Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

Revista Presei – 3 Septembrie / “O Românie decuplată”

Bună dimineata intr-o zi de luni. Vremea va fi predominant frumoasă şi va deveni caldă în cea mai mare parte a ţării. Cerul va fi variabil în regiunile vestice şi nordice şi mai mult senin în rest. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare în sud-vest şi la munte, anunţă Administraţia Naţională de Meteorologie. Cerul va fi variabil în regiunile vestice şi nordice şi mai mult senin în rest. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare în sud-vest şi la munte, anunţă Administraţia Naţională de Meteorologie. Temperaturile maxime se vor încadra de la 23…25 de grade pe litoral, până la 32…33 de grade în Câmpia de Vest, iar cele minime între 6 şi 17 de grade, mai scăzute în depresiuni, până la 6…7 grade.

La Bucureşti.   Vremea se va menţine frumoasă. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 30 de grade, iar cea minimă va fi de 13…15 grade.

Curs valutar BNR      valabil azi: 1 EURO = 4. 4595  RON; 1 USD = 3. 5484     RON; 1 EURO = 1. 2568 USD; Francul elvetian 3. 7136     RON. Gramul de aur 189.1168     RON.

Ministerul Finanţelor vrea să împrumute în septembrie 3,3 mld. lei de pe piaţa internă, prin vânzare de titluri. Finanţele au programat pentru august vânzarea de titluri de stat în sumă de 2,5 miliarde lei, dar au reuşit împrumute doar 1,4 miliarde lei. Suma redusă împrumutată în august a venit pe fondul creşterii costurilor de finanţare ca urmare a tensiunile politice cauzate de suspendarea în vederea demiterii a preşedintelui Traian Băsescu. Astfel, în luna august Finanţele au finalizat cu succes doar două din cele cinci licitaţii programate, iar în celelalte trei cazuri au respins ofertele băncilor considerând randamentele cerute prea mari. Ministerul vrea să împrumute în septembrie 2,8 miliarde lei prin vânzarea de certificate de trezorerie cu scadenţă de 8 luni (două licitaţii a câte 700 milioane lei) şi, respectiv, un an (două operaţiuni de 600 şi respectiv, 800 milioane lei). Încă 500 milioane de lei ar urma să fie împrumutaţi prin emisiuni de obligaţiuni cu maturitate de doi (300 milioane lei) şi, respectiv, patru ani (200 milioane lei). Prima licitaţie este programată pentru luni, 3 septembrie, când Trezoreria vrea să împrumute 700 milioane lei prin vânzare de certificate cu maturitate de opt luni. La cea mai recentă operaţiune pentru astfel de titluri, Finanţele au atras 700 milioane lei, la un randament de 5,91% pe an. Ulterior, Ministerul Finanţelor a respins ofertele la două licitaţii pentru certificate la un an şi obligaţiuni pe trei ani şi cinci luni. Ministerul Finanţelor a atras în acest an 38,93 miliarde lei pe piaţa locală. La această sumă se adaugă împrumuturi de 2,25 miliarde dolari prin emisiuni de titluri pe piaţa SUA. Integral la Mediafax.

Romania, decuplata de Bulgaria in dosarul Schengen. Bulgaria e gata sa intre in Schengen, a spus presedintele Comisiei Europene, Jose Barroso, la Sofia. Vicepresedintele CE, Viviane Reding, a sugerat ca e posibil ca statele membre sa nu integreze imediat Romania in Schengen. Bulgaria indeplineste criteriile necesare pentru aderarea la spatiul Schengen, a declarat vineri, la Sofia, Jose Manuel Barroso, presedintele Comisiei Europene. Seful Executivului de la Bruxelles s-a aflat saptamana trecuta la Sofia pentru a deschide una dintre cele mai mari investitii din fondurile de coeziune de care a beneficiat Bulgaria. Ca regula, Comisia Europeana, care este Executivul UE, se refera atat la Romania, cat si la Bulgaria atunci cand e vorba despre extinderea spatiului fara frontiere, iar vizitele principalilor oficiali au loc in ambele tari. De data aceasta, Barroso nu s-a deplasat si la Bucuresti, Un semnal privind decuplarea României de Bulgaria a venit şi de la vicepreşedintele Comisiei Europene, Viviane Reding. Comisia Europeană urmăreşte în continuare foarte atent situaţia politică din România, după „un fel de puci parlamentar”, a afirmat Reding într-un interviu acordat cotidianului francez „Le Monde”. Ea a adăugat  că nu ar fi surprinsă dacă integrarea României în Schengen va fi amânată, explicând că decizia nu este una strict tehnică. „Este o decizie care va aparţine statelor membre UE, în unanimitate, dacă îşi vor deschide frontierele, pe baza unei analize politice. Întrebarea esenţială este de a şti dacă statul de drept român ne poate oferi încredere. Spaţiul Schengen nu se referă doar la funcţionarea tehnică a frontierelor, aşa cum evaluează Comisia Europeană. Implică şi o bună funcţionare a justiţiei şi garanţii în acest sens. Din punctul meu de vedere, nu aş fi surprinsă dacă statele vor decide să nu integreze imediat România în Schengen”, a explicat Reding, vicepreşedinte al CE şi comisar UE al Justiţiei. Integral in Adevarul.

Ponta, atac la vicepresedintele CE: „Vorbeste dupa ureche”. Premierul Victor Ponta a atacat-o, printr-o declaratie, pe Viviane Reding, vicepresedintele CE. „Declaratiile de weekend ale doamnei Reding, care vorbeste dupa ureche despre ceva ce nu cunoaste si nu are in atributii, tin doar de un gen de atac politic”, a declarat Victor Ponta la Realitatea TV. Cat priveste afirmatiile comisarului potrivit carora nu ar fi mirata daca s-ar decide o amanare a aderarii Romaniei la Schengen, Ponta a afirmat ca, din punctul lui de vedere, oricum nu se dorea intrarea tarii noastre. La afirmaţiile lui Viviane Reding potrivit cărora s-a putut evita „răul cel mai mare” graţie acţiunilor determinate a numeroşi actori, între care Comisia Europeană, Parlamentul European, state europene, dar şi Fondul Monetar Internaţional, Ponta a afirmat: ”Habar n-are, în primul rând, nici cum funcţionează Justiţia, nici n-are vreun mandat să vorbească în numele cuiva. Povestea cu FMI e neserioasă, n-a venit FMI să vorbească. (…) Sunt nişte declaraţii politice de un nivel de Dâmboviţa, ca să spun aşa”. EVZ.

Ioan Rus explica cum l-a presat premierul Victor Ponta sa dea alte cifre pentru referendum. Fostul ministru de Interne Ioan Rus, care si-a dat demisia in urma scandalului privind numarul cetatenilor romani cu drept de vot aflati pe listele electorale permanente la referendumul pentru demiterea lui Traian Basescu, a relatat intr-o emisiune televizata despre cum a facut premierul Victor Ponta presiuni asupra sa, pentru a modifica cifra respectiva. „Presiunile nu se fac asa, la telefon. Eu am avut o discutie cu premierul, care mi-a explicat ca multi din conducerea USL considera ca s-ar putea actiona asa incat sa fie mai putini (alegatori). Eu i-am explicat ca nu este loc, constitutional, nici la stanga, nici la dreapta. Si i-am zis ca sunt doua variante: fie eu ma ascund in spatele lui si presiunile sa fie suportate de el, fie eu plec. Eu nu ma ascund in spatele nimanui”, a explicat Ioan Rus. „Nu mi s-a cerut să mă răzgândesc şi chiar cred că (VIctor Ponta) ar fi acceptat să reziste presiunilor colegilor, dar avea atâtea presiuni pe cap atunci, şi cu plagiatul…”, a mai spus Ioan Rus. Fostul ministru a mai explicat că el s-a opus din start ideii acestui referendum de demitere: „Eu am explicat, cred că nu ne iese, cred că vor fi efecte perverse pe care le vom gestiona greu şi în interior, şi în exterior. Unii au spus că sunt omul lui Băsescu”. Ioan Rus a demisionat în mijlocul scandalului de la Curtea Constituţională, acuzând presiuni din partea fostului preşedinte interimar Crin Antonescu şi a preşedintelui Traian Băsescu, atunci suspendat. USL încerca să micşoreze numărul alegătorilor înscrişi pe listele electorale permanente, pentru a atinge pragul de validare a referendumului. Gandul.

In PNL se pune la cale un puci impotriva lui Crin Antonescu. Radu Zlati, un apropiat al fostului presedinte interimar, dezvaluie tensiunile din partid. El admite ca se coaguleaza o aripa ce doreste indepartarea liderului Esecul la referendumul de demitere a presedintelui Traian Basescu este tot mai greu de digerat in interiorul PNL. Pentru prima data de la alegerea in functia de presedinte al partidului, pozitia de lider a lui Crin Antonescu este contestata, se pare, in mod organizat. Pana acum, actele de disidenta la adresa lui Antonescu au fost sporadice si izolate. Datele problemei s-au mai schimbat, insa, in ultima vreme, iar acest lucru este dezvaluit de un apropiat al sefului PNL, Radu Zlati, fost consilier pe perioada cat a ocupat functia de presedinte interimar. Intro postare pe blogul personal, Zlati a confirmat existenta unei mase critice la adresa lui Crin Antonescu, care este in plina organizare. Surse liberale au declarat pentru „Evenimentul zilei” că tensiunea din PNL a fost alimentată şi de faptul că, în această perioadă, se stabilesc candidaturile la Parlament, proces în care Antonescu acţionează discreţionar, încercând să-şi impună fidelii. Potrivit statutului PNL, preşedintele are ultimul cuvânt în privinţa celor care vor reprezenta partidul în alegeri. Cei care nu se află în graţiile şefului PNL se tem că, din moment ce USL scade în sondaje, nu vor fi suficiente locuri şi pentru ei. Ei speră ca, strângând rândurile, să poată negocia mai eficient. Integral la EVZ.

Bacalaureatul din toamnă, un alt dezastru. In a doua sesiune a examenului de Bacalaureat din acest an, promovabilitatea a fost de 24,27%, în condiţiile în care, în prima sesiune a Bac-ului, au picat mai mult de jumătate dintre elevi. „Rezultatele demonstrează o pregătire mai slabă decât în cazul sesiunii din vară”, a declarat Ecaterina Andronescu, ministrul Educaţiei. Aceasta a mai precizat că, dintre cei aproape 100.000 de absolvenţi de liceu care s-au înscris la testarea din toamnă, numai 85.000 s-au prezentat la a doua sesiune, ceea ce înseamnă că aproximativ 14% din elevi au renunţat la examen. Andronescu a afirmat că „motivul pentru care elevii nu s-au mai prezentat la BAC este că au fost în vacanţă şi nu au mai avut timp să înveţe, ceea ce este un lucru îngrijorător. Printre judeţele cu cea mai mică rată a promovabilităţii se numără Ialomiţa, cu 9,23%, Argeş, cu 11%, dar şi municipiul Bucureşti, unde numai 18,52% din adolescenţi au obţinut nota de trecere la Bacalaureatul din toamnă. La polul opus se află judeţul Gorj, unde 38,86% din absolvenţii de liceu au promovat examenul, urmat de Constanţa, cu 36,7%, şi de judeţul Vaslui, unde rata promovabilităţii a fost de 34,96%. Rezultatele finale vor fi afişate miercuri, 5 septembrie, după soluţionarea contestaţiilor depuse de cei nemulţumiţi. Integral in Adevarul.

Perdeaua de protecţie din jurul afacerilor senatorului Măgureanu. Trimis să controleze afacerile evazioniste ale familiei Măgureanu, comisarul Nadia Păcală de la Structura Centrală a Gărzii Financiare a sfârşit prin a se întâlni cu fiica senatorului Cezar Măgureanu, pentru a- i da sfaturi despre cum să-şi rezolve problemele din actele contabile.  Anchetat de Direcţia de Investigare a Criminalităţii Organizate pentru aderare la un grup infracţional organizat care producea statului anual prejudicii de 40 de milioane de euro, senatorul Cezar Măgureanu este unul din parlamentarii români care a reuşit să-şi creeze structuri de protecţie în interiorul instituţiilor statului pe care îşi sprijinea afacerile apropia­ţilor.  Surse judiciare au explicat pentru RL cum beneficiau de pro­tecţie ginerele şi fiica senatorului chiar şi din momentul în care au intrat în atenţia autori­tăţilor statului pentru afacerile evazioniste cu produse alimentare, mai ales zahăr. În cursul anului trecut, doi comisari de la Structura Centrală a Gărzii Financiare au fost detaşaţi la Giurgiu pentru a verifica afacerile familiei Găzdac, adică a ginerelui senatorului Cezar Măgureanu. Unul dintre cei doi comisari era Nadia Păcală. Pe perioada deplasării, cei doi comisari au întocmit mai multe note de constatare. În prima dintre acestea arătau că nu li s-a pus la dispozi­ţie documentele contabile apar­ţinând societăţilor care trebuiau controlate. Ginerele senatorului, Sorin Găzdac, în prezent arestat şi el, a trimis prin fax la Garda Financiară o solicitare de amânare cauzată de faptul că contabilul societăţilor este în spital. Solicitarea, potrivit surselor RL, este aprobată de Sorin Florea, adjunctul Gărzii Financiare de la acel moment. Integral in Romania Libera.

Scumpirile de toamnă ne ard la buzunare. Scumpirile care se anunţă în această toamnă vor stoarce şi mai mult buzunarele deja goale ale românilor. EVZ a calculat cât are de plătit în plus,lunar, o familie formată din patrupersoane și vă învață cum să reduceți efectele scumpirilor. Seceta, devalorizarea leului şi măsurile Guvernului vor umfla cheltuielile unei familii cu circa 10-15%, după cum rezultă din calculele Evz. Cele mai mari „găuri” în buzunar le vor da alimentele, dar nici carburanţii sau utilităţile nu se lasă mai prejos. Unele produse s-au scumpit deja pe parcursul verii. Aici găsim legumele şi fructele, afectate de secetă, şi carburanţii auto şi facturile telefonice, afectate în principal de cursul valutar. Toamna va aduce noi scumpiri, începând cu energia electrică şi gazele, prin decizia Guvernului, şi continuând cu majoritatea alimentelor, ca urmare a compromiterii unei mari părţi a culturilor agricole. Pentru o familie cu doi copii, ar fi vorba de cheltuieli în plus de circa 200-250 de lei, în condiţiile în care cheltuielile medii ale unei gospodării în România sunt puţin peste 2.000 de lei. Calculul are la bază consumul mediu pe cap de locuitor pe 2010 furnizat de INS la alimente şi statistici ale furnizorilor pentru utilităţi. Creşterea preţurilor are la bază estimări ale producătorilor şi acte normative. Integral in EVZ.

Ştiri Europene – 3 Septembrie 2012 / Le Monde: Voiculescu, Le Rasputine de Bucarest

Va urez o zi buna!

Written by Theophyle

03/09/2012 la 8:25 am

34 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Buna dimineata si o saptamana buna!

  „Declaratiile politice” au o anumita definite. Nuanta Damboviteana este data de partea „iresponsabila” a lor. Dar asa e la noi.

  Nu demult un prieten incerca sa sustina ca pe langa plangerile penale normale, la noi s-au inventat si „plangerile penale politice” …care in ratiunea autorilor ar trebui sa aiba aceeasi protectie ca si „declaratiile in exercitarea activitatii de politician”.

  Deh.. Dambovita.

  P.S. Aproape ca m-as bucura sa fim decuplati de Bulgaria daca nu mi-ar fi teama ca asta isi doresc in continuare dumnealor.

  Moldoveanu

  03/09/2012 at 8:37 am

  • Mini-completare la „plangerile penale politice” … protectia la ele ar insemna protectia la contra-plangerea de denunt calomnios.

   Moldoveanu

   03/09/2012 at 8:38 am

  • Buna dimineata!
   Asta cu damboviteana e un fel de discreditare, nu? Adica si Reding e atat de jos:
   „…Sunt niste declaratii politice de un nivel de Dambovita, ca sa spun asa”.
   🙂
   PS Constat ca nu prea este apreciata „sinceritatea” lui Ponta 🙂

   emil

   03/09/2012 at 9:54 am

   • 😀 Redding e la un nivel la care Ponta nu poate visa.
    Problema mea era cu nepedepsirea declaratiilor politice atunci cand sunt iresponsabile… adica de natura ori a produce violente… ori, in ultimele luni… de a prejudicia direct buzunarul nostru.

    Dar mai e pana acolo. 😦

    Moldoveanu

    03/09/2012 at 12:02 pm

    • sinceritatea, adica dambovitean = nivelul cel mai jos
     adica la nivelul politicii facute de Ponta&Co.
     🙂
     Ca doar nu a vrut Ponta sa o laude, nu?

     emil

     03/09/2012 at 12:25 pm

 2. Buna dimineata 🙂
  Ce premier „puternic avem si mai ales competent”, a ajuns sa atace vicepresedintele CE 🙄 Ne-am facut de mirul lumii cu acest individ la conducerea tarii, nu este suficient scandalul pe care-l face zilnic ….

  mar

  03/09/2012 at 8:51 am

 3. buna dimineata,

  Senatorul independent Mircea Geoana este invitat la Conventia Partidului Democrat din Carolina de Nord, unde practic Barack Obama va primi sustinerea propriului partid pentru alegerile prezidentiale din noiembrie.

  Geoana este presedintele Comisiei de politica externa din Senat.

  De la PSD nu avem informatii ca ar fi fost invitat cineva. Excluderea lui Geoana din PSD a pornit tot de la o vizita in Statele Unite. In aceste zile, Geoana isi negocia revenirea in PSD

  skorpion

  03/09/2012 at 9:08 am

 4. Buna dimineata,

  nu stiu daca priviti stirile. Neuronul stingher al lui V.Ponta s-a trezit si la intrunirea diplomatilor spune o gluma:
  citez cu aproximatie _ „suntem ca in Libia cand opozitia cerea aliatilor sa bombardeze tara pentru a arata cat de rau este”

  Perfecta gluma la intalnirea cu ambasadorii. S-o fi izbit de cutia craniana neuronul acela si „s-a lovit la cap!”

  Va urez o zi buna

  Giorgia

  03/09/2012 at 9:19 am

  • Auch! Nu sunt ambasadori straini, ci numai diplomati romani. Va rog sa ma scuzati.

   Giorgia

   03/09/2012 at 9:23 am

  • salut. Cred ca se referea la desantul format din Ponta si Ipo-Crin din ianuarie 2012 cand s-au adresat PE.

   cinic

   03/09/2012 at 10:39 am

 5. Salut 🙂

  Ştiri Europene – 3 Septembrie 2012 / Le Monde: Voiculescu, Le Rasputine de Bucarest

  http://politeiaeuropa.wordpress.com/2012/09/03/stiri-europene-3-septembrie-2012-le-monde-
  voiculescu-le-rasputine-de-bucarest/

  Mortal articolul cu varanul Voiculescu. Musai de citit!

  Theophyle

  03/09/2012 at 9:31 am

  • bine ca, in sfirsit, presa occidentala se leaga de abjectul varan.
   🙂

   skorpion

   03/09/2012 at 9:41 am

   • Salut,
    Presa poate scrie. La Cotrocenui trebuie de facut. Daca nu se va face, la iarna vom avea o noua suspendare. Lucrurile sunt foarte simple – cine nu le intelege e pacat de timpul lui. Daca Felix nu este pus cu botul pe labe, Basescu nu-si merita salariul.

    Theophyle

    03/09/2012 at 9:43 am

    • buna dimineata tuturor! salut Theophyle ! in 2007 pucistii au fost iertati.gasca pro sovietica a fost doar avertizata insa nu s au luat masuri ferme.in 2012 ne a trecut „glontul” pe langa ureke si pucistii au fost blocati din exterior. cred ca toata comunitatea internationala asteapta ca liderii pucistilor ( initiatii , cum le zicea Basescu) sa plateasca in fata legii. vorba ta, daca felix nu e pus cu botul pe labe , Basescu nu doar ca nu-si merita salariul dar probabil va pierde si sprijinul extern. nu le a reusit primul puci , au esuat la limita la al 2 lea , in acest caz daca sunt lasati nepedepsiti al 3 lea le va reusi cu siguranta. hai domn Presedinte tunurile pe pucisti si sa i vedem in fata legii.

     zigzag

     03/09/2012 at 10:31 am

    • Salutàri
     Se spune ca o a doua suspendare este imposibilà în timpul unui mandat. Este adevàrat ?

     REGINE

     03/09/2012 at 10:59 am

 6. Ma scuzati de deranj , intru doar sa va dau o veste buna .. sper sa intereseze pe multi dintre „basisti” …. Astazi , 3 Septembrie , 2012 ……. USL ARE IN SONDAJELE PROFI , DE UZ INTERN SI NEMASLUITE PENTRU A APAREA IN PRESA , DOAR …………… 46 % DIN INTENTIA DE VOT !!!!!!!!!!!!!!!!!

  Inca ceva , poate mai important de stiut : De circa 2 luni , procentul USL este pe un trend negativ si nu pare sa se stabilizeze nici dupa referendum !

  Asa ca , DOAMNE-AJUTA !!!!!!!!!

  Thor

  03/09/2012 at 11:24 am

 7. Deosebirea dintre pimul sinistru plagiator si
  Viviane Redding este ca doamna vorbeste dupa ureche iar carlanul dupa ce i se sopteste-n ureche

  observator 2

  03/09/2012 at 11:33 am

 8. salut comunitatea politeia. va urmaresc de foart mult – ce am citit aici si pe alte bloguri m-au facut sa inteleg multe…

  ponta, ne demonstreaza, in fiecare zi, cit e idiot este si de ce trebuie sa plece cit mai curind de la palatul victoria:

  „Declaraţiile de weekend ale doamnei Reding care vorbeşte după ureche despre ceva ce nu cunoaşte şi nu are în atribuţii, ţin doar de un gen de atac politic”

  http://www.gandul.info/politica/declaratie-uluitoare-a-lui-victor-ponta-oricum-nu-ne-primeau-in-schengen-anul-asta-plus-un-atac-vehement-la-comisarul-reding-10012413

  „In primul rând, eu nu fac atacuri la adresa comisarilor, în general, eu sunt primul-ministru, vorbesc cu preşedintele Comisei Europene, domnul Barroso”

  http://www.mediafax.ro/politic/ponta-eu-nu-fac-atacuri-la-adresa-comisarilor-europeni-eu-vorbesc-doar-cu-presedintele-barroso-10013348

  citi ani are nasul de interlopi? pe asta ne indeamna ioan rus sa-l promovam???

  geo

  03/09/2012 at 12:14 pm

  • Pe anul trecut, usLASII afirmau cu tarie ca regimul Basescu este piedica intrarii in spatiul Schengen; si-au schimbat parerea? Sau guvernarea usLASA (si interimatul Crinesc) sunt motive de schimbare a pozitiei UE fata de Romania?
   😦

   emil

   03/09/2012 at 12:33 pm

 9. buna ziua
  la proxima intilnire cu ziaristii a idiotului de ponta poate-l intreaba cineva ce nationalitate are d-na reding:nu de alta dar chestia cu ” d-na reding face declaratii fiind in campanie electorala”arata ca tipul ori e dus cu pluta ori e prost de la natura or-cel mai probabil ambele;
  daca timpitul isi inchipuie ca se poate capitaliza politic in luxemburg facind declaratii despre romania,e irecuperabil

  intimplator

  03/09/2012 at 12:32 pm

 10. romania&schengen
  decuplarea bulgariei de romania e aproape certa;poate ,poate mai reuseste basescu ceva,dar nimic nu e sigur;
  si din nou,nu e vorba de indeplinire conditii tehnice sau de justitie,e vorba de politica/un nou palier care arunca rmania spre un drum plin de „surprize” si nu placute

  intimplator

  03/09/2012 at 12:35 pm

 11. Salut,
  Conducerea NR – antreprenori , manageri si liberi profesionisti.
  (daca ar fi copilarit in SUA ar fi inceput prin a vinde limonada pentru a obtine fonduri- nu ca obama care nici macar limonada nu a vindut )

  Valeriu Todiraşcu – Prim Vicepreşedinte

  acționar majoritar şi administrator al grupului de firme Tody Company SRL

  · Mihnea VASILACHE – Vicepreşedinte

  Partener la Chenavari Financial Group, Londra

  · Nicolae Popa – Vicepreşedinte

  Proprietar şi manager al firmei Hard Work SRL, Sibiu

  · Radu Cujbă – Vicepreşedinte

  Proprietar şi manager Gotcha Concept

  · Augustin Ofițeru – Vicepreşedinte

  Proprietar şi manager Mangus Sol

  · Nicolae Burchel – membru al Președinței

  Proprietar Casa de Avocatură Burchel & Asociații

  · Radu Costea – membru al Președinției

  Partern Leasing, Sibiu

  lastnightmusic

  03/09/2012 at 12:57 pm

 12. Buna ziua prieteni,
  Cand pisica nu e acasa ne facem si noi de cap. Va recomand un articol de pe blogul prietenului Sareinochi: http://sareinochi.com/2012/09/03/socialistii-europeni/

  ribelalu

  03/09/2012 at 1:00 pm

 13. Buna ziua! 🙂

  radubotezatu

  03/09/2012 at 1:01 pm

  • Buna Ziua Radu 🙂

   Theophyle

   03/09/2012 at 1:52 pm

 14. Reblogged this on Aron after 65.

  aronpetru

  03/09/2012 at 1:12 pm

 15. Nastase, la proces : in costum negru, cu cravata.
  E noua uniforma de la Jilava ?

  http://www.evz.ro/detalii/stiri/Adrian-Nstase-adus-fr-ctue-la-instana-suprem-999035.html

  Tzepelica

  03/09/2012 at 1:40 pm

  • salut timi,
   are dreptul ca la proces sa vina in haine civile 🙂

   Theophyle

   03/09/2012 at 1:52 pm

   • Mai degraba a venit direct de la Cornu.
    La jilava o avea o sosie care-i tine locul. 😦

    Tzepelica

    03/09/2012 at 2:04 pm

 16. Vad ca va mai necajiti cu the Economist.
  Si the Economist nu prea mai e ce era, desi este revista mea preferata de multi, multi ani de zile.
  A mai trecut usor la stanga de cind e Obama presedinte, iar articolele pentru Romania sunt de regula scrise de la Budapesta, si nu sunt 100% echidistante. Dar neajunsurile sunt inca mici, iar revista e mare. 🙂

  lastnightmusic

  03/09/2012 at 2:18 pm

 17. Salut pe toata lumea,
  Postare noua!

  Theophyle

  03/09/2012 at 3:28 pm


Comentariile sunt închise.