Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

Revista Presei – 31 August / Andrei Marga, turnator la Securitate

Bună dimineata intr-o zi de vineri. În ţară, vremea va fi frumoasă, dar răcoroasă dimineaţa şi noaptea. Cerul se va menţine mai mult senin, iar vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări izolate în sud-vestul ţării. Temperaturile maxime se vor încadra între 23 şi 33 de grade, iar cele minime vor avea valori de la 6 grade în depresiuni, până la 22 de grade în Dealurile de Vest.

La Bucureşti , vremea va fi frumoasă, dar răcoroasă dimineaţa şi noaptea. Cerul va fi senin, iar vântul slab. Temperatura aerului va avea o maximă de 29…30 de grade şi o minimă va fi de 13…15 grade.

Curs valutar BNR   valabil azi: 1 EURO = 4. 4617   RON; 1 USD = 3. 5544      RON; 1 EURO = 1. 2553  USD;  Francul elvetian 3. 7155   RON. Gramul de aur 189.3807     RON.

Foarte Bine la salariu, Nesatisfăcător la muncă. Funcţionarii care se ocupă cu fondurile UE iau bonusuri lunare de mii de lei doar pentru că au luat „FB” la evaluările anuale. Un obiectiv major al strategiei de dezvoltare a României este atragerea de „bani ieftini” de la Uniunea Europeană, o sursă sigură de finanţare într-un context european tensionat. Cu toate acestea, la sfârşitul lunii august rata reală de absorbţie a fondurilor comunitare, respectiv plăţile efective făcute de Comisia Europeană către beneficiarii români, a fost de 9,67%, cu numai jumătate de procent mai mare decât în luna anterioară, reiese din datele Ministerului Afacerilor Europene (MAEur). Responsabili pentru rezultatele slabe ale României în ceea ce priveşte atragerea celei mai facile surse de finanţare – care este totodată şi printre puţinele care nu creează datorii – sunt, în mare măsură, şi cei circa 1.800 de funcţionari publici care se ocupă de gestionarea fondurilor europene.În 2009, guvernul a decis să sprijine această categorie de funcţionari prin acordarea unor stimulente financiare. Orice funcţionar care se ocupă de programarea, implementarea, monitorizarea, raportarea, evaluarea, contractarea sau coordonarea unor activităţi care implică fonduri structurale şi de coeziune beneficiază de bonusuri care pot ajunge chiar şi la 75% din salariul de bază. Acordarea acestor majorări salariale se face pe baza unor calificative obţinute în urma evaluărilor anuale la care trebuie să participe, conform legii, orice funcţionar public. Integral in Gandul.

Bomba in politica romaneasca! Andrei Marga, turnator la Securitate. Consiliul pentru studierea arhivelor securitatii pare sa fi descoperit in arhive documente care pun intr-o noua lumina relatia lui Marga cu regimul Ceausist. Marga a avut o cariera clasica de turnator si a intrat in atentia CNSAS in calitate de ministru. Legaturile lui Andrei Marga cu fosta Securitate vor fi analizate la 11 septembrie de catre CNSAS, afirma surse din PNL. CNSAS a anuntat inca din luna mai ca il va verifica, dupa ce fostul consilier prezidential Sebastian Lazaroiu a sugerat ca fostul rector ar fi colaborat cu Securitatea sub numele conspirativ Andrei Muresan. Noile informatii indica faptul ca el ar fi avut mai multe nume de cod si ar fi turnat la Securitate inclusiv cetateni strani, informatie care ar putea fi sustinuta si de plecarile dese ale lui Andrei Marga la studii in Republica Federala GermanaFaptul că CNSAS analizează şi, probabil, va da şi un vot arată că în arhivă au fost descoperite documente care indică posibile conexiuni cu aparatul de represiune. „Dacă există un alt dosar, acesta este la SIE sau a fost predat de la SIE la CNSAS”, au declarat, la începutul lunii mai, surse din CNSAS. La 9 mai, premierul Ponta declara că-l va schimba pe şeful diplomaţiei dacă se va dovedi că a cooperat cu securitatea. La începutul lui august, premieru l-a schimbat pe Marga de la MAE fără explicaţie. Totuşi, PNL şi PSD au anunţat că îl susţin pentru funcţia de preşedinte al ICR. integral in EVZ.

Poate supravieţui USL unei noi suspendări?  Dan Voiculescu, prezentat drept „preşedinte fondator al Partidului Conservator”, a acordat ieri un interviu din această calitate agenţiei naţionale de presă Agerpres în care evocă şi fixează calendarul unei a doua suspendări a pre-şedintelui Traian Băsescu în toamna acestui an. Dan Voiculescu susţine că pentru el „este astăzi mai puţin relevant ce va decide USL”, o alianţă pe care recunoaşte însă că a susţinut-o deschis, dar care „astăzi nu este responsabilitatea mea”. În schimb, ceea ce i se pare relevant este „îndepărtarea anomaliei” pe care ar reprezenta-o „întoarcerea episodică a lui Traian Băsescu la Cotroceni”. În acest scop, la fel cum a făcut-o pe 1 mai, când l-a avertizat pe Băsescu că dacă nu va demisiona, atunci va fi suspendat în 60 de zile (a fost suspendat în 59), Voiculescu a fixat deja şi calendarul viitoarei acţiuni de suspendare şi demitere a preşe-dintelui. Voiculescu constată în interviu că articolul 95 din Constituţie nu limitează în nici un fel demersul de suspendare, pe care, de altfel, îl consideră „posibil şi legitim” şi crede că, „din respect pentru cetăţeni şi din raţiuni economice”, referendumul de demitere ar trebui să coincidă cu alegerile legislative. În aceste condiţii, conchide „preşedintele fondator al PC”, „ar fi recomandabil să se desfă-şoare la sfârşitul lunii octombrie, începutul lui noiembrie”. În eventualitatea unui nou val de reacţii internaţionale negative ca acela din ultimele două luni şi cărora mulţi le atribuie „salvarea scaunului lui Băsescu”, Voiculescu recomandă „fermitate” şi o atitudine naţiona-listă inflexibilă: „Dacă totuşi vor mai apărea astfel de atitudini, autorităţile române trebuie să reacţioneze foarte ferm, pentru a apăra demnitatea naţională şi pentru a transmite că România nu îşi negociază suveranitatea”, formule pe care le-a utilizat, cu referire la intervenţiile responsabililor occidentali şi Crin Antonescu în perioada interimatului său la Cotroceni. Integral in Romania Libera.

Socialiştii europeni mută Congresul PES de la Bucureşti la Bruxelles din cauza luptelor politice din România. PSD a solicitat Partidului Socialiştilor Europeni (PES) amânarea sau mutarea la Bruxelles a Congresulului PES, pentru ca acest eveniment să nu fie „umbrit” de luptele politice interne, iar decizia transferului la Bruxelles va fi anunţată oficial zilele următoare, a declarat joi, pentru Mediafax, Hannes Swoboda, liderul S&D din Parlamentul European. „Decizia de a solicita amânarea sau mutarea la Bruxelles a Congresului PSE a fost luată de PSD. Solicitarea ne-a fost prezentată verbal în această dimineaţă de către preşedintele PSD, domnul Victor Ponta, într-o întâlnire avută cu mine şi preşedintele PES, Serghei Stanişev”, a declarat telefonic pentru Mediafax Swoboda, el adăugând că această discuţie cu Ponta a avut loc la reuniunea din Africa de Sud a Internaţionalei Socialiste. De asemenea, Swoboda a precizat că solicitarea făcută verbal de Ponta va fi urmată de textul unei scrisori pe această temă care va fi adresată de conducerea PSD, iar Stanişev va informa prezidiul PES, după care decizia privind transferarea Congresului din 28-29 septembrie de la Bucureşti la Bruxelles va fi anunţată oficial vineri, 31 august, sau la începutul săptămânii viitoare. Anterior, o sursă din rândul socialiştilor citată de EurActiv.com a declarat că Partidul Socialiştilor Europeni (PES) intenţionează să mute congresul de la Bucureşti la Bruxelles. Aceeaşi sursă afirma că „doar câţiva lideri” ai partidelor afiliate PES din Europa au confirmat participarea la congresul de la Bucureşti, restul fiind reticenţi la a fi găzduiţi de Ponta, care a fost criticat de la preluarea funcţiei de premier, în primăvară. Integral in Gandul.

Mândrie: Crin Antonescu și-a făcut cărți de vizită cu „președinte interimar”. Cu toate că a stat o perioadă scurtă de timp în fotoliul de la Cotroceni, Crin Antonescu a ținut să aibă cărți de vizită pe care să fie trecută funcția de președinte interimar. Crin Antonescu a profitat de funcția sa de președinte interimar și și-a tipărit cărți de vizită pe care a fost trecută și funcția sa. Pe cărțile de vizită erau imprimate două numere de telefon, adresa de mail și funcția de președinte, cu specificația că este doar interimar.La începutul interimatului său, Crin Antonescu a declarat că va fi un președinte interimar discret, însă conform unui bilanț al mandatului său, el a fost invitat în scurta perioadă de interimat în nu mai puțin de 10 emisiuni televizate. EVZ

Nationalismul sforaitor al lui Crin Antonescu. Partidul National Liberal risca sa-si piarda de tot identitatea, atit timp cit in fruntea sa va ramine Crin Antonescu. Singura idee „liberala” pe care Antonescu a sustinut-o public de cind se afla in fruntea partidului a fost „Jos Basescu!”. Idee pe care o sustine in continuare pentru ca, intrebat fiind dupa invalidarea referendumului daca se poate pune problema unei noi suspendari a lui Traian Basescu de catre Parlament, acesta a raspuns ca un robot: „Fara doar si poate”. Obsesia liderului liberal de a ajunge cit mai repede seful statului, bazindu-se exclusiv pe scaderea drastica a popularitatii lui Traian Basescu, are toate sansele sa-i fie fatala. Esecul suferit de USL in incercarea de a-l demite pe presedintele ales nu ar trebui sa ramina fara urmari. Orice esec al unei actiuni politice trebuie decontat de initiatorii acelei actiuni. Iar decontarile ar trebui facute mai ales in tabara PNL, acolo unde tot mai multe voci par sa nu mai aprobe politica de aventurier a lui Crin Antonescu, cel care a fost, impreuna cu Dan Voiculescu, virful de lance al incercarii de demitere a presedintelui Basescu. Integral la  Deutsche Welle.

Ambasadorul Japoniei la Bucureşti: Am cerut Guvernului măsuri pentru securitatea din aeroport. Natsuo Amemiya, ambasadorul Japoniei în România, a declarat ieri că nu poate preciza cine se face vinovat de incidentul nefericit în urma căruia o studentă japoneză şi-a pierdut viaţa după ce a fost acostată pe Otopeni, însă aeroportul ar trebui să ia măsuri pentru îmbunătăţirea securităţii.Natsuo Amemiya, amba­sa­dorul Ja­po­niei în Ro­mâ­nia, a declarat ieri pen­tru Ziarul Financiar că rela­ţiile ro­mâno-ja­po­ne­ze ar putea fi afec­ta­te dacă in­cidente precum cel cu uciderea tinerei ja­po­ne­ze de la aeroportul Oto­peni se vor mai întâmpla şi că aeroportul trebuie să ia măsuri pen­tru îmbunătăţirea securităţii. „(…)Chiar am cerut Guvernului să ia măsuri cu privire la securitatea din aeroport pentru ca astfel de incidente ne­fericite să fie prevenite pe viitor, iar re­laţiile româno-japoneze să nu fie afec­tate”, a spus el. Ambasadorul Japo­ni­ei în Ro­mâ­nia a mai precizat că şi cei ca­re călătoresc ar tre­bui să fie mai precauţi. România a fost vizitată în 2010 de puţin peste 12.000 de turişti japonezi, potrivit Ambasadei Ja­po­niei la Bucu­reşti. Oficialii ambasadei au mai trans­mis că în România locuiesc 326 de japo­nezi, în timp ce în Japonia sunt 2.000 de ro­mâni, potrivit ultimelor date disponibile. După incidentul care a avut loc pe 15 august, Ministerul Transporturilor nu a transmis nicio măsură pentru îmbu­nătăţirea securităţii din aeroport şi nu a comentat în niciun fel cazul japo­nezei, deşi situaţia tragică a fost cau­zată şi pe fondul unei informări defi­citare din interiorul aeroportului (nici mă­car un birou de informaţii pentru turişti nu există) şi al lipsei de intervenţie a autorităţilor. Integral in Ziarul Financiar.

MAE: Catherine Ashton nu vine la Reuniunea diplomatiei romane de la Bucuresti; nu ii permite agenda. Catherine Ashton, Inaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe si Politica de Securitate, nu va veni la Bucuresti, la Reuniunea diplomatiei romane de saptamana viitoare, participarea ei nefiind permisa de alte angajamente din agenda, precizeaza Ministerul Afacerilor Externe (MAE) pentru Mediafax. Vizita oficialului la Bucuresti la inceputul lunii septembrie fusese anuntata in urma cu o luna de fostul ministru al Afacerilor Externe, Andrei Marga, care precizase ca a primit o confirmare a vizitei din partea acesteia. „MAE a initiat demersuri pentru participarea Inaltului Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe si Politica de Securitate, Catherine Ashton, la Reuniunea Anuala a Diplomatiei Romane (RADR). Deoarece agenda oficiala a Inaltului Reprezentant prevedea, pentru acea perioada, angajamente si activitati stabilite anterior – inclusiv reuniunea sefilor de delegatii ale UE – participarea nu a putut fi realizata”, se mentioneaza intr-o precizare transmisa joi de MAE la solicitarea Mediafax. De asemenea, MAE evidentiaza ca „nu a existat o confirmare scrisa a participarii oficialului european la RADR, fiind exprimat doar un acord verbal de principiu”.Pe de alta parte, MAE mai mentioneaza ca desfasoara, in continuare, „discutii pentru perfectarea unei vizite in Romania a Inaltului Reprezentant, pentru o data care va fi stabilita de comun acord”. Fostul sef al diplomatiei, Andrei Marga, declarase in luna iulie ca a adresat invitatia de a veni la Bucuresti, la Reuniunea Diplomatiei, si ministrului francez de Externe, Laurent Fabius, adaugand ca si din partea acestuia a primit o confirmare a participarii.  MAE a informat vineri, 24 august, ca Fabius a anuntat inca din 3 august ca nu poate fi prezent in 3 septembrie la Bucuresti, fiind amanata astfel vizita pe care o convenise de principiu cu fostul ministru Marga. Integral la Hotnews

Fenechiu propune schimbarea Legii referendumului, pentru o nouă suspendare a lui Băsescu. Vicepresedintele PNL, Relu Fenechiu, dorește să propună un proiect legislativ prin care să se modifice Legea referendumului, întrucât consideră că o nouă suspendare a președintelui Traian Băsescu ar fi o ,,continuare normală”. Suspendarea președintelui Traian Băsescu ar fi „o continuare normală a unei acțiuni care a avut un final nefericit, nefericit pentru vreo opt milioane de români, cel puțin. E vorba de o actiune democratică, o acțiune care a pornit datorită unei nemulțumiri populare masive și care s-a sfârșit într-un alt mod decât era normal”, a declarat Fenechiu, la România TV.Liberalul a precizat că nu au avut loc discuții pe această temă, în interiorul  USL sau PNL, și că declarațiile sale sunt doar ,,pareri personale”.Fenechiu a precizat că, la începutul sesiunii parlamentare, va propune grupurilor PSD si PNL un proiect legislativ de modificare a Legii Referendumului prin eliminarea pragului. ,,Eu, personal, la începutul acestei sesiuni parlamentare, voi propune o propunere legislativă de modificare a Legii referendumului, pentru că, dacă ne place să spunem că suntem cetățeni europeni, dacă ne place să spunem că respectăm legislația europeană, atunci trebuie să fim de acord și în acest domeniu, sa avem o lege europeană. Integral in Adevarul.

Ştiri Europene – 31 August 2012 / Germania şi “diplomaţia panda”

Va uram o zi buna!

Written by Theophyle

31/08/2012 la 8:50 am

77 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Buna dimineata tuturor. Nu stiu daca USL poate supravietui unei noi tentative de suspendare. Liberalii si Voiculescu poate vor dori dar s-ar putea ca PSD-ul sa aiba totusi alte idei.

  clemycali

  31/08/2012 at 8:52 am

  • salve clemy. Eu imi pun SERIOS o intrebare: mai are nevoie de acum inainte PSD de PNL? mai are vreo valoare electorala PNL in decembrie? Primari au obtinut multi PSD si cativa PNL, judetele rosii sunt consolidate (CJ+primari). 60% (daca or fi alea) dupa impartire da PSD mai putin decat ar avea singuri in conjunctura de azi. Sistemul de vot ii va favoriza de data asta pe PDL. Unirea fortelor de dreapta a fost impiedicata asa cum a cerut Iliescu, deci maurul poate sa dispara (lasand si un loc de presedinte disponibil).

   cinic

   31/08/2012 at 2:41 pm

 2. Bună dimineața !
  Vai de țărișoara noastră și de noi cu așa politicieni ! Turnători, plagiatori și infractori , mai rămâne să aflăm că sunt și violatori de minori că de legi sunt în mod sigur.

  dictaturajustitiei

  31/08/2012 at 8:58 am

 3. Salut,
  Clemy intradevar este o prostie, dar este o noua mutare care tine USL in ofensiva iar Alianta in defensiva. Problema mare este ca nu iesim din faza de a fi reactivi. Da, suntem taiosi, suntem duri -vezi nl zilnice ale lui MN, dar nu avem nici macar un subiect in care sa luam initiativa.

  lastnightmusic

  31/08/2012 at 9:04 am

  • Buna dimineata. Corect. Problema o constituie faptul ca opozitia nu doar ca nu este coagulata dar are interese divergente chiar daca pe hartie este unita. Sa nu-mi spuna nimeni ca daca tot activul de partid al PDL a fost la inmormantarea sotiei lui Ghe.Flutur nu a ramas nimeni la partid care sa toace marunt in fiecare zi prostiile pe banda rulanta ale USL. Si mai este inca ceva. Oamenii astia s-au obisnuit ca toate luptele sa fie pornite de Basescu. Uite ca presedintele tace si ei isi arata vasta lor incompetenta. Ma refer in special la Blaga&comp.

   clemycali

   31/08/2012 at 9:12 am

   • Eu personal m-as referi la &comp. Blaga este un simplu produs al lui &comp 🙂

    lastnightmusic

    31/08/2012 at 9:38 am

 4. neata,

  Desi Japonia are o prezenta relativ mica in Ro, totusi, experienta ei cu ”primitivii si salbaticii” romani a fost catastrofala: in urma cu citiva ani ambasadorul japonez muscat mortal de un ciine (aproape de guvern), acum tinara japoneza venita in Ro cu atita buna credinta omorita de un tigan….

  functionarii publici pe fonduri europene.
  intr-una din zilele mele din PV, m-am intilnit cu o fosta cunostinta de la un alt loc de munca.
  Se plimba spre Herastrau.
  acum este functionar public pe fonduri europene si injura la greu ….pe TB. Normal, nu?
  Intrucit salariile functionarilor publici se pot vedea pe internet, am verificat: pina la reducerea salariilor bugetarilor anuntata de TB in mai 2010, persoana respectiva avea cca 90.000 lei/an.
  Cred ca si dublarea salariilor acestora nu va mari performanta lor. Nu-mi dau seama de ce, pentru ca in sfera privata nu multi au salarii ca cei din bugetar.

  skorpion

  31/08/2012 at 9:16 am

 5. ATAC DUR. Ludovic Orban:

  „Dan Voiculescu ar face bine să lase USL-ul în pace”

  🙂

  skorpion

  31/08/2012 at 9:27 am

  • Salutare.

   O, da, Sica Orban, Gicutzu-Contra de serbiciu al PNL-ului.

   EuCuMine

   31/08/2012 at 9:51 am

 6. salutare! 🙂

  A doua suspendare anul asta nu va mai fi, pentru simplul fapt ca UDMR si UNPR si Minoritatile nu vor mai vota cu USL. Si nici choar din PSD nu vor mai vota. Nu mai stiu cifrele, insa USL ca atare nu are majoritatea, pare-mi-se ca au acum 214 parlamentari, iar cvorumul legal e de 217.

  Mai mult, deja baronii PSD au pielea la samura, ca pe ei in ancheteaza Parchetul pentru fraudele la referendum, iar alde Antonescu nu risca nimic.

  Cetatean

  31/08/2012 at 9:28 am

  • Buna dimineata,
   Felix s-a pus cu fundul pe liberali. Vrea sa-i desfinteze probabil

   Theophyle

   31/08/2012 at 10:17 am

   • Hmm. Se poate si asta, insa eu personal cred ca e pur si simplu vorba de Felix fiind Felix. A reusit sa-si mucifice propriul partid din cauza propriei fiinte, a reusit sa-si mucifice si reambalarea, tot din cauza propriei fiinte, iar acum va mucifica partidul pe care l-a capusat, iarasi, din cauza personalitatii sale efervescente.

    Omul e la fel de placut ca o doza de latzei, si are charisma unei vulpi raioase (de fapt, sunt nedrept fata de sarmanul animal; o vulpe raioasa inspira mila si dorinta de a o ajuta cumva, pe cand Felix inspira sila; diferenta de o litera, ce-i drept).

    E un fel de boala Lyme politica. Pe cine capuseaza, ucide.

    EuCuMine

    31/08/2012 at 10:35 am

  • salut citi. Gresesc sau CCR poate din nou sa desfiinteze hotararile parlemantului. Asa ca CCR poate opri o noua suspendare?

   cinic

   31/08/2012 at 3:27 pm

 7. „saramura”.

  In plus, PSD incepe sa deconteze factura si o va mai deconta, avand Primul Ministru si cel care trebuie sa plateasca pensiile si salariile. Isarescu a srans leii de pe piata, Guvernul nu are de unde sa se imprumute, FMI-ul nu glumeste iar Voiculescu nu isi da averea sa fie platote pensiile si salariile.

  Cetatean

  31/08/2012 at 9:29 am

 8. Buna dimineata …

  Ronis ot Astria

  31/08/2012 at 9:33 am

 9. o zi buna tuturor!
  „Faptul ca Ponta este acum unul dintre cei 32 de vicepresedinti ai Internationalei Socialiste tine strict de un algoritm al reprezentarii regionale si statale. In realitate, PSD a ajuns un partid paria in “marea familie” a socialismului european.”
  http://www.contributors.ro/global-europa/plagiatorul-ponta-pungasii-de-la-bucuresti-si-socialismul-democratic-european/?cfcc
  chiar Prim-Plagiatorul Mitoman s-a scapat in declaratia originala: “pentru că sunt vicepreşedinţi din toată lumea”.

  Sare'n Ochi

  31/08/2012 at 9:37 am

  • Exact. La gramada. Si din Africa, si din America Latina si din fostele republici sovietice. 🙂

   clemycali

   31/08/2012 at 9:39 am

   • atat de triumfalist anunta deseul uman aceasta „victorie”…
    colegul vice-presedinte din Togo si colegul vice-presedinte din Bora-Bora… de la inaltimea acestei functii iar se rasteste la Reding, rahatelul cu ochi.

    Sare'n Ochi

    31/08/2012 at 9:42 am

    • Buna dimineata 🙂
     este si o gresala a presei. Tb scris cu caractere mari, eventual bolduite ca este o functie care se obtine prin rotatie.
     Oricum, acum sunt motive temeinice sa fie informat ca a ajuns sa „pupe papucul de la Est” :mrgreen:

     mar

     31/08/2012 at 9:58 am

 10. ‘Neata,
  Cristi Danilet lanseasa preventiv o „Procedură pentru noii şefi ai Parchetelor: transparenţă, competenţă, integritate”

  http://cristidanilet.wordpress.com/2012/08/30/procedura-pentru-noii-sefi-ai-parchetelor-transparenta-competenta-integritate/
  E nevoie de vizibilitate si dezbatere. Transparenta e cuvintul cheie aici si cu asa ceva implementat macar partial scapam de emotiile numirilor la PG si DNA.

  Intentioneaza Politeia (si mai ales Cetatean) sa dedice vre-un articol acestui subiect?

  Tio

  31/08/2012 at 9:52 am

  • ieri a inceput atacul latrinelor asupra lui Danilet, din cauza propunerii in cauza.

   cinic

   31/08/2012 at 2:59 pm

   • Da Cinic, se pare ca nu are mare trecere nici la reformisti. Intrebarea mea mai sus era una strict retorica.

    Tio

    31/08/2012 at 5:34 pm

 11. Salut,

  Ştiri Europene – 31 August 2012 / Germania şi “diplomaţia panda”

  http://politeiaeuropa.wordpress.com/2012/08/31/stiri-europene-31-august-2012-germania-si-diplomatia-panda/

  Theophyle

  31/08/2012 at 9:57 am

 12. Buna dimineata! 🙂

  radubotezatu

  31/08/2012 at 10:06 am

  • Buna Radu 🙂

   Theophyle

   31/08/2012 at 10:11 am

 13. http://www.evz.ro/detalii/stiri/Deputatul-tefan-Pirpiliu-a-demisionat-din-PDL-998700.html
  Conform unor informaţii, fostul preşedinte al PDL Sector 5, Ştefan Pirpiliu, dar şi deputatul Dănuţ Liga, ar fi demisionat pentru a se înscrie în partidul lui Mihai Răzvan Ungureanu, Forţa Civică.

  Ronis ot Astria

  31/08/2012 at 10:14 am

  • Buna Ronis,
   Probabil ca este adevarat.

   Theophyle

   31/08/2012 at 10:15 am

   • Tot respectul, Domnule Theophyle!

    Ronis ot Astria

    31/08/2012 at 10:18 am

    • Pentru ce? Nu am absolut nici un merit (pozitiv sau negativ) in aceasta ecuatie 🙂

     Theophyle

     31/08/2012 at 10:45 am

     • Este doar salutul meu pentru oamenii pe care ii pretuiesc! Cel neutru este „Salut, salut” iar cel „rece” Buna dimineata/ziua/seara” … 🙂

      Ronis ot Astria

      31/08/2012 at 10:57 am

  • And so it begins…

   😎

   EuCuMine

   31/08/2012 at 10:23 am

 14. http://www.evz.ro/detalii/stiri/Washington-Times-Romnii-tnjesc-dup-comunism-998692.html
  Potrivit autorilor articolului, peste 53% dintre români au declarat luna trecută pentru Institutul Român de Studii Sociale că ar prefera să trăiască pe vremea lui Nicolae Ceauşescu. Asta în condițiile în care acum doi ani, doar 44% dintre cei intervievați se declarau în favoarea reinstaurării regimului comunist.

  Ronis ot Astria

  31/08/2012 at 10:17 am

 15. buna dimineata !

  zigzag

  31/08/2012 at 10:25 am

 16. […] Deci, “Fondatorul” partidului de portmoneu PC, fost PUR, fost turnător al propriei familii la S…, motiv pentru care a fugit din Parlament, să nu-l ajungă mâna lungă a judecătorilor ÎCCJ […]

  • hai ca vine si taticu in PSD ca doar gunoiul, chiar si cel cu miros!, este fara culoare politica …

   Ronis ot Astria

   31/08/2012 at 11:29 am

   • Din cate stiam eu, cam toate gunoaiele devin maro intr-un final….

    EuCuMine

    31/08/2012 at 11:41 am

   • salut , asta clarifica pentru unii care nu intelegeau cum sta treaba cu craiasa cocosilor 🙂 pe cine a desemnat org pdl bucuresti sa-i fie „iepure” lui oprescu si cum a ajuns tovarasul stroe in parlament cand tot odrasla lui prigoana a candidat :))

    zigzag

    31/08/2012 at 11:59 am

 17. Ronis ot Astria

  31/08/2012 at 11:25 am

 18. Buna dimineata,

  Poate pana la urma vor realiza si cei din aliantza USL ca este mult mai ieftin si mai practic pentru ei sa lase Justitia sa fie dusa pana la capat in cazurile celor catziva mari penali romani: Voiculescu, Fenechiu, nefericitul de Ghise etc, catzi or fi ei, decat sa fie taratzi cu totzii in jocurile murdare pentru salvarea pielii acestor indivizi. Nu toti membrii acestor partide sunt jeguri, si nu inteleg de ce se sacrifica pentru mizerabilii astia.

  Cu cei mai mici se poate face un fel de pact de genul celor practicate de americani: pe tine, mic vanzator de droguri, te las in pace daca mi-l dai pe tava pe marele importator.

  Alta iesire nu vad, pt ca sincer, ma indoiesc ca dreapta noastra este in stare de un plan atat de coerent si de bine pus la punct, cu deadline-uri etc, de care a fost in stare USL. Scuze, asta e. Se esueaza prea usor in caragialisme de genul „comitete si comitzii”, in timp ce USL isi vede de treaba cu un realism feroce.

  Freedom

  31/08/2012 at 11:41 am

 19. Turnator… dar de ce de abia acum? Care sunt interesele din jurul ICR? De ce nu s-a spus nimic atata timp cat a fost ministru, nu doar odata, sau rector la UBB? Ce se intampla la ICR si nu trebuie stiut?

  Bujold

  31/08/2012 at 12:02 pm

  • „dar de ce de abia acum?”

   Pentru cel mai clar raspuns la aceasta intrebare, va puteti adresa sediului central PSD.

   EuCuMine

   31/08/2012 at 12:05 pm

  • Bujold hai sa iti fac eu un desen mic: 🙂
   1 Pai nu s-a spus pentru ca baiatul facuse dosarul de secu pierdut in 1989 iarna.
   2 Apoi dosarul s-a reconstituit prin aport sri, sie si AHC etc din bucatzele aflate in dosarele altora.
   3 Ca sa faci munca asta de reconstituire iti cere efort si trebuie sa merite.
   4 A inceput sa merite in momentul in care Marga a devenit ministru de Externe si a inceput sa faca prostii atit de mari incit punea in pericol tara si aducea deservicii imense Romaniei.
   5 Colectarea a inceput de mult dar a iesit acum la suprafata . Nu are legatura cu ICR

   lastnightmusic

   31/08/2012 at 12:10 pm

  • Bujold,
   ti-am mai spus de cateva ori. Nu cred ca locul tau este pe blogul asta. Din ceea ce stiu si ce am citit faci parte din cea mai reactionara parte a PNL, „baietii lui Cacarau” . Ia-l pe Marga care in dorinta lui liberala de a ne infrati cu Putin aproape ne-a deconectat de Europa si du-te amice la ai tai ca sunteti destui. Cacarau zice ca sunteti 7 milioane, inclusiv morti inviati si zombii. Hai Bujold – Ma Leshi… hai stang-drept la Roxana Iordache

   Theophyle

   31/08/2012 at 12:16 pm

   • :))) esti in forma domnule 😀

    zigzag

    31/08/2012 at 12:17 pm

    • Ziggy,
     nu mai am rabdare pentru astia 😦
     Parca cineva intr-o operatie de lobotomie le-a deschis creierul si in loc de circonvolutiuni le-a montat sarma ghimpata. Vad cu ochii lor ce sa intampla si nu inteleg ca nici dracu nu mai vrea Romania pe nicaieri, nici macar ai lor si nu inteleg de ce. Bine ca traieste Basescu sa aiba si ei un motiv!

     Theophyle

     31/08/2012 at 12:23 pm

     • sunt genul de oameni care s-au nascut obositi. n-am vazut niciun specimen asa zis liberal care sa se intrebe : noi partid istoric am dat afara pe Mona Musca pentru colaborare cu securitatea , desi avea vreo 27 ani cand a semnat porcaria aia de angajament. deci aveau rigori mari liberalii in acest caz. acum nu vezi sa se intrebe unul , ma cum dreq noi partid istoric stam sa ne dea ordine felix – un turnator dovedit ?

      zigzag

      31/08/2012 at 12:27 pm

 20. Salut Theophyle.

  Ti-am raspuns la email. Si da, foarte bine faci ca deratizezi adeptii sectei Martorii lui Cacarau. Nu au ce cauta pe acest blog.

  Apropo, ati vazut unde s-a inscris odrasla lui Pliciman? In PNL ! In crand acolo va merge si taticul !

  Acum se pot vedea cu ochiul liber blaturile ordinare facute de Madame Cocos cu USL la Bucuresti ! Va mai amintiti cand pe 10-11 iunie Pliciman ne spunea mandru ca a obtinut un rezultat „extraordinar” la Bucuresti?
  Bravo doamna Cocos ! Ati ciuruit PDL ! 👿

  Macar daca PDL ar scapa de toti blatistii si tradatorii si tot ar fi ceva !

  Reddog

  31/08/2012 at 12:36 pm

  • Asta ar insemna cam toata conducerea PDL actuala.

   Nu ca ar fi un lucru rau…

   EuCuMine

   31/08/2012 at 12:40 pm

  • Salut red,
   Probabil ca Tasu’ se duce la PSD, ca sa nu puna toate ouale in aceasi sac! Mama lor de banditi!

   Theophyle

   31/08/2012 at 12:41 pm

  • @reddog. OFICIAL, firme de gunoaie e a lui Honorius. Adica contractele cu Capitala, adica big money. Miscarea e imorala, dar e logica. Taticul poate face alte miscari….

   cinic

   31/08/2012 at 3:39 pm

 21. Sunt mandru de un singur lucru, am scris despre aceasta familie de paraziti ticalosi la data de 10.1.2012. Adica acum doi ani si jumatate, cititi daca aveti timp si chef.

  https://theophylepoliteia.wordpress.com/2010/01/09/despre-reforma-clasei-politice-2/

  Theophyle

  31/08/2012 at 12:45 pm

  • Absolut corect Theophyle ! As vrea sa vad ce explicatii ne va da madame Cocos !

   Reddog

   31/08/2012 at 12:57 pm

   • craiasa nu da explicatii. acum e in „duel” cu mihail caine de circ. :))

    zigzag

    31/08/2012 at 1:04 pm

  • am citit :).capuse, parveniti si tradatori de profesie .

   zigzag

   31/08/2012 at 1:02 pm

 22. asta pentru ca nimeni sa nu sustina ca nu stiau ce pramatii sunt Prigoana astai! Am scris asta acum doi ani si jumatate!

  Theophyle

  31/08/2012 at 1:03 pm

 23. bunä

  familia Prigoanä, tatäl si fiu, niste jeguri, ariviste si mitocane.

  theo- nona

  31/08/2012 at 1:04 pm

 24. Reblogged this on Aron after 65.

  aronpetru

  31/08/2012 at 1:05 pm

 25. acum iar s-a dat in spectacol, PONTA plagiatorul mincinos, o sfideazä

  pe dna REDING, care nu-l intereseazä, numai Barosso care a fost mai

  ponderat., sigur Barosso nu stie cine este pramatia Ponta, care a promis

  la Bruxelles multe, si a 2-a zi, a semnat un act cu DOGARU, pt. desfintzarea

  ANI; DNA;CCR;CSM; ETC

  theo- nona

  31/08/2012 at 1:09 pm

 26. ca sä nu-l dea de gol, socialistii au zis cä vine dela ei.
  acum Ponta s-a dat de gol, a spus cä nemtzii nu vor sä vinä
  in romania. cä totzi sunt de vinä PPD, si Bäsescu,pdl; CARE AU
  transim informatzii false.

  a fost invers, BÄSESCU O FII FÄCUT PUCIUL????

  pramatia ponta continuä sä mintä, un mizerabil hotz, este räu dacä

  incepe sä dea vina pe altzii, toatä haznaua se rästoarnä pe el.

  theo- nona

  31/08/2012 at 1:14 pm

 27. A aparut si lamurirea atat de necesara care inlatura confuzia voita :mrgreen: prin care Premierul hotza a incercat sa-si puna oresce galoane 👿 – „In realitate, functia primita de Ponta nu are mare semnificatie. IS si PES sunt doua organisme diferite. Alte organizatii, alte valori. In Internationala Socialista, organizatie mondiala condusa de fostul premier grec George Papanderou, ajunge vicepresedinte cam orice socialist cu functie mai de soi in tara lui. IS numara 32 de vicepresedinti, Ponta e vice alaturi de socialisti din alte democratii vestite ca Mexic, Maroc sau Uruguay.” – Dan Tapalaga
  http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-13131833-izolarea-guvernului-ponta-suficient.htm

  mar

  31/08/2012 at 1:23 pm

 28. Despre Prigoana – tatal si fiul – asta nu face decat sa imi confirme sentimentul de neputinta de la alegerile locale, cand am avut de ales intre Oprescu, Prigoana si Nicusor Dan. Sau altfel spus cu referire la Prigoana junior: ce pica in cosul de gunoi, manjit ramane!
  Cred ca singura noastra speranta in acest moment este miscarea si partidul pe cale de a se naste conduse de MRU.
  Nu stiu in ce masura va tulbura apele proaspetei aliante faptul ca parlamentari ai Pdl vor trece la Forta Civica (asa se va numi noul partid?), cred ca obiectivul este ca in viitorul parlament sa fie cat mai mult senatori si deputati ai acestei noi forte politice. Sunt absolut convins ca daca acestia vor trece prin sita Monicai Macovei atunci cu siguranta vor fi mult deasupra a ceea ce avem astazi ca parlamentari.
  Cat despre Pdl, cred ca este un partid terminat. Sau cel putin asa va fi, daca nu renunta la persoanele compromise si la obiceiurile „de Dambovita”.
  Cred ca este in sfarsit momentul sa il avem pe Caragiale doar in cartile de literatura, si sa il dam afara din viata noastra de zi cu zi. Daca reusim Romania se numeste ca va fi devenit in sfarsit o tara din lumea civilizata.

  victor.vb2

  31/08/2012 at 2:05 pm

 29. dl. Täpälagä, iesti f. räu, tocmai cand mitomanul Ponta,
  vroia sä se infoieze din nou, sä-si treacä in ………………..
  cat de mizerabil si de ingaust la minte este acest plagiator PONTA:

  theo- nona

  31/08/2012 at 2:06 pm

 30. sä nici sä nu le mai pomenim numele de prigoanä,
  nu meritä, niste GUNOAIE:

  theo- nona

  31/08/2012 at 2:07 pm

 31. f,frumos mesajul Presedintelui Bäsescu, trimes Moldovei.

  presedintele Bäsescu, este un om cu suflet de roman.

  theo- nona

  31/08/2012 at 2:13 pm

 32. Buna ziua la toata lumea 🙂
  Daca doriti o mica pauza:
  http://desydemeter.wordpress.com/2012/08/31/coreea-gyeongbokgung-palatul-gyeongbok-1/
  😀

  desydemeter

  31/08/2012 at 2:29 pm

  • Buna ziua si multumim, doamna Demeter. Sunteti boarea de aer proaspat de pe blog.

   Giorgia

   31/08/2012 at 2:35 pm

   • Multumesc Giorgia si multumesc tuturor care au rabdare si timp pentru un pic de arta dupa o vara furtunoasa. 🙂
    Va urez un weekend placut la toata lumea vazuta si nevazuta, alaturi de Maestrul Celibidache 😀

    desydemeter

    31/08/2012 at 2:49 pm

 33. Bună tuturor,

  Era ieri o postare cu proşti despre proşti, cuviincioşi utili, etc..Mai că am intrat în atmosferă(dincolo de faptul că lumea a sărit repede pe testele de IQ) ca să se autoconvingă că nu sunt proşti oficial. 🙂 E ceea ce nu trebuie făcut, in my humble opinion here..e o atitudine distructivă etichetarea pe termen lung.
  Odată şi odată se va trece de la antipolitică(critică) la politică(soluţii) sper.

  TD

  31/08/2012 at 3:16 pm

 34. Salut pe toata lumea 🙂
  Postare noua!

  Theophyle

  31/08/2012 at 3:37 pm


Comentariile sunt închise.