Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

Victoria pirică a Preşedintelui Băsescu

Moto:Ne ego si iterum eodem modo uicero, sine ullo milite Epirum reuertar” (Inca o victorie ca asta si ma intorc la Epir singur). [1]

Istorie: O victorie pirică este o victorie obtinuta cu pagube uriase pentru învingator. Expresia este citata de Plutarch (46 – 120 d. Hr) , preluata in detalii de Paulus Orosius (375 –  418 d. Hr) si atribuita  regelui  Pirus al Epirului, care i-a învins pe romani la Heraclea si Asculum în 279 îHr., dar a suferit pierderi de neînlocuit , fapt care a dus la pierderea în cele din urmă a razboiului piric (280–275 îHr.)

Sa speram ca în curand procedurile legale se vor termina si Presedintele ales al Romaniei se va intoarce la Cotroceni. Personal cred ca aceasta criza politica  majora se va sfarsi curand, romanii in general si clasa politica damboviteana in particular vor învata ceva.

Apartenenta la UE si NATO. Nimeni nu a obligat Romania sa se alature acestor organizatii. Apartenenta a fost o strategie a tuturor guvernelor Romaniei din 1996 si pana astazi.  Criza politica actuala a fost “rezolvata” in forta de institutiile acestor tari din doua motive principale. Primul – recunoasterea internationala a unui puci parlamentar sustinut de o serie de ilegalitati pregnante din partea unei clase politice rau famate. Al doilea motiv – pericolul de contagiune si creerea unui climat de propagare de pe urma unei crize economico-financiare si unui somaj endemic al tinerilor generatii europene.  Presedintele Basescu nu a fost preocuparea nimanui in Europa, sustinerea nu a fost personala nici macar o secunda; impotrivirea si presiunile institutionale au fost in totalitate indreptate impotriva modelului politic reprezentat de cativa fruntasi politici romani lipsiti de orice capabilitati politice, rudimentari si inculti.

Disiparea mitului Basescu. Timpul nu i-a fost favorabil lui Traian Basescu. O serie de hotarari personale, in parte ne-necesare, care in nici un caz nu pot fi judecate astazi i-au erodat popularitatea la un minim istoric în ultimul deceniu politic romanesc.  Un om întelept si retinut ar fi inteles-o dupa rezultatul alegerilor prezidentiale din 2009. Dl Basescu nu a înteles! Unul dintre cei mai importanti teologi si ganditori politici ai Americii moderne, Reinhold Niebuhr, intemeitorul unui influent curent teologic numit Realismul Crestin (Christian realism) a scris, citez – “The sin of pride created evil in the world[2], pacat ca politicienii romani nu-l citesc si nici macar nu a fost tradus in limba romana .

Interesant de mentionat ca Reinhold Niebuhr a influentat politica americana de la dreapta la stanga prin ideile lui. De la Ronald Reagan si John McCain  in dreapta si pana la  Madeleine Albright, Hillary Clinton in centru si  Jimmy Carter sau  Barack Obama in stanga politicii americane. Deci daca dl Basescu ar fi fost mai putin orgolios, rezultatele ar fi fost mult mai bune. Multe dintre proiectele pur politice ale dlui Basescu arata astazi extrem de problematice. Incercarea de a construi doua partide mari, “înghitirea” partii liberale care s-a desprins de PNL (PL-D), UNPR, votul uninominal pur, promovarea unor personalitati cu putine calitati si capabilitati. Lipsa de atitudine ferma si în timp util  în jocul politic din PDL si mentinerea unor strategii extrem de eficiente intr-o atmosfera de sustinere populara intr-un timp în care aceasta sustinere a devenit minora au dus la vulnerabilitatea care a putut produce acest atac la presidentie si indirect la posibilitatea subminarii democratiei si a statului de drept, care s-au dezvoltat in timpul mandatelor sale,  cu sprijinul lui direct si continuu. Traian Basescu nu a fost un geniu politic, ci numai un bun politician, cu dexteritati superioare adversarilor sai (The whole art of politics consists in directing rationally the irrationalities of men– Niebuhr). In clipa cand intuitia lui proverbiala l-a inselat, caderea a fost iminenta si inevitabila.

Sfarsitul unor cariere si a unei clase politice.  Mai mult decat clar ca Crin Antonescu va deveni istorie foarte curand. Daca nu a inteles pana acum  ca nimeni nu poate deveni Presedintele Romaniei fara sprijin international, o sa inteleaga cand isi va depune candidatura in 2014. Parasirea Cotroceniului, pentru Crin Antonescu, a insemnat si punctul terminus al unei cariere sporadice a unui om lipsit de calitati la nivelul ambitiilor lui.  Victor Ponta este poluat de biografia falsa pe care si-a facut-o si de lipsa de caracter de care a dat dovada in ultimele trei luni. Ponta va suferi aceasi soarta cu Antonescu, mazilit de ai lui la prima ocazie si la primul semnal ca nu va ajunge la guvernare.

Nu stiu ce se va intampla in perioada imediat urmatoare, stiu insa ce se va intampla in anii urmatori. Clasa politica actuala va disparea. Si-a dovedit ticalosia, lipsa de competente si saracia morala. Maine voi incerca sa analizez posibilitatea formarii unei drepte functionale.

Epilog:Man’s capacity for justice makes democracy possible; but man’s inclination to injustice makes democracy necessary.” [3] Reinhold Niebuhr

Bibliografie

[1] Orosius, Historiarum Adversum Paganos Libri, IV, 1.15.
[2] Niebuhr, Reinhold.  Moral man and Immoral Society, 1960 p. 238.
[3] The Children of Light and the Children of Darkness (1944)

263 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. am vazut ca sunt oameni care si-au exprimat teama lipsei de cvorum din Parlament dupa amenintarea javrei de Prim-Plagiator, asa ca reiau comentariul de dincolo:
  NU ESTE NECESAR CVORUMUL.
  in Regulamentul sedintelor comune a Parlamentului nu e prevazuta nici conditie de cvorum.
  47.3 din L.47/92 spune ca “Înaintea publicării în Monitorul Oficial al României, Partea I, hotărârea Curţii Constituţionale se prezintă Camerei Deputaţilor şi Senatului, întrunite în şedinţă comună.” Prin urmare, se aplica regulamentul sedintelor comune care nu prevede regula de cvorum decat in cazul adoptarii de legi, hotarari si motiuni, ceea ce nu e cazul, intrucat, in cazul de fata, doar se ia act de hotararea CCR.

  Sare'n Ochi

  22/08/2012 at 3:44 pm

 2. absolut corect Teo: nu Basescu a fost miza, ci statul de drept. un stat de drept care se prabuseste in urma unei lovituri de stat sud-americane, in chiar coasta UE si NATO ar fi dat o lovitura fatala insesi notiunii de democratie. americanii au invatat dureros ce inseamna sa te joci de-a patriotic act, doar ca raspuns la niste fanatici.

  Sare'n Ochi

  22/08/2012 at 3:47 pm

 3. Re-Salut! 🙂 o victorie a occidentului impotriva ramasitelor sovietice de pe teritoriul Romaniei. daca un fost ministru usl a definit gruparea pucista ca fiind „grup infractional organizat” ar fi ceva normal ca acesti indivizi in frunte cu porumbacu si ponta sa fie bagati in evidentele interpolului si sa primeasca toti interdictii de a calatori in ue si sua. interlopii ( gen clanul butoane din giurgiu) au prosperat si au facut fapte penale pe teritoriul UE, de la trafic de persoane la jafuri armate ,doar cu sprijin si acoperiti de la cel mai inalt nivel al psd si pnl.lista grupului infractional la care se refera fostul ministru de interne din guvernul ponta ar trebui trimisa la toate ambasadele .

  zigzag

  22/08/2012 at 3:47 pm

  • in calitate de societate civila, ce ne impiedica sa o facem noi ? Da, stiu „cons”, dar sunt si multe „pro”. e o idee, puteti da cu batzul.

   arrletty

   22/08/2012 at 7:46 pm

 4. crin-cretin este un mizerabil instigator, ca si haita PNL, ce nu a

  fost niciodatä liberalä, este o formatziune de securisti mascatzi

  si madidanezi färä profesia, trebuie spus clar Crin este un ratat inchipuit.

  theo- nona

  22/08/2012 at 3:52 pm

 5. Buna ziua si aici 🙂
  Ai dreptate, dar personal nu cred ca actuala clasa politica va invata ceva. Cel putin nu in componenta de azi. Nu vorbesc doar de cei doi mascarici, care misca politic doar pe masa de laborator.
  Sper sa invete cei ce doresc sincer sa faca un alt fel de politica.
  Dar si ce ce doresc sa se faca un alt fel de politica. (aka electorii).
  Toti avem de invatat ceva, indiferent de tabara. Unii ce/cum/cat sa dea, altii ce/cum/cat sa ceara.

  DanSu

  22/08/2012 at 3:52 pm

  • Buna ziua!
   Tinerii din partide nu vor invata decat ce fac superiorii/seniorii; exact ca intr-o familie… de cum intra intr-o organizatie de tineret trebuie sa-si aleaga „tabara” si sa-i dea la gioale partii adverse. Prin orice mijloace. Culmea ca aceste rafuieli sunt starnite si de catre seniori care doresc sa aiba o masa de manevra in alegerile interne de partid sau sa aiba niste oameni care sa nu coste prea mult in campania electorala (la pus afise, in caravane, etc).Asa a aparut un Ponta, un Constantin, Sova si multi altii… Cei capabili sau cu bun simt nu au ce cauta intre ei; pana cand nu se va schimba acest lucru, nu se poate face o altfel de politica. Din simplul motiv ca nu stiu sa o faca si cum sa se relationeze la/cu ea. Si atunci, ca sa nu piarda „jocul” din mana, se plafoneaza in simple dexteritati politice vorba lui Plesu incercand, din pacate si reusind, sa plafoneze si asteptarile si interesele celei mai mari parti din electori

   drivas

   22/08/2012 at 4:49 pm

  • salut. Daca-ti aduci aminte de celebrul senator Dumitrascu (Constanta, cel cu o singura camasa per legislatura).. El zise: fiecare popor are parlamentul pe care-l merita. NOI i-am ales!!! NOI nu am inteles forta VU. NOI nu am eliminat in 2008 macar CATEVA mere putrede. [ e drept ca nici primele parlamente engleze nu au fost perfecte ]. In masura in care politeienii si copacenii si ceilalti forumisti reusesc sa explice rudelor, prietenilor ca pot pe careva cat-de-cat mai bun, vom curata si acest parlament [si pe cale de consecinta cum zice Zgonea la fiecare trei fraze agramate ] precum si clasa politica.

   cinic

   23/08/2012 at 7:39 am

  • Problema sunt ELECTORII ! Atata timp cat 60%-70% din populatie este neinstruita, ne-educata, fara simt civic, mituibila, etc., ei bine, acestia vor forma majoritatea ce ne va strivi ! Si ce este mai grav, nici nu vad o posibilitate decenta si legala de a interzice votul persoanelor analfabete si foarte sarace. Polarizarea d.p.d.v. educaional si material, face sa avem interese si vederi antagonice. „Bizonii” sunt mai multi iar politicienii ii manipuleaza in sensul dorit de ei. Suntem intr-un cerc vicios. Daca electoratul ar avea un standard educatonal si material mai ridicat, nimeni nu l-ar putea „cumpara”.

   ionica

   23/08/2012 at 1:50 pm

 6. actele , cotractul iscälit cu Dogaru,

  trebuie trimes la ambasade si UE; ZIARE:

  theo- nona

  22/08/2012 at 3:53 pm

 7. Salut
  2 pareri scrise cu alte vorbe :
  unu
  As zice ca Traian Basescu este un extraordinar tactician si un strateg mediocru. In medie este oricum cel mai mare politician roman de dupa razboi.
  doi
  Clasa politica actuala nu va dispare singura si de capul ei 🙂 . Va dispare in urmatorii ani in masura in care vor fi mutatii in masa alegatorilor. Un cataclism sau mutatii rapide in viata economica ar putea determina astfel de mutatii

  lastnightmusic

  22/08/2012 at 3:59 pm

  • Onor electorii (mare parte dintre ei) sunt cam nauci in legatura cu asteptarile de la politicieni. Nu de alta, daca povestim despre cele personale, mi se sparie gindul daca incerc sa fac un exercitiu de imaginatie legat de proiectele dumnealor. In ce ma priveste-s sus pe metereze, la tot pasul traduc din romana in romana, ca asta’i- jobu’, dar rezultatele apar cumplit de greu. Si e destul de frustrant sa tot vorbesti alone (cred ca SI de-aia abia astept sa va citesc0

   arrletty

   22/08/2012 at 5:57 pm

  • nu crezi ca e mai greu sa fii strateg la viteza schimbarilor drastice din societatea romanesca in doar 20 de ani [pana si Moshe i-a plimbat 4 de ani ca sa le iasa sclavia din mentalitate]. Nu uita cifrele mele favorite: 31% dintre romani cred ca ” a fost o idee buna comunismul, dar prost aplicata..”. Nu va dura numai un deceniu sa scada acest procentaj. Vezi numai ce striga cei din PU (nu cei ai lui DOgaru, ci ceilalti)

   cinic

   23/08/2012 at 7:42 am

   • Corect, dar conditiile economice pot schimba asta. Daca regimul USL nu va mai avea bani sa plateasca pensii si ajutoare tuturor…. nu vor mai prezenta interes

    Daca batrinii mai mor iar tinerii intra pe joburi corecte si compozitia societatii se schimba.

    lastnightmusic

    23/08/2012 at 7:51 am

 8. Buna ziua,
  @sare, sunt convins ca ai dreptate, dar acum un sfert de ora a vorbit Zgonea care a spus ca multi parlamentari sunt plecati in vacanta pt. ca dupa doua randuri de alegeri grele sunt epuizati (zau ca asa a zis), ca apoi ii asteapta o perioada fara concediu pana in iunie viitor! Nu stiu de ce pupezele alea de reporterite nu l-au intrebat de ce isi fac planuri pe inca un an, cand urmeaza alegeri in noiembrie.
  Uite , si acum se vorbeste de cvorum la b1.

  cedric

  22/08/2012 at 4:01 pm

  • vorbeste ca este lasat sa vorbeasca si vajnicii gurnalisti habar nu au ce zice legea ca sa ii dea una peste gura. de aceea zic ca trebuie militat pentru domnia legii.

   Sare'n Ochi

   22/08/2012 at 4:07 pm

 9. Salut! 🙂

  Theophyle, you’re right!

  Până la urmă, Traian Băsescu nici n-a fost altceva decât un hâc al istoriei postdecembriste, cât p’aci să fie remediat de un triumvirat cu bune intenții. 😀 😀 😀
  …Norocul nostru cu „colegii lui”, hâcurile din occident care probabil nici ei nu l-au citit pe Niebuhr!

  oldhashu

  22/08/2012 at 4:09 pm

  • Da saracu
   Dupa 2009 isi dorea sa mai faca reforma medicala si cea administrativa si sa plece linistit. A venit criza si l-a dat peste cap. Intii nu i-a venit sa creada ….

   lastnightmusic

   22/08/2012 at 4:21 pm

  • Saslut hashule,
   Vezi amice, ei chiar l-au citit. Merkel l-a citat de cel putin cateva ori (eu am numarat 3) Gordon si Blair la randul lor de cateva ori. El este inima mentalitatii protestante care sta la baza capitalismului european. Deci cum sa-ti spun, mai incet cu afirmatiile in lipsa cunostintei de cauza.Cat despre pirat, am scris tot ce cred, daca va place sau nu. Adevarurile deranjaza de 2000 de ani incoace 😀

   Daca noi avem o clasa politica inculta nu inseamna ca toti occidentali sunt la fel. Vezi tu acolo se ajunge mai greu decat la noi!

   Theophyle

   22/08/2012 at 4:35 pm

   • Theophyle,

    Departe de mine de a contesta politica mare, fie ea și „cum grano moralis”!
    Alminteri nu este altceva decât haiducia dâmbovițeană de care am tot avut parte mai ales în ultimul timp…
    Dă-mi voie ca din afară să-mi spun părerea: nu ești zeu, ești om, e drept cu un orizont mare de cunoaștere și totuși un omuleț, Băsescu, se conturează ca un soi de obsesie pentru tine…
    Cât privește adevărul, eu mă consider doar ultima treaptă, cea mai de jos din soclul Adevărului din urmă cu 2000 de ani și niciodată nu-l voi putea utiliza ca argument.
    Eh, unde ești tu, Bibliophyle, cel de acum 3-4 ani ?!

    oldhashu

    22/08/2012 at 5:06 pm

 10. Buna ziua,

  A aparut motivarea hotararii CCR: guvernul nu a trimis Curtii datele cerute 🙂

  Demo (@demo_im80)

  22/08/2012 at 4:19 pm

 11. Reblogged this on Aron after 65.

  aronpetru

  22/08/2012 at 4:20 pm

 12. Iata: http://www.hotnews.ro/stiri-esential-13074104-motivarea-ccr-datele-comunicate-cea-mai-mare-parte-nu-legatura-solicitarea-formulata-curte.htm?nomobile

  Normal, concluziile unor „analisti” este ca ” trebuie schimbata legea referendumului” :p

  Demo (@demo_im80)

  22/08/2012 at 4:23 pm

 13. Frumos scrii Theophyle. Dar incheierea e optimista. Nu se va schimba garnitura semnificativ. Clasa politica actuala nu va disparea. Se va reesapa pe ici, pe colo si cam atat.
  Eu am devenit mai libertarian in optiuni, asa incat nu voi cere politicienilor si partidelor nimic. Cand libertarienii vor fi majoritari, invectiva va fi mazilita. Momentan in majoritatea politicienilor se afla un mic vadim ascuns in san si va erupe cand conditiile sunt propice.
  In plus sustinatorii, fanii si membrii de partid sunt asemenea liderilor si politicienilor actuali. Mult namol, atacuri la persoana si mizerie intinse pe perete, populand discursul si comportamentul.
  In politica nemernicii si ratatii isi dau doctoratul, in viata sunt corijenti.
  Emotia, furia si cuvintele de rusine care le gasesc si la dreptacii si stangacii romani ma fac sa fiu mult mai pesimist vis-a-vis de politica.
  Libertarianul din mine incheie cat se poate de conservator, inapoi la familie, viata personala si desavarsire profesionala.

  turnofftheglory

  22/08/2012 at 4:31 pm

  • Salut TOG,
   ai apucat-o pe o panta gresita. Panta care eu am parasit-o cam la varsta ta, poate putin mai tarziu. Nu merge libertarianismul intr-o lume stramba. Se va schimba, pentru ca daca nu se va schimba va fi o jale economica enorma. Romania se afla intr-o stare de toleranta 0 in fata occidentului. crede-ma. Imbecilii astia ne-au adus aproape de sapa de lemn.

   Theophyle

   22/08/2012 at 4:39 pm

   • Dragul meu prieten lumea va fi mereu stramba. Suntem o minoritate „occidentala” care dicutam despre drepturi naturale si valori democratice. Bogatia va fi mereu in mana unei minoritati, iar ambitiosii se vor stradui sa intre in acel club exclusivist. Pentru ca utopia unui bine general am trait-o pe propria piele si stim cat de falsa e in practica.
    Da, politic occidentul trateaza Romania ca Austria lui Heider, daca nu mai rau. Insa asperitatile si iritatia de azi provocata pe un fundal de recesiune si panica in zona euro se vor calma cand unii sau altii vor pierde partida politica.
    Am facut niste pasi in spate. Privesc cu atentie reactiile minoritatii reformatoare cum spunea Barbu Mateescu si ma ingrozesc. In afara de un jenant „I love you Base”, „MRU nu ne lasa” si muie USL nu am vazut mare lucru, poate micile sloganuri fascistoide marca NR.
    Politica pe contre. Nici macar nu e un front de vest al Marelui Razboi, e o batalie de la Bulge cu ceata continua si cu un Patton absent sa forteze ruperea frontului.

    turnofftheglory

    22/08/2012 at 4:49 pm

    • @tog,
     Scuza-ma ca ma „bag” in discutia asta……

     „Dreapta” lucreaza, munceste. Nu are timpul liber al stangii. Dreapta romaneasca nu stie ca este de dreapta, pentru ca singura doctrina care i s-a spus zilnic a fost cea de stanga. Mitologoia doctrinara este, exclusiv de stanga. (Aici ma refer la greve, rascoale, etc.). Miturile de dreapta sunt create tot de stanga:(chiaburi, burghezi, legionari, fascisti,exploatatori, Botnitze, etc). Mitologie romaneasca de dreapta, pe care sa poti construi, precum Steve Jobs de exemplu, a initiativei personale si intreprinzatorilor,exista, dar nu se promoveaza. Mitologie pe care sa poti construi un grup social. Mai avem niste profesori universitari care au lucrari si doctorate pe doctrina de dreapta, dar nu le-as mentiona cu placere pentru ca nu se adreseaza dreptei romanesti ci lor insasi.
     Si totusi nu putem pune semnul egalitatatii intre stanga si dreapta romaneasca, numai faptul , obiectiv al jandarmilor care recunosc ca mica demonstratie a dreptei este mult mai civilizata decat cea, vocala si agresiva, a stangii, condusi de Dogaru. (Care, da este a stangiii, pentru cere drepturi pentru oamenii muncii si pensionari).

     Parerea mea 🙂

     eugeni

     22/08/2012 at 5:35 pm

    • Draga TOG,
     niciodata nu merg la proiecte moarte. Am fost foarte circumspect in cazul NR si m-am pazit de implicare mai mare dect a fost. Tu ai sarit cu capul de la trambulina de 7 m intr-o piscina de 50 de cm. Stiu ca doare. De asta data eu ma implic la maximum. Am o varsta la care inteleg ce, cum si cine! Deci te inteleg chiar daca am schimbat statutul 🙂

     Theophyle

     22/08/2012 at 5:46 pm

 14. Ziua buna,

  Poate TB nu a fost strateg, tactician bun. Indiferent de calificative mie mi se face parul maciuca si pielea gaina daca ma gandesc ca putea fi Geoana.

  eugeni

  22/08/2012 at 4:32 pm

  • Dar Crin Antonescu ? Atît de iubit si regretat de foarte multi liberali la momentul alegerilor ?
   E drept ca nu a existat si nu va exista un politician ideal, dar nu se poate nega vointza democratica à lui TB. Nu putea sa stea în spatele fiecàrui ministru, nu era treaba lui.
   Ne este clar ca nu TB este vizat de urgia USL ci functia, mîna care semneaza starea justitziei.

   REGINE

   22/08/2012 at 5:52 pm

   • Salut REGINE,
    Nu in nici un caz nu se poate nega! Nu exista politicieni ideali, exista insa institutii care se construiesc in timp si cu multa rabdare. Din nefericire transplanturile politice au esuat si PL-D (fostii liberali) si UNPR nu au reusit. Cat despre PDL? Au ramas in marea lor majoritate fesenisti.

    Theophyle

    22/08/2012 at 5:58 pm

    • Multumesc pt ràspuns.
     Politica, institutiile se fac cu oameni. Iar natura umana este imperfecta, ca sa nu o spunem de-a dreptul. Cu atît mai mult în Romania, unde feudalismul si ceaushismul au lasat urme grave. De aceea orice structura în care ne agàtzam sperante si încredere va avea un munte imens de escaladat : al minciunii, al inshelàciunii institutionalizate, al compromisurilor absolut inevitabile. Daca va fi umanista va fi vulnerabilà, daca va actiona ferm va fi acuzatà de tot felul de extremisme. Ce se poate construi durabil pe o bazà imensa de oameni cu comportamente securistice ? Ei sunt violenti si agresivi fatza de sustinatorii bunului simtz si al legalitàtzii. Pesismism, probabil…

     REGINE

     22/08/2012 at 6:15 pm

 15. PDL convoaca sesiune extraordinara: au semnat suficienti parlamentari astfel incat sa se convoace sesiunea extraordinara.

  mc25

  22/08/2012 at 5:07 pm

 16. Buna ziua 🙂
  Meritul lui Traian Basescu a fost si este ca a ridicat covorul, a aratat toata mizeria care s-a ascuns timp de 23 de ani. Si daca era un geniu politic nu cred ca realiza foarte multe cu actuala clasa politica. Din pacate nu a stiut sa-si aleaga o echipa cu care sa performeze si mai are un „dar”, rastoarna ce cu greu a construit. Marea calitate pe care o are, a reusit sa-si depaseasca conditia de om instruit intr-un anume sistem cu o anume mentalitate, a reusit sa se transforme intr-un politician cu clasa care a inteles importanta unui stat functional, orientat catre valorile democratice autentice.
  Este vital ca actuala clasa politica sa dispara si sa apara ceva viabil si modern in loc, daca se poate in regim de urgentza. O constructie politica noua, fara influente de la est si agenda dictata de Vocea Rusiei.
  Sper ca previziune „globului de cristal” in cea ce priveste cele doua catastrofe, sa se transforme in certitudine in cel mai scurt timp.

  mar

  22/08/2012 at 5:07 pm

  • Salut mar 🙂
   Adevarat, faptul ca a „ridicat presul” este un merit enorm”. Mai mult decat atat faptul ca a adus si maturi si detergemnt este si mai important 🙂 Restul… sper si eu!

   Theophyle

   22/08/2012 at 5:51 pm

  • salut mar. Eu as reformula: TB le-a aratat OGLINDA multora, acestia s-au ingrozit de ceea ce au vazut si vor sa impuste mesagerul. Cateva categorii: A. falsii handicapati B. falsii pensionati medical C. falsii posesori de tot felul de pomanageli de stat D. beneficarii si emitentii de certificate medicale false. NB. Basescu a fost singurul politician cu cojones care le-a spus pensionarilor ca nu exista solutii nici pe termen mediu. [ instinctiv il uram pe medicul care ne spune ca avem o boala letala si ne place vraciul care zice ca ne va alina cumva ].

   cinic

   23/08/2012 at 7:51 am

 17. „”Este vital ca actuala clasa politica sa dispara si sa apara ceva viabil si modern in loc, daca se poate in regim de urgentza. O constructie politica noua, fara influente de la est si agenda dictata de Vocea Rusei.

  O constructie politica noua (ICCD de exemplu) ar putea asuma public ca va incerca
  reglementarea obligatiei ca toate entitatile administrative de stat (ministere,agentii,regii, prefecturi,primarii,CJ-e,inspectorate,unitati sanitare si de invatamant,etc,etc) :
  1.)- sa posteze zilnic si detailat absolut toate cheltielile zilei precedente (atat cu toate achizitiile de materiale,servicii si investitii cat si toate cheltuielile cu personalul)
  2.- sa faca toate demersurile (in max 2 luni) pentru recuperarea tuturor prejudiciilor in cazul in care unitatea a pierdut irevocabil un proces
  3.-.conducatorul institutiei isi piede functia daca nu materializeaza aceste doua idei

  Aceste idei nu contravin legislatiei si materializarea lor nu necesita cheltuieli.Aceste idei sunt si puternic populiste ( in sens corect) si asumarea publica si intens mediatizata a lor de catre un candidat sau o grupare politica ar trezi interesul,simpatia si sprijinul atat al cetatenilor dezamagiti, nehotariti cat si a celor indiferenti. Materializarea lor ar fi un puternic exemplu despre un alt mod de a castiga alegerile si despre un alt mod de a face politica si administratie.Poate ca treptat un intreg partid ar asuma public aceste idei si ar candida cu angajamentul ca daca ajunge la putere va nominaliza conducatori in fruntea unitatilor de stat care sa materializeze aceste idei.

  gavrus tiberiu

  22/08/2012 at 5:30 pm

  • O constructie politica noua (ICCD de exemplu) ar trebui sa introduca in programul sau electoral modificari electorale care dubleaza pedeapsa pt coruptie/mita. Iar riscul confiscarii sa devina unul f.real.

   Tio

   22/08/2012 at 5:51 pm

  • Si ridicarea imunitatii parlamentare, macar pt parlamentarii proprii…

   Tio

   22/08/2012 at 6:14 pm

 18. Au castigat institutiile si intrezarim silueta unui stat de drept. Asta conteaza cel mai mult.
  T.Basescu a fost „legendar” atitta vreme cit a stablit el agenda si prioritatile (sau erau deja stabilite).
  Nici legendele nu fac fata unei realitati ostile (T.Blair ar fi un exemplu).
  E nevoie acum de continuitate si unitate pt o dislocare a clasei politice actuale.

  Tio

  22/08/2012 at 5:49 pm

  • Tio,
   clasa politica actuala este „out of time”. Timpul nu iarta pe nimeni. Nici macar pe noi 🙂

   Theophyle

   22/08/2012 at 5:53 pm

 19. „O cioara sta pe o craca cu o bucatica de cascaval in gura. Vine vulpea.
  – Cioara, esti tu, draga mea, destul de sofisticata in gindirea ta politica?
  Cioara tace.
  – Cioara, ai votat tu, fato, pe 29 iulie?
  Cioara tace.
  – Cioara, ai votat DA sau NU?
  Cioara ispitita si calcata pe nervi, nu se poate abtine!
  – DAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!
  Cade cascavalul, vulpea fuge cu tot cu auriul trofeu.
  Cioara inteleptita si trista cugeta:
  – Si daca as fi spus NU… s-ar fi schimbat oare ceva?”

  victor L

  22/08/2012 at 5:51 pm

  • 🙂 Salut victor!

   Theophyle

   22/08/2012 at 5:54 pm

  • excelent 😆

   mar

   22/08/2012 at 5:54 pm

  • Pe un blog usl-as intrebarea vulpii era :
   Asa e ca ai boicotat referendumul …. iar cioara basista proasta si ticaloasa a raspuns…….

   lastnightmusic

   22/08/2012 at 6:01 pm

 20. hehehe
  ora 18 -s-a terminat a 3 a intilnire a liderilor fortelor de dreapta de la hotel Residence. Asteptam conferintele de presa …. sa vedem daca au mai discutat despre algoritm s-au l-au lasat pana la toamna

  lastnightmusic

  22/08/2012 at 6:04 pm

 21. Santaj nerusinat, pe fatza:
  http://www.ziare.com/eugen-nicolaescu/pnl/nicolaescu-parlamentul-nu-l-repune-pe-basescu-pana-csm-nu-da-avizul-pentru-pivniceru-1185709

  Asta ii arde pe ei la talpi, madam Pivniceru -ministru,
  In locul CSM, nu m-as lasa santajat.

  cedric

  22/08/2012 at 6:08 pm

  • Parere personala, din varii motive in CSM s-a constituit un nucleu dur care le arunca planurile in aer. Nu cred ca Pivnicereasa va ajunge MJ.

   mar

   22/08/2012 at 6:12 pm

  • http://www.hotnews.ro/stiri-politic-13074470-germania-saluta-decizia-clara-constitutionale-asteptam-fie-respectata-toate-partile-asa-cum-anuntat-premierul-ponta-inainte-decizie-acum-judecat-potrivit-faptelor-sale.htm
   „Guvernul federal german saluta aceasta decizie clara a Curtii Constitutionale romane. Asteptam sa fie respectata de toate partile, asa cum a anuntat premierul Ponta inainte de decizie. Acum va fi judecat potrivit faptelor sale”, a declarat miercuri purtatorul de cuvint al guvernului german, Steffen Seibert, citat de AFP.
   Deci, fapte si nu doar vorbe!

   Ronis ot Astria

   22/08/2012 at 6:17 pm

   • hehe …………. cica Guvernul Federal German 🙂
    pai Ion Iliescu si Victor Ponta nu recunosc decit Guvernul Democrat German – pacat ca s-a inchis ambasada lor din Piata Cosmonautilor (fost,actual Lahovary)

    lastnightmusic

    22/08/2012 at 6:24 pm

    • si cine e neica nimeni ala Steffen Seibert ?
     Noi nu discutam decit cu Klaus Iohannis

     lastnightmusic

     22/08/2012 at 6:26 pm

  • salutare 🙂
   un pretext excelent ptr. o riposta din partea csm ,pe masura ,gandita bine,inteligenta.O minge la fileu ridicata de boul asta de nicolaescu(dupa cum arata cred ca si asta are fisha la glumetzi)
   idei ar fi
   separatia puterilor
   respectarea legislatiei in domeniu
   incercarea de a atrage justitia in jocuri politice neconforme cu statutul magistratilor
   exista min. al justitiei,chiar si asta interimar,ponta
   buna guvernare in interesul romanilor,ce au prin buzunare,ce urmeaza la toamna,iarna nu etc. nu sta in ministerul justitiei etc. raspuns ferm,nepolitizat
   daca nu le convine sa faca alte legi(parlamentul) si alta constitutie mai bune, nu sa nu le respecte pe cele in vigoare si sa atace puterea judecatoreasca in ansamblul ei(recte csm) etc

   mircea

   22/08/2012 at 6:31 pm

 22. MM va face lustratia candidatiilor.HI,hi moari partidu’

  cristibucuresteanu

  22/08/2012 at 6:30 pm

  • servus cristi; te-ai clarificat?

   Ronis ot Astria

   22/08/2012 at 6:31 pm

   • salut Ron,
    ot Astria sau ce cauta MM la NR?

    cristibucuresteanu

    22/08/2012 at 6:34 pm

    • Salut cristi,
     Il creste pa Neamtu. ce sa-i faci copilul arata neajutorat 😆

     Theophyle

     22/08/2012 at 6:36 pm

    • cu prima! Si e Ronis (obligatoriu!) … 🙂

     Ronis ot Astria

     22/08/2012 at 6:37 pm

     • ‘traiti,am inteles!😃,
      am citit dar in mod sigur subiectul depaseste capacitatea mea de intelegere.Voi insista.

      cristibucuresteanu

      22/08/2012 at 6:40 pm

      • Chiar nu este greu! Incepe cu „Trusa istoricului pentru a patra dimensiune” din Ioan Petru CULIANU, „Călătorii în lumea de dincolo”, traducere de Gabriela şi Andrei Oişteanu, prefaţă şi note de Andrei Oişteanu, cuvînt înainte de Lawrence E. Sullivan, Iaşi, Polirom, 2002, 336 pg., ISBN: 973-683-883-8 (cu putin noroc o mai gasesti pe net!). Dupa aceea, let me know …

       Ronis ot Astria

       22/08/2012 at 6:52 pm

  • adica toti candidatii lui MN hoti in devenire trec acum prin ciur, dar hotii vechi cu state de la PDL nu vor trece ? 🙂

   lastnightmusic

   22/08/2012 at 6:32 pm

   • baronetii primari scapa,se purifica numai parlamentarii PDL.Ceilalti probabil se presupune ca ar fi puri,neavand la ziua Deciziei istorice,acces la ciolan.

    cristibucuresteanu

    22/08/2012 at 6:37 pm

    • Da-i in ma-sa . Daca Nicolae Burchel merge pe liste drept curat …politic…..cind eu stiu ca e lamentabil ca om …. acum 8 ani….. eu l-as prefera pe Videanu

     lastnightmusic

     22/08/2012 at 6:42 pm

 23. Marius zice ca revenirea lui Traian Basescu este o chestie care ar trebui sa se faca imediat.
  http://delaepicentru.com/2012/08/22/%E2%98%85-presedintele-poate-reveni-la-cotroceni-acum/

  emil

  22/08/2012 at 6:32 pm

 24. Ce a fost chestia aia cu MN vorbind si ignorand practic iccd? MRU , in spate undeva. Nu am vazut de la inceput. MRU a zis ceva? Aproape ca mi-a placut Blaga. (Poate zic eu ceva despre asta….)

  eugeni

  22/08/2012 at 6:35 pm

  • Ti-e frica sa spui ca ti-a placut Blaga ?

   lastnightmusic

   22/08/2012 at 6:37 pm

   • Da, pentru ca l-am auzit de atatea ori si m-a deceptionat. 🙂

    eugeni

    22/08/2012 at 6:40 pm

    • In relatia asta de o luna mru, mn, pavelescu, blaga sa stii ca blaga mi-a parut infinit mai constructiv decit MN care era si in urma lui pavelescu…. Nu as fi crezut

     lastnightmusic

     22/08/2012 at 6:43 pm

     • 😆

      Theophyle

      22/08/2012 at 6:45 pm

 25. Bună !
  M-am delectat cu articolul tău Theophyle, mi-a plăcut să citesc comentariile voastre și vreau să adaug ceva.
  Băsescu nu este un Talleyrand și, din acest motiv, multe greșeli a făcut pe care , cu toată dragostea, i le recunoaștem.
  Spre deosebire de foarte mulți alți politicieni acest om s-a schimbat pe el mult, din fostul marinar care recunoștea că nu a frecventat pensionul, până la actualul om de stat și ne-a obligat și pe noi să învățăm multe și multe întrebări să ne punem.
  De când a fost el suspendat, în anul 2007, am început să cercetez CR pe care o aveam pe undeva în bibliotecă.
  Eu consider că a avut un mare efect asupra noastră a tuturor.

  dictaturajustitiei

  22/08/2012 at 6:37 pm

  • Salut,
   a avut si mai are. Si-a depasit cu mult potentialul initial. Nu, si nici nu trebui mai mult. 🙂

   Theophyle

   22/08/2012 at 6:46 pm

   • 😆
    Nu știu câți spioni citesc blogul tău, bănuiesc că destui și de aceea nu scriu chiar deslușit , dar în privința boicotului a fost înțelept , până la urmă, și l-a acceptat.
    A început o nouă eră.

    dictaturajustitiei

    22/08/2012 at 6:53 pm

 26. Reblogged this on Dictatura justitiei.

  dictaturajustitiei

  22/08/2012 at 6:37 pm

 27. pentru interesati. Pe Politeia Europeana: The Economist: LIBOR în ceaţă

  http://politeiaeuropa.wordpress.com/2012/08/22/te-economist-libor-in-ceata/

  Theophyle

  22/08/2012 at 6:48 pm

 28. Treaba cu Comisia de etica si competenta imi va face o toamna frumoasa plina de palpitatii.Astept cu nerabdare pozitiile greilor PDL vis a vis de aceasta epurare.Sper ca vor da si diplome de cetateni model.In mod sigur se vor da in gat unii pe altii.Asta e inceput de sfarsit pentru PDL.MRU must go out of there!

  cristibucuresteanu

  22/08/2012 at 6:50 pm

 29. Este asa cum am zis: In loc sa avem iccd ca o umbrela cu MRU purtator de stinard, pentru alegeri prezidentiale, avem doua partiduletze, un partid, si fo doua ong-uri.
  Am vazut ca Blaga a trecut peste orgoliu de a fi partidul cel mai mare (elefant) ceea ce este de admirat. Am vazut ca MRU lasa de la el doar,doar, sa fie unitate. Nu cred ca este cazul. Mai ca imi vine sa spun ca numai Blaga cu MRU pot face mai multe. S-a vazut ca MN este de o impolitete crasa si arivist veroce.

  eugeni

  22/08/2012 at 6:57 pm

  • cred ca toti asteapta sa il vada pe Base intors cu bine la Cotroceni.

   cristibucuresteanu

   22/08/2012 at 7:00 pm

  • Cred ca un sut in koor lui MN si orchestrei lui, ar simplifica mult treaba.

   lastnightmusic

   22/08/2012 at 7:01 pm

   • Subscriu! 😆

    EuCuMine

    22/08/2012 at 7:02 pm

   • Da, ar simplifica.

    A A

    22/08/2012 at 7:03 pm

   • ar trebui mutati sa cante la alta masa.Eventual PPDD.Creatoru’ ar putea sa fie mai atent!

    cristibucuresteanu

    22/08/2012 at 7:11 pm

    • Diaconescu il face varza. Asa cum a reusit deja sa o faca la el in direct 🙂

     Theophyle

     22/08/2012 at 7:15 pm

 30. saluttare all 🙂
  dur text Theophyle 😀 si adevarat.
  Carter,unul dintre cei mai slabi presedinti americani spunea odata un lucru f. corect : cand vom ajunge ca omul sa fie apreciat ptr. ceea ce consuma si nu ceea ce produce punctul de intoarcere inspre o societate normala va fi depasit si ne vom indrepta inspre dezechilibre majore in toate domeniile.
  Succesul lui Reagan a fost determinat de insumarea unor decizii politice eficiente atat dpdv militar(a pus pe butuci economia urss care n-a mai putut tine pasul) cat si economice-dezvoltarea corporatiilor.Decizii eficiente la vremea respectiva.
  Ce a urmat in timp insa,globalizare,scaderea drastica a clasei de mijloc,concentrarea bogatiei(resurse materiale si bani) in mainile unora putzini si saracirea marii majoritati,cel mai grav clasa de mijloc pierde masiv din influentza economica si automat si politica,etica si morala(inclusiv crestina) diminueaza periculos de mult..Cine a inteles asta(de ex. nemtii) merg al naibii de bine in raport cu altii care s-au vulnerabilizat ei insisi prin faptul ca restrangandu-si plaja vulnerabilitatilor au facut-o mult mai usor vulnerabila(corporatiile,bancile,in general mastodontii economici)
  Acelasi model dar respectand scarile de valori a fost repetat in multe locuri.Efectele se vad si sunt greu de rezolvat(ptr. ca dureaza timp mult si e nevoie de traditii si mosteniri-@Eugeni la 5:35 a argumentat perfect)
  Nu l-am citit dar nu imi e usor sa cred ca idei de-ale sale pot avea influentza majora,fara convergentza si a altor idei fundamentale ce tin de evolutie politica si economica.Imo 🙂

  mircea

  22/08/2012 at 7:03 pm

  • Salut mircea,
   Poate dur. Necesar cred eu 🙂

   Theophyle

   22/08/2012 at 7:18 pm

  • Salut Mircea, 🙂
   Ieri intr-o postare de la ora 1.40 noaptea ai spus ca la Cluj in piata Mathias Rex erau 50 de uslasi protestatari. Am spus asta lui sarenochi care a luat asta foarte personal a inceput sa ma insulte ca la usa cortului M-a deceptionat oricum. El spune ca nu erau mai mult de 10-25 la ora 19
   Imi e penibil ca am intrat in calea scuipatilor lui Sare in ochi dar poate poti tu lamuri , au fost 50 ? la ce ora ? Merci

   lastnightmusic

   22/08/2012 at 7:20 pm

   • Daca Sare este femeie pot afirma ca era intr-o anumita zi a lunii. Daca este barbat nu-i gasesc scuze. Am vazut disputa. Sare s-a comportat incalificabil.
    Nu agreez astfel de manifestari si de aceea iti dau o mana de ajutor moral. Nu proceda vreodata la fel ca el pentru ca atunci il voi ajuta pe cel pe care il lovesti

    Mircea Rusu

    22/08/2012 at 7:48 pm

    • Merci
     Sunt prea batrin ca sa schimb obiceiurile bune cu altele rele 🙂

     lastnightmusic

     22/08/2012 at 7:51 pm

    • salve 🙂
     e barbat 100% ,tough guy 🙂 a exagerat dar e de-al nostru si tds este de-al nostru
     de fapt noi toti suntem de-ai nostri,sa incercam sa fim cat mai multi(trec pa poncife 🙂 )

     mircea

     22/08/2012 at 8:13 pm

     • mircea
      tipul nu e chiar barbat 100% judecind dupa reactii
      daca tu consideri ca asa trebuie sa fie clubul nostru iarta-ma dar nu prea imi place clubul tau clujan. Eu am pareri clare pe care mi le exprim clar si le argumentez. incepind de la Theophyle si mergind pina la cel mai proaspat nou venit. Dar insultele isterice nu sunt in regula orice diferenta de opinii ar fi. Ciudat este ca eu si Sare nu ne deosebim la opinii ci la caracter.

      lastnightmusic

      22/08/2012 at 8:31 pm

      • bai, dar nesimtit mai esti! adica ai haita si incerci sa ma calaresti? adica mai inainte te miorlaiai ca ce m-a apucat de am reactionat cum am reactionat, iar acum ma faci lipsit de barbatie? te-am judecat foarte bine: un mucea, gen Ponta si Sova.

       Sare'n Ochi

       22/08/2012 at 11:37 pm

    • flacau, eu nu te-am cerut judecator in aceasta disputa, te-ai bagat ca musca-n curul calului – chestia cu o anumita zi a lunii sa o pastrezi pentru golanismele de autobaza. nu stiu cum ai vazut du 50 de manifestanti la ora 19 – dar aia este o alta poveste.

     Sare'n Ochi

     22/08/2012 at 11:33 pm

   • salut lnm 🙂
    asa e ,am citit mica voastra disputa 😀 si am scris un coment la sfarsitul postarii trecute.
    ..
    fac si eu ca rabinul 🙂
    poate ca am trecut pe langa Sare fara ca sa-mi dau seama 🙂 il cunosc doar de aici si de pe blogul sau
    Cred ca tu ai niste teorii/idei de macro-management politic destul de corecte dupa parerea mea,pe care si eu le impartasesc in mare masura.Sare e mai punctual aplicat,si concluziile sale sunt pertinente,ptr un cititor neavizat/care frecventeaza mai rar blogul dar simpatizeaza dreapta unele din comentariile tale pot trece ca soparle(hai sa zic soparlite) observatiile lui cred ca din perspectiva asta sunt facute.Fiecare dintre noi toti mai sarim calul(cred ca Sare a exagerat putin si nu era necesar in cazul tau),doar nu e singurul care se ia de tine 😆 poate ca o sa ma iau si eu de tine odata si-o data 😆 Ce te faci cand ne luam de tine toti,eu ,tibi,theophyle,sare,skorpy,skorpy chiar si tds 😆
    biletul de parcare de o ora (asta l-am recuperat ca a ramas pe bord) arata 19:27 deci aveam pana la 20:27(am intarziat vreo 10 min. sper ca Boc ma iarta 😆 ) La ora cand am trecut prin piata era 8 fara ceva,n-am stat sa-i numar dar erau mai multi de 25.

    mircea

    22/08/2012 at 8:06 pm

    • OK ieri ai spus ca erau 50 acum spui ca erau mai multi de 25. bravo.

     Sper sa ajungeti sa fiti mai multi decit uslasii in saptaminile si lunile urmatoare
     Vad ca esti si rabin….
     In privinta faptului ca Sare a exagerat „putin” mergi cu el la o bere, lasa-l sa iti traga pe neasteptate o flegma in figura , sterge-te pe fata si spune zimbind usor incurcat : Sare a exagerat putin 😦

     lastnightmusic

     22/08/2012 at 8:18 pm

     • omule,n-am stat sa-i numar,eu am apreciat ca fiind la vreo 50,nu-s rabin,am incercat (fara folos vad 🙂 ) ca sa diminuez la solicitare un conflict virtual de care nu era nevoie.Bineinteles ca ai dreptate(pe speta asta) si Sare a sarit… a exagerat deloc „putin”, as zice cum exagerezi tu acum.Nu-ti mai formula concluzii care sa-ti sustina punctul de vedere(chiar daca ai dreptate) ia-l ca ex. pe unul dintre subiectele postarii lui Theophyle,Reinhold Niebuhr,the sin of pride created evil in the world 😆
      ..
      As fi onorat sa beau o bere,gold sparkling liquid, cu oricare dintre voi (anyway that`s your treat) fara sa risc nicio flegma nicaieri 😀

      mircea

      22/08/2012 at 8:37 pm

      • OK
       Bea-o cu Sare

       lastnightmusic

       22/08/2012 at 8:40 pm

       • Uite, vezi cum te contrazici singur? „Sunt prea batrin ca sa schimb obiceiurile bune cu altele rele”

        Te rog sa te uiti la ce i-am scris lui Sare la postul precedent si sa presupui ca iti este dedicat tie:
        „Sare, sincer nu am citit CV-ul tau de pe blog. Nici nu trebuieca sa-ti spun ca ai sarit calul. Daca nu ai argumente nu te justifici cu atacuri la persoana sau preamarirea personala din punct de vedere al transparentei, experientei, sau a oricarei alte calitati pe care o posezi.
        Am mai spus si altadata, dreapta, formata din oameni destepti, are un mare dezavantaj pe care nu a fost in stare sa-l depaseasca in Romania. Are orgoliul mai mare decat IQ-ul.
        Stanga pe de alta parte se aliniaza in spatele unui lider ca oile in spatele magarului. Nu este neaparat bine dar actioneaza unitar.
        Din discutia ta de pana acum nu pot decat sa-ti spun ca orgoliul ti-a depagit IQ-ul. Indiferent cat de mare era acela din urma.”

        Mircea Rusu

        22/08/2012 at 8:47 pm

       • Intradevar am si aceste defecte
        sunt orgolios
        si nu prea beau multa bere

        De aceea cind voi fi la Cluj voi evita sa beau bere cu Sare si mircea.
        Sper sa am cu cine. Daca nu voi avea nu voi bea

        lastnightmusic

        22/08/2012 at 9:02 pm

       • Eu stau in Ramnicu Valcea si o sa fiu incantat daca o sa am ocazia sa beau o bere cu oricine este in stare sa-si lase orgoliul deoparte in favoarea unai cauze mai mari decat imaginea lui personala.

        Mircea Rusu

        22/08/2012 at 9:05 pm

       • Ma rog, sper sa tii la bautura, E plin de oameni care se lasa scuipati si apoi fac brudershaft si beau in continuare.

        lastnightmusic

        22/08/2012 at 9:17 pm

       • nu stii sa faci bruderschaft

        mircea

        22/08/2012 at 9:36 pm

       • Bine

        lastnightmusic

        22/08/2012 at 9:37 pm

       • Stii ceva?
        Tu si Sare va meritati unul pe altul.
        Ce nu inteleg eu este ce cautati pe acest blog de coagulare a dreptei.

        Mircea Rusu

        22/08/2012 at 9:42 pm

       • flegma in bere tocmai ce ti-ai tras-o singur.

        Sare'n Ochi

        22/08/2012 at 11:39 pm

      • ok,berea o beau cu sare si vinul cu tine ! in ordinea asta c-asa e bine,vin dupa bere,o placere 😀

       mircea

       22/08/2012 at 9:14 pm

   • mananci cacat cu incercarea mea de a te insulta pentru numarul de manifestanti – ceea ce demonstreaza cat de nimuruc esti de fapt.

    Sare'n Ochi

    22/08/2012 at 11:30 pm

 31. Salutare tuturor, din nou.

  EuCuMine

  22/08/2012 at 7:03 pm

 32. Se uita cineva la Calimente (b1)? O asa scursura de om, de un grobianism de cea mai joasa speta , eu n-am mai vazut.

  cedric

  22/08/2012 at 7:14 pm

  • Nici eu 🙂

   emil

   22/08/2012 at 7:16 pm

  • M-am uitat pretz de 23 de secunde. Inima fibrilatie, nervul inervat, urechea cu acufene. Am inchis cu un ultim gest de protejare. Ma simt mai bine dar totusi trebuie sa ma menajez 🙂

   eugeni

   22/08/2012 at 7:18 pm

  • M-am uitat. Asa sunt toti penelistii, indobitociti de cacarau ca a pierdut fotoliu si pupiytul de la Cotroceni. Varful de lance al comnistilor din pesede.

   aronpetru

   22/08/2012 at 8:20 pm

 33. Salutare all. Salut Theophyle.

  Ieri s-a castigat o batalie, dar razboiul continua. Sa nu ne facem iluzii, atata timp cat in politica si media romaneasca personaje ca Iliescu, Varanul securist, bolsevicul criminal, plagiatorul, etc, actioneaza liber, ceea ce s-a intamplat in perioada 3 iulie-21 august se poate repeta oricand.
  Statul de drept a fost supus unei presiuni teribile. Pe alocuri a cedat, dar in alte locuri a rezistat.
  Important este ca, acolo unde s.a cedat, sa se intervina pentru remediera pagubelor.
  Este important ca justitia sa ramana independenta. Magistratilor le place independenta si vad ca reactioneaza la incecarile USL de a subordona justitia. Iar aceasta reactie ma face mai optimist.
  Mai este ceva. USL a demonstrat cu varf si indesat ca reprezinta raul absolut din politica romaneasca. Un cosmar pentru toti cei care gandesc si se manifesta democratic in tara asta.
  Acum USL-asii au suferit o nfrangere dezastruoasa. Sunt buimaciti, dar isi pot reveni. Pentru a fi opriti definitiv ne trebuie o alternativa viabila.Dreapta trebuie sa se coaguleze, dar asta nu poate fi facut cu personaje dubioase precum Mihail Neamtu. Nici in Vasile Blaga nu am incredere. M-a deranjat declaratia lui de ieri cand vorbea de faptul ca PSD a avut alt discurs fata de PNL, bla-bla-bla.
  Daca Blaga se gandeste cumva la o noua curvasarie politica cu PSD, ei bine s-o faca ! Dar pe sprijinul nostru sa nu mai conteze ever ! Mi-a fost de ajuns „coabitarea” din 2009, nu mai vreau alta. Blaga si PDL trebuie sa inteleaga odata pentru totdeauna ca a trecut timpul micilor invarteli in Parlament cu PSD, cu PNL, etc. Nu, este nevoie de cu totul altceva !

  Am o vorba si pentru tanarul de stanga. Am vazut ca ai laudat-o pe Elena Udrea. Ei bine, cucoana respectiva este unul din artizanii principali ai dezastrului PDL ! A facut un pas in urma? Nu este suficient ! Ar trebui sa se abitina de la orice fel de declaratie pentru cel putin cativa ani ! Sa-si vada de Vuittoane, de afaceri, copii, dar sa lasa politica in pace ! A Enough is enough !

  Reddog

  22/08/2012 at 7:16 pm

  • Faptul ca Udrea mai bine nu era, decat invers. De acord. Dar tocmai am vorbit cu cineva care imi povestea de traseul Transalpina, refacut de Lentzi (asa ii spunea lui Udrea). Foarte laudativ DUPA ce a fost acolo.

   eugeni

   22/08/2012 at 7:24 pm

  • Reddog – iar dezinformare 🙂
   Am zis ca Elena Udrea e orice dar ca are sanii naturali , deci sa nu fie numita Madam Latex de ziggi
   Si e simplu de demonstrat . Are sanii o idee prea mari. Daca ar fi fost „lucrata” i-ar fi avut mai mici . 🙂

   lastnightmusic

   22/08/2012 at 7:27 pm

   • nu-i mai spun madam latex ca vad ca nu poti dormi de grija mea. de azi o sa-i spun craiasa cocosilor. nevasta lui marta ( pestoaica) stie de ce . placinta de vrancea stie si ea de ce . iar organizatia pdl bucuresti traieste si azi din gloria doamnei matraguna spre satisfactia lui oprescu ( si a hidrei lui 😀 ) si a baronului dragnea. stai in sectorul 3 ? intreaba te cum a fost posibil ca unul dintre cei mai buni primari ai pdl sa fie detronat de un pesedist amator de minore si de evaziuni cat cuprinde.

    zigzag

    22/08/2012 at 7:43 pm

  • salut Red 🙂

   Theophyle

   22/08/2012 at 7:57 pm

 34. Sorin Ionita, la b1 : nu e nevoie de cvorum la intrunirea camerelor parlamentului

  cedric

  22/08/2012 at 7:19 pm

 35. @mar, S. Ionita e de aceeasi parere: Corpul magistratilor rejecteaza propunerea cu Mona Pivniceru pt ca este cel mai politic judecator!

  cedric

  22/08/2012 at 7:21 pm

 36. Buna seara inca odata.

  Eu protestez din nou.

  B1, protestez ca nu ii luati lavaliera lui Calimente! Protestez impotriva limbajului de mahala!

  Giorgia

  22/08/2012 at 7:31 pm

 37. Vad ca treaba cu „Comisia de etica si competenta” (condusa de MM?) nu este bine venita/primita; ba ca trece Burchel (poate „pica” la comisie!), ba ca MRU trebuie sa plece de acolo (si sa se duca unde?), ba ca „greii” din PDL nu stiu ce o sa faca (Berceanu s-a retras, Videanu idem, la Satu Mare s-a retras, poate urmeaza si altii), ba ca …
  Prea multe nemultumiri pt. a treaba/decizie simpla; va exista o „Comisia de etica si competenta” (sa vedem si din cine este compusa!).

  Ronis ot Astria

  22/08/2012 at 7:36 pm

  • a spus MM.Va fi compusa din reprezentanti ai fiecarei formatiuni,oameni de o inalta competenta si nepatati.
   Problema e insa alta.Politica e pe voturi.Cetatenii decid cine ii reprezinta.Chiar in interiorul unui partid exista vot democratic asupra propunerilor de candidati.Rostul unui partd politic este tocmai aceasta identificare a competentelor si de a promovare a lor.Cine esti tu comisie si ce reprezentativitate poti avea ca sa decizi in locul cetatenilor?Si apoi membri de partid ce rol mai au,carlige de rufe?
   Toti de care ai spus nu s-au retras din partid,nu am auzit de vreo demisie.Au facut doar un pas in spate..

   cristibucuresteanu

   22/08/2012 at 7:55 pm

   • N-ai inteles. Candidatii sunt propusi de partide, formatiuni si asa mai departe. Acesti candidati vor trece prin filtrul comisiei de etica, Scuze, buna seara.

    Inganduratul

    22/08/2012 at 8:02 pm

    • am inteles prea bine.Comisia decide competenta si integritatea.Adica decide de fapt candidatii in locul votului membrilor de partid.In partid un candidat poate fi propus de orice membru.Decizia de a fi sustinut se ia prin vot.Nici o comisie nu poate invalida acest vot.

     cristibucuresteanu

     22/08/2012 at 8:10 pm

     • Ba da. Depinde de ce agrement au stabilit partidele sau organizatiile de la bun inceput. Poate un partid sa-l propuna pe candidatul X de o mie de ori. Daca comisia nu-l valideaza, fiindca asa au stabilit initial, dand puterea de filtrare a acestei comisii suprapartinice, adio candidat X. Si cred ca este bine deoarece de multe ori jocurile interne dintr-un partid au facut sa apara in politica nistre javre. Chiar daca MM nu are toate informatiile despre un candidat partinic am incredere mai mare in judecata ei decat intr-o conducere de partid.

      Inganduratul

      22/08/2012 at 8:54 pm

      • si cine garanteaza integritatae celor din comisie.O supracomisie?In baza carei legi fuctioneaza o asemenea comisie.Legea partidelor?Nu cred.La interesele care sant membri comisiei vor fi fara indoiala cei mai dati in judecata oameni.In plus ,un deputat care care priza la el in colegiu,pur si simplu va candida din partea unui alt partid .Sau din parrtea pdl,pur si simplu in judete care nu vor agrea alianta electorala.Si vor fi destule.

       cristibucuresteanu

       22/08/2012 at 9:09 pm

       • Este posibil sa ai dreptate cu cei dati in judecata. Integritatea este asigurata de Macovei. Nu trebuie sa functioneze comisia asta pe baza legii partidelor. Este nevoie doar de un gentleman agrement. Celor care nu le convine, pur si simplu jet. Crezi ca vor mai fi „imbratisati” daca vin in USL cand nu-si vor m-ai gasi loc in colegii „greii” lor? Eu cred ca sunt slabe sanse!

        Inganduratul

        22/08/2012 at 10:59 pm

 38. salutare! 🙂

  Frumoasa si miezoasa postare, as mai nuanta-o pe ici pe clo, insa voi dedicata postari importante acestui subiect in septembrie 🙂

  Pana atunci, vad ca dementul de Nicolaescu vrea sa conditioneze intrunirea Parlamentului e numirea Pivniceresei. Oricume dement.

  Pivnicereasa e Lidia Barbulescu 2.0, acua vad si magistratii, in special cei din CSM, care ar merita sa reciteasca srialul meu, episoadele dedicate Monei.

  Si Bravo pentru Aspazia, de 3 ori bravo!!

  Cetatean

  22/08/2012 at 7:46 pm

  • Buna Seara C, 🙂

   Theophyle

   22/08/2012 at 7:58 pm

   • salut! 🙂

    Ai mare dreptate, insa va trebui sa vedem de ce anume Basescu a actionat cum a actionat si mai ales ce a urmarit.Spre deosebire de primul mandat, cand a avut sustinere populara si eficienta zero, acuma el a ales sa actioneze „eficient”, adica sa faca reforma, cu toate costurile politice posibile. A gresit multe, insa modul sau de actiune nu prea avea cum sa fie altul.

    Iar daca e victoria sa a la Pyrrhus, stai sa vezi la toamna-iarna pozitia USL 😈

    Cetatean

    22/08/2012 at 8:09 pm

 39. Tinere de stanga.

  Nu este nici un fel de dezinformare. NU ma refeream la schimbul tau de replici cu ziggy. Nu , eu ma refeream la alte postari de ale tale unde ii luai apararea Elenei Udrea. Te rog nu confunda marfa cu ambalajul 😆

  Reddog

  22/08/2012 at 7:52 pm

  • Reddog
   I-am luat intotdeauna si ii voi lua intotdeauna pe 2 teme:
   1 – cele misogine
   2 – atunci cind in mod obsesiv se mai incepe o ardere pe rug a EUdrea. Am aparat-o si cind Cristian Patrasconiu facea 2 postari pe saptamana despre EU si nu rata nici o referire la ea.
   Acum cind vad ca si Theophyle zice ca pregateste niste dezvaluiri nedezvaluite despre Elena Udrea nu stiu ce sa mai cred. Cind veti pune capacul peste EU ?
   Nu am aparat-o pe teme politice sau pe idei filozofice. Am zis, lasati-o domule in pace , avem alte chestii mai cotoioase,
   Nu are decit o calitate si aia e enorma. A fost fidela lui Traian Basescu si a facut exact ce a spus TB
   Nu e nimic fizic aici: Nu imi place cum se imbraca, nu imi place cum isi vopseste parul blond nu imi place vocea ei needucata, Sunt tiganci care imi plac ea nu. Nu e in visele mele, dar faceti nene o pauza va rog. Uitati-va ce timpenii face Hellwig urmasul ei .

   lastnightmusic

   22/08/2012 at 8:03 pm

 40. Bună la toţi.
  The Show Must Go On.
  Miza alegerile parlamentare.
  Organizare, Comunicare, Acţiune.
  Cred că şi astăzi USL-ul se întreabă tâmp, cum au Guvernarea dar nu au Puterea.
  Puterea rezidă în Adevăr.
  Te îndepărtezi de Calea Adevărului,sigur pierzi.

  TD

  22/08/2012 at 7:58 pm

 41. Voicu (PNL) anunta ca isi convoaca grupurile parlamentare in 3 sept. Adica nu vin la la sedinta comuna?
  Plus alte multe anunturi! Nu vor sa discute ridicarea imunitatii lui Dobre!

  cedric

  22/08/2012 at 8:07 pm

 42. mai au un singur scop: numirea Pivniceresei si amanarea sine die a revenirii lui TB la Cotroceni. E prea putin fata de cat au vrut sa faca, insa se multumesc si cu asta.

  Parerea mea: TB poate reveni la Cotroceni chiar daca nu se face cvorum la Parlament. Nu scrie nicaieri de cvorum pentru prezentarea declaratiei. In adresa CCR, se cere Parlamentului „luarea de indata a masurlor necsare prezentarii acestei Hotarari”.

  Cetatean

  22/08/2012 at 8:12 pm

  • Buna C 🙂
   Cred ca se va ajunge la o astfel de solutie si mai cred ca Pivnicereasa nu va ajunge MJ. Pe langa corpul magistratilor sunt convinsa ca mai sunt si alte persoane mult mai importante care nu vor un astfel de personaj la conducerea MJ.

   mar

   22/08/2012 at 8:26 pm

 43. excelent dl Papahagi pe tvr 1 .

  zigzag

  22/08/2012 at 8:22 pm

 44. Seara buna
  Politicieni se gasesc pe toate gardurile . 🙂
  Daca o clasa politica dispare , vine alta .
  Important pentru o natiune e ce fel de politicieni apar .
  – Cu principii morale mai presus de oricare tratativa , partaj sau cu dorinta de ciolan si atit ?
  – Personalitati , lider ce cunosc realitatea „opincii ” sau realitatea turnului de fildes a puterii in care pofta de posturi si parvenim denatureaza minima speranta a mujicului care cu sudoarea fruntii incearca sa traiasca in un mod umil dar demn ?

  stefan60

  22/08/2012 at 8:23 pm

 45. o chestie: Camerele se intrunesc la cererea a 1/3 din numarul de parlamentari. PDL a strins 1/3 din semnaturi. Daca Zgonea refuza convocarea, vine frumos Zegrean in fata Parlamentului reunit, atata cat este, citeste Hotararea si o trimite la M. Oficial.

  NU e nevoie de cvorum:

  Constiututia:

  „Camera Deputaţilor şi Senatul adoptă legi, hotărâri şi moţiuni, în prezenţa majorităţii membrilor”.

  Trebuie sa adopte vreo Hotarare, Lege sau Motiune? NU. Deci nu e nevoie de cvorum pentru Zegrean.

  Constitutia se interpreteaza in spiritul aplicarii. Daca un Presedinte de Camera ar tine sesiunea neconvocata cat vrea muschii lui, nu ar fi niciodata sesiuni extraordinare.

  Cetatean

  22/08/2012 at 8:24 pm

  • Eu am vazut ieri o formulare de genul „publicarea deciziei in MO si in presa”, se uziteaza acest lucru sau este o masura de prevedere in caz ca vor intarzia publicarea?

   mar

   22/08/2012 at 8:29 pm

   • e oficial, scrie undeva in legea 47/1992.

    Cetatean

    22/08/2012 at 8:35 pm

  • Macar atat sa fi fost in stare sa faca si PDL-ul. Sa se adune cati s-or aduna si sa vina Zagrean si sa citeasca decizia Curtii si la comedia e finita. la MO cu ea.

   clemycali

   22/08/2012 at 8:35 pm

 46. Tinere de stange
  Nu sunt misogin si nici nu vreau s-o ard pe rug pe Elena Udrea !
  In schimb am alte lucruri de reprosat.

  – ai auzit de parcuri facute in mijlocul padurii?
  – ai auzit de sali de sport facute acolo unde nu are cine sa le foloseasca?
  – ai auzit de patinoare facute la preturi exorbitante?

  Toate astea in mandatul Elenei Udrea.

  In iulie 2010 salariile sunt taiate cu 25%. Ce face Elena Udrea?
  Cand erau multi oameni loviti de masurile dureroase, dar necesare, Elena Udrea facea parada modei cu rochii dolce&gabbana de mii de EUR. Macar atata: sa nu si afisat ostentativ !

  Ca sefa a organizatiei PDL Bucuresti a consud atat de bine organizatia, incat la alegerile din 10 iunie PDL Bucuresti a suferit o infrangere CATATROFALA ! Mai vrei si alte argumente?

  A, era sa uit, la congresul PDL din 30 iunie stii cu cine se pupa si se intretinea extrem de cordial Elena Udrea? Cu Victor Ciutacu, daca numele asta iti spune ceva !

  Asa ca eu m-am convins de aptitudinile aceste cucoane. Prin urmare EJECT din viata politica ! Asta estesingurul lucru bun pe care il mai poate face ! Sa ne lase !

  Reddog

  22/08/2012 at 8:24 pm

  • Am auzit. Dar la Antena 3!
   Vino cu un exemlu documentat de investitie aiurea si iti dau dreptate. Citeaza-mi Antena 3 si te…

   Mircea Rusu

   22/08/2012 at 8:51 pm

   • Buna dimineata!
    Si eu vreau niste poze cu „obiectivele” alea 🙂
    Scuzati.

    emil

    22/08/2012 at 9:18 pm

  • Red

   Mircea ti-a raspuns in parte
   punctul 2 este.
   ia 30 de lideri din garda pdl (iin afara de noii veniti mm, tru, cpreda ) mai buni decit E Udrea.
   sau 12 femei lideri pdl ., Si vezi : toti sunt mai buni decit E Udrea ?
   Vei observa ca va trebui sa EJECT jumatate din partid. Vrei sa desfiintezi PDL ? Spune asa 🙂

   lastnightmusic

   22/08/2012 at 9:12 pm

 47. Buna seara, buna seara. Traian Basescu ar fi putut sa faca mai mult daca era altcineva decat este. Eu cred ca marele lui merit a fost sa arate putreziciunea sistemului si sa aduca in fata si instrumentele necesare schimbarii lui. Epoca lui, epoca intregii clase politice aparute imediat dupa evenimentele din decembrie 1989, a apus.

  clemycali

  22/08/2012 at 8:33 pm

 48. Daca nu pot amana sedinta camerelor reunite, cred ca vor amana publicarea in MO. Doar e in mana lor!

  cedric

  22/08/2012 at 8:34 pm

  • Vor incerca si asta categoric, asa cum vor incerca sa santajeze si CSM-ul. Problema este ca se va cere pe plan extern tot mai insistent incetarea interimatului. Nu vor putea sa amane sine die chiar daca asta este scopul lor.

   clemycali

   22/08/2012 at 8:36 pm

 49. Ce spunea ieri MRU in „Apel la unitate”:
  „Nu mai este timp pentru dezbatere de detalii, în condițiile în care trebuie creată alternativa optimă pentru guvernarea țării.”
  Nu mai este timp nici de mofturi. Ca ala e asa, ca aia e siliconata (de parca asta ar conta si mai ales e bine ca nu toate femeile arata ca Angela; sper sa nu citeasca ce am scris 😉 )
  Aia-ala incearca sa faca ceva si sigur vor gresi, intentionat au ba. Cine intra in polica nu va mai fi imaculat; riscul de a calca gresit ori de a primi o galeata cu laturi in cap este de neocolit.
  (Unii ar trebui sa fie mai relaxati cu privire la Elena: a declarat ca vrea un copil, asa ca .)
  Si da, dupa cite stiu, la citirea hotaririi CCR in Parlament, nu e nevoie de cvorum; nu se voteaza legi ori altceva, doar se citeste decizia pentru luare oficiala la cunostinta.

  victor L

  22/08/2012 at 8:39 pm

  • pai poate de aceea nu sunt relaxati…… 🙂

   eugeni

   22/08/2012 at 8:45 pm

 50. Teophyle,

  La TB se vede ca este innascut dar nu si format. Ca sa poti conduce trebuie sa fii innascut iar formarea poate ajuta enorm la, asa cum zicea TDS, stabilirea strategiilor si tacticilor pentru atingerea scopurilor.
  Daca esti numai format

  eugeni

  22/08/2012 at 8:41 pm

  • sorry, 🙂
   Daca esti numai educat, atunci nu poti rezista. Aici l-as incadra pe Emil Constantinescu.

   eugeni

   22/08/2012 at 8:42 pm

 51. Sara buna tuturor.
  Sara buna Theophyle.
  Intr-adevar, un articol necesar. Parerea mea este ca este intr-o oarecare masura, idealist.
  Clasa politica musai sa se schimbe. Sunt perfect de acord. Grobienii, marlanii, analfabetii politici, trupetii, sefii de galerie ( Calimente- ce exemplu perfect ), combinatorii, escrocii, falsii si goii din politica romaneasca trebuie sa fie retrasi in grotele lor.
  De acord. De dorit.
  Dar de tinut, cine ii tine acolo sus? Alegatorii. Ei ii admira si ei ii aleg. Ei se dau dupa cel mai tare in gura si mai obraznic ( o, Calimente!) . Ei le admira aura de smecheri. Ca pe un model de reusita. Mai ales cand se stie despre respectivul ca este un fost nimeni, „ajuns” prin politica, tupeu, furt si descurcareala.
  Ei le acorda simpatia si increderea ( lasa ma, chiar nu stiu ce zice ala, da’ e dahstept, ca n-ajungea din mecanic la SMA direct la prefectura/primarie/deputatie etc.)
  Just? Just.
  Pai si cine sa-i schimbe pe grobieni din clasa politica? Americanii,germanii, europenii ? Cine sunt astia pentru alegatorul mediu ( 35-65 ani, studii medii / primare, somer/casnic/ venituri mici, educatie reala-ioc ) ? Niste nimeni, care nici macar limba romana nu o cunosc,vai mama lor. Si vin sa ne faca noua ordine in tara, unde noi suntem stapani !
  Ei?
  Bun. Actuala clasa politica trebuie sa dispara.
  Dar trebuie tratata boala, nu simptomele.
  Pentru ca altfel se vor gasi mereu ciobani generici care sa fie sefi de partide si sa negocieze „algoritme”, mai dihai ca-n „almanahe”.

  Lup Alb

  22/08/2012 at 8:41 pm

  • boala e in legea partidelor.Si se rezolva simplu.E bine sa descoperi singur problema si solutia la cele scrise de tine.Dupa,te poti gandi la reforma.

   • 🙂 O stiu. Le stiu si pe cele din Constitutie ( ca tot e vedeta zilele acestea) si pe cele din legile si regulamentele de functionare ale Parlamentului. Multe din ele au iesit acum la suprafata. Si cine sa voteze schimbarea lor ? Actuala clasa politica?
    Uite, ma gandesc de ceva vreme la o mica lege: Toate declaratiile unei persoane, facute in mediu public si consemnate prin orice mijloace, sa capete aceeasi valoare juridica si sa fie asimilate actelor de vointa exprimate in fata autoritatilor competente ale statului.
    Bineinteles, nerespectarea lor atragand aceleasi sanctiuni ca si nerespectarea actelor de vointa.
    Te gandesti cumva la vreun politician doritor sa promoveze o astfel de lege ?
    Deasemeni, specifica Romaniei, exista o mare problema, total neconstitutionala : imunitatea parlamentara.
    N-am vazut pana acum politician sa denunte acest abuz al legiuitorului. Pentru ca in Romania, este un abuz. Si se abuzeaza de aceasta lege.
    Dar.
    Pana sa ajungi sa schimbi legile, trebuie sa schimbi clasa politica.
    Pana sa schimbi clasa politica, trebuie sa schimbi perceptia si educatia politica a alegatorului.
    Si pana sa schimbi pregatirea alegatorului , trebuie sa schimbi sistemul de invatamant, care iti pregateste pepiniera de alegatori.
    Este exact situatia in care ne aflam de cativa ani buni: se propune populatiei o mentalitate consumista, fara ca populatia sa aiba cea mai mica cunostinta, cel mai mic clue economic. Finantele personale. Aparent, este o situatie win-win. Dar pe termen lung, apar niste aberatii…..De numa-numa.

    Lup Alb

    22/08/2012 at 10:40 pm

    • Cum suna posibilitatea de a finanta partide de o anumita marime din bani publici?
     Nu e o masura de dreapta dar e mai bine dect sa fii dependent de baroni sau sa santajezi oamenii de afaceri (pt 2000 de mici de ex.). Daca a uit pe lista de donatii de la NR imi dau seama ca e imposibil sa te autofinantezi. Imposibil. Si asta e valabil in mare parte si pt ICCD

     Tio

     22/08/2012 at 11:14 pm

     • Sincer? E o problema la care nu m-am gandit niciodata si nici nu am fost pus in situatia respectiva.

      Lup Alb

      23/08/2012 at 12:21 am

 52. 1. Nu e nevoie de cvorum. Nu se voteaza vreo lege sau motiune, nu exista cvorum, mai ales ca Parlamnentul ia nota, nu are rol decizional.

  2. Pot taragana publicarea in M.Oficial, insa nu cred ca aia de acolo vor indrazni sa se puna cu procurorii 😆

  3. Posibil sa vedem o numire in forta a Pivniceresei, insa va anunt ca TB a declarat de nspe ori ca nu face deloc compromisuri in ceea ce priveste:

  1. Securitatea tarii.
  2. Justitia

  Daca revine si o gaseste pe Pivnicereasa ministru, va fi cu sange pe pereti, fara nici o rezerva.

  Cetatean

  22/08/2012 at 8:43 pm

  • Pot s-o numeasca pe Pivnicereasa daca sa zicem CSM ii da aviz negativ? Asta in cazul in care va avea cvorum CSM-ul.

   clemycali

   22/08/2012 at 8:47 pm

   • pentru Pivnucereasa nu e nevoie de aviz.

    Legal, CSM trebuie sa propuna eliberarea din functia de judecator, elberare care se face prin decret prezidential.

    Prin decret devine, prin decret pierde calatea de judecator.

    Nu se emite propunerea de catre CSM, Presedintee nu are voie sa emita decretul, pentru ca pe Mona o apara de orice fel de decret <inamovibilitatea. De data asta e culmea ironiei! 😆

    Cetatean

    22/08/2012 at 8:50 pm

    • fara propunerea CSM de eliberare din functie, Mona e inamovibila chiar imotriva vointei ei.

     Cetatean

     22/08/2012 at 8:51 pm

     • Multumesc. 🙂

      clemycali

      22/08/2012 at 8:56 pm

 53. Impresia mea e ca vor incerca sa amane sedina Parlamntului pana lunea sau martea viitoare.

  Cetatean

  22/08/2012 at 8:46 pm

 54. Adica stau la 38 grade in casa si ma chinui sa scriu pe notebook iar Theophyle nici nu ma baga in seama . 😆
  Voi lua masuri . In curind . 🙂

  stefan60

  22/08/2012 at 8:58 pm

  • retrage lingourile si pregateste F16 😀

   mar

   22/08/2012 at 9:12 pm

 55. uneori ma intreb daca elena udrea nu era o femeie blonda cu ţîţe mari ci un mascul ,mai era asa de criticata ? Atacurile la adresa ei au fost generate in primul rand de felul catastrofal in care si-a gestionat imaginea publica,lasand media ca sa speculeze pe toate vulnerabilitatile ei,ne mai vorbind de faptul ca imaginea ei a fost lipita de pirat ca marca de plic.
  Deturnarea de fonduri(care au adresa f. clara via bxl) e penala, cand primesti bani ptr. bazine si sali de sport alea le faci,cu toate astea multi „barbati” usl si clientela lor au facut-o si o fac fara frica(ultimul ex. e robert negoitza-anveloparea blocurilor)
  eu eram ingrijorat din cauza nevralgiilor ei ptr. proiectele politice pdl.Parerea mea e ca piratul a gresit cu distinsa blonda 😆 poate ma insel.

  mircea

  22/08/2012 at 8:59 pm

  • Poate ca nu ar fi fost criticata chiar atat de vehement. Iar Basescu a gresit atunci cand nu s-a distantat de ea atunci cand imaginea ei proasta a inceput sa se rasfranga si impotriva lui.

   clemycali

   22/08/2012 at 9:03 pm

   • just. Base s-a incapatanat ca un catar sa o apare, de parca era Boc cel feminin.

    Cetatean

    22/08/2012 at 9:04 pm

 56. Danilet la b1

  cedric

  22/08/2012 at 9:01 pm

 57. il vad 😆

  Cetatean

  22/08/2012 at 9:02 pm

 58. (off-topic: Dar mai dati-o in ceapa masii pe Udrea si trimite-ti-l undeva si pe Videanu!!!)

  Cetatean

  22/08/2012 at 9:03 pm

  • just 🙂
   salve City 🙂 concediu cat mai placut si relaxant in continuare !
   ..

   mircea

   22/08/2012 at 9:08 pm

   • te asigur ca mai am cateva zile si profit 🙂

    Cetatean

    22/08/2012 at 9:21 pm

 59. Ce spune ? Imi poate face cineva un rezumat?

  clemycali

  22/08/2012 at 9:04 pm

 60. Danilet explica ce ti-am spus eu, despre Mona. 🙂

  Cetatean

  22/08/2012 at 9:05 pm

  • Mercic. 🙂

   clemycali

   22/08/2012 at 9:07 pm

   • 🙂

    Danilet sper ca a invatat ceva despre Mona, poate nu tot ce putea, insa fie si o parte din ce am scris eu.

    Cetatean

    22/08/2012 at 9:08 pm

 61. Hors sujet : daca vreti o coborîre în grotesc, consultati Fbook-ul judecàtoarei Motoc : comentariile sunt de cea mai josnicà exprimare si vin de la oameni care nu sunt pensionari fara dinti . Niciodata nu vor fi convinsi de un alt fel de a vedea Romania..

  REGINE

  22/08/2012 at 9:07 pm

  • Vorbim de lipsa de caracter si nu de lipsa de bani sau de educatie cand avem de-a face cu postatori de genul celor observati de tine.

   clemycali

   22/08/2012 at 9:09 pm

 62. sä discutäm de mizeriile USL ce se strofocesc s-o punä pe temnicera la justitzie

  escroaca asta, a fäcut mult räu romaniei, dar nu s-a stiut, la CSM a dirijat

  pe cei din retzeaua ei. intreresul de a o pune urgent, este f. clar- are o misiune.

  theo- nona

  22/08/2012 at 9:09 pm

 63. off-topic:

  Executivul ar putea decide, joi, organizarea alegerilor parlamantare pe data de 25 noiembrie, potrivit unor surse guvernamentale.

  Cetatean

  22/08/2012 at 9:11 pm

 64. cineva vine cu soparle, ca noi sä nu discutäm , ce este inportant.

  este o mizerie si inexplicabil, ce mincinosi si josnici sunt liberalii.

  cativa dintre ei, nu au voie sä mai ajungä in parlament.

  atitudine de vagabonzi din coltzul sträzii, antidemocratic si ce esate inexplicabil

  instigatori bolsevici. declaratziile lor sunt ajunse in toatä lumea. cum

  poate fii respectatä romania, cu asemenea politicieni ordinari cu

  vocabular de carciumä unde s_a educat paiata repetentä crin-

  este f. grav.

  theo- nona

  22/08/2012 at 9:19 pm

 65. Kovesi live : CNP-uri false pe listele suplimentare. Semnaturi false pe listele suplimentare.Procurorii nu se intimideaza de politicieni. Se va merge pana la capat cu cercetarea.

  Cetatean

  22/08/2012 at 9:19 pm

 66. Cetätean,

  eu nu stiu cum sä facem, dar acesti teroristi, trebuie sä cheme parlamentul
  pt. decizia CCR, nu este admisibil ce fac ei, si nu trebuie sä le facem jocul.

  trebuie maine sä aibä cvorum. nu existä altä scuzä, au avut luni de stat acasä
  boicotat,trandävit.

  dac#
  ä nu convoacä parlamentul si vine cu scuze, zegrean este pasibil de

  condamnare,.asta nu e joacä.abuz in serviciu.

  theo- nona

  22/08/2012 at 9:25 pm

 67. tot respectul pt. procurori.

  theo- nona

  22/08/2012 at 9:25 pm

  • theo, nu va fi cvorum la parlament, insa Zegrean poate citi in fata a cati parlamentari sunt prezenti.

   Cetatean

   22/08/2012 at 9:27 pm

 68. In PU iar a inceput circul protestelor. Nu ma uit la A3 dar cred ca dau din piata cu mare satisfactei. Am vazut ca Oprescu le-a lasat si gramezi de pietre scoase din caldaram. Pana la urma se lasa cu bataie ca prea mare chef au.

  cedric

  22/08/2012 at 9:31 pm

  • Salut! Nu inteleg de ce ii lasa sa blocheze circulatia. E o invitatie la protest.

   Finante Azi

   22/08/2012 at 9:33 pm

 69. Oare jandarmii actioneaza numai la ordinul lui Dusa? Altfel se lasa masacrati?

  cedric

  22/08/2012 at 9:33 pm

 70. asta e, pana la urma jandarmii vor trebui sa se bata cu ei :mrgreen:

  Cetatean

  22/08/2012 at 9:33 pm

 71. linsaj mediatic al Aspaziei pe Realitatea.

  Orice ar spune astia despre „legatura Aspaziei cu Basescu”, bravo Doamna pentru decizie, si bravo si Zltan Puskas! 😆

  Cetatean

  22/08/2012 at 9:35 pm

 72. prin greselile USL; BÄSESCU , a casatigat mult din ce pierduse. panä si multzi
  sustzinätori USL, spun.

  astia Ponta plagiatorul si paiatza Crin ,au fäcut in 3 luni, lucruri mult mai grave,
  comportamentul lui Bäsescu a fost democratic; pe cand banda de pucisti antisocialä.

  sunt vulgari ,au fäcut zilnic greseli colosale,si nimic pt. guvernare.

  Bäsescu, a recastigat f. mult, e grozav, stiu sigur.

  eu sustzin asa cum gandesc si multzi nemtzi, färä Bäsescu, romania era mai räu
  decat grecia.

  cred cä acum nu trebuie tocat, trebuie sustzinut.läsatzi acum criticile.

  romanii ii datoreazä mult presedintelui Bäsescu.

  theo- nona

  22/08/2012 at 9:36 pm

 73. instigarea la revoltä intr-o astfel de situatzie, este o treabä condamnabilä

  totzi acei ce instigä si televiziunile, amendatzi zdravän.atentzioe CNA.
  nu au nici io scuzä.

  noi ce 11 mii vrem un stat democrat, nu haos bolsevic.

  theo- nona

  22/08/2012 at 9:40 pm

 74. trebuie atentzionatä CCR, dacä parlamentul nu aplicä indicatziile .”imediat”

  nu existä scuze, pt. suspendare s-a putut.??????????

  theo- nona

  22/08/2012 at 9:41 pm

 75. Ei ,. asta spuneam ieri cind a sarit Sarenochi cu ranga
  USL vor incuraja manifestari televizate pina in noiembrie
  In coltul ecranului tv la Antene, irtv, chiar b1, etc va fi in permanenta un dreptunghi cu manifestatiile usl
  Dimineata v-am dat un exemplu de protest individual
  Trebuiesc gindite serios si manifestatiile noastre ce vor trebui sa fie inteligente deoarece materialul uman pe dreapta dispus sa iasa e mult mai putin

  Ce naiba il lasam doar pe Basescu sa lupte pt noi ?
  …..

  lastnightmusic

  22/08/2012 at 9:45 pm

  • hopa, am sarit cu ranga… !? te dai victima?
   xe ar fi sa ne dai exempleul tau personal de protest, nu sa te agati ca un parazit de ale altora. ce ar fi sa vii cu solutiile tale, altele decat stupizeniile de care agati cate un ranjet?

   Sare'n Ochi

   22/08/2012 at 11:48 pm

 76. NICOLAESCU ; insultä CSM, f,. grav nu trebuie permis

  pt. instigare la revoltä,LA SIGURANTZA NATZIONALÄ;

  CONTA LUI antonescu,calimente,nicolaescu, etc. TREBUIE FÄCUT SEZIZARE :

  theo- nona

  22/08/2012 at 9:47 pm

 77. ASTA ESTE;

  VOI CREDETZI CÄ DACÄ NU ERA BÄSESCU, ce a luptat pt. relatzii cu alte täri
  pt a vedea UE romania altfel, s-ar fii deranjat totzi cu declaratzii???

  COPII ; MAI MULT DECAT ORICAND TREBUIE STAT LANGÄ PRESEDINTE.
  pt. a nu fii chiar inghitzite toate insitutziile statului.
  el trebuie sä mai stea la cotroceni, panä o armatä de oameni meritosi pot lua locul,
  el a stiut f. bine, ce potentzial are MRU:

  meritä, se poate, este datoria de roman:

  theo- nona

  22/08/2012 at 9:52 pm

 78. nemaipomenit cata energie are ponta 😆 iar e pe sticla.
  de 3 luni astia doi de dimineatza pana seara au umplut pana la refuz tv-ul ,cand naiba mai guverneaza 😯 orice om normal dadea in primire,cu nimic nu rezisti atat,amfetamine redbull 😆
  fantastic cata ipocrizie tupeu si perfidie,isi justifica legalitatea actiunilor sale invocand chiar discursul general al nostru,si transfera asupra piratului consecintele situatiei politice generate de el si usl.

  mircea

  22/08/2012 at 9:55 pm

 79. lasa, ca aus nu mai ajung banii de salarii si pensii si vede el.

  Cetatean

  22/08/2012 at 9:55 pm

  • Va da vina pe Basescu.
   Partea proasta este ca va fi si crezut de o multime semnificativa de bizoni.

   Mircea Rusu

   22/08/2012 at 9:57 pm

   • soia mea a auzit intr-n magazin doua femei care spuneau ca au votat cu USL si ca nu au facut nimic, si ca degeaba le-au dat votul.

    Cetatean

    22/08/2012 at 10:02 pm

   • E vorba de un nucleu relativ redus de oameni. Ma mira insa ca au reanceput cu protestele in Piata Universitatii. La un moment dat se oprisera din protest ptr ca nu li s-au dat banii promisi. Cine s-o fi milostivit sa finanteze distractia?

    clemycali

    22/08/2012 at 10:05 pm

    • Cum cine? Varanul demodecic 👿 Putoarea dormeo a anuntzat aseara ca tb iesit in strada, intr-o ora erau la Universitate.

     mar

     22/08/2012 at 10:11 pm

 80. ESTE INADMISIBIL ; CA UN PREMIER SÄ-L FACÄ PE PRESEDINTE GOLAN:

  theo- nona

  22/08/2012 at 9:56 pm

 81. Prins cu treburi prin Moldova, n-am apucat sa mai spun nimic pe aici ,insa vazand ce se intampla prin piata, linsajul la care sunt supusi cei cu pozitii contrare lui Ghilimel si Crizel, imi vine sa vin mai devreme de 3 septembrie in tara.
  Daca mai continua circul si pana atunci, promit ca vin cu 2 masini de oameni de bine de aici si intr-o seara facem curatenie.

  Craiovean

  22/08/2012 at 10:01 pm

  • IMGB face ordine? 😉

   Cetatean

   22/08/2012 at 10:03 pm

  • 😛 😆 un mesaj tonic 😆

   mar

   22/08/2012 at 10:04 pm

 82. ponta este un mare prost crescut, nu potzi insulta in public
  presedintele ce te-a fäcut premier, ca om ca tzinutä, nu are nimic.

  PONTA demisia plagiatorule,hotzule.

  theo- nona

  22/08/2012 at 10:01 pm

 83. Gadea ii sugereaza lu Ponta sa dea un OUG ca sa numeasca pe Pivniceru la MJ fara sa mai treaca pe la CSM.

  Cetatean

  22/08/2012 at 10:06 pm

  • Mare trebuie sa fie disperarea daca a ajuns Gadea sa vina cu intiative legislative si sfaturi ptr primul ministru al tarii. CSM ar putea sesiza Comisia de la Venetia asa cum a facut CCR-ul?

   clemycali

   22/08/2012 at 10:09 pm

   • la o adica, da, insa poate sesiza CCR, direct, va castiga fara doar si poate.

    Cetatean

    22/08/2012 at 10:11 pm

    • Poate ar trebui s-o faca in lumina ultimelor declaratii ale lui Ponta. Poate ar trebui sa-i scrie si lui tante Viviane la Bruxelles.

     clemycali

     22/08/2012 at 10:12 pm

  • pai sa faca ce sugereaza gadea si apoi sa spuna ca de fapt golanul de basescu e de vina ptr. ca el nu respecta legea si procedurile.
   Vamesul ala chitoiu de la economie l-a delegat pe nu stiu care in locul lui.
   Eu am alta idee, ii sugerez ca s-o delege la mj fara nicio oug,macar scuteste membrii guvernului de o semnatura in plus,semneaza doar el 😀

   mircea

   22/08/2012 at 10:11 pm

 84. Ponta ameninta ca Senatul va revoca membrii CSM. Nu se poate, insa e o amenintare la fel ca revocarea juedecatorilor CSM.

  Cetatean

  22/08/2012 at 10:08 pm

  • ccr(antenescu)
   csm cui se poate adresa pe plan international( daca poate,de ex. ca ccr comisiei de la venetia)

   mircea

   22/08/2012 at 10:15 pm

   • vazut mai sus la clemy 🙂

    mircea

    22/08/2012 at 10:17 pm

 85. Ponta e la fel de bolnav ca paiata. Unul minte pe rupte, altul e sarit de pe fix. Doi papitoi manipulati de sforarii din spatele lor. Grajdanii supremi.

  Cetatean

  22/08/2012 at 10:10 pm

 86. Ca cetatean cu pasaport CRDS , pot sa vin in tara in vizita sau doar daca sint pe ceva lista oficiala ? Musai sa il intreb pe Iliescu . 🙂

  stefan60

  22/08/2012 at 10:10 pm

 87. alege graul de coliva, nu mai are mult kagebistul.

  Cetatean

  22/08/2012 at 10:11 pm

  • Ma tocmesti si pe mine bocitoare?

   clemycali

   22/08/2012 at 10:15 pm

   • 🙂 eu arunc bulgari pe sicriu!

    Cetatean

    22/08/2012 at 10:17 pm

  • Delireaza din nou pe blogul lui .
   Demonstreaza din nou ca nu e nici mai prejos dar nici mai superior cu Ceausescu . Sint egali in gindire . 🙂
   Logica lui e suprema , mai presus de lege sau stat de drept . 😆 Cu ideile lui , astia de la CCR ar fi trebuit sa fie batuti de mineri si el sa le multumeasca in public .
   Moare si el ca are virsta inaintata iar secera si ciocanul din cur or sa il termine din interior. 😆

   stefan60

   22/08/2012 at 10:20 pm

 88. cat de jos a ajuns Ponta se i-au decizii si se fac planuri la antenele turnätorului.

  bravo, USL, continuatzi sä destabilizatzi tzara, plätitzi si instigatzi, chiar
  suntetzi golani bolsevici,.neseriosi , ce mintzitzi si furatzi.

  theo- nona

  22/08/2012 at 10:16 pm

 89. ponta e un pustan care se teme de varan si antena, de aia da examen acolo. lui antonescu ii place. zilele la asa doi sunt numarate, propriilelor partide nu ii au la nima, dupa esecul la refeendum, au daorii enorme si salut pese 50%.

  Cetatean

  22/08/2012 at 10:17 pm

 90. va las 🙂 noapte buna, dragilor! 🙂

  Cetatean

  22/08/2012 at 10:18 pm

  • Noapte buna 🙂

   clemycali

   22/08/2012 at 10:19 pm

  • noapte buna C. 🙂

   mircea

   22/08/2012 at 10:23 pm

  • Noapte buna 🙂

   Theophyle

   22/08/2012 at 10:43 pm

 91. http://www.click.ro/news/national/asteptat-protesteze-Piata-Universitatii-FOTO_0_1454854512.html
  Printre manifestanţi s-a numărat şi Tudor Ionescu, alias Tudy, fostul iubit al Oanei Zăvoranu. Tânărul de 27 de ani a lucrat la Parlamentul European şi este membru al Partidului Naţional Liberal.
  Tânărul politician s-a ales cu cariera pătată în urma relaţiei cu Oana Zăvoranu. Chiar înainte de a se despărţi de aceasta a fost făcut public un filmuleţ în care Tudy se masturbează în faţa camerei de filmat.

  Mircea Rusu

  22/08/2012 at 10:30 pm

  • Ai nostri ca brazii! Felicitari PNL-ului ptr asa membrii „marcanti”. Doar domnul Tudy, porno star fara voie, mai lipsea de la „rivolutia” din Piata Universitatii ca tbloul ridicolului suprem sa fie complet. Traiasca clasa politica mioritica de tabloid.

   clemycali

   22/08/2012 at 10:33 pm

   • Salut clemy,
    Vesel la Bucuresti 😦

    Theophyle

    22/08/2012 at 10:44 pm

    • bolsevicii astia nu se lasa , aplica in continuare o tactica de manual kgb. cred ca merg pe deviza : ” sa se aleaga praful de tot” .:(

     zigzag

     22/08/2012 at 11:00 pm

 92. No bine ca si Consiliul Fiscal a descoperit ca sintem ultimii din UE (locul 27 din 27 tari) la atragerea fondurilor europene nerambursabile .
  Credeam ca sint singurul . 🙂

  stefan60

  22/08/2012 at 10:53 pm

  • stefan60

   22/08/2012 at 10:53 pm

  • @stefan
   era previzibil/in romania fiecare e ” destept”/ce alea ” proiecte” ce alea ” proceduri” noua ” da-ne tata banii si pa,ca stim noi ce sa facem”
   inainte de aderare am avut o suma -eu zic consistenta,cu 6 zerouri in coada-in usd pentru investit in romania/am renuntat/nu mi-am putut permite sa-mi bat joc de banii pe care niste oameni corecti mi i-au pus la dispozitie/motivele neinvestirii au fost -in principal-doua: legislatia neclara( s-ar fi putut rezolva) si lipsa unor planuri de afaceri si-mai ales- control al investitiei;
   un test facut cu suma de usd 50k : din suma primita beneficiarul investitiei si-a ” tras” masina de usd 25k,mobilier de usd 7k si protocol de usd 4 k in primele 15 zile!ii mai lasi astuia bani pe mina????el ceruse usd 50 k pentru utilaje prelucrare lemn

   intimplator

   22/08/2012 at 11:03 pm

   • Salut @intimplator
    Unde stau eu , daca ai finatare europeana pentru un proiect specific , banii sint in banca si aceasta plateste doar respectivele produse/servicii dupa facturarea de rigoare .
    Ce scrieti dumneavoastra , exista si aici dar se trateaza de o forma diversa de finantare la o dobinda redusa . Asa numitul imprumut special pentru „industrie , artizanat (mestesugari mai bine zis) agricultura „.
    Cam pina la 30.000 euro si cumperi /investesti in ce vrei . Ultimul facut de mine , a fost achitata ultima rata in decembrie 2009 . 🙂

    stefan60

    22/08/2012 at 11:15 pm

    • @stefan
     stiu asta/problema e mai complicata in romania/aici inca este nivelul” ce a fost mai intii: oul sau gaina”+dobinzile sunt diferite(mult mai mari in romania)+diferentele de curs valutar samd,samd
     eu sunt batrin acum,nu ma mai intereseaza sa incep o afacere,nu mai am energia necesara
     esenta este ca in romania pina acum s-au facut banii usor,din ” shmenuri” sau vindut terenuri si e extraordinar de greu sa convingi pe cineva ca o investitie iti aduce randament dupa 3 sau 5 ani;pina atunci esti salahor,n-ai salariu si dupa 3 sau 5 ani abia incepi sa ai ceva si acel ceva nu e rolls sau concediu in bahamas
     am eu o vorba,” tara asta va incepe sa se insanatoseasca atunci cind vei cere 5 bani restul la magazin”/pina atunci stam pe la universitate si urlam la luna

     intimplator

     22/08/2012 at 11:26 pm

     • mare adevar , productia/activitatea privata este extraordinar de grea si cine se apuca de investitii productive este privit ca un ciudat.

      mar

      22/08/2012 at 11:51 pm

 93. buna seara;
  sper ca gazda nu se va supara: da,trebuie analizate ” post factum” greselile lui basescu;problema este: cine invata?
  cu un mic exercitiu de imaginatie sa ne gindim cum ar fi aratat aceasta tara cu nastase sau gioana presedinte?
  restul e ” dezbatere academica” sau vorba tiganeasca” calul de dar nu se cauta la dinti”

  intimplator

  22/08/2012 at 10:54 pm

 94. spazia e atacata dur, iar concluzia in tonul cunoscutului galmea – ce parere aveti ca votul a 7 mil. de oameni este decis de o astfel de persoana?
  Jurnalistii astia nu au criterii deontologice? Mai exista Clubul Roman de Presa, ca ne-am lamurit ca singurele puteri ale CNA sunt legate strict de OTV?

  Finante Azi

  22/08/2012 at 11:08 pm

 95. Aspazia e atacata dur, iar concluzia in tonul cunoscutului galmea – ce parere aveti ca votul a 7 mil. de oameni este decis de o astfel de persoana?
  Jurnalistii astia nu au criterii deontologice? Mai exista Clubul Roman de Presa, ca ne-am lamurit ca singurele puteri ale CNA sunt legate strict de OTV?

  Finante Azi

  22/08/2012 at 11:08 pm

  • daca existau criterii deontologice, club roman de presa sau cna statia de intoxicare a bolsevicilor era inchisa de mult .

   zigzag

   22/08/2012 at 11:11 pm

  • OTV s-a inchis, nu?

   emil

   22/08/2012 at 11:34 pm

 96. seara buna,

  articol de citit inclusiv de papitoii dirijati din umbra de felix & juristi diabolici

  http://politicstand.ro/in-spatele-usilor-inchise-din-aleea-alexandru/

  skorpion

  22/08/2012 at 11:12 pm

 97. ca tot sunt la ora amintirilor;la un training de marketing in prima parte a anilor 90 prin us,dupa ceva bourbon seara la bar il intreb pe expertul care tinea cursul, care ar fi definitia marketingului intr-o propozitie;zice el” sa iei un rahat,sa-l ambalezi frumos si sa-l vinzi ca cel mai scump parfum”
  na,ca felix a reusit asta : a luat un ” cacarau” l-a ambalat si l-a vindut ca cel mai bun ” produs politic”
  si cred ca nici nu a investit prea mult;a3 e pe profit
  oare vom invata vreodata?
  cele de mai sus pentru @cristibucuresteanu,care se intreaba cine controleaza o comisie de etica

  intimplator

  22/08/2012 at 11:15 pm

 98. Adrian Papahagi:

  Revista Nature scrie că „plagiatul este în sângele românilor”.

  Iată efectele perverse ale imposturii d.lui Ponta.

  Eu unul mă simt profund jignit: am lucrat șase ani la o teză de doctorat de 600 pagini, pe care am susținut-o timp de 5 ore în fața unei comisii formate din profesori de la Sorbona, Institut de France, Oxford, München… N-am plagiat în viața mea un rând, sunt fanatic al ghilimelelor și sunt temut de studenți fiindcă taxez fără milă lucrările „copy paste” cu nota 1.

  Ca mine sunt prietenii mei cu doctorate pariziene Cristian Preda, Teodor Baconschi, Toader Paleologu și mii de români din țară și din străinătate

  skorpion

  22/08/2012 at 11:24 pm

 99. una peste alta usl-ul ii ofera o sansa nevisata,repet,nevisata de basescu: situatia economica a tarii;
  in cel mult doua luni romania e ” pe butuci”
  cine isi inchipuie ca washington-ul sau berlinul vor lasa netaxate insultele aduse in ultimele doua luni de ” guvernantii” romaniei e sau naiv sau timpit

  intimplator

  22/08/2012 at 11:39 pm

  • Nu numai ca este pe butuci, dar sunt oameni care mai au urajul sa investeasca aici si asteapta sa vada in ce directie ne indreptam.

   mar

   22/08/2012 at 11:54 pm

   • @mar
    cu tot respectul,cine mai investeste acum in romania-afara de speculatorii in schimb valutar- e pokerist

    intimplator

    23/08/2012 at 12:05 am

 100. Nebunie……..asta are probleme grave la mansarda, nu cred ca mai are multi neuroni functionali :roll:”Voi continua sa o propun pe doamna Pivniceru ca ministru al Justitiei, nu voi face nicio alta nominalizare. (…) Domnul Basescu si-a propus sa nu ajunga cumva Ponta prim-ministru. E, uite ca a ajuns. La fel, acum cred ca sta in garajul domniei sale devenit faimos si zice sa nu ajunga doamna Pivinceru ministru. O sa ajunga ministrul Justitiei. Sunt convins de lucrul asta. Actiunea de compromitere a doamnei Pivniceru a inceput, dar nu vad sa aiba foarte mare succes”

  http://revistapresei.hotnews.ro/stiri-radio_tv-13076060-victor-ponta-voi-continua-propun-mona-pivniceru-ministru-justitiei-nu-voi-face-nicio-alta-nominalizare.htm

  mar

  22/08/2012 at 11:59 pm

  • pai ce treaba are basescu cu csm-ul???
   aici e parsivenia ” strategiei pr” a usl si asta trebuie demontata

   intimplator

   23/08/2012 at 12:08 am

   • In viziunea nebunilor de pe corabie, TB este sursa tuturor nenorocirilor.

    mar

    23/08/2012 at 12:12 am

 101. A ajuns sa amenintze CSM-ul pe fatza, juri ca este in anii 50 … mai lipseste bataia si ulterior canalul 👿 – „se vor convoca şedinţe ale CSM pentru a se lua act de demisia Monei Pivniceru până când se va constitui cvorumul sau până când Senatul va constata că membrii CSM nu-şi mai exercită atribuţiile.
  Poate suspenda CSM-ul prin OU 😦 Nebunie …
  http://www.romanialibera.ro/actualitate/eveniment/ponta-se-vor-convoca-sedinte-la-csm-pana-se-face-cvorum-sau-pana-cand-se-va-autosesiza-senatul-274643.html

  mar

  23/08/2012 at 12:17 am

 102. Buna Dimineata,
  Postare noua!

  Theophyle

  23/08/2012 at 7:54 am

 103. am ajuns si eu tarziu sa citesc si nu voi comenta pe marginea articolului pentru ca nu am cum sa combat si na, nu ma pricep la laude.

  totusi:

  @TOG: noi stim unul despre altul mai multe decat te-ai astepta de la o distanta atat de mare. Asa ca imi permit o predictie: nu vei sta deoparte.

  Eu unul ma voi implica pentru ca nu am de ales. Nu citez din Burke si stii de ce 🙂

  Ma implic pentru ca vad cum oameni construiti din citate, parafraze, cu o personalitate unduioasa ca sa fiu elegant in exprimare, oameni care dispretuiesc segmente largi ale societatii noastre cum sunt inginerii, tehicienii, agricultorii – in general dispretuiesc munca creativa daca nu e cumva vorba de arte umaniste, adica dispretuiesc pana la capat exact fondul dreptei -cei cu initiativa, cei care stiu face ceva cu mainile lor, cei care le construiesc lor tribunele pe care fac kangoo-jumping sa iasa in evidenta, cei care le platesc cotizatiile si cei care achita pensia parintilor lor; revin: vad cum astfel de oameni au senzatia ca lectura academica a unor texte de dreapta si cunoasterea doctrinara pot tine loc de fond, ei fiind forme.

  Ma implic pentru ca vreau cat mai putin din acesti oameni sa decida calea dreptei romanesti.

  Ma implic cu aroganta celui care stie sa faca, sa creeze, sa sustina mai mult decat (nici macar, in unele cazuri) o familie financiar si moral, aroganta celui care a plantat cativa copaci si a crescut copii.

  Exact motivele pentru care cred ca te vei implica si tu, TOG prietene.

  In fine, ma implic ca sa nu emigrez. Ca sa nu le las politrucilor din tara asta, fara lupta, nimic. Mai ales cei cativa metri patrati de pamant cu lespezi si cruci, metri patrati la care tin cat la toata tara asta.

  Citesc si vad ca am devenit melodramatic :)) eh.

  Morar Calin

  23/08/2012 at 7:17 pm

 104. […] la Theophylepoliteia aflai si eu ce mai scriu apologetii moderni ai crestinismului. Spre exemplu, Reinhold Niebuhr, […]


Comentariile sunt închise.