Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

Sfârşit de săptămână: 18 August / “Deutsche Welle: USL pregateste subordonarea Parchetului General”

Bună dimineata intr-o zi de sâmbata, sfârsit de săptămâna. Sâmbătă, vremea se va menţine în general frumoasă. În jumătatea de est a ţării vor fi înnorări temporare şi pe arii restrânse se vor semnala averse însoţite de descărcări electrice, cu precădere în zona de munte. În restul teritoriului cerul va fi variabil spre senin. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în Moldova, Dobrogea şi pe crestele montane. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 22…23 de grade în nordul Moldovei şi în depresiuni şi 33 de grade în sudul Olteniei, iar cele minime între 5…6 grade în depresiuni şi 20 de grade pe litoral.

La Bucuresti, vremea va fi în general frumoasă. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări seara şi la începutul nopţii când vor fi posibile averse şi descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 29…30 de grade, iar cea minimă de 16…18 grade.

Curs valutar BNR valabil azi: 1 EURO = 4. 4852  RON; 1 USD = 3. 6250    RON; 1 EURO = 1. 2373 USD; Francul elvetian 3. 7344 RON. Gramul de aur 188.3360 RON.    Evolutia saptamanala o puteti citi aici.

Salariul mediu în Hidroelectrica este de 1.643 euro, potrivit administratorului judiciar.„Un şofer are un salariu brut în luna iunie 2012 de 9.900 lei”.Salariul mediu pe angajat în Hidroelectrica este de 1.643 euro, iar salariaţii companiei beneficiază de 70 de tipuri de indemnizaţii, prime jubiliare şi alte beneficii, care acoperă 59% din totalul veniturilor, fiind o situaţie „atipică”, potrivit administratorului judiciar al Hidroelectrica. „Contractul colectiv de muncă în Hidroelectrica, încheiat în 2005 şi care expiră în 2014, are multe anomalii, este împovărător pentru indicatorii financiari ai companiei şi încurajează nemunca”, a declarat vineri într-o conferinţă de presă Remus Borza, şeful Euro Insol, administratorul judicar al Hidroelectrica. Euro Insol a publicat vineri raportul privind cauzele care au dus la intrarea în insolvenţă a companiei de stat, cel mai mare producător de energie din România. Conform raportului, Hidroelectrica a intrat în insolvenţă din cauza vânzărilor de energie către „băieţii deştepţi”, managementului deficitar, investiţiilor neperformante şi secetei prelungite, dar şi a altor factori, precum costurile cu apa uzinată, contractul colectiv de muncă şi achiziţia de energie de la terţi. Potrivit raportului, ponderea salariului de bază pentru timpul efectiv lucrat este de 41% din totalul veniturilor pe sariat, iar diferenţa de 59% este reprezentată de sporuri şi indemnizaţii. „Este atipic, n-am mai auzit nicăieri în lumea asta. Mai mult de jumătate dăm pe altceva decât pe muncă”, a afirmat Borza. El a adăugat că salariaţii companiei de stat, intrată în insolvenţă în luna iunie a anului curent, beneficiază de 70 de beneficii, prime jubiliare, indemnizaţii, a căror ponderea este mai mare cu 300% faţă de salariul de bază. Integral in Ziarul Financiar

Nu ştiu dacă decizia CCR de marţi mă face optimist sau nu. Există viaţă şi după referendum. Preşedintele suspendat Traian Băsescu, prezent vineri la Covasna, a discutat cu jurnaliştii despre decizia Curţii Constituţionale cu privire la referendumul din 29 iulie, transmite B1 TV. „Eu sunt optimist de felul meu. Nu ştiu dacă neapărat decizia de marţi mă face optimist sau pesimist, pentru mine viaţa e altfel. Viaţa nu e o decizie a Curţii Constituţionale şi nu se termină viaţa marţi”, a spus preşedintele suspendat. Întrebat dacă există viaţă şi după referendum, Băsescu a răspuns: „Categoric da. (…) Indiferent de decizia Curţii Constituţionale, bucuroşi le-om duce toate”.  Totodată, întrebat dacă vizita sa la Covasna poate fi interpretată ca un gest de simpatie faţă de secui, preşedintele suspendat a declarat: „Eu nu am nevoie să fac gesturi de simpatie faţă de secui, ei ştiu că sunt preşedintele care a venit tot timpul în secuime. Da, au specificul lor şi îi respect pentru asta şi îi apreciez. Şi cel mai mult îmi place că oricât ai umbla în Covasna şi Harghita, nu vezi nicio palmă de pământ necultivat şi am văzut foarte multe case noi, deci oameni care trăiesc în două judeţe despre care se spune că sunt sărace. Agricultura pare a fi principala ocupaţie..(…) Asta înseamnă că ceva se întâmplă în cele două judeţe, ceea ce e extraordinar”.Preşedintele suspendat a fost însoţit la Covasna de soţia sa, Maria Băsescu. Romania Libera.

Crin se gândeşte la „noua formulă” de după plecarea lui Kovesi şi Morar din funcţii. Preşedintele interimar, Crin Antonescu, a declarat, vineri, la Realitatea TV, că mandatele procurorului general şi şefului DNA se termină, iar preşedintele, indiferent cine va fi acesta, şi ministrul Justiţiei, trecând prin CSM, trebuie să se gândească „foarte serios la noua formulă”. Întrebat dacă în acest moment sau în următoarele luni Laura Codruţa Kovesi şi Daniel Morar ar trebui să plece din funcţiile pe care le deţin, Antonescu a spus că mandatele celor doi se termină. „Nu cred eu. În legătură cu domnul Daniel Morar, crede legea. Daniel Morar şi-a terminat mandatele care, conform legii, puteau să îi revină (…) Sper, cât de curând, să avem ministru al Justiţiei cu normă întreagă. (…) Legat de doamna Kovesi, cred că mandatul ei expiră undeva în septembrie. Eu o să spun, foarte sincer, că eu personal cred că da, cred că ministrul Justiţiei şi preşedintele, sigur, cine va fi, trecând prin CSM, care discută, avizează propunerile respective, trebuie să se gândească foarte serios la noua formulă”, a spus Antonescu. Potrivit preşedintelui interimar, acest lucru trebuie să se întâmple nu numai pentru că sunt discutabile unele acţiuni ale Parchetului, cum ar fi cele din ultimele zile, ci şi pentru că regula democraţiei spune că oamenii se mai schimbă. Antonescu a spus că este de înţeles ca două din cele 11 puncte discutate de premierul Ponta cu Comisia Europeană să vizeze, pe termen scurt, păstrarea în funcţii a celor care conduc Parchetele, date fiind temerile privind unele schimbări care ar putea fi făcute prea repede. „Dar a înţelege această cerere pe termen scurt este inacceptabil”, a completat Antonescu. Gandul.

Duşi la vot ca la armată. Pata Rât sau, neoficial, cartierul Dallas. Sute de cocioabe din carton, acoperite cu tablă sau cu folii din nylon sunt aliniate pe două râpe din zonă. Ocupaţia ţiganilor este una singură: adună de la groapa de gunoi sticle din plastic, cartoane şi hârtie, pe care, seara, le vând la intermediarii de materiale reciclabile. De frică să nu fie alungaţi de pe rampa de gunoi a oraşului, ţiganii de la Pata Rât sunt dispuşi să facă tot ce le cer liderii locali, fie aceştia de la Primărie sau de la Prefectură, care acum e în mâna PSD. Există un cuvânt cu care îi sperii imediat: Poliţia. Nu vor să aibă de-a face cu oamenii legii şi îi convingi uşor să te asculte. Aşa a fost în duminica referendumului, când un autobuz a transportat, cât e ziua de lungă, sute de locuitori din Colonia Pata Rât către secţiile de votare. O ţigancă curăţă în faţa unei barăci. Din vorbă în vorbă, femeia recunoaşte că i-au luat la vot cu autobuzul. „Io nu ştiu mare lucru. Era unu care e de la Partida Romilor şi ne tot zicea să mergem la votare. Cine a vrut s-a urcat în motor şi i-a dus la secţia de votare, la Şcoala 12. Io să mor că nu am auzit că îi duc la votare în alte judeţe. Amu am auzit prima dată”. O altă ţigancă, Erzsebet, ştie şi ea de drumurile făcute cu autobuzul alb la secţia de votare. Despre bani nici vorbă, toţi ţiganii din Dallas mai bine ar călca pe cărbuni aprinşi decât să spună că au primit bani. Autobuzul alb este singurul adevăr comun despre care toţi spun câte ceva. Când întrebi de bani, ţiganii încep ca la un semn: „Să mor eu dacă ştiu ceva, domnu şef! Mă jur pe copilaşii mei! Să mă trăznească Dumnezeu dacă ştiu ceva! Nu ştiu nimic”. Integral in EVZ.

Procurorii au interceptări cu Mona Pivniceru din care ar rezulta planul de subordonare a justiţiei. Surse judiciare spun ca exista interceptari in dosarul de coruptie al fostului procuror-membru CSM, George Balan, al unor convorbiri ale acestuia  cu Mona Pivniceru, din care ar rezulta strategia de subordonare a Justitiei. Potrivit surselor noastre, din convorbiri ar rezulta ca Mona Pivniceru urma sa fie numita ministru al justitiei, functie din care ea sa-l propuna procuror general pe George Balan, iar pe Marcel Sampetru, supranumit „doctorul de dosare” in alte rechizitorii de coruptie, sef la DNA. Dupa aceaste miscari, urma revocarea presedintelui si vicepresedintelui CSM Alina Ghica, respectiv Oana Schmidt-Haineala, apoi revocarea presedintelui Inaltei Curti, Livia Doina Stanciu si inlocuirea acestora cu oameni de incredere. Apoi, Mona Pivniceru urma sa fie recompensata cu functia de judecator la Curtea Constitutionala, pe un mandat de 9 ani, dupa care se pensiona cu o pensie de peste 150 de milioane de lei vechi  pe luna. Din toate acestea, Mona Pivniceru a recunoscut doar ca i s-a propus functia de judecator la Curtea Constitutionala. Pana acum, s-a ajuns in faza in care Mona Pivniceru a fost propusa pentru functia de ministru al Justitiei, dar pentru posturile de sefi la Parchete trebuie sa caute alte persoane deoarece Balan si Sampetru au fost pusi deja sub invinuire.  Reamintim ca doi importanţi oficiali ai Consiliului Superior al Magistraturii- procurorul George Balan şi consilierul Marcel Sâmpetru – sunt anchetaţi deoarece si-au folosit influenţa pe lângă oameni politici din USL ( inclusiv pe langa Victor Ponta ) pentru ocuparea posturilor de Procuror General al Romaniei si cel de sef al DNA. Integral la Romania Libera.

Contrabanda cu tigarete scade sub 13% din piata. Vezi cum arata contrabanda cu tigari in Romania, pe regiuni. Pentru prima data in acest an, contrabanda cu tigarete inregistreaza o usoara scadere. Conform ultimului studiu al Companiei Novel Research, in iulie, comertul ilicit cu tigarete a scazut pana la 12,9%, fata de 13,3% in mai, 13,4% in martie si 13% in ianuarie 2012. Jucatorii din industrie au facut o serie de propuneri care urmaresc reducerea fenomenului. Vezi in text grafice cu provenienta tigarilor de contrabanda, cum a evoluat in ultima perioada acest fenomen si cum arata contrabanda cu tigari in Romania, pe regiuni. „Ca tendinte notabile pentru luna iulie, se remarca scaderea contrabandei cu produse din tutun provenite din Ucraina (cu 7 pp in iulie fata de mai, pana la 17,7%) si o crestere semnificativa a comertului ilicit cu produse Duty Free (cu 5,7 pp mai mult in iulie fata de mai, pana la 23,2%). Alte tendinte inregistrate in mai se acccentueaza in iulie. Astfel, Serbia continua sa fie principala sursa pentru comertul ilicit cu tigarete, ajungand la o pondere de 32% din totalul produselor traficate ilegal, in crestere cu 2,9 pp comparativ cu luna mai. De asemenea, ponderea produselor cu timbre fiscale moldovenesti continua sa se afle in scadere. Din punct de vedere regional, se inregistreaza o crestere semnificativa in Sud-Est (cu 4,3 pp pana la 8,1 %). Vest, ramane regiunea cea mai afectata de comertul ilicit (31.5% ilicit), urmata de Nord-Est (22.4%) si Sud-Vest (18.9%)”, a aratat Marian Marcu, directorul companiei Novel Research. Integral la HotNews

USL pregateste subordonarea Parchetului General. Cercetarea fraudelor electorale comise la referendumul din 29 iulie a intrat in linie dreapta. Astfel, 260 de dosare de fraudare a votului au fost deschise de Parchetul General, dintre care 10 sint cercetate de DNA. Deplasarea in aceste zile a unor echipe de procurori in mai multe localitati rurale in care exista indicii de frauda electorala, in special prin vot multiplu, a pus pe jar mai intii ziaristii de casa si comentatorii (tot de casa) de la Antena 3. Miercuri, presedintele de onoare al PSD Ion Iliescu a criticat in termeni virulenti, pe blogul sau, actiunile procurorilor. El vorbeste de „manifestari de un primitivism feroce” din partea unor „haite de procurori care dau navala peste oameni in casa, in mediul rural.” Dupa care Iliescu se intreaba: „De unde au rasarit asemena specimene, venite parca din grote primitive? Dar, mai ales, cine i-a trimis intr-o asemenea misiune de esenta fascista?” Si tot el raspunde ca Parchetul „este pus in slujba unor interese inguste, in cazul de fata in slujba unui om (Traian Basescu, desigur! – n.n.) cu tendinte autoritare, care a pierdut sprijinul si increderea cetatenilor” . Iliescu conchide că „Parlamentul este dator să intervină energic şi să cheme la ordine conducerea Parchetului General pentru abuzurile săvîrşite.” Fostul preşedinte pare a fi cuprins de nostalgia vîrstei „revoluţionare” cînd, sub regimul său, separaţia puterilor în stat era doar o vorbă-n vînt. Pentru eventuale abuzuri, procurorii nu pot fi chemaţi să dea socoteală decît de către Consiliul Superior al Magistraturii. A venit rîndul lui Victor Ponta să înfiereze acţiunile procurorilor afirmînd, la Mănăstirea Putna unde s-a aflat să se reculeagă de Sărbătoarea Sfintei Marii, că „impresia mea din aceste zile este că se dă o lovitură de stat, acum cu adevărat se dă o lovitură de stat.” În traducere, pentru că gura păcătosului adevăr grăieşte, enunţul lui Ponta sună cam aşa: „Nu ce-am făcut noi cu instituţiile statului a fost o lovitură de stat, ci anchetele de acum ale procurorilor.”Deutsche Welle.

CCR nu mai există, Antonescu nu mai are limite: „Şansele domnului Băsescu de a reveni la Cotroceni sunt infime.” Preşedintele interimar Crin Antonescu a vorbit în această seară despre situaţia politică din România. El a mai declarat că a sunat-o pe Mona Pivniceru, nominalizată de PNL pentru funcţia de ministru al Justiţiei, pentru a o încuraja, după ce judecătoarea a fost fotografiată urcându-se în maşina lui Andrei Năstase, fiul fostului premier Adrian Năstase. „Nu l-am dojenit pe Victor Ponta. Am spus doar cum trebuie să se acţioneze. Dar sunt nişte acţiuni asemănătoare cu cele din vremea Colectivizării la care participă şi Ministrul Justiţiei. Răspunderea pentru ca cetăţenii să nu fie terorizaţi nu îi revine acum lui Traian Băsescu, ci ne aparţine nouă”, a spus Crin Antonescu la postul Realitatea TV. „Conducerea parchetului are o afinitate pentru Traian Băsescu. Nu spun că Băsescu îi controlează, dar când acesta a făcut acuzaţii grave la adresa justiţiei, nu s-a sesizat nimeni”, a mai spus Antonescu. „Nu am făcut acuzaţii, ci doar am cerut explicaţii CSM. Nu le-am înţeles tonul răspunsului, când eu tot ce am făcut este să cer lămuriri pentru cetăţeni. Am încercat să stimulez apetitul pentru comunicare între instituţii. Justiţia nu e stat în stat. Parchetul nu a răspuns nici azi cererilor mele”, a explicat preşedintele interimar.”Eu cred că separaţia puterii în stat are o veche problemă, dar nu putem discuta despre asta până când Parlamentul nu va deveni cea mai puternică instituţie din Stat”, a mai spus Crin Antonescu. Integral in EVZ.

Ştiri Europene – 18 August 2012 / România între adevăr şi minciună

Va urez o zi buna!

79 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Buna dimineata tuturor. Cu cat am citit mai mult interviul lui CA cu atat m-am speriat mai mult. Dementa lui a atins un punct extrem de periculos.

  clemycali

  18/08/2012 at 8:34 am

  • Buna 🙂
   Asa este. Orcum tb sa fim „linistiti” ptr. ca a ajuns la concluzia ca Angela Merkel s-a folosit de TB si totusi este un „personaj simpatic si mare jucator”. Delir impins la limita extrema, cred ca psihiatrii adevarati sunt speriati ca asta zburda in libertate si est nesedat.

   mar

   18/08/2012 at 9:14 am

   • Intr-adevar, mare „liniste” m-a cuprins 🙂 Omul trebuie pus in camasa de forta.

    clemycali

    18/08/2012 at 9:21 am

 2. O buna dimineata 🙂

  elap

  18/08/2012 at 8:35 am

 3. Nici nu se sincronizeaza intre ei.
  http://m.evz.ro/news/996950

  mc25

  18/08/2012 at 9:01 am

 4. Buna dimineata 🙂
  Ca nebunia l-a cuprins ireversibil este vizibil cu ochiul liber, problema se pune cum vom scapa/oare vom scapa de acest individ care are nevoie urgenta de medicatie? Incep si eu sa cred ca este mai bine ca i-am vazut pe nemernicii tradatori in toata „splendoarea si goliciune”, ca si-au pus pe taraba tot arsenalul periculos, nu mai pot sa se reinventeze pana noiembrie. Problema se pune cu ce inlocuim, este timp de coagularea unor fortze politice care sa-i contracareze, ptr. ca este cert ca astia nu vor fi majoritari.
  Am lucrat cu oameni care au investitii in Romania, au dubla cetatenie si posibilitatea de a discerne lucrurile, pur si simplu sunt ingroziti. Am fost intrebata „ce facem in noiembrie”, catre ce ne indreptam?

  mar

  18/08/2012 at 9:10 am

 5. Buna Dimineata inca o data 🙂

  Ştiri Europene – 18 August 2012 / România între adevăr şi minciună

  http://politeiaeuropa.wordpress.com/2012/08/18/stiri-europene-18-august-2012-romania-intre-adevar-si-minciuna/

  Theophyle

  18/08/2012 at 9:11 am

 6. Buna dimineata!

  Am incercat sa iau pulsul zilele astea la amici care erau fie din electoratul dur al PNL fie cu mega-ura pe basescu si automat au sustinut si votat DA. (O prostie evident).

  Nu sunt multumit de ce am vazut: Intr-adevar au inceput sa spuna ca lucrurile au mers foarte departe. Ar vrea si ei sa nu degenereze. Si-ar dori sa se termine oricum, numai sa se termine cat mai repede.

  Cu foarte mari precautii au inceput sa imi spuna ca pe ici pe colo posibil sa fi avut dreptate cand trageam semnale de alarma chiar de la momentul TontaBxl.

  Parca nu ar vrea sa se trezeasca oamenii astia… se agata de orice aspect simtind deja ca le e rau pe masura ce mai admit un nou mini-adevar.

  Concluzia mea: mai e mult pana departe… iar intre timp astora le mai trebuie putin pana la reusita intregii lovituri.

  Probabil ca din iarna amicii vor fi treji de-a binelea.

  moldoveanu

  18/08/2012 at 9:40 am

  • Trezirea este intotdeauna grea si dureroasa mai ales cand ai investit sentimental intr-o idee sau intr-un om. Amicilor tai le este si mai greu ptr ca au investit atat in ideea ca Basescu e de vina ptr toate si ca USL e salvarea cat si in mitul „liderului” Antonescu.

   clemycali

   18/08/2012 at 9:45 am

   • din ce am vazut… „mai ales in mitul liderului Antonescu” au investit.

    moldoveanu

    18/08/2012 at 9:49 am

    • Greu de tot. Asa se intampla si cu femeile maltratate care cu greu recunosc ca sotul le bate si le abuzeaza si ii cauta mereu circumstante atenuante. In plus le este rusine sa recunoasca faptul ca toata lumea le-a avertizat inainte de nunta ca omul este o pramatie si neamurile au avut dreptate. Este un drum lung catre adevar.

     clemycali

     18/08/2012 at 9:53 am

  • Sunt grade diferite: unii din ei, desi pastreaza sentimentele anti-Basescu, ii dezaproba total pe USL-isti si le e frica de ce o sa urmeze (le e frica mai ales de deteriorarea situatiei economice si de faptul ca UE ar putea sa ne izoleze si sa foloseasca acest motiv chiar pentru a ne exclude din UE, cu toate consecintele ce decurg de aici: dificultate in a circula liber etc.), altii au ramas cu aceeasi ura irationala anti-Basescu. Cred ca numarul celor care se trezesc va creste treptat, dar sigur un anumit numar (nu-mi dau seama cat vor reprezenta ei) va ramane cu aceste sentimente. Am discutat cu o persoana din acest grup: total imuna la orice fel de argumente, chiar daca pe unele le aproba replica este: nu conteaza, trebuie sa scapam de Basescu, chiar daca asta inseamna situatie economica dificila, relatii reci cu Occidentul. Si era o persoana cu studii superioare, care in timpul lui Basescu si-a recuperat un teren (de fapt a luat banii prin Fondul Proprietatea) pentru care se zbatuse ani de zile si nu reusise nimic. Pana la urma, eu sunt optimist, pentru ca vad ca numarul acestora se diminueaza.

   mc25

   18/08/2012 at 10:52 am

   • Un carton cu antetul MEC (sau echivalentul sau din oricare colt al lumii) NU reprezinta, implicit, o dovada de inteligenta sau macar de capacitate de intelegere.

    Kenwood

    18/08/2012 at 11:52 am

    • Cunosc bine persoana si pot sa spun ca in alte domenii este inteligenta, insa cand vine vorba despre politica parca intra in transa. Acesti oameni parca sunt intr-o secta de-aia de citesti ca exista in America, in care oamenii isi dau banii si proprietatile sefului sectei si familiile nu reusesc sa-i scoata de acolo. Mie mi s-a mai intamplat asta cu cunostinte intrate in Amway: purtam discutii normale, dar cand aduceau virba despre Amway intrau in transa, li se schimba tonul si expresia fetei. Asa si cu astia, nu-mi pot explica fenomenul decat prin spalarea creierului, la propriu, prin A3.

     mc25

     18/08/2012 at 12:20 pm

     • Nu incerc sa te conving dar in opinia mea, unui creier care se poate ori se lasa „spalat” de televuvuzele si/sau alti factori, nu i se poate alatura epitetul inteligent.

      Kenwood

      18/08/2012 at 12:39 pm

     • salve. Ia in considerare si mesajele subliminale, sever interzise in ALTE TZARI.

      cinic

      18/08/2012 at 1:00 pm

  • Liberalii au parcat de mult timp la PSD , am gasit urmatorul tabel la
   BEC dupa alegerile din 2008 , vom intelege de ce tac , singuri nu mai au sanse la toamna . Tabel :http://www.becparlamentare2008.ro/rezul/REPARTZARE_2/42/S_7b_42.pdf

   gigel

   18/08/2012 at 11:22 am

 7. Buna dimineata 🙂
  Plec de langa calculator, dar un de un autoplagiat tot mai am timp 😆
  Am observat ca Basescu bantuie discursurile lui Antonescu, ceva de speriat. Omul asta sincer este bolnav (asta daca nu am pune (mai in gluma) problema ca Basescu ii face farmece). Intr-un interviu la A3, i-a invocat numele de 74 de ori. Ieri la Realitatea i-a rostit numele de 37 de ori. Probabil o emisiune a durat mai putin.
  Obsesia este obsesie, nu ai ce face… Sau e doar Voodoo si invocarea obsesiva a numelui dusmanului ar duce la slabirea acestuia…???
  Ma intreb daca mai are si alte idei, ca personal nu am vazut…
  P.S. Nu dau link-ul ca nu se face – dar intrati la irealitatea- o sa gasiti acolo 👿
  Celalta cifra (de la A3) e luata de pe blogul lui Andrei (Imondo)…

  DanSu

  18/08/2012 at 9:42 am

  • Exista si teoria ca daca invoci permanent ceva, il faci sa se intample pana la urma. 😀

   moldoveanu

   18/08/2012 at 9:48 am

  • Buna dimineata 🙂
   Exceptional, de luat notite!

   mar

   18/08/2012 at 9:49 am

 8. O caracterizarea corecta a Paiatzei dormeo, facuta de Vladimir Tismaneanu – „Omul este limpede ostil Occidentului democratic pe care il acuza de cate-n luna si in stele. Este, trebuie spus, un spirit structural anti-liberal. L-ati vazut vreodata dialogand? Universul sau mental este unul dictatorial. Lipsit de orice urma de umor, indragostit de sine, se crede lider providential.”
  http://www.contributors.ro/politica-doctrine/cine-conduce-de-fapt-romania/

  mar

  18/08/2012 at 10:01 am

 9. Asta este tara in care traim 😦 In care unii munces de le sar capacele si altii se relaxeaza in Elvetzia cu infractorii 👿
  http://www.evz.ro/detalii/stiri/Senzaional-judector-n-jacuzzi-cu-nvinuitul-996937.html

  mar

  18/08/2012 at 10:06 am

  • Buna mar 🙂
   asta da justitie 🙂 Din asta doresc noii guvernanti ai Romaniei

   Theophyle

   18/08/2012 at 10:31 am

 10. neata,

  cosmarul cu pucistii continua, agravind si mai rau situatia din Ro.

  psihopatul crin dixit
  ”Eu cred că separaţia puterii în stat are o veche problemă, dar nu putem discuta despre asta până când Parlamentul nu va deveni cea mai puternică instituţie din Stat”

  ce mai vrea in plus, caci cu parlamentul a facut cam ce a dorit: decapitari politice pe toata linia, nu mai intru in detalii….

  skorpion

  18/08/2012 at 10:46 am

  • Salut skorpi,
   omul are nevoie de o camasa de forta.

   Theophyle

   18/08/2012 at 10:51 am

   • Mai exista ceva dincolo de dictatura parlamentara? Ca eu nu am citit mai departe. 😦

    moldoveanu

    18/08/2012 at 10:53 am

   • si cine i-o pune, ca eu m-am saturat sa vad de peste 100 de zile atitea gesturi, actiuni, fapte , declaratii antidemocratice din partea uslinosilor.

    skorpion

    18/08/2012 at 10:54 am

   • Se va gasi cineva sa-l bage in ea? Ptr. ca am serioase rezerve ca se va intampla in urmatoarea perioada 😦 Nu cred ca si-a ars toti neuronii ca sa devina leguma.

    mar

    18/08/2012 at 10:57 am

    • Presupunand ca va exista o asemenea persoana si ca scena chiar se va petrece, acea persoana va deveni cu adevarat cineva. Pe langa notorietate va beneficia si de gratitufine 😀

     Kenwood

     18/08/2012 at 12:29 pm

  • Bună !
   Vă supărați pe mine dacă zic că e un mare bou ? Jignesc bovinele.
   Ne trebuie o dictatură adevărată pentru toți cei care urlau că Băsescu e dictator.

   dictaturajustitiei

   19/08/2012 at 1:24 pm

 11. O simbata buna tuturor .
  Daca e necesar sa aduc in Romania ceva halate sau / si camasi de forta , va rog sa ma informati din timp .
  Cauza merita efortul . 😆

  stefan60

  18/08/2012 at 11:00 am

  • La fel de buna sa ai si tu.

   Care cauza? flocirica e deja pe vesnicele plaiuri ale vanatorii. Ne mai bantuie doar cu fizicu’ 😀

   Kenwood

   18/08/2012 at 11:26 am

  • vorba bancului: „taci si mai adu cartuse”.

   cinic

   19/08/2012 at 10:04 am

 12. bunä,
  cat de nemernici pot fi, Ponta vrea ca CCR, sä i-a o decizie RAPID

  cä este prea mult ………………, nu ei au declanst balamucul ?????????

  voi nu mä credetzi, dar paiatza Crin, este paranoia.

  spune lucruri, care trebuia sä-l scoatä si din interimat pe brangi.

  este grav, ce spune acest extremist bolnav, trebuie urgent inläturat.

  theo- nona

  18/08/2012 at 11:05 am

 13. Salut, Salut;
  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-13045062-conducerea-mai-discuta-sambata-despre-listele-electorale.htm
  „Avand in vedere ca marti, la sedinta Curtii Constitutionale, Guvernul a primit termen pentru a inainta acea evaluare privind reactualizarea listelor pana pe data de 10 iulie, voi purta o discutie cu colegii de la administratie legat de stadiul acestei actiuni”, a declarat ministrul Administratiei si Internelor, Mircea Dusa.
  Este destul de clar?

  Ronis ot Astria

  18/08/2012 at 11:16 am

  • CCR a cerut Guvernului „sa comunice numarul persoanelor inscrise in listele electorale permanente actualizate pana la 10 iulie” pe baza carora s-a desfasurat referendumul.
   Deci, nici vorba de vreo „evaluare” a actualizarii …
   Sunt atat de satul de capcana discutiilor „tehnice” incat am sa evit aceasta chestiune (care nu este fundamentala!).

   Ronis ot Astria

   18/08/2012 at 11:20 am

  • Salut.

   Da. Le discuta. Au intocmit cele noua liste conform „indicatiilor”. Partea proasta (pt ei) este ca in chiar situatia-n care CCR ar accepta re-re-reactualizarea post-factum tot n-au cvorum. Cred ca azi se vor hotara ce categorie mai „omoara”.

   Kenwood

   18/08/2012 at 11:37 am

   • Da, vor „ajusta” pana iese cvorumul!

    Ronis ot Astria

    18/08/2012 at 12:00 pm

    • Exista si un aspect pozitiv in aceasta poveste (nu. nu m-am trezit mai optimist dar trebuie spus). „Lucratura” ii ajuta si pe procurori la „perierea” listelor. Sa nu te mire daca DNA-ul le va cere si pe acestea 😀

     Kenwood

     18/08/2012 at 12:20 pm

 14. de unde stie crin-cretin, cä CCR, nu decide pt. bäsescu.

  el este bolnav, dar inainte sä termine sä distrugä romania.

  trebuie trimis acasä s-au la 9.

  theo- nona

  18/08/2012 at 11:22 am

 15. Neata buna.

  flocirica_crizata (caco intentionata) n-are leac. Camasa de forta e deja inutila. Cred ca agravarea schizo si psihico a fost cauzata si de combinarea medicamentelor cu alcoolul (uofff Traiane… si ti-au zis consilierii sa-ncui si barul). Inca din zilele dIntre cele doua tururi din 2009 paiata zicea de suspendare. Adica Basescu inca nu fusese reales dar antenescu deja il suspendase. Sincer acum, ma-ncearca o mila imensa pt cat a avut saracu’ de rabdat 😛

  Kenwood

  18/08/2012 at 11:23 am

 16. astia sunt nebuni, ar trebuii ca PDL, sä atentzioneze CCR, cä

  USL ;ca deobicei se ocupä cu fasificarea, si tärägänarea deciziei.

  theo- nona

  18/08/2012 at 11:25 am

 17. nu a fäcut Bäsescu in 8 ani, atatea nenorociri si ilegalitätzi

  cat a fäcut paiatza cretinä in 3 luni.

  theo- nona

  18/08/2012 at 11:27 am

 18. de unde stie crin-cretin, ce va hotära CCR??????????

  theo- nona

  18/08/2012 at 11:30 am

  • Multumesc! Sotia a luat catelul in brate si le-am citit povestea cu voce tare … 🙂

   Ronis ot Astria

   18/08/2012 at 12:12 pm

   • salut,
    in zilele astea imi dau seama cat de neneorociti suntem noi oamenii si cat de buni sunt cateii. Al meu in special, care ma ajuta intotdeauna sa trec zile dificile 🙂

    Theophyle

    18/08/2012 at 12:16 pm

    • De-a lungul timpului, pe malul apei unde imi plimb catelul in fiecare seara, am avut ocazia sa fiu martor (si, cateodata, actor) la cele mai diverse situatii in care cainii pot fi implicati; de la nenorocitul care dorea sa-l innece (cainele si acum il pazeste in timp ce canalia pescuieste!), la cainele orb care se plimba ghidat doar de vocea stapanului si pana la catelandrul vagabond de 9-10 luni care s-ar duce cu oricare il baga macar in seama … 😦

     Ronis ot Astria

     18/08/2012 at 12:48 pm

  • Chiar si pt cei/cele fara catel* e limpede.
   ___________________________________________________________
   *nu-mi permit sa-l chinui intr-o cutie de chibrituri cocotata la un etaj de bloc

   Kenwood

   18/08/2012 at 12:25 pm

  • Theophyle
   😆
   Servus!

   Draguta si plina de invataminte povestioara!

   Exista din pacate, oameni, care nu au depasit la nivel spiritual, stadiul de animale, dupa cum exista animale, care se situeaza deasupra multor oameni.

   maya

   18/08/2012 at 12:29 pm

 19. Buna ziua si buna sa va fie inima!
  😆

  maya

  18/08/2012 at 12:26 pm

 20. Lăzăroiu: Crin, de ce nu spui public ce mesaj ţi-a dat Gordon. Vrei să rezum eu? „Fuck off, kid!”

  Citiţi mai mult: Lăzăroiu: Crin, de ce nu spui public ce mesaj ţi-a dat Gordon. Vrei să rezum eu?
  „Fuck off, kid!”
  http://www.evz.ro/detalii/stiri/Lzroiu-Crin-de-ce-nu-spui-public-ce-mesaj-i-a-dat-Gordon-Vrei-s-rezum-eu-Fuck-off-99697.html#ixzz23t8G7vOR

  maya

  18/08/2012 at 12:30 pm

 21. Incep sa iasa fraudele la iveala: http://m.evz.ro/news/996959

  mc25

  18/08/2012 at 12:37 pm

  • era cazul; mi se pare infioratoare si cu consecinte ff grave, actiunea USL@ „latrinele” de serviciu de a instiga populatia impotriva legii si prin asta impotriva statului de drept

   maya

   18/08/2012 at 12:44 pm

 22. Redarea acestor imagini pe televiziunea PSD-ului demonstrează faptul că Ponta nu vrea ca partidul său să aibă încă o problemă de imagine prin instalarea la Justiție a unui ministru care va face tot pentru a-i da o mână de ajutor protejaților PNL, în perspectiva apropierii sentinței care l-ar putea trimite după gratii pe sponsorul PNL, Dan Voiculescu, pentru nu mai puțin de 13 ani pentru spălare de bani. Dar PSD-ul nu vrea să deconteze în procente electorale această datorie a PNL față de varanul de Băneasa, motiv pentru care nici Titus Corlățean nu a mai suportat presiunile liberalilor și a plecat la Externe, cedând acest portofoliu liberalilor și preluând Externele.
  http://www.curentul.ro/2012/index.php/2012081775582/Politic/Mona-Pivniceru-executata-de-Ponta.html

  maya

  18/08/2012 at 12:40 pm

 23. Reblogged this on Aron after 65.

  aronpetru

  18/08/2012 at 12:43 pm

 24. Liberalii pregătesc un tun imobiliar cu terenurile și clădirile TVR din Dorobanți

  Dă clic pentru a accesa 2012-08-17.pdf

  „televiziunea română are în administrare, potrivit Legii de organizare și funcționare, 68.102metri pătrați, chiar în buricul Capitalei, pe Calea Dorobanți nr.191. Această zestre imobiliară este completată cu încă 12.100
  metri pătrați pe Strada Moliere, din apropierea Dorobanților și cuîncă vreo 2700 de metri pătrați în sectorul 1, pe str. Sergiu, undese află autobaza instituției. Ei bine, acest uriaș potențial imobiliardin centru Bucureștilor, a fost luat la ochi de noua conducere uselistă a TVR , care a discutat despre o posibilă afacere cu terenurile și clădirile din zona Dorobanți chiar în ultima ședință a Consiliului de Administrație, desfășurată săptămâna trecută,atunci când s-a decis și desființarea TVR Cultural și a TVR Info din motive de economie.”

  maya

  18/08/2012 at 12:50 pm

 25. pt. elevi nu au bani, dar nemernicii sponsorizeazä pe GA-GA si raliurile dela Sibiu.

  sunt zeci de scoli insalubre, dar au aruncat banii pe raliuri.

  dece nu se trezesc romanii?, cum este posibil sä arunce sute de mii de euro.

  theo- nona

  18/08/2012 at 12:55 pm

 26. Bolșevicul de la Lubianka, Ilici Iliescu, dirijorul noii „mineriade politice”

  „Zămislit din meandrele comunismului și promotor constant al curentului cominternist,Ivan Ilici Iliescu nu se descotorosește nici în cele mai adânci bătrâneți de această haină roșie.
  Nici măcar în cel de-al doisprezecelea ceas, bătrânul comunist cu idei puține dar fixe nu lasă România să respire aerul democrației și își bagă coadă, mai rău ca Scaraoțchi, în toată politichia perversă pe care a însămânțat-o după 1989. Un semănător al germenilor urii și al dezbinării în societatea românească.”
  …………………………………

  Dă clic pentru a accesa 2012-08-17.pdf

  maya

  18/08/2012 at 1:02 pm

 27. sper CCR , sä-si dea seama cat räu a fäcut, läsand loc de manevrä

  USL-ului, ce se sträduiieste sä distrugä justitzia si chiar CCR.

  asteptäm sä judece corect magistratzii, si cu majoritate sä invalideze.

  ar fi o nenorocire sä facä iar jocuri.

  theo- nona

  18/08/2012 at 1:14 pm

 28. ILIESCU, este nenorocirea si omul ce a distrus romania,
  a sädit urä si cu metode comuniste, inläturä democratzia.
  este un criminal, ce trebuia demult judecat si condamnat.

  theo- nona

  18/08/2012 at 1:16 pm

 29. Traian Basescu – presedintele suspendat al Romaniei – la B1tv
  „in Harghita si Covasna nu exista palma de pamint nelucrat;celor care ma critica, le spun ca si aceste doua judete fac parte din Romania”

  maya

  18/08/2012 at 1:34 pm

 30. Imi e tare,tare frica ca guvernul va trimite luni la CCR o noua valoare de cvorum: cu putin peste 16 milioane.
  Si ce va face CCR in acest caz? Daca guvernul va tine cu dintii de acest nou cvorum? Cine si cum poate arata ca acest nou cvorum este mincinos?Si mai ales in cat timp?

  tibi

  18/08/2012 at 1:41 pm

 31. Imi e tare,tare frica ca guvernul va trimite luni la CCR o noua valoare de cvorum: cu putin peste 16 milioane.
  Si ce va face CCR in acest caz? Daca guvernul va tine cu dintii de acest nou cvorum? Cine si cum poate arata ca acest nou cvorum este mincinos?Si mai ales in cat timp?

  gavrus tiberiu

  18/08/2012 at 1:42 pm

  • Cvorumul trebuia „calculat” inainte de referendum bine si corect; au intrat „in joc” cu o cifra oficiala declarata chiar de catre chiar ei. In consecinta si-au asumat-o! Sa suporte consecintele!
   Nu se schimba regulile jocului in timpul jocului! Din copilarie se invata acest lucru, iar copiii respecta regula!!!

   Ps: orice alta cifra nu ar insemna si recalcularea procentelor de la locale?

   maya

   18/08/2012 at 2:00 pm

 32. De ceva vreme am inceput sa adun „Vorbe de Duh” de pe Net:

  Pe 29 iulie se vor întâlni două spaime: spaima de justiţie şi spaima de mafie. Va câştiga spaima mai mare (Oglinjoara, 8.07.2012).

  Să nu ucizi: crima îndeamnă la furt, iar de aici pînă la minciună e un singur pas (Pataphyl).

  Asistam la inclestarea dintre bratul lung al legii versus limba lunga a presei! (quaddelta)

  Dreapta, din pacate, nu exista. Dar, asa amarata, rapciugoasa, jegoasa, n-o sa pot vota USL sau sta acasa (din pacate nu am notat autorul).

  Daca intereseaza, voi recidiva. Daca nu prezinta interes … voi apela la recomandarea lui Gramofonu: Greselile doctorilor se acopera cu pamint, iar ale comentatorilor cu o postare noua! 😉

  Ronis ot Astria

  18/08/2012 at 1:50 pm

  • 😆
   Pe mine m-a marcat profund acest comentariu: (imi pare rau ca nu mai retin numele autorului – imi cer scuze)

   „Ajunge
   Ajunge tata,
   E suspendat, destul de penibil, vorbind dint-o curte.
   Incearca cu metodele ce le are sa grabeasca obtinerea UNEI DECIZII.”

   „Zi si tu ce sa faca ?
   Sa astepte ca un soarec pronuntarea care nu mai vine iar noi ne scufundam pe zi ce trece?
   Eu ca roman ma simt ciudat cind presedintele ales si suspendat dar nedemis de popor din cite se vede din lipsa de cvorum ne vorbeste dintr-o parcare.
   Presedintele ales al Romaniei.
   Nu stiu cum sa-ti transmit
   Poate suntem pe pozitii diferite in ceea ce-l priveste pe Basescu dar aici vorbim si de functie.Suspendata adevarat da neinchisa ca problema..
   Sa ia CCR o decizie alba sau neagra si sa inchidem circul asta.
   O fi umorul supapa noastra de siguranta dar parca prea e de tot
   E oribil,jenant,penibil si ma afecteaza pe mine ca roman crede-ma.
   O simpla sugestie
   Mai critica-i si cei de pe la putere ca subiecte sunt slava domnului”

   maya

   18/08/2012 at 2:05 pm

 33. Întrebat, la Realitatea TV, de cine s-ar teme mai mult într-o confruntare prezidenţială – Mihai Răzvan Ungureanu sau Sorin Oprescu – preşedintele interimar Crin Antonescu a avut un răspuns surpriză.

  „De Departamentul de Stat al SUA”, a spus Antonescu.
  http://www.realitatea.net/declaratia-soc-a-lui-crin-antonescu_990143.html#ixzz23tTw4ODw

  maya

  18/08/2012 at 1:53 pm

  • Adica un fel de

   „Ce-ti plac mai mult: pepenii rosii sau aia galbeni?

   Castravetii.”

   EuCuMine

   18/08/2012 at 3:52 pm

 34. uslinosii dau zor cu datele din teritoriu si ce surprize va fii,

  nu au priceput cä datele sunt cele dela 29, cat de cretini pot fii,

  sper ca CCR, sä nu accepte acest joc mizerabil.

  theo- nona

  18/08/2012 at 1:59 pm

 35. are dreptate presedintele, tot respectul pt. oamenii care nu stau la stradä
  s-au in carciumä, si isi muncesc fiecare bucätzicä de pämant.
  cred cä v-am spus, acum catva timp am fost in cateva sate. am priceput
  mai bine dece nemtzii au pretentzii si dela altzii, dacä vor ajutorul Germaniei.

  nu-i vezi stand la stradä, indiferent cat de bätran, munceste ceva. fiecare bucätzicä
  de pämant, lucratä, santzurile curätzate. curat chiar f. curat .tot respectul.
  in romania cand e zäpadä s-au inundatzii, auzi straigand……………. sä vinä armata,
  sä primim ajutoare, iar acum vara lenevesc ,

  theo- nona

  18/08/2012 at 2:08 pm

 36. bunä maya,

  nu tzi-a soptit nici o stelutzä ceva?????

  TE ROG .

  theo- nona

  18/08/2012 at 2:11 pm

  • Theo
   😆
   Servus!

   Din pacate, nu, dar eu spun si cred ca trebuie sa fim opimisti! 🙂

   maya

   18/08/2012 at 2:31 pm

 37. Salut pe toata lumea,
  Postare noua!

  Theophyle

  18/08/2012 at 3:08 pm

 38. Reblogged this on Dictatura justitiei.


Comentariile sunt închise.