Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

Revista Presei – 5 Septembrie / Pleşu: puberi şi nulităţi volubile

Bună dimineata intr-o zi de miercuri. În ţară, miercuri, vremea se va menţine frumoasă şi mai caldă decât în mod obişnuit. Cerul va fi mai mult senin, cu înnorări noaptea în regiunile vestice şi nord-vestice, unde izolat şi trecător va ploua slab. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 26 şi 34 de grade, mai scăzute pe litoral până la 24 de grade, iar cele minime între 11 şi 20 de grade, mai coborâte în depresiuni, până la 5…6 grade.

La Bucureşti, miercuri, vremea va fi în continuare frumoasă şi mai caldă decât în mod obişnuit la această dată. Cerul va fi mai mult senin şi vântul slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 31…32 de grade, iar cea minimă de 13…15 grade.

Curs valutar BNR      valabil azi: 1 EURO = 4. 4907  RON; 1 USD = 3. 5635     RON; 1 EURO = 1. 2602 USD; Francul elvetian 3. 7391 RON. Gramul de aur 193.7927     RON.

Georgescu: Eurobondurile au fost suprasubscrise la un randament de 5,15%. Ministrul de Finanţe, Florin Georgescu, a declarat marţi că a fost încheiată „cu succes” o emisiune de euro-obligaţiuni care majorează rezerva valutară a ţării cu 750 milioane euro pe şase ani, la un randament de 5,15%. „Astăzi s-a încheiat cu succes o emisiune de euro-obligaţiuni, în sumă de 750 de milioane de euro, care intră în Trezoreria Ministerului Finanţelor, care se păstrează ca şi cont la Banca Naţională, deci intră în rezerva valutară a ţării, o majorează cu această sumă, pe o durată de şase ani, la o dobândă de maximum 5,15% pe an, deci 5,10% şi 5,15% va fi dobânda care va fi anunţată în câteva ore”, a afirmat ministrul de Finanţe la Reuniunea Anuală a Diplomaţiei Române. El a susţinut că România este un stat cel puţin la fel de credibil ca în urmă cu un an, chiar dacă s-a împrumutat. „Anul trecut, nu pe 4, ci pe 6, la două zile distanţă, întâmplător, s-au emis titluri denominate în euro, s-au luat 1,5 miliarde. (…) Astăzi se oferea să se cumpere de către investitori mai mult decât 750, dar atât a fost anunţul părţii româneşti, că făcea parte dintr-un anumit program de emisiuni de titluri de stat pe pieţele externe. Deci anul trecut, în aceste zile, s-au luat 1,5 miliarde pe cinci ani, nu pe şase, cu 5,25%, care matematic e mai mare decât 5,15% pe an. S-ar putea să fie chiar sub 5,15%, în jur de 5,10%”, a explicat Georgescu. Capital.

Mihai Răzvan Ungureanu: „Antonescu vrea să atragă atenţia printr-un naţionalism de grotă.” Într-un interviu exclusiv acordat „Evenimentului zilei”, fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu spune că cei doi co- preşedinţi ai USL, Crin Antonescu şi Victor Ponta, sunt repetenţi la politică şi îi acuză că au decredibilizat România în plan extern. MRU vorbeşte şi despre despre coagularea Dreptei, admiţând că negocierile ar putea fi tensionate. Mihai Răzvan Ungureanu: Nu există nici o tensiune, cel puţin în momentul de faţă. Nu am apucat să negociem cu ceva. Singurul exerciţiu de negociere real a fost pe substanţa manifestului semnat săptămâna trecută. Uremază ca echipele de negociere să se întâlnească pe programul politic al viitoarei alianţe electorale, aceste echipe se vor întâlni în septembrie. Nimeni nu se iluzionează că ar fi nişte discuţii fără accente mai dure. Sunt patru formaţiuni politice care participă, dar sigur se găseşte o soluţie pentru fiecare. eşirea domnului Mihai Neamţu la adresa doamnei Elena Udrea ce a fost? O poziţionare înainte de negocieri? Nu aş merge până aici. Într-un singur fel mi-o pot explica, ca o expresie strict personală a domnului Neamţu. Ajută astfel de incidente în construcţia dreptei? Eu sunt de părere că moderaţia de ton şi absenţa oricărei expresii critice care nu face bine atmosferei….excesele de ton trebuie moderate. O discuţie între patru termeni diferiţi nu este o discuţie uşoară. Ce se întâmplă cu cei care pleacă din PDL şi ar veni la ICCD, cum este cazul domnului Pirpiliu?Domnul Pirpiliu este membru al ICCD, iar ca membru al unui partid poţi fi şi membru al unei organizaţii. Şi domnul Preda este şi membru al ICCD. Integral in EVZ.

Preşedintele PPE: Congresul PPE de la Bucureşti va fi găzduit de preşedintele Băsescu, de PDL şi UDMR. Preşedintele PPE, Wilfred Martens, a declarat, la Bruxelles, că cel de-al 21-lea Congres al formaţiunii, care va avea loc la Bucureşti, în octombrie, va fi găzduit de preşedintele Traian Băsescu şi de PDL şi UDMR.   Adunarea Politică a Partidului Popular European s-a reunit luni la Bruxelles, la Parlamentul European, pentru finalizarea pregătirilor pentru cel de-al 21-lea Congres al formaţiunii, care va avea loc la Bucureşti. La evenimentul de la Bruxelles au participat reprezentanţi a 73 de partide, din 40 de ţări. „PPE aşteaptă cu nerăbdare să-şi organizeze cel de-al 21-lea Congres luna viitoare în Bucureşti. Găzduit de preşedintele Băsescu şi de PDL şi UDMR, partide membre PPE, Congresul PPE va aduce în prim-plan eforturile noastre neobosite legate de abordarea provocărilor cu care se confruntă cetăţenii europeni, în perspectiva crizei economice”, a spus preşedintele PPE, Wilfried Martens. El a salutat, de asemenea, decizia privind mutarea Congresului PES de la Bucureşti la Bruxelles.  „Mai mult, salut decizia conducerii PES de a anula Congresul care urma să se desfăşoare la Bucureşti şi să îl mute la Bruxelles. Decizia PES arată clar că premierii şi liderii socialişti de partide au pus valorile europene deasupra consideraţiilor partizane”, a adăugat preşedintele PPE. Prim-vicepreşedintele PDL Cristian Preda a declarat, luni, referitor la organizarea Congresului PPE la Bucureşti, că PDL se află „într-o situaţie foarte fericită”, prin solidaritatea popularilor europeni, în timp ce PSD a fost refuzat drept gazdă a Congresului Partidului Socialist European. Integral in Gandul.

Ce-a rămas din protestele de la Universitate. La kilometrul zero al democraţiei, protestele nu mai există, dar nici nu au murit. Un grup de revoluţionari şi câţiva pensionari curioşi îşi fac veacul prin zonă. Reaprinsă de decizia Curţii Constituţionale de a invalida referendumul din 29 iulie, flacăra protestelor anti-Băsescu mai pâlpâie doar prin implicarea câtorva grupuri direct interesate şi a câtorva nostalgici care trec seară de seară prin Piaţa Universităţii, doar-doar s-o întâmplă ceva. Pe de o parte sunt plimbările la ceas de seară din jurul Palatului Cotroceni, conduse de colonelul, Mircea Dogaru şi de senatorul Ioan Ghişe, iar pe de altă parte – protestul anemic din faţa Teatrului Naţional.  La Piaţa Universităţii, locul unde la începutul acestui an s-a desfăşurat una dintre cele mai puternice mişcări de protest de după Revoluţie, au mai rămas numai câteva bannere agăţate de statuile-paiaţe din faţa teatrului şi un grup firav de revoluţionari, traşi mai la umbră şi aşezaţi pe scaune. Protestează, zic ei, pentru reintrarea în plată a indemnizaţiilor de „luptători” suspendate de Guvernul Boc în decembrie 2011. Când au auzit că suntem de la ziar, au sărit ca arşi: „Să ne dea indemnizaţiile înapoi, că avem rate la bănci şi murim de foame. Uită-te cum murim! Cartianu ăla al vostru şi cu Turcescu, ei ne-au nenorocit. Din cauza lor ne-au luat banii, că au înrăit poporul împotriva noastră, că se duc copiii la «Cartof» (n.r. – monumentul dedicat eroilor morţi la Revoluţie, situat în faţa Senatului) şi scuipă pe el”. Integral in Adevarul.

Se aprinde fitilul în PNL. Partizanii lui Călin Popescu Tăriceanu şi cei ai lui Ludovic Orban strâng rândurile în unele filiale PNL din Ardeal, încurajaţi fiind şi de ecourile eşecului USL la referendumul pentru demiterea şefului statului.  Eşecul referendumului pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu a reaprins nemulţu-mirea unora dintre liderii PNL din Ardeal. Şi asta cu atât mai mult cu cât ei văd că şansele de a obţine o victorie la scor la alegerile parlamentare sunt tot mai îndepărtate. Cele mai vizibile „mişcări de trupe” sunt în filialele în care PDL a rezistat cel mai bine şocului de la alegerile locale, iar poziţia USL este tot mai şubredă. Este vorba de Cluj, Alba şi Arad. Eşecul senatorului PNL Marius Nicoară la alegerile locale şi înfrângerea drastică de la referendum nu au rămas fără urmări. Actualul preşedinte al filialei judeţene, care este considerat un apropiat al lui Crin Antonescu, a pierdut controlul asupra organizaţiei municipale. În şedinţa de vineri a conducerii PNL, candidatul propus de preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, fostul consilier local, Manuel Chira, l-a învins pe candidatul propus de senatorul Marius Nicoară, fostul deputat Mircea Puşcă. Horea Uioreanu a avut relaţii excelente cu Călin Popescu-Tăriceanu în perioada în care acesta era premier, iar soţia lui, Elena Uioreanu, a fost consilier personal al lui Tăriceanu. În ultimele săptămâni, Horea Uioreanu şi Marius Nicoară au avut mai multe dispute, în contextul în care mulţi liberali îl acuză pe actualul preşedinte al organi-zaţiei judeţene că ar fi încheiat o înţelegere secretă cu contracandidatul lui Horea Uioreanu în alegerile pentru şefia Consiliului Judeţean, vicepreşedintele PDL Alin Tişe. O altă filială cu probleme este PNL Alba. Fostul ministru al Apărării Teodor Atanasiu este implicat într-un scandal penal legat de fraudarea referendumului. Unii lideri liberali din Alba pun problema retragerii lui Atanasiu, considerat drept omul lui Crin Antonescu, şi înlocuirea sa cu unul dintre consilierii judeţeni, care ar urma să devină preşedinte interimar al PNL Alba. „Nu am stabilit deocamdată când se va produce înlocuirea, însă s-ar putea să fie până la finele lunii septembrie”, a spus unul dintre opozanţii lui Atanasiu. Integral in Romania Libera

Voiculescu se bate cu Mazare si cu PNL pentru Transporturi. Trustul patronat de Dan Voiculescu il ataca pe un apropiat al liderilor PNL. Miza: obtinerea unor posturi cheie in Ministerul Transporturilor. Publicatiile patronate de Dan Voiculescu ataca apropiatii PNL-ului Ministerul Transporturilor, una dintre cele mai banoase institutii de stat, a devenit tinta partidelor aflate la guvernare. In timp ce PNL si-a adjudecat ministerul, in urma negocierilor purtate cu PSD si PC, liderul conservatorilor, Dan Voiculescu, vrea mai multe posturi la drumuri. In plus, Radu Mazare si-a pus om cheie in minister: Valentin Preda-fostul consilier al primarului Constantei si actual secretar de stat- despre care surse din cadrul institutiei spun ca ar conduce, de fapt, ministerul. Pe de alta parte, surse din cadrul Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) au explicat, pentru EVZ, că Dan Voiculescu vrea să-şi pună mai mulţi oameni cheie în Compania Naţională, dar şi în ministerul Transporturilor. Atât posturile TV, cât şi publicaţiile care fac parte din trustul patronat de Dan Voiculescu au început o campanie acerbă împotriva omului de afaceri Nelu Iordache, patronul firmelor Blue Air şi Romstrade, un apropiat al lui Crin Antonescu, dar şi al altor lideri liberali, printre care se numără şi Ludovic Orban, potrivit unor surse din cadrul PNL. Nelu Iordache a fost acuzat, în ultimele zile, de către publicaţia „Jurnalul Naţional”, dar şi la Antena 3, că a câştigat licitaţii cu ajutorul unor documente false. Omul de afaceri nu a putut fi contactat ieri pentru a comenta acuzaţiile aduse de publicaţiile trustului Intact..La „Transporturi”, Nelu Iordache – patronul companiei Blue Air – este o figură influentă, iar Voiculescu doreşte să schimbe acest lucru, susţin surse din cadrul Ministerului Transporturilor. Integral in EVZ

DW: Cine plateste oalele sparte de USL? Dincolo de mult asteptatele declaratii prezidentiale, care n-au adus prea multe noutati, dincolo de revelatia unui sef al statului netimorat, ramas siesi credincios, revenirea lui Traian Basescu la Cotroceni reprezinta o infrangere de proportii pentru USL si cleptocratii ei. La mijloc e insa chiar mai mult decat atat. Intrucat ceea ce s-a petrecut in ultimele luni – nu doar in zilele cuprinse intre 3 si 6 iulie – n-a fost, cum eronat s-a afirmat, o simpla „lupta pentru putere”, ci o tentativa de restauratie postcomunista prin intermediul unei lovituri de stat, revenirea la Cotroceni a lui Basescu e si altceva. E ingenuncherea provizorie, intr-o batalie fara deznodamant ireversibil, a unei retele care a preluat conducerea tarii de la regimul Ceausescu, ar fi vrut puterea absoluta si eternizarea ei la carma, chiar cu pretul renuntarii la destinul european al Romaniei. Ca atare, e o victorie categorica, dar nu definitiva, obtinuta cu masiv sprijin apusean, pentru europenismul romanesc. Acest sprijin nu l-a vizat pe Traian Băsescu personal. Indiferent de simpatia sau antipatia românilor pentru preşedintele lor ales, reînscăunarea şefului statului constituie, în mod evident, din această perspectivă, un simbol pentru restaurarea speranţelor în edificarea, în România, a statului de drept. Acest stat de drept până una alta nu există.Edificatoare, în context s-a dovedit viteza cu care USL a pus instituţiile ţării pe butuci înainte ca protestele jurnaliştilor şi un strigăt disperat al preşedintelui CCR, parvenite în occident, să alarmeze o mână de politicieni apuseni, să pună pe jar cancelariile occidentale şi să le determine să se mobilizeze. Această terifiantă uşurinţă cu care s-a dat lovitura de stat parlamentară în România este motivul izolării ţării şi al probabilei ei menţineri la distanţă, în următorul an, de spaţiul Schengen, pe drept cuvânt deplânsă de Traian Băsescu, în primul său discurs de preşedinte nesuspendat din anul de graţie 2012. Integral in Deutsche Welle.

Andrei Pleșu: Crin Antonescu, „o nulitate volubilă“.Scriitorul și eseistul Andrei Pleșu a declarat într-un interviu acordat „Revistei 22“ că Victor Ponta este un om „blocat în ultimele faze ale pubertăţii”, Crin Antonescu „este periculos” iar Dan Șova suferă de complexul inferiorității. Iată cele mai importante declarații ale lui Andrei Pleșu, din interviul acordat Rodicăi Palade. Articolul integral poate fi citit în Revista 22. Domnule, în cazul lui Victor Ponta avem de a face cu un om, care, după mine, e blocat în ultimele faze ale pubertăţii: are un fel de euforie a poziţiei în care a ajuns mai repede decât şi-a imaginat. E important: a dat mâna cu Barroso şi cu alţii, a apărut în poze prin ziare, a fost luat în serios de diverse televiziuni, drept care nu se mai poate sustrage unui copilăros zâm­bet fudul şi şmecher. Abia dacă te poţi supăra pe el. Chestia cu plagiatul m-a indispus grav, până am realizat că reacţia nonşalantă a d-lui Ponta vine din faptul că el nu înţelege, de fapt, despre ce e vorba, nu e încă familiarizat cu zona academică în ca­re enormitatea gestului lui e evidentisimă. E ino­cent. Nu pricepe că greşelile politice ale unui tânăr aspirant la carieră îi pot afecta viitorul. Nu poţi să faci tumbe tot timpul şi toată lumea să te aplaude, chiar dacă ţi se întâmplă cam des să cazi în cap. Ce fel de conducere de ţară e asta, care a decis că, din 19 milioane de români, nu merită respect decât 7,5 milioane? Ce fel de conducere de ţară e asta în care un preşedinte şi un prim-ministru îşi instigă propria populaţie la răzmeriţă? Eu n-am mai auzit aşa ceva. E un caz unic pe lume în care preşedintele unei ţări spune votanţilor lui: „protestaţi, ieşiţi în stradă” împotriva celor care au votat altfel decât voi .Vorbesc de această nulitate volubilă care se numeşte Crin Antonescu. Dar o nulitate volubilă poate să fie până la urmă strict decorativă. Integral in Adevarul

Ştiri Europene – 5 Septembrie 2012 / Sute de miliarde de care nu știe nimeni

Va urez o zi buna!

Written by Theophyle

05/09/2012 la 8:28 am

69 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. __Vali

  05/09/2012 at 8:40 am

  • multumesc, l-am bagat in articol.

   Theophyle

   05/09/2012 at 9:04 am

 2. Buna dimineata! Sa aveti o zi buna, cu solutii potrivite si inspiratie sa le transpuneti in practica!

  PNL nu e capabil sa se coaguleze pe persoane noi. Vad ca tot numai cei vechi incearca chipurile ceva. Dar vorbim de un partid care daca a acceptat ceeace s-a intamplat e deja istorie (una proasta din pacate), chiar daca se mai zbate. Pacat de cei care l-au sustinut ca electorat dur crezand in faptul ca TB a fortat alianta contra naturii si au inghitit toate prostiile.

  Georgescu se umfla in pene degeaba. Acum o fi Romania in vreun fel chiar daca s-a imprumutat. Dar la anul caderea e dubla dupa acest asa-zis mini-succes. Incearca sa ne spuna ca pacientul nu e in coma luandu-i temperatura cu mana pe frunte.

  Excelent interviul lui MRU. Exact cum mi-asi dori: Sanctionarea si critica celorlalti daca se face, sa fie prin argumente cu reflectare in ce va pati cetateanul. Arata ca stii care sunt problemele si mai si educa publicul pentru a muta atentia de la ura la solutii. In rest, moderatia sau absenta atacurilor la persoana.
  Un politician adevarat trebuie sa mentina discursul pe solutii aratand ca are priza la problemele momentului indiferent daca este la guvernare, in opozitie sau se pregateste sa intre in cursa.
  E o schimbare binevenita de directie aceasta atitudine.

  Moldoveanu

  05/09/2012 at 8:56 am

  • salut Moldi,
   adevarat! Un foarte bun interviu. Ne citim in continuare mai tarziu 🙂

   Theophyle

   05/09/2012 at 9:06 am

   • Dupa ce TB a obisnuit cetateanul cu raspunsuri la obiect si a fost o schimbare uriasa fata de Ilici, acum, cu noua directie, presiunea pe prosti va deveni mega. 😀

    Moldoveanu

    05/09/2012 at 9:14 am

    • Buna dimineata
     Mie imi place poza asta
     daca nu are prea multe „animalute”, poate se publica 🙂
     Daca are, iertare 🙂

     emil

     05/09/2012 at 10:35 am

     • Buna,
      super ilustratia 🙂

      Theophyle

      05/09/2012 at 10:42 am

 3. pe fuga din Grecia: o zi buna! si nu lasati tara pe mana prostilor!

  Sare'n Ochi

  05/09/2012 at 9:03 am

  • salut sare,
   ajuta’i pe greci cu PiB-ul ca’s mai amarati decat noi 🙂

   Theophyle

   05/09/2012 at 9:05 am

   • n-au nici o treaba. mancarea este ieftina, motorina la fel de scumpa ca la noi. cred ca-i cam doare in basca.

    Sare'n Ochi

    05/09/2012 at 9:31 am

 4. Buna dimineata

  mc25

  05/09/2012 at 9:13 am

 5. […] Dacă un patron de firmă l-ar lua pe cel mai puturos angajat, unul cu absenţe nemotivate şi conce… Numai un nebun ar putea să-şi dea afacerea pe mâna celui mai puturos angajat al său. De aici nu putem să tragem decât o concluzie: majoritatea liberalilor sunt nebuni din moment ce au dat partidul, şi se gândesc să dea şi ţara, pe mâna celui mai puturos parlamentar român. […]

  • Pai, din pacate, la noi inca se intampla asa (daca e copilul cui stim noi) si d’aia merge si economia cum merge, vorba cantecului: „tot pe loc, pe loc…”
   🙂
   PS Cred ca daca isi ia si diploma de „Bac profesional” este chiar foarte bun 🙂

   emil

   05/09/2012 at 11:06 am

  • Super 🙂
   Nu se vad insa pe blog. Le-am vazut pe Catzavencu 😆 Nu’sh ce problema ai pe blog!

   Theophyle

   05/09/2012 at 9:59 am

   • Acuma văd că se face legătura cu blogul… N-am fost atent mai devreme…

    baricada

    05/09/2012 at 10:23 am

 6. Pentru interesati,

  Ştiri Europene – 5 Septembrie 2012 / Sute de miliarde de care nu știe nimeni

  http://politeiaeuropa.wordpress.com/2012/09/05/stiri-europene-5-septembrie-2012-sute-de-miliarde-de-care-nu-stie-nimeni/

  Theophyle

  05/09/2012 at 9:56 am

 7. Reblogged this on Aron after 65.

  aronpetru

  05/09/2012 at 10:10 am

 8. Buna dimineata! 🙂

  radubotezatu

  05/09/2012 at 10:11 am

  • Buna Radu,
   sa ai si tu o zi foarte buna 🙂

   Theophyle

   05/09/2012 at 10:14 am

 9. Salutare !
  Nulitatea volubila inca mai doarme (n-o vaz pe nicaieri) ?
  Probabil ca e stors, dupa „efortul” experientei de presedinte a.i. 😆

  Tzepelica

  05/09/2012 at 10:26 am

  • salut timi 🙂
   intermarul se odihneste dupa concediul de odihna 🙂 Harnic caracter !

   Theophyle

   05/09/2012 at 10:30 am

 10. Bună dimineața !

  dada

  05/09/2012 at 10:34 am

  • Buna dimineata,
   dar suntem siguri, siguri ca e in concediu si nu in alte parti? O fi „bolnav”, si-o fi dat si el seama si uite ca al doilea neuron al natiunii l-a sfatuit sa se trateze.

   Giorgia

   05/09/2012 at 10:38 am

   • Da’ limaxul sfetnic Mihalache stim pe unde e?

    Giorgia

    05/09/2012 at 10:41 am

    • salut Giorgia,
     Ptobabil surmenat si el dupa succesul sfaturilor lui

     Theophyle

     05/09/2012 at 10:43 am

 11. Buna dada 🙂

  Theophyle

  05/09/2012 at 10:35 am

 12. Buna dimineata,
  au spus azi la b1 ca a aparut o hartie la senat, semnata de pres. senatului, CA, prin care il deleaga pe Filip sa-i tina locul in zilele de 4 si 5 sept.
  Deci maine ne va trece dorul, ar trebui sa apara!

  cedric

  05/09/2012 at 10:48 am

  • salut cedric,
   cu el sau fara el, acelasi lucru!

   Theophyle

   05/09/2012 at 10:52 am

   • Cred ca e chiar mai bine fara el! Si fara multi altii!

    cedric

    05/09/2012 at 11:04 am

  • O fi afectat și el de Boala Antenei Nebune…
   Din articolul DW:
   „Până la un punct această salutară rezistenţă e, din păcate, doar un indiciu trădând inepţia funciară a celor care au dirijat ori susţinut din umbră lovitura de stat parlamentară, gândită în laboratoarele reţelei care ar fi vrut toată puterea.”
   Se pare că Boala A.N. a afectat mai multă lume de cât a scontat voiculescu. Dezinformare superperformantă ! 🙂

   dada

   05/09/2012 at 11:05 am

 13. Traian Băsescu ar putea fi ales în conducerea PPE

  Bravo Traiane ! Nu e rau de loc pentru un fost membru PCR !! 🙂
  http://www.evz.ro/detalii/stiri/Traian-Bsescu-ar-putea-fi-ales-n-conducerea-PPE-999398.html

  lastnightmusic

  05/09/2012 at 11:07 am

 14. Cristian Burci, antreprenorul care a lansat canalul Prima TV si agentia de publicitate Graffiti BBDO, a cumparat Adevarul Holding, trust de presa fondat de Dinu Patriciu care in ultimul an si jumatate s-a confruntat cu probleme financiare grave.
  UPDATE, miercuri, 10.30: “Am semnat un Head of terms pentru preluarea Adevarul Holding”, a declarat pentru Paginademedia.ro Cristi Burci. “In zece zile, vor fi finalizate actele de preluare”, a spus viitorul proprietar al Adevarul Holding, in primul interviu acordat in aceasta calitate.

  Acordul prin care Burci va prelua in totalitate Adevarul Holding a fost incheiat miercuri la trei fara zece dimineata, dupa 20 de ore de negocieri.

  Se pare ca Patriciu e ocolit de succes in afaceri, in ultima vreme. O avea succes in dragoste!

  cedric

  05/09/2012 at 11:12 am

  • Succes in afaceri nu a avut niciodata. A avut succes in jefuirea proprietatilor statului. Dar si banii aia : de haram au venit de haram s-au dus….

   lastnightmusic

   05/09/2012 at 11:16 am

 15. AEP a trimis din nou parlamentului, proiectul privind Codul Electoral

  http://roaep.ro/ro/section.php?id=96

  Art. 22 (3) spune: „Demiterea Preşedintelui României este aprobată dacă a întrunit majoritatea voturilor valabil exprimate pe întreaga ţară ale alegătorilor români care au participat la referendum”.

  Cotidianul scrie ca daca este votat pana pe 20 septembrie se poate initia procedura de suspendare a presedintelui astfel incat referendumul de demitere sa se suprapuna cu alegerile generale.

  Adix

  05/09/2012 at 11:13 am

  • Am tot cautat in text dar, nu am gasit modul in care se CONSTITUIE
   Registrul Electoral!
   Imi pare un „amanunt” esential 🙂

   emil

   05/09/2012 at 12:09 pm

 16. buna dimineata ! 7,4 milioane de romani l-au declarat pierdut pe krin-laden. 11 milioane l-au declarat nul de la inceput. cacarau .., iesi din grota ca te cauta felix !

  zigzag

  05/09/2012 at 11:34 am

 17. Buna ziua!
  Atat partidele de la putere cat si cele din opozitie anunta pe diferite surse ca actualii parlamentari vor candida in aceleasi colegii. Intrucat majoritatea au „masini de vot” foarte bine puse la punct, inseamna ca mult asteptata schimbare a clasei politice nu va avea loc. Cred ca 75% din actualii parlamentari vor fi gasiti si in viitoarea legislatura, exceptiile fiind parlamentarii gen Nastase, Voicu, Andon(?), Ridzi, Pasat samd.
  Din acest motiv exista riscul ca unul cum a fost Ionut Popescu sa ramana din nou pe dinafara intrucat se va lupta cu „masina” de vot a USL, iar anonimi PDL-isti sa ajunga din nou in parlament pentru ca si la USL „banca de rezerve” este extrem de slaba valoric.
  Sa ne amintim cateva dispute din trecut:
  – Crin Antonescu-Ionut Popescu – castigator la „masa verde” Antonescu pentru ca disputa a fost echilibrata fata de alte colegii. Ionut Popescu a invins dar alti colegi au avut golaverajul mai bun.
  – Elena Udrea – Luminita Anghel
  – Teo – Ghervasiuc
  – Radu Stroe – Prigoana jr.
  Se vede de departe ce fel de oameni candideaza si asta este si motivul pentru care partidele nu doresc micsorarea numarului de parlamentari: nimicurile astea pot fi corupte de o forta politica sau alta foarte usor.

  ribelalu

  05/09/2012 at 11:45 am

 18. Ponta iar vorbeste prostii! A vorbit acum la inceputul sedintei de guvern. Printre altele a rugat-o pe madam Pivniceru sa puna CSM sa ia masuri impotriva celor care trimit mailuri pentru a muta dosare la procurori.
  A mai zis ca a avut mari bucurii ieri de la Finante asa ca n-a raspuns provocarilor (se intelege celor lansate de TB). A explicat de ce a oprit lucrarile la metrou (prostii), a vorbit de datoria lasata de guvernele anterioare etc.
  Este inspaimantator de superficial si mahalagiu!

  cedric

  05/09/2012 at 11:52 am

  • Pmta vorbeste NUMAI prosti, majoritatea timpului :mrgreen:

   Theophyle

   05/09/2012 at 12:36 pm

 19. Buna ziua 🙂

  mar

  05/09/2012 at 12:06 pm

  • buna ziua mar 🙂

   Theophyle

   05/09/2012 at 12:33 pm

 20. Astia sunt pusi sa cistige alegerile- Dupa aia dumnezeu cu mila:
  1 Dau inapoi alocatiile celor ce nu au platit impozite, pentru o perioada de gratie de 6 luni…. adica pina dupa alegeri, si analizeaza alocatiile retrase ca fiind frauduloase. Pe cine crezi ca vor vota plescarii ???
  2 Au tras bani pentru pomeni de la linia de metrou DrTaberei -Universitate, lasind bani ca sa se tiriie santierul anul asta , pina la alegeri. Oricum vor sa treaca metroul tot la Oprescu. Dupa aia tot Dumnezeu cu mila.
  ….

  lastnightmusic

  05/09/2012 at 12:22 pm

  • Salut 🙂
   Cu toate astea scad in sondaje! Chiar in sondajele lor

   Theophyle

   05/09/2012 at 12:37 pm

   • Salut Theophyle,
    DA!Putem conta, pe un efect pervers: Voteaza pentru ei beneficiarii de alocatii ilegale, dar cei ce vor vota impotriva adica cei ce nu vad cu ochi buni ca banii din impozite sa fie aruncati in alocatii& pomeni sa fie mai multi .
    Deci sold negativ la sondaje 🙂

    lastnightmusic

    05/09/2012 at 1:03 pm

  • „Pe cine crezi ca vor vota plescarii ???”
   Doar o chestie de echilibru:
   cei care „platesc” pentru aia numiti de tine, vor vota contra; zic si eu 🙂

   emil

   05/09/2012 at 1:06 pm

  • Ce ma bucur! cand il intrebau ziaristii daca a fost chemat la DNA raspundea cu obraznicie ca daca va fi chemat se va duce. As vrea sa se duca si sa nu se mai intoarca!

   cedric

   05/09/2012 at 12:50 pm

 21. ” fără să îi menţioneze vreodată numele lui Mitt Romney,

  adversarul republican al soţului său la alegerile prezidenţiale din 6 noiembrie, ea a schiţat toate caracteristicile care îi separă pe cei doi bărbaţi.”
  Daca puteam, marcam primul rand 🙂
  http://www.romanialibera.ro/actualitate/mapamond/michelle-obama-elogiu-adus-sotului-ei-la-conventia-democrata-de-la-charlotte-276093.html

  emil

  05/09/2012 at 12:54 pm

  • Au hotarat probabil sa deruleze o campanie pozitiva. Cred ca pentru Bo este singura sansa.

   Theophyle

   05/09/2012 at 1:16 pm

   • Nu este de loc o campanie pozitiva a democratilor; dimpotriva. M. Obama nu putea sa o ia razna, dar ceilalti vorbitori au luat-o cu totii in prima seara.

    A A

    05/09/2012 at 4:00 pm

 22. http://www.romanialibera.ro/exclusiv-rl/investigatii/conexiunile-fugarului-de-la-anaf-codrut-marta-276123.html
  Trecand peste Marta, Blejnar, etc. Eu ma intreb cam cum arata ziua de lucru a doamnei Rodica Mîndroiu cand lucra la finante?
  8 ore era programul de la Finante, sa spunem 9-17
  200-300 ore era programul pentru a tine contabilitatea la peste 400 firme (conform declaratiei lui Blejnar)
  8 ore dormea si ea ca era epuizata.
  A inventat doamna Rodica un temporizator temporal pentru dilatarea timpului sau „contabilitatea la peste 400 de firme” este de fapt o taxa de protectie impotriva controalelor ANAF?
  Palarie ‘ntrun picior/Ghici ciuperca ce-i?

  Mircea Rusu

  05/09/2012 at 1:25 pm

  • Salut,
   Mari escroci au fost baietii astai 😦 Garantati PDL din nefericire. Acum se mira ca le-a fugit electoratul 😦

   Theophyle

   05/09/2012 at 1:36 pm

  • Si daca tot am pornit cu intrebarile. Blejnar era seful de la ANAF. Tot el, in aceasta calitate, stia ca Rodica Mîndroiu, subordonata lui, tine contabilitatea la peste 400 de firme desi este Inspector, suspecta deci de conflict de interese. Cu toate acestea, in loc sa o intrebe daca nu-i e cumva greu cu atatea firme, el este de acord cu sotia si-i mai da o firma ca sa-i tina contabilitatea, pe a sotiei.
   Se mai intreaba cineva de ce evaziunea fiscala este asa de mare in Romania, de ce se returneaza TVA de sute de milioane de Euro dupa ureche etc? Pai aia de la finante sunt o mare „familie” care-si „tin contabilitatea” intre ei si se mai si controleaza intre ei.
   Pun cineva pariu ca dupa ce 400-500 de oameni sunt dati afara din Ministerul de Finante si din ANAF cresc incasarile la buget cu 10-20%?

   Mircea Rusu

   05/09/2012 at 1:39 pm

   • Pai nu uita ca Blejnar era omul partidului. Iti aduci aminte ce l-au aparat cand a fost acuzat ca ar fi fost „regina” vamilor. Doua saptamani dupa ce MRU l-a concediat, guvernul lui a cazut! Ce sa-ti mai spun halal dreapta avem!

    Theophyle

    05/09/2012 at 1:51 pm

   • Directorii?
    ” Mai mult, se contureaza un fenomen infractional si anume ca ministrii din anumite ministere devin decorativi, in timp ce trupa de directori si consilieri din jurul sau dicteaza cum sa fie sifonati banii publici, fara ca organele de urmarire penala sa extinda vreodata anchetele asupra lor. Din acest punct de vedere, cazul Ridzi poate deveni primul care sa demaste fata necunoscuta a mafiei politico-financiara din ministere, agentii si alte institutii publice, consolidata in ani de zile, prin sistemul clientelar de impartire a functiilor cheie pe criterii politice. Mentionam ca MTS are o structura de personal extrem de stufoasa, cu circa 5200 de angajati, din care vreo 400 la Bucuresti (din care aproape 300 sunt directori!!!)”
    E atat de complicat incat…nu am prea vazut discutii pe tema asta 😦
    http://www.luju.ro/dezvaluiri/anchete/cine-a-lucrat-o-pe-ridzi-curtea-de-conturi-spulbera-acuzatiile-dna-potrivit-carora-fostul-ministru-ar-fi-dispus-plati-abuzive-la-evenimentele-tineretului-document

    emil

    05/09/2012 at 1:53 pm

  • Nu ma pot opri din intrebari:
   Cam cat costau serviciile lunare de „tinut contabilitatea”? Pentru o firma mica 200-300 Ron/luna
   Doamna Rodica avea deci un venit brut minim de 400 x 250 RON = 100 000 RON / luna. Peste 20 000 euro lunar.
   Ce mai cauta in slujba prost platita de inspector, ca la stat, daca din activitatea ei privata facea de 10 ori mai multi bani?
   Si intrebarea cea mai incuietoare este: Cine controleaza activitatea privata de „contabilitate” a doamnei Rodica? Tot ea din functia de inspector? Sau altcineva? Persoana caruia ea ii „tinea contabilitatea”?

   Mircea Rusu

   05/09/2012 at 1:58 pm

 23. Ministrul Transporturilor, Ovidiu Silaghi, l-a demis din funcţie pe directorul Companiei Aeroporturi Bucureşti, Cornel-Constantin Poteraşu, în urma situaţiei create pe Aeroportul Henri Coandă. În timp ce Poterașu va ocupa funcția de director financiar, în locului lui a fost numit Cristinel Smădanu, președinte PC Satu Mare.

  http://www.evz.ro/detalii/stiri/Voiculescu-a-obinut-un-post-cheie-la-Transporturi-999419.html

  Guvernul este sluga lui Voiculescu. Ii face toate poftele.

  cedric

  05/09/2012 at 1:46 pm

  • Cedric
   astea sunt prafuri de ochii lumi. Scaune muzicale. Crede-ma ca mai nimic nu s-a schimbat. Asta este guvernarea lui Felix. Liberalii sunt dobitoci si baronii PSD se impart cu Felix.

   Theophyle

   05/09/2012 at 1:49 pm

 24. Preocuparile „prioritare” ale tarii:
  -lege sa poate fi destituit presedintele mai usor. Cu legea asta scapam de seceta, aia de la FMI se platesc singuri si ne sterg datoria, toate multinationalele din lume vor deschide minim 100 de filiale in Romania, bechtel ne face 1000 de km de autostrada gratis.
  Credeti ca glumesc? Nici gind, Ponta a si iesit sa confirme ce minunatii ne va aduce legea asta: Exxon si OMV vor investi „in perioada imediat urmatoare” un miliard.Plus doua companii din „zone diferite ale lumii” dau fuga sa cum pere Oltchim. Sa cum_pere si nu sa cumpere. Sa cumpere a aia ce facea MRU care vindea tara.
  Observam ca mult trimbitatii ciini uslisti cu covrigi in coada stau masai la frontiere si asteapta doar gaselnita cu legea pentru demiterea mai usoara a presedintelui ca sa dea navala peste noi.

  Aha

  05/09/2012 at 1:51 pm

 25. Buna ziua! 🙂
  Sunt aici si va citesc.

  miki

  05/09/2012 at 3:01 pm

  • Buna! Ne bucuram!

   cedric

   05/09/2012 at 3:01 pm

  • Grosu e jurnalist de pe timpul cand asta insemna si o meserie!

   Theophyle

   05/09/2012 at 4:13 pm

 26. buna ziua
  ponta devine „duru duru”: ii taie capul,ii ia viata,ii ia tot lui chitoiu daca da chix cu oltchimul
  acuma cu datorii de citeva sute de milioane de euro si cu toate activele gajate pe la banci cum sa reuseasca?
  numa daca azeii de la socar s-au hotarit,altfel d-na chitoiu-daca exista-se poate pregati de parastase,daca ne luam dupa pacaliciul de ponta;
  oricum ,inca o declarartie inconstienta,de mahala

  intimplator

  05/09/2012 at 3:41 pm

 27. salut pe toata lumea 🙂
  Postare noua!

  Theophyle

  05/09/2012 at 4:11 pm


Comentariile sunt închise.