Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

Sfârşit de săptămână: 1 Septembrie / Guvernul Ponta a izolat România

Bună dimineata intr-o zi de sâmbata, sfârsit de săptămâna. Vremea va fi predominant frumoasă şi va deveni caldă în cea mai mare parte a ţării. Cerul va fi variabil în regiunile vestice şi nordice şi mai mult senin în rest. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare în sud-vest şi la munte, anunţă Administraţia Naţională de Meteorologie. Temperaturile maxime se vor încadra de la 23…25 de grade pe litoral, până la 34…35 de grade în Câmpia de Vest, iar cele minime între 11 şi 21 de grade, mai scăzute în depresiuni, până la 6…7 grade.

La Bucureşti.   Vremea se va menţine frumoasă. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 29 de grade, iar cea minimă va fi de 13…15 grade.

Curs valutar BNR    valabil azi: 1 EURO = 4. 4595  RON; 1 USD = 3. 5484     RON; 1 EURO = 1. 2568 USD; Francul elvetian 3. 7136     RON. Gramul de aur 189.1168     RON.      Evolutia saptamanala o puteti citi aici.

Companiile pe umerii cărora stă bugetul de stat. Sunt listate la bursă, își bugetează sume mari pentru investiții și obțin mereu profit. Definiția pe scurt a marilor companii care aduc sume uriașe la buget, prin plata unor taxe și impozite. Petrom, Automobile Dacia, Rompetrol Rafinare sau Alro se află de mult pe lista firmelor de pe urma cărora statul câștigă prin simplul fapt că încasează un impozit mare pe profit. Iar dacă ar fi să se facă o comparație cu alte țări, România se află pe al doilea loc în Uniunea Europeană, după Lituania, în ceea ce privește cea mai redusă pondere a încasărilor din taxe și impozite în produsul intern brut (PIB), potrivit celor mai recente date publicate de Eurostat, referitoare la 2010. Astfel, ponderea taxelor în PIB este  de 27,1% în cazul Lituaniei şi de 27,2% în cazul României. Mai mult, cele mai mari impozite pe companii, în 2011, erau înregistrate în Franţa (36,1%) și Malta (35%), iar cele mai scăzute, în România (16%), Letonia (15%), Lituania (15%) și Bulgaria (10%).În România, Petrom trece drept cel mai mare angajator privat și contribuabil la bugetul de stat. Numai anul trecut, contribuțiile la buget au ajuns la 8,6 miliarde de lei, în timp ce în primul semestru din 2012 acestea au fost de 4,4 miliarde de lei. Potrivit datelor companiei, rezultatul din prima parte a acestui an arată o creștere de 8%, comparativ cu perioada similară a anului trecut, datorită taxelor directe mai mari și sumelor aferente dividendelor. În ultimii șapte ani, compania a reinvestit profitul operațional în producția românească de țiței și gaze, în medie fiind vorba de peste un miliard de euro pe an. Potrivit reprezentanților companiei, Petrom „ar continua“ să investească, în medie, 0,8-1,2 miliarde de euro pe an, în condițiile „unui mediu favorabil investițiilor“. Integral in Capital.

Ponta: „Nu mai merg eu la Bruxelles, dar coabitarea presupune soluţii pentru Schengen şi fonduri UE”. Premierul Victor Ponta a declarat că nu va mai participa la reuniunile Consiliului European de la Bruxelles, unde îl va ruga să meargă pe preşedintele Băsescu, şi a subliniat că o coabitare între cei doi presupune colaborarea în privinţa aderării la Schengen sau a rezolvării problemelor legate de fondurile UE. „Domnul Băsescu va vrea probabil să meargă la Bruxelles. Foarte bine, chiar o să-l rog să meargă la Bruxelles. O să-l rog pe domnia sa să meargă, pentru că vorbim de faimosul cuvânt coabitare şi o să-i propun: Domnule preşedinte Băsescu, cred că e important ca dumneavoastră să mergeţi la Bruxelles şi să le spuneţi oamenilor de acolo: <<Stimaţi colegi europeni, nu mai luaţi în serios ce am zis până acuma, aia cu lovituri de stat, cu justiţia… Gata, s-a rezolvat problema, m-am întors eu>>?”, a declarat Victor Ponta, în această seară, la Antena 3. Prim-ministrul a arătat că România are o serie de probleme de rezolvat, precum aderarea la spaţiul Schengen, care nu a avut loc în timpul guvenării Boc. „Dacă preşedintele ţării ţipă că e lovitură de stat, e normal să nu ne primească ăia”, a declarat Ponta. Premierul a arătat că preşedintele Băsescu ar trebui să se implice şi în problema fondurilor europene, având în vedere că, pe baza auditului pentru ultimii ani, în această toamnă s-ar putea lua „decizii foarte rele împotriva României”. Integral in Adevarul.

Un securist: „Marga scria rapoarte din Germania”. În anii ’70, Andrei Marga a fost monitorizat de Contraspionaj. Apoi, a plecat cu bursă în Germania şi era obligat să trimită rapoarte către Securitate. Dosarul lui Andrei Marga a fost studiat de patru ori până acum. El spune că nu a fost turnător. Foştii ofiţeri de securitate clujeni care au lucrat pe probleme de contraspionaj susţin că Andrei Marga a fost în atenţia Direcţiei a 3-a de Contraspionaj. „Andrei Marga a intrat în atenţia noastră după ce a intrat în contact direct cu Katherine Verdery, un celebru antropolog american care şi-a făcut doctoratul la Cluj sub îndrumarea profesorului Achim Mihu. Marga a intrat în contact cu Katherine Verdery prin intermediul soţiei sale, Delia. După ce americanca a plecat în SUA, a invitat-o pe Delia Marga, iar aceasta s-a dus în vizită”, spune un fost colonel de securitate care a lucrat 27 de ani pe probleme de contraspionaj american. Din cauza legăturii cu profesoara de origine americană Katherine Verdery, Andrei Marga a fost spionat de către Securitate, printr-un dosar de urmărire informativă. „A fost lucrat de noi prin DUI. Mai mulţi informatori adunau date despre Marga. Cazul nu era unul greu care să pună probleme. Nu era un caz deosebit, el era angajat informativ cu mai mulţi colegi”, mai spune ofiţerul. Fostul securist lasă şi o portiţă care să ducă la o posibilă colaborare a lui Marga cu Securitatea. „În anul 1975, Andrei Marga a plecat la o bursă în Germania, la Universitatea din Erlangen. Toţi cei care studiau afară trebuiau să prezinte rapoarte de activitate pe care Securitatea le studia intens. Aceste rapoarte conţineau referiri despre activităţile derulate în străinătate dar şi persoanele cu care bursierul a intrat în contact. Datele erau prelucrate informativ şi studiate de către noi. Aceste date s-ar putea să fie la CNSAS”, spune ofiţerul. Integral in EVZ.

Suparare la BNR dupa ce ANI „a deconspirat” unde isi tin banii Mugur Isarescu si adjunctii sai. Romanii pot vedea unde isi tin banii executivii BNR, in frunte cu guvernatorul bancii centrale, Mugur Isarescu, printr-o simpla cautare pe site-ul Agentiei Nationale de Integritate(ANI). ANI a publicat recent declaratiile de avere ale conducerii Bancii Nationale a Romaniei (BNR) fara ca formularele completate sa mai fie blurate in dreptul rubricii in care se mentioneaza bancile unde conducerea BNR isi pastreaza economiile, asa cum se proceda la afisarea pe site-ul BNR a precedentelor declaratii de avere. Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR, a marturisit pentru Gandul ca decizia ANI a luat prin surprindere conducerea bancii centrale si ca, pentru populatie, dezvaluirea institutiilor de credit unde isi tin banii executivii BNR „poate sa induca tentatii care sa denatureze concurenta in sistemul bancar”. Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR, a mărturisit pentru gândul că decizia ANI a luat prin surprindere conducerea băncii centrale şi că, pentru populaţie, dezvăluirea instituţiilor de credit unde îşi ţin banii executivii BNR „poate să inducă tentaţii care să denatureze concurenţa în sistemul bancar” „ANI ne-a surprins cu o premieră: afişarea băncilor în care îşi depun economiile executivii din BNR, în vârf cu guvernatorul. Desigur, pentru averea guvernatorului, căci despre declaraţia de avere este vorba, nu are nici o relevanţă unde îşi plasează banii economisiţi. Dar pentru public acest fapt poate să inducă tentaţii care să denatureze concurenţa în sistemul bancar”,  a declarat pentru gândul consilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu.  Cele trei instituţii de credit din România alese de Mugur Isărescu sunt Citibank, BCR şi ING N.V. Amsterdam. Gandul.

Cati bolnavi inchipuiti primesc pensii ilegal in Romania si cum circula mita. Campania de reevaluare a dosarelor de pensie de invaliditate, inceputa acum doi ani, a adus economie de cateva milioane de lei in bugetul Casei Nationale de Pensii si alte Asigurari Sociale (CNPAS). Numarul dosarelor de pensionare aranjate este in scadere. In acest an s-au inregistrat, la nivel national, cu aproximativ 50.000 de pensii de invaliditate mai putine fata de anul trecut. In urma analizarii mai atente a dosarelor de pensie de boala, in primele trei trimestre ale anului trecut, numarul pensionarilor bolnavi nou inregistrati a fost de 21.880. Ceea ce inseamna cu 57% mai putin fata de anul 2010 si cu 67% in scadere fata de aceeasi perioada a anului 2009. La 31 martie 2012, in Romania erau 788.409 de pensionari invalizi, cu peste 50.000 mai putini comparativ cu 31 martie 2011. În perioada 2000-2010, 40% din pensiile acordate de statul român erau de invaliditate! În urma reevaluării în 2010 a 500.000 de dosare, peste 3.800 de decizii de pensii au fost anulate, pe motiv că dosarele au fost falsificate. În alte aproape 16.000 de cazuri s-a constatat o ameliorare în starea de sănătate a pacienţilor. Astfel, persoanele în cauză au fost încadrate în alt grad de handicap, fiindu-le modificată şi suma primită de la stat. Potrivit datelor CNPAS pentru 2010, cei mai mulţi bolnavi „la cerere” sunt în Satu Mare (391 de dosare false) şi în Bucureşti (342). Evaluatorii au mai înregistrat fraude în dosarele de pensie pe caz de boală în: Maramureş (229), Bihor (207), Bacău (186), Iaşi (178), Brăila (176), Dâmboviţa (167), Neamţ (128), Ilfov (125) şi Timiş (105). Integral in Adevarul.

România, izolată! Reuniunea diplomaţiei române va fi ignorată anul acesta de politicienii europeni importanţi, care nu vor să gireze prin prezenţa lor abuzurile guvernării USL. Catherine Ashton are lucruri mai importante de făcut decât să se întâlnească cu Cabinetul Ponta. Guvernul USL primeşte încă un duş rece din partea marilor cancelarii europene. După ce socialiştii europeni au decis să mute Congresul PES de la Bucureşti la Bruxelles, liderii europeni ignoră Reuniunea diplomaţiei române, care va avea loc între 3-4 septembrie. Catherine Ashton, Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe şi Politică de Securitate, şi Laurent Fabius, ministrul francez de externe, nu vor veni la acest eveniment, invocând alte angajamente diplomatice. Iniţial, oficialii europeni confirmaseră prezenţa la Bucureşti, anunţul public fiind făcut de fostul ministru de Externe, Andrei Marga. Ulterior, MAE român a remis presei două comunicate în care precizează că agenda oficială a lui Catherine Asthon „prevedea angajamente şi activităţi stabilite anterior – inclusiv reuniunea şefilor de delegaţii ale UE”, iar în cazul lui Laurent Fabius „nu a existat o confirmare scrisă a participării oficialului francez, fiind exprimat doar un acord verbal de principiu”. Printre invitaţii Reuniunii diplomaţiei române sunt Lamberto Zannier, secretarul general OSCE, Grigol Vashadze, ministrul Afacerilor Externe al Georgiei, şi Oleg Efrim, ministrul Justiţiei din Republica Moldova. Despre mutarea Congresului PES, Victor Ponta a declarat că socialiştii germani i-au cerut acest lucru.”Socialiştii germani mi-au spus că nu prea ar veni la Bucureşti pentru că ar putea avea probleme cu presa din Germania. Şi le-am zis: «Bine, domnule, atunci ne vedem la Bruxelles»”.Liderii PES i-au oferit posibilitatea de a ieşi elegant din această situaţie ingrată, anunţând că a fost ideea sa. Ponta a dat însă cu piciorul acestei oportunităţi. EVZ.

Judecătoarea CCR Iulia Motoc vrea să dea în judecată Antena 3 şi trustul Intact. Judecătoarea Iulia Motoc de la Curtea Constituţonală a anunţat vineri, printr-un comunicat de presă, că vrea să dea în judecată publicaţiile şi posturile TV care au defăimat-o şi care au atacat judecătorii CCR. „Ameninţările, defăimarea şi hărţuirea mea, în calitate de judecător al Curţii Constituţionale a devenit o practică curentă a unor posturi de televiziune, în special Antena 3 şi a altor publicaţii, in particular celor ce aparţin Grupului Intact,” arată judecătoarea în comunicat. „Deşi aceste afirmaţii au un caracter vădit neveridic, putând fi considerate derizorii, ele fac parte dintr-o strategie de subminare a credibilităţii mele ca judecător al Curţii Constituţionale”, mai spune Motoc. După ce Curtea Constituţională a invalidat referendumul din 29 iulie pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu, Antena 3 şi mai multe publicaţii au dezbătut pe larg subiecte legate de judecătorii CCR, inclusiv cei numiţi de actuala putere, care au votat pentru invalidarea referendumului. Despre Iulia Motoc, artistul Eugen Mihăescu a declarat la emisiunea Sinteza Zilei că aceasta ar fi bolnavă psihic. „La Ministerul Afacerilor Externe se ştie foarte bine că doamna Motoc este bolnavă, dar nimeni nu vrea să spună nimic. Şi uite aşa ajung asemenea persoane în funcţii de decizie şi iau hotărâri care afectează o ţară întreagă,” spunea Mihăescu.În replică la aceste atacuri, Iulia Motoc a făcut o serie de precizări, afirmând că nu a făcut niciodată parte dintr-un partid politic şi amintind că a votat de mai multe ori împotriva iniţiativelor legilslative ale PDL, partidul care a propus-o pentru funcţia de judecător CCR. Integral in Romania Libera.

Harta construcţiei de locuinţe pe judeţe. Locuinţele construite în România devin tot mai uşor de numărat de către Institutul Naţional de Statistică (INS), după ce piaţa locală a încheiat un al treilea an de scădere şi a început 2012 în aceeaşi notă, scrie revista Business Construct, care apare astăzi şi este distribuită abonaţilor ZF. Aproape 45.500 de case au fost terminate în 2011 în România, cu 7% mai puţine faţă de anul anterior, însă scăderea nu este atât de dramatică prin comparaţie cu declinul de 23% înregistrat în 2010 comparativ cu 2009, reiese din datele centralizate în vara acestui an de INS. Dacă în 2010 judeţul Suceava domina clar topul construcţiei de lo­cuinţe, cu o „producţie” cât toate cele cinci judeţe din Oltenia la un loc, în anul 2011 surpriza plăcută vine din vestul ţării, unde în cele patru judeţe – Arad, Caraş-Severin, Hunedoara şi Timiş – stocul finalizat a crescut cu 14%. Chiar şi aşa, cele 3.379 de locuinţe finalizate în cele patru judeţe din zona Banatului sunt cu numai 10% mai multe decât cele realizate doar în Suceava (3.064 de unităţi), astfel că în ceea ce priveşte construcţia de case „fruncea” este în nordul Moldovei. În topul judeţelor, Ilfovul, care poate fi considerat o suburbie a Capitalei, a rămas anul trecut cel mai pu­ternic teritoriu în piaţa locuinţelor, cu 3.826 de case livrate, urmat de Cluj, cu 3.175 de locuinţe construite. O altă surpriză, de data aceasta negativă, vine chiar din Capitală, unde numărul locuinţelor finalizate anul trecut a scăzut cu aproape 30%, la 1.960 de unităţi, Bucureştiul fiind de altfel, după Mureş, regiunea cu cea mai puternică scădere din piaţa locuinţelor anul trecut. Integral la Ziarul Financiar.

Ştiri Europene – 1 Septembrie 2012 / Hollande: criză de o “gravitate excepţională”

Va urez o zi buna!

143 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Buna dimineata 🙂
  Neagu Djuvara este invitat la RRA , ieri a implinit 96 de ani si este omagiat in direct.

  mar

  01/09/2012 at 8:40 am

 2. Buna dimineata,
  dupa atatea „vesti bune” pe care ni le aduce revista presei de azi, vin si eu cu o ticalosie la care, recunosc, nu m-am gandit (sau n-am apucat inca sa ma gandesc): USL a anuntat ca alegerile parlamentare vor avea loc pe 2 decembrie. Dar uitati-va ce implica alegerea acestei date:
  http://www.ziare.com/alegeri/alegeri-parlamentare-2012/smecheria-din-2-decembrie-1187442

  Numai la astfel de uneltiri le merge mintea.

  Cat despre Ponta, s-a facut de ras in Europa, a stricat tot ce se poate strica cu guvernarea lui si acum sa vina Basescu sa repare. Dar o fi constitutional??

  cedric

  01/09/2012 at 8:42 am

  • salut! 🙂 M-am gandit din prima la asta, insa nu e chiar cum vrea Ponta. Nu e chiar asa de simplu cu categoriile de votanti in diferite colegii. Oricum, oamenii tin mult sa voteze, si la ce atmosfera va fi in decembrie, eu sunt convins ca absenteismul nu va fi mare.

   Cetatean

   01/09/2012 at 8:54 am

   • Buna dimineata!
    Si in 2008 a fost la fel; atunci nu am putut sa votez 😦

    emil

    01/09/2012 at 9:00 am

 3. Buna dimineata! 🙂

  Nu m-am uitat la emisiunea de pe Antena3 cu Ponta insa nu incetez sa ma mir, dupa ce am citit prin diverse zoare relatari: omul e pur si simplu ticnit si ticalos.

  El vrea ca TB sa mearga la Bruxelles si sa declare ca a mintit si ca nu a fost lovitura de stat. In acelasi timp, sa „refaca” imaginea Romaniei, pentru ca Ponta sa primeasca bani de la UE si FMI („Premierul a arătat că preşedintele Băsescu ar trebui să se implice şi în problema fondurilor europene, având în vedere că, pe baza auditului pentru ultimii ani, în această toamnă s-ar putea lua „decizii foarte rele împotriva României”.). Destept Ponta asta, adica de fapt banii pentru pensii si salarii sa ii aduca tot TB, iar Ponta dupa aceea sa tipe ca TB e dictator si ca Guvernul USL plateste pensiile si salariile.

  In paralel, vorbeste ca o moara stricata de modificarea Constitutiei in 2013, de parca asta ar fi floare la ureche. Miza este insa trecerea la republica parlamentara si eventual eliminarea sau neuttralizarea CCR („Trebuie să găsească noi asigurări că nimeni nu mai poate să strângă toate puterile în mâna sa şi că instituţiile statului nu mai pot fi blocate între ele şi că nu ajungem în fiecare zi la CC, în care nouă judecători, numiţi politic până la urmă, o zi zic că-i albă, o zi zic că-i neagră, a treia zi că-i portocalie şi a patra că-i verde”, a precizat el). In aceasta privinta, sunt destul de sigur ca Ponta si-a insusit ideile Pivniceresei, ca 3 magistrati de la CCR sa provina din randul Sandeilor. Nu as vrea sa detaliez subiectul, insa si revizuirea Constitutiei are nevoie de vot de 6 la 3. Ponta a mai precizat ca la anul expira mandatele a 3 judecatori de la CCR, insa nu a spus ca ei sunt ai PSD-ului. Dupa pararea mea, vor incerca sa il suspende pe TB la anul, inainte ca acesta sa numeasca un inlocuitor pentru Acsinte Gaspar. Insa Ponta a vorbit de colaborarea cu minoritatile, semn ca stie ca USL nu va avea nici pe de parte 2/3 din Parlament si, poate, nici la parlamentare nu va avea majoritatea formarii Guvernului. TB are anul acesta o misiune de rad zero: sa taca pana la alegerile parlamentare si sa forteze apoi formarea unui guvern non-USL.

  Nu in ultimul rand, Ponta a spus ca Pivncereasa va face propuneri pentru Parchet si DNA cate va fi nevoie, pana cand Basescu le va accepta. Scopul e sa il atraga intr-un conflict cu Pivnicereasa si sa il forteze se semneze ca primarul, lucru pe care TB nu il va face.

  Cetatean

  01/09/2012 at 8:52 am

 4. Buna dimineata tuturor. Pariu ca lui Ponta i s-a spus sa nu mai calce pe la vreun Consiliu European.

  clemycali

  01/09/2012 at 9:00 am

  • salut! 🙂 mai mult ca sigur!

   Cetatean

   01/09/2012 at 9:01 am

 5. TB trebuie sa taca in perioada urmatoare atat de mult, pana vocea lui Ponta va rasuna singira ca o moara stricata. De azi si pana pe 1 decembrie, TB trebuie sa taca si sa il lase pe Ponta sa isi rupa gatul in economie, in pensii si salarii, in seceta si in anul agricol prost.

  3 luni de tacere si de activitate silentioasa.

  Cetatean

  01/09/2012 at 9:01 am

  • Absolut de acord.

   clemycali

   01/09/2012 at 9:05 am

   • intre timp ceva gradati din USL o sa ajunga la judecata pt. frauda electorala.

    cinic

    01/09/2012 at 3:38 pm

  • Dar ceilalti trebuie sa vorbeasca TARE!
   Cei care spun adevarul despre LOVITURA DE STAT!
   Nu trebuie sa se uite 😦

   emil

   01/09/2012 at 9:10 am

 6. buna dimineata
  astept si eu ziua in care cineva il va intreba pe ponta care este legatura intre „suspendarea lui basescu” si situatia aproape de catastrofa a economiei;
  cit despre schengen&fonduri europene,sa vorbeasca ca proasta tirgului;Basescu va merge la Bruxelles si de acolo se va intoarce cu o „foaie de parcurs”;probabil ca basescu va lucra „institutional,coabitind”si va citi acea foaie de parcurs in parlament;nu de alta dar tot vorbea proasta tirgului ca parlamentul trebuie informat;
  nu presedintia si/sau presedintele au atributii constitutionale privind masurile de aplicat

  intimplator

  01/09/2012 at 9:14 am

 7. Buna dimineața tuturor!

  Ovidiu

  01/09/2012 at 9:16 am

 8. Eu zic ca Ponta a ajuns rau de tot daca declara ca TB trebuie sa mearga la Bruxelles. In ultimele zile a avut parte numai de lovituri dure ; congresul PES mutat de la Buc., declaratia lui Baroso la Sofia, golirea sacului cu bani pe care l-au mostenit de la guvernul MRU, anularea vizitei la Buc. a lui Fabius si Ashton etc.
  L-au cam cocosat vestile astea dar, conform stilului sau de impertinent, mai incearca o marlanie fata de presedinte. E clar ca tacerea presedintelui ii scoate din minti. Au ajuns sa vorbeasca singuri, ba chiar Antonescu nu mai vorbeste deloc doar smintitii de Voiculescu, Fenechiu si Ghise au ramas setati pe suspendare si fac circ.
  Trebuie lasati sa fiarba in suc propriu pana pleznesc.

  cedric

  01/09/2012 at 9:24 am

  • fenechiu e cu un picior in puscarie
   ghise isi inchipuie ca asa „se realege”macar de pe locul 4;sper ca cei din brasov unde probabil va candida nu-i vor da nici macar sansa asta

   intimplator

   01/09/2012 at 9:27 am

 9. Salut 🙂
  Pe Politeia Europeana: Ştiri Europene – 1 Septembrie 2012 / Hollande: criză de o “gravitate excepţională”

  http://politeiaeuropa.wordpress.com/2012/09/01/stiri-europene-1-septembrie-2012-hollande-criza-de-o-gravitate-exceptionala/

  Theophyle

  01/09/2012 at 9:29 am

  • exact asta doream sa scriu si eu/
   pina si „prietenul”proastei tirgului o lasa mai moale cu politica si se uita la economie;cred ca romania e singura tara din europa in care guvernul se ocupa de orice altceva numai de economie nu;
   sa se uite la preliminatul conomic pe august sa vada estimarile pe agrcultura si sa inceapa sa miste ceva

   intimplator

   01/09/2012 at 9:35 am

  • Sunt urmari firesti ale unui hei-rup cretin. Facusem candva o paralela cu un motor la rosu in care tampitii (scuze, dar nu le pot spune altfel) s-au apucat sa toarne combustibil. Acum e si mai rau decat in 2oo8. Iar astia n-au invatat nimic din greselile precedente 😦

   Kenwood

   01/09/2012 at 11:44 am

 10. pina acum basescu a ales cea mai buna tactica;sa-i lase vorba lui iliescu”sa fiarba in suc propriu”
  el sa aibe grija de jusitie si probleme externe,sa se adreseze parlamentului si cu tact sa mute agenda acestuia pe probleme economice;cum?asta e treaba consilierilor lui sa stabileasca modul;fara tam tam,cu cifre si fiind ingrijorat de „soarta poporului”

  intimplator

  01/09/2012 at 9:32 am

 11. Ponta la RTV. transcrisul dialogului. Daca Blaga nu ar fi o momaie si PDL un partid in agonie ar fi putut face mult capital electoral. Citat exact:

  Realizator: Adică nemţii n-au vrut să vină la Bucureşti, să nu se afişeze cu dumneavoastră?
  Victor Ponta: Liderii SPD mi-au spus ‘dom’le, în Germania, principalele mijloace de presă au fost foarte critice cu România. Noi suntem într-o bătălie cumplită’ – la anul au alegeri – şi sunt convins şi îmi doresc foarte tare să câştige alegerile, adică să piardă doamna Merkel şi CDU, şi mi-au spus că n-ar fi venit la Bucureşti, şi atunci…
  Realizator: Dar de ce?
  Victor Ponta: Dom’le, au bătălie internă şi, totuşi, Germania e Germania.
  Realizator: Bun, şi ce? Trebuie să păzească extinctoarele sau…?
  Victor Ponta: Nu, nu. Ideea ar fi fost că, dacă veneau la Bucureşti, după tot ce ne-a făcut nouă presa germană, îi ataca. Congresul nu se putea muta, pentru că a fost stabilit acum un an şi nu se putea…
  Realizator: Da. Bănuiesc că a fost şi bugetat, nu?

  Theophyle

  01/09/2012 at 9:39 am

  • uluitor;ce dovada mai buna ca blaga&pdl sunt de fapt usl-in travesti e nevoie?

   intimplator

   01/09/2012 at 9:42 am

 12. Dragilor, dar de pedepsit, cine şi când îi va pedepsi pe nenorociţii ăştia? Sunt sătul de bla-bla-uri, de inepţii, de sfidări, de atacuri imunde, de fracturi de logică…şi toate acestea – câtă neruşinare! – după o lovitură de stat ce ne-a istovit şi ne-a frânt de tot. Deci, revin, din ce în ce mai nervos: când oare vor fi pedepsiţi puciştii care au provocat atâta rău României (şi continuă să provoace)? Când vor da seamă Iliescu, Voiculescu, Antonescu, Ponta şi ceilalţi ejusdem farinae pentru suferinţele pe care le-au adus acestei ţări şi acestui popor?…Scuze, @Cetăţean, dar crezi că mai există vreo justiţie pentru toate aceste cataclisme umane?

  nenea iancu

  01/09/2012 at 9:45 am

  • salut! da, exista, dovada ca de aia vor ca Pivnicereasa sa scurtcircuiteze Justitia.

   Cetatean

   01/09/2012 at 10:40 am

 13. Am uitat, de nervi! Scuze!…Bună dimineaţa, doamnelor şi domnilor!

  nenea iancu

  01/09/2012 at 9:50 am

 14. bunä,
  am citit si eu in presä, PONTA este un dement, acum si jurnalistii sunt de vinä
  cicä sunt din vechea securitate, dar cei cu care este el in cardäsie cine sunt?

  vOICULESCU-turnätorul cu sleatca lui, cu SRS;CHIREAC;GHISE;QUINTUS etc

  Ponta il are pe socru in casä secu, mama lui Ponta bunä cunostintzä cu Boda:

  PRESEDINTELE SÄ NU-I FACÄ POTECÄ

  sä-si curetze haznaua singur impostorul, a declarat cä nu colaboreazä,dar vrea
  ca Presedintele sä scoatä tzara din rahat.

  PONTA-mincinosul plagiator, continuä sä fie impertinent.

  theo- nona

  01/09/2012 at 9:51 am

 15. O buna dimineata tuturor 🙂

  ela

  01/09/2012 at 9:53 am

 16. Buna dimineata, reiau linkul catre postarea mea de pe pagina cealalta pentru cine nu l-a vazut.
  Scenele sunt absolut reale. Si sunt doar a o mia parte din ce pateste minusculul intreprinzator de la noi, la final de cariera experienta in afaceri constant in experienta de lupta cu sistemul pentru a supravietui, in loc sa fie de lupta cu concurenta.

  http://faratv.blogspot.ro/2012/08/business-start-up-ul-romanesc.html

  @Theophyle: Multumesc. Dintre astia, cei mai tenaci ar trebui sa intre mai tarziu in ceeace se numeste clasa de mijloc…”motor” mult clamat al economiei. Dar hiper-reglementarea nediferentiata pe dimensiuni ale afacerii macar face ca rata de esec si inchidere a firmei sa fie uriasa din pacate. Iar pentru unii buticul sau firma chiar era ultima sursa de venit.

  Biznisurile mari sau medii au si ele rateurile lor si probabil aceleasi probleme. Chiar as fi curios de o repartizare a cheltuielilor la afacerile medii: cat se cheltuie in procente cu „lupta” cu sistemul si cu taxele.

  Orice afacere are un final, chiar si cele mari. Daca altele mici nu au sansa sa intre crescand in clasa aia de mijloc, parcursul e clar.

  Moldoveanu

  01/09/2012 at 9:57 am

  • Excelent articol. Felicitari!

   Eduard

   01/09/2012 at 11:00 am

   • Multumesc.

    Moldoveanu

    01/09/2012 at 1:19 pm

  • foarte bun articolul!

   cristibucuresteanu

   01/09/2012 at 1:56 pm

 17. Cretin este un eufemism ptr Premierul hotz 👿 – „…Doamna Reding e in campanie electorala si, sincer sa fiu, in Romania e luata foarte in serios, nu si in alte tari. Insa ideea este ca relatia mea directa este cu presedintele Comisiei Europene, cu domnul Barroso. …”
  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-13128024-victor-ponta-dialogul-meu-barroso-doamna-reding-este-campanie-electorala.htm

  mar

  01/09/2012 at 10:08 am

 18. buna dimineata ! in lumea negocierilor si a afacerilor este o vorba : cine vorbeste primul .. pierde. ponta mondialu’ a dovedit cat e de limitat. pacat ca nu exista inca un partid politic care sa-l taxeze profesionist cu „materialul clientului”. domnu’ blaga , da-ti demisa si lasa partidul sa respire ca de intelegeri pe sub masa e satula lumea. mergi matale alaturi de burtaverde si de honorius si faceti acolo o dreapta adevarata.

  zigzag

  01/09/2012 at 10:10 am

 19. cu cat vor face demonstratzii mai multe, guvernul Ponta va pierde mai mult

  ei sunt bolsevicii crescutzi de securitate, ce institä oamenii la haos, dar nu guverneazä.

  theo- nona

  01/09/2012 at 10:20 am

 20. revin la un subiect discutat un pic ieri/nunta eba
  desi imi place mult cghinea-el si sionita sunt favoritii mei,acum-nu trebuie uitat ca in traditia romaneasca-si in cele mai multe cazuri aici se pastreaza-
  a. trusoul miresii inclusiv rochia e cumparat de mire
  b. costurile nuntii sunt suportate de socrul mare/ si don ionescu are de unde suporta-cred ca mult mai mult ca basescu

  intimplator

  01/09/2012 at 10:23 am

 21. dece nu spune infectul plagiator, cä cei manatzi pe stradä, sunt asociatzii

  lui si a lui felix, Ponta mitomanul crede cä jurnalistii sunt prosti.

  ce rusinos, ca om tanär sä nu fi instare decat sä mintzi.

  theo- nona

  01/09/2012 at 10:24 am

 22. fiecare fatä,femeie, se bucurä de nunta ei. eu sunt mamä
  si bunicä.pleci cu idealism ,cu sperantze si vise.

  sä-i uräm noroc ELENEI, si s-o läsäm sä särbätoreascä in liniste.

  theo- nona

  01/09/2012 at 10:27 am

 23. Buba ziua .
  Transmit de la tara . Satul Dretea de linga Cluj . 🙂 Legatura wi-fi facuta cu banii europeni . Ca si apa potabila adusa in case prin aceiasi bani . Care e gratis si ca urmare nu are presiune ca toti fermierii uda gradina cu apa asta . Va citesc cu atentie . 🙂

  stefan60

  01/09/2012 at 10:28 am

 24. neata, all,

  este imensa tumoarea bolsevico-securista pe corpul Ro.
  oare poate fi extirpata definitiv?

  citeam elucubratiile impertinente ale lui ponta si m-a apucat indignarea.
  un om de nici 40 de ani sa aiba atita ticalosie in singe preluata de la parintii lui politici: iliescu-nastase-voiculescu, este incredibil!

  skorpion

  01/09/2012 at 10:29 am

 25. Salve all.
  Pe blogul capitalismepepaine zice ca pesedeii se intrunesc la mare avand ca subiecte Antonescu si posibil chiar Ponta ….. Ma rog ….de la vorba pan’ la fapta ….

  grig

  01/09/2012 at 10:30 am

  • Parca PNListii aveau intalnire la mare, dar poate nu stiu eu bine.

   cedric

   01/09/2012 at 10:37 am

 26. Ponta trebuie sä arate lumii cä e civilizat, sä-si adune
  trupa de pe sträzi. o rusine in secolul 21, find la guvernare
  trimetzi oamenii pe sträzi.USL, este o asociatzie de pierde varä

  theo- nona

  01/09/2012 at 10:31 am

 27. cu securistii care ii trimite pe sträzi, PONTA , aratä
  cine este bolsevicul si mincinosul.

  theo- nona

  01/09/2012 at 10:33 am

 28. Reblogged this on Tiberiuorasanu's Blog.

  Tiberiu Orasanu

  01/09/2012 at 10:36 am

 29. sigur BLAGA, este o momaie, ar trebuii de cateva ori pe zii sä-l atace

  pe Ponta si guvernarea,.tembelul plagiator, in loc sä guverneze, a

  fäcut totul de ocarä, a mintzit si insultat.

  in loc sä guverneze, el isi trimete fostii securisti pe sträzi, sä facä fum,

  dar el , este cel ce se face de ras, nu a invätzat nimic. respectä lugile

  atunci poltzi fii respectat.? el atacä acum jurnalistii, o sä-si piardä dintzii.

  theo- nona

  01/09/2012 at 10:40 am

 30. DAR PAIATZA UNDE ESTE???

  o fi angajat-o vreun circ..

  theo- nona

  01/09/2012 at 10:41 am

  • nu prea cred, n-are umor nici de 2 bani

   arrletty

   01/09/2012 at 11:48 am

 31. sal`tare tutulor,
  marturisesc ca si eu sint enervat de lipsa de reactie a portocaliilor la multe, dar, nu vreau sa ma ascund, nu stiu ce ar trebui sa faca.
  Asa ca daca exista cineva care poate il rog sa ma lamureasca.
  Dar il rog sa tina cont ca, se zice, in Romania 53% ar prefera sa traiasca vremile lui Ceausescu, ca alti 42% cred ca Soarele se invirte in jurul Pamintului, ca in Romania dreapta e inca ciumata si vazuta ca exploatatoare si ca, nu e nicio gluma, in Romania traiesc foaaarte muuuulti asistati.
  Un partid de dreapta? ca sa ne taie pensiile si salariile?
  Asa ca un partid de dreapta, acum la inceput, nu trebuie trecut chiar printr-o sita draceasca. E inevitabil, pentru un timp, coabitarea cu M Neamtu. Si cu altii.
  Un partid de dreapta care sa cistige alegerile in Romania pentru a forma guvernul? poate peste 50 de ani.
  Cind ne vom intilni si vom vedea.

  victor L

  01/09/2012 at 10:53 am

  • victor, cam ai dreptate. Daca spui ‘dreapta”, la multi le vine in cap „exploatare”. Insa aia oricum voteaza cu stanga. Trebuie atrasi nehotaratii si dezamagitii de PDL.

   Daca te repezi si spui imedoat ‘stat minimal”, pierzi. Insa daca le spui „statul sa fie la dispozitia cetateanului”(citat din MRU), cred ca ai mai multe sanse 😆

   Cetatean

   01/09/2012 at 11:03 am

  • Draga, in anii 50′ cadrele didactice universitare erau obligate sa mearga pe teren la luminarea maselor largi de oameni ai muncii de pe tarlalele patriei. Parintii mei erau chimisti – treaba care ii scutea de prostii ideologice, drept care bateau cimpii cu gratie despre ce este si ce vrea petrolul sau despre ce e otelul si cum se face el – si printre picaturi, alfabetizau la greu (si da, stiau si cine le erau monitorii). Probabil ca ceva asemanator ar fi necesar si acum, diferenta fiind ca actiunea ar trebui sa fie pe invers si inceputul ar trebui sa fie in urban. Si as debuta in Tr Severin si Mehedinti, urmat la mica distanta de Gorj(i). Sau Oltul era fruntas pe ramura de referendum ?

   arrletty

   01/09/2012 at 11:31 am

  • salut. Un sac de consideratii nu fac cat cele doua cifre (care provin din sondaje serioase). Adauga ca mai ai si 41% populatie rurala. Strangerea la un loc a tuturor celor ce nu-s de stanga (atentie la nuanta) este, cred, unica solutie. Cum spuneam, daca Neamtu is scoate din parlament pe Ghise sunt gatasa-l pupacesc, iar daca-l scoate Crizel KKRAU incep sa strang bani de o statuie.

   cinic

   01/09/2012 at 3:45 pm

 32. Ponta iar minte cum respira:

  http://www.ziare.com/alegeri/alegeri-parlamentare-2012/alegerile-parlamentare-pe-2-decembrie-ponta-ar-fi-preferat-alta-data-1187538

  Alegerile nu pot avea loc decat in noiembrie decat daca sunt pe 30. Nu are ce negocia cu PDL.

  Cetatean

  01/09/2012 at 11:04 am

 33. mandatul parlamentului expira pe 19 decembrie. Mai devreme nu se poate.

  Parlamentul cel nou se convoaca in cel mult 20 de zile de la data alegerilor. Daca alegerile sunt pe 25 noiembrie (sacni, Ponta minte), am avea incepand cu data de 15 pana pe data de 19 decembrie doua Parlamente legitime.

  Cetatean

  01/09/2012 at 11:06 am

 34. De ce nu vrea Ponta alegeri in decembrie (desi cred ca le vrea pe 2, insa zice ca sa ne duca in eroare)? Pentru ca s-ar putea sa fie zapezi si frig si barnonii cum naiba sa mai faca mobilizare electorala?

  Cetatean

  01/09/2012 at 11:08 am

 35. Pana la utrma vor fi pe 2 decembrie, cu un circ ieftin dn partea lui Ponta.

  Cetatean

  01/09/2012 at 11:08 am

 36. Reblogged this on Aron after 65.

  aronpetru

  01/09/2012 at 11:09 am

 37. Iaca idee care mi-a venit: Basescu sa convoace Parlamentul cel pe 19 decembrie, ca asa e constitutional. Insa Constitutia nu spune in cat timp se desemneaza un Prim Ministru. Deci ce e asa graba cu desemnarea? 😈 Are un spatiu constitutional de manevra… cat sa strice socotelile USL.

  Cetatean

  01/09/2012 at 11:12 am

 38. Intreb si eu, tocmai picata din Luna: un grup de asociati/i nu poate actiona in justitie vinovatii de involutiile Romaniei din ultimele trei luni ? Intreb, nu dau cu parul.

  arrletty

  01/09/2012 at 11:16 am

  • oricine poate actiona, problema e sa se gaseasca incadrarea juridica si procurorul sa fie convins ca exista probe.

   Cetatean

   01/09/2012 at 11:20 am

 39. Fostul consilier prezidential Peter Eckstein Kovacs este propunerea societatii civile pentru functia de Avocat al Poporului.
  Mi se pare o idee excelenta!!!!

  skorpion

  01/09/2012 at 11:20 am

  • Buna propunere !!! Sa speram ca se va materializa.

   mar

   01/09/2012 at 11:36 am

  • se da Mona cu fundul (scuze) de pamint de ciuda in caz ca se materializeaza propunerea, sa nu mai vb despre justitiarii de casa ai usl. Oricum, succes PEK

   arrletty

   01/09/2012 at 11:46 am

  • skorpion
   😆
   Servus!
   Mie imi place fff mult Peter Eckstein Kovacs! 😆
   L-as vedea mai mult decit potrivit in functia de Avocat al Poporului!

   maya

   01/09/2012 at 12:13 pm

 40. Cetatean,
  da, deci trebuie gasite formule „magice”; dar cu multa atentie.
  @ arrletty,
  actiunile politice nu pot fi actionate in Justitie. Altfel am fi intr-un proces perpetuu pina la calendele grecesti 😉

  victor L

  01/09/2012 at 11:21 am

  • dar puciul parlamentar nu poate fi judecat?
   dar mersul neconstitutional al lui ponta la bxl pe 27-28.06.2012 nu poate fi amendat?

   skorpion

   01/09/2012 at 11:24 am

  • Ponta nu a facut numai actiuni politice, asta e hiba. Ar vrea el ca toate sa fie „politice”.

   Cetatean

   01/09/2012 at 11:30 am

 41. ‘neata buna la oameni de seama 😀

  Am ajuns sa nu mai deschid site-uri de stiri. Vestile proaste se bulucesc mai ceva decat aia la referendum prin TR, VN, OT etc.
  1.da, e vb despre venituri din taxe si impozite directe (impozit pe profit, pe salarii si pe alte cat de venituri);
  2.a fost simplu sa dea vina pe Baselu’ pt Schengen;
  3.despre marga-rina deja s-au spus destule;
  4.pe undeva ANI a gresit. Nu e fair sa dezvalui astfel de infos. Are dreptate Vasilescu. Punctual*;
  5.Pfuiiii…. ce i-as mai pune sa returneze banii. Si bolnavii inchipuiti dar impreuna cu felcerii care le-au manarit „dosarele”. Plus dobanda calculata la nivel de credit pe termen mediu;
  6.este efect logic, normal si de bun simt. Partea proasta e ca asta-l afecteaza mai mult pe romanul de rand si aproape deloc pe neamurile proaste care s-au catarat in jilturile executiv-legislative. Culmea: catararea a fost posibila prin tradari. Urmeaza manarelile de la urne;
  7.e un inceput asa cum e-n toate. Bine ca s-a facut. Firesti ar fi niste urmari ale exemplului;
  8.cu bula sau fara bula piata imobiliara din Ro a fost serios deturnata de multiplele sch de destinatie ale terenurilor. Adica schema era simpla. Un jmeker cumpara ‘eftin teren arabil in imediata apropiere a unei localitati. Apoi il coi-nteresa** pe premar sa bage acel teren in intravilan. Premaru’ plusa cu utilitatile. Factorul de multiplicare al valorii acelor terenuri se scria ulterior cu trei cifre. Acum doar se dezumfla bule d-astea jmekere cu iz de penal. App… isi mai aminteste cineva de ce UE a refuzat sa finanteze varianta de autostrada pe Valea Prahovei?
  ___________________________________________
  *precizez ca nu sunt chiar un fan a lu’ Mugurel
  **scuze pt formula

  Kenwood

  01/09/2012 at 11:29 am

 42. Si mai am o apasare si inca una foarte mare: nu ar trebui sa i se aminteasca zilnic lui Victoras ca, inainte de a fi facut mirlanii peste mirlanii si deasupra alte mirlanii, a fost dovedit ca fiind Mr Copy/Paste ? Chiar si atit ar fi fost suficient ca sa plece de unde a venit, cu scuzele aferente. dar in zona in care circula dinsul, nu s-a auzit de onoare, pe acolo-s numai tifne, orgolii (si incapatinari de berbeci. Oricum, eu continui sa astept cu mare interes si multe rabdare ca cei 2 sa se intilneasca pe-o punte, venind dinspre capete ). Cred ca l-ar irita peste poate re/amintirea day by day ca e un hot de duzina.

  arrletty

  01/09/2012 at 11:42 am

 43. @Moldoveanu-˝business-start-up-ul-romanesc.html˝

  Buna ziua.Tema abordata de domnul Theopyle in topicul trecut este absolut oportuna.Din pacate, fata de importanta subiectului, dezbaterea on topic de pe blog a fost absolut anemica.
  Cu intarziere (eu gandesc mai incet, langsam, langsam, câtinel, câtinel), zic si eu niste opinii.
  M-am gandit odata sa scriu o carte cu ˝povestiri din bisnis˝ (de fapt naratiuni din IMM).Ar fi trebuit sa fie o culegere de cazuri reale, din mai multe domenii, din ceea ce cunosc eu direct.Cazuri de succes, cazuri de insucces.De obicei naratiunea curenta pune esecul pe seama exclusiva a statului, a sistemului de taxe si impozite, a birocratiei samd.In opinia mea, nu este decat partial adevarat.
  In cartea de povestiri as fi dat exemple de IMM aparute de pilda pe ruinele unor platforme industriale inchise IMM care au preluat la scara mica tehnologiile, forta calificata de munca si uneori (in foarte putine cazuri) felii anemice din fosta piata de desfacere.Este cazul de pilda a unor ateliere de sticlarie aparute la Buzau in jurul ruinelor fostei fabrici de sticla, ateliere care intr-o perioada erau specializate pe manufacturarea unor produse tip ˝Galle˝.Sau ateliere de sticlarie in jurul Mediasului sau a Bistritei, infiintate de fosti angajati.E o poveste lunga despre cum a disparut productia de sticla-cristal in Romania si despre cum IMM-urile de manufactura din sticlarie au pierdut competitia cu produsele fabricate pe linii de productie automata, de provenienta China.
  Despre cazurile din sectorul constructiilor (multe) n-as zice prea mult.Destul ca am avut doi cunoscuti a caror demers intreprinzator (probabil si pe fondul unor predispozitii sau a unei insuficiente rezistente la stress) s-a terminat cu cate o moarte prematura, putin peste 40 de ani.O.I. care pornind de la un mic atelier de tamplarie PVC s-a dezvoltat odata cu bula imobiliara, a estimat incorect evolutiile, a contractat un credit consistent si a construit o adevarata fabrica de tamplarie PVC.Cand fabrica a fost gata a venit criza, omul n-a mai putut sa-si plateasca creditele, nu mai dormea noptile, intr-o dimineata a facut infarct iesind din casa.
  Uţi, (diminutiv de la Maria-Măriuţa-Uţa)o tipa pe care o stiam din copilarie, a facut comotie cerebrala dimineata in baie si a murit la 43 de ani .Avea o firma de instalatii, care tot asa.Stres continuu, credite prea mari contractate intr-o perioadat de optimism exagerat.
  Sunt deasemenea de exemplu o multime de povestiri despre fabricutele de cabluri electrice izolate aparute in jurul ruinelor fostelor glorii ale industriei electrotehnice si electromecanice.Apoi as avea un saculet de povestiri despre gloria si decaderea atelierelor de lohn din textile.Apoi despre IMM-uri pozitionate in industria orizontala (atat cat mai exista, foarte putin), sub-contractori ai unor mari intreprinderi.
  Nu este vorba doar de stat, din matricea cauzala nu pot sa lipseasca si alti factori.Cum sunt de pilda costurile finantarii si cursul de schimb.Sau propriile decizii ale intreprinzatorilor.Am povestit odata cu un tip pe care-l stiu din liceu si care are un mic biznis in Austria.Printre altele am povestit si despre ce impact au asupra afacerii lui costurile de finatare de acolo si ce impact ar avea un cost de finantare comparabil cu cel din Romania.Si multe altele.
  Subiectul e vast si prea important ca sa fie tratat parcelar atat la nivel cauzal cat si la nivel de efecte.

  p

  01/09/2012 at 12:00 pm

  • Total de acord. Si chiar avem nevoie de astfel de povestiri si analize. Ajuta mult la intelegerea mediului si a specificului de la noi, si la identificarea problemelor din care sa rezulte si masuri in plan de guvernare si legislativ.

   Tratarea parcelara are insa si ea rolul ei:
   – atrage atentia asupra unor posibile probleme
   – deschide subiectul pentru completarea cu celelalte unghiuri de analizat

   Contextul de acum, care se refera la crearea unor politici pentru o anumita zona, necesita orice fel de priza la realitate se poate oferi. Dar 4 ani de mandat spre exemplu nu sunt suficienti pentru a invata tot ce se poate sti despre zonele acestea si in acelasi timp sa si faci propuneri legislative bune si sa incerci sa le si implementezi, daca nu ai o echipa sudata de teoreticieni + practicieni din ariile carora te adresezi.

   Drumul de la universitate la masuri coerente si corecte trece prin practica, evident. Atat prin cunoasterea intelectuala a realitatilor cat si prin simtirea lor pe propria piele.

   Totul este ca orice relatare si orice povestire sa aiba ca scop macar identificarea acelor elemente asupra carora se poate interveni, daca nu si-a propus sa identifice si solutiile aferente acolo unde este o problema.

   Moldoveanu

   01/09/2012 at 12:46 pm

  • mult adevar, foarte mult. Cand ai credite contractate si daca mai depinzi si de factorii naturali,in cazul meu, nu prea mai somul relaxat. In general un detinator de firma mica/mijlocie nu prea mai are liniste, din pacate mediul economic din Romania este superostil. Pe langa riscurile inerente unei afaceri intervine riscul de sistem care de multe ori este cel mai periculos 😦

   mar

   01/09/2012 at 12:49 pm

  • De acord cu fraza din final. Dar sunt cauze comune care firesc, determina efecte comune. Intr-o prima etapa acestea ar fi prioritare in abordare. Cvasi-totalitatea afaceristilor se plange de legislatie si de costul excesiv al fortei de munca.
   Partea legata de costul finantarii tine cumva si de fler. Asta daca ignoram hulpavitatea bancherilor care, la randul acesteia, e dublata de o incompententa crasa. Sa dau un exemplu: bangile din ro s-au repezit si strofocat sa-mparta carduri, utilizand chiar mijloace penale precum mita. Era cu mult mai simplu sa ofere facilitati sc-urilor care-si instalau pos-uri. Si inca persista-n cretinatate. SC-urile cu pos platesc un comision de pana la 2 lei per incasare prin pos. In cazul unor cumparaturi zilnice acest comision inghite adaosul. S-a ajuns pan-acolo incat la casieriile furnizorilor de utilitati ti se tot spune ca ba nu functioneaza, ba e o pb cu cardul, ba e un singur ghiseu dotat cu pos si casiera respectiva e-n co… samd. Iar bomboana de pe coliva: o cantitate mare de numerar in circulatie intretine economia subterana/neagra si creste inflatia.

   Kenwood

   01/09/2012 at 1:28 pm

 44. Buna ziua si buna sa va fie inima!
  😆

  „Septembrie de ce te joci cu noi”! 😆

  maya

  01/09/2012 at 12:04 pm

  • Oare pt ca e cea mai frumoasa luna din an? 😛

   Kenwood

   01/09/2012 at 12:39 pm

   • 🙂
    „In acest început de septembrie
    Cu zilele de culoarea bucuriei,
    Fiecare farama de soare ma mingiie”
    Sasa Pana

    maya

    01/09/2012 at 1:21 pm

     • Septembrie
      🙂
      Ioan Grigoras

      Purtând pe aripi praf de iască,
      un râu de fluturi curge către sud,
      pe cer un nor străin, cu bască,
      citeşte ploii dogme din talmud.

      Râd patru cucuvele hoaţe,
      pe-o cruce veche dintr-un ţintirim,
      luna şi-a pus părul pe moaţe
      şi plânge-n hohot pentr-un serafim.

      Mai trece câte-o coţofană,
      pe marginea unui apus tăios,
      iar noaptea râde suverană –
      septembrie, un început sfios.

      O lună plină de mistere
      în care el şi ea au doar un scop,
      în nopţi tăcute, efemere,
      să soarbă din iubire, strop cu strop.

      maya

      01/09/2012 at 1:56 pm

      • Si-atunci ma apropii de pietre si tac,
       iau cuvintele si le-nec in mare.
       Suier luna si o rasar si o prefac
       intr-o dragoste mare

       Nichita Stanescu Emotie de toamna

       ps: macar sunt fecioara, dupa zodie 😛 , dar tu ce „scuza” ai?

       Kenwood

       01/09/2012 at 2:10 pm

       • „de balanta” 🙂

        maya

        01/09/2012 at 2:31 pm

       • ahaaaa… anshea care va sa zica… balanta…
        se zice ca voi, chiar mai mult decat tipicarii din fecioara, indreptati coltul paginii care fusese indoit pe post de semn 😛

        Kenwood

        01/09/2012 at 2:39 pm

       • Kenwood

        01/09/2012 at 2:39 pm
        cam asa ceva 😆

        maya

        01/09/2012 at 3:06 pm

 45. melitia din RO nu poate amenda bosketarimea care „protesteaza” fara autorizatie in locuri publice?

  zigzag

  01/09/2012 at 12:04 pm

  • Hi hi hi… la fel de-mpartita precum e societatea, bosketarimea are diverse nuante… (aaaa…) ideologice. Cum la fel e si melitia… rezulta ca amenzile sunt aleatorii 😀

   Kenwood

   01/09/2012 at 12:42 pm

   • 😀 Daca porumbacii nu-si trimit bosketarii sa huiduie si in fata bisericii n-au ambitie. s-a deschis cutia pandorei de acum : or fi si prin psd , pnl politicieni care au copii de insurat . o sa primeasca acelasi tratament si uite asa mai adaugam o noua „datina romaneasca” pe la nunti – huiduiutul.

    zigzag

    01/09/2012 at 1:14 pm

 46. Cetatean
  😆
  Servus!

  Felicitari pentru postarea:
  „Despre inimă, creier şi mult fariseism”! 😆

  Excelent ca si de obicei!

  Unde-i prea multa inima, creierul este (de prea multe ori) in repaos, unde nu-i inima nu este ….nimic!
  Fariseismul are de-a face numai …..cu creierul!
  De aici fiecare alege de la caz la caz, ceea ce il lasa inima/creierul.Preferabil ar fi de ales „si” in loc de „sau”!

  maya

  01/09/2012 at 12:11 pm

  • merci, maya 🙂

   Cetatean

   01/09/2012 at 12:34 pm

 47. MRU in ultima emisiune cu ICristoiu spunea faptul ca ceea ce lipseste ca si atitudine in societatea romaneasca
  (civila/politica) este corectitudinea!

  Trebuie sa recunosc (cu modestie 😆 ) ca sint de aceiasi parere!
  Sloganul electoral al lui MRU trebuie sa fie legat de aceasta „necesitate”;ceva de genul:

  corectitudinea salveaza natiunea!

  maya

  01/09/2012 at 12:19 pm

  • Ar fi bun sloganul dar…
   in 9 din 10 cazuri de romani care intampina o pb ori au de rez ceva prima idee care le-ncolt5este-n minte este: pe cine cunosc acolo? cu varianta: pe cine cunosc si care are relatii acolo?

   Kenwood

   01/09/2012 at 12:44 pm

   • corectitudinea presupune in primul rind a fi corect cu tine insuti;in aceasta situatie stai la rind 😆 sau ramii cu problema nerezolvata ;(

    de la corectitudinea individuala trebuie sa se porneasca;pina la urma suma ei da corectitudinea nationala

    maya

    01/09/2012 at 1:06 pm

 48. Puiu Hasotti este epuizat dupa activitatea intensa la Cultura asa ca i-a crescut tensiunea si a fost dus la Floreasca.
  Pacat ca Voiculescu are inima de piatra sau nu are deloc (mai stii?)
  Nici pe Ponta nu-l apuca inima cand constata dezastrul in care a bagat tara.

  cedric

  01/09/2012 at 12:24 pm

  • sa fie intr-un ceas bun. Ultimul corifeu USL care a fost la Floreasca a continua cu Jilava.

   cinic

   01/09/2012 at 3:49 pm

 49. Aseara „la taifas” cu ICristoiu, DOnaca a spus despre comandantul de vas Traian Basescu:
  „atunci cind un comandant de vas tace, ori esti foarte bun, ori urmeaza sa fi stres de pe lista (echipajului); alegeti d-voastra care este atitudinea actuala a domnului presedinte Traian Basescu”

  „N-am inteles niciodata de ce domnul Traian Basescu a ales sa intre in politica, cind in calitate de comandant de vas de cursa lunga pe un mare petrolier, putea cistiga pina la 100.000 de euro pe luna”.

  maya

  01/09/2012 at 12:26 pm

  • ce ar mai fi vrut ponta sa fie Paiata Presedinte!

   Cetatean

   01/09/2012 at 12:35 pm

   • chiar si asa, cred ca vor propune numai grajdani pana cand presedintele il va accepta pe cel care pare mai putin puscariabil

    radu2

    01/09/2012 at 12:48 pm

   • ai un mail urgent

    Theophyle

    01/09/2012 at 3:06 pm

  • Da, o cerere cu rol dublu:
   – rezolvarea problemei celor doi care trebuie scosi din posturile alea
   – starnirea lui Basescu pentru a putea aplica planul lui Voiculescu.

   Moldoveanu

   01/09/2012 at 12:49 pm

 50. Judecatoarea Iulia Motoc va da in judecata „latrina 3”!
  Sper sa il cheme la judecata si pe Eugen Mihaescu si pe realizatorul emisiunii „Sinteza zilei”!!

  Pacat ca Emil Boc nu a facut acelasi lucru; dar nu este tirziu nici acum! (pentru filmuletul cu pricina)
  „Latrina” trebuie „astupata”;zoaiele ce au curs/curg de acolo au facut atmosfera irespirabila!

  maya

  01/09/2012 at 12:33 pm

 51. Buna ziua. Pronosticuri? http://m.evz.ro/news/998840

  mc25

  01/09/2012 at 12:38 pm

  • Laura Codruţa Kovesi

   maya

   01/09/2012 at 12:43 pm

 52. uite cä s-a pus in aplicare documentul semnat cu Dogaru, azi in fatza primäriei
  sector 2, erau oamenii lui dogaru si aceias golani plätitzi de USL:

  Ponta ,asta e guvernarea ta? cu securisti si haitä de escroci?

  theo- nona

  01/09/2012 at 12:54 pm

 53. HASOTTI, se pare cä l-a maiat pe dumnezeu.

  theo- nona

  01/09/2012 at 12:57 pm

 54. maya,

  bunä, sunt de acord cu tine P E Kovacs, ar fi potrivit in functzia de
  advocat al poporului, chiar si la CCR, este un om corect.

  theo- nona

  01/09/2012 at 1:01 pm

  • Theo
   😆
   Servus!

   maya

   01/09/2012 at 1:02 pm

 55. turnätorul isi trimite oamenii sä facä haos, unde este premierul?

  este asociatul lui, sä räspundä.

  theo- nona

  01/09/2012 at 1:02 pm

 56. MRU, Papahagi, MN, Pavelescu, Blaga ar trebui sa faca demonstratie in fata Palatului Victoria 😆
  „Ponta – demisia”

  maya

  01/09/2012 at 1:08 pm

 57. cu cat vor sta mai mult in fatza la cotroceni, cu atat va pierde

  mai mult haita USL; ESTE DOVADA COLABORÄRI CU FOSTI SECU

  theo- nona

  01/09/2012 at 1:10 pm

 58. Buna ziua! 🙂

  radubotezatu

  01/09/2012 at 1:11 pm

 59. DE ACORD ,

  si eu zic, tottzi sustzinätorii presedintelui, sä strige

  jos plagiatorul PONTA: si guvernul de maimutze.

  theo- nona

  01/09/2012 at 1:12 pm

 60. azi si-au arätat lipsa de bun simtz, a falsilor revolutzionari.

  theo- nona

  01/09/2012 at 1:13 pm

 61. Cat de jegos si nemernic tb sa fii ca sa organizezi huiduirea unui om care participa la o activitate private/sarbatoare deosebita intr-o familie. Mai multe persoane l-au huiduit pe TB cand a ajuns la Starea Civila sect.2 – stire RRA. Multa mizerie este in Romania si multi oameni fara minte, marunti 👿

  mar

  01/09/2012 at 1:14 pm

  • Mar
   😆
   Servus!

   Nici macar jegos/i si netrebnic/i nu il/ii poti numi – asta/astia nu mai sint oameni

   maya

   01/09/2012 at 1:23 pm

   • Buna Maya 🙂
    ai perfecta dreptate. Scuze ptr. exprimare, dar este inadmisibil cat de jos am ajuns.

    mar

    01/09/2012 at 1:27 pm

    • 🙂 😆
     merita totusi compasiune

     maya

     01/09/2012 at 1:40 pm

 62. Urez Elenei Basescu si lui Bogdan Ionescu
  „Casa de Piatra”, 😆 fericire, sanatate si iubire 😆 😆 😆
  iar
  Presedintelui Traian Basescu si doamnei Maria Basescu…. sa ajunga strabunici!!! 😆

  Ps: daca Elena@Bogdan au iesit in presa cu un comunicat despre nunta lor, de ce au iesit/daca nu ieseau – sigur au ceva de ascuns.

  Este „extra de ordinar” faptul ca mass media promoveaza nunti/botezuri cu”vedete”, cu tone de aur, tone de manele, tone de masini, tone de euroi aruncati in aer pe post de flori, sobor de (n+1) preoti, iar pe de alta parte balacarim cu zoaie, nunta unui europarlamentar roman,(oricare ar fii el) care NU intimplator s-a nascut in familia in care s-a nascut.

  Mi-a fost realmente greata de ceea ce au facut Dragoteasca@Striblea@Vlad Nistor@Ghise „pe sticla”! 😦

  Stiu sigur ca nimeni,dar absolut nimeni din lume nu isi alege tara si familia in care s-a nascut!

  maya

  01/09/2012 at 1:43 pm

 63. MAYA;

  de acord cu tine, eu respect bucuria si clipele unice in viatzä,
  a fost ordinar si mizerabil cä Dogaru cu fasii revolutzionari si jigodiile
  anagajate sä urle uslinoase, au arätat catä lipsä de bun simtz si de necivilizatzi sunt.
  nu trebuie sä mire Ponta plagiatorul mitoman; continuä cu fatasmagoriile demente. o rusine!

  PONTA demisia.

  theo- nona

  01/09/2012 at 1:49 pm

 64. Salutare tuturor.

  Asa cum am spus si ieri, combinatia dintre stirea cu scaderea dura a productiei cerealelor, si cea despre ala mic-si-prost de la Agricultura, care a refuzat sa declare starea de urgenta (intreruperea exporturilor de cereale) ar fi un subiect excelent de tocat la ei ca la pasta de chiftele.

  Cum din partea PDL n-am defel asteptari, sper ca MRU (eventual poate si Stelian Fuia) sa preia stacheta si sa rupa din ei.

  Caci, pentru a-l parafraza pe Ion Creanga, golatatea (in zilele noastre in principal a mintii) inconjura, dar foamea da de-a dreptul.

  EuCuMine

  01/09/2012 at 2:08 pm

 65. Cat despre nunta mezinei, ii fac o urare de-a noastra de „pe dupa blocuri”: casa de kkt, sa nu-si bage toti sclavii nasu-n ea.

  EuCuMine

  01/09/2012 at 2:10 pm

 66. Am dat peste o scena unde Basescu a mai scos o prostie (daca nu a fost montaj): cica dictatoru` ar fi raspuns, la strigatele despre demisie, „dupa nunta, dupa nunta”.
  A-si da demisia acum ar fi o mai mare magarie deict abdicarea regelui.

  victor L

  01/09/2012 at 2:16 pm

  • (: 😆 😦

   maya

   01/09/2012 at 2:24 pm

   • gresala – acum e corect!
    😆 😆 😆

    maya

    01/09/2012 at 2:25 pm

  • probabil le a transmis sa zbiere dupa nunta, se gandea ca mai eu vreo doza de buna simt. mai bine trimitea spp istii sa le dea la „protestari” o galeata cu mici.bosketarii in fata berii si a micilor uita ce aveau de zbierat.

   zigzag

   01/09/2012 at 3:22 pm

 67. Ce l-o fi facut le Ponta sa se razgandeasca?
  http://m.hotnews.ro/stire/13137341

  mc25

  01/09/2012 at 2:21 pm

  • Numerologia? 😆

   maya

   01/09/2012 at 2:29 pm

   • Servus maya 🙂

    Theophyle

    01/09/2012 at 2:59 pm

    • Theophyle
     😆
     Servus!

     Salutari lui Demeter! 😆
     Ii citesc cu mare placere fiecare postare,chiar daca nu coment, admir fotografiile atit de bine alese!

     Ce mai face Huniad!? 😆
     Salutari si lui!

     maya

     01/09/2012 at 3:11 pm

 68. In timp ce ticalosii huiduiesc la nunta fiicei presedintelui, Ponta naseste in familia unui mafiot dovedit: http://www.adevarul.ro/locale/ramnicu-valcea/Ramnicu_Valcea-_Membrii_gruparii_Gorun_erau_patroni_de_firma-fara_acte_0_277772341.html

  ela

  01/09/2012 at 2:29 pm

  • functioneaza legea rezonantei intre fini si nasi
   Daciana s-a pupat cu sefu’ ecologistilor (tot netuns) la intrarea in primaria cu cununia

   maya

   01/09/2012 at 3:14 pm

 69. 1- „Guvernul a stabilit ca alegerile parlamentare vor avea loc in 9 decembrie, in ciuda faptului ca premierul Victor Ponta anuntase, cu cateva ore mai devreme, ca acestea vor fi organizate in 2 decembrie, din cauza opozitiei PDL.”
  2- „Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a anuntat sambata ca anul scolar 2012 – 2013 va incepe in data de 17 septembrie, o saptamana mai tarziu decat se anuntase initial.”
  Nimic nu mai trebuie luat in seama; totul e posibil 😉

  victor L

  01/09/2012 at 2:32 pm

  • Ma pune pe ganduri data de 9.
   As fi crezut ca PDSR isi dorea alegerile mai devreme, in orice caz, mai degraba pe 2 decat pe 9 (nu de alta, dar ruralii si pensionarii stau acasa in minivacanta de 1 decembrie, in timp ce zona activa, incluzand si ceva electorat de dreapta, e plecata in excursii).
   Faptul ca au ales 9 decembrie inseamna oare ca vor participare masiva, deci, cumva vreun nou referendum de demitere?

   liviuta

   01/09/2012 at 2:46 pm

   • poate ca un referendum in care Ponta sa intrebe:
    1. Antonescu a fost prezent la 1% din sedintele senatului?
    2. sint un plagiator?
    3. felix a colaborat cu securitatea?

    maya

    01/09/2012 at 3:18 pm

 70. O astept pe sinistra, pardon, ministra Campeanu sa anunte ca pensiile se vor da din doo in doo luni.

  victor L

  01/09/2012 at 2:33 pm

  • Asta e optimism curat. In varianta pesimista se vor plati din patru-n patru. Iar in varianta reala se vor plati candva, pe la Paste… iar caii n-au nimic impotriva 😛

   Kenwood

   01/09/2012 at 2:44 pm

 71. Cetatean salut,
  daca esti pe net, ti-am trimis un mail destul de urgent!

  Theophyle

  01/09/2012 at 2:59 pm

 72. prin bucatarie! 🙂

  Cetatean

  01/09/2012 at 3:21 pm

 73. Salut pe toata lumea 🙂
  Postare noua!

  Theophyle

  01/09/2012 at 3:29 pm


Comentariile sunt închise.