilor pentru Parlament. Pentru că nu şi-a putut înregistra la timp partidul la Tribunal, din cauza unei contestaţii, preşedintele Noii Republici, Mihail Neamţu, nu va putea semna protocolul alături de celelalte trei formaţiuni. Astfel, documentul va fi parafat doar de liderii PDL, PNŢCD şi Partidul Forţa Civică. Mihail Neamţu a negociat, însă, să intre în cursa pentru parlamentare pe listele PNŢCD.Alianţa România Dreaptă are drept obiectiv în alegerile parlamentare obţinerea de 130 de locuri de deputaţi şi senatori. PDL a anunţat deja că intenţionează săşi păstreze toate locurile de parlamentari actuale, urmând ca partenerilor din Alianţă să le revină colegiile care nu sunt ocupate în prezent de un PDL-ist. Singurul democrat- liberal care a anunţat că nu va mai candida este senatorul Radu Berceanu (Dolj). Integral in EVZ.

Întâlnire de taină a USL în Deltă. De ce se ascund pesediştii şi liberalii într-un resort de patru stele. Marea negociere pentru alegerile parlamentare. Liderii USL se retrag pentru două zile la finele acestei săptămâni într-un resort de patru stele din Delta Dunării, departe de ochii presei, pentru a negocia colegiile ce revin celor patru partide ale Uniunii, dar şi pentru a stabili strategia post-referendum. Este prima mare întâlnire a USL în afara Bucureştiului la care participă liderii de la centru, dar şi cei din teritoriu. Metoda retragerii în zone ferite era una specifică mandatului lui Mircea Geoană şi a fost reluată şi de Victor Ponta. Locaţia aleasă este una specială, social-democraţii, liberalii, uneperiştii şi conservatorii dând-şi întâlnire în Delta Dunării, la Murighiol, într-un resort care se întinde pe o suprafaţă de 7,5 hectare – Puflene Resort. Preţul unei camere de patru stele variază între 300 şi 400 de lei pe noapte, invitaţii urmând să mai plătească suplimentar câte o sută de lei pentru masă. Mass-media nu a fost invitată la eveniment. Principala temă a discuţiilor o reprezintă împărţirea colegiilor pentru alegerile parlamentare. Liderii USL au purtat o serie de discuţii preliminare în cursul acestei săptămâni în biroul de la Senat al lui Crin Antonescu în care au început să deseneze harta colegiilor Uniunii. Potrivit Protocolului, în cadrul USL între ACD şi ASD ar trebui să funcţioneze principiul parităţii, dar situaţia din teritoriu avantajează PSD şi UNPR. Astfel în primele discuţii aceştia vor avea mai multe colegii decât cei de la PNL şi PC. Social-democraţii se bazează pe un număr mai mare de preşedinţi de Consilii Judeţene 22, comparativ cu cei 13 ai PNL şi unu al PC. Simulările făcut de cei de la USL au indicat că cele patru partide vor avea 62% din mandate, aproximativ 300 de colegii fiind considerate eligibile.Alianţa de Centru Dreapta ar urma să aibă în jur de 210 de colegii, iar cei din Alianţa de Centru Stânga vor avea aproximativ 240 de colegii. În cadrul Alianţei dintre PNL şi PC, conservatorii şi-au prezentat deja pretenţiile, solicitând 21 de colegii parlamentare eligibile – 12 deputaţi şi 9 senatori şi 21 de colegii marginale. Şi în cadrul Alianţei PNL – UNPR, progresiştii generalului Oprea au promise 30 de colegii pentru Parlament. Venirea UNPR în cadrul USL a stârnit o serie de nemulţumiri în teritoriu, liderii localii nefiind de acord să împartă colegiile din judeţ cu oamenii lui Oprea. Integral in Gandul

Dan Diaconescu şi Sebastian Ghiţă, împreună la alegeri? După ce unele zvonuri au acreditat în ultima perioadă ideea că patronul RTV şi al grupului Asesoft, Sebastian Ghiţă, ar putea intra în PPDD, Dan Diaconescu a recunoscut ieri pentru România liberă că  îşi doreşte un astfel de parteneriat, iar Ghiţă ar fi potrivit să candideze la alegerile parlamentare, pentru un post de deputat sau senator de Prahova. Totuşi, Diaconescu a evitat să confirme explicit dacă Sebastian Ghiţă a semnat deja adeziunea la PPDD, dar oferă unele explicaţii: „Eu nu ştiu nimic. Poate e membru, poate c-a intrat deja, nu ştiu, noi nu ştim numele membrilor din toată ţara. Ca membru poate că o să candideze ca senator sau ca deputat în Prahova, nu ştiu. Poate să fie un sâmbure de adevăr cu asta, dar nu cu funcţia de conducere”. Diaconescu a declarat însă că l-ar vrea pe Ghiţă în partid mai ales pentru televiziunea pe care o controlează, RTV: „Sincer nu ştiu dacă simpatizează cu partidul nostru, nu-l cunosc personal. Dar are televiziune ca şi mine şi toţi proprietarii de televiziune sunt invitaţi în partidul meu, că ştiu ce înseamnă asta (n.r. – televiziunea), ştiu cât e de greu şi e la fel, format în domeniul ăsta şi e binevenit. A făcut o televiziune şi ştiu cât e de greu să obţii licenţa, să emiţi, să intri pe cablu, să plăteşti salariile”.Sebastian Ghiţă este cunoscut drept un prieten al premierului Victor Ponta, cei doi petrecându-şi împreună inclusiv concediile. Diaconescu susţine că şi acest aspect va trebui lămurit: „Sper că nu mai e legat de Ponta şi că s-au disociat de mult. Vacanţa din Dubai, astea-s greşelile tinereţii, sper, cred. Repet, nu-l cunosc personal, dar sper că s-a delimitat de Ponta, că doar ce zici de Ponta şi te gândeşti că dă Oltchimul pe nimic şi rămâne poporul român cu buza umflată, nu? Mulţi s-au înşelat, s-au fript cu Ponta. M-ar bucura să vină la noi în partid, dar cu condiţia asta, să se disocieze de Ponta, dacă au fost vreodată împreună”. Integral in Romania Libera.

Romanii care dau informatii Fiscului despre persoane sau firme ar putea fi recompensati financiar. Oamenii stiu cel mai bine situatia vecinilor – Liviu Voinea. Romanii care vor transmite Fiscului informatii privind fapte de evaziune ale unor persoane sau companii ar putea primi stimulente fiscale sau facilitati, asa cum se intampla si in alte state, a declarat joi secretarul de stat in MFP Liviu Voinea, care va studia legislatia „denuntatorului” din Suedia, potrivit agentiei Mediafax. „In Suedia vom analiza si sistemul denuntatorului, care functioneaza de ani buni acolo si ar putea fi implementat si la noi”, a declarat Voinea. El a aratat ca in Suedia populatia este stimulata fiscal sa dea informatii despre averea vecinilor, a cunostintelor sau operatiunile unor companii. „Acolo oamenii primesc la posta scrisori in care sunt informati ca au platit un impozit X, dar li se tramite si daca unii dintre vecini au declarat valori de impozitare mult mai mici. Fiscul se bazeaza pe faptul ca oamenii stiu cel mai bine situatia vecinilor si pentru cei care transmit informatii corecte despre acestia se aplica scutiri, sau li se da o recompensa si mai platesc doar diferenta”, a explicat Voinea. Secretarul de stat va pleca peste doua saptamani in Suedia pentru a prelua normele de aplicare a platii TVA la incasare din aceasta tara si pentru o analiza a modelului suedez de impozitare a proprietatii. Integral in HotNews

Pretul benzinei va scumpi mancarea. Nevoia sau comoditatea ii imping pe romani spre benzinarii chiar si la preturi exorbitante ale carburantilor. Ultimele saptamani au adus scumpiri in lant ale carburantilor, din 31 iulie Petrom majorand preturile de sase ori, in total cu 44 de bani pe litru. Ultima scumpire a avut loc chiar ieri, cu cinci bani pe litru, motivul invocat fiind, si de data aceasta, pretul petrolului. Cele mai ieftine sortimente de benzina au trecut deja de 6,2 -6,3 lei, iar cele mai scumpe sunt aproape de 7 lei, un pret care, desi a fost anticipat cu aproape un an in urma de o parte a benzinarilor particulari, parea aproape imposibil de atins. Chiar si dupa ce benzina a trecut de 6 lei, romanii scot mai multi bani din buzunar si o cumpara in continuare. Nu au mai facut proteste la pompe, s-au impacat cu ideea, chiar daca par a fi descoperit suma „magica” atunci cand alimenteaza masinile. Majoritatea pun benzina de 50 de lei, pentru ca nu isi permit mai mult, si incearca sa conduca atent, ca sa o consume cat mai incet. Totusi, revin mai des ca inainte sa alimenteze, tocmai pentru ca nu concep sa mearga mai mult pe jos sau cu transportul in comun. Un sondaj ad-hoc la pompă arată că, din 400 de maşini care intră zilnic, în medie, întro staţie de benzină, mai mult de jumătate sunt alimentate în valoare de numai 50 de lei. Proporţia este aceeaşi la benzinăriile particulare şi la marii distribuitori de carburant, Petrom, Rompetrol, Lukoil. „Peste 60% din cei care intră zilnic în benzinărie alimentează de 50 de lei” Integral in  EVZ.

Cezar Preda: O să creştem în sondaje dacă o colegă ce a ieşit din peisaj nu mai vorbeşte. Prim-vicepreşedintele PDL Cezar Preda le-a spus, joi, tinerilor democrat-liberali reuniţi la Eforie Nord, că partidul va creşte în sondaje dacă „o colegă care nu a mai apărut în peisaj” nu mai vorbeşte, ulterior el precizând că s-a referit la Elena Udrea. În faţa tinerilor democrat-liberali, Cezar Preda nu a pronunţat numele Elenei Udrea, ci a vorbit despre ea ca despre „o colegă care n-a mai apărut în peisaj în ultima vreme”. „O colegă care n-a mai apărut în peisaj în ultima vreme ne-a spus că, dacă o să avem o comunicare mai bună, o să creştem în sondaje. Eu îi spun că noi o să creştem în sondaje dacă nu mai vorbeşte ea!”, a precizat Cezar Preda. Cezar Preda le-a mai spus tinerilor în discursul său că cine a greşit plăteşte şi face un pas în spate, „altfel partidul nu scoate capul”. „Cine a greşit plăteşte, cine a greşit face un pas în spate, altfel partidul nu scoate capul”, a menţionat Cezar Preda. Ulterior, Preda a precizat că atunci când le-a vorbit tinerilor PDL s-a referit la Elena Udrea, relatează Mediafax. Aduce Adevarul.

„Mobilizaţi-vă să salvaţi civilizaţia voastră rurală. Ea moare de foame acum”. Civilizaţia rurală românească moare de foame acum, iar autorităţile ar trebui să se mobilizeze pentru a o salva, a declarat joi Peter Hurley, director promovare USR, în cadrul conferinţei ‘Comunitatea rurală: provocări şi oportunităţi în dezvoltarea rurală în România în perioada 2014-2020. ‘Mobilizaţi-vă să salvaţi civilizaţia voastră rurală. Ea moare de foame acum, desigur într-un mod mult mai elegant decât a mea (civilizaţia rurală irlandeză n.r.), dar până la urmă care este diferenţa? Sunteţi ca Adam şi Eva în grădina Edenului. Agricultura a rezistat ani, mii de ani, cu toate schimbările şi toate conspiraţiile imaginabile, dar are o mare slăbiciune, odată rupt lanţul nu poate fi revigorat. Ţăranul român nu vorbeşte aceeaşi limbă cu noi. Nu are bani de investit şi nici nu are încredere în noi. Nu este vorba de cuvinte aici, este vorba de grai, de o construcţie arhaică de gândire. El nu înţelege ce-i Comisia Europeană, ce e cofinanţare, ce e beneficiar’, a spus Hurley. Potrivit acestuia, ţăranul român ştie doar că nu mai are piaţă de desfacere pentru că a venit supermarketul la el acasă, că roşiile vin din Spania şi în august şi că e secetă. ‘Nu el ar trebui să înveţe limba noastră tehnocratică. Noi ar trebui să fim cei care ar trebui să construim un pod care să traverseze această distanţă dintre el şi noua structură economică. Construcţia podului a început, este foarte bine. Peste 100.000 de proiecte s-au contractat şi finanţat. Vă daţi seama cât de multă muncă este implicată în această mişcare naţională care se numeşte Programul Naţional de Dezvoltare Rurală, fiind doar unul dintre programele operaţionale. Am ajuns într-un sat la o sărbătoare religioasă de Rusalii ca să văd tradiţia ţărănească rurală românească promovată prin fonduri europene cu cap de afiş Ana Lesko şi să ascult un preot cu o orchestră populară care cântă ce bun şi gospodar este dragul nostru primar. Dacă nu ar fi tragic, ar fi comic. Civilizaţia voastră rurală merită mai mult. Am întâlnit anul acesta oameni care au reuşit să facă podul între ţăran şi piaţă’, a explicat oficialul USR. Integral in Capital.

Ştiri Europene – 14 Septembrie 2012 / 2020 : priorităţile învăţământului european

Va urez o zi buna!

Written by Theophyle

14/09/2012 la 8:11 am

83 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Bună dimineața !
  Mare dreptate are domnul Peter Hurley !
  Mă și gândesc la afişul cu Ana Lesko.
  Nu-mi place deloc ideea cu turnătorii fiscali, miroase urât !

  dictaturajustitiei

  14/09/2012 at 8:27 am

  • buna. Acum sa vezi incaierari: Ionescu o sa-l banuie pe Popescu pt. turnatorie [desi Vasilescu a facut-o]. Ne intoarcem in epoca comunista, fiecare vrajmasul celuilalt si PSD, partidul nostru drag, deasupra. ALta dovada ca o diploma de la London School of Economics nu-ti da si gandire, mai ales atunci cand ai capul imbuibat cu marxism.

   cinic

   14/09/2012 at 8:36 am

   • Eu cred ca Voinea a vazut articolul asta, dar a inteles altceva 🙂
    http://www.economist.com/blogs/schumpeter/2012/09/whistleblowing

    Apropos, stie cineva vreun caz de succes de whistleblower din Ro. E o lege in vigoare pe tema asta (avertizori se numesc in romana), dar probabil e doar pe hartie.

    Bogdan

    14/09/2012 at 10:13 am

    • la nu stiu care post de radio a intervenit in direct cineva care TRAIESTE in Suedia si zice ca nici vorba de asta. [Pending confirmation] ori Voinea aude si nu intelege (extrem de plauzibil) ori viseaza marxism pe paine (ce rude o fi avut in nomenklatura?) ori aiureaza (cine o fi medicul curant?).

     furios-si-rau

     14/09/2012 at 3:19 pm

 2. O buna dimineata tuturor 🙂

  ela

  14/09/2012 at 8:27 am

 3. Buna dimineata tuturor 🙂

  clemycali

  14/09/2012 at 8:37 am

 4. scuze pt. violenta de limbaj. Acest PORC numit DUsa, reintroduce cartea de imobil si supravegherea cetatenilor. Odata marxist, pe veci marxist. Daca mai avea careva dubii ca putoarea de comunism tasneste din PSD la fiecare miscare [plus turnatoria la fisc]. Cu PSD in frunte vom avea belele multe!

  cinic

  14/09/2012 at 8:38 am

  • Eu una te scuz pentru că între cei 4 pereți ai mei gândesc și zic la fel. Nu sunt ipocrită precum cei de la CNCD.

   dictaturajustitiei

   14/09/2012 at 8:46 am

  • Sa speram ca nu o sa-i avem in frunte!

   mar

   14/09/2012 at 8:47 am

  • salut, 🙂 nu e o idee proasta (pentru ei)
   Inca , administratorii de bloc sunt in majoritate simpatizanti USL (pot da detalii) Avand pe mana cartea de imobil au un pic de control si influenta asupra locatarilor. Robby Negoita a cistigat si prin intermediul administratorilor bloc sector 3 care au organizat ” intilnirile din parcari (destepte chestii)”

   lastnightmusic

   14/09/2012 at 8:47 am

   • Buna dimineata!
    Corect. Ideea a prins acum patru ani, cand Piedone a avut o astfel de campanie; Negoita doar a adoptat-o! Cu privire la reintroducerea cartii de imobil, ar trebui doar sa le reamintim oamenilor cati dintre administratorii de imobil(e) au facut credite pe baza datelor de acolo si au fugit cu banii. Unii platesc si acum acele credite…

    drivas

    14/09/2012 at 9:02 am

 5. Buna dimineata 🙂
  Da, exact asa s-a exprimat Peter Hurley la Conferinta Retelei Nationale de Dezvoltare Rurala. Este un irlandez care traieste de 18 ani in romania si vorbeste o romana impecabila, omul este captivat. Ieri i-a pus pe „butuci” pe cei din Minister cand a inceput sa vorbeasca, mai ales ca in sala oamenii de la firul ierbii se numarau pe degete, in schimb „floarea cea vestita a elefantilor” era pe baricade. Sper ca cei care colaboreaza cu el sa invete cate ceva ptr. ca efectiv au de invatat.
  O veste buna ptr. noi, dureroasa rau ptr. altii, fondurile destinate agriculturii nu vor mai actiona de sine stator, se va face o singura strategie nationala coordonata de Ministerul Afacerilor Europene care va gestiona toate fondurile destinate Romaniei. In plus se se va semna un Acord/Contract de parteneriat cu indicatori clari de realizat. Concluzia, s-a cam terminat cu poezia si floricelele pe campii.
  Pot sa va mai dau o veste bune, am constat ca incepe sa se ridice o masa critica din randul celor care au contact zilnic cu agricultura si dezvoltarea rurala, care stie ce spune si incet va deveni o fortza in relatia cu elefantii din Ministerul Agriculturii.

  mar

  14/09/2012 at 8:43 am

  • Ups – Romania

   mar

   14/09/2012 at 8:47 am

  • Mi-ar placea sa cred ce spui referitor la agricultura; sunt sceptic, dar recunosc ca se poate intampla si asa ceva. Depinde insa de zona…

   drivas

   14/09/2012 at 9:37 am

 6. buna dimineata !

  zigzag

  14/09/2012 at 9:01 am

 7. Buna dimineata! 🙂

  Articolul despre civilizatia rurala este absolut superb, odata la 10 ani apare asa ceva in presa!

  Cetatean

  14/09/2012 at 9:03 am

 8. buna dimineata
  aseara tirziu,zappind la teve trec pe la zeroteve si ce vad? oltchim in direct,si dd cerind pm-ului sa plateasca salariile din fondul lui de rezerva…
  solutii de viitor? n-am auzit/de fapt ,singura viabila e repornirea arpechim,dar asta nu cred ca se poate
  in rest sa vedem ce face pcc-ul cu oltchim-probabil ca ei vor ” cumpara”;de unde materie prima,de unde capital de lucru cind tot,absolut tot e gajat la banci?
  parca aud ca noul proprietar va spune” oltchim intra in conservare si vom relua productia….” dupa ceva timp,” oltchim se restructureaza” si mai apoi zeci de mii de tone de otel inox vor merge spre constanta ca fier vechi…nimic nou,aceasi reteta

  intimplator

  14/09/2012 at 9:22 am

 9. neata,

  Alianţa România Dreaptă are drept obiectiv în alegerile parlamentare obţinerea de 130 de locuri de deputaţi şi senatori.

  adica 27.60% din numarul total de 471 parlamentari.
  ambitii foarte mici, rezultatele vor fi pe masura.

  daca iti stabilesti ca obiectiv doar atit??? doar 130 locuri?
  in loc sa stabileasca ca obiectiv minim 50%….

  slaba pornire!

  skorpion

  14/09/2012 at 9:26 am

  • Salutare tie si celorlalti cititori.

   Da, mi se pare stupid, insa suspectez ca pedelistii au fost cei cu ideea (deoarece duhneste la fel ca „obiectivul” lor la locale).

   Ori, in ARD pedelistii dau tonul.

   Inca un argument in favoarea „optiunii nucleare”…

   EuCuMine

   14/09/2012 at 9:38 am

  • inca nu si-au revenit din recul 😦 dar trebuie sa-i incurajam, sa-i cultivam si sa-i repicam 😆

   maya

   14/09/2012 at 9:38 am

  • Poate e vorba de colegiile sigure, ca alea sunt bataia pestelui. La ce procente are USL s-ar putea sa fie mai mult de 471 de parlamentari, deci procentul de parlamentari ARD ar fi si mai mic. Eu oricum nu m-am lamurit: Udrea, Anastase si alte nume total discredidate (nu discut daca pe drept sau nu) mai candideaza? Cam care ar fi un colegiu sigur pentru Udrea sau Anastase?

   Bogdan

   14/09/2012 at 10:10 am

 10. Buna dimineata si buna sa va fie inima!
  😆

  Felicitari inca o data Cetatean! 😆

  Felicitari Peter Hurley! 😆

  Peter Hurley – irlandez prin nascare si maramuresean de drag
  Declaratie de dragoste pentru Romania
  „Credeti-ma, tara asta are ceva special!”
  http://www.formula-as.ro/2010/942/asul-de-inima-45/peter-hurley-irlandez-prin-nascare-si-maramuresean-de-drag-13041

  Ps: Peter Hurley ar fi o buna „achizitie” pentru opozitia/alternativa la USL! Nici acum nu am uitat/nu trebuie sa uitam suierul glontului, care ne-a trecut pe linga ureche! Sansa noastra a fost, este si va fi UE si USA!!!

  maya

  14/09/2012 at 9:34 am

 11. o stire scurta din presa
  in bucuresti 180 directori de scoli din 420 au fost schimbati…./in alba, jumatate
  motivul ” simpatiile politice”
  cea mai mare ” epurare politica” petrecuta la schimbarea unui guvern
  nici o sansa de schimbare reala in romania profunda

  intimplator

  14/09/2012 at 9:38 am

  • Semnul schimbarii?
   Momentul in care fie si un singur director/manager ce trebuie schimbat din cauza de „simpatii politice”,
   nu va fi demis, pentru ca subalternii lui il vor sustine pe motiv de competenta manageriala/profesionala!!!

   Din acel moment, restul vor prinde curaj!!!

   maya

   14/09/2012 at 9:55 am

 12. Buna dimineata tuturor!

  ovidiu

  14/09/2012 at 9:41 am

 13. in teritoriu e la fel. Basescu are dreptate: PSD e un partid primitiv care nu stie sa guverneze decat daca isi anexeaza instiututiile statului.

  @maya, buna 🙂

  Cetatean

  14/09/2012 at 9:48 am

  • PSD nu stie, n-a stiut si nici nu va sti vreodata sa guverneze. Ei stiu doar cum sa stapaneasca.

   EuCuMine

   14/09/2012 at 9:52 am

   • care partid comunist stie sa guverneze altfel decat cu hegemonia partidului? La ei orice negociere este o abdicare si atunci se pravaleste tot sistemul. Dar cum la scoala nu se studiaza istorie ci ….., nu se vorbeste despre Tattarascu, Vojtech, Groza etc, care au crezut ca pot fi altceva decat sub seaua comunista. Ca sa nu mai vorbim de L.Orban care e orbit de furie si nu vede destramarea PNL.

    cinic

    14/09/2012 at 10:04 am

  • 😆
   Servus!

   maya

   14/09/2012 at 9:56 am

   • Cetatean! 😆

    maya

    14/09/2012 at 9:57 am

 14. o zi buna tuturor!
  si Cezar ar trebui sa-si tina gura. este la fel de distructiv pentru imaginea PDL.

  Sare'n Ochi

  14/09/2012 at 9:49 am

 15. Buna ziua 🙂

  Pe Politieia Europeana – Ştiri Europene – 14 Septembrie 2012 / 2020 : priorităţile învăţământului european

  http://politeiaeuropa.wordpress.com/2012/09/14/stiri-europene-14-septembrie-2012-2020-prioritatile-invatamantului-european/

  Theophyle

  14/09/2012 at 9:49 am

  • sorry. I used by mistake a second nick name. Won’t happen again (I was mad at Riddick).

   cinic

   14/09/2012 at 3:28 pm

 16. bunä dimineatza,
  eu mä uit cu stupoare la plagiatorul Ponta, are acelas discurs ca DD
  la OTV,auzi de ciocoi si pe el……………….,tampitul mitoman nu trece nici
  un pic de educatzia datä de criminalul bolsevic ilici. este rusinos cä romania
  are premier asa un primitiv escroc, care ii face pe totzi hotzi, dar el träieste
  intr-o bandä de hotzi USL si „sä uite putzin in fam. lui.”

  partidul lui DD,a fost construit special cu sprijinul si consimtzämantul lui
  Voiculescu turnätorul, sä adune romanii cu minciuni, oameni simplii-naivi
  si sä-i ducä tot cätre USL; ASTA CA SÄ NU SE DUCÄ PE DREAPTA
  interlopul DD, este un mafiot, ce are milioane, vile ,avioane,elicoptere,
  firme si bani afare,
  o mare locatzie pt. OTV UNDE O FII PROCURATURA???????????
  lucreazä ca totzi mafiotzii prin interpusi, dar se pare a are o retzea
  spälat bani pt. totzi,vantu,voiculescu SI FETELE LUI, totzi oamenii din OTV
  sunt niste scursuri, sarlatani,etc.dl. BARBU singurul, face emisiuni unde spune ceva.

  theo- nona

  14/09/2012 at 9:54 am

 17. Diana

  14/09/2012 at 9:56 am

  • buna, Diana, eu multumesc 🙂

   stai pe faza saptamana viitoare 🙂

   Cetatean

   14/09/2012 at 9:58 am

   • buna ziua C,
    Ce se mai aude cu plangerea penala care a fost depusa de neamtu si papahagi pt plagiatul lui ponta?
    ce date/verdicte iau in considerare procurorii cand investigheaza un furt intelectual? pe deciziile CNE?
    multumesc!

    bruno

    14/09/2012 at 1:37 pm

 18. ca sa obtii sigur minim 130 de locuri in parlament, tinta trebuia sa fie 240 locuri!

  acum este vorba de o alianta, deci ambitiile ar trebui sa fie mai mari cu dorinta ferma de a prelua guvernarea in decembrie 2012. Ori cu 130 locuri – target, inteleg ca alianta nu doreste sa guverneze……

  skorpion

  14/09/2012 at 10:15 am

  • „Cunosc” pe cineva care guverneaza, dar zice ca nu are puterea (justitie + parchet) – se cheama zambil
   Lungu-i somn de frumusete este plin de cosmarul puterii!

   Banuiesc faptul ca 130 de locuri in parlament inseamna in jur de 35% pentru alianta, ceea ce totusi
   nu este putin lucru.

   In USL exista 2 partide mari + 2 mici;in ARD exista un partid mare + 2 mici;imparteala locurilor eligibile este mai dureroasa in USL!

   Important este insa faptul ca MRU/FC sa intre in parlament, dupa care………mai vedem…… 😆

   maya

   14/09/2012 at 10:31 am

 19. asearä am ascultat si väzut aperitzia lui MRU ;la digi
  ce diferentzä de atitudine, vocabular si expunere.
  l-am rugat si pe sotzl meu, sä uite un pic, a fost chiar
  f. incantat.
  MRU, este clar exponentul secolului 21, iar cei 2 primitivi
  maidanezi spune el, „se aseamänä celor din anii 70”
  cand am plecat noi,nici o evolutzie, nici o educatzie,niste stupizi.

  theo- nona

  14/09/2012 at 10:16 am

 20. Tupeu sindicalist! 😦
  Pe parcursul cercetării penale, Liviu Luca a invocat nulitatea urmăririi sale penale și a contestat toate actele procesuale care îl privesc, folosindu-se de statutul său de lider sindical și membru al „Grupului II Lucrători al Comitetului Economic și Social European“, care, susținea el, îi conferea imunitate penală, întrucât faptele pentru care era cercetat au legătură cu activitatea sindicală.
  http://www.curentul.ro/2012/index.php/2012091476713/Actualitate/Vintu-si-Luca-au-vrut-sa-scape-de-frauda-de-181-milioane-de-euro-invocand-imunitatea-sindicalistului-ca-membru-in-CES-ul-e

  maya

  14/09/2012 at 10:18 am

  • ceeeeeeee tupeu ordinar

   skorpion

   14/09/2012 at 10:20 am

   • va surprinde????
    cum ar fi ajuns unde este fara asa ceva?
    nu ma refer sa ajunga la tribunal ci la averea pe care a acumulat-o? prin hotii,tupeu si mirlanie=e caz tipic;
    ca veni vorba de averi,cind spui unui strain ca in tara asta ” saraca” in 10-15 ani s-a ajuns la averi personale de peste 100 milioane euro ,te crede la inceput nebun

    intimplator

    14/09/2012 at 10:36 am

 21. parlamentul trebuia demul dizolvat.
  este format din impostori cumpäratzi, votatzi de altzi alegätori PDL
  parlamentul a incälcat mizerabil legile, schimbat oamenii ,functziile
  dat si aprobat legi.

  acoperä puscäriasi si penali, parlamentul isi permite sä nu dea
  drumul la judecata infractorilor, Borbely, a servit „tot ” USL, cu diferite
  „servicii” au si fricä. Dobre a jucat la ordin, a mintzit la ordin.
  imunitatea parlamentarä- trebuie urgent luatä.

  apoi cum isi permite crin-cretin, sä treacä peste comisii, sä-l
  numeascä pe securist la ICR ? adicä ei au voie orce ?

  theo- nona

  14/09/2012 at 10:26 am

 22. Super articol! 😆
  Angela Tocila

  Ghişe îl găsi pe şeful său de partid într-o ipostază ciudată şi uşor ridicolă: se îmbrăcase în rochie de curtezană şi valsa prin casă cu o mască veneţiană pe faţă şi cu un evantai cu pene în mână.

  Ghişe îşi ridică sprânceana dreaptă cu arătătorul temându-se să nu fi căpătat halucinaţii de la statul în soare în faţa Cotroceniului în timp ce făcuse pe omul sandwich, protestând împotriva tiraniei băsesciene şi-a asupririi pe care o simţea tot mai acut, cu precădere când nu era invitat în studiourile televiziunilor, ai căror telespectatori semnalaseră că li se cam acrise de el şi revoluţia lui.

  – Şefu`… bâiguie el sugrumat de surpriză, ce faci şefu`? Trebuie să mergem la întâlnirea cu Comisia de la Venezia şi mata nu eşti încă îmbrăcat…
  – Dragul meu, se sclifosi Crin Antonescu, dând masca la o parte şi lăsând să se vadă fardul albastru din jurul ochilor, rujul roşu de pe buze şi o aluniţă pe care şi-o făcuse pe obrazul stâng cu dermatograful Adinei… Eu sunt gata, vreau să dăm bine în faţa Comisiei, vezi tu… le facem o primire emoţională ca la ei acasă, îi sensibilizăm şi apoi îi facem praf cu nedreptatea care ni s-a făcut. Le explicăm că au fost dezinformaţi de alde Merkel, Redding şi Băsescu, flutur un pic din gene şi gata…
  http://hydepark.ro/articol/articol/crin-antonescu-si-ioan-ghise-iau-cu-asalt-da-comisan-of-venis-1066.html

  maya

  14/09/2012 at 10:34 am

 23. Ziua buna la lumea buna! Fortza fie cu voi!

  blog de caine rau

  14/09/2012 at 10:34 am

  • let the Force be with you Mishú!

   cinic

   14/09/2012 at 3:22 pm

 24. invätzatul sä parascä si spioneze, este cea mai josnicä treabä.

  dece nu i-au de la nordici munca,curätzenia,cultura, asta sä cultive.

  theo- nona

  14/09/2012 at 10:36 am

 25. bunä Maya,
  m-am amuzat teribil, multzumesc.
  dna. Tocilä scrie f. bine.

  theo- nona

  14/09/2012 at 10:42 am

 26. Ziua buna
  Salut si marele scrib care ne informeaza punctual despre tot si toate .
  Buna ziua si doamnei Desy care e ocupata acum pina peste cap .
  Salut si catelul , unicul indiferent la tot ce se petrece in tara minunilor . 🙂

  stefan60

  14/09/2012 at 10:48 am

  • salve. Asa-i ca citatul din Einaudi e fantastic? Eu l-as propune si Forzei ca mesaj pt. IMM.

   cinic

   14/09/2012 at 3:23 pm

 27. cätzelul dnei Desy si Theo, este mai inteligent decat
  majoritatea uslinoasä.

  cand il väd pe securistul GHISE, dementul in crizä, ii
  plang pe romani si mä gandesc cä pe el trebuie sä-l
  huiduie. GHISE, este o relicvä comunistä mizerabilä, ce
  trebuie urgent sä disparä, face romania de ras.

  iar DUSA, un mare nerusinat, lasä si instigä derbedeii
  , sä facä haos pe sträzi. Dusa este un nemernic.

  iar plagiatorul Ponta ,are discurusul OTV ;”evoluiazä”

  theo- nona

  14/09/2012 at 10:58 am

 28. la OLCHIM, fac greva foamei, nu au primit salariile de luni,
  darUSL; a fäcut referendum de 30 de milioane de euro, se intanlesc
  in deltä la hotele de lux.au iachturi,vile,masini si avioane.

  cum mai pot romanii vota USL? cand sunt
  perversi ,ipocritzi si hotzi. promisiuni si minciuni, atata fac.
  IAR PLAGIATORUL PONTA, cel mai mare escroc dintre ei,
  cu cretinul – crin de manä.

  trezitzi-vä romani.

  theo- nona

  14/09/2012 at 11:05 am

  • din pacate asta e valabil pt multi, care sunt convinsi ca USL este salvarea pensiei sau salariului personal, ca le vor da sau ca se vor „descurca”, e deja mentalitate si este si bine intretinuta, si nu si-o vor schimba, vor vota in continuare usl pt ca cu altii nici nu se gandesc sa voteze. Ce se poate face este orientarea spre cei nehotarati si care sesizeaza diferentele si carora sa li se arate „altceva”

   gasca

   14/09/2012 at 11:47 am

 29. Am scris de ceva timp ca toamana se numara bobocii . In sensul ca vin vremuri grele .

  http://www.romanialibera.ro/actualitate/locale/1-000-de-angajati-ai-mechel-vor-ptotesta-fata-de-inchiderea-fabricii-ce-spune-ministrul-pop-277172.html

  Bineinteles ca PIB va creste asa cum a fost planificat . Se va centra si deficitul convenit cu FMI .
  Ca investitile se reduc si arieratele tot cresc , e pretul platit pe dorinta de a impaca capra si varza . Adica restituiri de bani la pensionati , mariri de salarii prin crestere de deficit bugetar dar important sa ajungem la alegeri cu „succese” . 🙂
  Uimitor ca nimeni nu deschide gura privind decizia de a prezenta bugetul pe 2013 doar dupa alegerile generale .
  Cine va guverna atunci va trebui sa aiba multe calmante la dispozitie . 😆

  stefan60

  14/09/2012 at 11:30 am

  • nesemnficativ. Bugetul trebuie APROBAT la Bxl in curand. Devine public imediat dupa. Va fi mutl mai auster decat cel pe 2012 si iata marea oportunitate pt.Forza Civica.

   cinic

   14/09/2012 at 3:25 pm

 30. ministrul POP, este un tampit, nu leagä o frazä ca oamenii,
  nu intzelege nimeni cand vorbeste, actzioneazä ca un cätzel
  la comandä, este desgustätor cat de primitiv .

  theo- nona

  14/09/2012 at 11:50 am

 31. iar i-au dus cu vorba pe cei dela OLTCHIM:

  dece mai cred romanii minciunile USL?????

  theo- nona

  14/09/2012 at 12:03 pm

 32. Ghise securistul nebun, trebuie internat, s-au este emblema
  PNL-lui securist si bolnav de cap , ca paiatza Crin.

  mandria securistilor liberali,iese ca päduchii in frunte.

  theo- nona

  14/09/2012 at 12:07 pm

 33. Buna ziua! 🙂

  radubotezatu

  14/09/2012 at 12:24 pm

  • buna ziua, Fie ca Forza sa fie cu tine.

   cinic

   14/09/2012 at 3:26 pm

 34. Ca o curiozitate 🙂
  Cei mai vechi parlamentari italiani si citi bani au primit ca salarii in aceasta perioada .

  http://www.ilsole24ore.com/pdf2010/SoleOnLine5/_Oggetti_Correlati/Documenti/Notizie/2012/09/guadagni-parlamentari.pdf?uuid=e2c21340-fdcb-11e1-b576-5015a320f2d8

  PS . Lista e incompleta pentru motive de spatiu . Cel mai vechi e Andreotti . Din 1945 . !!!!!!!!
  Inutil sa se calculeze cit a incasat in acesta perioada . Cifrele ar fi exceptionale tinind cont ca de 55 de ani are pe linga salariu (19.000 € net lunar) si o pensie lunara de 39.000 euro . Tot din banii contribuabililor .

  stefan60

  14/09/2012 at 12:46 pm

 35. Salut 🙂
  dl Aligica ma binedispune :
  Cand nimeni altul decat domnul Berceanu, marele architect a nenumarate proiecte politice durabile, artizan a nenumarate victorii electorale decisive, un adevarat doctrinar de substanta care in momentul in care PD a tras lozul cel mare al istoriei sale afiliindu-se popularilor europeni, se opunea umbland in brate daca nu ma insel cu ceva numit “motiunea social democrata” si scotand sunete incoerente, deci daca acest mare politician incepe sa dea lectii despre cum trebuie sa aiba loc reconstructia dreptei, si sa condame tradarea si traseismul, chiar ca avem o problema. 🙂

  lastnightmusic

  14/09/2012 at 2:02 pm

 36. @Theo, ti-am trimis un mail cu o rugaminte.
  multumesc anticipat.

  Sare'n Ochi

  14/09/2012 at 3:14 pm

  • Salut sare,
   am vazut, o sa am timp sa citesc-reactionez numai maine dupa amiaza. E tarziu?

   Theophyle

   14/09/2012 at 3:28 pm

   • 😀
    daca se poate pentru de dimineata, sa pot sa am cu ce ma alimenta?!
    (daca tot mi-ai intins un deget…)

    Sare'n Ochi

    14/09/2012 at 3:29 pm

    • Ma da rau esti 😆 Maine pe la 10! Dupa revistele presei!

     Theophyle

     14/09/2012 at 3:31 pm

     • multumesc.
      ce sa fac, nevoia invata 😀

      Sare'n Ochi

      14/09/2012 at 3:31 pm

     • multumesc!
      ce sa fac, nevoia invata 😀
      si m-am molesit dupa concediu…

      Sare'n Ochi

      14/09/2012 at 3:32 pm

 37. Bună ziua tuturor

  Îl citesc întotdeauna cu plăcere pe dl Aligică.Este obiectiv 99% din timp şi mai ştie şi să comunice cu fineţuri caragialeşti.Omul valoarează milioane pentru dreapta.Singur bate o întreagă echipă de consultanţi politici.
  Şi culmea, o face şi benevolMulţi ar trebui să-i spună, mulţumim.

  Revenind la politică, dreapta trebuie să-şi pregătească un plan B de combat politic.

  Unul în care nume ca şi Sorin Oprescu, Olguţa Vasilescu vor apărea ca actori politici de prim rang în primul plan. Zilele lui Victor Ponta sunt numărate, fără doar şi poate mai este util USL-ului până la alegeri cel mult, nu pot tergiversa la nesfârşit vulnerabilitatea majoră politică dată de plagiat. E ca şi un gaură neagră, oricât bani şi efort ar investi în imagine, pe plan extern este compromis.După, părerea mea. Vor avea nevoie de winneri, iar cele două personaje enumerate mai sus vor fi printre candidaţii ideali interni. Deoarece au capital electoral şi priză la public. Aşa că strategiile politice inevitabil ale forţelor politice de dreapta trebuie să includă date legate de aceştia. Pentru mine a fost evident încă din primăvara a anului acesta că Olguţa Vasilescu (va câştiga în Craiova) şi că Sorin Oprescu (rebrănduit) sunt lideri emergenţi.

  TD

  14/09/2012 at 3:32 pm

  • Salut TD,
   Oprescu da, probabil. Olguta Vasilescu, never!

   Theophyle

   14/09/2012 at 3:47 pm

   • k, read my lips today: Olguta va avansa..Theophyle…:)
    Şi eu as vrea să stea la Craiova 🙂 dar cam la toate analizele SNA pe care le-am făcut, mi-a ieşit cifric-betweenness centrality- că are autoritate şi influenţă în PSD. Dar, pot admite pot să mă înşel.

    TD

    14/09/2012 at 4:05 pm

 38. http://www.b1.ro/stiri/eveniment/conducerea-institutului-cultural-roman-de-la-new-york-a-demisionat-37667.html
  Un act de onoare.
  Supunerea politică a ICR-ului a dezgustat pe mulţi. Dincolo de demisie, ca act de onoare e o pierdere naţională strategia de control politic din partea USL a culturii(doar bolşevicii au aplicat metode din astea, ca fiecare să scrie şi să gândească ce vrea şeful politic, dizidenţii în opinii fiind consideraţi periculoşi). Desigur pentru USL nu e o pierdere, dar pentru România ca ţară, este. Ceva care mergea a trebuit distrus pe orgolii politice.
  Preţul…vă las pe voi să-l ghiciţi.

  TD

  14/09/2012 at 3:40 pm

  • TD,
   dar ei sunt bolsevici! Ma rog, daca vrei neo-bolsevici!

   Theophyle

   14/09/2012 at 3:48 pm

   • eu i-aş vedea o bandă de şmecheri cu comportament de Ferentari şi câţiva oameni buni rătăciţi, dar extrem de minoritari.asta este.
    Pentru ţară ar fi bine să se dea repede la o parte şi să lasă pe alţii mai pregătiţi iar între timp să-şi facă lecţiile să înveţe şi când în câţiva ani sunt pregătiţi cu alţi oameni să preia puterea. Pentru că degeaba prostesc populaţia la alegeri vor avea maxim 4 ani la putere, înainte ca populaţia să-i fugărească cu furci prin sate ca şi Liviu Pop la Oltchim.

    TD

    14/09/2012 at 4:13 pm

    • Td,
     pti sa-mi trimiti si mie cifre le respective. Sunt interesante 🙂

     Theophyle

     14/09/2012 at 4:14 pm

    • gând la gând despre şmecheri, fără să fii citit noul titlul. Pe bune. 🙂

     TD

     14/09/2012 at 4:15 pm

     • intuitie masculina 😆

      Theophyle

      14/09/2012 at 4:17 pm

 39. Salut pe toata lumea 🙂
  Postare noua!

  Theophyle

  14/09/2012 at 3:46 pm


Comentariile sunt închise.