Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

Revista Presei – 4 Septembrie / O nouă ecuaţie electorală

Bună dimineata intr-o zi de marti. Vremea se va menţine, marţi, frumoasă şi caldă, cu cer variabil în regiunile nordice şi mai mult senin în restul ţării, iar vântul va sulfla slab până la moderat, anunţă Administraţia Naţională de Meteorologie. Temperaturile maxime vor fi între 24 şi 34 de grade, iar cele minime între 10 şi 20 de grade, mai scăzute în depresiuni, până în jur de 4 grade.

La Bucureşti, vremea se va menţine caldă şi frumoasă, cu cer mai mult senin şi vânt slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 30 de grade, iar cea minimă va fi de 13-15 grade.

Curs valutar BNR      valabil azi: 1 EURO = 4. 4898  RON; 1 USD = 3. 5728     RON; 1 EURO = 1. 2567USD; Francul elvetian 3. 7389 RON. Gramul de aur 193.6772     RON.

Cei mai bogaţi europeni au cea mai ieftină motorină. Litrul de motorină din România era la sfârşitul lunii trecute mai scump decât cel de la pompele din Luxemburg, cu menţiunea că în timp ce un luxemburghez câştigă lunar aproape 2.300 de euro, fiind cel mai înstărit cetăţean al Uniunii Europene, un român câştigă 297 de euro, situându-se pe penultimul loc în clasamentul celor 27 de state membre.  Cele mai recente statistici europene arată că pe data de 27.08.2012 un litru de motorină costa în România 1,36 euro. Acelaşi litru de motorină putea fi cumpărat din benzinăriile din Malta cu 1,35 euro, din Bulgaria cu 1,32 euro, iar din Luxemburg cu 1,31 de euro. Practic, statisticile arată că locuitorii din Luxemburg beneficiază de cel mai ieftin litru de motorină din toată Uniunea Europeană. În România, anul trecut s-au consumat circa 5,8 milioane de tone de carburanţi, motorina fiind combustibilul care a înregistrat creşteri de volume, în timp ce benzina a consemnat scăderi. Două treimi din consumul de carburanţi sunt reprezentate de vânzările de motorină, restul fiind volumele de benzină vândute. Tot statisticile europene arată că anual un luxemburghez are câştiguri nete de aproape 27.500 de euro, adică aproape 2.300 de euro în fiecare lună, aceste date fiind valabile pentru 2010. Aceste câştiguri nete reprezintă de fapt suma pe care angajaţii cu normă întreagă o au la dispoziţie pentru economii sau pentru cumpărături, după plata anumitor contribuţii către stat. Cu 2.300 de euro câştigaţi în fiecare lună, locuitorii din Luxemburg sunt cei mai bogaţi cetăţeni ai Uniunii Europene, urmaţi fiind în acest clasament de belgieni, suedezi şi germani. La celălalt capăt al clasamentului celor mai bogaţi europeni în funcţie de câştigurile nete sunt românii şi bulgarii, care lunar încasează circa 297 de euro, respectiv 189,6 euro. Problema este că atât România, cât şi Bulgaria plătesc un preţ mai mare pentru motorina consumată decât Luxemburg. Dacă din ceea ce câştigă într-o lună un român îşi poate permite să cumpere 218,5 litri de motorină, un luxemburghez poate să achiziţioneze peste 1.700 de litri de motorină. Integral in ZF.

Andrei Marga a recunoscut! ”Domnul coleg, stiti cum a fost…, si eu a trebuit sa colaborez”. Conferentiarul Costel Sarbu, de la Babes-Bolyai, declara ca a fost mituit cu o functie de catre Andrei Marga, ca sa nu-i mai cerceteze trecutul. Sarbu a aflat de la seful de retea al lui Marga ca acesta fusese initial in solda unui serviciu strain, fapt care i-a atras urmarirea si, ulterior, racolarea de catre Securitate. Conferentiarul Costel Sarbu de la Facultatea de Chimie din Cluj Napoca face dezvaluiri senzationale despre trecutul lui Andrei Marga. Sarbu sustine ca Marga a fost prelucrat de trei ofiteri de Securitate si ca in fiecare retea de colaborare avea cate un nume conspirativ. Conf. Costel Sârbu: Marga a fost foarte activ. Eu vă spun fără rezerve. Menţiunea că are trei nume de cod este semnificativă. Eu am avut şansa să ajung la colonelul de securitate Muşuroaie Gheorghe, care a decedat de puţin timp. Acest colonel a răspuns de învăţământ după care a ajuns şeful Securităţii din Bistriţa şi Revoluţia l-a prins ca şef al Securităţii Oradea. Integral in EVZ.

Guvernul Ponta a picat la testul politic al Germaniei si Olandei dupa ce Romania a cheltuit un miliard de euro pentru securizarea frontierelor. Romania avea ca si batuta in cuie aderarea la spatiul Schengen, pentru luna septembrie, in doua etape – mai intai deschiderea frontierelor aeriene si maritime, apoi cele terestre. In doar trei luni, din iunie pana in septembrie, convulsiile politice provocate de USL la Bucuresti au daramat tot ce se negociase pana atunci intre ministerele de Interne si Afaceri Externe cu polii de decizie de la Bruxelles. Marian Tutilescu, secretar de stat in Ministerul de Interne, si Cristian Diaconescu, fost ministru de Externe si actual sef al Cancelariei prezidentiale, sunt oficiali implicati in acest proces politico-diplomatic. Ei au explicat pentru gândul cum s-a pierdut meciul la Bucureşti, de ce noul termen realist de aderare a României la Schengen este perioada martie-iunie 2013 şi de ce greşeşte premierul Victor Ponta, chiar dacă teoretic are dreptate, când spune că raportul pe Justiţie şi opiniile comisarului european Viviane Reding nu au juridic nicio legătură cu aderarea României la Schengen. România a început negocierile de aderare la spaţiul Schengen în 2007, imediat după aderarea la Uniunea Europeană, alături de Bulgaria. Demersuri preliminare pe capitolul Schengen avuseseră loc încă dinainte de aderare, pentru că Tratatul Schengen face parte din acquis-ul comunitar. Integral in Gandul.

Blocaj naţional pe fonduri europene. Unul dintre cele mai importante programe prin care România putea lua fonduri UE, Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU), este într-un blocaj prelungit care riscă să trimită în faliment afacerile din jurul lor. Beneficiari disperaţi făcând slalom între datorii, angajaţi şi credite, angajaţi care au plecat din mediul privat şi au ajuns în proiecte europene pe care le considerau sigure, furnizori blocaţi, facturi neplătite, datorii accumulate. Aşa stau în acest moment lucrurile printre beneficiarii POSDRU pentru care nu se mai fac decontări din luna iulie, dar cărora nu li s-a spus că nu au nicio şansă până după octombrie. Şi chiar mai rău.  „Eu am avut noroc să primesc 30% prefinanţare. Dar sunt alţii care nu au primit decât poate 10 sau 5%. Îţi dai seama în ce situaţie se află ei. Şi atunci ne întreabă la capătul programului cum ne-am îndeplinit obiectivele, cum stau lucrurile la grupurile-ţintă. Păi cum să stea? Prost o să stea dacă tu mă blochezi în mijlocul proiectului”, spune coordonatoarea unui proiect de 500.000 de euro pentru piaţa forţei de muncă. „Noi am respectat regulile de joc, în mod responsabil, acordând atentia cuvenită contractului de finanţare şi cheltuirea banului public. Ce nu înţelegem este de ce suntem băgaţi în aceeaşi oală cu cei care nu au respectat regulile de joc. Nu mă îndoiesc că sunt şi proiecte care au foarte multe inadvertenţe. Dar vrem să se facă diferenţa. Cei care au lucrat bine să fie respectaţi şi decontaţi, iar cei care au lucrat prost să îşi asume consecinţele”, a declarat pentru „Adevărul Europa”, Corina Dragomirescu, unul dintre coordonatorii Academiei de Advocacy care derulează un proiect important finanţat prin POSDRU. Integral in Adevarul.

Noua ecuaţie electorală. Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a fixat ziua de 15 septembrie drept data-limită până la care tot mai numeroşii membri ai USL să definitiveze negocierile privind repartizarea candidaturilor în colegii, iar ca principiu de selecţie a formulat regula ca „fiecare să candideze acolo unde este” deja ales. Sosirea de ultimă oră a UNPR în cadrul USL, precum şi intenţia coaliţiei de centru-dreapta de a nominaliza candidaţi comuni deschid calea unor dispute aprinse. Numărul foarte mic de sondaje rea­lizate (sau publicate) după invalidarea re­fe­ren­­­dumului de demitere a preşedintelui fac dificilă evaluarea peisajului politic românesc într-un moment în care atât pentru partide, cât şi pentru observatori ar fi util să ştie de unde pornesc în bătălia pentru alegerile legislative din decembrie. Mai mult, geografia acestui peisaj şi aşa fluid se dovedeşte mai variabilă decât se anticipa pe măsură ce apar formaţiuni (precum UNPR) şi construcţii noi (presupusa Forţă Populară), iar clarificările se lasă aşteptate. Un prim efect al eşecului demiterii lui Traian Băsescu a fost recunoscut ieri de Victor Ponta, care a fixat drept obiectiv pentru USL „obţinerea majorităţii parlamentare absolute” de 50%+1 din mandate, reducere semnificativă a ţintei de peste 66% (majoritatea constituţională) evocată de USL imediat după alegerile locale. Dacă sondajele publicate săptămâna trecută (IRES şi CSOP) confirmă acest obiectiv diminuat, ambele plasând USL în jur de 50% din opţiuni, alte rezultate şi evo­luţii pot complica negocierile privind nominalizarea candida­ţilor.  Lansată ca o coaliţie de trei partide, PSD, PNL şi PC (de fapt, o coa­liţie între PSD şi Alianţa de Centru Dreapta (PNL+PC), USL a devenit, de vinerea trecută, o coa­liţie de patru partide prin coop­tarea UNPR (de fapt, o coaliţie între Alianţa de Centru-Stânga (PSD+UNPR – şi ACD). Integral in Romania Libera.

Ioan Rus: „Domnul Crin Antonescu se grăbeşte şi va pierde foarte mult, poate chiar totul.” Ioan Rus, fostul ministru de Interne, susţine că şansele lui Crin Antonescu de a fi susţinut de PSD la alegerile prezidenţiale se micşorează pe zi ce trece. „Noi aveam o înţelegere cu domnul Antonescu pe care eram hotărâţi să o respectăm, nu trebuie să facem plata înainte, ca la bordel”, a spus Ioan Rus pentru revista „Kamikaze”. Întrebat dacă „Nu sunt regrete în PSD că s-a făcut jocul lui Antonescu, un joc nu tocmai curat în toate fazele lui?”, fostul ministru a răspuns: „A fost o necesitate unirea forțelor PSD cu PNL în fața unui sistem politic băsist care face totul ca schimbarea să nu aibă loc. Nimeni nu împarte prada în politică dacă nu este obligat. Poate că am fi putut face o politică mai inteligentă față de Băsescu dacă nu am fi avut de rezolvat tot felul de frustrări personale. Politica unei coaliții este greu de făcut și trebuie făcută de oameni impecabili, nu de oameni care și-au găsit în politică singurul lor serviciu. Vorbesc în general, oamenii care sunt dependenți de funcțiile din politică sunt slabi, coruptibili, ușor de condiționat. Însă este nevoie de încredere între parteneri când faci o coaliție, dacă asta nu e, nimic nu e. Noi aveam o înțelegere cu domnul Antonescu pe care eram hotărâți să o respectăm, nu trebuie să facem plata înainte, ca la bordel. Domnul Antonescu trebuia doar să aibă puțintică răbdare. Din păcate, se grăbește și va pierde foarte mult, poate chiar totul”. Integral in EVZ.

„Nu, domnule, nu e bine să mergem acum în România”. Europarlamentarul PSD Ioan Mircea Paşcu dezvăluie de ce a picat Congresul PES de la Bucureşti. Europarlamentarul PSD, Ioan Mircea Paşcu, a explicat, într-un interviu pentru gândul, că „mutarea” de la Bucureşti la Bruxelles, a Congresului PES, nu este o pierdere majoră pentru PSD. Paşcu a precizat că soluţia a fost propusă de Victor Ponta, ca răspuns la intenţia socialiştilor germani de a nu participa la Congresul de la Bucureşti: „Ideea a venit din partea socialiştilor germani, din câte am văzut. Ei sunt cei care au spus, „Nu, domnule, nu e bine să mergem acum la Bucureşti”. În consecinţă, am spus şi noi că nu are rost să forţăm nota şi să organizăm ceva fără socialiştii germani”.Ioan Mircea Paşcu: Eu cred că este mai bine să nu forţăm lucrurile. Să nu tulburăm şi mai mult apele, oricum neliniştite. Organizarea Congresului PES la Bucureşti, în aceste condiţii politice – un vot masiv împotriva preşedintelui, care, totuşi, s-a întors la Cotroceni, tensiuni create de această situaţie, pregătirea alegerilor din toamnă -, ar fi apărut ca o chestiune forţată. E timp să găzduim congrese după ce lucrurile se vor calma. Există foarte multă tensiune acumulată în societate, în acestă perioadă, generată şi întreţinută de tot felul de exagerări: PDL ne-a atacat pe noi, i-a atacat pe socialiştii europeni. Eu spun că, dacă ar exista un premiu Nobel pentru ştiinţe politice, ar trebui să fie câştigat, în mod cert, de doamna Macovei, de domnul Preda, de domnul Băsescu… Domniile lor au rescris teoria loviturilor de stat. Integral in Gandul.

Deputaţii au decis: Andon trebuie revocat din Parlament. Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a aprobat ieri încetarea mandatului de deputat al lui Sergiu Andon. Măsura, luată cu întârziere, vine după ce magistraţii au decis că deputatul este incompatibil cu calitatea de parlamentar. Vicepreşedintele Co­misiei, Florin Iordache, a precizat că mai trebuie înde­plinit un pas procedural, respectiv votul în plenul Camerei, iar apoi Sergiu Andon va rămâne fără mandatul de parlamentar. În aprilie 2011, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis irevocabil că deputatul conservator este incompatibil cu calitatea de parlamentar, întrucât a fost avocat într-un proces de corupţie.  În primăvara acestui an, Comisia juridică decisese  că Sergiu Andon  nu se află în situaţie de incompatibilitate, dar Consiliul Naţional de Integritate (CNI), în calitatea sa de garant al indepen­denţei operaţionale a Agenţiei Naţionale de Integritate, a solicitat, în mod ferm, Parlamentului aplicarea şi respectarea hotărârii instanţei supreme. Conform legii, cei declaraţi în incompatibilitate trebuie să renunţe la funcţia pe care o ocupă şi nu mai pot fi aleşi sau numiţi într-o funcţie publică timp de trei ani. În aceeaşi situaţie se află şi deputatul PSD Florin Pâslaru. În cazul său, Agenţia Naţională de Integritate a înaintat Camerei Deputa­ţilor, în luna martie, un raport potrivit căruia deputatul se află în stare de incompatibilitate. Actul nu a fost contestat de Pâslaru, astfel că se impune eliberarea din funcţia publică deţinută. Pâslaru şi-a angajat fiul în cadrul propriului birou parlamentar, din circumscripţia electorală nr. 18 Galaţi, încălcând, astfel, prevederile Legii 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei. ANI a dispus şi sesizarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, cu privire la posibila săvârşire de către Florin Costin Pâslaru a infracţiunii de conflict de interese. Integral in Romania Libera.

Conducerea TVR declanşează, miercuri, procedurile pentru concedierile colective. Conducerea SRTv va solicita, miercuri, deschiderea dialogului cu partenerii sociali, consultările urmând să vizeze „diminuarea consecinţelor concedierilor colective şi stabilirea echitabilă a criteriilor de selecţie” a personalului necesar funcţionării TVR în noua structură organizatorică. Potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX, conducerea executivă a Societăţii Române de Televiziune (SRTv) a stabilit, luni, primele acţiuni din calendarul de punere în aplicare a Programului de redresare economică a TVR. Acesta a fost aprobat de Consiliul de Administraţie (CA) al Televiziunii Române în data de 28 august şi a stat la baza memorandumului adoptat în şedinţa Guvernului din data de 1 septembrie. Astfel, în data de 5 septembrie, conducerea SRTv va solicita deschiderea dialogului cu partenerii sociali. Consultările vor viza diminuarea consecinţelor concedierilor colective şi stabilirea echitabilă a criteriilor de selecţie a personalului necesar funcţionării SRTv în noua structură organizatorică, se spune în comunicat. Mediafax.

Fondurile europene pentru infrastructura rutieră sunt suspendate. Fondurile europene destinate infrastructurii rutiere, alocate prin Programul Operaţional Sectorial Transporturi (POS-T), sunt suspendate de Comisia Europeană pentru verificări în ceea ce priveşte alocarea acestora, iar la sfârşitul lunii septembrie urmează să fie făcută o nouă evaluare pentru o eventuală deblocare a sumelor. Potrivit informaţiile remise de reprezentanţi ai Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii (MTI), programul a fost suspendat de circa o lună urmând ca la sfârşitul lunii septembrie ministerul să prezinte o listă cu măsuri astfel încât plăţile să fie deblocate. România are alocate circa 5,7 miliarde euro de la Uniunea Europeană prin Programul Operaţional Sectorial Transporturi (POS-T), în perioada 2007 – 2013. În 2011, s-au contractat 1,8 miliarde euro prin POST, în timp ce în perioada 2007-2010 contractarea s-a ridicat la 1,7 miliarde euro. […]România ar putea beneficia de o alocare bugetară de la Uniunea Europeană de 40 – 47 miliarde euro în perioada 2014 – 2020, a precizat Răzvan Cotovelea. Integral in Capital.

Ştiri Europene – 4 Septembrie 2012 / Leul, cea mai depreciată monedă din UE.

Va urez o zi buna!

Written by Theophyle

04/09/2012 la 7:58 am

Publicat în Uncategorized

108 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Ziua buna la lumea buna si aici.

  blog de caine rau

  04/09/2012 at 8:13 am

  • Sa speram ca nu au treaba ceasurile rele cu aceasta zi de marti. Astept un breaking news…ca ieri prea a fost linistita scena politica fata de cum ne-am obisnuit in ultimele luni!

   teodoraab

   04/09/2012 at 9:16 am

 2. Bună dimineața !
  Cât mai este posibil , să aveți cu toții o zi bună!
  Adevăratele urmări ale aventurii acestei veri le vom simți în anul 2013.

  dictaturajustitiei

  04/09/2012 at 8:16 am

 3. Buna dimineata!
  E marti, „3 ceasuri (g)rele” cum se spune. As vrea sa le vad in tabara USL (ceva demisii, probleme grele, zvarcoliri, rupturi, rasturnari de lideri, etc.) ca la noi s-au facut cel putin 3 luni rele, si nu demisionam. 🙂

  O ai buna!

  Moldoveanu

  04/09/2012 at 8:21 am

  • Errara publicata in unanimitate: O ZI BUNA! 🙂

   Moldoveanu

   04/09/2012 at 8:22 am

 4. Buna dimineata tuturor 🙂

  ela

  04/09/2012 at 8:23 am

 5. Apropo de scumpiri: ma tot intalnesc cu pensionari si sunt inevitabile deja discutiile despre „a face stoc” de ulei si alte produse care se scumpesc si se vor mai scumpi.

  Moldoveanu

  04/09/2012 at 8:25 am

 6. Buna dimineata tuturor 🙂
  Jalnic Ioan Mircea Pascu in explicatiile ptr mutarea congresului socialistilor europeni de la Bucuresti la Bruxelles.

  clemycali

  04/09/2012 at 8:28 am

 7. buna dimineata
  @TD-excelenta analiza de la postarea anterioara;
  @clemycali pascu face si el ce stie „abureste”in stil stefan gheorghiu

  intimplator

  04/09/2012 at 8:46 am

 8. buna dimineata,

  NU cred ca in PSD sau PNL mai exista vreun om politic onest,,,

  vezi ioan mircea pascu
  dacă ar exista un premiu Nobel pentru ştiinţe politice, ar trebui să fie câştigat, în mod cert, de doamna Macovei, de domnul Preda, de domnul Băsescu… Domniile lor au rescris teoria loviturilor de stat
  cit tupeu, cita nerusinare!!!

  si probabil ca teoria asta este indusa non stop in electoratul de la latrinaTV_rasputin!

  cind are proces felix-rasputin? pe 10 sau 12 septembrie?

  skorpion

  04/09/2012 at 8:50 am

 9. Buna dimineata 🙂
  Cat de penibil poate sa fie Pascu. Oamenii astia chiar sunt convisti ca ne pot prostii cu doua vorbe.
  Din pacate efectul guvernarii USLAmiste este devastator ptr. Romania si cred ca este numai inceputul 😦
  Se impune in regim de urgentza o motiune de cenzura ptr. ca va fi jale in iarna. Sa ne fereasca Dumnezeu si de o iarna grea.

  mar

  04/09/2012 at 8:56 am

  • Pina la urma Pascu a primit viza sa intre in sua ? Ca stiu ca nu avea voie …..l-au citit bine 🙂

   lastnightmusic

   04/09/2012 at 9:04 am

  • evolutiile climei, care si asta a innebunit, merg la extreme, la cite noroace tot avem, nu m-ar mira s-o ducem intr-o veselie printre nameti inghetati din noiembrie pina in aprilie (si vinovat de asta este…?! ghici ghicitoarea mea)

   arrletty

   04/09/2012 at 9:05 am

   • Salutare.

    Apropo de clima.

    Am remarcat zilele trecute ceva ce nu vazusem pana acum niciodata: castani inmuguriti, cu flori. In septembrie. Uneori, pe acelasi copac erau atat ‘bilute’ cu fructe, cat si manunchiuri de frunze proaspat inmugurite, cu boboci de flori.

    Eu as zice ca „we’re kinda screwed”.

    EuCuMine

    04/09/2012 at 11:11 am

  • buna. caderea lui Ponta acum nu e buna. Vor fi anticipate si nu va avea timpul sa se faca de kko cum trebuie. Nu uita ca avem 53% nostalgici dupa era Ceausescu. Ca sa se trezeasca si ei trebuie TIMP. Plus organizarea dreptei.

   cinic

   04/09/2012 at 10:10 am

 10. vor face ce vor face si-l vor amina, pe tot felul de chichite avocatesti…jale mare

  arrletty

  04/09/2012 at 9:00 am

 11. Bună dimineaţa! Băse cu nunta lui – pesediştii cu nunţile interlopilor lor:
  http://baricada.wordpress.com/2012/09/03/la-nunta-de-interlopi-cu-doua-dintre-altetele-penale-ale-psd

  baricada

  04/09/2012 at 9:05 am

 12. Buna dimineata @all, si o zi buna va doresc.

  @intamplator,
  eu sunt filolog si, in general, nu am aptitudini de analiza si sinteza pe teme economice (iar la politica ma ghidez mai mult dupa bunul simt decat dupa cunostinte doctrinare), de aceea iti multumesc pentru analiza precedenta, pentru ca ai aranjat frumos si logic tot ceea ce noi citim si discutam aici de o buna bucata de vreme. Uite, eu cred ca astfel de minti lucide trebuiesc „exploatate” de ICCD si viitorul partid. Sper sa te numeri printre ei.

  Giorgia

  04/09/2012 at 9:18 am

  • @giorgia
   buna dimineata

   @TD este autorul analizei si sintezei;toate felicitarile le merita dumnealui

   intimplator

   04/09/2012 at 10:12 am

 13. ati avut rabdare si nervi sa cititi articolul lui lady Pippi Di din R.L.?
  🙂

  skorpion

  04/09/2012 at 9:27 am

  • ‘Mneata,
   nu, skorpi,stau prost cu nervi 🙂
   Ti-am raspuns la intrebarea ta in postarea anterioara

   Theophyle

   04/09/2012 at 9:31 am

   • Am citit, ThPh, dar nu m-a satisfacut 100% raspunsul
    🙂
    , pentru ca in ultimii 2-3 ani, usl-ul aflat in opozitie impreuna cu latrinele_TV au reusit sa coaguleze in mod artificial (dar nu numai) atita tensiune in societatea romaneasca, incit nu stiu ce ar putea-o detensiona:
    – cistigarea alegerilor generale de catre usl
    sau
    – pierderea lor?!

    – aruncarea dupa gratii a organizatorilor puciului parlamentar
    sau
    – lasarea lor in pace…

    – judecarea si condamnarea varanului in cazul ICA?
    sau
    – iertarea lui?

    🙂

    etc

    skorpion

    04/09/2012 at 9:36 am

    • multam fain, sufar cu nervul nervos asa ca nu o mai citesc pe Mitza Baston

     arrletty

     04/09/2012 at 10:23 am

  • nu, skorpi. gogoasa infuriata reuseste intotdeauna sa ma infurie si pe mine, asa ca o evit pe cat pot.

   pentru cei care-si pun intrebari, dar si reusesc sa gaseasca raspunsuri, va semnalez un articol din care se pot extrage idei pentru campanie 🙂

   http://www.badin.ro/2012/09/04/de-ce-ascunde-varujan-vosganian-in-cv-ul-oficial-ce-a-facut-inainte-de-decembrie-1989/

   Giorgia

   04/09/2012 at 9:45 am

   • posibil ca varujan vosganian sa fie un marga mai tinar???
    🙂

    skorpion

    04/09/2012 at 9:56 am

    • Tot ce se poate. Tre sa recunosc public ca am pus botul la alternativa lui, cu invitatie de la Maia ot Soros pe vremuri. Insa ceea ce m-a determinat sa fac pasul a fost prezenta lui Ulici, Dumnezeu sa-l ierte, despre care stiam ca era curat. Sau iarasi am dat cu batul in balta ? iar Varujanul era tare, tare alunecos.. Dar mai multe stia Dan Pavel si catindatul de Cj, Marcel Lazareanu, eram a douasuteapaispea roata la caruta

     arrletty

     04/09/2012 at 10:18 am

    • nu posibil, aproape sigur!
     Vezi interviul lui cu Barosso cand a vrut sa devina comisar UE

     Theophyle

     04/09/2012 at 4:29 pm

 14. raman in continuare de parere ca pdl este „ramura din opozitie” a usl pentru uz extern;

  intimplator

  04/09/2012 at 10:16 am

  • nu chiar, atita timp cit in PDL exista o Monica Macovei, Cristian Preda, T. Paleologu, Sever Voinescu….concluzia: pdl ar trebui curatat zdravan, dar nu se va putea in viitorul apropiat

   skorpion

   04/09/2012 at 10:22 am

  • Romania este un usl mare de tot care contine toata clasa politica.
   Noroc cu internetul si calatoria fara vize care mai indulceste imaginea.

   Victor Ponta nu este monomaniac ! Eu asa credeam. Va amintiti ca nu era zi sa nu vorbeasca de Elena Udrea si Anastase ? mult mai des decit despre T Basescu?. Acum inteleg ca era doar politica si nimic bolnavicios. 🙂

   lastnightmusic

   04/09/2012 at 10:26 am

 15. Posibil. Ca prea au aceeasi origine cu grosul trupei, iar cu floricelele MM, TBak, CP si inca vreo 2 – 3 e cam greu sa pui de-o primavara

  arrletty

  04/09/2012 at 10:21 am

 16. Buna dimineata,
  o sa crape USListii:
  http://www.adevarul.ro/actualitate/politica/Preda-Macovei-nominalizati-premii-importante_0_767923248.html#

  Chiar si simpla nominalizare a celor doi e o palma pt. cei care ii acuza de tradarea intereselor tarisoarei.

  cedric

  04/09/2012 at 10:22 am

  • parlamentarii europeni din ograda uslinoasa vor vota contra MM si contra CP
   🙂

   skorpion

   04/09/2012 at 10:24 am

   • Nu cred ca au majoritate!

    cedric

    04/09/2012 at 10:26 am

 17. USL isi face iluzii cu sondajele firmelor de casa:
  CCSB- 62% (nici mai mult nici mai putin)
  IMAS- 57,1%

  Iar Thor zicea ieri ca de fapt au 46%, ceea ce pare mai aproape de realitate.

  cedric

  04/09/2012 at 10:26 am

 18. O alta dezinformare grosolana a Guvernului USLamist“A fost aprobată o Hotărâre privind garantarea în domeniul agriculturii şi dezvoltării rurale. Dorim să mărim numărul de beneficiari ai FEADR. Aceştia pot beneficia de garanţia Fondului de Garantare pentru încasarea avansurilor din contracte încheiate cu Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit. Pentru a încasa acele avansuri de la Agenţia de Plăţi, beneficiarii au nevoie de garanţie. Astfel, toate proiectele vor fi deblocate”, a afirmat Daniel Constantin.
  http://www.agroinfo.ro/economic/finantare/ministrul-agriculturii-beneficiarii-contractelor-incheiate-cu-apdrp-vor-primi-garantii-pentru-incasarea-avansurilor?utm_source=agroinfo&utm_medium=email&utm_campaign=newsletter_351
  Este o mare minciuna,vor beneficia de aceasta facilitate GAL-urile (grupurile de actiune locale) si OUAI (organizaţiilor şi federaţiilor utilizatorilor de apă pentru irigaţii) . Ptr. ambele masuri Varanul Demodecic are interes.

  mar

  04/09/2012 at 10:33 am

  • salut mar,
   tara asta a incaput pe mana unor gangsteri 😦

   Theophyle

   04/09/2012 at 10:48 am

   • Buna 🙂
    Au mai facut o mare magarie cu tinta electorala, au dat un ajutor de minimis „in cuantum de 100 lei/ha ptr.combaterea efectelor secetei, pentru suprafete de minim un hectar si de maxim 10 hectare cu culturi agricole. . Banii vor fi virati in perioada 1-15 noiembrie 2012 si documentele se depun prin Directiile Agricole.
    In mod normal si corect tb acordati prin APIA, acolo este evidentza fermierilor si a suprafetelor cultivate (ortofotoplanurile suprafetelor detinute) ptr. a se verifica daca terenu a fost cultivat si sunt inregistrati ca fermieri, in caz contra este o forma mascata a operatiunii GUZ (galeti – ulei – zahar).
    Nu mai vorbesc ca Directiile Agricole au ajuns institutii fantomatice, ocupandu-se mai mult de licentele ptr. industria alimentara si ceva statistici, care sunt fara relevanta si se suprapun peste cele solicitate de INS.
    Asa ca a inceput sezonul furaciunilor, ca nu se stie ce va fi dupa noiembrie.

    mar

    04/09/2012 at 11:16 am

 19. Pe Politeia Europeana: Ştiri Europene – 4 Septembrie 2012 / Leul, cea mai depreciată monedă din UE.

  http://politeiaeuropa.wordpress.com/2012/09/04/stiri-europene-4-septembrie-2012-leul-cea-mai-depreciata-moneda-din-ue/

  Theophyle

  04/09/2012 at 10:47 am

 20. Basescu la b1!declaratii incendiare

  cedric

  04/09/2012 at 11:06 am

 21. Expune ilegalitatile facute in iulie. Foarte dur. In fata corpului diplomatic.
  Ocuparea radioului si televiziunii!

  cedric

  04/09/2012 at 11:08 am

 22. Buna dimineata!
  Puterea actuala detine majoritatea absoluta doar din punct de vedere mediatic. Realitatea de pe teren sta altfel: marea majoritate a populatiei nu este de acord cu USL. Din pacate multi dintre acestia nu sunt de acord nici cu celelalte forte politice, iar actiunile din ultimul timp ale lui „nea Vasile pacifistul” sau ale lui „Horia” nu fac decat sa le intareasca convingerea de a nu participa la procesul politic. Acest grup de oameni ar trebui sa fie tocmai targetul dreptei dar sunt nebagati in seama.
  In ceea ce priveste USL-ul, sansele ca acesta sa mai atraga nehotarati de partea lui sunt ca si inexistente. Cheia succesului la alegerile din decembrie este data de acest segment tacut: daca dreapta reuseste sa-l atraga va castiga alegerile, daca nu soarta tarii va fi hotarata tot de pensionari si bugetari.

  ribelalu

  04/09/2012 at 11:10 am

 23. Majoritatea parlamentara 9nerezultata din alegeri) a incalcat criteriile de la Copenhaga. Destituirea presedintilor camerelor si a avocatului poporului, atacarea statului de drept , a institutiilor statului (CSM, CCR), drepturile minoritatilor incalcate in motiunea de cenzura!

  cedric

  04/09/2012 at 11:10 am

 24. Exista ccapitale in care se intalnesc ambasadorii tarilor membre fara a invita si ambasadorul Romaniei!

  cedric

  04/09/2012 at 11:12 am

 25. Reinstituirea statului de drept atata cat s-a facut pana acum se datoreaza institutiilor care au ramas in picioare, verticale: CSM, CCR, ICCJ, DNA, serviciile.

  cedric

  04/09/2012 at 11:14 am

 26. Acest mesaj trebuie sa-l sustina ambasadorii nostri in tarile unde functioneaza.

  cedric

  04/09/2012 at 11:16 am

 27. e furios TB, cred ca vor urma si masuri impotriva nenorocitilor care s-au jucat in iulie cu soarta tarii.

  cedric

  04/09/2012 at 11:17 am

 28. O alta proba ca institutiile statului au ramas verticale:MAI nu a mers pana acolo incat sa falsifice datele.

  cedric

  04/09/2012 at 11:18 am

  • I.Rus devine candidat la premier!!!!!

   cinic

   05/09/2012 at 9:25 am

 29. Institutiile statului isi vor duce misiunea pana la capat. Nu ne oprim aici.

  cedric

  04/09/2012 at 11:20 am

 30. Buna din nou. Ati citit Sociologica astazi? Mi se pare deosebita.
  http://sociollogica.blogspot.ro/2012/09/dreapta-reformista-dupa-2012.html

  ela

  04/09/2012 at 11:28 am

  • salut ela,
   frumos dar lucrurile pot lua intorsaturi extrem de neasteptate. Nici de asta data nu este „la mana nostra”

   Theophyle

   04/09/2012 at 4:31 pm

 31. Am citi tot transcrisul discutiei lui Basescu cu diplomatii ronmani. A fost dur! Asa si trebuia sa fie!

  Theophyle

  04/09/2012 at 12:04 pm

  • Subscriu
   Institutiile trebuie sa-si dovedeasca functionalitatea in continuare si sa traga la raspundere celr care au adus deservicii Romaniei.

   ela

   04/09/2012 at 12:19 pm

 32. Salutare all. Salut Thephyle

  Am citit si eu declaratiile marinarului ! Da, a fost dur, dar a spus numai si numai adevarul ! Ceea ce au facut acesti nemernici in iulie si august se numeste INALTA TRADARE !
  Acesta este discursulpe care il asteptam, discurs de presedinte ! Dar nu ste suficient ! Pucistii trebuie sa si plateasca !

  Reddog

  04/09/2012 at 12:20 pm

 33. Theophyle, cu duritatea aş fi mai puţin de acord 🙂
  Mi-aş fi dorit un ambasador român să pună o întrebare UNA Preşedintelui ales pe o temă. Nu într-o mentalitate de ierarhie militară unde Preşedintele este topul piramidei dar într-o mentalitate de dialog, În fond, întrebările şi răspunsurile fac parte din procesul democratic.
  Prin analogie, e o diferenţă care o sesisez cu atât mai pregnant cu cât am sesizat diferenţele între sistemul universitar românesc şi cel canadian…nu există Zei şi Supuşi, există Echipe cu Lider iar avansul se face în jurul unei mese rotunde şi a unei idei.
  Însăşi aranjarea mobilierului în sală părea coborâtă din tablourile lui Vinci. Diferenţe între birourile oval de la Casa Albă şi cele rotunde promovate în mediile politice de la Bruxelles.

  TD

  04/09/2012 at 12:21 pm

  • Şi ca strategie de comunicare aş recomanda echipei preşedintelui, să aranjeze următoarele întâlniri în jurul unui concept de masă rotundă, în care rolul de Lider să fie evidenţiat printr-un alt tip mai subtil de remarcare scaun un pic mai mare diferit. Eu cred că coborâtul din balcon poate fi benefic.

   TD

   04/09/2012 at 12:27 pm

   • Salut TD 🙂
    Absolut de acord cu tine!

    Theophyle

    04/09/2012 at 1:39 pm

  • Ambasadorii au fost asezati pe scaune de vinil ca sa se vada cat de uzi le erau pantalonii. Corlateanu vrea sa-i schimbe pe toti ca sa puna PSD-isti in loc.

   cinic

   05/09/2012 at 9:27 am

 34. La b1 se spune ca reactia USL la acest discurs este o noua suspendare. Nicolaescu si altii au gasit motivul de suspendare. Astia n-au invatat nimic.

  cedric

  04/09/2012 at 12:24 pm

 35. Salutare! 🙂

  Va fi o toamna lunga si agitata, cu 3 luni de tocat la USL. Vad ca TB a ales sa nu taca. USL nu vor mai declansa suspendarea, cel putin nu anul asta, iar la anul…. ehehe, cat mai e pana la anul.

  Cetatean

  04/09/2012 at 12:27 pm

  • Cred ca USl-isti au fost convinsi ca daca nu le-a reusit suspendarea macar l-au pus la colt pe Basescu si se asteptau ca acesta sa devina un Antonescu la patrat, adica sa doarma tooata ziua dar nici sa nu zica nici mic de la pupitrul cu steaguri pina in 2014. Acuma reactioneaza ca si ciinii calcati pe coada, sar sa muste cu suspendarea.

   Aha

   04/09/2012 at 12:38 pm

   • cand a tacut, dupa instalarea Guvernului Ponta, nu a fost bine. Oricum l-au suspendat.

    Cetatean

    04/09/2012 at 12:41 pm

    • A cazut in aceeasi capcana ca si Blaga. Si Basescu a crezut ca daca face pe mieluselul (nu voi face niciodata plingere penala primului ministru Ponta, etc) se va repeta cumva perioada 2008 de coabitare cu Tariceanu. Basescu pare ca a realizat ca „mici intelegeri” cu USL Ponta-Antonescu nu exista. Blaga in schimb pare in continuare sa creada ca ii va merge cu diverse tirguieli cu USL daca continua cu mutismul mielusel. De mirare ca Blaga nu a observat ca repeta aceeasi greseala…

     Aha

     04/09/2012 at 12:47 pm

     • nu, a fost deliberat, el a zis, sa nu interfereze cu campania de la locale.

      Cetatean

      04/09/2012 at 12:56 pm

      • Pe problema cu OUG 29 contra CCR, aici Ponta si Corlatean cam au de dat socoteala.

       Cetatean

       04/09/2012 at 1:05 pm

     • cine o fi spus: „da-i timp si o sa se spanzure cu propria-i limba”??? Ca sa se trezeasca unii trebuie timp, sa nu se plateasca ceva pensii si salarii, sa mai salte preturile, sa ajunga benzina la 7 lei etc.

      cinic

      05/09/2012 at 9:30 am

 36. Dragi aliati, ati sustinut Romania, dar institutille statului de drept si-au facut treaba si isi vor duce misiunea pana la capat.

  Ce a vrut sa spuna cu „pana la capat”? As vrea sa fie ce cred eu!

  cedric

  04/09/2012 at 12:47 pm

  • Salut 🙂
   Daca isi faceau treaba pana la capat, tot shparlamentul latra la gratii din puscarie.

   Diana

   04/09/2012 at 12:58 pm

   • Poate nu e prea tarziu, lucreaza pe indelete!

    cedric

    04/09/2012 at 1:01 pm

 37. Buna ziua! 🙂

  radubotezatu

  04/09/2012 at 1:30 pm

  • Buna ziua!

   cedric

   04/09/2012 at 1:37 pm

  • Buna Radu 🙂

   Theophyle

   04/09/2012 at 1:40 pm

 38. buna ziua ! pucistii sa fie pedepsiti. l

  zigzag

  04/09/2012 at 1:53 pm

 39. Reactia USL era previzibila ! Daca Basescu tace, nu este bine ! Ii este frica ! Daca Basescu vorbeste, iar nu este bine ! N-a invatatnimic din lectia suspendarii anterioare ! Fir-ati ai dracu de uslamisti idioti ! Orice ar face marinarul nu este bine ! O sa ajunga sa-l suspende pentru ca in ziua respectiva marinarul n-are basca !

  Reddog

  04/09/2012 at 1:55 pm

  • salut Red 🙂
   Cred ca piesa asta cu suspendarea a fost jucata pana la sfarsit! De acum incolo se va juca o alta piesa, Nicolaescu ar putea fi un mare protagonist in aceasta noua piesa 🙂

   Theophyle

   04/09/2012 at 1:58 pm

   • Eventual in rolul clovnului care incaseaza o galeata cu var in cap.

    EuCuMine

    04/09/2012 at 2:10 pm

 40. cacarau s a intors din „concediul medical” ?bine i a zis radu banciu : krin-laden 🙂 . de ce teme cacarau de Departamentul de Stat al SUA ? ca oamenii care se stiu curati nu se tem decat de Dumnezeu.

  zigzag

  04/09/2012 at 1:59 pm

  • si de soacra sau nevasta 😆

   Salut Ziggy!

   Theophyle

   04/09/2012 at 2:00 pm

 41. Theoiphyle salut 🙂

  Apropo de discutia referitoare la impotenta PDL, Sorin Ionita pune punctul pe I.

  http://www.evz.ro/detalii/stiri/SENATUL-EVZ-Va-guverna-PDL-cu-Ponta-din-2013-999112.html

  Avem o opozitie slaba, chiar catastrofala !

  Daca nu se trezesc atunci este vai de noi !

  Reddog

  04/09/2012 at 2:09 pm

  • hai ca m-am plictisit de ei,
   niste derbedei care abia asteapta sa faca un blat! Cand il vad pe Toader imi vine greata! Asta ca sa nu vorbesc de late animale din ferma lor 😦

   Theophyle

   04/09/2012 at 2:24 pm

  • Ei si tu, 🙂
   O sa zica ca face politica dupa ureche!

   Theophyle

   04/09/2012 at 2:22 pm

 42. Au turbat de tot, securistii ameninta din nou 👿 Cred ca vor sa o puna de o noua suspendare, poate ne suspenda UE pe noi. Incep sa-mi doresc aplicarea art.7., poate asa se va face curatenie in tara.
  http://www.ziare.com/ilie-sarbu/psd/ilie-sarbu-basescu-sa-n-o-caute-cu-lumanarea-o-noua-suspendare-i-ar-fi-fatala-1188031

  mar

  04/09/2012 at 2:23 pm

  • i-ar fi fatala USL. sau i-ar fi fatala ginerelui. sau …….

   cinic

   05/09/2012 at 9:32 am

 43. Angajatul unei spălătorii auto a fugit cu mașina adusă de un client la curățat

  http://www.evz.ro/detalii/stiri/Angajatul-unei-spltorii-auto-a-fugit-cu-maina-adus-de-un-client-la-curat-999256.html

  Eu asteptam un titlu de felul „Angajatul unui popor in functia de prim ministru a fugit cu bugetul tarii dat lui pentru administrare.”

  Mircea Rusu

  04/09/2012 at 2:31 pm

 44. Buna ziua tuturor! 🙂

  miki

  04/09/2012 at 2:42 pm

  • buna miki 🙂

   Theophyle

   04/09/2012 at 4:31 pm

 45. buna ziua din nou
  angajatii guvernului care intra in contact cu bruxelles-ul nu spun nimic despre intrebarile care li se pun?
  ambasada romana la EU nu spune nimic?
  sri nu informeaza nimic?
  idiotii din guvern ar trebui sa inteleaga bine ca au reusit -intr-adevar-ceea ce era de dorit”romania intre subiectele discutate la bruxelles” numai ca in loc sa fie despre ce bine foloseste fondurile europene,despre initative de dezvoltare,despre propuneri de integrare sunt numai doua intrebari:
  a. ce dracu se intimpla la voi acolo?
  b. cum e posibil sa aveti un asemenea pm?
  poate ii spune daciana ce se discuta pe la bruxelles despre barbatu-sau

  intimplator

  04/09/2012 at 2:45 pm

 46. Neamtu ori e prost ori face bine pe prostul. Cum sa il desemneze pm pe Rus ? Abia atunci tot mapamondul va spune ca tb a mers bara/bara cu Rus. http://www.evz.ro/detalii/stiri/Mihail-Neamu-Dac-Bsescu-va-mai-desemna-vreun-premier-de-la-PSD-acesta-va-fi-Ioan-Rus-999235-1.html

  lastnightmusic

  04/09/2012 at 3:09 pm

  • Vad ca-si joaca rolul de „Mihail, caine de circ” bine.

   Falca este foarte probabil multumit de el.

   EuCuMine

   04/09/2012 at 3:16 pm

  • Buna,

   divide et impera!

   blackman

   04/09/2012 at 3:19 pm

 47. Constat ca toti abia alesii din Parlament stiu ce trebuie si ce nu trebuie sa faca un „sef de stat”; acum: Toni Grebla 😦

  emil

  04/09/2012 at 3:13 pm

 48. Inteleg acum de ce s-au ofuscat USListii : TB nu s-a consultat cu Corlatean, sa ii ceara voie ce sa spuna.
  Iar Corlatean e „atins” ca s-a creat o cale de comunicare cu ambasadorii care scurt circuiteaza ministerul de externe. Ca sa vezi dom’le, presedintele care se intalneste in fiecare an cu corpul diplomatic , anul asta n-are voie de la stapanire!

  cedric

  04/09/2012 at 3:17 pm

 49. Ziua buna
  Am privit cuvintarea domnului Basescu cu ambasadorii RO in strainatate .
  Greu sa scapi de obiceiurile comuniste in care seful traseaza indicatile pretioase.
  Da daca discuta cu acestia ca la o intrunire deschisa , cu intrebari , raspunsuri , analize libere era mai putin presedinte ? Sigur ar fi cistigat enorm de mult in imagine dar staful e ala pe care il alege si nu e nimic de facut . Pacat . A pierdut o ocazie sa arate ca se poate si altfel .
  PS. E o parere personala . Inca nu sint presedinte . 🙂

  stefan60

  04/09/2012 at 3:22 pm

  • Musai sa fi ales! 😆

   Theophyle

   04/09/2012 at 4:32 pm

  • test

   Inganduratul

   04/09/2012 at 4:46 pm

 50. Ramai fara grai cata prostie, tupeu,frustrare pot sa detina unii care mai au si pretentii. Sper ca romanii vor dovedi inteligenta si vor reactiona in cale de consecintza, aruncand ciuma rosie la gunoi. Sunt mai raii ca sobolonaii sau lacustele. In decurs de trei ore au iesit toate naparcile la atac 👿 Valeriu Zgonea – „Prin declaraţiile de astăzi, Traian Băsescu demonstrează că nu a învăţat nimic din lecţia pe care românii i-au dat-o. Oamenii au votat în număr foarte mare pentru ca Traian Băsescu să plece. Chiar dacă rezultatele referendumului nu au fost validate, numărul impresionant de voturi „da” ar trebui să îl oblige pe Băsescu să îşi dea demisia din funcţia de preşedinte”, a afirmat Valeriu Zgonea, potrivit unui comunicat transmis către Agerpres. „Traian Băsescu nu mai are niciun fel de legitimitate, nici în ţară şi nici în străinătate. Traian Băsescu trebuie să îşi dea demisia”.
  http://www.evz.ro/detalii/stiri/Zgonea-Traian-Bsescu-nu-mai-are-niciun-fel-de-legitimitate-999273.html

  mar

  04/09/2012 at 3:54 pm

  • Tri-repetentul asta (facultatea de inginerie in 8 ani) nu-si da seama ca e un nimeni , ajuns presedinte la camera prin uneltirile lor nerusinate.
   Azi, TB i-a facut praf , precum merita. Credeau ca le-a luat frica si va sta popandau la Cotroceni.
   Cred ca ei sunt acum paralizati de frica, simtind ca vor plati pt. ceea ce au facut.

   cedric

   04/09/2012 at 4:00 pm

  • e legitim krin-laden si e legitim si ponta mondialu. mai ales in strainatate se vede ce legitimitate au.cei 2 sinistri .sunt sustinuti pe plan extern de „marele” voronin.

   zigzag

   04/09/2012 at 4:15 pm

 51. Buna ziua. Suntem noi subiectivi sau opozitia de azi e mult mai putin vocala decat cea de ieri? Daca e adevarat si nu suntem doar subiectivi, motivatia ar fi ca opozitiei de azi ii e groaza de justitia „reloaded”? Sau ca sunt toti o apa si un pamant? Dar ieri cum de nu erau la fel, si opozitia era mai vocala? Daca PDL tot tace si tace, n-ar putea „alta” opozitie sa devina totusi, mai vocala? Sau exista riscul sa fie catalogata pro-Basescu? Oricum, daca facem comparatia intre prestanta presedintelui de azi, cu crinelul de ieri, e clar cine se comporta ca un presedinte de tara.

  Nicolae Abagiu

  04/09/2012 at 3:59 pm

 52. cacarau hai acasa.7,4 milioane de romani te asteapta sa vii la munca :))

  zigzag

  04/09/2012 at 4:12 pm

 53. Ce jeg acest Taranu, canalist. Cica presedintele n utrebuia sa se refere azi la USL, adica la partide politice, trebuia sa fie neutru.
  Adica ei sa-l scuipe si el sa zica mersi, mai vreau.
  O gramada de vanduti din astia, care credeau ca TB nu o sa le mai aminteasca nimic din grozavia pe care au facut-o.
  Acum il aud ca presedintele le-a zis ambasadorilor sa spuna pretutindeni ca partidele de la guvernareau incercat o lovitura de stat!
  Pai adevarul supara!
  La fel zice si o madama de la PNL.

  cedric

  04/09/2012 at 4:21 pm

 54. salut pe toata lumea 🙂
  Postare noua!

  Theophyle

  04/09/2012 at 4:23 pm


Comentariile sunt închise.