Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

Ora de dirigenţie – România corijentă spre repetenţie

Barroso  si “Starea Uniunii”.  Astazi Preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso a tinut cel de al treilea discurs anual despre “starea Uniunii” . Parerea mea – a fost cel mai important si cel mai pragamatic discurs din toate pe care le-am citit pana astazi.

Barroso a recunoscut ca “cetăţenii se tem şi simt că modul lor de viaţă este pus în pericol. Şi asta se întâmplă pentru că nu a existat destulă fermitate în aplicarea deciziilor luate la nivel european. Ba chiar unii lideri, care au fost parte la luarea unei decizii sau alta, au fost cei care le-au subminat a doua zi”.

Îndreptarea acestei nedorite situaţii, a afirmat Jose Manuel Barroso, “înseamnă o nouă direcţie pentru Europa. Într-o lume interconectată, statele Uniunii Europene nu pot schimba de unele singure cursul evenimentelor, iar una dintre cauze este şi lipsa instrumentelor comunitare necesare pentru a face faţă acestor realităţi”.

Soluţia ar fi, a mentionat Preşedintele Comisiei Europene, este un pact care să stabilească o legătură de încredere între ţările membre. Aceasta intelegere  va duce direct la un mod de acţiune unitar, care va dovedi soliditatea Uniunii.

Din punct de vedere financiar,  Comisia Europeana va prezenta un al doilea act pentru o piaţă unică, care să permită formarea unei pieţe la nivel european. Jose Manuel Barroso a spus că miercuri Comisia face publice noi propuneri pentru un mecanism de supraveghere bancar la nivelul întregului spaţiu comunitar. Un astfel de instrument ar permite supravegherea tuturor băncilor, ceea ce înseamnă un pas important pentru o uniune bancară.

Discursul lui Barroso trasează liniile pe care Europa le va parcurge în următorii ani, într-un moment în care criza obliga la o atitudine de integrare stricta  si crearea unei Europe unita în fata efectelor  globalizării.

Doua lucruri vreau sa mentionez din acest discurs:

 1.  Prezentarea unui model de uniune care trebuie supus dezbaterii, citez: “nimeni nu va fi fortat să intre, nimeni nu va fi fortat să rămână în afară, dar viteza cu care se va face nu va fi dictată de cei mai lenti”.
 2. Tot un citat “avem nevoie să ne îndreptăm către o federatie de state. Astăzi cer o federatie de state nationale”.

Curtea Constituţională germană de la Karlsruhe. Pentru ca lucrurile sa fie bine puse la punct, Curtea Constituţională germană a autorizat astazi adoptarea de către Berlin a ultimelor mecanisme de salvare a zonei euro, înlăturând astfel o incertitudine majoră privind gestionarea crizei financiare. Cei opt judecători ai Curţii i-au dat ”undă verde” preşedintelui german, Joachim Gauck, să semneze textele de lege privind Mecanismul European de Stabilitate (MES) şi Tratatul privind Stabilitatea, Coordonarea şi Guvernanţa (TSCG) în cadrul Uniunii Economice şi Monetare. Ei au cerut, totodată, ca orice majorare a participării financiare germane la capitalul MES să fie supusă unui vot pozitiv al Parlamentului de la Berlin. (Vezi sursa)

Aceasta hotarare de fapt ii da puterile necesare Cancelarului german dna Merkel sa execute toate miscarile necesare pentru a pune in practica discursul lui Barroso.

Romania. Dupa prestatiile puse in scena de lacheii lui Voiculescu, Ponta si Antonescu, dupa toate injuriile aduse celor doi, ma refer la Barroso si Merkel  si izolarea fortata a Romaniei de centrele decizionale ale Europei cum mai pot fi acesti doi oameni in fruntea partidelor lor aflate la guvernare. Care poate viitorul unui stat care a ramas corijent la toate capitolele politice si economice? Care pot fi rezultatele si viitorul unei natiuni al carui Premier se teme  sa ajunga la Bruxelles, dupa ce a subminat prerogativele presedintelui statului, l-a demis si a condus un puci parlamentar recunoscut de toata lumea.  Care poate fi viitorul unui stat in care presa internationala de stanga cere socialistilor sa-i alunge pe pesedisti din organizatia lor, denumindu-i pe acestia “gangsteri politici”!

Romania a ramas corijenta si este pe drum spre o repetentie care poate dura decenii. Partenerii Est-Europeni ne reprosaza ca din cauza noastra pot fi inghetate fondurile si pentru ei si Bulgaria se plange ca nu va fi primita in spatiul Schenghen din cauza Romaniei.

Romanii trebuie sa hotarasca daca vor incerca sa refaca ceea ce au distrus “gangsterii politici” in patru luni sau vor suferi decenii.

P.S O prezentare buna a discursului lui Brroso si o analiza eficienta pe CdeG

164 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. 🙂

  stefan60

  12/09/2012 at 3:02 pm

 2. Unii in RO sint departe ani lumina de inteligenta minima necesara pentru a intelege ce e UE si unde se indreapta .
  Mai ales cind stai cu mana intinsa la imprumuturi anuale fara de care esti falit , e extrem de rusinos sa ai la conducere niste idioti cu diploma .

  stefan60

  12/09/2012 at 3:05 pm

  • care diplome? ca sunt false.
   iar idioti sunt ca asa sunt ei (este sufoicient sa-i vezi in poza, s-ti dai seama de gradul de infantilism in care se zbat cei doi ranjiti) – nici macar idioti utili.

   Sare'n Ochi

   12/09/2012 at 3:13 pm

   • 🙂 da, niste idioti futili…

    drivas

    12/09/2012 at 3:24 pm

   • Buna dimineata
    Sare, parerea mea este ca „diplomele de idioti” sunt pe bune 🙂

    Emil

    12/09/2012 at 4:19 pm

    • adica n-au plagiat unul de la celalalt?
     😀

     Sare'n Ochi

     12/09/2012 at 4:22 pm

    • salut, Emile
     … adica n-au plagiat unul de la celalalt?
     😀
     este impotriva firii lor…

     Sare'n Ochi

     12/09/2012 at 4:24 pm

  • europa cu doua viteze va avea de fapt TREI (adica marche-arriere unde s-a abonat Ponta).

   cinic

   12/09/2012 at 3:31 pm

   • De fapt, senzatia mea este ca EXACT asta au urmarit usLASII:
    sa nu fim acolo cand se iau deciziile. adica „peste noi” si nu „cu noi” 🙂

    Emil

    12/09/2012 at 4:24 pm

    • si bani de unde? Ca nic FMI nu mai da daca cele scrise si semnat nu se fac. Olandezul a zambit si i-a spus lui Ponta: „ioc actiune, ioc bistari”.

     cinic

     13/09/2012 at 9:20 am

 3. e clar. Daca ne bazam pe romani… am pus-o. Taica-meu imi tot reproseaza mie ca Boc i-a taiat pensia si ponta i-a dat banii inapoi. L-am intrebat unde scrie pe talonul de pensie ca Ponta i-a dat banii inapoi, vad acolo aceeasi suma, si in afara de cei 5,2% pt CASS pe care i-a platit „din cauza” lui Boc, ce alta suma i s-a taiat.
  Degeaba. Chiar si cu evidentele in fata, antena3 valoreaza mai mult. Ce spun aia acolo e lege. Realitatea e … o iluzie.
  Luni am dat 63 lei/litrul de benzina de 95. Aud ca azi s-a scumpit din nou???

  ceaikovski

  12/09/2012 at 3:10 pm

  • realitatea este iluzia in care fiecare se complace sa traiasca. cineva zicea pe acest blog (si avea dreptate) de pe Antena 3 nimeni nu se duce sa ia informatie (nici nu are ce lua), ci doar pentru a-si intari convingerile. am ajuns ca privitorii de antene sa fie ei insisi cutii de rezonanta a dezinformarii – asta cand, totusi, pe ntene nu se face decat propaganda. inseamna ca mai exista un caraus (onagre) in societatea romanaesca si pe acela inca nu l-am depistat

   Sare'n Ochi

   12/09/2012 at 3:23 pm

   • excelent spus!!
    Tin minte expresia „realitatea este iluzia in care fiecare se complace sa traiasca”.

    ceaikovski

    12/09/2012 at 3:58 pm

 4. Devine evident ca antena3 participa direct la subminarea statului si la manipulare. Chiar nu se poate face nimic???

  ceaikovski

  12/09/2012 at 3:11 pm

 5. Ponta mondialu’ e idiot: http://economie.hotnews.ro/stiri-finante_banci-13209669-victor-ponta-cerut-ministerului-finantelor-publicarea-normelor-aplicare-privind-plata-tva-incasarea-facturii.htm

  OG 15 are termen d aplicare 1 septembrie 2013!! Sau se abroga. De ce sa scoata MFP normele acum????Iata: Art. III
  Prevederile art. I se aplica incepand cu data de 1 octombrie 2013, cu urmatoarele exceptii:
  a) prevederile pct. 1-3 se aplica incepand cu data de 1 octombrie 2012;
  b) prevederile pct. 4, 5, 36, 38-45 se aplica incepand cu data intrarii in vigoare a prezentei ordonante.
  aici: http://www.dreptonline.ro/legislatie/og_15_2012_modificare_lege_571_2003_codul_fiscal.php

  ceaikovski

  12/09/2012 at 3:19 pm

  • scuze, termen de aplicare 1 oct 2013

   ceaikovski

   12/09/2012 at 3:20 pm

 6. o zi buna in continuare, azi am revenit in tara.
  in mare am mai citit, cat mi-a permis internetul.
  constat ca mare lucru nu s-a schimbat – si salut (sic!) infantilismul Prim-Plagiatorului Mitoman al Romaniei care crede ca daca chiuleste de la ora de dirigentie nu are sa ia suturi in gura-i care-i bate curul. in vacanta am avut ceva timp liber sa ma pun la punct cu niste lecturi, asa ca am sa incep un curs despre gramatica politicii (cate ceva despre dezinformare, intoxicare si publicitate politica – batranul si inegalabilul Sun Tzî sa traisc :D!) – poate reusim sa descalcim mesajul puciului parlmentar la care tocmai ce am asistat (si inca mai asistam pana ce cei care sunt vinovati nu vor fi pedepsiti exemplar).

  Sare'n Ochi

  12/09/2012 at 3:20 pm

  • Bine ai venit!!
   Te asteptam ca pe o paine calda!! 😛

   ceaikovski

   12/09/2012 at 3:21 pm

  • salut Sare’
   Bine ai venit. Sper cu puteri noi si proaspete. Aferim pentru concediu 😆

   Theophyle

   12/09/2012 at 4:38 pm

   • de departe am studiat tehnici despre realitate 😀
    asa ca sunt cu forte noi. am sa incep scriind un manifest al „breslei” catre „breasla” si catre stat care ar cam trebui sa ma apere prin mecanisme eficiente (mai ales ca platim degeaba CNA-ul) de catre unii tovarasi din „breasla”.

    Sare'n Ochi

    12/09/2012 at 4:45 pm

   • de departe am studiat tehnici despre realitate 😀
    asa ca sunt cu forte noi. am sa incep scriind un manifest al „breslei” catre „breasla” si catre stat care ar cam trebui sa ma apere prin mecanisme eficiente (mai ales ca platim degeaba CNA-ul) de catre unii tovarasi din „breasla”.

    Sare'n Ochi

    12/09/2012 at 4:46 pm

 7. Te salut, Theophyle și-ți mulțumesc de mențiune – o sa-mi permit să postez direct – apropo de analiza unei Europe unite atât politic cât și fiscal – făcută pentru cursdeguvernare.ro de Valentin Lazea, economistul-șef al BNR.
  Cred că e singurul economist-șef de bancă centrală din Europa care explică – de la zero, adică de la premisele culturale și geografice și până la Europa cu mai multe viteze și locul României în ea – către ce se îndreaptă lucrurile.
  Postez toate cele 4 linkuri – ”enjoy și dă mai departe! ” 🙂 – că ne privește în modul cel mai direct cu putință:

  http://cursdeguvernare.ro/valentin-lazea-proiectul-european-intrebari-si-posibile-raspunsuri-i.html

  http://cursdeguvernare.ro/valentin-lazea-proiectul-european-ii-de-ce-nu-ar-putea-rezista-moneda-euro-in-lipsa-unei-uniuni-politice.html

  http://cursdeguvernare.ro/valentin-lazea-proiectul-european-iii-in-ce-consta-uniunea-fiscala-europeana.html

  http://cursdeguvernare.ro/valentin-lazea-proiectul-european-iv-europa-cu-mai-multe-viteze-si-viteza-romaniei.html

  cursdeguvernare.ro

  12/09/2012 at 3:24 pm

 8. Hehe! Proteste in centrul capitalei. Cei de la Hidroconstructia protesteaza impotriva sistarii finantarii la constructiile hidrotehnice, cer locuri de munca.
  Sa vedem cum raspunde domnul Ponta.

  cedric

  12/09/2012 at 3:32 pm

 9. buna ziua
  usl a dovedit fara putinta de tagada va vrea ca romania sa nu fie in EU;
  europa a hotarit: se va lerge pe federatie de state si integrare fiscala inclusiv la NIVEL DE COLECTARE TAXE
  asta nu vrea usl

  intimplator

  12/09/2012 at 3:35 pm

 10. salut ! ” Romanii trebuie sa hotarasca daca vor incerca sa refaca ceea ce au distrus “gangsterii politici” in patru luni sau vor suferi decenii.” ca sa poata hotari ceva romanii trebuie sa vada si cealalta optiune: o miscare , un partid , cu lideri onesti si profesionisti.sa-i vada ca vorbesc la obiect si nu bat campii pe la televizor cu certuri de 2 lei. sa-i vada pe strada .si atunci cei care au minte vor sti ce sa aleaga .daca nu, vor sta in casa in ziua alegerilor si gastile din fsn vor plimba mutantii cu autobuzul si vor face concurs care fura mai mult la vot. ponta mondialu’ Demisia!. cacarau la socola.

  zigzag

  12/09/2012 at 3:40 pm

  • Vezi de ce nu s-a dus ieri la Nasul cu MN? 😛
   Avea trebuei serioase, nu sa stea la sueta cu minimalis 🙂

   ceaikovski

   12/09/2012 at 3:52 pm

 11. Ce cauta Sova, Zgonea si Corlatean in PE? Nu au voie sa intre in sala, sa adreseze vreun cuvant, deci de ce s-au dus??

  ceaikovski

  12/09/2012 at 3:51 pm

  • Salut ceaikovski 🙂
   Soldurile de vara sunt ieftine si nici cumparaturile de iarna nu-s prea scumpe. Freaca menta!

   Theophyle

   12/09/2012 at 3:53 pm

   • 🙂 Pe banii nostri sau s-au dus in delegatie?
    Sa-i ia dracu de nemernici.

    ceaikovski

    12/09/2012 at 3:59 pm

    • de cand astia fac ceva pe banii lor? :mrgreen:

     Theophyle

     12/09/2012 at 4:07 pm

   • @theophyle
    s-au terminat soldarile de vara la bruxelles/nimic ” la chilipir”
    doar pc la eur 400 -configuratie excelenta -la mediamarkt/asta e singurul ” chilipir”
    in rest,eu am mai intrebat si scris: ar trebui sa mearga acolo pe banii usl nu ai guvernului

    intimplator

    12/09/2012 at 7:16 pm

    • Draga eu stiu asta,
     dar toti pana acum, indiferent de partid au facut-o pe banii nostri 😦

     Theophyle

     12/09/2012 at 7:20 pm

     • Parca numai partidele…
      Sa-i vedeti pe aia de la consiliile locale!! Sau judetene.

      ceaikovski

      12/09/2012 at 8:56 pm

  • pai si eu am fost astavara…. ce e cu asta ? 🙂 (eu nici macar nu am incercat sa intru in sala )

   lastnightmusic

   12/09/2012 at 3:56 pm

 12. Misto. La antena 3 pe burtiera textul este : Presedinta Lituaniei critica regimul Basescu
  Saraca Dalia…..

  lastnightmusic

  12/09/2012 at 3:53 pm

 13. Buna ziua
  Universitatea Bucuresti tocmai a dat publicitatii raportul stiintific asupra tezei de doctorat a lui Ponta, elaborat de trei personalitati :”prof. dr. Simina Tanasescu – Facultatea de Drept, Universitatea din Bucuresti, prof. dr. Vlad Constantinesco – Facultatea de Drept, Universitatea din Strasbourg, conf. dr. Claudia Ghica-Lemarchand – prodecan al Facultatii de Drept, Universitatea Sorbona Paris XII.”
  Concluzia: plagiat vadit. 2450 randuri copiate din 4 surse fara indicarea autorului si fara ghilimele. Il gasiti pe HN. Eu l-am si descarcat, sa fiu sigur ca nu dispare.

  Alex

  12/09/2012 at 3:54 pm

 14. Vorbeste doamna Reding la PE

  cedric

  12/09/2012 at 4:11 pm

 15. O analiza buncica de la Stratfor postata pe Politeia Europeana. Pentru cei interesanti in geopoltica, chiar merita 🙂

  War and Bluff: Iran, Israel and the United States

  http://politeiaeuropa.wordpress.com/2012/09/12/war-and-bluff-iran-israel-and-the-united-states/

  Theophyle

  12/09/2012 at 4:36 pm

 16. Buna ziua Theophyle, buna ziua all.
  Cu tristete, observ ca vechea mea butada revine in mod serios ca singura posibilitate aplicabila 100% pentru actuala guvernare:
  Pentru integrarea rapida a Romaniei, pentru aplicarea instantanee a regulilor lumii civilizate, pentru respectarea legislatiei europene, a drepturilor omului, pentru a deveni o tara cu oarecari pretentii de prosperitate, pentru organizarea finantelor publice, pentru rapida aplicare a tuturor cerintelor UE,
  Ponta si guvernul sau vor trebui sa
  declare sus si tare
  razboi Germaniei.
  Si apoi sa predea tara.
  Grrr. Tare imi este greu sa vorbesc in termeni oarecum civilizati referindu-ma la acesti simieni….

  Lup Alb

  12/09/2012 at 4:37 pm

  • Salut Lupule 🙂
   la origine bancul era german. In anii ’50 spunea ca cel mai bun lucru pentru ei a fost ca au pierdut razboiul si au fost cuceriti de americani. Din nefericire americanii au adus si „prietenii” pe rusi, englezi si francezi. Ai sa fi foarte surprins ca rusii au fost mult mai putin urati (cu toate atrocitatile lor) decat francezi!

   Theophyle

   12/09/2012 at 4:42 pm

   • Gand la gand…. Din partea mea , pot declara razboi si Japoniei. Ba chiar ar fi mai bine. 🙂

    Lup Alb

    12/09/2012 at 4:46 pm

    • Astia? Sunt in stare doar sa dea cu piatra de dupa gard si dupa aceea sa se ascunda dupa fustele Mamei Rusii…

     drivas

     12/09/2012 at 4:51 pm

     • Si cand ma gandesc, ce miros o fi sub acele fuste….:D

      Lup Alb

      12/09/2012 at 4:59 pm

      • mai rau decat sub fustele Soricai Nicolai, care zice ea, ascunde democratia!

       cinic

       13/09/2012 at 9:21 am

 17. Ascultati discutiile din PE? Auziti cum curg atacurile la d-na Reding? O sa mai vedem noi lumina cand ne-om vedea ceafa. Nici mai mult nici mai putin Ivan a facut-o pe Reding agent electoral al lui Basescu. Doamne, mare-i gradina ta! Nimic despre schimbarea regulilor dupa ce a inceput procedura. Nimic despre minciuni. Nimic despre frauda.

  Giorgia

  12/09/2012 at 4:52 pm

  • Dar madam Cretu? Mai avea putin si-o lua de gat pe Redding! Plus cata minciuna, bai frate!!! Cica reding n-a criticat OG-urile abuzive ale guv PDL, dar s-a luat de doua biete OUG-uri ale USL…
   Pai cum poti sa compari un OG sau PUG referitor la educatie, sau transporturi, cu un OUG care REDUCE/TAIE atributii CCR-ului, sau altele de acelasi gen, date de guvernul plagiatorului Ponta?
   Cum poti compara asa ceva???? Asta a vorbit pt salariul pe care il va lua din tara, nu a convins pe nimeni din PE, dimpotriva.
   Mai rau au facut. Au vazut si aia cine e la putere in Ro, cred ca i-a luat groaza. Dar mai rau este ca socialistii si liberalii europeni au aceeasi atitudine. Spun o groaza de minciuni si sunt la fel de agresivi ca ai nostri. S-a transferat lupta politica din tara, in UE, si s-a vazut cine sunt si unii dintre socialistii europeni, liberalii.
   E grav. E rau, rau de tot.

   a mai vorbit si idiotul ala de Rudotel, ne facem de ras, cu ce europarlamentari am trimis acolo… Doamne, ai mila de noi!

   ceaikovski

   12/09/2012 at 6:23 pm

 18. Asta vroiam si eu sa zic. Acest Ivan a fost de o obraznicie fara margini fata de dna Reding. Parca s-a simtit obligat sa o jigneasca cum fac in tara cu TB.
  A ajuns pana acolo s-o faca agent electoral al lui Basescu si ca poarta jacheta portocalie ca sa arate ca sustine PDL.

  cedric

  12/09/2012 at 4:58 pm

  • si ca a creat un precedent foarte periculos in UE.
   Zau? Vivianne a zis simplu la sfarsit, ca statul de drept trebuie respectat. Nu s-a agitat, nu i s-a umflat vena la gat ca lui Ivan (ce nume predestinat 🙂 ) sau Cretu (iliescu)

   ceaikovski

   12/09/2012 at 6:27 pm

 19. Adrian Moraru spune la b1 ca atacul lui Ivan e planuit de Ponta si ca fara acordul lui, Ivan nu se putea exprima atat de mizerabil

  cedric

  12/09/2012 at 5:00 pm

  • Pai tonul este la fel de virulent ca si al lui ponta in tara. Atac la persoana, asta au exportat ei in PE. Halal educatie. Eu i-as da afara cu „mars de-aici javra!”. Este revoltator cum pot jigni oamenii pe care nici nu-i cunosc de fapt. Bine, eu inteleg ca si la PE este rafuiala intre grupuri, dar tu, psd, care esti cu muscoil, nu cu musca pe caciula, care stii bine cum si cat ai furat, cum de mai ai atata tupeu?.

   Giorgia

   12/09/2012 at 5:04 pm

   • Exact! Atac la persoana.
    Am crezut ca vor fi mai ponderati in PE, cand colo s-au dat in stamba rau de tot. E lupta grea intre PPE si socialisti si liberali. Cum naiba au virat-o liberalii europeni la socialisti? Care dintre sefii grupului liberal a incheiat alianta cu socialistii? O fi fost agent FSE? Sau sunt si aia la fel de corupti si de needucati ca mitocanii de la noi? Rusine! Diferenta de discurs intre grupuri, ca de la cer la pamant!

    ceaikovski

    12/09/2012 at 6:33 pm

    • ceaikovski,
     in Europa majoritatea liberalilor sunt de centru-stanga, In nici un caz nu reprezinta dreapta

     Theophyle

     12/09/2012 at 6:51 pm

     • Da, stiu, dar tocmai asta e misterul: liberalii sunt promotorii unei economii liberale, stat minimalist, etc. Cum se pot ei asocia cu socialistii, care au egalitarism, interventie puternica a statului in ec?
      De la ce s-or fi alaturat? Ce anume i-a determinat? Doar un calcul numeric, contrapondere la PPE??

      ceaikovski

      12/09/2012 at 8:48 pm

      • Vezi aici Ceaikovski cum stau treburile in Europa

       Theophyle

       12/09/2012 at 8:52 pm

       • Merci, Teophyle. Deci liberalii sunt cu coorul in doua luntrii 😛 Sunt atat de libertarieni, incat se pot asocia cu oricine 😛 😛
        Deci cei mai ipocriti.
        Conservatorii liberali fac parte din PPE?

        ceaikovski

        12/09/2012 at 9:00 pm

       • Si prin tzara lu’ nea Harper la fel sunt.

        anaphoricus

        13/09/2012 at 4:59 am

 20. http://www.ziare.com/europa/uniunea-europeana/romania-in-dezbaterea-pe-ponta-nu-participa-live-1189673
  trebuie sa reactualizati si vedeti ce a zis si madam Nicolai, a atacat-o si ea pe reding.
  Nerusinatii dracului! dar e bine ca isi dau arama pe fata.

  cedric

  12/09/2012 at 5:05 pm

 21. Am o propunere:
  Sa facem aici, pe Politeia, o cerere publica prin care sa cerem lui ponta sa explice cum au conturat ei INTERESUL NATIONAL. Vreau sa ne spuna cu gura lui ce vor ei de fapt. Unde sta in toate schemele lor interesul romanilor?

  Giorgia

  12/09/2012 at 5:11 pm

  • Si vad raspunsul lui Ponta: Vrrummmmm, vrummmmm, vvrrruuummmmm…..Tiiii-tiiiii-tiiiii…

   Lup Alb

   12/09/2012 at 5:15 pm

 22. Dupa cum vad ca se discuta in PE imi vine in minte un cuvant foarte sugestiv „expendable”. Am asa o presimtire ca socialistii europeni isi platesc castanele cu gura socialistilor romani. Numai ca astia romani sunt atat de prosti ca au marsata, incat nici nu realizeaza ca sunt folositi. Dupa cum au scaldat-o socialistii europeni de la inceputul crizei noastre, am motive sa cred ca dupa raportul comisiei de la Venetia vor intoarce din nou foaia si prostii nostri vor ramane „expendables”, ca si asa nu conteaza 🙂

  Giorgia

  12/09/2012 at 5:21 pm

  • scuzati greseala, am vrut sa spun „ca au marshat”

   Giorgia

   12/09/2012 at 5:26 pm

 23. van der stoep: Romania este o republica bananiera. suta la suta adevarat.de fapt nici republica nu cred ca este. mai degraba feuda impartita intre 40 de baroni locali.

  zigzag

  12/09/2012 at 5:37 pm

 24. „Watson îi atacă pe Reding şi Barroso: Ați devenit lobby-iştii lui Băsescu” – individul asta e unul din trompetistii gruparii Kondyakov.

  zigzag

  12/09/2012 at 5:40 pm

  • Ivan a atacat-o pe Reding si din cauza culorii portocalii a tunicii. A numit-o „agentul electoral al lui TB, daca ne uitam si la haina”. Categorie subumana. Astia sunt un cosmar, chiar as vrea sa ma trezesc si sa constat ca am visat urat… 😦 😦

   ceaikovski

   12/09/2012 at 8:52 pm

   • cretinism manifest, mai ales ca V.Reding e in carti pt. urmatoarea presedintie a C.E.!!!

    cinic

    13/09/2012 at 9:26 am

 25. Am urmarit la A3 dezbaterile, ca au transmis fara comentarii din studio. Dar aveau scris pe burtiera panseurile lui Watson: presedintele basescu e nelegitim, Mare bucurie pt. USLinosi!

  cedric

  12/09/2012 at 5:50 pm

 26. Buna seara!
  Ce inseamna Europa…civilizati, eleganti, chiar daca multi spuneau prostii. Noroc cu USL-istii si cu Vadim ca le-au aratat ce inseamna o tiganie politica.

  P.S. (Off-topic)
  De pe FB:
  „Urban Iulian
  Noua Republica a gresit urias, iar sincer va spun Neamtu imi pare un tip care are un singur tel PERSONAL : sa ajunga in Parlament; eu stiu ca tocmai pentru ca i s-a spus de catre Blaga ca va candida in colegiul X si el s-a gandit ca nu are sanse, face acum circul asta cu nesemnarea protocolului cu Alianta; este penibil modul in care nu au rabdare acesti tineri…asa si daca asteapta alegerile din 2016 ce ? abia are timp sa creasca sanatos si nu sa i se spuna ca a prins Parlamentul pe spinarea lui Blaga; insa uita asa isi dau arama pe fata si asta nu este rau!”

  ribelalu

  12/09/2012 at 6:02 pm

 27. Parca si aia din PDl au europarlamentari. Aia ar putea lua cuvintul sa le raspunda lui Ivan ala si lui Watson? Sau ei nu se baga ca sa nu fie acuzati ca „politizeaza” discutia?

  Aha

  12/09/2012 at 6:06 pm

  • Au avut dreptul la cuvant Macovei si Preda. Si cate 30 de secunde cei care ripostau sau interpelau.

   Giorgia

   12/09/2012 at 7:28 pm

 28. M-am gandit ca pe Ivan l-a apucat turbarea cand a vazut jacheta portocalie a doamnei Reding, asa cum il apuca furia pe taur cand vede mantia rosie.
  Au inebunit de tot si s-au facut de ras si ei dar si socialistii si liberalii europeni. Niste mincinosi toti, fara scrupule.

  cedric

  12/09/2012 at 6:07 pm

  • lui ivan , weber si shoryka li s a intors cheita de catre gruparea swoboda-watson.

   zigzag

   12/09/2012 at 6:10 pm

   • I-a montat Ponta sa faca pe vitejii, dar el a stat acasa, n-a avut curaj sa se duca si sa asculte parerile celor din PE.

    cedric

    12/09/2012 at 6:11 pm

    • Cred ca Ponta a primit un SMS: esto concediat.
     Asta gandesc dupa atacurile la adresa PDL de astazi. A folosit de cel putin 10 ori cuvantul „fanariot” cand se referea la PDL. E ofticat rau, probabil ca nici nu-l primea nimeni, dar nici n-avea ce sa caute acolo. A fost o dezbatere la care au participat europarlamentarii. El e doar un plagiator mondial.

     ceaikovski

     12/09/2012 at 6:42 pm

   • ai vazut ca swoboda nu a raspuns la intrebarea: „recunoasteti ca 7,5 mil nu sunt 50%”?
    La final, a aruncat din coltul gurii: „sunt mai mult de 3/5”.Un mare tampit si ala!!
    Nu inteleg de ce tot trageau cu cvorumul care nu exista in nicio alta tara!! Din cate am citit, exista in vreo 14 state europene, e adevarat?

    ceaikovski

    12/09/2012 at 6:40 pm

    • printre altii , nu si swoboda si watson au fost cei care au instigat si creat usl pentru a scoate din joc puterea si influenta ppe in Ro ?

     zigzag

     12/09/2012 at 7:42 pm

     • Ba da. Dar macar in PE sa se comporte civilizat. Sunt pliati pe antena3 de la noi. Au si ei falitii lor…

      ceaikovski

      12/09/2012 at 9:02 pm

 29. He he, ce tie nu-ti place altuia nu face. Da’ Ponta a uitat proverbul asta. Cica azi la guvern se vaicarea „In timp ce noi muncim si incercam sa rezolvam probeleme tarii, altii ne parasc pe la Bruxelles sau pe la Strasbourg”.
  Dar el si cu camaradul Cacarau ce faceau pe la Bruxelles prin iarna unde denuntau diverse dictaturi? Partea cu „In timp ce noi muncim” se potriveste perfect si la Ponta si la tot guvernul USL cu „in acelasi timp noi nu gindim”.

  Aha

  12/09/2012 at 6:12 pm

 30. 🙂 🙂 🙂

  Cetatean

  12/09/2012 at 6:42 pm

 31. va amintesc, asta seara la Nashul il putem vedea pe Doru Maries

  Theophyle

  12/09/2012 at 7:22 pm

 32. ” excelent” cu dezbaterile de la PE;
  o previziune pentru posteritate: a fost o sansa in anul 2012 de a fi si romania in sistemul vestic de valori;a fost irosita/cam asa se va spune peste vreo 5 ani

  intimplator

  12/09/2012 at 7:23 pm

 33. buna seara/scuze ca luat de viteza si nervi am si uitat
  mai jos ,si o confirmare a ce spuneam mai devreme despre ” planul rapid de actiune”
  mi-e teama ca vom ajunge ca-n bancul ala in care in EU vor fi numai romania,serbia,moldova si albania

  „Vreau să trag două învăţăminte. În primul rând avem nevoie de o abordare independentă a acestor probleme. Respectarea statului de drept nu are nicio legătură cu partidele aflate la putere. Justiţia trebuie să fie oarbă, trebuie să reacţioneze numai la statul de drept şi la punerea sa în pericol. Vedem că nu avem mecanisme eficiente în UE pentru a îmbunătăţi funcţionarea statului de drept mai eficient. Haideţi să fim sinceri: suntem foarte stricţi în legătură cu criteriile de la Copenhaga, cele de pre-aderare. Odată ce un stat a aderat la UE, se pare că nu mai avem niciun instrument de a verifica dacă toate aceste valori mai rămân în picioare. Procedurile de infringement sunt prea tehnice şi complicate

  intimplator

  12/09/2012 at 7:32 pm

 34. Au si inceput vuvuzelele
  „Basescu ceruta in PE”.
  „Monica Macovei acuzata de propaganda mincinoasa, in PE”

  Unde esti pdl? Unde sunt oamenii vostri care sa raspunda?

  Giorgia

  12/09/2012 at 7:41 pm

  • Oamenii PDL dorm in bocanci. Incapacitatea lor de reactie este covarsitoare.

   clemycali

   12/09/2012 at 7:43 pm

   • cred ca ne amagim cand scriem ca pedelacii dorm in bocanci sau ca nu au capacitate de reactie. daca ne uitam atent nici nu dorm si au si reactie: reactia lor e pe masura – spala putina si fug la alte partide. acum 2 zile prigoana – omul adus de craiasa cocosilor sa fie candidat pdl la primaria capitalei ( deh luptam cu hidra lui oprescu , ca sa l citez pe un stimat domn )- a dezertat, ieri inca un deputat si un senator pdl la fel. asa ca baietii au reactie , reactioneaza sa si apere averile si sa supravietuiesca in afaceri.

    zigzag

    12/09/2012 at 8:00 pm

  • pedelacii?sunt la mustarie.face cinste burta verde ca e socru mic.sau rus. altii- gen prigoana , adusi in partid de craiasa cocosilor si au luat viteza si au devenit peste noapte liberali, fani ai lui cacarau etc.

   zigzag

   12/09/2012 at 7:45 pm

   • pedelacii sunt ca amanta care te inseala saptaminal si de la care inca mai speri ceva.
    Gata zigzag nu mai spera sa te apere pdl-ul de inamici, Lupta singur !

    lastnightmusic

    12/09/2012 at 8:09 pm

    • te simti aparat de prietena lui prigoana? sau care e problema ta?

     zigzag

     12/09/2012 at 8:26 pm

     • Simplu
      Nu e problema mea , ci e problema ta spirituala:
      Te dezamagesc pedelacii ? Nu mai vota pt ei !
      Te-au inselat ? nu mai spera de la ei nimic. Parca tot iti doresti sa se indrepte . Nu o vor face. Vor fi la fel si te vor trada la fel.
      Prietena lui care prigoana ?: tanarul honorius candidat la 1 sau batrinul gunoier candidat la primarie ?

      lastnightmusic

      12/09/2012 at 8:37 pm

      • Last night, cred ca pedelacii trebuie sa reactioneze pt ca participa la polul de dreapta, pana mamii ma-sii! Pt ca sunt in opozitie! Gasim o groaza de motive pt care ar trebui sa reactioneze; macar pt a reveni la putere. Dar, asa cum banuim toti, dar nu scoatem pe hartie au facut blaturile binecunoscute, de noi toti. Asa zisa alternanta la putere: acum ne facem ca sunteti voi, apoi ne facem ca suntem noi. BLAT cu USL, asta intelegem cu totii din „lipsa de reactie a pDL”.

       ceaikovski

       12/09/2012 at 9:07 pm

       • Pai cred ca le-a iesit pe nas dreapta, Dupa reducerile de salarii la bugetari cind au fost injurati de tot poporul roman de la stanga la dreapta, si au platit toate costurile, lipsa de reactie a pdl e cred un fel de lehamite,

        lastnightmusic

        12/09/2012 at 9:16 pm

  • „Demisia lui Basescu”
   Fac greseli…de nervi…

   Giorgia

   12/09/2012 at 7:45 pm

 35. Buna seara tuturor. Uite, eu nu cred ca Ponta & comp au inteles vreodata ce inseamna izolarea Romaniei si iesirea din spatiul decizional al UE. Cred ca spera ca vor putea sa se afle intre doua luntre ptr ca nu au curajul sa ceara oficial iesirea Romaniei din UE. Barosso a spus foarte clar ca cine nu vrea sa faca parte din viitoarea constructie federala europeana este liber sa plece. Ptr USL asta este dinamita curata.

  clemycali

  12/09/2012 at 7:42 pm

  • buna seara
   mi-e teama ca e ” munitie ” pentru ei/asta vor iesirea din EU

   intimplator

   12/09/2012 at 7:44 pm

   • mai adauga : declaratie de la rusi – http://www.adevarul.ro/moldova/economie/Moldova_poate_obtine_o_reducere_de_30-_a_pretului_la_gaze-_Conditia_impusa_de_Rusia_este_renuntarea_la_Pachetul_Energetic_al_UE_0_772722912.html . santaj pe fata. iar daca oltchim ajunge pe mana unei subsidiare gazprom mai clar de atat nu poate fi. eu n am vazut pedelac pe la tv sa discute asa ceva.

    zigzag

    12/09/2012 at 7:50 pm

    • stai putin sa vezi cum apar cand ne-or cersi voturile.

     Giorgia

     12/09/2012 at 7:53 pm

   • si eu cred ca vor sa iesim din UE, ca sa fure ei mai usor si daca se poate totul.

    Giorgia

    12/09/2012 at 7:52 pm

   • Pot sa vrea iesirea din UE dar vor trebui sa si spuna oficial chestia asta, ceea ce este problematic ptr ei din punct de vedere electoral. Ptr ca vor trebui sa explice si consecintele iesirii din UE care vor fi doboratoare ptr Romania. Raman la parerea ca desi in realitate vor sa scape de obligatiile democratice pe care trebuie sa le respecte Romania fiind parte din UE, nu vor sa renunte la avantajele financiare. Moscova nu are bani sa sustina financiar un regim falimentar al Romaniei iesite din Uniunea Europeana. Si nici chinezii nu se vor baga la asa ceva.

    clemycali

    12/09/2012 at 7:55 pm

    • Logic este exact cum spuneti, dar am avut atatea actiuni absurde in ultima vreme ca nu stiu daca n-ar trebui sa suflam si-n iaurt, ca sa prevenim.

     Giorgia

     12/09/2012 at 7:58 pm

    • vedeti declaratiile ambasadorului rus in interviul dat lui cristoiu.recititi telegrama publicata in presa. kondyakovii i au promis lui ponta ca vin cu investitori si oameni de afaceri iar ponta si a luat angajamentul ca din luna iulie va face „curatenie”.

     zigzag

     12/09/2012 at 8:03 pm

     • Rusii arareori isi tin promisiunile. Asta in primul rand. In al doilea rand nu au suficienti de multi investitori ptr nevoile Romaniei ptr ca oligarhii lor au fost loviti crunt de criza economica iar cei care nu au fost loviti au fugit din Rusia ca sa nu ajunga la puscarie. Rusia nu poate compensa financiar pierderile pe care le-ar avea Romania prin iesirea din UE. Este o tara mult prea mare ptr capacitatea lor actuala.

      clemycali

      12/09/2012 at 8:10 pm

    • esti sigur ?

     mae

     12/09/2012 at 10:06 pm

   • Nici un partid in Romania nu va rezista nici 5 minute in cazul pe care il descrii. Multi spalati pe creier dar ei inteleg bine cand e vorba de buzunar

    Theophyle

    12/09/2012 at 7:56 pm

    • Exact. Si eu cred ca desi vor sa iasa din UE au facut deja sondaje si focus grupuri din care a reiesit clar ca probabil 75% din electorat se opune unei astfel de miscari.

     clemycali

     12/09/2012 at 8:03 pm

     • Clemy, iti amintesti ca pt aderarea la UE s-a votat 2 zile? I-a durut pe romani la fofez, de aderare…
      Acum poate sa-i doara, ca s-a invatat ghiortanul sa-si faca concediile prin Grecia, shoppingul pe la Milano, ma rog…

      ceaikovski

      12/09/2012 at 9:14 pm

      • Nu a fost vot ptr aderarea Romaniei la UE. A fost un referendum ptr modificarea Constitutiei asa incat sa poata avea loc aderarea la Uniunea Europeana. Negocierile de aderare s-au incheiat mai mult sau mai putin la finalul guvernarii Nastase si aderarea deplina s-a facut in timpul mandatului lui Tariceanu. Dar romanii nu s-au pronuntat niciodata direct asupra aderarri la UE. Aderarea s-a facut prin votul Parlamentului.

       clemycali

       12/09/2012 at 9:22 pm

   • Poate le-o fi suflat o viorea ca UE se duce si atunci ramane doar SUA si polul asiatic, rsia china, india.
    Am impresia ca asta spera toti si chiar fac parte din gruparile care vor „ratacirea” UE… Interesele sunt uriase.

    ceaikovski

    12/09/2012 at 9:10 pm

 36. Buna seara!
  USL a inceput campania electorala si a dat drumul la robinet: functionarii din primarii, primeau „ajutor” de hrana, haine si stres cam 400 ron/lunar prin contract colectiv de munca. Aceste drepturi au fost abrogate acum un an si jumatate din lipsa de fonduri. De luna trecuta, guvernul Ponta i-a repus in „drepturi”, si fiecare functionar a primit deja sau va primi in scurt timp acesti bani din nou!

  drivas

  12/09/2012 at 8:02 pm

  • Cum sa fie competitiv orice partid care nu pune botul la populisme inclusiv pdl-ul ? Cum pot fi competitivi daca spun ca nu dau ? Vor fi votati de max 15% Restul pun botul

   lastnightmusic

   12/09/2012 at 8:13 pm

 37. Ma uit si la Nasu si la Turcescu.

  Sfanta indignare, i-auzi ia! Mitrea este indignat ca Presedintele Lituaniei a spus politicienilor ca tre’ sa se maturizeze.

  Giorgia

  12/09/2012 at 8:10 pm

  • Mitrea ar trebui sa invete sa citeasca; iar a luat pe
   „indermnat la vot”
   si la rest INCA nu a ajuns.

   emil

   12/09/2012 at 8:29 pm

 38. Buna seara!
  Citesc pe FB niste zvonuri „blogarystice” cum ca PDL ar candida singur in alegeri. Are cineva informatii?

  ribelalu

  12/09/2012 at 8:28 pm

  • Nu cred!

   Theophyle

   12/09/2012 at 8:29 pm

  • Ca sa ia in jur de 10%? S-ar putea ca unii din partid sa se gandeasca la asta, a spus-o chiar si Radu F.Alexandru, dar am indoieli ca vor face trebusoara asta. Filialele lor cat de cat solide vor trece la PFC imediat.

   clemycali

   12/09/2012 at 8:32 pm

   • Au nevoie de 7% ca sa devina ceva. Astai 7% nu vor veni la ei nici morti. Toti il acuza pe MRU si ii sar in cap pentru traseism. Uitati-va ce a luat si de unde a luat MRU…de la liberalii nemultumiti mult mai mult decat de la PDL.. Vezi Prahova si sectorul 2 Bucuresti ca sa nu spun mai multe.

    Daca vor sau nu MRU reconstruieste ceea ce au mancat ei, prostii, adica un nou PLD

    Theophyle

    12/09/2012 at 8:38 pm

    • PLD au avut 8% in 2008, parca. Indivizi care daca vroiau, votau PD, dar nu au votat.

     Cetatean

     12/09/2012 at 8:39 pm

     • He, he, vezi ce am scris mai jos, multumes c

      Theophyle

      12/09/2012 at 8:40 pm

 39. gata, va salut ma duc la munca, sa fiti cuminti. Sper ca Cetatean o sa intre putin mai tarziu 🙂

  Theophyle

  12/09/2012 at 8:40 pm

  • Schimbul de noapte sefu ?
   E dura criza asta . 🙂

   stefan60

   12/09/2012 at 8:49 pm

   • Lasa criza ca avem balamuc de balamuc in Egipt si Libia. Parca vedeam la televizor evenimentele din 1977 de la Teheran.

    clemycali

    12/09/2012 at 8:51 pm

   • e dura criza, si din blog nu se fac bani 🙂

    Cetatean

    12/09/2012 at 8:57 pm

 40. eu sunt la PC 🙂 stau vigilent!

  Cetatean

  12/09/2012 at 8:41 pm

 41. Acuma, ca am intrat eu pe blog, sa imi fac de cap cu semnalarea unei decizii excelente a ICCJ, completul de 3:

  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-13210909-casuneanu-scapat-inchisoare-fiindca-explicat-detaliat-limbajul-disimulat-senatorului-voicu-motivarea-inaltei-curti.htm

  „Afaceristul Costel Casuneanu a scapat de inchisoare fiindca a cooperat, iar prin declaratiile complete pe care le-a dat procurorilor si judecatorilor a contribuit la aflarea adevarului si la justa solutionare a cauzei, demascand limbajul disimulat al senatorului Voicu, arata Inalta Curte, in motivarea deciziei, citata de Mediafax.

  Cetatean

  12/09/2012 at 8:47 pm

  • Daca fetele de la Completul de 5 mentin sentinta, e excelent 🙂

   Cetatean

   12/09/2012 at 8:48 pm

   • sa speram c-o vor face 😉

    mayausa

    12/09/2012 at 9:13 pm

   • Da` de ce sa o mentina? Nu pot sa fie mai catolici decat Papa si sa dea pedepse mai mari pentru cei care nu si-au recunoscut faptele?

    ribelalu

    12/09/2012 at 9:56 pm

 42. Stie cineva ceva despre procesul Voiculescu Ministerul agriculturii?
  Eu nu am gasit nimic 😦

  emil

  12/09/2012 at 9:27 pm

 43. nici eu nu am aflat nimic.

  Cetatean

  12/09/2012 at 9:34 pm

  • S-a amanat pe 8 octombrie .

   cedric

   12/09/2012 at 9:52 pm

  • Chiar nimeni nu a publicat, bag de seama.
   Credeam ca eu nu stiu sa gasesc 🙂
   Multumesc.

   emil

   12/09/2012 at 9:54 pm

 44. Ponta a incurcat-o rau de tot. Cred ca a trezit atata ura cu tertipurile lui , incat se cauta solutii radicale:
  http://www.adevarul.ro/actualitate/eveniment/Universitatea_Bucuresti_l-ar_putea_declara_pe_Ponta_persona_non_grata_0_772723022.html

  cedric

  12/09/2012 at 9:54 pm

 45. S-a lansat un nou serviciu web. Afla in timp real cand Victor Ponta sau persoana care te intereseaza este la televizor. Stii cine este in stiri numai pe glepo . com !

  Frederic

  12/09/2012 at 10:00 pm

 46. Cedric, sm citit raportul facut de comisia tehnica de 3 profesori de Drept. devastator, Ponta a copiat la fiecare pagina aproape.

  Cetatean

  12/09/2012 at 10:09 pm

  • Buna seara. PAna la urma, vad ca Boc l-a salvat pe Ponta: guvernul Boc a modificat legea, astfel incat demnitarii nu mai sunt judecati de comisiile de etica de la universitati, ci de CNE de la minister (asa zice Adevarul). Macar pentru asta si ar trebui sa nu-l mai critice pe Boc.

   mc25

   12/09/2012 at 10:29 pm

   • salut! da-mi un link, te rog, ca nu am gasit articolul. Vreau sa verific.

    Cetatean

    12/09/2012 at 10:52 pm

 47. Oameni buni, ticalosii imi rad in nas despre Talmacean, ala cu dansul. Care este treaba cu el?

  eugeni

  12/09/2012 at 10:32 pm

 48. @eugeni, Tălmăcean e un simplu membru. Nu deține nicio funcție. Și oricum, nu-i ajunge nii la degetul mic circarului-șef Mazăre.

  frei1

  12/09/2012 at 10:45 pm

  • ala e curvar cu staif.

   Cetatean

   12/09/2012 at 10:47 pm

  • In principiu cei care nu au simtul ridicolului , mai ales in public, ar trebui impuscati. Asta denota o anumita tasatura de caracter.

   eugeni

   12/09/2012 at 10:52 pm

   • a gresit si el odata. nu-l cunosc , nu stiu cu ce se ocupa dar prefer un om asa cum e el cu defecte si calitati decat un pervers parvenit precum mister plici

    zigzag

    12/09/2012 at 11:04 pm

 49. Probabil ca nu era atent, a auzit October si a zis-o: http://m.hotnews.ro/stire/13212128

  mc25

  12/09/2012 at 11:16 pm

  • da, asta e prost de bubuie!

   Cetatean

   12/09/2012 at 11:17 pm

 50. noapte buna!

  zigzag

  12/09/2012 at 11:39 pm

  • sau derutarea inamicului USL-ului aka UE, PE etc…

   noapte buna!

   skorpion

   12/09/2012 at 11:48 pm

 51. A mai fost preluata strirea?

  Cartusel

  12/09/2012 at 11:55 pm

 52. Oprescu primeste bani de la guvern, ca sa isi faca imagine buna pentru prezidentiale. http://www.evz.ro/detalii/stiri/PSD-netezete-calea-lui-Oprescu-la-prezideniale-1000532.html

  Oprescu a mai primit undă verde să construiască o nouă Sală Polivalentă pe planurile Elenei Udrea, pe un teren situat în Complexul Sportiv Naţional „Lia Manoliu”. 🙂

  lastnightmusic

  13/09/2012 at 7:17 am

 53. Buna Dimineata,
  Postare noua!

  Theophyle

  13/09/2012 at 8:00 am


Comentariile sunt închise.