Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

Revista Presei – 20 August / Pe drum spre “Stalingradul” CCR

Bună dimineata intr-o zi de luni. Vremea va fi frumoasă şi se va încălzi uşor, devenind călduroasă în majoritatea zonelor ţării. Cerul va fi variabil spre senin, iar vântul va sufla slab până la moderat, cu unele intensificări pe crestele montane, anunţă Administraţia Naţională de Meteorologie. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 27 şi 35 de grade, iar cele minime, în general, între 11 şi 21 de grade.

La Bucureşti , vremea va fi frumoasă şi se va încălzi uşor, devenind călduroasă. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul  valorii de 32 de grade, iar cea minimă va fi de 17…19 grade.

Curs valutar BNR valabil azi: 1 EURO = 4. 4852  RON; 1 USD = 3. 6250    RON; 1 EURO = 1. 2373 USD; Francul elvetian 3. 7344 RON. Gramul de aur 188.3360 RON.

Românii ar trebui să cumpere astăzi euro sau să aştepte decizia Curţii Constituţionale? Ajutată de contextul regional şi de semnalul pozitiv de la FMI, BNR a reuşit să readucă leul la nivelul de dinaintea suspendării preşedintelui. Leul a recuperat în ultimele două săptămâni toată pierderea înregistrată în raport cu euro începând de pe 6 iulie când Parlamentul a votat suspendarea preşedintelui Traian Băsescu, Banca Naţională inversând dintr-o dată trendul de depreciere al leului şi anunţând de la o zi la alta parităţi mai bune. Cât de solidă este însă această nouă tendinţă de revenire a monedei naţionale şi ce impact va avea decizia de mâine a Curţii Constituţionale care este aşteptată să se pronunţe în privinţa validităţii referendumului de suspendare a preşedintelui Băsescu? Pentru a nu-şi reduce prea mult rezerva valutară, BNR a folosit începând de pe 6 august şi pârghia dobânzilor pentru a ajuta leul, ceea ce ar putea asigura un sprijin solid şi în continuare, însă impactul unui eventual nou şoc pe scena politică nu este de neglijat. Pe de altă parte, leul ar putea fi susţinut de un context regional pozitiv, analiştii străini avansând previziuni de apreciere pentru majoritatea monedelor. „Estimăm un curs de schimb de 4,55 lei/euro în decembrie, având în vedere că BNR a devenit treptat mai înclinată spre a susţine leul ca urmare a preocupărilor legate de creşterea inflaţiei”, scriu într-un raport de vineri analiştii BCR, care după acutizarea crizei politice ridicaseră prognoza de curs pentru finalul anului la 4,60 lei/euro. După ce FMI a bifat fără mari pro­bleme evaluarea trimestrială a acordului cu România, costul asigurării contra riscului de default reflectat de cotaţiile aşa-nu­mitelor CDS-uri a coborât la sfârşitul săp­tă­mâ­nii trecute sub pragul de 400 de puncte de bază (4%). Un asemenea semnal ar susţine o no­uă ieşire a României pe piaţa externă, având în vedere nevoia refacerii rezervei de valută de la Ministerul Finanţelor. Şi totuşi, marţi ar putea veni încă un punct de inflexiune în evoluţia cursului. Decizia Curţii ar putea să aducă clarificarea lucrurilor sau dim­po­­trivă ar putea antrena perpetuarea ten­siu­ni­lor politice, cu efecte negative în lanţ asupra evoluţiei cursului de schimb şi a economiei. Integral in Ziarul Financiar.

Câţi români trebuie „ucişi“ în listele electorale: fix 1.374.360. Minsterul Adminsitraţiei şi Internelor urmează să facă publice azi rezultatele „minirecensământului instituţional” organizat după referendum, spre a le transmite Curţii Constituţionale, care decide mâine asupra valabilităţii scrutinului. Minirecensământul s-a realizat pe baza unui memorandum al Guvernului, prin care urmau să fie identificate nouă categorii de persoane, ce ar trebui, în opinia Executivului, eliminate din listele electorale permanente. Pe lângă persoanele decedate sau care şi-au pierdut cetăţenia ori drepturile electorale, mai trebuiau identificaţi românii cu domiciliul stabil în străinătate (dar care oricum nu au figurat pe listele electorale de la referendum), precum şi cetăţenii cu actele de identitate expirate, cei care locuiesc în număr mai mare decât permite unitatea locativă, cei care şi-au schimbat domiciliul şi nu şi-au reactualizat datele, persoanele care şi-au schimbat numele prin căsătorie sau divorţ şi persoanele cu reşedinţa în străinătate (cei plecaţi la muncă). Scopul Guvernului este de a scurta semnificativ listele electorale permanente, în aşa fel încât numărul cetăţenilor care s-au prezentat la vot să fie mai mare decât cvorumul necesar pentru validarea referendumului. Dar câţi români ar trebui să dispară din listele electorale permanente pentru ca Guvernul să-şi atingă scopul? Integral in Adevarul.

Mona Pivniceru, șanse mici să devină ministru.  Judecătorul Adrian Toni Neacşu a cerut să se verifi ce dacă Pivniceru a promis unora funcţii în justiţie, Judecătoarea Mona Pivniceru a spus că nu știa că mașina cu care s-a plimbat este a lui Andrei Năstase. Plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) va lua act de demisia judecătoarei Mona Pivniceru din funcţia de membru ales în acest for, miercuri, în partea a doua a zilei. Încă nu a fost pusă pe ordinea de zi problematica privind posibilitatea unui magistrat de a fi numit ministru al Justiţiei. Unii consideră că un magistrat nu poate fi ministru, aceasta fiind o funcţie eminamente politică, ori atât Constituţia, cât şi legile magistraţilor interzic acest lucru. Alţii susţin că, după modelul secretarilor de stat, n-ar fi o problemă să avem un ministru cu robă. Ce va spune CSM? Judecătorul Adrian Toni Neacşu, membru în CSM, a postat pe pagina lui de Facebook un comentariu din care se poate extrage opinia pe care acesta o are faţă de posibilitatea ca un magistrat să fie ministru. „Atât cât depinde de mine, nu voi lăsa justiţia să se compromită prin asocierea sau atingerea contagioasă de politic. Nu există nicicând justificare suficientă pentru călcarea în picioare a valorii supreme a judecătorilor de oriunde, singura care le garantează dreptul de a-i judeca pe ceilalţi, singura care le justifică poziţionarea deasupra scandalurilor curente ale societăţii, imparţialitatea, echidistanţa, inodorul politic.Integral in EVZ

Referendum 2012 IAŞI. Prefectura: Peste 40.000 de ieşeni nu ar fi trebuit incluşi în listele electorale. Peste 40.000 de persoane din judeţul Iaşi nu ar fi trebuit incluse în listele electorale la referendumul din 29 iulie, potrivit datelor trimise de Prefectura Iaşi către Ministerul Administraţiei şi Internelor, cele mai multe fiind persoane cu actele de identitate expirate. Potrivit criteriilor stabilite în memorandumul transmis de MAI către Prefecturile din ţară, în judeţul Iaşi, un număr de 40.984 de persoane nu ar fi trebuit să se regăsească pe listele electorale la referendumul pentru demiterea preşedintelui României, din 29 iulie, transmite corespondentul Medifax. Sursa citată menţionează că cele mai multe, 28.800, reprezintă persoane ale căror acte de identitate au expirat şi nu au mai fost reînnoite.”Pe listele electorale permanente au fost identificate 164 de persoane decedate, 20 care şi-au pierdut dreptul de vot prin decizii judecătoreşti, iar 5.500 de persoane se încadrează la punctul «persoane care se identifică la un domiciliu într-un număr ce nu se corelează cu suprafaţa locuibilă şi numărul de camere ale imobilului». De asemenea, 28.800 de persoane sunt fără act de identitate actualizat, iar 6.500 cu reşedinţa sau domiciliul în străinătate”, a declarat, duminică, presei, Felix Guzgă, purtătorul de cuvânt al Prefecturii judeţului Iaşi.Datele centralizate la nivelul Prefecturii ieşene au fost transmise Ministerului Administraţiei şi Internelor. Ministrul delegat al Administraţiei, Radu Stroe, a declarat, duminică, referitor la actualizarea listelor electorale, că s-au primit toate datele din teritoriu şi că acestea sunt de natură să răstoarne situaţia de la Curtea Constituţională (CC) în legătură cu referendumul din 29 iulie. Integral in Gandul

Cum vrea USL „să răstoarne” situaţia de la Curtea Constituţională. Deşi Curtea Constituţională a cerut clar Guvernului să-i comunice numărul de cetăţeni de pe listele electorale în baza cărora s-a organizat referendumul de demitere a preşedintelui din 29 iulie, Ministerul Administraţiei şi Internelor a pregătit, ilegal, alte liste, „actualizate” în ultimele două săptămâni, prin minirecensământ. În urma „actualizării listelor electorale” făcute de Ministerul de Interne, ar fi fost şterse milioane de persoane cu drept de vot, scopul fiind acela de a reduce numărul de alegători astfel încât referendumul pentru demiterea preşedintelui să fie validat. Listele electorale, curatate de cateva milioane de cetateni, vor fi folosite de magistratii CCR Acsinte Gaspar si Ion Predescu, la sedinta de marti,   ca presiune asupra celorlalti  judecatori, pentru a obtine ilegal validarea referendumului. Presiunea va fi dublata de trupe  de revolutionari adusi din toata tara, care vor inconjura CCR . Reamintim că pe 29 iulie s-au prezentat la vot 46,2% din numărul de alegători. Ştergerea de pe liste a unor categorii de cetăţeni români cu drept de vot care trăiesc, care nu şi-au schimbat ­domiciliul din ţară şi nu au renunţat la cetăţenia română este ilegală. Operaţiunea de ştergere a unor persoane de pe liste a fost confirmată de noii miniştri de la Interne şi Administraţie, Mircea Duşa respectiv Radu Stroe. Ultimul a declarat ieri că „datele primite din teritoriu sunt în măsură să răstoarne situaţia de la Curtea Constituţională” (n.r. – CCR trebuie să ia o decizie marţi).Reamintim că predecesorii lor, Ioan Rus şi Victor Paul Dobre au refuzat să şteargă de pe liste cetăţeni cu drept de vot şi şi-au dat demisia. Integral in Romania Libera.

BNR apără cursul, dar riscă scumpirea creditului în lei. Măsura BNR de a plafona lichiditățile din piața monetară a dus la aprecierea leului, dar a crescut nivelul dobânzilor, fenomen problematic pe termen lung. La începutul săptămânii trecute, BNR a plafonat la doar cinci miliarde lei lichiditatea oferită pentru o săptămână băncilor comerciale, în schimbul garanţiei cu titluri de stat, după o scădere prealabilă de la nivelul de șase miliarde de lei. Este prima dată când BNR recurge la o astfel de măsură de plafonare a sumelor de la licitaţiile Repo, în condiţiile în care împrumuturile zilnice ale băncilor ajunseseră și la 12 miliarde lei. După prima plafonare, Ministerul Finanțelor (MF) a solicitat băncilor comerciale un împrumut de 700 de milioane de lei pe durată de un an. Dobânzile cerute de bănci statului au crescut de la 5,25% – 5,60% la 5,66% – 5,70%.  După ce BNR a decis să restrângă și mai mult lichiditățile din piață, reducând plafonul REPO de la șase la cinci miliarde de lei, MF a ajuns să primească oferte de finanțare pe opt luni, nu pe 12 luni, cu o dobândă medie de 5,91% și maximă de 6,15%. Între timp, dobânzile pe piața interbancară au crescut zilnic de la 5,18% la 6,16%, în decurs de o săptămână, iar tendinţa se va păstra. Strategia BNR este de a susține leul prin orice mijloace. Strângând leii din piața interbancară, lichiditatea scade și, cu mai puțini lei pentru aceeași cantitate de valută, este clar că leul se apreciază. Prin strategia de a ţine cursul leului în raport cu euro la un nivel rezonabil, BNR poate afecta economia prin scumpirea împrumuturilor în lei. Costurile acestora sunt legate de ratele ROBOR, care deja au crescut cu 0,4-0,5 puncte procentuale. Cătălina Molnar, senior economist RBS, precizează că aproape toate băncile au dobânda la creditul în lei legată de ROBOR, iar presiunea pe dobânzi se va simți automat în acest segment, urmând ca, în funcție de „cât timp va dura această constrângere impusă de BNR, să se vadă și mișcări pe dobânzile la depozite“. Integral in Capital.

Năstase scrie pe blog din închisoare: Citesc mult, pregătesc un studiu despre formula optimă de reprezentare la UE. Fostul premier Adrian Năstase scrie, pe blog, că citeşte mult şi pregăteşte un studiu despre formula optimă de reprezentare a României la Uniunea Europeană, el precizând că se consideră „într-un fel de cantonament…”. „Dragi prieteni, vă mulţumesc pentru comentarii şi pentru mesajele de încurajare. Le-am citit cu mare atenţie – ca de obicei – şi cu multă bucurie. Aflaţi despre mine că citesc mult şi că pregătesc un studiu despre formula optimă de reprezentare a României la Uniunea Europeană. Mă consider într-un fel de cantonament…”, scrie Năstase. De asemenea, fostul premier scrie şi despre subiectul achetelor recente făcute de procurori în legătură cu votarea la referendum. „La mine nu au venit procurorii să verifice dacă am votat de mai multe ori, pentru că ei ştiu cel mai bine că scopul principal al condamnării mele a fost ca în anii următori, să nu votez deloc. Şi nici să fiu ales…”, scrie Năstase. Acesta este în prezent încarcerat la Jilava, unde îşi ispăşeşte pedeapsa de doi ani cu executare la care a fost condamnat în această vară. Preşedintele actual suspendat, Traian Băsescu, şi premierul Victor Ponta au avut, în această vară, o dispută despre persoana care trebuie să reprezinte România la Consiliul European. Parlamentul a hotărât, prin vot, că premierul este cel care trebuie să facă acest lucru, însă Curtea Constituţională, sesizată, a decis că preşedintele Traian Băsescu trebuie să meargă la reuninea Consiliului. Cu toate acestea, Victor Ponta a fost cel prezent la eveniment. Mediafax.

Probă de fraudă la referendum. Ştefan Pană, bărbatul din Oneşti care a votat de opt ori în Iaşi la referendumul din 29 iulie, era cazat ilegal într-un campus studenţesc administrat de Sorin Iacoban, consilier local USL. Ştefan Gabriel Pană (32 de ani), un băcăuan din Oneşti, figurează cu opt semnături la tot atâtea secţii de votare din Iaşi la referendumul din 29 iulie 2012. Descoperirea a fost făcută de către membrii filialei Iaşi a PDL, care au verificat listele electorale suplimentare în 10% din secţiile de votare din judeţul Iaşi. Practic, este vorba doar despre cele din municipiul Iaşi. Pus în faţa evidenţei, Ştefan Pană se jură cu mâna pe inimă că nici măcar n-a ieşit din casă în ziua referendumului. Băcăuanul susţine că altcineva s-ar fi folosit de datele lui din buletin. Cu jumătate de gură, inspirat de reporterii „Adevărul”, adaugă şi că va face plângere la Poliţie ca să se facă lumină în cazul lui. „Pe mine nu mă interesează nici Băsescu, nici Antonescu, nici nimeni. Nu sunt membru al niciunui partid şi nu mă interesează deloc politica. Mă interesează doar FC Rapid! N-am ieşit din casă în ziua referendumului”, susţine cu tărie Ştefan Pană. Ultimul an şi jumătate din viaţa băcăuanului ridică totuşi semne de întrebare în privinţa modului în care a decurs pentru Ştefan Pană ziua de 29 iulie 2012. Integral in Adevarul.

Cristian Diaconescu: Românii din străinătate trebuie incluşi în cvorum. Dipomaţii care transmit liste cu alegători comit o infracţiune. Fostul ministru de externe Cristian Diaconescu spune că misiunile diplomatice ale României în străinătate nu au o evidenţă a cetăţenilor care circulă în afara ţării, ci doar a celor care solicită servicii consulare. În opinia sa, listele transmise de misiunile diplomatice ale României în străinătate nu reflectă realitatea. Mai mult, avertizează Diaconescu, transmiterea de astfel de liste false către Centrala Ministerului Afacerilor Externe reprezinta infracţiune, iar „implicarea în acest gen de activităţi politice contravine cu statutul diplomatic”. „Orice cetăţean român, declarat sau nedeclarat la oficiile diplomatice şi consulare ale României în străinatate şi care nu şi-a pierdut cetăţenia română, trebuie să fie înscris pe listele electorale permanente. Orice cetăţean român căruia nu îi sunt restrânse drepturile de a alege sau de a fi ales trebuie să figureze pe listele utilizate în procesul de alegere sau demitere a preşedintelui României,” spune Diaconescu.Fostul ministru avertizează că „în perioada imediat următoare sunt de aşteptat noi atacuri anticonstituţionale şi antidemocratice din partea USL şi a Guvernului la adresa Curţii Constituţionale din România, prin lansarea de teme false, prin abaterea atenţiei de la litera şi spiritul legii şi prin acţiuni care destructureaza instituţiile statului român.” Romania Libera.

Ştiri Europene – 20 August 2012 / Helsinki şi Viena se pregătesc pentru Grexit

Va urez o zi buna!

Written by Theophyle

20/08/2012 la 8:27 am

117 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. o zi buna tuturor!
  sa inchidem televizorul macar o zi.

  Sare'n Ochi

  20/08/2012 at 8:32 am

 2. Buna dimineata,
  Vasile Dancu are un interviu in ziare. com in care analizeaza efectele suspendarii, rolul CCR in prelungirea crize. Bineinteles ca incearca sa arunce aproape toata vina pe Antonescu si PNL si sa ii ia apararea (atat cat se mai poate) lui Ponta, Facand abstractie de subiectivitatea datorata apartenentei sale la PSD, prezinta foarte critic rolul CCR:
  http://www.ziare.com/vasile-dancu/stiri-vasile-dancu/vasile-dancu-ccr-contribuie-la-haos-perdantii-si-castigatorii-suspendarii-interviu-ziare-com-1185098

  cedric

  20/08/2012 at 8:39 am

 3. O buna dimineata tuturor !
  Condamnatul Nastase nu ar trebui sa aibe dreptul sa comunice decat cu familia la vorbitor, odata pe luna.
  Cred ca cea mai grea pedeapsa pe care i-ar putea-o da societatea romaneasca ar fi sa-l uite si sa-i ignore mesajele. Iar paznicii parnaiasului N0049 ar trebui sa-si faca treaba, daca nu vor sa imparta cantonamentul cu el.

  ela

  20/08/2012 at 8:40 am

 4. Buna dimineata!
  In titlu, este „pe dum” sau „pe drum”?

  A A

  20/08/2012 at 8:41 am

  • Buna,
   Typo, am rectificat 🙂

   Theophyle

   20/08/2012 at 8:47 am

 5. neata,

  un singur lucru intreb: un puscarias chiar de rang superior, care nu are drept de vot si nici dreptul de a fi ales are voie sa detina un calculator, cu ajutorul caruia intentioneaza din nou sa transmita instructiuni „unora” si sa manipuleze?
  Tupeul unora ca alde adrian nastase este infinit de mare.

  skorpion

  20/08/2012 at 8:41 am

  • Si eu mi-am pus problema. Stiu ca la inchisoare nu au voie sa aiba telefon etc.

   mc25

   20/08/2012 at 8:45 am

  • Ca AN are tupeu o stim toti si de mult, dar ce fac autoritatile? Cum de-i permit accesul la blog/calculator?
   Am inteles ca este in regim semideschis, dar nu cred ca asta presupune si transmiterea de instructiuni/puncte de vedere din inchisoare.

   mar

   20/08/2012 at 8:45 am

 6. Buna dimineata 🙂
  O saptamana cat mai buna sa avem!

  mar

  20/08/2012 at 8:42 am

 7. Constatare: Basescu este foarte relaxat in toate aparitiile publice, rade, zambeste, face glume, vorbeste normal cu ziaristii, in timp ce Antonescu este nervos, iritat, ii ia peste picior pe ziaristii care sunt critici la adresa lui. Ce semnificatie credeti ca are aceasta diferenta de atitudine si comportament?

  mc25

  20/08/2012 at 8:45 am

  • este doar diferenta dintre un politician si un pseudo.. nici nu stiu cum sa-i zic, ca politician – numai in visele domniei sale si mai e mult pina departe.

   arrletty

   20/08/2012 at 8:54 am

  • TB are o filozofie de viata sanatoasa, asa cum a si spus-o: exista viata si dupa decizia CCR.
   El vrea sa redevina presedinte, dar daca CCR decide altceva, ce sa faca? merge mai departe….

   skorpion

   20/08/2012 at 9:04 am

 8. Asta este analiza la care m-am referit mai sus. Cred ca intram din nou in istorie cu acest lucru 😦
  http://www.ziare.com/adrian-nastase/inchisoare/nastase-ironizeaza-de-dupa-gratii-ancheta-legata-de-referendum-1185077

  mar

  20/08/2012 at 8:48 am

 9. Buna dimineata cetateni!

  indemnul la abandonarea televizoarelor e foarte nimerit: mai exista si carti pe lumea asta…

  …dupa cum exista si ziare. De exemplu „Romania Libera”. Acolo am citit azi dimineata – fara sa ma surprinda ceva – un interviu [http://www.romanialibera.ro/opinii/interviuri/interviu-cu-mircea-popa-secretar-general-al-fundatiei-romania-rusia-moscova-asteapta-o-schimbare-la-varf-in-romania-care-sa-i-fie-favorabila-274202-pagina1.html#top_articol] cu Mircea Popa, „secretar general al Fundaţiei România-Rusia”. Ce zice ‘mnealui?

  …pai EL nu zice nimic: INTERPRETEZA o partitura „echidistanta” care i-a fost pusa la indemana de Moscova insasi! Vom gasi – pentru credibilitate – elemente adevarate (nu senzationale, ci unele care, oricum, erau la indemana unui cititor avizat, cum ar fi „Vocea Rusiei are sprijinul unor structuri de analiză din zona strategilor de la Kremlin”) alaturi de gogomanii de tipul

  „Geoana a făcut o greşeală foarte mare fiindcă a plecat la Moscova neasistat. Geoană trebuia să meargă acolo împreună cu Cozmin Guşă [sic!] sau cu altcineva care are relaţiile necesare acolo”

  sau (preferata mea!)

  „MP : adjunctul lui Hillary Clinton, Philip Gordon, a dat două mesaje, unul public, destul de critic, şi un altul pe care i l-a transmis direct lui Victor Ponta.
  Rep. : Vreţi să spuneţi că emisarul american ar fi avut o discuţie ideologică la Guvern împreună cu Victor Ponta?
  MP : Da, [sic!] dar această discuţie este necunoscută.” (adanc, adanc!!!)

  Cred ca publicarea acestui interviu in Romania Libera e „marca” Bogdan Ficeac, un individ pe care nu stiu de ce il mai invita televiziunile care se pretind serioase, dupa cum nu stiu de ce un personaj la fel de toxic, Alecu Racoviceanu, este si el gazduit, cu fumigenele lui cu tot de aceleasi posturi de televiziune.

  Pe de alta parte aseara la B1TV, tocmai cand era sa ma declar dezamagit de intoarcerea din vacanta a lui Cristoiu, dialogul dintre el si Tapalaga mi s-a parut absolut memorabil prin felul in care a pus degetul pe rana. E multa disperare acolo, in USL, iar strategii (sa nu ne facem ca nu vedem) poate au devenit acum chiar judecatorii pro USL din CCR (eu il banuiesc pe Gaspar) Asa ca meditatia si titlul lui Theophyle („Pe dum spre “Stalingradul” CCR) e mai actual ca oricand…

  observator

  20/08/2012 at 8:54 am

 10. Salutare tuturor.

  A nu se uita ca Ponta l-a inlocuit pe seful Directiei Penitenciarelor (care, la randul sau, a operat niste schimbari in conducerile inchisorilor) la scurt timp dupa ce AN a intrat la parnaie.

  EuCuMine

  20/08/2012 at 8:56 am

 11. Reblogged this on Dictatura justitiei.

  dictaturajustitiei

  20/08/2012 at 9:01 am

 12. bunä dimineatza,

  asearä vorbeam cu un vecin, ce a citit terorismul din romania.

  päi acest guvern cu istericul Crin si PONTA plagiatorul, trebie urgent trimes la gunoi.

  ce guvern se ocupä de scoaterea cetätzenilor din evidentze, cand de fapt

  ele au obligatzia sä le inregistreze si sä-i punä in legalitate.

  vecinul meu este uluit ,cum se laudä cu milioane pe care le esclud ilegal.

  asta este un terorism la civilizatzie si democratzie.

  se intzelege 1-2-3 mortzi, dar sute, mii, atunci primäriile si evidentza populatziei

  trebuiesc demisionate urgent, nu si-au fäcut datoria. abuz in serviciu

  este ce fac acum ,

  cu totatä aceastä epurare de cetätzeni pt. scopul terorist ilegal.

  theo- nona

  20/08/2012 at 9:02 am

 13. Ficeac si Racoviceanu sunt niste guzgani veninosi si mizerabili sleiosi,
  pe astia nu potzi sä-i auzi, dar itzi vine greatzä sä-i vezi.

  asearä mi-a pläcut N Barbu si Täpälagä, Cristoiu nu-mi place, face gargarä

  de cuvinte si nu spune nimic, de frica USL:

  theo- nona

  20/08/2012 at 9:08 am

 14. Mircea Popa este un vechi tovaras al uslinosilor.
  A aparut cu un interviu in urma cu citiva ani pe hotnews.ro si parca l-am si auzit la TV.
  are un accent a la mona_temniceru_hotlips si este (era?) f. bun cu gusa_capusa

  skorpion

  20/08/2012 at 9:08 am

 15. Dinu Patriciu află, astăzi, dacă va fi condamnat la 20 de ani de închisoare

  (evz)

  skorpion

  20/08/2012 at 9:09 am

  • Alături de Dinu Patriciu, în dosarul „Rompetrol” mai sunt trimişi în judecată Alexandru Bucşă, Petrică Grama, Iulian Florin Aldea, Elena Cerasela Rus, Claudiu Simulescu, Sorin Roşca Stănescu, Sorin Pantiş, Victor Eros, Paul Miclăuş, Elena Albu şi Gabriela Anghelache.

   skorpion

   20/08/2012 at 9:11 am

 16. puscäriasul Nästase; este un escroc ridicol, ce se vrea in vizor.

  un caine cäcäcios, unul raios ; ce se vrea pe scena politici. RIDICOL:

  theo- nona

  20/08/2012 at 9:11 am

 17. SRS, unul ce ar trebuii sä infunde puscäria pt. toate escrocheriile si räul

  fäcut romania, un securist escroc si hotz.

  theo- nona

  20/08/2012 at 9:12 am

 18. Buna dimineata!
  Chiar daca mai tarziu vreau sa ii urez si eu boierului Neagu Djuvara „La MULTI ANI!”
  Coincidenta sau nu lecturile mele de week-end au fost axate pe „Civilizatii si tipare istorice” si „Istoria ideilor si credintelor religioase – vol 3”. Ambele carti le consider fundamentale si ar trebui citite de cat mai multa lume.
  Draga Teophyle, am trecut inclusiv prin perioada Cruciadelor. Iti multumesc si tie inclusiv pentru postarea de pe blogul de istorie.

  miki

  20/08/2012 at 9:15 am

  • Salut miki,
   cu placere 🙂

   Theophyle

   20/08/2012 at 10:55 am

 19. Salutare !
  In cazul celui care a votat, la Iasi, de opt ori, rezolvarea e simpla : expertiza grafologica a semnaturii.
  Semnatura pare sa apartina aceleiasi persoane.
  Deci identificare urmata de pedeapsa, cf. legii.

  Tzepelica

  20/08/2012 at 9:19 am

 20. buna dimineata ! bombonel se crede in cantonament . internautii i-au transmis sa-si cheme si restul echipei langa el :D.

  zigzag

  20/08/2012 at 9:29 am

 21. Buna dimineata!

  ribelalu

  20/08/2012 at 9:34 am

 22. Buna Dimineata inca o data!

  Ştiri Europene – 20 August 2012 / Helsinki şi Viena se pregătesc pentru Grexit

  http://politeiaeuropa.wordpress.com/2012/08/20/stiri-europene-20-august-2012-helsinki-si-viena-se-pregatesc-pentru-grexit/

  Theophyle

  20/08/2012 at 9:50 am

 23. cum rämane cu precupeatza Pivniceru??

  theo- nona

  20/08/2012 at 9:53 am

 24. Buna dimineata! 🙂

  radubotezatu

  20/08/2012 at 9:56 am

 25. Fenechiu , nervos si impertinent, la sediul USL.Intrebat despre modificarile la liste, a amanat raspunsul pana la cel oficial dar , intrebat ce ar trebui sa se intample legal a raspuns: „LEGAL, Basescu trebuie sa plece acasa”!
  Cred ca au intrat in fibrilatii, mai ales ca ancheta DNA despre fraudele la referendum se apropie de capii USL : un consilier CJ de la Teleorman e audiat acum la DNA, sper sa urmeze Dragnea.

  cedric

  20/08/2012 at 9:56 am

 26. Ziua buna doamnelor , domnilor , tovarasi si tovarase . 🙂
  Cine citeste acest blog a avut simbata informatile si in premiera nationala , planetara , intergalactica , 🙂 privind numarul minim necesar de reduceri la alegatori pentru a fi validat acest referendum care a creat multe probleme si nu a rezolvat absolut nimic .
  Informatie gratis , trimisa de la mii de km distanta . (in nici un caz e un amestec a departamentului de Stat USA , vorba unui mare somnoros cu probleme mentale ) . E matematica elementara invata in scoala socialista . 🙂

  Pentru improspatarea memoriei :

  E suficient sa scoata ca numarul LEGAL de alegatori la data referendumului era de 16.918.105.
  Matematic , 8.459.053 voturi exprimate si contabilizate de BEC reprezinta 50% + 1 din masa de alegatori .
  Pentru asta trebuie sa dispara in un mod sau altul 😦 1.374.359 alegatori de pe listele oficiale .

  stefan60

  18/08/2012 at 9:15 pm

  Diferenta de un vot intre datele mele si cele din Adevarul . Sa vina „haitele de procurori”( Iliescu dixit) cu biblia in mana sa cerceteze cine a gresit cu cifra asta . 😆

  stefan60

  20/08/2012 at 10:00 am

 27. Ponta, la fel de obraznic, zice ca se vor transmite CCR exact datele cerute. Iar ataca procurorii care fac jocul lui TB si oropsesc bietii votanti!
  Ataca tot ce misca, inclusiv pe Boc : „un politicia nmic cu tupeu mare”

  cedric

  20/08/2012 at 10:07 am

  • „un politician mic cu tupeu mare”

   Probabil ca s-a uitat in oglinda de dimineata, si iar s-o spariet de ce-o vazut.

   EuCuMine

   20/08/2012 at 10:12 am

 28. fane,

  mai incet cu scoala socialistä

  sä intre la puscärie cei din USL; AU MINTZIT

  pe 29 s-au acum, ?? egal escrocheria teroristä ce a produs haos

  trebuie decontatä de Guvernul PLAGIATORULUI Ponta

  la puscärie cu teroristii democratziei.

  theo- nona

  20/08/2012 at 10:08 am

 29. datorit dl. Boc nu este Romania in situatzia Greciei

  Ponta este un gunoi mizerabil , un mitoman plagiator

  ce ar trebuii sä infunde puscäria pt. haosul provocat.

  theo- nona

  20/08/2012 at 10:10 am

 30. […] Revista Presei – 20 August / Pe drum spre “Stalingradul” CCR. Share this:blogerTwitterFacebookMai multLinkedInEmailTumblrLike this:LikeBe the first to like this.  20 august 2012  kolesattila Categorii: despre politica […]

 31. mafiotul Fenechiu trebuia demult sä fie la räcoare,
  escrocul a furat si manipulat destul.

  theo- nona

  20/08/2012 at 10:12 am

 32. Reblogged this on Politica azi in viziunea mea .

  kolesattila

  20/08/2012 at 10:13 am

 33. Ponta si Antonescu , vor plätii pt. tot räul fäcut romanilor.

  2 nemernici mincinosi , niste escroci murdari, isterici si vagabonzi.

  theo- nona

  20/08/2012 at 10:15 am

 34. Buna ziua
  Daca tot sunt sperante sa-l vedem pe Patriciu langa detinutul 0049, atunci sa ne reamintim cum a facut el avere (si Voiculescu, Copos, Catarama, Becali si multi alti)
  http://www.youtube.com/watch?v=kI_Wp4sKI5I

  Ion

  20/08/2012 at 10:24 am

 35. Pivnicera, nu mai poate fii nici magistrat la CSM, dupä relatziile cu
  Voiculescu,vlasov,participare la sedinte PNL, aranjamente cu posturi,
  acuzatziile , cä dosarul lui nästase este politic, aceastä doamnä nu mai
  poate fii nici magistrat, este prea inplicatä politic ,chiar dacä minte.

  theo- nona

  20/08/2012 at 10:31 am

 36. Patriciu si Täriceanu ca si Voiculescu, au fost in aceias gascä, au
  profitat si s-au lipit repede de iliescu si secu, desi patriciu si
  Täriceanu nu recunosc, ei au fost colaboratori directzi si din retzea
  cu iliescu, sunt dovezi clare,

  theo- nona

  20/08/2012 at 10:36 am

 37. cicä Ponta garanteazä pt. date,

  cine il crede pe mincinosul PONTA?????????

  theo- nona

  20/08/2012 at 10:42 am

 38. CCR nu poate tzine cont de date fäcute retro-activ.

  el incearcä sä manipuleze CCR, aceste date nu sunt legale.

  theo- nona

  20/08/2012 at 10:44 am

 39. Daca azi ii vedem condamnati pe Patriciu si SRS, atunci putem spera ca justitia sa isi faca datoria si pe mai departe. As vrea sa-i vad arestati si pe cativa de la USL implicati in fraudele de la referendum.

  cedric

  20/08/2012 at 10:46 am

  • Salut cedric
   Patriciu va fi judecat de Sf. Petru, probabil foarte curand. Respectivul se afla intr-o stare de sanatate irecuperabila la Londra. Deci altcineva mult mai mare a avut grija de judecata si condamnarea lui, probabil definitiva!

   Theophyle

   20/08/2012 at 10:50 am

   • N-am stiut, cineva mi-a spus chiar azi dimineata ca Patriciu a slabit dar credeam ca de teama condamnarii.
    In situatia asta, banii nu mai folosesc.
    Dar macar pe Rosca Stanescu, aceasta otrava fara scrupule , sa-l vad la puscarie.

    cedric

    20/08/2012 at 10:57 am

    • Nimeni nu stie, au pus o batista pe tzambal enorma. Am un prieten care lucreaza la o clinica din Londra, care mi-a povestit ca are un client f. bogat din Romania.

     Theophyle

     20/08/2012 at 11:04 am

     • Salut 🙂
      Fuma ca un nebun.
      Cind ai atit de multi bani trebuie sa iti si creezi posibilitatea de ai cheltui 😦 (e o parafraza a butadei: Poti fura bani de la mafie, problema este ca nu apuci sa ii cheltui 🙂 )

      Oricum metoda de a-i cheltui a lui Patriciu a fost sa initieze afaceri ingrozitor de proaste (atit pentru el cit si pentru naivii care s-au asociat cu el )

      lastnightmusic

      20/08/2012 at 11:12 am

      • Problema a fost probabil cu bautura .

       Theophyle

       20/08/2012 at 11:21 am

       • Cind esti suparat, cind lumea nu te intelege, cind iti e periclitata piinea de miine … ce sa faci….. le mai si bei. Si cind nu stii ca bautura face rau.

        lastnightmusic

        20/08/2012 at 11:24 am

     • peste tot aveti prieteni!
      🙂
      buna dimineata.

      Ovidiu

      20/08/2012 at 11:32 am

      • Buna Ovidiu :)l
       a varsta mea ar fi fost trist daca nu as fi avut 🙂

       Theophyle

       20/08/2012 at 12:03 pm

       • multa sanatate!va doresc sa-l intreceti pe Mos Neagu!- cum ii place sa i se spuna. 🙂

        Ovidiu

        20/08/2012 at 12:39 pm

   • Patriciu o fi bolnav pe bune, sau se pregateste sa nu „suporte regimul de detentie”?

    dan

    20/08/2012 at 12:18 pm

    • E pe foarte „bune”

     Theophyle

     20/08/2012 at 1:03 pm

 40. pt. ilegalitätzile fäcute STROE si DUSA trebuie sä infunde puscäria,
  in loc sä legalizeze cetätzenii, acesti mafiotzi USL, scot ilegal cetätzenii.

  theo- nona

  20/08/2012 at 10:49 am

 41. genial. ponta acuza pdl si basescu de lovitura de stat!!

  radu2

  20/08/2012 at 11:19 am

 42. Guvernul Ponta , o bandä de escroci,mincinosi,plagiatori,teroristi
  si interlopi, ce vor da socotealä poporului Roman pt. toate infractiunile.

  Ponta un mitoman plagiator, ce trebuie primul la inchisoare si cu istericul repetent.

  theo- nona

  20/08/2012 at 11:21 am

 43. Ponta este nu numai mincinos dar si nebun.

  theo- nona

  20/08/2012 at 11:23 am

 44. Romania a ajuns intr-o lume complet paralela cu restul emisferei vestice, un fel de Alice in tara minunilor. In aceasta lume paralela avem realizari notabile. Peste ani studentii la filozofie vor invata din cartile faimosilor plagiatori Plato, Aristotel si Ponta. In Republica lui Ponta rolul demnitarului public este sa mentina cetatenii in ceata prin minciuni zilnice si actiuni complet opuse declaratiilor. O maxima Pontaca pentru viitor ar putea fi: „Există un singur lucru bun – ignoranța, și un singur lucru rău – cunoașterea”. Tot in Republica Pontaca contractele si intelegerile sint de felul: „nu conteaza ce scrie in contract, conteaza care pagina e semnata”.
  Alegerile in Romania minunilor se bazeaza exclusiv pe calcule post electorale. Cetatenii voteaza cum vor ei,dupa alegerile procentele se stabilesc in functie de nevoi. Daca cantindatul X obtine locul 3, el poate trece pe locul unu folosindu-se „vointa poporului”, caci la procentele obtinute se pot aduna procentele celor care nu au votat sau procentele celor care vor vota peste 10 ani sau procentle celor care au votat raspunzind la cu totul altceva . De exemplu Crin e legitim prezident acum, dorit de vointa poporului deoarece va fi votat in 2014 cu 95%. De ce sa mai asteptam pina atunci? Sau se poate face un referendum cu intrebarea „doriti dublarea salariilor”, intrebare care dupa referendum e echivalenta cu 95% voteaza Crin deoarece si Crin a pomenit odata la o petrecere ca ar dori dublarea potului la poker. De fapt Crin poate fi prezident in mai multe tari deodata, el fiind cistigatorul oricarui referendum unde nu se pomeneste nimc de prezidetnul PNL, ca de exemplu independenta Scotiei sau interzicerea fumatului in baruri in Elvetia.
  Tot in lumea noastra paralela detinutii elaboreaza principii de reprezentare a tarii la UE. Doar toata lumea stie ca inchisoarea este locul unde se afla cetatenii cu cele mai inalte valori morale.
  O justitie independenta este tot la noi pe modelul Stroe si Paiatza. Stroe respecta decizii judecatoresti doar cind ii convine lui, este carevasazica politicul independent de justitie. Aia hotarasc una, Stroe face cum il taie pe el capul.

  Aha

  20/08/2012 at 11:23 am

  • Pai Bombo vrea sa fie Havel al Romaniei care scria si in inchisoarile comuniste. (Cred ca i-a cerut permisiunea lui Emil Constantinescu… altul care voia sa fie Havel al Romaniei)
   ….
   Magarul de Crin tocmai a zis ca Parlamentul trebuie sa aiba mai multa putere decit celelalte puteri in stat . Idiotul a citit prima pagina din Constitutie , cea cu egalitatea puterilor ?

   lastnightmusic

   20/08/2012 at 11:30 am

 45. THEO,

  dumnezeu nu bate cu bätzul.nu mä bucur cand cineva e bolnav, dar….

  theo- nona

  20/08/2012 at 11:26 am

  • Corect…. dar hotii astia ahtiati de putere si bani ar trebui sa se mai gindeasca ca nu vor trai cit piramidele si sa o lase mai moale. Ce i-a folosit parintelui constitutiei , Iorgovan , ca a torpilat realizarea unei constitutii functionale si a lasat in urma lui o calamitate ?

   lastnightmusic

   20/08/2012 at 11:34 am

   • Cine era capabil sa scrie o constitutie de tip occidental in 1990 in Romania ?
    Iorgovan a facut exact ce se cerea de la el si de la comisia specifica . O noua constitutie .
    Buna sau rea , asta e .
    Noi nu am avut americaniii care sa ne scrie constitutia . Vezi Japonia sau RFG .
    Si nu am avut nici mari constitutionalisti care sa extraga bunul necesar din constitutile tarilor din vest .
    Nu se putea face drept comparat pe constitutii in RSR .
    Iesea cu scandal . 🙂
    Dreptul sovietic cu varianta socialista autohtona a fost mereu materia de baza .
    Iar „mana” tovarasului , a lui Brucan si a intregii mase de penali din ianuarie 1990 a avut grija sa fim mai „originali”.
    Diversi si fata de restul tarilor fost socialiste iesite INAINTEA NOASTRA din comunism . PASNIC .

    stefan60

    20/08/2012 at 11:56 am

    • Constitutia noastra din 1866 a fost construita dupa Constitutia Belgiei. din 1831. NU degeaba ni se spunea Belgia Orientului
     ……….
     Javra Iorgoveneasca a facut o constitutie pentru fizicul lui Ion Iliescu. Asta i s-a cerut asta a facut…. cu proprietatea ocrotita….

     lastnightmusic

     20/08/2012 at 12:02 pm

 46. patriciu se face vinovat de multe , nu numai afaceri ilegale,
  a intretzinut si intretzine acesti vagabonzi teroristi si isterici
  ce decapiteazä tzara.

  theo- nona

  20/08/2012 at 11:29 am

 47. Nästase este un mare gretzos, um om ce se umple de ridicol,
  un escroc mizerabil, ce se vrea inportant, vai de mama lui,un porc.

  theo- nona

  20/08/2012 at 11:41 am

 48. si mincinosul plagiator Ponta, in 100 de zile, a distrus toate institutziile
  statului, un monstru educat de un criminal ILIESCU.

  theo- nona

  20/08/2012 at 11:43 am

 49. Patriciu ca si finul Crin-cretin, niste betzivi si cartofori,
  Patriciu il finantzeazä si pe Roman bosorogul prefäcut si
  pe paiatza istericä.

  theo- nona

  20/08/2012 at 11:51 am

 50. BONBO CU CAT TE BAGÄ IN FATZÄ; CU ATAT PROVOACÄ SCARBÄ:

  theo- nona

  20/08/2012 at 11:52 am

 51. scuze !

  theo- nona

  20/08/2012 at 11:53 am

  • imperiul raului contra-ataca

   Sare'n Ochi

   20/08/2012 at 12:03 pm

   • Stie ca e terminat Ponta
    Unica lui salvare politica si profesionala , inlaturarea lui Basescu .
    Antonescu e in aceiasi situatie cu agravantul ca a promis public ca se retrage din viata politica daca Basescu ramine presedinte .
    Il vedeti voi pe Ponta redus la avocat in un proces de divort la Ciorogirla din Deal ? 🙂
    Sau pe Antonescu ramas doar angajat a unui muzeu istoric ? 🙂
    Vor trece si peste cadavre pentru a ramine pe fotolii . Profesorul Iliescu a invatat bine elevii .

    stefan60

    20/08/2012 at 12:13 pm

   • „Contraatacul clonei” o combinatie intre „Imperiul Contraataca” si „Razboiul Clonelor”

    Mircea Rusu

    20/08/2012 at 5:02 pm

  • in sistemul juridic poti sa emiti plangere, iar procurorii sunt obligati sa te bage in seama. Uniunea Stalinist Leninista este specialista in bagare de seama. cand se anchetau crimele din 1989, profitand de legea conform careia un ofiter poate fi anchetat numai de catre un egal sau un superior in grad, i-au avansat pe toti vinovatii la exceptional pana i-au facut generali. ca sa vezi, procuratura militara nu avea decat un general sa se ocupe de super forta generaliceasca care a aparut peste noapte.
   asa si acum – vor incerca sa sufoce cu plangeri penale ancheta procurorilor.
   dar vine si reversul – se numeste denunt calomnios. si se plateste tot penal.

   Sare'n Ochi

   20/08/2012 at 12:06 pm

  • Intr-adevar. De citit !!!

   miki

   20/08/2012 at 12:24 pm

  • Foarte bun, intradevar. Si datator de speranta.

   mc25

   20/08/2012 at 12:25 pm

   • Un articol optimist, fara a fi exaltat. Avem nevoie sa vedem si partea plina a paharului.

    cedric

    20/08/2012 at 12:36 pm

  • Nu credeti ca e prea optimist articolul? As fi de acord cu articolul daca CCR n-ar fi demonstrat ca este o institutie corupta. Cu o curte constitutionala corupta, nu poti avea un stat de drept, iar premiza articolului este tocmai asta, ca Romania mai este inca un stat de drept. CCR mai are maine o sansa sa re-instaureze ceva asemanator unui stat de drept, daca ar invalida referendumul. Daca nu o vor face, cred ca putem sa incetam sa ne referim la Romania ca la o TARA.

   dan

   20/08/2012 at 12:42 pm

 52. SAlytare all. Salut Theophyle.

  Theophyle, spune-mi te rog, ce crezi ca se va intampla maine la CCR? Intreb acum dupa ultima frauda imensa care se contureaza cu listele electorale.

  Reddog

  20/08/2012 at 12:16 pm

 53. hehehe 🙂 M Neamtu nu are treaba , Uite cu ce mesaje se ocupa:
  Noua Republică întreabă Guvernul Ponta: În ce ţară trăim? Cum este posibil ca un infractor de drept comun să scrie pe blog din închisoare? Ne referim, evident, la condamnatul penal Adrian Năstase, fost şef al partidului socialist, care declară că se simte în penitenciar ca într-un “cantonament”.

  Acum ar vrea sa stea intr-o salina cu apa pina la briu ? sau intr-o inchisoare mexicana fara ventilator cu 50 in aceiasi camera ? Sau ar vrea sa fie torturat zilnic ? Chiar nu mai are alte probleme cu reunificarea dreptei. ?

  lastnightmusic

  20/08/2012 at 12:22 pm

  • Eu cred ca Neamtu are dreptate: din cate stiu, in inchisoare nu au dreptul sa aiba acces la mijloace electronice de comunicare, telefon, internet etc. Intrebarea lui Neamtu cred ca la asta se refera, cum poate sa scrie pe blog din inchisoare?

   mc25

   20/08/2012 at 12:35 pm

   • Da, in principiu e corect, insa Nastase poate sa o dea cum ca de fapt i-a dat cuiva materialele, impreuna cu parola etc. si o alta persoana incarca respectivele articole pe blog.

    EuCuMine

    20/08/2012 at 12:42 pm

    • se poate afla din 3 clicuri de unde au fost incarcate „pretioasele” cujetari 🙂

     radu2

     20/08/2012 at 12:53 pm

   • Puscariasii romani au primit „drepturi” in baza normelor UE .
    Unii sint mai egali decit altii in a beneficia de aceste drepturi . 🙂
    Cindva si nu pe vremea prigoanei facuta cu „haite de procurori” dar si de securisti inarmati , puscariasii erau cu haine in dungi iar pentru a beneficia de o reducere a pedepsei trebuiau sa lucreze . 12 ore pe zi cu lopata si tirnacopul . Nu eixsta o alta forma de reducere a pedepsei . (gratierea sau admistia erau rare )

    stefan60

    20/08/2012 at 12:42 pm

   • Eu i-as raspunde asa lui MN.

    Supozitiile dvs nu sunt adevarate.
    1 Detinutul A Nastase nu are acces la internet. El a scris texul pe foita de tigara ascunsa in tub de tip Papillon – in anus – si a gasit o modalitate ca textul sa ajunga in libertate si sa fie pus pe blog.
    2 Detinutul nu se afla in cantonament. El a folosit acest termen pentru a ii enerva pe cei din partid care l-au adus in aceasta situatie.

    Lasind gluma, sa militezi pentru inasprirea conditiilor…. doar pt ca Nastase striga : Nu ma doare… nu ma doare … c-am mincat fasole tare 🙂 chiar nu e in regula.

    lastnightmusic

    20/08/2012 at 12:59 pm

 54. Animalul asta mitocan si mincinos Ponta, este escrocheria intruchipatä,
  tot el dä in judecatä pe altzii, cä-i härtzuieste pe cei ce au votat,
  dar nu spune de cei ce au votat de mai multe ori.limbajul vagabondului bolsevic.

  cat de nemernic si ordinar potzi fi, sä urlii sä amenintzi, ca un terorist nelegiuiri.

  theo- nona

  20/08/2012 at 12:42 pm

 55. nu este adevärat, nu au voie ca puscäriasii, sä facä toate prostiile
  si sä comunice ,ce doresc afarä, nu permite nici o normä asa ceva.
  oricum se fac prea multe derapaje cu acest condamnat , jigodia NÄSTASE

  theo- nona

  20/08/2012 at 12:46 pm

 56. Buna ziua!

  Au aparut datele pe Romania TV. 500000 acte expirate, 2,5 mil. resedinta afara. Le comenteaza morsa competenta care acuza politizarea CCR.

  finanteazi

  20/08/2012 at 12:48 pm

 57. Avem un sfint pe post de prim-ministru. Ponta asta e nevinovat ca un mielusel. Lovitura de stat, incalcari de n-spe legi si cu regulamente, suspendare fara motiv? El nu stie nimic, nu are nici un control, aia e exclusiv treaba parlamentului, intrebati acolo. Nu sint bani pentru premiile olimpicilor, se scumpesc gazele, cursul leu-euro e instabil? E lucratura lui Boc. Se duce naibii cresterea economica? E vina crizei din Grecia, Spania si Zimbabwe. E cumva Ponta impostor la CE? nici gind, e vina monitorului oficial ca nu a publicat, asa a mandatat parlamentul. Se trimite o cifra la CCR cu milioane de cetateni taiati de pe liste, e cumva MAI, minister in guvernul Ponta responsabil? Nici gind, primarii sint cei responsabili. Imaginea externa a tarii e identica cu a unui tomberon de gunoi. Are asta legatura cu oracaielile lui Marga si actiunile lui Ponta? Da de unde, e dezinformare. A venit Gordon la Bucuresti cu scandal, dar nu la Ponta. Ala a venit cu scandal la Antonescu, cu el Ponta e bun prieten, au baut doar o cinzeaca impreuna nu au discutat nimic.
  Ultima declaratie a guvernului Ponta este o mostra tipica de mieluselism care nici sa behaie nu e responsabil: „…asta nu pot eu sa spun…Noi nu actualizam listele electorale… Listele electorale nu sunt la Guvern…Noi nu operam in liste…Nu operam noi radieri…ministerul nu propune nici sa fie scosi din cvorum, nici sa fie introdusi…”

  Aha

  20/08/2012 at 12:49 pm

  • salut , acest mielusel pe post de premier este un pericol la adresa securitatii nationale, la adresa statului de drept si la adresa democratiei. nu a avut nevoie de prea multi nasi , cumetri, socri etc sa puna laba pe o tara membra NATO.

   zigzag

   20/08/2012 at 12:56 pm

 58. dacä CCR, va continua sä amane s-au sä facä jocul retzelei de infractori USL

  va urma plangeri la forurile internatzionale, contra zetzelei infractzionale USL,

  ce isi eliminä cetätzenii, in loc sä-i ajute in legalitate, se folosesc de manevre

  pt. scopuri politice.

  Guvernul Ponta , va bäga romania in präpastie.

  theo- nona

  20/08/2012 at 12:54 pm

 59. ha ha, Ponta intoarce ca la Ploiesti. Daca CCR decide cu 6 la 3 ca referendumul e invalid, atunci, evident, uslasii vor respecta. Daca in schimb CCR decide cu 5:4 ca referendumul e invalid, atunci nu este cvorum si dupa capul uslamistilor referendumul este validat. Deci USL valideaza referendumul cu 4 judecatori pentru. Asta da rationament juridic.

  Aha

  20/08/2012 at 12:56 pm

  • astea petarde ca sa abata atentia de la alte lucruri.la 6-3 sau 5-4 o sa vedem „brigazile” lui dogaru , galeriile si alti „specialisti” in strada.nu se mai pot opri din actiunea lor.

   zigzag

   20/08/2012 at 1:04 pm

 60. Primul ministru , lider USL , PSD , intimplator si ministru al justitiei declara :

  http://www.hotnews.ro/stiri-politic-13057205-victor-ponta-vor-mii-plingeri-impotriva-liderilor-pdl-care-impiedicat-oamenii-mearga-vot-trimit-ccr-cifre-nu-liste.htm

  Separarea puterilor in stat ? Statul de drept ?
  Statul sint eu . 😦

  stefan60

  20/08/2012 at 12:56 pm

  • Ludovic ala de era rege in Franta a fost un monument al democratiei.

   Aha

   20/08/2012 at 12:58 pm

  • Si toate vor fi facute de oameni care au fost la vot

   ribelalu

   20/08/2012 at 1:11 pm

 61. Din serialul „copii spun lucruri trasnite” Ponta il avertizeaza pe Danielet judecator la CSM sa nu mai ameninte oameni politici, analisti lui peste prajit etc.
  Eu am inceput sa ma ingrijorez de ce sunt in stare……… n u le este teama de nimic.

  Maria

  20/08/2012 at 1:03 pm

  • daca le era teama de ceva nu se ajungea aici 😀

   zigzag

   20/08/2012 at 1:05 pm

 62. el plagiatorul mincinos, nu are voie sä fie nimic, Ponta este, repet

  un bolsevic mitocan crescut de criminalul ILIESCU:

  theo- nona

  20/08/2012 at 1:07 pm

 63. Ponta s-a transformat int-un mizerabil terorist,

  asta trebuie sä stie UE:

  theo- nona

  20/08/2012 at 1:09 pm

 64. Continuam cu Romania-tara minunilor: Lovitura de stat o da suspendatul Basescu, investigarea fraudelor la vot este un abuz, CSM are calendar politic, articole din codul penal sint amenintari la adresa oamenilor de nadejde si ai ziaristilor usl. Tot inainte.

  Aha

  20/08/2012 at 1:09 pm

 65. OAMENII LUI PONTA, sunt o retzea de infractori.

  theo- nona

  20/08/2012 at 1:10 pm

 66. Nastase asta care face acum pe Nelson Mandela ar trebui sa fie ingrijorat de altceva: Winnie Mandela (Dana) nu prea a fost asa „cuminte” in perioada detentiei lui Nelson.

  ribelalu

  20/08/2012 at 1:10 pm

 67. Hai ca-mi place Cristan Diaconescu:
  „Ii solicit lui Victor Ponta sa faca un efort si sa se abtina de la a da lectii de drept….cel putin in public. Aceasta il poate ajuta substantial pe viitor”. 🙂

  Ovidiu

  20/08/2012 at 1:11 pm

 68. Cata lasitate, nu sunt in stare sa dea o sentinta fara sa stie rezultatele referendumului, au amanat pana pe 28 august decizia in cazul lui Patriciu!!

  mickyyy

  20/08/2012 at 1:22 pm

 69. este o marsevie, magistratzii nu trebuie sä facä jocul infractorilor.

  Patriciu,SRS,Voiculescu si DDiaconescu,vOICU; sunt infractori si santajisti.

  magistratzii nu au curajul sä-i condamne.RUSINE

  theo- nona

  20/08/2012 at 1:44 pm

 70. deci USL se foloseste de Dogaru sä facä maine, presiune pe CCR

  trebuiesc anuntzate toate ambasadele, sä vadä ce face Ponta

  cel care a iscälit contractul cu teroristul betziv Dogaru.

  theo- nona

  20/08/2012 at 1:56 pm

 71. Salut pe toata lumea,
  Postare noua!

  Theophyle

  20/08/2012 at 2:46 pm

 72. Halucinante afirmatii ptr. un ministru al justitiei :-O
  In calitatea mea de ministru interimar al Justitiei voi ridica aceasta problema si in sedinta CSM. Astazi trebuia sa avem sedinta csm, s-a amanat dupa seidinta CCR, nush ce vor face daca si CCR va amana iar o decizie, nu stiam ca CSM are acest calendar politic.
  (…) judecatorului Danilet: imi sunt indifierente amenintarile domniei sale, nu inteleg de ce se ocupa cu politica, cu polemicile politice. Ma intimideaza doar votul romanilor.
  Il avertizez pe Danilet sa nu mai ameninte oamenii, ziaristii, oamenii politici

  Cred ca in mintea lui de curca beata si tradatoare, confunda Romania cu o alta tara mai de la est. Mai lipseste sa-i /sa-l salte si sa-i intenteze proces ca celor trei cantarete de la Pussy Riot.
  http://www.hotnews.ro/stiri-politic-13057205-victor-ponta-vor-mii-plingeri-impotriva-liderilor-pdl-care-impiedicat-oamenii-mearga-vot-trimit-ccr-cifre-nu-liste.htm

  mar

  20/08/2012 at 2:50 pm


Comentariile sunt închise.