Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

Revista Presei – 26 Iulie / “banii nu au miros şi politicienii bun simţ

Bună dimineata intr-o zi de joi. Vremea va fi călduroasă în majoritatea regiunilor, caniculară după-amiaza în Muntenia, estul Olteniei, local în Moldova şi Dobrogea şi izolat în Transilvania, zone unde disconfortul termic va fi accentuat. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate în jumătatea de vest a teritoriului şi la munte unde local vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Vor fi condiţii de grindină, iar cantităţile de apă vor mai depăşi izolat 20 l/mp. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 26…27 de grade în Dealurile de Vest şi 39 de grade în Bărăgan şi Lunca Dunării, iar cele minime în general între 14 şi 23 de grade.

La Bucureşti, joi, vremea se va menţine caniculară după-amiaza, când disconfortul termic va fi accentuat, iar temperatura maximă va fi de 37…38 de grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura minimă va fi de 21…23 de grade.

Curs valutar BNR valabil azi: 1 EURO = 4. 6186 RON; 1 USD = 3. 8040 RON; 1 EURO = 1. 2141  USD; Francul elvetian 3. 8455 RON. Gramul de aur 194.4326 RON.

Guvernul cedează şi anunţă un nou acord cu FMI. Creşterea economică pierde teren în prognoze. În pofida criticilor anterioare la adresa programului cu Fondul Monetar Internaţional, USL anunţă un nou acord. Vicepremierul şi ministrul finan­ţelor Florin Georgescu, cel mai credibil membru al guvernului pe zona economică, a anunţat ieri că România vrea încă un acord preventiv de doi ani cu FMI, într-o încercare evidentă de a calma suspiciunile analiştilor străini şi neîncrederea pieţelor externe, reflectată în prăbuşirea leului din ultimele săptămâni. „Guvernul intenţionează să încheie cu FMI un nou acord de tip preventiv. Este prematur să vorbim acum despre sume, dar importantă este decizia de natură strategică vizând un termen mediu. Vorbim de un acord care probabil va fi tot pe doi ani, 2013-2015”, a spus Georgescu, citat de Mediafax. Acesta este cel mai important anunţ făcut de guvernul Ponta, cu impact asupra condiţiilor economice şi financiare din următorii doi ani şi, implicit, recunoaşterea incapacităţii autorităţilor române de a genera politici economice credibile pe plan extern fără girul FMI şi al Comisiei Europene. Practic, actuala putere acceptă o nouă „în­corsetare” a României pentru doi ani, în schimbul stabilizării pieţelor, şi, implicit este de acord cu o continuare a politicilor de austeritate şi cu privatizările, criticate până acum.Continuare in ZF.

Viviane Reding: „Nu s-a schimbat nimic”. Asigurarile Guvernului de la Bucuresti privind respectarea celor 11 puncte din lista lui Barroso nu au linistit Comisia Europeana care asteapta fapte, nu vorbe, dupa cum au declarat oficialii de la Bruxelles. Vicepresedintele Comisiei Europene, Viviane Reding, a precizat ieri ca ingrijorarile legate de starea democratiei in Romania sunt in continuare mari, ca „lucrurile nu au evoluat” si ca ii sunt semnalate detalii „socante” legate de controversele de la Bucuresti. „Inca sunt foarte ingrijorata in legatura cu situatia democratiei din Romania si intreaga Comisie de altfel. In raportul MCV (raportul pe justitie din cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare – n.r.), Comisia si-a exprimat aceasta ingrijorare, iar presedintele Jose Barroso si-a declarat public ingrijorarile si i-a inmanat primului ministru roman o lista cu 11 puncte care trebuiau indeplinite pentru a aduce Romania la un sistem democratic echilibrat”, a spus Reding. Comisarul pentru justiţie a mai precizat că „lucrurile nu au evoluat” de la momentul transmiterii îngrijorărilor Bruxelles-ului către Bucureşti. „Nu s-a schimbat nimic. Iar noi analizăm fapte, nu promisiuni. Noi analizăm legea şi modul în care este aplicată. După cum ştiţi, Comisia va reveni cu o analiză intermediară în cadrul MCV până la sfârşitul anului, cel mai târziu. Până atunci, situaţia va fi observată îndeaproape”, a explicat Reding. Întrebată ce părere are despre ultimele reacţii ale unor intelectuali români şi străini faţă de criza politică din România, ea a replicat că analiza Comisiei nu se bazează pe scrisori, ci pe fapte şi legi. „Vă rog să mă credeţi, am primit sute (de scrisori – n.r.), iar unele dintre ele dezvăluie nişte lucruri cu adevărat şocante”, a declarat Reding. Adevarul.

Rea-voinţă: USL fuge de softul antifraudă ca dracul de tămâie! Acest soft depistează instantaneu votul multiplu şi dă alerta în toate secţiile de votare din ţară. De 10 ani se solicită dotarea BEC cu un soft antifraudă dar nicio guvernare n-a avut interesul s-o facă. În 2009, la alegerile generale, Biroul Electoral Central a folosit un soft cu ajutorul căruia a reuşit în scurt timp să îi prindă pe votanţii de serviciu folosiţi de PSD, la secţiile speciale de votare. Acum, Guvernul Victor Ponta nici nu vrea să audă de un asemenea soft antifraudă, semn că nu există voinţă politică din partea Guvernului pentru un referendum corect. Listele se scanează şi hoţii găsiţi imediat. Se compară CNP-urile din listele electorale cu cele din baza de date naţională de la Evidenţa Populaţiei. Când un CNP apare în două locuri diferite apare instantaneu o alertă vizibilă în toate secţiile de votare din ţară. Acum acest sof nu va fi folosit. Judecătorul Bogdan Zdrenghea, preşedintele Biroului Electoral Judeţean Cluj, confirmă. „Înainte era folosit în secţiile speciale, dar acum pentru aceste secţii, unde votează cei din alte localităţi, nu vor exista prevederi separate. Toate listele se vor trimite la Biroul Electoral Central, după închiderea votării, unde se va face o verificare”, a spus judecătorul Zdrenghea. În comuna Beliş, judeţul Cluj va exista o astfel de secţie specială de votare pentru turiştii care vor veni în zonă. Surse din anturajul primăriei din localitate, conduse de un membru USL, susţin că, deja, de la USL Cluj au fost transmise câteva sute de CNPuri. „Cel de la PD-L, din comisie, nu va putea sta o zi întreagă pe scaun”, spun sursele. La alte referendumuri au fost comune cu 140-160% prezenţă la vot. Integral in EVZ.

Referendum 2012. Reportaj sub acoperire din mijlocul armatei PSD: „Dacă la ora 17, la secţia 93 să zicem, nu s-a ieşit decât 40%… acţionăm în forţă”.Sub pretextul unei inspecţii prin sondaj, gândul a contactat 14 primari USL de la care am aflat ce tactică vor folosi in scopul de a obţine cât mai multe voturi pentru a valida referendumul şi pentru a-l demite pe preşedintele Traian Băsescu. Reportajul „sub acoperire” din tabăra PSD vine după ce, la începutul săptămânii, gândul a publicat un material asemănător, realizat în tabăra PDL, în care arătam cum primarii acestui partid încearcă să-i ţină pe oameni departe de urne. Un primar din Bistriţa-Năsăud a povestit că va folosi chiar şi maşina primăriei pentru a transporta alegătorii. Un viceprimar din Vrancea a relatat reprezentantului de la centru că are o organigramă cu 50 de persoane care vor duce votanţii la urne. Primarul comunei Rugineşti (Vrancea) a raportat fără echivoc că le va ordona concetăţenilor să voteze „DA” la referendum. Unii primari au cerut de la organizaţia centrală benzină pentru maşini sau bani pentru rachiul şi plăcintele ce urmează să fie împărţite în ziua votului. Pentru a primi răspunsuri cât mai sincere din partea primarilor USL, am apelat la un sondaj incognito. Am sunat 14 filiale ale USL din ţară în numele organizaţiei centrale pentru a verifica modul în care gestionează votul de la referendumul pentru suspendarea preşedintelui Băsescu. Acesta a fost textul standard pe care l-am utilizat: „Buna ziua! Sunt Horia Panait, raportor la structura centrala a partidului. Din ordinul conducerii v-am sunat pentru a face o inspecţie prin sondaj a modului în care s-au pregatit filialele locale pentru votul de duminică. Vă rog să ne spuneţi cum veţi proceda pentru ca alegătorii să se prezinte la vot în număr cât mai mare şi să voteze pentru suspendare!” Integral in Gandul.

Familia Ponta a incheiat un contract de 10 milioane de euro cu Grupul Golden Blitz, apropiat de Basescu, chiar in timpul protestelor din ianuarie! O companie ce apartine familiei Ponta a incheiat in ultimii cinci ani contracte cu statul in valoare de aproape 100 de milioane de lei. Culmea, aceasta firma a facut afaceri, tot pe banii statului, inclusiv cu celebrul grup de la Golden Blitz, considerat apropiat de Elena Udrea si Traian Basescu. Pana acum nu au existat multe informatii despre afacerile pe care Victor Ponta, sau membrii familiei sale, le-ar fi facut cu institutiile publice. Datele aparute in presa se refera la contractele de asistenta juridica pentru Complexul Turceni incheiate de Casa de Avocatura Sova si Asociatii (unde Ponta a fost asociat). Aceste contracte pot fi considerate insa firimituri in comparatie cu afacerile familiei Ponta cu institutiile publice descoperite acum de Romania libera. Victor Ponta a crescut în Bucureşti, într-un apartament de pe Bulevardul Dinicu Golescu, vizavi de Ministerul Transporturilor, lângă Gara de Nord. La adresa de domiciliu, care s-a regăsit multă vreme în buletinul actualului premier, au locuit şi mama acestuia, Cornelia Naum, precum şi sora, Ponta N. Alexandra Florina. La un moment dat, Ponta Alexandra Florina a renunţat la numele de fată, probabil în urma căsătoriei, devenind Herţanu N. Alexandra Florina. În acelaşi timp, la adresa respectivă a mai apărut un locatar, Herţanu Iulian Cristian, originar din Iaşi, un tânăr de aceeaşi vârstă cu sora lui Victor Ponta. Intrarea în scenă a lui Iulian Herţanu, cel despre care toate indiciile arată că ar fi cumnatul lui Ponta, a însemnat totodată şi cooptarea acestuia în firma Herţanu Projects SRL. În această companie mama premierului avea 5%, iar Iulian Herţanu 95%. Sediul social al firmei era chiar acasă la familia Ponta. Ulterior, Iulian Herţanu a devenit acţionar cu 60% şi la o altă firmă, SC Grossmann Engineering Group SRL. După intrarea lui Iulian Herţanu în acţionariatul firmei Grossmann Engineering Group, cifra de afaceri s-a dublat, chiar triplat în anumiţi ani. Din 2007 până acum, această companie a beneficiat de zeci de contracte cu statul român, finanţate fie din bugetele instituţiilor publice, fie din bani europeni. Romania Libera

Manipularea televizată „Vila lui Băsescu“.Premierul Ponta a chemat ieri televiziunile să prezinte publicului o luxoasă vilă din Capitală, care ar fi fost amenajată cu bani grei pentru preşedintele Băsescu. Acuzaţia nu este susţinută de nicio probă. Primul ministru al României a îmbarcat ieri într-un autocar mai mulţi jurnalişti acreditaţi la Guvern şi i-a invitat la Vila Dante din Cartierul Primăverii, aparţinând Regiei Autonome Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS). Aici, le-a prezentat imobilul, în care s-a investit aproape un milion de euro pentru reparaţii, ca fiind pregătit pentru preşedintele suspendat Traian Băsescu. Diversiunea este cu atât mai evidentă cu cât Victor Ponta nu a prezentat nicio dovadă că şeful statului ar fi cerut o asemenea locuinţă pentru perioada de după finalul mandatului. Premierul susţine că Băsescu şi-ar fi pregătit din timp retragerea pe domeniul situat lângă Vila Lac 3, actuala sa reşedinţă. „În 2010-2011, când salariile şi pensiile erau tăiate, această locuinţă aparţinând Regiei Patrimoniului Protocolului de Stat, la solicitarea lui Traian Băsescu, a fost pregătită cu reparaţii de peste un milion de euro din bani publici, pentru a fi ocupată de Băsescu după terminarea mandatului de preşedinte. A fost pregătită din bani publici ca viitoare locuinţă a lui Băsescu. Faimosul slogan «Să trăiţi bine» se aplică doar aici”, a spus Ponta. Integral in Adevarul.

Șoc Sufletesc: Ponta are relații sentimentale cu CCR. Un judecător e mâhnit că premierul nu l-a apărat pe Năstase. Unul dintre judecătorii Curții Constituționale era supărat pe mine când a trebuit să stabilească cine trebuie să plece la Bruxelles, a declarat premierul Victor Ponta miercuri seara la România TV. Supărarea personală a judecătorului de la CCR a făcut ca Traian Băsescu să fie cel desemnat să plece la Bruxelles, a mai precizat prim-ministrul, deoarce decizia s-a luat cu 5:4. „Era supărat că nu l-am apărat pe Adrian Năstase îndeajuns”, a explicat Victor Ponta, mimând stinghereala. El nu a dat nici un fel de explicații despre modul în care respectivul judecător al CCR i-a transmis supărarea sa și nici pe ce bază legală au loc dialogurile sale atât de intime cu membrii Curții. Discuția despre Curtea Constituțională a fost prilejuită de dezbaterea celebrului punct 3 din Hotărârea Parlamentului de suspendare a lui Traian Băsescu, prin care, după validarea sau nu a referendumului de către CCR, „Parlamentul stabilește calea de urmat”. EVZ

Stenogramele PNL – Campanie contra bunului simţ. O serie de stenograme, publicate de ziaristul Dan Tapalagă, dezvăluie cum să fie rotiţi la TV membrii marcanţi ai PNL, cum să fie lansate dezbateri defavorabile lui Traian Băsescu şi cum să fie manipulată opinia publică în ceea ce priveşte participarea lui Crin Antonescu la mitinguri. Stenogramele  aferente şedinţelor de campanie din perioada 10-20 iulie sunt relevante atât pentru modul în care liderii USL au gândit campania pentru demiterea lui Traian Băsescu, dar şi pentru ceea ce ocupă agenda membrilor Cabinetului Ponta, fie ei miniştri sau secretari de stat. Mai descoperim, din documentele publicate de jurnalistul Dan Tapalagă, nu doar că toţi membrii de seamă ai PSD, PNL şi PC sunt scoşi la rampă şi rotiţi la televiziuni pentru a transmite mesajele dorite, dar şi că o serie de reprezentanţi ai societăţii civile au intrat în angrenajul de campanie al puterii. Trebuie remarcat că, în spatele uşilor închise, liberalii nu se sfiesc să spună că preşedintele interimar Crin Antonescu participă la mi-tinguri politice. Majoritatea celor care apar în stenograme nu au putut fi ieri contactaţi. Deputatul Eugen Nicolăescu a declarat însă că stenogramele ar fi rezultatul „unei operaţiuni ilegale de supraveghere şi interceptare”. „Deşi anumite teme de discuţie şi pasaje din acestea pot fi recunoscute ca fiind autentice, în transcrieri apar multe modificări, multe intoxicări, multe neadevăruri”, a mai declarat Nicolăescu. ncă de la şedinţa de campanie din 10 iulie, liberalilor le era clar că preşedintele interimar face exact unul din lucrurile reproşate lui Traian Băsescu: acţionarea pe scena politică a ţării ca preşedinte de facto al unui partid. „Crin Antonescu vine la toate acţiunile, restul sunt de umplutură. El încheie evenimentele cu discurs”, spunea vicepreşedintele PNL Relu Fenechiu. Ulterior, în 13 iulie, măcar de faţadă se încearcă schimbarea strategiei: „Începând cu Timişoara vom schimba formatul – merge şi Crin Antonescu, vorbeşte numai el şi reprezentanţii societăţii civile. Fără politicieni pe scenă (…). Politicienii vor sta jos, lângă scenă” (ministrul Economiei, Daniel Chiţoiu). Cât despre cine formează societatea civilă în viziunea lui Chiţoiu aflăm tot din stenograme: „Gică Hagi, Piţurcă, Dan Bittman, Felicia Filip, Mircea Badea, Radu Tudor, Stelian Tănase, Dinescu, Ciutacu, Mălăele, prezentatori Morar şi Buzdugan”. Relu Fenechiu îi trece pe listă şi pe Ducu Bertzi, Emil Constantinescu şi Zoe Petre. Integral in Romania Libera.

Ştiri Europene – 26 iulie 2012 / “Reding: vorbe fără fapte

Va urez o zi buna!

Written by Theophyle

26/07/2012 la 8:15 am

183 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Buna dimineata!

  O sa merg azi la miting desi e foarte cald la Bucuresti. Trebuie sa mai dam si exemplul omului viu care protesteaza, nu numai pe cel al comentatorului din fata computerului.

  In alta ordine de idei… si mie mi se strange inima – ca si lui Vlad Mixich – gandindu-ma ca Viculescu & Co. vor lupta cu disperarea celor care stiu ca nu mai au ce pierde. Sa fim uniti nu mai e doar un slogan electoral!

  Observator

  26/07/2012 at 8:26 am

  • Buna Dimineata,
   Aveti dreptate! Sa fim uniti!

   Theophyle

   26/07/2012 at 8:32 am

 2. Buna dimineata!
  Am niscai emotii pentru ca desi ne imping si pe noi in situatia in care au ajuns si ei (a disperatului)… ei stiau de mai demult in ce situatie se afla.

  Vin si eu la miting azi! Ca sa treaca timpul pana atunci mai pun si cateva sosete in bagajul facut just in case.

  moldoveanu

  26/07/2012 at 8:33 am

 3. Buna 🙂
  Nu este timpul abandonului si nici sa fim intimidati. Pana la urma vor pierde! Economia de piata ii va invinge, daca noi nu vom sti cum sa o faceam!

  Theophyle

  26/07/2012 at 8:38 am

  • Nici vorba de abandon. Dar daca pentru a continua lupta ai nevoie de resurse, te duci sa faci rost. 🙂

   Indiferent cum se termina aceasta batalie a lor cu sistemul care s-a infiripat sub TB… cei care pierd sunt ei si pentru mine personal scoaterea la iveala a murdariilor, increngaturilor, mafiei, mijloacelor si compromiterea in ochii europei a securistilor este rezultatul neasteptat. In evolutie lenta, fara socuri chestia asta nu s-ar fi intamplat multa vreme. Aproape ca le multumesc.

   Comunistii au schimbat mentalitati in 50 de ani cu pistolul la tampla. In evolutie lenta era clar ca trebuie mai mult. Vad ca tot ei ne ajuta si pe invers prin zbaterile astea.

   Urmarind aspectele care conteaza pentru evolutie peste ani… mie imi da cu plus tot episodul asta. Cine nu are securisti sa isi cumpere. 😀

   moldoveanu

   26/07/2012 at 8:43 am

  • …si multumesc de incurajari. Strangem randurile!
   In sensul asta nici nu am cuvinte sa multumesc suficient pentru demersul Politeia!

   moldoveanu

   26/07/2012 at 8:54 am

 4. semanticu’ loveste din nou 😀
  http://semanticu.wordpress.com/2012/07/24/o-intrebare-despre-referendum/

  Pentru că nu am un motiv serios să merg la referendum am încercat să analizez situația cumva în oglindă.
  Avem o țară care a votat în 2009 un referendum privind reforma, Parlamentul nu a luat decizia poporului ca pe o obligație.
  Avem un Parlament, blocat 4 ani cu activiști, infractori și oameni de fațadă, care a decis în 2012 un referendum, acum poporul de ce să participe la un referendum al cărui rezultat tot nu va fi o obligație pentru acest Parlament ?
  De ce să avem acum încredere că rezultatul referendumului va deveni obligație pentru Parlament când știm că au mai dat cu piciorul și la rezultatul referendumului din 2009 ?
  De ce să am încredere că un Parlament blocat 4 ani brusc ia o decizie înțeleaptă, când 4 ani a demonstrat că nu merită mai mult de 10 % din sprijinul populației.

  fish

  26/07/2012 at 8:42 am

  • Salut fish 🙂
   sa inteleg ca tu esti agentul lui @semaniticu? Si fara bold! Aceleasi lucruri s-au scris de zeci de ori in postari si sute de ori in comentarii. Unde sunt noutatile?!

   Theophyle

   26/07/2012 at 9:24 am

   • ce mi-a placut la postarea asta a semanticului a fost ca mesajul a fost concis. aici la voi cumva mesajul e umpic … mai diluat si se pierde umpique (no offence, pls)
    am considerat ca e bine de „revazut”
    if the offence was taken – remove my comment pretty pls.

    fish

    26/07/2012 at 9:40 am

    • mai fish,
     nu am nimic cu tine si nici cu semanticu, sunteti oameni buni si judecati OK. Nu sterg nimic pentru ca nu trebuie sters nimic. Am subliniat si eu ce aveam de subliniat. Cat despre „diluat sau nu”, citeste postarea de marti dupa masa si vei vede exact aceleasi lucruri negru pe alb!

     Theophyle

     26/07/2012 at 10:10 am

  • @Fish,
   multumesc pentru citare. Poti sa ma citezi unde vrei si daca ti se permite. 🙂 🙂
   @Theophyle,
   scuze ca iti ocup spatiul cu vechiturile mele, le poti sterge, este blogul tau. Fish nu este agentul meu dar intelege foarte bine anumite decizii pe care le iau atunci cand scriu pe o tema sensibila. PS: Vezi ca mi-ai promis intr-un mail ca imi raspunzi la o intrebare. Nu am uitat. 🙂

   semanticus

   26/07/2012 at 9:50 am

   • semanticus salut 🙂

    Esti un domn super. Am o mare simpatie pentru ceea ce scri si daca doresti sa fi citit si de cititorii nostri esti invitat sa-ti postare linkul la o postare interesanta cand doresti, asa cum multi alti o fac.

    Este deranjant cand cineva, care posteaza din an in paste pe blog nu are alt ceva de comentat decat o trimitere la blogul tau. Rezonez cu explicatiile tale si le-am citit inaintea lui fish. Deci esti invitat sa-ti pui linkul direct pe blog fara necesitatea unui proxi.

    Theophyle

    26/07/2012 at 9:57 am

 5. Reblogged this on Dictatura justitiei.

  dictaturajustitiei

  26/07/2012 at 8:46 am

 6. Bună !
  Ar fi fost culmea să întâlnim bun simț la cei care au vrut, mințeau ei, revoluția bunului simț ! 😆

  Mulțumesc pentru munca depusă.

  dictaturajustitiei

  26/07/2012 at 8:49 am

 7. buna dimineata

  viitorul acord cu fmi
  in numele cui vorbeste florin georgescu?;el este mf ” imprumutat’ pina in noiembrie de la bnr;
  pina una alta nu si-a indeplinit rolul=acela de a oferi o garantie de stabilitate economica/cursul de schimb e cel mai bun exemplu
  tot legat de asta sa presupunem urmatorul scenariu:
  date:
  referendum invalidat datorita lipsei quorum-ului
  parlamentul decide calea de urmat: nerecunoastere si un alt referendum
  credibilitatea pm-ului la cote negative(cred ca ar trebui introdus si indicatorul asta)

  evolutia economiei: inchipuiti-vi-o cum doriti

  sa fim seriosi,evolutia macro si micro a economiei romanesti va evolua spre nivelul de la sfirsitul anilor 90
  cine l-a ascultat pe stolojan aseara,a intuit ingrijorarea lui;o fi ” expirat” dar nu prost;de retinut din ce a spus el numai chestia aia cu bnr care nu se mai atinge de rezerva valutara(am mentionat-o acum ceva zile)
  bani pentru investitii din surse interne-ZERO,bani de la EU si investitori straini ZERO
  incasari la buget: vor cosmetiza prin masluirea inflatiei si noi taxe
  si ca sa inchei ” optimist”: daca indicele nivelului de trai il consideram 100 la 31.12 2011 vom avea la 31.12 2012 cam 80-90 iar la sf lui 2013 cam 50-70
  va da usl-ul ca si galeria lui steaua: m..e la populatie;va prospera voiculescu& co prin inhatatrea ultimelor companii valoroase neprivatizate

  intimplator

  26/07/2012 at 8:55 am

  • astia ii iau de prosti pe expertii FMI! s-au mai pacalit si altii! plus ca in materie de predictie economica credibilitatea este esentiala. Daca FMI nu crede basmele nu le poti pune pistolul la tampla.

   cinic

   26/07/2012 at 2:11 pm

 8. Buna dimineata 🙂
  Ce nu au reusit comunistii au reusit USLamistii si armata de manipulatori prin informatie, o spalare a creierelor incredibila. Aseara am avut o experienta trista cu oameni apropiati, care din pacate nu pricep ca este o lovitura de stat si ca suntem pe buza prapastiei. Sunt oameni de la care am pretentii si nu pricep cum au ajuns in acest punct 😦 Sincer, am inceput sa ma sperii de ce se intampla cu semenii nostri.

  mar

  26/07/2012 at 8:59 am

  • @mar buna dimineata
   fiti optimista/prostii nu au indoieli;din fericire au stomac
   cind matele vor ghiorai de foame-si asta va fi mai curind decit va imaginati-vor cere de mincare la a3 sau se vor interesa pe unde e locuinta lui voiculescu

   intimplator

   26/07/2012 at 9:04 am

 9. Buna dimineata! In PV va fi miting USL… sa luam aghiasma si tamaie cand vom merge din nou in locul nostru :). Pana atunci, in Piata Revolutiei!

  drivas

  26/07/2012 at 9:00 am

 10. Buna dimineata tuturor! 🙂

  miki

  26/07/2012 at 9:05 am

 11. Buna dimineata tuturor! Si sa fim uniti!

  clemycali

  26/07/2012 at 9:05 am

 12. prognoza de crestere economica pentru 2012-revizuita-si pusa -din nou la sfirsit iulie de zf;
  gugustiuci
  daca in tr1 ai avut un amarit de 0,1 ,daca in tr 2 e tot pe aici,daca ai seceta, in tr3 si 4 va fi tot pe aici,cum naiba le rezulta ” analistilor lu’ peshte” 1,5 pct?
  chestia cu prognozele e ca se bazeaza pe datele trecute proiectate in viitor;
  metodele sunt alea din anii 70;or astazi evolutia este atit de rapida si imprevizibila ca e imposibil de prognozat;poti prognoza un trend ,nu cifre;si din pacate la romania si trendul a fost prognozat gresit
  cel mai bun exemplu acum: china/va incheia anul sub 7 pct crestere fata de 9 cit planificase; si acolo e economie controlata,nu gluma

  intimplator

  26/07/2012 at 9:09 am

  • Oamenii astia care fac prognoze nu au invatat nimic din experienta anului 2008. Si nu doar in Romania.
   Am vazut recent o „frumusete” de grafic (evident o crestere liniara pana in 2020) facut de experti UE pe baza caruia vor sa faca niste reduceri de emisii (Effort Sharing Decision).

   miki

   26/07/2012 at 9:18 am

 13. neata,

  Numai credibil nu poate fi florin georgescu, chiar daca vine de la BNR.
  Privire fixa minute in sir cind vorbea ieri ponta in guvern, oare la ce se mai gindea florin georgescu?

  @mar,
  acelasi lucru am patit si eu,
  oameni onesti in viata de toate zilele (cu sau fara studii) au fost manipulati de o mie de ori mai rau decit pe vremea lui ceasca.
  masina de propaganda voiculesciana si-a cam atins tinta, sper ca nu total, vom vedea duminica.
  va fi referendumul prostilor si al fricosilor. Si goebbels ar fi fost invidios pe rezultatele varanului.

  skorpion

  26/07/2012 at 9:09 am

 14. bunä dimineata,

  eu sunt uluitä, cum poate mintzii cineva in halul asta,

  D Barbu a arätat o hartie, primitä dela RAPPS, in care

  se specificä cä nu a fost solicitatä s-au atribuitä aceastä vilä

  nimänui. e groaznic sä mintzi in halul asta.

  ce fel de premier este handicapatul asta, cand e numai pe

  drumuri ,antene, s-au promisiuni pt. 2013.

  si astia vor sä conducä? dl BOC A FOST UN INGER

  a muncit si si-a sacrificat cariera politicä pt. Romania.

  theo- nona

  26/07/2012 at 9:11 am

  • Reportajul cu vila de la RAPPS , este o mare minciuna si sunt mai constienti ca noi de asta , dar prinde la electoratul lor complet dezinformat, vlaguit de saracie si imprastiat in toate catunele primarilor USL .

   gigel

   26/07/2012 at 9:35 am

   • mai ales lansata ca bomba chipurile cu 2-3 zile inainte de referendum pe ideea ca e tarziu sa combati.

    moldoveanu

    26/07/2012 at 10:16 am

 15. neata ! uniti si vigilenti. jegosii tradatori de tara nu trebuie sa fie scapati din ochi zilele astea.

  zigzag

  26/07/2012 at 9:12 am

 16. ca vorbim de experiente:
  i-am spus cuiva aseara de fenechiu asta,citise din stenograme: ” omule ,asta e ala care se plingea ca nu a putut lucra in parlament ca e chemat la parchet/gindeste-te ca poate aia nu il cheama degeaba ” asta e acopul lui =nu sa-ti faca tie bine sa-si aranjeze nestingherit furturile”
  nada reactie: imi da raspunsul clasic cu ritzi pitzi si nutzi si roberta
  asta e un angajat care are 5000 ron/net,si rate de 400 euro;degeaba se uita la cit i-a mincat devalorizarea din salariu;o sa se trezeasca cind va fi somer si banca ii va lua casa/astept momentul asta sa-l trimit la fenechiu&co

  intimplator

  26/07/2012 at 9:17 am

  • salut intamplator 🙂
   Sti ceva, astia sunt complet spalati pe creier, intr-un fel sau altul ei vor invata, si noi insa trebuie sa invatam. Cand eu de doi ani urlam la cat de devastatoare a fost imaginea (si faptele) lui Udrea & Co. multi dintre voi nu ati inteles la ce ma refeream. Am semanat vant si am cules furtuna. Baserscu continua sa o apere pe Nutzi desi ea la costat aproape scaunul.

   Theophyle

   26/07/2012 at 9:30 am

   • Asa este. Acelasi lucru a fost valabil si in cazul MIR. Si eu mi-am racit gura si mi-am tocit unghiile pe tastatura si eram contrazisa pe la toate colturile.
    PS: ti-am trimis un mesaj pe FB. Nu stiu daca ai avut ocazia sa il citesti 🙂

    clemycali

    26/07/2012 at 9:34 am

    • Buna Clemy,
     inca nu, nu am intrat pe FB. Acum!

     Theophyle

     26/07/2012 at 9:41 am

   • o sa i vina nota de plata si madamei.

    zigzag

    26/07/2012 at 9:39 am

   • ce pot spune,ca ai dreptate?
    eu nu exclud ca madama sa se intoarca cu ” arme si bagaje” in pnl;chiar ma mir ca inca n-a facut-o;
    si ,ca orgoliu personal,sper ca nu ma consideri vreun ” fan” al madamei

    intimplator

    26/07/2012 at 10:34 am

 17. Fenechiu este cel mai mare escroc din Iasi, pe langä multe,

  a vopsit niste transformatoare vechi si le-a vandut ca noi.

  theo- nona

  26/07/2012 at 9:33 am

 18. interesant este fam. lui Ponta, este in afaceri si contracte dela stat

  iar uslinosii ii puneau in carcä presedintelui.

  dar eu tot nu pot sä gandesc altceva, dece minte Ponta in halul asta???

  theo- nona

  26/07/2012 at 9:36 am

 19. cei carora nu le place independenta Justitiei,
  cei care vor sa fure in continuare fara a fi pedepsiti,
  cei care vor o republica parlamentara calare pe 19 milioane de oameni,
  cei care nu sint interesati de reguli UE, de democratie, de adevar,

  ar fi creat inca o mie de udre, pentru ca TBasescu le-a stat in git inca din 2005, nodul din git s-a marit pe 18 decembrie 2006 si s-a tooooooooot marit pentru ca TB a vrut „o tara ca afara” pe cind fostii securisti, activisti PCR si tinereii lor (generatia de politruci uslinosi mai ticalosi ca cei vechi) isi doresc un stat la picioarele lor.
  🙂

  skorpion

  26/07/2012 at 9:39 am

 20. Ştiri Europene – 26 iulie 2012 / “Reding: vorbe fără fapte”

  http://politeiaeuropa.wordpress.com/2012/07/26/stiri-europene-26-iulie-2012-reding-vorbe-fara-fapte/

  Theophyle

  26/07/2012 at 9:46 am

 21. Cu scuze multe Theophyle, mai adauga un „i” la politicieni(i) din titlu.

  drivas

  26/07/2012 at 9:48 am

  • Salut drivas,

   vad ca „subptilitatea” titlului nu a fost corect inteleasa. Nu m-am referit la toti politicienii ci la politicieni (anumiti).. Daca nu s-a inteles in acest mod, cred ca iti voi urmna sfatul 🙂

   Theophyle

   26/07/2012 at 10:00 am

   • Sincer, m-am gandit si la o anumita subtilitate, ironizand bannerele agramate ale usl-ului; dar, din unghiul meu de vedere, parea prea… „subptil” 🙂

    drivas

    26/07/2012 at 10:14 am

    • Ar fi trebuit sa fie „politicieni-i”.

     EuCuMine

     26/07/2012 at 11:21 am

 22. Salut, salut!
  Doamna Viviane Reding are dreptate; o stim cu totii!
  Una din cele 11 cerinte imperatile ale Presedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, in scrisoarea sa adresata lui Copy/Paste, era:
  – Numirea unui Avocat al Poporului care sa se bucure de sprijinul majoritatii partidelor politice (i.e. cele parlamentare -citesc eu), printr-un proces de numire transparent si obiectiv.
  Exista/Cunoasteti o astfel de persoana?

  Sorin Fortiu

  26/07/2012 at 9:51 am

 23. Un alt tun marca Voiculescu&Co…..masa de manevra si bani albi ptr. o campanie neagra. S-a intors cuponul si sacul cu azot 👿 Din cate stiu ajutorul de minimis tb aprobat de Bruxelles, inclusiv ptr. situatii speciale. Dar cum Romania este tara tuturor posibilitatilor…. pot sa apara si surprize. – „Imediat după ce campania de recoltat se va termina, vom avea la dispoziție o Hotărâre de Guvern prin care o sumă importantă va fi alocată de la bugetul de stat pentru despăgubirea IMM-urilor, a căror producție agricolă a fost afectată cu cel puțin 30% și fermierilor care nu se încadrează în categoria IMM-urilor. Aceștia din urmă vor beneficia de o așa numită măsură de minimis care vizează acordarea unui sprijin de 7.500 de euro pe beneficiar”, a declarat presei, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin
  http://www.recolta.eu/dupa-recoltat-fermierii-afecta-i-de-seceta-ar-putea-primi-despagubiri/

  mar

  26/07/2012 at 9:52 am

  • Salutare.

   Sincer, mi-e teama ca dezaxatii astia incep in felul asta propaganda anti-europeana.

   „Noi am vrut sa va dam, dar nu ne-au lasat raii astia…”

   EuCuMine

   26/07/2012 at 10:09 am

   • Daca PSD-ul vrea sa isi nege propria istorie si sa devina anti-european eu nu am nimic de comentat. Sa spuna cu subiect si predicat si sa militeze in alegerile generale ptr iesirea din UE. Sa stie oamenii ptr ce voteaza.

    clemycali

    26/07/2012 at 10:21 am

 24. salut

  in continuare sper ca ponta va fi oprit, atat prin rezistenta interna (cata e), dar si prin cea externa (cred ca declaratiile cu mme reding care face propaganda pdl-ului deja au ajuns unde trebuie)
  iar in usl exista disensiuni, astia se mananca intre ei, o sa-l execute ai lui pe ponta (am dat ieri un link la un articol al sabinei fati)

  razvan

  26/07/2012 at 9:57 am

  • Eu nu cred in disensiunile interne din PSD. Iar daca sunt le-au ascuns extrem de bine pana acum.

   clemycali

   26/07/2012 at 10:00 am

   • totdeauna au existat si basescu a stiut sa profite de ele in unele cazuri (unpr etc)
    e drept ca pana duminica n-o sa miste, dar in caz de invalidare a referendumului se vor reactiva

    razvan

    26/07/2012 at 10:06 am

 25. In ultimele zile vad tot mai multe comentarii referitoare la spalarea pe creier, la ideea ca s-au rupt prieteniile, la faptul ca tensiunea e uriasa in aer si la jalea ca nu pot fi treziti multi.

  VA PROPUN O MICA ANALIZA EMPIRICA A MANIPULARII ULTIMILOR ANI PRIN TV incercata pentru a-i explica in scris (verbal nu mai e posibil) unui prieten bun de altadata de ce ii reprosam ca vorbeste ca la TV.

  Despre ura si manipularea prin TV
  http://faratv.blogspot.ro/2012/07/despre-ura-si-manipularea-prin-tv.html

  …nu sunt specialist, e doar modul in care am perceput eu lucrurile.

  P.S. Am spus ca sa nu va inund cu un comentariu fluviu 🙂

  moldoveanu

  26/07/2012 at 9:59 am

  • Azi, „presa” din RO este la nivel de maculatura iar ziaristii sunt extrem de slab pregatiti profesional si nu au niciun standard etic! Televiziunile de stiri din RO sunt simple canale de propaganda gretoasa. Am facut presa la greu si stiu ce vorbesc. Mie imi este extrem de greu sa ma informez corect. Trebuie sa citesc mult mai multe materiale de presa pe acelasi subiect pt. a reconstitui intreaga poveste (noroc cu Google!). Sunt multe motivele pt. care s-a ajuns aici. Am crezut ca, in timp, piata libera va „cerne” si va face ordine. M-am inselat cumplit.

   Sorin Fortiu

   26/07/2012 at 10:26 am

   • Sorin Fortiu,
    ai dreptate. Expresia cheie este „piata libera”. Cand nu exista o piata libera nu pot exista o „sumedenie” de lucruri, inclusiv o presa libera

    Theophyle

    26/07/2012 at 10:31 am

    • De acord. Si pentru a avea piata libera trebuie sa avem atitudine. Trebuie sa fie utilizat mult „Boicotul”. 🙂

     moldoveanu

     26/07/2012 at 10:40 am

    • Draga Domnule Theophyle,
     Din pacate, noi nu am depasit inca „capitalismul” de cumetrie transpartinic (nu mai stiu cui ii apartine sintagma dar e tare adevarata!).
     In urma cu ~15 ani am avut o discutie TV cu H.R.Patapievici despre sansele capitalismului intr-o tara ortodoxa (plecand de la Max Weber). Argumentul lui -daca roata a fost deja descoperita nu avem decat s-o preluam- era atat de simplut incat m-am siderat. Iar exemplul dat de el, Grecia, la vremea aceea singura tara ortodoxa capitalista, vad azi ca nu este deloc viabil. Dar destul cu angoasele mele „intelectualiste” …

     Sorin Fortiu

     26/07/2012 at 11:03 am

   • Motivul pentru care piata libera nu cerne este pentru ca nu avem componenta absolut necesara democratiei si anume poporul ca entitate care ia atitudine. De asta se si profita si se incearca mentinerea noastra in starea de masa amorfa, fara coagulari de opinii sau atitudini.

    Timp de 50 de ani comunistii au avut ca directiva combaterea elitelor si a coagularii in jurul unei idei sau a unui om. „Lasa ca stim noi ce interese are ala de vrea sa ne conduca” …e reflex in toti cei adulti pe vremea comunismului si reflex in codependentii nascuti dupa revolutie. Comunistii au reusit atunci ca masele sa taie elanul in acest fel oricarui posibil dizident.

    Se va descompune in timp si cu evenimente care ameninta colectivitatea. Dar cere un timp enorm pentru vietile noastre care sunt acum.

    moldoveanu

    26/07/2012 at 10:36 am

 26. Buna dimineata! 🙂

  radubotezatu

  26/07/2012 at 10:17 am

 27. Ziua buna la lumea buna!
  Oare de ce nu-l intreaba nimeni pe Crin Antonescu daca si-a cerut suspendarea din calitatea de membru PNL, asa cum cere legea? (este un post incompatibil cu calitatea de membru de partid, vezi exemplul MRU- sef la SIE).
  Oare de ce nu-l intreaba nimeni de ce se amesteca in campanie, cand Constitutia spune ca presedintele (fie si interimar) trebuie sa fie „neutru”?
  Ce cauta la mitinguri? Nu exista nici o lege care sa pedepseasca aceste incalcari grave si premeditate ale Constitutiei?

  blog de caine rau

  26/07/2012 at 10:31 am

  • salut Mishu 🙂
   trebuie suspendat si presedintele interimar. O sa avem pana la urma o intreaga liga de suspendati 😆

   Theophyle

   26/07/2012 at 10:32 am

   • Ar fi o asa mare dovada de tupeu din partea PDL sa ceara o sesiune extraordinara a Parlamentului pentru a propune suspendarea lui Crizel?

    blog de caine rau

    26/07/2012 at 10:37 am

    • Nu. Chiar asta ar trebui sa faca.

     clemycali

     26/07/2012 at 10:43 am

  • la ce grosolan incalca constitutia si legile acest tovaras chuky ar fi cazul sa se sesizeze direct politia si procuratura

   zigzag

   26/07/2012 at 10:49 am

  • „Ministrul Economiei, Daniel Chiţoiu, a fost desemnat, în şedinţa de astăzi a conducerii liberale, preşedinte interimar al partidului, în locul lui Crin Antonescu, care s-a autosuspendat din PNL, pentru a prelua interimatul preşedinţiei României, scrie Mediafax. …” (09 iulie)

   (ar fi pacat de timpul pierdut pe teme false)

   Sorina A.

   26/07/2012 at 11:46 am

 28. Buna dimineata Radu 🙂

  Theophyle

  26/07/2012 at 10:31 am

 29. o veste buna : politistii vor fi supravegheati de procurori duminica, curtile de apel vor superviza toate anchetele.

  zigzag

  26/07/2012 at 10:46 am

  • asta da veste… mai vrem… independenta aia a justitiei trebuie sa intre in scena acuma

   moldoveanu

   26/07/2012 at 10:51 am

 30. Este evident, nu-i mai putem suspecta de prostie 😦 Pucistii au un plan bine stabilit si un scop evident, indepartarea Romaniei de UE. Dan Radu Rusanu considera ca „doamna Viviane Reding se implica foarte mult, exagerat de mult, isi depaseste cu mult atributiile in politica interna a Romaniei. Doamna Viviane Reding ar trebui intai sa se documenteze asupra realitatilor din Romania si sa nu mai ia mot-a-mot si sa spuna tot ce a afirmat doamna Monica Macovei. Am intrebat de multe ori pe domnii de la Uniunea Europeana si pe Monica Macovei si pe altii din PD sa ne spuna un singur paragraf, un singur articol din Constitutie sau din regulamentele Camerei Deputatilor sau Senatului, care a fost incalcat. Nici unul!”.
  http://www.hotnews.ro/stiri-politic-12884171-dan-radu-rusanu-rfi-viviane-reding-implica-exagerat-mult-isi-depaseste-atributiile-politica-interna-romaniei.htm
  Nenea asta parca este senator de Caras Severin.

  mar

  26/07/2012 at 10:49 am

  • lucreaza la o „dreapta sanatoasa :” cu burta verde.chiar sunt curios ce prezenta va fi la vot si in caras severin.120 -150 la suta cu tot cu decedatii din ultimii 2 ani?

   zigzag

   26/07/2012 at 10:52 am

   • In Caras Severin va fi declarat ‘zombie outbreak’.

    EuCuMine

    26/07/2012 at 11:17 am

 31. Noutati din Republica Mazare: Alimentele pt pensionari pe luna august se dau in aceasta saptamana, sa le aduca aminte pensionarilor ca trebuie sa voteze; luna august apare taiata de la alimente, drept avertisment subliminal: daca nu iese ce trebuie, incetez cu ajutoarele! Acum si o veste buna din Constanta: din ce in ce mai multi patroni s-au saturat sa contribuie cu bani la toanele lui Mazare si ei, familiile lor precum si angajatii lor vor boicota referendumul. Pana acum nu am auzit atat de multi oameni de afaceri (si unii destul de importanti)sa fie atat de inversunati impotriva lui Mazare; criza financiara si birul impus de Mazare cred ca i-a facut sa aiba asa o atitudine fatisa.

  drivas

  26/07/2012 at 10:51 am

  • Dar mult le-a trebuit constantenilor ca sa devina inversunati impotriva lui mazariche.

   clemycali

   26/07/2012 at 10:54 am

   • Ehe, e doar un pahar de apa intr-un desert deocamdata! 😦 Sa vedem insa…

    drivas

    26/07/2012 at 10:56 am

    • Orice calatorie de 1 milion de mile incepe cu primul pas. Proverb chinezesc. Bine ca au inceput totusi sa se trezeasca si in republica Mazare oamenii.

     clemycali

     26/07/2012 at 11:00 am

 32. RADU RUSEANÄ, un mare mafiot inplicat in multe afaceri ilegale;

  are multe la activ, a reusit sä se fofileze panä acum, cumpärand

  „täcerea”

  theo- nona

  26/07/2012 at 10:53 am

 33. se pare RS ca si burtä-verde, sunt masoni de conjuncturä,perversi din nastere.
  astia sunt precum Kondyakov, masoni,escroci,politicieni si mafiotzi.

  theo- nona

  26/07/2012 at 10:59 am

 34. Mazäre-drogatä, are averi de milioane in brazilia si alte tzäri,

  dar cazinoul si falezele litoralului sunt ruine.

  ce fac constäntzenii, läsandu-se cumpäratzi cu o pungä, aratä cä

  timpul i-a indobitocit, nu numai in constantza.

  theo- nona

  26/07/2012 at 11:02 am

 35. Articol foarte bun de Adrian Hashu pe PoliticStand: „Apel catre alegatorul nehotarat.”

  http://politicstand.ro/referendum-apel-catre-alegatorul-nehotarat/

  EuCuMine

  26/07/2012 at 11:03 am

 36. si eu cred trebuie cerutä suspendarea lui Crin-cretin, el isi arogä
  dreptul de presedinte, atunci are aceleas obligatzii.

  ar trebuii PDL, sä cearä urgent suspendarea lui Crin.

  theo- nona

  26/07/2012 at 11:06 am

 37. http://www.hotnews.ro/stiri-politic-12884255-miting-sustinere-presedintelui-suspendat-traian-basescu-piata-universitatii-joi-ora-19-00.htm
  Programul lui Traian Basescu pentru joi, 26 iulie:
  •ora 11.15, sediul Realitatea Media ¬ Interviu acordat Realitatea.net;
  •ora 13.00, sediul Nasul TV ¬ Participare la o emisiune a postului Nasul Tv moderata de Radu Moraru si Grigore Cartianu;
  •ora 19.00, Bucuresti, Piata Revolutiei ¬ Participare la un miting;
  •ora 22.00, sediul OTV ¬ Participare la o emisiune a postului OTV moderata de Dan Diaconescu.

  Sorin Fortiu

  26/07/2012 at 11:10 am

 38. dece mai sunt penali si condamnatzi ,precum Andon, Voicu-mafiotul,etc

  in parlament. Procuratura nu poate soma parlamentul sä scoatä afarä

  mafiotzii?????

  PONTA, a promis multe, nu face nimic, decat diversiuni näroade si MINCIUNI.

  theo- nona

  26/07/2012 at 11:11 am

 39. Reiterez estimarea mea pentru duminica: prezenta la vot, intre 32-35%. Sper sa nu incurce aceste estimari NU -istii naivi care sa frecventeze urnele. Asta depinde de cat de bine este comunicat mesajul de boicot.

  Sergiu

  26/07/2012 at 11:23 am

 40. Presedintele interimar al Romaniei, Crin Antonescu, a anuntat ca declaratia sa privind retragerea din politica nu mai este de actualitate, dat fiind faptul ca Traian Basescu a ales sa boicoteze referendumul. Crin Antonescu a declarat, miercuri noapte, ca s-a razgandit in privinta retragerii sale din politica, motivand ca presedintere suspendat al Romaniei, Traian Basescu, a ales sa boicoteze referendumul, astfel incat nu se mai poate vorbi de o “competitie”.

  Sergiu

  26/07/2012 at 11:26 am

  • Quelle surprise!

   EuCuMine

   26/07/2012 at 11:28 am

  • Nolens volens, Antonescu trebuie sa recunoasca, umil(it), ca chiar si din pozitia de presedinte suspendat, Basescu este cel care-i face „agenda de lucru”. E destul ca marinarul sa rosteasca o anumita propozitie, ca toate planurile de viitor ale lui Antonescu sa se zdruncine din temelii! 🙂

   Sorina A.

   26/07/2012 at 11:57 am

 41. Buna ziua
  De ce nu trebuie sa mergem la vot

  1. Pentru ca Ponta si USL pregatesc o mare frauda, asa cum am scris ieri.
  2. Pentru ca Ponta si USL au suspendat democratia si legea in Romania.
  3. Pentru ca USL ne scoate din Europa si Europa ne va sanctiona si prin taierea fondurilor pentru agricultura, dezvoltare, transporturi etc.
  4. Pentru ca nu validam si nu suntem de acord cu o lovitura de stat.
  5. Pentru ca presedintele nu a incalcat Constitutia. Nu exista nicio prevedere in opinia Curtii Constitutionale care sa spuna ca presedintele “a comis fapte grave care au incalcat Constitutia”.
  6. Pentru ca regulile privind referendumul s-au modificat in timpul jocului. La un meci de fotbal, cele doua echipe intra in teren stiind cu mult timp inainte regulile jocului si cel mai bun castiga. Acum, regulile se modifica aproape in fiecare zi in timpul procedurii de suspendare si demitere, adica in timpul meciului. Nu este un joc cinstit.
  7. Pentru ca USL a initiat demersul de suspendare si demitere si USL trebuie sa arate ca poate convinge 9 milioane de oameni sa participe la vot. Este referendumul USL, nu al nostru si nici al tarii!
  http://www.monica-macovei.ro/blog/?p=1496

  Ion

  26/07/2012 at 11:28 am

 42. Băsescu la Realitatea: Îi voi face plîngere penală lui Ponta pentru minciunile cu casa din Dante. Asta trebuia facuta de la intoarcerea plagiatorului de la BXL.

  Ion

  26/07/2012 at 11:33 am

 43. Salut 🙂
  „.Vă asigur că Ponta va trebui să răspundă în faţa legii pentru că ii voi face o plângere penală.”
  http://www.realitatea.net/traian-basescu-vine-la-realitatea-net-live_973244.html?utm_source=BreakingNews-Homepage&utm_medium=Clicks&utm_campaign=trkweb

  Diana

  26/07/2012 at 11:35 am

 44. Ion, imi cer scuze…

  Diana

  26/07/2012 at 11:35 am

  • Nici o problema.
   Base trebuia sa iasa cu plangerea in mana cum a facut Nicolaescu acum cateva zile nu sa promita ca ii va face plangere.

   Ion

   26/07/2012 at 11:38 am

   • Eu zic ca trebuia sa i-o faca demult, la sfarsitul lui iunie. Deh…

    Diana

    26/07/2012 at 11:40 am

 45. Comitetul olimpic cum a decis ca flacara democratiei este exact simbolul olimpic? Dincolo de un comunicat foarte(a)politic nu vad niste nume.
  Tot aici se inscrie si decizia BEM (la plangerea Alinei Gorghiu) ca utilizarea Constitutiei de catre Traian Basescu este ilegala, in conditiile in care toata campania sa se bazeaza pe Constitutie.

  emil

  26/07/2012 at 11:46 am

  • A se reciti stenograma sedintei PNL.

   EuCuMine

   26/07/2012 at 11:58 am

  • Parca era si o emisiune care utiliza flacara ca simbol 😦 Sunt nebuni de paine multa, ar tb. sa interzica si facliile care se comercializeaza, sunt pline magazinele.

   mar

   26/07/2012 at 12:03 pm

 46. salve prieteni 🙂 nu am rabdare sa citesc toate comentariile acum…vreau mai intai sa spun ce am de spus si va cer scuze anticipat ptr.un eventual offtopic 😉 sunt revoltata ca in ciuda sustinerii opiniei publice romanesti si a institutiilor europene pentru ccr ca si institutie fundamentala a statului de drept din Ro.,acesti judecatori ai ccr odata numiti prin decret prezidential nu au fost in stare sa-si faca pe deplin datoria ci dimpotriva s-au dovedit de crea credinta prin faptul ca nu au fost in stare sa fie profesionisti si sa uite ca au fost numiti pe criterii politice acolo…ar fi avut datoria sa actioneze in mod profesionist in slujba Ro ,ca si institutie garanta a respectarii Constitutiei Ro atat in litera cat mai ales in spirit 😉 votul lor pe probleme constitutionale definitorii in contextul unei lovituri de stat a fost de 5 la 4 … adica conform algoritmului politic prin care au fost numiti…fapt care dovedeste ca au tradat juramintul depus si actionand ca niste politruci devin complici ai pucistilor prin jocul lor la doua capete…stim ca justitia desi independenta pacatuieste prin calitatea slaba profesional si corupta moral a unora dintre membrii magistraturii…dar noi cetatenii sprijinim conceptul de justitie perfectibila prin curatare si ne exprimam ingrijorarea fata de atitudinea neprofesionista si complice in favoarea pucistilor a judecatorilor ccr care pun astfel in pericol statul de drept tradind suportul si increderea atat a populatiei costiente din tara cat si a institutiilor uniunii europene…propun redactarea unei petitii civice in care sa atragem atentia asupra acestei atitudini duplicitare condamnabile si de neacceptat a judecatorilor ccr…au tot sprijinul din lume ca sa fie independenti si au datoria patriotica sa apere STATUL DE DREPT IN ROMANIA…nu au dreptul si vor fi resposabili pentru un eventual pact de complicitate cu pucistii usl autori ai loviturii de stat in desfasurare….

  emily

  26/07/2012 at 11:57 am

 47. Buna ziua oameni harnici. Imi pare rau ca probleme de sanatate ale tatlui meu m-au tinut putin departe de voi. Dar v-am citit si de multe ori am dialogat cu voi. Vazand cat sunt de disperati sconcsii, limacsii si morsele analiste eu va propun un mic exercitiu. Incep cu mine:

  Declaratie pe proprie raspundere,
  Subsemnata, etc….., declar pe propria raspundere ca prin propria vointa am hotarat sa nu ma prezin la referendumul din 29 iulie 2012. Am luat aceasta hatarare dupa ce am asistat oripilata cum au fost demolate institutiile fundamentale ale statului roman si cum au fost incalcate Constitutia si toate legile statului de drept. Nu era necesar sa-mi influenteze cineva hotararea, eu fiind un cetatean responsabil, care intelege principiile pe care se fondeaza un stat de drept.

  Si va intreb: Cum ar fi daca BEC-ul se va trezi cu cateva milioane de astfel de declaratii? Ar mai indrazni cineva sa acuze pe cineva de tradare si influientarea votului?

  Giorgia

  26/07/2012 at 12:05 pm

 48. Marga despre situatia din Siria:
  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-12884647-andrei-marga-romania-luat-contact-fortele-opozitiei-siriene-impune-expulzarea-ambasadorului-siriei-bucuresti-refuzata-basescu-acum-doua-luni.htm
  Nu spune nimic despre romanii din Siria, cum are de gand sa actioneze, etc. 🙂
  Un dobitoc mai mare cred ca era greu de gasit.

  miki

  26/07/2012 at 12:06 pm

  • Am gresit semnul si mi-a iesit un „zambaret”.
   Pentru Siria Marga gandeste „tranzitia in cadrul unui front politic mai larg”.
   Nu poate depasi gandirea de tip FSN (PCR) nici acum. Cred ca o are in ADN.

   miki

   26/07/2012 at 12:11 pm

 49. Buna ziua
  O gramada de discutii . 🙂
  Eu ma abtin ca nu va lipsesc . 😆

  stefan60

  26/07/2012 at 12:06 pm

  • „”Nu voi merge la referendum. Niciunul din motivele pentru care nu voi merge nu poate fi definit ca ‘boicot’. Nu merg mai intai pentru ca a merge la referendum e un drept nu o obligatie si pot sa-mi exercit drepturile cum cred eu de cuviinta”, argumenteaza Andrei Plesu.

   El afirma ca procedurile prin care s-a ajuns la referendum i se pare „arbitrare” in conditiile in care „suspendarea presedintelui n-a fost solid argumentata si prin urmare nu s-a impus pe agenda mea cetateneasca”.
   🙂

   emil

   26/07/2012 at 12:23 pm

   • Dl. Plesu nu vrea „sa inlocuiasca un berbec cu doua gaste” 😆

    Diana

    26/07/2012 at 12:25 pm

 50. Continua urcarea nivelului politic spre noi culmi de prostie, minciuna si aginturili straine. Ramin totusi perplex de gradul de toleranta si capacitate de inghitire de broaste riioase a populatiei care e deja la categoria spectatori de cinema. Din pacate nu stiu cum s-ar traduce expresia in romaneste, dar pe engleza este utilizata pentru a descrie capacitatea unei audiente de cinema de a ignora ilogicul si irealismul in schimbul amuzamentului: suspension of disbelief.
  „Suspension of disbelief” pare a fi singura explicatie la ce se intimpla si unde USL continua sa aiba in sondaje 60% indiferent de cite minciuni indruga.
  Cum altfel poti sustine ca tot mapamondul (Nature, FAZ, the Economist, Le Monde, ministrii de externe francez, britanic, american, german, Merke, Barroso, Reding, UE, etc) sint dezinformati si doar antena 3 este singura care prezinta situatia reala? Cum altfel poti crede ineptia USL ca boicotul la referendum „incalca Constitutia”, dupa cum i-a scris lui Barroso acest bou plagiator care este Ponta, si este ilegal, mai ales cind chemarile la boicot din trecutul USL (Iliescu, tariceanu, etc) abunda?
  Concluzia este una singura: populatia se crede la cinema si urmareste un film prost, subserie B. Cu cit filmul e mai prost cu atit „suspension of disbelief” trebuie sa fie mai puternica pentru a tine audienta in sala.

  Aha

  26/07/2012 at 12:24 pm

 51. Cum la sfirsitul lunii august voi efectua o vizita protocolara pe meleagurile strabune , va rog sa dati tare cu leul . Poate ajung sa schimb un euro cu 5 lei . 😦
  Inca un efort tovarasi . Capitalismul sta sa moara . 😆

  stefan60

  26/07/2012 at 12:28 pm

  • Da si cu 5 lei vei cumpara un ou 🙂
   Asa ca mai bine in loc de euro adu un cofrag de oua

   lastnightmusic

   26/07/2012 at 12:35 pm

 52. IN TEXT AVETI SI DOVADA LOVITURII DE STAT DATA DE CATRE USL:
  http://sareinochi.com/2012/07/26/numai-bou-i-consecvent/

  Sare'n Ochi

  26/07/2012 at 12:41 pm

 53. Radu

  26/07/2012 at 12:45 pm

 54. http://www.evz.ro/detalii/stiri/dovada-loviturii-de-stat-ponta-se-angajeaza-sa-desfiinteze-dna-si-curtea-constitutionala-9936.html

  „Un document obţinut în exclusivitate de Evenimentul Zilei, semnat de Victor Ponta (PSD), Daniel Chiţoiu (PNL) şi Daniel Constantin (PC), arată că liderii USL sunt „de acord, în principiu” cu lista obiectivelor propuse de Consiliul Naţional al Societăţii Civile (CNSC), printre care şi desfiinţarea Curţii Constituţionale, ANI, DNA şi CNSAS.”

  subway

  26/07/2012 at 12:46 pm

  • OK. Dar unde e pagina 2? sau anexele? Pentru ca ce arata e doar preambulul.

   moldoveanu

   26/07/2012 at 1:07 pm

  • Consiliul Naţional al Societăţii Civile (CNSC) sau „lista lui Dogaru” (da, pensionarul militar cu portavocea!) este la http://cnsc-aderenti.blogspot.ro/
   Multe asociatiuni care nu reprezinta pe nimeni altcineva decat pe „presedintele” autonumit al ei. Personal, nu am auzit de „Asociatia 16 Decembrie 1989 Timisoara- Presedinte: Pavel Daniel” din orasul meu; poate sunt eu mai neinformat! 🙂

   Sorin Fortiu

   26/07/2012 at 1:07 pm

  • Din pacate , in mintea boborului USL-ist toate aceste institutii sant in slujba Dictatorului si normal ca trebuiesc desfintate.Daca le spui ca or sa se desfinteze ca sa fure ai lor mai bine sant in stare sa-ti zica „Da, si ce daca?”.Din nefericire astia or sa se trezeasca doar daca si cand USL-ul o sa aiba toata puterea.Si atunci o sa-ti spuna”Dar eu n-am votat USL, n-am avut nimic cu Basescu, altii”.E un deja vu din anii 90 cu Iliescu.Natie de masochisti.

   papiciulo

   26/07/2012 at 1:08 pm

 55. Asta se poate constitui ca dovada in instanta?

  emil

  26/07/2012 at 12:52 pm

 56. Buna ziua
  Din Adevarul: pucistii vor sa desfiinteze institutiile care nu le cad la picioare. Ma intreb pana unde au de gand sa mearga?
  http://www.adevarul.ro/actualitate/politica/Dovada_ca_USL_vrea_sa_desfiinteze_DNA-CNSAS-ANI_si_Curtea_Constitutionala_0_743925756.html

  ela

  26/07/2012 at 1:05 pm

  • Ce-o fi patit Patriciu?

   Ovidiu

   26/07/2012 at 1:27 pm

   • Fii linistit; sacalul nu a innebunit! Documentul respectiv a invadat net-ul; fiind peste tot, era normal sa-l dea si ei. Nu am mai citit constant si integral ziarul Adevarul cam de multisor (sunt acolo cativa comentatori nedigerabili!) ca sa stiu ce hram poarta acum.

    Sorin Fortiu

    26/07/2012 at 1:45 pm

  • Cred ca este bomboana pe coliva. In mod normal si intr-o tara normala se actioneaza in fortza, cu arestari. Asta capata tenta militara, daca ne raportam la semnatar.

   mar

   26/07/2012 at 1:29 pm

   • ai dreptate 100 la suta. e timpul ca armata romana , membra NATO, sa-si intre in „paine” si sa apere fara rezerve statul de drept , constitutia si democratia acestei tari.ii obliga juramantul depus!

    zigzag

    26/07/2012 at 1:32 pm

  • Acel document nu „dovedeste” decat 3 lucruri esentiale.

   1. Ponta si-a batut joc de Dogaru si de restul semnatarior petitiei, declarandu-se de acord, in principiu cu tot ce-au scris ei acolo.
   2. Dogaru si oamenii sai sunt atat de imbecili incat chiar au crezut ca vreun guvern al unei tari membre UE va incerca vreodata sa desfiinteze o Curte Constitutionala.
   3. Documentul nu are nicio valoare juridica, in schimb arata mizeria morala in care se scalda si unii si altii. Unii din marsavie si ticalosie, iar altii din simplu cretinism. 🙂

   Sorina A.

   26/07/2012 at 1:40 pm

   • sau dovedeste ca ponta a mintit toti liderii UE fara nicio jena?si ca liderii UE stiau din timp despre intentiile lui ponta &co .

    zigzag

    26/07/2012 at 1:47 pm

    • Mai mult ca sigur.

     Sorina A.

     26/07/2012 at 2:02 pm

   • @sorina a
    buna ziua
    pct 2 si 3 sunt adevarate
    pct 1: analizati toate iesirile lui ponta si cred ca nu si-a batut joc;si el si antonescu sufera de sindromul” dictatorilor”, al ” mesianismului”;genul asta nu are ce cauta in viata publica;ei trebuie izolati la balamuc
    de dragul argumentarii,cada romania este suspendata din EU-lucru probabil- nu cumva pun in aplicare acest protocol?doar” patria va fi in pericol”!

    intimplator

    26/07/2012 at 2:18 pm

    • Nu stiu ce vor face.
     Cred ca nici macar ei nu stiu. La ora asta USL se comporta ca un sobolan turbat si incoltit care incearca sa se ascunda, pe moment, pe unde-apuca. Sare pe masa, se ascunde dupa dulap, mai apare la TV, isi mai arata coltii, iar se taraie pe sub dusumele….fara sa stie nici ce va face in secunda urmatoare si nici cum se va sfarsi totul….
     Cred ca la ora asta, putem sa presupunem o multime de variante dar, in realitate, nimeni nu stie ce se va intampla maine, la referendum si dupa aceea…..

     In legatura cu semnatura, cred ca Ponta a semnat asa…hai , dati repede hartia aia s-o semnez. Voi sa iesiti in strada si sa-l injurati pe Basescu, ca dupa aia, daca pica, avem noi grija sa fie bine si pt noi si pt voi! Probabil ca Ponta ar fi semnat hartia si daca acolo ar fi stat scris ca fiecare sindicalist sa primeasca un Mercedes nou si cate o vila. Ba mai mult, cred ca pe Ponta nici macar nu l-au interesat acele puncte, pt ca era deja hotarat sa se stearga la fund cu toate hartiile lui Dogaru, imediat dupa ce USL si-ar fi atins scopul.

     Sorina A.

     26/07/2012 at 3:19 pm

 57. asta ar fii o alarmä,

  Procuratura , acum poate sä se sezizeze.

  iar acest filmuletz, trimes la UE.-astea sunt ” mäsurile” lui PONTA

  theo- nona

  26/07/2012 at 1:20 pm

  • filmuletul e un pic rupt din context. De aceea nu prea poate fi utilizat ca proba. Acuzatia lor e ca TB controleaza institutiile astea politic… si vor sa ia acest control (din mana lui TB). Cam usor de aparat.

   moldoveanu

   26/07/2012 at 1:32 pm

   • cand militari rezervisti se implica direct in preluarea puterii intr o tara membra NATO e puci militar mascat intr o decizie a parlamentului.

    zigzag

    26/07/2012 at 1:34 pm

    • aici incep sa fiu de acord!!

     moldoveanu

     26/07/2012 at 1:35 pm

    • America de Sud/America Latina, locuri si oameni dragi Premierului Hotz.

     mar

     26/07/2012 at 1:38 pm

    • Aici e vorba despre militarii formati pe timpul Pactului de la Varsovia. Militari cu orientare clar pro-sovietica si anti- NATO. Asta este chiar ingrijorator…

     drivas

     26/07/2012 at 2:00 pm

     • Aici e vorba de oameni dereglati la cap
      http://www.adevarul.ro/actualitate/politica/DNA-CNSAS-ANI-Curtea_Constitutionala-victor_ponta-daniel_constantin-daniel_chitoiu-mircea_dogaru-usl_0_743925777.html
      Mircea Dogaru, preşedintele Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD), a recunoscut cu nonşalanţă acordul încheiat cu USL şi “obiectivele imediate” pe care Puterea s-a angajat să le îndeplinească: “Da, susţinem desfiinţarea Curţii Constituţionale, DNA, ANI şi a celorlalte instituţii inutile care fac şantaj politic. Curtea Constituţională dublează Înalta Curte, DNA-ul dublează Parchetul General, sunt inutile, sunt nişte false instrumente ale democraţiei. Curtea Constituţională nu este decât un instrument politic şi este o aberaţie să fie deasupra preşedintelui şi a Executivului. Dacă vom continua aşa, ne întoarcem în anii 50, la cea mai pură esenţă stalinistă”
      Dogaru susţine că USL-ul a început déjà să pună în practică o parte din obiectivele menţionate în acord: “Suntem peste 50 de asociaţii şi organizaţii care am semnat acest acord. USL şi-a dat acordul de principiu pentru toate punctele şi urmează ca fiecare sindicat şi organizaţie să aibă un dialog separat pentru implementarea punctelor pe care le-a propus fiecare. Unele au început deja să fie puse în practică”
      Întrebat ce crede despre reacţia pe care oficialii de la Bruxelles o vor avea faţă de aceste obiective, preşedintele SCMD s-a dezlănţuit la adresa occidentalilor. „Uniunea Europeană este moartă, un spanac de expresie germană manipulat de ruşi. Ea s-a îndepărtat definitiv de obiectivele iniţiale, cea mai rămas acum din UE nu este decât o adunătură de gangsteri. Noi nu trebuie să fim slugile lor, pentru că avem resurse şi fără noi nu se poate. De unde atâta preocupare? Te pomeneşti că nu mai poate căuta baba Dochia găina de ou, de atâta grijă faţă de Uniunea Europeană”, ne-a declarat Mircea Dogaru.

      Ion

      26/07/2012 at 2:14 pm

      • Stii care e de fapt scopul lui Dogaru si a celor de teapa lui?
       Sa faca acum pe sefii in fata unei mase cat mai mari de oameni, sa aduca cat mai multe „servicii” guvernului Ponta, in speranta ca vor prinde si ei un post de senator sau deputat sau chiar de europarlamentar, pusi pe urmatoarele liste, ca rasplata pt loialitate fata de eventualul nou guvern.
       Niste indivizi meschini si foarte periculosi.

       Sorina A.

       26/07/2012 at 3:48 pm

   • Ei iau controlul politic, nu il desfiinteaza 🙂

    emil

    26/07/2012 at 1:37 pm

    • Sa vezi atunci cerere de a se respecta prezumtia de nevinovatie. Doar i-am luat butonul. E la noi, gardienii libertatii. 🙂

     moldoveanu

     26/07/2012 at 1:46 pm

     • Nu e vorba numai de militari: si „societatea civila” Spre exemplu, astia
      http://facias.org/?p=1408
      Eu am cautat pe google despre conducere si am gasit activitate intensa pentru demiterea Presedintelui (desigur si multa gargara principiala). Linkul contine un loc unde putem sa semnalam neregulile de la referendum. Voi intelegeti ceva?
      Ca ce inteleg eu…:-(

      emil

      26/07/2012 at 2:09 pm

      • Tot asa au facut si comunitati pe FB… nu numai pagini.
       Creaza-ti opozitia pentru a o controla, mimeaza societatea civila pentru a o adormi…etc.

       moldoveanu

       26/07/2012 at 2:17 pm

      • este fundatia Cameliei Voiculescu

       Sare'n Ochi

       26/07/2012 at 4:59 pm

 58. Alta manipulare grosolana ce a fost demascata, Turcescu nu este colonel … a fost o eroare – «Petiția dumneavoastră adresatăministerului apărării naționale, înregistrată la numărul M. 1141 din 22.06. 2012 a fost finalizată de comisia constituită pentru verificare modului de acrodare a gradelor și înaintare în grad a ofițerilor în rezervă.
  Vă aducem la cunoștință, că în urma verificării efectuate, ordinul prin care vi s-a acordat gradul de locotenent-colonel (în rezervă) a fost revocat»”

  http://www.evz.ro/detalii/stiri/mapn-recunoaste-ca-a-fost-o-eroare-in-cazul-turcescu-colonel-993698.html

  mar

  26/07/2012 at 1:33 pm

  • sa l dea pe dobritoiu si pe gadea in judecata si sa ceara daune de 100 milioane de euro.

   zigzag

   26/07/2012 at 1:35 pm

  • colonel este un colon mai mic?

   moldoveanu

   26/07/2012 at 1:39 pm

  • Pai, si de data asta MAPN a intors-o dar fara sa lamureasca pe deplin situatia.
   Ei au revocat doar ultimul ordinul de avansare in grad, ceea ce denota ca, la un moment dat, Turcescu a fost intr-adevar avansat la gradul lt-colonel. Ca a fost din eroare sau cu o oarecare intentie ascunsa…asta nu s-a lamurit.
   Turcescu trebuie sa sape putin mai adanc.
   Si daca ordinul de revocare a gradului de lt.colonel a fost revocat, ce grad are acum Turcescu?. Maior, capitan, locotenent?. Conform declaratiilor lui Turcescu el nu poate fi nici macar sergent in rezerva din moment ce nu a efectuat nici macar o zi de serviciu militar.
   Acolo e o bulibaseala pe care n-o rezolva decat Tribunalul Militar. Si nici macar nu e sigur! 🙂

   Sorina A.

   26/07/2012 at 1:55 pm

   • Pai de aici intra MP-ul cum se zice in actiune. Parerea mea.

    moldoveanu

    26/07/2012 at 2:00 pm

 59. Buna ziua la toata lumea vazuta si nevazuta 🙂
  Daca doriti sa vedeti picturi intr-o pauza de cafea/ bere/ ceai:

  http://desydemeter.wordpress.com/2012/07/26/perioada-biedermeier-3-pictura/
  😀

  desydemeter

  26/07/2012 at 1:52 pm

 60. Se tot vorbeste ca in cazul in care nu se va indeplini cvorumul , cu cat vor fi mai multi de DA fata de NU cu atat Basescu va avea mai putina legitimitate sa se intoarca la Cotroceni.Eu cred ca dimpotriva , cu cat vor fi mai putini de NU va fi cvorum mai mic si cu atat mai bine.Ar fi normal o prezenta de ~30% cu 10% NU.Atunci vom putea spune:noi suntem marea majoritate a celor care am stat acasa pt ca am boicotat.

  papiciulo

  26/07/2012 at 2:24 pm

 61. Basescu TREBUIE sa depuna plangere penala! Pentru povestea cu vila. Ponta „citeste ” o adresa de la RAPPS in care „se spune” ca Basescu minte. Sau minte?

  emil

  26/07/2012 at 2:27 pm

 62. s-ar putea sa nu fi citit sau sa fi neglijat ,ca acum vreo 10-12 zile,pomeneam de ” batalioane de asalt”;
  s-a neglijat faptul ca in ianuarie demonstratiile nu au fost autorizate si ca au fost initiate de acesti mameluci ai lui felix,recte ” militarul ” dogaru;
  sunt fosti militari,sunt redusi mintal,asculta ordine orbeste,sunt frustrati ,sunt inca in putere!ce doriti mai mult pentru a deveni ” nucleul” fortelor de asalt?adaugati-le pegra societatii si avem melanj-ul ideal

  intimplator

  26/07/2012 at 2:39 pm

  • „”Eu m-am retras din functia de presedinte. Astazi ( ieri – n.r.) au avut loc alegeri locale. Noul presedinte este Bogdan Simionescu. Eu m-am retras pentru ca sunt implicat in alte proiecte. Decizia mea nu are nicio legatura cu presiunile politice, pentru ca Academia Romana este o institutie independenta”, a declarat academicianul Barbu. ”
   In curand va demisiona si directorul RAPPS, nu?

   emil

   26/07/2012 at 2:49 pm

 63. domnilor, nu stiu daca realizati exact cat de grav este ce au semnat cei 3 mameluci! desfiintarea DNA si a curtii constitutionale! in mod normal cei 3 ar trebui arestati pe loc. nu stiu exact care sunt procedurile judiciare, dar DNA, sau alta entitate juridica ar trebui (auto)sesizata. e deja prea mult…

  newman

  26/07/2012 at 2:47 pm

 64. Oana Stancu (A3)
  „…pentru 15.000 de pantofi… sunt o dovada ca acea vila este pregatita pentru Traian Basescu”
  Astept plangerea lui Basescu.

  emil

  26/07/2012 at 2:48 pm

  • Imelda Marcos si colectia de pantofi 🙄 Sunt nebuni…TB si 15.000 perechi de pantofi.

   mar

   26/07/2012 at 2:52 pm

   • Mie imi pare si proasta (sau poate stie cui se adreseaza si…) accentuand tocmai p’asta cu 15.000 ca argument suprem 😦

    emil

    26/07/2012 at 2:56 pm

 65. saluttare all 🙂
  ponta instituie cu de la el putere noi reguli in semnarea contractelor de orice fel si anume : e valabila doar pagina semnata nu si restul de pagini ale contractului.
  propun ca toti cei care au semnat contracte de credite cu diverse banci inclusiv de ex. contractul dintre guvern/stat cu fmi sa ia in considerare doar pagina cu semnatura.Restul paginilor care stabilesc clauzele contractelor sunt nule de drept.
  de obicei ultima(sau prima) pagina are doar semnaturile 😆

  mircea

  26/07/2012 at 2:55 pm

  • excelent! 🙂

   littlebugger

   26/07/2012 at 3:10 pm

  • Asi, e ca la plagiat. A zis ca renunta la titlul de doctor, nu are nevoie ca sa fie prim-tovaras. Acum va zice ca renunta la titlul de semnac sau ala de contractac.

   Aha

   26/07/2012 at 3:13 pm

 66. Ma distreaza toti comparacii astia din USL care dupa ce au pus la cale un puci si duc o politica geamana cu anii 50′, ne ameninta ca daca nu se desfiinteaza una si alta ajungem la stalinism. Curat Caragiale. Sa se revizuiasca spre stalinism primim, dar sa nu se schimbe nimic din politica stalinista, ori sa se schimbe ceva prin punctele esentiale, dar sa nu se revizuiasca puciul stalinist, din dilema asta nu putem iesi.

  Aha

  26/07/2012 at 3:11 pm

 67. Chiar daca ar fi asa, adica a semnat practic ‘in alb’, ca e de acord ‘de principiu’ cu societatea civila a militarilor, dar restul paginilor nu le-a vazut si le crede aberante, inseamna ca i-a mintit si pe astia, smenar de colt de strada… Ce PM esti tu cand semnezi asa ceva? Daca asta nu e arestat urgent, Tutea avea dreptate: suntem un popor de idioti!

  newman

  26/07/2012 at 3:11 pm

 68. alt revolutzionar lazär maior, recunoaste cä au semnat un act.

  theo- nona

  26/07/2012 at 3:12 pm

  • Asta e buna de pus in rama:

   „Nistor spune că s-a cerut desfiinţarea ANI, a Curţii Constituţionale, a DNA, CNSAS şi a celorlalte instituţii, pentru a le depolitiza”
   Adica, intai il omoram si dupa aia-l vindecam 🙂

   Sorina A.

   26/07/2012 at 3:30 pm

 69. asta este un act de trädare.

  vreau sä väd si socetatea civilä, intelectuali, etccä se revoltä.

  theo- nona

  26/07/2012 at 3:13 pm

 70. N-ar trebui sa-i salte „mascatii” pe cei trei semnatari? Ce naiba mai asteapta???

  Diana

  26/07/2012 at 3:15 pm

  • Nu in Romania unde se pare fiecare poate sa declare orice, e declaratie „politica”. Pai Solomon ala nu l-a amenintat pe MRU ca-l impusca? Si pe Basescu tot asa? Si nu s-a sinchisit nimeni.

   Aha

   26/07/2012 at 3:25 pm

   • Aici e vorba de semnaturi. Si astea tot „politice” or fi? Si ce daca sunt „politice”?

    Diana

    26/07/2012 at 3:27 pm

   • „intariti-va statul” spunea puscariasul vantu. s-a intarit statul pana a plesnit. eu ma mir ce fel de stat e asta in care comandantul suprem al armatei denunta o lovitura de stat in plina desfasurare, UE introduce in raportul pe justitie ” guvernul din RO a subminat separatia puterilor in stat, a subminat principiile statului de drept ” , noi cetatenii vedem dovezile acestei lovituri de stat iar institutiile statului care au obligatia sa vegheze la integritatea statului de drept se fac ca ploua.

    zigzag

    26/07/2012 at 3:33 pm

 71. Eu nu reusesc sa ma lamuresc: usLASII astia
  1. sunt tampiti
  2. vor sa sperie toti cetatenii ca fac ce vor iar „legea” e in mana lor

  emil

  26/07/2012 at 3:30 pm

  • Emil e cea mai puternica mafie din lume este mafia legii. ei vor sa faca legea si la propriu si la figurat. asa au jefuit tara asta , cu legea.

   zigzag

   26/07/2012 at 3:36 pm

   • Asta am inteles. Ceea ce nu am inteles este modul in care o face moment de moment in ciuda tuturor „obstacolelor”.

    emil

    26/07/2012 at 3:45 pm

   • Vor cu disperare sa revina la perioada in care nimeni nu-i deranja.
    E revolta puscariabililor.

    Gabi Dumitru

    26/07/2012 at 3:47 pm

 72. Buna ziua la toata lumea 🙂
  Postare noua!

  Theophyle

  26/07/2012 at 3:49 pm


Comentariile sunt închise.