Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

Revista Presei – 17 August / Peripeţiile lui “Hot Lips” pe drumul spre justitie

Bună dimineata intr-o zi de vineri. În ţară, vremea va fi în general frumoasă. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în nordul şi estul ţării, precum şi în zona Carpaţilor Orientali, unde izolat, mai ales după-amiaza, vor fi ploi slabe de scurtă durată şi posibil descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 23 de grade în nordul Moldovei şi în depresiuni şi 33 de grade în sudul Olteniei, iar cele minime se vor situa între 7…8 grade în  depresiuni şi 19…20 de grade pe litoral.

La Bucureşti, vremea va fi frumoasă. Cerul va fi variabil, iar vântul slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 30 de grade, iar cea minimă va fi de 15…17 grade.

Curs valutar BNR valabil azi: 1 EURO = 4. 4924 RON; 1 USD = 3. 6611 RON; 1 EURO = 1. 2271 USD; Francul elvetian 3. 7405     RON. Gramul de aur 188.7375 RON.

Goana după funcţii: 500 de numiri în ministere şi agenţii în primele 100 de zile ale guvernării Ponta. Schimbarea a 500 de înalţi funcţio­nari publici în timp record de gu­ver­narea Ponta în primele 100 de zile de la preluarea puterii este considerată ca fiind „forţată” şi în acelaşi timp o strategie a unei „clase politice slabe”, spun specialiştii în resurse umane şi administraţie publică. Ziarul Financiar a analizat în ediţia de ieri parcursul guvernului Ponta în primele 100 de zile. Hotărârile semnate de pri­mul-mi­nistru şi ordonanţele de urgenţă au ară­tat că din ministere, departamente, agen­ţii, inspectorate şi alte instituţii ale statu­lui au fost înlocuiţi 500 de funcţionari de top, de zece ori mai mult decât în perioada similară a guvernării Mihai Răzvan Ungureanu. „Înalţii funcţionari sunt influenţaţi de factorul politic. Directorii generali din agen­ţii sunt aleşi din rândul directorilor, pa­sul înainte fiind făcuţi de cei cu o poziţie politică mai avantajoasă. La putere au venit două partide mari, PSD şi PNL, iar în acest mo­ment aveau nevoie să îşi aducă în funcţii oame­nii lor”, spune Marius Văcă­relu, expert în administraţie publică în ca­drul Şcolii Na­ţio­nale de Studii Politice şi Administrative. Victor Ponta a semnat în primele trei luni în care a ocupat fotoliul de premier ordine de schimbare pentru aproape toţi şefii insti­tu­ţiilor din subordinea ministerelor, puţini fiind cei care şi-au păstrat fotoliile. Pe rând au ple­cat şefii de la Secretariatul General al Gu­vern­ului, de la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, Agenţia Naţională de Cadastru, Agenţia pen­tru Im­ple­men­tarea Proiectelor şi Progra­melor pen­tru IMM-uri sau Administraţia Fondului de Mediu. Spre exemplu, în prima săptămână după preluarea puterii Victor Ponta a semnat actele pentru înlocuirea lui Dragoş Doroş cu Claudiu Doltu în poziţia de secretar de stat în cadrul Ministerului de Finanţe.La Ministerul Afacerilor Europene a avut loc o rocadă similară. Secretarul de stat Cătălin Vătafu a fost înlocuit cu Alexandru Răzvan Cotovelea.Şi la Agenţia Naţională pentru Ocu­parea Forţe de Muncă Elvira Andronescu, directorul general, a fost înlocuită la sfârşitul lunii iunie cu Cristiana Barbu. Integral in Ziarul Financiar

Cu câţi bani ne mai susţin românii care lucrează afară? In primul semestru din acest an, românii care muncesc în străinătate au trimis în ţară cu 10% mai mulţi bani decât în perioada similară de anul trecut, rezistând cu stoicism crizei care se adânceşte în zona Europa, în special în ţări precum Spania şi Italia, exact destinaţiile principale ale „stranierilor”. Lor ar trebui să li se mulţumească public pentru serviciul pe care îl fac României prin aceste sume trimise, întrucât aceşti bani au ajuns să fie principala sursă de finanţare a contului curent, fiind aproape cât absorbţia de fonduri europene şi investiţii străine la un loc. Potrivit datelor BNR, lucrătorii români din străinătate au trimis în ţară 1,83 miliarde euro în primele şase luni din acest an, cu 10% mai mult decât în urmă cu un an, deşi criza s-a este din ce în ce mai pregnantă în Spania şi Italia, destinaţiile lor principale. Practic, banii transferaţi de „stranieri” către cei de acasă sunt la maximul ultimilor trei ani, depăşind cu 5,5% şi sumele din primul semestru din 2010, când s-au cifrat la 1,73 miliarde euro. Cel mai mic nivel al transferurilor semestriale ale munictorilor români de afară s-a înregistrat anul trecut – 1,66 miliarde euro. Integral in Capital.

Justiţia, sub asediul USL. Ion Iliescu, Victor Ponta şi Crin Antonescu au lansat atacuri publice la adresa procurorilor care anchetează fraudele de la referendum, fapt ce a atras o reacţie fermă din partea CSM. Ancheta procurorilor privind modul în care s-a desfăşurat procesul electoral la referendumul din 29 iulie a stârnit reacţii vehemente din partea social-liberalilor. Tăvălugul criticilor la adresa DNA l-a pornit preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, care a catalogat acţiunea „haitelor” de procurori drept „manifestări de un primitivism feroce”. Discursul lui Iliescu a fost urmat de poziţia actualului lider PSD, Victor Ponta, care i-a cerut lui Traian Băsescu „să oprească prigoana procurorilor” împotriva celor care au votat la referendum. Nici preşedintele interimar, Crin Antonescu, nu s-a lăsat mai prejos. Acesta i-a cerut procurorului general, Laura Codruţa Kovesi, să ofere public explicaţii legate de  cercetările pe care procurorii le fac „masiv” în ultimele zile. „Cer procurorului general al republicii să ofere explicaţii legate de natura, scopul şi mijloacele acestor cercetări”, a spus Antonescu. Nici Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) nu a fost uitat de către preşedintele interimar. Mai multe in Adevarul.

Mona Pivniceru, după ce a fost fotografiată în maşina lui Andrei Năstase: Până luni mă gândesc dacă mai vreau să fiu ministrul Justiţiei. Mona Pivniceru ar putea să renunţe la ministerul Justiţiei, după ce a fost fotografiată în maşina lui Andrei Năstase. Pivniceru a anunţat, pentru gândul, că până luni ia o decizie. Postul RTV a publicat azi mai multe imagini cu judecătoarea Mona Pivniceru care intră în maşina lui Andrei Năstase, fiul lui Adrian Năstase care acum este încarcerat la penitenciarul Jilava, după ce a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare în dosarul Trofeul Calităţii.Contactată de gândul , Mona Pivniceru, care a fost propusă de Victor Ponta pentru postul de ministru al Justiţiei, a declarat că nu ştia că maşina în care s-a urcat este maşina lui Andrei Năstase. Mona Pivniceru a mai declarat că până luni 20 august se gândeşte dacă mai acceptă nominalizarea pentru postul de ministru al Justiţiei. Pe 20 august, CSM urmează să se întrunească să dezbată cererea de încetare a mandatului de membru CSM a Monei Pivniceru şi cererea de detaşare de la Curtea Supremă la Ministerul Justiţiei. Integral in Gandul.

Ruptura Ponta-Antonescu: începutul sfârşitului. În ultimul timp, accesele de ţâfnă ale lui Crin Antonescu la adresa lui Victor Ponta s-au înmulţit. Deşi mai discret, premierul nu a rămas nici el dator. Analistul Ion Cristoiu crede că Ponta este dependent de Antonescu, care are relaţii mai trainice decât el cu baronii PSDAparenta armonie dintre premier şi preşedintele interimar pare să se epuizeze pe măsură ce prezenţa la putere erodează USL. Miercuri, Antonescu, într-un discurs ţinut la Cotroceni a spus că este în dezacord cu Ponta, pe care l-a acuzat că nu acţionează, în calitate de ministru interimar al Justiţiei, împotriva Parchetului. Joi, un editorial din oficiosul alianţei PNL-PC, Jurnalul Naţional, îl acuza dur pe Ponta că îi este „frică”. Conflictul din USL apare în contextul în care mulţi analişti, inclusiv angajaţi ai Antenei 3, apreciază că, marţi, Curtea Constituţională va invalida refrendumul, iar Băsescu va reveni la Cotroceni. „Am văzut o declaraţie a domnului Prim-ministru cu care, cu toată părerea de rău, nu pot fi de acord, în care domnia sa îi cere cetăţeanului Băsescu să nu mai terorizeze cetăţenii României. Sper că e doar o vorbă de polemică politică şi nu o vorbă de ministru al Justiţiei, pentru că dacă cineva terorizează vreun cetăţean al României, trebuie de îndată luate măsurile pentru ca el să fie împiedicat să o facă”, l-a luat Antonescu pe sus pe Ponta. Premierul i-a răspuns într-un stil care aminteşte de Ioan Rus, un alt personaj intrat în conflict cu preşedintele interimar. „Acuma şi domnul Băsescu şi am văzut şi domnul Antonescu au impresia despre ministrul justiţiei că are puteri mai mari decât are”, a declarat premierul PSD. Mai mult in EVZ

SRI despre scandalul Jurnalul Naţional: Un fost angajat al SRI era implicat în activităţi având certe conotaţii penale in conexiune cu persoane din mass-media. Serviciul Român de Informaţii (SRI) anunţă, într-un comunicat de presă remis joi presei, că documentele interne ale Serviciului prezentate de Cotidianul.ro marţi, 14 august, sunt „copii neautorizate ale unor extrase din materiale interne, fiind rezultatul unor demersuri dispuse de persoane din fostă conducere a SRI cu responsabilităţi pe linia protecţiei instituţiei”. Mai exact, SRI răspunde acuzaţiilor privind documentele apărute în presă, care ar dovedi spionarea redacţiei Jurnalului Naţional de către angajaţi ai Serviciului Român de Informaţii. Şi mai concret, răspunde unor acuzaţii potrivit cărora un agent sub acoperire al SRI era parte din redacţia de la Jurnalul Naţional. Din documentele atribuite SRI şi datate 23 ianuarie 2006 reiese că SRI făcea verificări despre provenienţa informaţiilor publicate de Jurnalul Naţional cu câteva saptamâni mai devreme, tot în ianuarie 2006. Cotidianul.ro a scris că documentele ar demonstra „Poliţia politică” a serviciilor secrete. Subiectul a fost imediat preluat de trustul Intact, deţinut de familia Voiculescu. otrivit unor surse judiciare, fostul angajat de care e vorba in comunicat este Costel Ionescu, fost şef al SRI Dâmboviţa. Acesta a fost condamnat definitiv la inchisoare cu suspendare pentru vanzarea de documente secrete ale SRI. Costel Ionescu a devenit, în timpul procesului, vicepreşedinte al Partidului Conservator – filiala Dâmboviţa, cu atribuţii în Departamentul Anticorupţie, potrivit Hotnews. Intact Media Group anunţă într-un comunicat de presa ca ziaristul „Valentin Zaschievici si-a pierdut calitatea de a reprezenta, în orice imprejurare, redacţia Jurnalul Naţional” şi că îi sesizează pe preşedintele CE şi pe Comisarul pentru Justiţie Viviane Reding în legătură cu „monitorizarea ilegală şi îngrădirea libertăţii presei”. Mai multe in Romania Libera

DNA Cluj: Atanasiu şi Samson au plătit interlopi să mobilizeze alegătorii cu nivel scăzut de educaţie să se deplaseze la vot. Potrivit unui comunicat de presă al Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Cluj, Teodor Atanasiu, președinte al organizației PNL Alba, în înțelegere cu Dumitru Samson, a inițiat o acțiune pentru mobilizarea electoratului din Transilvania și Banat la referendumul din data de 29 iulie 2012 prin sensibilizarea acestuia cu recompense în bani și alte foloase materiale. Concret, s-a stabilit că, în cursul dimineții de 29 iulie 2012, în înțelegere cu Teodor Atanasiu, Dumitru Samson a apelat la sprijinul învinuitului Bogdan Cristian Măgurean (cunoscut interlop din Cluj Napoca, cu relații în diverse clanuri interlope) pentru ca, în schimbul unor sume de bani, să acționeze în ziua referendumului pe două paliere: pe de o parte să mobilizeze alegătorii să se deplaseze la vot (în special persoane cu un nivel scăzut de educație) iar, pe de altă parte, să pregătească în toate marile localități de pe raza județelor Alba, Cluj, Sălaj, Bistrița Năsăud, Arad, Timiș grupuri de interlopi care să fie pregătiți să intervină, la nevoie, în locațiile unde se solicită sprijin. „Bogdan Măgurean a acționat în sensul celor stabilite, în condițiile în care i s-a pus la dispoziție un spațiu din sediul organizației PNL Cluj Napoca iar Dumitru Samson l-a pus în legătură cu mai mulți lideri locali ai PNL pentru a le acorda sprijinul în același scop. Bogdan Măgurean, prin intermediul altor persoane, a mobilizat votanții de pe raza acestor județe, cărora le-a transmis promisiunile făcute de învinuitul Dumitru Samson, constând în bani și alte foloase materiale. Toate aceste promisiuni de foloase materiale au fost îndeplinite la sfârșitul zilei de 29 iulie 2012 și în zilele următoare, banii fiind transmiși lui Bogdan Măgurean de Dumitru Samson iar, pe de altă parte, Teodor Atanasiu, prin intermediar, a remis o sumă de bani învinuitului Gheorghe Grosu. Integral in Adevarul.

Pivniceru a căzut în falia dintre Ponta şi Antonescu. Judecătoarea Mona Pivniceru, propusă ca ministru al Justiţiei de PNL, a fost surprinsă în maşina lui Andrei Năstase, fiul fostului premier care, în prezent, execută în Penitenciarul Jilava pedeapsa de doi ani de închisoare primită pentru fapte de corupţie. Imaginile au fost dezvăluite de România TV, post deţinut de Sebastian Ghiţă, prietenul premierului PSD Victor Ponta. Pivniceru s-a urcat în automobilul Audi, cu numărul de înmatriculare B 111 WNA. Ea ar fi mers cu maşina într-un bloc din Capitală, unde locuiesc mai mulţi membri ai Consiliului Superior al Magistraturii. Contactată de EVZ în primele momente, Mona Pivniceru a declarat: „A fost o prietenă la mine pentru a mă lua la ea. Nu ştiam a cui este maşina aceea. Nu mă mai interesează Ministerul Justiţiei”.”Prietena mea lucrează la Parlament. O cheamă Mariana Alexandrescu. Soţul ei a fost judecător la Curtea Supremă de Justiţie. Vreau să fiu un om liber. Eu sunt un om simplu, nu-mi place să fiu urmărit. Nu am voie să vorbesc cu cine vreu eu?”, s-a arătat revoltată Mona Pivniceru. „Am să-mi retrag demisia din CSM. Să pună pe cine vrea la Ministerul Justiţiei”, a izbucnit magistratul.Integral in EVZ

Mitul moldovenilor veniţi la Bucureşti, spulberat de statistici: 52% dintre cei mutaţi în Capitală sunt din Muntenia şi numai 20% provin din Moldova. Anul trecut, aproape 21.000 de români din provincie şi-au stabilit domiciliul în Bu­cureşti, iar statisticile arată că jumătate dintre aceştia provin din Muntenia şi numai 20% din Moldova, contrazicând percepţia generală conform căreia pentru moldoveni Capitala este cea mai căutată destinaţie de lucru şi domiciliu. Astfel, statisticile arată că în 2011 aproape 11.000 de munteni (cei mai mulţi din din judeţele Teleorman, Ilfov şi Prahova), 4.100 de moldoveni (majoritatea din Bacău, Vaslui şi Galaţi), 2.500 de olteni (din Olt, Gorj şi Dolj) şi numai 1.270 de ardeleni (cei mai mulţi din Braşov, Hunedoara şi Mureş) şi-au stabilit domiciliul în municipiul Bucureşti, potrivit unei analize a ZF pe baza datelor de la Institutul Naţional de Statistică. „Pentru numărul mare de munteni care se stabilesc anual în Capitală explicaţia o reprezintă apropierea geografică de Bucureşti şi faptul că judeţe precum Tele­orman, Călăraşi sau Giurgiu sunt foarte sărace, migraţia populaţiei este mai mare către Bucureşti, pentru că acolo şomajul este neglijabil. În schimb, Bucureştiul nu mai reprezintă un punct de interes pentru moldoveni la fel cum reprezenta în trecut, având în vedere că statisticile recensă­mântului arată că majoritatea celor din Moldova preferă să plece în străinătate”, este de părere profesorul Vasile Gheţău, directorul Centrului de Cercetări Demo­grafice „Vladimir Trebici” al Aca­demiei Române. El admite însă că datele statistice ar trebui să fie privite puţin cu rezervă, pentru că într-un singur an nu pot fi analizate fluxurile majore de migraţie. Ziarul Financiar

Va urez o zi buna!

Written by Theophyle

17/08/2012 la 7:59 am

117 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Salutare tuturor.

  EuCuMine

  17/08/2012 at 8:20 am

 2. Buna dimineata tuturor.

  clemycali

  17/08/2012 at 8:23 am

 3. Salut
  Din ciclul :Imi e dor de dna Roberta Anastase

  Judecatorul Mona Pivniceru a declarat joi pentru Agerpres ca nu ia in calcul varianta renuntarii la functia de ministru al Justitiei deoarece „nu toata lumea este santajabila”.

  Mona Piviniceru transmite de fapt mesajul : Nu toata lumea are obraz si bun simt ca sa demisioneze 🙂

  lastnightmusic

  17/08/2012 at 8:33 am

 4. Buna dimineata,
  Nenorocitul asta ameninta procurorii, fara nici o retinere , cu miscari de strada si razbunari ale „romanilor” anchetati in cazul fraudei de la referendum. Eu nu stiu de ce nu-l aresteaza pentru incitare la violenta si atentat la siguranta statului:
  http://www.ziare.com/relu-fenechiu/deputat/fenechiu-procurorii-vor-raspunde-fereasca-i-dumnezeu-cand-vin-romanii-pe-ei-1184646

  cedric

  17/08/2012 at 8:52 am

  • Poate ca or sa faca si chestia asta. Cand a aparut declaratia? In dimineata asta?

   clemycali

   17/08/2012 at 9:06 am

   • Acum dimineata am citit-o in ziare.com. Poate a dat-o ieri dar nu are importanta, importanta e obraznicia cu care ameninta. Probabil stie el ce pun la cale. Nu degeaba se vorbeste deja de pregatiri intense. Vor sa ameninte si CCR pentru ca stiu ca au pierdut.

    cedric

    17/08/2012 at 9:13 am

    • La CCR cred ca au pierdut deja. De asta incearca acum sa coaguleze ceva miscari de strada.

     clemycali

     17/08/2012 at 9:14 am

  • Poate ar fi bine sa se dea verdictul in cazul cu transformatoarele.
   Incitare la violenta si atentat la siguranta garajului lui TB ? Hehe, sa ne asteptam la miscari in toata tara , in curind cu lumpenii scosi pe strazi

   lastnightmusic

   17/08/2012 at 9:13 am

  • Inainte ca procurorii sa raspunda (btw, nu in fata „poporului” reprezentat de penali raspund procurorii!), mai trebuie ca Fenechiu sa si dea socoteala in fata justitiei!
   http://www.evz.ro/detalii/stiri/menghina-dna-l-a-amutit-pe-fenechiu-957252.html
   un jeg!

   Ronis ot Astria

   17/08/2012 at 10:36 am

   • …si totusi, de ce nu l-au trimis pana acum in judecata? Exclusiv din cauza imunitatii parlamentare? (acum am aflat ca afacerea cu transformatoarele dateaza din… 2004!)

    observator

    17/08/2012 at 11:39 am

 5. Buna dimineata! 🙂

  roxaline

  17/08/2012 at 9:01 am

 6. neata,

  La ora actuala, de fapt de o suta de zile, o hoarda de puscariabili conduce Ro.

  si daca nu se produce impotrivirea, atunci hoarda va pune laba definitiv pe aceasta tara in noiembrie/decembrie 2012.

  tds, imi dai voie sa spun, ca este halucinant tot ce se intimpla in Ro?
  sinistru, de-a dreptul,
  inclusiv plimbarea lui ponta prin tara cu elicopterele SMURD, cu care ocazie preda in plic instructiuni altei hoarde mai mici ca functii, dar mai mare numeric pentru …..oare pentru ce? …pentru miscari de strada in perioada imediat urmatoare?

  se pare ca foarte multi politruci ar trebui sa ajunga dupa gratii!

  de peste o suta de zile guvernul ponta nu indeplineste decit o singura sarcina:
  eliminarea definitiva a lui TB din peisajul politic.
  al dracului marinar nu se lasa
  🙂

  skorpion

  17/08/2012 at 9:11 am

  • …. si daca nu se produce impotrivirea….
   Pai skorpy impotrivirea este doar a lui Traian Basescu , restul ne impotrivim la televizor
   ……..scoate Fenechiu oamenii in strada…..periculos al dreakului……. stati in casele voastre…. aveti grija ca abonamentul la cablu sa fie platit, sa avem destul popcorn…bere si seminte de dovleac.

   lastnightmusic

   17/08/2012 at 9:17 am

   • cand ai scris ” stati in casele voastre ” la cine te-ai referit ? la activul de partid si organizatiile demolate de madam latex? sau la mare parte din parlamentarii pdl? ia sa-i intrebi pe pedelisti daca mai vor puterea ca sa-i aducem la guvernare cu forta nu e potrivit.

    zigzag

    17/08/2012 at 10:22 am

    • ziggi pentru ca intrebi:
     Madam Latex nu este Elena Udrea. Ea are sini mari frumosi si naturali.
     Vrei sa ii avertizez inteleg, pe Blaga, Berceanu , Videanu ca Zigzag un roman de 40 de ani nu mai are chef personal sa ii readuca cu forta la conducere 🙂 🙂

     lastnightmusic

     17/08/2012 at 12:35 pm

 7. o zi buna, intr-o tara inebunita de un grup de crima organizata.
  http://sareinochi.com/2012/08/17/mona-temniceru-justitiei-joaca-in-codul-lui-cacarau/

  Sare'n Ochi

  17/08/2012 at 9:23 am

  • bine spus,

   Grupul de crimă organizată ce conduce zilele acestea destinele României nici nu se mai ascunde, atât de disperați îi sunt membri – ne arată pe față disprețul față de lege, față de instituțiile statului.

   skorpion

   17/08/2012 at 9:27 am

 8. tds,

  din data de 2 iulie 2012 am fost in PV aproape zilnic.
  q.e.d.

  dar tu?
  🙂

  p.s.
  nu maninc popcorn, nu sint fan al berii, ci al vinului,
  nu servim seminte de bostan, nici de floarea soarelui,
  altceva!
  😛

  skorpion

  17/08/2012 at 9:24 am

 9. cedric

  17/08/2012 at 9:25 am

  • Eu nu. Si interesant cum filmuletul a aparut tocmai la televiziunea lui Ghita. 🙂

   clemycali

   17/08/2012 at 10:12 am

 10. Buna Dimineata inca o data 🙂

  Pe Politeia Europeana: Ştiri Europene – 17 August 2012 / MRU la NZZ: „Puci în loc de schimbare democratică”

  http://politeiaeuropa.wordpress.com/2012/08/17/stiri-europene-17-august-2012-mru-la-nzz-puci-in-loc-de-schimbare-democratica/

  Theophyle

  17/08/2012 at 9:29 am

 11. Buna dimineata cetateni si cetatene .
  Extrem de important articolul din Capital .
  Aportul capsunarilor , emigrantilor , spalatori de cucuri (vorba unui alt telectual de gunoi din „elita” mioritica formatoare de opinii ) este pe primul loc la valuta care a intrat in tara in 6 luni .
  Respectiv :
  1- 1,83 miliarde euro banii „capsunarilor” (la 4,5 lei / 1€ reprezinta 8,235 miliarde lei noi )
  2- 1,21 miliarde euro (respectiv 5,445 miliarde lei noi) banii atrasi de guverne din finantarea nerambursabila (GRATIS) in primele 6 luni
  3- 625 milioane euro ca investitii straine in tara minunilor . (un mizer 2,812 miliarde lei noi)

  Concluzia finala :
  Acesti romani fac pentru tara lor mai mult decit fac guvernatii platiti din banul public . Sumele trimise de acesti emigranti (mereu mar al discordiei , badjocoriti si umiliati in toate cuvintarile plagiatorilor si somnorosilor precum si a fostilor nomenclaturisti cu pensi speciale) depasesc inclusiv suma investitilor straine si banii atrasi de la UE , toate la un loc .

  Nu e greu sa pricepi ca fara aceste miliarde absolut gratis aduse de acesti oameni amariti si fara pretentii de fotolii sau functii , devalorizarea leului ar fi enorm mai ridicata , inflatia galopanta , TVA incasat de stat mult mai mic precum si impozitul pe profit .

  Si atunci sa vezi urlete pe ecrane cind nu ai cu ce sa platesti salarii si pensi . 🙂

  stefan60

  17/08/2012 at 9:40 am

  • spalatori de cucuri trebuie citit ca spalatori de cururi . 🙂
   Uneori ma intreb cit de sfisiata poate fi tara asta ca niste imbecili patentati sa ajunga formatori de opinie si culmea , bine recompensati .

   stefan60

   17/08/2012 at 9:51 am

  • s-ar fi murit de foame in romanica daca nu ar fi existat „capsunarii” nostri dragi (care nu au voie sa voteze in viziunea de grota a USL-ului!) …

   Ronis ot Astria

   17/08/2012 at 10:46 am

 12. Reblogged this on Tiberiuorasanu's Blog.

  Tiberiu Orasanu

  17/08/2012 at 9:46 am

 13. Reblogged this on Aron after 65.

  aronpetru

  17/08/2012 at 10:07 am

 14. Buna dimineata 🙂
  Dupa cum declara si domnul Ponta in link-ul dat spre EVZ, constat cu surprindere doua lucruri:
  – ca Antonescu a devenit pe bune Antenescu, are si emisiuni proprii
  – ca lui domnul Ponta ii plac emisiunile realizate de domnul Antenescu.
  …eu am văzut acea emisiune a domnului Antonescu şi mi s-a părut o emisiune foarte bună, …

  Se pare ca cei mai revolutionari dintre pucisti, cei ce doresc cu ardoare sa darame si ultima farama a statului de drept sunt in mod surprinzator liberalii. De fapt daca stau si ma gandesc bine, nu este chiar surprinzator. In PSD sunt multi „baroni” care ar fi echivalentul „boierimii” de alta data, de fapt, dupa apucaturi mai degraba arendasi si vechili decat boieri. In schimb PNL-ul ar reprezenta mai degraba oligarhia asemanatoare cu cea rusa contemporana, baietii cam nemancati, cam hoti si cam tupeisti, fara inhibitii, veniti la pradaciune, iar Antonescu un Putin ceva mai schizo, dar tot paranoic si el, obsedat precum omologul sau sovieto-capitalist de intruziunea occidentala. Pagiatorul dottore face langa Antonescu o figura aproape rezonabila (dar doar in aparenta). Iar baronii PSD-isti, vechili ce mai degraba incerca sa-si imite stapanii – boieri de vita. Culmea este ca Antonescu pare mai apropiat de Ilici-Voiculescu decat dottore-plagiatore.
  Raportat la scara URSS-Romania, vai de unii din magnatii Romani daca ajunge Antonescu la butoane, Hodorkovschi scrie pe fruntea lor.
  Avand in vedere ca la CCR se contureaza tot mai mult un verdict nefavorabil pucistilor, la fel cum la A3 se inalta un nou luceafar al huilei (Dogaru pe numele lui), ma intreb cam pe unde sunt jandarii nostri. Oricum ofiterii dogarieni nu sunt mineri, eu au sapat adanc doar pe colegii mai capabili si au luptat vitejeste si servind cu onoare sticlele de wisiki prin birourile patriei socialiste.

  DanSu

  17/08/2012 at 10:17 am

  • corect. asa zisii liberi sunt cei mai activi in propagarea violentei si instigarea impotriva statului de drept. e si explicabil : pe de o parte felix e papusarul lui porumbacu iar pe de alta parte mai multi membri pnl sunt initiati in gruparea kondyakov.trecerea lui burta verde de la pdl la pnl s a facut tot pe baze de apartenta la nush ce loja pro rusa.

   zigzag

   17/08/2012 at 10:27 am

 15. buna dimineata !

  zigzag

  17/08/2012 at 10:18 am

 16. Salut, Salut; 🙂

  Ronis ot Astria

  17/08/2012 at 10:23 am

 17. @ stefan60,
  ” Sumele trimise de acesti emigranti (mereu mar al discordiei , badjocoriti si umiliati in toate cuvintarile plagiatorilor si somnorosilor precum si a fostilor nomenclaturisti cu pensi speciale)” are o urma de adevar, dar nu ta ambala asa mult, caci printre emigranti exista destui care ii lauda si ii pupa pe cei numiti de tine in paranteza.
  Chiar intelectuali si chiar simpli spalatori. Caz concret: de o luna nu mai comunic cu o marchigiana care ma intreba daca il dam jos au ba pe dictator. Cu 3 rude din Jermania am patit la fel si nu mai comunicam.
  Nici cu persoane plecate peste Balta nu am alte relatii.
  Asta nu inseamna ca spusele tale in domeniul financiar nu ar fi adevarate.
  Dar cu schimbarea perceptiei asupra politicii de catre romanii plecati pe cele coclauri, am dubii; romanul este nostalgic in multe sensuri.

  victor L

  17/08/2012 at 10:49 am

  • Majoritatea cazurilor de genul asta sunt oameni plecati dupa 2005.

   Cei plecati in anii ’90 sau perioada 2001-2004 sunt complet anti-USL.

   EuCuMine

   17/08/2012 at 10:53 am

  • Salut @victor L
   – La balotajul ultimilor alegeri prezidentiale , diaspora a exprimat cam 500.000 voturi . Asta a facut sa intre in toate furiile PSD ca se vedea deja cu Geoana presedinte . 🙂
   – La referendumul pentru demiterea presedintelui Basescu , aceiasi diaspora a exprimat o mizerie de doar 10.000 voturi .
   Suficiente aceste date pentru a pricepe cum judeca „capsunarii” situatia politica dar si cum reactioneaza . 🙂

   PS . Asta nu impiedica sa recunoastem ca domnul Basescu a piedut mult din „priza” pe care o avea la emigranti . Inclusiv eu personal si pe acest blog am reprosat multe actualului presedinte suspendat .
   De la repros la incurajarea destituirii e strada lunga , intortocheata.
   Avantajul distantei fata de casa sau fata de cine asigura venitul personal 🙂 e ca poti compara cu ce vezi si traiesti la altii , poti sa judeci fara sa fi implicat in o tabara sau alta . La noi , in Romanika, ori esti cu PDL ori esti cu USL .
   Sa incerci sa fi obiectiv cind esti cu apa pina la git e cam greu . Din strainatate e mai usor dar de regula esti imediat catalogat ca „dusman al poporului „, infiltrat sau scuipator in freza . 🙂
   Norocul meu ca am trait , vazut atit de multe incit reusesc sa fac diferenta intre ura , nervi , disperare , lipsa de alternative , propaganda sau lauda .

   Glumind , tata Omida nu e mort . A emigrat doar . 😆

   stefan60

   17/08/2012 at 11:09 am

   • In strainatate au votat in 2009, la turul 2, a fost de cca 145.000 de persoane (mai putin de 1% din total)

    ribelalu

    17/08/2012 at 11:39 am

    • A iesit frazaca dracu :)…am scris, sters, scris din nou dar intelegeti ce am vrut sa spun.

     ribelalu

     17/08/2012 at 11:40 am

 18. „un grup de crimă organizată ce conduce de 100 de zile destinele României” – te apuca disperarea (si nici depresia nu este prea departe!) …

  Ronis ot Astria

  17/08/2012 at 10:49 am

 19. marchigiana este plecata in 1994
  jermanii din 2000
  NB,
  eu nu spun ca ar fi majoritate sau plecati in mileniul trecut ori doar de citiva ani; vreau sa spun ca printre cei care trimit bani in tara sint multi, din pacate stiu multi, care sint de partea celor invocati de stefan. Nu cumva sa mi se atribuie ca-l acuz pe stefan de ceva; vorbele lui mi-au deschis o rana.

  victor L

  17/08/2012 at 10:59 am

  • Si eu sint tot marchigian dar am plecat in 1990 . 🙂

   stefan60

   17/08/2012 at 11:12 am

 20. A inceput atacul la MRU: ca si-a cumparat parfum din banii guvernului si ca a scris si a trimis prin agenti SIE scrisoarea CCR catre Comisia de la Venetia. :))

  adix

  17/08/2012 at 11:05 am

  • 🙂 prin agenti calare 🙂

   Moldoveanu

   17/08/2012 at 11:14 am

  • cine & unde?

   Ronis ot Astria

   17/08/2012 at 11:16 am

   • ioska, din ograda varanului

    adix

    17/08/2012 at 11:19 am

 21. Buna ziua!

  Moldoveanu

  17/08/2012 at 11:12 am

 22. Buna ziua 🙂
  nu stiu cu cine vor organiza miscari de strada USLamistii, poate cu hoardele lui Dogaru si un numar de cocalari adunati din boscheti si platiti.
  Am fost plecata un nr. de zile in delegatie, va rog sa ma credeti ca nu am auzit pe unul care sa-l laude pe Ponta &Co, in schimb am auzit injuraturi la adresa lor fara numar. Oamenii care munces sunt preocupati sa-si tina pe lina de plutire afacerile si se roaga sa scape cat mai curand de cosmarul ULAmist.
  Ca exista o masa demanevra este de necontestat, dar si asta se dilueaza pe zi ce trece.
  Ingrijorarea este de o alta natura si este, ce se pune in schimb, care este orizontul, ce votam in noiembrie?

  mar

  17/08/2012 at 11:15 am

  • mai ai dubii ce votezi in nov. ?

   arrletty

   18/08/2012 at 8:42 am

 23. La prima vedere as putea sa ma simt discriminat ca moldovean pentru procentele mici de ocupare a Capitalei furnizate aici… daca nu as sti puterea de deghizare a moldovenilor in medii noi. 🙂

  Vorba moldoveanului: Bluji am, jeaca imi cumpar, oleaca di bataie stiu… ma duc la Bucuresti. 😀

  Moldoveanu

  17/08/2012 at 11:21 am

 24. bunä,

  pt. declaratzii si amenintzäri, Fenechiu ar trebuii arestat.

  theo- nona

  17/08/2012 at 11:29 am

 25. Sper sa fie un scenariu SF, cu toate ca incepe sa se confirme 😦 Daca va deveni realitate nu stiu ce ne mai poate scapa.
  http://www.evz.ro/detalii/stiri/BOMB-AMORSAT-Pivniceru-interceptat-punnd-Justiia-la-cale-mpreun-cu-Blan-996826.html

  mar

  17/08/2012 at 11:32 am

 26. Ponta a cheltuit in 3 luni, cat Bäsescu in 8 aNI

  ponta a aruncat realmente cu bani, el trebuie tras la räspundere,

  plus angajeri ilegale, parcä fäcea restrictzie de bugetari.

  Ponta este un dement, fiecare al 2-lea cuvant e Bäsescu,

  este bine, abia vede lumea cä este un obsedat handicapat.

  theo- nona

  17/08/2012 at 11:34 am

 27. Pivnicera este o tupeistä, ce demult este in retzeaua mafiotä

  USL; SPECIAL grivco.cine mai poate avea incredere in ea, o

  mare rusine, chiar ea crede pe totzi tampitzi, NERUSINATA

  theo- nona

  17/08/2012 at 11:37 am

  • doar alta mahalagioaica, coloana vertebrala ca fularul, nu’s de ce am o imagine in care tzoapa asta e la o beuta cu blonzii schimbatori de valuta din centrul Clujului..

   arrletty

   18/08/2012 at 8:40 am

 28. Buna dimineata!

  ribelalu

  17/08/2012 at 11:41 am

 29. Cu televizorul am mintit poporul si au organizat o revultutie. Se incearca reancalzirea supei, numai ca au trecut 23 de ani si numai tine. Sper sa auzim si de arestari. Sincere felicitari oamenilor de la Parchet si rezistenta de fier 🙂
  http://www.evz.ro/detalii/stiri/Asaltul-anchetatorilor-la-Suraia-a-fost-doar-la-televizor-996813.html

  mar

  17/08/2012 at 11:42 am

 30. Pivnicera cu neobräzarea ei, o sä spunä cä nici pe
  Bälan nu-l cunoaste, cä nu a vorbit cu el nimic.
  asta este o veche colaboratoare a mafiotzilor USL:

  theo- nona

  17/08/2012 at 11:49 am

 31. Dintr-un alt ciclu, „Noi, liderii dreptei”, tocmai a inceput episodul „A intrat deja dihonia in ei inca dinainte de-a se uni bine…”

  Dl. Neamtu impune viitoarei aliante criterii de integritate pe care nu le impune in propriul partid. http://www.evz.ro/detalii/stiri/INTERVIURILE-2-1-Mihail-Neamu-Fr-criterii-de-integritate-Noua-Republic-s-ar-pute-99677/pagina-articol/2.html

  Dl. MRU deja nu mai are rabdare, sio spune p-a dreapta (!) – NR, un partid fara trecut, fara prezent si [mai ales] fara viitor – de te-ntrebi la ce mai vrea sa se alieze cu ei daca-s asa de impotenti???
  http://www.hotnews.ro/stiri-politic-13034812-mru-transformam-partid-sau-ramanem-club-discutii-bziala-etica-pentru-partidele-politice.htm

  Prostu' satului

  17/08/2012 at 11:57 am

  • Salut,
   Daca MN este lider eu sunt cosmonaut chinez. Are si el 200 de oameni cu un partid care inca nu este inscris la tribunal si face galagie de parca este un mare lider national. Restul vom trai si vom vedea. Nu pune doua linkuri intr-un singur comentari altfel intri direct la moderare. Nu cred ca MRU vrea sa se alieze cu NR, cred ca presiunea vine din alte parti. MRU nu vrea sa arate ca „sabotorul” coagularii intre o balena si un limbric, el fiind din nefericire singura locomotiva posibila si pentru balena si pentru limbric.

   Theophyle

   17/08/2012 at 12:19 pm

   • Scuze pentru cele doua linkuri, multumesc; n-am stiut de limitare, sunt convins ca scrie pe undeva, dar nu ma prea descurc cu tehnologia blogului.
    In rest, nu (mai) vreau sa polemizez; e vineri, e placut afara, sunt oricum satul de scandalul asta interminabil si nu vreau sa necajesc pe nimeni cu opiniile mele. Am postat linkurile doar pentru ca mi-au parut semnificative pentru viitorul „miscarii”.

    Prostu' satului

    17/08/2012 at 12:43 pm

   • MN si MRU si Blaga si PNTcd negociaza citi candidati eligibili vor avea la alegeri fiecare si ce cuvant au in structurile de conducere.
    MN mizeaza ca MRU nu are timp sa isi faca partid pina la toamna si ca vine la el cu roaga sa ii accepte candidatii.
    MN baga in fata ca cei 10 popi, socri, veri, prieteni din Arad, sponsori , pe care vrea sa ii bage in politica sunt curati pentru ca nu au avut ce sa fure in timp ce PDL sunt plini de hoti, deci sa faca un pas inapoi ca sa faca Vlaston si Nicky Burchel un pas in fata.
    MRU zice pas , nu ma enervati ca fac partidul imediat, stric ongul fac partid si vedeti voi pe naiba.

    lastnightmusic

    17/08/2012 at 12:47 pm

    • Adica „rupe pisica in doua” 🙂
     Tot aici am ajuns pana la urma. In acest caz mai bine mai devreme decat mai tarziu.

     miki

     17/08/2012 at 1:04 pm

     • Eu m-am intrebat de la inceput , Miki cum vor face atunci cind MN va pune conditii lui MRU care nu are partid.

      lastnightmusic

      17/08/2012 at 1:22 pm

    • Te asigur ca lui MRU nu-i va lipsi un partid pana la toamna. Cuvantul meu de pionier 😀

     Theophyle

     17/08/2012 at 1:18 pm

     • Nu-i va lipsi …………. dar asta este gindul romanului-mru- de pe urma

      lastnightmusic

      17/08/2012 at 1:24 pm

     • Se accepta 🙂
      Bine ca nu e de cosmonaut chinez (G/M)

      miki

      17/08/2012 at 1:24 pm

   • Perfect, Theophyle! Este exact aceeaşi senzaţie pe care am avut-o şi eu, fără să fiu supus vreunei „presiuni”. Aşadar, vedem cum se alege…singură!

    nenea iancu

    17/08/2012 at 5:37 pm

  • Ba e bine ca se pune problema acum. Sa stim si noi cine cu cine sta. Altfel, aveam episodul II din saga „Razbunarea lui Frunzaverde”.

   EuCuMine

   17/08/2012 at 12:20 pm

 32. sunt de acord cu totzi cei, ce nu sunt de acord cu aparitziile

  colaboratorului Ducu Bertzi, acest nerusinat are tupeul specific.

  theo- nona

  17/08/2012 at 12:12 pm

 33. handicapatul Ponta o tzine langa, cu anchetele comandate de Bäsescu

  dementul plagiator nu a aflat Parchetul este independent.

  theo- nona

  17/08/2012 at 12:14 pm

 34. este normal ca sä se gandeascä bine, dacä vor sä formeze

  dreapta , s-au ………, eu am incredere in MRU

  theo- nona

  17/08/2012 at 12:16 pm

 35. GRUPUL iNTACT, ce apartine unui turnätor cu condicutä VOICULESCU

  sunt niste caricaturi ce fac pe nebunii, sunt de rasul lumii.

  theo- nona

  17/08/2012 at 12:20 pm

 36. O informatie proaspata .
  Catastrofala pentru noua guvernare . ( nu ma pot decide ca e de stinga sau dreapta deoarece teoretic vorbind , ideologic 🙂 PNL si PSD sint diametral opuse . )

  Mister Carlo Cottarelii , directorul departamentului financiar al FMI a declarat : „imprumuturile acordate Greciei , Portugaliei , doar cu garantia respectarii statului de drept .”

  http://www.corteconti.it/export/sites/portalecdc/_documenti/rassegna_stampa/ocr/2012081722408540.txt

  Bineinteles ca in Romania nu se va aplica chestia asta la evaluarea din toamna . 😆 😆
  Vino toamna , vino . 🙂

  stefan60

  17/08/2012 at 12:30 pm

 37. Aseara, plagiatorul la terminarea vizitei in Olt a dat un interviu. Mesajul lui, daca am inteles eu bine…s-a dat liber la fraude si la incalcarea legii….Sa mai si zambim
  http://aronafter65.wordpress.com/2012/06/30/auto-stopistii/

  aronpetru

  17/08/2012 at 12:41 pm

 38. hai sä fim seriosi, petro-liberarii nu pot fii consideratzi de dreapta,
  comportamentul agresiv, politici contra institutziilor si justitzie de
  acaparare,nu au nimic cu dreapta, numele nu ajunge, cand in partid
  au un batalion de securisti si turnätori.
  iar paiatza Crin; ESTE O CARICATURÄ, le-a fäcut un mare deserviciu.

  theo- nona

  17/08/2012 at 12:42 pm

 39. Ponta este si prost, nu-si dä seama, declaratrziile lui, ajung
  peste tot. deja se stie cä afarä si in fatza sträinilor minte.

  PONTA ESTE MITOMAN PLAGIATOR

  theo- nona

  17/08/2012 at 12:44 pm

 40. ziua buna all 🙂
  Agentiile de presa,socate, au trecut sub tacere una din ultimele declaratii ale premierului Ponta la conferinta de presa de ieri 16.08 ce a avut loc la Tg jiu cu ocazia inscaunarii noului prefect.Expertii in descifrarea mesajelor date in declaratia repectiva inca mai analizeaza motivele ptr. care a fost facuta declaratia si impactul acesteia asupra oltenilor.
  O prima concluzie elaborata de experti si care se desprinde fara echivoc din cuvintele premierului ar fi ca ansamblul monumental Constantin Brancusi din Tg-Jiu,masa tacerii,poarta sarului si coloana infinitului, realizat de renumitul sculptor, ridicat in memoria jertfei soldatilor romani din primul razboi mondial si asezat pe axa est-vest axa denumita si bulevardul eroilor,va fi delocalizata partial si rotita in sens anti orar pe axa sud nord bucuresti moscova denumita bulevardul martirilor referendumului, in memoria jertfei celor 40 de mii de gorjeni din 29 iulie, avand punctul de pornire chiar in locul coloanei infinitului inalte de 29 de m, ca simbol al victoriei referendumului asupra poporului.
  A doua concluzie,ultima dar se pare si cea mai pertinenta este ca ansamblul monumental va fi stramutat complet la Bucuresti urmand a capata noi valente simbolice, definitive de data asta.
  Masa tacerii va fi mutata la justitie, urmand ca de azi inainte justitia trebuie ca sa taca.
  Poarta sarutului va fi mutata la presedintie,sub ea urmand sa se sarute sefii usl dupa izbinda la referendum si in general va face parte din orice protocol ce tine de noile izbanzi electorale ale usl.
  Coloana infinitului va fi mutata la guvern pentru a da posibilitatea primului ministru ,ca seara la plecare dupa o zi grea de munca sa nu uite cate minciuni mai poate spune poporului fara ca sa-si incalca propriile principii politice.

  mircea

  17/08/2012 at 12:45 pm

 41. Pivniceru, este o mare mincinoasä, sper ca cei din CSM,
  sä-i arate acestei prefäcute, cä si ei,stiu manevrele ce face

  cu retzeaua de mafiotzi. ajunge cu prefäcätoria ei ,cu gura ei de precupeatzä.

  theo- nona

  17/08/2012 at 12:49 pm

 42. Buna dimineata!
  Ca tot aud avocata lui Atanasiu
  de cand e obligatie Constitutionala sa ma „prezint la vot”?
  Pot sa faca plangere pentru denigrare?

  emil

  17/08/2012 at 12:51 pm

 43. nu totzi oltenii sunt tampitzi, sä creadä un mincinos plagiator

  ca PONTA, el este un hotz ; ce se foloseste de o haitä murdarä USL

  theo- nona

  17/08/2012 at 12:52 pm

 44. in romania nu este obligatoriu, doar in Grecia.

  avocata este o impostoare , ce poate fii trasä la räspundere.

  theo- nona

  17/08/2012 at 12:54 pm

 45. fac fum, sä acopere toate escrocheriile si colaborarea lui

  atanasiu cu interlopii.

  theo- nona

  17/08/2012 at 12:55 pm

 46. nici in gernania, nu esti obligat sä votezi.

  theo- nona

  17/08/2012 at 12:55 pm

 47. Sal`tare, popor ! 🙂
  Cand interlopii ajung politicieni/magistrati/prefecti/primari, trebuie stransi cu usa (cu probe clare si concrete) si condamnati fara suspendare.
  Cum s-a finalizat dosarul in care Sova si Ponta erau dovediti ca au parazitat complexul energetic Turceni/Rovinari ?
  Parca isi pontasera (vine de la …Ponta ?) oamenii cu cate 25-26 ore/zi, daca mi-aduc bine aminte.
  Pe de alta parte si pedelistii si-au numit in comisia de supraveghere a noii companii a lignitului niste binecunoscute hahalere, care le mai arunca o pata de noroi pe blazonul deja terfelit.
  Nu va mirati deci ca, la nivel local, unde se cunosc bine cam toate matrapazlacurile politicienilor, bizonu` pluteste intr-o ceatza groasa si-si pune intrebari caragialesti. 😦

  Tzepelica

  17/08/2012 at 1:00 pm

 48. USL, lucreazä cu ajutorul interlopilor, este cel mai ingrozitor lucru posibil

  pt. asta se rätzoe la Parchet la DNA, de aia vrea sä-i schimbe si pe ceI;

  din CSM;au fäcut presiuni si la CCR

  sä punä mafia USL, cu precupeatza mincinoasä Pivnicera mana pe JUSTITZIE:

  este f. grav.

  theo- nona

  17/08/2012 at 1:06 pm

 49. chiar, unde este dosarul lui SOVA si PONTA???

  dar dosarul lui Voicu? DRAGNEA;FENECHIU;OPRISAN;etc.

  turnätorul Voiculescu, cand are proces?, s-au l-a amanat?

  theo- nona

  17/08/2012 at 1:10 pm

 50. perversa de Pivniceru, spune cu obräznicie, printre altele

  ce era masina lui Nutzu cämätaru,

  – ascultä madam, Nästase este escroc la alt nivel, dar tot escroc,

  apoi spui ………e condamnat inchis gata.

  hallo, nu e gata, mai are 2 dosare, ……faci pe proasta???????s-au

  ne faci pe noi prosti.

  asa o perversä, nu poate fii ministrul justitziei.

  theo- nona

  17/08/2012 at 1:14 pm

 51. Antonescu si Voiculescu, sunt cu banda lor de interlopi,
  o nenorocire pt. romania.

  uitatzi-vä in EVZ, poza lui CRIN-CRETIN, vä dezväluie un schizofrenic in crizä.

  theo- nona

  17/08/2012 at 1:18 pm

 52. asta este theo, ce prosti sunt romanii

  cum potzi sä nu-tzi dai seama, e un om bolnav.

  theo- nona

  17/08/2012 at 1:25 pm

 53. Theo, ai mail 🙂

  elap

  17/08/2012 at 1:26 pm

  • saru’ mana,
   am primit – am raspuns 😀

   Theophyle

   17/08/2012 at 1:43 pm

 54. ceva nu se leagä, cineva minte, apoi scuzele sunt puerile.

  madama care a luat-o pe pivnicera , spune cä sunt vechi prietene,

  atentzie!

  Pivnicera a declarat, nu suntem prietene, numai cunostintze.

  theo- nona

  17/08/2012 at 1:30 pm

 55. Pivnicera , nu poate fii numitä la justitzie, are relatzii cu persoane……

  a fost la sediul pnl, la sedintze, are relatzii cu oamenii din GRIVCO:

  ea crede, dacä se rätzoe si minte ,noi suntem tampitzi.

  theo- nona

  17/08/2012 at 1:34 pm

 56. Buna ziua la toata lumea 🙂
  Daca doriti o scurta pauza de politica:

  http://desydemeter.wordpress.com/2012/08/17/taiwan-guoli-gugong-palatul-imperial-chinezesc/
  Si va doresc un weekend placut! 😀

  desydemeter

  17/08/2012 at 1:42 pm

 57. Sa mai si zambim. Nu va scot de atmosfera…va aduc un sontaj inainte de votare.
  http://aronafter65.wordpress.com/2012/05/28/sondajul/

  aronpetru

  17/08/2012 at 1:45 pm

 58. f. bun articolul din Curentul, al d-nei Tia Serbänescu

  theo- nona

  17/08/2012 at 1:49 pm

 59. http://www.evz.ro/detalii/stiri/Antonescu-i-Voiculescu-disperai-vor-s-o-schimbe-pe-Kovesi-Ponta-ezit-996853.html
  Oricum, CSm a declarat ca pe perioada interimatului la presedintie nu va da nici un aviz. Avizul este consultativ, dar este obligatoriu a exista. Atata timp cat CSM nu da nici un aviz (si din cate stiu, nu exista un termen obligatoriu), presedintele nu poate face nimic.

  mc25

  17/08/2012 at 2:03 pm

 60. Eu astept de mai multa vreme si „vesti” despre activitatea lui Atanasiu la AVAS. Nu am uitat demisia lui rapida de la aparare (in urma plangerii consilierei Presedintelui Traian Basescu, consiliera pe numele Saftoiu) 🙂
  Astept, cu rabdare .

  emil

  17/08/2012 at 2:06 pm

 61. este rusinos si degradant, ca asa un om tanär ca dl. Oräseanu,

  sä sustzinä niste aberatzii, asta este boala cu ” coloana vertebralä.”

  theo- nona

  17/08/2012 at 2:21 pm

  • E vb de un articol al lui Orasanu? Un link se poa’? Multumesc.

   Prostu' satului

   17/08/2012 at 2:31 pm

   • nu merita

    ela

    17/08/2012 at 2:35 pm

    • V-ar deranja foarte tare daca v-as ruga sa ma lasati pe mine sa judec asta? Sau il sictirim pe Orasanu asa, din principiu, ca nu-i de-ai nostri, indiferent ce scrie sau nu?
     Stiti, lucrurile se mai schimba uneori, evaluarile se schimba si ele la 180 de grade peste noapte, prietenul de ieri devine dusmanul de maine si vitzavercea… iar la noi, in Romania, schimbarile astea se petrec adesea cu viteze ametitoare.
     Pe scurt, daca era vorba de un articol anume, as ramane in continuare recunoscator cui mi l-ar indica.

     Prostu' satului

     17/08/2012 at 2:44 pm

     • Citeste articolele de pe Contributors in care deontologul dadea tampeste in Emil Boc, desi discutia generala era despre plagiatul lui Tontel.

      EuCuMine

      17/08/2012 at 2:52 pm

   • A scris destule; gasesti imediat; se vrea impartial ca sa arate detasarea lui fata de Tariceanu; incearca sa ii plateasca ceva polite dar tot sustinator penal ramane cu aceeasi „morala”. Asta e parerea mea din ceea ce am vazut in timp la razvanel 🙂

    emil

    17/08/2012 at 2:43 pm

    • OK, multumesc pentru lamuriri. Mi se paruse (gresit, din cate pricep) ca era vorba de un articol anume, un caz specific. Altfel, cum am scris si mai sus – sa nu cumva sa-l vedem peste-o luna-doua de-a dreapta lui MRU si sa fim nevoiti s-o dam la-ntors. N-ar fi prima oara… nici macar a suta oara.

     Prostu' satului

     17/08/2012 at 2:49 pm

    • penal de la PeNaLi 🙂

     emil

     17/08/2012 at 3:04 pm

 62. cand vine Cristoiu, trebuie sä plece dl. TÄPÄLAGÄ?????

  ar fii mare päcat. dl. Täpälagä face o figurä f. bunä la B1

  theo- nona

  17/08/2012 at 2:30 pm

  • La ca vine si Turcescu. Pe el nu l-a inlocuit nimeni

   Barengott

   17/08/2012 at 2:36 pm

 63. @ stefan60,
  raspund tirziu ( nu mai spun „probleme cu soacra”, ci schimb: am dat liber femeii de serviciu) si ma mir de cei 500.000 de votanti externi, cind se vehicula cifra de 87.000, cei cu care Basescu a fost peste cel ce a fost presedinte o noapte. Dar nu te contrazic, desi ramin neincrezator.
  – stiam ca esti marchigian (de aici si specificarea pentru amica pomenita);
  – nu discut despre scaderea popularitatii piratului; este normala ori unde (exceptind Russia lui Putin; si inca citeva) dupa 8 ani de mandat;
  – generalizezi gresit: ” in Romanika, ori esti cu PDL ori esti cu USL „. Ca sa glumesc, Marche nu e in Romania, iar eu nu sint asa cum comprimi tu faptele;
  – „Norocul meu ca am trait , vazut atit de multe incit reusesc sa fac diferenta” . Nenorocul meu este ca am traversat tot desertul comunist. Si cred ca si eu stiu sa fac diferenta.
  NB,
  ceva diferit: in Lugoj prezenta la vot a fost de 32%; deci 68%, nu neaparat din iubire de dictator, nu au marsat la initiativa referendumului. Dar cei 32% sint atit de vocali incit cei 68% parca nu ar exista.
  Azi, un amic, fost cadru militar, a urcat intr-un taxi (ca pivnicereasa, fara sa stie unde se urca) si dupa demaraj soferul s-a pornit intr-o diatriba impotriva lu` ala care tine cu dinti de scaun. Amicul, calm, l-a rugat sa opreasca putin si a coborit salutind: du-te si da-l jos.

  victor L

  17/08/2012 at 2:54 pm

 64. Salut pe toata lumea 🙂
  Postare nou, zic eu interesanta si nu numai din cauza autorului 🙂

  Theophyle

  17/08/2012 at 2:57 pm

 65. despre peripetiile lui hot lips – furtuna intr-un pahar cu apa… daca se urca in masina cu Andrei Nastase, atunci da, era o stire…

  Hexenschuss

  17/08/2012 at 10:07 pm


Comentariile sunt închise.