Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

Revista Presei – 28 August / Preşedintele Băsescu se întoarce la Cotroceni

Bună dimineata intr-o zi de marti. Marţi, vremea va deveni în general frumoasă, dar răcoroasă în timpul nopţii. Cerul va fi mai mult senin, cu unele înnorări la începutul intervalului doar în sud-est şi la munte, unde izolat va ploua slab. În sudul Moldovei, Bărăgan, Dobrogea, precum şi în zona montană, vântul va prezenta intensificări susţinute, cu viteze ce vor atinge la rafală 60…70 km/h şi izolat 80 km/h. Temperaturile maxime se vor situa între 20 şi 30 de grade, iar cele minime între 3 grade în depresiuni şi 16 grade în Dealurile de Vest.

La Bucureşti, vremea va fi frumoasă, dar răcoroasă dimineaţa şi noaptea. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 28…29 de grade, iar cea minimă va fi de 11…13 grade.

Curs  valutar BNR   valabil azi: 1 EURO = 4. 4667  RON; 1 USD = 3. 5675     RON; 1 EURO = 1. 2521 USD; Francul elvetian 3. 7190     RON. Gramul de aur 190.8775 RON.

Hotărârea CC privind referendumul a fost publicată în MO. Traian Băsescu se poate întoarce la Cotroceni. Hotărârea Curţii Constituţionale privind referendumul din 29 iulie a fost publicată, luni seară, în Monitorul Oficial, iar preşedintele Traian Băsescu se poate reîntoarce la Palatul Cotroceni, pentru reluarea mandatului. Hotărârea 6 din 21 august a Curţii Constituţionale privind organizarea referendumului şi rezultatele acestuia a fost publicată după aproximativ trei ore de la citirea actului în Parlament. Zgonea a precizat că nu este de datoria sa transmiterea hotărârii Curţii Constituţionale în cazul referendumului din 29 iulie, ci a preşedintelui CC, care a transmis deja documentul la Monitorul Oficial. „A fost trimisă la Monitorul Oficial, a ajuns la Secretarul General al Guvernului”, a anunţat Zgonea. El a ţinut să sublinieze că parlamentarii au putut comenta decizia Curţii.   „Noi am fost martor la căratul apei, am fost ca parlamentari într-o situaţie inedită. Am luat act de o hotărâre a Curţii Constituţionale, nu am avut nici măcar o posibilitate să intervenim, mi-aş fi dorit să intervenim, să avem o dezbatere, dar nu avem această competenţă. Nu avem competenţe să anulăm o decizie a Curţii Constituţionale”, a comentat Zgonea şedinţa de luni a plenului reunit al celor două Camere ale Parlamentului. Integral la Mediafax.

Statul a rămas cu 1,19 milioane de angajaţi, dar numărul scăzut de contribuabili nu le poate susţine salariile. Numărul de bugetari a ajuns la 1,19 milioane la finele lunii iunie, fiind cu aproape 5.200 mai mic faţă de începutul anului şi cu 205.000 mai puţin faţă de aprilie 2009, momentul încheierii primului acord cu FMI, potrivit datelor de la Ministerul de Finanţe. Cea mai recentă rectificare bugetară aprobată de Guvern prevede 6,7% din PIB pentru cheltuielile cu salariile bugetarilor, semnificativ mai puţin decât înainte de criză, când se apropia de 10%.  Pe de altă parte, în continuare unu din patru angajaţi români lucrează la stat, având în vedere că numărul de salariaţi din economie este de doar 4,3 milioane de persoane, raportat la o populaţie ocupată de peste 9 milioane de persoane. „Numărul de bugetari din administraţia publică este mai redus faţă de cel din alte state dacă ne raportăm la numărul de locuitori sau la cât consumă din PIB fondul de salarii, însă este mult prea mare prin comparaţie cu persoanele care lucrează în mediul privat, adică faţă de plătitorii de taxe şi impozite. Plăcinta bugetară este prea mică pentru a susţine numărul de bugetari, pentru că sunt prea puţini contribuabili”, a spus Ionuţ Dumitru, preşe­dintele Consiliului Fiscal. În Polonia, spre exemplu, unu din cinci angajaţi lucrează în sectorul public, adică 3,5 milioane de persoane la un efectiv de 16 milioane de salariaţi. Integral in Ziarul Financiar.

Restanţele au explodat în luna crizei politice. Restanţele la creditele contractate de populaţie şi firme au înregistrat o creştere semnificativă în luna iulie, în special din cauza deprecierii acute a leului în raport cu euro, determinată de criza politică.  Valoarea lor a ajuns la peste 5,86 miliarde de euro, mai mare cu aproape 4% faţă de luna precedentă şi cu 18,75% comparativ cu nivelul de la începutul anului. Sumele restante la creditele în lei au ajuns la 10,54 miliarde de lei (echivalentul a 2,3 miliarde de euro) şi au urcat doar în iulie cu 3,5%, iar în ultimele şapte luni, cu 13,4%.  Cei care au de achitat rate în valută (euro, dolari sau franci elveţieni) au fost puternic loviţi de criza politică din iulie care a dus la o depreciere semnificativă a leului. Euro s-a scumpit numai în iulie cu 2,7%, atingând în acest interval maximul record de 4,6397 lei, francul a crescut cu 2,74%, iar dolarul cu 5,3%. Restanţele în valută au ajuns la echivalentul a 3,56 mili­arde de euro şi au crescut doar în iulie cu 5,7%. Avansul înregistrat de la începutul anului este de peste 27%.  La finele lunii iunie, peste 730.000 de români înregistrau restanţe mai mari de 30 de zile. Adevarul.

PSD l-a trimis pe Crin acasă. Liberalii s-au opus până în ultimul moment, fiind cât pe ce să-i convingă şi pe pesedişti să amâne revenirea lui Băsescu.  Traian Băsescu se poate întoarce la Cotroceni, deoarece decizia Curţii Constituţionale de invalidare a referendumului privind demiterea sa a fost publicată în Monitorul Oficial. Şedinţa comună a Parlamentului în care s-a citit verdictul Curţii a evidenţiat fricţiunile dintre PSD şi PNL. Liberalii, care au dificultăţi în a accepta invalidarea referendumului, s-au reunit înainte de şedinţa comună şi au decis să nu ia parte la aceasta. În timp ce purtătorul de cuvânt al PNL, Mihai Voicu, anunţa că liberalii, fiecare individual, au ajuns la hotărârea de a nu le călca piciorul prin plen, liderul PSD Viorel Hrebenciuc era de altă părere, declarând presei că o boicotare a plenului reunit al Parlamentului nu este oportună şi nu ar ajuta nimănui. Totuşi, după o şedinţă în care părerile au fost împărţite, şi grupurile parlamentare ale PSD au anunţat că nu vor fi prezente în plen. Asta după ce mai mulţi parlamentari social-democraţi au obiectat că ei candidează peste câteva luni şi că nu ştiu cum să le explice alegătorilor de ce referendumul a eşuat. În plus, între cele două formaţiuni din cadrul USL s-a declanşat o competiţie surdă pentru simpatia celor 7,4 milioane de români care au votat NU la referendum şi pe care preşedintele PNL, Crin Antonescu, îi curtează intens. Integral in EVZ.

Udrea: Preşedintele este singurul actor politic credibil, ar putea repara răul făcut României. Deputatul PDL Elena Udrea susţine că preşedintele Traian Băsescu este, „în mod evident”, singurul actor politic credibil pentru partenerii europeni şi americani şi ar putea repara răul făcut României de „acţiunile abuzive ale USL împotriva democraţiei şi a statului de drept”. „Şedinţa de astăzi a Parlamentului în care s-a luat act de decizia CC de invalidare a referendumului reprezintă un prim pas spre reintrarea în normalitate a vieţii politice în România. Cele două luni de criză politică au făcut foarte mult rău ţării. Leul s-a devalorizat, investitorii au anunţat fie că nu mai vin, fie că se retrag, se arată scumpiri de preţuri (de la alimente, la gaze), prognoza de creştere economică a fost aproape înjumătăţită, iar efectele secetei nu au fost combatute de Guvern, care s-a ocupat doar de demiterea preşedintelui”, susţine Udrea, într-o declaraţie pentru Mediafax. Conform liderului PDL, este de datoria oamenilor politici responsabili, „atâţi cât există ei în toate partidele, să acţioneze pentru a evita eventualele derapaje suplimentare”. „E un moment dificil pentru ţara noastră, care trebuie gestionat cu grijă. După două luni de criză politică generată, alimentată şi prelungită de iresponsabilitatea USL, mai există astăzi şanse ca lucrurile să revină la normal. Guvernul trebuie să înceapă să se ocupe de economie.Gandul.

Ministrul Justiţiei, Mona Pivniceru, în proces cu instituţia pe care o conduce. Ministrul Justiţiei, Mona Pivniceru, se luptă cu instituţia pe care o conduce, la Curtea Europeană a Drepturilor Omului. Pivniceru a dat în judecată ministerul pentru recuperarea banilor tăiaţi din salariile magistraţilor în anul 2009. Alţi peste 500 de magistraţi din România au făcut aceleaşi demersuri. Au câştigat în instanţele din ţară, dar pentru că hotârârile acestora nu au fost aplicate au ajuns până la CEDO, potrivit Realitatea.net. În calitate de preşedinte al Asociaţiei Magistraţilor din România, Mona Pivniceru a dat statul român în judecată pentru recuperarea unor drepturi salariale. Unele dintre procese au ajuns şi la CEDO. În luna iunie a acestui an, Mona Pivniceru a executat silit Ministerul Justiţiei şi a încasat deja o parte din despăgubiri. Judecătorul Viorica Costiniu, preşedintele de onoare al Asociaţiei Magistraţilor din România, cea care îi reprezintă pe aceştia la CEDO, spune că demersul Monei Pivniceru este unul perfect legal. Romania Libera.

Revista Caţavencii iese din trustul Adevărul şi este preluată de Mircea Dinescu şi Doru Buşcu. Săptămânalul Caţavencii, care a fost lansat în iunie 2011, de Adevărul Holding, s-a desprins de trustul deţinut de omul de afaceri Dinu Patriciu şi a fost preluat de societatea Patetic Media SRL, care îi are ca acţionari pe Mircea Dinescu şi Doru Buşcu. Mircea Dinescu a declarat pentru Mediafax că revista Caţavencii a ieşit din trustul Adevărul „de curând”. „Mi se pare corect şi firesc ca oamenii care lucrează la Caţavencii să devină acţionari. Este normal”, a spus Mircea Dinescu. El a precizat că preluarea revistei Caţavencii de către societatea Patetic Media SRL s-a făcut pe cale „amiabilă”. „A fost o înţelegere amiabilă cu patronatul. Noi nu aveam legătură cu ziarul Adevărul, aveam o înţelegere cu domnul Patriciu”, a explicat Dinescu. În noua formulă, Mircea Dinescu îşi va menţine rolul de preşedinte al Caţavencii, iar Doru Buşcu va continua să fie redactor-şef al săptămânalului. Întrebat cine va finanţa activitatea revistei Caţavencii de acum înainte, Mircea Dinescu a spus că actuala echipă a reuşit să scoată un profit de 3 milioane de euro cu Academia Caţavencu, în urmă cu trei ani (înainte ca marca Academia Caţavencu să fie preluată de familia Adamescu şi echipa de la Academia Caţavencu să lanseze Caţavencii, n.r.). „Revista Caţavencii va fi ultrarentabilă. Ne vom organiza, vom face şi filme de televiziune şi, din toamnă, vom lansa şi un cotidian original”, a mai spus Mircea Dinescu. El a precizat că există inclusiv planul lansării unei televiziuni. Integral Gandul.

Sindromul Mazăre. Excentricele apariţii ale primarului Constanţei au şocat de multe ori. Experţi afirmă că edilul e un personaj cu complexe de inferioritate, dar încearcă să epateze pentru a demonstra că deţine controlul în orice situaţie. Vara aceasta a adus pe Litoral un spectacol al cărui personaj central a fost nimeni altul decât primarul Constanţei, excentricul Radu Mazăre. Edilul a defilat pe care alegorice timp de câteva săptămâni consecutiv, având costumaţii diferite: spartan, sultan, samurai şi maharajah. De asemenea, el a fost prezent şi la două prezentări de modă, tot în Mamaia, într-una purtând costumaţia unui aviator american din Primul Război Mondial, iar în cea de-a doua, pe cea a unui ţar. Cea mai recentă apariţie a sa a fost weekendul trecut, când turiştii şi constănţenii prezenţi la închiderea „Fashion TV Summer Festival” l-au putut vedea pe Mazăre îmbrăcat ca rege al Scoţiei din secolele XV-XVI. „Sunt regele Scoţiei din 1600. Tot un luptător, un rege”, a spus acesta după ce, în urmă cu câteva săptămâni declarase că ce i-a plăcut la ţinuta de maharajah a fost sabia, „pentru că un conducător fără să fie luptător şi să aibă grijă de supuşii lui nu este conducător”. Integral la Adevarul.

Duşa vrea vinovaţii de la Jandarmerie. Supărat pe jandarmi pe motiv că nu ştiu să discute cu protestatarii USL, şeful de la Interne a cerut un „audit pe comunicare” la nivel de minister. Deranjat de amendarea protestatarilor USL din Piața Universității, ministrul de Interne s-a grăbit cu acuzațiile. Un comunicat al Jandarmeriei Bucureşti – legat de amendarea protestatarilor USL din Piaţa Universităţii care au ocupat carosabilul şi au dărâmat gardurile – a devenit nod în papură pentru ministrul Administraţiei şi Internelor, Mircea Duşa. Oficialul MAI a cerut, ieri, restructurarea Departamentului de Comunicare al Jandarmeriei. În acest sens, potrivit lui Duşa, Jandarmeria a făcut deja o serie de propuneri privind restructurarea respectivului departament. În plus, Mircea Duşa vrea şi un „audit pe comunicare”. Care audit trebuie să fie gata, din ordinul ministrului, până mâine. Demersul survine reproşurilor aduse depar-tamentului de comunicare după ce Jandarmeria a informat mass-media cu privire la amenzile date în zilele de 21 şi 22 august, protestatarilor din Piaţa Universităţii, nemulţumiţi de decizia Curţii Constituţionale de invalidare a referendumului. Integral in EVZ.

Ştiri Europene – 28 August 2012 / “Întoarcerea marinarului”

Va urez o zi buna!

Written by Theophyle

28/08/2012 la 9:08 am

134 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Salutare tuturor.

  Un ultim cacadou lasat de cacarau:

  „Pe ultima sută de metri, Crin Antonescu a semnat cinci decrete în urma cărora au fost avansaţi mai mulţi ofiţeri din Ministerul Apărării Naţionale. Printre cei avansaţi se numără şeful Direcţiei Informaţii Militare (DIM), şeful Direcţiei Contrainformaţii şi Securitate Militară (DCiSM), şeful Direcţiei Informare şi Relaţii Publice şi şeful de cabinet al ministrului Apărării Naţionale.”

  http://www.ziuaveche.ro/top-secret/armata-2/crin-antonescu-a-avansat-sefii-serviciilor-secrete-din-armata-116555.html

  EuCuMine

  28/08/2012 at 9:12 am

 2. Buna dimineata! Ploaia de ieri a fost binevenita… pe toate planurile… parca si atmosfera s-a mai limpezit un pic. 🙂

  @Theophyle: la mine nu merg linkurile catre articolele citate.

  Moldoveanu

  28/08/2012 at 9:13 am

  • au aparut acum.

   Moldoveanu

   28/08/2012 at 9:14 am

  • Salut,
   acuma merg, dupa reload. Ai si un mail de la mine!

   Theophyle

   28/08/2012 at 9:18 am

   • Multumesc!

    Moldoveanu

    28/08/2012 at 9:20 am

 3. O zi buna tuturor.

  Sare'n Ochi

  28/08/2012 at 9:15 am

 4. am facut pariu cu un amic. i-am zis ca imediat ce Traian Basescu va fi reconfirmat, Elena Udre v redeveni vocala. iata ca am avut dreptate, pot confirma ca exact asta e temerea celor care mai conteaza ca obraz din PDL ca madam nu isi va tine gura si va incerca sa se afirme, afundand partidul in rahat.

  Sare'n Ochi

  28/08/2012 at 9:18 am

  • pai cei cei „care mai conteaza ca obraz din PDL” nu au decat s-o zboare din partid si atunci nu are decat sa fie vocala pe coclauri … e atat de simplu!

   Salut, Salut; 😦

   Ronis ot Astria

   28/08/2012 at 9:22 am

   • 😀 asa-mi place cum stim toti sa dam sfaturi de pe margine… s-o zboare le e dorinta, nu stiu care le este putirinta.
    cat despre Emil Boc, el acum este un simplu membru al PDL. iar de restul nu ma mai intereseaza. cu si mai ales de cei fara obraz.
    gura madamei i-o poate inchide doar Basescu. i-ar putea zice: stii bancul cu pârșul? no, pârș, d-aici!

    Sare'n Ochi

    28/08/2012 at 9:26 am

    • nu era un sfat (nu mai sunt la varsta la care sa cred ca un sfat bun poate fi urmat de niste …); era doar o simpla constatare/solutie …

     Ronis ot Astria

     28/08/2012 at 9:32 am

     • 😀 nu era o critica, era o constatare.
      inclusiv faptul ca am avut dreptate, tot constatare a fost. chiar imi pare rau ca am avut acesta dreptate – fac parte dintre cei care am avut un puseu de admiratie pentru madam (m-a impresionat cum s-a descurcat la interviurile pe care i le-am luat acum cativa ani, in vremuri bune). acum constat ca madam este un pradator – eu sunt extrem de sensibil la prdatori – mai ales la cei care se caca langa cuib. dintr-un film desp-re vanatori de lei (mancatori de oameni) am inteles ca un astfel de pradator este prea lenes ori prea sigur pe el (sau si, si) pentru a-si mai lua masuri de precautie. si asa se da de gol si poate fi distrus.

      Sare'n Ochi

      28/08/2012 at 9:39 am

  • salut, craiasa cocosilor ar trebui transferata urgent la pnl. si asa la fotbal cica transferurile se mai pot face pana pe 31. poate o ajuta bucsaru. 🙂

   zigzag

   28/08/2012 at 9:26 am

   • ar trebui sa i se spuna ca si lui „Petrica” – fato, esti cea mai buna.

    Sare'n Ochi

    28/08/2012 at 9:28 am

    • sau macar sa invete de la prigoana= sa lase politica si sa se joace de-a divortatul/impacatul cu dom cocos

     intimplator

     28/08/2012 at 9:40 am

     • zicea ca vrea sa faca un copil. este mai de preferat decat joaca de- „presedinta” Norvegiei…

      Sare'n Ochi

      28/08/2012 at 9:41 am

      • Mi se pare mie sau sunteti misogini? 90% din barbatii acestei tari sunt bi, tri sau poligami ( restul sunt bolnavi – barbatul este facut sa fie „vanator”! biologicul isi spune cuvantul), de ce ar fi Base „fat frumos pe un cal alb”? Daca Maria Basescu nu comenteaza, ce aveti voi cu el? Invidiosi? Cuza a avut amanta, Regina Maria a” calcat in balarii”, Carol a avut amanta, Dej a avut amanta, Ceausescu. saracul, avut nevasta + amanta+ soacra intrupata in aceeasi persoana. etc. Nici nu stim daca este adevarat, caci, banuiesc ca nu „i-a tinut nimeni lumanarea”. 99% dintre politicienii AU AMANTE – nu dau exemple ca nu vreau sa merg cu tampitii la tribunal – pt. ca pozitia sociala si banii, aduc putere, influenta iar femeile asta isi doresci!
       Nu-i mai cereti lui Base sa fie perfect, caci nu va fi. Ca barbati, ar trebui sa fiti mai concesivi la acest capitol, si mai discreti, „ca intre baieti” , dragilor! Ia fiti sinceri cu voi insiva si „numarati-va voi ouale”,
       si care este „curat”, SA RIDICE PIATRA.
       Traiasca Base, cu calitati si defecte!

       ionica

       28/08/2012 at 1:07 pm

       • clar sunt misogin… asa cum ea este micsandrina. si-n rest? scuza cu faptul ca-i purtatoare de mai multe sule decat mine ar trebui sa ma faca sa-i accept toate greselile, toate manariile, ticalosiile samd?
        si ce are amantlacul lui Basea cu cretinlacul Elenei? sau al oricarei alte muieri care se foloseste de altceva decat de creier pentru a accede in ceea ce si-a propus?

        Sare'n Ochi

        28/08/2012 at 1:35 pm

 5. Reflectie dezvoltata dintr-un mail trimis amicilor mei de altadata (pare mult de atunci desi vorbim doar de inceputul verii) in urma constatarii ca inca ne evitam reciproc in ce priveste discutiile politice si ca nu stim cum sa reincepem:

  http://faratv.blogspot.ro/2012/08/invitatie-la-scoala.html

  Sa aveti o zi buna cu totii!

  Moldoveanu

  28/08/2012 at 9:22 am

 6. SOVA, trebuie urgent destituit, a comis a 2-a gresalä gravä
  a fäcut judecätorii CCR infractori, asta nu trebuie iertat. SOVA-DEMISIA

  pe evrei i-a cumpärat, spre rusinea lor, le-a fäcut promisiuni.

  theo- nona

  28/08/2012 at 9:23 am

  • Si cine sa-l scoata afara ? Plagiatorul ?

   arrletty

   28/08/2012 at 9:51 am

 7. […] pseudo jurnalişti sau revoluţionari, este departe de ideea de reprezentare a electoratului. Și, până la urmă, la presiunea organismelor internaționale, câțiva din PSD l-au trimis pe Ant…. Share this:Like this:LikeOne blogger likes this. This entry was posted in Țara bizonului […]

 8. buna dimineata tuturor ! buna dimineata Theophyle , asteptam surpriza de dupa amiaza , da? 🙂

  zigzag

  28/08/2012 at 9:24 am

  • „Asteptand, am asteptat pre Domnul si a cautat spre mine”

   Ovidiu

   28/08/2012 at 10:08 am

 9. buna dimineata
  sper ca @theophyle sa aibe stiri mai bune,dar cum pare acum basescu si cei doi oameni de incredere ai lui-cdiaconescu si ifota-in loc sa fie ocupati cu constructia noiieurope-care se face lunile astea-vor fi ocupati cu „dammage control”
  peste tot unde e romania mentionata acum e si un ? mare privind predictibilitatea

  singurul argument valabil acum si sa speram ca va fi reconfirmat in curind este ca justitia s-a decuplat de politic;repet si asta trebuie reconfirmat in lunile urmatoare

  intimplator

  28/08/2012 at 9:24 am

 10. Intrebarea: cum trebuie inserate emoticons in blog? Nu stiu ce varianta sa folosesc … Imi ies doar 🙂 si 😦 , restul …

  Ronis ot Astria

  28/08/2012 at 9:26 am

  • WordPress are o setare care permite sau nu ca anumite semne sa fie transformate in emoticoane. Aici blogul este setat sa permita emoticoane.
   Trebuie sa stiti ca emoticoanele pentru WordPress difera de cele pentru messenger iar o lista o puteti gasi aici. Mai multe gasiti ➡ http://codex.wordpress.org/Using_Smilies

   ribelalu

   28/08/2012 at 9:40 am

 11. Buna dimineata,
  despre PDL , cu obiectivitate si ceea ce stia msi noi:
  http://www.evz.ro/detalii/stiri/SENATUL-EVZ-Din-nou-blat-la-PDL-998234.html

  Aspazia Cojocaru da in judecata A3! Poate acum justitia va cerceta mai adanc rolul acestei televiziuni distrugatoare a statului de drept.

  cedric

  28/08/2012 at 9:31 am

  • iaca un demeres de sustinut, si nu oricum, ci la greu !!! Prin toate mijloacele posibile si imaginabile, evident in limitele legii…

   arrletty

   28/08/2012 at 9:53 am

 12. neata,

  daca mona temniceru are proces cu ministerul justitiei, mai putea sa devina ministru al aceluiasi minister?
  nu este vorba de conflict de interese????

  skorpion

  28/08/2012 at 9:32 am

  • este un conflict de interese de „manual”!

   Ronis ot Astria

   28/08/2012 at 9:39 am

  • Poate…au mai fost cazuri si la invatamant si la finante (Ialomiteanu) si la armata (ministrul de acum se judeca pentru recuperarea „pensiei nesimtite”).

   ribelalu

   28/08/2012 at 9:42 am

 13. trebuie urgent ceva disciplinä in parlament, intr-o tzarä civilizatä
  nu-si permite nimeni sä plece si vine cand vrea.

  sanctziuni imediat, afarä din parlament, romanii plätesc lefurile unor lenesi ,

  unde s-a mai pomenit asa ceva.??????????ASTA NU VÄD ROMANII???????

  theo- nona

  28/08/2012 at 9:33 am

 14. ORDINAR;INCALIFICABIL, a fost ce au fäcut uslinosii, au strigat dlui. Zegrean

  handicapat, pt. cä are din nastere un defect la ochi. asta nu trebuie sä rämanä asa.

  mafiotul Ruseanu si-a permis sä atace si el urat CCR.

  theo- nona

  28/08/2012 at 9:37 am

 15. Reblogged this on Tiberiuorasanu's Blog.

  Tiberiu Orasanu

  28/08/2012 at 9:41 am

 16. Buna dimineata!
  @ Ronis, am postat mai sus un link care iti va lamuri dilema cu emoticoanele

  ribelalu

  28/08/2012 at 9:41 am

  • Multumesc frumos!

   Ronis ot Astria

   28/08/2012 at 9:44 am

 17. Reblogged this on Aron after 65.

  aronpetru

  28/08/2012 at 9:49 am

 18. Vreţi să vedeţi ultima dovadă de blat, în care PDL s-a purtat ca găina din bancul ăla în care fugea de cocoş, dar se tot împiedica, doar-doar o fi ajunsă din urmă? Păi hai să citim împreună regulamentul şedinţelor comune ale camerelor.Art. 39 zice că „în toate cazurile în care Camera Deputaţilor şi Senatul, în şedinţe comune, adoptă legi, hotărâri sau moţiuni, trebuie să fie prezenţi cel puţin jumătate plus unu din membrii care compun cele două Camere”. Atât şi nimic mai mult.

  Or, la citirea deciziei Curţii nu se votează nimic, necum legi sau moţiuni, deci e un mister de unde a apărut ideea eronată că în Parlament trebuie cvorum, idee repetată nu doar de USL, dar acceptată blândovin şi de PDL-iştii membri ai birourilor permanente, iar după ei, de toată presa. Ca atare, un fals suspans: e prea devreme vineri, hai s-o lăsăm pe luni, dacă nu chiar marţi etc.

  Sorin Ionita – EVZ

  skorpion

  28/08/2012 at 10:01 am

  • @Cetatean spunea aici ca exista texte de lege contradictorii asupra problemei …

   Ronis ot Astria

   28/08/2012 at 10:11 am

   • Buna dimineata!
    Indraznesc si eu sa intreb: ce legatura exista intre LEGE si ceea ce fac usLASII?
    Sa ne amintim de schimbarea presedintilor camerelor?
    Posibil sa ne gandim la „legarea cu lanturi” pana cand usLASII se gandesc la lege. Posibil….
    Dar asta ii convinge?
    Mai ales ca il revad pe Agaton care nu a vazut tancuri in fata la B1.
    Chiar daca Buna dimineata astazi e mai aproape de o constatare decat de o dorinta 🙂

    emil

    28/08/2012 at 11:10 am

 19. http://www.romanialibera.ro/opinii/editorial/va-fi-altceva-decat-cdr-si-alianta-da-275049.html
  „Si foarte important: indicii despre autenticitatea, soliditatea şi competitivitatea acestei noi construcţii (a celor 3 partide şi 2 fundaţii) vor veni inclusiv dinspre deschiderea pe care o va dovedi faţă de adoptarea câtorva principii pe care clasa politică, în general, le-a considerat până acum indigeste.”
  Comentatorul se refera la principiul integritatii (fara hoti, mincinosi si tradatori!) si al competentei (ce stii sa faci!).

  Ronis ot Astria

  28/08/2012 at 10:17 am

 20. Presedintele a pleca tde la resedinta si in curand va ajunge la Cotroceni.
  Va fi primit cu onoruri? Ca nu-mi aduc aminte de data trecuta.

  cedric

  28/08/2012 at 10:36 am

 21. Antonescu a schimbat din nou placa? Ca nu a mai demisionat deorece in lumea lui alcatuita din casute de papusi, papusa Basescu e demisa si papusa Crin sade pe tron la mansarda impreuna cu papusa Barbie. Inainte de demisie a tunat ca el nu se lasa dus de la Cotroceni decit omorit. Pesemne multa lume se omoara cu concediile prin Italia, asa ca si pe Cacarau l-au „omorit” pe ceva plaja in Toscana.
  Apropos, Basescu cind are de gind sa-si ia in primire functia? Si eventual sa nu uite ca este garantul Constitutiei si statului de drept, deci sa ne lase cu povesti de genul „niciodata nu-i voi face plingere penala premierului”. Tocmai ca e cazul sa-i faca. Sau si Basescu e la fel de taun ca si Blaga si isi inchipuie ca „te poti intelege” cu Ponta?

  Aha

  28/08/2012 at 10:40 am

 22. Coloana oficiala a intrat in curte la Cotroceni, dar nu s-a transmis nimic din interior. Nu i-or fi lasat pe ziaristi sa asiste . Sa vedem cand va fi conferinta de presa.

  cedric

  28/08/2012 at 10:42 am

  • Normal. Acuma scot microfoanele lasate de fesebistii si gereuistii lui cacareaza.

   EuCuMine

   28/08/2012 at 11:22 am

 23. Salut,

  Pe Politeia Europeana puteti citi: Ştiri Europene – 28 August 2012 / “Întoarcerea marinarului”

  http://politeiaeuropa.wordpress.com/2012/08/28/stiri-europene-28-august-2012-intoarcerea-marinarului/

  Theophyle

  28/08/2012 at 10:50 am

 24. Trebuie sa multumesc celui care ieri a mentionat aici despre blogul USL al Roxanei Iordache. Cum nu stiam de el, am facut o vizita care s-a prelungit. Am ramas absolut fascinat de seria incredibila de aberatii scrise de doamna respectiva, ultima fiind tandemul Antonescu-presedinte, Ghise (da, pe bune, Ghise) – premier. Super lectura, m-am distrat copios.

  johnny

  28/08/2012 at 11:05 am

  • si carne de balena gratis pt. votantii PNL.

   cinic

   28/08/2012 at 3:31 pm

 25. Salutare all. Salutare Theophyle.

  Azi avem prima zi cu adevarat buna, dupa atetea zile incinse, la propriu si figurat.
  Am castigat o batalie grea, dar razboiul continua. USL-ul trebue tocat marunt, mai ales ca acum exista disensiuni si in interiorul USL.

  Dupa criza asta putem spune urmatoarele:
  – statul de drept a rezistat, dar la limita. Nu am fost depaerte de catastrofa. In fapt ne-a trecut – a cata oara in ultimii ani – ditamai obizul pe langa urechi.

  – USL a pierdut si fata de momentul 3 iulie este clar ca se afla in regres. Depinde de noi si de dreapta autentica pentru ca acest regres a devina o catastrofa pentru ei!

  – PDL si dreapta au foast revigorate. Daca in iunie erau in degringolada, criza asta i-a revigorat. A fost o mana cereasca, altfel, zau,nu stiu ce s-ar fi putut face.
  DE coagularea dreptei depinde soarta alegerilor din roasmna. Oricum sunt mai optimist decat eram in iunie si, mai ales, iulie !

  Reddog

  28/08/2012 at 11:05 am

  • daca cei “care mai conteaza ca obraz din PDL” nu au curajul/inteligenta sa spuna ce credem majoritatea dintre noi … 😦

   Ronis ot Astria

   28/08/2012 at 11:27 am

   • Ronis, scuza-ma, dar Neamtu nu mi se pare persoana tocmai potrivita pentru declaratii de acest fel.
    Poate si el ar trebui sa dispara din viata politica pentru ca i-a cantat prohodul Presedintelui cam prea devreme. Eu nu uit, si sunt multi asemenea mie.

    Eduard

    28/08/2012 at 11:32 am

    • Draga Eduard, eu credeam ca el trebuie sa dispara de pe scena politica pt. ca nu este kosher cum a infiintat partidul lui …
     In rest, fiecare este liber sa declare ce doreste.

     Ronis ot Astria

     28/08/2012 at 11:38 am

 26. „am fost ca parlamentari într-o situaţie inedită”

  Da, ati fost intr-o situatie inedita, si anume sa fiti obligati sa respectati legea fara alte fenecheli.

  Base, felicitari! Azi ma imbat!

  Freedom

  28/08/2012 at 11:15 am

 27. Niciodata nu l-am suspectat pe Agaton de inteligenta si obiectivitate dar acum demonstreaza ca l-a turbat, pur si simplu, ca TB revine la Cotroceni. Urla ca nu accepta ca presa internationala sa salute decizia parlamentului, adica ziaristii straini ne considera cetateni de categoria 28 (nu stiu de ce a ales 28), cand s-a intampla tceva firesc. Dar au fost montati de anumite persoane care au umblat prin toata Europa si au denigrat guvernul si parlamentul! Degeaba incearca Bruno Stefan sa-l aduca la realitate, el o tine una si buna ca s-au respectat legile. Sunt convins ca nici el nu crede ce spune dar intretine nationalismul asta desantat, doar-doar mai incalzeste supa din PU.

  cedric

  28/08/2012 at 11:28 am

  • Trebuie spus ca relatarile tale despre spusele lui Agaton
   sunt de fapt o traducere intr-un limbaj civilizat 🙂

   emil

   28/08/2012 at 11:37 am

 28. Baietii sunt in campanie electorala si tot ce fac e sa-si tina in priza cei 7,4 milioane de bezmetici. Daca pastreaza 5 din ei fideli cauzei prin tinerea in prim-plan a odiosului dictatorul, we are fucked. Proper fucked.

  Eduard

  28/08/2012 at 11:35 am

 29. Buna dimineata tuturor 🙂
  Interesante afirmatiile ,mai ales ca sunt facute de cineva care ar trebui sa stie ce spune:
  http://badin.ro/?p=492

  ela

  28/08/2012 at 11:35 am

  • Extrem de interesant faptul ca a postat Pascu chestia asta. Ideea in sine insa nu mai surprinde pe nimeni. Pascu abia acuma s-a prins?

   Eduard

   28/08/2012 at 11:38 am

   • Pascu este una dintre cele mai sinistre figuri ale tranzitiei romanesti.

    Antiamerican convins (lipsit de viza de intrare in SUA foarte multi ani), trimis de Iliescu sa semneze tratatul de alianta cu URSS, semnat si neratificat din cauza disolutiei URSS, apoi trimis de PSD ca premiu de consolare la Bruxelles stie si intelege probleme de geopolitica la nivelul in care eu sunt cosmonaut chinez.

    Cititi analizele lui geopolitice pe contributors. Eu le citeam cu o placere sadica nemaipomenita 🙂

    Theophyle

    28/08/2012 at 11:47 am

    • Pascu a fost ofiter superior in Directia de Inzestrare a Armatei, impreuna cu Stanculescu. in decembrie 1989 era in vizita la Moskova. s-a intors dupa evenimente.

     Sare'n Ochi

     28/08/2012 at 11:50 am

     • pascu va putea fi credibil cind va explica de ce l-au intors de la aeroport americanii in 1987 anulindu-i viza de intrare

      intimplator

      28/08/2012 at 12:49 pm

      • ca era implicat in trafic de armament pentru Libia, Palestina si altii de talia lor.

       Sare'n Ochi

       28/08/2012 at 1:31 pm

       • @sare
        ntz,altele,nu trafic de arme

        intimplator

        28/08/2012 at 2:33 pm

       • care altele. eu stiu ca flacaul era implicat in trafic de armament, alaturi de Stanculescu, la greu. aduceau valuta tarii.

        Sare'n Ochi

        28/08/2012 at 2:41 pm

    • Buna ziua,
     A aparut revista FP cu analiza dumneavoastra?

     ovidiu

     28/08/2012 at 12:02 pm

     • Salut,
      Cred ca la sfarsitul saptamanii 🙂

      Theophyle

      28/08/2012 at 12:21 pm

      • multumesc.

       Ovidiu

       28/08/2012 at 1:04 pm

    • pascu cred ca voia sa „faca o aroganta” si sa demonstreze ca uite in timp se sua si germania alaturi de Basescu desfasoara planul pentru Moldova … rusii o fost mai jmekeri si au mutat direct la bucuresti. adica intai le sufla euro-atlanticilor Romania ( ca infl geostrategica ma refer) iar apoi cand moldova va privi spre vest va da tot de maica rusie. a fost cat pe ce sa le reuseasca planul ,de asta cred ca pucistii momiti de kondyakov si ambasadorul rus ( ” de la inceputul lui iulie voie face curatenie ” asigura ponta in ambasada rusa ) vor plati de data asta. pentru ca SUA ,Germania si aliatii au dus un razboi rece, apoi lupte grele si nu au cum se impiedica de niste martalogi precum ponta mondialu , chuky sau latraii de la latrina3. usor, usor le vine nota de plata. 🙂

     zigzag

     28/08/2012 at 12:21 pm

 30. Victor Ponta a aterizat în Africa. Participă la internaţionala socialistă de la capătul pământului. Pe post de momeală

  Sare'n Ochi

  28/08/2012 at 11:49 am

  • Le doresc pofta buna crocodililor si mancare la pofta!

   cedric

   28/08/2012 at 11:57 am

  • vin cei de la animal planet sa protejeze fauna locala 🙂

   zigzag

   28/08/2012 at 12:23 pm

  • salut. Jumatatea mea a zis-o direct: Ponta s-a dus ca sa-i faciliteze lui Tender intrarea in AFrica de Sud. Ochii pe money!!!!

   cinic

   28/08/2012 at 3:34 pm

   • aha!
    mi se pare ca jumatatea ta este un mare tintas – punct ochit, punt lovit!

    Sare'n Ochi

    28/08/2012 at 3:40 pm

 31. f. bun SARE,

  Ponta terminase toate lucrurile in tzarä, avea bani destui in buget; BOC
  a muncit nu cälätorit, s-a gandit sä-.i termine el.

  cum pot sustzie romanii , asa un dement plagiator???

  theo- nona

  28/08/2012 at 11:54 am

  • pai nu prea terminase de tot leul…
   in schimb relatiile externe cred ca o parte s-au stricat, iar cealalta s-au pierdut.

   Sare'n Ochi

   28/08/2012 at 12:25 pm

 32. nu imi mai place HN, decand a plecat Täpälagä.

  theo- nona

  28/08/2012 at 12:11 pm

 33. säracii crpocodili se vor oträvii.

  theo- nona

  28/08/2012 at 12:12 pm

  • vor incepe sa zambeasca tamp si sa debiteze minciuni.
   si-n mod cert vor plagia mari firme de papuci.

   Sare'n Ochi

   28/08/2012 at 12:27 pm

 34. „Se recunoaşte oficial că aproximativ un milion de români nu au putut fi recenzaţi” (sociologul Vasile Gheţău)
  http://www.romanialibera.ro/actualitate/eveniment/de-ce-a-scazut-populatia-romaniei-au-plecat-din-tara-sau-nu-au-fost-numarati-275118.html

  Ronis ot Astria

  28/08/2012 at 12:22 pm

 35. niste poze cu nea cacarau de prin napoli n-au rezolvat paparazzi? poate „dogaristii” de profesie au nevoie sa vada cu ochii lor unde sta liderul lor in timp ce ei respecta ordinul si „fac presiune publica” :))

  zigzag

  28/08/2012 at 12:28 pm

 36. si de verificat ce fel de clinici sunt prin zona napoli : pentru alcoolici, pentru schizo. ca poate de asta a plecat cacarau. avea vreo urgenta medicala.

  zigzag

  28/08/2012 at 12:30 pm

  • A plecat la Napoli să se odihnească fiindcă acolo gunoaiele sunt lăsate în pace…

   dada

   28/08/2012 at 12:41 pm

   • pe strada,corect. nu le ridica nimerni.
    la noi mai avem speranta in DNA.

    Sare'n Ochi

    28/08/2012 at 2:05 pm

 37. Ma uit in piata universitatii… nu mai munceste nimeni acolo?
  http://www.jurnalul.ro/webcam/piata-universitatii-teatrul-national-345.html

  Moldoveanu

  28/08/2012 at 12:37 pm

  • nu mai face nimeni curatenie acolo?

   Ronis ot Astria

   28/08/2012 at 1:01 pm

 38. Salut
  Ce vrea sa spuna MN in declaratia lui ?
  După ce ne-a anunțat că se gândește să se retragă din politică, Elena Udrea revine. Și nu oricum, ci cu o declarație excesivă: >Traian Băsescu este singurul actor politic credibil pentru americani și pentru europeni<.
  De e este excesiva declaratia ? Ca nu este inclus si Mihai Neamtu ca actor credibil pentru americani si europeni ? Daca era inclus , la fel se manifesta ?
  …..
  In rest e culpabilizarea PDL facuta de unul de pe margine numai buna pentru cind va negocia cu Blaga coledziile 🙂

  lastnightmusic

  28/08/2012 at 12:45 pm

  • Blondina bate campul si a uitat ca ea este una din actritele principale ale acestei demiteri. Nici macar nu este corect ceea ce a spus! Nu, TB nu este singurul actor valabil pentru americani si europeni si asta nu o stiu din auzite!

   Theophyle

   28/08/2012 at 1:17 pm

   • OK, dar sa nu spui ca e si Mihai Neamtu, pentru ca el nu s-ar fi strofocat pentru altii sa dea nu numai interviul dar sa faca un Newsletter dedicat astazi.

    lastnightmusic

    28/08/2012 at 2:15 pm

 39. A iesit si blondina cu un rever la Horia. Regretabil. Pentru ca stiu ca se va cobora in noroi.
  Alegeri gresite, frustrari sexuale si supraestimarea propriilor forte va pulveriza „mareata” dreapta.

  turnofftheglory

  28/08/2012 at 12:48 pm

  • nu va puveriza nimic o va insanatosi. Fiecare trebuie sa mearga pe cont propriu si sa vedem cat valoreaza. Nu poti sa fi oita in blana de falca si sa o bagi pe MM la inaintare! Sa mearga singuri si sa vedem cat capata!

   Theophyle

   28/08/2012 at 1:19 pm

   • „oita in blana de falca” 😀

    Insa nu cumva era invers? Adica „falca” in epiderma respectivului mamifer?

    EuCuMine

    28/08/2012 at 1:37 pm

  • O sa avem o platforma de dreapta cu astia, cand o sa-mi creasca mie par in palma!

   Theophyle

   28/08/2012 at 1:15 pm

 40. Ghise a luat-o pe urma lui Antonescu c unebunia: l-au aratat la b1 ca protesteaza in fata la Cotroceni, mi se pare ca e insotit de inca unul. L-am auzit ca se plimba pe langa Cotroceni in semn de protest. N-am vazut stirea de la inceput. A zis ce el e in vacanta parlamentara s iare dreptul.
  Astia nu mai stiu ce sa faca sa aprinda protestele care se pare ca au murit.

  cedric

  28/08/2012 at 1:31 pm

  • Ce face schizofrenia din om, dom’ne……….

   EuCuMine

   28/08/2012 at 1:41 pm

  • daca nu are autorizatie de protest sa-l amendeze politia. rapid.

   zigzag

   28/08/2012 at 1:49 pm

  • sa se urce pe stalp sa ise vada curul cel rosu de maimutoi.

   Sare'n Ochi

   28/08/2012 at 2:09 pm

 41. In Oltenia, despre unul ticnit, se zice : „i-a luat Dumnezeu din papornitza”.
  Cred ca lui Ghise i-a luat papornitza cu totul!!

  cedric

  28/08/2012 at 1:35 pm

 42. Razvan Orasanu, in stil Ghise, la B1.
  Se pare ca a decis merge pe linia „dura”
  atac CCR, cu „turnatoarea” Aspazia.

  emil

  28/08/2012 at 2:09 pm

  • Orasanu vrea sa para impartial (l-a criticat pe Ponta pentru plagiat) pentru ca atacurile la anti-Basescu sa fie credibile. Se vede insa de la o posta ca e taliban.

   mc25

   28/08/2012 at 2:17 pm

   • Eu cred ca se vrea inapoi. Atat.
    PS Cand se rezolva problema cetatenilor cu drept de vot?
    Oare chiar nu se mai aud voci pentru votul de la distanta (corespondenta si/sau electronic)?
    Desigur, cateva zile de liniste sunt bune; apoi?
    Exista ceva organisme (oficiale sau nu) de verificare a coerentei legilor?

    emil

    28/08/2012 at 2:26 pm

 43. Buna ziua
  Cine a votat la referendum?
  http://vasiledancu.blogspot.ro/2012/08/cei-7-4-milioane.html

  Ion

  28/08/2012 at 2:10 pm

  • Nu cred ca sunt chiar 7 milioane. Parca era vorba de cam 10% frauda…

   Diana

   28/08/2012 at 2:17 pm

   • Peste 1 milion de voturi din alea 7,4 sunt cioarda ‘curata’.

    EuCuMine

    28/08/2012 at 2:25 pm

 44. Buna ziua tuturor 🙂

  Diana

  28/08/2012 at 2:16 pm

 45. Acest Mos Teaca de Abraham, e dement , dar se supraapreciaza si da pe afara surplusul de „stiinta”, cu o limba de lemn si o obraznicie de nedescris, Orasanu il concureaza , mai elevat!
  Dar sunt doua canalii ambii.

  cedric

  28/08/2012 at 2:35 pm

  • „Societatea civila” 🙂

   emil

   28/08/2012 at 2:37 pm

 46. Salutare !
  Un Dorel (Onaca), fost scafandru, fost consilier al Elenei Udrea, a fost numit seful Cancelariei prezidentiale.
  Chiar nu se mai gasesc altii ? 😦

  http://www.adevarul.ro/actualitate/politica/Dorel-Onaca-Basescu-Cancelariei-Presedintelui_0_763723788.html#

  Tzepelica

  28/08/2012 at 2:53 pm

  • Eu cred ca ii rasplateste devotamentul din perioada cand era hulit de cam multi.
   Dar se vorbeste si de Cristian Diaconescu. Poate pe Onaca il face un fel de administrator pt ca se pare ca e bun organizator („gospodar”)

   cedric

   28/08/2012 at 2:57 pm

   • Chestia cu rasplata pt. anumite servicii (devotament etc.) s-a dovedit falimentara.
    Vezi cazul Prigoana.

    Tzepelica

    28/08/2012 at 3:00 pm

 47. A murit sotia lui Gheorghe Flutur. Dumnezeu s-o ierte. Nu dau link, o parte din comentariile la aricol dovedeste cat sunt unii de netrebnici, nici in momentele astea nu se pot abtine de la abjectii.

  cedric

  28/08/2012 at 3:07 pm

 48. Trebuie sa reproduc aici (sunt convins ca Dan Tapalaga nu se supara) parte un comentariu la stirea Hotnews despre plimbarile zilnice de la ora 11:00 ale lui Ghise in jurul Cotroceniului:

  „care vrea sa ologeasca un senator veritabil, in carne si oase stie unde si cand il gaseste”

  :))))))

  Freedom

  28/08/2012 at 3:15 pm

  • scuze, „parte a unui”

   Freedom

   28/08/2012 at 3:16 pm

 49. Hmmm… Patriciu este achitat… Efectul Pivniceru?

  observator

  28/08/2012 at 3:20 pm

 50. Patriciu achitat!

  cedric

  28/08/2012 at 3:21 pm

 51. Patriciu: achitat. B1

  emil

  28/08/2012 at 3:21 pm

 52. Agaton zicea azi la b1 ca Patriciu va fi achitat pt ca are niste avocati americani -traznet!

  cedric

  28/08/2012 at 3:22 pm

 53. Se ridica sechestrul; de urmarit traiectoria 🙂

  emil

  28/08/2012 at 3:22 pm

 54. Tribunalul Bucuresti inca colcaie de Sandei. problema lui Puturiciu si a celorlati ramane la ICCJ. acolo vor fi surprize. oricum, am inteles ca Puturiciu va da ochii o instanta superioara ICCJ.

  Sare'n Ochi

  28/08/2012 at 3:47 pm

 55. Salut pe toata lumea 🙂
  Postare noua! 🙂

  Theophyle

  28/08/2012 at 3:55 pm

 56. […] un comentator, @Cinic, lansează o ipoteză de urmărit cu privire la deplasarea lui Ponta către un congres care va […]


Comentariile sunt închise.