Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

Revista Presei – 29 August / Plăţile prostiei sau cum se duce la vale economia!

Bună dimineata intr-o zi de miercuri. Vremea va fi frumoasă, dar răcoroasă dimineaţa şi noaptea. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări izolate în regiunile estice şi în zona montană înaltă. Temperaturile maxime se vor situa între 21 şi 31 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 3 grade în depresiuni şi 18 grade în Dealurile de Vest, anunţă Administraţia Naţională de Meteorologie.

La Bucureşti, vremea se va menţine frumoasă, dar răcoroasă dimineaţa şi noaptea. Cerul va fi senin, iar vântul slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 27…28 de grade, iar cea minimă va fi de 12…13 grade, uşor mai scăzută în zona preorăşenească.

Curs  valutar BNR     valabil azi: 1 EURO = 4. 4571  RON; 1 USD = 3. 5515     RON; 1 EURO = 1. 2550 USD; Francul elvetian 3. 7113     RON. Gramul de aur 189.8972 RON.

Ministerul Finanţelor recunoaşte că ponderea veniturilor bugetare în PIB după rectificare scade la 32,3%. Ponderea veniturilor bugetare în PIB a fost ajustată după rectificarea bu­ge­tară de la 33,7% la 32,3%, po­trivit informaţiilor trans­mi­se de Mi­nis­te­rul Finan­ţelor. Astfel, Finanţele con­firmă că România va continua să aibă prin­tre cele mai mici venituri fis­cale din Uniunea Europeană. Ponderea ve­ni­turilor o de­pă­şeş­te pe cea înre­gis­trată anul trecut de 31,4% din PIB, în­să este mai re­dusă decât în 2008 şi 2010 şi apropiată de pon­derea ve­ni­turilor în PIB din 2009. Guvernele care s-au perindat la putere în ultimul deceniu au tot susţinut ideea majorării veniturilor prin întărirea disciplinei în colectarea ta­xe­lor, dar acesta a rămas doar un obiectiv golit de conţinut repetat prin discursuri de ani şi ani de zile, în timp ce ponderea veniturilor în PIB nu a depăşit niciodată 32-33%. În urma rectificării bu­ge­tare recente pon­derea veniturilor fis­ca­le în PIB a fost di­mi­nuată cu 0,7% din PIB, la 27,3% din PIB, în timp ce ponderea venitu­ri­lor nefiscale a co­bo­rât cu 0,4%, la 2,9% din PIB. Noul PIB pe care se bazează bugetul rectificat este de 607,3 mld. lei, com­pa­rativ cu nivelul de 579,6 mld. lei pe care a fost construit bugetul iniţial. Veniturile bugetului consolidat au coborât după rectificare la 33,3% din PIB, faţă de 33,9% din PIB în bugetul iniţial, asta reieşea dintr-un comunicat transmis presei de Ministerul Finanţelor luni seara. Postată şi pe pagina de internet a ministerului, informaţia a fost modificată marţi după ora 17.30, cifra legată de ponderea în PIB a veniturilor bugetului consolidat după rectificare fiind schimbată la 32,3% din PIB. Integral in Ziarul Financiar.

Cum si-a jucat Crin Antonescu rolul de „presedinte discret”. Bilantul celor 49 de zile la Cotroceni. „Presedintele discret” pe care Antonescu il promisese inainte de preluarea mandatului s-a concretizat in cele 49 de zile cat a stat la Cotroceni in 10 declaratii de presa, 10 participari la interviuri televizate si la doua megamitinguri USL. Ceea ce a putut fi observat cu usurinta, inca din primele zile ale mandatului, a fost riposta, uneori vehementa, la adresa UE si a Statelor Unite, de fiecare data cand acestea trimiteau mesaje critice spre Bucuresti. „Discretia” promisa de Crin Antonescu a luat sfarsit odata cu prima aparitie, pe 13 iulie, intr-o emisiune a Antenei 3, in care l-a acuzat pe Basescu ca „profita” de institutiile statului. La acelasi post de televiziune, presedintele interimar a fost invitat de alte patru ori, pe 19 iulie, 25 iulie, 7 august si 13 august. De trei ori a fost in platou la Realitatea TV, pe 17 iulie, 26 iulie si 17 august, o data la Digi 24, pe 23 iulie, si o data la OTV, pe 26 iulie. O altă promisiune încălcată de Antonescu a fost aceea a demisiei în condiţiile în care Traian Băsescu se întoarce la Cotroceni. Preşedintele interimar a revenit asupra deciziei într-o emisiune televizată, pe 25 iulie, pentru ca apoi s-o oficializeze pe 21 august după decizia Curţii Constituţionale de invalidare a referendumului. În ceea ce priveşte îndeplinirea obligaţiilor prezidenţiale, în cele 49 de zile, Antonescu a semnat 87 de decrete şi a promulgat 27 de legi. Integral in Gandul.

„Dosarul referendumul“, fraude masive în Mehedinţi. În ciuda presiunilor dure ale liderilor USL împotriva procurorilor care lucrează în „dosarul referendumul”, ieri, apar tot mai multe dovezi de fraudare a voturilor. Împotriva a trei preşedinţi de secţii de votare, din Drobeta Turnu-Severin, Orşova şi Gârla Mare, din judeţul Mehedinţi, a fost declanşată urmărirea penală pentru falsificarea listelor electorale. Dumitru Mirea, preşedinte la secţia de votare din Gârla Mare, a dispus întocmirea unei liste suplimentare de alegători conţinând menţiuni false. Lista a fost folosită pentru a introduce în urnă mai multe buletine de vot decât cele votate de alegători. Liviu Cătălin Bondoc, preşedinte al unei secţii de votare din Drobeta Turnu Severin, a folosit aceeaşi metodă pentru a creşte fraudulos numărul de voturi. Din probe a rezultat că lista suplimentară de alegători de la această secţie conţine un număr foarte mare de votanţi din trei comune, unde persoanele au fost înscrise în lista electorală suplimentară în aceeaşi ordine în care figurează şi în listele electorale permanente din localităţile de domiciliu. Gheorghiţă Burcu, preşedinte al unei secţii de votare din Orşova, a falsificat o pagină a listei electorale suplimentare de alegători, prin copierea datelor de identificare ale unor persoane înscrise pe aceeaşi listă, cu schimbarea ordinii şi semnarea în fals a acestora. Ancheta în cazul referendumului a fost contestată vehement de către liderii USL, care, prin declaraţiile lor, au făcut presiuni asupra procurorilor. Preşedintele onorific al PSD, Ion Iliescu, a criticat cercetările făcute de procurorii DNA în mai multe judeţe din ţară, numindu-le „fasciste şi primitive”. Preşedintele interimar Crin Antonescu a cerut şefului Parchetului General să lămurească public natura anchetelor procurorilor, care ar acţiona „împotriva dreptului fundamental al oamenilor la vot”. Premierul Victor Ponta a declarat că anchetele procurorilor sunt un „atac la democraţie”. Integral in Adevarul.

Şmecheria care-i scapă de Fisc pe Gigi Becali şi pe George Copos. În timp ce în Occident cluburile importante sunt transparente, funcţionează ca societăţi comerciale cu acţionari la vedere, unele fiind chiar listate la bursă, în România se practică o metodă originală. Mulţi dintre conducătorii celor mai importante echipe din Liga lui Mitică nu apar în acţionariate, conduc prin interpuşi, iar banii daţi clubului sunt cu titlu de împrumut. La mijloc este doar o şmecherie.  Astfel, aşa-zişii finanţatori au posibilitatea de a falimenta oricând echipele cerând să li se restituie sumele pe care le-au oferit cu împrumut. Prin această metodă patronii pot scăpa în orice moment şi de problemele cu Fiscul. Echipele din Liga lui Mitică sunt controlate prin relaţii de familie, îndatorarea membrilor Consiliilor de Administraţie, împrumuturi date în nume personal ori prin companii cu sediul în ţări cu regim fiscal mai permisiv. Spre deosebire de România, în Occident  cluburile importante funcţionează ca societăţi comerciale, iar  altele sunt listate la bursă şi se supun aceloraşi reguli fiscale severe precum alte companii de nivelul McDonald’s sau Facebook. De ce au ales românii să fie originali şi în acest domeniu?  „Gigi Becali sau George Copos, dacă ne referim numai la ei, sunt patroni doar în conştiinţa colectivă a microbiştilor pentru că ei, de fapt, nu au acţiuni la club. Ei deţin clubul prin interpuşi. În cazul Stelei, vorbim de nişte interpuşi care, la rândul lor, sunt datori sume importante de bani personal lui Gigi Becali”, ne-a precizat un analist financiar care  a dorit să-şi păstreze anonimatul, dar care a fost de acord să ne decripteze modul de finanţare a echipelor din fotbalul autohton.Integral in Romania Libera

Sorin Roşca-Stănescu, consilierul lui Crin, crescut de Securitate. Sorin Roşca-Stănescu, fost jurnalist, acum om politic, este urmărit de umbrele trecutului de turnător. Acum, cu experienţa sa, el vrea să ajute USL-ul şi pe Crin Antonescu. Roșca-Stănescu este nemulțumit de cele două decizii de necolaborare date de CNSAS în cazul său. „Sunt niște minciuni”, a precizat acesta. „Eu sunt Deleanu și H15”, explica SRS. Este unul dintre puţinii informatori ai poliţiei politice care s-a lăudat că a colaborat cu Securitatea. Sorin Roşca –Stănescu (63 de ani) este sfetnicul de taină al liderului USL Crin Antonescu.  Relaţiile sale cu Securitatea comunistă nu pot fi ascunse. În aprilie 1992, dosarul de colaborator a explodat în mass-media şi a ajuns la ambasadele străine de la Bucureşti. Roşca-Stănescu a admis că el este „Deleanu” „H 15”. Potrivit rapoartelor Securităţii, „Deleanu”, de profesie ziarist la „Viaţa Studenţească”, a fost recrutat colaborator, la data de 30 martie 1975, de către Brigada Antiteroristă. Misiunea acestuia era de a supraveghea informativ cetăţenii vest-germani care se aflau în România ca studenţi sau turişti. În schimbul informaţiilor, acesta ar fi fost recompensat cu bani. „În baza rezultatelor obţinute în activitatea de culegere de infomaţii şi a posibilităţilor de care dispunea pe lângă două elemente suspecte de apartenţă la Fracţiunea Armata Roşie, colaboratorul Deleanu a fost trecut în categoria informatorilor”, se arată într-un raport strict –secret, realizat în 1990. „În cei zece ani cât a colaborat cu organele noastre, Deleanu a furnizat peste 200 de materiale.Integral in EVZ

Ministrul de Interne Mircea Dusa tine aproape de protestatarii amendati de Jandarmerie: „Vreau ca acest minister sa fie mai uman”. Ministrul de Interne Mircea Dusa a explicat, marti, pentru gandul ca nu are o nemultumire legata strict de Jandarmeria Romana si de modul in care a actionat in Piata Universitatii, ci de modul in care aceasta structura, ca de altfel intreg MAI, comunica la nivel public. Ministrul Mircea Dusa a criticat dur Jandarmeria in timpul protestelor de vineri, din Piata Universitatii, dupa anuntul Curtii Constitutionale care a invalidat referendumul de demitere a presedintelui Traian Basescu. Jandarmeria a anuntat, printr-un comunicat de presa, masurile luate impotriva persoanelor care au ocupat carosabilul de la Universitate. Mircea Dusa a spus ca „cei care au dat acel comunicat de presa nu au ce cauta prin Jandarmerie”. Dusa a explicat insa pentru Gandul ca nu a contestat niciodata masurile luate de Jandarmerie impotriva protestatarilor violenti, ci doar modul in care au fost anuntate in public aceste sanctiuni. Iniţial, Mircea Duşa a criticat vineri faptul că din comunicatul de presă reieşea că s-au făcut dosare penale, lucru pe care legea nu îl permite Jandarmeriei. „Am o nemulţumire personală legată de modul de comunicare nu numai al Jandarmeriei, ci în general al Ministerului Administraţiei şi Internelor. Vreau ca acest minister să fie mai uman şi să iasă din stereotipul de a comunica numai în cifre”, a declarat pentru gândul ministrul Mircea Duşa. Integral in Gandul

Cum se duce la vale economia. Toţi indicatorii importanţi au fost revizuiţi în sens negativ. Rectificarea bugetară anunțată de ministrul Finanțelor, Florin Georgescu, a oficializat o parte a derapajelor economice. Faptul că Guvernul alocă 75% din timpul şedinţelor luptei cu Traian Băsescu începe să se vadă şi în estimările macroeconomice pentru acest an. Majoritatea indicatorilor importanţi au fost revizuiţi în sens negativ pe parcursul anului, iar proiectul de rectificare bugetară atinge apogeul. Creşterea economică, cel mai important barometru al economiei, era estimată în noiembrie 2011 la 2,1%, nivel inclus şi în fundamentarea bugetului general consolidat pe acest an. În primăvara acestui an, precedentul Guvern a scăzut prognoza la 1,5%, iar acum noul Executiv ajunge chiar la 1,2%. Este cea mai optimistă estimare totuşi. FMI vede 0,9%, iar în iulie BERD scăzuse prognoza de creştere de la 1,2% la 0,8%. Deficitul bugetar a avut şi el o evoluţie proastă, ţinta pentru acest an fiind crescută zilele trecute de la 1,9% la 2,2% din PIB. Deficitul era singurul indicator pe care România reuşise să îl păstreze până acum în limitele asumate la începutul anului. Rata inflaţiei a avut la rândul său de suferit, mai ales în condiţiile secetei din acest an. La începutul anului, estimarea BNR pentru 2012 era de 3%, după ce fusese redusă de mai multe ori în 2011. În februarie, BNR a urcat estimarea de inflaţie la 3,2%, iar în august misiunea de evaluare FMI a estimat o rată de 3,5%, acelaşi nivel pe care îl anticipa şi Comisia Naţională de Prognoză (CNP) în martie. Ultimul, dar nu cel din urmă este cursul valutar. Cursul mediu pe care s-a fundamentat bugetul era de 4,21 de lei/euro, alte estimări fiind, la începutul anului, de 4,18, de la Societe Generale, 4,33 – Unicredit, 4,3 – ING şi 4,29 – RBS. În martie, CNP a urcat estimarea cursului mediu la 4,35, iar în iunie la 4,4, pentru ca la rectificarea bugetară Guvernul să vină cu cea mai sumbră dintre toate estimările: 4,45 lei/euro în medie pentru anul 2012. Instabilitatea politică, seceta prelungită şi problemele de la nivel european sunt principalele motive ale declinului. Integral in EVZ.

Judetele codase in clasamentul privind locuintele cu baie in interior si alimentate cu apa curenta. Cu mai putin de 30% dintre gospodarii dotate cu o toaleta in casa, Oltul este judetul de pe ultima pozitie in acest clasament negru. La mica distanta sunt Botosani, Vaslui, Teleorman si Giurgiu, potrivit rezultatelor preliminare ale Recensamintului din 2011, facute publice de INS. Media pe tara a gospodariilor cu baie in interior este de 61%, fata de o medie europeana de aproximativ 95%. Indicatorul „locuinte cu baie in interior” este in strinsa legatura cu alti indicatori statistici. Astfel, judetele cu sold negativ al populatiei in 2011 (din care oamenii pleaca in numar mai mare decat vin sa se stabileasca acolo) sunt exact cele mai putin dotate cu baie in casa: Olt, Vaslui,  Botosani (potrivit unei anchete INSSE remisa HotNews.ro).  La fel stau lucrurile in privinta investitiilor straine – in Vaslui de pilda, acestea s-au ridicat intre octombrie 2011- februarie 2012 la 1500 de euro. Toti acesti indicatori statistici intaresc perceptia analistilor care situeaza judetele mai sus enumerate in topul saraciei din Romania. In ceea ce priveste locuintele cu baie in curte, distanta fata de media Uniunii Europene este uriasa. Statistic, in UE media gospodariilor care nu au baie in interiorul casei e intre 4-5%. In Romania, acest indicator este  aproximativ 40%, procent explicat in parte si de ponderea ridicata a romanilor care traiesc in mediul rural, adica 47,2%. Topul judetelor cu cele mai putine locuinte cu baie in interior este condus de Olt (29,8%), Vaslui (32,6%), Botosani (36,8%), Teleorman (37,8%) si Giurgiu (38,8%). La polul opus, judetele cu cele mai multe locuinte dotate cu baie in interior sint  Bucuresti (95,2%), Brasov (83,5%), Constanta (79,8%), Hunedoara (79,6%), Timis (78,6%) si Cluj (77,4%). Integral in HotNews.

Ştiri Europene – 29 August 2012 / “Vă rugăm să contactaţi direct MAE!

Va urez o zi buna!

Written by Theophyle

29/08/2012 la 8:01 am

120 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. O buna dimineata tuturor 🙂

  ela

  29/08/2012 at 8:11 am

 2. Bună dimineața !
  Nu credeam că ajungem să mai trăim și dimineți liniștite. Mulțumesc mult pentru munca depusă.
  Zic și eu, nu vă supărați pe mine, dar ar trebui să fim vigilenți în continuare pentru că nu-mi doresc alte „ zile fierbinți ”.

  dictaturajustitiei

  29/08/2012 at 8:15 am

  • Buna dimineata, oameni buni!

   …”dimineti linistite”… Pai „Tara diminetilor linistite” este – asa cum ni s-a bagat in cap la scoala inca de cand eram mici – Coreea, ba chiar, as spune eu, Republica Democrata Populara Coreeana! Poate n-am vrea sa fie chiar ATAT de linistite! 🙂 [Si iarasi imi aduc aminte ca citeam prin anii ’60 o carte de basme coreene. Intr-unul era vorba despre un fluieras fermecat, iar basmul se incheia asa: „…se spune ca fluierasul a fost gasit de tovarasul Kim Ir sen”… Am retinut acest lucru fiindca, desi copil atunci, probabil ca mi s-a parut o gogomanie prea mare!]

   Marturisesc ca mi-a ramas mintea la protestul lui Ghise, senator singuratic si om sandvis in jurul Palatului Cotroceni… Azi am citit ca se poate si mai bine! La Tampa, Florida, cu ocazia deschiderii Conventiei Nationale a Partidului Republican, unde Mitt Romney urmeaza sa fie investit candidat in alegerile prezidentiale din noiembrie, opozitia creativa a pus la cale un protest cu… vaginul!! 😀 Feministele respective nu si-au aratat nici o parte a corpului, ci s-au imbracat in costume roz, care imitau forma vaginului. Si-acum ganditi-va cum i-ar sta lui Ghise imbracat intr-un phallus… 😀 😀 😀

   observator

   29/08/2012 at 8:37 am

 3. Maestrul Ion Dolăneanu s-a teleportat din nou în studio la „Aerobaza Kamikaze”. De această dată, cu noul hit „E ministră Mona mea”

  E ministra Mona mea !
  http://www.youtube.com/watch?v=FIrs3qODoTE

  observator 2

  29/08/2012 at 8:26 am

 4. Reblogged this on Aron after 65.

  aronpetru

  29/08/2012 at 8:28 am

 5. Buna dimineata tuturor.

  clemycali

  29/08/2012 at 8:31 am

 6. Ziua buna la lumea buna!

  blog de caine rau

  29/08/2012 at 8:38 am

 7. buna dimineata

  sunt foarte curios sa vad ce va faca guvernul cu „guvernarea” economica;
  zi de zi aflam tot vesti „bune”;singura speranta a lui ponta sunt banii ce vor fi obtinuti din vinzarea licentelor gsm;acesti -estimati-700 milioane euro in loc sa fie folositi pentru investitii reale cred ca vor fi papati-in buna traditie de guvernare romaneasca-pentru plati clientilor politici;
  deocamdata nimeni nu vorbeste de sumele „netransparente”=cele aflate la dispozitia pm-ului;
  ce a realizat guvernul ponta in 100 zile,greu sa fie egalat;desi in romania orice este posibil

  off topic:la cotroceni consilierii numiti par mai degraba un fel de guvern din umbra;numai unul si unul,in sensul bun

  intimplator

  29/08/2012 at 8:43 am

 8. neata,

  Romania anului 2012 mai are 2000 de sate neelectrificate.
  Toate guvernele anterioare au promis, sa rezolve problema, dar …..pauza,
  inclusiv actualul guvern a promis ca pina in 2016 satele vor fi racordate la electricitate.

  skorpion

  29/08/2012 at 8:50 am

  • @skorpion
   si aici e vorba de „statistica”/daca satele mai sunt doar „cu numele”?
   nu m-ar mira sa aflam ca in cele doua mii de sate traiesc 500 oameni

   intimplator

   29/08/2012 at 9:00 am

   • @intimplator,
    Intr-o tara civilizata exista curent electric si intr-un sat de numai…..2 oameni
    🙂

    skorpion

    29/08/2012 at 9:10 am

    • instalat pe banii cui? nu uita ca in Ferentari exista instalatie, dar nimeni nu plateste curentul. Ce nu plateste Stan Papusa platim noi toti ceilalti. Pt. Cocarlati se poate demonstra ca un generator costa (ca achizitie) o fractiune din ce costa cabluri si stalpi pe zeci de km.

     cinic

     29/08/2012 at 1:36 pm

 9. Buna dimineata!

  Moldoveanu

  29/08/2012 at 8:52 am

 10. Buna dimineata!
  Pentru ce interesati, pe Politeia Europeana: Ştiri Europene – 29 August 2012 / “Vă rugăm să contactaţi direct MAE! “

  http://politeiaeuropa.wordpress.com/2012/08/29/stiri-europene-29-august-2012-va-rugam-sa-contactati-direct-mae/

  Theophyle

  29/08/2012 at 9:16 am

 11. Buna dimineata 🙂
  Cred ca stirile din ZF, legata de scaderea ponderii veniturilor bugetare, cea din RL legata de modul ocult de finantare a cluburilor din fotbal precum si cea din Gandul legata de „hotararea” in aplicarea legii a ministrului de interne sunt legate la nivel simbolic – daca nu chiar practic.
  Blatul aproape pe fata cu fiscul, facut de „marii” bugetaro-capitalisti mioritici, scade pe de o parte incasarile si pe de alta parte e tratat „uman” de catre ministerul de interne. Nu cumva doamne fereste sa „abuzam” de drepturile omului evazionist. 👿

  DanSu

  29/08/2012 at 9:32 am

 12. Buna dimineata 🙂
  Nebunia guvernarii USLamiste si „strategia” de dezvoltare a Romaniei 😦 Nebunul satului a oprit investitii care mai aveau cateva luni si se finalizau, costurile de conservare si pierderile economice generate de nefinalizare sunt/vor fi suportate de toti romanii. Ani de zile vom deconta pagubele pricinuite de ciuma USLamista si de lacustele rosii 👿
  http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/170962.html

  mar

  29/08/2012 at 9:45 am

 13. o zi buna tuturor.
  impotriva lui Dusa ar cam trebui facute niste plangeri penale. individul obstructioneaza buna aplicare a legii, practic favorizeaza infractorii.

  Sare'n Ochi

  29/08/2012 at 9:48 am

  • Buna 🙂
   Cand o sa fim atacati in casa sau pe strada, actiunea va fi una „umanizata” 👿
   Semnalul transmis de acest idiot este ceva de genul „liber la talharii, violuri si alte nenorociri” ca s-a „umanizat” Politia/Jandarmeria, institutii care si asa aveau mari probleme.

   mar

   29/08/2012 at 10:00 am

   • au sa ne faca un manual de bun si uman comportament al victimei fata de agresor. in caz de viol nu-l zgariati pe agresor si nu va loviti prea tare cu fata de pumnii acestuia. in caz de omor, nu intrati de mai multe ori in cutit, oferitii cu umanitate inima din prima.
    idiotul naibii, numai idioti in Uniunea Stalinist Leninist!

    Sare'n Ochi

    29/08/2012 at 10:05 am

    • L-am auzit pe dobitocul de Dusa azi dimineata la stiri spunand ca „ciferele date de Jandarmerie trebuie spuse altfel”. Pobabil ca vom vedea purtatorul lor de cuvant orpindu-se din declaratie cand e vorba de vreo cifra, ca ea sa apara pe ecran scrisa cu lietere.

     aronpetru

     29/08/2012 at 12:54 pm

  • buna dimineata tuturor! pesedoiul dusa o sa pateasca ce a patit si pesedoiul nica cand s a bagat in seama cu cei de la aqvila. adica o sa zboare repede din minister.

   zigzag

   29/08/2012 at 10:02 am

   • sa zboare idiotul – ca nici macar misiunea de grajdan nu si-a indeplinit-o cum trebuie 😀 😀 😀

    Sare'n Ochi

    29/08/2012 at 10:06 am

    • idiotul nu-si da seama ca-i intarata si mai rau pe „robotei” . nu-i destul ca stau in alerta mai tot timpul , mai vine un cocolar si le face si morala. 😀

     zigzag

     29/08/2012 at 10:09 am

 14. Buna dimineata!
  In afara de numarul locuintelor cu baie Mmai exista o explicatie pentru rezultatele referendumului: promovabilitatea la bacalaureat.
  „Cea mai mică promovabilitate s-a înregistrat în judeţul Ilfov, de 15,10%, în Olt (29,80%) şi Teleorman (29,09%).”
  Urmează judeţele în care promovabilitatea este cuprinsă între 30% şi 39% printre care Bucureşti, Botoşani, Călăraşi, Caraş-Severin, Dâmboviţa, Hunedoara şi Vâlcea (plus Har-Cov dar acolo e alta explicatie)
  Daca facem o comparatie vom observa ca toate sunt fiefuri USL si au avut prezente record la referendum.

  ribelalu

  29/08/2012 at 9:50 am

 15. Buna dimineata,

  1. Reflectoarele pe SRS! Foarte bine. Pe el si, fara pauza pana la incheierea problemei, pe Voiculescu.

  2. Oarecum off-topic: cand se publica in Monitor decizia de a se dezasfalta strada lui Antonescu? 🙂

  Freedom

  29/08/2012 at 10:01 am

  • Super, pot sa o trec la „dorinta zilei” 😆

   mar

   29/08/2012 at 10:08 am

 16. Buna dimineata,
  stire pe b1:
  guvernul USL nu mai are bani de pensii.
  Si se da exemplu situatia unor pensionari din sect. 2 care inca nu si-au primit pensia (intarziere 2-3 zile). Motivarea de la posta: nu sunt bani!
  Sa vedem daca in decembrie mai voteaza USL!

  cedric

  29/08/2012 at 10:17 am

  • Salutare.

   Da, cand am fost luni in PV erau cateva persoane carora le intarziase palta pensiei (trebuia sa vina pe la mijlocul saptamanii trecute).

   EuCuMine

   29/08/2012 at 10:20 am

 17. saliu le copen
  revin
  din seria: Afaceri de succes propuse de tds. 🙂
  -In anii 80 era un sitcom in UK produs de BBC foarte savuros si popular: Yes Prime Minister !
  -Crin, a avut o prestatie exceptionala de Stand-up comedy, reusind sa adune in ultima luna aproape zilnic 7 milioane de dadaisti cu o recuzita simpla – un pupitru si 3 steaguri in spate din care un steag pentru variatie ba mai aparea ,ba mai disparea
  – Avind profilul de comediant sumbru si avind atit de mult public, o emisiune de sine statatoare ar depasi orice record de incasari

  lastnightmusic

  29/08/2012 at 10:21 am

 18. Din ziarul local aflu ca presedintele Frantei, ales cu mare tam-tam socialist are o cota de incredere de 44%. Ca orice socialist care se respecta, domnul Hollande a promis diversi ciini cu colaci in coada: 60000 de locuri de munca, legi dure contra marilor companii care sa descurajeze concedierile, tot felul de noi autostrazi si mai ales desfiintarea masurilor de austeritate bugetara. Cum nimic din toate astea nu pare sa se infaptuiasca a scazut de la laegeri cind avea o cota de incredere de 55%. Deci -11%.
  La noi in schimb nici gind. Toate pomenile promise de USL s-au evaporat. Nu se face nici o investitie care sa creeze faimosul milion de noi locuri de munca, maririle de salarii s-au cam dus pe apa simbetii cu inflatia si pretentiile FMI care nu au de gind sa arunce bani pe fereastra, „nu ne vindem tara” s-a aminat pe o data nedeterminata, prestatiile Paiatzei dovedesc ca cel putin unul din capii mafiei usliste e nebun cu certificat. Pina si mult trimbitata demitere a lui Basescu s-a fisiit.
  Si care e rezultatul? Cotele de incredere a maimutoilor Ponta si Crin ii plaseaza pe primul loc, daca sint scaderi se incadreaza la marja de eroare, iar USL continua sa conduca in sondaje cu o medie de 55% (50% la CSOP si 61% la IRES).
  Pai asta este la fel cu a descuraja hotia prin „condamnarea” hotilor la vacante in insulele Canare.
  Poate ar trebui sa importam niste francezi?

  Aha

  29/08/2012 at 10:40 am

  • Daca vor sa condamne hotia sa o trimita la inchisoare pe Dna Ritzi hoata asta notorie. Degeaba a facut dezvaluiri Tolontan ?
   Iar hotul de Apostu e protejat de inchisoare. pdl-ul l-a ascuns de 14 ?! luni in arestul politiei. Uite asa! ca sa nu faca inchisoare ! O mai iesi noaptea Apostu cu bilet de voie sa ia spaga de la pepenarii din piata ? 🙂

   lastnightmusic

   29/08/2012 at 10:49 am

   • Io zic ca natia noastra are o problema la cap. Dupa istericalele zilnice ale Interimarului Nationale, ba tinindu-se zdravan de pupitrul de la Cotroceni, ba zborsindu-se la SUA, UE, NATO, ONU si NASA pe la scanteia3, a crescut in sondaje la cota de incredere cu vreo 2 procente. What the f…????

    Aha

    29/08/2012 at 11:01 am

    • Salut,
     Lasa ca se aranjeaza, vecinii mei pensionari mi-au povestit ca au intarzieri de o saptamana la pensii. Deocamdata se amgesc cu concediile. De saptamana viitoare o sa-l acuze pe Basescu pentru ca s-a auto-suspendat. Luna viitoare o sa-i injure pe americani ca nu dau banii de la FMI si tot asa pana in iarna cand in sfarsit o sa intelega cum merge treaba!

     Theophyle

     29/08/2012 at 11:06 am

   • Cifra TOTALA din dosarul Ridzi (ea + ceilalti) e de 200 000 euro , adica o rusine chiar si pt. un primar de comuna mica din Teleorman sau Vrancea. Daca sunt luate la puricat trupele ce au cantat vom descoperi ca factureaza o fractiune din ce incaseaza. Iar daca te iei dupa Tolontan, succes (de indata ce-i demonstrezi cifre si documente, schelalaie si fuge). Iar daca concepi ca se poate lua de la pepenari PATRU MII de euro spaga, inseamna ca n-ai cumparat un pepene in piata de cand esti [cat ar trebui sa fie pretul per kg si cate mii de tone de pepeni trebuie sa vinzi ca sa faci profit si sa dai si spaga 4000 euro?].

    cinic

    29/08/2012 at 1:42 pm

 19. […] trebuia să-i fie frică, şi dacă nu i-a fost propaganda USL încearcă să o facă să-i fie. Şantajul nu a funcţionat în cazul judecătorului numit de PSD la Curtea Constituţională. Lanţul cu care Aspazia Cojocaru a fost legată de către sistem a fost prea subţire. Şi […]

  • Ba mai mult legislația economică, nivelul fiscalității, lipsa unor servicii reale oferite în schimbul taxelor (statul nu-și respectă obligațiile din contractul social), te obligă să furi pentru ca să nu trăiești în mizerie economică (foamea dă de-a dreptul…) deci automat devii o rotiță a sistemului.
   Îți trebuie calități cu totul deosebite ca să te sustragi mecanismului pervers și de aici rezultă de ce susținătorii ieșirii din Sistem sunt greu de găsit.

   dada

   29/08/2012 at 11:23 am

   • complicitate, de asta au nevoi toti infractorii, mai ales cei in grup organizat. aici este buba.

    Sare'n Ochi

    29/08/2012 at 11:35 am

  • ‘Sus inima ‘- taguri: secolul 19; George Cosbuc; transilvania; raritati lingvistice;valahia christiana; crestin ortodoxro; corul patriarhiei;

   lastnightmusic

   29/08/2012 at 11:31 am

   • mai enigmatic de atat nu poti ❓

    Ronis ot Astria

    29/08/2012 at 11:40 am

    • OK, o explicatie lunga :
     Se mira Cristoiu: Ce este cu Sus inima ? de ce nu sus piciorul sau sus capul. Desi ieftina intrebarea ea era legitima. Sus Inima – cu versuri de George Cosbuc , si cintat de toate corurile bisericesti ortodoxe , nu este nicidecum o expresie curenta la toti romanii

     El nu stia ca este o expresie mai rara.
     De fapt este un import german in Ardeal care nu a patruns in toata Romania : Germanii folosesc Hoch – sus – pe post de traiasca al nostru. Noi avem numai Jos ! si il avem din plin. Daca pentru Papahagi si MN avind in vedere ca sunt ardeleni si trecuti pe linga biserica sus inima pare un cuvant obisnuit , pentru cei din regat si moldova nu este.

     lastnightmusic

     29/08/2012 at 11:48 am

     • lasa ca-l invata repede! 🙂

      Ronis ot Astria

      29/08/2012 at 11:52 am

      • El invata repede…. dar nu restul publicului. Si nu este prea fericit acest lucru.
       Noi avem o problema mare si cu imnul national ale carui versuri arhaice il stinjenesc pe om, iar atunci cind il cinta il cinta fortat, fara bucurie prea mare, fara firesc.

       lastnightmusic

       29/08/2012 at 11:57 am

      • Mi se pare mie sau o mana de „bajetzi descurcaretzi” incearca sa-l puna pe MRU in fata a catorva ‘fapte implinite’?

       EuCuMine

       29/08/2012 at 12:01 pm

       • EuCuMine, saluit 🙂
        Nici sa nu-ti treaca prin minte. Sa fi civilizat si sa te comporti civilizat nu inseamna sa fi fraier. Cine il crede pe MRU fraier – e mare fraier 🙂

        Theophyle

        29/08/2012 at 12:05 pm

       • Eu am doar zis ca ei incearca (pe principiul „tot banii aia-i dau” :)), nu ca el va avea vreo clipa o indoiala cu privire la adevaratele scopuri.

        EuCuMine

        29/08/2012 at 12:07 pm

     • Mie nu-mi place „sus inima” pentru ca imi sugereaza sa-mi fac sperante care de obicei sunt cam inutile.
      Nici nu apreciez prea mult poezia lui Cosbuc.

      Diana

      29/08/2012 at 11:56 am

 20. In chestia cu pensiile, a aparut la b1 un tip de la Posta, clar dresat de USL, care a dat vina pe ziua de 15 august , nelucratoare, deci plata pensiilor a fost intarziata cu o zi. Sustine ca bani sunt („cacalau ,Maria ta) dar Sf. Maria e singura de vina.
  Mintea cu nerusinare, pentru ca in raelitate sunt intarzieri mai mari de o zi, degeaba a incercat reportera sa-l aduca la realitate, el recita lozincile pe care i le-a dat USL.
  Nu stiu cat o sa mai tina minciunile,

  cedric

  29/08/2012 at 11:24 am

  • Nenea ala s-a recomandat cumva? Sau au zis de la ce oficiu postal (sau zona) e?

   Nu de alta, dar pe vremea cand venea postasul cu pensia tatalui pe la noi, mi-a spus ca regulamentul este 14 ale lunii + o zi lucratoare. Adica daca 15 e nelucratoare (sau pica sambata/duminica), zilele de plata ar trebui sa fie 16 sau 17. Cel mai tarziu urmatoarea luni dupa ziua de 14.

   Ori deja au trecut vreo doua saptamani de atunci, deci mancare de maro la greu din partea USL si a slugilor sindicaliste.

   EuCuMine

   29/08/2012 at 11:39 am

   • Il recomand eu: inca un Grajdan. Astia din USl se parte ca au o pepiniera de grajdani pentru orice ocazie.

    Aha

    29/08/2012 at 12:05 pm

    • Motivul pentru care intrebam e ca eu personal cunosc pe cineva la oficiul local care-i ceva stabulet in sindicat si a mai aparut cu alte cateva ocazii (greve, etc.) la TV cand se discuta despre Posta Romana.

     EuCuMine

     29/08/2012 at 12:09 pm

     • Eu n-am vazut daca a scris cine este. Cat m-am uitat eu , n-a fost prezentat. Acum s-a reluat declaratia , dar iar n-am vazut cine e. Parea un fel de sef, iar declaratia a fost facut in fata unui oficiu postal.
      Cred ca B1 va relua declaratia ca vad ca ei insista pe neplata pensiilor si bine fac.

      cedric

      29/08/2012 at 12:18 pm

   • Dan Dumitrescu

    ela

    29/08/2012 at 12:15 pm

    • Hmm, s-ar putea sa fie el.

     EuCuMine

     29/08/2012 at 12:17 pm

 21. sper cqa pensionarii care citesc acest blog au retinut ca de prin iulie repet ca din septembrie s-ar putea sa fie probleme cu pensiile;asa ca tineti ceva bani-cine poate-in rezerva;
  singura lor sansa sunt estimatele 700 milioane obtinuti din vinzarea licentelor gsm;banii astia teoretic ar fi disponibili prin niembrie;
  probabil ca se vor imprumuta in ron cu dobinzi in jur de 7 pct,pe termen scurt

  intimplator

  29/08/2012 at 12:16 pm

 22. Perle de la BAC: „Ilie Moromete ii lua la misto pe toti … N-a avut nevoie de multa scoala si de aceea e idolul meu” 😥

  Ronis ot Astria

  29/08/2012 at 12:22 pm

  • Atunci sa fie si el taran si sa munceasca din greu la camp precum idolul sau. Dar nu, sunt convinsa ca autorul randuletzelor vrea si fara scoala si fara „carca”.

   Diana

   29/08/2012 at 12:43 pm

 23. bunä,

  Cristoiu mimeazä cä ii judecä pe cei 2 jejäritzi ,plagiatorul si trantorul,
  spre nerusinarea lui , atacä voalat tot pe Bäsescu si dreapta, se dä de
  ceasul mortzii, ” pucisii nu au reusit panä la capät-”

  Cristoiu nu duce pe nimeni, chiar dacä se dä teribil de destept-.

  TÄPÄLAGÄ a fost mult mai bun.

  theo- nona

  29/08/2012 at 12:27 pm

  • nici eu nu-l cred pe Cristoiu. ce naste din UTC, PCR mananca.
   stii sunt multi care mimeaza ca s-au democratizat. as fi amabil sa aflu cine i-a platit lui Cristoiu banii cand a pierdut procesul de calomnie cu Culcereasa – ca atunci il luase in brate Nastase, ca se smiorcaia peste tot cum isi pierde el casa. eu zic, ca la fel c multi altii, este infiltrat sa mimeze democratia. si, in timp ce mimeaza, sa bage soparlele necesare distrugerii increderii in dreapta si ceea ce este drept. soparlistii sunt specia cea mai jegoasa de slugi in slujba raului.

   Sare'n Ochi

   29/08/2012 at 12:46 pm

   • mai calm cu UTC/PCR… sa nu uitam ca mult-iubitul nostru viitor conducator, MRU era in CC al UCT in 1989.

    dan

    29/08/2012 at 12:50 pm

    • Bre, vaxpulica e mai incolea.

     Asa ca mai usor cu fitilele pe-aicea. MRU, ca sef de promotie, a fost bagat automat in UTC, fie ca dorea, fie ca nu. Asta era politica lor de cadre.

     Iar la shoparla aia cu „mult-iubitul nostru conducator”, iti urez ceea ce scoate un SeaDoo drept propulsie.

     EuCuMine

     29/08/2012 at 12:57 pm

     • sefi de promotie au fost multi, in CC al UTC au ajuns doar unii. mai scoateti capul din nisip… stiu ca disperarea e mare, insa entuziasmul orb va va face sa va dati cu capul de pereti. MRU ar trebui vazut intr-o lumina mai realista iar asteptarile fata de el ar trebui sa fie mai moderate

      dan

      29/08/2012 at 1:05 pm

      • Buna dimineata!
       Dane, neapartenenta la UTC si/sau PCR ii transforma automat in „necomunisti”? Eu am cunoscut pe cineva care, dupa ce i-a fost refuzata intrarea in PCR pe motive de tata legionar, a devenit un furios anticomunist. Tu nu?

       emil

       29/08/2012 at 2:42 pm

    • Si altii erau pionieri. Hai sa fim seriosi.

     Finante Azi

     29/08/2012 at 12:59 pm

    • Si altii erau pionieri. Hai sa fim seriosi. De cand au ajuns UTC-istii mari nomenclaturisti?

     Finante Azi

     29/08/2012 at 1:00 pm

    • Dan, cred ca te-ai ratacit :mrgreen:

     mar

     29/08/2012 at 1:01 pm

     • de ce? nu a fost in CC al UTC? e o informatie simpla, n-am zis nici ca e bine nici ca e rau.

      dan

      29/08/2012 at 1:06 pm

      • informatia e una , modul de adresare e altceva. „mult iubitul nostru viitor conducator”. conducator poti fi tu : de scuter , de shareta, mini mobra sau in functie de „capacitati” nene dan .

       zigzag

       29/08/2012 at 1:13 pm

      • Da, a fost a fost ca mai toti politicienii de astazi si Monica Macovei a fost „procururoare comunista” si da si Diaconescu a fost si el este mult mai in varsta, il face mai putin capabi? !. Deci plimba ursu! rapid!

       Theophyle

       29/08/2012 at 1:26 pm

       • Doar Norica Nicolai nu a fost „procuroare comunista” 🙂

        emil

        29/08/2012 at 2:44 pm

      • Si Barosso a fost in tinerete maoist. Iar acum nu cred ca e cineva care ii poate pune la indoiala in mod serios convingerile de dreapta si democratice. In ceea ce-l priveste pe Cristoiu mie mi se pare sincer de partea lui Basescu: starea lui de spirit in timpul puciului era complet diferita de cea de acum.

       mc25

       29/08/2012 at 1:50 pm

    • faci o confuzie intre a fi suplinitor (adica inlocuitor) si activist – ceea ce fost piticul utecila. iar apelul la calm, in ceea ce ma priveste, este a doua marlanie in aceasta discutie.
     Premierul Mihai Răzvan Ungureanu a declarat că poziţia sa de membru supleant al Comitetului Central UTC, ocupată înainte de 1989 în perioada liceului, a rezultat din \”nenorocul de a fi premiant\”. În acea perioadă fiecare liceu era interesat să îşi promoveze în structuri politice tinerii cu aptitudini profesionale, a spus actualul premier.
     „Nimeni nu te întreba dacă eşti sau nu eşti, supleant însemna că ţii locul cuiva. Vot, dacă exista vreodată cumva vreun vot, era o chestiune strict consultativă, pur formală. Dar am avut, probabil, nenorocul de a fi premiant în toţi aceşti ani, fost olimpic şi olimpic internaţional, ceea ce până la urmă se răzbună într-o asemenea chestiune: fiecare liceu era interesat să-şi promoveze tinerii care aveau oarecare aptitudini profesionale, la nivelul anilor de adolescenţă, în structuri politice care, de fapt, reprezentau mai curând şcoala şi numele ei şi nu neapărat personalitatea elevului. Dacă este o vină în a fi premiant şi a ajunge într-o asmenea situaţie, atunci, evident, sunt la rându-mi vinovat. La 16 ani discutăm, deci, de o vină în cazul acesta”, a declarat Mihai Răzvan Ungureanu, ieri seară, la TVR.

     Sare'n Ochi

     29/08/2012 at 1:06 pm

     • Deci, nea herpetologu’, s-a inteles, da?

      Iar daca afirmatia mea anterioara a fost prea subtila, mentionez ca SeaDoo este o marca de barci specializata in jetskiuri.

      EuCuMine

      29/08/2012 at 1:11 pm

     • iar prima marlanie care ar fi fost? din nou, „nenorocul” de a fi premiant l-au avut multi, putini insa tineau discursuri in CC al UTC, publicate in scanteia. Au fost si pe vremea aia multi premianti si sefi de promotie care nu au ajuns in CC al UTC, nici macar ca supleanti, cum de nu e nici unul prezent azi?

      nu zic sa nu-l sustinem pe MRU, zic doar sa nu-l sustinem orbeste. limite are oricine.

      in incheiere as dori sa remarc ca am vorbit frumos, va rog nu sariti la jugulara ca la antena 3. Daca vreti sa imi dati un raspuns, raspundeti cu argumente la ceea ce am spus, nu cu atacuri la persoana (nu sint nici marlan nici ratacit).

      o zi buna

      dan

      29/08/2012 at 1:11 pm

      • ti- am dat yo un argument mai sus. ca sa stii sa te adresezi.

       zigzag

       29/08/2012 at 1:15 pm

      • aia in care ai facut confuzia voita intre suplinitor si activist.
       vii pe aici cu teze si anti-teze din Nistorectu and compania.
       repet: faptul ca MRU a fost supleant in CC al PCR nu ma face sa plac UTC sau PCR. faptul ca a fost supleant iar acum poate sa ma scape de cele doua deseuri umane Ponta si Crin si toata gsca de deseuri umane aflte in spatele lor, mi-l face drag. altceva?

       Sare'n Ochi

       29/08/2012 at 1:17 pm

      • ca la Antena 3 ai bagat tu marlaniile: apelul la calm, chestia cu mult iubitul conducator samd. exact ce ziceam in primul comentariu – cele mai jegoase slugi ale deseurilor umane din USL, grajdanii de internet, de data aceasta, sunt fitilistii. ei, amabili, se transforma in victime dupa ce ti-au tras o bata in cap, numai ca le atragi atentia ca ti-au tras o bata in cap. apoi se victimizeaza si se zvarcolesc de parca ar fi asi ai balonului rotund in careul de 11 metri cersind dupa o lovitura de penalizare.

       Sare'n Ochi

       29/08/2012 at 1:20 pm

       • ok…

        Inteleg ca ironiile au deranjat. Deoarece as dori sa putem continua o discutie civilizata imi cer scuze pentru ele.

        Insa intentia mea era sa fac un apel la moderatie si la o intelegere mai buna a situatiei.
        Da, evident, MRU e mai bun decit multi la ora asta. Insa atitudinea generala de aici mi se pare prea ne-conditionat in favoarea lui si prea oarba la antecedente. Ma consider membru al acestei comunitati si in aceasta calitate am pus in discutie un anumit subiect. Cred ca ar fi mult mai bine daca am sustine un lider caruia ii vedem in mod onest toate fatetele.

        Nu sint sluga USL si nici grajdan de internet. As dori sa rog moderatorul sa intervina in vederea civilizarii discutiei. Cred ca oricine poate fi pus in dezbatere si mai ales cei pe care ni-i dorim ca lideri. Daca discutia este sufocata cu acest gen de reactii n-are sens sa o mai incepem. Apelul la calm ramane valabil.

        dan

        29/08/2012 at 1:34 pm

       • multumesc. si eu imi cer scuze in numele unei discutii civilizate.

        Sare'n Ochi

        29/08/2012 at 2:26 pm

       • Rog pe toata lumea sa pastreze eticheta!

        Dan,
        Eu nu am fost UTC-ist pentru ca tata a fost detinut politic. Am fost un elev foarte bun. Trebuie sa-ti spun ca la timpul respectiv, adolescent fiind am simti foarte rau si daca ma primeu ma deveneam membru imediat.

        La subiect – Cred ca aceasta „pata” este insignificanta fata de ceea ce avem in clasa politica actuala. Mi-a luat timp sa-l sustin fatis pe MRU in special dupa incercarea pe care am avut-o cu MNeamtu. Am multe ore la „activ” cu MRU, te asigur (ma pun chezis) in totalitate pentru integritatea omului si valorile de dreapta pe care le reprezinta.

        Guvernul MRU a cazut pentru ca MRU nu a acceptat sa se foloseasca de metodele murdare ale tradatorilor, adica santajul. EU ma pun chezis pentru integritatea omului atat cat valoreaza asta. Vad subiectul inchis.

        Theophyle

        29/08/2012 at 1:44 pm

 24. Interviu cu Ioan Rus la transilvania.tv:

  Ioan Rus s-a referit şi la ministrul delegat al administraţiei, Radu Stroe, numit după demisia lui Paul Dobre.
  „La sfârşitul zilei au numit pe Stroie în locul lui Dobre, da? Care a făcut puţin joc de gleznă la televizor cum o să schimbe el la Curte, că ce date va aduce, după care a adus axact aceleaşi date. La sfârşit , pe stradă, aşa la nivel de şmecher de Bucureşti a fost foarte interesant câteva zile, după care în momentul în care i s-a pus o hârtie pe care să o semneze, ce să semneze altceva, decât realitatea. Şi-atunci practic noi am plecat, domnu ăsta, ministru delegat, nu-mi pare rău de mine, doar de Dobre îmi pare rău, care este excepţional specialist în administraţie. Pe domnul Stroie acesta nu il cunosc, decât aşa cât l-am văzut, mi s-a părut un şmecheraş de mâna a adoua.” – Rus
  http://www.transilvanialive.ro/article/rus-stroe-mi-s-p%C4%83rut-un-smechera%C5%9F

  cedric

  29/08/2012 at 12:35 pm

  • nu cre ca trece mult pana ioan rus plateste niste polite catre pnl. e naspa sa fii ministru o perioada scurta ptr ca te a zburat cacarau din functie.o sa rupa alianta cu „grupul infractional” ( omu cred ca stia ca e inregistrat si s a referit asa constient la adresa fenechiilor lui chuky) si va reveni la negocieri cu prietenul sau de suflet , unul falcos asa zis si „buldogu” .

   zigzag

   29/08/2012 at 1:08 pm

   • Rus e cam ofuscat de faptul ca a tras greul alegerilor locale unde a „reputat” cateva victorii in zone cheie, ex. (m)Uioreanu la CJ Cluj, iar drept recompensa a fost trimis la pascut.

    EuCuMine

    29/08/2012 at 1:26 pm

    • exact.si omu e pervers , razbunator si are si gasca. iar semnalele s-au vazut : vasile dancu, alin teodorescu si altii au inceput sa faca socoteala in public cat ii „costa” pe pesedei aventurle lui chuky.

     zigzag

     29/08/2012 at 1:29 pm

     • Pai e simplu: ii costa cam 1/3 din mandatele lor. Ca intelegerea originala a fost bara-bara, dar acum, cu intentia reala de vot pe la 45%, nu putini pesedei incep sa calculeze ca, daca merg singuri, isi pastreaza 100% din cei 33% pe care-i scot in mod traditional (in loc sa ia 22-23%, daca ar merge in continuare cu PNL).

      Singura chestie care-i cam strica la burta e legea electorala pe care chiar ei au creat-o in 2008. Calculele devin mult mai confuze, „multumita” loteriei redistributiei.

      EuCuMine

      29/08/2012 at 1:38 pm

 25. Reblogged this on Tiberiuorasanu's Blog.

  Tiberiu Orasanu

  29/08/2012 at 12:36 pm

 26. DAN;

  MRU, unul din elevi eminentzi , era clar pus in frunte, dar el
  este o capacitate, cu studii si merite de care nici nu discutzi.
  se vede clar räutatea.

  era mai bun porumbacul ,trantorul -repetent,incult si betziv si altzii

  s-au plagiatorul dement Ponta, amandoi anti democratzi, cu mari carentze

  de comportament si pregätire.

  theo- nona

  29/08/2012 at 1:02 pm

 27. mar,

  dan e rätäcit.

  theo- nona

  29/08/2012 at 1:04 pm

 28. Stroe este un nätäräu bätran, cu multe bube si increngäturi
  dubioase, un escroc tampit si cu Kondyakov cand s-a intanlit
  a spus una, si celälalt täriceanu-manechinul de paie alta.
  si lui Täriceanu ii merge mintea, ca ochii mortului.un täntäläu filfizon.

  theo- nona

  29/08/2012 at 1:16 pm

 29. @Ziggy si @Sare, dragi prieteni, va rog mult!

  Cetatean

  29/08/2012 at 1:30 pm

 30. Nu are rost sa combatem ce nu merita.

  Cetatean

  29/08/2012 at 1:31 pm

  • Si de papa Ratzinger s-au legat, pentru ca ar fi fost in Hitlerjugend. Exact aceeasi stupizenie.

   Diana

   29/08/2012 at 1:35 pm

  • salut ! m-a enervat cu expresia aia „iubitu nostru conducator” 🙂 . scuze 😀

   zigzag

   29/08/2012 at 1:36 pm

   • salut! te cred 🙂 aici nu se iubesc conducatorii, aici se sprijina, se stimeaza, se ajuta sau se critica pe fata cei pe care i-am ales!

    Cetatean

    29/08/2012 at 1:41 pm

   • Hello Ziggy 🙂
    Cred ca il confunda in adresare pe MRU cu MN 😀
    Este un om care cauta bube cu orice pret. Daca veneam cu un om de 50 de ani, probabil ca era din start turnator, securist. Daca este tanar si a invatat bine – tot e rau. Mai bine s-ar uita la un film mai vechi pe youtube, cu interviul acordat dlui Sava, in care Sava, om cult si harsait, il asculta pe MRU (la 28 de ani) cu mare atentie. Si Sava a facut cultura si nu invita pe oricine.

    desydemeter

    29/08/2012 at 1:46 pm

    • Buna ziua 🙂 da, stiu interviul.la romani exista un defect : cu cat un om este mai cult, inteligent , integru sau a facut ceva in viata pe cont propriu cat atat mai mult se gasesc „perfectionisti” care sa-i dea la „cap”. uneori ca stii ce e binele trebuie sa cunosti pe pielea ta raul. 🙂

     zigzag

     29/08/2012 at 1:54 pm

    • 😀
     bine ca ramane bun Vlaston, nu?

     Sare'n Ochi

     29/08/2012 at 2:30 pm

  • Cu intarziere iti multumesc si eu, nu stiu ce as fi facut in timpul asta fara explicatiile tale 🙂

   Diana

   29/08/2012 at 1:42 pm

 31. nu ai pentru ce 🙂 nu am dat mari explicatii, mai ales ca am fost si in concediu. Nu am scris nici pe departe cat si fi vrut, sper sa recuperez in septembrie.

  Cetatean

  29/08/2012 at 1:46 pm

  • Si uite asa am avut si eu rabdare sa parcurg texte juridice. Stateam si cate o jumatate de ora pe o amarata de pagina….deh… 🙂

   Diana

   29/08/2012 at 1:50 pm

 32. LA Viena/Austria se poate, in Romania este SF 😦 Catastrofele noastre, alese si rasalese pe vecie, se ocupa de interese personale/clan/gasca in loc sa faca cea ce ar tb 👿
  http://www.hotnews.ro/stiri-administratie_locala-13111693-studiu-caz-cum-reuseste-viena-pastreze-stare-impecabila-cladirile-vechi.htm

  mar

  29/08/2012 at 1:48 pm

 33. Baieti si fete,
  o singura rugaminte. Comentariile de pe blogul asta sunt citite imediat de multi oameni pe care modestia nu-mi permite sa-i mentionez. Deci sa ramanem daca doriti acustici dar civilizati. Voi sunteti „opinia publica” si societatea civila atat cat se poate 🙂 Multumesc

  Theophyle

  29/08/2012 at 1:54 pm

 34. Daca tot vorbim de lup, MRU astazi la b1 – sper sa fie foarte interesant. Sper sa-i ramana voce dupa intalnirea de la 3. Omul e ragusit cobza!

  Theophyle

  29/08/2012 at 1:55 pm

  • Domnul Doctor, un remediu rapid este lapte cald cu ou si miere 😀

   mar

   29/08/2012 at 2:04 pm

  • la ce ora?
   buna ziua. 🙂

   Ovidiu

   29/08/2012 at 2:08 pm

   • Ovidiu 🙂
    Ora 21 – B1Tv – MRU Sa-i tinem pumnii!

    desydemeter

    29/08/2012 at 2:13 pm

    • si insanatosire grabnica!
     Saru’ mana.

     Ovidiu

     29/08/2012 at 2:16 pm

 35. Ministrul de Interne Mircea Duşa ţine aproape de protestatarii amendaţi de Jandarmerie: „Vreau ca acest minister să fie mai uman”

  Dupa logica decidentilor Uniunii Stlinist Leniniste, violul in grup nu este infractiune. Ca majoritatea a decis.

  Sare'n Ochi

  29/08/2012 at 2:32 pm

 36. Baieti si fete, atunci cand Ioan Rus spune ca nu vrea sa isi petreaca batrinetile in puscarie, stia ce zice.

  Cand avem jandarmi ca acesta, e clar ca fosti ministri se tem:

  „I s-a oferit o maşină drept şpagă, dar a rezistat tentaţiei. Un jandarm din Ilfov a dat în vileag un grup de hoţi care furaseră 2.500 de tone de ţiţei. Hoţii au încercat să-l mituiască, oferindu-i un autoturism, dar jandarmul le-a spus totul colegilor săi. Hoţii au fost trimişi în judecată.

  Gruparea infracţională avea 18 membri care au obţinut un beneficiu de 1.400.000 de euro în urma comercializării petrolului furat. Jandarmului ilfovean i-au oferit o maşină de lux şi bani pentru a se uita în altă pate atunci când hoţii montau instalaţii artizanale pentru furtul de petrol.

  Jandarmul a rezistat tentaţiei şi a sesizat Direcţia Generală Anticorupţie din Ministerul de Interne. Drept urmare, o parte din cei 18 hoţi au fost arestaţi, iar tot lotul a fost trimis în judecată”.

  Bravo!

  Cetatean

  29/08/2012 at 2:33 pm

  • sa speram ca si judecatorii vor rezista tentatiei pe parcursul judecarii procesului (si tu stii prea bine cati sandei sunt inca in sistem). altfel jandarmul va zice: cine-i prost ca mine, ca mine sa pateasca.

   Sare'n Ochi

   29/08/2012 at 2:46 pm

 37. Salut pe toata lumea 🙂
  Postare noua!

  Theophyle

  29/08/2012 at 2:51 pm

 38. George Cosbuc – Sus inima

  Avem o mândra tara –
  Prin timpi de jale-amara
  Stramosii se luptara
  S-o scape de stapâni.
  Azi singur noi, românii
  Suntem în ea stapânii,
  Sus inima, români!

  O lege-avem strabuna –
  Prin veacuri de furtuna
  Ea n-a putut s-apuna
  Strivita de pagâni.
  Ne-a fost Cel-Sfânt tarie
  Si-n veci o sa ne fie:
  Sus inima, români!

  În tara româneasca
  De-a pururi sa traiasca
  Credinta stramoseasca
  Si graiul din batrâni.
  Spre Domnul tarii gândul
  De-a pururi noi avându-l,
  Sus inima, români!

  Paula Botea

  29/08/2012 at 2:56 pm


Comentariile sunt închise.