Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

Code Blue spre Yellow: resuscitare necesară

Cred ca Romania  este pe drumul de a deveni unica nu numai in Europa, ci pe plan mondial.  Avem sanse extraordinare sa devenim unicii reprezentanti ai unui nou mod de comportament in relatiile internationale fara precedent in istoria diplomatiei mondiale. Premierul Romaniei, Victor Ponta, a inceput sa implementeze cunoscuta doctrina nationala denumita “ba pe-a mă’tii’”   in relatiile statului Roman cu aliatii si partenerii fara de care viitorul foarte apropiat poate deveni extrem de sumbru.

Adevarat, tendintele electorale cunoscute corifeilor social-democrati si liberali, arata mai putin roze cu  fiecare saptamana ce trece si ceva trebuia de facut pentru a-i tine pe bibani impreuna. Problema lui Victoras Ponta Mondialu’ este simpla – plasa s-a cam gaurit si bibanii au inceput sa fuga. Pentru prima data in ultima jumatate de an,  Ponta Mondialu’ si USL au coborat sub 50% in preferintele electoratului. Daca nu ma credeti,  rugati-l pe Blaga, prietenul lui Sorin Frunzaverde sa-i arate ultimul sondaj pe care l-au primit liberalii sambata trecuta, inceput de luna. Sunt sigur ca in numele vechilor prieteni si ale blaturilor trecute si poate si viitoare, Sorin Frunzaverde isi va informa vechiul sau prieten.

Deci dupa Africa de Sud, cand Ponta Mondialu’ a fost informat ca socialistii nu-i prea doresc auspiciile de gazda a viitorului lor congres programat peste 10 zile,  si nici dupa ce a inceput sa-i fie clar ca nici camardul Hollande nu il va ajuta sa treaca impasul in care se afla, dovada fiind clara prin faptul ca Lauren Fabius nu a ajuns la Bucuresti si Le Monde, cotidianul francez de stanga, sustinator frecvent al lui Hollande i-a servit de weekend doua articole catastrofale (primul si al doilea), Ponta Mondialu’ a intrat in “Code Blue” politic.

Personal nu cred ca Ponta este disperat, nu-i sta in fire, un om toatal lipsit de responsabilitate nu poate fi disperat! Disperati ar trebui sa fie cei pentru care relatiile bune cu Europa si FMI insemna garantarea pensiilor si a salariilor din bugetul statului, care pot fi puse la indoiala incepand de pe la inceputul iernii anului curent.

Ponta Mondialu’ a transferat  limbajul pe care il folosea “dezmierdandu-l” pe Basescu spre oficialitatile de la Brussel. Parerea mea ca va trece mult timp dupa incheierea lucrarilor acestui congres  si Ponta se va mai intalni cu un oficial al Uniunii Europene.

Deoarece stiu ca Ponta Mondialu’ are un ziar preferat in Germania, ma refer bineinteles la Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ), aveti un citat dintr-un articol publicat astazi:

„Premierul Ponta a ajuns din nou la înghesuială după tentativa eşuată de a-l demite pe Băsescu. În decembrie vor avea loc alegeri parlamentare, iar USL se scufundă în sondaje. La sfârşitul săptămânii, Partidul Socialist European a decis să-şi mute congresul de la Bucureşti la Bruxelles. Politicieni de toate culorile evită să se afişeze public alături de Ponta şi Antonescu”. Pentru doritorii sa citeasca mai multe, aveti traducerea unor fragmente in EVZ.

Ca Ponta Mondialu’, guvernul lui,  PSD si intregul USL se afla in “code blue spre yellow” nu ma prea intereseaza. Ma intereseaza ca noi toti suntem condusi daca vrem sau nu spre o catastrofa politica de proportii. Ca sa nu terminam in nota pesimista a articolului  va invit sa cititi un pamflet superb de la la Dan Popa si un editorial serios de la Cristian Grosu.

116 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Nu stiu cu sa-l cataloghez pe acest politician care ne este Prim ministru fie ca il vrem noi, fie ca nu: copil rautacios, adolescent arogant, adult insuficient dezvoltat sentimental. Inconstienta nu poate fi apanajul actiunilor sale, atunci putem merge pe rea-vointa! Trist este ca suntem toti afectati de lipsa de diplomatie si prostia acestui om!

  teodoraab

  03/09/2012 at 3:32 pm

  • Buna ziua 🙂
   Simplu, golan cu tupeu de cocalar. 👿 Intr-o tara normala cu o clasa politica corecta, acest individ nu ajungea Premier sau daca accidental ajungea in secunda doi se solicita motiune de cenzura ptr. demitere.

   mar

   03/09/2012 at 3:54 pm

   • Cand Parlamentul este condus de o majoritate formata din puscariabili si corupti este posibil…asa cum a fost posibila si suspendarea Presedintelui fara sa existe incalcari grave ale Constitutiei!

    teodoraab

    04/09/2012 at 9:18 am

 2. bunä,
  Ponta este tipic atist, cu vädite iesiri paranoia.

  theo- nona

  03/09/2012 at 3:45 pm

 3. Bună !
  Cred că suntem unicat. Doar academicianul doctor inginer a mai semnat lucrări ce nu-i aparțineau. Știți la cine mă refer.

  dictaturajustitiei

  03/09/2012 at 3:48 pm

 4. scuze- autist.

  nu este normal, dupä ce vorbeste urat despre
  dna Reding, sä declare apoi , cä el nu criticä pe nimeni,
  cant el o fäcuse iresponsabilä, vorbeste dupä ureche, nu
  are habar de justitzie.

  PONTA PLAGIATORUL MITOMAN: trebuie demis urgent.

  theo- nona

  03/09/2012 at 3:51 pm

 5. Ponta trebuie declarat iresponsabil.!!!!!!!

  theo- nona

  03/09/2012 at 3:52 pm

 6. din nou buna ziua
  omul de imagine si pe care ponta il asculta orbeste-cred- bogdan teodorescu,marele „teoretician”al manipularilor nu intelege un lucru : a trecut vremea cind descoperirea unei minciuni ia ani de zile;
  pur si simplu azi descoperirea unei minciuni ia zile,daca nu ore
  ponta este o mare mincuna si acest lucru s-a descoperit repede in europa;s-a descoperit de la aventura „demascarii dictaturii lui basescu”la bruxelles;
  mai ramine sa descopere si romanii;e chestie de luni si cum „time is money”cei care vor descoperi mai trziu vor plati mai mult

  intimplator

  03/09/2012 at 3:56 pm

 7. Buna ziua,
  mare suparare la PC:
  http://www.mediafax.ro/politic/comisia-juridica-a-camerei-a-aprobat-incetarea-mandatului-de-deputat-al-lui-sergiu-andon-10014193
  Cred ca plenul nu mai schimba nimic, desi USL ar avea destule voturi.

  cedric

  03/09/2012 at 4:00 pm

 8. Vai de el (VP), nu se mai poate controla. Frustrarea si incapacitatea de a gestiona o palarie mult prea mare ptr. bruma de neuroni disponibili l-a adus in sfera patologicului. Alte pericole imaginare – fosta Securitate care si-a infiltrat oamenii in presa germana, oare aude si voci?
  http://www.hotnews.ro/stiri-politic-13150709-doi-jurnalisti-germani-despre-afirmatia-premierului-victor-ponta-care-spus-germania-fosta-securitate-are-continuare-cei-mai-buni-oameni-presa-nu-raspundem-bazaconii-doar-scandalos-stupid.htm

  mar

  03/09/2012 at 4:02 pm

  • Ponta are un cusur, e imbecil. Pai dupa ce e in alianta cu Felix, dovedit securist, cu SRS, iar dovedit secuist, cu Iliescu tartorul kaghebistilor, se trezeste sa acuze pe altii ca si cum a fi securist e rau doar daca nu esti in alianta cu USL?

   Aha

   03/09/2012 at 4:06 pm

 9. Ceva este serios grav cu mentalitatea si discernamintul electoratului mioritic. Se pare ca singurul lucru pe care cam 50% din electorat il percepe este cantitatea de nutret din iesle. Cit timp este nutret voteaza si sustine cu spor orice retardat mintal, mincinos patologic, si lipsit de caracter precum Ponta. Caci obraznicia, nesimtirea si idiotenia lui Ponta in ale politicii externe este un efect, tot asa cum copilul razgiiat cu comportament nesuferit este un efect al unei educatii prea liberale si ingaduitoare. Prea ingaduitor este electoratul care insista sa voteze si astfel sa incurajeze asemenea pitecantropi.

  Aha

  03/09/2012 at 4:03 pm

 10. Aud acum la b1 ca Andon il acuza pe Ponta care ar fi vinovat de hotarirea comisiei juridice, pt. ca ar vrea sa-si mai dreaga imaginea pe seama lui Andon.
  Daca si Felix gandeste la fel, urmeaza masacrarea lui Ponta la A3.

  cedric

  03/09/2012 at 4:04 pm

  • salut Cedric,
   o sa fie un masacru ritualic 😆

   Theophyle

   03/09/2012 at 4:07 pm

   • cred ca se pregateste mazilirea 😆

    mar

    03/09/2012 at 4:17 pm

   • Mai intai zic seara buna la lumea buna.

    Date fiind si pantele din sondaje este posibil ca pdsr sa fi declansat planul B (sau ce simbol o fi avand). In plan intern delimitare pana la separarea de pnl plus o coabitare minimala cu presedintele, respectiv, in plan extern adoptarea unei atitudini ceva mai cooperante. Cred ca acesta e un prim episod din multele care vor urma. Pana la urma pnl are mai multi puscariabili decat pdsr.

    Kenwood

    03/09/2012 at 6:56 pm

 11. Eu acum am dat peste declaratia asta a lui Ponta:

  Premierul Victor Ponta a declarat că opţiunea preşedintelui Traian Băsescu pentru măsuri de austeriate şi disciplină bugetară poate fi folosită în interesul României, împreună însă cu alte viziuni de dezvoltare economică a UE, precum cea propusă de noul preşedinte al Franţei, François Hollande.

  Cred ca in curand va inebuni de disperare daca a ajuns sa recunoasca faptul ca presedintele a avut dreptate;
  http://www.mediafax.ro/politic/ponta-putem-folosi-in-interesul-romaniei-optiunea-presedintelui-pentru-masuri-de-austeritate-10013229

  cedric

  03/09/2012 at 4:10 pm

 12. Salutare !
  Obraznicia/diareea verbala nu tin loc de valoare.

  Tzepelica

  03/09/2012 at 4:14 pm

 13. cu alte cuvinte ; mäsurile de austeritate fäcute de presedinte, nu sunt
  bune ; decat consfintzite de mitomanul plagiator.CE IPOCRIZIE ORDINARÄ

  Ponta plagiatorul demisia !

  PONTA , intruchipezä, tot ce este mai räu , pervers si mincinos in bolsevism,
  invätämintele criminalului ilici si a escrocului bonbo- a creeat un monstru.

  theo- nona

  03/09/2012 at 4:27 pm

 14. Sa traducem ce a zis Ponta cand a fost de acord cu masurile de austeritate a le lui TB:
  „Popor n’avem bai pentru salarii, pensii, si programe sociale.”
  Poporul o sa zica: O Ponta, dar asa ar fi trebuit sa ne spuna si Basescu si am fi inteles……

  In rest, linguseala pe langa Hollande, doar doar il cheama in Franta (oficial)

  eugeni

  03/09/2012 at 4:36 pm

 15. Hotnews:

  Doi jurnalisti germani despre afirmatia premierului Victor Ponta care a spus ca in Germania fosta Securitate are in continuare cei mai buni oameni in presa: Nu raspundem la bazaconii/ Nu e doar scandalos, e si stupid.

  „Este scandalos si ridicol. Am venit in Romania in 2004, mult dupa caderea lui Ceausescu si putin dupa moartea procurorului Panait. Dar ideea ca tot ce a aparut in presa germana despre referendum ar putea fi rezultatul unor oameni din fosta Securitate este incredibil de stupida. Nu e doar scandalos, e si stupid. E complet in afara ratiunii. E ridicol sa crezi ca ziare ca FAZ sunt in vreun fel influentate de oameni din fosta Securitate”, a declarat Karl Peter Schwarz, corespondentul Frankfurter Allgemeine Zeitung.

  http://www.hotnews.ro/stiri-politic-13150709-doi-jurnalisti-germani-despre-afirmatia-premierului-victor-ponta-care-spus-germania-fosta-securitate-are-continuare-cei-mai-buni-oameni-presa-nu-raspundem-bazaconii-doar-scandalos-stupid.htm

  Giorgia

  03/09/2012 at 4:39 pm

 16. Va spun parerea mea, acestui nemernic fara minte putin ii pasa ca face rau tarii, nici nu-i pasa de romani, este de-un arivism cum rara am intalnit.

  Giorgia

  03/09/2012 at 4:41 pm

 17. @theophyle
  in loc de code blue spre yellow ,potrivit qr fi
  cod maro spre cacaniu(cu varanta cacarau)

  intimplator

  03/09/2012 at 4:46 pm

  • mai tre’ sa asteptam putin pt. ca celalalt de mult ce-a muncit:

   „Crin Antonescu e inca in vacanta – Nu a preluat sefia Senatului”

   http://www.ziare.com/crin-antonescu/senator-pnl/crin-antonescu-e-inca-in-vacanta-nu-a-preluat-sefia-senatului-1187892

   Giorgia

   03/09/2012 at 4:49 pm

   • Va pune o conditie clara: daca vor sa aiba presedinte la senat sa-l decoreze exact ca si pupitrul de la Cotroceni, cu steaguri cu tot. Altfel nu se prezinta la post.

    Aha

    03/09/2012 at 5:08 pm

   • e clar ca palaria de PM este cu mult peste capacitatile intelectuale ale lui Victoras; plus ca l-am prins in mai multe interventii cu ziaristi prin zona ca tot (isi?) re/aminteste ca „eu sunt prim ministru”, cred ca-i place la nebunie cum suna sau incearca sa se convinga ca da, este el, primul ministru…

    arrletty

    03/09/2012 at 5:10 pm

    • Despre care capacitati intelectuale este vorba?
     Actualul detinut-beneficiar-al-regimului-semi-deschis suferea de ceva asemanator: vreau sa fie foarte clar.

     Seara buna la oameni de seama.

     Kenwood

     03/09/2012 at 6:44 pm

 18. Indraznesc si eu o intrebare:
  nu e normal sa stim si noi, muritorii de rand, ce fac acum conducatorii nostri?
  Ma refer la Presedintele (uzurpator, dar in functie) Senatului iar saptamana trecuta la Primul Ministru.
  Pot sa vreau si POZE?
  🙂

  emil

  03/09/2012 at 5:33 pm

  • Chiar asa! Nicio poza de la nunta cu interlopi si nas Ponta?

   Giorgia

   03/09/2012 at 6:15 pm

 19. Domnul Leonard Orban cu apocalipsa fondurilor europene unde e? Ca inainte iesea la fiecare luna cu miliardele de euro pierdute datorita diverselor nereguli. De cind e ministru in guvernul Ponta nu mai sufla nimic despre asta de zici ca brusc curg girla banii de la UE si nereguli nu mai exista.

  Aha

  03/09/2012 at 6:03 pm

  • Pai Ponta a avut grija sa spuna ca se refera la perioda de pana in toamna anului trecut cand Leonard Orban a fost numit de Basescu 🙂

   emil

   03/09/2012 at 6:16 pm

 20. „Eu nu fac atacuri la adresa Comisarilor UE”, declaratie Ponta 🙄 Oare are dubla personalitate…Cred ca este necesar sa-i arate cineva declaratiile facut in ultima perioada, ptr. ca azi a fost amnezic :mrgreen:

  mar

  03/09/2012 at 6:14 pm

 21. Pe Ponta nu il mai inteleg din ce in ce mai multi:

  http://www.ziare.com/victor-ponta/crin-antonescu/ciocanul-lui-victor-ponta-1187934

  Poate numai psihiatrii!

  cedric

  03/09/2012 at 6:24 pm

  • „Cianuri potabile”!!

   cedric

   03/09/2012 at 6:29 pm

  • Adica n-au reusit cu Rosia Montana, ca-i prea mediatizata, da’ au bagat-o pe furis pe asta.

   EuCuMine

   03/09/2012 at 7:14 pm

 22. cedric

  03/09/2012 at 6:28 pm

 23. Salutare tuturor.

  Sincer, nu prea inteleg care-i rolul lui Leonard Orban. De facut, nu mai face nimic de cateva luni. De vorbit, spune platitudini pe care toti deja le stim. Ce cauta omul ala pe-acolo? A negociat cu Ponta sa-si pastreze fotoliul daca nu sare la gatul gubernului? Il tin cei din USL sa-l mai scoata din cand in cand la geam, ca pe bunicu’?

  EuCuMine

  03/09/2012 at 6:42 pm

  • Nu stiu daca va place sau nu Orban, el a fost pus acolo de Barosso pe timpul lui Boc si el va face parte din toate guvernele Romaniei atata timp cat Barosso vrea. E singura portita pe care o mai are guvernul la Bruxelles.

   Theophyle

   03/09/2012 at 6:58 pm

 24. mie nu-mi place nici unul din fam. Orban, sicä e betiv si tra-la-la,
  celäalt, cartitzä arivistä si comodä.

  theo- nona

  03/09/2012 at 6:53 pm

 25. voi nu vedetzi cä PONTA, e paranoia??

  mare pericol pt. Romania acest om.

  theo- nona

  03/09/2012 at 6:54 pm

 26. Cititi si va minunati! Dar astia suntem: mincinosi, prefacuti, ascundem gunoiul sub pres, doar -doar sa avem o imagine buna, sigura care conteaza:

  http://www.ziare.com/stiri/cfr/tragi-comedia-orient-express-in-regia-cailor-ferate-romane-galerie-foto-1187911

  cedric

  03/09/2012 at 6:56 pm

  • Caragiale, mare om a fost Caragiale! A stiut el saracu de ce a fugit la batranete in Germania!

   Theophyle

   03/09/2012 at 7:07 pm

  • Sa stii ca mocolotiva aceea chiar arata bine fata de ceea ce vezi in mod curent pe liniile ferate din Romania, cand vezi. Ca nu se potriveste cu garnitura este in schimb adevarat. Dar nu cred ca CFR are asa ceva. Iar efortul de a crea impresie prin mobilizarea unui comando cu tepuse pt hartii si tarsuri si cosuri e chiar inutil. Toate traseele de cale ferata sunt „gardate” de munti de gunoaie de tot felul. Ca sa nu mai spun ca pana si pe cele mai folosite abia se mai ghicesc sinele dintre balarii.

   Kenwood

   03/09/2012 at 7:13 pm

   • Se pare ca balariile ne-au marcat 😆

    mar

    03/09/2012 at 7:16 pm

  • Peroanele sunt „superbe”, pavate din doi in doi…despre miasme…. Daca spui mizerie pietrificata folosesti un eufemism 😦 Nu mai vorbesc de intrare, balariile s-au transformat in liane :mrgreen:
   Oricum, este o intoarcere in timp in sensul cel mai rau si urat cu putintza.

   mar

   03/09/2012 at 7:15 pm

   • Asa, sa inteleaga omul cum arata secolul al XIX-le in Europa

    Theophyle

    03/09/2012 at 7:17 pm

   • Degradarea a inceput insa inainte de 1990. Cand a inceput isteria cu plata datoriei externe, bugetele de intretinere au fost taiate la sange (de modernizare nici nu mai are rost sa vorbim). Iar o viziune de ansamblu asupra infrastructurii nu prea exista (in plus, nu se prea bagau bani in anexe: multe din cladirile CFR erau mosteniri de dinainte de razboi).

    EuCuMine

    03/09/2012 at 7:28 pm

 27. vai de capul lui Ponta (si al nostru) daca si unul dintre cele mai de stanga publicatii germane Süddeutsche Zeitung il face praf , noi toti avem probleme. Omul; asta nu-si mai poate scoate nasul in Europa. De la Ceausescu incoace nu a fost asa ceva 😦

  Theophyle

  03/09/2012 at 7:25 pm

  • idiotul s-a legat de nemti in general (si asa nu ii iubeste nimeni). Nu va fi iertat de nimeni din Germania iar „prietenul” Hollande nu va ezita la alegerea Merkel/Ponta nici macar o secunda, pun pariu

   eugeni

   03/09/2012 at 7:39 pm

   • Mare gresala! Uite ce-i fac prietenii lui socialistii francezi 😀 Suficient sa citesti cele doua linkuri din Le Monde ca sa te lamuresti!

    Theophyle

    03/09/2012 at 7:42 pm

    • toata lumea fuge de amicitii cu imbecilii 😀

     zigzag

     03/09/2012 at 7:46 pm

 28. In alta ordine de idei, vad un articol pe Contributors a lu’ unu Ghinea, care zice ca toate femeile ar trebui sa arate ca Zoe P. Norica N. Sa fie modeste si imbracate cu zdrente cand se marita, ca este criza si poporu’ moare de foame.Omu’ zice ca nu urmareste A3. Poate ar trebui sa il urmareasca pentru a putea incropi mai multe pe foamea romanilor, mania Dogaru, tinuta lui Aramburica si dezacordurile gramaticale ale Ebei si ale lui Crin Antonescu etc.
  Cum dreaq pot gasi astia nonsubiecte doar sa se bage in seama?

  eugeni

  03/09/2012 at 7:37 pm

  • Ghinea erau un om decent, nu stiu ce l-a apucat

   Theophyle

   03/09/2012 at 7:43 pm

 29. buna seara ! ponta mondialu’ . frumos „nume” :)))

  zigzag

  03/09/2012 at 7:43 pm

  • Sa;ut Ziggy,
   pai nu este el mondial?! :mrgreen:

   Theophyle

   03/09/2012 at 7:45 pm

   • ba da 🙂 elena ceausescu ar turba de ciuda sa vada unu mai prost ca ea :))

    zigzag

    03/09/2012 at 7:47 pm

 30. Ioan Rus, a constatat ca nu au pe nimeni sa le continue „munca”. Volens, nolens vor trebui sa il sustina pe Ponta si gashca: Korlatean , banicioiu, Sova, etc.
  Pai nu ar fi trebuit scoala de la Cluj sa se implice in creerea bazei de tineret doctrinare? Pai al naibii numai arivisti s-au nimerit.

  eugeni

  03/09/2012 at 7:45 pm

 31. zigzag

  03/09/2012 at 7:58 pm

  • ZigZagule, eu am cunoscut un orb care „vedea” mai mult decat toti usLASII impreuna; nu asta este cea mai mare prostie antenista 😦

   emil

   03/09/2012 at 8:32 pm

 32. A reaparut Turcescu!

  cedric

  03/09/2012 at 8:01 pm

  • As spune ca este cea mai buna statuie realizata in tara asta in ultimii 50 de ani.

   EuCuMine

   03/09/2012 at 8:39 pm

 33. Imi pare mie sau Saftoaica e chiar rationala?

  emil

  03/09/2012 at 8:38 pm

  • Pe B1, acum 🙂

   emil

   03/09/2012 at 8:38 pm

   • Pufulete, mi se pare cea mai vicleana.

    eugeni

    03/09/2012 at 8:47 pm

 34. Reblogged this on Aron after 65.

  aronpetru

  03/09/2012 at 8:43 pm

 35. Marga o sa aiba un cosmar in noaptea asta, la miezul noptii apare dovada colaborarii cu securitatea. Sa vedem cum va justifica Ponta si aceasta „nenorocire”.
  http://www.evz.ro/detalii/stiri/Avem-dovada-colaborrii-lui-Marga-cu-Securitatea-999171.html

  mar

  03/09/2012 at 9:02 pm

 36. Out of topic, dar dilema: cine sunt astia ? stie cineva ? Aparent, site crestin.asta am priceput. Dar au tras o campanie „Jos TB”, „Jos MRU” (si in general, jos normalitate/decenta/’etc) de se sparie gindul.
  http://www.razbointrucuvant.ro/2012/09/03/semnele-vremurilor-sfarsitul-lumii-antihrist/

  arrletty

  03/09/2012 at 9:09 pm

 37. mi s-a pierdut intrebarea in neant ? Pliz, hlp

  arrletty

  03/09/2012 at 9:10 pm

 38. Cartianu, la Nasul

  arrletty

  03/09/2012 at 9:11 pm

 39. test

  mar

  03/09/2012 at 9:41 pm

 40. Si totusi , iubirea (adica inima : ) )

  Astept noutati despre partidul lui MRU.

  eugeni

  03/09/2012 at 9:42 pm

  • putintica rabdare… 🙂 (imi fac si eu curaj alaturi de tine)

   Cetatean

   03/09/2012 at 9:48 pm

 41. Buna seara, azi intru tarziu.

  Daca va intrebati care sunt ratiunile pentru care Rus a atacat ieri de dementul pe Ponta, aflam azi: pentru ca a pus PSD-ul sa faca jocul lui Antonescu.

  Am selectat 3 fraze din acest articol excelent:

  http://www.evz.ro/detalii/stiri/Ioan-Rus-Domnul-Crin-Antonescu-se-grbete-i-va-pierde-foarte-mult-poate-chiar-totul-999183-1.html

  „Domnul Antonescu trebuia doar să aibă puțintică răbdare. Din păcate, se grăbește și va pierde foarte mult, poate chiar totul”.

  „Încăpăţânarea lui Crin Antonescu de la referendum ar putea să coste USL, dar nu știm cât….Chiar așa, interimar cum era, ar fi putut să-și creeze un avantaj în viitoarea competiție. Nu cred că a reușit, și-a creat un handicap”

  „Cred totuși că a venit și rândul pesediștilor să dea un președinte. Nu știu ce gândesc tovarășii mei de partid despre asta, dar cred că ei știu ce vreau eu să spun

  Cea mai adanca frustrare a poporului pesedist a iesit la suprafata: frustrarea ca din 2004 ei nu au mai dat presedintele. Cu Antonescu, nu il dadeau, insa era ca si cum era al lor. Cu Antonescu fost interimar, lui Rus ii e clar ca nu se poate conta pe Antonescu.

  Cetatean

  03/09/2012 at 9:47 pm

 42. de parca pina la fi interimar cu carti de vizita ar fi fost stralucitor !?! Chair mai era nevoie de testul asta ca sa-l vada cit e de competent ?

  arrletty

  03/09/2012 at 9:55 pm

  • PSD a fost fortat de Antonescu sa mearga i aventura suspendarii, PSD nu prea voia.

   Cetatean

   03/09/2012 at 9:58 pm

 43. La B1 este Anca Boagiu si Mitrea. A tocat la Ponta cu argumente ca l-a redus la tacere pe Mitrea, rar l-am vazut cu botul pe labe.

  mar

  03/09/2012 at 9:58 pm

 44. Din Kamikaze:

  http://www.kmkz.ro/de-pe-teren/interviu-dezvaluiri/ioan-rus-domnul-antonescu-se-grabeste-si-va-pierde-foarte-mult-poate-chiar-totul/

  Rep.: Ați vorbit de presiuni venite de sus. Cum presează Băsescu și cum presează Antonescu, e vreo diferență?

  I.R.: Nici una. Fiecare își urmărește doar scopul personal fără a se întreba de interesul colectiv. Sigur, este și o diferență. Una este să faci presiuni din garaj și alta să strigi din vârful dealului. În esență însă, politica și fiii ei încă nu au învățat că legalitatea este biblia unui funcționar din administrație. Domnul Antonescu a dorit să aibă omul lui care să dea o altă cifră vizavi de lista electorală. Până la urmă, a dat cifra pe care am dat-o și eu cu Dobre, era cifra oficială, produsă de statul român, nu de Ioan Rus. Am mulți prieteni care mă întreabă de ce am mai plecat dacă cifrele nu s-au schimbat după revizuirea lui Stroe și nu am ce să le spun. Sau pot să le spun: nu aveam bască în ziua aia!

  cedric

  03/09/2012 at 10:08 pm

 45. daca dreapta afiseaza asta peste tot alaturi de „realizarile”pacaliciului,nici nu cred ca trebuie sa mai faca prea multe eforturi

  http://www.romanialibera.ro/actualitate/politica/ponta-daca-usl-va-lua-50-la-suta-plus-unu-din-voturi-la-alegeri-evident-voi-fi-premier-275921.html

  intimplator

  03/09/2012 at 10:08 pm

 46. Socoteala e gresita deoarece USL e o alianta de partide, presedintele e liber sa aplice legea si sa numeasca un prim-ministru de la partidul cu cele mai multi parlamentari.

  bigone

  03/09/2012 at 10:17 pm

  • eroare, USL este o alianta inscrisa la tribunal, asa cum a fost alianta DA si nu era alianta PSD+PC motiv pentru care Base a putut sunta solutia imorala

   Lumi (pentru a nu clona pe Luminita)

   03/09/2012 at 10:33 pm

   • Corect, m-am inselat.

    bigone

    03/09/2012 at 10:37 pm

 47. Lui Ioan Rus, ca si grecilor, nu trebuie sa le dai credit nici cind iti fac daruri; incearca sa fie un stilat intre mafioti.
  Daca el considera ca nu e nicio diferenta intre Crin si Basescu e clar cum gindeste.
  Tipul pare a fi un „pufulete” pesedist.

  victor L

  03/09/2012 at 10:28 pm

  • Eu am impresia ca Basescu e pus doar ca sa mai atenueze faptul ca Antonescu a facut presiuni. Ca doar nu era sa ceara si TB reducerea numarului de alegatori de pe liste. E spusa la misto!

   cedric

   03/09/2012 at 10:31 pm

  • cred ca stie prea bine diferentele dintre cei doi, dar, na, poti sa-ti vorbesti seful de rau ?
   Si da, tot asa-l vad si eu, silindu-se sa para din alt film.

   arrletty

   03/09/2012 at 10:34 pm

 48. Comentariul lui Rus dovedeste ceva: ca in PSD exista un curent pentru spargerea aliantei USL; oricum ambitiile antonesciene le-au produs pierderi masive.

  bigone

  03/09/2012 at 10:40 pm

  • poate spargere inca nu, insa limitatere a pretentiilor PNL*PC. Acuma PSD-ul au si UNPR e cap, care vor vreo 30 de locuri eligibile.

   Toti trag de aparatul de partid pesedist :mrgeen:

   Cetatean

   03/09/2012 at 10:43 pm

 49. astept ca in declaratiile de miine ponta sa ceara excluderea germaniei din EU;
  pentru mine nu ar fi o surpriza

  intimplator

  03/09/2012 at 11:06 pm

 50. SI mai ales despagubiri, ca sa plateasca pensiile antenistilor 🙂

  Cetatean

  03/09/2012 at 11:19 pm

 51. SAlutare all.

  Intru si eu tarziu, ca am mult de lucru.

  La obiect.

  Interviul lui Ioan Rus este foarte important. Semnalele sunt atat de clare, incat eu in locul PeNaLilor as incepe sa vad ce se poate face pentru damage control. Iar Paiaza Chucky poate sa uite de presedintie ! Eventual la calendele grecesti !
  De rupt nu se vor rupe acum, pentru ca in alegeri trebuie sa mearga impreuna. In schimb, anul viitor se vor rupe. Pun si pariu ! Daca scorul USL va fi prost in decembrie si nu ajung la guvernare, atunci USL se va rupe imediat !

  Reddog

  03/09/2012 at 11:26 pm

 52. Red, PSD deja are multe guri de hranit: UNPR, PNL si PC. Cat vor mai rezista?

  Cetatean

  03/09/2012 at 11:30 pm

 53. Citizen, cred ca ii vor lua pe cei din UNPR – in defintiv sunt de-ai lor – si o sa se carabaneasca. Intrebarea este cand? Daca USL ia un scor prost, ruptura se va produce imediat. In acest caz atat PSD cat si PNL se vor debarasa de cei doi carlani,se vor „innoi” la varf si vor face cu ochiul marinarului !

  Reddog

  03/09/2012 at 11:48 pm

 54. salve, tirziu de tot,

  praful si pulberea s-a ales cu imaginea Ro cladita si muncita in ultimii 8 ani.
  praful si pulbere in doar 120 de zile !!!
  2 imbecili, 2 impostori, 2 orbraznici, derbedei……….trasi de sfoara rasputin..
  este incredibil cum oameni de 40 de ani respectiv 55 de ani pot fi atit de iresponsabili…

  si mai cred ca acesti doi imbecili ponta si antonescu au grave probleme psihice….

  (numai afirmatia lui ponta ca TB cauta sticla de whisky la cotroceni era suficienta de a-l pune pe linie moarta…dar cine sa-l puna? ca multora le-a placut!)

  skorpion

  04/09/2012 at 12:00 am

 55. Am vazut-o pe pufulete ca zicea;
  „Pai si TB a tras niste gafe enorme in diplomatie” Zicand implicit ca Ponta a gresit si el dar este pe urmele lui TB.”
  Este una dintre cele mai periculoase membre pnl. Are o logica (chiar daca nu corecta) si creaza sofisme cu mare usurinta. Cred ca incearca sa devina presedinta pnl. (doar o presupunere)

  eugeni

  04/09/2012 at 12:06 am

  • Diferenta (pe care dna Pufulete o palmeaza discret, sau asa crede) e ca, daca TB a comis cateva gafe, cele comise Copylotul nu se incadreaza la ‘gafe’, ci la categoria ‘cacanarii ordinare’.

   EuCuMine

   04/09/2012 at 12:16 am

 56. ThPh and zigzag,
  am si eu o mare nedumerire dupa ce am citit chestia asta: Daca Felix nu este pus cu botul pe labe, Basescu nu-si merita salariul.
  Voi stiti cit de mult il detest eu pe varanul-felix-rasputin, dar imi explicati si mie cum poate Basescu – ca presedinte al unei tari membre UE si NATO – ca presedinte / garant al statului de drept……sa-l puna el personal pe felix cu botul pe labe…..ce ar fi trebuit TB sa faca si nu a facut ca sa-i inchidem definitiv gura acestui goebbels dimbovitean?!

  skorpion

  04/09/2012 at 12:11 am

  • Buna Dimineata skorpi,
   Prin sezizarea institutiilor statului Procuratura, dar in special SRI. Care este singura institutie in Romania care are in fisa postului apararea democratiei in Statul Roman! Vezi hotarare CSAT legata de presa, hotarare luata in 2010.

   Theophyle

   04/09/2012 at 8:02 am

  • ”Colonelul Muşuroaie ne-a mai spus că Marga nu numai că dădea informaţii, dar el avea o plăcere deosebită să scrie note informative.”

   ”Colonelul Muşuroaie mi-a povestit că Marga a fost racolat de un serviciu străin.

   Urmărirea lui Marga a continuat cel puţin trei-patru ani după Revoluţie, pentru că nu se ştia în ce ape se scaldă.”

   si omul acesta trecea drept un distins, foarte distins membru PNTcd!!!!!

   skorpion

   04/09/2012 at 12:56 am

 57. Trei fronturi de acţiune ale U.E demonstrează capacitatea de reacţie eficientă politică în faţa unei campanii de murdărire a imaginii pe plan intern ale acesteia de către o parte din liderii politici autohtoni în fugă după voturi uşoare.

  În primul rând , campania mediatică a principalilor politicieni lideri europeeni, de stânga şi dreapta. Poziţiile de sancţionare publică din interviurile acestora în cotidiane internaţionale. Le Monde, Deutsche Welle. Respectaţi regulile. Respectaţi-vă pe voi înşine, respectaţi-ne ca să fiţi respectaţi. Totul porneşte de la cuvinte şi comportament. Un lucru e cert.

  U.E la nivel instituţional, va evalua de trei ori o declaraţie de politician sau guvernant din România. De la bună intenţie la corelaţia faptică cu acţiunea guvernamentală.Ceea ce nu poate cauza daune neapărat prin prisma verificării dacă intenţiile şi acţiunile corespund, dar subtil pot provoca întârzieri în luarea unor decizii ceea ce într-o situaţie urgentă poate face o diferenţă.

  În al doilea rând, maşinăria instituţională economică a U.E a început să fie extrem de precaută cu privire la cheltuirea fondurilor europeene prin folosirea unor mecanisme de blocare sau suspendare. Timingul este cel puţin perfect dar rezonabil, intoleranţa referitoare la declaraţiile obraznice repetate ale politicienilor români care credeau că spaţiul public europeean înseamnă curtea din spate de acasă. Victor Ponta şi USL au o problemă extrem de serioasă.

  În al treilea rând, aderarea simbolică la Spaţiul Schengen un punct care se vroia încununarea unor eforturi transpartinice ale României…este în suspans. Sau mai corect spus, în aer.

  Dar să lăsăm U.E. Pe plan intern , guvernarea actuală a României suferă enorm. De la Economie, Învăţământ la Politică Externă, bilanţul Guvernului Ponta pare dezastruos. Nu trebuie să fii analist profesionist, e suficient să citeşti printre rânduri ştirile zilnice defavorabile şi argumentate la adresa Primului Ministru Victor Ponta şi miniştrilor săi. Au fost şi mutări interesante. Laserul de la Măgurele a fost o idee continuată bună. O altă mutare, care oarecum beneficiază de sentimente partajate, este cea referitoare la Hidroelectrica unde strategia de combatere a contractelor cu băieţii deştepţi a fost una în forţă. Rămâne de văzut cum se va reflecta în factura de electricitate a cetăţeanului simplu. Anticipez de acum, nu va fi prea simplu.

  Revenind. Prima caracteristică a acestui guvern a fost instabilitatea. De personal (remanieri ezitări, absenţe) traduse în incapacitatea de a implementa administrativ un proiect personal, o viziune. Dacă subvenţiile guvernamentale acordate vizitei vedetelor Lady Gaga şi Red Chili Papers (cum în mod doct, dl Dumitru Chiriţă de la P.S.D se exprima copiind trendul comportamentul politicienilor occidentali de a comunica pe conturile de Twitter) se pot încadra la capitolul modernitate şi actualitate(circ pentru popor), ar fi trebuit să sugerăm nişte spectacole mai simple şi abordabile. Lăutarii de la Clejani ar fi făcut o treabă la fel de bună.

  A doua incompetenţa profesională individuală a guvernanţilor. Explicabilă şi prin faptul că unii au sărit nişte etape metodologice de validare valorică în învăţământ. Limita unei capacităţi de înţelegere a provocărilor cotidiene, într-un context global de competiţie internaţională. Există nişte voci educate şi rafinate în social-democraţia românească dar din păcate sunt puţin lăsate în primul plan al acţiunii politice. Mă refer la domnul Vasile Dâncu, domnul Daniel Dăianu de exemplu, în opinia mea. De aceiaşi boală a suferit şi PDL-ul care a blocat şi ignorat accesul la acţiunea guvernamentală, a vocilor reformatoare şi integre. A doamnei Monica Macovei, a domnului Cristian Preda. Preţ politic pe care l-au plătit cu vârf şi îndesat în intenţia de vot a cetăţenilor. Salvarea PDL-ului de la dispariţia de pe scena politică se datorează credibilităţii acestora pe plan extern. Altfel erau mâncaţi cu fulgi cu tot de USL.

  Dar să luăm guvernarea pe câteva capitole de guvernare.

  Cazul Ministerului Învăţământului este unul notabil. Corina Dumitrescu a fost ecartată din procesul de nominalizare , a urmat plagiatorul Ioan Mang, urmat interimarul şi contestatul Liviu Pop omul de paie al premierului pentru al scăpa temporar de problema spinoasă a plagiatului. Procesul s-a terminat cu numirea Ecaterina Andronescu, şi ea cu probleme de imagine la capitolul incompatibilitate, dar cu un avantaj relativ de cunoaştere a Ministerului din guvernările anterioare.
  Însă cu o viziune zero, măsurile luate sunt deseori din domeniul demagogiei şi nu administrative. În curând vom avea bacalaureat personalizat, doar ca toată lumea să aibă acest titlu în portofoliul de documente. Dar din păcate, nu avem bugete.

  Efecte Negative.

  -Ambrambureala valorică a evaluării calităţii învăţământului.
  -Rectificarea bugetară a tăiat posibilitatea copiilor români de avea condiţii de studiu decente, la nivel europeean prin îngheţarea finalizării proiectelor de infrastructură şcolară locală.
  -Competivitate ştiinţifică redusă.

  Ministerul de Externe, unde intelectualul Andrei Marga, a fost înlocuit de Titus Corlăţean în urma unor gafe imense de comunicare(admiraţia către modelul Rusiei) şi administrative ( procesul de transmitere a invitaţiei privind participarea personalităţilor la Consiliul Europei). Comunicatele sterpe în limbaj acuzator, cu note paranoice la adresa partenerilor occidentali destinate să apere indefendabilul, distrugerea ICR (atac la conducere şi buget) au accentuat starea de degradare a imaginii României ca şi ţară în exterior. Izolarea are semnele ei clare. Anularea vizitelor oficiale ale diferiţilor miniştrii, întâlnirile prin aeroporturi (Ministrul britanic de externe) trasul de ureche oficial al trimişilor diplomaţiei occidentale.

  -Ratarea integrării în Schengen pe orizont de termen mediu aş afirma.
  -Reducerea capacităţii de acţiune a M.A.E (promovare a intereselor naţionale).
  -Alienarea propriei diaspore(capacitatea de sprijin) faţă de ţara mumă.

  Ministerul Administraţiei şi Internelor nu a fost scutit de această instabilitate datorită imixtiunii politice. Ministrul Ioan Rus a demisionat, pentru Victor Paul Dobre a început cercetarea penală în urma bâlbelor privind organizarea referendumului. Suspiciuni de fraudă masive la nivel local, adevărat încă cu cercetări nefinalizate au fost posibile la organizarea referendumului. Cotidianul românesc confirmă o anumită ineficienţă a securităţii publice. Furturile de material rulant CFR continuă, taximetriştii operează într-un mediu twilight neclar, no-mans land în capitală, ultima dovadă fiind chiar accidentul în care a fost implicat Ministra Educaţiei. Taximetriştii nu respectă Legea de la respectarea stufoaselor proceduri legale(aluzie la permisul expirat al criminalului turistei japoneze) până la respectarea regulilor simple de circulaţie. Ca să nu enumerăm frecvenţa infracţiunilor cu violenţă comise la nivel local, problemele de furt intern chiar în Poliţie, referitoare la combustibili. Există probleme de gestiune. De bine, totuşi anumite corecţii se iau sistematic datorită unor Instituţii de autoprotecţie.

  Ministerul Economiei. Nivelul investiţiilor străine e în continuă depreciere se pare, iar vizitele de atragere a investitorilor în România sunt către actori economici de rang secund. Nu ar fi de mirare dacă aşa numitele vizite economice, vizează probabil afaceri personale a celor din anturajul puterii, folosind reţele anterioare. Exemplu investitorii din Brazilia. Nu vorbim de producătorul de aeronave brazilian, în nici un caz. Cel mult de amicii PNL şi domnului Mazăre din PNL.

  Efecte Negative

  -Investiţiile străine. Banii fug din România, nu vin înspre România.
  -Climatul antreprenorial intern. Nu apar afaceri noi autohtone semnificative.
  -Saga administrării ineficiente a societăţilor de stat continuă. Pierderi suportate de la buget.Din buzunarul tuturor.

  Ministerul Agriculturii. SECETĂ MAJORĂ. Nimic notabil, inventiv planificat organizat raţional ca şi măsuri de a reduce efectele. Se adoptă o strategie de aşteptare şi de redicţionare a fondurilor altor ministere spre agricultură. Deşi logic ceva se putea face.. Un cititor spunea simplu, privaţii aveau resurse financiare să finanţeze la nivel local o reţea de irigaţii. O barieră, monopolul practicat de regia de stat pe apă. Se impunea un parteneriat privat-public într-un an de secetă? Probabil.

  Efecte Negative.

  -clarificarea procesului de inventariere şi cadastru naţional( stagnarea şi tergiversarea problemei proprietăţii private, în cazul terenurilor agricole rămâne o miză majoră de clarificat)
  -gestionarea după ureche a problemei fenomenului climatic de secetă. Comitet de Criză cu specialişti din domenii multidisciplinare? În loc, erau întâlniri strategice la Vila Neptun cu strategiile politice de urmat după suspendarea domnului Traian Băsescu. Frecţie politică a domnului Constantin.
  -conceptul de securitate alimentară rămâne ceva teoretic.

  Concluzie.

  Pentru cancelariile U.E Victor Ponta e un politician care şi-a pierdut credibilitatea demult. Capitalul politic de care dispune la intern e foarte fragil. Populaţia are o capacitate de elasticitate normală de a încasa efectele unei guvernări ineficiente, există un efect de întârziere între apariţia unor efecte negative economice şi cele de reacţie sociale, dar nu există acţiune fără reacţiune. Când buzunarul cetăţeanului român şi aşa găurit va fi plin cu bani sociali care nu valorează nimic însă, politicienii vor plăti un preţ electoral. De acolo poate tăcerea PDL, lasă USL -ul să se ardă la foc încet în propria oală pe care şi-au pregătit-o ca culcuş.

  TD

  04/09/2012 at 5:18 am

  • buna TD,
   foarte bun comentariu,
   multumesc!

   Theophyle

   04/09/2012 at 8:03 am

 58. Ziua buna la lumea buna. TD, excelenta analiza.

  blog de caine rau

  04/09/2012 at 6:47 am

 59. Buna Dimineata,
  Postare noua!

  Theophyle

  04/09/2012 at 7:59 am


Comentariile sunt închise.