Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

Revista Presei – 1 August / Destinul României la mâna CCR

Bună dimineata intr-o zi de miercuri. Instabilitatea atmosferică va fi accentuată în cea mai mare parte a ţării şi se va manifesta prin înnorări, averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Izolat cantităţile de apă vor depăşi 25 l/mp şi vor fi condiţii de grindină. Excepţie vor face estul şi sud-estul ţării, unde vremea va deveni călduroasă, izolat caniculară după-amiaza, cerul va fi variabil, iar fenomenele de instabilitate atmosferică vor fi posibile doar izolat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 26 de grade în nordul extrem al teritoriului şi în depresiuni şi 35 de grade în est, iar cele minime se vor situa între 11 grade în depresiuni şi 25 de grade în Delta Dunării.

La Bucureşti, cerul va fi temporar noros, favorabil ploii slabe, de scurtă durată şi posibil descărcărilor electrice. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 32…33 de grade, iar cea minimă de 19…21 de grade.

Curs valutar BNR valabil azi: 1 EURO = 4. 5694   RON; 1 USD = 3. 7242    RON; 1 EURO = 1. 2269 USD; Francul elvetian 3. 8040 RON. Gramul de aur 194.4040 RON.

Nota de plată: criza politică ne costă miliarde de euro. Deprecierea leului şi blocajul din economie, provocate de tensiunile politice, vor induce cheltuieli suplimentare pe toate palierele vieţii. Datoria externă se umflă fără rost, scumpirile vor lua amploare, iar veniturile bugetare vor scădea cu 20%. După o lună de gherilă între Putere şi Opoziţie, România trage linie şi, dacă pe plan politic lucrurile încă nu s-au limpezit, pe plan economic stricăciunile se văd la tot pasul. Cu ajutorul unor specialişti în macroeconomie şi al unor experţi, „Adevărul” a încercat o cuantificare a pierderilor provocate românilor de criza politică, prin deteriorarea mediului de afaceri şi mai ales prin deprecierea fără precedent pe care a avut-o leul faţă de principalele valute. Cea mai tristă constatare a economiştilor este că diferenţele de curs în defavoarea leului vor induce cheltuieli suplimentare atât la nivelul populaţiei (prin creşterea ratelor la creditele în valută şi prin scumpirea mărfurilor din import), cât şi la nivelul firmelor (prin blocajul financiar). Pe plan macroeconomic, stricăciunile provocate de criza politică se vor vedea în datoria publică (vom plăti mai mult în echivalent lei, inclusiv sau mai ales către FMI) şi în bugetul ţării: din cauza blocajului financiar, afacerile private aproape că au îngheţat, iar de pe urma lor statul va încasa impozite şi taxe mai mici. Peste toate acestea se adaugă un grav prejudiciu de imagine externă, care-i dezamăgeşte pe investitorii străini. Prejudiciul a fost creat mai ales prin folosirea unor cuvinte dure precum „puci” sau „lovitură de stat”, care au pus România pe harta ţărilor de ocolit din punct de vedere investiţional. Integral in Adevarul.

Cine sunt vinovaţii pentru eşecul USL la referendum. După rezultatul plebiscitului de duminică, o serie de lideri social – liberali ar putea plăti costul politic al rămânerii lui Traian Băsescu în funcţie. Principalii responsabili: Antonescu şi Ponta.Cristian Adomniţei a demisionat primul din conducerea PNL. Crin Antonescu va anunţa la timpul potrivit, iar Relu Fenechiu (dreapta) vrea să fie judecat de partid/ Demisia lui Cristian Adomniţei din conducerea PNL, ca urmare a rezultatului referendumului de demitere a lui Traian Băsescu, a readus în prim-plan întrebarea: cine sunt principalii lideri ai USL care ar trebui să demisioneze după acest eşec? Cap de listă este Crin Antonescu, cel care a promis, în repetate rânduri, că va ieşi din politică dacă Traian Băsescu se întoarce la Palatul Cotroceni, dar, nu dă semne că îşi va ţine cuvântul. Un alt lider PNL care ar trebui să demisioneze este şi şeful campaniei electorale a liberalilor, Relu Fenechiu, care, în ciuda promisiunilor repetate că va demisiona din conducerea partidului, se pare că a renunţat la această idee, precizând că lasă discuţia despre demisia sa la aprecierea colegilor liberali. Sunt şi alţi lideri ai PNL din această campanie care ar trebui să ia în considerare varianta retragerii. Printre ei, preşedintele interimar al PNL Bucureşti, Eugen Nicolăescu, dar şi vicepreşedinţii liberali, Mihai Voicu şi Varujan Vosganian. Marţi, Vosganian a dat indicaţii, în numele USL, Curţii Constituţionale privind „modul în care ar trebui să-şi întemeieze decizia” legată de referendum. În PSD, din postura de lider al partidului, Victor Ponta este principalul responsabil pentru faptul că referendumul va fi, cel mai probabil, invalidat. Premierul şi-a asumat un rol activ în actuala campanie electorală. Integral in EVZ

Ultima speranţă a USL: CCR, instituţia pe care vrea s-o desfiinţeze. Artificiu. Puterea vrea să oblige Curtea Constituţională să ia în calcul nu datele oficiale, anunţate de MAI, ci date provizorii şi statistici. Deşi rezultatele referendumului sunt cât se poate de clare, USL nu renunţă la lupta pentru demiterea lui Tra­ian Băsescu. Acum, presiunea s-a mutat pe Curtea Constituţională, care pentru a valida referendumul ar trebui să ia în calcul nu datele oficiale referitoare la numărul românilor cu drept de vot, ci pe cele provizorii ale recensământului. Acest mesaj a fost transmis aseară explicit de Crin Antonescu, care a precizat că „8 milioane de oameni şi-au exprimat voinţa, restul fiind birocraţie”. Practic, în acest moment liderii USL aşteaptă salvarea de la o instituţie pe care în urmă cu câteva zile o voiau desfiinţată, după cum reiese din acordul semnat de liderii USL cu mai multe organizaţii neguvernamentale, conduse de Mircea Dogaru, în timpul campaniei pentru demiterea lui Băsescu. Pentru punerea în aplicare a noului plan al USL au ieşit la înaintare luni seara, pe diferite posturi TV, premierul Victor Ponta, senatorul PSD Dan Şova şi Sorin Roşca Stănescu (membru al PNL), iar din laboratoarele Uniunii a fost scos şi un „document bombă”: un răspuns al Institutului Naţional de Statistică la solicitarea secretarului general al PSD, Liviu Dragnea. Ce spune documentul, datat 26 iulie 2012? Că, aşa după cum au anunţat în februarie 2012, când au emis primele rezultate preliminare, „numărul provizoriu al populaţiei stabile din România la recensământul din 2011 a fost de 19.042.236 persoane”. Integral in Romania Libera

CEDO a respins o acţiune a avocaţilor lui Adrian Năstase. Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a respins o acţiune iniţiată de avocaţii lui Adrian Năstase imediat după tentativa de suicid a fostului premier din data de 20 iunie. Această acţiune a avut ca obiect aspecte procedurale. Horia Miclescu, unul dintre avocaţii lui Năstase, a precizat că nu este vorba de o plângere pe fond la CEDO. Avocaţii lui Năstase au explicat că o acţiune pe fond la CEDO în cazul Năstase încă nu poate fi formulată pentru că Inalta Curte de Casaţie şi Justiţie nu a publicat motivarea sentinţei din dosarul Trofeul Calităţii prin care fostul premier a fost condamnat la doi ani de închisoare. După 20 iunie, când Adrian Năstase a încercat să se sinucidă, avocatul Corneliu Liviu Popescu a iniţiat o acţiune specială la CEDO. Lucian Bolcaş, membru al echipei de avocaţi care l-a apărat pe Adrian Năstase, a declarat pentru gândul că acţiunea a privit un incident procedural. „Domnul Liviu Popescu a iniţiat această acţiune care a privit un incident procedural. Nu ştiu prea multe, domnul Liviu Popescu s-a ocupat. Mie personal nici nu îmi place CEDO”, a declarat Lucian Bolcaş. Avocatul Liviu Popescu nu a răspuns solicitărilor gândul de a explica acţiunea la CEDO. Secretara sa a precizat că este plecat în vacanţă. Acţiunea la CEDO privea prezervarea unor probatorii. „Din ce ştiu eu, este vorba de acele inscrisuri olografe ce aparţin familie domnului Năstase şi care au apărut în presă. De asemenea, acţiunea mai privea şi modul în care au acţionat agenţii procedurali care au fost prezenţi în acea seară acasă la domnul Năstase”, a declarat avocatul Horia Miclescu, şi el apărător al lui Năstase. Integral in Gandul.

După ce a sabotat recensământul, Şova vrea să-l folosească. Senatorul PSD Dan Şova  a fost vârful de lance al celor care anul trecut au sabotat recensământul, îndemnându-i pe oameni să nu se lase număraţi de Institutul Naţional de Statistică (INS). Mai mult, Şova a refuzat să completeze formularele de la Recensământul populaţiei şi locuinţelor 2011, ceea ce înseamnă că liderul USL care cere acum folosirea datelor recensământului pentru stabilirea cvorumului este unul dintre cetăţenii care nu au fost număraţi în populaţia României. ată ce declara senatorul Dan Şova pentru „Adevărul”, anul trecut, în ultima zi a recensământului, încercând să justifice faptul că nu s-a recenzat: „Nu mă interesează să particip la o chestie care încalcă cel puţin trei legi”. Dan Şova nu este însă singurul politician care a boicotat recensământul, la vremea respectivă. Declaraţii asemănătoare, menite să-i panicheze pe oameni şi să-i facă să le închidă uşa în nas operatorilor, a făcut şi actualul premier, Victor Ponta, precum şi un fost premier, acum în puşcărie, Adrian Năstase. Nici ei nu s-au recenzat. După ce au îndemnat populaţia la „boicotarea” recensământului, liderii USL au descoperit acum că el le-ar putea fi de folos la stabilirea unui cvorum mai mic la referendum. Integral in Adevarul.

Indiferent de tabăra politică, oficialii europeni cer politicienilor români oprirea disputelor. Oficialii europeni cer politicienilor de la Bucureşti să înceteze disputele şi să colaboreze pentru stabilizarea situaţiei politice, respectând democraţia şi statul de drept, apreciind că nu există un învingător clar în urma votului de la referendumul din 29 iulie. Ministrul Afacerilor Externe al Germaniei, Guido Westerwelle, preşedintele Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, Jean-Claude Mignon, dar în egală măsură şi creştin-democraţii, şi socialiştii din Parlamentul European, aliaţi ai PDL, respectiv ai PSD, au apreciat că referendumul ar trebui să reprezinte finalul confruntărilor politice, după care toţi actorii politici să acţioneze pentru binele ţării şi în respectul democraţiei şi normelor europene. – Ministrul Afacerilor Externe al Germaniei, Guido Westerwelle, a făcut apel la forţele politice din România să vadă rezultatul referendumului ca pe o şansă a unui nou început din punct de vedere politic.[…] – Preşedintele Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, Jean-Claude Mignon, a îndemnat liderii politici din România să depăşească subiectele de dispută şi să coopereze pentru soluţionarea problemelor ţării.[…] – Hannes Swoboda, preşedintele grupului Socialiştilor şi Democraţilor din PE, a constatat că nu există învingători în urma referendumului şi a îndemnat forţele politice din România să acţioneze în mod responsabil pentru binele ţării şi pentru pentru depăşirea disputelor, în scopul consolidării credibilităţii României în Europa. Integral La Mediafax.

Crucea neagră a judecătoarei Aspazia. Judecătoarea de la Curtea Constituţională a primit două bilete de ameninţare, pe unul dintre ele fiind desenată o cruce, însoţită de o referire explicită la soarta Elodiei Ghinescu, avocata dispărută şi declarată între timp decedată. Ancheta Parchetului General în cazul ameninţărilor primite de judecătoarea de la Curtea Constituţională Aspazia Cojocaru, la sediul instituţiei, a scos la iveală că aceasta a primit două bilete de ameninţare – pe 5 iulie şi pe 10 iulie, ambele trimise din Penitenciarul Giurgiu de deţinutul Nicu Pîrlăţeanu, aflat în executarea unei pedepse de 19 ani de închisoare pentru uciderea tatălui. În dosarul ameninţării judecătoarei procurorii îl acuză pe Pîrlăţeanu de ultraj. Potrivit informaţiilor RL, pe al doilea bilet era desenată o cruce neagră, iar sub desen era scris mesajul: „O să ajungi la fel ca elodia”. În acest dosar, procurorii Parchetului General mai anchetează şi doi ofiţeri de poliţie, unul de la Slatina – Valentin Ruxăndroiu – şi unul de la Brigada de Combatere a Crimei Organizate Bucureşti – Nicolae Popescu. Ambii sunt acuzaţi de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, după ce anchetatorii au descoperit că aceştia au accesat bazele de date ale poliţiei, căutând după numele Aspazia Cojocaru. Cei doi au fost audiaţi vineri, 27 iulie, la Parchetul General, unde li s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile, fiind cercetaţi în stare de libertate. În apărarea lor, ambii au spus că nu au folosit în vreun fel datele personale ale Aspaziei Cojocaru. Integral in Romania Libera.

Pungaşii urnelor, prinşi de calculator. Un program performant va da bătăi de cap baronilor USL, obişnuiţi să plimbe urna mobilă şi să organizeze excursii electorale. În judeţele din sudul ţării, controlate de USL, au fost înregistrate prezenţe record. În unele secţii a fost dublat numărul alegătorilor. Fraudele la vot făcute de baronii USL încep să iasă la iveală. Cele mai multe plângeri la birourile electorale sunt din judeţele în care s-a votat masiv în ultimele trei ore din ziua referendumului. Este vorba de judeţele Olt, Mehedinţi, Teleorman, Giurgiu şi Vrancea. Turiştii electorali şi urna mobilă au fost metodele preferate pentru a umfla numărul alegătorilor. În cazul comunei Coloneşti (Olt), unde prezenţa la vot a fost de 184%, un cetăţean a făcut plângere la poliţie, dar a fost ignorat, iar în final s-a adresat Biroului Electoral Central (BEC). Pe liste erau înscrişi 1.508 de alegători, dar a doua zi au votat un număr dublu de persoane. În judeţul Mehedinţi, condus de PSD-istul Adrian Duicu, nu au lipsit sesizările şi plângerile penale. Cel mai flagrant este cel al primarul PSD al comunei Prunişor, Nandi Covlea. Edilul este cercetat de procurori pentru fraudă electorală, după ce, încheierea votului ar fi introdus în urnă 25 de buletine ştampilate cu „DA”. Într-o altă sesizare se arată că la secţia de votare 14 din Penitenciarul Giurgiu au votat 495 de deţinuţi cu urna mobilă. „Peste 200 dintre aceştia nu aveau dreptul de vot din cauza interzicerii drepturilor electorale din cauza condamnării”, se arată în plângere. Această întrecere socialistă de adunat voturi ar putea fi scoasă la iveală de un program informatic achiziţionat de Autoriatatea Electorală Permanentă (AEP). Integral In EVZ

Jocurile Olimpice: Medalie De Bronz pentru echipa feminină de gimnastică. Echipa feminină a României a cucerit, marţi, medalia de bronz în finala pe echipe, a patra pentru delegaţia României, la Jocurile Olimpice de la Londra. România nu a intrat prea bine în concurs, la paralele, cea mai mare notă abia trecând de 14.000. Cu un total de 41.465 puncte, tricolorele se clasau pe locul 6, după prima rotaţie, SUA fiind lider, la aproape 7 puncte diferenţă, China, Rusia, Canada şi Italia. La bârnă, situaţia s-a schimbat radical, Iordache şi Ponor având note mult mai bune decât în calificări, dar şi încurajări puternice din partea suporterilor şi a altor componenţi din delegaţia olimpică. România a acumulat 44.699 puncte la bârnă şi, după rotaţia a doua, cu 86.714 puncte, a urcat pe locul 5, după SUA, la 6 puncte distanţă, Rusia, China şi Canada. Solul a readus şi zâmbetul pe feţele gimnastelor noastre, care au reuşit o evoluţie excelenţă, în aplauzele asistenţei. Au mai recuperat două locuri, 131.414, pe 3, după SUA şi Rusia.La ultimul aparat, sărituri, România a reuşit să se menţină, fără ratări, iar cu un total de 176.414 a cucerit medalia de bronz, la fel ca la ediţia din 2008. Integral la Mediafax.

Armele USL împotriva lui Traian Băsescu. PSD şi PNL ar putea profita de procedurile complicate şi de absenţa unor termene clare pentru a întârzia întoarcerea preşedintelui suspendat la Cotrocenil. Chiar dacă la referendumul pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu nu a fost cvorum, PSD şi PNL au la dispoziţie pârghii pentru a întârzia întoarcerea acestuia la Cotroceni. Revenirea lui Băsescu în fruntea ţării poate fi îngreunată de o serie de proceduri existente în legislaţie înainte de referendum, dar şi de o serie de reglementări introduse de curând. Potrivit procedurii, Biroul Electoral Central, care va finaliza cel mai probabil astăzi numărătoarea voturilor, va trimite procesul-verbal la Curtea Constituţională. Judecătorii Curţii Constituţionale se vor reuni şi vor studia actele venite de la Biroul Electoral Central, dar şi sesizarea prin care USL cere validarea referendumului, fapt echivalent cu demiterea preşedintelui Traian Băsescu. Aici ar putea să apară un prim obstacol. Potrivit legii de funcţionare a Curţii Constituţionale, deciziile referitoare la validarea unui referendum se iau cu o majoritate de două treimi din voturi, adică şase din nouă. Patru dintre magistraţii Curţii provind din actuala Putere, patru din Opoziţie, iar unul a fost propus de UDMR. O parte dintre deciziile Curţii Constituţionale au fost luate cu cinci voturi contra patru, ceea ce nu ar limpezi apele în cazul referendumului. Pe de altă parte, nu întotdeauna votul judecătorilor s-a suprapus cu interesul formaţiunii care i-a numit, existând inclusiv situaţii în care deciziile s-au luat cu nouă voturi „pentru”. Integral in Adevarul.

Ştiri Europene – 1 August 2012 / “FAZ: Lovitura de stat din România frînată nu şi oprită”

Va urez o zi buna!

Written by Theophyle

01/08/2012 la 8:59 am

154 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  • Crin, Marga Chitoiu si Rus in afara legii in afara legii neavand certificat ORNIS nu aveau voie
   sa participe la lucrarile CSAT certificatelr se acorda dupa o verificare riguroasa si este obligatoriu.
   Aceasta fapta constitue o incalcare grava a legii. Exista trei nivele pentru obtinerea certificatului ORNIS

   obervator 2

   01/08/2012 at 9:17 am

   • stiu. stiam. si abia astept.

    Sare'n Ochi

    01/08/2012 at 9:18 am

   • Fapta deosebit de grava care tb pedepsita exemplar.
    Inseamna ca nu am gresit cand intrebam de certicatul ORNIS la momentul respectiv.

    mar

    01/08/2012 at 9:29 am

   • Buna ziua! Doar presedintele si PM nu au nevoie de certificate ORNISS

    drivas

    01/08/2012 at 10:11 am

  • Antonescu ne declara morti, iar Ponta ne spune ca suntem fantome. Cat umor negru zilele astea!

   blog de caine rau

   01/08/2012 at 9:20 am

   • Despre „morti” numai de bine. 😆
    Cat despre Paiatza crizata, a zis-o cu gura lui stramba ca el e un carnat,
    „Ich bin ein Berliner”!!!!. Gura pacatosului, deh….
    Eu zic ca mai bine „mort” decat un carnat crizat.

    luminita

    01/08/2012 at 9:42 am

    • carnat/gogoasa.

     luminita

     01/08/2012 at 9:44 am

 1. Reblogged this on Dictatura justitiei.

  dictaturajustitiei

  01/08/2012 at 9:05 am

 2. Bună !
  Cât oare mai avem de așteptat !

  dictaturajustitiei

  01/08/2012 at 9:07 am

  • Ce astepti dictaturo ? 🙂 Nu ai nimic de facut intre timp. ? Reintoarcerea lui TB la Cotroceni nu opreste de loc lupta.

   lastnightmusic

   01/08/2012 at 9:09 am

   • 😆

    mar

    01/08/2012 at 9:29 am

   • Sunt neliniștită. CCR de multe ori îmi dă senzația că dă hotărârile după criteriu: una tu și una tu.
    Ar fi la rând o hotărâre în favoarea lui TB după ce le-a satisfăcut ieri pofta USL-ului cu ICR-ul.
    Poate că se gândesc totuși să-și salveze scaunele !

    dictaturajustitiei

    01/08/2012 at 9:41 am

   • Eu ma bucur de neoprire. Probabil ca daca Basescu oprea lupta, aveam liniste 😦
    Buna dimineata 🙂

    emil

    01/08/2012 at 12:03 pm

 3. Acum e clar si pentru optimisti: Hotnews a devenit un rahat inodor, incolor, insipid in care temele fundamentale ale democratiei nu mai apar decit pe la subsol. Aferim. Mai dueleaza Aligica&Friends pe Contributors dar …. decuplat de cordonul ombilical spre HN

  lastnightmusic

  01/08/2012 at 9:13 am

 4. neata,

  in curind pe 9 (?) august expira mandatul lui Daniel Morar,
  uslinosii sint in stare sa amine revenirea lui TB la Cotroceni, inlocuindu-l intre timp pe Daniel Morar, cu vreun obedient de-al lor
  sa vedem pina unde merge tupeul lor

  skorpion

  01/08/2012 at 9:14 am

  • 9 sau 12 august? Eu stiu ca 12 august.

   diablero

   01/08/2012 at 9:29 am

 5. Buna dimineata!
  Exceptionala caricatura, Paiata crizata aruncand cu perna in capul lui Basescu…. 😛 😛 😛

  luminita

  01/08/2012 at 9:16 am

 6. pentru uslinosi notiunea de LEGE nu exista,
  daca ne uitam cite legi au incalcat de cind a venit ponta la guvern, te sparie gindul,
  bolsevici sadea in comportament.

  plata!

  skorpion

  01/08/2012 at 9:19 am

 7. salve ALL. BOMBA ZILEI!!! Ipo-Crin a convocat CSAT fara sa aiba certificat ORNISS. I.Rus, DObritoiu, Corlatean nu au ceritifcat ORNISS. Au acces la secrete NATO, la strategiile de aparare ale RO, la planurile de dotare militara, la planutile anti-tero, rapoartele serviciilor secrete. Exista RISCUL ca unul dintre ei sa divulge (pe bani, pe santaj, pe …) date secrete. Putem, de exemplu, sa pierdem reteaua din tara X. Risc de TRADARE NATIONALA!!!!

  cinic

  01/08/2012 at 9:20 am

  • Tot n-ai inteles ca ei considera Romania mosia lor si numai a lor? Nu s-au impiedicat ei de CCR, d-apai de niste certuificate! O sa-i faca „ornissi” mai repede decat a facut Bebe Ivanovici 10.000 de revolutionari.
   Tu esti mort, fantoma care bantuie, deci, nu mai pune intrebari nasoale ca astia cheama urgent exorcistul!

   blog de caine rau

   01/08/2012 at 9:23 am

   • cam greu sa primeasca orniss ,mai ales crizel;lu asta cred ca nici nevasta-sa nu i-a dat drept de semnatura la banca pe conturi;

    intimplator

    01/08/2012 at 9:32 am

    • Buna dimineata,
     Totusi Paiata a ajuns la Cotroceni, a avut acces la ceva informatii……nu mai vorbesc de Dobritoiu, Corlatean. Ceva este in neregula aici 😦

     mar

     01/08/2012 at 9:36 am

     • Aa acces la asemnea informatii in baza functiei. Art. 7 alin.4 din Legea 182/2002 completata.

      Catalin

      01/08/2012 at 9:56 am

  • link

   mar

   01/08/2012 at 9:30 am

  • Repet, presedintele si PM nu au nevoie de certificat ORNISS. Ceilalti… vai mama lor!

   drivas

   01/08/2012 at 10:13 am

   • Cred ca lipseste ceva la presedinte ca sa fie corect ceea ce spui; am impresia ca ALES.
    Mici detalii?
    Cam da 🙂

    emil

    01/08/2012 at 12:06 pm

 8. Tribunalul Bucuresti urmeaza sa se pronunte, pe 2 august, intr-unul din cele mai importante procese anticoruptie din istoria Romaniei. Nume sonore precum Dinu Patriciu, Sorin Rosca Stanescu si Sorin Pantis risca pana la 20 de ani e inchisoare cu executare, in cazul Rompetrol.

  2 august 2012!

  skorpion

  01/08/2012 at 9:20 am

 9. buna dimineata
  cit de jegoshi pot fi?alde sova&co joaca alba neagra cu vietile locuitorilor acestei tari;
  sunt curios ce vor spune troicii =fmi/bm/eu- presedintii bancilor comerciale din romania care cam de o luna nu mai dau credite companiilor de stat,si asta in ciuda asigurarilor mf ca ” totul e sub control”( sunt cel putin doua banci de top 10 care au inghetat acordarea de noi credite)
  cum vor explica ei aiureala aia cu plata tva la incasarea facturilor?exista asa ceva in polonia dar trebuie atitea hirtii ca nu prea s-au inghesuit firme sa opteze pentru asa ceva
  cum vor justifica tva de 9 pct la alimente?deja ” jucatorii”din domeniu spun ca preturile nu vor scadea ,vor fi scumpirile mai mici-parole..parole..parole/cert vor scadea incasarile la buget si ,stiind cum se fac normele de aplicare in ro,nu m-ar mira sa aflu ca lemnul e aliment=doar are fibre vegetale ca si piinea
  ieri vazui la carrefour ca zaharul s-a scumpit cu 20 bani/kg in 8 zile-4.74 de la 4.55/asta e 4 pct
  devalorizarea ron incepe sa-si arate coltii si in preturile zilnice

  intimplator

  01/08/2012 at 9:26 am

  • Pai scaderea TVA inseamna mai putini bani la buget; se muta in alte buzunare, private de data asta; daca de la stat mai am sanse (cat de mici, dar strict pozitive totusi) sa se intoarca si la mine cetatean mediu ceva, asa… 😦

   emil

   01/08/2012 at 12:08 pm

 10. Buna dimineata tuturor inca odata!

  clemycali

  01/08/2012 at 9:30 am

 11. exista vreo institutie in tara asta care sa poata cere parlamentului sa intre in legalitate? adica sa puna in aplicare deciziile judecatoresti de incompatibilitate a mp in aceasta situatie?
  astia ne reprezinta pe noi;om fi noi zombies dar inca platim taxe

  intimplator

  01/08/2012 at 9:35 am

 12. Asta e tare de tot: „Basescu mai nemuritor decat Dracula”. :)) Mori de ciuda, Highloser Antonescu!
  http://www.courrierinternational.com/article/2012/07/31/basescu-plus-immortel-que-dracula

  blog de caine rau

  01/08/2012 at 9:38 am

  • cihhhhhh!
   articol de ovidiu nahoi!

   intimplator

   01/08/2012 at 9:48 am

 13. salut
  ca intotdeauna cand usl reclama o magarie, ei vorbesc in cunostinta de cauza pt ca au facut-o: cu mortii de pe liste se stie ca in unele sate si comune nu sunt scoase persoanele decedate pt a primi diverse sume de bani primite de la buget folosite de fapt de primari cum vor muschii lor

  razvan

  01/08/2012 at 9:48 am

 14. […] Ca de obicei, recomand revista presei interne alcătuită de Teofil. […]

 15. cred ca ar trebui facut un studiu sociologic, psihologic, psihiatric foarte aprofundat privind genocidul realizat asupra creierelor ale caror ochi au privit de peste 9 ani canalele de televiziune antene ale lui voiculescu.

  transformarile realizate pe aceste creiere sint de-o gravitate extrema, care realmente atenteaza la siguranta nationala a Ro.

  nu glumesc.

  si cineva ar trebui sa plateasca pentru acest genocid asupra a citorva milioane de creiere.

  skorpion

  01/08/2012 at 9:53 am

  • Au rafinat metodele folosite de comunisti.
   Pe vremea lui Ceausescu o batrana singura si netransportabila, a avut un radiou care-i facea companie si care functiona non stop, cand stranepotii s-au hotarat sa o aduca la ei au avut surpriza sa constate ca in momentele de delir „era vizitata de Ceausescu care venea insotit de stranepotii respectivi”. Este o poveste adevarata, stranepotii fiind prieteni de familie cu familia mea.

   mar

   01/08/2012 at 10:20 am

 16. Salutare! 🙂

  Sa nu va inchipuiti ca Basescu, incepand cu data de 6 iulie si pana pe data de 10 iulie, cand a fost publicata in M. Oficial Hotararea CCR privind interimatul functiei, a lasat pe desktopul de la Cotroceni informatii secrete. Sigilarea biroului oficial si inchiderea fisetului Presedntelui ales sunt partea vizibila a masurilor luate de Traian Basescu.

  Cetatean

  01/08/2012 at 9:53 am

 17. Interesanta incercarea de a manipula cifrele prin eliminarea diasporei si prin insinuarea ca etnicii maghiari nu ar trebui sa aiba aceeasi pondere la vot. Am comentat deja la un articol partizat cu acest incercari pe criticatac.ro. Partea buna este ca UDMR, chiar daca ar vrea sa revina la USL, este legata acum de maini si de picioare sa stea deoparte.
  Inteleg ca se mizeaza pe ignoranta auditoriului, insa cei care transmit acest mesaj se compromit de asemeni. Teoretic cel putin …

  acspot

  01/08/2012 at 9:57 am

  • Imposibil si ilegal. O astfel de masura ar incalca toate tratatele privind drepturile omului. Dar USL-ul, ptr ca are lideri mai porci decat porcii, incearca. Poate, poate le iese.

   clemycali

   01/08/2012 at 10:03 am

   • Am devenit optimist ca nu le mai iese. De cand socialistii europeni i-au lasat din brate, nu mai au atata curaj. banii s-au cam terminat, nu mai au vana.
    Eu zic ca s-a terminat.

    acspot

    01/08/2012 at 10:19 am

  • Salutari din iarna australa, distinsului blog Suntem si noi Diaspora,numarati si pe listele oficiale:
   INS clarifica situatia numarului de votanti: lista corecta e cea care cuprinde si romanii din strainatate , e oficial.
   http://www.hotnews.ro/stiri-esential-12929376-ins-clarifica-situatia-numarului-votanti-lista-corecta-cea-care-cuprinde-romanii-din-strainatate.html

   Victoria

   01/08/2012 at 10:27 am

   • Buna Victoria,
    Deodata sunteti buni doar sa trimiteti bani acasa la parinti si la bunici zilele astea. In rest sunteti rupti de realitatea tarii conform USL. Mi se pare hidoasa lipsa asta de responsabilitate fata de conationali.

    acspot

    01/08/2012 at 10:38 am

    • Buna acspot,
     Toti suntem expati. Numai ca uni dintre noi traim intr-o Romanie care a devenit straina pentru noi 😦

     Theophyle

     01/08/2012 at 10:40 am

     • Foarte adevarat Theophyle. Expati acasa cu totii. Sau turisti veniti sa cheltuie banii capitalisti intr-o lume judecata cu inima, nu rational. Stii de ce nu plec din tara? Nu vrea nevasta. Stii de ce nu o inteleg? Pentru ca avem un copil si nu mai este vorba numai despre noi acum …

      acspot

      01/08/2012 at 10:49 am

 18. mostra de ticalosie uslinoasa

  „Teza loviturii de stat a avut un impact major asupra cursului, pentru că investitorii sunt temători, se retrag când aud asta. S-a observat foarte bine ieri (marţi – n.r.) care a fost reacţia cursului după aflarea rezultatului referendumului pentru că s-a dovedit că lovitura de stat nu a fost lovitură de stat. Ce a fost mai dur a fost această teză a loviturii de stat.

  Problemele au trecut însă”, a spus Blănculescu

  skorpion

  01/08/2012 at 10:02 am

 19. Sunt mort si ma simt bine!

  turnofftheglory

  01/08/2012 at 10:06 am

 20. buna dimineata! pucistii fara aviz Orniss care si au bagat botul in CSAT vor da de dracu’

  zigzag

  01/08/2012 at 10:11 am

 21. Buna dimineata! 🙂

  radubotezatu

  01/08/2012 at 10:13 am

 22. Va salut cu respect 🙂

  Pentru interesati – Ştiri Europene – 1 August 2012 / “FAZ: Lovitura de stat din România frînată nu şi oprită”


  http://politeiaeuropa.wordpress.com/2012/08/01/stiri-europene-1-august-2012-faz-lovitura-de-stat-din-romania-frinata-nu-si-oprita/

  Theophyle

  01/08/2012 at 10:16 am

 23. Buna dimineata,
  in 3 minute urmeaza anuntul BEC!

  cedric

  01/08/2012 at 10:28 am

  • Sa asteptam deci.

   clemycali

   01/08/2012 at 10:30 am

 24. Prezenta la vot: 46,24%

  cedric

  01/08/2012 at 10:32 am

  • Asta cu tot cu furaciunile pucistilor.
   E bine si asa, deocamdata, e un argument suficient pentru ca CCR sa invalideze mascarada de referendum.

   luminita

   01/08/2012 at 10:34 am

   • Sigur. Fara furturile la care s-a pretat USL-ul prezenta la vot ar fi fost cu cel putin 2-3 procente mai mica.

    clemycali

    01/08/2012 at 10:36 am

 25. Buna dimineata tuturor 🙂

  Diana

  01/08/2012 at 10:34 am

 26. Deci departe de cifra data de Ponta lui Baroso: 48-50 .Nemernicul ,iar a mintit cu buna stiinta.

  cedric

  01/08/2012 at 10:34 am

  • Uneori ma intreb daca omul asta isi da seama ca minte si ca e prins mereu cu izmenele in vine.

   clemycali

   01/08/2012 at 10:35 am

   • salut clemy,
    personal. cred ca nu. Omul este bolnav. El acopera minciuna cu alta minciuna. Patologic se numneste mitomanie! El chiar crede in multe din minciunile lui!

    Theophyle

    01/08/2012 at 10:38 am

    • Ma intrebam retoric Theo. Chiar ieri il diagnosticam cu dubla personalitate.

     clemycali

     01/08/2012 at 10:41 am

    • Buna dimineata tuturor!
     Daca mi se permite un artificiu lingvistic Ponta sufera de „mitocamanie”

     Huitzilopochtli

     01/08/2012 at 10:44 am

    • poate l a hipnotizat vreun sovietic cu abilitatile necesare.oricum mitomanu’ e pericol public la adresa securitatii nationale si trebuie dus urjent la tratament.

     zigzag

     01/08/2012 at 10:50 am

   • Eu sunt convinsa ca minte cu buna stiinta, constient.
    Asta este un mare defect de caracter si din pacate nu este singurul pe care Toanta il are.

    luminita

    01/08/2012 at 10:38 am

 27. Ma conving din ce in ce mai mult ca USListii mint si cu privire la posibila validare de catre CCR.
  Astia mint si cand ii coboara in groapa!

  cedric

  01/08/2012 at 10:37 am

  • Vrei sa spui ca or sa incerce sa minta si in fata Sf.Petru?

   clemycali

   01/08/2012 at 10:39 am

   • Acolo sper sa nu le mai mearga!

    cedric

    01/08/2012 at 10:40 am

    • Acolo e sfarsit de linie. Nu mai poate nimeni minti si chiar daca o face nu are nici un succes.

     clemycali

     01/08/2012 at 10:41 am

 28. Dupa parerea mea ,CCR poate da raspunsul pana deseara. Nu mai au ce sa studieze, rezultatul e f. clar!

  cedric

  01/08/2012 at 10:40 am

  • Cica se intrunesc azi la ora 6. Vlaston dixit pe FB.

   clemycali

   01/08/2012 at 10:42 am

 29. Imi place comunicatul INS, niste statisticieni dau lectii de drept Constitutional loazelor din USL. La categoria loaze se include inclusiv Vosganian. Incep aia asa: „In conformitate cu Constitutia Romaniei”, document pe care Sova nu a binevoit sa-l consulte, ca de altfel nici paiatza puturoasa de la Cotroceni, „Guvernul trebuie sa asigure exercitarea dreptului la vot tuturor cetatenilor romani in varsta de 18 ani impliniti…indiferent daca la data desfasurarii scrutinului electoral persoanele respective sunt sau nu sunt prezente pe teritoriul national”.
  Aia din USL ar trebui pusi sa manince comunicatul asta.
  Si stiti de unde a scos Sova comunicatul „bomba” cu 16.5 milioane de votanti? Impartiti cei 8.5 milioane ai paiatzei cu prezenta numarata de Sova de 52% si va iese exact. Adica mai intii au stat sa vada

  Aha

  01/08/2012 at 10:47 am

  • Am citit comunicatul. M-a uns pe suflet. 🙂

   clemycali

   01/08/2012 at 10:51 am

  • Nenea de la INS e prof. univ. dr. Din ala pe bune nu facut pe punct ca Ponta 🙂

   Huitzilopochtli

   01/08/2012 at 10:52 am

   • Nu chiar pe bune…Importanti sunt specialistii care au refuzat. Nenea e cam paralel 😀

    Catalin

    01/08/2012 at 11:13 am

    • Nu chiar paralel, dar dinozaur rosu daca ne raportam la cariera si ce preda in ASE.

     mar

     01/08/2012 at 11:24 am

 30. Semnalez inca o data, spre cinstea celor de la INS, un fapt care face ca astazi sa avem referendumul invalidat si lovitura de stat respinsa:

  http://www.adevarul.ro/actualitate/USL_a_pierdut_batalia_de_la_Statistica_0_735526831.html

  „De aceea era vital pentru coaliţia de la guvernare să folosească drept bază de calcul numărul populaţiei stabile rezultat la recensământul de anul trecut, aşa cum deja anunţase preşedintele Comisiei juridice din Senat, Toni Greblă (PSD). Grăbit, Executivul a procedat cu Institutul Naţional de Statistică la fel ca şi în cazul celorlate instituţii unde a vrut să-şi impună controlul excesiv: i-a înlocuit pe cei doi vicepreşedinţi ai PDL-ului cu oameni fideli USL.

  Mişcarea n-a avut însă efectul scontat, deoarece instituţia, care sărbătoreşte zilele acestea 153 de ani de statistică oficială, a opus rezistenţă. Niciun specialist din INS nu a fost de acord să răspundă unui ordin politic ce ar fi distrus iremediabil credibilitatea institutului.

  Palatul Victoria a cerut verbal datele recensământului şi documentaţia aferentă, pentru a putea fixa un număr de alegători de puţin peste 15 milioane de persoane. Pur şi simplu ar fi încercat să-i scoată din liste pe cei plecaţi în străinătate. Potrivit unor surse din INS, Guvernului i s-a cerut un document oficial, semnat şi ştampilat, prin care se solicitau respective acte. Dacă Executivul ar fi făcut asta, i s-ar fi explicat că este nevoie de întrunirea Comisiei Centrale de Recensământ pentru a se aproba furnizarea datelor.

  Pentru transferul de date ar fi trebuit să semneze Victor Paul Dobre, preşedintele Comisiei, care şi-ar fi asumat astfel răspunderea pentru folosirea ilegală a datelor personale ale celor care au răspuns la recensământ.

  Dacă Dobre ar fi făcut asta, se intra în faza finală – ar fi intervenit Comisia Europeană, sub patronajul căreia s-a desfăşurat Recensământul European 2011, în toate statele membre”.

  Cetatean

  01/08/2012 at 10:51 am

  • salutare! puscarie scrie pe pucisti.

   zigzag

   01/08/2012 at 10:55 am

   • salutare! Parnaie si sapun!

    Cetatean

    01/08/2012 at 11:02 am

  • Bravo lor. Exista si oameni verticali in tara asta. Nu este totul pierdut. Acum poate merge Parchetul si prin comunele „fruntase” din Olt si Teleorman sa vada cum s-a ajuns la prezentele de 200% si pe urma sa dea o tura si la Spitalul de Psihiatrie Iasi unde desi ar fi trebuit sa voteze cu urna mobila 200 de persoane in urna au ajuns 700 de buletine.

   clemycali

   01/08/2012 at 10:58 am

   • Cred ca exista destule plangeri de la observatori. Astept cu neabdare sa inceapa balul.

    Diana

    01/08/2012 at 11:01 am

    • Si eu.!

     clemycali

     01/08/2012 at 11:05 am

   • sa infunde toti aia puscaria, mama lor de primari agenti ai USL.

    Cetatean

    01/08/2012 at 11:03 am

   • buna! 2 teme extrem de clare au cei din pdl si echipa presedentului de adus in fata opiniei publice: dovezi de nedemontat cu privire la frauda de pe 29 iulie si sedinta CSAT tinuta de somnoros. am semnalat inca din ziua in care a inceput desfasurarea acelei sedinte ca trebuie tratata serios. cei care au participat la CSAT si au pus capul pe tava.erau siguri ca vor pune mana pe putere si nu i a mai interesat sa si asigure „spatele” in baza legii. idiotii fara aviz ORNISS sunt deja in atentia structurilor nord-atlantice.

    zigzag

    01/08/2012 at 11:04 am

 31. pdl-ul se lauda cu un soft care gaseste cazuri de vot multiplu, cred ca e mai simplu, daca au datele in format electronic, chiar si in excel gasesti ocurentele multiple (e vorba de votanti multipli, dar reali); daca e vorba de insusire de identitate, cred ca e mai greu, trebuie facute plangeri individuale

  razvan

  01/08/2012 at 11:07 am

  • Asa este, ai dreptate.

   diablero

   01/08/2012 at 11:45 am

 32. Ne-am bucurat mai devrem decat era cazul 😦 In spatele firmei care a furnizat softul ptr. AEP se afla prietenul de shopping al Premierului hotomitoman, o firma din grupul Asessoft. Asa se explica rapiditatea finalizarii achizitiei, au mai pus de o maslina si de ce nu se de o spoiala de legalitate.
  http://www.hotnews.ro/stiri-politic-12924871-autoritatea-electorala-desemnat-firma-care-ofera-softul-privind-votul-multiplu-listele-electorale-verificate-60-zile.htm

  mar

  01/08/2012 at 11:07 am

  • @mar

   Chiar si in cel mai negru scenariu, chiar daca acel soft este manuit de USL, nu va avea cum sa aduca voturi in plus. Iar asta este ceea ce conteaza acum.
   Ca 90% din fraude vor ramane nedescoperite, sau vor fi descoperite si camuflate….n-avem ce sa facem.
   dar, cum spuneam, atata vreme cat rezultatul oficial si batut in cuie este de 46,24% prezenta, este relativ bine.
   Daca PDL si restul opozitiei au invatat ceva de la acest referendum, ar trebui sa fie mult mai bine pregatiti la alegerile din toamna.
   Daca nu invata nimic, n-au decat sa se planga in continuare ca „USL fura si noi n-avem ce sa le facem”

   Sorina A.

   01/08/2012 at 11:21 am

   • CORECT

    mae

    01/08/2012 at 11:30 am

   • Numar de voturi: 8.459.053
    5-10% din voturi sunt fraudate: Vot multiplu, vot al persoanelor fara drept de vot, etc
    90% din fraude raman nedescoperite

    Rezultat asteptat al verificarilor:
    10% din 5-10% voturi fraudate vor fi identificate si vor rezulta procese penale. Adica 4 229 – 8 459 de voturi, La o medie de, sa spunem, 5 voturi/frauda rezulta:

    850 – 1 700 de dosare penale! Cu pedepse cuprinse intre 2-6 ani de puscarie!

    Vai-vai! USL va ramane in mod cert fara app 1 000 de propagandisti, talibani ai USL! Ca doar nu au votat multiplu oameni obisnuiti.
    Adaugati si efectul de domino, ca doar unii dintre ei, in fata procurorilor, vor turna mai departe: Cine i-a pus, cum au fost transportati, etc si veti obtine rezultate care pot zgudui din temelii clasa politica. Da, chiar si cu atat de putin randament, cutremurul care va lovi USL va fi imens! Vor intra consilieri locali sau judeteni, primari si sefi de CJ in puscarie, vor fi firme de transport cu autocare confiscate, samd.
    Vorbim in cateva luni.
    Daca PDL-ul va dori sa dea de pamant cu USL are acum posibilitatea sa o faca.

    PS: procentul de luat in calcul al voturilor frauduloase este mult mai mare de 10% pentru ca acestea sunt concentrate geografic in cateva judete, nu sunt alocate egal pe intreg teritoriul tarii. Si rata de identificare a lor va fi mai mare din acelasi motiv. Calculul de mai sus este cel minimal! Doar vointa PDL-ului si a justitiei de a face curatenie nu este confirmata! Inca!

    Mircea Rusu

    01/08/2012 at 1:49 pm

 33. In legatura cu fraudele, eu cred ca cei care se ocupa cu asta o sa-si lase timp suficient pt a obtine dovezi clare si de necontestat.
  Am inteles ca este vb de vreo 60 de zile.
  Si e mai bine asa.
  Decat sa arunce totul in derizoriu asa cum a facut Dragnea in 2009 cand deja a 2-a zi declara ca va aduce „camioane de probe” si pana la urma n-a adus decat un saculet, iar dupa ce-au numarat de 10 ori, tot Geoana a iesit sifonat pt ca i-au taiat lui cateva mii de voturi , nu lui Basescu. 🙂
  Asa ca, problema fraudarii trebuie tratata foarte serios si documentata , fara nici cea mai mica fisura si, mai ales, fara nicio graba.

  Sorina A.

  01/08/2012 at 11:15 am

 34. Esențială in stabilirea votului multiplu este doar baza de date cu votanții care s-au prezentat, găsirea voturilor multiple este extrem de simplă. Cu un program de câteva linii pot fi găsite în câteva ore iar cu un program optimizat în mai puțin de o oră.

  dada

  01/08/2012 at 11:17 am

  • Dupa cum a remarcat si Razvan mai sus si in Excel se poate – daca te chinui putin.

   Diana

   01/08/2012 at 11:19 am

  • Mai complicat este să descoperi nume false, CNP-uri inventate, persoanele decedate „care s-au prezentat la vot” persoanele care de fapt nu s-au prezentat la vot (CNP-uri și nume furate).

   dada

   01/08/2012 at 11:30 am

  • Probabil ca nu depistarea votului multiplu este problema. Problema apare , cred eu, dupa aceea. O gramada de hartii, de analize, de punere sub acuzatie (dupa caz).
   Legea prevede clar ca votul dublu se pedepseste de la 6 luni la 5 ani inchisoare.
   Ei bine, isi imagineaza cineva ca daca se vor descoperii chiar si numai 100.000 de voturi duble sau multiple, toti acei 100.000 de indivizi vor fi chemati in instanta, judecati si condamnati?
   Este de-a dreptul imposibil.
   Personal cred ca cifra de 100.000 de voturi fraudate este de cel putin 5 ori mai mica decat cifra reala!

   Sorina A.

   01/08/2012 at 11:31 am

   • @sorina a
    buna ziua
    cel mai important este factorul de descurajare
    nu pot spune-cert-dar pot presupune ca au existat sute de mii de votanti multipli;
    daca din astia arunci in puscarie 1000 ,ii va face pe toti sa se gindeasca data viitoare daca merita pentru 50 sau 100 ron sa faci asa ceva

    intimplator

    01/08/2012 at 12:31 pm

 35. Comunicat ambasada SUA: CCR sa ia decizii independente, conform celor stabilite (in rezumat aprox.)

  cedric

  01/08/2012 at 11:20 am

 36. Ambasada SUA subliniază că, după anunţarea rezultatului final al referendumului de duminică de către BEC, Curtea Constituţională trebuie lăsată să ia o decizie cu privire la acesta „bazată pe principii, fără niciun amestec din afară.
  Stire de pe mediafax dar nu se poate deschide articolul!

  cedric

  01/08/2012 at 11:24 am

  • E si pe hotnews acum. Hehe Licuriciul cel mare ii pune la loc in banca lor pe pucisti

   lastnightmusic

   01/08/2012 at 11:28 am

 37. bine ar fi ca CCR sa se miste repede (practic nu judeca ceva pe fond, doar constata) si sa anunte ca a trimis decizia la monitor, jigodia aia de crizantem sa se care asap

  razvan

  01/08/2012 at 11:26 am

 38. Cred ca si-au dat foc la valiza, aici nu mai este vorba de razboiul cu Traian Basescu 😦 Daca este adevarat va fi urat de tot ptr. unii, totusi Romania este membru NATO cu drepturi si obligatii.
  http://www.hotnews.ro/stiri-politic-12929731-b1-cativa-demnitari-participat-ilegal-sedintele-csat-fara-avea-certificate-orniss-printre-crin-antonescu-andrei-marga-titus-corlatean-ioan-rus.htm

  mar

  01/08/2012 at 11:28 am

 39. Hadar asta e o canalie infecta: desi totul e clar, zice ca sasele ala (adica cifra de 6 judecatori de la CCR care sa invalideze referendumul) va fi foarte greu de atins!
  In plus, e f. suparat pe Antonescu fiindca a anuntat ca demisioneaza. Ce suferinte au unii!

  cedric

  01/08/2012 at 11:30 am

 40. Buna Ziua
  Daca nici acum cei care au fraudat alegerile si cei care au coordonat fraudele nu patesc nimic atunci chiar se stinge luminita de la capatul tunelului.
  Dupa fiecare ciclu electoral am sperat ca cei care vor cistiga vor prelua ministerul sau primaria conform legii si daca erau probleme se cerea controlul Curtii De Conturi.
  Dar toti au procedat dupa principiul :ridicate tu ca sa ma asez eu ;pa si ne vedem data viitoare!
  Oare noi romanii avem in gena ceva care ne face sa uitam toate promisiunile si sa incercam mereu sa ocolim legea?
  Nici nu va puteti inchipui cit de greu mi-a fost sa le explic englezoilor care lucreaza cu mine ce s-a intimplat in Romania si ca in nici un caz nu vor reveni comunistii la putere.Cam asa au inteles ei din presa lor ca neocomunistii sprijiniti de rusi au incercat sa ia puterea prin inlocuirea unor conducatori de institutii in frunte cu avocatul poporului presedintele televiziunii, presedintele radio etc si prin ” suspendarea ” presedintelui. Cum e posibila o prezenta de 125 %- 140 % sau mai mult caci, intrebau ei , exista o lege pentru orice fel de votare. Ei intrebau ieri daca nu l-au arestat pe presedinte si imi spuneau ca au vazut un primar cu foarte multe fete in costum de baie ca mergea la vot.(Mazare a umplut stirile tuturor televiziunilor europene)intrebindu-ma daca nu mai exista respect in Romania.
  Asa ne percep ei.Cum sa pot eu schimba asta cind primul ministru si ceilalti politicieni continua cu minciuni si jigniri.
  Saraca tara,pe miinile cui ai ajuns.

  Shibani Titi

  01/08/2012 at 11:32 am

  • Salutare.

   Problema la Curtea de Conturi e ca 1) au tranchilizat-o atunci cand i-au schimbat regulamentul de functionare, transformand-o in fabrica de maculatura; 2) il are drept sef pe Nicu Vaca, Primul Jmenator al Tzarii.

   EuCuMine

   01/08/2012 at 11:45 am

  • „să le explic englezoilor”, nu e nimic de explicat…
   Acțiunile haitei roșii clare. Nu vă mai compromiteți fără rost. Poate astfel „englezoii” vor avea o părere mai bună și despre dv. și speranța că în România sunt și oameni corecți.

   dada

   01/08/2012 at 11:48 am

 41. La ora 14 incepe sedinta CCR

  cedric

  01/08/2012 at 11:33 am

 42. Bine ca nu tergiverseaza.

  cedric

  01/08/2012 at 11:35 am

 43. Probabil ca CCR nici nu va lua in discutie cifra de 46,24% pt ca acolo nu e nimic de discutat. Doar n-o sa discute 8 minti intelepte, doua zile si apoi sa supuna la vot…ce? Ca 46 e mai mic decat 50?
  Ma gandesc ca ei vor analiza problema de fond, in sensul ca referendumul a fost corect dpdv al organizarii iar ca „fraudele” dovedite pana acum se inscriu in „marja de eroare”, ca atare, dpdv tehnic referendumul s-a desfasurat in limitele legii, dar ca nu este validat din motiv de cvorum.
  Si astfel se incheie acest capitol.

  Sorina A.

  01/08/2012 at 11:36 am

 44. ref. la frauda, in plus, acum sunt niste conditii speciale care nu trebuie ratate:
  – scrutin organizat integral de usl
  – pdl a boicotat oficial, deci nu se poate problema sa fi furat si ei (cu exceptia celor cumparati de usl si au facut blat sau au participat activ de partea usl, care raspund individual pt ce au facut, impreuna cu instigatorii)

  razvan

  01/08/2012 at 11:36 am

 45. „Dan Șova nu a deschis ușa la Recensământ, să nu vadă operatorul că în locuință că trăiesc 100 de Dani Șova identici. Oamenii de știință ruși care i-au fabricat pot multiplica tot corpul, mai puțin creierul. Sunt nevoiți să împartă un singur creier la toate clonele din serie.„
  Asa se explica prezenta simultana pe toate haznalele si rateurile de memorie.

  obervator 2

  01/08/2012 at 11:40 am

 46. Miine dimineata femeia de servici de la Cotroceni trebuie sa desinfecteze unde a dormit Puturosul.
  Cred ca isi ia inapoi acasa trusoul : pernuta+plapumita+4 pufi+ suzeta

  lastnightmusic

  01/08/2012 at 11:41 am

  • Sa aduca si popa sa faca o sfestanie! Lui Crizel i se pregateste lectica.

   diablero

   01/08/2012 at 11:50 am

   • Cum zicea cineva pe un alt blog
    La parlamentare, Crin a cerut romanilor sa-l voteze si a luat 9.000 voturi.
    La referendum, Basescu a cerut romanilor sa NU-l voteze si a luat 943.000 voturi.

    Ion

    01/08/2012 at 12:09 pm

 47. „Mai am un singur dor….”

  CCR – referendum nevalidat
  Antonescu – plecarea din politica
  USL – spart in bucati!

  Credeti ca-mi doresc prea mult? 🙂

  Sorina A.

  01/08/2012 at 11:42 am

  • + un partid ca lumea sa avem si noi ce vota in toamna
   acum chiar e o fantezie

   razvan

   01/08/2012 at 11:44 am

 48. ora 14 intrunire CCR

  razvan

  01/08/2012 at 11:43 am

 49. Si, eu zic ca e mai bine ca PDL s-o lase mai usor cu acuzatiile de frauda, macar pana cand CCR se va pronunta definitiv.
  Ca daca PDL ar veni acum cu probe clare ca 2 milioane de voturi au fost fraudate, CCR ar putea decide reluarea referendumului tocmai din cauza fraudelor uriase, fara sa mai tina cont ca a fost cvorum sau nu!
  🙂

  Sorina A.

  01/08/2012 at 11:47 am

 50. parerea mea e ca dovezile de fraudare grosolana vor aparea dupa ce da CC decizia de invalidare. Pentru ca ea trebuie sa constate ca referendumul a fost ok organizat. Pe cand, daca ar deschide acum teava plangerilor, ar fi suspiciuni de frauda si ar amana pronuntarea deciziei CC prea mult (usl-ul nu are ce fel de plangeri de frauda de vot multiplu sa depuna 🙂 ) .
  Dupa ce basescu revine, eu sper ca vor incepe sa curga pe banda rulanta si dovezile pdl-ului 🙂

  andrimix

  01/08/2012 at 11:48 am

  • Stiti bancul ala cu pasarica in balega?

   O vrabiuta zgribulita de frig, in toiul iernii, nu mai putea nici sa zboare. Unei vaci i s-a facut mila de ea si a lasat o balega calduta peste pasarica. Pasarica s-a dezmortit si-a revenit de la caldura balegii si a inceput sa ciripeasca mai ceva ca o soprana, de bine ce-i era. O pisica a auzit-o, a bagat labuta in balega, a scos vrabiuta si a mancat-o.
   Morala:
   Nu intotdeauna cine te baga in rahat iti vrea raul, la fel cum nu intotdeauna cine te scoate din rahat iti vrea binele! 🙂

   Drept urmare, PDListii sa fie multumiti ca e asa cum e si sa-si vada de treaba, fara sa mai ciripeasca prea mult, in momente nepotrivite!

   Sorina A.

   01/08/2012 at 12:03 pm

   • mai era ceva. daca te bagi in rahat, macar baga-te de tot. ceea ce cred ca au facut lolek si bolek,

    halex

    01/08/2012 at 1:40 pm

 51. o intarziere tactica o pot intelege, dar tactica strutului e sinucigasa in perspectiva alegerilor din toamna

  razvan

  01/08/2012 at 11:52 am

 52. Buna ziua tuturor!

  Legat de raportul voturilor celor de la CCR, este aprioric, pentru ca CCR s-a pronuntat cu majoritate absoluta de voturi (9 voturi) in privinta cvorumului de 50%+1.

  ceaikovski

  01/08/2012 at 12:06 pm

 53. Buna ziua
  Ati auzit ceva de chestia asta:
  „Astazi incep negocierile concrete intre Initiativa Civica de Centru-Dreapta a lui MRU, PNTCD- aripa Aurelian Pavelescu si Partidul Noua Republica in vederea constituirii Platformei de Centru-Dreapta. Potrivit surselor, formatiunile politice implicate in aceasta constructie urmeaza sa stabileasca echipele de negociere in perspectiva viitoarelor discutii. Cel mai probabil, la intalnire vor participa si reprezentanti ai PDL. ”
  http://bogdan-apostolescu.blogspot.ro/2012/08/exclusiv-azi-se-stabilesc-echipele-de.html

  Ion

  01/08/2012 at 12:06 pm

 54. PDL nu ar trebui sa iasa pe sticla sub nicio forma! Acum ei cer invalidarea referendumului, ca si cand curtea le-ar face un hatar daca il invalideaza.
  Fac o mare prostie! CCR nu trebuie decat sa aplice legea.
  Vor fi acuzati ca fac presiuni pe CCR.
  PDL ar trebui sa stea dracului in banca lui, pana la decizia CCR.

  ceaikovski

  01/08/2012 at 12:08 pm

  • Exact!

   Daca as fi judecator la CCR m-as simti „presata” chiar si de „indicatiile pretioase” ale americanilor.
   De ce?
   Pt ca prin declaratiile lor recente, americanii insinueaza ca eu, ca judecator, as putea lua o decizie gresita in urma unor presiuni exercitate asupra mea.
   Iar aceasta insinuare, chiar daca este camuflata in spatele unui „apel la democratie” tot are un iz jignitor la adresa mea si a CCR!

   Cred ca intregul Occident – european sau de peste ocean, s-a facut deja mai mult decat inteles in aceste cateva saptamani.
   Acum e momentul sa se abtina, macar pt cateva ore!
   De bine de rau, CCR si-a motivat pana acum, corect, toate deciziile luate.
   Iar daca vreun Zegrean sau ungurean sau vrancean este intr-adevar corupt sau santajabil, va actiona asa cum i s-a „impus” nicidecum altfel, indiferent de apelurile venite de la UE sau Washington.

   Sorina A.

   01/08/2012 at 12:33 pm

 55. Pasul doi care e? CCR invalideaza referendumul iar parlamentul nu se intruneste?
  Crizel are o pozitie de intrus, la Cotroceni. Este o situatie absurda!
  SPP ar trebui sa nu-l mai ia din vila lui sa-l lase acasa, pana la intoarcerea presedintelui Basescu.

  ceaikovski

  01/08/2012 at 12:09 pm

 56. Mie mi-e teama de dementii astia de la USL. Banuiala este ca, chiar daca Curtea Constitutionala invalideaza referendumul, Parlamentul rusinii va stabili, conform legii, calea de urmat si va decide ca, avand in vedere vointa populara larga (7,5 miliane de romani vii), Traian Basescu nu mai este Presedintele Romaniei. Cu subiect si predicat. Crin Antonescu va refuza sa paraseasca in consecinta Cotroceniul si cateva sute (mii, dupa caz) de “indignati” il vor impiedeca pe Traian Basescu sa “patrunda” la Cotroceni… Sper sa gresesc!

  newman

  01/08/2012 at 12:20 pm

  • Nu uita ca suntem totusi in UE. Ce scrii tu e scenariu de Turbanistan.

   Huitzilopochtli

   01/08/2012 at 12:23 pm

   • Pana la inceputul lui iulie, asa argumentam si eu; acum….

    emil

    01/08/2012 at 12:51 pm

 57. Asta cu frauda e cu dus si intors. Pe de o parte e evident ca s-a fraudat (trebuie sa fi naiv sa crezi ca in ultimele ore la sate s-a votat in draci si ca prezenta peste 100% e normala in comune uitate de lume in baragan). Sunt sigura ca pdl-ul, daca a obtinut copii dupa listele electorale are posibilitatea de-a depista fraudele la sange (daca fiecare reprezentant pdl din sectia de votare ar introduce doar cnp+ul si nr. sectiei de votare intr-un banal excel, le-ar lua maxim 2 ore sa centralizeze toate cnp-urile votantilor).
  Pe de alta parte, problema e alta, asa cum a spus chiar basescu, ce semnal dam noi in afara dovedind ca guvernul usl a fraudat alegerile? Cine va mai avea incredere sa vina sa investeasca aici daca o frauda atat de masiva va fi mediatizata? Ne place sau nu, guvernul usl e al tuturor celor 22 de milioane, nu doar al celor 8 milioane, cum sustin ei, si orice gafa/prostie fac ei in plan extern ne afecteaza pe toti, indiferent ca sustinem sau nu acest guvern 😦

  andrimix

  01/08/2012 at 12:23 pm

  • si care ar fi problema?
   modul asta de gindire e similar cu furtul fondurilor europene ;cum adica ,sa -l las sa fure ,ca ne stricam imaginea in exterior?
   furtul e furt
   la fel nu trebuie renuntat la furtul lui ponta/plagiatul e furt
   pe asta mizeaza toti ” la noi orice minune tine 3 zile”
   poate e timpul sa ne mai gindim la chestia asta

   intimplator

   01/08/2012 at 12:43 pm

 58. Pe principiul asta, nu mai aplicam nicodata legea

  Barengott

  01/08/2012 at 12:39 pm

  • Exact, Barengot.
   Si sa ascundem mizeria sub pres?
   Niciodata.

   luminita

   01/08/2012 at 12:49 pm

  • Am spus mediatizare, nu nesanctionare.

   mickyyy

   01/08/2012 at 12:53 pm

 59. problema fraudarii exista;
  depistarea vorului multiplu trebuie facuta
  sa nu tratam iar ” romaneste” problema; gen,” hai domle,am rezolvat ce trebuie sa ne mai agitam”
  nu asa se rezolva lucrurile
  exista frauda ,ea trebuie devoalata
  altfel la viitoarele alegeri iar ne vom minuna si iar ne vom intreba cum e posibil;
  e posibil ca permitem
  si frauda asta ,ca sa nu se zica acum mca uite va amina CC decizia nu e in regula;
  decizia e tehnica,bazata pe situatia ACUM
  daca eu pdl ma duc peste 10 zile la parchet cu 1000 de plingeri penale impotriva votantilor multipli nu afectez in nici un fel decizia CC

  intimplator

  01/08/2012 at 12:40 pm

  • Nici vorba ca fraudele n-ar trebui depistate si reclamate. Totul trebuie scos la iveala!
   Insa nu mai conteaza o zi in plus sau in minus.
   Nu in situatia actuala.
   Dupa ce CCR va decide si dupa ce Basescu se va reintoarce, oficial, la Cotroceni, adica peste cateva zile – hai sa zicem o saptamana, atunci n-au decat sa iasa cu declaratii.
   Fraudele respective nu se prescriu intr-o saptamana.
   Dar , in momentul de fata, chiar daca PDL lucreaza intens la descoperirea fraudelor, nu e cazul sa iasa pe sticla si sa anunte la fiecare ora ca s-au mai descoperit niste fraude la Cuca Macaii sau in garajul lui Dragnea.
   Pt asta au timp berechet, de saptamana viitoare incepind!

   Sorina A.

   01/08/2012 at 12:53 pm

   • CCR-ul trebuie sa trimita urgent decizia de invalidare a referendumului catre Monitorul Oficial pentru a fi publicata la fel de urgent.
    Asta se poate face pana diseara, daca nu a taiat Toanta curentul de la MO.
    Diseara Paiatza Crizantem trebuie sa iasa in suturi virtuale de la Cotroceni. Nici un minut mai tarziu.

    luminita

    01/08/2012 at 12:58 pm

 60. Incredibil dar adevarat, USL vrea validarea referendumului si a depus sesizare la CCR. Astia chiar ne considera morti dar platitori de taxe si impozite, ptr. ca tradatorii si mafiotii USLamisti sa-si ridice salariile si privilegiile 👿
  http://www.ziare.com/ccr/stiri-ccr/usl-a-depus-la-ccr-sesizarea-privind-validarea-referendumului-1181944

  mar

  01/08/2012 at 12:47 pm

  • au vreo sansa cu argumentul asta?

   Sam

   01/08/2012 at 12:53 pm

  • Sunt niste pucisti nenorociti, fara scrupule, fara lege, fara mama, fara tata, fara scoala, fara cei 7 ani de acasa, fara caracter, fara rusine ….dar cu sefi varani puscariabili care le dicteaza sa se zvarcoleasca pana crapa :mrgreen:

   luminita

   01/08/2012 at 12:54 pm

  • Or sa bage fel de fel de strambe, dar fara succes.Cel mult o sa amane ceva.Nu mai tineti minte ce circ au facut si in 2009?
   CCR cel mai probabil o sa considere inadmisibila sesizarea asta.
   46.24 mai mic ca 50,(0) e ca o axioma.

   papiciulo

   01/08/2012 at 12:54 pm

  • Sesizarea respectiva face USL-ului mai mult rau decat bine!
   Dar cum USL nu mai prea are ce pierde, actioneaza ca atare – cu toata disperarea.

   Sorina A.

   01/08/2012 at 12:59 pm

 61. apropo de sesizarea psd, e un principiu juridic: normele de procedura sunt de imediata aplicare

  razvan

  01/08/2012 at 12:56 pm

 62. Salut pe toata lumea,
  postare noua – foarte importanta!

  Theophyle

  01/08/2012 at 12:57 pm

 63. Uitati-va la nerusinatul asta:
  http://www.romanialibera.ro/actualitate/politica/ion-iliescu-ambasadorul-sua-sa-nu-se-bage-in-decizia-ccr-272260.html

  Numai el are voie sa se bage si sa dea indicatii CCR!

  cedric

  01/08/2012 at 12:58 pm

 64. Tot circul asta cu sesizarea la CCR este ca USL sa-si tina in priza sustinatorii.Asa a fost si in 2009.Daca e dupa ei Basescu e oricum neligitim din 2009 ca s-a fraudat pe la Paris sau stiu eu unde…

  papiciulo

  01/08/2012 at 12:59 pm


Comentariile sunt închise.