Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

Revista Presei – 27 August / Ghişe face credit pentru creier

Bună dimineata intr-o zi de luni. Meteorologii au emis o avertizare cod galben de furtuni valabilă în toată ţara, de duminică seara şi până până marţi dimineaţă, începând din nord-vest, atenţionând că vremea se va răci accentuat, vor fi ploi torenţiale, iar vântul va bate cu viteze ce vor atinge la rafală 50-70 de kilometri pe oră. Potrivit avertizării transmise de Administraţia Naţională de Meteorologie, de duminică, ora 21.00 şi până marţi, ora 9.00, instabilitatea atmosferică se va accentua şi va cuprinde treptat toate regiunile, începând din nord-vestul ţării. Luni, valorile termice vor marca o scădere accentuată faţă de zilele precedente, astfel încât temperaturile maxime vor fi uşor mai scăzute decât mediile multianuale ale lunii august, vremea devenind răcoroasă, au precizat meteorologii.

Curs valutar BNR   valabil azi: 1 EURO = 4. 4819  RON; 1 USD = 3. 5739     RON; 1 EURO = 1. 2541 USD; Francul elvetian 3. 7323     RON. Gramul de aur 191.5270 RON.

Guvernul Ponta acceptă scăderea veniturilor la buget cu 2 miliarde de euro. Guvernul Victor Ponta a aprobat la sfârşitul săptă­mânii trecute prin ordonanţă de urgenţă rectificarea bugetului consolidat al statului prin care acceptă reducerea ponderii veniturilor bugetare în PIB de la 33,7% cât era estimat până la 32,2%, adică 1,5 puncte procentuale din PIB în minus. Astfel, proiectul de buget prevede că se majorează veniturile bugetare estimate pentru 2012 cu 600 milioane de lei, până la 195,9 miliarde de lei şi un nou PIB pe baza căruia este construit bugetul de 607,3 miliarde de lei (136,4 mld. euro), faţă de cel anterior de 579,6 miliarde de lei. Dacă ar fi menţinut ponderea veniturilor bugetare în PIB la 33,7% aşa cum îşi asumase guvernul Boc când a construit bugetul pe 2012, ar fi însemnat ca veniturile la bugetul consolidat să se ridice în 2012 la 204,7 miliarde de lei. Aceasta înseamnă că Ministerul de Finanţe condus de Florin Georgescu îşi asumă o scădere de 8,8 miliarde de lei a veniturilor bugetare, adică circa 2 miliarde de euro. Guvernul se întoarce astfel la o pondere a veniturilor bugetare de doar 32,5% din PIB, mai redusă decât în 2008 şi 2010 şi nu departe de ponderea veniturilor în PIB din 2009, an de gravă recesiune. În acest context, ponderea de sub 33% a veniturilor în PIB arată neputinţa guvernului de a colecta taxe şi contribuţii sociale în pofida majorării TVA la 24%, una din cele mai ridicate taxe pe valoare adăugată din Uniunea Europeană. Niciodată în ultimii nouă ani nu a fost atinsă o pondere a veniturilor bugetare de peste 33% din PIB, deşi guvernele şi-au propus acest nivel şi majorarea TVA ar fi trebuit să conducă la acest rezultat. Însă ponderea de 32,2% din PIB pentru 2012 este mai redusă şi decât în anii 2006-2007, când TVA era de doar 19%. Integral in ZF.

Ultima speranţă a puciştilor: prostia lui Ghişe. Senatorul PNL Ioan Ghişe încearcă să întoarcă, printr-un proiect aiuritor, verdictul Curţii Constituţionale privind referendumul. Procedurile pentru reinstalarea lui Traian Băsescu în fotoliul prezidenţial au intrat pe ultima sută de metri. Aleşii se reunesc astăzi, în plenul reunit al Parlamentului, pentru a lua act de decizia Curţii Constituţionale (CCR) privind invalidarea referendumului din 29 iulie. Chiar dacă procedura pare simplă, deputaţii şi senatorii fiind nevoiţi doar să se prezinte la şedinţa plenului, pentru ca apoi decizia să fie trimisă spre publicare la Monitorul Oficial, drumul lui Traian Băsescu spre Cotroceni s-ar putea împotmoli. Elementul-cheie al şedinţei de astăzi este întrunirea cvorumului. Conform regulamentului, pentru a se ajunge la momentul citirii deciziei CCR, în sala de plen trebuie să fie prezenţi jumătate plus unu din senatori şi deputaţi, iar acest procent nu se poate înregistra fără prezenţa parlamentarilor USL. Înainte de a se citi motivarea CCR, social-liberalii pot cere verificarea prezenţei. Dacă numărul de semnături arată că sunt suficienţi parlamentari în sală, motivarea poate fi citită. În caz contrar, preşedintele şedinţei  amână momentul citirii şi totodată împiedică publicarea motivării în Monitorul Oficial. Prin boicotarea şedinţei plenului, parlamentarii USL pot amâna întoarcea lui Traian Băsescu la Cotroceni. „În situaţia în care nu se va ajunge la o prezenţă suficientă, decizia CCR mai poate fi citită numai cu o singură condiţie: nimeni să nu invoce cvorumul. „Dacă cineva cere ca prezenţa să fie verificată şi se constată că nu este cvorum, atunci şedinţa se opreşte. Însă, dacă nu există cvorum, dar nimeni nu-l invocă, se poate merge mai departe, iar hotărârea poate fi citită”, a explicat preşedintele Comisiei juridice a Senatului, Toni Greblă. Integral in Adevarul.

”De unde dracu’ atâtea voturi pe capul nostru? Dacă localitatea Lepșa nu a reușit să intre, până acum, în istorie ca fiind o destinație turistică de succes, iată că are toate șansele să rămână în eternitate ca fiind localitatea unde s-a votat la referendumul de demitere a președintelui Băsescu, în procente, cel mai mult din întreaga țară. A depășit de departe stațiuni precum Costinești, Mamaia sau Sinaia care au reușit „abia” un procent în jurul lui 150 la sută. Două sunt lucrurile care te şochează pe drum şi la intrarea în Lepşa, localitate aparţinând de comuna Tulnici, intrată de curând în analele istoriei prin cel mai înalt procent de vot înregistrat „ever” în România, respectiv, 250 la sută, producţia de voturi la referendumul organizat de guvernul USL pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu. În primul rând, drumul de acces spre „Perla turismului vrâncean”. Zeci de kilometri numai buni pentru un raliu al morţii, de anduranţă. Trebuie să ai maşină ţeapănă, nervii buni, familie răbdătoare şi asigurare „full” ca să ajungi sus, în „paradisul turistic” nerecunoscut, încă, oficial în niciun ghid de profil. În al doilea rând, este pustietatea care te „izbeşte” dintr-o parte în cealaltă a localităţii. Nu tu un trecător, un animal, nu tu un turist. Doar numeroase vile transformate în pensiuni. Goale spre pustii, acum, la mijloc de săptămână. În mod ciudat, locuitorii sunt gata să vorbească despre ce s-a întâmplat, mai ales că, în mare parte, au aflat şi ei doar de la televizor, fiindcă puţini au fost ziariştii care şi-au rupt maşinile şi pixurile pentru a ajunge aici. Integral in EVZ.

Aproape 10 milioane de români „merg în fiecare an cu naşul”. „Mersul cu naşul” înseamnă pierderi anuale între 30 şi 40 de milioane de lei pentru CFR Călători, în condiţiile în care peste 15% dintre clienţi aleg să călătorească fără bilet, a declarat Ştefan Roşeanu, director general CFR Călători, într-un interviu acordat gândul. Anul trecut, CFR Călători a avut peste 53,4 milioane de clienţi, ceea ce înseamnă că peste 1,3 milioane de călători nu şi-au cumpărat o legitimaţie, preferând să cadă la înţelegere cu conductorul sau şeful de tren. „Noi estimăm că undeva între 15 şi 20% din numărul actual de călători aleg să meargă cu naşul, ceea ce înseamnă undeva între şapte şi zece milioane de călători care nu plătesc bilet. Sunt venituri, dacă faceţi o socoteală, probabil între 30-40 de milioane de lei pe care CFR Călători le pierde anual”, ne-a precizat Roşeanu. Pentru a pune capăt acestui fenomen, reprezentanţii CFR Călători susţin că vor intensifica acţiunile de control în trenuri, dar şi că vor acorda o atenţie sporită modului în care îşi fac treaba însoţitorii de tren. În primele cinci luni ale anului, echipele de control ale transportatorului de stat au depistat peste 220.000 de persoane care călătoreau fără legitimaţie şi cărora li s-au eliberat bilete în valoare de peste 2,9 milioane de lei, reiese din datele comunicate de companie pentru gândul. În ceea ce priveşte numărul conductorilor concediaţi pentru că nu şi-ar fi îndeplinit obligaţiile de serviciu, directorul CFR Călători susţine că „sunt dosare în care solicităm aplicarea maximă a sancţiunii inclusiv desfacerea contractului de muncă”. Cu toate acestea, niciun angajat nu a fost dat afară până acum pentru că ar fi acceptat bani de la călătorii care nu şi-au cumpărat bilet. Integral in Gandul.

Şeful IMAS: Ponta a făcut două gafe care i-au întors pe liderii UE împotriva lui. Sociologul Alin Teodorescu, 61 de ani, fost ministru şi şef al cancelariei premierului Adrian Năstase, care a lucrat în perioada de preaderare cu reprezentanţii Uniunii Europene şi cunoaşte mecanismele de la Bruxelles, crede că premierul Victor Ponta nu are prea mari şanse să-şi reabiliteze imaginea în faţa cancelariilor occidentale.Greşeala ma­joră pe care a făcut-o când a participat fără mandat la Consiliul European din iunie ar putea duce la invalidarea tuturor hotărârilor luate atunci de liderii UE, iar gestul său nu va fi uitat de liderii occidentali, spune Alin Teodorescu, şeful Institutului de Marketing şi Sondaje, IMAS, argumentând, pe de altă parte, că toate criticile formulate de capitalele vestice nu au afectat prea mult simpatiile românilor faţă de USL. „Victor Ponta este văzut la Bruxelles ca o persoană care are o problemă de integritate. Din această cauză, punctul 6 din lista lui Barroso este să facă din integritate o prioritate politică”, mai precizează Teodorescu, explicând că acest  lucru se referă la faptul că premierul român „se angajează să respecte regulile UE”. În acelaşi timp, sociologul susţine că Traian Băsescu nu mai poate recupera simpatia publică, fiindcă „s-a sinucis politic pe 6 mai 2010, când a ieşit la televizor şi le-a spus românilor că le taie salariile şi pensile”. Integral in Romania Libera.

ICR il acuza pe Victor Ponta: Premierul dezinformeaza cu privire la bugetul institutului. Activitatea este blocata. Institutul Cultural Roman (ICR) precizeaza,  intr-un comunicat transmis duminica si citat de Mediafax, ca activitatea sa a fost blocata de reducerea bugetului cu peste 30%, in timp ce premierul Victor Ponta dezinformeaza cu privire la la dimensiunea bugetului ICR. In urma rectificarii bugetare operate joi de Guvernul Romaniei, bugetul Institutului Cultural Roman a fost redus cu 14.560.000 lei, de la 43 000 000 lei, ajungand astfel la 28.440.000 de lei. Scaderea are loc in conditiile in care ICR are angajamente legale in valoare de 29.000.000 de lei, se precizeaza in comunicat. „O reducere de aceasta dimensiune a bugetului ICR blocheaza activitatea institutului, compromite parteneriatele aflate deja in derulare si afecteaza credibilitatea institutiei, construita cu un efort deosebit incepand cu 2005. Consecintele unei asemenea reduceri au fost expuse de conducerea ICR in cadrul unei intalniri cu ministrul Finantelor Publice, domnul Florin Georgescu, desfasurate la inceputul acestei luni. In pofida asigurarilor primite, reducerea de peste 30% a fost operata in sedinta Guvernului din data de 23 august 2012”, spun reprezentantii ICR. Integral la HotNews

Depopularea României, judeţ cu judeţ. Populaţia a scăzut în toate judeţele, cu excepţia Ilfovului. Tulcea deţine recordul, având cu 21,5% mai puţini locuitori decât în 2002. Este vorba însă de datele preliminare, care nu includ cam 2,8% din gospodăriile ţării, ceea ce înseamnă, conform estimărilor Institutului Naţional de Statistică (INS), aproximativ un milion de persoane. Este vorba despre persoane pe care operatorii de la recensământ nu le-au putut contacta pentru că nu au dorit să fie recenzate sau pentru că toată familia era plecată în acel moment. Aşadar, potrivit rezultatelor preliminare, România are o populaţie stabilă de 19.043.767 de persoane, cărora li se adaugă cele 910.425 de români plecaţi la muncă în străinătate. Toate judeţele au înregistrat, de la recensământul din 2002 şi până la cel de acum, scăderi –  Timiş are cea mai mică diminuare (cu 4 procente), iar Tulcea deţine recordul negativ, având cu 21,5% mai puţini locuitori, faţă de acum 10 ani. Dacă în 2002 aveam, în afara Bucureştiul, două judeţe cu o populaţie de peste 800.000 de locuitori (Prahova şi Iaşi), acum nu există niciunul cu atâţia locuitori. Prahova şi Iaşi se află în continuare pe locurile 2 şi 3, după Capitală, dar cu cu 735.883, respectiv 723.553 persoane. În 2002 existau patru judeţe cu populaţie peste 700.000 de locuitori, acum doar acestea două. A urcat în top judeţul Timiş, pentru că aici s-a înregistrat o scădere mai mică a populaţiei. Populaţia feminină este majoritară, reprezentând  51,3% din populaţia stabilă preliminară a Recensământului Populaţiei şi Locuinţelor 2011.Integral in Adevarul.

Cine e vinovat pentru scumpirea alimentelor? Seceta din vara aceasta dar şi preconizata creştere cu 10% a preţului gazului pentru consumatorii industriali, din septembrie, la care se adaugă slăbirea leului şi scumpirea carburanţilor sunt tot atâtea motive pentru care piaţa agro-alimentară dă acum semne de nervozitate, înmulţindu-se declaraţiile cu privire la scumpirea diverselor categorii de alimente, de la legumele de toamnă până la carne. Suntem încă la momentul în care toată lumea face calcule – şi Ministerul Agriculturii, şi al Finanţele, şi producătorii. Fiecare încearcă să estimeze impactul unui an – 2012 – deloc benefic pentru agricultură. Unde este însă adevărul – greu de spus – în privinţa corectitudinii preţurilor pe care noi, cumpărătorii, le suportăm. Carnea de porc, de pildă, pleacă acum de la producător cu 9 lei pe kilogram, la carcasă. Dar mai mult de 70% din preţul cărnii depinde de costul furajelor, explică unul dintre marii producători de carne de porc din România, Gheorghe Caruz. Problema e că după seceta din vara asta şi mai ales după slaba recoltă la proumb şi la grâu, preţul cerealelor a crescut cu 70%. La care adaugi preconizata creştere cu 10% a preţului la gaz, din septembrie. După un prim calcul, kilogramul de carne de porc, la carcasă, ar putea să plece de la producător cu cel puţin 10 lei, în curând. Cu toate astea, interlocutorul este convins că preţul în galantar nu va creşte în viitorul apropiat. „Comercianţii nu se vor grăbi să ridice preţul, să nu-şi piardă clienţii”, apreciază Gheorghe Caruz. Integral in Romania Libera.

„Judecătorul din jacuzzi”: dosare şi mai murdare. Relația dintre Gabriel Năsui şi afaceristul Cristian Baboş compromite toată Curtea de Apel Cluj. Sunt trei dosare în care acesta a intervenit personal, pe mize de milioane de lei Gabriel Năsui (în dreapta) împarte același bazin cu învinuitul Cristian Baboș (stânga). Toate falimentele lui Baboș au fost protejate de amicul său, judecător la Curtea de Apel Cluj. Cazul judecătorului din jacuzzi, cel care şi-a îmbogăţit prietenul dintr-o singură mişcare, ia o amploare nebănuită. Un lichidator judiciar a citit dezvăluirile din EVZ şi şi-a pus mâinile în cap: a înţeles de ce procesul său bătea pasul pe loc – pentru că omul de afaceri Cristian Baboş era protejat într- un alt proces tot de către bunul său amic, Gabriel Năsui, judecător la Curtea de Apel Cluj. Cazul e cu atât mai grav, cu cât repetarea repartizării lui Năsui la judecarea dosarelor lui Baboş, cei doi fiind pozaţi în acelaşi jacuzzi într-un hotel din Elveţia, creează suspiciuni asupra întregii Curţi clujene privind protejarea anumitor învinuiţi. Gabriel Năsui e prieten vechi cu Cristian Baboş, au făcut vacanţele împreună, au fost pozaţi pe pârtia de schi sau în acelaşi jacuzzi în St. Moritz, au fost văzuţi şi la petreceri din Cluj. EVZ a dezvăluit că, în 2009, după ce au fost împreună cu familiile în Elveţia, judecătorul i-a dat lui Baboş o sentinţă favorabilă care îl îmbogăţea: despăgubiri în valoare de 746.000 de euro împotriva unor executori judecătoreşti care l-ar fi împiedicat să vândă un teren valoros. Integral in EVZ.

Ştiri Europene – 27 August 2012 / La Mulţi Ani Moldova!

Va urez o zi buna!

Written by Theophyle

27/08/2012 la 7:52 am

83 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. buna dimineata tuturor. Citesc ca in Togo, domanele fac o greva de sex, pt. a obtin e plecarea presedintelui. Oare in RO o greva similara ar putea determina iesirea definitiva din politica a lui KKRAU? interesanta ipoteza!

  cinic

  27/08/2012 at 8:14 am

  • Depinde daca greva o vor face nevestele lor. Caci daca ar face-o nevestele noastre banuiesc ca efectul grevei nu ar fi chiar cel scontat.

   lastnightmusic

   27/08/2012 at 8:34 am

   • Ar duce totusi la o radicalizare a societatii 🙂 🙂

    Moldoveanu

    27/08/2012 at 9:11 am

    • Nu pricepi ? Societatea romaneasca e bipolara . Daca fac greva nevestele celor 7.5 milioane atunci s-ar obtine rezultate cu demisia lui Krin. Daca fac greva nevestele boicotarilor ca noi … efectul ar fi zero. Oricum noi suntem abstinentii…. de la vot

     lastnightmusic

     27/08/2012 at 9:30 am

     • Asta daca nu luam in considerare bi-polaritatea in randul doamnelor… fag greva in calitate de neveste sau de amante?

      Moldoveanu

      27/08/2012 at 9:36 am

 2. Ziua buna la lumea buna! To be or not to be inapoi la Cotroceni. Citesc afirmatiile lui Ghise si ma intreb de ce astfel de oameni nu primesc ajutor psihiatric.

  blog de caine rau

  27/08/2012 at 8:23 am

  • buna ziua D. ! daca incepem cu ajutor psi de la buget pt. parlamentari ne trebuie TRIPLAREA bugetului. Modelul chinezesc prevede facturarea familiei pt. glontele tras in …. N-ar fi mai ieftin?

   cinic

   27/08/2012 at 3:03 pm

 3. Neata
  Alin Teodorescu selectat de Politeia la revista presei. 🙂
  Da, domnilor Victor Ponta a facut doua gafe , asta e pentru titlu, -cea mai mare fiind ca s-a dus la Bruxelles fara sa ii dea dictatorul hirtia necesara. De aia e suparat vestul, plus o chestie mica cu integritatea…. dar este un baiat bun si valabil . In rest Basescu e pe dric, USL are 60%, va cistiga tot, poporul e cu USL si toate bune si frumoase pt nastasieni.
  …………..
  Sunt citeva jocuri in care daca esti al doilea la mutare ai mai multe sanse sa cistigi dupa cum sunt multe, precum sahul in care e invers.
  Ca sa pastreze initiativa mediatica pt simbata, duminica seara , apare Ghise si spune citeva gogonate.
  M-am uitat cu stupoare (siderat, halucinat, 🙂 ) cum a reusit Cristoiu si ai lui 2 ore sa analizeze prostia lui Ghise. Nu numai ei, Arunca un destept o piatra in apa si 7 prosti se chinuie sa o analizeze.

  lastnightmusic

  27/08/2012 at 8:30 am

  • Buna 🙂
   A capatat vizibilitatea dorita ptr. o propunere demna de un bolnav psihic aflat sub influentza medicatiei specifice.
   Cristoiu are momente cand juri ca are creierul spalat si regreta ca nu mai are calitatea de Oracol pe problema suspendarii.

   mar

   27/08/2012 at 8:50 am

   • buna mar 🙂 Ghise nu e nebun, cum nici Vadim nu e nebun (Nebunii saracii sunt cei ce isi bat cuie in cap, care isi fac rau singuri , astia nu) Ghise e fost securist, foloseste tehnici de manipulare securista, si intrucit e vulnerabil e pus pe post de momeala la crocodili, Uneori scapa, uneori crocodilii il shifoneaza, dar Ghise merge mai departe respectind indicatiile de la partid

    lastnightmusic

    27/08/2012 at 8:57 am

    • Poate fi psihopat,cu acte in regula,fara sa i se depisteze inclinatii de violenta fizica,de nici un fel. De violenta sa verbala cu accente clare de intigare la nesupunere in fata legii s-ar putea ocupa anchetatorii .Nu pe cei vechi pe care-i cunoaste bine si inca se mai bazeaza ,cand face declaratii politice.De asta imunitatea trebuie regandita.

     dora

     27/08/2012 at 12:50 pm

 4. Buna dimineata!

  Moldoveanu

  27/08/2012 at 9:13 am

 5. Demisie din parlament pentru a permite anchetarea fara imunitate in dosarul Flota. Supravietuire.
  Demolarea Guvernului Ciorbea. Supravietuire.
  Cursa de ultima clipa pentru primaria Capitalei. Victorie.
  Cursa de ultima secunda pentru presedintie. Victorie dramatica.
  Suspendare. Supravietuire.
  Alegeri prezidentiale. Victorie teoretic imposibila.
  Suspendare. Supravietuire, teoretic imposibila.
  ************
  ************
  ************
  Si dupa acest eventual exercitiu de luciditate, Traian Basescu are nevoie de un
  exercitiu de smerenie, de umilinta in fata electoratului pe care el l-a pus in situatia de a-l abandona. Imdiat dupa revenirea in functie, Traian Basescu ar trebui sa iasa in fata poporului, la ora de maxima audienta si sa-si admita erorile pentru care a fost ata de aspru sanctionat de electorat.

  textul ii apartine Ioanei Ene de pe ziare.com

  ei, cu chestia asta cu smerenia, umilinta, bla-bla-bla, eu nu sint de acord!
  🙂
  neata, all

  skorpion

  27/08/2012 at 9:16 am

  • Salut skorpi 🙂
   Dreptul tau legitim! Ioana Ene a scris in mare ceea ce cred si eu si fooooarte multi dintre sustinatori lui Basescu. Nu-mi place termenul de „umilinta” in orice caz ar face bine sa-si recunoasca lacunele si sa procedeze diferit!

   Theophyle

   27/08/2012 at 9:25 am

   • TB a recunoscut de multe ori, ca anuntul din 6 mai 2010 a atras ura oamenilor impotriva lui.
    Adevarul este ca majoritatea se gindeste doar la ea insasi, la banii care i s-au retinut,
    precizez ca reducerea de salarii s-a facut la bugetari. Cunosc bugetari care freaca menta de ani de zile cu salarii de 90.000 lei/an, dupa reducere…..x lei/an, injura la TB ceva de speriat.

    In schimb nu am vazut presa responsabila plingindu-i pe angajatii de la firmele private, unde austeritatea a inceput din 2009, nu am vazut greve ale angajatilor din sfera privata (nici ca se putea…)

    Ioana Ene sa inteleaga ca de fapt TB ne-a salvat de la grecizarea Romaniei, dar niciodata nu este prea tirziu sa ajungem in aceasta prapastie, mai ales gratie uslinosilor….

    si oricite tone de umilinta, smerenie, bla-bla-bla, si-ar varsa TB in cap,
    atita timp cit va exista latrina_TV al securistului voiculescu & slugilor lui, nimic pozitiv in acest sens nu se va intimpla…

    eu fac apel la putina demnitate si decenta din partea celor care cer smerenie si umilinta din partea presedintelui TB
    🙂

    skorpion

    27/08/2012 at 9:40 am

    • Foarte bine skorpi
     Uite ce zic eu :
     1 Electoratul care l-a sanctionat aspru adica DA-da-istii , au o lista lunga de erori ale presedintelui Basescu
     2 O parte din erori sunt juste , o parte din erori sunt injuste.
     3 Daca TB isi cere iertare pentru erorile juste, dada-istii vor fi nemultumiti , pt ca ei la A3 au invatat mai multe.
     Intrebare:
     Ar fi bine ca TraianBasescu sa isi ceara iertare si pentru erorile pe care NU le-a facut, in scopul de a asigura concordia nationala, iar toti protestacii din piete sa plece acasa fericiti ?
     Ar trebui sa inghita si soparla asta precum Don Fabrizio Corbera printul de Salina din Ghepardul al lui Lampedusa.

     lastnightmusic

     27/08/2012 at 9:43 am

     • Iti las tie, tds, sa raspunzi la intrebare!
      🙂

      skorpion

      27/08/2012 at 9:46 am

    • skorpy,asa cred si eu!
     Sa punem in balanta faptele pozitive ,printre care directia corecta imprimata Romaniei in acesti ani,viziunea sa privind reformarea tarii….si micile inadvertente ce nu conteaza in ansablul politicii.

     dora

     27/08/2012 at 1:17 pm

   • Servus Theophyle!
    Eu stiu ca nu o data si-a recunoscut greselile,a dat explicatii ,dar nu s-a umilit,nici nu trebuie s-o faca nici acum.
    Tinand cont de nr.mare de romani care au votat pentru demitere se vede clar neconcordanta ,intre motivele de austeritate invocate si motive de natura politica atat de virulent sustinute de ” latrinele”lui Felix. Cati pensionari avem in realitate si cati au votat?
    Nu,TB nu are de ce sa-si puna cenusa-n cap,nu are pentru ce sa se „smereasca” ,sunt altii care ar trebui s-o faca.

    dora

    27/08/2012 at 1:11 pm

  • ‘Neata,
   T.Basescu nu are de sa-si ceara scuze pt ce a facut. Poate doar pt cum a facut-o…
   A fost fara transparenta si communicare dar necesar. Si la ce transparenta sa ai pretentii la canibalismul politic si excesele la care sintem martori lunile astea. Lucrurile s-au facut dintr-o necesitate economica (si sigur si dintr-un realitate politica tot atit de sumbra). Si asa e doar 10% din ce ar fi nevoie…

   Daca T.Basescu isi cere scuze atunci nu mai poate face nimeni nimic in tara asta.

   Tio

   27/08/2012 at 9:52 am

 6. Buna Dimineata inca o data 🙂

  Ştiri Europene – 27 August 2012 / La Mulţi Ani Moldova!

  http://politeiaeuropa.wordpress.com/2012/08/27/stiri-europene-27-august-2012-la-multi-ani-moldova/

  Theophyle

  27/08/2012 at 9:22 am

 7. De la dottore la dottore… (Alban catre Ponta) – Today’s lyrics…

  Hello Africa! Tell me how you’re doin’
  Hello Motherland! Tell me how you’re doin’
  Hello Africa! Tell me how you’re doin’
  Hello Motherland! Tell me how you’re doin’
  Hello Africa! Tell me how you’re doin’
  Hello Motherland! Tell me how you’re doin’
  […]

  😀

  Moldoveanu

  27/08/2012 at 9:24 am

 8. o zi buna tuturor.
  Victor Ponta a facut mai mult decat doua gafe. prima este ca s-a dus la Bruxelles fara incalcand atat protocolul UE, cat si o hotarare a CCR – incalcare inca nesanctionata de lege. de aceea si isi permit bolnavii psihici din USL sa comenteze si sa conteste pe marginea hotararilor definitive si general obligatorii ale CCR. apoi vine problema cu plagiatul, cu minciunile spuse pe banda rulanta (dublul limbaj), cu apropierea de Rusia si China samd…. Dar, daca este sa ne uitam in rahatul mancat de catre sorosistul Teodorescu Alin (o curva ordinara care a supt banuti de la Conventia Democratica cu tot cu sange, apoi a trecut in barca lui Nastase), Prim Plagiatorul Mitoman al Romaniei este un baiat bun. Basescu, normal, este terminat, USL a pierdut nesemnificativ 10%, ajungand la 54% (deci tot se justifica sa ramana impreuna si unit grupul infractional organizat, caci vor castiga alegerile generale). poporul antenelor este numeros si bine scurtcircuitat pe creier, este alaturi de USL, toate ciripelele canta, mananca si danseaza. Totu-i vis si armonie: economia duduie…

  Sare'n Ochi

  27/08/2012 at 9:25 am

 9. Buna dimineata,
  un titlu foarte inspirat si un articol extrem de acid, binemeritat de cele doua paiate:
  http://www.adevarul.ro/malin_bot/Pontalone_si_Arlecrino_7_762593739.html

  „Pontalone şi Arlecrino sunt doi comedianţi ai micului ecran care au dat sens proverbului: cu cât se urcă mai sus în copac maimuţa, cu atât i se vede mai bine fundul roşu.”

  cedric

  27/08/2012 at 9:38 am

  • 🙂

   „Mulţi au zâmbit sarcastic după celebrul „Dottore” al lui Traian Băsescu, gândind că este imposibil ca fostul căpitan de vapor să facă referiri la „Commedia dell’arte”.”

   Moldoveanu

   27/08/2012 at 9:44 am

   • De ce imposibil? Ori nu exista consilieri pe la Cotroceni?

    Ronis ot Astria

    27/08/2012 at 10:00 am

 10. Buna dimineata.
  Dupa parerea mea Ponta a mers nu numai din gafa in gafa, ci si din infractiune in infractiune.
  Ghise vrea sa depuna plangere penala impotriva judecatorilor CCR pentru „“uzurpare de calităţi oficiale, subminarea suveranităţii poporului, abuz în serviciu şi neglijenţă în serviciu“.
  Citite corect acestea sunt infractiuni de care se face vinovat Ponta, cu varf si indesat.

  Giorgia

  27/08/2012 at 9:46 am

  • absolut corect, Giorgia,
   – decapitarea presedintilor camerelor parlamentului,
   – decapitarea avocatului poporului,
   – suspendarea printr-un puci parlamentar al presedintelui tarii pe motive inexistente cf. constitutiei,
   – decapitari la ICR, IICMER, autoritati ale statului,
   – grajdanisme cu tonele.
   – fraude cu 1,8 milioane voturi la referendum,
   – etc, etc.etc…

   si tot TB sa vina umil, cu smerenie in fata oamenilor….

   pai, se compara ce au facut uslinosii cu statul roman????????

   au distrus prestigiul cistigat de Romania in Vest prin persoana lui TB – obtinut in ultimii 8 ani prin munca serioasa si tenace – in nici o suta de zile de grajdanism uslinos!!!

   skorpion

   27/08/2012 at 9:52 am

 11. Buna dimineata tuturor 🙂

  Nu stiu cum se face, dar Ponta cred ca se duce in Africa de sud doar sa amenajeze sala.
  Congresul incepe dupa intoarcerea sa: intre 30 august si 3 sept 2012.
  Or fi mintind aia de acolo ? Ponta aanuntat ca participa intre 27 si 30 august.
  http://www.socialistinternational.org/congresses.cfm

  ela

  27/08/2012 at 9:48 am

  • Ghici cine minte? 🙂

   Din cate am citit Ponta este nas sambata, va sa zica, ce congres?
   Astept sa vad ce magarie a pus la cale, pentru ca asta face, apoi pleaca.

   Giorgia

   27/08/2012 at 9:57 am

   • salut giorgia 🙂
    Ti-am trimis un mail,

    Theophyle

    27/08/2012 at 10:01 am

    • Scuzati-ma, verific imediat

     Giorgia

     27/08/2012 at 10:05 am

    • raspuns mail

     Giorgia

     27/08/2012 at 11:24 am

 12. un interviu interesant a lui MRU. Anunta la sfarsitul interviului intentia de a candida la presidentie si formmarea unui partid 🙂

  Tough Times for Romania

  http://blog.iccd.ro/tough-times-for-romania/

  Theophyle

  27/08/2012 at 9:58 am

  • Cum ramine cu discutia Presedinte vs PM in cazul lui MRU? N-ar fi facut T.Basescu mai multe ca PM?

   Tio

   27/08/2012 at 10:01 am

   • salut Tio,
    mai intai sa ajunga Presedinte pentru al numi premier 😆

    Theophyle

    27/08/2012 at 10:02 am

   • Salutare.

    Da, personal l-as vrea pe MRU presedinte mai degraba intr-un sistem prezidential decat in ciorba asta iorgovaniana de laturi.

    EuCuMine

    27/08/2012 at 10:04 am

    • Romania are nevoie de un Parlament adevarat in primul rind. Acolo trebuie lucrat si nu doar la virf. Nimic din ce s-a intimplat in ultimii 2-3 ani nu ar fi degenerat in halul asta daca am vi avut un Parlament normal si o reprezentare reala. Cine isi imagineaza ca un Presedinte poate compensa sa se uite astazi la televizor 😉

     Asa a e eroarea pe care i-o reprosez eu lui T.Basescu:ca a intretinut iluzia unui Presedinte atotputernic

     Tio

     27/08/2012 at 10:10 am

  • „my cabinet was subject to a betrayal (…) I would say because of gloomy personal reasons.” – MRU este mult prea elegant cu nemernicii care ne vor cere votul in foarte scurt timp.
   cat despre un nou partid, cred ca niciodata lupta cu timpul nu a fost atat de crancena – eu asta astept, un nou partid; din pacate suntem din nou in situatia de a inghiti compromisuri, de care nu se face MRU vinovat.

   Giorgia

   27/08/2012 at 10:04 am

   • Nu cred ca este timp pentru inregistrarea unui nou partid care sa participe la alegerile din 3 decembrie 2012.

    Ronis ot Astria

    27/08/2012 at 10:06 am

    • Salut Ronis,
     ar trebui sa-i dam sansa si sa intelegem ca omul nu vorbeste brasoave 😆 Eu sunt sigur ca stie ce spune!

     Theophyle

     27/08/2012 at 10:08 am

     • Eu nu am nicio problema cu asta! Cred doar ca fizic nu exista timpul necesar pt. a indeplinii toti pasii legali. Daca se poate, cu atat mai bine!

      Ronis ot Astria

      27/08/2012 at 10:14 am

     • Buna ziua!
      Deci vom avea cu cine vota. 🙂

      miki

      27/08/2012 at 11:18 am

 13. Salut, Salut; 😦

  Ronis ot Astria

  27/08/2012 at 10:00 am

 14. Buna dimineata! Poate nu am retinut bine, caz in care va rog sa ma scuzati, dar acum cateva zile citisem ca nu este nevoie de cvorum pentru citirea deciziei CCR.

  Iar despre acest Ghise, ce sa mai spun? Iar intram pe spusele lui Plesu: „Ce stie sa faca” dl Ghise? Il asezam intr-o banca sa scrie dupa dictare? Daca stie sa scrie corect „natziofrantacatziamdreso” (nu ii fac placerea de a-i da posibilitatea sa memoreze scrierea corecta), poate mai discutam. Dar ceva imi spune ca ar pica un examen de ortografie.

  Un alt gandac care refuza sa se opreasca din drumul sau monomaniac catre camara cu alimente…

  Freedom

  27/08/2012 at 10:13 am

 15. Mai baieti, toate chestiile astea ale lui Ponta, Ghise etc sunt doar perdele de fum. Ei incearca sa mascheze esecul referendumului.

  Este arta supravietuirii politice:
  Fiecare zi la rindul ei. Treci de una dupa care vine urmatoarea.
  Daca pui destule cap la cap lumea incepe sa uite. Isi muta atentia spre alte lucruri mai noi.
  Asta tot fac oamenii astia de o saptamina buna…

  lastnightmusic

  27/08/2012 at 10:20 am

 16. Buna dimineata!!
  Ponta doua gafe? Pai el s-a nascut dintr-o gafa. Mamica lui a declarat cu gurita ei ca a vrut sa-l avorteze. L-a pastrat p-asta si o fi dat la garla copii buni.

  ribelalu

  27/08/2012 at 10:21 am

 17. Domnu’ Goe pleaca in Africa la congresul proletari din toate tarile unitiva. Doar ca Ponta nu prea are aer de proletar, cu vacante in Dubai si bona filipineza de 500 de dolari pe luna. Si nici congresul nu e in data la care merge el, asa ca deduc ca se duce de fapt la un safari si a gasit pretext sa-i fie platita excursia de platitorul de taxe.
  Dupa fiecare excursia a domnului Goe, pompos intitulate discutii cu partenerii externi, facea aceleasi declaratii de pomanagist: „Am vesti bune, Romania mai primeste n-spe miliarde finantari pentru pensii si salarii”. De acolo ce pomeni ne anunta ca mai primim, un vapor de banane?
  Poate mai convoaca o sedinta extraordinara a parlamentului ca sa comunice ce a discutat el acolo, eventual ca pretext sa schimbe paiatza de la sefia senatului intr-un mini-putch USL?

  Aha

  27/08/2012 at 10:24 am

  • Aha tu crezi ca socialistii sunt proletari saraci ce lupta pentru drepturile muncitorilor? La Internationala vor veni tot felul de indivizi, stanga are spectru larg, insa nu modestia infatisarii te va frapa. Sunt curios daca zambetele cu presedintele Boliviei vor fi luate in poza.

   turnofftheglory

   27/08/2012 at 10:56 am

   • Tocami, am oaresce reticente si despre proletarii cu milioane in banci si despre cei de dreapta angajati ca si bugetari toata viata. Poate ar trebui sa inverseze rolurile?

    Aha

    27/08/2012 at 11:01 am

    • Dreapta are o inflatie de intelectuali, filozofi si teologi, insa este al naibii de subtire la capitolul eroi, generali, luptatori, capitalisti, indivizi care te motiveaza si cu reusita in viata.

     turnofftheglory

     27/08/2012 at 11:23 am

  • salut. Daca Ponta a plecat pe banii publici e deturnare de fonduri. Numai deplasarea pe banii PSD e acceptabila. La plecarea din tzara a lui Chuky, a existat un document prin care, CAREVA, a preluat atributiile??? daca nu, Ipo-Crin a calcat legea care nu prevede concediu pt. presedinte [fara desemnarea unui loctiitor cu certificat ORNISS]

   cinic

   27/08/2012 at 3:10 pm

 18. Ciorba de idei. Asa este cand intalnesti oameni care au idei:
  http://sareinochi.com/2012/08/26/ciorba-de-idei/

  Sare'n Ochi

  27/08/2012 at 10:28 am

 19. buna dimineata !

  zigzag

  27/08/2012 at 10:30 am

 20. bunä dimineatza

  presedintele ,nu trebuie sä cearä milä, sä arate ce poate mai bine, sä refacä relatziile

  internatzionale ,fäcute praf de USL:

  madam ene, care vorbeste bazaconii.

  cäcäräu si plagiatorul, dupÄ asa multe gafe,insulte,haos,insitutzii distruse,

  trebuie sä ducä amandoi sä-si facä hara-chirii (nu stiu cum se scrie)

  netremnicii pucisti, sunt 2 cretin in fatza unei trupe de neo.comunisti.

  PONTA plagiatorul, aruncä bani pe intanliri socialiste si altele, bani cu care

  repara o scoalä. nu s-a väzut in 4 luni, o pompä de apä, instalatä,un

  viaduc inceput,ceva un interes mic pt. romani.

  dar haos pe stradä. plagiatorul si paiatza, au fäcut gälägie si dat jos pe MRU

  dupä 3 luni, MRU; a fost mereu pe teren- o iarnä grea, nu a fost „popular”

  cä le-a spus romanilor, sä punä mana pe lopatä, ce fel au decäzut romanii.

  theo- nona

  27/08/2012 at 10:35 am

 21. si sleiosul infect de Racoviceanu, cautä sä dezbine si isi aratä schepticimul

  omul este un butoi de seu veninos,cu ranjet de jigodie , cautä de semene neincredere

  theo- nona

  27/08/2012 at 10:39 am

 22. plagiatorul bolsevic, dupä ce i-a sictirit pe occidentali, acum se apropie

  de comunistii africani, asa ar vrea el sä fie romania, sä conducä el,

  benzile de gherilä.Ponta impostorul e nebun ca si Crin cu paranoia cunoscutä.

  theo- nona

  27/08/2012 at 10:42 am

 23. dacä vetzi afla ,cat au dat pe cäclätorii Ponta, crin-cretin si grupul de infractori USL

  vä ingrozitzi, pe Cernea la trimes drept recunostintzä la Rio, ei s-au falfait peste tot.

  au pus unul Grecea la ambasada s-au consulat in RIO; este omul prin care se fac

  afacerie acolo, si in alte tzäri latine, ale lui Mazäre, Dragnea si altzi mafiotzi, sigur

  prin interpusi.a mai fost acolo ,are relatzii cu interlopii. deci isi asigurä iar spälatul de

  bani.

  theo- nona

  27/08/2012 at 10:52 am

 24. Buna ziua
  Alegeri pe 2 decembrie, sa speram ca vine zapada pana atunci
  http://cursdeguvernare.ro/ministrul-mircea-dusa-alegerile-parlamentare-vor-fi-pe-2-decembrie.html

  Ion

  27/08/2012 at 10:58 am

 25. Circoteca cu alba-neagra continua. Un pesedist, ca sa nu ramiie mai prejos decit leberalii, anunta ca nu stiu ce comitie din parlament propune sa se dezbata la citirea deciziei CCR ca parlamentul sa valideze referendumul, care referendum a fost deja invalidat de CCR. Ca ei nu sint acolo de decor si vor avea o „pozitie activa”. Si ca mai vor sa ceara „lamuriri” CCR asupra deciziei de invalidare.
  Ma intreb daca astia sint chiar timpiti complet? Care parte din decizia CCR „referendumul este invalid” este neclara?

  Aha

  27/08/2012 at 10:59 am

 26. aceastä bandä de inconstientzi se fac de ras incontinuare,

  asa vede occidentul ce luptä duce presedintele Bäsescu pt,

  democratzie.

  USL, o grupare anti-democraticä ce nu respectä nimic.

  au format un parlament din oameni cumpäratzi- stiutzi

  si un guvern din infractori si interlopi.nici Georgescu nu.i departe.

  theo- nona

  27/08/2012 at 11:28 am

 27. plagiatorul Ponta este si dement. nu potzi pleca la conferintze,
  cand tu esti premierul care a fäcut tzara praf, un haos.

  PONTA PLAGIATORULE, DEMISIA:

  theo- nona

  27/08/2012 at 11:30 am

 28. […] la această problemă până în 2014, când sunt programate alegerile prezidenţiale. (Tradus de @giorgia – Politeia) Acest articol a fost publicat in categoria Forumul European Alpbach, Interview de […]

 29. in cate zile se rupe usl? sau in cate zile isi pierde ponta mondialu’ majoritatea din parlament? 😀

  zigzag

  27/08/2012 at 11:58 am

 30. georgescu, s-a dovedit a fii un nimic, ca si tot guvernul plagiatorului.

  theo- nona

  27/08/2012 at 12:39 pm

 31. imi place, un muschetar iese la luptä, pt. respectul Justitziei.

  dl. Däniletz face foarte bine, vrem sä-i vedem si pe ceilaltzi muschetari.

  Coana chiritza temnicera, va incerca sä-i subordoneze, de asta a fost pusä

  dar escroaca Costiniu, ar trebuii sä plece, sunt prea adanci relatziile ei cu
  mafia.

  theo- nona

  27/08/2012 at 12:54 pm

 32. http://menaru.blogspot.ro/2012/08/ponta-la-congresul-internationalei.html
  merge cu 3 zile mai devreme si pleaca dupa prima zi

  Ronis ot Astria

  27/08/2012 at 12:59 pm

 33. salut@all,
  Intors la Cotroceni,Presedintele Traian Basescu ar trebui sa taca adanc si inteligent.Ar trebui sa-i cheme pe marii PDL si sa-i puna sa scoata banu’ pentru campania lui MRU si a celor propusi de el.Ar trebui sa-i puna sa-si miste cururile grase de pe colegiile cu sanse maxime si cu multi primari PDL si sa faca loc la oameni noi de calitate carora sa le plateasca campania cu multi bani.Cu foarte multi bani.Ar trebui sa-si retraga oamenii din jurul lui MRU si sa-l lase in pace.Ar trebui sa-i stranga din teritoriu pe cei care fiind din PD au facut blaturi cu PSD sau PNL si sa-l puna pe Blaga sa-i dea afara din partid.Si nu in ultimul rand ar trebui sa-si ceara scuze public fata de militantii care au muncit sute de zile din viata lor pentru mai nimic,au convins mii de oameni cu buna credinta,au stans mii de voturi fiecare doar ca sa traiasca rusinea de a-l vedea dand putere lui Ponta si pe Cacarau la Cotroceni.Mai bine se ducea acasa.Oricum ,ce a fost de pierdut s-a pierdut.
  Daca astea nu se intampla,Marea alianta de dreapta va lua cat DD la parlamentare.

  cristibucuresteanu

  27/08/2012 at 1:14 pm

  • Uneori simt si eu parte din furia ta @cristi, dar parca sunt mai toleranta. Daca tot au facut atatea prostii cei din pdl, ce-ar fi sa-i lasam sa plateasca, vorba ta, gras.

   Giorgia

   27/08/2012 at 1:27 pm

 34. Buna ziua la toata lumea 🙂
  Daca doriti o scurta pauza de politica, in asteptarea ploii:

  http://desydemeter.wordpress.com/2012/08/27/coreea-deoksugung-palatul-deoksu/
  😀

  desydemeter

  27/08/2012 at 2:02 pm

 35. mar

  27/08/2012 at 2:08 pm

 36. pnl boicoteaza,psd o sa faca probabil la fel cu o parte din parlamentari ca sa nu se asigure cvorum, inca o tzeapa luata de marele buldog vasil blaga care a negociase joi altceva

  radu2

  27/08/2012 at 2:25 pm

 37. Salut pe toata lumea,
  Postare noua!

  Theophyle

  27/08/2012 at 2:53 pm

 38. Nu exista nici o limita? Cu scuzele de rigoare: acesti parlamentari sunt cumva „barlamentari” si sunt high on something? Nu-si dau seama ca se joaca in inconstienta lor cu o tara si prestigiul acesteia in lume si nicidecum nu suntem la grupa mica de gradinita unde ne certam pe galetusa si lopatica? Este absolut dureros ce se intampla: niste parlamentari care-si bat joc de lege in aplauzele altor nesimtiti si inconstienti.
  Nu exista nici o masura ce poate fi luata impotriva lor? Chiar nu-si dau seama ca ne facem de balci?

  Lynlyn

  27/08/2012 at 3:27 pm

 39. Reblogged this on James Moore Post.

  jamesrwmoorea

  19/09/2012 at 11:34 am


Comentariile sunt închise.