Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

Sfârşit de săptămână: 25 August / “MRU la Forumul European de la Alpbach”

Bună dimineata intr-o zi de sâmbata, sfârsit de săptămâna. Sâmbătă, vremea va fi în continuare caniculară, iar indicele de confort termic temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi în toate regiunile. Cerul va fi mai mult senin şi doar după-amiaza, la munte, vor fi unele înnorări şi condiţii de ploi slabe, de scurtă durată. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperaturile maxime vor fi de la 29…31 de grade pe litoral, până la 42 de grade în Lunca Dunării, iar cele minime între 10 grade în depresiuni şi 27 de grade în Dealurile de Vest.

La Bucureşti –   Vremea va fi în continuare caniculară, iar indicele de confort termic temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Cerul va fi senin, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 40 de grade, iar cea minimă va fi de 21…23 de grade.

Curs valutar BNR   valabil azi: 1 EURO = 4. 4819  RON; 1 USD = 3. 5739     RON; 1 EURO = 1. 2541 USD; Francul elvetian 3. 7323     RON. Gramul de aur 191.5270 RON.     Evolutia saptamanala o puteti citi aici.

Criză de finanțare: Statul nu mai găsește bani în piață, decât foarte scump. Chiar și după invalidarea referendumului de suspendare a președintelui, care s-ar fi presupus că poate tempera criza politică și, implicit, tensiunile din piața interbancară, vedem că statul încă nu reușește să atragă bani din piață din cauza dobânzilor prea mari. Există pericolul să se intre într-o spirală a dobânzilor, atâta timp cât scandalul politic pare că se întețește, iar statul consumă accelerat banii pe care îi mai avea de rezervă. Joi am avut a treia licitație din ultimele patru în care Ministerul Finanțelor nu a reușit să vândă niciun titlu de stat din nivelul programat de doar 200 milioane lei, deși băncile puseseră la bătaie peste 500 milioane lei. Nu se știe cât ar fi trebuit să plătească Finanțele pentru a lua cele 200 milioane lei din piață, cu scadența la 41 de luni (ianuarie 2016), dar e posibil ca băncile să fie cerut un randament mediu de circa 6,8%, semnificativ peste cel plătit la licitația precedentă cu o scadență similară (6,41%, acceptat în urmă cu o lună). Nici luni MFP nu a reușit să atragă vreun ban din piață din nivelul programat de 500 milioane lei pentru 12 luni, deși băncile veniseră cu 864 milioane lei. Atunci, dealerii spuneau că Finanțele ar fi trebuit să plătească peste 6,15%. Dar de luni și până joi dobânzile pe piața interbancară au continuat să urce, ajungând la 6,27% pentru 12 luni, de la 6,19%.Ultima licitație la care MFP a reușit să atragă niște bani din piață a fost în 13 august, când pentru scadența de 8 luni a acceptat un randament mediu de 5,91% și unul maxim de 6,15%. Practic, din cauza crizei politice interne moneda națională s-a depreciat semnificativ în fața euro, deși a fost protejată de BNR, în condițiile în care monedele din regiune s-au apreciat consistent. Integral in Capital.

Kovesi anunţă că dosarul FNI va fi finalizat “foarte curând”. SOV a fost “oarecum ocolit”. Procurorul general Codruţa Kovesi a declarat, vineri, că dosarul Fondului Român de Investiţii (FNI), în care Sorin Ovidiu Vîntu este acuzat de spălare de bani, va fi finalizat foarte curând. Ea a precizat că, în acest caz, există 400 de metri liniari de bibliorafturi cu arhive şi documente. „Avem 400 de metri liniari de bibliorafturi în dosarul FNI. Va fi finalizat foarte curând, pentru că suntem în faza de urmărire penală. La momentul infirmării, erau aproximativ 50 de metri liniari”, a spus, la România TV, procurorul general. În acelaşi context, Kovesi a adăugat că anul trecut, la momentul infirmării soluţiei de neurmărire, dosarul FNI nu era unul foarte voluminos. Ea a făcut şi declaraţii uluitoare, potrivit cărora, Sorin Ovidiu Vântu a fost „oarecum ocolit” de cercetări. „Am şi constatat, cu ocazia infirmării, că de-a lungul cercetărilor efectuate anterior, domnul Sorin Ovidiu Vîntu a fost oarecum ocolit, prin probele care se administrau. Spre exemplu, documentele care făceau dovada unor plăţi către Sorin Ovidiu Vîntu şi către persoane juridice deţinute de acesta nu s-au verificat niciodată prin expertizele care s-au dispus”, a explicat procurorul general, care a mai spus că, în acest dosar, „peste 131 de persoane” s-au constituit părţi civile. Sorin Ovidiu Vîntu a fost audiat, în iulie, la Parchetul instanţei supreme, în dosarul privind prăbuşirea FNI. Integral in Adevarul.

Noua tintă a pucistilor USL: anticoruptia lui Morar. Mandatul şefului DNA, Daniel Morar, a fost prelungit pentru încă şase luni, dar PSD, PNL şi PC dau semne că nu-l mai suportă. Guvernarea USL este hotărâtă să pună capăt epocii Morar la conducerea DNA. Preşedintele interimar, Crin Antonescu, declara, acum o săptămână, că Morar ar trebui să plece. „În legătură cu domnul Daniel Morar, crede legea. Morar şi-a terminat mandatele care, conform legii, puteau să îi revină”, a spus, la Realitatea TV, Antonescu. Potrivit unor surse din USL, numirea Monei Pivniceru în postul de ministru al Justiţiei are drept obiectiv principal preluarea controlului asupra DNA şi a Parchetului General. Prestigioasa publicaţie The Economist a publicat, vineri, în ediţia tipărită şi pe internet, un articol despre situaţia din România, intitulat „Lupta pentru justiţie”. The Economist îl citează pe Sorin Ioniţă, de la Expert Forum, afirmând că „bătălia finală este pentru controlul justiţiei”. Totuşi, cel care numeşte şefii DNA şi ai Parchetului general este preşedintele României, la propunerea ministrului Justiţiei, cu avizul CSM. În 2008, Traian Băsescu a respins propunerea ministrului Predoiu, pe atunci în guvernul PNL, ca Monica Şerbănescu să preia conducerea DNA. Integral la EVZ.

Crin Antonescu, despre o eventuală cursă contra lui Oprescu pentru prezidenţialele din 2014: „Dar ce, credeţi că e imposibil?” Preşedintele interimar, Crin Antonescu, a precizat vineri seară că nu exclude o cursă electorală între el şi Sorin Oprescu, pentru alegerile prezidenţiale din 2014. Întrebat de moderator dacă un astfel de scenariu este posibil, Crin Antonescu a răspuns: „Dar ce, credeţi că e imposibil? Nu e imposibil. Desigur, nu mi-aş dori acest lucru”. „Continuu să fie candidatul USL şi, din punctul meu de vedere, dincolo de toate dezamăgirile şi dezgustul de care vorbeam, nu văd în acest moment un motiv pentru a nu mai fi”, a mai spus Antonescu, precizând însă că alegerile prezidenţiale nu sunt o temă de actualitate. El a ţinut să menţioneze că niciodată Preşedinţia nu a fost pentru el un scop în sine. „După ce am văzut în aceste săptămâni, vă rog să mă credeţi că doinţa nu mi s-a întărit. Eu sunt un om care mă bat, mă bat într-o echipă şi în slujba unor oameni şi să ştiţi că mă pot bate din orice poziţie”, a spus preşedintele interimar. Moderatorul a spus că visul lui Sorin Oprescu este de a fi preşedinte al României, iar Antonescu a replicat că acesta nu este un vis interzis şi că primarul Capitalei poate fi un candidat redutabil. Antonescu a mai declarat la Antena 3 că, în momentul în care decizia CCR privind referendumul se va publica în Monitorul Oficial, Palatul Cotroceni îl va aştepta pe Traian Băsescu. Întrebat dacă îl va întâmpina pe Traian Băsescu, luni, la Palatul Cotroceni, Crin Antonescu a spus că nu o va face, pentru că nu există „niciun fel de cheie” pe care să şi-o dea şi nici procese verbale de semnat.  Gandul.

Guvernul de la televizor. Vezi câte zeci de ore au pierdut miniştrii lui Ponta în studiourile televiziunilor şi cine a fost cel mai prezent. In perioda dintre referendum şi anunţarea deciziei Curţii Constituţionale, unii miniştri au participat la talk-show-uri în timpul programului de lucru. Alţii au fost prezenţi la două treleviziuni în aceeaşi zi. Monitorizarea României libere a cuprins trei posturi de ştiri: Antena 3, Realitatea TV şi B1 TV în perioada dintre referendum şi ziua verdictului de invalidare a acestuia. E vorba de un interval efectiv de trei săptămâni şi o zi, dar în termeni de zile lucrătoare vorbim de doar 15 (am exclus şi ziua de Sfânta Maria). În fiecare zi, publicul a putut să vadă cel puţin doi miniştri prezenţi în studiourile televiziunilor mai sus amintite. Dacă am presupune, pentru fiecare, o prezenţă medie în platou de o oră şi jumătate, ar rezulta că miniştrii guvernului au petrecut, împreună, în studiourile de televiziune 48 de ore, adică exact două zile. Cele mai multe prezenţe ale miniştrilor s-au înregistrat la Antena 3 (19), Realitatea TV (11) şi B1 TV (2). Trebuie menţionat că miniştrii au rămas în cadrul dezbaterilor televizate cel puţin o oră, iar la unii prezenţa a fost pe toată durata talk-show-ului de două ore. Membrii Cabinetului Ponta au mai avut apariţii şi la alte posturi (spre exemplu, Mariana Câmpeanu la OTV, Ecaterina Andronescu şi Victor Ponta la România TV), pe care însă nu le-am putut monitoriza în întregime în lipsa arhivelor cu emisiuni ale acestor canale. „Performanţele” televizate ale miniştrilor sunt de-a dreptul uluitoare. Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, deşi s-a confruntat cu cel puţin o problemă stringentă în domeniul pe care-l conduce (organizarea celei de-a doua sesiuni de la bacalaureat), a participat la 7 emisiuni. I-am cerut un punct de vedere atât personal, cât şi prin intermediul biroului de presă, dar nu am primit nici un răspuns. Integral in Romania Libera.

Duşa a cerut anchetă la Jandarmerie, după comunicatul despre măsurile contra protestatarilor. Ministrul Administraţiei şi Internelor, Mircea Duşa, a declarat, vineri seară, că a dispus „identificarea” autorilor comunicatului de presă al Jandarmeriei Capitalei despre măsurile contra protestarilor care au încălcat legea la mitingurile de marţi şi miercuri din Piaţa Universităţii. In opinia lui Duşa, autorii comunicatului „nu au ce căuta prin Jandarmerie”. „Am dispus astăzi Inspectorului General al Jandarmeriei să îi identifice pe domnii aceia care se ocupă de comunicate de presă care nu au nici o legătură cu realitatea şi care nu respectă exact activitatea Jandarmeriei. (…) Conform legii, Jandarmeria Română nu are nici un fel de atribuţie pe partea penală. Eu cred că cei care au dat acel comunicat de presă nu au ce căuta prin Jandarmerie. Mă deranjează pentru că o acţiune corectă a Jandarmeriei a fost umbrită de un comunicat de presă fabricat de Jandarmeria Bucureşti”, a declarat ministrul, la Antena 3. Totodată, Mircea Duşa a ţinut să-i asigure pe cetăţeni că, respectând legea, pot să-şi exprime părerile fără nicio teamă şi fără nici o repercusiune din partea organelor de ordine. „Vreau să îi asigur pe cetăţeni că pot să protesteze şi să îşi exprime părerile fără nicio teamă şi fără nicio repercusiune din partea organelor de ordine, sigur, respectând legea”, a spus el. Declaraţiile ministrului Administraţiei şi Internelor vin după ce Jandarmeria Capitalei a anunţat, vineri la prânz, că 50 de persoane din rândul protestatarilor de la Universitate au fost amendate pentru tulburarea liniştii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigăte, iar pentru alte 49 sunt întocmite actele premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de blocare cu intenţie a drumului public. Jandarmeria Capitalei a precizat, în acelaşi comunicat, că unui număr de şapte persoane le sunt întocmite actele premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de distrugere şi ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice. Integral aduce Mediafax.

Cristoiu: Voiculescu, în stare de orice când e vorba de Traian Băsescu. Spre deosebire de personajul din 1001 de nopţi, Crin Antonescu nu înţelege că a sosit momentul să plece, arată Ion Cristoiu. Teoretic, luni seara sau marți dimineața, Băsescu se întoarce la Palatul Cotroceni,după peste 40 de zile de exil. Ion Cristoiu este încă sceptic în legătură cu şansele lui Băsescu de a se întoarce la Cotroceni, chiar şi după decizia Curţii Constituţionale. El a explicat că două sunt personajele care vor face totul ca Băsescu să nu-şi reia atribuţiile – Dan Voiculescu şi Crin Antonescu. În interviul pentru „Evenimentul Zilei”, Cristoiu vorbeşte despre situaţia PDL sau strategia USL de numire a unor personaje „ambalate artistic” la DNA şi Parchet. EVZ: Care ar fi consecinţele revenirii lui Băsescu la Cotroceni?Ion Cristoiu: Eu n-aş folosi termenul, deoarece n-a revenit. Momentul va fi afectat de stările sufleteşti a două persoane în stare de orice când e vorba de Băsescu. Primul este Dan Voiculescu, pentru care revenirea are proporţiile unei catastrofe personale. La asta se adaugă faptul că eşecul loviturii de stat înseamnă reducerea cotei de afaceri a lui Voiculescu. Când a vorbit despre c a – lendarul suspendării, el a făcut o şmecherie negustoricească: nu era calendarul lui, ci al USL, dar în ochii publicului el era autorul. Imaginea de dărâmător a lui Băsescu i-ar fi adus multe parale. Al doilea personaj? Crin Antonescu, care ştie că dacă revine lui Băsescu nu mai are nici o şansă să devină preşedinte. În 1001 de nopţi există întâmplarea cu califul care ia un cetăţean de pe stradă şi-l face să se trezească calif. În 1001 de nopţi, cetăţeanul renunţă când apare califul adevărat. Nu este cazul lui Antonescu. Sigur fiind că Băsescu nu se va întoarce, Antonescu a împărţit funcţii, de la directorii SRI şi SIE la bucătăreasa de la Cotroceni. Toţi simt o frustrare uriaşă. Integral in EVZ

George Maior: Notiţele lui Coldea din 2007 despre judecătorii CCR NU sunt documente SRI. Directorul SRI susţine că notiţele despre judecătorii CCR apărute în 2007 şi care îi aparţin adjunctului SRI Florin Coldea nu sunt documente SRI, potrivit Realitatea.net. „Din punct de vedere al situaţiei pe care aţi expus-o, aş vrea să fac o primă remarcă. Dumneavoastră aţi emis un fel de breaking news, cu un document SRI, care a fost foarte bine explicat de domnul Bercaru, în sensul în care e o situaţie din 2007. În sensul în care nu aţi emis o noutate din punct de vedere jurnalistic. Deci, dumneavoastră aţi dat un breaking news, în sensul că un document SRI…. Câteodată ar trebui să învăţaţi chestiunea asta… Dumneavoastră ştiţi bine despre ce vorbesc. Din punct de vedere al verificărilor la care vă referiţi, ele s-au referit la faptul că SRI a transferat în mandatul meu toate dosarele care existau în legătură cu ceea ce s-a întâmplat înainte de 1989, la CNSAS.”, a declarat şeful SRI, George Maior, în emisiunea Realitatea la raport. „Verificarea SRI nu s-a referit la doamna pe care… nu ştiu cum o cheamă. S-a referit exact la ceea ce mă refer, la faptul că în acea perioadă în presă, cineva pe care îl cunoaşteţi şi dumneavoastră şi alţii a publicat un articol în legătură cu aceste chestiuni. Şi tot ce a spus SRI în acea perioadă. Şi tot ce a spus SRI a fost să vadă dacă în arhivele SRI mai existau documente în acest sens, ele au fost transferate la CNSAS, acesta s-a încheiat din acel punct de vedere atunci. Nu s-au făcut niciun fel de verificări la nicio judecătoare. Acum că dumnevoastră faceţi o inferenţă din acea perioadă în legătură cu acea perioadă e treaba dumneavoastră, dar e profund greşit. Nu e un document SRI, e un document scris de mână, eu nu am văzut nicăieri SRI pe el, era vorba de…. Este un document SRI sau nu?”, a adăugat Geroge Maior. Integral in Romania Libera.

MRU la Forumul European de la Alpbach. Forumul European Alpbach este un eveniment anual, care are loc în luna august, în satul Alpbach din Tirolul austriac. Politicieni, academici si factori de decizie din toate domeniile se reunesc pentru a discuta probleme curente  si a gasi  idei si solutii pentru probleme europene si mondiale. Forumul a fost fondat în 1945 de către Otto Molden, dizident anti-nazist si membru al miscarii de rezistentă austriaca. La acest forum au participat personalitati proeminente din stanga si dreapta lumii moderne si contemporane, suficient sa mentionam pe Indira Gandhi, Herbert Marcuse, Karl Popper, Friedrich von Hayek, Yitzhak Rabin, dar si contemporani ca Helmut Kohl, Ban Ki-Moon si Václav Klaus.   Anul acesta va participa la acest forum si Profesorul Mihai-Razvan Ungureanu, care va sustine o conferinta despre  “Viitorul integrării europene”. Aceasta conferinta va avea loc duminica 26 august, in panelul condus de Dr. Erhard Busek, fost Vice-Cancelar al Austriei, astazi coordonatorul Pactului de Stabilitate din Europa de Sud-Est.  Intr-o realitate in care Romania este criticata si la granita excluderii, faptul ca Europa poate sa auda si un glas al Romaniei rationale si decente este un mare avantaj, mai mare decat toate vrajelile si baiguielile de la televiziunile de stiri romanesti. Iti uram succes dle Profesor Ungureanu! Detalii pe Jurnal de campanie al lui MRU pe situl ICCD.

Ştiri Europene – 25 August 2012 / România prinsă în jocul cinic al puterii

Va urez o zi buna si racoroasa!

74 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Salutare tuturor.

  Pun aici link-ul spre un mesaj de-al meu de pe blogul lui Sare (deoarece respectivul mesaj are trei referinte si mi-e lene sa fac roman-fluviu de mesaje pe-aici):

  http://sareinochi.com/2012/08/24/che-gargara-danseaza-dupa-balada-lui-cacarau-pe-versuri-de-antena-3/#comment-26820

  EuCuMine

  25/08/2012 at 7:45 am

 2. Salut 🙂
  Suntem maxim 15%

  Nicaieri dreapta si capitalismul nu au prins peste 50% deoarece este mult mai usor sa faci marketing pt stanga (pajisitile raiului ) decit pentru dreapta (hard work&enthusiasm)

  Cei ce au introdus dreapta au fost alesi la pacaleala: Reagan a schimbat pe nesimtite agenda dupa alegere iar Basescu a dat impresia la alegere ca e baiat valabil, de ai nostri pentru peste 60% din populatie

  De 2 ani dreapta+PDL sunt in defensiva, iar USL in ofensiva continua Nu putem inversa situatia. Dar am putea pe citeva topicuri sa intram in ofensiva lasindu-ne in defensiva in mod deliberat la celelalte. (Ma refer bineinteles la guerrila marketing, nu la razboi cu arma in mana)
  …..
  Scriu asta sub impresia eficientei formidabile a perdelelor de fum aruncate asupra bizonului cinstit pe care o remarc zilnic. Sunt chiar redutabili.

  lastnightmusic

  25/08/2012 at 8:25 am

 3. Buna dimineata tuturor.

  clemycali

  25/08/2012 at 8:49 am

 4. Merita sa vedeti evolutia a 14 indicatori in ultimii 22 de ani
  Romania sub trei presedinti
  Se aduc acuzatii grave, cum ca am traversa cele mai negre si mai dureroase momente din ultimii 22 de ani. Dar oare este chiar asa? Intr-adevar, nu traim foarte bine acum, nu traim dupa cum am fi dorit, dar sa nu uitam ca este criza.
  Dar in ciuda acestei crize, oare viata noastra nu este mult mai buna decat in urma cu 10 – 20 de ani? Sau este mai rea? Dar pentru a vedea exact cand am trait mai bine, haideti sa vedem ce s-a intamplat in Romania de cand a cazut Ceausescu.
  Pentru a ne aminti ce s-a intamplat din 1990 si pana in prezent, Econtext va prezinta o radiografie maraton. Mai exact, prezentam evolutia unui numar de 14 indicatori diversi, din mai multe ramuri socio-economice. Va aratam cum au evoluat salariile, pensiile, investitiile, locuintele, numarul saracilor, etc. pe parcursul mandatelor detinute de presedintii care au guvernat Romania in ultimii 22 de ani.
  Mai exact, am impartit aceasta perioada in patru intervale: conducerea lui Ion Iliescu (1990 – 1996), presedintia lui Emil Constantinescu (1996 – 2000), noul mandat al lui Ion Iliescu (2000 – 2004) si presedintia lui Traian Basescu (2004 – pana in prezent, 2012).
  Ion Iliescu – Emil Constantinescu – Traian Basescu
  Dar sa lasam cifrele sa vorbeasca de la sine. De exemplu, in privinta salariului mediu, conducerea lui Ion Iliescu 1990 – 1996 si presedintia lui Emil Constantinescu 1996 – 2000 au fost cele mai dezastruoase, salariul scazand cu 30 de dolari, respectiv 25 de dolari.
  In privinta somajului, cea mai neagra perioada a fost 1990 – 1996. In timpul lui Ion Iliescu, somajul a urcat de la 0,6% (1990) si pana la 6,6% (1996). In plus, numarul salariatilor s-a diminuat in toate mandatele presedintilor, cele mai drastice scaderi fiind in primii zece ani de dupa Revolutie.
  La randul sau, PIB-ul a trecut de la -5,5 miliarde dolari in intervalul 1990 – 1996 la un plus de peste 100 de miliarde de dolari in timpul lui Traian Basescu.
  In privinta saracilor care mananca la cantinele sociale, numarul lor a descrescut puternic din 2000 si pana in prezent. Si pensia a urcat, dar si investitiile straine.

  http://www.econtext.ro/eveniment–2/politic/romania-presedintilor-ce-au-facut-iliescu-constantinescu-si-basescu-pentru-romania-vezi-cum-au-luat-tara-si-cum-au-lasat-o-iata-cum-au-evoluat-salariile-pensiile-somajul-numarul-saracilor-cat-au-fost-acestia-presedinti.html

  observator 2

  25/08/2012 at 8:57 am

 5. Buna dimineata 🙂
  Am ajuns si in epoca post mineri, in care jandarmeria este certata ca a aplicat legea si a intervenit 👿 Raportul caricaturii de Dusa s-a dat la A3, unde a fost luat la intrebari (stire pe care am auzit-o la RRA). O sa intram in cartea recordurilor negative cu acesti nemernici la butoane.,
  Stau si magandesc ca daca in seara respectiva, daca unul din protestatarii pastoriti de A3 lua o piatra si datea in capul unui trecator care ajungea din intamplare in PU, dupa logica tampitului de Dusa era Ok…..Jandarmeria nu tb sa intervina.
  Probabil ca astfel de reactii vor mai fi si in continuare.

  mar

  25/08/2012 at 9:11 am

 6. Buna dimineata,
  ma bucura vestea cu MRU. Avem nevoie iminenta de aer curat, ne-am saturat de miazme!

  cedric

  25/08/2012 at 9:11 am

 7. neata,

  uitati-va la poza cu cei doi idioti (copy/paste & căcărău) care printr-o perversitate politico-diabolica-felixiana au ajuns in virful societatii romanesti si la poza cu MRU. Diferenta uriasa numai si privind fotografiile.

  idiotii au reusit sa distruga prestigiul Ro, sa darime leul, sa ne faca de ris in toata lumea.
  inca mai sper ca in noiembrie/decembrie 2012 pe muchie de cutit vom scapa de uslinosi.

  skorpion

  25/08/2012 at 9:14 am

  • Pai skorpi aici noi am pus poza cea mai buna a lui MRU si cele mai proaste ale ;lui Crin. Pune-o pe aia cu Crin tanar, pletos, romantic si sacou violet. Daca vrei poze pe invers mergi la Antena 3 unde TBasescu are niste poze ca ti-ar fi frica sa te intilnesti cu el noaptea in pasajul Vilacross 🙂

   lastnightmusic

   25/08/2012 at 10:43 am

 8. Reblogged this on Dictatura justitiei.

  dictaturajustitiei

  25/08/2012 at 9:21 am

 9. Bună!
  Mă bucură mult faptul că România are șansa de a se alătura în viitor țărilor unde educația, știința și cultura au valoare și contează.
  Trăim aceste zile de coșmar , pete negre de istorie, și pentru a uita că avusesem ca premier un om precum MRU.
  Ar fi bine să nu uităm, chiar dacă iertăm, că PDL -ul a fost complice la căderea guvernului său.

  dictaturajustitiei

  25/08/2012 at 9:26 am

  • Categoric ca nu trebuie sa uitam dar nu stiu daca ar trebui sa fim si foarte intelegatori si iertatori cu cei care au contribuit la caderea guvernului MRU.

   clemycali

   25/08/2012 at 9:28 am

 10. Foarte interesant subiectul pe care l-a abordat MRU.
  Este extraordinar ca incepe sa licare sperantza si ca pe langa oameni care ne-au facut de rasul Europei, mai apar si oameni integri, capabil sa sustina un dialog/prezentare la un nivel elevat si elitist 😀

  mar

  25/08/2012 at 9:32 am

 11. Reblogged this on Tiberiuorasanu's Blog.

  Tiberiu Orasanu

  25/08/2012 at 9:33 am

 12. Incredibil, l-a atacat si pe Philip Gordon 😯
  „Eu însă nu pot să înghit ca un servitor de mici dimenisiuni, aşa cum îi vedem pe tot felul de domni, doamne şi domnişoase din politică, din presă şi de pe unde vreţi dumneavoastră, ONG-uri, lucruri care nu pot fi admise, pentru că dacă eu sunt prooccidental, sunt prooccidental pentru că Occidentul a însemnat democraţie, raţiune şi stat de drept cu adevărat. Eu nu pot să spun că domnul Philip Gordon după ce vorbeşte cu mine, cu Ponta nu spune un cuvânt despre fraude şi mai ales despre fraude masive şi credibile iese la presă şi declară un asemenea lucru, o asemenea minciună, că nici măcar Parchetul General din România, cu toate vastele sale anchete de la ţară, parcă sunt anchete sociologice de pe vremea lui Gusti, nu au demostrat până acum fraude semnificative. Nu pot să fiu de acord cu astea”, a adăugat el.

  http://www.romanialibera.ro/actualitate/politica/crin-antonescu-cancelariile-straine-ne-au-cerut-sa-il-punem-inapoi-pe-basescu-anecdotic-274906.html

  mar

  25/08/2012 at 9:48 am

  • Omul nu e intreg la minte asa ca nu trebuie sa te mire noua lui iesire in decor.

   clemycali

   25/08/2012 at 9:50 am

  • ati inteles ceva din revarsarea de gargara cu pioneze a lui crin?
   🙂

   skorpion

   25/08/2012 at 10:08 am

   • Da… Singura lor solutie este sa ne scoata din Nato si sa mute Deveselu in Bulgaria sau Polonia.
    Atunci sa vezi tu abuzuri …. 🙂

    lastnightmusic

    25/08/2012 at 10:39 am

    • Nu spune vorba mare. Am dat o raita pe blogurile uslamiste si am gasit apeluri disperate la iesirea din UE si NATO pe ideea ca „noi nu avem nevoie de Europa”. De asta intinde coarda Crizel, poate, poate.

     clemycali

     25/08/2012 at 10:44 am

     • corect clemy
      L-ar apuca pe Dzeu de picior daca nu am mai fi sub control UE, Nato cu un asa un popor ascultator si cu Crin un fel de Nursultan Nazarbaiev

      lastnightmusic

      25/08/2012 at 10:49 am

      • Ar. tb sa facem o coleta ptr. un bilet de avion cu destinatia Moskova ptr. aceste nebun, neinternat si nesedat.

       mar

       25/08/2012 at 11:01 am

 13. bunä dimineatza,

  acest schizofrenic paranoia, chiar trebuie urgent internat, aruncä cu vorbe
  cu insulte si oribilitättzi ca ceva normal.
  cicä nu vrea sä fie un sevitor mic, OK, cäcäräu, este un sevitor mare, a
  turnätorului Voiculescu si securistului SRS.

  LIBERALII s-au fäcut de ras , cu asa un cäcä-nar.

  theo- nona

  25/08/2012 at 10:48 am

 14. cei 2 nenorocitzi, vor sä strice relatziile cu westul, sä facä pläcerea si cerintza rusiei

  vai de capul romanilor, ce nu-si dau seama

  theo- nona

  25/08/2012 at 10:51 am

 15. cäcäräu cretinul si plagiatorul Ponta, dupä diareea vocalä, plinä de mitocänii si declaratzii anti-democratice, nu trebuie sä mai mai reprezinte Romania.

  refuz sä cred, cä romanii nu-si dau seama, ce au fäcut acesti 2 bolsevici needucatzi

  sunt isterii mitocänesti si nu mai pot fii reprezentatzi romanilor.asta si vor, ei vor la Moscova.

  theo- nona

  25/08/2012 at 10:59 am

 16. nu este curios ce si cine dä sfaturi?´ la „orgä” sunt felix,SRS SI pielea…………..prin VR…

  theo- nona

  25/08/2012 at 11:01 am

  • SeReSe ii cu frunzele p-afara, ca-l pashte sing-sing-ul.

   EuCuMine

   25/08/2012 at 11:02 am

 17. Salut racoros intr-o zi fierbinte 🙂

  Pe Politeia Europeana: Ştiri Europene – 25 August 2012 / România prinsă în jocul cinic al puterii

  http://politeiaeuropa.wordpress.com/2012/08/25/stiri-europene-25-august-2012-romania-prinsa-in-jocul-cinic-al-puterii/

  Theophyle

  25/08/2012 at 11:05 am

 18. o zi buna tuturor!

  Sare'n Ochi

  25/08/2012 at 11:13 am

 19. nerusinarea lui dusa adusä la maximum, ei instigä oamenii si ii trimite
  pe sträzi, cä nu sunt spontane se stie, sunt bine organizate de USL-anti democatziei.

  DUSA, o sä fie dat in judecatä, pt abuz in serviciu, trimit oamenii pe stradä,
  tot oamenii lor, ei fiind la conducere.
  nu sunt demonstratzii spontane, se väd si organizarea si zilnic cine,
  Dusa este obligat sä inläture haosul , dacä nu vor filma si fotografia ce fac,
  cum si cine sunt pt. ocident.DUSA, face parte din retzeaua de infractori de
  unde a plecat RUS:

  theo- nona

  25/08/2012 at 11:14 am

 20. Geoanä este prost si un mizerabil libidinos
  vrea sä facä parte din nou, din haita „mafiotä”
  vai de el mizerabilul, scarbos si sleios.

  theo- nona

  25/08/2012 at 11:22 am

 21. O buna dimineata tuturor 🙂

  ela

  25/08/2012 at 11:39 am

 22. Reblogged this on Aron after 65.

  aronpetru

  25/08/2012 at 11:49 am

 23. Ziua buna
  Legat de postul asta , „vocea Rusiei” .
  1- cum de nu a fost niciodata specificat inaintea referendumului ?
  2- cite milioane de romani asculta postul asta ?

  Personal nu pot sa cred nici in ruptul capului ca e ascultat cum era cindva „Europa Libera ” . Pare mai degraba o diversiune in care se face din tintar , armasar . Pentru care motive , nu am explicatii plauzibile . 🙂

  stefan60

  25/08/2012 at 11:55 am

  • @stefan
   motivele sunt simple: daca usl a fost refuzat de toate firmele de pr din europa care se respecta(stiu asta sigur)le-a ramas si lor gazprom via vocea rusiei
   doar v-a explicat cacarau ca basescu si mm au reusit sa ” cumpere” toata presa europeana si americana,sa mituiasca guvernele german,britanic si american+ comisia europeana/daca cei doi au ” cumparat” tot lor le-a ramas vocea rusiei/in curind vom auzi ce spune vocea corei de nord si vocea venezuelei

   intimplator

   25/08/2012 at 12:06 pm

  • Este un nou experiment al Rusiei. Incercat pe Romania in premiera. „BBC-ul” Rusiei

   A A

   25/08/2012 at 1:49 pm

 24. buna ziua;
  se contureaza bilantul celor 100 zile de ” guvernare”( fara ” putere”=ponta dixit)
  -majorare deficit bugetar de la 1,9 la 2,2
  -stoparea investitiilor
  -” inghetarea” finantarilor europene
  -cresterea dobinzilor platite de stat la imprumuturile pentru finantarea deficitului cu cca 30 pct
  -cresterea inflatiei
  -lipsa oricaror masuri de relansare economica
  direct pentru ” bobor”
  -majorare cu 5 pct pret energie electrica
  majorare cu 5 pct pret gaze naturale
  si un ” bonus” pentru ” boborul bucurestea” majorarea cu peste 50 pct a transportului in comun
  la plusuri :deocamdata ” vorbe” cei 40 ron restituiti la pensie retinuti ilegal sunt de fapt 34 si impozitul de 6 ron pare a fi ilegal ( de verificat)
  cele 8 pct la bugetari au fost ” mincate” de preturile la alimente si utilitati
  pe plan extern:
  -scos definitiv romania din discutiile care au loc acum pentru ” redesenarea uniunii europene”; basescu si mae reusisera sa faca romania un actor-nu important,dar actor-la discutiile legate de asta prin cistigarea increderii germaniei ca romania isi respecta angajamentele
  in rest ce sa spunem,raminem aceasi tara provinciala care nu stie ce vrea;am avut un moment bun ,au reusit idiotii sa-l distruga

  intimplator

  25/08/2012 at 12:01 pm

  • Salut @intimplator
   Viitorul e maret . Vor accesa si banii din noile acorduri preventive incheiate cu FMI si UE (BM) .
   Tot pentru consum , tot pentru victorie (elecorala ) . 🙂

   stefan60

   25/08/2012 at 12:04 pm

   • @stefan
    s-ar putea sa fie un pic mai greu/e pentru prima data de la semnarea acordului cu fmi cind la incheierea evaluarii s-a spus” sunt niste conditionalitati de care depinde aprobarea de catre Board a rezultatelor”;in termeni nediplomatici asta inseamna ca nu se stie ce si cum/ la FMI ,” imperialistii americani” fac muzica…
    daca mai face cacarau vreo doua trei emisiuni la a3 …mai da ponta cu mucii-n fasole orice e posibil
    bruxelles a cam decis: nimic anul asta
    +bonus
    daca EU nu e de acord cu evaluarea FMI nu poate decide singur/EU are drept de veto-asta apropo de barosso ala care trimite scrisori din concediu lui ponta

    intimplator

    25/08/2012 at 12:33 pm

    • Sa ceara obligarea acordarii de bani din partea FMI (ca nu e institutie aleasa de popor ) 🙂
     Suplimentar si desfintarea UE . 🙂

     Idei de dezvoltat pe pagina de blog a tovarasului Iliescu . 😆

     stefan60

     25/08/2012 at 12:41 pm

 25. cedric

  25/08/2012 at 12:18 pm

  • Cata frustrare….il obsedeaza usa sigilata, mare gunoi. Constatre personala, din ce am citit, Paiata dormeo este in fiecare seara la scatofagi si da raportul 🙄 Oare primeste si salar ?

   mar

   25/08/2012 at 12:25 pm

   • Crizel nu are nici macar cei 7 ani de acasa!

    Ronis ot Astria

    25/08/2012 at 1:23 pm

    • Din nefericire pentru el, nu a avut nici macar casa. Poate asta explica multe 😦

     Theophyle

     25/08/2012 at 1:37 pm

  • Nu este o noutate, oricum s-a imbunatatit situatia ptr. ca prin 2005, cca. 90% din locuintele din mediul rural nu aveau apa curenta si canalizare. Ce „nemernica UE” a ajutat Romania sa aduca apa si canalul la tara.
   De fapt asta este explicatia poluarii panzei freatice cu nitriti si nu agricultura.

   mar

   25/08/2012 at 12:30 pm

  • Din pacate, recensamantul o mare dezamagire.
   In plus, multe confuzii intre diverse categorii ceea ce a permis si diversiunea usLASA!

   emil

   25/08/2012 at 12:45 pm

 26. Se pare ca dreapta se uneste in sfarsit lasand la o parte ambitiile. http://www.hotnews.ro/stiri-13088135-pdl-ungureanu-neamtu-cazut-pace-pregatesc-coagularea-platformei-centru-dreapta.htm
  Dar cine este Partidul Crestin Democrat in care va candida MRU?

  Mircea Rusu

  25/08/2012 at 12:45 pm

 27. Exact asta vroiam sa intreb si eu: cine este Partidul Crestin Democrat?

  cedric

  25/08/2012 at 12:50 pm

  • Google nu-l cunoaste. Cine il stie?

   Mircea Rusu

   25/08/2012 at 12:53 pm

   • Stirea este „confectionata” si neadevarata. Ea a fost transmisa pentru a forta niste lucruri care nu pot fi reconciliate.

    Theophyle

    25/08/2012 at 1:03 pm

 28. MRU , este omul ce meritä sä fie in fruntea , oricärei constructzii de dreapta,

  theo- nona

  25/08/2012 at 12:55 pm

 29. romanii se bucurä la catziva bani, dela bolsevicii USL;

  sunt inconstientzi, aceastä formatziune , va deconta ,

  dar cei ce vor suferii , sunt cei ce ii sustzin.

  theo- nona

  25/08/2012 at 12:58 pm

 30. Antonescu este un dement paranoia, un trantor mizerabil, ce nu a
  fost in viatza lui bun de nimic, repetent,sublinitor ratat,betiv, un nimic;
  in parlament o zi in tot anul,

  crin antonescu, o javrä natzionalä anti -democratricä, un mizerabil läträu
  mitocan si vagabond. tot occidentul stie cine este CÄCÄRÄU:

  theo- nona

  25/08/2012 at 1:01 pm

 31. declaratziile belicoase, isteria dementä anti-democraticä, cat se

  priomisiunea de a pleca din politicä, nu poate fii luatä in serios.

  crin-cäcäräu, un personaj de carton, un nimic umflat de turnätorul

  Voiculescu-srs, si altzi securisti.

  CÄCÄRÄU, nu pleacä din politicä, pt. cä nu are profesie, nu stie sä facä

  nimic, este un maidanez, ce trebuie sä i se arunce mancarea.

  theo- nona

  25/08/2012 at 1:22 pm

 32. „Noua mişcare de centru-dreapta se încheagă greu şi încă n-are destulă greutate. Societatea civilă se agită brownian pe internet.” (Mircea Cărtărescu)
  http://www.revista22.ro/atrnnd-deun-fir-de-par–17332.html

  Nu sunt mare fan al analistului Cartarescu dar cu aceasta afirmatie sunt 100% de acord!

  Ronis ot Astria

  25/08/2012 at 1:36 pm

  • Ronis,
   Te invit sa citesti analiza mea care va fi publicata in Foreign Policy România in format SWOT, deci fara bla, bla. Date, si o analiza serioasa.

   Theophyle

   25/08/2012 at 1:39 pm

   • Postare de dupa amiaza asta este un fel de preview cu niste trimiteri in trecut.

    Theophyle

    25/08/2012 at 1:40 pm

    • Multumim!

     Ronis ot Astria

     25/08/2012 at 1:42 pm

    • te astept cu drag,chiar am creierii in ceata de joi de la marea bagare in seama..

     cristibucuresteanu

     25/08/2012 at 2:10 pm

 33. ce repede se adunä musculitze, cu rol demobilizator.

  theo- nona

  25/08/2012 at 1:52 pm

 34. Conform IRES, la prezidentiale, daca ar fi acum, Antonescu ar lua 38%, Basescu 23%, MRU 11% si Ponta 11%. Adica, adunate, ar fi Antonescu 49% si MRU 34%. Nu cred in aceste cifre, in sensul ca Antonescu e clar supradimensionat, dar cota lui MRU (e clar ca sine ar vota cu Basescu voteaza cu el) mi se pare excelenta (si bate cu ce zicea Bogdan Teodorescu in stenogramele PNL). E clar ca are loc de crescut si, in mod normal, in 2014, va fi presedinte. Iar USL la 54% iasr e mult, dar trendul e clar: au scazut cu 10% in cateva saptamani. Cum la locale au luat 49%, inseamna ca acum au maxim 39%.

  mc25

  25/08/2012 at 1:53 pm

  • Pot sa-ti spun ca :
   1. in electoratul de dreapta MRU este cotat aproape dublu (+) fata de orice alt candidat.
   2. in electoratul general se pozitioneaza pe locul 3 dupa Antonescu si Ponta( nu departe) si mai bine decat Oprescu. Importanta este tendinta (trend) care se mentine in crestere

   Theophyle

   25/08/2012 at 1:59 pm

 35. MRU, singurul care meritä si trebuie sä ajungä la varful politici.

  incä odatä s-a dovedit ce simtz politic deosebit, are presedintele BÄSESCU

  theo- nona

  25/08/2012 at 1:55 pm

 36. nu cred in sondajele lor.

  antonescu, este o nulitate paranoia- anti-democratä
  nu poate si nu trebuie sä ajungä din nou in politicä.

  Cäcäräu, a fäcut asa multe gafe in interimat, cä trebuia suspendat
  de zeci de ori. omul a pus romania in luminä f. proastä

  theo- nona

  25/08/2012 at 1:58 pm

 37. Buna ziua! Noutati dupa declaratiile iresponsabile ale lui Dusa: jandarmeria, desi a fost pe strazi, nu a actionat deloc; au stat in masini si nu au facut nici macar verificari! A nu se intelege ca de frica, ci ca un fel de greva… toti din jandarmerie sunt extrem de iritati de aceste declaratii!

  drivas

  25/08/2012 at 2:01 pm

 38. sa nu uitam că căcărău a trait de la virsta de 3 ani fara mama.
  Freud ar da niste explicatii pentru atitudinile lui total iresponsabile.

  skorpion

  25/08/2012 at 2:26 pm

 39. Dusa , se descalificä, totzi reporterii sträini aratä

  USL, instigä romanii la proteste si haos desi sunt la putere.

  de altfel USL, nu vrea altceva ,decat subjugarea romaniei

  intr-un regim bolsevic.

  theo- nona

  25/08/2012 at 2:27 pm

 40. sä nu cäutäm scuze betzivului cartofor, nu sunt de acord.

  theo- nona

  25/08/2012 at 2:28 pm

 41. Conversatie cu un taximetrist joi seara:
  El-Domle astia au facut treaba in cele 100 de zile
  Eu- Ce au facut ?
  El- Pai cu Hidrotehnica, cu Posta cu termocentralele- I-au prins pe hoti, i-au dat afara si acum e bine !
  Eu- Si asta ne va ajuta pe noi oamenii obisnuiti. Da ? De pilda poate ca sa trimiti ceva la posta va fi mai ieftin , nu ? Iar factura la incalzire sau la electricitate va fi poate un pic mai mica, daca au stopat hotiile …
  El, pica pe ginduri si zice sovaielnic: Nu stiu daca noua ne vor scadea, dar e bine ca i-au dat afara pe hotii lui Basescu.
  …………….
  Guvernul Ponta se lauda cu realizari ce nu pot fi masurate.. unele chiar inexistente… au intrerupt hotiile pdl. de la anu va fi bine
  …..
  Si eu TDS cel naiv care imi imaginam ca guvernul care nu face absolut nimic va fi taxat de alegator inca din iarna asta 😦

  lastnightmusic

  25/08/2012 at 2:51 pm

 42. Salut, 🙂
  Postare noua!

  Theophyle

  25/08/2012 at 2:54 pm

 43. Incerc sa fiu citit de toti,inteles de cei care gindesc .Nu sint in bransa,nu vreau sa intru pe vreo usa din dos,nu vreau sa parvin.Sint unul ca toti ceilalti,care imi doresc in primul rind mie numai bine,ca sa pot da ceva bine si altora.( Ce-i drept acestia sint din ce in ce mai putini ).Cred insa ca aceasta tara,are destui tineri necorupti de interesele parintilor lor,care vor formata incepind de astazi o noua structura a unui nou partid ,ce nu va mai avea nimic comun cu zbieretele stradale,amenintarile fenechiste,voiculesciene,duse de vint catre patricienii becalieni.Trebuie sa punem capat acestor animale neo comuniste,conduse de mascaricii mincinosi,care contra unui cozonac si a unei galeti,obliga pe cei prosti sa bea apa infestata de ei ,tot din aceleasi fintini,unde s-au inecat (in decursul timpului)atitea pisici si atitia ciini…Sa va fie de bine tuturor acelora care inca ii elogiati !

  florin tudor

  25/08/2012 at 3:07 pm

 44. trantorul paiatzä, cäcäräul liberal, are probabil in apropiere iahtul nasului

  patriciu, care precis nu este departe, acolo se fac cärtzile cu secu si

  mafiotzii din dotare..

  plagiatorul Ponta, incearcä la englezi, sä-i atragä de partea lui. derbedeul

  mitoman, nu stie, englezii au asa de putzin de spus in UE; cam

  CAT O PISICÄ MOARTÄ

  dar noi cei din diaspora, pe care ii umilesc si dispretzuesc haita mafiotä USL

  vom putea spune FMI, ce escroci mincinosi sunt, si nu meritä nici un euro.

  mafiotzii USL, vor bani ,numai sä hräneascä trupa de falsi revolutzionari, cu are

  anti-democratic sustzin haos.

  in loc sä trimeatä la muncä golanii intretzinutzi,

  theo- nona

  25/08/2012 at 6:07 pm


Comentariile sunt închise.