Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

Revista Presei – 24 Iulie / “Ţara tristă a mitomanului vesel”

Bună dimineata intr-o zi de marti. Astazi, vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a ţării, local caniculară în Muntenia, Dobrogea şi sudul Moldovei, unde indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi local va depăşi uşor pragul critic de 80, informează Administraţia Naţională de Meteorologie. Cerul va avea înnorări temporar accentuate, ziua în sud-vest, precum şi în zona montană, iar noaptea în jumătatea de vest a ţării. În aceste zone, local se vor semnala averse şi descărcări electrice, vor fi condiţii de grindină, iar cantităţile de apă vor depăşi izolat 25…30 l/mp. Temperaturile maxime se vor încadra între 26 de grade în nordul Moldovei şi 37 de grade în Câmpia Română, iar cele minime vor fi de la 10 grade în depresiuni până la 26 de grade în Delta Dunării.

La Bucureşti – Vremea va fi în continuare călduroasă, caniculară după-amiaza când indicele temperatura umezeală va atinge pragul critic de 80, iar temperatura maximă va fi de 35…36 de grade. Cerul va fi variabil, iar pe parcursul zilei vântul va sufla moderat şi cu intensificări trecătoare. Temperatura minimă va fi de 20…22 de grade.

Curs valutar BNR valabil azi: 1 EURO = 4. 6009  RON; 1 USD = 3. 7999    RON; 1 EURO = 1. 2108 USD; Francul elvetian 3. 8314 RON. Gramul de aur 192.0205 RON.

Cursul leu-euro a devenit teren de luptă în războiul referendumului. Euro a trecut lejer de 4,6 lei. BNR stă deocamdată deoparte. Cu toate asigurările date de ministrul de finanţe Florin Georgescu că vom vedea cursul sub 4,5 lei/euro, ieri cotaţiile au trecut de 4,6 lei. Guvernatorul BNR Mugur Isărescu a spus anterior că prognoza de 5 lei la euro „suferă rău”. Deocamdată această din urmă limită rămâne în picioare. Pe de altă parte, cursul de schimb a ajuns „instrument electoral”. Prim-vicepreşedintele PDL Cezar Preda a declarat ieri că democrat-liberalii consideră că votând „da” la referendum criza se prelungeşte cel puţin trei luni şi euro va sări de 5 lei, iar votând „nu” cursul se stabilizează. În schimb, vicepreşedintele PNL Varujan Vosganian a declarat că stabilitatea cursului de schimb şi reîn­toarcerea acestuia la un palier care să nu ameninţe creditele românilor nu sunt date de menţinerea lui Traian Băsescu la Palatul Cotroceni, ci, dimpotrivă, de demiterea acestuia. Creşterea cursului leu/euro accelerează atingând maxim după maxim, iar ascensiunea abrup­tă aminteşte de episodul atacului speculativ din octombrie 2008, din preajma alegerilor parlamentare. În ultimele trei săptămâni leul s-a depreciat cu 3,5% faţă de euro. În octom­brie 2008, în două săptămâni, leul pierdea 5,5%. Săptămâna trecută, ministrul de finanţe Florin Georgescu a spus că vom vedea revenirea cursului sub 4,5 lei/euro. La tensiunile politice interne actuale, având în prim-plan suspendarea preşe­dintelului Traian Băsescu şi referendumul de la sfârşitul lunii iulie, se adaugă şi turbulenţele de la nivelul zonei euro. La Bucureşti, cursul a trecut ieri pragul de 4,6 lei/euro la oficial. Integral in ZF.

Opriţi Marea Fraudă! Patru moduri prin care Ordonanţa USL elimină şansa unui referendum curat. Guvernul a promovat, ascunse în anexele unei ordonanţe de urgenţă, o serie de prevederi care fac mai uşoare eventualele fraude la referendum. Comisia Europeană a cerut explicit abrogarea Ordonanţei 41, emisă pe 5 iulie, seara, după suspendarea preşedintelui, dar Victor Ponta refuză să o facă. În 2009, referendumul pentru modificarea Constituției a fost organizat după niște reguli mult mai clare. Legislaţia aprobată de actuala Putere pentru organizarea referendumului de demitere a preşedintelui Traian Băsescu lasă prea multe portiţe deschise unor posibile fraude. Fără a acuza pe nimeni, EVZ atrage atenţia că organizatorii alegerilor sunt primii care trebuie să aibă grijă ca procesul electoral să fie deasupra oricărei suspiciuni. Mai jos, trecem în revistă câteva dintre neregulile posibile dacă referendumul va fi organizat după regulile stabilite de Guvern prin Ordonanţa de Urgenţă 41/2012. Integral in EVZ.

Victor Ponta, albit de apropiatii lui Nastase. Expertii care au intocmit raportul pe baza caruia Consiliul de Etica a decis ca teza de doctorat a premierului nu este plagiat  sunt apropiati ai lui Adrian Nastase. Consiliul National de Etica (CNE), organism din subordinea Ministerului Educatiei, a decis saptamana trecuta ca lucrarea ”Curtea Penala Internationala” nu este un plagiat. Decizia a fost luata de cei noua membri ai Consiliului numit de un subaltern al lui Ponta (Liviu Pop), pe baza raportului intocmit de un grup de experti in Drept. Ministrul interimar al Educaţiei Liviu Pop anunţa acum aproape o lună că-n echipa de specialişti vor intra şi somităţi de la universităţi din ţară şi din străinătate, pentru ca verdictul să fie credibil. Echipa somităţilor s-a dovedit a fi formată din doar trei persoane care nu numai că  sunt din România, dar sunt foarte apropiate tandemului Năstase – Ponta, adică doctorandului şi îndrumătorului de doctorat acuzaţi că-n 2003 au acordat, respectiv primit, nemeritat şi fraudulos titlul de doctor în Drept. Primul dintre cei trei a fost dezvăluit de gândul.info. Gheorghiţă Mateuţ este un celebru avocat, poate cel mai bun pe penal. Numai că Mateuţ l-a apărat pe unul dintre condamnaţii din dosarul „Trofeul calităţii”, dosar în care Adrian Năstase a pierdut doi ani de libertate. Avocatul clujean Gheorghiţă Mateuţ l-a  reprezentat în dosar pe Cristian Vasile, patronul firmei „Eurografica”, implicată în strângerea banilor pentru campania la prezidenţiale a lui Năstase.Mateuţ spune că nu este vorba de nicio incompatibilitate şi că a judecat „acuzaţiile de plagiat” cu obiectivitate totală.Adevarul.

Traian Basescu pentru Romania Libera: USL pregateste si a treia suspendare. Care a fost rolul serviciilor de informatii in aceasta prima jumatate de an care a debutat cu inlocuirea Guvernului Boc, a continuat cu caderea Cabinetului Ungureanu, investirea Guvernului Ponta si suspendarea presedintelui in Parlament si ce s-ar fi intamplat daca USL ar fi jucat corect pana la alegerile parlamentare din toamna? A fost sau nu implicat Kremlinul in declansarea crizei politice de la Bucuresti, care esteadevarul despre relatia Romaniei cu Rusia si de ce a revenit la Bucuresti, in perioada premergatoare referendumului pentru demiterea sefului statului, omul de afaceri rus Alexander Kondyakov, un personaj cu puternice legaturi la Moscova? A fost vizita sa doar o coincidenţă sau parte a unui plan, după ce, în 2007, Kondyakov a sosit în România în circumstanţe similare? Traian Băsescu răspunde la toate aceste întrebări în interviul acordat României libere cu doar câteva zile înainte ca electoratul să se pronunţe la urne dacă îl va mai păstra sau nu în funcţie. În acelaşi timp,  şeful suspendat al statului insistă asupra faptului că, nesiguri pe rezultatul referendumului, liderii USL  au pregătit deja a treia suspendare a sa, un indiciu în acest sens fiind plângerea penală pe care USL a formulat-o împotriva preşedintelui ales pentru „defăimarea ţării şi a naţiunii”. Integral  in Romania Libera.

Plagiatul lui Ponta. Ministrul Andronescu, după ce Consiliul Naţional de Etică l-a salvat pe premier: „Cazul este închis”. Ministrul Andronescu, despre ancheta în cazul acuzaţiilor de plagiat: „Cazul s-a încheiat”. Singurul care poate face contestaţie este…Victor Ponta. „Cazul s-a încheiat aici”, a declarat pentru gândul ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, referindu-se la ancheta în cazul acuzaţiilor de plagiat privind teza de doctorat a premierului Victor Ponta. Ea pune astfel punct unui scandal care durează de mai bine de o lună. „Mai departe, dacă sunt sancţiuni, eu nu am văzut raportul Consiliului (Consiliul Naţional de Etică, care a decis că Victor Ponta nu a plagiat -n.n.), cineva (persoanele găsite vinovate ori de autorul sesizării, conform OG 28/2011 – n.n.) poate să dea în judecată”, a adăugat Andronescu. Legislaţia este însă clară în astfel de cazuri: cei care pot depune contestaţie sunt „persoanele găsite vinovate” sau „autorul sesizării”. Adică doar Victor Ponta. „Raportul comisiei de analiză poate fi contestat la Consiliul Naţional de Etică de către persoana sau persoanele găsite vinovate ori de către autorul sesizării; contestaţia va conţine obligatoriu o copie simplă după sesizarea initială şi după raportul comisiei de analiză”, se arată în Ordonanţa 28/2011 care modifică şi complează Legea 206/2004 privind buna conduită în cercetarea ştiintifică. Integral in Gandul.

Plagiat Ponta. Vezi poziţia revistei “Nature” în legătură cu verdictul comisiilor care l-au anchetat pe premier. Publicaţia ştiinţifică Nature, cea care a scris pentru prima oară de plagiatul lui Victor Ponta, susţine într-un articol, că primul ministru „a fost scos basma curată de către comisia guvernamentală de etică (Conisliul Naţional de Etică – CNE n.red.), dar acuzaţiile de plagiat au fost reconfirmate de Universitate (Comitetul de Etică al Universităţii Bucureşti n.red..)”. „Două investigaţii în cazul acuzaţiilor de plagiat aduse premierului au ajuns la concluzii diferite, crescând astfel tensiunea în bătălia politică pe viaţă şi pe moarte care se dă la Bucureşti”, scrie jurnalistul Quirin Schiermeier. Acesta aminteşte că CNE a găsit că lucrarea de doctorat a lui Ponta – finalizată în 2003 – îndeplineşte cerinţele academice „având doar lipsuri minore”. Asta, în timp ce „Comisia de la Universitatea Bucureşti care a cuprins profesori de la toate facultăţile a descoperit elemente de plagiat în 115 din cele 297 de pagini ale lucrării. Comsia urmează să prezinte raportul Senatului Universităţii care va propune Ministrului Educaţiei să-i retragă lui Ponta titlul de doctor.” „Nature” aminteşte că premierul nu a vrut să facă nici un comentariu pentru publicaţia ştiinţifică. Ministrul Educaţiei s-a antepronunţat spunând că CNE este singurul organism abilitat să dea un verdict de plagiat, scrie „Nature” care arată că în cazul CNE este vorba de un verdict mai degrabă politic. „Ponta şi-a acuzat rivalii politici – inclusiv pe preşedintele Traian Băsescu- că au lansat acuzaţiile de plagiat la adresa sa ca partea a unei campanii politice „, mai remarcă „Nature”. Romania Libera.

Directorul de editoriale Le Monde, Alain Frachon: „Editorialul nostru şi-a atins ţinta“.Alain Frachon, unul dintre directorii editoriali de la prestigiosul cotidian francez „Le Monde“, răspunde elegant la acuzaţiile lansate de Victor Ponta şi de Crin Antonescu. În urmă cu exact o săptămână, cotidianul francez „Le Monde”, unul dintre cele mai respectate ziare de pe glob, a publicat un editorial extrem de sever la adresa României,  intitulat „România, împotriva Europei ?”. Acest articol a stârnit reacţii şi interpretări dintre cele mai virulente şi stă la baza trimiterii în judecată, la cererea USL, a 15 membri PDL, în frunte cu Traian Băsescu, preşedintele suspendat. „Din 6 iulie, echipa Domnului Ponta nu a făcut altceva decât să torpileze toate contraputerile susceptibile să-i stea în calea marşului ei spre o confiscare completă a statului, şi cu precădere a Justiţiei.” „Guvernul socialist condus de Victor Ponta a realizat un fel de «lovitură de stat legală» dintre cele mai preocupante.” „Domnul Ponta atentează la ceea ce este sacru pentru Europa: democraţia”. „Comportamentul său pune din nou în lumină pertinenţa lărgirii Uniunii Europene din 2007 – lărgire făcută prea repede şi prea dezinvolt”. Toate aceste consideraţii au apărut pe prima pagină a acestui cotidian, citit şi citat în întreaga lume. Invitat la Realitatea TV, Victor Ponta s-a inflamat când a comentat afirmaţiile din cotidianul «„Le Monde”» şi a acuzat: „Cine a scris acest articol ori a fost plătit, ori e scris de cineva care habar n-are de România. Să le fie ruşine celor din Bucureşti care au transmis această imagine despre România”. Ne-am pus şi noi întrebarea dacă jurnaliştii de la „Le Monde” sunt plătiţi de altcineva decât de patronii ziarului şi dacă aceştia au habar câte ceva despre România. Alain Frachon: O precizare – suntem patru sau cinci directori editoriali şi noi scriem marea majoritate a editorialelor.  Nu zic că le scriem chiar pe toate, dar, de regulă, noi suntem autorii. Tradiţia la „Le Monde”, încă de la crearea sa în 1945, este ca editorialul să fie anonim. Absolut anonim… Şi nu este niciodată semnat. De ce? Pentru că noi estimăm, în mare, că ideea pe care o dezbatem şi o argumentăm în editorial este aproape în totalitate împărtăşită de către toţi jurnaliştii din grup. Acest fapt este mai mult sau mai puţin adevărat uneori, în funcţie şi de subiect, dar de la un an la altul este totuşi destul de adevărat. Din când în când, de trei sau patru ori pe an, publicăm un editorial care-i aparţine directorului ziarului. Integral In Adevarul. [ n.r. De mentionat ca astazi Le Monde eeste un ziar de stanga]

Prostituatele Andreei Marta, la orgii sexuale de partid. Hotărârea Tribunalului Bucureşti prin care soţia lui Codruţ Marta, Andreea, a fost arestată pentru 29 de zile alături de sora sa şi de un taximetrist din Călăraşi pentru constituirea unui grup infracţional organizat şi proxenetism scoate la iveală că fetele care se prostituau pentru membrii reţelei aveau printre clienţi şi membrii unui partid politic.  În încheierea tribunalului se face trimitere la o declaraţie a unei prostituate de lux care susţine că a fost invitată la un hotel de lux pentru a se întâlni cu o serie de politicieni care ar fi chiar colegi de partid cu Andreea Marta şi sora sa.  „De asemenea, înv. …. a declarat că reţine faptul că a mai fost invitată de către A. la cafeneaua hotelului … şi, de asemenea, la un hotel situat în apropiere de zona …. Atunci când a invitat-o pentru a merge la hotelul situat în zona .., A. i-a precizat că acolo se vor întâlni cu nişte prieteni de-ai ei care sunt în acelaşi partid ca şi ea şi M”, se arată în decizia Tribunalului Bucureşti de săptămâna trecută.Interesant este că Andreea Marta, fostă Lungu, şi sora sa, nu au făcut nicio declaraţie nici în faţa procurorilor nici în faţa judecătorilor de la Tribunalul Bucureşti. Curtea de Apel Bucureşti urmează să soluţioneze, cel mai probabil săptămâna aceasta, recursul declarat de soţia fostului şef de cabinet al preşedintelui ANAF, Sorin Blejnar, sora sa şi complicele celor două femei. Depoziţia unei alte prostituate de lux la care face referire Tribunalul Bucureşti în încheierea prin care a decis arestarea Andreei Marta confirmă informaţia publicată de România Liberă săptămâna trecută referitoare la faptul că reţeaua funcţiona încă din 2007 – 2008. Integral in Romania Libera.

Curtea Constitutionala dezbate marti sesizarea PDL privind organizarea referendumului de duminica. Curtea Constitutionala urmeaza sa discute marti sesizarea PDL privind extinderea programului la referendum, de la ora 7:00 la ora 23:00. Saptamana trecuta, PDL a atacat la Curtea Constitutionala (CCR) legile prin care se modifica si aproba ordonantele de urgenta privind atributiile Curtii si organizarea referendumului. „S-a depus o contestatie pe legea care aproba si modifica ordonanta de urgenta referitoare la competentele CCR, pe legea care modifica Ordonanta 41 in sensul stabilirii programului de vot si pe legea care modifica Legea referendumului prin care se stabileste ca de fapt guvernul este cel care instituie programul”, a explicat vicepresedintele PDL Sever Voinescu.  USL considera ca orarul de desfasurare a referendumului nu ar reprezenta o problema de constitutionalitate, iar stabilirea unui interval cat mai mare de vot vizeaza consultarea cat mai multor cetateni. Camera Deputatilor a adoptat, in 18 iulie, proiectul de modificare a Ordonantei de Urgenta 41/2012 privind organizarea referendumului. A fost mentinuta forma adoptata in plenul Senatului, cu extinderea intervalului orar de votare. Proiectul prevede in textul de modificarea a Ordonantei un interval de votare in cazul referendumului de la ora 7.00 la ora 23.00.HotNews

Ştiri Europene – 24 iulie 2012 / “Neopucismul din America de Sud importat în România”

Va urez o zi buna!

Written by Theophyle

24/07/2012 la 7:58 am

147 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. O buna dimineata tuturor !

  ela

  24/07/2012 at 8:06 am

  • Buna Ela 🙂

   Theophyle

   24/07/2012 at 8:18 am

 2. Neata 🙂
  Linkurile la Adevarul,RL, HN sunt inversate intre ele

  lastnightmusic

  24/07/2012 at 8:07 am

  • Multumesc TDS,
   s-a aranjat!

   Theophyle

   24/07/2012 at 8:17 am

 3. Dupa discutia de aseara de la Turcescu, pot spune: ei, da, acesta este presedintele pe care il stim si il iubim. In mod evident, decizia PDL va fi tot aceea de boicot.

  Acum este limpede si va fi mult mai usor, cu toti vectorii indreptati in aceeasi directie si in acelasi sens.

  Mi-a placut expresia „numai boul e consecvent”. Aviz monomaniacilor uselisti.

  Freedom

  24/07/2012 at 8:10 am

 4. buna dimineata
  nu pot decit sa ma bucur ca referendumul este declarat si ” oficial” ilegal;
  este o chestie de consecventa in gindire: nu poti legitima ceva ce este ilegitim
  sunt convins ca fraudele vr fi masive;de aceea cred ca participarea ca observatori a cit mai mult cetateni corecti este vitala; frauda care se pregateste -pentru legitimarea unei ilegalitati-trebuie demonstrata cu dovezi,cit mai multe dovezi;vor exista din belsug
  dupa ” referendum” va trebui sa fie aratat tuturor cum au fraudat;
  deci : inscriere la observatori;merita sa pierdem o zi din viata pentru asa ceva;
  as spune: parafrazind ca nu ” la gratare” ci mai degraba ” la documentare’ in ziua referendumului
  as mai face o previziune(deh,mai am un pic si devin mama mida)daca cu toata frauda nu vor reusi sa scoata 50 +1 ,pasul lor urmator va fi ” legitimarea demiterii”
  indiferent daca vor arata quorum de 50+1-care va fi prin frauda sau vor demite presedintele indiferent de rezultatul acestei mascarade pentru mine este clar un lucru: ” contractul social” intre conducatorii mei ajusi sa conduca prin furt, si eu,un umil cetatean al acestei tari a incetat

  intimplator

  24/07/2012 at 8:12 am

 5. Oricum va fi, uslasii nu mai iau 60% in toamna cit e haul.

  lastnightmusic

  24/07/2012 at 8:14 am

 6. Buna dimineata tuturor. Cu afise in care puscariabilul Nastase indeamna lumea sa iasa la vot cred ca avem o sansa sa convingem cat mai multi sa boicoteze referendumul.

  clemycali

  24/07/2012 at 8:26 am

  • „Eliberati-ma! Votati DA” :)))

   Freedom

   24/07/2012 at 8:31 am

  • Da clemy,
   Eu in plus, i-as ruga sa asculte interviul lui Basescu de aseara de la Turcescu. Cine e om de buna credinta nu poate sa nu fie convins de argumentele presedintelui.

   lastnightmusic

   24/07/2012 at 8:32 am

   • Tata a fost convins ieri. 🙂 Nici el si nici mama nu vor merge la referendum.

    clemycali

    24/07/2012 at 8:50 am

 7. Eu nu ma simt absolut deloc defaimat de TB sau de catre membrii PDL, nici ca membru al tarii, nici ca membru al natiunii. Nimic din ce au spus ei nu m-a defaimat.

  In schimb:

  – ma simt absolut insultat si revoltat sa fiu reprezentat de un domn Goe care intra la Bruxelles ca in RATB, pe cartela altuia, sau de o fosila care habar nu are de cutumele comunicarii diplomatice,sau de un ridicol „presedinte” interimar care nu stie pentru ce e la Cotroceni, dar tine pentru placerea personala cate un stand-up comedy zilnic in care bate campii cu gratie si caruia ii mai trebuie doar un deget de mustacioara.

  – ma simt absolut revoltat sa am pe post de avocat al poporului un procuror din ’85, sau pe post de ministru al educatiei un vid cosmic ca Pop, urmat de bumerangul Andronescu.

  – ma simt jignit sa vad cum in doua luni administratia centrala a fost invadata de un trib incredibil de semi-handicapati mental care nu ar fi angajati intr-o firma privata nici sa duca plicurile de corespondenta la posta.

  – ma simt revoltat si ingrijorat sa vad cum alte rejecturi vin la TV dupa vizita din iunie a rusului si sustin senini ca in fond nici orientarea spre Rusia si China nu e de lepadat (schimbarea orientarii politicii externe a unei tari in contra interesului ei, doar pentru a-ti salva posteriorul, nu e cumva tradare?)

  As putea continua trei zile de acum incolo, dar le stiti si voi mai bine decat mine.

  Freedom

  24/07/2012 at 8:30 am

  • eu ma simt jignit ca euro creste navalnic, ca nu au facut absolut nimic sa incaseze miliardul de euro, ca asa cum a zis TB uitindu-se la spania, la sicilia, la grecia : Criza incepe acum ! si ma simt jignit ca la butoane e o paiata nebuna, iar la guvern ucenicul vrajitor .

   lastnightmusic

   24/07/2012 at 8:37 am

   • @tds
    asa e ,romania se indreapta extrem de rapid spre o situatie care nu mai poate fi controlata;
    europa a fost data afara din romania

    intimplator

    24/07/2012 at 8:43 am

  • Argumentele tale, Freedom, sunt beton.Pentru aceleasi motive ma simt si eu jignita si ingrijorata.
   Sincera sa fiu,pana la declaratia de aseara a piratului,nu eram sigura daca sa merg cu NU la vot sau sa absentez.
   Mai multe minti inseamna intelepciune si e bine sa-i asculti si pe altii.

   De ce nu sunt eu sigura:cum pot fi stopati uslinosii sa nu fraudeze in stil mare ? ….iar referendumul in mod cert sa nu fie validat?

   dora

   24/07/2012 at 3:13 pm

   • Dora, ai raspunsul in articolul aparut intre timp. NU mergem la referendum. Toate masurile luate de gasca de hoti USL sunt luate pentru fraudare.

    Nu ii subestima. Sunt disperati, sunt aproape de puscarie, vor face orice pentru a scapa. Nu trebuie sa le oferim vreo sansa.

    NU mergem la referendum.

    Freedom

    24/07/2012 at 3:40 pm

 8. n-am vazut prea mult aseara din ce a spus basescu;gasesc in evz faptul ca si in august sunt suspendate platile de la EU;
  cei care au contracte cu banii europeni ar trebui deja sa fie in strada cu angajati cu tot;doar nu-si inchipuie ca platile suspendate vor fi platite de la buget?
  tot se compara romania cu grecia/gresit/singura comparatie valabila in momentul de fata e ARGENTINA,daca se doreste a compara ce se va intimpla in economia romaniei in curind cu vreo tara

  intimplator

  24/07/2012 at 8:34 am

  • o completare: comparatia cu bulgaria in 97 ,nu e valabila; atunci macar nemtii au intins ” plasa de siguranta”=consiliul monetar;deja cedarea suveranitatii dar macar in 3 luni s-au reluat platile de pensii si salarii;
   de fapt comparatia cu argentina poate ca nici ea nu e buna,cred ca mai degraba vom asista la ” zimbabwizarea” romaniei/si politic -cu toate consecintele,si social= legea celui mai tare,inclusiv pe strazi si economic
   chiar nu cred ca sunt prapastios/analizati si astept argumente contra

   intimplator

   24/07/2012 at 8:41 am

 9. Vă sacrificaţi o duminică sau un deceniu?
  Mergeţi ca observatori la referendum, din partea Asociaţiei Blogary sau a altor organizaţii.

  neax

  24/07/2012 at 8:36 am

  • Vorba ilustrissimului Basca Ilie de la gradina cu hirtie: Da, le vom sacrifica pe amindoua: si duminica si deceniul 🙂

   lastnightmusic

   24/07/2012 at 8:54 am

 10. Ponta plagiaza cu nerusinare, sluga Pop ii face comitie sa-l albeasca, tot restul mapamondului il considera plagiator. Academic, mai mare nelegiuire e greu de gasit. Si fostul rector Marga, profesor universitor, fosta rector Andronescu, tot profesor universitar, nu au nici un scrupul in a fi slugile acestui hot? Astea sint „valorile” socialismului? Hotia intelectuala, minciuna zilnica, caste de privilegiati gen revolutionarii Dogaru. Apoi imi pare rau pentru cei ce cred in ideologia socialista, dar cu asa „valori” nici un fel de societate nu va reusi sa ajunga niciunde decit in ruina economica si faliment spiritual.

  Aha

  24/07/2012 at 8:53 am

  • @aha
   spre intelegere a comportamentului cititi cartea lui lucian boia despre ” intelectualii de stinga” intre 1930-1950

   intimplator

   24/07/2012 at 9:09 am

 11. neata,

  si criza abia acum incepe!!
  suna naspa rau

  abia astept ca institutiile statului sa ancheteze lovitura de stat!

  skorpion

  24/07/2012 at 8:58 am

  • Sa nu zicem hop pina nu sarim parleazul. Jihadistii mai pregatesc diverse oug-uri si exprimari ale vointei poporului prin parlament ca sa le iasa pasienta.

   Aha

   24/07/2012 at 9:05 am

   • e aproape cert;
    daca forma ” violenta” a mineriadei din 90 a tinut 3 -4 zile,forma violenta a acestei lovituri de stat va incepe dupa 29 iulie si cine stie cit va tine

    intimplator

    24/07/2012 at 9:12 am

 12. De pe hotnews „Interlopul Vasile Balint, cunoscut ca Sile Camataru, a fost adus din Germania in noaptea de luni spre marti, transmit televiziunile de stiri. El este acuzat de crima organizata, acte de camatarie si de proxenetism”. Cu alte cuvinte, este acuzat de a fi un bun uslamist.

  Aha

  24/07/2012 at 9:08 am

  • nici o grija ,guvernul ponta va emite urgent OUG de eliberare;are nevoie in curind de el sa ” faca legea” pe strazi

   intimplator

   24/07/2012 at 9:10 am

 13. Ziua buna la lumea buna! Boicotam, dar observam! Este foarte important sa tinem ochii pe urne. Disperarea astora din USL ii va impinge sa faca magarii fara numar.
  Un prieten al nostru, @CFG, a facut acest sit https://referendum2012.crowdmap.com/, unde se vor putea raporta toate incalcarile de lege pe care le vedeti.

  blog de caine rau

  24/07/2012 at 9:12 am

  • excelent

   intimplator

   24/07/2012 at 9:19 am

  • am preluat, am pus in coltul sus dreapta. dai click pe imagine si intri in site.

   Sare'n Ochi

   24/07/2012 at 9:52 am

 14. Buna dimineata!
  Ati vazut asta?
  http://www.hotnews.ro/stiri-politic-12866745-ilhl.htm
  Ce parere aveti? Sunt multe nume necunoscute pentru mine, dar si nume cu rezonanta, scriitori, universitari onorabili… oare chiar sunt de acord cu ce au semnat? sau, punand altfel intrebarea… lasnd la o parte acuzatiile care ii sunt aduse presedintelui (niciunul nefiind motiv de suspendare, sa fim seriosi!), li se pare corect felul in care USL a procedat ca sa se ajunga la suspendare? Asta ma ingrijoreaza… Adica, nu mai conteaza cum, important este sa ne atingem telul! Nu conteaza ca am fost „putin” nedemocrati, daca il dam jos, ne revenim!

  Monix

  24/07/2012 at 9:12 am

  • Nici o problema…. onorabili onorabili….dar personalitati de categoria a 2a care trebuie sa plateasca un favor sau un hatir sau asteapta sa primeasca un favor. Nu e nimic nou sub soare 🙂

   lastnightmusic

   24/07/2012 at 9:20 am

  • In schimb comentariile de pe blogul acela sunt ingrozitoare. Ev Mediu.

   Freedom

   24/07/2012 at 9:39 am

   • concluzia editorialului lui ionita din evz

    Cum spunea Bernard Shaw, democraţia este garanţia că nu suntem guvernaţi mai bine decât merităm

    intimplator

    24/07/2012 at 9:49 am

  • Extrem de onorabil….Vasile Astarastoaie :mrgreen:

   mar

   24/07/2012 at 10:08 am

 15. unul din cei 256!

  La această oră au loc 256 de percheziții în 10 județe. Sunt controlați suspecții de evaziune fiscală. Printre aceștia se află și senatorul PSD Cezar Măgureanu. Dată fiind calitatea acestuia de senator în Parlamentul României, contribuţia acestuia la activitatea infracțională va fi analizată într-o cauză penală separată, se arată într-un comunicat al DIICOT

  Citiţi mai mult: Percheziții fără precedent în România – 256 de descinderi simultane. Un senator, printre suspecți – Actualitate > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/peste-200-de-perchezitii-simultane-993279.html#ixzz21WB2ac18
  EVZ.ro

  intimplator

  24/07/2012 at 9:15 am

  • Curat imbecili. ieri uslamul anunta victorios ca au descoperit cu nu stiu ce comitie returnari frauduloase de 150 de milioane de TVA. Evident, implicau ca e mafia lui Basescu. Cind colo tartorul sef e un bun uslamist, contingentul Sile Camataru, adica un senator PSD.

   Aha

   24/07/2012 at 9:26 am

  • Salutare.

   256, ce numar fatidic.

   EuCuMine

   24/07/2012 at 9:45 am

   • Nu stiu daca este fatidic.
    Dar 256 = 2 la puterea a 8-a.
    Deformatie profesionala 🙂

    miki

    24/07/2012 at 11:00 am

 16. o victorie mica pentru om, dar mare pentru democratie – Sabin Gherman a reusit sa strecoarea acest material in gazeta lui Vasile Dancu si a lui Ioan Rus (e drept ca si a lui Paszkany, finantatorul si patronul CFR):
  http://sareinochi.com/2012/07/24/draga-partidule-domnule-liviu-dragnea-domnule-eugen-nicolaescu/
  acestea fiind zise, ACEST REFERENDUM TREBUIE SA FIE BOICOTAT! GRATARE, NU TRADARE!

  Sare'n Ochi

  24/07/2012 at 9:24 am

  • eu as fi mai ” retinut” cu gherman

   intimplator

   24/07/2012 at 9:43 am

   • si eu sunt retinut. il cunosc din 1992.
    😀
    acum a scris corect, ceea ce ma face sa cred ca anumiti grei din PSD nu-l mai agreaza pe Prim-Plagiatorul Romaniei si aventura ciracilor sai din asa-zisul PNL.

    Sare'n Ochi

    24/07/2012 at 9:47 am

    • ?!?!
     sa confirme asta ce am auzit eu la ” radio sant”?=unii grei din psd pregatesc lasarea in offaid a lui ponta si clica lui in 29 iulie?( ceva similar cu ce s-a petrecut cu nastase in 2004)

     intimplator

     24/07/2012 at 9:52 am

     • ar fi un semnal. prea au tacut ca niste rahati in iarba deasa.

      Sare'n Ochi

      24/07/2012 at 9:55 am

    • De acord 🙂 Si eu am ajuns la aceasta concluzie, dupa o calatorie intr-un baronat rosu si unde erau expuse bannere „anemice” legate de referendum.

     mar

     24/07/2012 at 10:06 am

 17. fiti atent la cretinul de sindicalist USLinos care ne-a fost si ministru interimar la Educatie:
  http://www.econtext.ro/eveniment–2/politic/declaratie-halucinanta-liviu-pop-absentii-nu-au-niciodata-dreptate-indiferent-despre-ce-este-vorba.html
  astai au inceput sa-si dea singuri la gioale!
  acestea fiind zise, ACEST REFERENDUM TREBUIE SA FIE BOICOTAT! GRATARE, NU TRADARE!

  Sare'n Ochi

  24/07/2012 at 9:30 am

  • @saren ochi:
   da observare ,
   nu votare,nu gratare/
   trebuie dovezi multe si decisive despre frauda

   intimplator

   24/07/2012 at 9:35 am

  • Mda. Cu domnul Pop avem urmatoarea problema: cred ca niciodata pe Terra, un prost nu a putut fi convins de altcineva ca e prost si ca e mai bine sa taca din gura. Oricat ai vorbi cu el, orice i-ai spune, orice rationamente ai dezvolta, la sfarsit mintea sa e pura, neatinsa si virginala.

   Freedom

   24/07/2012 at 9:47 am

  • Sare,
   care este surpriza? Nulitatea gandeste si se exprima ca „fratiorul” Socaciu, Ghise, Nicolaescu si alti nebuni USLamisti. Cand o gasca gandeste si graieste identic nu cred ca mai este loc de interpretari.
   BOICOT, nu vot!

   mar

   24/07/2012 at 9:53 am

 18. Buna dimineata tuturor.

  yepurasalexandra

  24/07/2012 at 9:34 am

 19. Buna Dimineata inca o data!

  Ştiri Europene – 24 iulie 2012 / “Neopucismul din America de Sud importat în România”

  http://politeiaeuropa.wordpress.com/2012/07/24/stiri-europene-24-iulie-2012-neopucismul-din-america-de-sud-importat-in-romania/

  Theophyle

  24/07/2012 at 9:34 am

  • Buna dimineata,
   @ Theophyle, v-am trimis aseara un mail cu o rugaminte.

   moldoveanu

   24/07/2012 at 10:19 am

 20. Buna dimineata 🙂

  mar

  24/07/2012 at 9:35 am

 21. Buna dimineata! 🙂

  radubotezatu

  24/07/2012 at 9:36 am

 22. Buna dimineata,
  emisiunea lui Turcescu de aseara a facut minuni! Pana acum am tot vorbit la telefon, sunat de cunoscuti care saptamana trecuta nici nu concepeau sa nu mearga la referendum si sa voteze NU!
  Acum s-au calmat cu totii, isi dau seama ca USListii vor folosi toate mijloacele murdare pentru a frauda. Le-a venit inima la loc auzindu-l pe presedinte cum a vorbit si au recunoscut ca si-a revenit la forma lui cea mai buna.
  Pana acum am 12 persoane care nu merg la vot, deci pot fi multumit.
  Nu stiu daca din cei care sustin USL se mai razgandesc, astia sunt intoxicati de antene.
  Astept hotarirea CCR de azi si „evenimentul” de maine despre care s-a zis ca ar putea sa ne aduca o surpriza neasteptata.

  cedric

  24/07/2012 at 9:37 am

  • @cedric
   singura surpriza ar fi anularea tuturor actelor ilegale si reintoarcerea la situatia din 27 iunie;

   intimplator

   24/07/2012 at 9:46 am

 23. Reblogged this on Dictatura justitiei.

  dictaturajustitiei

  24/07/2012 at 9:53 am

 24. Am vorbit la telefon cu maica-mea. Profesoara, acum pensionara, deci la categoria care ar trebui sa fie inversunata contra lui Basescu, categorie pe care se fac experimente de „darwinism social” dupa cum le aduc din condei anumiti telectuali uslamisti. Ei bine, m-a informat ca nu merge sa voteze la referendum ca „astia duc tara de ripa” si m-a sfatuit si pe mine sa stau acasa.

  Aha

  24/07/2012 at 9:57 am

  • 😆

   Theophyle

   24/07/2012 at 10:31 am

  • 🙂

   Din categoria pensionarii si reactiile lor neasteptate:
   Un amic a ramas cu gura cascata cand soacra-sa, la o varsta inaintata, fosta invatatoare, cu creionul pe hartie i-a facut demonstratia la o luna de la instalarea lui Ponta (n.b. Euro crescuse doar putin) ca cei 8% dati inapoi acum + 8% dati la toamna duc inaveitabil la concluzia ei memorabila:

   „Pai astia imi iau bani, nu imi dau !!”

   moldoveanu

   24/07/2012 at 10:40 am

  • Aha,de cateva minute l-am auzit pe un pensionar la B1 (nu-i stiu statutul in Asoc.pensionarilor) care facea apel la pensionarii civili sa nu mearga la referendum. Explica clar ca ei trebuie sa se delimiteze de „privilegiati” si de trupele de comando conduse de col Dogaru .Asta vor favoruri in detrimentul celor multi.

   dora

   24/07/2012 at 3:30 pm

 25. 😀 Cretinachele ne mai da 100 de lei dupa 29 iulie!!!
  Victor Ponta anunta noi masuri economice: TVA diferentiat pentru produsele agricole/ Energia pentru irigatii va fi subventionata/ Dupa votul din 29 iulie situatia se va normaliza si leul se va intari
  http://revistapresei.hotnews.ro/stiri-radio_tv-12865617-victor-ponta-dupa-votul-din-29-iulie-situatia-normaliza-leul-intari.htm

  Sare'n Ochi

  24/07/2012 at 10:12 am

  • mai omule, aia la UBB au luat-o razna? Eu am absolvit acolo la inginerie chimica, acum vreo 20 de ani. Pe vremea aia era scoala serioasa. La sediul central era un hol cu toti fostii rectori, in general diversi profesori renumiti pentru corectitudine si principii academice. Actualul presedinte al academiei e tot fost rector la UBB. Dar dupa aia a intrat o molima mintala in rectorat? Marga e sluga la plagiator, actualul rector tot semneaza ravase sustinind ba senatori porno ba aiureli cu darwinism social.

   Aha

   24/07/2012 at 10:37 am

 26. Buna dimineata @all,

  Directiva 2B! (Boicot cu ochii pe butelie.) 🙂

  moldoveanu

  24/07/2012 at 10:30 am

 27. Salutare! A apărut noul buletin de vot pentru referendum, tipărit de USL:
  http://baricada.wordpress.com/2012/07/24/usl-prezinta-noul-bultin-de-vot-pentru-referendum/

  baricada

  24/07/2012 at 10:33 am

 28. Buna dimineata! Felicit comunitatea Politeia si in primul rand pe distinsa noastra gazda Theophyle care a tinut carma dreapta spre tarmul boicotului, cand lumea se cam dadea dupa vant; in final pare ca si presidentele s-a convins (cam tarziu) ca nu-i rost de lupta dreapta si de pierit ca The Light Brigade sarjand in fata tunurilor.
  As avea doua observatii de facut, inspirate recunosc de discutia cu un mai tanar sociolog care lucra si pt.Insomar:
  1. Cum au reusit USL care aveau posibilitatea sa castige orice alegeri, sa intre in clenciul unui referendum cu cvorum, si sa mai faca si toate misculantele posibile ca sa inspire unui adversar orgolios si pus pe bataie ideia boicotului?
  2. Cum a reusit dl. Voiculescu, Clausewitzul puciului nostru sa ramana curat si uscat, in sensul ca n-a semnat nimic, n-a votat nimic , s-a retras la timp din parlament si doar a exprimat „niste opinii” relativ de suspendare?

  dica

  24/07/2012 at 10:36 am

  • Cum ? 🙂
   Asa cum un bou a scos pe piata clipul cu copilul batut cu doua zile mai devreme, si si-a exhibat ura victorioasa la tv
   Asa cum alt bou s-a dus la Vantu la spa cu o seara inainte….
   Sunt 100 de feluri de a fi ticalos si ei le stiu pe toate,,,,, si exista un numar limitat de greseli fatale…. si ei le fac iar pe toate…
   Si mai intervine si divinitatea : barzoiului chior ii face Dumnezeu cuib 🙂

   lastnightmusic

   24/07/2012 at 10:47 am

   • Ai dreptate! Acum ar trebui s-o pun pe aia cu Jupiter care le ia mintile celor pe care vrea sa-i piarda, dar latina mea scartie. Sunt de acord si cu partea cu divinitatea; dar experienta mea de viata imi spune ca de obicei are si ceva ajutoare pe pamant, inaripate sau nu…dar care de obicei vin din cer….sau de departe..

    dica

    24/07/2012 at 11:01 am

 29. Salutari la toate lumile! 😛
  Sa boicotam bine! 😆

  luminita

  24/07/2012 at 10:43 am

 30. Mda, Tontacul sef a hotarit ca e momentul sa scoata de la naftalina ciinii cu colaci in coada, prompt botezati drept „noi masuri economice”. Se pare ca primul val de masuri economice anuntate de finantistul Georgescu, adica stampilati unde trebuie si mai marim salarii si la anul, nu a avut efectul scontat. Primul ciine are in coada un leu la paritate cu francul elvetian. Ca saptamina viitoare vor veni aia de la UE si FMI si vazind gradul de ocupare al tarii cu politruci USL in 100% din toate pozitiile de conducere posibile vor deduce ca mai stabil de atit nu se poate.
  Al doilea ciine are o coada kilometrica formata din tevi de irigare. Toata energia de irigare va fi subventionata. Cum nu din banii de buzunar a lui Ponta si nici din pusculita lui Crin, subventiile vor fi asigurate de muntii de incasari la buget pe care ii va produce Georgescu din taxele calculate in euro la un curs de 10 lei per euro.
  Dupa aia vine catelul producatorului local de alimente, care va beneficia de reduceri de TVA, da’ numai dupa ce statul incaseaza 24%. Catelul poarta in coada rambursari de TVA de 9%. Desi suna ca discriminare fata de restul UE, nu ne impiedicam in detalii. Nu au decit sa produca si aia catei cu rambursari de TVA in coada. Ca senatorul PSD care primea rambursari de TVA pentru zaharul produs local, local in Brazilia adica, da’ asta e vina ori a legiutorului ca nu a mentionat asta ori e dezinformare galactica.

  Aha

  24/07/2012 at 11:02 am

  • Georgescu este cutra batrana si harsita, ne face din vorbe in speranta ca bizonul neatent nu va intelege conditionalul futorologic, adica vom face, vom reduce, bla,bla,bla.
   Conform informatiilor mele din sanul Ministerului de Finante si BNR stam deja f.f. prost, buffer-ul de 5 miliarde euroi lasat de guvernul MRU scade vertiginos, ultimele doua luni au crescut cu 30% cheltuielile de personal si drepturi salariale, bref, la intalnirea cu FMI va fi jale si sanse de a mai „da” ceva in urmatoarele luni sunt practic nule.
   N.B. Musiu Georgescu se imprumuta pe pietele externe din ce in ce mai greu cu dobanzi uriase si functionarii din M.F. au intrat in panica la perspectiva iesirii Greciei din zona zero

   Lumi (pentru a nu clona pe Luminita)

   24/07/2012 at 11:12 am

   • @lumi(…)
    proiectii facute nu la mf sau la bnr,arata probabila incapacitatea de plata a obligatiilor bugetare in tr 4;
    pe de alta parte bnr-recte isarescu-nu uita in ce rahat l-a bagat mf-ul georgescu -cind in 1997 i-a trecut glontul pe la ureche cu platile externe/chiar cu riscul de a fi facut ” sluga a …” isarescu nu se va atinge de rezerva valutara care trebuie sa asigure plata datoriei suverane
    chestia asta cu 100 ron,cu tva de rahat-trebuie in primul rind validata de comisie,deci e imposibil de aplicat de la 01 .08-,si cu alte sf-uri mi-aduce aminte de unul care in 21 dec 89 ” mai dadea ” 200 lei( culmea,ala chiar avea de unde)

    intimplator

    24/07/2012 at 11:47 am

    • partea cu adevarat proasta este ca astfel de declaratii/promisiuni bulverseaza orisice prognoza economica viabila din mediu privat si compromite credibilitatea si predictibilitatea economiei romanesti.

     Lumi (pentru a nu clona pe Luminita)

     24/07/2012 at 2:15 pm

 31. O faza putin hazlie.V-am spus ca cei apropiati mie si care sant anti-Basescu nu-i poti clinti din convingerile lor, cel putin deocamdata.In schimb sant cativa pe care in ultimii ani nu prea i-a interesat politica , n-au fost la vot la locale nici in 2008-9.Dar acum erau f convinsi sa mearga la vot si sa voteze NU(si s-au convins singuri, doar i-am incurajat putin). Cand le-am zis ca boicotam au inteles dar erau f dezamagiti!!!Adica acum cand vroiau si ei? Le-am spus sa faca ca pana acum, dar la toamna…atunci da.

  papiciulo

  24/07/2012 at 11:04 am

 32. de la 13.30 Traian Basescu la The Money Channel http://webtv.money.ro/live

  radu2

  24/07/2012 at 11:11 am

  • si la 12,00 pe Ziare.com, marineru’ este in verva, campaniile politice l-au transformat intr-un buldozer, ara si demoleaza tot, in toate directiile.

   Lumi (pentru a nu clona pe Luminita)

   24/07/2012 at 11:14 am

 33. bunä,

  este o mare nesimtzire, Presedintele nu este chior, sunt niste prci uslinosii,

  are un strabism la un ochi, iar la ochiul stang, este vorba de muschiul ochiului;

  ce ar inplica o micä interventzie, dar are ochi f. frumosi si sinceri.

  interviul de asearä dela Turcescu, aratä ce fenomenalä capacitate are de

  politician, dar a invätzat un lucru SENSIBIL „sä-si audä sustzinätori” FELICITÄRI

  theo- nona

  24/07/2012 at 11:17 am

  • eh.. asa cum apelativele prostanac, paiata, etc prind… asa a prins si asta.

   Cea mai tare faza ca exemplu:

   2007, intr-o piata din tara asta. Dimineata devreme, tineret portocaliu asteptand sa inceapa mitingul si sa vina TB.

   Trece o doamna bine in graba pe langa ei, se opreste scurt si intreaba:
   – Vine chiorul azi aici?
   – Da! – raspund tinerii
   …pana s-au prins si au vrut sa-i spuna altceva doamnei, aceasta se indepartase razand.

   moldoveanu

   24/07/2012 at 11:42 am

 34. voi numii azi acest blog.

  POLITEIA DEMOCRATÄ:

  theo- nona

  24/07/2012 at 11:20 am

 35. Nona, ticul „deraderii” pe motiv de defect (handicap) fizic este tipic cocalarilor complexati, denota o panica launtrica, o ranchiuna izvorata din incapacitatea de a face fata unui adversar in mod deschis si fair-play.
  Bref, ticurile astea ii descalifica

  Lumi (pentru a nu clona pe Luminita)

  24/07/2012 at 11:24 am

  • Ar putea sa se foloseasca de „epitete”. Îi lasa cu buza umflata pe denigratori daca incepe cu texte gen:
   „Cu Chioru’ aparam Tricoloru’ ” 😀

   val

   24/07/2012 at 11:30 am

 36. Copiii si plagiatul…. 🙂
  De citit http://www.contributors.ro/editorial/maimutica-plagiatoare/?cfcc
  Cine are copiii mai mici stie despre ce este vorba. 🙂

  miki

  24/07/2012 at 11:35 am

 37. Ma uita la Ponta, la lansarea unui nou elicopter SMURD. Nu l-am vazut niciodata asa de incruntat. O sa faca riduri verticale pe frunte!
  Ce o fi aflat la intalnirea cu reprezentantii camerelor de comert?
  Ca de boicot stia mai demult!

  cedric

  24/07/2012 at 11:39 am

  • @cedric
   doar nu va inchipuiti ca asta e in stare sa „proceseze” ; e precis de la caldura si vint

   intimplator

   24/07/2012 at 11:49 am

 38. Marius Oprea , s-a läsat cumpärat de securisti si mafiotzi ,banda rosie

  pe care o critica odatä, sä meargä in fatza casei lui Bäsescu, sä-si

  lanseze cartea, gest de comunist inputzit, necivilizat si dezechilibrat.

  TÄNASE omul de casä a escrocilor si mafiotzilor, ca si Dinescu, era in

  frunte. desigur de casele lui dela Paris si banii spälatzi; crede cä nu stie

  nimeni. astia din fatza casei lui bäsescu sunt oamenii lui Vantu,Patriciu si

  turnätorului Voiculescu, astzfel de inscenäri fac securisti, cu dementzi ca Oprea

  theo- nona

  24/07/2012 at 11:42 am

  • poza zilei nu mai apare, a sters-o cineva.

   luminita

   24/07/2012 at 12:33 pm

   • Buna ziua tuturor 🙂

    Luminita, deschide domeniul mentionat in articol. usl dot ro si ai sa vezi. 🙂

    roxaline

    24/07/2012 at 12:59 pm

 39. Mi se pare mie sau aia de la Ziarul Financiar cam halesc maro? Mie-mi cam miroase a iredentism taricenist, batista uda (de la hidrant) si frustrari personale. Cand trebuie sa dea o stire „pe bune” o corcesc bagand tot felul de gushteri si alte asemenea reptile prin ea.

  EuCuMine

  24/07/2012 at 11:48 am

  • nu vi se pare;asa e…
   +
   ginditi-va ca ” turbulentzele” pot aduce profituri grele la foarte putini si pierderi uriase la foarte multi
   mie mi se pare ca in 2/3 din ce publica zf manipuleaza la greu,asta in general

   intimplator

   24/07/2012 at 11:52 am

 40. Genial :)))

  de aici:
  http://www.petreanu.ro/2012/07/hai-la-lupta-cea-mare/?cp=0#comment-34997

  În interviul din Der Spiegel, Victor Ponta face o confuzie cu oareşcare tâlc atunci când spune unde ar vrea să lucreze dacă ar fi să iasă din politică:

  – Ce ați dori să faceți în loc de politică? Să reveniți la profesia de bază, cea de avocat?
  – Dacă nu aș mai fi în politică, aș lucra ca procuror, poate în poziția mea anterioară de procuror anticorupție. Mi-aș dori, de asemenea, să merg la Curtea Internațională de Justiție de la Haga și să-mi practic meseria împotriva dictatorilor (n.trad. – Curtea Internațională de Justiție, cu sediul la Haga, judecă diferende între state și este cea care a judecat diferendul România-Ucraina. Curtea Penală Internațională, cu sediul tot la Haga, se ocupă de judecarea crimelor împotriva umanității). Ar fi frumos să trăiești într-o Europă unită și să te ocupi de acești politicieni îngrozitori care au sfidat drepturile omului.[…]

  Ciudată confuzie, mai ales că dl. Ponta ar trebui să ştie mai bine – doar este doctor în ştiinţe juridice, cu un doctorat tocmai pe tema Curţii Penale Internaţionale de la Haga…

  Taticu'

  24/07/2012 at 11:50 am

  • cred ca vor ” toca” la interviul asta aia de la der spiegel!
   parca aseara la barbu(b1) dadeau si discrepanta intre ce a spus la interviul dat lui c&b si der spiegel,referitor la cine l-a sunat pe barosso/ponta zicea in interviul la b1 ca a sunat el,in der spiegel zice ca la l-a sunat barosso;
   asa se intimpla cind spui prea multe minciuni,te incurci in ele

   intimplator

   24/07/2012 at 11:56 am

  • In momentul in care i se va anula doctoratul obtinut prin plagiere grosolana de tip copy-paste,
   adio avocatura si altele!
   Sa aduca bani de acasa pentru sumele incasate in plus la salarii , enspe ani, pe motiv ca i se cuvin, pentru ca are doctorat.
   Doctorat cu plagiat!
   Si editarea ulterioara a doua carti, copiate pagina cu pagina, prin autoplagiere, dupa celebrul doctorat girat de intemnitatul asa-zis autoimpuscat , Bombo Zambaccineanul- nepotul propriei matusi a Danei Bombonescu, condamnata doar cu suspendare, deh, trebuia sa ramana cineva acasa, sa aiba cine-i arunca chiftele cu prastia printre zabrele.

   luminita

   24/07/2012 at 12:44 pm

 41. Salutari 🙂

  Cred ca era inevitabil ca TB sa ceara boicotarea referendumului. Doar ca nu o putea face inainte ca USL sa puna cat mai multa lume pe ganduri prin masurile luate pentru asigurarea rezultatului dorit.

  Revin cu o intrebare pe care am pus-o si ieri: cum pot eu, ca cetatean, sa aflu daca la referendum apar ca votant? Cu alte cuvinte, daca cineva a inregistrat un vot in numele meu desi nu m-am prezentat?

  Radu

  24/07/2012 at 12:15 pm

   • Multumesc. Am citit, e interesant dar nu cred ca util. AEP nu va da curs acestei cereri sau imi va raspunde in 30 de zile ca bla bla. Mult mai util ar fi ca cei din PDL sa isi puna creierele (cate mai au) la treaba si sa gaseasca modalitatea legala si tehnica de a oferi posibilitatea unei astfel de verificari pentru orice cetatean. Sa ne bazam pe autoritatile statului in chestia asta pare, in acest moment, nerealist (oricum e in general nerealist sa te bazezi pe ele pentru chestii de bun-simt 😦 )

    Radu

    24/07/2012 at 12:23 pm

    • de la @Bleen citire: Vor exista multe manipulari zilele astea. Una dintre ele, foarte eficace, este aceasta: USL va vota in locul tau, mai bine du-te le vot si fii sigur ca ai pus stampila pe NU. E ca si cum ai incerca sa previi un incendiu dandu-ti foc la casa. Poate ca USL va incerca sa voteze in locul tau, dar lasa-i pe ei sa se chnuie sa faca asta, si sa riste sa fie prinsi, sa li se faca dosar penal si sa-i vadă o lume intreaga. De ce sa le usurezi munca, de ce sa faci tu treaba lor? Orice vot, indiferent pe ce se pune stampila, este un vot pentru USL.

     Sare'n Ochi

     24/07/2012 at 2:46 pm

     • Are dreptate!

      Theophyle

      24/07/2012 at 2:47 pm

      • de aceea zic ca toti cei care se agita pe tema si se ras-agita, sunt fie slabi de inger, fie cu interes. zi-le sa mearaga sa se inscrie ca observatori in sectia in care voteaza si sa-si protejeze atat votul lor, cat si pe cel al altora ca ei.

       Sare'n Ochi

       24/07/2012 at 2:49 pm

       • Salut,

        Am senzatia ca nu am formulat destul de clar intrebarea 😦 Nu ma intereseaza diversele manipulari, cred ca stiu sa ma feresc. Ma intereseaza daca, in conditiile in care nu am de gand sa merg la vot, am vreo posibilitate de a afla daca nu am votat cumva la Arad, Focsani, pe litoral si/sau in alta parte. Fiindca daca vor sa umfle rezultatele asa o vor face, vor folosi datele de pe listele electorale. In timp ce vei fi observator la sectia X, votul tau va fi „exprimat” in alta parte.

        Radu

        24/07/2012 at 3:26 pm

       • exista o declaratie a lui Videanu de ieri sau de alaltaieri in care se arata ca exista softul necesar depistarii CNP-urilor din votul multiplu si ca acest soft se afla in posesia PDL. cred ca o cerere adresata PDL cu privire la faptul ca ai suspiciunea ca ti s-a folosit votul neexprimat ar putea rezolva aceasta temere. o alta solutie este de adresare la AEP cu o cerere prin care sa soliciti sa ti se raspunda daca CNP-ul tau apare ca fiind atasat unui vot exprimat, avand in vedere faptul ca tu nu ai votat (trebuie sa prezinti si o dovada – desi banuiesc ca declaratia pe proprie raspundere + expertiza semnaturii ar fi suficiente). faptul ca te prezinti inainte cu 15 minute de terminarea votului nu te ajuta cu nimic. manariile se fac dupa inchiderea sectiilor.

        Sare'n Ochi

        24/07/2012 at 3:53 pm

  • Inainte de inchiderea urnelor cu vreo jumatate de ora, te duci la sectia de votare unde esti arondat si te faci ca vrei sa votezi.
   Atunci o sa vezi daca in dreptul tau a semnat deja altcineva.
   Si daca nu a semnat nimeni, scrie tu, cu mana ta, ca nu vrei sa iti exprimi votul, in casutza cu semnatura.
   Ei nu mai au ce sa faca apoi.
   Doar sa bage un vot cu DA in urna cu buletinul de vot care ti se cuvenea tie si sa spere ca nimeni nu va mai confrunta listele cu voturile exprimate.
   Va fi o cacealma.
   Nu avem nici o siguranta.
   Tocmai pe asta si-au organizat impucitzii referendumul,
   pe lipsa noastra de siguranta.

   luminita

   24/07/2012 at 12:51 pm

   • cu scuze, dar este o mare prostie asta cu te faci ca votezi. din momentul in care ai inmanat buletinul, cartea de identitate – iese cu scandal daca refuzi sa semnezi. mergeti observatori in sectia unde votati, aveti acest drept. si puteti vedea pe viu daca vi se foloseste votul sau nu.

    Sare'n Ochi

    24/07/2012 at 2:48 pm

 42. Ha ha, loaza Ponta, repechinche la doctorat si curat hot, se viseaza ba procuror anti-coruptie, numai bun de sef la DNA, ba avocat la Curtea de la Haga. Cred ca aia de la Haga au dat toti fuga sa inchine rugaciuni pentru al avea pe Ponta drept coleg. Cred ca si Mang se viseaza profesor pe la Oxford. Astia sint dusi cu pluta, alta explicatie nu exista.

  Aha

  24/07/2012 at 12:31 pm

 43. Senatorul melcilor este evident ca nu are nici o vina, este curat si „uscat” ca o mimoza. Altii sunt vinovati…dictatura :mrgreen: – „Este rusinos ceea ce se intampla. Am o familie sanatoasa, serioasa, nu am facut nimic care sa contravina legilor, nici acum si nici inainte de 1989”.
  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-12869161-senatorul-cezar-magureanu-acuzat-diicot-implicare-intr-retea-evazionisti-alaturi-membru-clanului-interlop-butoane-din-giurgiu-nu-niciun-amestec-rusinos-intampla.htm

  mar

  24/07/2012 at 12:39 pm

 44. de la Mitomanul Vesel: „dupa referendum Leul se va intari / ca fularul Burberry”

  val

  24/07/2012 at 12:40 pm

 45. Pe surse Agerpres: „Colegiul Director National al PDL a decis neparticiparea la referendumul din 29 iulie”
  http://www.hotnews.ro/stiri-politic-12869830-surse-agerpres-colegiul-director-national-pdl-decis-neparticiparea-referendumul-din-29-iulie.htm

  miki

  24/07/2012 at 12:43 pm

 46. Salutare all

  Uslamistii au intrat in fibrilatii ! Sunt disperati ! Stiu ca nu vor putea aduna 9 miliioane de oameni. La alegerile locale pentru USL au votat in jur de 4,5 millioane ! Singura lor sansa ramane FRAUDA masiva ! Ori noi tocmai asta trebuie sa preintampinam ! Boicot, nu vot ! Si observare !

  Bine ca marinarul si-a dat seama ca acest referendum ilegal trebuie boicotat !

  Reddog

  24/07/2012 at 12:43 pm

  • Buna 🙂
   pe langa lingouri aduci si vesti bune 😆

   mar

   24/07/2012 at 12:46 pm

 47. http://www.euronews.com/2012/07/24/interview-romania-is-a-democracy/

  euronews:
  “During recent weeks you have issued more than 40 urgent decrees. Is Romania at war?”

  Victor Ponta:
  “No, I would not say at war. It is in the middle of a political conflict. We lack the tradition of dialogue between political forces. We did not suceed in solving our differences, which could have let to avoiding this political conflict.”

  (Ponta: So, I had to issue more than 40 urgent decrees in order to settle things in my advantage.) ……… :)))

  turnofftheglory

  24/07/2012 at 12:44 pm

  • Aoleu. un sir de gogomanii si minciuni mai mare rar am pomenit. Se crede batman din nou.

   Aha

   24/07/2012 at 1:05 pm

 48. Buna ziua all 🙂
  Pauza de politica daca doriti, luati o bere, icetea, pepene:

  http://desydemeter.wordpress.com/2012/07/24/perioada-biedermeier-2-mobilier-si-decoratiuni-interioare/
  😀

  desydemeter

  24/07/2012 at 12:50 pm

  • desy, 😆

   luminita

   24/07/2012 at 12:55 pm

 49. In sfarsit , s-au trezit cei de la PDL.Probabil se va trezi si Presedintele.Si… nu cred ca au cum sa fraudeze 3-4 mil de voturi.

  papiciulo

  24/07/2012 at 12:53 pm

 50. Salut TOG

  Lasa-l in piyda masii pe plagiatorul asta nemernic ! Este hot, minte precum respira ! Intr-un cuvant: o CANALIE !!!! Nu-ti mai pierde vremea cu el !

  Reddog

  24/07/2012 at 12:55 pm

  • exact!
   Voiculescu si-a pus Paiatza si Maimutza in vitrina ca sa ne atraga atentia, strambandu-se la noi, ca doi schizofenici, in timp ce el isi pregateste fuga pe scara de incendiu.

   luminita

   24/07/2012 at 12:58 pm

  • cred ca minte cum gifiie, pt ca spune mai multe minciuni pe minut decit respiratii normale 🙂

   lastnightmusic

   24/07/2012 at 12:58 pm

   • Un schizoid si un mitoman, perechea perfecta ptr. Malamuc, vor fi incantati cei de la psihiatrie sa-i aiba sub observatie.

    mar

    24/07/2012 at 1:06 pm

 51. De pe hotnews (chiar, am dat de diverse zvonuri cum ca ceva nu e in regula cu hotnews, despre ce e vorba?): „De cealalta parte, reprezentantii puterii avertizeaza ca un eventual boicot ar crea o situatie politica foarte complicata”.
  Ihi, complicata pentru USL.

  Aha

  24/07/2012 at 1:07 pm

 52. Complicata pt ei, ca ar trebui sa plateasca pentru toate astea.

  papiciulo

  24/07/2012 at 1:10 pm

 53. Tontacul despre ne-intrarea in Schengen „That would be a pity that Romania and maybe Bulgaria would be politically punished when we have accomplished all the standards (of the EU) to be a Schengen member”. Da tovarasi, asa e, asa e, toata lumea stie ca standardul in Schengen e lovitura de stat. Poate Ponta crede ca Schengen e un oras in Paraguay?

  Aha

  24/07/2012 at 1:11 pm

 54. Interventia celebrului analist politic Cozmin Gusa la B1TV a avut asupra mea efectul unui dus rece. Nu e un gest responsabil al celor de la PDL a spus dansul… 😛

  …unde gasim, Doamne, toate leprele astea, toate morsele competente, toti acesti „Uzurpatori, demagogi, capete deşarte, leneşi care trăiesc din sudoarea poporului fără a o compensa prin nimic” (cum il citam ieri, la 20:13, chiar pe Mihai Eminescu) ?

  Observator

  24/07/2012 at 1:11 pm

  • Alt nebun 😦 In conditiile in care Constitutia a ajuns pres, legiile apar si dispar ca iepurasul din joben, ilegalitatile sunt cuvantul de ordine…se pune problema de moral/imoral. Adica ce face USLamistii de o luna, faptul ca leul se depreciaza cu viteza luminii este moral.
   Nemernicul este speriat ca iar o ia in barba si sponsorii se vor supara urat pe sluga :mrgreen:

   mar

   24/07/2012 at 1:17 pm

 55. Pina la mult proorocita intarire a leului de catre apostolul Georgescu, pe moment se intareste ca mortul in papusoi. Sintem la 4.64

  Aha

  24/07/2012 at 1:13 pm

 56. Noi „recorduri”
  1 EUR = 4,6397 RON

  miki

  24/07/2012 at 1:14 pm

 57. buna ziua! Ultima noutate de pe litoral: Mazare vrea sa se mearga cu urna mobila pe…plaja! In plus, vrea sa faca concerte si, evident, acolo sa fie si o urna mobila.

  drivas

  24/07/2012 at 1:22 pm

  • Biletul de intrare sa fie buletinul de vot… il pui in urna si intri.

   moldoveanu

   24/07/2012 at 1:25 pm

 58. De ce nu vrea USL camere video in sectiile de votare?
  Pe camera video se pot numara voturile introduse in urna intre ora inceperii votului si ora de terminare a votului facand imposibila introducerea de buletine suplimentare .
  Informatizarea sectilor de vot cu soft corespunzator ar face imposibil votul multiplu
  orice olimpic de informatica ar stii sa faca un soft corespunzator

  observator 2

  24/07/2012 at 1:24 pm

 59. Basescu la Money Chanel
  http://webtv.money.ro/live

  Sam

  24/07/2012 at 1:40 pm

 60. CTP un sclero-imbecil in facere. Abia critica la plagiat si-mi imaginam – nu-mi vine sa cred cata naivitate mai zace in mine! – ca ceva-ceva s-a trezit in ‘guru’ neamului, ca declara ca va vota „DA”. Ma intereseaza: asta nu poate fi luat de nici un ciuf? Ce jocuri face?

  Lynlyn

  24/07/2012 at 1:40 pm

 61. Salut pe toata lumea 🙂
  Postare noua!

  Theophyle

  24/07/2012 at 1:51 pm

 62. CTP-ul este un expirat care se mai considera influent, fara nici o acoperire!

  Theophyle

  24/07/2012 at 1:52 pm

 63. Am tot vazut ca se vehiculeaza ideea de a se merge la sectia de votare cu 30 de min inainte de inchidere pentru a verifica daca a votat altcineva in locul vostru. Frauda se face dupa inchiderea sectiei de votare, in niciun caz inainte. Daca vad ca ati verificat deja, nu se vor sfii sa voteze in locul vostru dupa inchidere.

  subway

  24/07/2012 at 2:00 pm


Comentariile sunt închise.