Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

Revista Presei – 30 August / Ioan Rus îl critică dur pe Radu Stroe

Bună dimineata intr-o zi de joi. Joi, în ţară, vremea se va menţine frumoasă, dar va fi răcoroasă dimineaţa şi noaptea în cea mai mare parte a ţării. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura aerului va avea valori maxime cuprinse între 23 şi 32 de grade şi minime de la 4 grade în depresiuni până la 19 grade în Dealurile de Vest.

La Bucureşti, joi, vremea se va menţine frumoasă, dar va fi răcoroasă dimineaţa şi noaptea. Cerul va fi senin, iar vântul slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 27…28 de grade, iar cea minimă va fi de 12…13 grade, uşor mai scăzută în zona preorăşenească.

Curs  valutar BNR       valabil azi: 1 EURO = 4. 4665  RON; 1 USD = 3. 5573     RON; 1 EURO = 1. 2556  USD; Francul elvetian 3. 7194     RON. Gramul de aur 190.2774 RON.

Productivitatea muncii la nivelul statelor OECD. Potrivit datelor pe 2011 (adică finale și definitive) ale OECD (Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică), organizație ce grupează economiile cele mai dezvoltate din lume, productivitatea muncii în zona euro era de 84,4% din nivelul de referință dat de economia SUA. Singura țară care îi depășea pe nord-americani era Irlanda, cu peste zece procente în plus ( Luxemburg e un caz special). Foarte aproape de productivitatea SUA se aflau Belgia și Olanda. Datele prezentate de OECD arată că Irlanda obține un PIB cu aproximativ 10% mai mare decât al României, deși are o forță de muncă de doar 1,8 milioane persoane, de trei mai mică decât a României. Ungaria și Polonia se află puțin sub pragul de 45%, Cehia a trecut de 50% iar Slovacia, țară cu un Produs Intern Brut comparabil cu al României ( dar cu o forță de muncă sub jumătate din a noastră ) se apropie de 55% a depășit Portugalia și foarte probabil, va trece și înaintea Greciei. Pe alt palier de PIB, pragul de 80% productivitate din cea americană este trecut de toate țările nordice și Austria. Integral in Curs de Guvernare.

Judecătoarea Aspazia Cojocaru, păzită de antiteroriştii de la SRI. Primul judecător al CCR ameninţat cu moartea este vegheat non-stop. Singurul caz de magistrat asasinat în Europa a fost în ,96. Fostul preşedinte al Tribunalului Constituţional din Spania a fost împuşcat de un membru ETA, în timpul campaniei electorale.  Pentru prima dată în istoria postdecembristă, un judecător al Curţii Constituţionale a României (CCR) a primit ameninţări cu moartea în legătură cu votul pe care urma să-l dea în cadrul unei dezbateri a Curţii. Noi nu avem celule teroriste, dar avem presiuni la ordinea zilei. Aspazia Cojocaru este păzită, 24 de ore din 24, de luptători antitero de la Serviciul Român de Informaţii, conform surselor EVZ. „La cererea Parchetului, SRI colaborează cu procurorii pe diverse cauze”, ne-au spus surse din Serviciu. Oficial nu s-a spus nimic. SPP nu e implicat deloc, spune purtătorul de cuvânt Bogdan Onea. Reamintim declaraţia judecătoarea Aspazia pentru Evenimentul Zilei: „Am ajuns să primesc scrisoare cu cruce neagră. (…) Din informaţiile pe care le am, cunosc că ameninţările cu moartea au venit dintr-o parte a clasei politice”. Explicaţie a ameninţării: „Sunt interese mari în spate, ale unor oameni care nu vor să piardă. Cei care au procedat în felul în care au făcut-o … Hmmm!… Ştiau că încalcă legea, dar nu s-au gândit că pot fi opriţi. Iată că în ţara asta există instituţii şi oameni care-şi fac datoria şi apără legea”. Şi atât! N-a mai vrut să spună nimic. Nici vreo autoritate judiciară nu s-a băgat să comenteze, oricât am încercat. Integral in EVZ

Dumitru Samson coordona interlopi din două sedii PNL. Preşedintele PNL Cluj, senatorul Marius Nicoară, a fost chemat miercuri la audieri la sediul DNA Cluj, în calitate de martor în dosarul referendumului. „Un sediu de partid este un loc public şi oricine este primit, indiferent câţi bani are în cont şi ce meserie are. Domnul Samson a fost şi într-un sediu cât şi în celălalt (PNL Cluj şi PNL Cluj-Napoca, n.r.) pentru că răspundea atât de campania pe judeţ, cât şi de campania pe municipiu”, a precizat Marius Nicoară.  Practic, prin această declaraţie, Nicoară îl contrazice pe Horea Uioreanu, vicepreşedinte al PNL Cluj, care, în urmă cu două săptămâni, declara la ieşirea de la audierile de la DNA că în sediul PNL Cluj-Napoca nu au avut loc întâlniri cu grupuri de interlopi. „În sediul PNL Cluj-Napoca nu avea cum să aibă loc astfel de întâlniri cu grupuri de interlopi pentru că acolo era biroul meu şi fără consimţământul meu nu putea intra nimeni acolo. Probabil era vorba de un alt sediu, de la judeţ. E o confuzie de sedii”, a afirmat Uioreanu. La rândul ei, directoarea de campanie a PNL Cluj, Steluţa Cătăniciu, a afirmat, tot ieri, la ieşirea de la audierile de la DNA, că Dumitru Samson a fost în sediul de campanie. „Domnul Samson a fost în sediul de campanie pe 29 iulie, nu este un secret acest lucru, dar nu cred că este o problemă penală faptul că un membru de partid este în sediul PNL”, a precizat Cătăniciu. Integral in Adevarul.

Ioan Rus îl critică dur pe ministrul Radu Stroe: “Mi s-a părut un şmecheraş de mâna a doua”. Cum răspund liberalii. Fostul ministru de Interne, Ioan Rus, a declarat ieri că l-a anunţat pe premierul Victor Ponta că va demisiona din cauza presiunilor făcute asupra sa pentru modificarea listelor electorale permanente. Pe actualul ministru delegat pentru Administraţie, Radu Stroe, Rus l-a caracterizat drept “un şmecheraş de mâna a doua”. „La sfârşitul zilei au numit pe Stroe în locul lui Dobre, da? Care a făcut puţin joc de gleznă la televizor cum o să schimbe el la Curte, că ce date va aduce, după care a adus axact aceleaşi date. La sfârşit , pe stradă, aşa la nivel de şmecher de Bucureşti a fost foarte interesant câteva zile, după care în momentul în care i s-a pus o hârtie pe care să o semneze, ce să semneze altceva, decât realitatea. Şi-atunci practic noi am plecat, domnu ăsta, ministru delegat, nu-mi pare rău de mine, doar de Dobre îmi pare rău, care este excepţional specialist în administraţie. Pe domnul Stroe acesta nu îl cunosc, decât aşa cât l-am văzut, mi s-a părut un şmecheraş de mâna a adoua”, a spus fostul ministru de Interne, Ioan Rus, la postul Transilvania Live. Rus a dezvăluit că a avut o discuţie cu premierul Victor Ponta care i-a spus despre nemulţumirile din PNL, PSD şi PC în legătură cu listele electorale permanente. “Domnule, înţelegi ce zic, că nu se poate? Dar conducerea uite ce spune. Bun, atunci avem două variante: pe de-o parte Băsescu vrea să fie mai mult de 18 milioane, dumneavoastră vreţi să fie mai puţin de 18 mil, conducerea partidului, eu am două soluţii atunci: să m-ascund în spatele d-voastră, ca să rezistăm presiunii partidelor noastre, ceea ce n-o să fac niciodată sau să plec”, a declarat Rus. Integral in Gandul.

Blaga, despre tăcerea lui Băsescu: Nu strică puţină linişte pe scena politică. Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat miercuri seara referitor la „tăcerea” lui Traian Băsescu, că în ultimele două luni de zile s-au spus de multe ori lucruri „exagerate”, atât din partea USL cât şi din cea a democrat-liberalilor, iar „puţină linişte nu strică”, potrivit Realitatea.net. „Eu cred că de două luni, începând cu 1 iulie s-au spus foarte multe pe scena politică românească. De multe ori, lucruri exagerate de ambele părţi, şi mă refer aici la cele două grupări care s-au confruntat la referendum, de multe ori lucruri grele, de ambele părţi, deci nu fac aici o distincţie între unii şi alţii şi cred că puţină linişte nu strică. De altfel văd că nici domnul senator Crin Antonescu nu excelează de o săptămână cu ieşiri publice, nici domnul Ponta şi eu cred că nu este un lucru rău. Sunt convins când va dori să comunice, domnul preşedinte îşi va spune punctul de vedere”, a susţinut Blaga, în cadrul emisiunii Realitatea la raport. Întrebat dacă a vorbit cu preşedintele în ultimele zile, Blaga a spus că vorbeşte „destul de des” cu Traian Băsescu despre probleme de „interes naţional”. „Sigur, vorbesc destul de des cu preşedintele. Discutăm doar de probleme de interes naţional, cum sunt problemele economice care sunt într-adevăr dificile. Nu am avut, şi nu am astfel de discuţii cu preşedintele (despre ce vrea să facă în următoarea perioadă n.r.). Eu sunt preşedintele PDL, el este preşedintele României”, a conchis Vasile Blaga. Romania Libera.

Dreapta se încheagă pentru lupta cu USL. Alianţa formată în jurul PDL va avea succes doar dacă va respecta principiile de integritate propuse de societatea civilă, afirmă analiştii. Vasile Blaga (PDL), Mihai Răzvan Ungureanu (ICCD), Aurelian Pavelescu (PNŢCD), Mihail Neamţu (PNR) şi Adrian Papahagi (FCD) au semnat, ieri,  manifestul politic al platformei de dreapta. Acest pas va fi urmat, în luna septembrie, de semnarea unui protocol pentru  constituirea unei alianţe electorale.  Alianţa va avea, cel mai probabil, ca simbol, inima şi va avea o conducere colegială, în care vor fi reprezentaţi liderii fiecăreia dintre formaţiunile componente. Ce şanse electorale are noua platformă, gândită ca o alternativă la USL? Potrivit unui sondaj recent realizat de CSOP, PDL ar fi votat de 20% din români, ICCD de 3%, iar PNR de 2%.  Nu întotdeauna, însă, scorul unei alianţe este suma procentelor fiecărui partid. Analistul politic Cristian Ghinea crede că succesul noii alianţe este posibil dacă vor fi respectate anumite condiţii. „Există în opinia publică o anumită aşteptare pentru un mesaj similar cu cel al Alianţei DA din 2004, axat pe anticorupţie şi integritate. PDL nu mai poate transmite un asemenea mesaj pentru că a jucat politic bazându-se pe baroni şi pe corupţi”, este premisa de la care porneşte Cristian Ghinea. Integral in Adevarul.

MRU: „Crin Antonescu n-ar rezista într-o competiție electorală cu mine”. Fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu a explicat în emisiunii „Ultimul cuvânt” de pe B1 TV principiile care stau la baza Alianței de Centru-Dreapta, al cărui manifest a fost semnat în această seară. Ungureanu a precizat că, indiferent de deosebirile doctrinare a celor patru formațiuni implicate în acest proiect, există un scop comun. „Acest contract obligă. Eu aş spune, cu prudenţă, că această alianţă se poate lansa la sfârşitul lui septembrie (…) Lectura acestui text (n.r. a manifestului) este dovada că suntem uniţi pentru o victorie în toamnă.”     „Această coaliţie de patru termeni nu este o replică la USL(…) Dacă nu s-ar fi întâmplat ceea ce am văzut cu toții în ultimele două luni acest tip de cooperare politică tot s-ar fi produs.     ”Cooperarea politică era subiect de discuție între noi înainte de a începe procedura de suspendare. În al doilea rând, textul este ca răspuns la următoarele întrebări: „Ce s-a întâmplat?”, „Cine suntem?”, „Ce ne unește?” și „Ce dorim să facem mai departe?”. La răspunsul primei întrebări, textul oferă o poză a momentului de față, cea mai puternică amintire a zilei de astăzi este ceea ce s-a întâmplat prin suspendare și bineînțeles, în spatele pozei suspendării, tot vacarmul politic, haosul produs în ultimele două luni, aproape trei.   Textul, în forma în care este acum, ține cont și de ceea ce știm în acest moment, și de ceea ce s-a petrecut înainte, dar nu este determinant al momentului. Acest text este dovada faptului că suntem uniți pentru o victorie în toamnă. Integral in EVZ.

TOP ZECE greseli capitale care au dus la pierderea referendumului de catre USL. De ce nu a reusit USL sa-l dea jos pe Traian Basescu. Incercarea de a-l demite pe Traian Basescu a fost cel mai dur test de pana acum pentru Uniunea Social – Liberala (USL).Confruntarea cu presedintele a fost cu mult mai solicitanta decat alegerile locale, unde USL a defilat. Probabil, luand ca reper victoria lejera si zdrobitoare de la alegerile locale, liderii USL nu au realizat sau nu au fost capabili sa realizeze o strategie mai eficienta la referendum. Dar unde a gresit USL? Care au fost erorile ce au dus la esecul acestui referendum, de ce nu au reusit sa mobilizeze si mai multa lume la vot? Econtext a realizat un top zece al celor mai importante erori infaptuite de USL in cursul tentativei de a-l demite pe presedintele Traian Basescu. Nu discutam caracterul lor legal sau alte aspecte de acest gen, ci avem in vedere strict insuficientele strategice. Nu disputam legalitatea referendumului sau caracterul moral al diverselor actiuni, ci doar miscarile strategice. Dupa cum spuneam, Econtext identifica si listeaza zece dintre cele mai devastatoare greseli ale USL in cursul acestui referendum. Printre acestea, una din cele mai mari a fost pierderea celor doi asi: cvorumul si decizia Parlamentului asupra rezultatelor referendumului. Dar nu este singura pierdere uriasa: discursul execrabil al liderilor USL, in special cel al lui Crin Antonescu, a aratat multor oameni ca acesta este mult mai agresiv decat se spunea despre Traian Basescu. Integral la Econtext

Ştiri Europene – 30 August 2012 / DW: Cine gândeşte neclar, acţionează neclar

Va urez o zi buna!

Written by Theophyle

30/08/2012 la 8:10 am

112 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. O buna dimineata tuturor!

  ela

  30/08/2012 at 8:31 am

 2. o zi buna!

  Sare'n Ochi

  30/08/2012 at 8:37 am

 3. Buna dimineata 🙂
  Interesanta suspendarea site-ului ICCD.

  mar

  30/08/2012 at 8:41 am

  • Buna mar 🙂

   situl trece de pe un server pe altul si pana la sfarsitul zilei va fi functional!

   Theophyle

   30/08/2012 at 9:47 am

 4. Salut
  Un articol rarisim in care autorul gaseste calitati Elenei Udrea fara dar,iar,insa,ci . Nu credeam in corul unanim din tot spectrul posibil, ca EU are si alte calitati decit aceea ca este devotata lui TB.
  E bine de citit. 10 ani de acum incolo nimeni nu va mai scrie necomandat despre calitati ale EU
  http://www.evz.ro/detalii/stiri/Vntoarea-de-vrjitoare-Elena-Udrea-998526.html

  lastnightmusic

  30/08/2012 at 8:42 am

  • Buna dimineata 🙂
   Gata, ne-am linistit au aparut si calitatile 😀 Sincer, indiferent de calitati si merite, este timpul sa-si dovedeasca inteligenta si sa faca un pas in spate. Timpul a dovedit ca „nu iese fum fara foc”.

   mar

   30/08/2012 at 8:56 am

   • Sincer e inteligenta si a facut un pas in spate. A scris pe blog pt ca Neamtu s-a aliniat linga Gidea sa o critice nitam nisam.
    Apropo de „nu iese foc fara fum” ar trebui ca TBasescu totusi l-a batut pe copilul ala , iar Monica Macovei bea Johnny Walker . Ce zici ?

    lastnightmusic

    30/08/2012 at 9:02 am

    • Of, Matraguna 😆 Ai venit cu argumentul suprem, manipularea prin informatie 😦

     mar

     30/08/2012 at 9:05 am

     • Ma asteptam de la tine ori sa nu zici nimic ori sa spui: da domnule calitatea x o are.
      Si Mandragora – este floarea dragoste la vechii evrei . In plus si in MEliade vezi ca e invocata zeita Matraguna pentru a gasi soti fetelor nemaritate. Maica Matraguna, , marita-ma intr-o luna 🙂 Vezi exista si o parte plina in orice pahar

      lastnightmusic

      30/08/2012 at 9:12 am

    • Neamtu a scris dupa ce madam Cocos a facut o „declaratie” …

     Ronis ot Astria

     30/08/2012 at 9:30 am

     • Neamtu e bun E Udrea e rea
      dar e inutil : Cind ii spui Madam Cocos , e clar ca nu poti fi obiectiv

      lastnightmusic

      30/08/2012 at 10:42 am

      • @TDS,
       tie ti se facu de o paruiala? te maninca pielea?

       victor L

       30/08/2012 at 11:36 am

      • Pai nu este navasta lui monsieur Cocos?
       Eu nu am spus ca Neamtu e bun si nici ca Madam Cocos este rea! Te rog, reciteste! Eu am indicat doar o relatie cauzalitate/efect de care, se pare, ca tu ai „uitat” „strategic”!

       P.S. MADÁM s.f. (Rar) Doamnă. (DEX, ’86)

       Ronis ot Astria

       30/08/2012 at 1:51 pm

       • Sotia ta este madam Ronis si e nevasta lui Monsieur Ronis ? Conform cu dexul 🙂

        lastnightmusic

        30/08/2012 at 2:17 pm

       • TDS,
        mai las-o in moasasa pe gheata pe Udrea si nu te mai certa cu toata lume. Tu le transferi la ad hominem pe toate – fara chestii personale! Nu vezi cat de personal ai devenit! Ce treaba are familia omului cu persoana politica numita Udrea care are bube cat cuprine. Te rog frumos fara interpretari si exemplificari personale, nimeni nu s-a luat de tine la peroana!

        Theophyle

        30/08/2012 at 2:45 pm

    • Buna dimineata!
     Despre batut copilul de catre Traian basescu
     am ascultat in noaptea aia in care s-a facut marea „dezvaluire” declaratiile copilului in principal pe OTV;
     concluzia mea? (pot sa dau detalii)
     O harjoneala intre Basescu si un copil care fusese pe scena pana cu putin timp inainte (sustinator al lui Basescu) si care, apoi, s-a considerat in drept sa se amestece si in rest. Cam asta 🙂
     PS Probabil ca peste ani se va povesti si asta in detaliu 🙂
     PS2
     Vad ca din nou unii inca nu au trecut de etapa ALB/NEGRU 😦
     Scuze 🙂

     emil

     30/08/2012 at 4:56 pm

   • UĂI!
    HOOOOOORIIIIIIICAAAAAAAA TAAAAAAABAAAAAACUUUUUUUUU! pupin 1.0 – generatia lui Tatulici, un pic mai evoluat ca stramosul Afrian paunescu.
    un lingusitor mai dezgustator ca acesta eu unul pana la aparitia pupinilor 2.0 gen Ciutacu, Gadea, Bdea samd, nu am cunoscut. si l-am cunoscut personal. EvZ vad ca reactiveaza fosile care nasc limbi in cur vii.

    Sare'n Ochi

    30/08/2012 at 11:06 am

   • iar asta spune totul si despre soparlistii de serviciu. cum mai ne indoapa ei cu informatie de buna calitate. sa ne facem mari, destepti si sa facem mumos.

    Sare'n Ochi

    30/08/2012 at 11:08 am

  • pai parca nu discutam despre familia mea si nici despre originile tale; dar daca tii mortis putem ajunge si acolo …

   Ronis ot Astria

   30/08/2012 at 2:39 pm

   • Vezi ca nu iti place ? Realizezi ca vrei sa fi obiectiv, dar prin adresarile pe care le faci se vede ca iei in deriziune , Ori noi incercam aici sa fim obiectivi. Modul de adresare conteaza. Avem destule site-uri si televiziuni in care subiectivismul e la maximum. Nu tin mortis sa ma injur cu tine.

    lastnightmusic

    30/08/2012 at 2:58 pm

 5. Bună dimineața !
  Mă bucur că în sfârșit Ioan Rus și-a ieșit din fire, ardelean fiind putea să o facă peste câțiva ani, iar în Blaga și in Mihai Neamțu nu am încredere.
  Va trebui să înghițim multe pentru o dreaptă unită.
  Eu mi-am spus de mult cuvântul în privința lui Blaga.
  http://dictaturajustitiei.wordpress.com/2012/08/30/domnule-blaga-n-ai-priceput-nimic/

  dictaturajustitiei

  30/08/2012 at 8:44 am

  • Rabdare dictaturo. Deocamdata Blaga evolueaza in parametrii corect proiectati. Daca va trada la iarna, sau la primavara vom vedea. Observa ca MRU a spus aseara: discutam despre viitor nu despre trecut. Toti gresim si apoi incercam sa facem bine.

   lastnightmusic

   30/08/2012 at 8:56 am

   • „Blaga evolueaza in parametrii corect proiectati”? Nu mi se pare! Si nu numai mie …
    http://www.blogary.ro/2012/08/blatul-pdl-vasile-blaga-il-ameninta-pe-basescu/
    (cu tot cu comentarii!)

    Ronis ot Astria

    30/08/2012 at 9:27 am

    • Salutare.

     Ce banuiesc eu ca vrea sa zica TDS e ca Blaga functioneaza in rolul sau de Nea Vasile, adica exact cum se astepta toata lumea. Momentan nu e nimic surprinzator la el. Pericolul va veni cand va incerca din nou (caci el este un ins foarte consecvent, nu-i asa?) sa faca o „mica intelegere” cu ailaltzi.

     EuCuMine

     30/08/2012 at 9:33 am

    • Mda EuCuMine a inteles mai bine. Ziceti mersi ca Blaga a semnat Manifestul. Putea sa tradeze de la inceput (desi mai are timp 🙂 ) si sa ramana MRU doar cu Pavelescu si MNeamtu. Pentru ca Baconschi pus sa aleaga …..

     lastnightmusic

     30/08/2012 at 10:46 am

  • Foarte bun articol Carmen, ai perfectă dreptate.

   tibi

   30/08/2012 at 9:28 am

 6. O poza cat o mie de cuvine, Dumitru Samson…..

  mar

  30/08/2012 at 8:45 am

 7. neata

  blaga: ….deci nu fac aici o distincţie între unii şi alţii
  ei, nu zau!!!!

  skorpion

  30/08/2012 at 8:53 am

 8. Nu stiam ca Monica Macovei o uraste pe Elena Udrea….
  🙂

  skorpion

  30/08/2012 at 8:56 am

  • Nu stiai nici ca pentru a te incrunta ai nevoie de 47 de muschi si pt a zimbi doar de 2.
   Mai e ceva ce nu stiai ? 🙂

   lastnightmusic

   30/08/2012 at 8:57 am

   • da, uite, nici asta nu am stiut-o

    http://www.adevarul.ro/actualitate/social/Magistratul_Cristi_Danilet-dat_in_judecata_de_parintii_sai_0_764923518.html#

    (mai ales ca in urma cu vreo 2 ani citeam pe blogul lui C.D. ca isi intretine parintii….)

    skorpion

    30/08/2012 at 9:01 am

    • E o mizerie si pt el ca a asteptat sa fie dat in judecata, si pentru ei ca l-au dat in judecata.
     1 Ca parinte nu mi-as da copiii in judecata oricit de idioti ar fi. Parintii astia au asteptat sa creasca un copil ca sa le dea bani?
     2 Ca fiu, nu as ajunge la judecata cu parintii oricit de dobitoci ar fi. Dar chestia e din 2009 cind D era strimtorat, platind alocatii pt copil , Intre timp magistratii s-au ajuns financiar.

     lastnightmusic

     30/08/2012 at 9:08 am

     • perfect de acord cu punctul 1 – este o rusine pentru parinti, nu faci copii ca apoi sa le ceri bani, mentalitate de ev mediu.
      de fapt = tiganie!

      skorpion

      30/08/2012 at 9:11 am

      • Moldova nu a iesit din Evul Mediu.
       oricum, mie mi-r cadea obrazul sa nu am grija de parintele meu. mi-as dori din tot sufletul sa mai pot avea grija de amandoi.

       Sare'n Ochi

       30/08/2012 at 11:14 am

    • Cred ca aici va pot spune eu mai multe. Nu ca as avea inside info, dar pt. ca stiu cum e cu sistemul asta juridic din Romania. Daca nu ma insel, Danilet are niste copii (cred ca vreo doi, dar nu jur) din casatorii anterioare. Deci alte doua pensii de intretinere. Problema este ca in Romania, in fata oricarei institutii (indiferent ca e publica sau privata, de ex.o banca) nu poti dovedi ca platesti cuiva o pensie de intretinere decat cu o hotarare judecatoreasca.
     Asa ca, dupa toate probabilitatile, procesul lui Danilet cu parintii a fost fictiv, omul dandu-le intretinere oricum. Dar ca sa dovedeasca faptul asta, trebuia sa existe o hot. judecatoreasca. Acuma nu sunt vreun fan Danilet, dar imi vine cam greu sa cred ca si-a lasat parintii pe strada.

     johnny

     30/08/2012 at 11:24 am

    • „Cristi Danileţ, unul dintre apărătorii referendumului, a fost dat în judecată de părinţii, potrivit Antena 3.”
     Pacat totusi ca adevarul.ro da o mana de ajutor antenei 😦

     emil

     30/08/2012 at 5:07 pm

 9. „România are această însuşire formidabilă de a fi etern imprevizibilă. Se pare că la noi, tot, şi binele maxim, şi răul maxim pot surveni de la o zi la alta, aşa că nu vă pot răspunde la această întrebare decât făcând abuz de imaginaţie. Oricum, sunt sigur că o mulţime din vedetele, de tot soiul, ale momentului de-acum nu vor fi nici măcar istorie. Vor fi neant. – Andrei Plesu
  http://www.evz.ro/detalii/stiri/Andrei-Pleu-Presupun-c-Puiu-Haotti-sufer-de-un-tembelism-intelectual-acut-998530.html

  mar

  30/08/2012 at 9:02 am

 10. Vă urez o zi mai bună decît a fost cea de ieri 🙂

  tibi

  30/08/2012 at 9:29 am

  • Buna tibi,
   si eu tie! 🙂

   Theophyle

   30/08/2012 at 9:31 am

 11. Va salut cu respect!

  Ştiri Europene – 30 August 2012 / DW: Cine gândeşte neclar, acţionează neclar

  http://politeiaeuropa.wordpress.com/2012/08/30/stiri-europene-30-august-2012-dw-cine-gandeste-neclar-actioneaza-neclar/

  Theophyle

  30/08/2012 at 9:32 am

  • Pe noi reciproca ne-ar neliniști și cred că nu e valabilă.

   dada

   30/08/2012 at 12:25 pm

 12. Toti cei ingrijorati ca situl ICCD nu este functional, va anunt ca situl trece de pe un server pe altul si pana la sfarsitul zilei va fi functional!

  Theophyle

  30/08/2012 at 9:43 am

 13. Grigore Cartianu: „Gura lor bate fundul nostru”

  „Stoparea puciului USL nu înseamnă şi recuperarea imenselor daune produse României şi cetăţenilor săi.

  Pierderile majore sunt de două feluri: de imagine şi economico-financiare. Cel mai mult s-a vorbit, în ultimele două luni, despre prăbuşirea imaginii României în lume. La ora bilanţului ies la iveală dimensiunile dramatice ale daunelor economico-financiare.”

  http://www.adevarul.ro/grigore_cartianu/Gura_lor_bate_fundul_nostru_7_764393555.html

  EuCuMine

  30/08/2012 at 9:45 am

 14. neata tuturor 🙂 declaratia Aspaziei Cojocaru reprezinta si un indiciu pentru ce va urma „Ştiau că încalcă legea, dar nu s-au gândit că pot fi opriţi. Iată că în ţara asta există instituţii şi oameni care-şi fac datoria şi apără legea” – va urma „dupa fapta ..si rasplata” .

  zigzag

  30/08/2012 at 9:45 am

 15. Buna dimineata!

  ribelalu

  30/08/2012 at 9:59 am

 16. Theophyle,
  Buna ziua
  Ma poti ajuta cu un nume ,adresa sau telefonla care sa pot depune o adeziune pentru ICCD?
  Voi fi in tara vineri simbata duminica si luni si imi doresc sa depun adeziunea semnata.{pe net am trimis-o)
  Cu stima

  sibani titi

  30/08/2012 at 9:59 am

 17. salut

  or fi niste rationamente adanci cf carora blaga buldogul fara dinti este util si valoros constructiei dreptei, eu nu le pricep
  oricum noul dos de palma dat dnei macovei si implicit partii functionale din justitie ma ingretoseaza; la fel, atentionarile vasilobuldogiene catre presedinte
  daca blogul e monitorizat de pedelisti, ii anunt ca m-am obisnuit cu absenteismul; daca merg pe aceeasi linie, in noiembrie/decembrie nu o sa ma deranjez, asa cum nici ei nu se deranjeaza sa schimbe ceva in partidul lor

  razvan

  30/08/2012 at 9:59 am

 18. Salutare! 🙂

  Sa o luam metodic:

  1. Blaga ii da indicatii lui Basescu. Mai ce curaj a prins! De fapt, declaratia cum ca TB nu trebuie sa ii ceara demisia lui Ponta se bate cap in cap cu informatia ca PDL vrea sa depuna in curand o motiune de cenzura.

  Va dati seama ca nu ar trece, pentru ca Blaga si PDL nu vor ACUM la guvernare, de frica. Cretinul de Blaga se da mare pana la finalizare, cand rateaza cu poarta goala. E mai usor sa stai in Opozitie. De aici insa pana la a-i da sfaturi lui TB e cale lunga si intr-o singura circumstanta Blaga si le permite sa le faca, atunci cand vrea sa spuna public ca PDL se teme de a asuma acuma guvernarea.

  2. Atacul lui Ioan Rus la Stroe nu e intimplator. Stroe e imaginea grajdanului suprem al PNL. Faptul ca un securist ca Ioan Rus, care a incercat sa il salveze pe Nastase, il ataca pe Stroe, spune multe despre mentalitatea structurilor din teritoriu al PSD cu privire la aventura in care i-a atras PNL. Rus l-a atacat si pe Antonescu, insa PNL a decis ca deocamdata sa nu raspunda la acel atac. Interesant e ca nimeni din PSD nu isi permite sa ii bage pumnul in gura lui Rus, si deci PNL nu are cum sa ii ceara lui Ponta sa il traga de urechi pe Rus. Acesta ii are pe multi din PSD la mana, cu informatiile stranse din perioada Nastase. Prin urmare, PNL nu prea are ce sa ii faca lui Rus, si daca acesta va mai da declaratii in urmatoarea perioada, se va vedea ca PNL, mai mult de niste raspunsurei anemice, nu are ce replica.

  3. A propos de greselile care au dus la pierderea referendumului de catre USL. Multe din cele scrise in articol nu sunt corecte. Va prezint viziunea mea asupra faptelor:

  – o eroare strategica de abordare a fost subestimarea reactiei Occidentului pentru sprijinul lui TB

  – o eroare tactica a fost emiterea Hotararilor de Guvern de organizare a referendumului imediat dupa suspendare (HG 682-687 din 7 iulie) si mai ales confirmarea cifrei de 18,2 milioane de alegatori INAINTE ca Decizia CCR 731 din 10 iulie 2012 care institutie cvorumul sa fie adoptata 😈 Pesedistii nu s-au gandit niciodata ca CCR le va baga pe gat cvorumul, cum e si normal. Insa aici a fost o conjunctura favorabila. PDL modificase legea referendumului prin martie si USL votase un nou proiect de lege, care anula cvorumul. Legea in varianta USL a fost contestata de pDL la Curte pe 27 iunie (parca) si, nemaiasteptand Decizia CCR, Ponta a dat celebra OUG 41/2012, de eliminare a cvorumului. CCR a prins USL la inghesuiala si a dat satisfactie PDL, casand (indirect) si OUG 41/2012. Apoi, legea referendumului a fost promulgata de Paiata, desi acesta ar fi putut sa o retrimita in Parlament la reexaminari si astfel cvorumul nu ar mai fi fost aplicabil dpdv legislativ la timp pentru referendum. Paiata insa a promulgat legea 😆

  – o alta eroare a fost imposibilitatea prevederi amplitudinii boicotului. Pentru un boicot anuntat tardiv de TB dar deja sustint de media pro-TB cam din 18-19 iulie, boicotul a prins excelent. USL, oricat au furatm nu au atins cvorumul. Boicotul a fost extrem de eficient (termeni reali ai prezentei, cred eu, vreo 38-40%).

  Cetatean

  30/08/2012 at 10:01 am

  • salut , apropo de indicatiile lui blaga catre Basescu. sa le luam la pachet cu iesirea lui rus la adresa pnl.cu un prieten asa bun ca blaga , de ce n ar fi sigur rus ca isi face ‘cooperativa’ lui cu aripioara blaga?

   zigzag

   30/08/2012 at 10:05 am

   • Aseara MRU a zis mai multe lucruri interesante.
    Cum ar fi: „partidele romanesti s-au format si au la baza interese comune, nu principii comune”.
    Nici nu se puteau forma altfel. A vazut cineva in perioada comunista dezbateri despre principii. Nu prea.
    Existau doar interese si acelea in general destul de meschine.
    Asta este explicatia celor 20 de ani de democratie originala. Daca interesele se schimba, principiile nu conteaza, sunt bune doar de pus in vitrina.

    miki

    30/08/2012 at 10:21 am

  • Eu cred ca eroarea majora a USL a fost graba. Daca faceau suspendarea incet, cu grija, fara incalcari si ordonante aiurea, ca in 2007, le lua cu doua luni mai mult poate, insa aveau timp sa stranga cvorum, si nu-si ridicau tot occidentul in cap. Procentele erau oricum clare si nu cred ca mai putea Basescu sa intoarca un referendum ne-boicotat in favoarea sa, chiar si daca ar fi avut ceva mai mult timp. Norocul nostru ca i-a mancat undeva si si-au dat cu dreptu-n stangu’…

   dan

   30/08/2012 at 12:28 pm

   • sau stiau ca urmeaza un crah economic si n-ar mai fi luat nici 10%???

    cinic

    30/08/2012 at 6:10 pm

 19. Vreti sa stiti cum a trecut – fie si pe o problema cu totul secundara – Traian Basescu in „coordonarea” lui Victor Ponta?

  Iata stirea: „Institutul National pentru Studierea Holocaustului din Romania „Elie Wiesel” trece din subordinea Ministerului Culturii si Cultelor in coordonarea prim-ministrului, potrivit unei Hotarari de Guvern, publicate in Monitorul Oficial’ (Mediafax)

  Si care e legatura cu Traian Basescu?

  Colegiul de onoare al INSHR este format din: Otto Adler, Andrew Baker (SUA), TRAIAN BASESCU, Tova Ben Nun (Israel),… etc. (!)

  observator

  30/08/2012 at 10:16 am

 20. A aparut Varanu demodecic, fireste cu „o noua suspendare” inclusiv termene 👿 Oare nu-i poate fi tratata demodecia intr-un „sanatoriu de specialitate” cu incadrarea juridica corespunzatopare faptelor ? Sa zicem instigare, atentat la siguranta national, etc. specialistii in drept o pot face corect, in raport cu faptele si probele evidente.
  http://www.hotnews.ro/stiri-politic-13123908-dan-voiculescu-noua-suspendare-presedintelui-basescu-posibila-legitima-cel-mai-bun-moment-sfarsitul-lui-octombrie-inceputul-lui-noiembrie.htm

  mar

  30/08/2012 at 10:28 am

  • „Sfarsitul lui octombrie – inceputul lui noiembrie” adica referendumul sa pice in aceeasi zi cu alegerile parlamentare.

   EuCuMine

   30/08/2012 at 10:34 am

   • tema nu este noua. au aruncat-o pe piata imediat dupa invalidarea referendumului. gunoiul varan o reincalzeste. va pune tunurile pe Ponta sa-l oblige sa accepte. sper ca PSD din teritoriu sa se fi saturat sa fie marioneta varanului. am inteles ca Ponta nici macar nu se mai consulta cu baronetul local al PSD cand face cacarau in gura lor.

    Sare'n Ochi

    30/08/2012 at 11:22 am

  • Suspectez ca, impreuna cu impertinentele referitoare la coabitare („daca Uniunea Social Liberala va coabita sau nu cu presedintele Traian Basescu este responsabilitatea conducerii Uniunii”, adica un fel de „Sa am contacte intime cu stimabila dumneavoastra mama daca ma mai intrebati asta”), mesajul cu referendumul e un fel de imbold la adresa uslacilor de rand sa nu rupa randurile inainte de alegeri.

   EuCuMine

   30/08/2012 at 10:37 am

  • Felix e acum cam autist. Ba dimpotriva, la primul zvon ca se incearca o noua suspendare, din nou fara nici cel mai mic motiv credibil de incalcare a Constitutiei, va fi un bun prilej de reactie mai violenta din extern, si tocmai pe dos de cum isi inchipuie turnatorul asta ca „niciun lider democratic nu isi va permite”. In rest toata declaratia aia e lui e insiruire de ilogisme cum mai rar am vazut.

   Aha

   30/08/2012 at 11:11 am

 21. bunä,

  USL, are un grajd mare , de unde isi manä dobitoacele la intreceri stahanoviste.

  theo- nona

  30/08/2012 at 10:53 am

 22. […] Practic, prin această declaraţie, Nicoară îl contrazice pe Horea Uioreanu, vicepreşedinte al PN…, care, în urmă cu două săptămâni, declara la ieşirea de la audierile de la DNA că în sediul PNL Cluj-Napoca nu au avut loc întâlniri cu grupuri de interlopi. Dar, surprizele întru înfundarea lui Horea Uioreanu continuă cu declarațiile Steluței Cătăniciu, consilier local PNL Cluj. Steluţa Cătăniciu s-a prezentat la DNA Cluj miercuri dimineaţă şi a fost audiată timp de aproximativ o oră şi jumătate. […]

 23. asearä bätranul Cristoiu a tzinut-o pe a lui,säpäturi la coalitia si manifestul de dreapta,
  nu-mi place stilul lui de oascä intrigantä, dar Oräseanu este un intrigant nesuferit si
  proastä calitate.

  theo- nona

  30/08/2012 at 10:58 am

 24. drivas

  30/08/2012 at 11:00 am

 25. cand e vorba de bani, evreii uitä de respect si principii,
  asa l-au inbrätzisat si pe impertinentul SOVA, acum cu drag,

  si mai vor respect???????

  theo- nona

  30/08/2012 at 11:00 am

  • theo- nona,
   inca un comentariu de genul asta si zbori de pe blog. Blogul asta nu este nici extremist, nici xenofob si nici antisemit. Ce ai devenit Sova. Sa-ti fie rusine tie ca generalizezi lucruri de genul asta!

   Theophyle

   30/08/2012 at 11:35 am

  • Intr-adevar, comentariul este nefericit.
   Stiti dvs, Theo-Nona, cati evrei „dintre cei putini” au oprit „masacrarea democratica” de acum a Romaniei? Credeti ca dintre „cei putini” nu au fost si evrei?
   Spuneti unde „l-au imbratisat pe impertinentul SOVA” caci ma intereseaza si daca imi dati link relevant in continut, voi incerca sa ramana interesant subiectul.
   Sa clarific: eu nu sunt evreu, dar la idioteniile generale spuse sau insinuate despre ei le iau partea. Despre „tigani” fac la fel.

   A A

   30/08/2012 at 3:13 pm

 26. Eu conducatorul de facto al Romaniei ordon suspendarea lui Basescu
  http://www.hotnews.ro/stiri-politic-13123908-dan-voiculescu-noua-suspendare-presedintelui-basescu-posibila-legitima-cel-mai-bun-moment-sfarsitul-lui-octombrie-inceputul-lui-noiembrie.htm
  Romanii doresc demiterea lui Traian Basescu iar articolul 95 din Constitutie permite fara nicio problema declansarea unei noi proceduri de suspendare. Insa, daca se va mai initia o asemenea procedura, ar fi recomandabil sa se desfasoare la sfarsitul lui octombrie, inceputul lui noiembrie, astfel incat referendumul pentru demitere sa poata fi organizat in aceeasi zi cu alegerile parlamentare, din respect pentru cetateni si din ratiuni economice”, a spus liderul conservator intrebat daca vede posibila si legitima o noua suspendare a presedintelui

  observator 2

  30/08/2012 at 11:03 am

 27. Ce parere aveti: http://www.euractiv.com/elections/pes-move-congress-away-bucharest-news-514516#.UD8b036h19I.facebook ? Ar fi o grea lovitura de imagine pentru PSD. Probabil ar spune ca Basescu i-a cumparat si pe astia 🙂

  mc25

  30/08/2012 at 11:09 am

  • Asta e lovitura nucleara tactica. Daca Ponta nu se disociaza rapid de autorii loviturii de stat va urma probabil optiunea nucleara strategica: excluderea PSD din Internationala Socialista.

   Huitzilopochtli

   30/08/2012 at 11:20 am

   • Cum sa se disocieze?, fara el nu se putea lovitura de stat!
    Merita rejectat instant din Internationala….

    ovidiu

    30/08/2012 at 11:39 am

    • scuze,
     Buna dimineata 🙂

     ovidiu

     30/08/2012 at 11:41 am

  • Ar fi un traznet pe capul PSD. Meriat sacrificiul de dragul PNL?
   Buna dimineata!

   cedric

   30/08/2012 at 11:22 am

  • buna ziua
   aceasta posibilitate este PROBABILA; se discuta foarte serios

   cit despre ce spune varanul ala jumulit,ce face daca basescu tace ca „pestele” si lucreaza numai „in stitutional”adica in scris cu guvernul?
   cu echipa de consilieri pe care o are isi poate permite asa ceva

   intim^lator

   30/08/2012 at 11:38 am

  • Doamne ajuta, ar fi un semnal ptr. normalitatea unei clase politice si singura metoda eficienta de revenire cu picioarele pe pamant.

   mar

   30/08/2012 at 11:53 am

 28. poate dumnezeu le ajutä romanilor sä scape de monstrul turnätor

  vOICULESCU, mafiotul acesta, a distrus tzara cu veninul si complicii lui

  din care face parte si DDiaconescu-otv, santajist si interlop, a lui vantu si felix.

  unde o fii Procuratura???? dar CNA

  theo- nona

  30/08/2012 at 11:31 am

 29. asocierea cu plagiatorul mitoman Ponta, sper sä fie
  inportantä pt. socialistii UE

  se pare pt. cei din africa NU, de aia a dat fuga acolo PONTA:

  theo- nona

  30/08/2012 at 11:33 am

 30. Lucruri noi, lucruri noi: incep sa migreze oamenii din PNL… si culmea, din Calarasi, acolo unde presedintele CJ este pnl-ist. S-au dus spre PSD, dar nu-i exclus sa incerce sa treaca si la PD-L; cred ca au simtit ca PNL nu mai are niciun viitor politic in frunte cu Crizel si incearca sa ocupe un loc in barca PSD!

  drivas

  30/08/2012 at 12:00 pm

  • prima data – dupa o betie de-o noapte- s au trezit ca retrag trupele din irak ( fara consultari, fara nimic ).apoi s-au dat in vileag cu simpatiile lor fata de gashca lui kondyakov.in vara asta s-au pus pe injurat dep.de stat, ambasador american etc. la faza cu injuraturile catre sua e recidiva – reamintesc ce acuzatii de bolnav psihic aducea bogdan olteanu fostului ambasador sua.ceata lui cacarau e vazut in lumea civilizata ca o grupare de disperati cu care nu e recomandat sa ai de a face la niciun nivel.

   zigzag

   30/08/2012 at 12:16 pm

   • Oh… il si uitasem pe Bogdan Olteanu! 🙂

    drivas

    30/08/2012 at 12:48 pm

 31. de aproape 2 ani, presedintele Bäsescu ii roagä pe totzi politicienii,
  sä revitzuiascä CONSTITUTZIA, nimeni nu vrea, dar totzi dau vina pe
  ea, o violeazä si o interpreteazä cum vrea.

  o constitutzie era fäcutä de Iorgovan tatäl hotzilor, pt. puscäriasul NÄSTASE

  nici nu se vorbea de UE de ONU, etc.

  cred cä trebuie ca sä se revizuiascä urgent constitutzia si sä se
  introducä urgent , obligatziile si alinierea legilor la cele EUROPENE:

  theo- nona

  30/08/2012 at 12:03 pm

 32. pc-PNL sau PSD, sunt aceias bandä de escroci si mafiotzi:

  theo- nona

  30/08/2012 at 12:06 pm

 33. Presedintele Bäsescu, are o echipä f. bunä.

  theo- nona

  30/08/2012 at 12:07 pm

 34. Reblogged this on Aron after 65.

  aronpetru

  30/08/2012 at 12:13 pm

 35. un lucru remarcabil, Presedintele Bäsescu se aläturä oamenilor
  si la necaz, nu numai la bucurii. respect.

  theo- nona

  30/08/2012 at 12:16 pm

 36. Atentie, nu stiu daca cineva a vazut deja asta, dar la „broken news” de la RTV nu irealitatea scrie ca Felix cere, simtind ca vitala, o noua suspendare a lui basescu, si o preconizeaza pentru octombrie, noiembrie. Intrebare: in afara de interesele lor de clan, pentru cine este vitala? O alta intrebare, si scuzati vulgaritatea: astuia nu i se poate da pese bot nicicum? Si cu scuzele de rigoare ca am inceput intai sa trag, acum ma uit in jur si spun: buna ziua la lumea buna si oaza noastra de normalitate.

  Lynlyn

  30/08/2012 at 12:32 pm

  • Păi dacă mă gândesc bine n-ar ajuta la prea multe dacă „o ia peste bot”. De data asta ar trebui ceva mult mai eficient, ceva care să-i demonteze lucrăturile și să-l pună definitiv acolo unde se cere singur: în afara societății.

   dada

   30/08/2012 at 12:42 pm

 37. omul planificä o loviturä nouä de stat.
  Voiculescu este un turnätor,escroc si un sabotor a.l
  ROMANIEI, omul este un terorist ce instigä, ca si USL
  desigur SRI,trebuie sä-i monitorizeze pe teroristi, si ei sunt.

  sunt contra democratziei,contra romaniei.

  theo- nona

  30/08/2012 at 12:47 pm

 38. nemernicul uslinos DUSA, a pedepsit politzistii,cä-si fac
  datoria, dar uslinosii instigä la haos si iar la nebunii pe sträzi.
  DUSA, este o mizerie nerusinatä, ce a inpiedicat politzia
  sä-si facä treaba, un bolsevic ce vrea haos, RUSINA-USL:

  theo- nona

  30/08/2012 at 12:50 pm

 39. usl- O HAITÄ DE PROST CRESCUTZI, gunoaie bolsevice,
  securisti precum ghise,vosganian,srs etc bolsevici ce nu vor
  decat debandadä, astia nu trebuie sä mai fie alesi in parlament

  ajunge cu gunoaiele in parlament

  theo- nona

  30/08/2012 at 12:56 pm

 40. hopa… cica socialistii europeni se mai gandesc daca tin congresul la Bucuresti
  http://www.euractiv.com/elections/pes-move-congress-away-bucharest-news-514516

  dan

  30/08/2012 at 1:19 pm

 41. regretabil mi se pare cä intelectualii romaniei, nu au venit mai devreme
  sä aläture celor 11 mii de romani, ce s-au opus asaltului pucistilor neo-comunisti.
  poate acum vor rämane aläturi, de cei ce vor democratzia si nu vor giraUSL:

  theo- nona

  30/08/2012 at 1:29 pm

 42. cum sä-i facä plagiatorului mitoman Ponta, asa ceva???

  theo- nona

  30/08/2012 at 1:30 pm

 43. ROMANIA , este o tzarä neguvernatä, niste pucisti bolsevici, dau cu
  gura ,si nu fac nimic, totul se scumpeste si ei nu i-au mäsuri.
  4 luni de läträturi USL, färä mäsuri, färä nimic, numai instigäri si
  urä, sä instigi romanii intre ei, este o treabä mafiotä, sä-i batä dumnezeu.

  theo- nona

  30/08/2012 at 1:34 pm

 44. O veste buna: Girafa de la Piata Victoriei a fost repusa la locul ei. 🙂
  http://www.evz.ro/detalii/stiri/Girafa-vandalizata-si-a-reluat-locul-in-fata-muzeului-Antipa-998583.html
  Incepuse sa imi placa girafa asta. Ma bucur pentru ea 🙂

  miki

  30/08/2012 at 1:37 pm

  • Pwuahaha, ce jenant. Nici macar nu se mai oboseste sa caute o scuza/explicatie cat de cat consumabila.

   EuCuMine

   30/08/2012 at 2:00 pm

   • Tare tipul,
    asta chiar crede ca Romania a ramas in ’90-91

    Theophyle

    30/08/2012 at 2:01 pm

    • Da, este blocat mental in propriul „proiect” …

     Ronis ot Astria

     30/08/2012 at 2:03 pm

    • Momentul lui de glorie. Dificil de uitat.

     miki

     30/08/2012 at 2:25 pm

  • „strugurii” sunt acri! 🙂

   Ronis ot Astria

   30/08/2012 at 2:01 pm

   • Omul asta a ramas bolsevic nerusinat!

    Theophyle

    30/08/2012 at 2:02 pm

  • Deobicei rezonez cu articolele lui. De asta data nu prea, nu prea pentru ca limbajul folosit nu este nici penetrant si nici util. Din nefericire contactul cu generatia tanara pare pierdut intr-o limba complet inaccesbia timpului si locului.

   Theophyle

   30/08/2012 at 2:05 pm

   • Mie mi s-a parut bun articolul.

    mc25

    30/08/2012 at 2:22 pm

    • Chestie de gust 🙂

     Theophyle

     30/08/2012 at 2:47 pm

  • Nu rezonez la articol, insa cred ca Mr. Tismaneanu face aici doar o introducere generala. Mr. Tismaneanu a aparat Romania big-time in cursul loviturii de stat data de crimiali. Mr. Tismaneanu este „roman sadea” si tine la toti oamenii care inteleg din tara asta.

   A A

   30/08/2012 at 3:31 pm

  • Salut!
   daca a cazut, plateste acum pentru toate matrapazlacurile. Un singur lucru este sigur. Multa placere de banii furati nu o sa mai aiba.

   Theophyle

   30/08/2012 at 2:48 pm

 45. Postare noua!

  Theophyle

  30/08/2012 at 2:48 pm


Comentariile sunt închise.