Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

Revista Presei – 8 August / poliglotul dus cu pluta

Bună dimineata intr-o zi de miercuri. Vremea se va răci în următoarele zile, media temperaturilor maxime urmând să ajungă, în jurul datei de 12 august, la 12 grade la munte, 24 de grade în Dobrogea şi 25 de grade în Muntenia, potrivit estimării Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM). Miercuri, valorile termice vor marca o scădere în toată ţara şi numai în regiunile sudice vremea va mai fi caniculară, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi local va depăşi uşor pragul critic de 80. Temperaturile maxime vor avea valori de la 27…28 de grade în nord şi în depresiuni până la 36…37 de grade in sud, iar cele minime se vor situa în general între 12 şi 22 de grade.

La Bucureşti, deşi valorile termice vor marca o scădere, vremea se va menţine caniculară, indicele temperatură-umezeală va atinge pragul critic de 80, iar maxima termică se va situa în jurul valorii de 36 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări spre seară şi în cursul nopţii când vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări ale vântului. Temperatura minimă va fi de 21…23 de grade.

Curs valutar BNR valabil azi: 1 EURO = 4. 5378  RON; 1 USD = 3. 6582    RON; 1 EURO = 1. 2404 USD; Francul elvetian 3. 7771 RON. Gramul de aur 189.7182 RON.

FMI este îngrijorat de implicaţiile tensiunilor politice asupra economiei şi finanţării bugetului. Şeful misiunii FMI, Erik de Vrijer (foto stânga), şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la impactul pe care situaţia politică actuală din România îl are asupra economiei, precum şi asupra costurilor de finanţare şi a recomandat Guvernului să se concentreze pe obiectivele macroeconomice şi să promoveze politica bugetară şi reformele. Misiunea FMI l-a vizitat ieri la Cotroceni pe preşedintele interimar Crin Antonescu (foto dreapta), însă premierul nu s-a întâlnit până acum cu delegaţia. „Actualele turbulenţe îngreunează economia, fapt care se reflectă în încrederea investitorilor şi în cursul de schimb care s-a depreciat, dar şi în costurile de finanţare a economiei şi, eventual, şi a creşterii. Este foarte important ca guvernanţii să se concentreze pe obiectivele macroeconomice, să promoveze politica bugetară şi reformele care să determine o creştere economică mai rapidă”, a declarat De Vrijer, citat de Mediafax.El a avertizat că „este foarte important nu doar să vor­bim despre aceste mă­suri, dar să şi acţionăm”. Şi BNR a atenţionat că poten­ţialele implicaţii adverse ale pre­lungirii tensiu­ni­lor politice interne, alături de in­cer­titu­dinile legate de zona euro, ar putea avea consecinţe şi asupra costurilor finan­ţării deficitului fiscal şi refinanţării dato­riei publice, care ar putea să determine riscuri la adresa ţintei de deficit fiscal, prin ma­jorarea cheltuielilor bu­getare spe­cifice.  Majoritatea analiştilor sunt sceptici că România va reuşi în acest an să atingă ţinta de deficit bugetar, setată la 2,2% din PIB. Integral in Ziarul Financiar.

Referendum 2012. Nu ne mai numără! Minunile ambasadorului SUA: Ponta renunţă la recensământ şi repară falsul de la Monitor. Dacă ambasadorul SUA l-ar vizita zilnic, Victor Ponta s-ar transforma într-un politician mai rezonabil Luni seara, motoarele recensământului erau turate la maximum. Şeful Administraţiei, Radu Stroe, anunţa că va mobiliza toţi administratorii de bloc. Ponta însuşi făcea un apel patetic către aleşii locali să sprijine hei-rup-ul naţional. Marţi dimineaţă, lucrurile s-au schimbat ca prin minune. Minunea s-a numit Mark Gitenstein, ambasadorul SUA, care l-a vizitat pe premier la Palatul Victoria, înaintea şedinţei de guvern. Drept urmare, Ponta a cerut ministerelor de Interne şi de Externe să procedeze „exact în conformitate cu ce a cerut Curtea Constituţională”. O recunoaştere a faptului că ce voia anterior nu corespundea cerinţelor CCR. „E foarte clar că ideea iniţială cu mini-recensământul nu poate funcţiona pentru că înţeleg că boicotul continuă şi am avea tot rezultate false”, a încercat Ponta să dreagă busuiocul pasului înapoi. Boicotul se referă la temerea că „oamenilor li se vor trânti uşile în nas”, aşa cum declarase Traian Băsescu. EVZ

Preşedintele interimar Antonescu: Vreau să apăr CCR de Traian Băsescu. Îi chem pe ambasadorul SUA şi comisarul pe justiţie la discuţii. Preşedintele interimar, Crin Antonescu, a anunţat, marţi seara, că îi invită cu „mare drag” pe ambasadorul american Mark Gitenstein şi comisarul european pe justiţie, Viviane Reding, pentru a le spune despre presiunile lui Traian Băsescu asupra Curţii Constituţionale.  „Se fac presiuni pe toate căile de Traian Băsescu şi complicii lui. Vreau să apăr CCR de Traian Băsescu. Îl chem pe ambasadorul SUA pe Viviane Reding, pe oricine crede că cineva intimidează instanţele. Trebuie să apărăm aceşti oameni. Nimeni nu spune nimic, nici doamna Viviane Reding, nici domnul Barroso, nici ambasadorul SUA, nici Comisia de la Veneţia, dacă nu le scrie domnul Zegrean. Nu se deranjează, poate sunt în vacanţă”, a spus la Antena3 preşedintele interimar. Crin Antonescu a adăugat că va dori să discute cu CSM, cu Parchetul General, dar şi preşedintele Curţii Constituţionale despre ameninţările asupra acestor instituţii.”O să fac tot ce pot pentru a discuta şi cu preşedintele CCR şi cu procurorul general să vedem care este realitatea. Nu se poate ca un cetăţean, care nu are o calitate oficială, să ameninţe cu puşcăria, să spună ce trebuie să facă Evidenţa Populaţiei, Ministerul de Interne şi întâmplarea să facă să se întâmple acele lucruri în acea zi. Cum pot să tac când Băsescu spune despre unul ceva şi apoi acela este chemat la Parchet?”, a afirmat Crin Antonescu.El a cerut Guvernului să se adreseze tuturor instituţiilor cărora s-a adresat şi preşedintele CCR pentru a le explica cine face presiunI asupra judecătorilor Curţii Constituţionale. Integral in Gandul

Dan Şova, în vizorul vânătorului de nazişti. Efraim Zuroff, directorul Centrului „Simon Wisenthal“, din New York a atacat dur decizia de numire a lui Dan Şova ca ministru. Numirea lui Dan Şova la şefia Ministerului pentru Relaţia cu Parlamentul a stârnit o reacţie virulentă a comunităţii evreieşti, atât din ţară, dar şi din străinătate. Şova şi-a atras furia evreilor încă din luna martie, când a negat pogromul de la Iaşi, din iunie 1941, soldat cu uciderea a aproape 13.000 de evrei. Decizia premierului Ponta de a-l numi pe Şova ministru a declanşat reacţii care s-ar putea răsfrânge asupra României. O reacţie foarte dură a avut şi Efraim Zuroff (64 de ani), directorul Centrului „Simon Wiesenthal” din Ierusalim. Acesta a declarat pentru RFI că „Dan Şova ar fi un oaspete bine-venit în Iran! E revoltător că se află în Guvern!” Reacţia lui Zuroff este importantă, dată fiind că acesta este o voce ascultată la nivel înalt, în plan extern. În 1978 a devenit primul director al Centrului „Simon Wiesenthal” din Los Angeles.Supranumit „vânătorul de nazişti”, istoricul Zuroff şi-a dedicat viaţa aducerii în faţa instanţei a celor vinovaţi de holocaust. S-a întors în Israel în 1980, unde a colaborat cu Departamentul de Justiţie al SUA pentru a pregăti dosarele de acuzare împotriva criminalilor nazişti care locuiau în Statele Unite. În 1986, a revenit la Centrul „Simon Wiesenthal”. În 2008, a fost propus de preşedintele Serbiei Boris Tadic la Premiul Nobel pentru Pace. Analistul politic Iosif  Boda crede că numirea lui Dan Şova nu va rămâne fără consecinţe. „Reacţiile comunităţii evreieşti sunt de lungă durată. Numirea ca ministru a lui Dan Şova într-o ţară care se pretinde democrată şi care a mai avut probleme de acest gen, cu declaraţii antisemite, nu se uită”, a declarat pentru „Adevărul” Iosif  Boda. Integral in Adevarul.

Românii din Diaspora se mobiliează pentru dreptul la vot. Federaţia Asociaţiilor de Români din Europa (FADERE) cere într-o scrisoare deschisă sprijinul preşedintelui Comisiei Europene, José Manuel Barroso, pentru apărarea societăţii democratice române aflată în plină criză politică. Federaţia Asociaţiilor de Români din Europa aduce în scrisoarea adresată lui Barroso o posibilă explicaţie dorinţei Guvernului României de reactualizare a listelor electorale şi de separare a cetăţenilor din Diaspora. „În loc să prezinte o cifră exactă a cetăţenilor români cu drept de vot, (Guvernul României –  n.r.) a declanşat un întreg proces prin care doreşte, sub pretextul unor proceduri create post-referendum, să micşoreze numărul cetăţenilor români cu drept de vot care formează acest cvorum şi să prezinte Curţii Constituţionale o cifră mult mai mică faţă de cea prezentată în momentul organizării referendumului”, se arată în mesaj care va fi trimis în cursul zilei de marţi preşedintelui Comisiei Europene. Pe lângă scrisoarea adresată lui Barroso, FADERE a trimis un mesaj tuturor preşedinţilor asociaţiilor de români din Diaspora în care îi invită la solidaritate: „Ţara noastră trece in aceste zile prin frământări politice fără precedent. Guvernul României doreşte să retragă dreptul la vot pentru o parte dintre românii care locuiesc în Diaspora (…). Vă invit să ne unim şi să facem tot ce ne stă în putinţă să demonstrăm odată pentru totdeauna Administaţiei de la Bucureşti ca românii din Diaspora sunt o forţă.” Integral in Romania Libera.

Antonescu atacă dur guvernul Ponta: A dat senzaţia unei timidităţi, ezitări şi confuzii. Ponta pare ameninţat şi intimidat. Preşedintele interimar, Crin Antonescu, a criticat guvernul Ponta pentru acţiunile din ultimele zile, spunând că acesta a dat „senzaţia unei anumite timidităţi, ezitări şi confuzii”. „Ultimele zile ne-au oferit imaginea unui Traian Băsescu mai plin de tupeu dând ordine Parchetului General, ameninţând oameni din Guvern, prescriind CCR ce trebuie să facă, inclusiv răstălmăciri ale unor decizii luate de Curte. Victor Ponta pare ameninţat şi intimidat. Este nevoie ca instituţiile să nu se lase intimidate. S-a dat senzaţia unei anumite timidităţi şi ezitări a Guvernului. I-am spus delicat aşa, chiar a unei confuzii. Guvernul trebuia să facă ce i-a cerut CCR în decizia sa din 2 august şi ce s-a explicat”, a declarat la Antena3 preşedintele interimar. Crin Antonescu a adăugat că Traian Băsescu „are complici” şi că instituţiile statului nu trebuie să se lase intimidate. El a acuzat Parchetul General că a reacţionat după declaraţiile preşedintelui suspendat referitoare la chestorul Manoloiu. Gandul

Codruț Marta a fost arestat în Republica Dominicană. Marta ar fi intrat în Republica Dominicană cu ajutorul unui pașaport lituanian fals. Informațiile nu au fost confirmate de către reprezentanții Poliției Române. „În vederea localizării urmăritului internațional Marta Codruț, Poliția Română a avut schimb de date și informații cu mai multe țări membre Interpol, inclusiv cu Poliția Dominicană, dar până în acest moment nu s-a confirmat indubitabil prezența acestuia pe teritoriul acestor state”, sunt singurele informații oferite de Poliția Română, potrivit realitatea.net.Fostul șef de cabinet al lui Sorin Blejnar a fost declarat dispărut, pe 25 mai, de către soția sa, Andreea Marta (cercetată pentru proxenetism, fiind acuzată că pusese bazele unei rețele de prostituție pentru oameni de afaceri, politicieni și sportivi – n.r.). Potrivit unor surse judiciare, Marta ar fi părăsit țara prin Vama Giurgiu. Integral in EVZ.

Catalina Ponor, medalie de argint la sol. Catalina Ponor a castigat medalia de argint la sol, sportiva noastra primind o nota de 15.200. Aurul a fost castigat de Alexandra Raisman (SUA – 15.600), in timp ce Aliya Mustafina (Rusia – 14.900) a cucerit bronzul. Sandra Izbasa nu a prins, din pacate, podiumul de premiere, sportiva din Romania ratand la ultima diagonala. După ce a cucerit argintul la sol, Ponor face parte din cercul select al gimnastelor care au cel puţin cinci medalii olimpice în palmares. Ea a revenit spectaculos după o pauză de patru ani. Cătălina Ponor are un psihic de fier! A dovedit-o în finala de la sol a Olimpiadei de la Londra. După păţania cu arbitrii de la bârnă, care i-au scos bronzul din buzunar, gimnasta de 25 de ani şi-a revenit rapid şi a făcut un concurs senzaţional la sol.HotNews

Antonescu, refuzat de Messi. Preşedintele interimar al României a dorit să primească vizita delegaţiei Barcelonei la Palatul Cotroceni, însă i s-a transmis: „Exclus! Acest meci nu e o acţiune politică. Oricum, preşedintele ales al României nu se află momentan la Cotroceni“.  Dinamo întâlneşte, sâmbătă (20.15 / Digi Sport şi Realitatea TV), Barcelona în cel mai tare amical al verii. De sosirea „extratereştrilor” în ţară au încercat să profite şi politicienii pentru a puncta la capitolul imaginii. În ultimele zile, Crin Antonescu a încercat să stabilească o întâlnire cu delegaţia catalanilor, la Palatul Cotroceni. „Exclus! Acest meci nu e o acţiune politică”, au reacţionat organizatorii.Aseară, unul dintre cei care s-a ocupat de perfectarea amicalului a confirmat „Adevărul“, insistând că spaniolii nu vor merge în vizită la Palatul Cotroceni.„Barcelona n-are în program o întîlnire la Cotroceni. Oricum, preşedintele ales al României nu se află momentan acolo. I-am adresat o invitaţie lui Traian Băsescu, de a fi prezent la Naţional Arena, pe care sperăm că o va onora. De asemenea, ne onorează prezenţa deja confirmată a preşedintelui interimar al României, domnul Crin Antonescu“, a afirmat Adrian Thiess.Adevarul.

Pe Politeia Europeana: Ştiri Europene – 8 August 2012 / FAZ: Există o axă Bucureşti Moscova?

Va urez o zi buna si racoroasa!

Written by Theophyle

08/08/2012 la 9:11 am

190 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Reblogged this on Dictatura justitiei.

  dictaturajustitiei

  08/08/2012 at 9:17 am

 2. Bună !
  Felicitări Theophyle !

  Felicitări românilor din diasporă!
  Ne salvează a n -a oară.

  dictaturajustitiei

  08/08/2012 at 9:18 am

  • Buna,
   Cred ca majoritatea romanilor, cel putin in generatia asta vor ramane romani indiferent unde vor locui. Generatiile viitoare probabil ca nu 😦

   Theophyle

   08/08/2012 at 9:28 am

 3. o zi buna intr-o patrie nebuna!

  Sare'n Ochi

  08/08/2012 at 9:20 am

  • Salut sare 🙂
   Super!

   Theophyle

   08/08/2012 at 9:23 am

 4. Buna dimineata tuturor!

  clemycali

  08/08/2012 at 9:20 am

 5. Salut tuturor,
  omul asta e dus cu pluta rau. O cheama pe Reding sa-i explice., de parca Reding lucreaza la ANL si ea o sa vina in galop. 🙂 jalnic omul asta, pana si partenerii lui inteleg in ce nenorocire au intrat!

  Theophyle

  08/08/2012 at 9:25 am

  • Acum ca au inteles in ce s-au bagat sa faca bine si sa se descotoroseasca de el. Sa o faca cu manuta lor si nu sa se uite induiosator catre Basescu sa le dea o mana de ajutor.

   clemycali

   08/08/2012 at 9:28 am

   • De data asta americanii isi fac treaba!

    Theophyle

    08/08/2012 at 9:31 am

    • Sa dea Dumnezeu sa fie asa!

     clemycali

     08/08/2012 at 9:33 am

    • Buna dimineata,

     sper sa scapam cat mai rapid si definitiv de acest cosmar

     mar

     08/08/2012 at 11:25 am

  • Buna dimineata,
   Eu zic sa numeasca pe altcineva la justitie europeana prin decret prezidential. Poate tot pe Ponta?

   Moldoveanu

   08/08/2012 at 9:37 am

  • Da,este deja intrat in sfera patologicului. Dar este foarte bine ca isi da singur in petec in public. Ar fi mai aiurea sa ne apucam noi sa trimitem scrisori lui Reding sa ii spunem ca habarnagiul ajuns temporar la Cotroceni (ca in „Print si cersetor”, cu mentiunea ca cersetorul lui Twain era un munte de bun simt) este dus cu capul.

   Asa, vede singura toata Europa ca baiatul are nevoie de medicamente.

   Freedom

   08/08/2012 at 10:30 am

 6. Ce tare asta: „oricum presedintele ales al Romaniei nu este la Cotroceni:. :)) Pana si fotbalistii i-au dat cu piciorul lui Cacarau.

  blog de caine rau

  08/08/2012 at 9:25 am

  • cu stutul direct 🙂
   Exceptional!

   Moldoveanu

   08/08/2012 at 9:38 am

   • Sutul (typo)

    Moldoveanu

    08/08/2012 at 9:39 am

 7. bunä dimineatza,

  mä bucur din suflet, cä cei din diaspora au intzeles cä vor sä
  distrugä legäturile cu tzara mamä romania, cä USL, s-a folosit
  de multzi plätindui sä facä manifestäri, care nu au fost spontane

  au fost plätite.cei din diaspora sunt buni cand trimet milioanele?

  cei din diaspora väd acum , USL= ESTE CANCERUL ROMANIEI

  in 3 luni Ponta si Crin , cu haita rosie, au distrus romania.

  Presedintele Bäsescu ; trebuie urgent repus in drepturi.

  theo- nona

  08/08/2012 at 9:28 am

 8. Salutare tuturor!

  EuCuMine

  08/08/2012 at 9:28 am

 9. buna dimineata Theophyle, buna dimineata tuturor! ” iesi afara paiata ordinara” asta trebuie sa fie refrenul verii si strigat in fata palatului cotroceni . ar da strechea in chuky sa auda asa ceva din palatul cotroceni cand ii este somnul mai dulce. el crede ca ambasadorul SUA sau comisarul pe justitie se vor inspaimanta de frica si vor da fuguta la porumbac sa primeasca „directive”.catre patriotii care su depus juramant de credinta fata de tara si de acest popor: scoateti rapid debilul din palatul cotroceni ca idiotul asta va strica toata munca !

  zigzag

  08/08/2012 at 9:30 am

  • Stai ca nu e chiar asa simplu. N-ai citit in EZ cum conduce de facto USL-ul Dragnea si cu Antonescu?

   clemycali

   08/08/2012 at 9:33 am

   • conduc, pardon. Sa-mi fie iertat dezacordul gramatical 🙂

    clemycali

    08/08/2012 at 9:34 am

  • salut Ziggy,
   fiecare zi care trece, omul asta devine si mai patetic si in special si mai bolnav 😦

   Theophyle

   08/08/2012 at 9:33 am

   • porumbacu a propagat violenta verbala si chiar fizica in societate. iar in nebuneala lui nu e decat o unealta ptr alde generalul rotaru , felix, ilici si alti securisti versati.

    zigzag

    08/08/2012 at 9:41 am

   • buna dimineata,
    prin urmare devine si mai periculos; cum naiba scapam de el?

    Giorgia

    08/08/2012 at 10:21 am

 10. El Plagiatore a devenit sef la justitie (interimar).Numirea Monei Pivniceru a fost o farsa el stia f.bine ca
  . este incompatibila asa ca va deveni stapanul justitiei. Dorinta papusarului sef DV a devenit relitate acum controleaza si justitia

  observator .

  08/08/2012 at 9:31 am

 11. Buna dimineata
  Crin semneaza si state de plata!
  „Domnii Zegrean şi Băsescu trebuie judecaţi pentru înaltă trădare! Să vii tu şi să spui în exterior că Guvernul Ponta nu respectă deciziile Curţii Constituţionale… Domnul Zegrean minte”. Şi încă o porţie cu blat pufos: „Noi îi plătim salariul doamnei Reding, dar doamna Reding nu ne bagă în seamă. Îl bagă în seamă doar pe Zegrean. (…) Ajungi să te îndoieşti de buna-credinţă a unor cetăţeni europeni – Barroso, Reding şi alţii”.”

  ela

  08/08/2012 at 9:32 am

  • Salut ela,
   Asa cum am spus, omul e bolnav rau 😦

   Theophyle

   08/08/2012 at 9:34 am

  • Buna dimineata!
   Niste cetateni europeni oarecare. Oare nea Baroso si tanti Viviana au transcriptul?

   Finante Azi

   08/08/2012 at 9:46 am

   • cre ca l au citit inainte sa l recite chuky. :)))

    zigzag

    08/08/2012 at 9:49 am

   • Il am eu pe tot :))) Plin de perle 😀

    ela

    08/08/2012 at 9:52 am

    • trimite-l pe adresa unui mare ziar international. asa grozavie n au vazut aia in viata lor :))

     zigzag

     08/08/2012 at 9:54 am

  • sunt curios la care „noi” se refera cand vorbeste de plata salariului doameni Reding. :)) idiotului nu-i vine a crede ca liderii europeni i-ar trimite un scuipat in plic daca nu ar fi dominati de bunul simt.

   zigzag

   08/08/2012 at 9:48 am

   • Si salariul lui e platit de noi. Am vrea putina decenta in schimb.

    Finante Azi

    08/08/2012 at 9:51 am

    • ironia sortii este ca vorbeste porumbacu de salarii.el care n a muncit o zi in viata lui dar a primit bani frumosi de la parlament .

     zigzag

     08/08/2012 at 9:53 am

  • Pai lui ii da mana sa spuna de altii, este la adapostul bolii mentale, poate sa spuna orice. Daca il consulta vreun psihiatru veritabil, gata, s-a incheiat.

   Pe de alta parte, USL-ul arunca foarte usor cu acuzatii de „inalta tradare”. Nimeni nu a tradat Romania, poate le intra bine in capetele alea de paraziti ordinari. Da, vrem sa scapam de ei. Si trebuie sa scapam de ei. Si vom scapa de ei, ca sa putem merge mai departe. Nu tradam Romania. Din contra, ei se fac vinovati de tradarea acestei tari, in fiecare zi in care actioneaza impotriva cetatenilor ei.

   Nu este admisibil ca niste zdrentze fara patriotism, fara respect pentru cetateni, fara rost in tzara asta mai mult decat are o tumoare maligna rost intr-un organism, sa se identifice cu Romania.

   Imediat ce ii bagam la puscarie eu sugerez si munca in folosul comunitatii: sa ii incolonam si sa mearga sa curete zilnic cimitirul Eroii Revolutiei. Fiecare mormant curatat cu periutza.

   Freedom

   08/08/2012 at 10:37 am

 12. Antonescu, este un nenoroci de trantor alcoolic, ce nu a invätzat sä
  distingä , panä unde are voie sä intindä mägäriile.

  romanii trebuie sä fie solidari, trebuie urgent sä plece nebunul.crin.

  este curios cum PSD, se lasä cäcäritzi de CÄCÄRÄU- dementul paiatzä

  theo- nona

  08/08/2012 at 9:33 am

  • Buna nona,
   pai asta ca nu prea se mai lasa!

   Theophyle

   08/08/2012 at 9:35 am

   • E bine ca incep sa se lupte intre ei. Asta poate fi inceputul sfarsitului lor.

    Ma intreb, cam cand o sa se poata promite celor care au plecat din PDL suficient ca sa se intoarca si sa refaca majoritatea?

    Freedom

    08/08/2012 at 10:40 am

 13. plagiatorul sef la justitzie

  halal justitzie in romania.

  theo- nona

  08/08/2012 at 9:35 am

 14. Crin este schizofrenic.

  theo- nona

  08/08/2012 at 9:35 am

  • Daca niste medici o spun… 😀

   ela

   08/08/2012 at 9:40 am

 15. buna dimineata;
  cind dementa si halucinanta incercare de ” putsch parlamentarotelevizat” a a3 se va fi sfirsit-eu sper cu bine-o singura concluzie-pe care o platim toti imens( nu se pot estima costurile economice)
  se poate trage:
  clasa politica actuala in totalitatea ei si-a atins maximul de incompetenta si nu mai are nici o legitimitate populara ;

  zic ” sper cu bine” asumind ca CC va avea curajul sa fie corecta si sa invalideze referendumul
  cistigatori:
  justitia,daca nu va ceda presiunilor
  societatea civila,care s-ar putea sa renasca

  cit despre noua clasa politica:
  @theophyle: aveti va rog grija de ICCD, genaratia de 30 ani,mici intreprinzatori care nu au plecat-eu stiu deja 8-isi pun ultima speranta in ICCD;niciunul din cei 8 nu a fost ” militant politic” au fost neimplicati sau ” simpatizanti pdl ori pnl”;
  personal sunt prea batrin si dupa ” entuziasmul NR”nu mai am curajul sa incerc din nou alte experiente.

  intimplator

  08/08/2012 at 9:43 am

 16. Dragnea este un mafiot mizerabil ca si Mazäre, trebuia demult arestat pt.
  escrocherii, späläriri de bani etc. Oprisant escrocul din vrancea, este un hotz
  dece nu merg dosarele mai repede,?Borbely dece e acoperit, cä i-a inpropietärit
  pe totzi…………………………..

  dar dosarul turnätorului Voiculescu, unde l-a ascuns Pivnicera ???? S-A AMANAT

  acum incepe circul, pivnicera betiva vine la justitzie, e visul mafiotzilor..

  theo- nona

  08/08/2012 at 9:43 am

 17. neata,

  Oare cum se traduce in limba engleza căcărău?
  (de la Banciu)
  😛

  ramii masca la elucubratiile spuse ieri de pagliaccio la latrine_tv
  (nu, nu m-am uitat, spicuiesc pe ici pe colo ce a spus),
  lipsa totala, dar absolut totala de responsabilitate.
  deja boala?
  si culmea vreo 3 milioane de spalati pe creier l-au si crezut
  🙂

  skorpion

  08/08/2012 at 9:44 am

 18. Ma intreb, oare Cacarau cat o mai avea pana-l prind pe camera plimbandu-se prin curtea Cotroceniului cu un coif din ziar pe cap, o mana-n capot si dand comenzi ostilor sale de la Austerlitz?

  EuCuMine

  08/08/2012 at 9:46 am

  • adevaru e ca WC tudor pare mic copil pe langa sinistrul poruimbac.

   zigzag

   08/08/2012 at 9:50 am

   • nu se compara:
    ala facea circ,sinistrul asta de cacarau se ia in serios

    intimplator

    08/08/2012 at 9:52 am

 19. Salutare !
  De Ceasca ne-au scapat altii.
  Suntem in stare sa ne scuturam singuri de derbedeii astia ?
  Probabil ca nu.
  Sper, deci, ca „reteta” (intr-o alta forma) se va repeta.
  Noroc cu UE/NATO, ca nu mai suntem de capul nostru !

  Tzepelica

  08/08/2012 at 9:46 am

  • @tzepelica
   macar atita merit are si generatia asta a noastra de ” expirati”, a celor in jur de 60 ani:EU&NATO

   intimplator

   08/08/2012 at 9:51 am

 20. Scuze, am uitat sa va salut.
  Helou! Hau are iu?

  Finante Azi

  08/08/2012 at 9:52 am

  • nais tu si iu aghen;iu came as tu sii mi!

   intimplator

   08/08/2012 at 9:54 am

   • za goverment haz engagements, adica se logodeste guvernul?

    cinic

    08/08/2012 at 3:04 pm

  • Lasa ca aia cu ministrul de finante ca mama si tata nu are egal. 🙂

   clemycali

   08/08/2012 at 9:54 am

   • parca numai aia;uitati-va la inregistrare;georgescu era stupefiat si cel din dreapta lui( cred ca era gherghina)prin limbajul verbal spunea,” iertati-l ,nu stie ce vorbeste”

    intimplator

    08/08/2012 at 9:56 am

    • Am vazut. 🙂

     clemycali

     08/08/2012 at 9:57 am

     • @clemycali
      oricum cred ca intilnirea a fost ” benefica” pentru troika; daca mai aveau ceva indoieli,dupa intilnirea de ieri la cacarau si dupa ce vor vedea stenogramele cu ce a halucinat aseara vor dubla cifrurile la sertarele cu bani;

      intimplator

      08/08/2012 at 10:02 am

      • Intr-adevar. Plus ca azi se intalnesc si cu pacostea de premier. Cine stie ce prostii mai spune si ala.

       clemycali

       08/08/2012 at 10:04 am

       • La ce gherle a dat Cacarau ieri, si la „renumele” pe care-l are Ponta (hotz de duzina, mitoman, lipsit totalmente de bunavointa), cred ca Primul Sinistru poate a indruga orice; il vor crede in proportie de 0%.

        EuCuMine

        08/08/2012 at 10:23 am

     • eu regret ca nu am vazut mimica celor de la FMI, banuiesc ca bietilor crestini le cazusera falcile de uluire.

      Lumi (pentru a nu clona pe Luminita)

      08/08/2012 at 11:22 am

  • hay, i’m ghini rau te tot :)) porumbacesc prin gradina .

   zigzag

   08/08/2012 at 9:56 am

   • gud uorc

    Finante Azi

    08/08/2012 at 9:57 am

   • chiip ap the gud uorc…

    Diana

    08/08/2012 at 10:00 am

    • sori: chiip ap za gud uorc…

     Diana

     08/08/2012 at 10:03 am

     • senc iu

      Finante Azi

      08/08/2012 at 10:04 am

 21. mafiotzii Dragnea si Mazäre,escroci si vagabonzi de meserie ca si Crin-cretin,

  nu l-au vrut pe Rus, dar cel mai inversunat dusman a lui Rus a fost criminalul ILIESCU:

  R.Negoitzä evazionistul si escrocul ce a furat statul, trebuia inchis nu sä fie primar.

  Oprescu, alt plagiator dovedit, escroc ce furä primäria pe capete, este tot „independent”

  dar dependent de mafie si USL:

  theo- nona

  08/08/2012 at 9:54 am

 22. a fost o recomandare de obor.oricum georgescu nu meritä nici atat.

  theo- nona

  08/08/2012 at 9:56 am

 23. baricada

  08/08/2012 at 9:57 am

 24. Helou evribady 🙂

  Diana

  08/08/2012 at 9:58 am

  • Helou! Corecsion – everibodi

   Finante Azi

   08/08/2012 at 10:00 am

   • Sori aghein…….

    Diana

    08/08/2012 at 10:04 am

 25. poate vä uitatzi la mimica de dobitoc inportant si gesticulatzia de

  oameni nesiguri pe ei, ce vor sä complecte cu gesturi ce nu poate comunica;

  dar nu este numai cand se face; cä vorbeste engleza, in general

  ESTE O PAIATZÄ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::schizofrenicä.

  theo- nona

  08/08/2012 at 10:00 am

 26. Buna ziua tuturor
  Nu stiu de ce ne mai miram ca astia acuza pe toata lumea de tradare pentru ca ii dau in gat la Europa pentru ilegalitatile facute. Reteta este veche si a fost aplicata pe vremea lui Iliescu si Nastase de catre PSD. Vinovati nu erau ei ca se urcau cu bocancii pe legi, ci cei care aratau Europei derapajele. Aseara la Digi 24 era idiotul ala de Surupaceanu, care mergea exact pe aceasta linie, iar cand moderatorul i-a atras atentia ca Pontanel si Crizel au facut exact acelasi lucru in februarie, a spus ca el nu cunoaste amanunte si nu poate comenta. Adica nu stia ce stie o tara intreaga. Iar asta cu tradarea, eu cred ca e cu bataie mai lunga. Crizel spera sa se poata folosi de aceasta acuzatie ca sa-l dea jos definitiv pe Base.

  Alex

  08/08/2012 at 10:00 am

 27. `neata,
  pina nu incep jocurile la Olimpiada (cind armele ar trebuie dosite la rastele) zic si io o vorba:
  e drept, mare noroc cu UE/NATO, dar norocul mai mare este ca la mijloc este un individ agreeat de cele doua entitati.
  Nolens-volens, el este Licuriciul cel mic.

  victor L

  08/08/2012 at 10:01 am

 28. Totusi de ce nu asteapta Antonescu alegerile? Se teme de MRU sau de aparitia lui Oprescu?

  Finante Azi

  08/08/2012 at 10:02 am

  • Se teme de amandoi. Plus ca omul nu face fata unei campanii prezidentiale serioase. Ce se intampla acum este ceea ce ii convine lui cel mai mult. A ajuns presedinte, chiar si interimar, la masa verde si nu ptr ca a castigat vreo lupta electorala.

   clemycali

   08/08/2012 at 10:06 am

 29. căcărău nu-si incape in piele ca este la cotroceni.
  in plus il pisca in fund non stop văranul felix, care vrea un impostor lenes la cotroceni,
  care vrea o justitie a lui,

  nebunia a ajuns in virful politicii de azi!

  sper sa ii vedem plecati cit mai repede si la toamna sa cistige dreapta

  formata din PDL-ICCD (nu stiu sub ce forma) – FCD – PNT (pavelescu) si NR.(nu avem incotro)

  skorpion

  08/08/2012 at 10:09 am

 30. Știu că acest comentariu îmi va fi cenzurat.

  Am citit legile, și cred că le-au citit și cei însărcinați cu asta de către guvernele Germaniei, Franței, Italiei, Spaniei, Olandei etc.

  Listele electorale permanente conțin cetățenii români cu domiciliu în România, prin grija autorităților locale, și cei cu domiciliu în strănătate, prin grija lor înșiși.

  CCR s-a bâlbâit exact în sensul interpretărilor lui Băsescu, și nu știu pe unde mai scoate cămașa.

  Serviciul de Evidență a Populației cunoaștea demult situația confuză a celor cu domiciliu în străinătate fără să fi renunțat la domiciliul din România. Cred că s-au făcut numeroase demersuri pentru clarificare legală. Parchetul a greșit grav că s-a legat de chestorul acuzat de Băsescu.

  Teama că Ponta va falsifica listele electorale permanente l-a prins pe Băsescu în offside. Nu știu ce va face Ponta. Antonescu vorbește de acte internaționale, și este sigur că sunt guverne care pot da în 24 de ore liste cu cetățenii români oficial domiciliați în țările lor, poate chiar chiar cu CNP-uri, oricum cu data nașterii.

  Oficial sunt cel puțin 850 000 în Spania, 850 000 în Italia, vreo 260 000 în Germania etc. Dacă figurează în listele electorale ale secțiilor din România (deci au drept de vot), aceștia vor fi scoși din aceste liste și nu vor figura în listele electorale ale secțiilor din străinătate decât dacă vor face cereri. Oricum acele cereri nu existau la data referendumului pentru demiterea Președintelui.

  • Dle BrătfăleanI,
   nu te cenzurez, dar va rog sa nu mai comentati pe blogul asta. Blogul asta este spatiu public atat cat doresc eu sa fie si numai eu hotarasc ce comentarii vreau sa public. Deci inainte de a ne injura inca o data va rog sa NU mai comentati. Multumesc.

   Theophyle

   08/08/2012 at 10:15 am

  • Efect clar:
   Poti fi sigur Isaila
   ca in afara de citiva ca tine Romanii din diaspora nu vor vota in urmatorii 8 ani cu tot ce inseamna pnl si psd. Nici ei si nici cei care vor emigra de scirba. Nimeni nu te cenzureaza. Tu faci un bine diasporezilor ca se desmeticesc si mai bine ce rahat bolsevic s-a intarit ca betonul in tara asta

   lastnightmusic

   08/08/2012 at 10:17 am

   • Eu nu l-as baga in seama, nu cunoaste legea sau face pe prostul ca plagiatorul tarii.

    aronpetru

    08/08/2012 at 1:37 pm

  • Nu inteleg ce vreti sa argumentati. Cei care stau in strainatate, dar si-au pastrat CI romanesc apar pe liste. Problema este a celor care au oficial domiciliul in strainatate si asta a interpetat CCR, pornind de la legea pentru alegerea presedintelui.

   Finante Azi

   08/08/2012 at 10:32 am

  • si eu cunosc de multa vreme starea de confuzie mintala in care te afli Braftalene.

   Sare'n Ochi

   08/08/2012 at 11:44 am

  • Isalila, faci ce faci si bati campii. N-ai citit nimic si ti se nazare ca ai solutii. Legea prevede o lista PERMANENTA pt. romanii domiciliati in strainatate. Ca nu prea s-a tinut la zi este o alta discutie, dar SUMA celor doua liste este aceeasi, caci NUMAI prin documente scrise, atat timp cat esti cetatean roman cu drept de vot esti ori intr-una din liste ori in celalalta. Ori te informezi, ori ne lasi, ca-l avem destul pe Cacarau pt. bazaconii electorale.

   cinic

   08/08/2012 at 3:08 pm

 31. skorpi,

  panä si sustzinätorii lor, au cam malcit, mi-a spus unul, dacä nu-l
  lasä pe Bäsescu sä vinä la post, vor pierde sustzinätorii, cä nu asa

  se face , s-au inscäuneazä, hai cä mi-a pläcut.

  USL ; dacä nu-l lasä sä vinä la cotroceni pe presedinte, vor

  pierde mult la alegeri, dar nici nu-si inchipuie cat sunt de supäratzi

  o parte de intelectuali adeväratzi, pe goläniile trantorului si plagiatorului.

  theo- nona

  08/08/2012 at 10:09 am

 32. Hehehe 🙂
  Economia si Chucky ii cinta lui Georgescu:

  „O Faza, O Mazar, came dig mai greiv
  O dig it diip and narrooouuu
  For suiit Economy daied in lave
  And I uil dai in soroouuu

  (pt conf. Barbara Allen de Joan Baez sau multi altii )

  lastnightmusic

  08/08/2012 at 10:12 am

 33. dezechilibratul Crin, le face o mare pagubä celor din PSD;
  cu declaratzii.

  el e contra celor din diaspora, celor ce au muncit greu si trimit bani

  iar el trantorul Romaniei Crin, a primit un an leafä pt. o zi,putoare ordinarä;

  cu tupeu infect de ratat. asta sä conducä Romania?

  theo- nona

  08/08/2012 at 10:20 am

 34. isail ,

  nu te lasi de soparle,securistii nu ne plac aici.

  atzi pierdut partida , masca a cäzut.

  theo- nona

  08/08/2012 at 10:23 am

 35. theo nona,

  pesedeaua si peneloaia sint pline de dezechilibrati, de pagube, de catastrofe atit penale, cit si psihiatrice.
  interesant este altceva: cum de au reusit sa captiveze si sa atraga milioane de bizoni.
  este drept, ca latrinele_tv au contribuit enorm (vreo 80%) la succesul uslinimii, dar totusi, este prea mult, inseamna ca si simpatizantii au probleme la bibilica
  🙂

  multora le place vorba usilnimii, bataia de joc, mistourile proferate,
  vezi mihail voicu batindu-si joc de Zegrean, spunind printre virgule, ca ar fi in concediu, pe plaja,
  asta place multora – mistoul.
  mihai voicu – cind te uiti la el – vezi un limbric

  skorpion

  08/08/2012 at 10:24 am

  • vrei sa spui da donsoara Alina Gorghiu iubeste limbricii ? 🙂

   lastnightmusic

   08/08/2012 at 10:37 am

   • ar fi vrut ea, dar madam Voicu (mama) e intransigenta, caci nu vrea mezaliante in familie (a se citi paciaure pt stiutorii de turceste sau traitorii prin Constanta).

    cinic

    08/08/2012 at 3:10 pm

 36. criminalul Ilici , trebuie judecat, pt. toate nenorocirile si crimele contra ROMANILOR:

  theo- nona

  08/08/2012 at 10:28 am

 37. Reblogged this on Tiberiuorasanu's Blog.

  Tiberiu Orasanu

  08/08/2012 at 10:30 am

 38. Voicu este cum spui, un limbric scarbos,

  de care nu poate, decat sä-tzi fie silä.

  dar acum se vede javra ordinarä si dementä Crin

  inpins si intretzinut de mafiotzi . stiu si cei din UE

  cine este finul lui patriciu, cum se dä in balci la cotroceni,

  dar imi place teribil, PSD- SUNT PROSTI ;PROSTILOR-vor
  pierde in toamnä, din cauza trantorului acoolic.

  theo- nona

  08/08/2012 at 10:34 am

 39. nu are dreptul la detasare.

  betziva Pivniceru, le vrea pe toate????? mare escroacä

  CSM, nu sunt prosti , sä facä jocul madamei”independente”

  BRAVO CSM.

  theo- nona

  08/08/2012 at 10:37 am

 40. firfizoana independentä, se sfätuie nitzel cu GRIVCO, unde l..e
  este mai de folos, la CSM s.au la MJ

  pe aceastä „colaboratore ” a mafiotzilor nu as mai läsau-o deloc
  in magistraturä, cate o fii invartit ea pt. mafiotzi.?

  theo- nona

  08/08/2012 at 10:42 am

 41. se pare cä acolo la petro-liberali, se cam incruciseazä limbricii

  intre ei, de aia sunt asa dementzi.

  theo- nona

  08/08/2012 at 10:44 am

 42. e tare rationamentul bratfalenian, dar, nesurprinzator, complet fals;
  sunt doua situatii posibile legal: (a) esti in tara si esti pe lista primariei unde locuiesti si esti inclus in cvorum ori (b) esti afara cu crds si esti din nou pe lista si inclus in cvorum
  a treia situatie cu doua subpuncte : (c1) cei care sunt afara de facto, adica fara domiciliu stabil acolo, sunt inclusi in lista de acasa, dar si (c2) la fel cei care au domiciliu stabil afara, dar din varii motive nu l-au declarat la autoritatile romane, ori raman pe lista de acasa, ori daca se face cererea de date catre guvernele straine, vor fi inclusi pe lista de afara;
  pct c2 nu are acoperire in legislatie, sa precizam, e halucinatie bratfaleniana, daca ar fi aplicat insa, ar duce la consecinta mentionata
  in nici un caz nu pot exista cetateni romani in no man’s land juridic care sa nu fie inclusi in vreo lista

  razvan

  08/08/2012 at 10:45 am

  • Nea Isaila e un binecunoscut fermier de lacertidae. A se vedea si modul in care-si incepe majoritatea mesajelor.

   EuCuMine

   08/08/2012 at 10:51 am

   • mesajul asta a fost mai elaborat ca sa aiba parfum de credibilitate
    dar mai zic odata sa fie clar: neindeplinirea unor formalitati administrative nu atrage suspendarea/anularea dreptului de vot cu corolarul includerea pe lista alegatorilor, doar o hotarare penala definitiva poate face asta
    deci guvernul ar trebui sa-i dea in judecata si sa si castige procesele cu cei care nu si-au actualizat datele si ca hotararea respectiva sa includa ca pedeapsa complementara dreptul de vot

    razvan

    08/08/2012 at 11:03 am

    • braftalean este unul dintre idiotii utili ai Uniunii Stalinist Leniniste, el insusi un idiot. de la mine de pe blog l-am zburat de multa vreme. este de 2 ori mai idiot decat un idiot obisnuit – este din Cluj (adica imi manjeste orasul cu prostia-i ticaloasa) si locuieste in strainatate. brrr!

     Sare'n Ochi

     08/08/2012 at 11:48 am

 43. Ponta continua sa descrie alta tara sperind ca prosteste lumea ca el se refera la Romania si la guvernul lui de paiatze. De pe hotnews, ceva declaratii inainte de intilnirea cu FMI.
  Sa vedem tara lui Ponta si realitatea:
  „Guvernul si-a indeplinit toate obligatiile privind deficitul bugetar, reformele structurale…” Care reforme structurale? Bani cu ghiotura pentru Dogaru and comp., angajamentul de a desfiinta CCR, DNA si ANI, falimentul hidroelectrica, valul de lacuste usele plombate in orice functie posibila?
  „Pe 29 iulie s-a incheiat ca si criza politica”. Cum anume s-a incheiat, ca tot ce vad e interimari peste interimari, de la Cotroceni pina la justitie.
  „iar institutiile statului… au asigurat si vor asigura in continuare si stabilitate si predictibilitate”. Asta e tare, cica in continuare. Deci pina acum am avut o stabilitate de piatra, de aia se schimba zilnic toate. Cum naiba poate vorbi de predictibilitate cind ei schimba regulile in timpul si dupa incheierea evenimentelor? Cind leul merge in sus si in jos de zici ca e indicator de cutremur, cind isi ia niste angajamente la UE si acasa face tocmai pe dos?

  Aha

  08/08/2012 at 10:54 am

 44. Salutare all

  Astia din clanul PeNaLilor, in frunte cu Crin a lu’ Cacarau, sunt dementi !
  Uitati+va atent la Cretin Antenescu: i se citeste dementa in ochi ! Crizatul este pus cu spatele la zid ! Actioneaza din disperarea celui care stie ca „ori se rupe hamul, ori se caca calul (cacofonie asumata)”.
  Sa vedem ce ne mai rezerva perioada urmatoare, de la astia te poti astepta la orice !

  Reddog

  08/08/2012 at 11:00 am

 45. Prsedintele interimar, Crin Antonescu , a lansat o invitatie catre Fc Barcelona sa participe la o receptie oficiala la palatul Cotroceni. Organizatorul evenimentului, Adrian Thiess, a precizat ca delegatia Barcelonei nu va merge la Cotroceni, pentru ca presedintele ales nu se afla acolo. In schimb i-a fost oferita o invitatie lui Traian Basescu sa participe la amicalul de pe National Arena. “Barcelona n-are in program o intilnire la Cotroceni. Oricum, presedintele ales al Romaniei…
  PS. Andrei Thies a fost consilierul lui Ion Ilesc,, coordonatorul campaniei pentru primaria caitalei a lui Sorin Oprescu. Se pare ca acum este consultantul lui Dan Diaconescu al carui imvitat va fi in aceasta seara la DDD.

  observator .

  08/08/2012 at 11:03 am

 46. Pe Politeia Europeana: Ştiri Europene – 8 August 2012 / FAZ: Există o axă Bucureşti Moscova?

  http://politeiaeuropa.wordpress.com/2012/08/08/stiri-europene-8-august-2012-faz-exista-o-axa-bucuresti-moscova/

  Theophyle

  08/08/2012 at 11:05 am

 47. Promo pe B1 – diseara la Ultimul Cuvant vine MRU

  Giorgia

  08/08/2012 at 11:05 am

  • Salut Giorgia,
   Da asta seara MRU va fi la B1 cu Barbu si Tapalaga.

   Theophyle

   08/08/2012 at 11:06 am

   • Buna dimineata dle. Theophyle,
    Il astept cu nerabdare ca sa-mi limpezesc gandurile. Cum ati citat mai sus, Europa sta pe un butoi cu pulbere, iar USL se scarpina dupa ureche. Cica sa ai nervii tari! Dar cat timp, asta-i intrebarea.

    Giorgia

    08/08/2012 at 11:11 am

 48. klaus johanis a refuzat sa fie ministru de externe ( zice la b1 tv ) in cabinetul condus de ponta mondialu.kondyakovii cautau un fraier de etnie germana sa-l puna la externe poate poate ar fi dat o pe Merkel pe spate. 🙂 penibili porumbacii.yo zic sa l imbalsameze pe nicolaie militaru.. ala era mai hotarat in actiuni.

  zigzag

  08/08/2012 at 11:33 am

  • ponta dezminte. alt praf in ochi sa dea subiecte de presa.mincinosul ponta mondialu’ e disperat.

   zigzag

   08/08/2012 at 11:46 am

 49. Theophyle

  08/08/2012 at 11:34 am

  • paranoia curata 🙂

   vlad

   08/08/2012 at 11:39 am

  • nu-l poate duce nimeni legat intr un studio tv si sa i puna stenogramele alea in fata – in care conspira cu urmariti penal cum sa schimbe sefii parchetelor- sa ne explice cum sta treaba cu o justitie independenta?tic tac, tic tac ..cand scapam de porumbac? 😀

   zigzag

   08/08/2012 at 11:43 am

   • In cateva zile Ziggy,
    Omul a reusit sa-i sperie pe toti!

    Theophyle

    08/08/2012 at 11:47 am

 50. Johannis , stie cä se va descoperii multe ; dacä inträ in guvern,

  el a inpropietärit pe multzi ilegal si este un vizitator regulat la GRIVCO

  jOHANNIS , nu este curätzelul crezut, asolut deloc.

  theo- nona

  08/08/2012 at 11:50 am

 51. Sorina Matei, a fäcut un rezumat a läträturilor cretinului.

  imi place teribil ; cum ii sapä pe socialisti securistul repetent

  Ponta este plagiatorul de serviciu, servitorul schizofrenicului, bravo !

  theo- nona

  08/08/2012 at 11:57 am

 52. MRU, vorbeste o englezä frumoasä, iar romaneasca elevatä, corectä

  aplicatä la fiecare nivel, nu o va putea invätza cretinicä niciodatä.

  theo- nona

  08/08/2012 at 12:00 pm

 53. emisiunea de disearä la B1, o sä fie o desfätare

  pe langä aberatziile bolnave a cretinului crin.

  theo- nona

  08/08/2012 at 12:02 pm

  • Poti fi sigura ca o sa fie 🙂

   Theophyle

   08/08/2012 at 12:03 pm

 54. Buna ziua,
  astia nu mai au oameni si nu mai au limite. Ponta minte din nou ca nu i-a propus nimic lui Johanis dar minciuna are picioare scurte:
  http://www.romanialibera.ro/actualitate/politica/johannis-confirma-ponta-i-a-propus-un-post-de-ministru-273075.html

  cedric

  08/08/2012 at 12:03 pm

  • salut cedric,
   ar fi fost o mare surpriza daca nu ar fi mintit 🙂

   Theophyle

   08/08/2012 at 12:04 pm

   • salve theo. Un ministru de externe bine INFIPT devine candidat la postul de premier. Asta ii trebuia lui Ponta? sau lui Crizel? un Iohannis cu vizibilitate si sprijin german?

    cinic

    08/08/2012 at 3:15 pm

 55. Ziua buna .
  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-12978901-germania-indoieste-aderare-rapida-romaniei-bulgariei-spatiul-schengen-romania-angajeaza-cale-politica-indoielnica.htm

  Cind spune neamtul ca se indoieste , e de citit ca o negare categorica .
  Si asta a fost prevazut pe acest blog .

  Remarc cum in viata politica , prostia umana se elogiata ca perseverenta . 🙂 Sublim .

  stefan60

  08/08/2012 at 12:08 pm

  • de fapt ministrul de interne Friedrich a spus de cateva zile ca aderarea la Schengen este „exclusa” (ausgeschlossen). a fost si in presa româneasca

   val

   08/08/2012 at 12:14 pm

  • Draga Stefan,
   HotNews e depasit si tu la fel daca nu ai citit articolul publicat de noi acum o saptamana. Citeste Politeia deca vrei sa fi informat 😆

   http://politeiaeuropa.wordpress.com/2012/08/03/visele-lui-marga-si-realtatile-germanilor/

   Theophyle

   08/08/2012 at 12:23 pm

   • Salut sefu 🙂
    O fi cald si la voi dar eu am scris asta ” Si asta a fost prevazut pe acest blog . ”
    Deci , eu citesc . Oricum vin eu la sfirsitul lui august si de instruiesc un pic . 😆

    stefan60

    08/08/2012 at 12:27 pm

    • Stef,
     Te astept cu nerabdare. In special daca aduci si tu o sticla de Grapa sa o bem rece impreuna 😆

     Theophyle

     08/08/2012 at 12:30 pm

 56. Ce zice ministrul de interne german (pe linga reiterarea faptului ca de Schengen putem uita pe cel putin citiva ani) :”Romania se angajeaza pe o cale politica indoielnica”. Evident, paiatza ne va explica ca asta este rezultatul declaratiilor cetateanului fara ocupatie in tricou albastru. Si ca solutia este in mod clar validarea referendumului si raminerea, eventual prin batut fundul in cuiele din scaun, a paiatzei pe post de prezident vesnic.

  Aha

  08/08/2012 at 12:10 pm

 57. Stiti care este problema?

  Cum convingi pe cai rationale un om care sau a primit instructiuni sa minta si sa sustina minciuni, sau are discernamantul afectat in mod patologic? (In cazul lui Cacarau, ambele par a fi reale)

  Ii spui ca el incalca statul de drept si el spune ca tu incalci statul de drept.

  Ii spui ca nu reprezinta o majoritate si el spune ca tu nu reprezinti o majoritate.

  Ii spui ca nu e presedinte ales, ci pus de o mana de sub-mediocri si el tzipa ca este presedinte ales.

  Etc etc etc.

  Exista vreo cale rationala, cata vreme chiar si adevarurile simple si expuse logic se intorc la 180 cu un tupeu extraordinar?

  Pana la urma, nu e o camasa de fortza mai eficienta?

  Exista criterii stiintifice dupa care se dovedeste capacitatea unui om de a avea discernamant? Au psihiatrii o grila dupa care se poate determina daca un om e internabil sau nu?

  Ce spune aceasta grila pentru Cacarau? Sau trebuie sa o supunem si pe asta unui referendum?

  Freedom

  08/08/2012 at 12:24 pm

 58. Salut!
  1. Genial! Sorina Matei – The English Patient: “Asta până nu se termină, eu nu mă opresc!”
  2. Se pare ca MRU a decis in sfarsit sa fie mai prezent in spatiul public…

  newman

  08/08/2012 at 12:31 pm

 59. http://www.romanialibera.ro/opinii/comentarii/punctul-mort-al-usl-273073.html

  Pipidi nu ar trebui sa mai fie considerata comentator onest din momentul in care afirma:
  „Alegerea e diferită de la Victor Ponta, care mai poate avea un viitor încă în Europa, la Ion Iliescu, care nu a avut niciodată vreunul, … ”

  Ponta si viitor in Europa? In calitate de ce? De plagiator demascate de Nature? Doamna Pipidi, in Europa revista Nature nu este o revista despre animale numita „Natura”. Dumneavoastra stiti foarte bine acest lucru iar fraza aceasta va face partasa la incercarea de albire a unui limbric iesit din dosul partidului stat.

  Sa va fie rusine daca de la inaltimea culturii dumneavoastra dati o asa mare dovada de pupincurism obedient si respingator.

  „Poate Victor Ponta, care recepţionează corect semnalele externe, dovadă pasul înapoi de la prostia cu minireferendumul, ţine piept acestui grup care trage în jos”
  Nu zau? Intradevar, receptioneaza corect, direct in plex, semnalele externe. Este pus sa scrie, ca un scolar prins cu fofarlica, de mai multe ori, angajamente ca nu mai face prostii. Iar el se spune ba ca a scris, ba nu, a trimis doar o ciorna, ba a scris, dar de fapt unele din greseli sunt opera colegului de banca: parlamentul.

  Aveti comentariile dezactivate pe Romania Libera, va ascundeti de parerile comentatorilor argumentand ca sunt prea multi postaci pe net pusi pe pilot automat. Eu nu sunt postac, nu primesc lista cu temele de la vreun partid si sper ca atunci cand veti lua citi, daca veti citi vreodata acest comentariu, sa va ganditi macar o secunda cam cat de rusine ar trebui sa va fie cu pozitia dumneavoastra de intelectuala spaland limbrici proaspat iesiti din dosurile lui Nastase, Voiculescu, sau Dragnea.
  Postaca cea mai mare sunteti dumneavoastra, doamna Pipidi. Cu lista temelor primita de la partid, stat de plata, tot tacamul.

  Saptamana aceasta guvernul USL incearca sa-si dea o aparenta de onorabilitate cu asa-zisi independenti din justitie sau administratie: Pivniceru si Johannis. Chiar si aceia refuza sa fie tarati in mocirla mult prea groasa. Sunt uimit ca pentru dumneavoastra mocirla este apa de izvor in care plutesc cateva muste. Sunt convins ca stiti mai bine ca mine ca nu este asa si tocmai de aceea afirmatiile dumneavoastra sunt inacceptabile.

  Sa va fie rusine!

  Mircea Rusu

  08/08/2012 at 12:34 pm

  • Pipidi nu stie ce e rusinea, e din acelasi aluat cu pucistii. Nu esti normal la cap daca gandesti ca Pipi…

   Ovidiu

   08/08/2012 at 12:40 pm

   • N-are ce cauta la Romania Libera! Nu ar trebui sa mai fie publicate astfel de texte acolo. Pipidi e doar o postaca mai citita.

    Mircea Rusu

    08/08/2012 at 12:46 pm

    • Pippidi nu e „postaca”, ea este „pontaca”.

     Aha

     08/08/2012 at 12:51 pm

    • Subscriu!

     Ovidiu

     08/08/2012 at 12:56 pm

  • Ei… si tu….. Va spune: am avut dreptate : , blogurile plătite de Basescu, că deja banii publici se amestecă, gen Theophyle….. 🙂 🙂

   lastnightmusic

   08/08/2012 at 12:44 pm

  • Pai oricum incepe cu o tampenie: „USL şi-a zdruncinat reputaţia europeană”. Care reputatie europeana, stimata doamna Pippidi? Cand a avut USL reputatie europeana? Traiti intr-un Univers alternativ?

   Si faza cu desfiintatul comentariilor este penibila. Pe ce principiu si le desfiinteaza dumneaei pana la alegeri, nu stiu. Am mers pe pagina aceea recomandata si tot nu exista vreo posibilitate sa comentezi. Poti doar sa ii trimiti mail-uri. Sau s-o abonezi la newsletter-uri porno. La fel de lucrativ.

   Deci, stimabila nu inghite parerile contrare. Din punctul meu de vedere se auto-anuleaza.

   Pippidi? Pippidi, who?

   Freedom

   08/08/2012 at 12:56 pm

   • O vizita pe site-ul dumneaei este instructiva, totusi. In prima pagina este o imagine cu o sectiune prin propriul sau creier.

    Freedom

    08/08/2012 at 1:00 pm

 60. Cica Pivnicereasa a demisionat din CSM.

  EuCuMine

  08/08/2012 at 12:49 pm

  • Alta orbita de functii si putere, ca molia la luminare.

   Aha

   08/08/2012 at 12:52 pm

  • Nasol, inseamna ca probeaza uniforma de calau si securea pt DNA si Procuror General 😦

   lastnightmusic

   08/08/2012 at 12:52 pm

 61. Trebuie neaparat gasita o chichita legala prin care madam Venin sa fie impiedicata a accede la scaun.

  EuCuMine

  08/08/2012 at 12:53 pm

  • Cetatean? Mister B? Anyone?

   EuCuMine

   08/08/2012 at 12:54 pm

 62. Se pare ca CSM trebuie sa se intalneasca in plen si sa hotarasca asupra demisiei. Purtatoarea de cuvant a CSM nu prea m-a luminat! A zis ca nu poate vorbi pana nu se ia o hatarire.
  Musiu Filip (seful senatului) n-are dubii: demisia e act de vointa unilaterala deci…

  cedric

  08/08/2012 at 12:57 pm

  • Sa se reuneasca CSM cat mai tarziu pt. acel aviz consultativ.

   Ovidiu

   08/08/2012 at 1:02 pm

 63. Cred ca vestul (Gitenstein etc) or sa oboseasca sa tot arate pisica. La niste chestii mai trebuie sa miste si ai nostri ceva… Desi pana la urma, ei tot gasesc un Grajdan pt functia de ministru al Justitiei.

  Abagiu Nicolae

  08/08/2012 at 12:58 pm

 64. Mona Pivniceru si-a dat demisia din CSM.

  mc25

  08/08/2012 at 1:01 pm

 65. Se pare ca CSM se va intruni in perioada 20-24 august (probabil sunt in concediu). Lungeste Doamne boala!Sau alta vorba romaneasca: „pana atunci , ori moare magarul ori pierde samarul”!

  cedric

  08/08/2012 at 1:06 pm

  • Judecătoarea a demisionat din CSM, însă validarea demisiei se face abia pe 20 august
   informatia este din bălegosul oficial al lui Nistorectu – Cotidianul.

   Sare'n Ochi

   08/08/2012 at 1:12 pm

  • dupa demisia din CSM va trebui sa mai apeleze odata la CSM pentru ai aproba delegarea din postura de judecator la ICCJ intr-o functie publica, eminamente politica. Ramane de vazut ce vor decide si cu aceasta ocazie cei de la CSM

   Lumi (pentru a nu clona pe Luminita)

   08/08/2012 at 1:16 pm

  • Mona Pivniceru, mai aproape de Ministerul Justiţiei. Judecătoarea şi-a dat demisia miercuri din CSM, după ce Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a respins, în unanimitate, detaşarea sa la Justiţie. Demisia va fi discutată după 20 august.
   http://www.realitatea.net/mona-pivniceru-a-demisionat-din-csm_983513.html#ixzz22wrpesbL

   Sare'n Ochi

   08/08/2012 at 1:16 pm

 66. Reblogged this on Aron after 65.

  aronpetru

  08/08/2012 at 1:07 pm

 67. test

  Lumi (pentru a nu clona pe Luminita)

  08/08/2012 at 1:08 pm

 68. Din nou a trasat tovarasul „indicatile pretioase „. 🙂
  „Trebuia din recensământ să se desprindă doar situaţia populaţiei, iar Instititul Naţional de Statistică a dat şi un element la recensământ: avem o populaţie stabilă de 19 milioane, din care 4 milioane sunt până în 18 ani, deci avem 15 milioane votanţi. 8,5 milioane care au venit la vot înseamnă 60% prezenţă la vot. Asta e situaţia de care Curtea Constituţională nu poate să nu ţină seama”, a spus Iliescu.

  Nu pricepe sau mai degraba denatureaza in perfecta cunostinta de cauza (tipic la bolsevicii indoctrinati pina la os) ca :
  1. INS are date partiale care nu sint DEFINITIVE . Ca atare nu se poate face referendum cu date incomplete .
  2. Nu e INS care stabileste numarul de votanti .
  3. Nu e Ion Iliescu cel care face calculele pentru un referendum . Conteaza hartiile oficiale la data infaptuirii refendumului dar pentru unu care a stabilit preventiv ca seful lui sa fie condamnat la impuscare inainte de a crea acel proces farsa , e tipic si elocvent ca mod de gindire .
  PS. Curios ca nimeni in tara asta nu a acuzat tovarasul de instrigare, complicitate, premeditare la omor deosebit de grav . Statul de drept unde este ? In vacanta de 22 de ani ?

  stefan60

  08/08/2012 at 1:15 pm

 69. Mona Pivniceru a precizat ca, in calitate de judecator, poate fi membru al Executivului.
  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-12979171-mona-pivniceru-intrebata-daca-isi-demisia-din-csm-posibil.htm

  Ronis ot Astria

  08/08/2012 at 1:20 pm

 70. Corlatean se obra zniceste:
  cere CCR sa confirme scrisoarea catre Comisia de la Venetia! Vrea explicatii!

  cedric

  08/08/2012 at 1:40 pm

 71. JeBeleanu (FB): Crizel Antonescu „atacă engleza cu limba”

  Cred ca asta nu se mai face bine nici cu medicamente…

  newman

  08/08/2012 at 1:53 pm

 72. Vasile Dâncu: „[Ioan Rus] A fost presat din interiorul coaliţiei de guvernare să facă lucruri pe care nu le consideră legale.”
  http://cluj.citynews.ro/interviu/vasile-dancu-usl-pierde-foarte-mult-prin-plecarea-lui-ioan-rus-216541

  Ronis ot Astria

  08/08/2012 at 2:12 pm

  • Pfoah, cat curling la adresa lu’ Ucu…

   Bag seama ca astia din PSD tin cu tot dinadinsul sa-l resapeze.

   Ceea ce, pana la urma, nu e prea surprinzator deoarece 1) el e unul din oamenii cheie in PSD; 2) ei oricum au o politica de cadre varza si inlocuitorii sunt sublimi dar lipsesc cu desavarsire.

   EuCuMine

   08/08/2012 at 2:17 pm

   • E interesant tot interviul pt. a vedea cum gandeste aripa „dizidenta” din PSD. Mi-au atras atentia urmatoarele afirmatii ale lui Vasile Dâncu:
    „Este important [cine îi urmează la minister lui Rus] pentru că va fi omul care trebuie sa facă lucrurile pe care nu vrea Rus sa le facă. Sigur că acela s-a angajat să facă asta. Probabil că va trebui să găsească o soluţie pentru ca referendumul să fie validat.
    … nu am nici o idee ce face USL, nu ştiu planul. Sper că Victor Ponta ştie bine ce trebuie făcut şi că planul poate să fie pus în practică …
    PSD-ul s-a schimbat, iar lupta pentru postul de ministru de interne este importantă, într-o epocă în care puşcăria a început să devină unitate de măsură a politicii.”

    Ronis ot Astria

    08/08/2012 at 2:27 pm

    • inca una: „Politicienii nu mai respectă contractul social nerespectând legalitatea şi acesta este un lucru foarte grav. Indiferent de numărul de voturi, când nu respecţi legile eşti deviant şi ilegitim.”
     Aici este si un atac „clar” la Antonescu!
     Interviul este de genul „comandat” fiind oferit chiar in media pe care o controleaza.

     Ronis ot Astria

     08/08/2012 at 2:35 pm

  • salutare all 🙂
   aiureli
   rus a fost demis cu consimtamantul lui,cu unicul scop de a decredibiliza referendumul/listele(atacurile ulterioare la adresa lui absolut previzibile)
   Nu puteau sa atace si ref/listele intr-o maniera credibila fara demisia lui rus(si dobre) dupa declaratiile sale si ale lui ponta.
   onoare ? aiureli din nou.Ce ministru responsabil care are(sau ar trebui) o echipa de incredere unde exista incredere si respect reciproce (sau ar trebui),dupa ce-si pune niste grajdani sa semneze in locul lui(cf.planului-probabil Neptun) pleaca apoi si isi lasa de izbeliste echipa de conspiratiuni ca sa dea cu subsemnatul la procuratura.
   bine ca ccr a intervenit cat de cat la timp si taiat posibilitatea asta/cu toate incalcelile de acolo/m.of.(motiv ptr care este acum la randul ei atacata)
   demisie de onoare ? isi stabileste el limitele demnitatii ? dar demnitatea celor din subordine cine le-o stabileste ? Un capitan isi trimite soldatii la moarte si apoi se ascunde dupa cires 😆
   ar trebui ca sa raspunda la intrebarea in ce forma a facut presiuni basescu si antenescu la distinsa lui persoana… 😆

   mircea

   08/08/2012 at 2:46 pm

 73. Calimente e demente la B1TV: latră atât de răgușit încât până și Mona Pivniceru roșește de ciudă. Iar ea n-a mai roșit de când era judecătoare mare…

  Sare'n Ochi

  08/08/2012 at 2:27 pm

 74. Buna ziua si buna sa va fie inima!
  😆

  Calimente – deputat PNL – la B1tv:
  „Mugur Isarescu este Duhul Sfint?”
  „Ce a facut BN cu 14 miliarde?”
  „Nu stiu de ce este ingrijorat MIsarescu?”
  „N-ar putea guvernatorul sa isi vada de treaba lui?”
  „FMI – care este o banca, ne-a bagat pe git 2 miliarde de euro;am vazut ce au facut in Argentina”

  Orice comentariu este de prisos!
  Putin spus ca imi este greata! 😦
  Delir,delir,delir!

  Am impresia ca s-a pornit o campanie furibunda si impotriva guvernatorului BNR.
  Mina intinsa a lui zambil, catre „tatal si mama…..aaa. aaa/mazar end fazar ….FGeorgescu + „plecarea pe coclauri” a lui Calimente par sa se inscrie in acelasi registru.

  maya

  08/08/2012 at 2:37 pm

 75. Cred ca Ponta minte de stinge la prezentarea concluziilor dupa discutia cu delegatia FMI. Exact cum a mintit despre Johanis. Putin ii pasa daca pe urma va fi facut de ras.

  cedric

  08/08/2012 at 2:43 pm

 76. Povestea jurnalistului Stelian Negrea, coordonator pentru câteva luni al Departamentului de Investigații înființat la trustul Intact al lui Voiculescu în primăvara lui 2011, este la
  http://www.contributors.ro/media-tech/de-ce-tace-consiliul-na%c8%9bional-al-audiovizualului/?cfcc

  Ronis ot Astria

  08/08/2012 at 2:43 pm

 77. Abia astept concluziile oficiale ale delegatiei

  cedric

  08/08/2012 at 2:44 pm

  • Vi le pot spune de pe acum: „You’re all fucked!” 😦

   EuCuMine

   08/08/2012 at 2:54 pm

 78. Delirium tremens! Astora nu le trece nici cu pastile, mai degraba cu electrosocuri si bai cu apa rece…

  newman

  08/08/2012 at 2:52 pm

 79. salutari la toata lumea

  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-12979790-plangere-penala-parchetul-general-ccr-este-acuzata-fals-inscrisuri-oficiale.htm

  tare nu imi place asta. pt ca e acuzata CCR, nu o persoana anume, care a incalcat legea

  amos

  08/08/2012 at 2:57 pm

  • Este trimisa de Pyelea Pwlyy de Morsa.

   EuCuMine

   08/08/2012 at 3:03 pm

   • merci
    nu ma pricep prea bine in zona asta, poate Cetatean ne poate lamuri mai bine
    se poate sa cercetezi penal CCR-ul ? cand spui CCR – spui institutia. bun, cine e in masura sa judece CCR-ul ca institutie ??
    sa depui plangere impotriva unei persoane din CCR inteleg, mai departe nu.
    mi se pare tot o magarie pentru a arunca ceata, a provca scandal si apoi a arunca diverse acuzatii si noroi catre CCR. preferabil catre conducerea CCR, respectiv Zegrean, ca prea i-a suparat pe crizel si copy-lot.

    amos

    08/08/2012 at 3:09 pm

  • este, intr-adevar, la nivelul perceptiei publice, o chestie nasoala, dar nu se putea formula o plangere punctuala, la adresa unei anume persoane, pentru ca nu se stie cine este aceasta.
   Doar o cercetare preliminara a parchetului poate stabili cine a semnat si trimis adresa, daca textul initial era complet si cei de la Secretariatul General al Guvernului si/ sau de la M.O. au scos pasajul cu pricina.
   Cu adevarat compromitatoare la adresa CCR este declaratia iresponsabila a lui Mos Teaca Predescu care se trezeste vorbind din vana cu namol cu nus’ce reporter

   Lumi (pentru a nu clona pe Luminita)

   08/08/2012 at 3:07 pm

   • Pai aia a fost combinatia. Pyelea Pwlyy s-a combinat cu Securescu, si impreuna au clocit cacanaria in cauza.

    EuCuMine

    08/08/2012 at 3:15 pm

 80. Modificare: La B1 diseara MRU se intilneste la 21 cu CRISTOIU

  lastnightmusic

  08/08/2012 at 3:00 pm

 81. @Mircea
  Ai intuit corect. Toate miscarile de glezne din USL converg catre crearea unui haos total asupra problemei cvorumului la recensamant. Cu cat haosul este mai mare, cu atat CCR se va putea pronunta cu o mai mare dificultate. Daca tot e asa de mare ceata in care suntem cu toti incat se desprinde o singura concluzie, anume aceea ca nimeni nu stie in tara asta cati romani mai sunt, CCR ar putea declara CCR referendumul ca nevalabil, in sensul HP 34/2012 art. 3! Potrivit caruia Parlamentul ar urma sa stabileasca procedura de urmat…

  newman

  08/08/2012 at 3:02 pm

 82. Salut pe toata lumea 🙂
  Postare noua!

  Theophyle

  08/08/2012 at 3:05 pm

 83. acum se fac plangeri contra CCR, ca sä nu invalideze referedumul.

  cine a fäcut plangerea ??????? au pus ei un nätäräu sä reclame.

  este f-. grav ce a spus Dancu si Rus, dece a plecat.

  nu s-a discutat si scris, dar Rus a plecat in aceias searä,

  färä sä predea ministerul, unic pe lumea asta.

  E

  theo- nona

  08/08/2012 at 3:06 pm


Comentariile sunt închise.