Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

Revista Presei – 9 August / Gitenstein – ambasadorul jucator

Bună dimineata intr-o zi de joi. Temperatura aerului va continua să scadă uşor, astfel că valorile maxime vor fi cuprinse în general între 26 şi 34 de grade. Cerul va fi variabil cu înnorări temporar accentuate în zona de munte, dar şi în estul şi sudul ţării, unde local vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Vor fi condiţii de grindină. În restul teritoriului, astfel de fenomene se vor semnala izolat. Temperaturile minime vor fi de la 11…12 grade în zonele depresionare până la 22…24 de grade pe litoral, informează Administraţia Naţională de Meteorologie.

La Bucureşti, temperatura aerului va continua să scadă uşor, astfel încât maxima va fi de 33…34 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare seara şi în cursul nopţii, când vor fi condiţii pentru averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura minimă va fi de 19…21 de grade.

Curs valutar BNR valabil azi: 1 EURO = 4. 5364  RON; 1 USD = 3. 6714    RON; 1 EURO = 1. 2356 USD; Francul elvetian 3. 7777 RON. Gramul de aur 189.4429 RON.

Dezastrul de la Poştă: Cu pierderile Poştei mai făceam un tronson de Cernavodă-Medgidia. Cu cea mai mare reţea de distribuţie din ţară şi cu monopol pe trimiterile de sub 50 de grame, Poşta a adunat pierderi de 484 mil. lei (105 mil. euro) în ultimii trei ani, valoare similară cu cea a construirii tronsonului de autostradă Cernavodă-Medgidia.  „Pornind de la realitatea faptului că nu se va obţine rapid o creştere suficientă de venituri care să asigure atingerea obiectivului de trecere pe profit, este necesară continuarea aplicării măsurilor de reducere a cheltuielilor, măsuri care se vor reflecta şi în reducerea cheltuielilor salariale, ce reprezintă circa 70% din totalul cheltuielilor de exploatare”, a transmis Dan Dumitrescu, şef Birou Relaţii Publice şi Cabinet Director General. Anul acesta Poşta trebuie să treacă pe profit, estimat la 2 milioane de lei (434.000 euro) Bilanţul din prima jumătate a anului arată însă că operatorul de stat nu a reuşit să iasă de pe pierderi, ci doar să le reducă la 2,5 milioane de euro. Cifra de afaceri a fost în scădere cu 3,5%, până la 135 de milioane de euro. Poşta a stopat investiţiile în modernizarea oficiilor poş­ta­le după ce în ultimii cinci ani a refăcut doar 200 de sub­u­nităţi poştale din cele circa 6.000 existente în prezent. Dacă Poşta este pe pierderi, La Poste – poşta franceză – a avut un profit operaţional de 784 mil. euro la afaceri de 21 mld. euro. Pierderile totale ale Poştei în ultimii trei ani se ridică la 484 milioane de lei (105 mil. euro), iar compania riscă să se prăbuşească în lipsa unui plan de restructurare eficient. Chiar şi cu cea mai mare reţea de distribuţie din ţară şi cu monopol pe trimiterile poştale sub 50 de grame, Poşta abia reuşeşte să se menţină pe linia de plutire. Veniturile operatorului de stat sunt în scădere în timp ce firmele concurente vin cu servicii atractive pe segmentul serviciilor poştale şi de livrare colete. Integral in Ziarul Financiar.

USL a scăzut cu 5% după suspendarea lui Băsescu. La numai două luni după ce au preluat puterea executivă, social-liberalii se confruntă cu prima scădere în ceea ce priveşte intenţia de vot a populaţiei pentru alegerile parlamentare. 61, 4% din români ar alege USL la scrutinul din toamnă, arată sondajul pe luna iulie, realizat de IMAS la comanda ziarului „Adevărul”. Deşi continuă să conducă în clasamentul intenţiei de vot, social-liberalii au suferit o scădere de aproximativ 5% în comparaţie cu procentul înregistrat în luna iunie. Sondajul din urmă cu o lună situa USL la 66,6% în preferinţele oamenilor pentru alegerile parlamentare, cel mai mare scor înregistrat de cele două partide aflate în alianţă.Uniunea a crescut gradual în topul preferinţelor românilor. Dacă în luna aprilie, când se afla în Opoziţie, USL se afla la o cotă de 48,7%, în luna mai, odată cu preluarea guvernării a crescut în sondaje cu mai bine de 10 procente. De altfel, toate guvernele care s-au perindat la conducerea ţării în ultimii 20 de ani au beneficiat de un val de încredere din partea populaţiei, imediat după instalare. Luna iunie a însemnat apogeul încrederii de care s-a bucurat USL în rândul populaţiei, fiind creditat cu 66,6% din procente. Însă declanşarea procedurii de suspendare a preşedintelui Traian Băsescu şi criticile demnitarilor europeni la adresa Guvernului Ponta i-au făcut pe români să le acorde o bilă neagră social-liberalilor. Integral in Adevarul.

Magistratul Tudorel Toader se face că nu știe legea CCR. Cere convocarea plenului, dar este nevoie doar de un magistrat asistent. Judecătorul Curţii Constituţionale Tudorel Toader a declarat în această seară la România TV că a solicitat preşedintelui CCR, Augustin Zegrean, convocarea de urgenţă a Plenului Curţii pentru a discuta ultimele controverse apărute în ultima perioadă. Legea Curţii Constituţionale stabileşte că erorile materiale pot fi remediate de magistratul-asistent sub îndrumarea judecătorului –raportor. Potrivit lui Toader, Zegrean a răspuns că va încerca să ia legătură cât mai curând cu judecătorii pentru a convoca plenul CCR. Tudorel Toader a precizat că nu a fost „întrebat, consultat despre eroarea materială” sau despre sesizarea Comisiei de la Veneţia. „Dacă este vorba că s-a greşit o pagină, un punct, care nu e de natură să schimbe sensul juridic al deciziei, nu se pune problema unui Plen, atunci e o eroare materială, dacă este vorba de o eliminare, de o completare sau de o adăugire de natură să schimbe sensul deciziei, atunci categoric de competenţa Plenului este luarea respectivei erată”, a răspuns Tudorel Toader răspunzând unei întrebări privind natura eratei. Integral in EVZ.

Fierbe PSD-ul: „Lui Ponta au început să-i tremure genunchii după ce s-a întâlnit la Guvern cu ambasadorul SUA”. Lideri din USL încep să fie din ce în ce mai nemulţumiţi de modul în care guvernul Ponta acţionează pentru stabilirea numărului persoanelor înscrise în listele electorale permanente. Anularea mini-recensământului, anunţat cu mare tam-tam, dar şi alte acţiuni „confuze” ale echipei guvernamentale au început să nemulţumească teritoriul. Nervozitate. Cam aşa poate fi descrisă starea de spirit din interiorul USL din cauza modului în care Guvernul acţionează pentru actualizarea listelor electorale permanente, decisive în stabilirea cvorumului de prezenţă pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu. Cel care a dat public un mesaj critic la adresa guvernului a fost chiar preşedintele interimar, Crin Antonescu. Potrivit acestuia, Guvernul a manifestat o anumită „timiditate şi confuzie” faţă de presiunile venită din partea preşedintelui suspendat Traian Băsescu. Principalele acuze la adresa lui Victor Ponta ţin de nominalizarea lui Ioan Rus în fruntea Ministerului de Interne, de „bâlbâielile” de comunicare, dar şi de modul practic în care sunt periate listele. Cei din PSD Constanţa nu înţeleg de ce a fost menţinut Ioan Rus în fruntea Ministerului, deşi a încălcat decizii luate în cadrul Comitetului Executiv al partidului. „La ultimul Comitet Executiv liderii organizaţiilor din teritoriu i-au cerut lui Rus să-i scoată de pe listele electorale pe cei cu cărţile de identitate care nu mai sunt valabile. Probabil nu a vrut. Ponta a fost de acord să se facă acest lucru, iar după numărătoarea noastră era vorba de aproximativ un milion de persoane. O singură dată apeşi pe soft şi constaţi că aceştia nu mai sunt, dar Rus nu a dorit”, a declarat pentru gândul preşedintele CJ Constanţa, Nicuşor Constantinescu. El nu s-a sfiit să spună că Ioan Rus nu a jucat în tabăra USL, ci a făcut jocul preşedintelui suspendat Traian Băsescu. Integral in Gandul.

Ofensiva procurorilor. Trei dosare penale legate de referendum. Trei dosare penale importante au fost deschise de procurori în acest moment în legătură cu referendumul din 29 iulie. Cel mai important vizează modul în care Ministerul de Interne a trimis adresa Curţii Constituţionale în care nu-şi asuma numărul de alegători înscrişi în listele electorale. În acest dosar sunt deja învinuiţi secretarul de stat Niculae Căbulea şi chestorul Constantin Manoloiu, şeful Direcţiei de Evidenţă a Populaţiei. A doua anchetă a fost declanşată pentru a afla cine este vinovat de manipularea adresei trimisă de CCR către Guvern, iar cea de-a treia ancheta ( care , in ordinea cronologica a inregistrarii este de fapt primul dosar) se referă la cele 250 de plângeri penale cu privire la fraudele din timpul referendumului.  Dosarul in care investigatia a avansat cel mai mult este cel care-i vizează  pe făptuitorii de la Ministerul Administraţiei şi Internelor, care au transmis a doua adresă la Curtea Constituţională, prin care au blocat invalidarea referendumului. În acest dosar au fost învinuiţi până acum secretarul de stat MAI Ioan Niculae Căbulea şi chestorul Constantin Manoloiu, şeful Direcţiei de Evidenţă a Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date din cadrul MAI. Cei doi sunt acuzaţi de abuz în serviciu. Potrivit Parchetului, pe 8 august, s-a dispus începerea urmăririi penale faţă de Ioan Nicolae Căbulea sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice. Procurorii spun că, pe 1 august, secretarul de stat „şi-a îndeplinit în mod defectuos” atribuţiile ce îi reveanu în temeiul funcţiei deţinute. Astfel, Nicolae Căbulea a dispus lui Constantin Manoloiu – chestor de poliţie şi director al Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date – să întocmească un act oficial, conform căruia Ministerul Administraţiei şi Internelor nu îşi poate asuma veridicitatea numărului de persoane înscrise în listele electorale permanente. Integral in Romania Libera.

Economia României intră în picaj. Investitorii fug de noi, speriaţi de criza politică, leul s-a depreciat, iar fondurile europene sunt blocate. Seceta este o calamitate naturală din cauza căreia vom avea cu toții de suferit. Măsurile guvernului sunt tardive. Economia României este în cădere liberă. Semnele rele se înmulţesc de când scandalul a pus stăpânire pe scena politică, iar guvernanţii nu-şi mai găsesc timp să vină cu soluţii la problemele cu adevărat importante. Una dintre acestea este seceta care a compromis deja o mare parte din recoltă. Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a anunţat abia ieri câteva măsuri menite să-i ajute pe fermieri: aceştia nu vor mai primi despăgubiri, însă vor beneficia de plăţi complementare de câte 170-180 de euro pe hectar. Dacă la scumpirile cauzate de secetă mai adăugăm şi efectul deprecierii leului, de circa 5% de la începutul anului, după ultimele zile de creştere, aproape că se evaporă şi bucuria bugetarilor de a-şi recupera 8% din salariul tăiat, iar angajaţii la privat îşi vor vedea nivelul de trai mult diminuat. „Corecţiile recente ale leului, datorate în primul rând mecanismelor BNR, s-au înregistrat la momentul oportun, întrucât efectele unei devalorizări semnificative în continuare a leului ar fi fost exponenţial potenţate de scumpirea mărfurilor alimentare la nivel mondial şi de seceta care afectează economia, cu urmări greu de imaginat de la un anumit punct”, susţine Victor Safta, şeful sucursalei din România a Noble Securities. Potrivit acestuia, „dacă s-ar depăşi semnificativ şi pentru o lungă perioadă de timp pragul de 4,65 lei pentru 1 euro, atunci efectele pe termen mediu şi lung ar fi mai mult decât apăsătoare”. Integral in EVZ

Referendum 2012. Radu Mazăre reclamă că zece manechine din grupul pe care l-a condus pe 29 iulie la vot au fost chemate azi la parchet. Primarul Constanţei, Radu Mazăre, a spus în această seară că zece manechine alături de care a fost să voteze pe 29 iulie la referendumul pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu au fost chemate la Parchet să dea explicaţii. Pe 29 iulie, Mazăre a venit la o secţie de votare din Mamaia însoţit de 25 de manechine, îmbrăcate în costume de baie, pentru a vota la referendumul pentru demiterea preşedintelui Băsescu. „Astăzi au fost chemate şi au dat explicaţii de ce au votat. În ţara lui Băsescu oamenii sunt întrebaţi de ce au votat. Le-a convins Mazăre să voteze? Eu de şapte ani spun că procurorii sunt slugile lui Băsescu. Este halucinant să fie chemate zece fete să fie întrebate de ce au votat. Mâine vor mai fi chemate şase fete. S-a deplasat o echipă de poliţişti la un hotel din Mamaia unde bănuiau ele că ar fi cazate”, a precizat la Antena3 Radu Mazăre. Gandul.

Cea mai mare provocare a industriei romanesti, pentru supravietuirea in UE. Firmele sunt nevoite sa investeasca masiv pentru a-si reduce decalajul de eficienta fata de media generala a Uniunii Europene. Tirajul de produse realizate in unitatea de timp de catre un angajat sau profitul pe cap de salariat – intr-un cuvant, productivitatea muncii – este un indicator la care fiecare companie trebuie sa fie atenta, pentru ca de el depinde competitivitatea pe piata interna, dar mai ales pe pietele externe. In Romania, unde timp de cateva decenii a contat doar volumul productiei fizice, eficienta salariatilor nu a capatat o importanta prea mare decat dupa anul 2000. Mai exact, in momentul in care marii industriasi, in special exportatorii, au inceput sa investeasca in productivitatea muncii pentru a rezista pe piata. Chiar si acum suntem inca intr-un mare decalaj de productivitate fata de media Uniunii Europene, dar, datorita investitiilor masive in tehnologie ale industriasilor, acest decalaj scade vizibil. Comisia Europeană a prezentat, la finele anului trecut, rapoartele de monitorizare a ţărilor membre privind progresul înregistrat în competitivitate industrială. Raportul privind România preciza că productivitatea muncii pe oră „a crescut treptat în ultimii ani”, dar ţara noastră încă se situează „cu aproximativ 58 de puncte procentuale sub media UE-27″. Per ansamblu, „România este, în mod evident, pe cale de a recupera decalajele existente în privinţa competitivităţii, după cum demonstrează structurile aflate în schimbare rapidă, dar trebuie să acorde atenţie îmbunătăţirilor sectoriale necesare în ceea ce priveşte calitatea, precum şi cercetarea şi dezvoltarea”, se mai arată în documentele Comisiei. Integral in Adevarul.

Ştiri Europene – 9 August 2012 / Viviane Reding: situaţia de la Bucureşti se află în atenţia CE

Va urez o zi buna si racoroasa!

Written by Theophyle

09/08/2012 la 8:21 am

141 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Buna dimineata!
  Mi-asi dori mai multe dosare rezolvate pe partea de fraudare alegeri la nivelul sectiilor, localitatilor, primarilor, etc…. fara condamnari de frauda la vot, Romaniei ii va fi greu sa treaca la o democratie adevarata.

  In ultimii ani, PSD a trebuit sa se bazeze tot mai mult pe frauda pentru a obtine punctele. Astia ne tin in loc in modernizare prin chestia asta foarte tare. Dupa mine, procuratura ar trebui sa insiste in a rezolva aceste dosare.

  Moldoveanu

  09/08/2012 at 8:41 am

 2. o zi buna in Patria nebuna!

  Sare'n Ochi

  09/08/2012 at 9:19 am

 3. neata, all

  pina la urma codrut marta a fost sau nu a fost arestat in republica dominicana?
  frumoasa tara si-a ales pentru a-si papa banii furati

  skorpion

  09/08/2012 at 9:21 am

 4. Fetele lui Mazăre au fost chemate la parchet pentru că sunt minore și nu aveau ce căuta la vot. Știe și el asta, dar de ce n-ar face pe prostul dacă e?

  politicstand

  09/08/2012 at 9:22 am

  • Si daca nu aveau drept de vot aia din comisia electorala unde au votat fatucele de ce nu sunt luati la intrebari?

   clemycali

   09/08/2012 at 9:37 am

   • Exact. De fapt sunt numai fraude si acte penale peste tot.Romania este condusa cu falsuri si ilegalitati care se repercuteaza in toate institutiile.

    REGINE

    09/08/2012 at 11:02 am

 5. Buna dimineata tuturor.

  clemycali

  09/08/2012 at 9:25 am

 6. Salut inca o data 🙂

  Pe Politeia Europeana: Ştiri Europene – 9 August 2012 / Viviane Reding: situaţia de la Bucureşti se află în atenţia CE

  http://politeiaeuropa.wordpress.com/2012/08/09/stiri-europene-9-august-2012-viviane-reding-situatia-de-la-bucuresti-se-afla-in-atentia-ce/

  Theophyle

  09/08/2012 at 9:41 am

 7. Buna dimineata 🙂

  mar

  09/08/2012 at 9:45 am

 8. Salutare tuturor.

  Cum ma stiu scenarist apocaliptic (Michael Bay ar trebui sa ma angajeze ca sa-i scriu unul din filmele lui) ma gandesc ca paragraful buclucas a disparut chiar in clipa redactarii Hotararii initiale a Curtii. Stim ca s-au mai intamplat trebusoare de asemenea natura („Presedintele NU a savarsit incalcari….”). De aceea, e posibil ca respectivul paragraf sa fi fost aprobat verbal (dar verba volant, nu-i asa?) in Plen si apoi magistratul asistent, la „indicatiile pretioase” anterioare ale unui/unor judecatori, sa fi smenuit redactarea Hotararii chiar sub nasul lor. In cazul asta, s-ar putea ca acel paragraf sa nu existe nici in Hotararea Curtii.

  EuCuMine

  09/08/2012 at 9:48 am

  • steluta (*) spune ca este o rectificare, o omisiune. Nu poate fi o decizie ulterioara.

   REGINE

   09/08/2012 at 11:30 am

 9. În perspectiva câştigării alegerilor parlamentare din această toamnă, Guvernul pregăteşte lansarea unei serii de bancnote care să lanseze în piaţă noul etalon naţional în materie de monedă. Acesta se va numi USLeul şi îşi propune să fie o reprezentare economică concretă a creşterii nivelului de trai al poporului după preluarea guvernării de către Cabinetul Ponta:
  http://baricada.wordpress.com/2012/08/08/guvernul-se-pregateste-sa-scoata-pe-piata-noua-moneda-nationala-a-romaniei-usleul/

  baricada

  09/08/2012 at 9:53 am

 10. Reblogged this on Tiberiuorasanu's Blog.

  Tiberiu Orasanu

  09/08/2012 at 9:59 am

 11. Salut, salut; 🙂

  IMAS-ul dl. Teodorescu anunta o participare de 79,9% la referendum.
  In realitate, prezenta a fost de 46,24%.
  Acum, IMAS vrea sa credem ca USL a scazut doar cu 5% dupa nebunia din ultimele luni.
  Pana una alta, eu cred ca ar trebui sa ne explice tovarasii de la IMAS de ce/cum au dat-o in bara asa de consistent cu datele de la referendum!
  Recomand o vizita la http://www.econtext.ro/dosar–2/analiza/cum-ne-amagesc-sondajele-vezi-cat-de-mult-s-au-inselat-sondajele-in-privinta-referendumului.html

  Ronis ot Astria

  09/08/2012 at 10:03 am

  • Nu te uita la cifre, uitat-te la trend. Daca IMAS-ul recunoaste o scadere de 5% inseamna ca scaderea e mult mai dramatica. Trebuie pornit calculul de la rezultatul de la locale al PSD, adica 49%, apoi daca scadem 5% ajungem la 44%, probabil rata reala de participare la referendum (2% a fost furaciune: morti, turism electoral, minori, etc).

   clemycali

   09/08/2012 at 10:08 am

   • pe vremea cand faceam comentariu macroeconomic si financiar-bancar am invatat ca folosind cifre poti demonstra chiar orice!

    Ronis ot Astria

    09/08/2012 at 10:18 am

    • Cu cifre nu se poate demonstra orice! Nici macar cu numere.

     miki

     09/08/2012 at 10:25 am

    • (si nu ma refeream la comentariul Dumneavoastra!)
     Pentru mine este clar ca cifrele IMAS sunt „cosmetizate”; daca ar „constata” o prabusire de 15% ar provoca miscari tectonice in PSD. Problema este ca nu te poti baza pe nicio cifra a vreunui institut de sondare a opiniei publice. Asta doream sa subliniez.

     Ronis ot Astria

     09/08/2012 at 10:26 am

     • Am inteles. Dar deformatia profesionala iese la iveala….

      miki

      09/08/2012 at 10:28 am

  • neata tuturor! probabil au „varsat” un sondaj pentru linistea paiatei. ca de vreo cateva zile arata cam rau. si se comporta de parca pernele de la cotroceni erau pline de capuse.

   zigzag

   09/08/2012 at 10:22 am

 12. Buna dimineata tuturor!
  Asteptarile mele de la viitoarea alianta /platforma:
  – lista de axiome (care sunt adevarurile/principiile fundamentale ale acestei platforme).
  – care va fi cel mai mic numitor comun la care se va ajunge.

  miki

  09/08/2012 at 10:06 am

  • salut miki,
   am primit si am retrimis. Multumesc.

   Theophyle

   09/08/2012 at 10:26 am

   • Multumesc si eu! 🙂

    miki

    09/08/2012 at 10:26 am

 13. Ziua buna. Pai cum erau aia din USL cotati la 66% in iunie in sondaje si sum de la alegerile locale, tot din iunie, s-au ales doar cu 50%?

  Aha

  09/08/2012 at 10:16 am

  • Exact.

   Suspectez ca de fapt cota lor de popularitate reala e undeva pe la 43-44%.

   EuCuMine

   09/08/2012 at 10:23 am

 14. @Theophyle, Buna dimineata! 🙂
  V-am trimis un email.

  Moldoveanu

  09/08/2012 at 10:21 am

  • multumesc, l-am procesat si am raspuns. Nu am vazut versiunea anterioara 🙂

   Theophyle

   09/08/2012 at 10:25 am

   • Multumesc. Forward-at si versiunea anterioara. 🙂

    Moldoveanu

    09/08/2012 at 10:32 am

    • Am primit 🙂

     Theophyle

     09/08/2012 at 11:11 am

 15. Eu asa ceva nu am mai vazut. In ce tara „din afara”-categoria alea de care am vrea si noi-mai vedeti primul ministru si presedintele aproape zilnic in talk-showuri la televiziuni? Nici macar actorii de la Hollywood care au treaba asta in descrierea slujbei nu merg atit de des sa dea interviuri la televiziuni.
  In ce tara iese presedintele zilnic, si cu steagurile in spate sta si spurca cum ii vine la gura orice opozant? Vi-l inchipuiti pe Obama iesind seara de seara cu declaratii din biroul oval: Romney e un timpit, Romney e un cetatean fara ocupatie, sa se duca Romney in Congo si sa lase america in pace?

  Aha

  09/08/2012 at 10:33 am

  • Pai da dar, vezi tu, Obama e chiar Presedinte si stie cu ce se mananca treaba asta.

   Dar imagineaza-ti o maimutza care da buzna in laboratorul savantului, il impinge pe ala afara, trage zavorul, se cocoatza pe scaun, isi pune ochelarii lui pe nas, ranjeste dintzii, incepe sa urle si sa sparga eprubete.

   Cacarau e presedinte interimar exact pe cat desfasoara maimutza aia activitate de cercetare.

   Partea proasta e ca savantul inca incearca sa o induplece cu vorba buna cand aia e in crize. De fapt, trebuie un tranchilizant sau gaz somnifer, o scoti, o duci in cusca si supraveghezi sa ramana incuiata.

   Simplu.

   Freedom

   09/08/2012 at 11:01 am

 16. „O singura data apesi pe soft”. Alt tolomac pe care nu l-as angaja nici sa-mi duca gunoiul la tomberon.

  Freedom

  09/08/2012 at 10:53 am

  • 😀
   soft (moale) si apasat 🙂

   Moldoveanu

   09/08/2012 at 10:56 am

 17. Ponta le cere procurorilor să nu le mai ancheteze pe ”manechinele” lui Mazăre

  😦 … ministrul justitiei, everyone!

  http://www.romanialibera.ro/actualitate/justitie/ponta-le-cere-procurorilor-sa-nu-le-mai-ancheteze-pe-manechinele-lui-mazare-273201.html

  littlebugger

  09/08/2012 at 11:00 am

  • Cat de independenti sunt astia fata de minister? Ar trebui sa fie totusi.
   Stiu ca la procurori exista posibilitatea ca unul superior sa preia ancheta unuia inferior daca considera de cuviinta.

   Moldoveanu

   09/08/2012 at 11:04 am

  • cretinul este total iresponsabil, nici nu s-a uscat cerneala pe articolele din presa straina care „infiereaza” interimatul sau la justitie ca si o „comite”; da indicatii ferme procurorilor sa stopeze cercetari penale in desfasurare. Astept sa iasa closca Codrutza si sa il puna la colt.

   Lumi (pentru a nu clona pe Luminita)

   09/08/2012 at 11:19 am

   • Posibil sa fie o momeala, ca sa aibe cu ce sa o atace pe Kovesi. „Uite cum trage cu dintii sa le ancheteze pe sarmanele fete! E clar mana omului in albastru!”

    Stiu ca este complet aberant, dar tot ce se intampla este aberant.

    littlebugger

    09/08/2012 at 11:22 am

    • pai taman asta ar fi un pas care ar starni reactii virulente atat din partea U.E. cat si din partea tagmei magistratilor. Nu este posibil ca in prima ta aparitie publica in calitate de ministru al justitie sa admonestezi procurorii pentru ca isi fac meseria dand indicatii pretioase cu privire la ce si pe cine ar trebui sa ancheteze

     Lumi (pentru a nu clona pe Luminita)

     09/08/2012 at 11:43 am

     • Nu cred ca-i pasa, ce mai conteaza inca o magarie?

      Cum combati pe cineva care nu mai are nimic, dar absolut nimic de pierdut? Si mai ales atunci cand oamenii de rand inchid ochii. Te resemnezi? Astepti sa vina americanii?

      Din toti marii strategi ai PDL-ului (daca exista), chiar nu e nimeni care poate sa-i puna in niste situatii indeajuns de strigatoare la cer incat sa isi dea seama tot bivolul ca Ponta&Anto sunt dili?

      littlebugger

      09/08/2012 at 11:52 am

 18. Am vazut mai sus o fotografie cu niste frumoase manechine.

  Nu imi explic ce cauta insa printre ele travestitul ala penibil cu bereta rosie…

  Freedom

  09/08/2012 at 11:07 am

  • 😆 😆 😆

   Adevarul e ca si eu il suspectez a juca „pentru cealalta echipa”.

   Pur si simplu nu cred ca un detinator stas de organ poate fi atat de ahtiat dupa mij incat sa se afiseze in felul asta peste. Banuiesc ca de fapt el incearca sa ascunda (atat fata de restul lumii, cat si de el insusi) adevarata lui ‘intentie’.

   EuCuMine

   09/08/2012 at 11:12 am

   • Edit: „peste tot”

    EuCuMine

    09/08/2012 at 11:16 am

   • El are libertatea de a face ce doreste in pat si din punctul meu de vedere nu exista diferente. Insa este dreptul meu inalienabil de a face misto de atitudinea intr-adevar exagerata si, repet, penibila. Penibilul consta in faptul ca barbatia nu trebuie subliniata cu disperare. Ori o ai ori nu o ai.

    Dar, hai sa fim seriosi: Mazare in sine e o caricatura de om. Daca ar fi un vanzator la un chiosc de ziare, sa spunem, nu s-ar uita la el nici cea mai disperata pensionara.

    Ma mir cum nu isi da seama cat de tare se face de ras: cum poti sa te falesti cu ispravile tale amoroase cand de fapt tu ITI CUMPERI intr-o forma sau alta femeile respective?

    Iar despre faptul ca are bani, nici aici nu are de ce sa se laude: in conditii de concurentza si conditii egale, ar fi un zero absolut. Daca e asa de capabil, de ce nu pleaca din Romania sa se realizeze si mai bine?

    Freedom

    09/08/2012 at 12:09 pm

    • Era o replica din Game of Thrones: „It’s not a conquest if you pay for it”.

     EuCuMine

     09/08/2012 at 12:25 pm

 19. Buna dimineata!

  ribelalu

  09/08/2012 at 11:12 am

  • salut, Coane. ti-am raspuns printr-o postare noua – exista viata dupa liste?

   Sare'n Ochi

   09/08/2012 at 11:30 am

 20. bunä,

  declaratziile zilnice a plagiatorului, devin ceva deplasat ca si vorbele lui,

  plagiatorul Ponta o dä „eu sunt procuror” NU, esti un plagiator nemernicule,

  un mincinos ce a acuzat tot timpul in declaratrzii, guvernul BOC si MRU

  dacä azi nu este romania in präpastie, se datoreazä dl. BOC si MRU:

  INBECILUL PLAGIATOR, a acuzat pe M Macovei dar si pe d-na Reding-

  ca fiind incorectä, este o nerusinare, de vagabond bolsevic,Ponta -demisia.

  theo- nona

  09/08/2012 at 11:30 am

 21. Un scurt comentariu la articolul din Adevarul-” Cea mai mare provocare a industriei romanesti, pentru supravietuirea in UE”
  In privinta titlului au dreptate aceasta este de fapt marea provocare. Sunt multe firma care au investit in retehnologizare. Exemplul prezentat Alum Tulcea si Alro ar fi OK daca ar preciza faptul ca fac parte din acelasi grup de firme (de fapt actionarul majoritar la Alum este Alro), si daca s-ar spune ca Alum a fost oprita si repornita in 2009 (oprirea s-a datorat necesitatii realizarii unor investitii atat tehnologice cat si de mediu fara de care nu s-ar fi obtinut acordurile de mediu).
  Instrumentele structurale prezentate sunt sublime, dar in practica de cele mai multe ori s-a aplicat principiul : „decat sa stau dupa birocratia romaneasca si europeana mai bine imi rezolv problema pe cont propriu” . Atitudine de inteles pana la urma.
  In privinta achizitiei de servicii de cercetare din Romania situatia pentru aceste firme mari este de a aduce tehnologii deja dezvoltate si implementate in cadrul grupurilor din care fac parte si nu de a dezvolta ceva in Romania.

  miki

  09/08/2012 at 11:34 am

 22. Stroie nu este ,acel stroe ce e prieten cu Kondyakov, cel ce a mintzit
  cand s-a intanlit atunci cu el? Täriceanu a spus atunci una, si StroIe alta.
  ca sä vedetzi ce adanc sunt manjiti petro-liberalii, in amestec cu K

  theo- nona

  09/08/2012 at 11:43 am

 23. paiatza Crin isi bate joc de ambasadori, ii retrage pe cei de carierä
  sä-si punä el securistii de servicu, discretia securistului porumbac.

  theo- nona

  09/08/2012 at 11:51 am

  • am vazut si eu ca paiata are o grija mare acum : rechemarea unor ambasadori. probabil isi face elan sa l cheme ambasadorul din siria.ambasadorul roman din siria e marea incercare pentru trupetii lui kondyakov.

   zigzag

   09/08/2012 at 11:59 am

 24. cum isi permite Ponta ,sä le spunä procurorilor
  cä nu are rost, sä le ancheteze pe minorele lui Mazäre-drogatä

  s-au si-a adus aminte cä si el s-a delectat cu minore, si s-a
  camunflat tot. este o inmixtiune in justitzie.

  theo- nona

  09/08/2012 at 11:59 am

 25. Inteleg ca ar exista un sondaj realizat saptamana trecuta (spre final) si care nu a fost dat inca publicitatii, cu urmatoarele cifre: usl – 57% (fata de 63%, in a doua parte a lui iulie), pdl – 23% (fata de 19,8%, in a doua parte a lui iulie), ppdd – 10 % (relativ constant). Evaluarile comparative sunt realizate in functie de cifre ale aceluiasi institut. Conteaza trendul, iar acesta este evident…..Sondajul IMAS a fost realizat la inceputul lui iulie cand efectele balciului politic erau abia la inceput. Theophyle, poate afli mai multe detalii……

  Sergiu

  09/08/2012 at 12:06 pm

  • Salut Sergiu,
   Cifrele de saptamana trecuta pe care le am eu, arata cam asa:

   USL 52,1;
   PDL 15,8;
   PPDD 13,0.

   Vedem saptamana urmatoare care este trendul. Fara indoiala ca ultimele potlogari si pozitiile USA / UE vor influenta.

   Theophyle

   09/08/2012 at 12:18 pm

 26. dacä bätranii judecätori; invocä tot feluri de motive, sänätate, bätranetze, coCedii,

  si nu se gandesc la tzarä, care se distruge, este regretabil.

  oameni seriosi cu räspundere, pot da in 2 zile invalidarea. si asa

  au APROBAT un referedum ilegal, dl. Bäsescu ne avand nici o vinä.

  sä vedem dacä se vor misca, dacä joacä cu USL, orce cetätzean, poate

  seziza CC dela Venetzia, si explica adevärata pleiadä de comunisti din

  CCR ce fac jocul USL:

  theo- nona

  09/08/2012 at 12:11 pm

 27. Se pare ca este vorba de CURS.

  Sergiu

  09/08/2012 at 12:21 pm

 28. eu nu cred in IMAS, a mintzit tot timpul.

  theo- nona

  09/08/2012 at 12:23 pm

 29. USL, nu are mai mult de 40-45 %

  theo- nona

  09/08/2012 at 12:24 pm

  • Nu, Theo-nona, din nefericire asta a fost situatia saptamana trecuta. Sondajul este bun,

   Theophyle

   09/08/2012 at 12:50 pm

 30. Theophyle,

  Cifrele prezentate de tine nu sunt tocmai ok. Daca aduni cele trei scoruri, obtii 81%. Daca udmr are 5%, cine are diferenta de 14% ? In plus toate institutele au aratat ppdd intr-un relativ picaj. Si inca ceva: atat in sondajul avangarde (foarte apropiat de usl) dar si la curs, la jumatatea lui iulie pdl avea 19%, deci nu vad cum sa coboare la 15,5%. Cred ca cifrele aflate de mine sunt corecte si se inscriu intr-o logica sociologica. Vom vedea daca vor fi confirmate si oficial…..

  Sergiu

  09/08/2012 at 12:28 pm

  • SUNT Super OK, pentru ca nu ti-am dat toate rezultatele:

   Ai UDMR, PRM, Becali, Altii si nu votez. Deci Sergiu – sa sti ca atunci cand dau informatii ele sunt BETON!

   Theophyle

   09/08/2012 at 12:47 pm

   • Sergiu,
    niste scuze ar fi binevenite. Un singur lucru ar trebui insa sa-ti fie clar. De la mine nu vei mai primi niciodata un raspuns!

    Theophyle

    09/08/2012 at 1:46 pm

  • Buna ziua! Apropo de sondaje, pot sa va zic si eu un fragment de conversatie cules din Romania profunda. Scena; la lift Personaje: Doi, specia „TU inainte de toate”
   Scuzati vulgaritatea:”Sa-l lase draku’ pe Chioru’ sa se intoarca, daca boii aia doi n-au fost in stare sa faca alegeri sa-l dea jos…ca ne termina pe noi”
   Explicatii: se venea de la o coada consistenta la medicamente, care chiar compensate partial arsesera la buzunar; analizele am inteles ca fusesera achitate personal („ca n-are Casa bani”). Nu cred ca-si schimbasera optiunile electorale, da’ cum ziceti trendu….

   dica

   09/08/2012 at 12:51 pm

   • Asta e romanul (din pacate) votant: burta si tensiunea.

    Pupa muchiile bazei piramidei lui Maslow.

    Freedom

    09/08/2012 at 1:27 pm

 31. Buna ziua tuturor. 🙂
  Vin si eu cu opinia despre MRU – este exact omul in care imi permit sa am incredere. Imi place foarte mult si atitudinea si discursul lipsit de ornamente inutile. Imi place ca nu cauta sa manipuleze emotiile publicului. Am convingerea ca pentru MRU „zis” inseamna, mai devreme sau mai tarziu, si „facut” – desigur, in conditii normale…
  „Horia” si Adrian Papahagi sunt prea catzavencieni pentru mine.
  Scuze pentru intarziere.

  Diana

  09/08/2012 at 12:34 pm

  • Multumesc Diana 🙂 suntem pe acelasi val!

   Theophyle

   09/08/2012 at 12:48 pm

   • Ma bucur 🙂

    Diana

    09/08/2012 at 12:54 pm

  • Adrian Papahagi e de toata isprava. Si nu mi se pare catavenc de loc.
   Faptul ca a facut o alianta ciudata cu fondatoru’ nu ii scade din meritele personale

   lastnightmusic

   09/08/2012 at 1:04 pm

   • E parerea mea in acest moment, formata din cate l-am ascultat. Daca gresesc, n-am nici o suparare sa recunosc. Mai astept putin…

    Diana

    09/08/2012 at 1:12 pm

    • Diana nu esti singura pe aici…. 🙂 🙂 Daca vei gresi, vor gresi mai multi

     lastnightmusic

     09/08/2012 at 1:20 pm

     • Nici tu nu esti singur (singura?). Vezi mai jos…

      Diana

      09/08/2012 at 1:38 pm

  • Da, din cate am vazut pana acum este singurul om in care un roman progresist, pro-democrat si pro-european isi poate gasi un Presedinte care sa se ridice la exigentele din 2012, in configuratia actuala.

   Freedom

   09/08/2012 at 1:24 pm

 32. Buna ziua domnilor.

  Mi se pare mie sau nucleul dur al puciului e format din liberali moldoveni, majoritar din Iasi? Antonescu, Fenechiu, Voicu, Vosganian, Chuiariu, Dan Mihalache si altii care imi scapa acum. Acelasi grup o scoate la bataie pe Pivniceru, tot din iasi. Liberalii din alte zone or tac (din Ardeal nu stiu nici un nume de liberal sa fi iesit cu gura mare, insa s-ar putea sa ma insel, nu prind antenele), iar Bucurestiul a dat-o chiar invers, prin Chiliman. Din ce transpira prin stenograme se pare ca ei sint cei care pun presiunile cele mai mari pe Ponta si PSD. Arata a grup care a reusit sa-si impinga omul in pozitia Nr. 1 si acum se dau de ceasul mortii sa il tina cit mai mult acolo ca sa faca treaba de care au ei nevoie: schimbarile la procuratura si DNA.

  dan

  09/08/2012 at 12:55 pm

  • E normal pentru stingisti si aventurieri. Nucleul dur are geometria perfecta a asezarii boabelor de cucuruz.
   si este in mod clar Estic
   Nucleul dur al PSD daca tineti minte era la un moment dat in jurul Bacaului

   lastnightmusic

   09/08/2012 at 1:28 pm

  • In Ardeal cel mai bine vazut (si votat…>80%) este primarul Chereches care si el a „dat-o” pe invers.

   ribelalu

   09/08/2012 at 2:53 pm

 33. http://www.emilstoica.ro/sedinta-ccr-sa-fie-publica.html
  O cerinta legitima pt. a vedea si noi „ce si cum”!

  Ronis ot Astria

  09/08/2012 at 12:55 pm

 34. salut@all,
  sondajele de acum nu vor mai insemna mare lucru la toamna dupa prima factura la gaze.Problema e ca in loc sa construim alternative ne pierdem vremea cu baroni vopsiti si reciclati.Cu ce blaturi prin judete vor face greii PDL la toamna vom ajunge ca uslasii sa aiba tot 53% la parlamentare.

  cristibucuresteanu

  09/08/2012 at 1:08 pm

  • Pai e legic pentru Romania: In 22 ani PSD- partidul lui Iliescu nu a luat niciodata sub 35% !!!
   E normal ca fiind aliat cu partidul Bratienilor, Rosettestilor sa fie in total un 51%
   Vom avea in anul 2022 o statuie in primaverii cu Iliescu mort la Elias si Gheorghe Bratianu mort in inchisoare in pozitiile din statuia: Muncitorul si Colhoznica cu ciocanul comunist si secera liberala

   lastnightmusic

   09/08/2012 at 1:17 pm

   • 1996 – 21.5%
    In 2005 ar fi inregistrat un scor comparabil daca nu erau salvati de cartita patriciu prin paiata sa, motocicleanu.

    Mumulea

    09/08/2012 at 4:08 pm

 35. Radu Mazare cercetat penal in cazul referendumului.

  Cezar Preda- USL a spus ca va redeschide spitalele inchise. Nu le-a redeschis. In schimb ieri a mai inchis unul.

  lastnightmusic

  09/08/2012 at 1:11 pm

 36. Buan ziua,
  in sfarsit ne-a mluminat: Lui Johanis i s-a propus ministerul afacerilor europene!
  Oare cum se simte Orban cel fara de vlaga?

  cedric

  09/08/2012 at 1:20 pm

  • Orban pleaca la 1.1.2013 la un post de auditor ioropean in Luxembourg.

   val

   09/08/2012 at 1:24 pm

   • Da’ fra’su Sica ? ce mai face ? L-a estompat complet paiatza ? 🙂

    lastnightmusic

    09/08/2012 at 1:30 pm

 37. Ponta continua cu declaratiile electorale. Iar fazar end mazar al natiei, mister Georgescu, amina defilarea ciinilor cu covrigi in coada la pastele cailor. Evident, de vina sint altii si urmeaza audituri care vor „gasi banii pierduti”. In rest tot ce vedem e crestere „negativa”, adica in jos. Singurele surse de venit la buget se anunta, cum altfel, prin diverse biruri. Prevad o crestere consistenta a impozitelor de tot felul. Investitii nu se mai fac dar o sa avem bani de salarii si pensii peste o tara unde stratul de praf va fi de cel putin un deget.

  Aha

  09/08/2012 at 1:31 pm

  • Mi-ar place auditul care gaseste banii pierduti pe bune si nu locul pe unde s-au scurs si atat. Un fel de recuperare, reconditionare, refolosire. 🙂

   moldoveanu

   09/08/2012 at 2:04 pm

 38. aaaa, deci are nevoie de un concediu binemeritat de 5 luni! Pricep!

  cedric

  09/08/2012 at 1:32 pm

  • raspunsul e pt @val

   cedric

   09/08/2012 at 1:32 pm

 39. SAlutare all

  Pe scurt.

  1) Am incredere in MRU
  2) Am incredere in Adrian Papahagi, mie nu mi se pare deloc catavencian, dimpotriva.
  3) Nu am niciun fel de incredere in M. Neamtu -oprtunist, carierist, viitor posibil „Crin Antonescu”
  4) Nu am incredere in Vasile Blaga

  Intrebarea estecum se vor impaca toti acestia in Polul de Centru Dreapta?

  Reddog

  09/08/2012 at 1:32 pm

  • corect reddog
   desi istoria nu este o stiinta raspunsurile tale sunt riguros stiintifice

   lastnightmusic

   09/08/2012 at 1:39 pm

   • „istoria nu este o stiinta” / reclam o lovitura sub centura! 😉

    Ronis ot Astria

    09/08/2012 at 2:00 pm

  • Reddog, il uiti pe marele om de dreapta Pavelescu!
   Papahagi e aliatul NR via FCD, fundatia sustinuta de doua fundatii puternice nemtesti si cu co-fondator Sorinaaaaaa Placinta!
   NR vine in aceasta minunata alianta cu 200 de membri, un ego imens si cu mesaje anti in interior.
   PDL ma abtin.

   turnofftheglory

   09/08/2012 at 2:03 pm

   • Salut TOG,
    Complet de acord! „3 colegii” necesare pentru un nimic. Toti cei trei mentionati de tine sunt buni de gura. Restul NIMIC! Baconschii promovat de MRU in totalitate (ca ambasador) si mai tarziu de TB pe postul de Ministru de externe. Papahagi ii datoreaza totul lui Baconschi si despre Neamtu, ce sa mai zic – fripturist. Frumoasa dreapta, dar asta este si cu asta defilam. Speranta este MRU. Poate o sa stie el sa aranjeze menajeria.

    Theophyle

    09/08/2012 at 2:12 pm

    • MRU trebuie sa ii aduca la un numitor comun. Speram sa fie si cel mai mic.
     Acesti oameni nu se aduna decat pentru speranta MRU. Altfel nu cred ca ar fi impreuna.
     Si uite asa ajungem la problema cu pisica. 🙂

     miki

     09/08/2012 at 2:29 pm

     • Singura problema pe care o am cu dreapta romaneasca din acest moment este ca toti liderii sunt proveniti din bugetari,. academici si ca nici unul nu a condus nici macar un chiosc de dulciuri la viata lui. (si nici nu cred ca vor conduce) E ca in povestea cu Max Weber. Sunt mult prea multi cei ce il citeaza pe Weber decit cei ce chiar l-au citit.

      Daca ma gindesc bine si revolutionarii lui Lenin erau departe de a fi /proveni din muncitori, asa ca …. se poate.

      lastnightmusic

      09/08/2012 at 2:42 pm

      • Câtă dreptate ai tinere. Bugetarii vorbesc despre binefacerile liberalismului. Problema nu ar fi doar lipsa de experiență în management și coordonare de echipe cu ținte de profit, ci mai ales absența contactului cu asfaltul și mahalaua. Electorii nu sunt doar profesori universitari, ci și chivuțe, șoferi de autobuz sau angajate la servicii de videochat. Bazinul dreptei nu e doar o elită infimă de întreprinzători. antreprenori și liber-profesioniști, scarba față de proletariatul asumat de stânga transformă politica în sectă. Un om ce muncește de dimineața până seara nu trebuie să îl citească pe Hayek.

       turnofftheglory

       09/08/2012 at 2:54 pm

       • Da prietene tog. Doar o adaugire: Noi cei dreapta credem ca un om care munceste de dimineata pina seara daca nu il citeste pe Hayek, trebuie macar sa vada un film cu Salma Hayek 🙂 si sa citeasca orice alta carte dar sa citeasca.
        Noi muncim de dimineata pana seara iar angajatii nostrii nu sunt exploatatii din romanele lui Zola ci sunt oameni cinstiti ce risca alaturi de noi deci si ei sunt de dreapta.

        lastnightmusic

        09/08/2012 at 3:04 pm

   • TOG, salut

    Da, l-am uitat pe Pavelesu. Ei bine precizez: nu am niciun fel de incredere in el.
    Insa, in Papahagi, am. Il cunosc de la Cluj !
    In schimb de acord inprivinta lui Mihail Neamtu !

    TOG si Thephyle va rog sa nu uitati ca eu am fost printre primii care am atras atentia, pe acest blog, ca MN este un individ fara caracter ! Stiam ce stiam despre el !

    Reddog

    09/08/2012 at 2:18 pm

    • ERata. Printre primii care au atras atentia

     Reddog

     09/08/2012 at 2:19 pm

 40. Buna Ziua, 🙂

  O vizta in nordul continentului pe canicula ultimelor zile ar fi benefica, chiar daca este numai la figurat. Sunteti invitati:

  http://desydemeter.wordpress.com/2012/08/09/design-ul-exterior-peterhof/

  desydemeter

  09/08/2012 at 2:02 pm

 41. Tinere de stanga, salut !

  Istoria este o stiinta, dar repet, subiectul asta il discut cu tine la Bucuresti, cu un vin in fata. Ai sa vezi cum ai sa recunosti dupa discutia asta ca istoria estre intr-adevar o stiinta !

  Reddog

  09/08/2012 at 2:03 pm

  • La Timisoara ofer eu vinul! 🙂

   Ronis ot Astria

   09/08/2012 at 2:36 pm

   • SE aproba pozitiv ! Adica accept, chiar daca nu am mai fost la Timisoara din 2003. 🙂

    Reddog

    09/08/2012 at 2:51 pm

 42. ok bun si cu ce ramanem pe lista lui MRU? MM, Cristian Diaconescu, … … … si dincolo, de voie de nevoie, Blaga?

  Abagiu Nicolae

  09/08/2012 at 2:16 pm

  • Salutare natiune, scuzati.

   Abagiu Nicolae

   09/08/2012 at 2:17 pm

 43. Nu inteleg cum nu a aparut inca pe firmament marele si tarele,gloriosu poiet minier,imi scapa numele..ala luceafaru lignitului ..

  cristibucuresteanu

  09/08/2012 at 2:20 pm

  • cosma racoare se racoreste pe litoral …

   Ronis ot Astria

   09/08/2012 at 2:39 pm

 44. COMENTÄRILE RÄUTÄCIOASE, pätratzile pt. dvs.

  sä se facä aceastä coalitzie de dreapta si sä adere cine simte democratzia,

  nu haosul neo-comunist ca USL: restul räutätzile sunt de prisos, stiu multzi

  liberali care se vor alätura si multzi tineri ce nu pot acepta cretinismul

  ponta-antonescu.

  theo- nona

  09/08/2012 at 2:35 pm

 45. si democratzia se invatzä, chiar de fosti comunisti, noi avem exemplu DDR,

  inafarä de cei indoctrinatzi si educatzi la moscova, majoritatea dacä nu o spun

  decat privat, recunos ce nenorocire a fost socialismul.felicitäri celor ce vor

  sä inVetze, sä scuture de putoarea comunistä, in care multzi au träit, färä

  sä poatä alege

  pt. ura contra diasporei si isteria lui crin si ponta, vor vedea ce primesc la alegeri

  nu e corectz ce au fäcut cu bäsescu, trebuia sä astepte alegerile metodele comuniste

  i-a descalificat GOLANI PUCISTI. minciuna ,plagiatul si trantorii-nu e democratzie.

  theo- nona

  09/08/2012 at 2:43 pm

 46. Teodorescu le spunea alora din PNL ca MRU este la 35% si trebuie dat in judecata pentru ca a crescut prea mult. Acum, in sondajul facut de Teodorescu si publicat de Adevarul, MRU nu „exista” iar pacalicii din fruntea statului au cote de popularitate tot sub 40%. Insa…atata timp cat cota de incredere in Basescu a crescut, oare la cat a ajuns cea a lui MRU?
  Interesant.

  ribelalu

  09/08/2012 at 2:50 pm

  • Salut ribelalue 🙂
   la cat trebuie si urca 😆 in orice caz cel mai bine plasat in centru-dreapta.

   Theophyle

   09/08/2012 at 2:54 pm

   • Sunt convins dar ceva intrebari tot mai am. Una am postat-o mai jos.

    ribelalu

    09/08/2012 at 3:06 pm

 47. deci mincinosul ordinar Ponta, tot face recensämantul lui,

  asa ca cei dela UE, sä nu se prindä.

  plagiatorul impostor Ponta, este cea mai mare jigodie natzionalä.

  theo- nona

  09/08/2012 at 2:51 pm

 48. alin teodorescu, este un mincinos, un escroc comunist.

  theo- nona

  09/08/2012 at 2:53 pm

 49. cred MRU, trebuie sä aparä mai des.

  theo- nona

  09/08/2012 at 2:53 pm

 50. Ribelale, dupa sondajele facute de pacaliciul Teodoresc nu poti sa te duci nici pana la WC ! A, uitasem si de Turambar !
  In fapt, ca sa n+o mai dam dupa cires, toate sondajele facute de tabara USLamista sunt niste fake-uri ordinare ! Si alegerile din 2008 incoace au demonstrat acest lucru !

  Reddog

  09/08/2012 at 2:54 pm

  • Red salut,
   lasa domle facaturile. Sunt si sondaje pe bune. Care din nefericire nu se publica

   Theophyle

   09/08/2012 at 2:56 pm

  • Din ce vad pe strada si din ce discut cu lumea din ce in ce mai multa lume este pur si simplu scandalizata de situatie. Chiar si aseara am iesit la o terasa si ce a fost la gura a trei tipe vis-a-vis de USL nici nu pot sa postez. 🙂

   ribelalu

   09/08/2012 at 3:08 pm

 51. Salut!

  Ce inseamna asta?
  http://www.gandul.info/politica/mesajul-lui-victor-ponta-pentru-traian-basescu-9934282

  Ponta sugereaza o cale sa iasa Guvernul din marcaj si sa se invalideze referendumul?

  Finante Azi

  09/08/2012 at 3:01 pm

  • Finante,
   daca nu termini cu porcaria de adresa email de care te folosesti nu mai intri pe blog! Platforma controleaza aleatoriu existenta uneri adrese functionale,. Nu o ai zbori! Te rog.

   Theophyle

   09/08/2012 at 3:07 pm

   • Sigur, am incercat sa ma conformez de la inceput, ca doar am folosit-o pe aceea buna. La un moment dat am indicat ca s-a schimbat sistemul de comentarii pe blogul tau si ma obliga sa imi fac cu adresa reala cont de wordpress. Atunci am primit pe email de la voi permisiunea sa folosesc alta adresa pana la rezolvarea situatiei. Imi voi face cont, daca e nevoie, desi adresa e atasata unui cont blogger.

    Finante Azi

    09/08/2012 at 3:09 pm

   • Imi cer scuze pentru inconvenient. Din cauza acestei cerinte wordpress am renuntat sa comentez pe o serie de bloguri. Pe de alta parte, pe alte bloguri cu platforma wordpress adresa imi este acceptata farsa sa mi se ceara cont. Nu inteleg.

    Finante Azi

    09/08/2012 at 3:16 pm

 52. Mai am o nedumerire mare: cel care l-a invins pe Crin la alegerile pentru Senat, domnul Ionut Popescu, vad ca este marginalizat complet de catre actuala dreapta. Se poate ca, oficial, domnul Popescu sa se fi retras din politica. Habar nu am. Din cate vad pe FB, dumnealui este destul de activ in a combate aberatiile puterii. Cred ca este o greseala a dreptei sa nu-si puna in valoare toate figurile „votabile” incluzand in asta si echipa de ministri din Guvernul MRU.
  Din cate vad se repeta greseala de la locale cand candidatii au fost desemnati in ceasul al 12-lea si nu au putut recuea diferentele.

  ribelalu

  09/08/2012 at 3:02 pm

  • „recupera”

   ribelalu

   09/08/2012 at 3:09 pm

 53. aud cu stupefactzie, cä tzombi KGB -MARGA iar primeste o functzie publicä

  o rusine pt. romania , asa un urangutan comunist sä o reprezinte

  theo- nona

  09/08/2012 at 3:04 pm

 54. Buna ziua Theophyle,
  Crezi ca achizitionarea F16 de catre Guvern pot indica o imbunatatire a relatiilor cu SUA? E posibil sa fie o intelegere din care e exclus Antonescu?

  Finante Azi

  09/08/2012 at 3:07 pm

  • Nu,
   E o prostie. Citeste postarea mea de dupa masa ai sa intelegi ce ibncearca pont sa faca!

   Theophyle

   09/08/2012 at 3:08 pm

   • Ii minte si pe-aia la fel cum a mintit o Europa intreaga.

    ribelalu

    09/08/2012 at 3:10 pm

    • 😆 😆
     Ziua buna
     Toti ministri buni de gura . 😆
     Absolut nici unul nu a prezentat un calcul financiar cu cit ar costa :
     1- Achizitionarea a x avioane
     2- Instruirea a y piloti in USA si pentru 2-3 ani .
     3- Formarea a Z persoane ca personal de intretinere si reparatii a cestor avioane .
     4- Costul anual pentru a asigura zborul , intretinerea avioanelor care sa asigure cel putin 180 ore zbor /pilot . Adica minimul NATO pentru a fi declarat pilot ” combat ready” .
     5- Nimeni nu a specificat cit costa rachetele , bombele , proiectilele necesare tunului din dotare / fiecare avion + rezervele necesare la capitolul armament , munitie .
     Pina aceste date totale nu vor fi facute publice , oricare politician care vorbeste de achizitionari de avioane dar fara a specifica banii necesari 🙂 e doar un demagog . Indiferent de functia sau gradul pe care il ocupa sau are .

     stefan60

     09/08/2012 at 3:27 pm

 55. IONUTZ P. este apropiat dreptei in devenire, si este f. bine

  este un om de valoare, dar inteligent,linistit nu maidanez sä latre.

  theo- nona

  09/08/2012 at 3:08 pm

  • Hehehe
   Lor le ajunge doar daca isi cere scuze. Scena politica numai noi vrem sa o paraseasca.
   Cel din Israel a evitat chestia asta cind a fost intrebat in direct de un Tapalaga furios.
   Au si evreii bolsevicii lor iar Ion Iliescu e prieten cu multi din acestia.

   lastnightmusic

   09/08/2012 at 3:46 pm

 56. Buna Ziua,
  Postare noua!

  Theophyle

  09/08/2012 at 3:43 pm

 57. salutare ! vad ca se discuta despre echipa pe care o pregateste Dl Ungureanu. mi-as dori ca din aceasta echipa sa faca parte si Dl Bogdan Aurescu.nu are „echipa” precum mihai neamtu dar are un statut si aprecieri pe unde alti „politicieni de televizor ” nici n ar visa sa spele pe jos. daca ar putea fi invitat si rugat sa adere la noua platforma de centru-dreapta , ar fi un castig imens. un roman adevarat care e respectat pana si de dusmani.

  zigzag

  09/08/2012 at 3:46 pm


Comentariile sunt închise.