Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

Sfârşit de săptămână: 28 iulie / “Între fraudă electorala şi democraţie”

Bună dimineata intr-o zi de sâmbata, sfârsit de săptămâna. Sâmbătă, vremea se va menţine călduroasă, caniculară după-amiaza în regiunile extracarpatice, unde indicele temperatură-umezeală va atinge şi depăşi pragul critic de 80. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate şi pe arii restrânse averse şi descărcări electrice, ziua, îndeosebi în zonele deluroase şi montane, iar noaptea, mai ales în nord-vestul ţării. Izolat cantităţile de apă pot fi mai însemnate şi vor fi condiţii de grindină. Vântul va avea intensificări trecătoare pe litoral, în Delta Dunării, iar în celelalte zone, în timpul ploilor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 29…30 de grade în Dealurile de Vest şi 38 de grade în sud-est, iar cele minime se vor situa între 11 grade în depresiuni şi 26 de grade în Delta Dunării şi pe litoral.

La Bucureşti: Vremea se va menţine caniculară cu o maximă termică de 37…38 de grade. După-amiază, indicele temperatură-umezeală va atinge şi depăşi pragul critic de 80. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura minimă va fi de 21…23 de grade.

Curs valutar BNR valabil azi: 1 EURO = 4. 6118   RON; 1 USD = 3. 7575    RON; 1 EURO = 1. 2274 USD; Francul elvetian 3.8401 RON. Gramul de aur 195.9319 RON.     Evolutia saptamanala o puteti citi aici.

Super spectacol la deschiderea Jocurilor Olimpice. Jocurile Olimpice de la Londra  au debutat, vineri seară, cu un spectacol impresionant. Sportivii români au defilat pe Stadionul Olimpic din Londra, în frunte cu portdrapelul României, tenismanul Horia Tecău. Ceea ce părea acum patru ani imposibil, şi anume depăşirea în grandoare a ceremoniei de deschidere din „cuibul de păsări” din Beijing, e pe cale să devină realitate. Britanicii au încercat să ţină totul ascuns, repetiţiile de pe Stadionul Olimpic din Londra făcându-se în cel mai mare secret, dar cele mai multe detalii au transpirat deja. Iar ceea ce se desprinde din ele anunţă un spectacol cum nu s-a mai văzut, „The greatest show on earth”, aşa cum spun cu mândrie englezii. Printre personalităţile care vor onora acest eveniment sunt Michelle Obama, soţia preşedintelui SUA, Dmitri Medvedev, Angela Merkel, Angelina Jolie, prinţul William şi soţia sa, Kate, premierii Franţei şi Japoniei sau regele din Swaziland. Chiar dacă ora de start a ceremoniei propriu-zise este 21.00 (23.00 – ora României), o pre-festivitate va începe la 20.12 ora locală pentru a marca anul Olimpiadei londoneze. Tema principală a spectacolului se numeşte „Insula minunilor”, inspirată din piesa „Furtuna”, scrisă de William Shakespeare. Cel mai mare clopot din lume (27 de tone) va da startul ceremoniei, după care atenţia va fi captată de unul dintre eroii Marii Britanii, agentul 007, James Bond. După ce spectatorilor de pe Stadionul Olimpic le va fi prezentat un filmuleţ în care Daniel Craig, actorul care a interpretat în ultimele filme celebrul personaj, e făcut cavaler de Regină la Buckingham Palace, acţiunea se va muta chiar pe arenă. Integral in Adevarul.

Români, nu ieşiţi la vot! nu legitimaţi lovitura de stat. „Evenimentul zilei” demontează într-un ziar document fiecare punct al loviturii de stat puse la cale de puciştii USL. Referendumul de duminică riscă să devină cel mai scandalos din istoria contemporană a României. După ce preşedintele suspendat, Traian Băsescu a dat, luni seară, primul semnal în direcţia boicotării referendumului de pe 29 iulie, PDL a decis ieri, în şedinţa Colegiului Director Naţioanal, că nu va participa la votul de duminică. Democrat- liberalii îşi îndeamnă electoratul să le urmeze exemplul. „Fac un apel la toţi oamenii de bunăcredinţă să nu participe la această mascaradă”, a declarat ieri preşedintele PDL, Vasile Blaga, la finalul şedinţei. Liderii PDL refuză să valideze „şirul de abuzuri” comise de USL, ce au debutat cu schimbarea Avocatului Poporului şi au culminat cu suspendarea preşedintelui Traian Băsescu, în Parlament, pe 6 iulie. În plus, Colegiul Director a mai stabilit că reprezentanţii PDL din secţiile de votare vor fi menţinuţi pentru ca fraudele să fie limitate. Predicţia sumbră a preşedintelui – Traian Băsescu a anunţat, luni seara, la emisiunea „Sub semnul întrebării” de la B1 Tv, că există riscul ca, dacă situaţia nu se ameliorează, să ceară PDL să boicoteze referendumul şi să nu îşi desemneze reprezentanţi în secţiile de votare. Decizia ar fi urmat să fie luată împreună cu PDL. După Colegiul Director al PDL, şeful statului a afirmat că, prin neprezentare, ar fi greu să se ajungă la validarea referendmului şi, din acest motiv, USL ar putea, prin diferite „manevre”, să fraudeze circa 10% la votul de duminică. El a mai apreciat că ultimele sondaje arată că 37% dintre români sunt împotriva demiterii sale şi peste 50% „pentru”, dintr- un eşantion de 60% care spun că se prezintă la vot. Preşedintele- suspendat este convins că USL are un plan B, în cazul în care referendumul nu este validat. Într-un interviu acordat cotidianului „România Liberă”, Băsescu a afirmat că USL unelteşte o a treia suspendare, care ar urma să fie pusă în aplicare prin fabricarea unui dosar penal şi formularea unei acuzaţii de înaltă trădare. Integral in EVZ.

Referendum 2012. Ordin oficial: „Întrerupeţi Toate Camerele De Supraveghere!” Robert Negoiţă, primar sector 3: „Daţi-mi voie să avem discreţia necesară”.Prefectul Capitalei, Georgeta Gavrilă, a trimis o adresă către toţi primarii de sector prin care le cere să întrerupă, pe perioada desfăşurării referendumului, camerele de supraveghere video amplasate în încăperile organizate ca sedii ale secţiilor de votare din unităţile de învăţământ.  Adresa prefectului a fost trimis cu trei zile înaintea referendumului, pe 26 iulie, către primarii de sector, dar şi „spre ştiinţa” Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti. gândul vă prezintă documentul trimis de prefectul Capitalei primarilor de Sector. „Având în vedere Hotărârea nr 13/2012 a Biroului Electoral Central , vă adresăm rugămintea de a dispune măsuri corespunzătoare pentru întreruperea funcţionării, pe perioada desfăşurării votării, a camerelor de supraveghere video amplasate în încăperile organizate ca sedii ale secţiilor de votare, în cadrul unităţilor preuniversitare de învăţământ, la Referendumul naţional pentru demiterea Preşedintelui României din 29 iunie 2012”, se arată în documentul semnat de prefectul Capitalei Georgeta Gavrilă. Prin Hotărârea Biroului Electoral Central 13/2012 preşedinţii birourilor electorale trebuiau să asigure afişarea, la loc vizibil, a unei foi A4 pe care scria „accesul în cabina de vot cu orice tip de aparate de înregistrare sau preluare imagini este interzis”.Gandul.

Dosarul Sâmpetru-Bălan. Judecătoarea Barbălată, de la Curtea Supremă, pusă sub acuzare. Judecătorul Georgeta Barbălată de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-a prezentat vineri la DNA unde i s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile în dosarul în care procurorii Marcel Sîmpetru şi George Bălan sunt puşi sub acuzare de procurorii anticorupţie pentru că au folosit ilegal informaţii clasificate. Concret, judecătoarea este acuzată că l-a înştiinţat pe Mihai că procurorii DNA urmează să i se facă o percheziţie şi că activitatea sa este monitorizată de serviciile secrete. Barbălată ar fi făcut acest lucru în perioada în care procurorii DNA au cerut Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie emiterea unor mandate de percheziţie pe numele procurorilor Marcel Sîmpetru, George Bălan şi Vlad Mihai în dosarul în care cei trei sunt acuzaţi că au folosit informaţii clasificate în interes personal. Judecătoarea Georgeta Barbălată, de la Secţia penală a instanţei supreme, a părăsit sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie după aproximativ 20 de minute, ea spunând că nu vrea să comenteze prezenţa ei la DNA, invocând dreptul la imagine. Judecătoarea Georgeta Barbălată a demisionat, vineri, din funcţia de purtător de cuvânt al ICCJ, după ce procurorii anticorupţie au început urmărirea penală în cazul ei pentru favorizarea infractorului, fiind acuzată că l-a avertizat pe fostul şef al SIPI Ilfov că-i va fi percheziţionată locuinţa. Romania Libera

Traian Băsescu: Ponta, pe urmele lui Năstase şi Iliescu. Preşedintele suspendat Traian Băsescu este de părere că premierul încearcă să reînvie partidul-stat. Preşedintele suspendat Traian Băsescu este de părere că documentul prin care liderii USL sunt de acord cu desfiinţarea ANI, DNA, CCR şi CNSAS este o nouă dovadă a loviturii de stat. „Acest document trebuie tradus imediat şi transmis tututor partenerilor noştri din UE şi NATO, pentru că ei trebuie să ştie cine le sunt partenerii. Aceşti oameni nu au nimic sfânt în a-şi îndeplini obiectivele lor. Practica lor este un stat subordonat partidului, a fost practica lui Năstase şi Iliescu, asta este practica pe care vor să o reînvie”, a declarat preşedintele suspendat Traian Băsescu, joi, într-o emisiune la Naşul TV. Acuzându-i pe social-liberali de faptul că urmăresc să readucă aceste instituţii sub control politic, Traian Băsescu apreciază gestul lor drept o crimă la adresa României. Ba, mai mult, consideră acordul un abuz pe care îl asociază cu cel din timpul puciului „pe care l-au dat unii din România de după Al Doilea Război Mondial”. De asemenea, Băsescu atrage atenţia că documentul confirmă, încă o dată, valabilitatea afirmaţiilor sale referitoare la faptul că „lovitura de stat din 3-6 iulie” a avut drept scop controlul justiţiei şi al instituţiilor fundamentale ale statului român. În ceea ce-l priveşte pe Mircea Dogaru, preşedintele Sindicatului Cadrelor Militare Disponabilizate şi unul dintre semnatarii documentului, Băsescu îl etichetează un tip împotriva democraţiei, care nu poate gândi democratic. „Documentul invocat este scos de undeva din jurul lui Dogaru şi este semnat de un mare număr de oameni, însă nu toţi militarii în retragere din sindicatul acestuia sunt iresponsabili. Nu toţi foştii militari, fie ei şi afectaţi de noua lege a pensiilor militare, nu toţi vor o Românie care să meargă înapoi”, precizează Traian Băsescu. Adevarul.

Desfiinţarea Justiţiei: USL se încurcă în explicaţii. Crin Antonescu admite că a luat parte la discuţiile privind controversatul protocol cu Consiliul Naţional al Societăţii Civile. Victor Ponta și Daniel Constantin s-au trezit cu un cartof mult prea fierbinte în mână. Continuă bâlbâielile pe tema documentului semnat de USL şi de Consiliul Naţional al Societăţii Civile (CNSC). După ce alaltăieri declara că USL nu a avut nimic împotriva anexei care prevedea desfiinţarea DNA, a ANI şi a CCR, ieri, colonelul în rezervă Mircea Dogaru, preşedintele Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD), s-a răzgândit. Acesta a remis presei un comunicat prin care subliniază USL şi CNSC au semnat doar „un acord de principiu”, care „avea ca scop demolarea regimului Băsescu, restabilirea democraţiei constituţionale şi recucerirea libertăţii poporului român”. Mai mult, susţine acesta, „timpul nu le-a permis liderilor USL să-şi exprime poziţia decât la data de 14 iulie”. „La mitingul organizat pe 14 iulie, din partea USL ne-a venit un document pe o jumătate de pagină, pentru care am semnat de primire”, explică el. Cu doar o zi înainte, acelaşi Dogaru declara cu totul altceva: „Materialul este din ianuarie, l-am discutat cu liderii USL până în luna aprilie, urmând să-l semneze ei atunci. Lista a rămas neschimbată, iar ei l-au semnat, iar o parte din obiective au fost îndeplinite”, spunea acesta pentru „Gândul”. „Ei au avut patru luni acordul la dispoziţie, l-au semnat şi nu au avut nicio obiecţie”. O posibilă explicaţie a acestei schimbări complete de poziţie ar putea fi faptul că joi, după apariţia în presă a documentului, a avut loc o nouă întâlnire între reprezentanţii USL şi cei ai CNSC, după cum CNSC însăşi anunţă, într-un comunicat de presă. Integral in EVZ.

Antonescu: Brătienii nu erau foarte democraţi şi făceau „combinaţii”, conduceau cu mână de fier şi vedeau interesul naţional. Preşedintele interimar Crin Antonescu a declarat, vineri, că fondatorii PNL s-au numărat între liderii care au „condus cu mână de fier” partidul şi nu erau foarte democraţi şi că au făcut „şi ei tot felul de combinaţii”, însă punctul lor cardinal era interesul naţional, potrivit Mediafax. Antonescu a fost întrebat în cadrul unei emisiuni la OTV dacă nu se răsucesc „Brătienii în mormânt” după ce a convenit alianţa cu PSD şi înfiinţarea USL. „Dar de ce se învârt, erau foarte democraţi Brătienii? Aflaţi că nu. Brătienii conduceau cu mână de fier, ceea ce nu e cazul meu.(…) Partidul Naţional Liberal era un partid democratic, dar conducerea în interiorul PNL a fost întotdeauna destul de autoritară”, a replicat Antonescu. De asemenea, preşedintele interimar a spus că fondatorii PNL au avut întotdeauna drept punct cardinal interesul naţional. „Dacă e vorba ca oamenii să se învârtească în mormânt, ce mi-e alianţa cu PSD, ce mi-e alianţa cu PD făcută din 2003. Nu, nu cred, pentru că Brătienii au făcut şi ei tot felul de combinaţii, tot felul de lucruri discutabile. Au avut întotdeauna un punct cardinal în interesul naţional, iar eu şi PNL – că nu a făcut-o de capul meu, nu am impus-o nimănui – am făcut această alianţă considerând-o în interes naţional, pentru a pune capăt regimului portocaliu care a distrus această ţară”, a mai declarat Antonescu. Romania Libera.

KremlinLeaks: Victor Ponta s-a intalnit, la Bucuresti, cu Aleksandr Kondiakov. Potrivit siteului KremlinLeaks, partener oficial al WikiLeaks, Victor Ponta s-a intalnit in 14 iunie, la receptia organizata de Ambasada Federatiei Ruse la Bucuresti, cu Aleksandr Kondiakov si Viktor Komardin, presedintele companiei de armament Rosoboronexport. Siteul KremlinLeaks publica un mesaj intre doi oficiali rusi, despre relatiile speciale pe care le-ar avea cu premierul roman Victor Ponta. „Salutari din Bucuresti Ii transmitem intreaga noastra recunostinta dl-ui Victor Ponta, in special pentru felicitarile primite de Ziua noastra nationala. Dupa cum am informat, dl Victor Ponta ne-a vizitat pe data de 14 iunie, iar pentru noi aceasta a fost o posibilitate importanta de a schimba cateva idei foarte utile. Dl Victor ne-a transmis ca intalnirea cu d-nii M. Kondiakov si V. Komardin a fost foarte productiva si a multumit pentru aceasta intalnire…” De asemenea, ne-a încredințat că din luna iulie va incepe un proces de „purificare”, cum a fost stabilit, și dânsul, ca și altă dată, contează pe ajutorul nostru. Și că, din momentul începerii „curățeniei” totale, investițiile noastre locale vor fi valorificate. Din motive lesne de înțeles, vom intra din nou în legătură abia după 1 august. Cu respect, Evgheni”, se arată în mesajul respectiv. Integral in EVZ.

Ştiri Europene – 28 iulie 2012 / “ Filmul unei execuţii colective”

Va urez o zi buna!

113 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Buna dimineata!
  Ca de obicei, ne zbatem intre si intre. Si tot ca de obicei, suntem mai aproape de partea de evitat. Just that we are not there yet. 🙂

  In alta ordine de idei:
  Astazi e ziua emailurilor prietenesti catre prieteni… Nu mai mult de 1-2 motive pe scurt pentru care indemnam la reflectie si rezerva si anuntam ca noi stam deoparte de data asta.

  Suna mai personal emailul daca adresele sunt puse in BCC decat in CC.
  Daca ne cunoastem bine cu toti intre noi, atunci punerea in CC e invitatie la discutie.
  Alegerea functie de caz.

  moldoveanu

  28/07/2012 at 8:39 am

 2. Reblogged this on Dictatura justitiei.

  dictaturajustitiei

  28/07/2012 at 8:40 am

 3. Bună !
  Am impresia că Antena 3 încalcă legea electorală. Are un ceas pe ecran care măsoară timpul pănă „la marea judecată” . N-ar trebui să le facem o reclamație la CNA ?

  dictaturajustitiei

  28/07/2012 at 8:43 am

 4. Buna dimineata tuturor si aici.

  clemycali

  28/07/2012 at 8:47 am

 5. Auziti, am si eu o intrebare care nu e privitoare la lucruri de esenta, dar totusi:

  „Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate”

  O asociatie a unor oameni care nu sunt angajati se poate numi „sindicat”? Sindicatul nu e compus prin definitie de angajati?

  Ca sa nu mai spun ca daca eu as fi dat afara dintr-un post mi-ar fi rusine sa las sa se stie asta. Cu alte cuvinte, „Sindicatul Cadrelor Militare Date Afara De Competente Ce Erau”.

  Freedom

  28/07/2012 at 8:49 am

  • Probabil ca denumirea completa este Asociatia Sindicatul Cadrelor….etc. La infiintare de asociatii se puteau folosi multe astfel de cuvinte. Recent au facut schimbari pentru a interzice denumiri ca Institut spre exemplu.

   moldoveanu

   28/07/2012 at 8:51 am

   • Aha, deci in numele luat au dat dovada de aceeasi „inteligenta” care i-a si dus in postura de disponibilizati. Presupun totusi ca i-au dat afara pe cei mai incapabili.

    Mda, baietii astia, ca si bugetarii, considera ca ei trebuie sa fie ocrotiti de stat, sa li se asigure un loc de munca etern si bine platit, si ca noua trebuie sa ne iasa impozitele pe nas pentru ei.

    Doua Romanii. De fapt trei Romanii: a oamenilor politici, a bugetarilor, si a celor care chiar muncesc.

    Freedom

    28/07/2012 at 8:58 am

    • Buna dimineata! Ei se considera un fel de coloana a cincea… De fapt, cam asa si este: au pensii mai mari decat un salariu onorabil pt care un cetatean munceste pe rupte pt acer salariu, pot fi reactivati in cadrul armatei oricand, au o varsta relativ tanara si, mai ales, au pastrat intacte legaturile pe care le-au avut in armata cu camarazii lor.

     drivas

     28/07/2012 at 9:35 am

 6. neata,

  ramin la parerea mea, ca acest referendum nu trebuia sa aiba loc.
  dar putea legal evitat? referendumul s-a nascut din lovitura de stat, dintr-un context total antidemocratic.

  militarii disponibilizati au primit pina la 12 salarii compensatorii si, din cite stiu, fiecare militar si-a dat acordul de a iesi din armata. Trebuia redus numarul lor.

  skorpion

  28/07/2012 at 9:03 am

  • Putea fi evitat doar daca suspendarea nu avea loc.

   clemycali

   28/07/2012 at 9:05 am

   • ma intreb, incluzind suspendarea, nu ar fi existat nici o cale care sa fi evitat referendumul nascut dintr-o incalcare flagranta a legilor Ro??? intreb si eu, ca si asa este prea tirziu…

    skorpion

    28/07/2012 at 9:15 am

 7. Buna dimineata 🙂
  Sa intelegem ca ptr. Puturosul national, Bratienii sunt un model ptr. ca „au “condus cu mână de fier” partidul şi nu erau foarte democraţi şi că au făcut “şi ei tot felul de combinaţii””. Vai de steaua lui de profesoras ratat si cartofor 👿

  mar

  28/07/2012 at 9:03 am

  • PAGLIACCIO – ne-am saturat de voi
   (A.Papahagi)

   skorpion

   28/07/2012 at 9:04 am

   • 😆 Mare adevar!

    mar

    28/07/2012 at 9:31 am

    • dar desigur…un adevar extrem de vag. Si ei s-au saturat de noi, si noi de ei. In plus si vestul s-a suparat pe Romania, si Romania pe vest 🙂

     lastnightmusic

     28/07/2012 at 9:40 am

     • nu toata Ro s-a suparat pe vest, nu cetatenii moderni ai acestei tari!

      skorpion

      28/07/2012 at 9:43 am

 8. Salut pe toata lumea 🙂

  Pe Politeia Europeana puteti citi “ Filmul unei execuţii colective”

  http://politeiaeuropa.wordpress.com/2012/07/28/stiri-europene-28-iulie-2012-filmul-unei-executii-colective/

  Theophyle

  28/07/2012 at 9:48 am

  • Salut Teofil! 🙂
   L-am reblogat. E bine de ţinut minte succesiunea evenimentelor.

   Tiberiu Orasanu

   28/07/2012 at 12:37 pm

 9. buna dimineata
  daca doriti sa mai aflati lucruri din romania” mereu surprinzatoare” sa stiti ca trenurile spre constanta in aceasta dimineata au o intirziere de aproape o ora:
  s-au furat cablurile electrice azi noapte;dar asta,cred ca deja e obisnuit,bine ca n-au furat sinele

  intimplator

  28/07/2012 at 9:50 am

  • Nu m-ar fi mirat nici furtul sinelor. 🙂

   clemycali

   28/07/2012 at 9:52 am

   • l-ar fi furat ei si pe Ponta, dar n-au cui sa-l vanda. Nici rusii nu-l vor.

    cinic

    28/07/2012 at 12:27 pm

    • Ei, nu. Daca le da rusilor tara pe tava gratis, cu singura conditie sa lase pe USL sa danseze etern sarabanda hotiei in Romania, punem pariu ca il vor?

     Freedom

     28/07/2012 at 6:24 pm

 10. sinele urmeaza
  😛

  skorpion

  28/07/2012 at 9:53 am

 11. alt ” garant”/e clar ,nu mai ai loc in tara asta de ” garanti”
  ce nu e clar e cum intelege dl rus ” conditii corecte” ca mai toti ministrii au in ultimul timp mari probleme de ” intelegere”

  „Am garantat în discuţiile cu miniştrii de Interne din statele Uniunii Europene că referendumul se va desfăşura în condiţii corecte”, a conchis Ioan Rus

  intimplator

  28/07/2012 at 9:57 am

  • salut 🙂
   asta chiar gandeste ca cineva il mai crede in Europa :mrgreen:

   Theophyle

   28/07/2012 at 10:01 am

   • asa e /partea proasta e ca ROMANII incep sa fie priviti cu suspiciune;incep sa apara problemele de ” credibilitate” la nivel companii&profesional
    creditul moral e o chestie care se cistiga in ani multi si vin niste idioti care ti-l pot distruge intr-o clipa

    intimplator

    28/07/2012 at 10:05 am

   • Prostia nu doar nicidoata.

    clemycali

    28/07/2012 at 10:08 am

    • @clemycali
     nu e gluma;am cunoscuti care exporta in germania si daca pina acum ajungea o confirmare generala a termenilor de contract,de vreo saptamina partenerii lor le cer confirmari pentru fiecare clauza;
     nu o spun explicit ” nu va credem” dar e un semnal important in atitudine!

     intimplator

     28/07/2012 at 10:12 am

     • Cred si imi pare rau ptr ei. Ma intreb daca insa inteleg de la ce li se trage?

      clemycali

      28/07/2012 at 10:19 am

     • Asa e.
      In ultimele saptamani,doi dintre furnizorii mei externi m-au sunat si m-au intrebat ce se intimpla in Romania.
      Stiau despre miscarile politice de la noi,insa sunt convins ca pe ei ii intereseaza,in special, implicatiile economice.
      Ma astept ca,in curind,sa-mi schimbe conditiile/nivelul creditarii.

      Gabi Dumitru

      28/07/2012 at 10:34 am

 12. a se inlocui cuvintul ”garantat” cu AM MINTIT!

  skorpion

  28/07/2012 at 10:00 am

 13. Si ptr ca tot vorbim de stiri, de deschiderea Olimpiadei: aduc pe aceasta cale multumirile mele canalului de televiziune NBC (care altfel are transmisii de toata jena dar asta e alta poveste) ca nu mi l-a aratat pe Ponta in tribuna in timp ce a defilat delegatia Romaniei. Au vorbit in schimb despre Nadia Comanesci, Marta si Bela Karoly.

  clemycali

  28/07/2012 at 10:09 am

  • Dupa o ora de cautare cu Google singurele poze de la receptia reginei la Buckingham Palast a fost cea aunui cuplu raratacit (Viorel si Daciana)
   http://www.weser-kurier.de/Bilder/Sport/Olympia-2012/636812/Olympia-2012%3A-Polit-Prominenz-zu-Gast-bei-der-Queen.html poza nr.10
   Dar, indiferent de rezultatul votului de la 29 iulie, dupa acest act de inalta tradare, nu doar a Romaniei, ci a intregii comunitati democratice, intre oamenii de stat si oamenii politici care se respecta in occident nu se va mai gasi nimeni care sa mai vrea sa stea de vorba, vreodata, cu Ponta, Antonescu, Voiculescu.
   aceasta este concluzia lumii cvilizate .

   obervator 2

   28/07/2012 at 10:32 am

 14. mar

  28/07/2012 at 10:34 am

 15. Buna dimineata
  Eu cred ca usLASII nu desfiintau nici ANI, nici DNA si nici restul; nu a fost mai simplu cu Avocatul Poporului?

  emil

  28/07/2012 at 10:48 am

 16. Aseara, cineva mi-a atras atentia ca pe adresa Prefecturii in text este scrisa data de 29 IUNIE; pe stampila este totusi 29 iulie

  nu stiu ce inseamna asta: posibil o eroare?

  emil

  28/07/2012 at 10:57 am

  • Pe stampila 26 🙂

   emil

   28/07/2012 at 10:58 am

 17. buna dimineata ! sper ca maine procurorii sa salte multi indivizi implicati in fraudarea referendumului.in flagrant , asa trebuie.

  zigzag

  28/07/2012 at 11:00 am

 18. Am vazut deschiderea JO la BBC, so nici urma de Ponta. Cum de nu sa plimbat cu caleasca? Si in tribuna, era la stinga sau la dreapta reginei?

  Aha

  28/07/2012 at 11:03 am

  • plagia ceva pe sub vreun pod din Londra :))

   zigzag

   28/07/2012 at 11:11 am

  • Eu cred ca Ponta si-a vazut visul cu ochii; poate sa demisioneze linistit 🙂

   emil

   28/07/2012 at 11:16 am

 19. Din pacate, frauda electorala instaurata inca din „zorii oranduirii socialiste” dainuie si astazi. Ba chiar a fost rafinata.
  Ceea ce este insa mai grav: voluptatea cu care se lasa pacaliti/mintiti/furati romanii.
  Cauzele se regasesc in multiplicarea pcr produsa dupa lovirutie dar si in promovarea/dezvoltarea „valorilor” pcr-ului practicata de multiplii (re)infiintati dupa dec ’89. Desi fdsn/pdsr./psd este considerat mostenitor de drept nici celelalte partide n-au sarit prea departe de ideologia-de-baza.
  Rezultatul? Cu doar doua exceptii oferta electorala a fost compusa din rele iar oamenii au votat contra celui mai mare rau. Sau contra celor care au fost.
  Si ca si cum perpetuarea si rafinarea „valorilor” pcr n-ar fi fost parca de ajuns pt a duce tara in rapa, s-a adaugat populismul. Populismul desantat si-n rasparul oricaror umbre de logica elementara. Practicat de toti, fara exceptie. Fireasca a fost astfel indepartarea de urne a celor care mai sperau in progres real si o scara corecta a valorilor. La urne au ramas astfel neproductivii, adeptii platilor sociale, urmasii celor care dadeau navala sa se-nscrie-n „colectiva”. Cei care au dus-o bine merci in anii „revolutiei-socialiste” facuta cu bani imprumutati. Cei care o lalaiau in anii 80 si se ocupau cu fusarai. Cei care „munceau, nu gandeau” in anii 90. Si care astazi, primesc, pe langa pensiile calculate la salarii din categoria speciala, tot felul de inlesniri, gratuitati, deduceri. Toate platite din imprumuturi externe. Nici nu mai conteaza ca nepotii lor vor fi cocosati de acele datorii. Nici nu mai conteaza, de exemplu, c-ar fi fost mult mai logic si de perspectiva sa se fi taiat calatoriile gratuite pt peste 5 milioane de pensionari in schimbul platii abonamentelor pt cele aprox 2oo de mii de profesori care mai fac naveta. Acum se culeg „roadele” unor „politici” promovate de toate aschiile fostului pcr. Democratie? Ha ha ha… asta suna a „capitalism putred si gaunos” care „exploateaza munca celor de jos”. E mai bun socialismul. Le da la toti. Si ce daca premierul era paralel cu realitatile? Si ce daca actualul premier a furat grosolan? Si ce daca pretendentul la prima functie in stat este un chiulau notoriu si un ratat? Asa erau si sustinatorii. Chiuleau de la fabrica si la sf zilei plecau si cu ceva in geanta. La lichidare faceau parte cu maistrul care le dadea lucrari de speciala. Important este acum doar sa le dea la toti. Toti ai lor. Cat mai mult si cat mai des. Nu conteaza de unde se ia.

  Kenwood

  28/07/2012 at 11:18 am

  • Salut Kenwood,
   nu cred ca poate exista o mai buna caracterizare, multumesc pt. comentariu.

   Theophyle

   28/07/2012 at 12:03 pm

   • Salut Theophyle & co
    Scuze pt ca mi-am varsat of-ul 😦

    Kenwood

    28/07/2012 at 1:59 pm

 20. Cine doreste sa faca sesizare la cna pt ceasul cu „ziua judecatii” de la antena 3: http://www.cna.ro/Formular-de-sesizare-Radio-TV.html
  Eu am trimis o sesizare!

  drivas

  28/07/2012 at 11:26 am

  • Nu reușesc să scriu intervalul de timp. Mă ajuți , te rog !

   dictaturajustitiei

   28/07/2012 at 1:26 pm

   • scuze, amu am venit! exemplu: 11:40…

    drivas

    28/07/2012 at 9:20 pm

 21. De la Ministerul Agriculturii au dispărut 1,3 milioane tone de grâu !?
  http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/de-la-ministerul-agriculturii-au-disparut-13-milioane-tone-de-grau-169654.html
  Valeriu Tabără: ”Ăștia (i.e. actualul ministru al agriculturii, Daniel Constantin, PC) nu știu nici să citească dom’le, confundă cifrele și anii.”

  Sorin Fortiu

  28/07/2012 at 11:36 am

 22. Acestui referendum I s-a spus Recensamantul Prostilor. Este destul de urat.
  Mai bine il numim recensamantul pesimistilor
  CA in butada:
  Pesimistii spun ca mai rau nu se poate. Optimistii spun Ba da, se poate

  Mircea Rusu

  28/07/2012 at 11:37 am

  • Salut.
   O fi urat dar e real.
   Cand in capitala unei tari se voteaza un gargaragiu dovedit c-a facut falsuri si a uzat de acestea sau si mai nou se voteaza un proxenet evazionist ori un semi-analfabet, oricare apreciere, oricat de critica ar fi, tot pare putin fata de aceste realitati.

   Kenwood

   28/07/2012 at 11:47 am

 23. Ovidiu Silaghi, ministrul Transporturilor, a prezentat (vineri) un raport de audit in care se mentioneaza ca RO va trebui sa ramburseze 141,48 milioane euro Comisiei Europene, suma cheltuita fara respectarea reglementarilor europene in derularea unor contacte finantate de Uniunea Europeana (Agerpres).
  Leonard Orban, ministrul Afacerilor Europene, il contrazice pe ministrul Transporturilor, Ovidiu Silaghi: „Nu s-a luat niciun fel de decizie in privinta cuantumului corectiei” (Gandul).
  Povestea este la http://revistapresei.hotnews.ro/stiri-revista_presei_business-12898083-business-report-coridorul-ramane-ruta-sibiu-pitesti-pentru-autostrada-transilvania-nu-exista-finantare-campioni-absoluti-evaziunea-marile-statiuni-din-grecia-ajunge-100.htm
  Astia 2 fac parte din acelasi guvern!?

  Sorin Fortiu

  28/07/2012 at 11:46 am

  • Salut,
   cine stie 🙂 Posate fractiuni diferite, sau grupuri de interese divergente.

   Theophyle

   28/07/2012 at 12:04 pm

   • Buna ziua, Domnule Theophyle,
    E adevarat ca Leonard Orban este fratele lui Ludovic Orban, care nu are o relatie „fructuoasa” cu actuala conducere pnl.

    Sorin Fortiu

    28/07/2012 at 12:14 pm

    • Este adevarat, Din nefericire nici Leonard Orban nu este unul din marii meu preferati, asta ca sa nu vorbesc de celalat, celebrul Sica Orban.

     Theophyle

     28/07/2012 at 12:29 pm

 24. Buna dimineata. Theophyl, ieri ziceai ca azi astepti niste cifre privind prezenta la vot: ai primit ceva?
  Eu nu cred ca vor fi mai mult de 4.5 – 5 milioane. Pe ce ma bazez: la locale USL a primit 4.4 milioane, dar clar nu se vor prezenta toti. In acelasi timp, sigur vor fi si votanti NU, care ii vor compensa pe cei ai USL care nu se vor prezenta.

  mc25

  28/07/2012 at 11:58 am

  • salurt,
   mai pe seara si fara sa stim cat de mare va fi fraudarea 😦

   Theophyle

   28/07/2012 at 12:00 pm

 25. Salutare all

  M-am uitat putin la 0TV aseara. Jenanta prestatia atat a amfitrionului DD cat si a Crizelului.
  Auzi la Crizel, @Dan Voiculescu si trustul sau de presa au actionat ani la rand corect” ! Nu zau, mai nemernicule !

  Atat va spun: Doamne fereste ca porcul asta sa ajunga presedinte !

  Reddog

  28/07/2012 at 11:59 am

  • Salut Red 🙂
   Ticalaosi se aduna! Sper sa nu le mearga jocul 😦

   Theophyle

   28/07/2012 at 12:01 pm

  • Era groaznic. Avea mimica unei tirfe batrine care incearca din rasputeri sa isi vinda farmecele lui DanDiaconescu, pe care l-ar fi tratat cu flit in zilele bune.
   Vai de capul nostru – nu m-as sui intr-un autobuz in care Crin e sofer

   lastnightmusic

   28/07/2012 at 12:03 pm

   • pai nici nu ai avea cum. crizel nu are nici macar B-ul 🙂

    radu2

    28/07/2012 at 12:35 pm

   • paiata sofer? dam’…
    … as evita acel autobuz/troleibuz/tramvai/metrou doar daca paiata ar fi simplu calator. Macar „pianistii” sunt lesne de identificat.

    Kenwood

    28/07/2012 at 2:10 pm

 26. Scuze, Theophyle.

  mc25

  28/07/2012 at 11:59 am

 27. Ziua buna tuturor,
  Imi adaug si eu stropul de speranta in marea de neliniste in ceea ce priveste ziua de maine.
  Ieri seara „am luat pulsul” intr-o comuna „rosie” de 8 ani, unde primarul (PSD) a castigat la locale cu 80%. Am stat la „o bere” cu vreo 20 de sateni cu varste cuprinse intre 30-50 ani…bineinteles a urmat intrebarea ce facem pe 29. Spre surprinderea mea toti, fara exceptie, i-au umplut frigiderul lu’ Ponta. Nu-mi venea sa cred asa ca i-am lasat sa vorbeasca. De fapt, incercau sa-mi explice mie ca nu are rost sa merg la vot :))

  subway

  28/07/2012 at 12:00 pm

  • Doamne ajuta!

   mc25

   28/07/2012 at 12:09 pm

 28. Nenorocitul de Crin a zis ca se va impaca Dna Merkel cu el dupa referendum, asa cum si Hollande s-a suit in avion dupa ce a fost ales

  Ponta a zis ca a discutat cu premieri europeni care au zis ca daca scrutinul e ok , il vor primi din nou in rindul lor.
  Nenorocitii astia doi au acest limbaj pt intern… deoarece externul nu ii preocupa inca. pina nu au consolidata puterea in interior

  lastnightmusic

  28/07/2012 at 12:08 pm

  • Buna,
   am vazut momentul sosirii Premierului hotz cu juna consoarta la Palatul Buckingham, aveau niste fetze de jurai ca merg la taiere. Noroc cu eticheta extrem de riguroasa, care l-a scapat de momente neplacute.

   mar

   28/07/2012 at 12:39 pm

 29. @tds
  buna ziua
  nimic nou sub soare la capitolul asta: si ceausescu era lider mondial in scinteia
  ce e nou e ” nenorocitul” asta de internet
  eu as vrea sa vad o poza,una singura de la londra in care ponta da mina cu un sef de stat/guvern din tarile EU

  intimplator

  28/07/2012 at 12:18 pm

  • ideea este : faceti toate magariile, puneti-i pe vestici in fata faptului implinit iar vesticii vor strimba din nas dar nu vor avea incotro si vor continua cu noi

   lastnightmusic

   28/07/2012 at 12:40 pm

 30. Buna ziua 🙂
  @intimplator 10:12
  Pare o gluma, dar daca este asa e o gluma sinistra…
  spui”…daca pina acum ajungea o confirmare generala a termenilor de contract,de vreo saptamina partenerii lor le cer confirmari pentru fiecare clauza”
  Aici nu e vb. de Basescu sau Merkel, este vorba de modul cum ne vad occidentalii. Chiar daca te cunoaste personal, stiind din ce „cultura” vii, cam asta se intampla.
  Vedeti ca la aceasta stampila cutural-balcanica (indiferent daca e inregistrata sau nu 😆 ), declaratiile lui Viviane capata parca alta greutate decat doar propaganda pro-basista….
  cei ce vor sa plece Basescu „indiferent cum”, trebuie sa se gandeasca cum analizeaza ocidentalul cand aude de „ïndiferent cum”… Nu la basescu le sta gandul, ci la ce se poate intampla daca maine un roman vrea sa intrerupa contractul , de exemplu in urma unui sondaj…:evil: )
  sau si mai rau, faceti ca Hidroelectrica de pe azi pe maine va declarati in insolventa.
  Raul cu Hidroelectrica, ca de altfel si cu suspendarea presedintelui… este irecuperabil pe termen scurt… Oricum roul a fost facut. Tot ce sper este ca cineva va raspunde… E doar o speranta..

  DanSu

  28/07/2012 at 1:00 pm

  • Coorect Sare’ , avem nevoie , maine poate o sa ne poarte de grija . Urmaresc si am in lista de bloguri si cele legate de credinta ortodoxa , am ramas uimit si dezamagit de atitudinea lor , nu am comentat si nu indraznesc sa le cer asta altora . Exemplu : http://saccsiv.wordpress.com/

   gigel

   28/07/2012 at 1:26 pm

 31. Ziua buna
  Analizind agenda cu programul pe ziua de maine , voi avea o activitate extrem de dificila .
  – Desteptare ora 06:30 . 😦
  – Incarcare bagaje , nevasta , catel si plecare la ora 06:50 .
  – Intilnire cu fica si gusterul la ora 07:50 . In alai voios ne vom indrepta spre plaja cu acces inclusiv pentru pentru patrupede . 🙂
  – La ora 08:00 intins la soare nu inainte de a folosi crema solara cu grad 50 !!!!!! de protectie . 🙂 (ca ma pirlesc imediat , ca porcu ) 🙂
  – La ora 12- 12:30 ne vom indrepta la corvoada . Adica masa de prinz gratuita . 🙂
  Dupa acest efort , birfa de rigoare , despicarea firului de par in patru , ne vom intoarce pe plaja privind navele care trec . Incet sau repede . 🙂
  La ora 18:30 , strins catrafusele , incarcat nevasta ,si catelul , pornit masina si plecat in directia casa . 🙂
  La ora 19:30 , 19:45 vom ajunge la casa fara ginduri a oamenilor fara viitor . 😆
  Dupa o masa de seara rigoros metiderana , voi porni pc citind ultimele evenimente din tara minunilor . Pe care cred ca o cunoasteti toti .
  Deci , sa fiti cuminti . 😆

  stefan60

  28/07/2012 at 1:19 pm

  • Buna Stefan 🙂
   Promitem sa fim cuminti. La munte si la mare, la umbra sau la soare….ne vom distra si nu vom vota, adica vom boicota 😆

   mar

   28/07/2012 at 1:44 pm

   • mar… lasa si tu demagogia 🙂 pun pariu ca nu ne vom distra… ca ne-ar tremura mina cind desfacem cutia de bere si friptura ne va sta in git….

    lastnightmusic

    28/07/2012 at 1:48 pm

    • Acum si tu, am vrut sa fiu dragutza si calma virutual :). De fapt sunt furioasa, am fost plecata si am vazut un banner care m-a enervat ptr. ca a „crescut” peste noapte.

     mar

     28/07/2012 at 1:52 pm

    • TDS,
     te asigur ca o sa mananci si luni si marti si saptamana viitoare. Te asigur ca majoritatea noastra o va face la fel. Cine a avut ce sa puna pe masa ceva o va face continuare, pentru ca a invatat sa se zbata pentru a trai asa cum am facut-o intotdeauna.

     Cine nu va avea ce sa puna ceva pe masa sunt tocmai aceia care se vor duce maine la vot din dorinta sa-l demita pe Basescu. Acesti oameni dependenti de pomenile guvernului nu vor mai avea de unde sa primeasca acele pomeni, baronii USL vor lua partea leului si foarte multe tiruri se vor opri la granitele Romaniei mandre si independente. S-a mai intamplat si in trecut!

     Theophyle

     28/07/2012 at 1:55 pm

     • @Theophyle: Buna ziua! V-am trimis un email.

      moldoveanu

      28/07/2012 at 1:59 pm

      • Multumesc mult,
       primit si raspuns 🙂

       Theophyle

       28/07/2012 at 2:05 pm

     • Ciudat, la mine in zona totul este palit de caldura. Sper ca si maine sa fie identica atmosfera, oricum voi afla daca se merge/s-a mers la vot.

      mar

      28/07/2012 at 1:59 pm

     • da, ai perfecta dreptate…noi cei de aici suntem din probleme de constiinta si nu ca pierdem o maslina sau o halva de la regim. Problema este ca avem mincare dar zilele astea nu vom avea pofta de mincare.
      De fapt ne ingrijoreaza si soarta inconstientilor votaci care alearga prin lanul de secara spre prapastie.

      lastnightmusic

      28/07/2012 at 2:02 pm

      • Ai dreptate, numai ca-i salvam noi, sper. Cum mai sper ca nr. lor sa cat mai mic.

       mar

       28/07/2012 at 2:09 pm

       • da mar… noi 🙂 Thousands of little kids, and nobody’s around – nobody big, I mean – except me. And I’m standing on the edge of some crazy cliff. What I have to do, I have to catch everybody if they start to go over the cliff – I mean if they’re running and they don’t look where they’re going I have to come out from somewhere and catch them. That’s all I do all day. I’d just be the catcher in the rye and all. Am imaginea cu acei pe care ii salvezi dar care se zbat in bratele tale sa scape si sa o ia… direct spre prapastie 😦

        lastnightmusic

        28/07/2012 at 2:11 pm

      • Am mai incercat o data in 1990, in Piata Universitatii si n-am avut nicio sansa. Nu sint copii, ci bizoni, si nu sint indivizi ci o turma, o turma enorma.

       Leon

       28/07/2012 at 3:10 pm

  • Cind ajungi acasa deschide usa frigiderului, plin cu de toate, fa o poza cu tine in usa frigiderului si trimite-ne-o 🙂

   lastnightmusic

   28/07/2012 at 1:45 pm

   • – (pt stefan e chestia cu frigiderul )……asa cum faceau emigrantii economici din anii 60-70

    lastnightmusic

    28/07/2012 at 1:51 pm

    • Sindromul frigiderului/congelatorului plin 😛

     mar

     28/07/2012 at 1:53 pm

    • Nu pot fotografia frigiderul .
     E o hala intreaga . 😆
     Umpluta cu muuuuulta munca si sudoare . Ca asa e cind nu ai diplome marete , cumparate sau trucate . 😆

     stefan60

     28/07/2012 at 2:15 pm

     • Sunt sigur ca la munca ta ai si un aparat cu obiectiv panoramic ca sa prinzi tot frigiderul si pe tine minuscul in usa lui 🙂 Dar de ce e asa mare ? Iti tii sculele de instalator tot in frigider ?

      lastnightmusic

      28/07/2012 at 2:20 pm

      • Sculele ocupa un garaj de 16m. patrati
       Am aflat ca banii fac mucegai si ca atare tin bancnotele la temperatura si umiditate constanta . 😆

       stefan60

       28/07/2012 at 2:24 pm

       • Pai, daca fac mucegai investeste intr-o tiparnita de bani, si ii produci doar cind ai nevoie.

        lastnightmusic

        28/07/2012 at 2:26 pm

       • … parca pana de curand te laudai cu ingouri 😛

        Kenwood

        28/07/2012 at 2:27 pm

 32. Are cineva un link cu programul de duminica al Olimpiadei (inclusiv reluari) ?

  emil

  28/07/2012 at 1:58 pm

 33. Aginturili straine se baga din nou cu nerusinare in politica interna. http://www.hotnews.ro/stiri-politic-12900083-premierul-ungariei-viktor-orban-urez-romanilor-maghiarilor-din-romania-aduca-decizii-bune-spre-exemplu-maine-nu-nicio-decizie.htm
  Ma astep la un atac de apoplexie al paiatei de la Cotroceni cind vede este, eventual inchiderea granitelor.

  Aha

  28/07/2012 at 2:14 pm

 34. Si Viktor Orban transmite mesaje interesante – „Eu nu pot sa intervin si nu pot sa fac reclama. Eu vreau sa invit maghiarii sa simta greutatea istorica a momentului. E posibil ca soarta Romaniei sa se hotarasca pentru urmatoarele cateva decenii. As dori sa urez romanilor si maghiarilor din Romania sa aduca decizii bune – spre exemplu sa nu ia nicio decizie, ceea ce maine este o posibilitate, iar la alegerile parlamentare sa ia decizii cu care sa poata proteja acel fundament, care exista in starea lui firava si care a fost faurit si de maghiarii din Romania”
  http://www.hotnews.ro/stiri-politic-12900083-premierul-ungariei-viktor-orban-urez-romanilor-maghiarilor-din-romania-aduca-decizii-bune-spre-exemplu-maine-nu-nicio-decizie.htm
  Premierul hotz si PAGLIACCIO, pot sa-si pregateasca valiza :mrgreen:

  mar

  28/07/2012 at 2:15 pm

 35. @ Kenwood
  Ai auzit de diversificare ?
  Lingouri + bani . Secretul vietii fara ginduri .
  (asta doar in cazul in care nu faci pe politica ) 😆

  stefan60

  28/07/2012 at 2:33 pm

  • Am auzit. Chiar stiu ce-nseamna 😀
   Important este sa ai ce sa diversifici.
   Dar tot mai trag nadejde ca noua moneda mondiala, crapelnita, nu ne va prinde in aceasta viata.

   Kenwood

   28/07/2012 at 2:41 pm

 36. Buna ziua
  Cer permisiunea gazdei sa anunt timisorenii de existenta :http://res-publica.ro/frauda
  Va rugam sa ne semnalati fraudele constate.
  Sper ca nu deranjez cu postarea linkului.

  ela

  28/07/2012 at 2:35 pm

 37. Radu Gabrea, regizor de film: „Nu voi merge la referendum. Constituţia e clară: preşedintele e ales pe cinci ani. Sunt de părere că regulile trebuie respectate. Oricând se poate întâmpla să se modifice majoritatea parlamentară – asta înseamnă că trebuie să schimbăm de fiecare dată şi preşedintele? Ceea ce se întâmplă acum face parte din tradiţia anti-contractuală care domneşte în România. «Ne-am săturat, l-am schimbat.» Nu se poate aşa! Există un contract care trebuie respectat.”

  newman

  28/07/2012 at 2:47 pm

 38. Buna ziua la toata lumea vazuta si nevazuta 🙂
  Maine: BOICOT. Acum – pauza de o bere/ ceai/ cola::

  http://desydemeter.wordpress.com/2012/07/28/design-ul-interior-japonia/
  😀

  desydemeter

  28/07/2012 at 3:09 pm

 39. Corespondenta dintr-o comuna din Olt, primar PSD: interesul pentru referendum este foarte scazut, nici urma de campanie electorala sau bannere in comuna, lumea nu vorbeste despre el. Fratele meu imi estima o prezenta la 30% maine. Si va fi in comisia de votare maine, asa ca am o persoana de incredere acolo.
  De asemenea, intr-o alta comuna din jud Olt, pe unde sta o alta ruda de-a mea, primarul (tot PSD) a spus clar ca cine vrea sa vina, sa vina, cine nu, sa stea acasa. Niciun banner, nicio chemare la vot.
  Sursele sunt 100% de incredere.

  Eduard

  28/07/2012 at 3:12 pm

  • Si eu cred la fel. Nu va fi mai mult de 30-35%.

   mc25

   28/07/2012 at 3:23 pm

  • Dupa „testarea pietei” intr-o comuna rosie (vezi mai sus), azi am fost intr-o plimbare in alte 2 comune rosii vecine. Nu am vazut nici macar un afis pentru demiterea lui Base, nimic sa indemne prezenta la referendum.

   subway

   28/07/2012 at 3:37 pm

   • 🙂 ai inceput de azi ?

    ela

    28/07/2012 at 4:00 pm

    • Am fost in recunoastere 🙂

     subway

     28/07/2012 at 4:05 pm

 40. emil

  28/07/2012 at 3:19 pm

 41. Salut pe toata lumea 🙂
  Postare noua!

  Theophyle

  28/07/2012 at 4:04 pm

 42. RTV, postul de casa al lui Ponta, are o campanie „Eu vara votez” pe care o va derula toata ziua de maine. Nu mi se pare corect sa indemni la vot cand stii ca cele 2 tabere au opinii diferite in acest sens. Dar, mai conteaza ?!

  sergiu

  28/07/2012 at 4:05 pm

  • Romanul de-al draku’ face pe dos decat ii spui..

   dica

   28/07/2012 at 6:42 pm


Comentariile sunt închise.