Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

Revista Presei – 11 Septembrie / 4 luni de pierderi şi scandal

Bună dimineata intr-o zi de marti. Marţi vremea se va menţine frumoasă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat, cu unele intensificări în sud-vestul şi estul ţării. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 21 de grade pe litoral şi în Delta Dunării şi 31 de grade în Câmpia de Vest. Valorile minime se vor situa între 2 şi 3 grade în estul Transilvaniei şi 18 grade în Dealurile de Vest, anunţă Administraţia Naţională de Meteorologie.

La Bucureşti – Vremea se va menţine fumoasă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 25 – 26 de grade, iar cea minimă de 11 – 13 grade.

Curs valutar BNR   valabil azi: 1 EURO = 4. 4792  RON; 1 USD = 3. 5049     RON; 1 EURO = 1. 2780  USD; Francul elvetian 3. 7011    RON. Gramul de aur 195.1455     RON.

Firmele de pază caută oameni, în timp ce băncile şi retailul renunţă la personal. Firmele de pază şi companiile de resurse umane care închiriază salariaţi au fost cei mai activi angajatori în primele opt luni ale anului, în timp ce băncile, sectorul energetic şi retailul au înregistrat restructurări puternice, potrivit datelor din topul celor mai mari 300 de angajatori din 2012, furnizate de Inspecţia Muncii.
Pe segmentul servicii, efectivele celor 16 firme de pază prezente în topul angajatorilor s-au majorat în total cu aproape 2.600 de oameni în intervalul ianuarie-august 2012. Companiile de închiriere a forţei de muncă au angajat, şi ele, peste 3.700 de oameni, în timp ce alte companii de pe acelaşi segment, mai ales Poşta Română, au operat restructurări. Cele şapte sucursale şi direcţii ale Poştei Române prezente în top au redus în total personalul cu 1.763 de oameni.Tendinţe de absorbţie a forţei de muncă s-au mai înregistrat şi pe segmentele de construcţii şi telecom. În construcţii, majoritatea jucătorilor prezenţi în top au angajat oameni, cele mai active companii fiind cele specializate în construcţii hidrotehnice.Cele mai puternice restructurări s-au înregistrat în sectorul bancar, un segment de unde au plecat în total 2.158 de oameni în intervalul analizat. Următoarele domenii clasate au fost segmentele de energie şi telecomunicaţii. Aproape 2.200 de anga­jaţi au plecat din sec­torul bancar de la în­ce­putul anului, cam­pionii restruc­tu­ră­rilor fiind BCR, de unde au plecat 499 de angajaţi, şi BRD-Groupe Société Générale, de unde au plecat 388 de angajaţi. Pe de altă parte, băncile cu capital local au angajat oameni. Banca Comercială Car­pa­ti­ca şi-a majorat efectivele de angajaţi cu nouă oa­meni, în timp ce CEC Bank avea în august cu 44 de angajaţi mai mult decât la înce­putul anului.  Integral in Ziarul Financiar.

Criza politică ne împinge în rând cu Ucraina. Comisia de la Veneţia verifică respectarea statului de drept în România. O procedură similară a vizat Ungaria şi ne apropie de state precum Albania, Armenia, Azerbaidjan, Moldova sau Ucraina. Reprezentanţii Comisiei de la Veneţia vor întocmi un raport despre România, în urma unei vizite de două zile care a început ieri.„Ni s-a cerut de către secretarul general al Consiliului Europei să stabilim ceea ce s-a întâmplat recent în această ţară în privinţa respectării principiilor statului de drept şi principiilor europene”, a explicat Thomas Markert, şeful Secretariatului Comisiei de la Veneţia, într-o  întâlnire cu preşedintele Traian Băsescu. Verificările întreprinse de Comisia de la Veneţia echivalează cu plasarea României în categoria a doua din punct de vedere al democraţiei în Europa. O primă categorie ar fi a ţărilor care beneficiază de documente cu caracater neutru – de exemplu un raport despre legislaţia electorală din Norvegia. O a doua categorie, în care intră, practic, şi România, este reprezentată de ţări în cazul cărora se semnalează unele probleme – cum ar fi modificarea legii Curţii Constituţionale de către guvernul Ungariei. În alte cazuri, Comisia a acordat asistenţă pentru organizarea corectă a alegerilor – de exemplu în Albania, Armenia, Azerbaidjan, Georgia, Moldova sau Ucraina. Pentru a-şi realiza raportul, reprezentanţii Comisiei s-au întâlnit cu mai mulţi oficiali de la Bucureşti, implicaţi în evenimentele din această vară. O primă întâlnire a fost cu judecătorii Curţii Constituţionale, instituţie al cărui preşedinte, Augustin Zegrean, a sesizat Comisia în legătură cu derapajele Puterii de la Bucureşti. Integral In Adevarul.

Ce am pierdut în patru luni de guvernare USL. Toate marile promisiuni fi scale făcute la început de mandat au fost abandonate, ca şi unele investiţii, iar termenele de privatizare au fost amânate. Scăderea CAS, anunțată de guvernul Ponta, a rămas la nivel de promisiune. La început de mandat, guvernul USL a reactivat toate promisiunile făcute electoratului în ultimii ani. Analiştii considerau multe dintre ele, oricum, dificil de implementat acum, şi lansate mai degrabă din populism.Mai grav e că bilanţul primelor luni de guvernare USL a adus efecte negative pe care nimeni nu le-ar fi putut cuatifica. Bugetul Magistralei 5 de metrou a fost redus pentru acest an de la 380 de milioane de lei la jumătate. Cu un miliard de lei s-a redus şi cofinanţarea proiectelor cu fonduri externe nerambursabile postaderare. Toate acestea sunt urmarea unei rectificări bugetare în care majorarea salariilor şi restituirea CASS-ului către pensionari înseamnă cheltuieli suplimentare de aproape trei miliarde de lei de la buget, acoperite din sumele alocate iniţial la investiţii. Iunie era deadline- ul pentru vânzarea a 15% din Transgaz şi privatizarea Tarom, deadline ratat şi amânat. În aceeaşi situaţie sunt Romgaz, Hidroelectrica, Nuclearelectrica. Integral in EVZ

Sciziune totală în relaţia cu Bruxelles-ul. Crin Antonescu şi Victor Ponta nu se mai înţeleg în chestiunea atitudinii lui Jose Barroso, cu privire la acţiunile USL din această vară. Poziţiile antagonice ale celor doi aliaţi relevă o nouă realitate: politica externă a României este acum marcată nu doar de divergenţele de viziune şi atitudine dintre Guvern şi Preşedinţie, ci şi de cea din sânul majoritatăţii parlamentare. Diferenţele de ton şi de poziţionare ale celor doi nu decurg atât din convingeri, edu-caţie sau stil politic, cât, mai curând, din interesele divergente ale premierului Victor Ponta, care trebuie să îşi salveze cumva respectabilitatea în faţa Bruxelles-ului şi a liderilor occidentali dacă doreşte ca vocea sa să fie ascultată în viitor, şi ale preşedintelui PNL, Crin Antonescu, care, „retrogradat” în funcţia de parlamentar, nu are nici un motiv să menajeze sensibilităţile europene, în schimb pare să creadă că are toate motivele să îşi conserve şi chiar radicalizeze discursul antioccidental. Niciunul dintre cei doi nu pare a fi european sau prooccidental din convingere şi niciunul nu pare să înţeleagă foarte bine nici cum funcţionează Uniunea Europeană şi nici măcar democraţiile occidentale. Victor Ponta continuă să creadă, aşa cum a declarat ziarului austriac Die Presse, că percepţia dezastruoasă pe care a avut-o tentativa de lovitură de stat a USL s-a datorat unui „PR excelent” al lui Băsescu şi unuia execrabil al USL, o convingere împărtăşită şi de Antonescu, însă în forma mai extremă a „operaţiunilor organizate coordonate şi finan-ţate”. Ambii împărtăşesc o convingere veche a comuniş-tilor români, care a funcţionat drept politică de stat până la Traian Băsescu, că în relaţiile cu Vestul totul este marketing politic şi că ceea ce este cu adevărat important nu este substanţa, fapta politică, ci modul cum îţi vinzi marfa, PR-ul. Adevăratele sentimente ale lui Ponta faţă de Occident răbufnesc în atacurile pe care le-a adus jurnaliştilor celor mai importante publicaţii occidentale – The New York Times, The Washington Post, The Economist, Le Monde, Frankfurter Allgemeine Zeitung, Der Spiegel -, culminând cu acuzaţia absurdă că ar fi fost agenţi ai fostei Securităţi, şi din acest punct de vedere nu se deosebeşte cu nimic de Crin Antonescu. Integral in Romania Libera

Cum au ajuns companiile de stat cu pierderi să aibă cei mai productivi angajaţi. Cele mai valoroase companii din portofoliul statului, mai exact „giganţii” de stat cu afaceri de sute de milioane de euro responsabili pentru exploatarea şi valorificarea resurselor energetice, dar şi pentru operarea reţelei de transport din România, au peste 145.000 de angajaţi. Cu toate că multe dintre companiile de stat înregistrează anual pierderi de ordinul a zeci de milioane de euro, pierderi care sunt incluse în deficitul bugetar, evaluarea productivităţii resursei umane reprezintă o simplă cifră la sfârşitul bugetului de venituri şi cheltuieli aprobat de guvern la începutul fiecărui an. gândul vă prezintă rezultatele financiare ale celor mai mari companii de stat, prognozele privind profitul sau pierderile pe care le anticipează pentru acest an, precum şi productivitatea muncii angajaţilor din aceste companii. Angajaţii Transgaz, cea mai profitabilă companie de stat, sunt cei mai productivi, reiese din indicatorii oficiali. Pe locul doi sunt cei 24.735 de angajaţi ai CFR SA, companie care a înregistrat anul trecut pierderi de peste 167 de milioane de euro şi pentru care statul nu a găsit nicio altă soluţie de reducere a datoriilor decât anularea acestora. În aprilie, guvernul a dispus prin ordonanţă de urgenţă începerea procedurii de ştergere a unor datorii în valoare de 917 milioane de euro, prin conversia în acţiuni. Integral in Gandul.

Baronul de Argeş, căutat din nou de DNA. Biroul lui Constantin Nicolescu, preşedintele CJ Argeş,  a fost cotrobăit de anchetatori, într-un dosar de fraudă cu fonduri europene. Sediul Consiliului Judeţean Argeş a fost vizitat de procurorii DNA pentru a doua oară în acest an. Procurorii au descins ieri-dimineaţă şi au percheziţionat mai multe birouri, printre care şi cel al preşedintelui CJ, Constantin Nicolescu, cel care pe 18 mai a fost trimis în judecată de DNA, fiind acuzat că a luat fonduri Phare de aproape 900.000 de euro în baza unor acte false. Percheziţiile de ieri, efectuate de DNA – Serviciul teritorial Piteşti şi poliţişti, au avut loc în prezenţa vicepreşedintelui CJ Argeş, Florin Tecău (PSD), care a fost chemat de acasă de către anchetatori. Acuzaţiile din acest dosar privesc fraude cu fonduri europene. „Am deschis instituţia şi le-am pus la dispoziţie procurorilor tot ceea ce ni s-a cerut şi vom ajuta ancheta. Vreau să cred că nu este o răzbunare politică”, a declarat Tecău. El a precizat că preşedintele CJ Argeş, Constantin Nicolescu, este plecat în Capitală şi se va întoarce la Piteşti luni, la orele prânzului. Accesul în clădirea Consiliului Judeţean (CJ) Argeş este blocat de către lucrătorii Serviciului Judeţean de Ordine şi Paza Publică, firma care asigura ordinea în clădire şi în afara ei, iar persoanele care vor să intre în instituţie sunt sfătuite să revină. Integral in Adevarul.

USL pune presiune pe procurori. Iliescu îi înfierează pe anchetatori, Voicu vrea să-i audieze în Parlament, iar Ponta se autodenunţă la DNA. Ion Iliescu le cere socoteală procurorilor care îl anchetează pe secretarul general al PSD, Liviu Dragnea. USL pune presiune pe justiţie. Membrii Uniunii nu se împacă cu ideea anchetării fraudelor de la referendum şi au lansat ieri, pe mai multe voci, un atac împotriva procurorilor DNA. Unul dintre cei mai vehemenţi critici este preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, care a apreciat că anchetarea secretarului general al PSD, Liviu Dragnea, pe tema referendumului din 29 iulie, reprezintă „culmea cinismului”. Nici judecătorii CCR nu au scăpat de tirul acuzaţiilor fostului şef de stat, aşa cum se arată într-o postare pe blog. Iliescu: „Comportament inacceptabil” „După un act arbitrar al Curţii Constituţionale, care invalidează un referendum pe deplin valabil, comportamentul Parchetului, care anchetează cetăţeni pentru că au votat la referendum, a căpătat aspecte inacceptabile”, a scris pe blog Ion Iliescu. El a reiterat faptul că decizia PDL şi a preşedintelui Traian Băsescu de a boicota referendumul a fost un act „antidemocratic şi nelegal”, susţinând teza conform căreia populaţia cu drept de vot a României este, de fapt, de 15 milioane de locuitori. Integral in EVZ

A doua zi a celei mai mari licitatii de telefonie mobila din Romania/Pretul frecventelor unde cererea a fost mai mare decat oferta a crescut. Marti, 11 septembrie, de la ora 9:00 incepe a doua zi a celei mai mari licitatii de telefonie mobila organizata vreodata in tara, in conditiile in care cu o zi in urma cererea operatorilor a depasit oferta in cel putin una dintre categoriile de frecvente scoase la vanzare, frecvente in care se vor putea introduce inclusiv servicii 4G. Autoritatea de reglementare in comunicatii (ANCOM) a anuntat ca este nevoie de o noua serie de runde primare, ceea ce inseamna ca pretul pentru un bloc in benzile in care exista cerere excedentara a fost majorat. Daca se vor vinde toate frecventele licitate, statul ar incasa din taxele de licenta minim 700 de milioane de euro. Autoritatea de reglementare a anuntat luni organizarea unor noi runde primare in conditiile in care cererea a depasit oferta in cel putin una dintre categoriile de frecvente licitate, fara a da mai multe detalii. Ramane de vazut daca se vor vinde toate frecventele alocate.Conform informatiilor ANCOM, in cazul procedurii de selectie competitiva, in prima runda primara pretul pentru fiecare bloc din benzile scoase la licitatie este egal cu pretul de pornire pentru respectiva categorie. Fiecare ofertant este invitat sa depuna o oferta indicand numarul de blocuri din fiecare categorie pentru care doreste sa liciteze. La incheierea fiecarei runde primare se centralizeaza toate ofertele primite, iar daca in runda respectiva cererea depaseste numarul de blocuri de frecvente disponibile in una sau mai multe categorii, se organizeaza o noua runda primara. Integral la HotNews

Zeci de percheziţii în şapte judeţe, la o grupare specializată în fraude fiscale. Sunt vizaţi şi vameşi. Un număr de 32 de percheziţii au loc în judeţele Călăraşi, Constanţa, Sibiu, Prahova, Vâlcea, Giurgiu şi în Bucureşti şi Alba Iulia, pentru destructurarea unei grupări specializate în fraude fiscale şi vamale, sure judiciare afirmând că în acest caz ar fi implicaţi vameşi şi şeful Vămii Călăraşi. Potrivit unui comunicat al DIICOT, marţi dimineaţă au loc 32 de percheziţii în judeţele Călăraşi, Constanţa, Sibiu, Prahova, Vâlcea, Giurgiu şi în municipiile Bucureşti şi Alba Iulia, pentru destructurarea unei grupări specializate în fraude fiscale şi vamale, prin sustragerea de la plata taxelor, impozitelor sau accizelor aferente, prin ascunderea beneficiarilor reali ai produselor petroliere. Cele 32 de percheziţii au loc simultan. Astfel, în Călăraşi se desfăşoară 8 percheziţii, în judeţul Constanţa -12, în Bucureşti – 4, în judeţul Sibiu -3, în Prahova au loc două percheziţii, iar câte o percheziţie se desfăşoară în judeţele Vâlcea, Giurgiu şi în municipiul Alba Iulia. Conform sursei citate, urmează să fie puse în executare 13 mandate de aducere, iar persoanele vizate vor fi duse la audieri la sediul DIICOT- Biroul Teritorial Călăraşi.Mediafax.

Ştiri Europene – 11 Septembrie 2012 / Săptămână de foc pentru zona euro

Va urez o zi buna!

Written by Theophyle

11/09/2012 la 8:25 am

84 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Salut,
  Cind a aparut F civica, m-am intrebat cine va veni primul cu glumitza Civic=cinic ? CTP (cel ce vorbea si de Alianta cinica ) ? Ponta ? Chucky.?
  Nuuu….fratele. Mihai Neamtu…

  Ati vazut si chestiile cu Smarty ? Pe ce lume traieste razgiatul asta ? Cred ca nu mai am nimic de zis despre el. Am fost primul care l-a muscat aici de picior, cred ca sunt primul care il voi ignora

  lastnightmusic

  11/09/2012 at 8:38 am

  • salut. Parca era un motto in politica: nu conteaza cum se v orbeste despre tine (bine sau rau) dar sa se vorbeasca. MN si NR sunt exact in aceasta pozitie. Nemai vorbind de fenomenul absolut natural si logic prin care MRU (let the Force be with you) il eclipseaza pe MN.

   cinic

   11/09/2012 at 8:45 am

 2. buna dimineata. Trecem poate prea usor peste cele trei „amnistii”; A. iertarea functionarilor publici de returnarea banilor pt. sporuri aiuristice (de antena, de intoarcere din concediu, de..). Decizia era a Curtii de Conturi, iar amnistia costa 300 mil. euro. B. iertarea pensionarilor militari de returnarea surplusului incasat pe perioada recalcularii, cost 100 mil. ron C. iertarea celor din mass media de plata TVA pe ultimii cinci ani, cost vreo 100 mil. euro. Putoarea electorala a amnistiilor nu mai trebuie demonstrata. PS. abolirea masurii de 7/1 la bugetari arunca in aer anvelopa bugetara (desi Fl.Georgescu a anunta perfecta contradictie: anvelopa bugetara nu se modifica dar nu se fac concedieri si se maresc salariile).

  cinic

  11/09/2012 at 8:42 am

  • Buna dimineata!
   Ziaristii au luat teapa pentru ca Guvernul prin Ministerul Finantelor continua procesele impotriva lor. Acest lucru l-a „revoltat” pana si pe Ciutacu pe blogul lui (la A3 nu ; )

   ribelalu

   11/09/2012 at 9:48 am

 3. Buna dimineata 🙂

  mar

  11/09/2012 at 8:47 am

 4. O buna dimineata tuturor 🙂

  ela

  11/09/2012 at 8:51 am

 5. Buna dimineata tuturor 🙂

  clemycali

  11/09/2012 at 8:52 am

 6. Gata, au facut talaharia cu 100 de lei ptr. beneficiarii privati, au publicat Hotararea in MO si platile se vor face prin Directiile agricole, institutii fantomatice in acest moment. Pe vremuri am avut sacul de azot si cuponul, acum au introdus 100 de lei. Operatiune „curata”de atragere/mituire a bizonului. Sper sa se sesizeze UE si sa ne traga o smetie, ptr. ca se incalca oaresce directive.
  Daca esti fermier, te inregistrezi in registrul Unic si la APIA si benefeciezi de drepturi/ai obligatii.

  mar

  11/09/2012 at 8:55 am

 7. buna dimineata ! daca procurorii s-au temut sa puna presiune pe tataia ilici si sa-l aduca in fata legii acum bolsevicul isi permite sa se dea in spectacol.

  zigzag

  11/09/2012 at 8:56 am

  • Ai dreptate. Tataia Ilici tot trebuie judecat si nu doar de o instanta superioara.

   miki

   11/09/2012 at 9:23 am

 8. Bună dimineața !
  Mihai Neamțu mă enervează rău ! M-au ajuns blestemele lui lastnightmusic.

  1. Ucraina ? Cred că ai noștri sunt și proști pe deasupra, fie-mi iertată exprimarea !
  2. Dar nervii și tensiunea, în care-am stat 4 luni de zile, nu-i pune nimeni la socoteală ?
  3. Cum să se poarte la fel cei doi ? Oricum gândesc asemenea.
  4 . Cu salariile date celor din „companiile de stat cu pierderi ” m-a pierdut Boc. Bine că este prietenul Sare în concediu și nu vede comentariul.
  5.Sper ca „ Baronul de Argeş” să nu-și facă o altă operație pe cord.
  6. Cine-a stat 5 ani la ruși….
  7. Nu mă pricep.
  8. Îi eliberează pe toți judecătorii. Eu nu cred gogorița cu justiția …

  Mulțumesc Theophyle !

  dictaturajustitiei

  11/09/2012 at 9:11 am

  • Neata, Carmen
   De astazi mi-am propus sa tac despre Minusculus. Nu merita sa-i fac trafic,cu asa caracter mic si indoielnic.
   Fie-mi tacerea usoara 🙂

   ela

   11/09/2012 at 9:20 am

   • Bună !
    Ela ai dreptate ! Nu merită atenția noastră.
    Ai văzut, măcar tu, c-am avut dreptate cu „ Baronul de Argeş” ? Pe loc s-a îmbolnăvit grav !

    dictaturajustitiei

    11/09/2012 at 4:46 pm

 9. Buna dimineata tuturor! 🙂

  miki

  11/09/2012 at 9:23 am

 10. Salut pe toata lumea 🙂
  Pe Politeia Europeana – Ştiri Europene – 11 Septembrie 2012 / Săptămână de foc pentru zona euro

  http://politeiaeuropa.wordpress.com/2012/09/11/stiri-europene-11-septembrie-2012-saptamana-de-foc-pentru-zona-euro/

  Theophyle

  11/09/2012 at 9:34 am

 11. Buna dimineata si sa aveti o zi frumoasa! 🙂

  radubotezatu

  11/09/2012 at 9:48 am

  • Buna Dimineata Radu,
   Si tie o zi buna 🙂

   Theophyle

   11/09/2012 at 9:50 am

  • Fortza fie cu tine, mon fils!

   blog de caine rau

   11/09/2012 at 9:54 am

   • Let the Force be with you, Mishu! (na, ca iese si rima, daca pui accentul corect pe Mishú).

    cinic

    11/09/2012 at 11:35 am

 12. Buna dimineata,
  un articol excelent al lui Patrusca, in stilu-i binecunoscut:
  http://www.evz.ro/detalii/stiri/EDITORIALUL-EVZ-Cum-era-i-ce-a-ajuns-Crin-Antonescu-1000169.html

  Hait, ca iar chemara ambulanta la DNA pt Nicolescu! Se repeta comedia!

  cedric

  11/09/2012 at 9:51 am

 13. La b1 il arata pe targa, o fi pe moarte desi la venirea la DNA era in forma.
  Nu i-o fi rusine cu circul asta repetat? Cred ca n-are nici pe dracu si o zic fara teama ca gresesc,

  cedric

  11/09/2012 at 9:54 am

 14. Va ajunge din nou la Bradisteanu care il mai „aranjeaza” incaodata?

  cedric

  11/09/2012 at 9:55 am

  • Buna dimineata @all

   completez si eu, au intotdeauna salvarea la doi pasi, au avocatul lor (Mateut), medicul lor (Bradisteanu), au lumea lor, numai tara lor si poporul lor nu le au acesti domni „foarte bolnavi”.

   Giorgia

   11/09/2012 at 10:29 am

 15. bunä,

  uslinosii sunt niste circari mizerabili nicolescu,nästase ,voicu, etc. mincinosi
  ordinari ce tzopäiau in parlament , la PSD si alegeri in draci.
  rusine porcilor prefäcutzi.la jilava au un spital intreg. ce dobitoci prefäcutzi.

  theo- nona

  11/09/2012 at 10:03 am

 16. azi noapte Banciu a fost de milioane, i-a pus la coltz pe fätäläu si ofiterul lui,
  si teribil de frumos a vorbit de MRU:

  theo- nona

  11/09/2012 at 10:06 am

  • Da, a fost super-tare. A zis ca MN e din liga nu stiu care, iar MRU e de Liga Campionilor.

   mc25

   11/09/2012 at 12:33 pm

 17. ILIESCU , un tzombi criminal, trebuie judecat si condamnat
  nenorocitul a fäcut destule crime si räu romaniei si nu tace.

  theo- nona

  11/09/2012 at 10:08 am

 18. nea Costica se transfera din nou de la USL la FSL. Nu stiti ce e FSL? „Floreasca Social-Liberala”

  ribelalu

  11/09/2012 at 10:09 am

 19. ce ridicol este Geoanä, este prostul prostilor, se bagä in fatzä
  dä interviuri, dä sfaturi ,criticä, mare dobitoc.

  theo- nona

  11/09/2012 at 10:20 am

  • daca nu ii solicita nimeni competentele, trebuia sa o faca cineva, nu ? asa ca se baga singur in seama

   arrletty

   11/09/2012 at 12:36 pm

 20. Mihai-Răzvan Ungureanu se întâlneşte la Roma cu liderii partidului Il Popolo della Libertà şi va fi primit la Vatican

  Mihai-Răzvan Ungureanu, noul preşedinte al Forţei Civice, începe marţi, 11 septembrie 2012, un turneu european cu scopul de a dezvolta legăturile partidului său cu dreapta europeană, ca parte integrantă a demersului de aderare a formaţiunii pe care acesta o conduce la Partidul Popular European.

  În zilele de 11 şi 12 septembrie, Mihai-Răzvan Ungureanu se va afla la Roma, unde va avea o serie de întrevederi cu reprezentanţi ai partidelor de dreapta printre care Claudio Scajola, deputat şi lider al Partidului Il Popolo della Libertà, şi Giovanni Alemanno, primarul Romei.

  http://blog.iccd.ro/presedintele-fortei-civice-incepe-un-turneu-prin-marile-capitale-europene/

  Theophyle

  11/09/2012 at 10:27 am

  • buna 🙂
   Eu am preluat comunicatul din evz. Este o vesta excelenta ptr. o zi de marti,multora le-a stricat horoscopul pe ziua de azi si cafeaua le-a ramas in gat.

   mar

   11/09/2012 at 10:51 am

  • Forza MRU!

   blog de caine rau

   11/09/2012 at 10:51 am

  • Forza FC, Forza MRU!

   A A

   11/09/2012 at 2:10 pm

 21. desteaptä miscare.

  theo- nona

  11/09/2012 at 10:33 am

 22. se poate deplasa, poate avea intanliri pt. cä stie cateva limbi,
  are vocabular, cunostintze,dar tonta si cretinul, stie sä insulte.

  theo- nona

  11/09/2012 at 10:37 am

 23. dupä ce cretinul si tonta, au bäläcärit nentzii, cu sigurantzä
  asa un diplomat ca MRU; va fi f. apreciat.

  theo- nona

  11/09/2012 at 10:39 am

 24. nu mä mirä cä germania se aläturä , contra ro. si bu.

  tonta spunea-„pe nemtzi nu-i iubeste nimeni,” „nu vine merkel

  sä voteze,” cretinul- a debitat deasemeni numai läturi, cum

  sä te sustzinä cineva, pe care il scuipi?

  theo- nona

  11/09/2012 at 10:46 am

 25. cred cä presedintele Bäsescu, mai poate repara un pic din ce
  au distrus borfasii USL

  romania ar avea nevoie in viitor, un presedinte ca MRU
  ELEVAT;DIPLOMAT SI F: CULTIVAT

  presedintele Bäsescu , a väzut in el viitorul presedinte.

  theo- nona

  11/09/2012 at 10:50 am

 26. Jurnal de pe front:

  Am plans,
  Am dat cu pumnul in masa
  Am implorat
  Si am tipat

  Inutil, oamenii mei sunt ca o stanca. Ce le zice A3 este sfant si orice cedare este un sacrilegiu. Ma gandesc serios ca este o lupta peste capacitatile mele. Poate reusesc un armistitiu onorabil. Va tin la curent.
  🙂

  eugeni

  11/09/2012 at 11:01 am

  • astept cu nerabdare. Din pacate, nu am nici o idee desteapta. Succes + infinit ! (cum ziceam, speranta moare ultima)

   arrletty

   11/09/2012 at 12:39 pm

 27. Buna Dimineata tuturor …….

  Ar trebui ca cineva sa-si puna serios in protocolul ARD problema confidentialitatii unor informatii si detalii.
  Infantilismul si chilotareala unora de zilele astea nu sunt semne bune.

  Desi azi se pare ca lucrurile incep sa se calmeze, iata insa ca in avantul de a se spala pe maini de toate dejectiile aruncate in ventilator, unii mai lanseaza o fumigena micuta :

  Vlaston : „Trebuia semnat protocolul de infiintare pentru ARD cu termen de depunere la BEC 16 sept.”

  Asta in legatura cu anuntatul turneu european al lui MRU …..

  Si continua : „miercuri e programata o intalnire decisiva, urmata de semnarea protocolului. In absenta lui MRU nu stiu cum si ce va fi. E prea important protocolul sa nu fie semnat fix de presedinti.”

  Aflam, asadar, in public, niscavai detalii interne …… si o incercare de pregatire a unui eventual semi-esec …cu aruncarea in carca lui MRU a unor viitoare posibile vini ….

  grig

  11/09/2012 at 11:04 am

  • salut Grig 🙂
   1. Te anunt ca se nogiaza in fiecare zi;
   2. Tot te anunt ca NR nu poate semna nimic fara stampila de partid pe care nu o are;
   3. Vlaston vrea ca MRU sa astepte intr-o cafenea pana NR isi va rezolva problemele?
   4. Hai sa fim seriosi, cine e Vlaston?

   Theophyle

   11/09/2012 at 11:07 am

 28. Ziua buna oameni buni
  Ma bucura foarte mult ce face MRU.
  Ce se intampla la „intern”.PFC ar trebui sa fie activ si cand MRU este plecat. Nu mai este mult pana cand sunt alegerile.
  Se mai fac negocieri? Se incearca o aplanare a nervozitatii lui MN?

  eugeni

  11/09/2012 at 11:07 am

  • am primit raspunsul mai sus , mutzam :

   eugeni

   11/09/2012 at 11:11 am

 29. Surse juridice au raspandit zvonul prin targul nostru (Pitesti) ca nea Costica a „lesinat” doar cand a vazut catusele.

  ribelalu

  11/09/2012 at 11:07 am

 30. M-am uitat putin in reluare la inregistrarea emisiunii lui Banciu de aseara …. :)) ….
  Mi-i i-a trimis pe regii chilotilor fluturati la „judet” …… :)))))))))))

  grig

  11/09/2012 at 11:12 am

 31. Inginerii imobiliare/ financiare marca PSD – Sova. Si asta este sarac si cinstit, ca urice socialist rosu care se respecta si plange de mila bizonului :mrgreen:
  http://www.evz.ro/detalii/stiri/Ingineriile-imobiliare-ale-unui-ministru-din-cabinetul-Ponta-1000162.html

  mar

  11/09/2012 at 11:13 am

 32. O asemenea somitate ca Marga nu mai trebuie audiat in comisii, poate fi numit direct la conducerea ICR, ca doar parlamentul e suveran!
  http://www.hotnews.ro/stiri-politic-13201463-audierea-lui-andrei-marga-pentru-sefia-icr-amanata-senat-acesta-nu-afla-tara.htm

  mickyyy

  11/09/2012 at 11:27 am

  • L-au numit in contumacie, ca nu e in tara.

   mc25

   11/09/2012 at 12:39 pm

 33. Buna dimineata
  si
  La revedere Schengen 😦
  Sunt eu nebun sau
  astia
  (?)
  sunt niste IDIOTI?
  Eu nu am auzit NIMIC, niciodata
  despre niste discutii bilaterale Bulgaria -Romania
  pe tema asta. Ca doar suntem pusi in aceeasi oala si
  ca la „acordul global”
  platim impreuna.

  emil

  11/09/2012 at 12:10 pm

 34. Negocieri imposibile:

  – Blaga NU poate/nu e lasat/nu vrea sa renunte la „principiul” toti parlamentarii actuali ramin pe liste; nu va renunta, dar va face foarte mici concesii! Foarte mici!

  – PDL NU are un raspuns la intrebarea ce aduce in plus acestei aliante Neamtu si NR, dincolo de zarva si de un personaj imprevizibil (dar are un raspuns la intrebarea: cit de mult rau poate sa faca Neamtu/NR din afara aliantei; este adevarat, da, poate si va face (si) din afara aliantei);

  – PFC poate sa isi valorifice cartea buna pe care o are (MRU) si este singura componenta care are potential de crestere (nici, PDL, nici, NR, nici PNTCD nu au un potential de crestere in urmatoarele 3 luni, DECIT in urma erorilor facute de USL, ceea ce s-ar putea sa nu fie de ajuns);

  – PNTCD este foarte multumit doar sa intre in parlament, chiar daca are cerinte vizibil mai mari.

  Daca premisele de mai sus sint rezonabil corecte, rezulta citeva lucruri destul de clare.

  NR: 1 mandat cu sanse reale pentru Neamtu;
  PNTCD: 1-5 mandate cu sanse reale;
  PFC: singura formatiune care poate de fapt negocia, pentru ca il are pe MRU si, de asemenea, cu potential de crestere;
  PDL; celelalte mandate.

  Problema cea mai mare a NR nu este daca intra in parlament, probabil va intra, ci daca se va dizolva sau NU atunci cind cei care au dus greul vor observa ca au slujit nu o idee, ci un (singur) om.

  Problema cea mai mare a PDL este lipsa posibilitatii de negociere interna intre cei care detin puterea; nici unul din ei nu vrea/nu poate sa renunte si, daca nimeni nu va renunta/nu va fi convins, exista riscul sa se piarda mai mult decit ar pierde daca ar renunta unii dintre ei …

  Problema cea mai mare a PFC este cum sa isi foloseasca la maxim cartea pe care o are. Opinia mea este ca PFC trebuie sa faca un stil de negociere foarte agresiv, intrucit se cam stiu cartile/procentele celorlalti si nu prea pot aparea surprize. Nu e usor.

  Dan

  11/09/2012 at 12:16 pm

  • PDL nu are raspunsuri, dar le gasim la Iliescu. El are toate raspunsurile. Putine si fixe 🙂

   ceaikovski

   11/09/2012 at 4:27 pm

 35. Buna ziua 🙂
  Off topic dar nu off date – sa nu uitam, chiar daca e campanie electorala si la ei:
  http://atlasshrugs2000.typepad.com/atlas_shrugs/2012/09/911-memorial-which-cost-700-million-to-build-now-needs-1million-per-week-to-run.html

  DanSu

  11/09/2012 at 12:48 pm

  • acum pe discovery science arata cum s-au construit.

   Ovidiu

   11/09/2012 at 1:43 pm

 36. Andon – out din parlament. S-a votat in plen.

  cedric

  11/09/2012 at 12:53 pm

  • saracul Adon! :mrgreen:

   Theophyle

   11/09/2012 at 12:55 pm

  • in sfarsit!

   blog de caine rau

   11/09/2012 at 12:55 pm

   • S-a facut Mishule 🙂

    Astazi la 18:30 Pirpiliu la b1TV
    Maine la 20:00 pe RTV

    Theophyle

    11/09/2012 at 12:55 pm

  • Pentru ailalti doi, s-a votat ca nu-i dau pe mana justitiei. Dobre si celalalt. Normal nu? 😛

   PS: vezi ca a trecut tacit la senat legea de anulare a clasei zero, de anul viitor. Astia isi bat joc la maxim, de copii mai!!! Clasa zero va functiona doar anul acesta. Nu mai pun la socoteala investitiile, achizitiile, angajarile, facute pt proiectul acesta. Copiii sunt iar COBAI!
   Sa-i ia dracu de imbecili cu Androneasca aia a lor cu tot!
   Se modifica si legea educatiei si madam Abramburica isi aroga multe din vehea lege, ca fiind gaselnitele ei. Presa chiar nu spune nimic? Gata, s-a terminat cu toti?

   ceaikovski

   11/09/2012 at 4:31 pm

 37. 220 voturi PENTRU, 5 voturi IMPOTRIVA si 11 ABTINERI .
  Practic au votat si USListii, l-au suparat pe Felix.

  cedric

  11/09/2012 at 12:55 pm

 38. Cred ca a fost sacrificat pe altarul lui Borbely si Dobre care vor fi „feriti” de justitie.

  cedric

  11/09/2012 at 12:57 pm

 39. salut @all,pentru citi cand are timp sau oricine se pricepe
  Am nevoie de lamuriri pentru felul in care se aplica legea electorala in toamna pentru aliante electorale,mai precis daca un partid membru al aliantei are nevoie de 9 mandate ca sa intre in parlament sau nu,si daca nu ce se intampla daca dupa alegeri se desprinde din alianta si are mai putini de 9 parlamentari.
  Stiu doar ca legea spune ca o alianta de 4 partide are nevoie de 10% pentru a intra in parlament.
  multumesc.

  cristibucuresteanu

  11/09/2012 at 1:00 pm

 40. Of, of …altii care sunt vanduti lui Basescu 🙂 Azi este o zi superba de toamna, cu mult soare si o lumina filtrata, cat despre vesti…minunate 😀 – . Reprezentanții Comisiei au mai vrut să primească explicații și cu privire la şi impunerea unui termen de 24 de ore pentru avizul Curții în cazul suspendării lui Traian Băsescu.
  http://www.evz.ro/detalii/stiri/Declaraiile-lui-Antonescu-la-adresa-CCR-luate-la-bani-mprun-de-Comisia-de-la-Veneia-1000250.html
  Uneori si prostia este buna – Ghise l-a „turnat” pe Seful dormeo :mrgreen:

  mar

  11/09/2012 at 1:02 pm

  • Salut!
   Nu se poate!! 😛 Si Comisia de la Venetia e plina de securisti???? 😛 😛 😛

   ceaikovski

   11/09/2012 at 4:33 pm

 41. http://www.evz.ro/detalii/stiri/Renate-Weber-PNL-Comisarul-european-pe-Justiie-folosete-Romnia-drept-trambulin-de-d-10002.html
  Ce sa intelegem de aici, ca d-na Weber, campion, pe vremuri, al societatii civile in privinta respectarii drepturilor omului si al statului de drept, i se par evenimentele incepute in 3 iulie normale? Iar d-na Reding, numai din considerente electorale a criticat aceste evenimente?

  mc25

  11/09/2012 at 1:12 pm

 42. http://www.contributors.ro/reactie-rapida/apel-pentru-onoare-academica-mega-plagiatorul-ponta-nu-are-dreptul-moral-sa-patroneze-o-conferinta-a-diasporei-stiintifice-romanesti/

  Pentru informare generala:
  guvernul lui gibonus-plagiatorus plateste din taxele platite de cetatenii romani cu domiciliul in Romania (care „nu au tradat”) bilete de avion si acomodare la hotel pentru CRDS-istii care ar veni la aceasta conferinta-moft patronata de planeta maimutelor.

  Luata pe viu de la un habar-nu-are-cine-patroneaza-conferinta caruia tocmai i-am spus in ce se baga ca reputatie. S-a oprit omul sa mai vina.

  Asta in timp ce tara plange dupa resurse… 🙂 sa stau in discursul criminalilor.

  A A

  11/09/2012 at 1:56 pm

 43. buna ziua
  nu ma mai mira autismul pdl:doua subiecte cu care usl trenuia pleznit: amanarea la ” calendele cipriote” a aderarii la schengen si rata inflatiei in august;
  ” statistic” inflatia din august si iulie a ” papat” cresterea acordata bugetarilor;nu mai zic de aia 40 ron pentru pensionari
  poate FC sa atace;si pirpiliu si biris pot aborda subiectul inflatiei cu multa competenta

  intimplator

  11/09/2012 at 2:17 pm

 44. Borbely:
  „am stiut ca sunt nevinovat”
  pai a fost o JUDECATA? De catre cine?
  Aa, Parlamentul, adica poporul.
  „Deputatii au studiat dosarul”
  Cah 😦

  emil

  11/09/2012 at 2:27 pm

 45. Salut pe toata lumea 🙂
  Postare noua!

  Theophyle

  11/09/2012 at 3:36 pm

 46. Salutare Teophyle, salutare tuturor!
  Magistrala 5 de metrou avea termen de finalizare prin 2017, acum probabil va fi prin 2030… Drumul Taberei, cartier in care am locuit 30 de ani are ca iesire spre centru doar strada Razoare. Mai are o iesire catre cartierul Crangasi, Militari fiind in drum, si spre Ghencea. Acest cartier, fostul sector 7 al Capitalei este mare cat un orasel. Foarte aglomerat in prezent, devine neincapator la orele diminetii si ale dupa-amiezii, cand lumea merge/se intoarce la/de la serviciu. Numai metroul ar fi salvat cartierul de la sufocare sub trafic, zgomot, poluare. Dupa ce ca bulevadrul Dr Taberei avea 3 benzi de circulatie/sens din care de multe ori erau folosite doar doua, acum, din cauza lucrarilor la metrou a ramas cu o singura banda/sens, fapt care conduce la statul pe loc in trafic, ore intregi.
  Locuitorii acestui cartier vor fi foarte „multumiti” de taierea investitiilor de la metrou si probabil vor vota cu frenezie in toamna, Ponta si USL 😛 😛

  ceaikovski

  11/09/2012 at 4:19 pm

 47. […] sursa: Revista Presei – 11 Septembrie / 4 luni de pierderi şi scandal – Politeía Alte anunturi asemanatoareDirector nou la Grupul Şcolar Construcţii de Maşini Câmpina | Ziarul […]


Comentariile sunt închise.