Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

Pozitia Comunităţii Politeia : Întoarcerea Preşedintelui legitim

Redactat de @ Cetatean

Comunitatea Politeia, reunind romanii cu adevarat patrioti, din tara si din afara granitelor, pentru care Constitutia, respectarea legilor, a angajamentelor euro-atlantice si a parteneriatului strategic cu Statele Unite ale Americii sunt valori ce merita aparate pana in ultima clipa, saluta cu bucurie revenirea Presedintelui ales al Romaniei la Cotroceni si reluarea exercitiului atributiilor constitutionale.

In acelasi timp, Comunitatea ia act cu desebita satisfactie de incetarea interimatului unui senator, care, vremelnic, a detinut locul Presedintelui ales si a reusit sa arate unei tari intregi cat de necesar este un consult psihiatric inainte de ocuparea unei demnitati in statul roman (chiar si atunci cand te clasezi pe locul al II-lea intr-un colegiu uninominal).

Comunitatea Politeia multumeste tuturor celor care au citit blogul Politeia, au comentat, au contribuit cu articole sau mailuri in aceasta perioada neagra din istoria moderna a Romaniei la restabilirea suprematiei Constitutiei si a statului de drept.

Linia frontului pentru apararea statului de drept a fost subtiata pana la cativa oameni, insa, in mod miraculor, a tinut.

In fata atacurilor repetate ale unui grup infractional organizat numit USL, au rezistat (cu greu) 6 judecatori ai Curtii Constitutionale, Parchetul General, Biroul Electoral Central, precum si acei functionari anonimi ai statului roman care nu au dat satisfactie cererilor ilegale ale USL, invocand deja celebra vorba a lui Ioan Rus catre Victor Paul Dobre: “Eu nu vreau sa imi petrec batranetile in puscarie!”.

Zarurile au fost aruncate in perioada 3-6 iulie, si partenerii Romaniei din NATO si UE au vegheat ca mana de pokerist a lui Crin Antonescu si cea de plagiator a lui Ponta sa nu le modifice in aer. Fara sprijinul neconditionat al SUA si UE, regulile democratiei ar fi fost modificate pana la stadiul dictaturii parlamentare, Curtea Constitutionala ar fi ajuns carpa de sters pe jos a lui Voiculescu, Gadea si Antonescu, iar  infractorul Adrian Nastase ar fi iesit cu onoruri militare din puscarie, gratiat de Crin Antonescu, cel care dadea examene in fiecare seara la Antena 3. Departamentul de Stat al SUA s-a dovedit insa mai tare decat raspopitul Gadea.

Comunitatea Politeia reaminteste membrilor si cititorilor ca Traian Basescu a ajuns in aceasta postura de suspendat pentru ca legea fundamentala a tarii este ambigua si permite ca o majoritate parlamentara de conjunctura sa suspende un Presedinte fara ca acesta sa fie vinovat. In acelasi timp, fara tradarea unei parti din PDL si fara refuzul CCR de a opri procedura de suspendare (desi exista temeiul legal), nu s-ar fi ajuns aici.

Statul de drept este inca in faza initiala, si mai are inca nevoie de timp si efort pentru a se intari. Insa rezistanta sa a fost testata si, suprinzator, partenerii nostri au aratat ca stiu sa pretuiasca angajamentele si loialitatea Romaniei, lucru pe care politicienii de mucava precum Ponta si Antonescu nu l-au inteles.

Asaltul asupra satului de drept a fost respins, insa pericolul anexarii statului de catre USL, inca nu.

Comunitatea Politeia, Theophyle, Demeter si semnatarul,  ca si pana acum, se vor dedica cu aceeasi energie apararii si intaririi statului de drept, a suprematiei Constitutiei, a impiedicarii USL sa obtina majoritatea la alegerile legislative de anul acesta si pentru succesul politic al lui MRU.

Bine ati revenit, Domnule Presedinte ales, boicotul a fost o solutie viabila pentru apararea statului de drept, insa pentru viitor va trebui schimbata tactica!

208 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. DLE: PRESEDINTE BÄSESCU, bine atzi revenit !!!!!!!!!!!!

  theo- nona

  27/08/2012 at 8:34 pm

 2. ghise secu si täriceanu, au venit dupä locul 3. loaze ajunse
  prin smecherii parlamentari

  theo- nona

  27/08/2012 at 8:38 pm

 3. O analiza extinsa asupra principiului separatiei si echilibrului puterilr in stat, precum si a modului cum mandatele Presedintele Traian Basescu au fost si sunt sabotate in baza ambiguitatilor Constitutiei, de cei care vor sa deturneze suvernitatea poporului, va fi prezentata in ultimele episoade din serialul Constitutia poporului „suveran” si Republica Judecatorilor, care va ajunge la final in aceasta toamna 🙂

  Cetatean

  27/08/2012 at 8:39 pm

  • Subscriu! Bravo @cetatean

   Astept ziua in care analiza se va regasi in tezele de amendare a constitutiei !

   Moldoveanu

   27/08/2012 at 8:43 pm

   • tezele mele nu vor fi multe. ele sunt marea majoritate din proiectul deja trecut pe a CCR. Insa ei voi analiza cateva mecanisme de adancime care au facut mereu posibila confiscarea suveranitatii poporului.

    Cetatean

    27/08/2012 at 8:46 pm

    • pai nu trebuie sa amendam tot… doar prin parti mici dar adanci si esentiale 🙂

     Moldoveanu

     27/08/2012 at 8:49 pm

 4. Bravo cetatean! subscriu in totalitate si il astept cu nerabdare pe presedintele nostru la Cotroceni!

  cedric

  27/08/2012 at 8:39 pm

 5. Bine ati revenit dle. Presedinte. Justitia a rezistat, noi mai aveam putin si faceam infarct, dar am rezistat si noi. Va rugam sa acoperiti toate bresele, nu mai dorim decat ca democratia sa se ridice copacel si in Romania si sa faca primii pasi.

  Giorgia

  27/08/2012 at 8:40 pm

  • Multumesc mult @cetatean

   Giorgia

   27/08/2012 at 8:42 pm

 6. Hotararea CCR inca nu a aparut in M.Oficial, insa la ora 18 pe site-ul CCR a fost publicata Hotararea si Opinia separata a celor 3 judecatori, asta inseamna ca Hotarea a fost predata cu semnatura la M. Oficial.

  Dă clic pentru a accesa H0006_12.pdf

  Cetatean

  27/08/2012 at 8:42 pm

 7. Total de acord, multumiri scribilor si echipei redactionale ptr. efortul depus 🙂
  Din pacate presiunea pe statul de drept si pe Presedintele ales este si va fi imensa in urmatoarea perioada 😦

  mar

  27/08/2012 at 8:43 pm

 8. Ar trebui modificata Constitutia, inclusiv un paragraf legat de faptul ca daca parlamentul il suspenda pe presedinte (oricare ar fi acesta, nu este vorba de Traian Basescu), iar prin rezultatul referendumului, acel presedinte revine in functie, atunci parlamentul trebuie in secunda a 2. a sa fie dizolvat.
  asa este in multe tari occidentale, asa trebuie sa fie si la noi.

  contez pe noii parlamentari care vor intra la iarna in parlament
  (MRU, Papahagi si de ce nu – citiva din domniile dvs care scrieti pe acest blog)

  skorpion

  27/08/2012 at 8:46 pm

  • pe mine nu conta 🙂

   Cetatean

   27/08/2012 at 8:46 pm

   • de ce nu @cetatean? eu am mare incredere in tine.

    Giorgia

    27/08/2012 at 8:48 pm

    • me too!
     🙂
     pe buuune!

     skorpion

     27/08/2012 at 8:50 pm

 9. De acord 100% cu autorul. Dar sa nu uitam ca este doar o batalie castigata si razboiul inpotriva fortelor neo-comuniste-mafiote este la fel de lung ca razboiul mondial impotriva terorismului.
  Nu trebuie sa ne culcam pe o ureche. Stim cu totii ca Presedintele este destul de singur iar sprijinul total acordat de PDL acum are legatura mai mult cu alte interese decat cu ideea statului de drept.

  ribelalu

  27/08/2012 at 8:50 pm

 10. Giorgia, inseamna ca nu ai prins acele declaratii ale mele mai vechi in care scriamca nu voi face niciodata politica la nivel institutional, ales sau numit intr-o functie publica.

  Cetatean

  27/08/2012 at 8:51 pm

  • mare pacat, esti un om de mare valoare

   Giorgia

   27/08/2012 at 8:52 pm

   • daca o am, vreau sa mi-o pastrez. In politica o pierzi.

    Cetatean

    27/08/2012 at 8:55 pm

    • Pai tocmai a o pastra ar fi provocarea ! Why not, la o adica ? As zice ca e mare nevoie de buturugi de care sa se tot loveasca aia care-s pe modelul de „politician” lansat de Ilici et comp.
     Nu am nici un fel de asteptare de la „schimbarea din interior a ceva (or altceva), dar chiar e musai nevoie de altceva. Actualii si-au depasit de multa vreme limitele multiplelor incompetente. Astfel de creaturi, ca nu mai stiu cum sa le zic pentru a-mi arata dezgustul fata de tot ce reprezinta ele (adica marii „barbati si femei de stat” – ca de-o pilda Norica Nicolai), ar avea mare nevoie sa intre intr-o binefacatoare dar vigilenta uitare.

     arrletty

     28/08/2012 at 9:12 am

 11. Gata, a inceput cearta. Pe A3 tunurile sunt pe PSD.

  anac

  27/08/2012 at 8:54 pm

  • acuma ma uit si eu 😆 tocmai am deschis de cateva minute!

   Cetatean

   27/08/2012 at 8:54 pm

 12. Absolut de acord.

  eugeni

  27/08/2012 at 8:59 pm

  • De acord cu postul DAR si cu tunurile pe psd.:)

   eugeni

   27/08/2012 at 8:59 pm

 13. Reblogged this on Tiberiuorasanu's Blog.

  Tiberiu Orasanu

  27/08/2012 at 9:01 pm

 14. Cei 3 purcelusi de la CCR zic ca nu au fost consultati cu privire la Errata.

  Purcelusul Gaspar poate explica cu cine s-a consultat el cand a scris (se pare ca el a fost) in Adresa catre Guvern „reactualizarea listelor electorale”, in baza careia Ponta a declansat nebunia.

  Purcelusul Predescu poate explica el ce insemna principiul „unde legea nu distinge, nici noi nu trebuie sa distingem”, cu referire la legea 370/2004, care nu distinge intre romani cand vine vorba de alegerea Presedintelui.

  Iar purcelusul Toader poate explica care e diferenta dintre domiciliu si resedinta, si ce ce trebuie radiati din listele electorale cetatenii cu buletinul expirat, ca si cand expirarea unei hartii e sinonima cu pierderea unui drept garantat de Declaratia Universala a Drepturilor Omului si de Constitutia Romaniei.

  Cetatean

  27/08/2012 at 9:02 pm

  • Purcelusi ?
   Scroafe batrane, poate.

   Tzepelica

   27/08/2012 at 9:06 pm

   • salut. Predescu pleaca in 2013 si vine unul NUMIT de presedinte.

    cinic

    28/08/2012 at 7:42 am

  • Multumesc, Mr. Cetatean, pentru articol si ca ne-ati tinut cu mintea limpede in tot timpul acesta legat de Lege.

   A A

   27/08/2012 at 9:07 pm

   • cat am putut si eu, am fost plecat insa in vacanta de la jumatatea lunii pana duminica.

    Cetatean

    27/08/2012 at 9:10 pm

    • Da, insa eram deja pe track in intervalul acela; a contat indeosebi ca ne-ati sfatuit rabdarea si increderea in CCR chiar in momentele de maxim desfrau al criminalilor.

     A A

     27/08/2012 at 9:20 pm

     • A A, am avut incredere si a trebuit sa imi infrang si eu reticentele mele 🙂 a fost la mustata si Dumnezeu si SUA ne-au ajutat.

      Cetatean

      27/08/2012 at 9:33 pm

      • SUA, da. A fost Dumnezeul nostru pe pamant in zilele acestea.

       A A

       27/08/2012 at 9:39 pm

       • Sa nu ne culcam pe lauri:
        – SUA a facut e a facut, NU pt. noi, ci pt. EI ( interesele lor geostrategice )
        – acum am fost niste „victime colaterale” ale interventiei americame, dar daca nu cascam ochii si nu ne protejam singuri, data viitoare vom da de dracu’
        – Presedintele ales, este si el OM, trebuie ajutat si sustinut, caci ii va fi f. greu singur
        – societatea civila ( daca mai exista asa ceva in RO ) trebuie sa lupte, sa iasa in strada, sa urle, sa manifeste pt. doua mari deziderate: MODIFICAREA CONSTITUTIEI si LOCURI DE MUNCA ! ESENTIAL, caci altfel ne sufocam !
        – trebuie gasita o solutie viabila si eleganta ca electorii saraci si analfabeti sa nu mai voteze/ sa nu mai fie dusi la vot de catre manipulatori
        Doamne, ocroteste-i pe romani!

        ionica

        28/08/2012 at 6:22 am

 15. Imi permit sa adaug
  Traian Basescu
  nu este DICTATOR!
  Asa, doar pentru momentele de critica 🙂

  emil

  27/08/2012 at 9:06 pm

 16. Linsaj de hiene la Antena 3 la adresa lui Zegrean. Nu mai conteaza, insa eu as inchide postul ala in secunda 2.

  Cetatean

  27/08/2012 at 9:06 pm

  • Astai sunt absolut IMBECILI: am privit doar 20 de secunde cat sa il vad pe Ciutacu cu cele 1,5 dioptri ca nu vede nimic! Asta nu intelege ca se vede si cu mintea?
   Pai dupa mintea lui, cei care au 3-4, trebuie pensionati urgent!

   emil

   27/08/2012 at 9:17 pm

 17. Admiratie si respectul cel mai profund pt cei din prima line a statului de drep, cei care lucreaza in institutiile statului. Ne-au salvat si ne-au dat speranta. Ma gindesc in primul rind la judecatorii CCR.

  Tio

  27/08/2012 at 9:08 pm

  • la cei 6. Ceilalti 3 si=au cam aratat masura.

   daca e de admirat cineva, e Aspazia Cojocaru, pentru modul cum a decis sa iasa public la lupta impotriva celor din USL.

   Cetatean

   27/08/2012 at 9:10 pm

   • Da, binenteles. Vor avea viata grea de acum. Linsajul abia a incept.

    Tio

    27/08/2012 at 9:18 pm

 18. As gandi mai departe (ar fi cazul unei analize cauze-efecte).
  Presedintele ales nu trebuie sa uite ca, dupa ce i-a trecut glontul pe la ureche de doua ori, a treia oara ar putea sa-i fie fatal.
  Atat lui cat si noua.
  Astept, deci sa-si aleaga cu multa grija :
  – insotitorii/aliatii;
  – exprimarile publice;
  – actiunile, in calitate de presedinte.
  In plus, n-ar strica sa invete tehnica evitarii atacurilor sangvine, mustind de antipatii personale/ranchiune, la persoane demne de respect, care au realizat ceva in viata.
  Trebuie tras tare pe :
  – justitie („finalizarea dosarelor lovilutiei si mineriadelor”, „bomboneii mafioti la puscarie” etc.);
  – schimbarea Constitutiei;
  – reducerea nr. de parlamentari, cf. deciziei referendumului.
  Daca justitie nu e, nimic nu e.

  Tzepelica

  27/08/2012 at 9:08 pm

  • Total de acord 🙂

   mar

   27/08/2012 at 9:10 pm

  • o [mare?] parte din succesul dreptei in dec.2012 va proveni din succesele justitiei

   cinic

   28/08/2012 at 7:44 am

 19. Felicitari si multumiri Comunitatii Politeia pentru pozitia avuta pe intreaga durata a evenimentelor.

  D. P. Aligica

  27/08/2012 at 9:09 pm

  • Multumesc pentru vizita si aprecieri 🙂
   Intotdeauna impreuna!

   Theophyle

   27/08/2012 at 10:55 pm

 20. Multumim mult echipei. Emotionant! Sper sa fie cu adevarat o victorie, dar asta inseamna sa se concretizeze niste mecanisme care sa impiedice rejucarea comediei din vara 2012.

  Nicolae Abagiu

  27/08/2012 at 9:09 pm

 21. Stefan Deaconu, ex-consilier juridic al lui Basescu, la B1.

  Cetatean

  27/08/2012 at 9:14 pm

 22. Buna ziua,

  Ca de obicei citirea legislatiei din Romania produce numai confuzie. Poate se gaseste cineva sa imi explice dilema mea.

  Eu locuiesc momentan in Franta la studii. Sunt plecat din tara de cativa ani, insa adresa din buletin este tot cea din Romania. La trecerea granitei niciodata nu mi s-a adaugat ceva in buletin cum ca as fi schimbat domiciliul. In acest caz eu pe ce liste ar fi trebuit sa figurez la referendum?

  Presupunand ca cei cu domiciliul in afara n-ar mai trebui sa figureze pe listele permanente, nu e totusi o anomalie ca votul lor sa contribuie la cvorum desi nu fac parte din „totalul” alegatorilor?

  tzucre

  27/08/2012 at 9:14 pm

  • Ai renuntat la dreptul de vot (cetatenie) ?
   Probabil ca nu.
   Asa ca faci parte din „totalul” alegatorilor.

   Tzepelica

   27/08/2012 at 9:17 pm

   • Logic si eu consider ca asa ar trebui. Mi-ar fi placut ca lucrurile sa fie clare in lege, insa daca si in interiorul CCR apar interpretari imi dau putine sanse sa inteleg ceva de unul singur. Desi sunt de acord cu faptul ca suspendarea a pornit de la premise gresite si ca discutiile astea n-ar fi trebuit sa aiba loc, e totusi interesant de inteles care e modul corect de aplicare a legii.

    tzucre

    27/08/2012 at 10:28 pm

  • Pai daca votai la zisul referendum, aveai drept. Altfel? Nu. Sa nu te iei de mine: eu doar citez din logica usLASA!
   😦

   emil

   27/08/2012 at 9:33 pm

 23. reamintesc ca Deaconu a fost eliberat din functie de TB incaand cu data de 25 iulie si nu cred ca revine la Cotroceni. Nu stiu de ce.

  Cetatean

  27/08/2012 at 9:14 pm

  • Un tip echilibrat, pacat ca nu poate vorbi din cauza lui Cristoiu.

   mar

   27/08/2012 at 9:17 pm

 24. A aparut Hotararea CCR in Monitorul Oficial! 😆 M. Oficial nr. 616 de azi.

  Victorie! 😆 😆 😆

  Cetatean

  27/08/2012 at 9:16 pm

  • Victorie!
   Avem presedinte! 😆 😆 😆

   maya

   27/08/2012 at 9:19 pm

  • Inseamna ca avem Conferinta de presa 😆
   Da, este o mare victorie….iar ne-a trecut glontul pe la ureche 😀
   Ptr. mine personal este o mare bucurie, ca am scapat de imaginea Paiatzei dormeo la pupitru de la Cotroceni, explicand cu vocea de bidon gol lucruri neantelese ptr. el.
   Cred ca o sa fie necesar un ritual de purificare si de indepartare a energiilor negative 😆

   mar

   27/08/2012 at 9:23 pm

   • Mar
    😆
    Servus!

    Ajunsesem deja la limita suportabilitatzii!
    La Cotroceni, bistos/musai trebuie o purificare!!!

    maya

    27/08/2012 at 9:36 pm

 25. abia acuma a aflat si B1 😆 Am fost mai rapid!

  Cetatean

  27/08/2012 at 9:17 pm

  • Cetatean
   😆
   Milioane, de milioane de felicitari! :lo:l

   maya

   27/08/2012 at 9:20 pm

   • merci, maya, sa felicitam mai degraba SUA 🙂

    Cetatean

    27/08/2012 at 9:22 pm

    • Am felicitat-o deja, mai jos! 😆
     h:9,18
     Si o mai felicit inca o data! 😆

     Multumesc USA!
     😆
     Multumesc Theophyle!
     😆

     maya

     27/08/2012 at 9:30 pm

 26. Domnule Presedinte bine ati revenit!
  😆 😆 😆

  Multumesc acelor institutii ale statului de drept,care nu s-au lasat manipulate/folosite de catre „hoarda” USL!
  😆

  Multumesc UE!
  😆

  Multumesc USA!
  😆

  Multumesc comunitatii Politeia!
  😆
  Multumesc skorpion pentru prezenta ta zilnica la mitingurile din PV!
  😆

  Multumesc lui Doamne,Doamne!

  maya

  27/08/2012 at 9:18 pm

  • @maya,
   🙂
   azi am chiulit, dar miine merg din nou!

   skorpion

   27/08/2012 at 9:29 pm

   • skorpion
    😆
    Servus!

    Toata lauda, toata stima!

    maya

    27/08/2012 at 9:31 pm

 27. Buna seara,
  S-A PUBLICAT!

  Lucian

  27/08/2012 at 9:18 pm

 28. Bine ai venit inapoi Traian.Sa te ajute Dumnezeu sa fii un om mai bun.

  cristibucuresteanu

  27/08/2012 at 9:19 pm

  • Mda…dar nu cu jegurile astea. Din cite vad eu problema noastra de 23 de ani e ca prea sintem toleranti cu hotii. Pina la urma TB nu va putea multumi pe toata lumea. Sper ca pucistii sa plateasca. Si nu numai politic. Cu Basescu la Cotroceni mi-e teama ca schimbarile la Justitie nu mai sint asa usoare. Si daca este nevoie de schimbarea Guvernului si un traseism in sens invers (solutia imorala pe care o invoca si Sabina Fati) cu aducerea la putere a unui Guvern tehnocrat de ce nu? Acum cel mai important este pastrata independenta justitiei.Numai asa scapam de Fenechiu si Vosganian.Oricum Ponta si Antonescu trebuie sa plateasca.

   Coana Zoe

   27/08/2012 at 10:00 pm

   • cum l-a razbit Hercule pe Anteu? L-a ridicat in aer. Cand intra Fenechiu si altii ca el, ramane PNL fara bani (Rusanu e prudent si nu se expune). Ochii pe Ghita care pregateste un smen cu Hidroelectrica sau Oltchim. Daca si R.Negoitza e stors de fisc ramane si PSD fara bani (cu Dragnea si Oprisan sub supraveghere).

    cinic

    28/08/2012 at 10:48 am

 29. In sfarsit, putem rasufla usurati! sa nu mai aud atributul „suspendat” prins in coada cuvantului presedinte!
  Acu mpot sa crape toti de suparare.

  cedric

  27/08/2012 at 9:21 pm

  • LOL… si nici cel de INTERIMAR prins in coada celuilalt 😀

   Moldoveanu

   27/08/2012 at 9:24 pm

 30. @Cetatean & @Theophyle
  In lumina constatarilor amare din ultimii ani ca dreapta e ca stanga si centrul e totul daca aduce voturi… deci nu stie nimeni nimic despre politica dar ajunge in Parlament… ma tot obsedeaza de o bucata de vreme tag-line-ul de pe politeea doctrinara „Bazele politicii”. E clar ca e nevoie de scoala.

  Oful meu: oamenii astia ajung in parlament, unde sunt chemati sa faca legi. Dar nu cred ca au trecut macar o data prin teoriile si principiile dupa care se scrie o lege, altele decat interesul grupului pentru care se da legea. Ca sa nu mai vorbim de lipsa de pricepere pe domeniul pe care se da legea.

  In acest context… poate ar fi utila o Polieie Juridica?

  ~just a thought

  Moldoveanu

  27/08/2012 at 9:21 pm

 31. Exista Politeia Justitie, la Opiniile Politeia, in dreapta sus pe blog. Exista un serial al lui @Bascaliosul, exista in arhivele blogului serialul meu si care va fi pus tot acolo, plus o droaie de postari juridice.

  Cetatean

  27/08/2012 at 9:23 pm

  • Ah…da… nu scria si politeia in dreptul ei 🙂 scuze… merci.

   Moldoveanu

   27/08/2012 at 9:25 pm

   • ma uitasem doar la blogurile lui @Theophyle

    Moldoveanu

    27/08/2012 at 9:26 pm

 32. daca nu era Politeia, in toata perioada asta nebuna, muream si inviam de mai multe ori. Multumesc lui Theophyle si echipei si de fapt tuturor celor cu care am compatimit, aproape doua luni.

  cedric

  27/08/2012 at 9:23 pm

  • subscriu. in acelasi timp constat ca tre’ sa fac ceva cu mine, pentru ca am ajuns la un fel de intoleranta care ma ingrijoareaza, cum apare unul dintre Loleci pe sticla, pun tembelizorul pe mute. Ceea ce nu e deloc bine, anyway, multam fain ca v-am descoperit si m-ati ajutat sa nu o iau pe aratura (petrecindu-mi mare parte din timp in zone inamice si total nefrecventabile, populate de exagerat de multi ribelari si pesedisti si antenisti 99,9%.. Grea viata, trust me)

   arrletty

   28/08/2012 at 9:22 am

 33. AMP recidiveaza pe Romania Libera. „Pentru cine bat clopotele” este dilema sa.
  Ii spun eu, aici ca acolo si-a dezactivat comentariile: Anunta moartea bunul simt al anumitor elite din Romania.

  Mircea Rusu

  27/08/2012 at 9:24 pm

 34. A cazut site-ul Monitorului Oficial 😆 Noroc ca am apucat sa verific.

  Cetatean

  27/08/2012 at 9:27 pm

 35. Si revine in noaptea asta? Sper sa nu se interpreteze gresit… Mai bine ar fi sa vina acush, e presedinte 24/24

  Nicolae Abagiu

  27/08/2012 at 9:28 pm

 36. Buna seara tuturorsi bine v-am regasit
  In sfarsit ne-am intors la normalitate. Din pacate normalitatea nu cred ca va tine mult. In perioada nebuna care tocmai a trecut s-au facut multi pasi dincolo de lege si tare ma tem ca acestia vor constitui precedente periculoase de acum inainte. Oricand se va gasi un idiot (sau mai multi) care sa spuna: „daca aia au putut noi de ce n-am putea”.
  In alta ordine de idei felicitari intregii comunitati pentru sustinerea statului de drept. Parca ne-a fost si noua mai usor avand un sprijin constant. Mii de multumiri.

  Alex

  27/08/2012 at 9:29 pm

  • salut! 🙂

   Alex, ne-am incurajat si noi unii pe altii…

   Cetatean

   27/08/2012 at 9:48 pm

 37. Reblogged this on Dictatura justitiei.

  dictaturajustitiei

  27/08/2012 at 9:29 pm

 38. vine la Cotroceni cand vrea, insa e Presedinte, oriunde s-ar afla.

  Cetatean

  27/08/2012 at 9:29 pm

 39. monitoruloficial.ro

  „DB Error: connect failed”

  Mircea Rusu

  27/08/2012 at 9:29 pm

 40. Scuze. am uitat o pauza intre „tuturor” si „si”. Viteza.

  Alex

  27/08/2012 at 9:29 pm

 41. Bună seara !
  Mulțumim !
  Ai făcut treabă bună Cetatean !
  Mă liniștisem încât nici nu-mi trecea prin gând că e nevoie să scriem ceva.
  Subscriu la tot ce ai scris.

  dictaturajustitiei

  27/08/2012 at 9:33 pm

  • 🙂 acuma m-am linistit si eu!

   Cetatean

   27/08/2012 at 9:36 pm

 42. As dori sa reamnitesc ce a declarat MRU

  Veţi forma un nou partid politic?
  Ungureanu: Da, la începutul lui septembrie.

  plus

  Integrarea politica in UE
  „Aceasta este soluția pentru depasirea crizei actuale: mai multă Europa, mai multă integrare. Iar dacă legile fundamentale naționale vor fi complementate de prevederi ale unei Constitutii europene, atunci gradul de integrare va creste.”

  Amandoua punctele asteptate de multi 🙂

  eugeni

  27/08/2012 at 9:33 pm

  • sustinem 101%! 😆

   Cetatean

   27/08/2012 at 9:35 pm

   • salut. Absolut. Cum vindem insa ideea celor 31% [aceia cu nostalgia]???? sau plecam cu handicap ?

    cinic

    28/08/2012 at 7:48 am

 43. a revenit M. Oficial.

  Cetatean

  27/08/2012 at 9:34 pm

 44. Felicitari intregii comunitati Politeia !Sant si acum convins ca fara dezbaterile de aici elemente decizionale din anturajul lui Base nu si-ar fi putut dezmorti creierele inghetate in orgolii inutile si lupta ar fi fost pierduta.
  Felicitari!

  cristibucuresteanu

  27/08/2012 at 9:37 pm

  • cine stie? 😆

   Cetatean

   27/08/2012 at 9:40 pm

 45. „Iliescu este bolsevic” – Cristoiu

  maya

  27/08/2012 at 9:37 pm

 46. S-a dezlantuit Cristoiu, „Ion Iliescu este un bolsevic care a dat in mintea copiilor” :lolL

  mar

  27/08/2012 at 9:38 pm

 47. Kovesi la B1 dupa pauza 😆

  Cetatean

  27/08/2012 at 9:55 pm

  • Multumesc, multumesc, multumesc C.!
   Multumim Codrutza!
   Multumim Daniel!

   ard

   27/08/2012 at 10:31 pm

 48. Codruta Kovesi la B1

  maya

  27/08/2012 at 9:55 pm

 49. Laura Codrutza Kovesi la B1, dupa pauza.

  mar

  27/08/2012 at 9:56 pm

 50. S-au terminat banii?
  Ca s-a spart „gasca” 🙂
  http://www.jurnalul.ro/webcam/piata-universitatii-teatrul-national-345.html

  emil

  27/08/2012 at 10:00 pm

  • Bhahaha. Nexam bani pentru sclavii de serbiciu! 😆

   Noi am facut poze in PV si ne-am felicitat.

   EuCuMine

   27/08/2012 at 10:31 pm

 51. Salve tuturor si bine ca s-a terminat cu bine …acest episod urat .

  Citesc de vreo saptamana cartile cu editorialele lui Cristoiu din perioada 90-92. E istorie pura . Acolo se gasesc gramezi de informatii legate de bolsevismul iliescian dar si de inclinatia spre tradare si imbratisari FSN-iste ale PNL-ului ….

  grig

  27/08/2012 at 10:03 pm

 52. Multumesc Cetatean Theophyle si intregii republici Politeia 🙂 . Ati fost o ancora pentru noi in toata perioada asta.
  Si acum, vant din pupa, ca avem mult de lucru 🙂

  ela

  27/08/2012 at 10:06 pm

  • Pe langa cei enumerati de tine, carora le multumim din adancul sufletului, iti multumim si tie @ela pentru tot.

   mayausa

   27/08/2012 at 10:51 pm

  • servus. Pe ei, pe ei, pe mama lor!!!

   cinic

   28/08/2012 at 7:50 am

 53. ela, si noi multumim pentru ce faci tu 🙂

  Cetatean

  27/08/2012 at 10:07 pm

 54. Buna seara tuturor. In sfarsit, s-a facut un pas catre reintrarea in normalitate.
  @city, multumiri ptr tot efortul pe care il depui ptr ca sa nu ne pierdem in hatisul normelor juridice. 🙂

  clemycali

  27/08/2012 at 10:16 pm

  • 🙂 buna clemy, zi mare 🙂

   ai schimbat mailul?

   Cetatean

   27/08/2012 at 10:18 pm

   • Am intrat cu mailul oficial de la facultate. 🙂 Intr-adevar, mare zi si inclin sa cred ca prin comportamentul porcesc al USL de azi au mai pierdut puncte in fata alegatorilor.

    clemycali

    27/08/2012 at 10:24 pm

   • Intr-adevar, mare zi. Am intrat cu mailul oficial de la colegiu 🙂 De aia apar cu alta sigla. 🙂 Dar tot eu sunt 🙂

    clemycali

    27/08/2012 at 10:25 pm

   • 🙂

    clemycali

    27/08/2012 at 10:26 pm

   • Am revenit la mailul obisnuit si nu la cel „oficial” al facultatii. Intr-adevar, mare zi a fost azi.

    clemycali

    27/08/2012 at 10:27 pm

    • aha! 🙂 ma obisnuisem cu alt avatar, de acuma va fi asta, inteleg.

     Cetatean

     27/08/2012 at 10:29 pm

     • Erai obisnuit cu avatarul cu pisoiul? Ala era ptr adresa de yahoo dar nu mai pot intra demult cu adresa respectiva. Nu stiu din ce motive. 🙂

      clemycali

      27/08/2012 at 10:33 pm

      • si cu pisoi si cu cel oficial. Insa pune poza cu pisoii la acest mail 🙂

       Cetatean

       27/08/2012 at 10:39 pm

       • Am sa incerc 🙂 Acum va pup pe toti. Fug inapoi la clase.

        clemycali

        27/08/2012 at 10:41 pm

       • 🙂 mult succes!

        Cetatean

        27/08/2012 at 10:46 pm

 55. acum trebuie sä scriem si noi peste tot,

  11 milioane il sustzin pe Presedintele. Bäsescu

  11 milioane de Romani, se bucurä de revenirea presedintelui Bäsescu::

  cum o tzin ei cu 7 milioane, noi vom scrie 11 milioane.

  theo- nona

  27/08/2012 at 10:18 pm

  • 🙂 Theo-nona, esti toata numai suflet 😆

   ela

   27/08/2012 at 10:20 pm

 56. Cristiu:
  „Dosarele revolutiei si mineriadelor”?
  Revolutia INCHIS (esec )
  Mineriadele continua.

  emil

  27/08/2012 at 10:20 pm

  • a fost inchis dupa o Decizie a ICCJ din 2009.

   Cetatean

   27/08/2012 at 10:21 pm

 57. acum nu trebuie sä-l mai läsatzi singur pe presedinte

  sä fitzi langä el, singur nu reuseste nimeni.

  noapte bunä copii, in seara asta sunt f. bucuroasä.

  eu nu l-am väzut niciodatä personal, sunt la mare depärtare,

  dar il sustzin din toatä inima si nu numai eu, toatä diaspora.

  maina vä povestesc ceva.

  theo- nona

  27/08/2012 at 10:22 pm

  • nona,

   daca noi care am crezut in TB nu boicotam referendumul
   si
   daca TB nu ar fi tinut cont de boicot, de refuzul nostru de a nu ne prezenta la referendum,
   azi nu aveam TB la Cotroceni.

   oamenii l-au determinat pe TB sa accepte boicotul!
   🙂

   nopate buna

   skorpion

   27/08/2012 at 10:25 pm

   • Hehehe
    Traian Basescu a avut planul lui pe care l-a urmat punct cu punct. Nu cred ca oamenii l-au convins pe TB Logica jocului i-a impus presedintelui etapele pe care le-a parcurs

    lastnightmusic

    27/08/2012 at 10:31 pm

    • lnm,
     te contrazic.
     TB nu voia sa mearga pe varianta de boicot. Doar stim ca este orgolios.
     Si ar fi pierdut cu brio la referendum.

     Tinind insa cont de faptul ca din 75.000 euro alocati pentru referendum, TB a cheltuit vreo 80% pe sondaje si pe consultanti, am tras concluzia ca TB a tinut cont de acestia (consultanti + sondaje). Sondajele spuneau ca cca 700.000 de persoane nu se vor prezenta la referendum pentru ca nu vor sa valideze o lovitura de stat parlamentara. Si step by step si-a schimbat miscarile, adu-ti aminte ca pina in ultima clipa a vrut sa mearga la referendum, el personal, chiar daca pina si Maria Basescu a respins ideea.

     si daca ar fi tinut cont de ideea de boicot iesita din electorat si nu invers (dinspre TB)…….

     p.s.
     USL-ul a cheltuit oficial 900.000 euro, adica de 12 ori mai mult ca ”suspendatul”
     🙂

     skorpion

     27/08/2012 at 10:48 pm

     • @skorpion,

      Si eu cred ca si tine. Sunt un mare fan Basescu, dar de aceasta data, drumul pe care plecase Presedintele era, fara indoiala, „without” Cotroceni la final. Eu cred ca TB a castigat datorita consiliierilor si insistentei noastre, a opiniei publice. A ales intr-un final sa-si lasa orgoliul acasa si sa mearga pe drumul aratat de cei ce au judecat cu numerele in fata si nu pe baza de duiosii sau nostalgii.

      Sincer, nu-mi mai amintesc exact, dar chestia cu boicotul cred ca a inceput sa prinda contur, aici, pe acest blog.

      mayausa

      27/08/2012 at 11:22 pm

     • Skorpy , daca iei aceleasi carti pe care le amintesti tu aici, si le distribui altfel, iti iese altceva.

      lastnightmusic

      28/08/2012 at 8:53 am

 58. ela,

  te pup, noapte bunä.

  theo- nona

  27/08/2012 at 10:24 pm

 59. Buna seara tuturor.
  Domnule Presedinte, ma bucur sa va avem de azi la Cotroceni. Ma bucur atat pentru Dumneavoastra, ca persoana, cat si pentru Presedintie ca institutie .
  Astea sunt lucruri adevarate, care trebuie spuse.
  In fapt , cel mai mult ma bucur ca ati avut sansa si inteligenta sa va inconjurati, in timp, de oameni remarcabili care v-au si ramas alaturi in aceasta conjunctura.
  Ma bucur ca aceste momente au scos la suprafata caractere pe care nu le stiam si nu le banuiam. Ma bucur.
  Ma bucur ca vad ca in Romania exista oameni care refuza categoric „Ubi bene, ibi patria”.
  Ma bucur sa stiu ca sunt oameni care pun pieptul la primejdie, indiferent de deosebirile intre ei.
  Si cel mai tare ma bucur ca exista printre noi oameni care isi respecta in cel mai mare grad datoria pe care o au fata de adevar si fata de menirea aleasa.
  Pentru ca ei au fost de fapt eroii acestei perioade.
  Si pentru ca fara ei si fara taria si incapatanarea lor, nu se stie ce s-ar fi putut intampla.
  Ma bucur ca s-au gasit cativa oameni sa arate si sa convinga despre importanta Romaniei in lume.
  Imi doresc ca cei care vor face de acum incolo politica sa inlature fara drept de apel orice modalitate care ar putea duce la repetarea acestei situatii.
  Si (sper sa nu fiu blamat) le multumesc si celor doi, Ponta si Antonescu. Pentru ca au fost cat-pe-ci sa ne arate, al dracului de dureros, ce putem pierde.
  Domnule Presedinte, bine ati revenit.
  Si bine ne-a revenit mintea romanului.

  Lup Alb

  27/08/2012 at 10:27 pm

 60. buna seara din nou ! felicitari pentru comunicat City. 🙂

  zigzag

  27/08/2012 at 10:28 pm

  • salut si merci 🙂 Prea mult a durat nebunia, comunicatul asta trebuia dat de la final de iulie-inceput de august!

   Cetatean

   27/08/2012 at 10:30 pm

   • Exact. Dar au fost jocurile de glezna ale lui Rus, apoi ale echipei Gaspar&Predescu la CCR si uite asa s-a mai latit criza inca o luna.

    clemycali

    27/08/2012 at 10:38 pm

   • Felicitari si multumiri pentru articol @city !!! 🙂

    si parerea mea este ca CC a zbarcit-o de aceasta data.

    mayausa

    27/08/2012 at 10:38 pm

    • nu CCR, ci cei 3 purcelusi, iar in perioada 3-6, ceva a scartait acolo.

     Cetatean

     27/08/2012 at 10:48 pm

   • fiecare rau are si o parte buna , in final 🙂

    zigzag

    27/08/2012 at 10:49 pm

 61. Domnule Presedinte Ales, Bine Ati Revenit!!!!!

  Domnule Presedinte, va rugam sa nu ne mai dati astfel de emotii, nu cred ca inima noastra mai poate rezista la asa ingrijorari.

  Ne bucuram ca institutiile statului (sau macar o parte dintre ele) au rezistat, iar cu aceasta ocazie (nefericita), s-au vazut punctele sensibile care trebuiesc intarite pentru viitor.

  mayausa

  27/08/2012 at 10:33 pm

 62. Dedic cuplului de ‘succes’ Ponta-Antonescu melodia formatiei vocal-instrumentale Cassa Loco „Ce bine-mi pare ca ai luat teapa”.

  EuCuMine

  27/08/2012 at 10:34 pm

  • exista un adaos la versuri: „kkrau, kkrau, la gunoi e locul tau!”

   cinic

   28/08/2012 at 7:53 am

 63. revenirea Presedintelui la Cotroceni ca etapa trebuie sa fie urmata o pace sociala. Cum se pot anihila haznalele si irealitatile , principalii actori de difuzare a urii catre bizonul, transformat in maimuta cu pistol? fara acestea laturi aruncate zilnic in capul bizonului altfel ar arata peisajul media. avem nevoie de o strategie de anihilare a mesajului transmis zilnic , cum facem ca CNA sa aplice legea?

  val1ca

  27/08/2012 at 10:44 pm

 64. salutare dragi tovarasi si pretini 😆
  salve City 🙂 ca de obicei comunicatele politeia scrise de tine imi dau emotii pozitive puternice 😆
  eu n-am salutat cu bucurie am urlaaat tare,chiar foarte tare.E adevarat ca eram intr-un loc in care si puteam.Din pacate cred ca am urlat asa de tare ca s-au speriat si pestii si fazanii iar distributia s-a facut franjuri asa ca am ajuns la marginea satului tras de o caruta cu un vizitiu tare haios.(un tziganoc de ziceam ca-i din brooklyn,dar omenos foarte)
  Acu vreun an jumate Theophyle avea o postare despre nr. diavolului si ne spunea ca nr. nu este 666 ci 616.
  ha-ha 😆 nici ca se putea mai bine mof. 616 Piratul ca garant al justitiei va fi iadul si infernul ptr. nenorocitii astia de pucisti.
  Io nu i-as lasa.O lege oricare ar fi,o constitutie de ex. este mai puternica decat 22 mil.de voturi sau oricate altele.Nu ne place o/le modificam.Democratic,nu ptr. ca vor niste papusari si paiatele lor.
  Hai sa ne traiasca presedintele ales si pe langa el americanii 😆 ca in rest ne descurcam noi.

  mircea

  27/08/2012 at 10:44 pm

  • salut! 🙂

   eu nu aveam cum sa urlu, ca sareau vecinii USL-isti! Insa bine ai facut ca ai urlat tu si pentru mine 😉

   616, o sa tinem minte cifra asta 😉

   Cetatean

   27/08/2012 at 10:50 pm

 65. Baieti si fete va multumesc pentru ca sunteti cu noi si la bucurii, nu numai la necazuri 🙂 Va asigur ca maine o sa aveti vesti la fel de bune. Promit ca o sa fiti multumiti maine dupa amiaza 🙂

  Theophyle

  27/08/2012 at 10:47 pm

  • Doamne ajuta, o bucurie nu vine niciodata singura! 😆

   Cetatean

   27/08/2012 at 10:48 pm

  • a fost dibuit de mafia italiana cacarau si-a mierlit-o? sau s-a prabusit avionul cu copylot cu tot in Africa? 🙂

   val1ca

   27/08/2012 at 10:51 pm

  • Stai sa ghicesc, se sparge „anusul contra naturii”. (No) pun intended (?)

   EuCuMine

   27/08/2012 at 10:52 pm

  • Asteptam cu interes vestile bune. Sper ca azi s-a spart ghinionul 🙂

   ela

   27/08/2012 at 10:54 pm

  • a plecat raul de la Cotroceni 🙂

   mar

   27/08/2012 at 10:54 pm

  • 😀 sa multumim si ticalosilor care au reusit sa ne uneasca pe toti! 🙂

   zigzag

   27/08/2012 at 10:56 pm

  • Multumim pt. tot!
   Abia astept vestile bune!
   Doamne-ajuta!

   Ovidiu

   28/08/2012 at 12:39 am

 66. nu, l-a mancat leul pe Ponta in Africa si Paiata a dat o reprezentati in Piazza del Popolo din Roma 🙂

  Cetatean

  27/08/2012 at 10:53 pm

  • ce senzatii trebuie sa aiba cei care tipau pe la universitate cand se vad cu „liderii” ponta si chuky fugiti fiecare intr un colt de lume :)))

   zigzag

   27/08/2012 at 11:07 pm

   • Antena 3, nu ne lasa 🙂

    Cetatean

    27/08/2012 at 11:09 pm

    • e a „n” oara cand latrina o ia in brate dupa un scrutin contra lui Basescu. s-ar putea sa se plictiseasca si cei mai inversunati fani si sa i tenteze sa-si verse nadufu pe alde cacarau , de ex :))

     zigzag

     27/08/2012 at 11:14 pm

     • l-au cam tocat si pe Ponta.

      Cetatean

      27/08/2012 at 11:17 pm

  • Sper ca prin cartile de istorie sa se spuna despre Ponta ca „l-a mancat Leul” 😆

   Eduard

   27/08/2012 at 11:42 pm

  • dar ce, camorra doarme? sa-l rapeasca si sa astepte [vreo doua sute de ani] sa fie rascumparat.

   cinic

   28/08/2012 at 7:55 am

 67. Sa vedem ce propunere de procuror general va face Mona Pivniceru. Cred ca vom avea o surpriza placuta, pentru ca stie ca Traian Basescu ii poate refuza orice propunere.

  mc25

  27/08/2012 at 11:09 pm

  • E.S. Amb.Gittenstein face de mult presiuni pt. rocada Kovessi-Morar. Eu cred ca si Viviane Reding vrea acelasi lucru. Ma tavalesc pe jos de ras anticipand intrevederea Mona-Reding. Aud ca dna Reding si-a luat translator de la Chisinau pt. aceasta ocazie. Radem noi, dar in septembrie e Consiliul JAI, asa ca DUsa, Mona si STroe vor merge la Bxl. Acolo sa vezi circ!

   cinic

   28/08/2012 at 7:58 am

   • Va fi frumos!

    Cetatean

    28/08/2012 at 8:05 am

 68. Nu cititi voi comentul asta, da eu va intreb ce naiba inseamna „trebuie sa colectam 40% din pib” libertarianism, liberalism, socialism, comunism, fake liberalism, fake dreapta, fake fake fake ? Mie mi se strange inima ca dreapta asta pe care o sustineti voi, e la fel de fake ca si alte incercari de „dreapta”, nu are romania muschi pe dreapta, stanga e cea care face lucru manual de 45++22 ani, normal ca dreapta e atrofiata

  Cezar

  27/08/2012 at 11:10 pm

  • Cezar, odata ce comentariul apare, e citit 🙂

   Politeia sustine conservatorismul liberal, sau, daca vrei, liberalismul clasic, nu libertarianismul. Asta nu insemna ca membri ai blogului nu au si opinii libertariene.

   Dreapta pe care o sustinem noi nu vrea sa colecteze la 40% din PIB (numai Vosganian mintea ca PNL va colecta 38% din PIB in 2008 si 2009), ci o dreapta care sa militeze pentru respectarea statului de drept, a angajamentelor euro-atlantice, a valorii imprescriptibile a libertatii si a anti-comunismului, a initiativei private neviciate de un capitalism de Dambovita.

   Dreapta noastra nu e Oltean si Blaga si Neamtu, ci MRU si Macovei.

   Cetatean

   28/08/2012 at 8:04 am

 69. poate refuza o propunere (analogie cu dreptul de a refuza o propunere de ministru). Decizia 98/2008 a CCR.

  Cetatean

  27/08/2012 at 11:13 pm

  • oare? parca decizia se refera numai la ministri. Oricum exista si semnale nepublicate (non grata la CSM, non grata la Cotroceni, exista dosare, exista suspiciuni).

   cinic

   28/08/2012 at 8:00 am

   • Asa e, la ministri. Insa e decizie-cadru pentru situatiile cand doua autoritati publice cu prerogative conjuncte in realizarea aceluiasi obiectiv constitutional (propunere-numire).

    Cetatean

    28/08/2012 at 8:06 am

 70. noapte buna!

  zigzag

  27/08/2012 at 11:21 pm

 71. noapte buna 🙂

  Cetatean

  27/08/2012 at 11:21 pm

  • noapte buna ! 🙂

   mircea

   27/08/2012 at 11:27 pm

 72. foarte probabil va urma zilele urmatoare o declaratie sau o conferinta.
  parerea mea este ca trebuie precautie si cat mai lacunar si la obiect,a fost un episod care ne-a pus pe toti la grea incercare,si statul de drept(respectarea minimala a regulamentelor,procedurilor,legislatiei) dar si pe cei care au votat(motivele fiind diverse,pornind de la manipularile media si ajungand la cei care fug de puscarie) deloc putini/la vreo 5 mil.
  obligatoriu pe zona economica discursul trebuie lasat in curtea usl(si atacat de opozitie ),si trebuie gasite chei,cat mai simple,prin care sa se inteleaga care-i treaba cu justitia,respectarea regulilor si legilor.Imaginea generala sa nu fie de beligerantza ci de sustinere a institutiilor statului,care trebuie sa-si faca datoria.

  mircea

  27/08/2012 at 11:26 pm

 73. Vad ca lumea buna debordeaza de fericire! Personal, sunt multumit ca Presedintele se intoarce la Cotroceni si sper ca va reusi sa tina „spatele” unei justitii independente (singura mea dorinta!). In rest, nu ma pot bucura inca; s-a castigat doar o batalie (importanta dar nu decisiva) si nu razboiul. Mai este mult pana vom avea o tara ca afara …!

  Ronis ot Astria

  27/08/2012 at 11:28 pm

  • foarte corect. Multe persoane (care se cred sau sunt poreclite mediu de afaceri) nu inteleg ca justitia poate asigura un mediu economic corect si stabil. Daca poti obtine sentinte contra unor imbecilitati sindicale, contra abuzurilor unor controale, contra trezoreriei statului, rezolvarea prompta a diferendelor comerciale etc. ai o viata mult mai linistita.

   cinic

   28/08/2012 at 8:04 am

 74. vedem vestile de maine. Cum zice Mircea, trebuie tocat USL pe economie, si cum zice si Tzepelica mai sus, pe Justitie.

  E o victorie mare 🙂 Insa greul de acum incepe.

  Cetatean

  27/08/2012 at 11:30 pm

  • foarte adevarat este o victorie uriasa dar este de abia inceputul greului,totusi armele sunt la purtator si incarcate cu munitie,nu mai alergam bezmetic ca sa iesim din catarea pustii usl.
   pe economie,imo,presedintele ar trebui doar sa constate si eventual sa ajute(in maniera fair ata cat se poate) dar opozitia ,pdl si mai ales MRU sa ii desfiinteze.
   Cu justitia Timi zice f. bine.Legea trebuie respectata si dusa la buna indeplinire.Sper ca s-a facut un plan de bataie in privintza asta,abordari graduale sau in forta,ar trebui tinut cont de impactul media-ma intreb ce-o fi la gura lui gadea cand vreun judecator/iccj va da decizii in prinvinta voiculescu sau ref.de demitere(cei prinsi ca au fraudat in frunte cu dragnea si oprisan etc + plebea nevinovata dusa cu autobuzul) -va spune ca se razbuna presedintele pe poporul roman etc,ar trebui cumva gasita o solutie la treaba asta,cna doarme 😦

   mircea

   27/08/2012 at 11:58 pm

 75. 😆 musiu gadea
  obsesiile piratului : antena 3 si voiculescu 😆

  mircea

  27/08/2012 at 11:30 pm

 76. Seara buna
  Am invins, carevasazica. Eram sceptic in ultimele zile, am invatat sa nu ma mai bucur devreme, ca nu ie gata pana nu canta doamna grasa.
  Promisesem ca beau un pahar de vin in momentul in care TB va reveni la Palat, si am fost atat de migalos incat mi-am adus o sticla si la munca, incat sa nu fiu prins pe picior gresit cand sunt la serviciu. Asadar, tare inspirata decizie am mai luat 😆
  In cinstea tuturor „ai nostri”. Pentru comunitatea Politeia si pentru toti membrii ei mai mult sau mai putin vocali, inchin un pahar de vin rosu. Santé!

  Eduard

  27/08/2012 at 11:39 pm

  • A la tienne et à la notre 🙂

   Cetatean

   28/08/2012 at 12:06 am

 77. Doamne ajută și luminează mințile românilor !
  Să fie într-un ceas bun !

  dada

  27/08/2012 at 11:59 pm

 78. va las, ma duc la somn, a fost o zi lunga si frumoasa 😉

  Noapte buna! 🙂

  Cetatean

  28/08/2012 at 12:07 am

  • noapte buna City 🙂

   mircea

   28/08/2012 at 12:15 am

 79. Bun…acum sa ne pregatim pentru 2 decembrie. trebuie sa fim pregatiti. Am vazut cat pot fura, cum fura si ce sunt in stare sa faca. e drept ca va fi mai greu acum. In comisii trebuie in mod obligatoriu ca toate partidele din ICCD sa trimita FIECARE reprezentanti. Un singur PDl-ist (cum a fost la referendum) a fost usor de cumparat sau pacalit. Trebuiesc facute aliante pe moment in comisii cu reprezentantii PPDD, PNG, PRM, UDMR sau ai altor partide plus cei ai ONG-urilor astfel incat USListii sa fie in minoritate. Stiu ca acesti observatori trebuiesc platiti dar pierderile vor fi mai mari daca acestia nu exista.
  Din analiza alegerilor trecute stim ca alegatorii USL sunt talibanizati. astia sunt toti. In 2000 Basescu a recuperat in turul 2 la alegerile pentru Bucuresti de la 17% la 50,6%.
  Apoi, daca dumnezeu ne ajuta si USL pierde majoritatea in Parlament, statul actual trebuie desfiintat si apoi trebuie infiintat unul nou, modern, cu Constitutie si legi clare si cu institutii indepndente si puternice.

  ribelalu

  28/08/2012 at 12:17 am

  • nu dragule. Trebuie TOCATI minut de minut, trebuie sa vorbim si sa vorbim si sa vorbim. Sa-i convingem pe ai nostri si poate si pe ai lor. [ reclama Vodafone: nu suntem asa de singuri. Fiecare cunoaste cativa, parintii nostri cunosc si ei cativa.] Pana sa ne ajute El [si/sau patriarhul] ne ajutam noi, ELECTORATUL.

   cinic

   28/08/2012 at 8:09 am

 80. Salutare all. Salut Theophyle si Citizen.
  Nu am avut puterea sa ma uit la circul din Parlament. Am asteptat publicarea deciziei in MO. Abia acum ma bucur ! Presedintele ales si legitim revine la Cotroceni ! Welcome, Mr. President !

  Sper ca de data asta marinarul sa le ia capetele la pucisti !

  Si inca ceva: batalia continua !

  Reddog

  28/08/2012 at 1:01 am

  • dna Kovessi: dosare deja trimise in judecata pt. membri de comisii de vot si ceva presedinti de comisii [deja DOUA dosare in Mehedinti]. Sa speram ca frica pazeste bostanaria.

   cinic

   28/08/2012 at 8:11 am

 81. buna dimineata

  cea mai adevarata declaratie e a lui zgonea”suntem tara europeana si trebuie sa respectam legea”

  e trist cind ne bucuram ca se respecta legea

  sper ca basescu va reusi cit de cit sa indrepte raul facut in exterior;dupa citeva discutii ieri si azi estimez ca nivelul de credibilitate al tarii e cam la nivelul celui din 92-95;asta ne-au facut-o nenorocitii de putschisti;
  economic ,o simtim din ce ce in ce mai apasat toti

  si mai sper ca basescu va mentine „noua tactica de pr”=cit mai putine aparitii pe la teveuri,sau prin alte locuri si va avea grija de intarirea justitiei;
  noapte buna

  intimplator

  28/08/2012 at 1:01 am

  • casa fiu clar;cind m-am referit la ce a spus zura ala m-am referit la faptul ca daca romania nu era in eu (nato fiind conditie prealabila)putin le-ar fi pasat de legi

   intimplator

   28/08/2012 at 1:05 am

 82. si sa nu uit
  ponta trebuie sa demisioneze;cit va fi el pm nimeni nu va privi romania ca un partener
  nu poti avea un premier hot
  de antonescu ,va disparea cum a aparut

  intimplator

  28/08/2012 at 1:03 am

 83. Am o sticla de sampanie la rece, cumparata inainte de referendum, ne-am promis ca o deschidem cu ocazia primul discurs tinut de presedintele Basescu dupa intoarcerea la Cotroceni, simpla imagine a lui Antonescu acolo imi provoca rau. Recunosc ca de-a lungul acestei perioade am avut momente in care ne-a fost teama ca va ramane nebauta, ca puciul va reusi, ca statul de drept e mult prea subred, iar ferocitatea atacului prea mare. Ne-a ajutat mult dependenta noastra financiara de partenerii straini si faptul ca am putut fi amenintati, curajul unor oameni din diverse institutii, vigilenta presei. Chiar si lasitatea lui Ponta a avut un rol important, un inconstient ca Antonescu n-ar fi avut nici o rezerva sa scrie in documentul adresat CCR ca trebuie radiati din lista 3-4 milioane de romani. Clasa politica are mult de invatat din toata aventura asta imbecila care ne-a trimis inapoi cu multi ani, dar procesul e greoi… Sper ca maine sa auzim de la presedintele Basescu un discurs intelept, bazat pe reparare/reconstructie si mai sper ca nota de plata va fi platita de cei care au distrus atat de mult. Maine (de fapt astazi) vreau sa beau sampanie.

  Cristian

  28/08/2012 at 2:05 am

  • Merita sticla aceea de sampanie. Buna idee. O sa cumpar o ladita pe care s-o bem cand maica ursoaica nu si-o mai baga nasul pe aici. Atat de tare.
   Oricum, acum cred ca se impune de sarbatorit cu un whisky din 2004 si un schnaps din 2007

   Lup Alb

   28/08/2012 at 8:30 am

 84. buna dimineata! 🙂

  Macar agita sampania, daca tot ai avut rabdarea sa nu o desfaci aseara 😉

  Cetatean

  28/08/2012 at 8:00 am

 85. Buna dimineata tuturor. Eu inca nu deschid sampania. Mai avem multe lupte de dat. 🙂 Poate pe 3 decembrie, ca tot se apropie Craciunul, si Sf.Nicolae 🙂

  clemycali

  28/08/2012 at 8:02 am

  • Buna, clemy 🙂

   Bine ai revenit! Eu ma pregatesc sa plec cu ceva treburi, insa tot trebuie sa deschizi o sampanie, o meritam 🙂

   Cetatean

   28/08/2012 at 8:08 am

   • Si eu ma pregatesc sa ma duc la culcare. Ne citim mai tarziu, poate cand voi fi la cafeluta de dimineata 🙂 O zi buna tuturor!

    clemycali

    28/08/2012 at 8:13 am

 86. Urmaresc, nu de mult timp, acest blog si m-am bagat si eu, poate nepoftit, dar ma bucur ca existati

  aronpetru

  28/08/2012 at 8:03 am

 87. Salut, @aronpetru 🙂 Sa nu crezi ca nu ti-am remarcat aparitia 🙂

  Cetatean

  28/08/2012 at 8:07 am

 88. Reblogged this on Aron after 65.

  aronpetru

  28/08/2012 at 8:15 am

 89. buna dimineata
  cred ca @clemycali are dreptate cu nedesfacutul sampaniei
  putschisii nu vor renunta;poate vor deveni mai putin agresivi-nu ca nu vor fi in continuare agresivi-ci doar ca poate un timp scurt nu vor fi de o agresivitate”acuta”
  pina ce indivizi ca ponta,antonescu,sova,zgonea,grebla,ghise,fenechiu,calimente,chiuariu si multi,mukt prea multi nu vor disparea atacul asupra legalitatii nu va inceta;
  fraza aceea a lui zgonea spune totul-au cedat acum la presiunile internationale-dar nu au renuntat
  putschistii trebuie sa playeasca,cel putin politic

  intimplator

  28/08/2012 at 8:21 am

 90. bunä dimineatza,

  in ce tzarä normalä, cei ce conduc, cei 2 papagali isi i-au zborul???

  DRAGI ROMANI, salungatzi ciorile nebune, nu sunt nici mäcari papagali

  sunt ciori vopsite, mincinoase, hoatze, ratate, prost crescute si handicapate.

  totzi de aici si-au pus mainile in cap, de neseriozitatea , plagiatorului PONTA

  si trantorului schizofrenic CRIN, nu pot crede asa o iresponsabilitate.

  DEMISIA URGENTÄ A LUI PONTA si Crin -cretinului, din orce functzie.

  theo- nona

  28/08/2012 at 8:35 am

 91. plagiatorul Ponta, a bägat milioane intr-o mlastinä cu broaste raioase TVR

  O RUSINE, au stagnat lucrärile pe auto-sträzi s-au alte proecte ,pt. o cocinä

  plinä de familii degenerate , ce fac propaganda USL: rusine.

  theo- nona

  28/08/2012 at 8:41 am

 92. buna dimineata ! azi se da sentinta in dosarul lui patriciu? 🙂

  zigzag

  28/08/2012 at 8:44 am

 93. Buna dimineata!

  Moldoveanu

  28/08/2012 at 8:44 am

 94. Buna dimineata,
  intradevar prima dimineata buna dupa doua luni de chin.
  Sa speram ca azi se da sentinta in procesul Patriciu-SRS. Nu mai au ce astepta, referendumul a fost pierdut.

  cedric

  28/08/2012 at 8:46 am

 95. Ziua buna la lumea buna! In sfarsit, respiram mai bine. S-a dus si seceta lui Cacarau, Base e acolo unde l-a trimis electoratul, la Cotroceni, si, bonus, si plagiatorul si cacarau sunt plecati cateva zile din tara, deci nu le vom mai vedea mutrele. Chiar e o zi buna!

  blog de caine rau

  28/08/2012 at 8:56 am

 96. Buna Dimineata,
  Postare noua!

  Theophyle

  28/08/2012 at 9:09 am


Comentariile sunt închise.