Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

Apel la raţiune – Desteaptă-te, Române!

De fiecare data cand am apelat la voi, membrii comunitatii noastre, cititori si comentatori ai blogurilor Politeia, am incercat sa va aducem la cunostinta toate argumentele noastre morale, legal-constitutionale, politice, doctrinare si de multe ori si sentimentale – considerandu-ne intotdeauna patrioti romani.

Astazi, in fata unor hotarari extrem de importante, care vor influenta viitorul tuturor, ne vedem obligati sa revenim si sa mentionam argumentele care ne-au condus la aceasta hotarare, pentru ca nimeni sa nu aiba tupeul de a ne considera nedemocrati sau lipsiti de curaj civic, asa cum probabil se va incerca.

Noi, comunitatea Politeia, suntem mai responsabili si mai patrioti decat acesti mizerabili politicieni si cozile lor de topor, care au pus la cale o infama lovitura de stat pentru a sugruma statul de drept si a submina viitorul Euro-Atlantic al Romaniei contemporane. @Theophyle si @Demeter.         

Daca iubiti Romania si statul de drept, nu votati la referendum!

Redactat de @Cetatean

Sa facem un exercitiu de imaginatie si sa ne inchipuim ca in viitorul indepartat ar disparea toate inregistrarile audio si s-ar arunca in flacari toate versiunile scrise ale imnului actual al Romaniei, ramanand posteritatii doar titlul. Ar fi suficient pentru a exprima tot mesajul mobilizator al acestor cuvinte simple:  „Desteapta-te, Romane!”.

Sa facem si un exercitiu de memorie si sa ne amintim:

1. Anul 2007. Presedintele Traian Basescu convoaca, dupa lupte juridice crancene si dupa o suspendare, referendumul pentru abolirea listelor de partid si pentru alegerea parlamentarilor prin vot uninominal.

Presa vremii consemneaza: „Iliescu a precizat, duminica la Antena 3, ca nu va participa la votul de la referendum si ca ar invita la boicotarea plebiscitului pe care il considera o interventie brutala a lui Traian Basescu in functionarea Parlamentului, institutie care trebuia lasata sa dezbata si sa adopte legea electorala. Liderul senatorilor PSD a spus ca nici formula asumarii proiectului pentru uninominal de catre Guvern nu este corecta, iar guvernantii ar trebui sa renunte la demersul lor. “Nu era necesar demersul Guvernului. A fost un fel de replica la presedinte. Si unii si altii ar trebui sa isi retraga initiativele”, a comentat Iliescu, dupa cum informeaza NewsIn”.

Desteapta-te, Romane!

2. Anul 2009. Presedintele Traian Basescu, incoltit de coalitia PSD-PNL-UDMR care lasa tara cateva luni fara Guvern, convoaca referendumul petru trecerea la Parlamentul unicameral si reducerea la maxim 300 a numarului de parlamentari.

Presa vremii consemneaza: „Preşedintele de onoare al Partidului Social Democrat, Ion Iliescu, a declarat la Radio France International că atitudinea corectă a PSD-ului ar fi trebuit să fie aceea de a boicota referendumul pentru Parlamentul unicameral, în noiembrie 2009. „Intenţia domnului Băsescu este să diminueze rolul şi funcţiile Parlamentului, reducerea Parlamentului la o singură Cameră, reducerea numărului de parlamentari, folosind o demagogie populistă, pentru că din păcate a fost un atac permanent pentru discreditarea Parlamentului şi a parlamentarilor, de care domnul Băsescu se foloseşte pentru a reduce principala instituţie a democraţiei, Parlamentul. Una din achiziţiile esenţiale ale Revoluţiei Române de a trece spre un sistem democratic, pluralist, un sistem parlamentar, în care Parlamentul acţionează ca principala instituţie a democraţiei îl deranjează pe domnul Băsescu şi ceea ce urmăreşte este să-i diminueze rolul, el crezând că un Parlament unicameral poate fi mai uşor manipulat, mai uşor controlat”.

Desteapta-te, Romane!

3.  Anul 2012. Parlamentarul PSD Victor Socaciu ne explica la TV de ce Parlamentul nu a pus in aplicare vointa suverana a poporului exprimata la referendumul din 2009, validat de Curtea Constitutionala prin Hotararea nr. 37/2009

Parlamentarul PSD:Nu e de competenta poporului roman sa decida daca Parlamentul este unicameral sau bicameral. Romanii nu pot decide o chestiune atat de tehnica, este o chestiune a unui Parlament, a unor oameni care stiu despre ce e vorba. E o chestiune a elitei. In marile societati nu mai exista alegerea presedintelui asa la indemana unui popor, ci la indemana Parlamentului”.

Desteapta-te, Romane!

4. Anul 2012, iulie. Parlamentul Romaniei il suspenda (inca o data!) pe Traian Basescu, dupa ce in prealabil revocase Avocatul Poporului, Presedintele Senatului, Presedintele Camerei Deputatilor, amputase prerogativele Curtii Constitutionale si amenintase judecatorii Curtii Constitutionale. Se convoaca referendumul pentru demiterea Presedintelui Traian Basescu.

Presa vremii consemneaza: „Ion Iliescu crede că organizarea referendumului pe parcursul a două zile  ar fi necesar din cauza perioadei de vară în care lumea se mobilizează mai greu dar şi pentru că există experienţa referendumului din 2003 de modificare a Constituţiei care s-a desfăşurat tot pe parcursul a două zile. Ion Iliescu a mai declarat că starea de spirit a populaţiei în legătură cu preşedintele suspendat Traian Băsescu este „evidentă”, dar este o problemă faptul că participarea la vot va fi afectată de perioada de vară. „Eu cred că starea de spirit a populaţiei este evidentă, dar problema este participarea la vot într-o perioadă cam nefericită, în mijlocul verii”, a mai declarat fostul preşedinte al României, Ion Iliescu.

Desteapta-te, Romane!

Parlamentulul puscariabililor se pișă [scuzati] pe votul tău in 2007 si 2009 și te scoate la vot in 2012 ca pe o oaie, să îți demiți Președintele în mandatul căruia i-ai văzut condamnați, de o Justiție independentă, pe Adrian Năstase și Sorin Ovidiu Vântu!

5. Anul 2012, iarna. Sa facem un mic exercitiu de imaginatie: Traian Basescu nu mai este presedinte al Romaniei, iar DNA-ul a fost desfiintat. USL castiga masiv, prin frauda, alegerile parlamentare. Parlamentarii USL se aliaza cu parlamentarii UDMR si cu minoritatile si, avand 2/3 din voturile din Parlament, decid revizuirea Constitutiei. Romanii sunt chemati la referendum pentru a vota noua Constitutie in care numarul parlamentarilor va creste de la 471 la 971, mandatul acestora va fi de 7 ani, Presedintele tarii si judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie vor fi alesi si demisi de Parlament. Curtea Constitutionala este desfiintata si inlocuita cu o Curte a Celor 3 Judecatori formata din Dan Voiculescu, Ion Iliescu si Catalin Voicu. De la puscarie iese fluierand, in baza decretului prezidential de gratiere, Adrian Nastase. Acesta este numit, pe viata, Avocat al Poporului.

Desteapta-te, Romane, cat nu e prea tarziu!

***

Presedintele Traian Basescu a inceput aceasta campanie ca un politician romantic, chemand oamenii la vot si sperand ca va reusi sa obtina (dupa 8 ani de mandat, taieri ale salariilor bugetarilor cu 25% si o campanie de doar 3 saptamani inainte de referendumul de suspendare), inca o data,  50%+1 voturi.

Comunitatea Politeia a sanctionat, la data de 19 iulie, romantismul politic al Presedintelui , scriind aceste cuvinte:

Domnule Presedinte, referendumurile merita castigate daca sunt organizate corect, nu daca sunt capcane din care nu exista iesire. Aveti tot dreptul sa mergeti increzator spre capcana, sperand ca veti scapa si de data aceasta la mustata, insa nu aveti dreptul sa cereti poporului roman sa isi prinda mana cu ştampila in ea. Uneori poporul are obligatia de a-si atentiona Presedintele ca excesul de eroism poate fi la fel de catastrofal pentru tara ca o abdicare rusinoasa”.

La data de 23 iulie 2012,  la emisiunea lui Robert Turcescu, Presedintele Romaniei a redevenit aproape in intregime un om de stat responsabil, care a declarat (citat din memorie): „Daca s-ar valida referendumul, lovitura de stat s-ar acoperi cu votul poporului. Or, referendumul nu trebuie validat pentru ca cei care au facut acest lucru trebuie sa plateasca”.

I-au trebuit multe zile sa isi invinga scrupulele, insa decizia Presedintelui este cu atat mai corecta cu cat ea vine din partea unui politician care a respectat mereu Constitutia si legile, CCR considerand (si in 2007 si in 2009) ca nu a incalcat cu nimic Constitutia.

Este insa moral apelul  la boicotarea referendumului prin neprezentarea la vot?

Raspunsul este DA, boicotarea referendumului este nu doar morala, ci si constitutionala pentru urmatoarele motive:

1.  Constitutia Romaniei spune clar la art. 115, al.6: „Ordonanţele de urgenţă nu pot fi adoptate în domeniul legilor constituţionale, nu pot afecta regimul instituţiilor fundamentale ale statului, drepturile, libertăţile şi îndatoririle prevăzute de Constituţie, drepturile electorale şi nu pot viza măsuri de trecere silită a unor bunuri în proprietate publică”.
In plus, art. 61, al.2  din Constitutie spune: „Camera Deputaţilor şi Senatul sunt alese prin vot universal, egal, direct, secret şi liber exprimat, potrivit legii electorale”.

2.  Guvernul plagiatorului si mincinosului Victor Ponta a emis OUG 41/2012, care reglementeaza referendumul. Presedintele Comisiei Europene, Barosso, i-a cerut explicit lui Victor Ponta abrogarea Ordonantei 41/2012. Ponta a declarat in scris ca o va abroga si nu a facut-o nici pana azi.

3. Ce mai prevede OUG 41/2012 care modifica legea 3/2000?

procesele verbale nu vor mai mentiona pe liste suplimentare pe acei cetateni care voteaza in alta localitate decat cea de origine. Nu va exista nici un control asupra turismului electoral, putem avea si sute de mii votanti intr-o circumscriptie din Muntii Rodnei sau milioane de votanti in statiunea Mamaia, insa ei nu vor fi consemnati separat, pentru a putea fi verificati daca intr-adevar au votat sau cineva a votat in numele lor.  Liber la turism electoral!

este abrogat articolul din legea 3/2000 care prevedea procedura de urmat  in situatia in care se constata ca s-a rupt sigiliul unei urne inainte de inchiderea programului de vot.  Liber la rupt sigilii!

 – este abrogat articolul care mentioneaza numarul de stampile existente intr-o sectie de votare. Liber la stampilat buletine fara numar, in dosul sectiei!

 – sunt desfiintate birourile electorale de circumscriptie din orase. Nu mai exista birouri electorale de circumscriptie decat la judet. Orice contestatie privind votul intr-un sat, o comuna sau un oras se va judeca doar la judet. A se corobora cu aceasta stire : „Nici nu s-a uscat bine cerneala pe decizia de suspendare a președintelui Traian Băsescu și de stabilire a Referendumului pe data de 29 iulie, că primăriile au și blocat listele pentru înscrierile privind stabilirea președinților secțiilor de votare și a locțiitorilor acestora. (aici)  Liber la manarit procesele verbale finale!

– programul de vot este neobisnuit pentru istoria alegerilor din Romania: de la 7 la 23. La adapostul noptii si a lipsei de observatori, liber la atins prezente de vot de 99,99% !

OUG 41/2012 poate fi consultata cu tot cu anexele ei  in Monitorul Oficial nr. 452/2012 sau aici (fara anexe) :
    
In aceste conditii, boicotul referendumului nu este doar moral, este si perfect constitutional, deoarece Guvernul si Parlamentul USL au incalcat flagrant Constitutia (art. 115, al.6 si art. 61, al.2).  Or, participarea la referendum inseamna legitimare a loviturii de stat, complicitate la fraudarea alegerilor si distrugerea statului de drept.

Guvernul si Parlamentul nu doar ca nu pot garanta respectarea caracterului secret al votului, insa au luat toate masurile legislative si organizatorice posibile pentru a frauda masiv referendumul si a face imposibila dovedirea fraudei: nu se stie cate stampile exista intr-o sectie de votare, nu exista obligativitatea sigiliilor pe urnele de vot, nu se pot face contestatii decat la birourile judetene, la aceste birouri Presedintii sunt deja stabiliti de USL, nu vor consemna in procesele verbale votanti „suplimentari”, se va vota pana noaptea la ora 23.

In aceste conditii, reamintesc art. 1, al.3 din Constitutie: „România este stat de drept, democratic…”.

Unde este statul de drept, Romane, cand Presedintele pe care tu astepti 5 ani sa il votezi este demis intr-o singura zi de un Parlament cu 20 de parlamentari penali, care te cheama acum la referendum ca sa le legitimezi lovitura de stat?

Desteapta-te, Romane!

Puscariabilii vor sa fraudeze la 29 iulie un referendum. iar in data de 30 iulie iti vor confisca si averea prin Ordonanta de Urgenta, caci, vorba lui Ion Iliescu: „Proprietatea e un moft”.

Desteapta-te, Romane!
Nu te lasa manipulat de puscariabilii din Parlament!
Boicoteaza referendumul!

P.S. Daca Presedintele revine la Cotroceni, mandatul lui expira cel tarziu in 2014. Insa mandatul Sistemului si al puscariabililor care se ascund de 23 de ani in Parlament si iti ranjesc tie in fata de cate ori aud de Justitie independenta si egala pentru toti nu va expira niciodata daca Traian Basescu este demis la 29 iulie.

P.P.S. „Boicotarea referendumului este o atitudine nedemocratică. Este o soluţie a unor oameni care refuză democraţia”, a spus Ion Iliescu pe 24 iulie, la Realitatea TV. El vorbeste!!!

305 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Salut 🙂
  Tovarasul a facut declaratii . Total diverse de ce a debitat o viata intreaga . 🙂

  http://www.adevarul.ro/actualitate/politica/referendum-boicot-ion_iliescu-PDL-colegiul_director_0_742725884.html#

  stefan60

  24/07/2012 at 1:56 pm

 2. Ziua buna tuturor,
  Am tot vazut ca se vehiculeaza ideea de a se merge la sectia de votare cu 30 de min inainte de inchidere pentru a verifica daca a votat altcineva in locul vostru. Frauda se face dupa inchiderea sectiei de votare, in niciun caz inainte. Daca vad ca ati verificat deja, nu se vor sfii sa voteze in locul vostru dupa inchidere.

  P.S. Theophyle, imi cer scuze pentru repostare. Am vazut tarziu „postare noua”.

  subway

  24/07/2012 at 2:04 pm

  • subway, salut!
   eu am scris ceva catre Radu, ca un raspuns din capul meu propriu si personal,

   dar nu am „vehiculat” ideea asta niciunde.
   Este de inteles ca multe fraudari vor fi facute dupa ora de inchidere a procesului de votare, asa cum spui si tu,

   altele se fac insa si inainte de aceasta ora, semnand in locul cuiva in speranta ca nu va mai veni la vot, sau chiar in cunostinta de cauza ca respectivul / respectivii nu este / sunt in localitatea de domiciliu , sau in tara.
   Apoi se numara voturile, se semneaza procesele verbale,
   voturile sunt introduse in saci si….ura si la gara!
   Mai cauta-ti tu votul dupa aceea, sau semnatura de pe lista!!!
   Nici o nadejde, va fi mai usor sa dai ocolul Pamantului in 60 de zile. Per pedes.

   luminita

   24/07/2012 at 2:16 pm

   • @subway,
    Io sunt Bibicu, nene Iancule! 😆
    cu alte cuvinte, mi se pare un pic deplasat sa zici ca „se vehiculeaza ideea….”,
    cand de fapt numai eu am zis-o, catre Radu.

    luminita

    24/07/2012 at 2:22 pm

    • ma bag si eu in seama, dar e drept ca am scris asta pe fb astazi. Numai ca spuneam cu 15 min inainte de inchidere. Daca se intampla asta, va fi o imbulzeala… placuta imagine, altfel.
     Cred ca totusi, chiar daca se manaresc multe dupa inchidere, o astfel de masura de verificare le-ar face viata si misia mai grea.
     Pararea mea.

     Morar Calin

     26/07/2012 at 5:49 pm

  • Salut, subway
   ceea ce spui tu poate fi adevarat, dar e si chestie de varsta. In zona in care locuiesc,populatia este preponderent in varsta. Pe multi din sectia de votare i-am mai vazut aici.
   S-a mai intamplat aici ca cineva sa gaseasca o semnatura in dreptul numelui sau. Eu merg la vot cu inca 3 persoane, nu ma duc singura.
   Daca descopar ca „am votat deja” cer expertiza grafologica. Am voie? 🙂

   ela

   24/07/2012 at 2:32 pm

   • salut 🙂 daca te gasesti pe lista cu cei care au votat…dovada ca nu este adevarat(frauda) va fi ..lipsa stampilei de pe cartea ta de irentitate 🙂 nu ai nevoie de nici o expertiza grafologica….

    emily

    24/07/2012 at 4:19 pm

    • Buna ziua.
     Vor afirma, in spirit usLAS, ca ai curatat stampila.
     Eu cred ca trebuie incepita o actiune pentru securizarea votului;
     viitorul incepe azi
     imi place cum suna 🙂

     emil

     24/07/2012 at 9:36 pm

     • Altfel, ne trezim mereu cu astfel de probleme. Desigur „ei” pot sa revina in orice moment la starea actuala 🙂

      emil

      24/07/2012 at 9:37 pm

 3. Cetatea, iti multumesc, ma simt reprezentata prin apelul redactat de tine.

  luminita

  24/07/2012 at 2:05 pm

 4. Buna ziua!
  Felicitari si multumim pentru efort!
  Eu voi fi plecata din tara la referendum, dar cel putin un votant al USL iau cu mine si nu ii spun unde este ambasada Romaniei.
  Acum doua saptamani ma interesam de locatia ambasadei pentru a merge la vot, iar votantul USL imi explica ca pentru el nu este important. Va vota o tara intreaga!

  miki

  24/07/2012 at 2:08 pm

  • Interesant, credeam ca numai la mine se poarta „fractura” 😆

   mar

   24/07/2012 at 2:13 pm

   • Cred ca este mult mai raspandita!

    miki

    24/07/2012 at 2:15 pm

 5. Sunt nebuni. Ar tb ca institutiile actioneze conform procedurilor si acest politruc rosu sa raspunda in fata legii ptr. afirmatiile facute 👿 – „Dacă va continua (Traian Băsescu – n.r.) să se agaţe, sub masca unor forme juridice, de putere, va avea parte de un sfârşit tragic”, a avertizat fostul ministru şi senator PSD, luni seara, la emisiunea lui Mihai Gâdea de la Antena 3.

  http://www.evz.ro/detalii/stiri/basescu-amenintat-cu-moartea-la-antena-3-993347.html

  mar

  24/07/2012 at 2:21 pm

  • Asa cum Voiculescu si-a anuntat din timp intentia de lovitura de stat, ba chiar a facut-o la televiziune in plina audientza, si nu l-a luat nimeni in seama decat in ultimul ceas, cand ea era in plina desfasurare,
   la fel este posibil sa existe si un plan de atentat la adresa presedintelui, destui uslabari l-au tot amenintat ca va plati cu viata, si au zbierat asta in gura mare, in public, la televiziune, la mitinguri.

   luminita

   24/07/2012 at 2:32 pm

 6. Se poarta ipocrizia:

  “Dacă totuşi vor impune un râs de referendum, un psedo-referendum, atunci ne vom adresa public susţinătorilor noştri cerându-le să nu participe la un asemenea referendum, pentru că nu putem să ne batem joc pe bani publici!” (Crin Antonescu)

  Mai mult:

  „Ion Iliescu a precizat, duminica, la Antena 3, ca nu va participa la votul de la referendum si ca, personal, ar invita la boicotarea plebiscitului pe care il considera o interventie brutala in functionarea institutiilor statului.”

  Amanunte si lamuriri gasiti aici:

  http://lacoltulstrazii.ro/2012/07/17/basescu-antonescu-iliescu-la-unison-nu-vom-participa-la-vot-vom-boicota-referendumul/

  Sorina A.

  24/07/2012 at 2:26 pm

  • Sorina A. Daca ati fi citit articolul de mai sus ati fi vazut ca am scris despre asta. Deobicei rugam comentatorii sa citeasca articolul inainte de a comenta. Multumesc.

   Theophyle

   24/07/2012 at 2:31 pm

   • salut , ilici facea apel la boicot la referendumul din 2009 chiar in ziua alegerilor.a dat intereviu din sectia de votare.imaginele alea ar trebui reluate zi de zi.mai sunt unii pesedoi care ca ilici e presedinte si azi.daca vad imaginile alea s ar putea sa aiba dubii daca sa se duca la vot :))

    zigzag

    24/07/2012 at 2:44 pm

   • Va rog sa stergeti comentariile mele daca vi se par inoportune sau neavenite… Insa, daca vina imi apartine, chiar ca-mi lipseste timpul necesar pt a citi de la cap la coada toate articolele, de pe toate paginile pe care le deschid. Oricum, mea culpa.

    Sorina A.

    24/07/2012 at 2:46 pm

    • Sorina A.
     tensiunea e mare in aceste zile fierbinti, nu te descuraja dintr-atata, opinia mea. 🙂

     luminita

     24/07/2012 at 2:50 pm

     • Sorina A. & luminita,
      Nu suntem de loc stresati, incercam insa sa scriem ceva pentru ca oamenii sa citeasca. Alternativa ar fi o pagina alba si loc pentru comentarii. Nici o suparare, numai o atentionare.

      Theophyle

      24/07/2012 at 3:04 pm

      • Theophyle, salut!
       nu la tine ma refeream, vad ca tu iti pastrezi cumpatul in situatia de fata, ca si in alte dati,
       noi, comentatorii, suntem tensionati si dam ocol blogosferei in cautare de opinii si raspunsuri pertinente nedumeririlor noastre, sper sa se termine odata si mascarada asta, sa ne tragem un pic sufletul si sa o luam de la capat, ca mai avem mult de parcurs.

       luminita

       24/07/2012 at 3:20 pm

     • @luminita

      Nici vorba de descurajare. Sunt complet de acord ca spatiile nu trebuie umplute cu aceleasi randuri scrise de cate 10 ori. Dar cred ca trebuie inteleasa si situatia actuala, cand stirile se precipita de la minut la minut si cand unii internauti (cazul meu) sar de la o pagina la alta, de la un blog la altul, incercand sa prinda „esentialul” si stirile de ultima ora.
      Asa ca, nu am nimic de obiectat atunci cand comentariile mele sunt sterse daca sunt in plus.

      Sorina A.

      24/07/2012 at 3:08 pm

  • buna ziua tuturor! si eu voiam sa amintesc aceste declaratii prin care se cerea boicotarea referendumului cu privire la parlamentul unicameral, si reducerea nr de parlamentari. mai avea si motocicleanu o declaratie .iar numitul ion ilici iliescu facea declaratiile de boicotare exact in ziua alegerilor si a referendumului! e necesara o conferinta de presa de la sediul de campanie al presedintelui Basescu in care sa prezinte imaginile cu declaratiile catastrofelor numite antenescu,ilici, tariceanu pentru a readuce aminte celor care au uitat.iar imaginea cu declaratia prin care invita la boicot al lui iliescu trebui prezentata zilnic la B1 TV daca se poate la fiecare pauza publicitara.inclusiv duminica , pentru ca lupta trebuie dusa cu aceleasi arme care sunt folosite de jegurile usl si televiziunile aservite.

   zigzag

   24/07/2012 at 2:38 pm

   • zigzag,
    excelenta propunerea ta.
    Sa speram ca va fi preluata de cei in masura sa o foloseasca ca si contraargument.

    luminita

    24/07/2012 at 2:47 pm

 7. Premierul Hotz mai are putin si se urca in copac, nu se mai poate controla, este iremediabil pierdut – E importiva legii boicotarea referendumului si PDL trebuie actionat penal. Basescu va fi presedintele niciunui roman, el va fi presedintele lui, nu al romanilor si in nicun caz al Romaniei”, a comentat Ponta.
  http://www.ziare.com/vasile-blaga/pdl/pdl-cere-boicotarea-referendumului-rugam-cetatenii-sa-nu-participe-la-mascarada-usl-1180454
  Sa intelegem ca vom fi ridicati cu AK-ul, dusi in sectiile de votare si fortati sa votam 🙄

  mar

  24/07/2012 at 2:31 pm

  • sa inceapa arestarile cu antonescu,iliescu , tariceanu si altii care cereau boicot la referndumul din 2009 si sa continuie cu arestarile celor care s au opus sa aplice vointa poporului suveran exprimata la referendumul din 2009.

   zigzag

   24/07/2012 at 2:40 pm

 8. Salutare tuturor.

  Revin cu intrebarea de ieri: care-i faza cu Politia de Frontiera? Ca si ieri, si azi i-am vazut misunand prin Bucuresti (in unele cazuri cu girofarele si scheunatorile pornite).

  EuCuMine

  24/07/2012 at 2:43 pm

  • Din cate stiu PF are atributiuni de patrula si control pe o raza de 60 Km de frontiera. Prin fortare putem spune ca Bucurestiul este zona de frontiera cu Bulgaria, cu toate ca distanta Bucuresti – Giurgiu este de 63 Km.

   mar

   24/07/2012 at 2:49 pm

  • salut,

   la cele peste 200 perchezitii de azi au participat si cei de la politia de frontiera. mai multe amanunte sunt in evz.

   radubotezatu

   24/07/2012 at 3:10 pm

   • salut, si la Iasi am vazut ieri doua astfel de echipaje, formate, cred, din 3 masini. despre ce fel de perchezitii e vorba? ai cumva un link, nu gasesc articolul in evz, multumesc.

    kpn

    26/07/2012 at 8:59 am

 9. http://www.ziare.com/basescu/crin-antonescu/basescu-antonescu-a-mintit-5-oameni-nu-au-fost-de-acord-cu-demiterea-lui-opris-1180460

  Gunoaiele care au ridicat mana cu paiatza sunt din guvernul actual. Si in gaura de sarpe nu vor scapa

  A A

  24/07/2012 at 3:19 pm

 10. Din ciclul „prostim poporul cu televizorul”, si pentru ca exista riscul sa nu se uite toti la antene, ne luam masuri de siguranta si informam si telefonic:

  http://www.realitatea.net/referendum-romanii-sunt-sunati-pe-telefonul-fix-de-la-un-institut-misterios-de-sondare-a-opiniei_973937.html

  mickyyy

  24/07/2012 at 3:20 pm

  • apropos de „invazia” pe telefoane – am primit un mesaj de la un numar neidentificat ( ascuns) cu o „poezie” ce se termina cu a vota da la referendum, doar ca mesajul s-a comportat precum mesajele ce vin atunci cand apelezi Cronos la orange, apare pe ecran si nu se salveaza unless actionezi expres pentru asta. Voiam sa-l pastrez si sa iau Orange-ul la intrebari. Am mai primit sms-uri in ajun de alegeri, dar niciodata asa. ai stiu inca 3 persoane care au primit astfel de mesaje.

   roxaline

   24/07/2012 at 5:30 pm

   • Mi s-a intamplat acelasi lucru pe Vodafone. Cum pot afla de unde s-a dat acest mesaj?

    hope

    24/07/2012 at 7:35 pm

    • Am facut o reclamatie la Vodafone, sa vedem ce spun.

     hope

     24/07/2012 at 8:02 pm

 11. Traian Basescu si pdl au luat cea mai buna decizie,dovada sunt clabucii pe care ii genereaza usl si antenele 🙂 au luat foc

  radu2

  24/07/2012 at 3:21 pm

  • Si decizia au luat-o bine: suficient de devreme marti, cind ma e timp sa fie popularizata decizia, si suficient de tirziu astfel ca usl-amistii trebuie sa schimbe tactica de improscare.
   Au scos-o si pe Dicke Bertha 🙂 CTP dupa ce ieri a dansat SorinOprescu. Cine urmeaza ? Tuthankamon ? Adrian Paunescu ?

   lastnightmusic

   24/07/2012 at 3:26 pm

 12. Hai sa nu fortam exagerat! LPot sa confirm fosgaiala de frontiera. Deci, care-i spilul? Cineva around sa ne spuna? Mar, nimic cu tine. Am probleme cu paranoia si mitomania de la varf.

  Lynlyn

  24/07/2012 at 3:22 pm

  • Exact asta aam scris, PF nu poate patrula in Bucuresti. In general limita de patrulare este marcata cu placutza de avertizare – „localitate de frontiera”. Poate vom fi informati.

   mar

   24/07/2012 at 3:41 pm

 13. […] mie de VORBE nu fac decît să sublinieze explicit o imagine […]

 14. Salut ,
  De 4 ore a aparut un FB platit – Apara democratia, participa la vot ! aparent al lui T Basescu, dar de fapt fiind al usl-asilor care vor sa stirneasca intre noi confuzia https://www.facebook.com/AparaDemocratia E de intrat pe el si de spus cu : ba pe ma-ta ! 🙂

  lastnightmusic

  24/07/2012 at 3:34 pm

  • I-am raportat ca spam/scam. 😀

   EuCuMine

   24/07/2012 at 3:40 pm

  • l-am raportat. raportati-l cu totii!

   Sare'n Ochi

   24/07/2012 at 4:01 pm

 15. Pentru curiosi un posibil raspuns: ati aflat de atentatul de la vecini, Burgas? si ca acel kamikaze ar fi patruns in Bulgaria din Romania?
  Alt raspuns ar fi ca Tonta si Cretinel au aflat ca dictatoru` vrea sa paraseasca tara si sint pregatiti sa nu-l scape 😉

  victor L

  24/07/2012 at 3:35 pm

 16. Cand USL a boicotat luni intregi Parlamentul li se parea ca fac un lucru corect.
  Acum-cand se va boicota punctual o treaba- nu e corect boicotul.

  gavrus tiberiu

  24/07/2012 at 3:39 pm

 17. Salutari 🙂

  Cu scuzele de rigoare catre gazda noastra … voi relua subiectul verificarii votului. Poate pentru unii pare agitatie inutila, manipulare etc. E insa, zic eu, o intrebare legitima. Deci:
  Ma intereseaza daca, in conditiile in care nu am de gand sa merg la vot, am vreo posibilitate de a afla daca nu am votat cumva la Arad, Focsani, pe litoral si/sau in alta parte. Fiindca daca vor sa umfle rezultatele asa o vor face, vor folosi datele de pe listele electorale. In timp ce vei fi observator la sectia X, votul tau va fi “exprimat” in alta parte, in baza listei suplimentare.
  Am vazut diversele variante de raspuns. Tai de pe lista chesia cu manipularea, dezinformarea, agitatia etc. Ramane chestia cu mers seara inainte de inchiderea votului. Inutila as zice, frauda cea mare se va produce dupa, sau in paralel prin adaugarea de nume pe listele suplimentare. In absenta unui soft de verificare a votului multiplu treaba e simpla. In absenta camerelor de luat vederi in sectii nu voi putea demonstra ca NU am votat la sectia (sectiile) in care apare ca am votat.
  Daca as avea modalitatea de a verifica daca am votat sau nu asta ar face extrem de riscanta o tentativa de ultilizare a datelor mele in scopul inregistrarii unui vot in numele meu.

  Radu

  24/07/2012 at 3:41 pm

  • ti-am raspuns si ras-raspuns. vezi la postarea anterioara. de dragul gazdei ma abtin.

   Sare'n Ochi

   24/07/2012 at 4:03 pm

   • Salut. Am vazut. Manipulare, agitatie etc. Nu la asta ma refer.

    Radu

    24/07/2012 at 4:06 pm

   • Salut, se pare ca nu am citit chiar toate raspunsurile tale. Scuze 🙂
    Citez:
    „exista o declaratie a lui Videanu de ieri sau de alaltaieri in care se arata ca exista softul necesar depistarii CNP-urilor din votul multiplu si ca acest soft se afla in posesia PDL. cred ca o cerere adresata PDL cu privire la faptul ca ai suspiciunea ca ti s-a folosit votul neexprimat ar putea rezolva aceasta temere. o alta solutie este de adresare la AEP cu o cerere prin care sa soliciti sa ti se raspunda daca CNP-ul tau apare ca fiind atasat unui vot exprimat, avand in vedere faptul ca tu nu ai votat (trebuie sa prezinti si o dovada – desi banuiesc ca declaratia pe proprie raspundere + expertiza semnaturii ar fi suficiente). faptul ca te prezinti inainte cu 15 minute de terminarea votului nu te ajuta cu nimic. manariile se fac dupa inchiderea sectiilor.”

    Cred ca PDL ar trebui sa popularizeze cat poate chestia cu softul si disponibilitatea lor de a face verificarea asta la cerere.

    Radu

    24/07/2012 at 4:20 pm

    • trebuie sa fim calmi. furtuna abia incepe.
     scuze si din partea mea.

     Sare'n Ochi

     24/07/2012 at 4:26 pm

    • Dai voie sa PLAGIEZ?

     emil

     24/07/2012 at 10:31 pm

 18. Reblogged this on blogdecainerau and commented:
  BOICOT!

  blog de caine rau

  24/07/2012 at 3:43 pm

 19. De ce credeati ca a dat Ponta ordonanta ca referendumul e bun si daca participa 5 oameni la el? Ca stiau ei bine ca participarea totala (si DA si NU) va fi sub 50%. Dupa aceea, ca sa se dea ei mari europeeni, au incuviintat (e drept, cam cu juma de gura) cererea UE cu 50+1 participare, asta in speranta ca si cei care nu sustin lovitura de stat vor iesi masiv la referundum, probabil cu ceva imbolduri obtinute cu sondaje masluite.
  La boicot nu s-au gindit nicicum. Dovada, au turbat literalmente. Postacii (sau Pontacii) au iesit ca viespile furioase si fac pe toti lasi pe toate forumurile, de zici ca sintem la Marasesti si Oituz in 16-18.
  Si pe deasupra ii dau si apa la moara lui Daul din PE care a zis ca libertatea de expresie este amenintata. Acum au scos ca e ilegal sa-ti exprimi opinia ca nu ai chef sa mergi la vot.
  Oare ce opinie va fi in curind ilegal sa ne exprimam?

  Aha

  24/07/2012 at 3:54 pm

 20. de unde se da „Report as Scam” pe FB ? am un cont dar nu prea l-am studiat.

  val

  24/07/2012 at 3:57 pm

 21. salutare all
  ccr- ref. intre 7 si 23

  mircea

  24/07/2012 at 3:57 pm

  • iar joaca alba neagra 😦

   mar

   24/07/2012 at 4:01 pm

  • Nu-i nimic.Trebuie sa fraudeze 3 milioane de voturi.Nici in 2 zile.Chestia asta nu o pot face fara sa lase urme.Multe si clare.

   papiciulo

   24/07/2012 at 4:05 pm

 22. Reblogged this on GriArg.

  CiGriArg

  24/07/2012 at 3:59 pm

 23. Ponta continua sa viseze cu ochii deschisi. Dupa ce se vedea cu dottoratul lui plagiat sef de curte la Haga, acum trimete scrisorele la Bxl, UE, ONU, NASA, NATO si oricui ii mai da prin cap, eventual si la Tiraspol. Asta chiar crede ca dupa toate minciunile si comportamentul jegos de hot de cartela la consiliul europei, chiar il mai baga cineva in seama?

  Aha

  24/07/2012 at 4:00 pm

 24. CCR: Prelungirea programului de votare la referendum, de la ora 7,00 la ora 23,00, constitutionala

  Theophyle

  24/07/2012 at 4:01 pm

  • salut! normal, au tratat problema ca o chestie „organizatorica” si nu ca o incalcare a principiului neretroactivitatii legii (au inceput procedura si apoi au modificat intervalul orar). Parca vad ca iar a facut diferenta ungurul de a CCR.

   Cetatean

   24/07/2012 at 4:04 pm

   • salut 🙂
    chestia asta „organizatorica ” pute rau.
    Urnele mobile sunt folosite la solicitarea celor care nu se pot deplasa.Probabil toti turistii de pe plaje ,restaurante,baruri,hoteluri sunt handicapati.
    ..
    astia pe sticla spuneau de larga majoritate !!! ce le mai stiu ei pe toate

    mircea

    24/07/2012 at 4:14 pm

    • asta e banuiala mea, nu stim motivarea.

     Cetatean

     24/07/2012 at 4:16 pm

   • salut .dupa ora 21 vor face ravagii in mediul rural. sunt localitati ( cu exemple :D) unde de cateva zile se strang datele celor batrani care nu se pot deplasa pentru a-i trece ca vot valabil exprimat.iar pe unii pur si simplu ii pacaleste de la ochi: vrei sa votezi sa ramana Basescu?atunci pune da.

    zigzag

    24/07/2012 at 4:17 pm

   • Nu am inteles ce anume a declarat curtea ca fiind neconstitutional. Legea de modificare legii din 2003? (pct I.2). Din cate inteleg eu, legea de modificare a legii organizare a referendumului este neconstitutionala „Curtea Constituţională a admis obiecţia de neconstituţionalitate şi a constatat
    că dispoziţiile articolului unic pct.2 din Legea pentru modificarea Legii nr.3/2000
    privind organizarea şi desfăşurarea referendumului sunt neconstituţionale”. Poate cineva explica mai pe intelesul meu?

    Manwe

    24/07/2012 at 4:21 pm

    • aia neconstitutionala e modificarea care dadea posibilitatea guvernului sa stabileasca intervalul orar de desfasurare a referendumului

     Sare'n Ochi

     24/07/2012 at 4:35 pm

 25. Salut,
  Logica asta e valabila daca se presupune ca USL-ul va respecta rezultatul referendumului si totul se termina cu referendumul. Eu nu cred ca baietii astia isi iau jucariile si se duc acasa asa cum au promis. Dimpotriva.
  Nu au declansat tot balamucul asta, cu doar citeva luni inainte de alegeri parlamentare, si nu si-au pus toata lumea in cap doar ca ca sa opreasca totul fix pe 29 iulie. Sint diabolici dar nu sint prosti.
  De asta as prefera un referendum nevalidat cu 40% NU in locul unui referendum nevalidat cu 10% NU.

  Tio

  24/07/2012 at 4:02 pm

  • Nu ne intereseaza, poate sa fie nevalidat cu 1% NU.Acum trebuie sa vedem cum putem sa facem sa-i impiedicam sa fraudeze cele 3 milioane de voturi.

   papiciulo

   24/07/2012 at 4:08 pm

 26. bunä,
  atunci CCR, nu respectä legea, care nu dä voie schimbarea jocului,orarului
  cu 10 zile inainte de referendum. m-am lämurit si cu CCR, a bägat frica in ei.

  theo- nona

  24/07/2012 at 4:06 pm

 27. Ponta a fost inainte de a se cunoaste intentziile USL; cel
  care mergea cu minciuni la ue, scrisorele etc, apoi tot el dä vina
  pe altzii, acum iar face denuntzuri , ca pe timul lui stalin.

  theo- nona

  24/07/2012 at 4:09 pm

 28. Ma gandesc acum , dupa decizia CCR ca USL-istii isi smulg parul din cap ca n-au pus in 2 zile.

  papiciulo

  24/07/2012 at 4:10 pm

 29. O analiza interesanta, dar si mai interesant este comentariu 13,21. Ma bucur ca boicotul le-a stricat scotelile, este o lovitura naucitoare ptr. ca nu mai au timpul necesar sa-si refaca strategia si sa o implementeze. Ca jignesc, nu ar fi ptr. prima data….in definitiv cainii urla, caravana trece.
  http://sociollogica.blogspot.ro/2012/07/referendum-implicatiile-unui-boicot-2.html

  mar

  24/07/2012 at 4:10 pm

 30. observatori multzi, chiar inafara sediilor, cu inregisträri si
  filmäri pe ascuns, totul trebuie documentat.

  theo- nona

  24/07/2012 at 4:10 pm

 31. CCR, s-au descalificat.

  theo- nona

  24/07/2012 at 4:12 pm

 32. Buna ziua,
  n-am avut curent de la ora 14. Va inchipuiti ce „binefacere” pe caldura asta.
  Imi place ce ai scris @cetatean, deja am mai convins doua persoane sa nu mearga la vot. Acum am deschis tv, nu am inteles nimic din ce a relatat ametita de la B1 de la CCR, doar ca orarul a fost prelungit. Dar celelalte contestatii?
  Vad scandal la B1 intre Mihalache si Bold. Mihalache e de-a dreptul impertinent cu jurnalistul, e clar ca e nervos la culme.
  Vreau si eu sa stiu cum a ramas cu celelalte contestatii facute de PDL.
  Multumesc

  cedric

  24/07/2012 at 4:12 pm

 33. Catre @Theophyle, @Demeter, @Cetatean si ceilalti membri ai comunitatii Politeia:

  sunteti Români! cu „R” mare! si sunt onorat.

  Freedom

  24/07/2012 at 4:14 pm

  • suntem toti onorati 🙂

   Cetatean

   24/07/2012 at 4:35 pm

   • Adica ma simt onorat sa fiu intre voi. Nu stiu in ce loc ma mai simt mandru ca sunt roman in momentul asta…

    Freedom

    24/07/2012 at 5:26 pm

 34. Prin decizia CCR (intervalul de vot 07:00 – 23:00 este constitutional) boicotul este practic „legitimat”.
  Cat va reusi sa fure USL in cele 3-4 ore suplimentare..e scris in stele.
  Dar boicotul este cat se poate de legitim in aceasta situatie extrema.
  La urma urmei, este vorba de o actiune care apartine exclusiv USL si, ca atare, USL este datoare sa aduca la vot 9 milioane de romani.
  Sa speram ca mesajele celor de dreapta (inclusiv al presedintelui Basescu) vor fi clare si fara echivoc:

  BOICOT!

  Sorina A.

  24/07/2012 at 4:15 pm

 35. Vad ca Andreea Paul s-a abtinut de la votul PDL pt. boicot. Nu prea inteleg argumentele pt ca zice ca ea nu se prezinta la vot.
  Canicula asta ne-a cam afectat ratiunea! Cel putin mie mi-a afectat intelegerea.

  cedric

  24/07/2012 at 4:17 pm

 36. Se pare ca CCR a respins totusi posibilitatea prelungirii programului prin OUG (dupa 23) si f important, prevederea ca Parlamentul decide ce e de facut daca referendumul e nevalidat.

  papiciulo

  24/07/2012 at 4:18 pm

 37. Dupa decizia CCR de azi, boicotul devine si mai legitim.

  Nu pot ei vota cat putem noi boicota 😆

  Cetatean

  24/07/2012 at 4:19 pm

 38. @cetatean, help, o traducere? De pe hotnews: „Pe de alta parte, Curtea Constitutionala a decis ca stabilirea de catre Executiv a programului referendumului printr-o hotarare de guvern este neconstitutionala.”

  Aha

  24/07/2012 at 4:21 pm

 39. Aha, e complicat, acuma scotocesc prin documentele parlamentare, insa astia nu le-au pus pe toate pe site.

  Cetatean

  24/07/2012 at 4:24 pm

  • woopps, cetatean pai lucrurile se complica, pentru ca executivul, prin faimosul sau OUG a stabilit programul, daca acesta trebuie stabilit prin prin lege de catre parlament (punctual prin legea referendumului semnata de Crizel) atunci programul este de la 08 la 20. Sau prin legea de aprobare a OUG-ului lui Ponta se considera ca parlamentul a stabilit, implicit, programul stabilit prin aceasta ordonanta. Juridic, prin hatisul de acte normative emise in ultima luna este f. greu de depistat cu exactitate care dintre cele doua programe este validat de CCR prin aceasta solutie.
   N.B. Pentru mine, vitala este solutia data cu privire la contestarea soparlitei cu parlamentul decide calea de urmat.
   P.S. Ce anume este stipulat de legile in vigoare cu privire la constatarea nevaliditatii unui referendum (situatie la care se raporteaza chestiune cu parlamentul care urmeaza a se pronunta), ce situatii de fapt si de drept se circumscriu acestei constatari ??!!.
   Consider ca, avand in vedere deliberarea explicita a CCR pe tema validitatii unui referendum care nu atinge pragul, situatie pe care o va transa, in clar, Curtea presupun ca nevalidarea se refera la alte cauze decat cele privind cvorumul

   Lumi (pentru a nu clona pe Luminita)

   24/07/2012 at 4:56 pm

   • lumi, depinde cand se publica Decizia CCR in m. Oficial. Daca se publica pe 27, insemna ca la referendumul din 29 ramane programul 8-20. Pe viitor Guvernul nu va putea sa stabileasca el programul la referndum, ci doar Parlamentul.

    La chestia cu calea de urmat inca nu stim, insa deocamdata chestia aia e nerelevanta zilele astea.

    Cetatean

    24/07/2012 at 5:15 pm

    • OK, sa speram ca pucistii nu vor interpreta in modul lor original fraza cu „parlamentul decide calea de urmat” ignorand sintagma „ia act de nevalidarea referendumului”, si se reunesc de urgenta pe 30 iulie dimineata si legifereaza cine stie ce bazaconie, deh, parlamentul este suveran.

     Lumi (pentru a nu clona pe Luminita)

     24/07/2012 at 5:24 pm

    • Din cate inteleg eu un articol din legea de aprobare a OUG a fost declarat neconstitutional, deci legea se intoarce la parlament, nu? Iar pana cand legea nu e promulgata programul ramane 8-20.

     Bogdan

     24/07/2012 at 7:03 pm

 40. Roza scleroza face victime 😛 Tradiceanu vrea numai 900.000 până la 1,8 milioane de alegători pentru a putea asigura condiţia de cvorum 🙄
  http://www.evz.ro/detalii/stiri/tariceanuintre-900000-si-1800000-de-alegatori-vor-trebui-convinsi-sa-iasa-la-vot-993387.html

  mar

  24/07/2012 at 4:24 pm

 41. @cetatean, Andreea Paul a citit ce ai scris azi. Te citeaza cu exemplele in care Iliescu indemna la boicot!

  cedric

  24/07/2012 at 4:26 pm

  • Salut! Probabil ca a cititi prin alte parti, nu sunt singurul care a scris asa ceva (presupun).

   Cetatean

   24/07/2012 at 4:28 pm

 42. Acum cateva ore (sau poate ieri) Ponta a dat un interviu pt Euronews.
  La intrebarea: De ce doriti demiterea lui Basescu?
  Ponta a raspuns: Pt ca asta isi doresc 80% din romani.

  In acest caz, nu vad de ce Ponta a hotarat sa trimita o scrisoare la Bruxelles pt a acuza boicotul ca fiind ilegal?
  Cand esti convins ca ai o sustinere de 80% in randul populatiei, mi se pare absurd sa-ti faci probleme in privinta participarii la vot. Sau Ponta se teme ca nu cumva electoratul USL sa asculte mai degraba de Basescu decat de liderii USL?
  Putin probabil.
  Sondajele umflate ale USL s-au intors ca un bumerang tocmai impotriva celor care le-au masluit!

  As compara acest referendum cu doborarea unui record.
  Daca tu ai recordul national la alergare – 100m, nu trebuie sa participi la fiecare cursa alaturi de cei care vor sa-ti doboare recordul.
  Acestia n-au decat sa alerge singuri. Daca reusesc sa doboare recordul tau, bine…daca nu..asta e.
  De aceea cred ca electoratul de dreapta nu are niciun motiv sa „alerge” la urne alaturi de electoratul USL de fiecare data cand acestia doresc sa te doboare de pe soclu.

  BOICOT!

  Sorina A.

  24/07/2012 at 4:30 pm

  • Sorina,

   Foarte bune observatii.

   BOICOT, NU VOT!

   mayausa

   24/07/2012 at 8:46 pm

  • Pot sa plagiez?
   Pot 🙂

   emil

   24/07/2012 at 10:46 pm

 43. Buna ziua,

  Ce mi se pare cu adevarat grav este decizia Curtii privitoare la a treia sesizare: „Curtea Constituţională a respins, ca neîntemeiată, sesizarea de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art.3 din Hotărârea Parlamentului nr.34 din 6 iulie 2012”.
  Art. 3 din respectiva hotarare este cel care spune asa: „In situatia in care Curtea Constitutionala va stabili ca nu au fost indeplinite conditiile de valabilitate stabilite de lege, Parlamentul Romaniei va lua act de hotararea acesteia si va decide asupra procedurii de urmat.”

  Deci Curtea a dat mana libera Parlamentului sa procedeze cum vrea in situatia invalidarii referendumului.

  czc

  24/07/2012 at 4:33 pm

  • „Neintemeierea” poate avea mai multe cauze. Sa nu ne grabim cu presupusul.

   Cetatean

   24/07/2012 at 4:36 pm

  • Probabil ca CCR se refera la faptul ca, dupa ce (si daca) referendumul va fi invalidat de catre CCR, guvernul este obligat sa se conformeze si sa urmeze pasii legali, conform deciziei CCR.
   Adica, repunerea in drepturi a presedintelui suspendat.
   Altfel n-ar avea nicio logica decizia de validare a referendumului NUMAI daca se indeplineste conditia de participare a 50%+1 din electorat.
   Dar, poate ma insel si, intr-adevar, exista si alte chichite care imi scapa.

   Sorina A.

   24/07/2012 at 4:43 pm

 44. Sa descalcim deciziile CCR.

  1. CCR a aprobat ca fiind constitutionala prelungirea programului de vot de la 7 la 23. Aceasta prelungire s-a facut printr-o lege adoptata de Camera si care modifica OUG 41/2012. CCR a spus, cu majoritate, ca e constitutional.

  2. USL a incercat si alta manera (caci se temeau de respingerea legii de mai sus). Au modificat si legea 3/2000, pentru a da Guvernului pe viitor, posibilitatea de a stabili el intervalul orar. Forma adoptata de Camera a fost asta:

  „„Art. 34. – Intervalul de timp pentru desfăşurarea referendumului naţional se va stabili prin hotărâre a Guvernului”.

  CCR a declarat, in unanimitate, neconstitutionala aceasta prevedere.

  De ce a judecat CCR diferit? Mai mult ca sigur pentru ca CCR (cu majoritate) considera ca Parlamentul, cand a aprobat OUG 41, a legiferat asupra OUG si a modificat-o, facand-o „legitima”. . Insa CCR nu este de acord ca Gvuernul sa decida pe vitor asupra programului la referendum.

  CCR s-a mai pronuntat pe inca doua cereri, insa le-a respins. Nu discutam acum de ele.

  Cetatean

  24/07/2012 at 4:35 pm

 45. Buna Ziua
  Intradevar sinteti cu adevarat romani cu R mare si sint mindru ca va citesc.
  Credeti ca s-ar putea afisa pe un site al autoritatii electorale sau chiar si pe usa sectiilor de votare ,
  ( evident dupa vot) listele cu semnaturile celor care au votat ? Exista vreo posibilitate de a contesta daca a votat cineva in locul meu ?
  Sper sa le iasa pe nas toate magariile pe care le-au facut si dupa reintoarcerea presedintelui la Cotroceni sa se aplice legea.

  Shibani Titi

  24/07/2012 at 4:35 pm

  • Titi, salut! 🙂

   si noi insetam dupa dreptate si speram sa ii vedem pe acesti tradatori de neam si tara platind cu varf si indesat.

   Cetatean

   24/07/2012 at 4:53 pm

  • Da, ar fi foarte usor sa se scaneze listele cu semnaturile de la vot, cu scannere performante (in ziua de azi se scaneaza un A4 intr-o secunda) si facute automat PDF. E o chestie banala si nu ar fi nevoie de milioane de euro pentru cine stie ce „software” care nu ar face niciodata nimic util. Treaba de o zi pentru niste baieti hotarati care ar fi in stare sa numeasca fisierele dupa o conventie coerenta (ceea ce insa ar fi mult mai mult decat ar putea vreodata USL sa realizeze).

   Freedom

   24/07/2012 at 5:34 pm

 46. N-ai cum sa lupti impotriva dreptului popoarelor la mizerie.
  Daca majoritatea vrea mineriadele lui Iliescu, eleganta Nastase, inteligenta lui Geoana, si franchetea lui Ponta eu cred ca trebuie sa aiba ce isi doresc.
  Gandeste la cat de greu s-au incropit aliantele anti Iliescu si cat de usor au guvernat ei. De 20 de ani proportia e de 6 / 4 in favoarea lor.
  Putem amana finalitatea dar nu o putem evita.
  Vom fi inghititi de prietenii, parintii si fratii nostri care cred ca inainte era mai bine, ca Iliescu a fost revolutionar, ca Il Che a fost un martir, ca minerii „bine le-au facut” si ca Ponta e un mesia responsabil.
  Galeriile vor jubila, cocalarii vor inflori iar tzoapele se vor incondeia in istorie ca mironositze.
  Luati o gura de aer buna, ca noaptea va fi lunga.
  „Nu spera când vezi miseii
  La izbânda facând punte,
  Te-or întrece nataraii,
  De ai fi cu stea în frunte;
  Teama n-ai, cata-vor iarasi
  Intre dânsii sa se plece,
  Nu te prinde lor tovaras:
  Ce e val, ca valul trece.”

  Gabi

  24/07/2012 at 4:47 pm

 47. Pozitia ICCD:
  „Pe 29 Iulie vă îndemn pe toţi să nu cădem în capcana pe care cei de la USL ne-au întins-o, pentru că, pentru prima dată în istoria recentă a României, democraţia ar putea fi învinsă cu propriile arme. Arma noastră pe 29 Iulie este boicotul.” 🙂
  ” Mesajul nostru este următorul: NU putem legitima prin participarea noastră un mod de a face politică fără scrupule, demnitate şi în dispreţul întregii societăţi.” 🙂

  miki

  24/07/2012 at 4:57 pm

  • Era de asteptat. Afost doar o chestiune de punere in acord cu majoritatea.

   mayausa

   24/07/2012 at 8:59 pm

 48. Salutare tuturor
  Citi ,
  Sa inteleg ca modificarea programului este doar in legea de aprobare a OUG 41 nu si in OUG. In acest caz daca judecatorii nu dau motivarile pro si contra deciziei pana duminica legea nu este promulgata si atunci programul de vot ramane 8-20.

  ion

  24/07/2012 at 4:59 pm

  • ion, asta discutam si cu Mister B: pe problema motivarii si a aplicabilitatii legilor. Legea de modificare a OUG, adica legea care spune clar 7-23 a fost declarata cu majoritate de voturi constitutionala. Legea de modificare a legii 3/2000 care pune pe viitor in mana Guvernului dreptul de a stabili intervalul orar la referendum a fost declarata in unanimitate neconstitutionala.

   Cetatean

   24/07/2012 at 5:06 pm

  • nu-i nimic ,Antenescu convoaca de urgenta o noua sesiune parlamentara maine dimineatza.Ce mai conteaza ca mai sunt 3 zile pana la referendum
   in aceleasi timp Antenescu se adreseaza ccr-ului : ceva probleme Dorele ???

   mircea

   24/07/2012 at 5:13 pm

   • Nope.

    Cetatean

    24/07/2012 at 5:16 pm

 49. Buna ziua si buna sa va fie inima
  😆
  Bun sa va fie boicotul!
  😆

  Foaie verde de firez,
  duminica eu boicotez!

  Doar nu sint un titirez,
  ca sa nu rationez!
  😆

  maya

  24/07/2012 at 5:14 pm

 50. Felicitari Politeia
  😆
  Felicitari Cetatean!
  😆
  Felicitari intregii comunitati!
  😆

  „Desteapta-te romane”
  onoarea doar ramine!

  maya

  24/07/2012 at 5:15 pm

  • 🙂 buna, maya, merci 🙂

   Cetatean

   24/07/2012 at 5:41 pm

   • 😆
    Cu mare placere si bucurie!
    E pe merit!

    maya

    24/07/2012 at 5:58 pm

 51. Citi,
  Eu intreb ca cetateanu turmentat, daca legea de aprobare a OUG 41 nu este trimisa la promulgare datorita lipsei motivarilor judecatorilor care mefisto este programul referendumului?

  ion

  24/07/2012 at 5:22 pm

 52. Eram initial cam tehui, insa dupa o discutie cu Mister B. m-am lamurit: daca decizia CCR apare in M. Oficial pe data de 27 iulie si Paiata o promulga chiar in ziua aia, legea intra in vigoare pe 3 iulie. In situatia asta, se va vota 8-20.

  Daca legea e trimisa la M. Oficial si la Paiata mai devreme de 27, adica pe 26 iulie, de pilda, ea intra in vigoare la referendum.

  Cetatean

  24/07/2012 at 5:36 pm

  • Legile intra in vigoare la trei zile de la publicarea in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, daca in cuprinsul legii nu se specifica altfel.

   pion

   24/07/2012 at 11:01 pm

 53. salut prieteni si cinstita gazda 🙂 va citesc,va multumesc si va urmez 🙂 sunt mandra de voi 🙂 duminica pe 29 iulie SA BOICOTAM BINE! Doamne Ajuta !

  emily

  24/07/2012 at 5:38 pm

 54. Merci Citi,
  Sper sa trimita dupa 27 iulie mai ales ca din 25 sunt oficial in concediu.

  ion

  24/07/2012 at 5:41 pm

 55. am sperante 50-50.

  Cetatean

  24/07/2012 at 5:45 pm

 56. Citi,
  Avem pe blonda care ar putea intarzia cu motivarea deciziei.

  ion

  24/07/2012 at 5:51 pm

  • nu stiu exact cum e, cred ca procedural decizia e la mana Presedintelui CCR.

   Cetatean

   24/07/2012 at 5:57 pm

 57. SAlutare all

  Citizen, sa faca un pustiu de bine CCR si sa trimita motivarea pe 27 iulie. Cer oare prea mult?
  😆

  Reddog

  24/07/2012 at 5:51 pm

 58. nu ceri mult, esti modest 🙂

  Cetatean

  24/07/2012 at 5:52 pm

 59. Boicotul este o arma foarte buna ! Nu scot ei 9 millioane de oameni la vot cat ii haul !
  A dat strechea in USLamisti ! Au turbat literalmente ! Sobolanii simt ca le fuge pamantul de sub picioare ! Am vazut as-zisi blogeri liberali, de fapt postaci cu patalama la mana, care cer Cretinului interimar sa promulge o OUG care sa elimine cvorumul ! Au turbat !

  Eu le spun atat uslamistilor PeNaLi: ati futut meciul in 2005, in 2007, in 2009 si acum, in 2012. Pana acumk ati scapat de fiecare data nepedepsiti ! Dar de data asta s-a umplut paharul si marinarul o sa aiba grija de voi, nemernicilor !

  Reddog

  24/07/2012 at 5:58 pm

 60. http://www.evz.ro/detalii/stiri/romania-este-statul-problema-iar-bulgarii-sunt-laudati-de-merkel-transformarea-uimitoare-99328.html

  Poate citesc asta cat mai multi cretini care vor sa se prezinte… „Bulgaroii cu ceafa groasa” sunt mai destepti si trec in viteza daca ne dovedim majoritar trogloditi, isterici, mincinosi si hoti

  A A

  24/07/2012 at 6:02 pm

 61. hai pe bune, o OUG care sa anuleze o decizie a CCR?

  Cetatean

  24/07/2012 at 6:03 pm

 62. CINE A MAI VĂZUT CAMERE VIDEO IN SECTIILE DE VOTARE????
  când era Ministru delegat pentru relația cu parlamentul – procuror Victor Ponta PSD
  a se vedea art. 4 din

  HOTĂRÂRE Nr. 1045 din 23 septembrie 2009
  privind stabilirea măsurilor pentru buna organizare şi desfăşurare a alegerilor pentru Preşedintele României din anul 2009
  ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL NR. 639 din 28 septembrie 2009
  …………………………………………………………………………………………………………………….
  (4) Prefecţii, cu sprijinul primarilor, instalează, la intrarea în secţiile de votare speciale, camere web conectate la calculatoare cu suficientă capacitate de stocare pentru 14 ore de imagine video, care vor înregistra video cetăţenii ce îşi exercită dreptul de vot în aceste secţii. Operarea computerelor va fi asigurată de unul dintre membrii biroului electoral al secţiei de votare. Fişierul cuprinzând înregistrarea video va fi salvat pe un suport optic, CD sau DVD, şi va fi înaintat către biroul electoral judeţean, respectiv al sectorului municipiului Bucureşti într-un plic sigilat, pe care se aplică ştampila de control a secţiei de votare şi semnătura membrului biroului electoral al secţiei de votare care a asigurat operarea computerului, împreună cu dosarul cuprinzând tabelele electorale utilizate şi declaraţiile pe propria răspundere ale alegătorilor. Birourile electorale judeţene, respectiv ale sectoarelor municipiului Bucureşti transmit plicurile sigilate conţinând înregistrările video, împreună cu dosarele de la secţiile de votare cuprinzând listele şi tabelele electorale utilizate, precum şi declaraţiile pe propria răspundere ale alegătorilor, Biroului Electoral Central, care le predă Autorităţii Electorale Permanente în vederea depozitării într-un singur spaţiu, asigurat de către Secretariatul General al Guvernului.
  semneaza:
  prim-ministru – Emil Boc
  contrasemneaza:

  Viceprim-ministru, ministrul administraţiei şi internelor, – Dan Nica PSD
  Ministrul educaţiei, cercetării şi inovării, – Ecaterina Andronescu PSD
  Ministrul sănătăţii, – Ion Bazac PSD
  http://www.legex.ro/Hotărârea-1045-2009-98991.aspx

  observator 2

  24/07/2012 at 6:06 pm

 63. Acum cateva minute pe B1 – TV

  „REFERENDUM: CCR acceptă ca Parlamentul are dreptul să decidă calea de urmat după invalidarea referendumului”

  Deci, indiferent ce se va intampla la referendum, CCR accepta ca Parlamentul sa decida ce va face mai departe.
  Asta pare un fel de, „orice s-ar intampla la referendum…tot USL o sa castige”

  Sorina A.

  24/07/2012 at 6:07 pm

  • FALS. CCR nu a spus asta, a zis ca sesizarea e neintemeiata. Daca zicea ca e inadmisibila era naspa.

   Diferenta e mai mult decat semnificativa si nici eu nu as fi vazut-o daca nu mi-o semnala Mister B.

   Deci CCR a analizat pe fond, si a respins-o ca neintemeiata. In acest moment.

   Cetatean

   24/07/2012 at 6:12 pm

   • Conteaza mesajul.
    Bun sau rau, fals sau corect, atata vreme cat romanii sunt intoxicati cu astfel de stiri, e urata treaba.
    Mai ales ca cei de la B1 tocmai se laudau ca sunt pe locul 3-4 la nivel national ca audienta.

    Sorina A.

    24/07/2012 at 6:15 pm

 64. A se vedea diferenta:

  „Cu privire la cea de-a treia sesizare, în urma deliberărilor, cu majoritate de voturi, Curtea Constituţională a respins, ca neîntemeiată, sesizarea de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art.3 din Hotărârea Parlamentului nr.34 din 6 iulie 2012 privind stabilirea obiectului şi a datei referendumului naţional pentru demiterea Preşedintelui României.

  Cu privire la cea de-a patra cauză, în urma deliberărilor, cu majoritate de voturi, Curtea Constituţională a respins, ca inadmisibilă, cererea grupului parlamentar al Partidului Democrat Liberal referitoare la solicitarea de constatare a inaplicabilităţii la referendumul din 29 iulie 2012 a prevederilor articolului unic pct.4 [referitor la art.I pct.52 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.41/2012] din Legea pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.41/2012 pentru modificarea şi completarea Legii nr.3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului, precum şi ale articolului unic pct.2 din Legea pentru modificarea Legii nr.3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului”.

  Diferenta dintre forma si fond. Asta insemna ca CCR intra in substanta Hotararilor de Parlament si le analizeaza. Deocamdata cererea a fost neintemeiata. Insa asta nu inseamna ca si ulterior va fi constatata ca neintemeiata. Inca nu au aparut efectele juridice care sa oblige CCR sa se pronunte.

  Cetatean

  24/07/2012 at 6:15 pm

 65. scuze ptr.off…dar recomand sa va uitati acum la tudor barbu pe otv….foarte special si interesant…face demonstratia ca puciul actualilor uslamisti seamana cu lovitura de stat din decembrie89…gaska organizatoare a loviturii de stat 89 este aceeiasi cu cea de astazi doar mijloacele sunt diferite…tradatorii sunt aceiasi din 89 si trebuie sa plateasca macar acum nu trebuie sa scape…telefoanele de la public sunt relevante…romanii nu sunt nici adormiti nici prosti 🙂 nici macar la ..otv 🙂 merita vazut 😆

  emily

  24/07/2012 at 6:18 pm

 66. OTV? 😆

  Cetatean

  24/07/2012 at 6:20 pm

  • da City 🙂 tudor zice ca daca in dec.89 romanii nu se lasau atrasi in strada de manipularea lui brates …romanii n-ar fi fost ucisi in strada si liescu cu gaska ar fi ramas cu lovitura de stat in brate 😆

   emily

   24/07/2012 at 6:29 pm

   • apoi e clar. Simularile mele pentru cvorum includeau la prezenta si votantii PPDD. Trebuie sa ii scot acum 😆

    Cetatean

    24/07/2012 at 6:31 pm

    • sunt 725.000. Daca dau afara vreo 500.000 tot e bine 🙂

     Cetatean

     24/07/2012 at 6:32 pm

     • dusmanii dusmanilor nostri 😆

      emily

      24/07/2012 at 6:37 pm

      • Mi se pare logic. Domnu’ Dan, viitorul presedinte al poporului a constatat ca s-a furat startul de catre Crinel in cursa prezidentiala. Am o vecina admiratoare a lui care ma tine la curent…

       dica

       24/07/2012 at 7:26 pm

     • Nu uita ce a spus Cristoiu. Ca marele perdant, in cazul plecarii lui TB este DDPP. Se pare ca a bagat la cap DD.
      Eu am vazut de acum o saptamana cum o mare parte dintre mesajele ce curgeau la un moment dat, cum 80% dintre ele spuneau NU. Am ramas surprinsa, dar cum nu vizionez o astfel de televiziune am crezut ca am nimerit eu inr-un moment unde erau mai multe cu NU decat cele cu Da.

      mayausa

      24/07/2012 at 9:18 pm

  • Titlul emisiunii: „Din nou gasca lui Iliescu prosteste poporul pentru a legaliza o „lovitura de stat”

   Tudor Barbu promoveaza boicotul!

   Tudor Barbu s-a disociat de fiecare data de DD si de PP-DD!

   „Cum s-a ajuns ca un lider marcant al PSD sa il ameninte pe TBasecu cu moartea si nimeni de la Antene
   sa nu zica nimic”
   „In orice tara civilizata orice televiziune ar fi fost chemata la ordine”
   TBarbu

   Atanasiu la antena 3 – TBasescu „va avea un sfirsit tragic”

   maya

   24/07/2012 at 6:33 pm

   • Servus maya 🙂

    Theophyle

    24/07/2012 at 6:46 pm

    • Theophyle
     😆
     Servus!

     Felicitari si Doamne ajuta!!!!

     maya

     24/07/2012 at 6:51 pm

 67. PS.tudor barbu promoveaza BOICOTUL 🙂

  emily

  24/07/2012 at 6:21 pm

 68. interventiile libere ale telespectatorior este extraordinara :)i

  emily

  24/07/2012 at 6:23 pm

  • ce zic ?? 🙂

   Cetatean

   24/07/2012 at 6:26 pm

 69. erata..interventiile sunt

  emily

  24/07/2012 at 6:24 pm

  • Probabil ca pe DD nu il aranjeaza prezidentialele in octombrie ci in 2014 🙂

   lastnightmusic

   24/07/2012 at 6:25 pm

   • nu stiu ce il aranjeaza pe dd dar tudor este indignat ca se fac amenintari cu moartea la adresa presedintelui ales in direct la tv 👿 telespectatorii spun ca cei doi pacalici sunt tradatori nenorociti ,ei il vor apara pe TB din nou de data aceasta cu alte mijloace…STAND ACASA cum le recomanda tudor barbu 🙂

    emily

    24/07/2012 at 6:33 pm

    • meserie! 🙂

     Cetatean

     24/07/2012 at 6:58 pm

   • Si mai putin il aranjeaza in 2014.
    Pe langa alte multe aberatii uslamu’ mai pregateste modificarea L.215/2000 (ceea ce a mai ramas din ea). Se vor elimina traseismul politic*; aprobarea bugetelor doar cu majoritate calificata**; aprobarea hotararilor despre patrimoniu si/sau proprietati private/publice doar cu 2/3***
    ________________________________________________________________________________
    *maj consilierilor PPDD va uita de „domnu’ Dan” si va imbratisa „doctrina” national-comu’ista uslamista;
    **1/2 + 1 din nr. mandatelor;
    ***2/3 dintre cei prezenti la sedinta dar nu mai putin de maj calificata

    ps: salut la toata lumea

    Kenwood

    24/07/2012 at 7:00 pm

    • salut!

     Cetatean

     24/07/2012 at 7:01 pm

 70. Ce inseamna nebunia asta? Presedintele nu are voie sa foloseasca coperta constitutiei in fundalul aparitiilor sale la sediul de campanie! Madam Gorghiu a capiat de tot iar Biroul Electoral Municipal ( nu se spune care „muncipiu”) ii da dreptate!
  http://www.ziare.com/basescu/referendum-demitere/basescu-foloseste-in-mod-ilegal-simbolurile-nationale-a-decis-bem-1180516

  cedric

  24/07/2012 at 6:29 pm

  • da-i in masa pe aia, maine poimaine cer si drepturi de autor pe Constitutie!

   Cetatean

   24/07/2012 at 6:30 pm

  • Si ce simboluri sunt permise ? falice ? steagul groenlandei ? Chiar si constitutia cu care umbla in buzunar e interzisa ?

   lastnightmusic

   24/07/2012 at 6:37 pm

  • Asta chiar imi pare o nebunie mai mare decat tot:
   Pai toata discutia legata de demitere nu este in CONSTITUTIE?
   Ce sa foloseasca Basescu drept argumente?
   Cuvantarile tovarasilor usLASI?
   Oare eu am innebunit eu?
   Sau BEM?
   Pe astia ii poate da cineva i judecata?

   emil

   24/07/2012 at 11:32 pm

   • uslinosii debordeaza de stalinism & nazism,
    pericol mare, dar cum mama naibii scapam de ei?
    chiar in cazul revenirii lui TB la Cotroceni.
    Lupta mare va continua si dupa 29 iulie.
    nazistii astia baga Ro in anarhie si haos!!

    skorpion

    24/07/2012 at 11:48 pm

 71. Limaxul de Mihalache a declarat la B1, citez „Presedintele ramane suspendat”. Lucrul este reiterat de matracuca de Tusa, astia sunt nebuni….vor sa ne scoate in strada. Nenorocitul de Rosca Stanescu sustine cam aceiasi idee sau demitere ptr. inalta tradare.
  Au acesti tradatori o asa durere de Romania si romani 😦
  Este incredibil cat de cretina si nesimtita poate fi aceasta individa 👿

  mar

  24/07/2012 at 6:36 pm

  • sa i luam usurel. Nu ramane nimeni suspendat. Cunosc teoria lui SRS, e o elucubratie.

   Nu au majoritatea de 2/3 pentru a-l acuza de inalta tradare.

   Cetatean

   24/07/2012 at 6:44 pm

   • Dar nici nu le va fi imposibil s-o obtina pana la urma.
    Pe de alta parte, boicotam -> invalidare ref -> CCR il reconfirma pe Baselu’ -> Presedintele revine la Cotroceni pe 31. Crezi ca se termina asa?

    Kenwood

    24/07/2012 at 7:03 pm

 72. Neprezentarea la vot poate fi mai valoroasă pentru că nu le perminte celor care au dat lovitura de stat să își acopere acțiunea prin votul popular. Soluția de securizare a votului este neparticipare. După toate calculele, prin manevrele pe care le fac (…) ar putea fraudă circa 10%. Prin neprezentare, ar fi greu să ajungă la validarea referendumului. Toți suntem obligați să respectăm legea și Constituția”, a spus Băsescu (ziare.com)

  Cetatean

  24/07/2012 at 6:36 pm

 73. Buna ziua,
  Vad ca expresia „boicot” ii deranjaza, conceptul de „greva cetateneasca” merge? Ei au facut „greva parlamentara”, poate e mai pe intelesul uslasilor.

  • „greva” pe banii nostri, parca 😦

   emil

   24/07/2012 at 11:33 pm

 74. Este incredibil cum arata, juri ca a mancat ciuperci cu ura 👿 Oare ce se intampla cu acesti oameni, de unde scot atat ura, cum se pot erija in reprezentanti ai Romaniei, cine-i manipuleaza sa poata fi atat de irationali ????

  mar

  24/07/2012 at 6:41 pm

  • @mar 🙂 nu sunt manipulati sunt interesati si diaperati

   emily

   24/07/2012 at 6:57 pm

  • Mai ales cand vorbesc despre „ura” pe care a adus-o Basescu in societatea romaneasca 🙂

   emil

   24/07/2012 at 11:34 pm

 75. Pentru interesati pe Politeia Europeana: Victor Ponta, omul care minte cum respira – un interviu pentru Der Spiegel

  http://politeiaeuropa.wordpress.com/2012/07/24/victor-ponta-omul-care-minte-cum-respira-un-interviu-pentru-der-spiegel/

  Theophyle

  24/07/2012 at 6:41 pm

 76. „PP-DD NU trebuie sa se alieze la acest referendum cu nimeni/de TBasescu scapa natural pentru ca nu mai poate candida,iar de CAntonescu scapa pentru ca a zis ca isi da demisia.”

  „PP-DD va fi gituit de USL”
  TBarbu

  TBarbu catre un ascultator din Iasi
  „Daca crezi ca Ponta si Antonescu prostesc lumea si a fost lovitura de stat, atunci stai acasa”
  „Daca crezi ca Basescu este raul absolut, du-te la vot/dar nu lasa spritul sa te conduca”

  maya

  24/07/2012 at 6:41 pm

 77. Mi-am pus pe messenger mesajul (il pun si pe skype) : Duminica ma gasiti aici 🙂 Evident, nu voi merge la referendum
  Deja mi se cer iexplicatii 🙂

  lastnightmusic

  24/07/2012 at 6:44 pm

  • 🙂 tare!

   Cetatean

   24/07/2012 at 6:44 pm

 78. O prima suspendare a platilor pe fonduri 😦 – „Comisia Europeană a întrerupt plăţile pentru România, din fonduri structurale, pe două axe importante din Programul operaţional Transporturi respectiv Programul Operaţional Creşterea Competitivităţii Economice din cauza unor „probleme punctuale”, o decizie privind plăţile prin POSDRU este aşteptată în scurt timp, la fel ca şi evaluarea celor mai importante programe operaţionale, a confirmat astăzi, la Bruxelles, ministrul pentru Afaceri Europene, Leonard Orban.
  http://www.adevarul.ro/adevarul_europa/Comisia_Europeana-fonduri_structurale-fonduri_europene-POSDRU-Bruxelles-audit-POR-IMM-uri-adevarul_europa_0_742725977.html

  mar

  24/07/2012 at 6:46 pm

 79. Ca sa parafrazez titlul articolului:

  „Apel la realitate!”

  La ora asta, oficial – Ponta nu a plagiat!
  La ora asta, oficial – Basescu e suspendat
  La ora asta, oficial – Avem referendum pe 29 iulie
  La ora asta, oficial – CCR nu a spus nicaieri clar, cu subiect si predicat ca in cazul in care referendumul va fi invalidat, Basescu se va intoarce automat si obligatoriu la Cotroceni!

  Astea sunt faptele, asta e realitatea (cat se poate de trista) in acest moment!

  Sorina A.

  24/07/2012 at 6:47 pm

 80. Sorina,

  Ponta a plagiat. Nu trebuie o comisie ca sa constate asta, e un fapt.
  Basescu e suspendat.
  Avem referendum, insa nu stim nici azi de la ce ora pana la ce ora.
  CCR nu eera obligata sa zica de dinainte cum va proceda daca referendumul e invalidat pe motiv de cvorum. Nu are de ce sa speculeze.

  Cetatean

  24/07/2012 at 6:50 pm

  • @cetatean, va inteleg indignarea si v-o impartasesc.

   Sorina A.

   24/07/2012 at 6:56 pm

  • as dori sa am opinia ta (de expert) vis a vis de urmatorul expozeu pe tema „parlamentul decide auspra cailor de urmat”.
   Multumesc anticipat
   „Puciștii din Parlament au hotărât să aibă ultimul cuvânt după 29 iulie, dar nu în orice situație: „In situatia in care Curtea Constitutionala va stabili ca nu au fost indeplinite conditiile de valabilitate stabilite de lege, Parlamentul Romaniei va lua act de hotararea acesteia si va decide asupra procedurii de urmat”. * 1. Cazul în care nu sunt îndeplinite „condițiile de valabilitate prevăzute de lege” nu atrage intervenția Parlamentului pentru a decide o procedură de urmat atunci când prezența este sub 50%; dimpotrivă, într-o astfel de situație Parlamentul ia act de hotărârea CCR și atât. Art. 146 lit.i din Constituție – „veghează la respectarea procedurii pentru organizarea și desfășurarea referendumului și confirmă rezultatele acestuia;”- prevede atribuția CCR de a „confirma” rezultatul, or asta înseamnă inclusiv în situația neprezentării la urne a majorității celor înscriși pe listele electorale. Asta echivalează cu respingerea de către electorat a propunerii Parlamentului, întrucât singurul rezultat- prevăzut de lege- prin care electoratul aprobă demiterea președintelui trebuie să îndeplinească 2 condiții simultan: prezența peste 50% și nr. de DA mai mare ca NU. Când nu este îndeplinită una din cele 2 condiții – indiferent care din ele – CCR va constata, printr-o hotărâre, că a fost respectată procedura de organizare/desfășurarea referendumului, va confirma rezultatul și va constata neîndeplinirea acelei condiții, iar pe cale de consecință va dispune încetarea interimatului Paiaței (de la momentul publicării hotărârii în MO) și reluarea exercitării funcției de către președintele ales. Cu alte cuvinte, Parlamentul ia act de acestă hotărâre a CCR de confirmare a rezultatului char și atunci când referendumul nu este valabil (din cauza prezenței sub 50%). * 2. Parlamentarii s-au gândit la altă situație pentru care se pregătesc să decidă „asupra procedurii de urmat” și anume atunci când CCR ar constata fraudarea referendumului, adică la un nivel care influențează rezultatul. Or, rezultatul poate fi influențat atunci când numărul de voturi fraudate N ar fi fost în măsură să răstoarne rezultatul de la DA la NU sau viceversa, dar și dacă N ar fi răsturnat respectarea condiției de prezență (voturi în plus, peste nr. de persoane prezente la urne, în lipsa cărora prezența ar fi sub 50% ). a) Este puțin probabilă situația de echilibru între DA și NU încît să se producă răsturnarea rezultatului numai de la DA la NU sau invers (în timp ce condiția de prezență ar fi îndeplinită oricum). b) În schimb, în privința condiției de prezență, este destul de probabil să apară o astfel de răsturnare prin fraudare (prezență fictivă): vot multiplu, buletine de vot peste nr. votanților prezenți, liste suplimentare fictive, semnături false în listele electorale ș.a. Numai fraudarea constatată și capabilă să fi răsturnat rezultatul ar putea să ridice problema reluării votului fie pe țară, fie doar în câteva secții de votare. S-ar întârzia confirmarea rezultatului final la CCR și implicit Paiața ar mai rămâne călare pe interimat, iar parlamentarii ar avea de decis „asupra procedurii de urmat” prin stabilirea datei pentru referendum total sau parțial (de data asta în termen de o lună, nu mai au de ce să se grăbească). * Asta visează parlamentarii, numai că socoteala din târg nu se potrivește cu cea de la casa poporului. Se poate remarca un aspect interesant: nici fraudarea – ce se răsfrânge strict asupra condiției de prezență- nu are probabilitate prea mare să fie constatată și să conducă la repetarea votului, chiar dacă s-ar descoperi un număr N de voturi înregistrate fictiv peste prezența reală. De ce? Fiindcă numărul N de buletine în plus (voturi fictive) reclamă doar scăderea acestuia din prezența totală, nu necestă reluarea votului pentru a restabili alt raport între DA și NU (am presupus improbabil un echilibru dintre DA și NU, dar oricum nu mai are relevanță raportul dintre DA și NU din moment ce fraudarea constatată la nivelul N , printr-un plus voturi fictive, trebuie scăzută automat la numărătoare; prezența reală s-ar determina prin simpla deducere a voturilor fraudate N (încât va scădea sub 50%, altfel nu mai este relevantă), ceea ce se traduce prin neîndeplinirea condiției de prezență, fără a mai fi necesară reluarea referendumului. * În concluzie, parlamentarii visează să intervină post-referendum, dar un alt referendum nu este posibil (nici total, nici parțial) în cazul neîndeplinirii condiției de prezență ci numai într-un singur caz: al fraudării constatate (cu potențialul de a fi condus la răsturnarea rezultatului), însă șansele sunt infime, atât în privința raportului DA/NU (întrucât nu se anunță a fi echilibrate) cât și în privința răsturnării condiției de prezență (întrucât constatarea uni astfel de fraude nu necesită reluarea votului ci doar scăderea nr. de voturi fictive pentru a se determina prezența reală… sub 50%). Supravegherea votului și pregătirea dovezilor de fraudare (pentru eventualitatea ca sesizarea lor să conteze) sunt cel puțin la fel de importante ca datul puciștilor peste bot… cu un strașnic boicot”

   Lumi (pentru a nu clona pe Luminita)

   24/07/2012 at 7:11 pm

 81. „o impartasesc”

  Sorina A.

  24/07/2012 at 6:57 pm

 82. D-na Dusa /PNL casatorita cu Bublle/intact 3 mai are un pic si lesina de indignare
  Lesin si eu cind vad cit de „indurerata” este de soarta bietilor romani!

  Ma intristeaza tare mult sa vad oameni tineri……mergind pe aratura…..indiferent de partid

  maya

  24/07/2012 at 6:57 pm

  • Maya,
   este desfigurata de ura. Rar am vazut o femeie care sa arate ca ea, este patologie sincer.

   mar

   24/07/2012 at 7:05 pm

   • Mar
    😆
    Servus!

    Imi pare rau ca se intimpla cu doamna, ceea ce se intimpla, dar este chiar groaznica……o explicatie ar fii omu’ cu care este maritata – doar s-a casatorit cu el si din rezonanta!

    Si in alte emisiuni a avut acelasi comportament!!!!
    Ideea este ca NU ii sta bine!!!

    maya

    24/07/2012 at 7:12 pm

 83. Reblogged this on Dictatura justitiei.

  dictaturajustitiei

  24/07/2012 at 7:03 pm

 84. au intrat postacii in direct la T.Barbu sa ,,combata,, imi place la nebunie cum le demonteaza T,Barbu soparlele facandu-i de ras in final 😆

  emily

  24/07/2012 at 7:04 pm

 85. Si ei!
  😆

  NU vom vota!
  de REDACTIA 22
  Boicotul referendumului constituie un refuz justificat de a cauţiona o putere abuzivă şi mincinoasă, care modifică regulile în timpul jocului şi refuză să precizeze de la început condiţiile atribuirii victoriei.

  În timpuri normale, ar trebui să ne du­cem la referendumul din 29 iulie. Im­plicarea cetăţenească se realizează prin vot, nu stând acasă. Dar acestea nu sunt timpuri normale: în câteva zile, USL, alături de aliaţii săi din UDMR şi UNPR, a decapitat ilegal conducerile par­la­men­tului, a legiferat prin ordonanţe de ur­genţă în mod neconstituţional, a demis un Avocat al Poporului inconfortabil, l-a suspendat pe preşedinte fără temei.

  http://www.revista22.ro/articol.php?id=16542

  maya

  24/07/2012 at 7:05 pm

 86. Traian Basescu la Nasul, cred ca este o preluare dupa un interviu HN.

  mar

  24/07/2012 at 7:07 pm

 87. buna seara
  a.citi v-ati inscris pe listele de observatori?
  b.exista si acreditari de observatori” volanti” daca iti pui masina la dispozitie;conditia o masina si inca un observator cu tine
  ;apari de 10 ori in 10 sectii sunt deja 10 observatori;tracasati/pin la urma daca nu poti sa-i convingi sa nu fure,zapaceste-i /si ei sunt oameni si vor face greseli in fraudare/cit or fi ei de ” curajosi” din 10 tot gasesti 2-3 care sa se sperie
  trebuie sa se simta amenintati

  intimplator

  24/07/2012 at 7:11 pm

 88. T.Barbu…daca asi membru ppdd duminica asi sta acasa…tare 😆 nu trebuie sa uitam ca ppdd au aderenti multi in diaspora mai…populara 🙂 deloc de neglijat acest aspect…TBarbu explica pe intelesul omului de rand manipularea si pericolul….un roman din botosani…nu ma duc la vot pentru ca nu vreau sa-mi manzesc mainile cu singe 🙂

  emily

  24/07/2012 at 7:12 pm

  • haha, ce plastic!

   Cetatean

   24/07/2012 at 7:14 pm

 89. Daca va intereseaza metodele de fraudare a alegerilor luati de la Alina Gorgiu deputat pnl ce are doctoratul luat pe chestia asta

  http://www.alinagorghiu.ro/tag/ghid/

  Toate metodele astea ar trebui adunate si date fiecarui observator sa stie la ce anume sa fie atent

  Ion

  24/07/2012 at 7:15 pm

  • 1. Suveica
   Suveica este de regulă folosită în cartiere ale unor orașe sau în comune în care populația este foarte săracă.
   În ce constă?
   Un alegător plătit de un partid politic intră în secția de votare cu un buletin de vot furat sau tipărit suplimentar, care a fost deja ștampilat. În secția de votare acesta primește un buletin de vot neștampilat de la reprezentanții din secția de votare, îl introduceîn urnă pe cel stampilat și iese din secție cu buletinul neștampilat, pe care i-l predă celui care l-a plătit sau care urmează să-l plătească.
   Buletinul neștampilat rezultat ca urmare a acestei metode de fraudare va fi utilizat mai departe prin metoda „suveica” (numită și ”morisca”)
   Procedeul este extrem de eficient. Plecand de la un singur buletin de vot, „suveica“ poate fi repetată de zeci, chiar sute de ori.
   De obicei, schimbul bani-buletine se desfășoară undeva în proximitatea secției de votare (bar, locuință sau chiar colț de stradă).
   2. ”Camașa albastră”
   În ce constă?
   Alegătorul plătit intră în secția de votare și susține că nu este apt să voteze singur. Acesta solicită ca un anumit însoțitor să-l ajute. Alegătorul și însoțitorul intră împreună în cabina de vot. Acel însoțitor are sarcina de a se asigura că buletinul depus de alegător în urnă este ștampilat potrivit înțelegerii anterioare dintre mituitor și alegător.
   Identificarea însoțitorului se face prin purtarea de către însoțitor a unui element vestimentar care i-a fost făcut cunoscut alegătorului înainte de vot.
   Legea interzice ca însoțitorul să fie un candidat, membru al biroului sau observator!
   Prezenţa oricărei alte persoane în cabina de vot, în afara celei care votează este interzisă, cu excepția situațiilor în care alegătorul nu poate din motive obiective să voteze singur.
   3. Mita electorală
   În ce constă?
   Promisiunea, oferirea sau darea de bani, bunuri ori alte foloase în timpul campaniei electorale în scopul determinării alegătorului să voteze o anumită listă de candidaţi ori un anumit candidat pentru funcţia de primar, consilier sau de preşedinte al consiliului judeţean
   Promisiunea, oferirea sau darea de bani, bunuri ori alte foloase în timpul campaniei electorale în scopul determinării alegătorului să nu voteze o anumită listă de candidaţi ori un anumit candidat pentru funcţia de primar, consilier sau de preşedinte al consiliului judeţean
   Acceptarea de promisiuni, bani, bunuri ori alte foloase în timpul campaniei electorale de către alegători în schimbul votării unei anumite liste de candidaţi ori a unui anumit candidat pentru funcţia de primar, consilier sau de preşedinte al consiliului judeţean.
   Acceptarea de promisiuni, bani, bunuri ori alte foloase în timpul campaniei electorale de către alegători cu scopul de a nu vota o anumită listă de candidaţi ori un anumit candidat pentru funcţia de primar, consilier sau de preşedinte al consiliului judeţean.
   Frecvent mita este oferită în perioada de precampanie electorală sau in ziua votului.
   Forme indirecte de mituire
   Plata ratelor la bănci, întreținere sau alte datorii pe care alegătorii le au
   Fondurile europene sau alte fonduri aflate la dispoziția Guvernului.
   4. ”Foto”
   In ce consta?
   Intrarea alegatorului in cabinele de vot cu aparate de fotografiat sau cu telefoane mobile cu camera pentru a avea dovada modului in care acesta a votat.
   5. Buletin fără ștampilă
   În ce constă?
   Înmânarea unor buletine de vot ce nu au aplicată ștampila de control. Metoda se folosește în mod deosebit în secțiile unde șansele sunt favorabile unui anumit candidat.
   6. Buletinul votat
   În ce constă?
   Înmânarea unor buletine de vot pe care a fost aplicată în prealabil ștampila cu mențiunea ”votat”. Metodă similară cu cea anterioară.
   7. Tipografia
   În ce constă?
   Distribuirea unui număr mai mare de buletine de vot decât cel real.
   8. Urna mobilă
   În ce constă?
   Urna mobilă este folosită excesiv, nejustificat.
   Legea menționează că este permisă deplasarea urnei mobile numai la persoanele care au depus cereri și care atestă imposibilitatea deplasării. Această situație se demonstrează printr-un certificat medical.
   9. Urna mobilă schimbată
   În ce constă?
   Se caracterizează prin înlocuirea urnei mobile la finalul traseului cu o altă urnă similară conținând același număr de buletine.
   10. Votul multiplu
   În ce constă?
   Votul multiplu constă în exercitarea votului de către o persoană de mai multe ori în ziua alegerilor, la același tip de alegeri.
   Forme de vot multiplu:
   vot cu carte de identitate declarată furată
   vot cu carte de identitate falsă.
   dezlipirea timbrului autocolant aplicat pe cartea de identitate
   ”uitarea” lipirii autocolantului cu mențiunea ”votat” pe cartea de identitate
   11. Metoda „capsunarilor”
   În ce constă?
   In prealabil se fac cercetari și se fac „liste”cu persoanele plecate la muncă în străinătate și care nu vor fi în localitatea de domiciliu în ziua votului.
   Ulterior, diverse persoane cu drept de vot se deplasează în mai multe locuri și votează în numele și pentru persoaneledespre care se știe că sunt plecate în străinătate și nu vor veni să-și exercite dreptul de vot.
   Această metodă se utilizează mai ales în comunitățile mici unde situația persoanelor plecate la muncă în afara granițelorțării este cunoscută.
   Punere în practică
   Pentru a putea fi pusă în practică metoda căpșunarilor, se recurge la o altă metodă de fraudă electorală numită„Dimineața”:
   Cu o jumătate de oră înainte de începerea votării, se introduc în urnă mai multe buletine de vot deja ștampilate.
   Apoi, în cursul zilei în care se desfășoară alegerile, cei care votează în locul altor persoane trebuie doar să se semneze pe lista de vot în dreptul persoanelor despre care se știe că nu vin la vot.
   Pentru a fi pusă în practică această metodă trebuie cunoscute în prealabil CNP –urile celor care nu se vor prezenta la vot.
   Metoda căpșunarilor poate fi aplicată prin intermediul mai multor metode, precum metoda „dimineata”, turismul electoral, mita electorala sau votul în numele altor persoane, chiar dacă acestea nu sunt plecate din localitate, prin prezentarea la secția de votare cu buletinul unor prieteni sau rude și votând în locul acestora.
   Avand in vedere faptul ca numărul persoanelor plecate la muncă în străinătate este foarte mare și, de obicei, încomunitățile mici, sunt plecate familii întregi, care nu revin în țară pentru a-și exercita dreptul de vot, această metodă poate fi foarte raspandita.
   12. Folosirea listelor electorale suplimentare
   În ce constă?
   Cu 3 luni înainte de data alegerilor anumite persoane își schimbă reședința de pe raza unei localități și sunt trecute în listele suplimentare, fără ca acestea să ceară radierea din copia de pe lista electorală permanentă de la domiciliul acestora.
   Atenție și la folosirea listelor complementare în care sunt înscriși cetățenii Uniunii Europene cu drept de vot care au domiciliul sau reședința în circumscripția electorală în care au loc alegeri! Legea nu prevede în acest caz termenul de 3 luni înainte de data alegerilor pentru obținerea vizei de reședință.
   13. Metoda ”fifty-fifty”
   În ce constă?
   Fapta se concretizează prin înțelegerea realizată între reprezentanții secției de votare în sensul introducerii în urne, la finalul zilei, a buletinelor de vot rămase.
   Se practică mai ales în secțiile de votare mici, unde nu sunt observatori și sunt mai greu de depistat.
   14. Metoda procesului-verbal
   În ce constă?
   Varianta 1. Procesul verbal de acasa
   Metoda presupune ca președintele secției de votare să aibă un proces-verbal deja completat când vine la secție în ziua votului și după numărătoare, profitând de neatenția reprezentanților partidelor, le dă acestora la semnat procesul-verbal deja completat.
   Varianta 2. Procesul-verbal „post vot”
   În această variantă președintele secției de votare are un proces-verbal în alb semnat de către reprezentanțiii partidelor, pe care îl completează și semnează cu date primite de la partidul ale cărei interese le servește, pe parcursul drumului dintre secția de votare și biroul electoral de circumscripție.
   15. Distrugerea
   În ce constă?
   Se realizează prin ștampilarea intenționată a buletinelor de vot de către unul din membri secției de votare, după finalizarea votului, în scopul anulării acestora.
   16. Metoda ștampila cu elastic
   În ce constă?
   Este o varietate a metodei ”distrugerea” și se caracterizează prin faptul că cel care numără buletinele de vot își leagă în jurul încheieturii o ștampilă contrafăcută și aplică ștampila în timpul numărării.
   17. Metoda Maradona
   În ce constă?
   Profitând de neatenția celorlalți membri ai secției de votare anumite buletine sunt mutate dintr-un teanc în altul ducând la vicierea rezultatului numărării.
   18. Metoda ”Înghesuiala”
   În ce constă?
   Este deja cunoscut faptul că în duminica votului, mai ales la sate, există două mari valuri de votanți:
   unul în jurul prânzului (cănd oamenii ies de la biserică)
   unul seara.
   Metoda se caracterizează prin organizarea de busculade la ora când se știe că oamenii intenționează să voteze.
   Prin această metodă se urmărește descurajarea cetățenilor care simpatizează celelalte formațiuni politice de a-și exercita dreptul de vot.
   19. Mituirea reprezentanților altor partide și a observatorilor independenți
   Fapta constituie infracțiunea de dare de mită prevăzută de art. 255 C.pen. și se pedepsește cu închisoarea între 6 luni și 5 ani. (Potrivit art. 114 din legea 67/2004 limitele pedepselor pentru infracţiunile prevăzute în Codul penal ori în legile penale speciale, săvârşite în legătură cu desfăşurarea alegerilor, se majorează cu jumătatea maximului special.)
   20. Alegători ”fantome”
   În ce constă?
   Se caracterizează prin înscrierea în listele electorale a unor persoane care nu există în realitate sau sunt decedate. În locul lor votează alte persoane, sau se introduc în urne buletine de vot de către reprezentantul partidului din biroul electoral.
   Fapta constituie infracțiunea de fals privind identitatea (art. 293 C.pen) în situația votului exercitat de alte persoane și infracțiunea de introducere în urnă a unui număr suplimentar de buletine faţă de cele votate de alegători (art.110 alin. 1 din legea 67/2004) în cea de-a doua situație.
   21. Folosirea pseudo-observatorilor
   În ce constă?
   Presupune folosirea ca observatori a unor persoane care aparțin unor ONG-uri care sunt în sfera de influență a anumitor partide.
   Deși acești observatori nu pot influența direct votul, totuși ei pot să omită sesizarea autorităților cu privire la încălcarea legislației electorale.
   22. Turism electoral
   În ce constă?
   Membrii sau apropiați ai unui partid transportă alegătorii la secțiile de votare pentru a fi siguri că își exprimă opțiunea de vot, asigurându-se de astfel de faptul că votul va merge la partidul pe care îl reprezintă.
   Deși transportarea alegătorilor nu este sancționată de lege, sfătuirea alegătorilor să voteze sau să nu voteze anumite partide politice, alianţe politice, alianţe electorale ori candidaţi independenţi se sancționează cu amenda de la 1.400 lei la 2.000 lei.
   “din ciclul metode de frauda electorala: se dau X lei (ex 100, 200 lei) votantilor adversarului ca sa nu mearga la vot. drept garantie, votantul isi lasa buletinul la mituitor pana luni dupa alegeri”.

   Ion

   24/07/2012 at 7:36 pm

   • Interesant este rezultatul sondajului de pe pagina ei
    (nu comentez pe intrenari)
    Da, pentru ca demiterea presedintelui ma priveste. (57%, 129 Votes)
    Nu, pentru ca nu conteaza cine conduce Romania (12%, 28 Votes)
    Nu stiu, nu m-am hotarat (31%, 69 Votes)
    Total Voters: 226

    emil

    24/07/2012 at 11:40 pm

 90. Acesta este genialul raspuns a mult prea genialei deputate PNL Tusa la B1tv!
  „Cine face rau Romaniei? MAMA! Sfintul Duh”

  Sa ii fie rusine! Rusine,rusine,rusine! 😦

  Ps: mai sus am botezat-o!

  maya

  24/07/2012 at 7:16 pm

 91. „Un psd-ist m-a injurat de mama, dar ce sa ma mai mir daca un lider marcant psd ameninta cu moartea la tv
  si nu pateste nimic.Ce nu stia el este ca mama este moarta”

  TBarbu

  maya

  24/07/2012 at 7:20 pm

 92. pt. greva parlamentalä- ilegalä au luat bani.

  acesta este un delict,. o fraudä enormä

  dar asa au väzut ei coabitarea.stilul mafiot de coabitare.

  theo- nona

  24/07/2012 at 7:22 pm

 93. „doar nemernicii si prostii, ca sa nu avem vorbe la proces, NU inteleg ce se intimpla”

  „sint multi oameni care vor sa il dea jos pe Basescu;perfect sa mearga sa puna stampila pe DA”

  „eu nu vreau sa stau in fata copilului meu si sa-i spun ca am participat la o lovitura de stat”
  TBarbu

  maya

  24/07/2012 at 7:25 pm

 94. Foarte bun Apelul 😀
  … si da, au avut grija sa blocheze inscrierea altor prs pe listele birourilor din sectii. „Consemnarea” celor care au fost la locale releva ca si atunci s-au „manarit” rezultatele.

  Kenwood

  24/07/2012 at 7:25 pm

 95. Initiativa Civica de Centru-Dreapta

  ”Pe 29 Iulie vă îndemn pe toţi să nu cădem în capcana pe care cei de la USL ne-au întins-o, pentru că, pentru prima dată în istoria recentă a României, democraţia ar putea fi învinsă cu propriile arme. Arma noastră pe 29 Iulie este boicotul.

  Doar prin nesupunere şi neparticipare le putem spune lui Victor Ponta, Crin Antonescu şi acoliţilor lor că România nu mai are nevoie de politicieni în ADN-ul cărora nu s-a fixat încă instinctul democratic. Mesajul nostru este următorul: NU putem legitima prin participarea noastră un mod de a face politică fără scrupule, demnitate şi în dispreţul întregii societăţi.”

  Mihai-Răzvan Ungureanu, Președinte ICCD

  Theophyle

  24/07/2012 at 7:26 pm

  • Suntem buni, i-am luat-o inainte lui MRU 😆

   Cetatean

   24/07/2012 at 7:30 pm

   • 😆 😆 😆

    maya

    24/07/2012 at 7:35 pm

  • 😆

   maya

   24/07/2012 at 7:30 pm

  • ADN-ul paiatei & co este incompatibil cu democratia iar instinctul lor e rudimentar. Asemenea specimene sunt catalogate de specialisti drept accidente genetice.

   Kenwood

   24/07/2012 at 7:31 pm

  • am primit si eu mesajul ( pe e-mail) si am raspuns „Yes sir” gand la gand cu bucurie

   Lumi (pentru a nu clona pe Luminita)

   24/07/2012 at 7:35 pm

 96. NU se autosesiseaza nici o institutie cu privire la amenintarile cu moartea la adresa presedintelui Basescu facute de catre Atanasiu la antena 3???

  maya

  24/07/2012 at 7:28 pm

 97. sal@all
  prima oara in viata ma uit la otv.Never say never.Nu sti cine e Barbu asta dar daca il voi intalni vreodata il iau la o bere.

  cristibucuresteanu

  24/07/2012 at 7:30 pm

  • A lucrat inainte de „lovitura” din decembrie la TVR!!!
   Recunosc cu mina pe inima ca i-am mai urmarit din emisiuni!!!
   Merita!!!!

   Se aude pulsul tarii!!!
   Este un bun ascultator, un bun moderator si un om inteligent!!!

   maya

   24/07/2012 at 7:34 pm

  • Eu m-am uitat in noiembrie – decembrie 2009, cand nu trecea nimic si TB avea usa deschisa.

   mar

   24/07/2012 at 7:38 pm

 98. „Ma duc sa votez pentru Basescu este o prostie, mai BINE stati acasa”

  maya

  24/07/2012 at 7:37 pm

 99. salut,

  poate cineva sa se uita la diana tusa???

  odioasa, calma, un calm de-ti vine sa-i arunci bocanci in fata, obraznica, calma, perversa, calma,

  incredibil ce tineri politruci au crescut pe linga cei batrini.
  Practic si aici exista o falie intre oameni ca MRU, Boc, Sever Voinescu, Paleologu, Cristian Preda si hoarda de politruci noi tusa, sova, ponta, banicioiu etc…

  groaznic si nasol pentru viitorul politic al Ro

  dar prea multe ragete si la b1tv.

  odioasa fiinta asta!!!!

  skorpion

  24/07/2012 at 7:43 pm

  • hehe de aia eu ma uit la ceas sa se faca ora 20 si abia atunci dau drumu labeunu tv.

   lastnightmusic

   24/07/2012 at 7:51 pm

 100. Autoritatea Electorală Permanentă a reluat procedura de achiziție a softului care depistează votul multiplu.

  Autoritatea Electorală Permanentă a reluat, marți, procedura de achiziție a softului prin care este depistat votul multiplu, fiind transmise invitații de participare către nouă operatori economici. Data limită pentru depunerea ofertelor este 26 iulie.

  Procedura de achiziție s-a reluat prin negociere fără fără publicare a unui anunț de participare pentru a cumpăra servicii de arhivare electronică a listelor electorale, extragerea bazei de date textuale și sistem de gestionare a arhivei electronice generate cu ocazia referendumului național din data de 29 iulie 2012, conform unui comunicat al Autorității Electorale Permanente.

  Operatorii economici cărora le-au fost transmise invitații sunt următorii: SIVECO România SA, Total Soft, C&D Industries, Star Storage, XOR IT Systems, Asseco See, Xerox România, Expertissa HQ și Team Net International. Data limită pentru depunerea ofertelor este 26.07.2012, ora 14.00.

  Cetatean

  24/07/2012 at 7:43 pm

 101. Este excelent tipul de la OTV. Acum da scena cu Aldo Moro.

  eugeni

  24/07/2012 at 7:43 pm

  • Deputatul Solomon de Birlad!!!Si nu a patit nimic! 😦

   maya

   24/07/2012 at 7:50 pm

 102. Un cetatean din Craiova:
  „Va rog sa explicati oamenilor ce se intimpla daca merg sa nu la vot!”

  TBarbu:
  UNde este mirsavia? TBasescu nu a incalcat constitutia!

  maya

  24/07/2012 at 7:48 pm

 103. Merita citit, cred ca putem sa dam lectii la „nenorocirii” mafiotilor. Este incredibil unde s-a ajuns in aceasta tara 🙄
  http://www.romanialibera.ro/exclusiv-rl/investigatii/cine-e-excentricul-dan-stroe-functionarul-milionar-de-la-anaf-invinuit-in-dosarul-de-evaziune-fiscala-al-clanului-butoane-271418.html

  mar

  24/07/2012 at 7:50 pm

 104. O urmaresc de vreo jumatate de ora pe Andreea Paul de la PDL tinind piept pe The Money Channel moderatorului (?!), unui tip nesemnificativ de la USL si… lui Cristian Parvulescu. Excelenta e tipa! De ce n-or fi bagat-o mai devreme la inaintare „greii” USL-ului? E o comunicatoare extrem de buna. Intr-adevar, grele pacate are si fosta conducere PDL.

  Observator

  24/07/2012 at 7:54 pm

 105. Pentru interesaţi: Liiceanu la Turcescu.

  Tiberiu Orasanu

  24/07/2012 at 8:08 pm

 106. ThPh,

  stii cumva cine este acel ”skorpion” care i-a raspuns lui lnm la postarea anterioara?
  nu am fost eu!

  skorpion

  24/07/2012 at 8:08 pm

  • Salut Am fost sigur ca esti tu si ti-ai schimbat locatia. Controlez!

   Theophyle

   24/07/2012 at 8:13 pm

   • Ok,
    poate este din intamplare, poate nu. L-am atentionat si trimis la moderare, pentru o discutie. S-a comportat civilizat..

    Theophyle

    24/07/2012 at 8:21 pm

    • OK,
     🙂
     cred ca ai observat, ca are alta adresa de email, pe a mea tu stiind-o!
     multumesc,

     skorpion

     24/07/2012 at 8:29 pm

     • Bineinteles 🙂

      Theophyle

      24/07/2012 at 8:42 pm

 107. Basescu la tvr1

  zigzag

  24/07/2012 at 8:21 pm

 108. La tvr este Basescu. Incearca sa se lupte cu idiotul de moderator.

  eugeni

  24/07/2012 at 8:22 pm

 109. A facut un calcul si a aratat ca la o pensie de 2000 de lei s-au pierdut in ultimele 2 luni 315 lei.

  eugeni

  24/07/2012 at 8:25 pm

 110. hai ca are si motiv de mers la procuratorua sa i faca plangerea lui ponta si corlatean!

  zigzag

  24/07/2012 at 8:27 pm

 111. grea trezirea romanului, da’ a meritat…compromiterea uslamistilor prin cea mai dezastruoasa guvernare postdecembrista face toti nervii si disperarile noastre. Avem acum certitudinea ca vor fi infranti in noiembrie…Doamne Ajuta!

  Vali Nisipeanu

  24/07/2012 at 8:29 pm

 112. Seara buna.
  Deci e boicot. Nici nu aveam vreun dubiu, toate indiciile duceau spre acest lucru. Cel mai bun indiciu a fost lipsa afiselor electorale de orice fel din partea taberei TB-PDL.
  Spuneam acum doua saptamani ca am chef de campanie mai ceva ca TB. Am adunat o gasca de aproape 80 de oameni care vor face ce le spun eu sambata, dintre care peste 15 fosti votanti DA. Deja am inceput sa le dau semnalul de stat acasa.
  Din pacate, nu voi putea fi observator, dar duminica merg in satul meu natal, unde sper sa mai conving oameni sa stea acasa.

  Eduard

  24/07/2012 at 8:46 pm

 113. Am impresia ca Basescu si-a cam iesit din mana. Cum poate sa declare la TVR ca duminica merge la vot, dupa declaratiile de boicot….ce sa mai inteleaga tata Floarea si nea Viorel. Il mai consiliaza cineva ?

  sergiu

  24/07/2012 at 9:01 pm

  • pai, ieri am auzit cu urechile mele la b1tv a spus ca nu merge ….

   skorpion

   24/07/2012 at 9:02 pm

 114. aici a gresit. Era o intrebare pe care nu o prevazuse. Are timp sa isi schimbe parerea si sa o comunice.

  Cetatean

  24/07/2012 at 9:02 pm

 115. Parca il vad duminica la vot. Asta e sinucidere curata. Nu mai intelege nimeni nimic.

  sergiu

  24/07/2012 at 9:09 pm

  • Duminica sa se duca pana la sectie sa vada daca nu a votat cineva in locul lui. 🙂
   Adevarul e ca ar fi si culmea ca dupa 11 noaptea cineva sa il bifeze ca a votat.

   moldoveanu

   24/07/2012 at 9:12 pm

 116. Cum sa mai explice primarii pdl oamenilor sa nu mearga la vot, cand acestia il la vot pe Basescu…Sa isi asume clar boicotul….

  sergiu

  24/07/2012 at 9:15 pm

 117. e treaba lui basescu daca se duce sau nu;
  fiecare e liber sa gindeasca si sa decida;
  daca cineva crede ca suspendarea s-a facut legal,n-are decit sa se duca
  eu cred ca si daca se prezint cinci la suta nu cincizeci astia tot declara referendumul valabil;
  pin la urma ma intrted ce dreaq au mai facut atita tevatura si nu au hotarit demiterea pe baza sondajelor de opinie publicate de…./dadeau o lege in parlament sau oug si era mai simplu
  ce atita bataie de cap;
  pina una lata il anunt pe onor ministrul de finante ca atita incredere am in el ca azi mi-am transferat toate sumele in eur&usd detinute in banci romanesti in alte tari din ue;nu de alta dar ma astept in buna traditie comunisto-pesedista sa decida schimbarea la un curs stabilit de guvern si sa fie obligatoriu

  intimplator

  24/07/2012 at 9:27 pm

 118. e si treaba noastra….ambiguitatile sale ar putea determina suficienti fani sa se duca la vot, asigurand, in extremis, validarea referendumului….nu se poate si cal si magar…..

  sergiu

  24/07/2012 at 9:33 pm

 119. Radu Carp sustine foarte bine Boicotul, la B1. Extrem de pertinente explicatiile.

  mar

  24/07/2012 at 9:41 pm

 120. Ce se bucura usl -istii de faptul ca ambiguitatea lui basescu va mai aduce cateva sute de mii de votanti…hm, e chiar atat de naiv Basescu ?

  sergiu

  24/07/2012 at 9:42 pm

  • Sergiu, eu zic sa te relaxezi. Optiune lui TB tb respectata ptr. ca reprezinta un mesaj instiutional.
   Eu cred ca va renunta, depinde de mesajele pe care le va primi si de oamenii din jurul lui.

   mar

   24/07/2012 at 9:58 pm

  • Cred ca e o mica stratagema de imagine. Pana la urma referendumul il va repune in functie. Vrea sa nu ramana dupa cu imaginea unui las. Sper sa fi estimat bine efectele acestui gest. E de vazut si ce va declara la urne. S-a cam bagat intr-o situatie jenanta.

   sls

   24/07/2012 at 9:59 pm

  • lasa ca joi la miting o sa dreaga busuiocul, gaseste el vreo „zicala” sa inteleaga bizonul ca presedintele trebuie sa faca figuratie, deh da bine la „politrucii” europeni, dar ei trebuie sa isi vada de gratare si bere.

   Lumi (pentru a nu clona pe Luminita)

   24/07/2012 at 9:59 pm

  • da unde stii ca se bucura uslistii? si nu se demoralizeaza si nu se prezinta ei la vot? chiar trebuie sa stii tu toata planificarea de campanie ?

   zigzag

   24/07/2012 at 10:04 pm

  • @sergiu, cam bagi in ele – repeti ca un papagal aceeasi fraza. ia un calmant. mesajul transmis de Basescu este boicot – numai idiotii utili ai USLinoasei diseca de-a fir a par!

   Sare'n Ochi

   24/07/2012 at 11:12 pm

 121. Vom lua atitudine 🙂

  Cetatean

  24/07/2012 at 9:58 pm

  • care crezi ca va fi prezenta la vot in vrancea la oprisan? :))dai un pronostic?

   zigzag

   24/07/2012 at 10:07 pm

   • cat a fost acuma la locale? mai pune 15%.

    Cetatean

    24/07/2012 at 10:15 pm

 122. dna Laura Stefan la Cristoiu si Nelu Barbu

  lastnightmusic

  24/07/2012 at 10:02 pm

  • O persoana echilibrata.

   mar

   24/07/2012 at 10:10 pm

 123. @sergiu
  Acest apel la ratiune e pentru cetatenii romani care isi asuma un drept la vot,un indemn la respectarea legii si a statului de drept.Masele de manevra se vor supune dispozitiilor de partid.Alegatorii lui Base au ramas cam 60% ,membri pdl.Ei nu se vor duce la vot pentru ca asa a spus partidul.Base poate sa faca ce vrea.Nu intereseaza pe nimeni acum.El trebuie sa se intoarca la Cotroceni ca garant al orientarii pro Europa a acestei tari.

  cristibucuresteanu

  24/07/2012 at 10:11 pm

 124. Seara buna,
  @Cetatean, in mesajul lui „intamplator” de la 7:11pm a aparut urmatorul lucru:
  „b.exista si acreditari de observatori” volanti” daca iti pui masina la dispozitie;conditia o masina si inca un observator cu tine”

  Este posibil asa ceva? Intreb pentru ca, de referendum, am decis sa ma plimb cu masina prin comunele din jurul orasului sau pe la sectiile de vot din oras si sa filmez/fotografiez tot ce mi se pare suspect. Daca ar fi o cale legala sa pot intra in sectiile de votare, sa intreb daca totul este in ordine, ar fi si mai bine.

  subway

  24/07/2012 at 10:23 pm

  • @subway
   da, am fost astazi,m-am inscris si mi s-a cerut sa aleg o sectie de votare;
   pe formular erau si niste rubrici-nr tlf,daca ai permis de conducere,daca ai masina;
   am intrebat de ce sunt necesare;mi s-a spus ca exista si posibilitateaq sa fii acreditat la mai multe sectii-nu am intrat in amanunte -acum-daca trebuie specificate in acreditare( as banui ca da) in doua conditii cumulate:
   a.daca esti dispus sa mergi de la una la alta -suportind costurile de combustibil si masina proprie,binenteles
   b.impreuna cu o alta persoana acreditata de asemenea ca observator
   sper ca am fost clar

   intimplator

   24/07/2012 at 11:05 pm

   • Multumesc pt raspuns. Pun eu motorina si masina la dispozitie 🙂
    Ma poti indruma, te rog, unde te-ai inscris ca observator? Nu sunt din Bucuresti.

    subway

    24/07/2012 at 11:11 pm

    • prodemocratia
     p.s mi-am verificat si casco: vandalizarea e inclusa in polita

     intimplator

     24/07/2012 at 11:32 pm

 125. Buna seara.

  Daca mi se permite si mie sa postez un link care va mai descretii fruntea: acum si Google stie ca Victor Ponta a plagiat:

  http://oraclenoob.wordpress.com/2012/07/24/sa-aducem-plagiatorul-in-fata/

  O seara buna

  danutz68

  24/07/2012 at 10:23 pm

  • ha-ha terminator s-a transformat in plagiator 😆
   ponta se apuca de tras la fiare.Kenedy are vreo nepotzica ?? poate o lasa pe Daciana si ajunge guvernator prin usa 🙂

   mircea

   24/07/2012 at 10:30 pm

  • Exceptional. Uitasem. E la fel cum la google images cand dadeai cautare dupa Prostanac iesea Geoana. 🙂

   moldoveanu

   25/07/2012 at 12:33 am

 126. Laura Stefan si Cristoiu considera catastrofala strategia lui base: aseara anunta boicot, astazi spune ca merge la vot….parerea mea e aceeasi….acesta nu e basescu pe care il stiam…..

  sergiu

  24/07/2012 at 10:37 pm

  • unde a zis asta ? ce l-a apucat ?

   mircea

   24/07/2012 at 10:39 pm

   • nu-i nimic, luam masuri 😈

    Cetatean

    24/07/2012 at 10:49 pm

  • luminita

   24/07/2012 at 10:53 pm

  • @sergiu, ti-ai luat calmantele? eu cu toti cei cu care comunic pe ceea ce a zis Basescu mi-au declarat ca au inteles boicot. de unde le scoti pe astea pe care le imprastii pe aici?

   Sare'n Ochi

   24/07/2012 at 11:16 pm

  • @Theo, vezi ca am impresia ca am foost infiltrati de catre un idiot util de-al USL care ne reproduce apocalipsa televizata si de unde nu este. putina atentie, se poate? 😀

   Sare'n Ochi

   24/07/2012 at 11:21 pm

 127. Sergiu, chiar ca esti enervant.
  Altceva din ce spune laura Stefan nu reproduci? despre deciziile CCr de ce nu spui parerea ei?
  Eu m-am saturat sa-mi strici seara.

  cedric

  24/07/2012 at 10:40 pm

 128. noapte buna, am plecat 🙂

  Pe poimaine, ca maine nu apar decat noaptea tarziu! 🙂

  Cetatean

  24/07/2012 at 10:53 pm

  • Noapte buna , Cetatean!

   luminita

   24/07/2012 at 10:55 pm

  • Sa ai o seara buna!

   mayausa

   24/07/2012 at 10:59 pm

  • noapte buna city 🙂 am aflat in sfarsit unde a spus asta,dar a zis ca un singur vot(deci doar UNUL) n-are cum sa influenteze rezultatul.
   mie constiinta imi spune(urla) BOICOT !

   mircea

   24/07/2012 at 11:01 pm

 129. PENTRU TOTI IDIOTII UTILI AI UNIUNII STALINIST LENINISTE:

  Sare'n Ochi

  24/07/2012 at 11:01 pm

  • e super faina, Sare 😆

   mircea

   24/07/2012 at 11:05 pm

 130. pentru ” admiratorii” lui ponta sau cei ce asteapta” recunostinta” de la el,ca il sprijina:
  in engleza clara la euronews ,ponta zice:
  ” I was not a friend of Mr Nastase”
  intrati pe link la euronews sa va convingeti

  intimplator

  24/07/2012 at 11:09 pm

 131. Un mesaj tonic si optimist 🙂 – „Deci, după părerea mea, 29 este o zi care în proporţie de 99% va pune capăt crizei politice prin invalidarea referendumului şi acesta este lucrul necesar României şi românilor acum. Nici faţa lui Traian Băsescu nu e importantă acum, nici scaunul lui Traian Băsescu nu e, ci restabilirea funcţionalităţii statului român”
  http://www.romanialibera.ro/actualitate/politica/basescu-e-cert-in-proportie-de-99-ca-referendumul-va-fi-invalidat-si-voi-reveni-la-cotroceni-271471.html

  mar

  24/07/2012 at 11:19 pm

  • da-i-o lui @sergiu la tradus. sa vezi ce rahat iese!

   Sare'n Ochi

   24/07/2012 at 11:22 pm

   • Sare 🙂
    eu nu am ce sa-i traduc, am incercat sa-i explic si marturisesc ca nu am veleitati de profa.

    mar

    24/07/2012 at 11:26 pm

 132. si linkul
  intrebarea si raspunsul lui ponta de la min6.27 la min7.15/asta este cel pe care il sustineti,” admiratorii” lui ponta

  http://www.euronews.com/2012/07/24/interview-romania-is-a-democracy/

  intimplator

  24/07/2012 at 11:20 pm

 133. ponta va fi primit de regina Elisaveta 😆 a angliei cu ocazia jocurilor olimpice de vara.
  poate ii spune cineva dintre apropiati ca acolo nu sunt raliuri auto.
  mai un cros,mai un inot,un sprint,o gimnastica etc. da` fara de raliuri motorizate

  mircea

  24/07/2012 at 11:26 pm

  • e la gramada,cu toti sefii de stat,cu organizatorii,cu voluntarii;asta e receptia
   a ajuns rau;partea proasta e ca regina nu va face poza cu el si wc-ul doamnelor de diferit de cel al domnilor,asa ca ponta n-o poate pindi ca iliescu pe bush

   intimplator

   24/07/2012 at 11:35 pm

 134. Cate economii pot face unii dintr-un salar de bugetar :mrgreen: – …… Dan Stroe, director de achiziţii în ANAF, care, cu salariu de bugetar, are însă o avere de câteva milioane de euro. Surse judiciare susţin că la percheziţiile de ieri acasă la Stroe a fost găsiţi 600.000 de euro într-un seif.
  http://www.romanialibera.ro/actualitate/justitie/butoanele-mafiei-politico-economice-oficiali-ai-statului-roman-implicati-in-afaceri-de-evaziune-cu-membri-ai-lumii-interlope-271448.html

  mar

  24/07/2012 at 11:29 pm

 135. Eu ma refeream la ce intelege coana Chiva, nu la ce intelegem noi…ca asta e evident…..coana Chiva nu face atatea analize semantice….sau poate ma insel eu ?!……sunt un ati – USL -ist convins……dar, nu pot fi nici fanatic….am crezut ca este un loc in care chiar putem comunica……

  sergiu

  24/07/2012 at 11:35 pm

  • @sergiu
   haideti sa incercam:
   dvs sunteti de buna credinta si credeti ca ar trebui sa mergeti la vot;
   pe aici si in alte parti se spune ca nu;

   argumentul dvs este ca se duce si basescu;e ok,dar basescu nu poate sa nu se duca,ca el are mai multa demnitate decit nasyase,iliescu si altii care indemnau public la boicotarea referendumului privind votul uninominal
   basescu are mai multa demnitate decit ponta&co pentru care parlamentul era ilegitim in martie,iar acum e ” cel mai tare din parcare”

   dar dvs? ce credeti: e acest referendum legitim?care e diferenta intre acest

   referendum si cel propus de basescu pentru parlament unicameral?
   e una simpla:basescu na cerut o opine;astia acum VOR SA NE IMPUNA O HOTARIRE a lor
   cum o puteti respinge?
   simplu: ignorind ceea ce vor ei sa va impuna neparticipind,nedindu-le nici o sansa,absolut niciuna sa le fie legitimata hotarirea;
   e ca in salile de judecata din anii 50: intra acuzatul dar sentinta era cunoscuta inaintea inceperii judecatii
   doriti asta? duceti-va

   intimplator

   24/07/2012 at 11:43 pm

   • Nu ati inteles….Nu cred ca ar trebui sa merg la vot….nici vorba de asa ceva….EU VOI BOICOTA REFERENDUMUL….ma ingrozeste doar ca niste oameni simpli, de buna credinta vor merge la vot, asigurand cvorumul…….vor urla tv-urile in ziua de 29 cat de important este votul…si, ghici, ce crezi ca va face coana Chiva (il mai vede si pe Base votand) ?

    sergiu

    24/07/2012 at 11:58 pm

  • Eu am crezut ca tu observi diverse „slabiciuni” ale discursului in scopul eliminarii lor 🙂
   Despre LEGITIMAREA LOVITURII DE STAT
   si disperarea usLASA care dezvaluie minciunile lor, cel mai „frumos” dupa gustul meu a scris Sorina
   aici
   https://theophylepoliteia.wordpress.com/2012/07/24/apel-la-ratiune-desteapta-te-romane/#comment-251851

   emil

   24/07/2012 at 11:56 pm

 136. si inca pentru cei care cred in ponta;cind a spus adevarul -incitatul de mai jos sau in interviul de la euronews/si asta e numai o mostra despre ponta

  Traian Băsescu este un scorpion care i-a înţepat pe toţi cei care i-au fost alături. Îmi iau angajamentul că eu, ca premier voi lucra pentru această ţară împreună cu preşedintele Romaniei, Crin Antonescu”, a mai spus Ponta.

  intimplator

  25/07/2012 at 12:02 am

  • ” pentru cei care cred in ponta”
   Iti place sa vorbesti singur?
   🙂

   emil

   25/07/2012 at 12:23 am

  • Vai de capul lor, o paiatza si o maimutza vor sa ne conduca pe noi!
   Asta-i cea mai tare gluma.
   Mai suntem si noi pe aici.
   Si chiar suntem multi.

   luminita

   25/07/2012 at 12:24 am

  • intamplator,
   sa lucreze Ponta pentru reeditarea lucrarii de doctorat mai intai,
   ca s-a facut de ras cu plagiatul in toata lumea.
   De tara el nu are habar si nu are cum sa se ocupe,el de tara, el este doar un copilot copy-paste dupa autorii Voiculescu si Nastase.
   Asta e destinul lui si l-a mai batut si soarta in cap. pe deasupra. :mrgreen:

   luminita

   25/07/2012 at 12:33 am

 137. Seara buna:)
  Ma re-citez:
  Azi, dupa iesirea de la servici, am oprit constitutional la o bere neagra…
  Oare am fost in cadrul constitutiei sau nu? Poate nu, pentru ca NU vreau sa merg la referendum, iar duminica vreau sa merg si eu la un gratar, deci pot fi suspectat de tendinte dictatoriale.
  In plus, ca basist, am prostul obicei sa intreb „de ce”? Si mai am un comportament suspect… nu ma uit pe antene, ba uneori nu ma uit de loc la TV…. Curat neconstitutional…
  Daca mai pun si faptul ca citatele le dau cu ghilimele, asta tradeaza deja o schizofrenie antiromaneasca.
  Oare cate articole constitutionale am incalcat?
  L-as intreba pe Andon, dar asta zicea ca este ocupat sa-si rezove neconstitutionalitatea proprie. Probabil nici el nu se uita la televizor si nu voteaza. Oricum stiu ca nu vota nici cat era in parlament…
  Am vrut sa-i scriu un mail lui Crin, dar se crapa de ziua, nici macar ora 17 nu se facuse …
  I-am trimis un mail lui Ghise, sa-l intreb cum rezolv dilema neconstitutionalitatii mele.
  Am primit si Out-of-office, si acolospune ca daca am probleme urgente pot sa „jos Basescu”. Nu am inteles la care jos a lui Basecu se referea, eu la femei ma uit uneori jos – la picioare, sincer, la barbati nu…
  Sa-l intreb pe Sova? Oi fi evreu scapat din holocast pe catre iubitorul de evrei Antonescu (Maresalul nu adormitul..) l-a salvat ne-constitiutional?
  Cand i-am trimis intrebarea lui Ponta, a inceput sa clipeasca un bec: selectati numarul de exemplare dorit.
  Sa-l intreb pe Iliescu, dar mi-e ca iar primesc raspunsul cu minerii care arunca cu flori in drumul studentilor legionari (flori de mina).
  M-am hotarat, o sa-i scriu lu domn profesor, ala cu urechea…. Nu a facut nici o greseala gramaticala la delatiunile catre securitate. Sau a facut?. In plus, el STIE, iar cand nu stie cumpara…
  Oricum prefer gratarele de duminica….

  DanSu

  25/07/2012 at 12:28 am

  • 😆 n-avem like pe blog. 😆

   luminita

   25/07/2012 at 12:38 am

   • 😆

    DanSu

    25/07/2012 at 12:41 am

   • Iar de gratare vorbesc serios. Va invit pe toti la Peris…. 😆

    DanSu

    25/07/2012 at 12:42 am

 138. Votanti uslamisti cu facultate sau meserie invatata care socheaza ca sunt asa cretini:

  Te naşti într-un sat de pe lângă un oraş mai mare.
  Satul vostru are şi o şosea.
  Tu nu stai la şosea.
  Acolo stau ăia înstăriţi. Tu nu eşti.
  Creşti auzind-o pe maică-ta spunându-şi cât e de proastă că l-a
  luat pe tac-tu şi spunându-ţi că dacă nu înveţi ai să ajungi că el.
  La şcoala din sat eşti primul ca nu vrei s-ajungi ca tac-tu.
  Maică-ta e mândră, vecinele sunt invidioase iar tac-tu… bea în cinstea ta.

  Dai la liceu la oraş.
  Primul şoc cultural.
  Stai la o mătuşă. Domnişoară la 50 de ani.
  Pentru tine e zâna cea bună, pentru vecinii ei, „nebuna de la cinci”.
  Îţi petreci mare parte la baie.
  Veceul în casă te fascinează. N-ai mai vazut pana acum asa ceva.
  După primul an de liceu ai fost doar al cincilea din clasă şi maică-ta aproape că te renegase, dar te acomodezi şi te faci tocilar.
  Ţi se zice „Ţăranu”, fetele îţi vorbesc frumos doar când îţi cer tema, băieţii joacă fotbal cu ghiozdanul tău.

  Ajungi la facultate.
  La Bucureşti. Al doilea şoc cultural.
  Maică-ta îţi trimite scrisoare că poate să moară liniştită.
  În aceeaşi scrisoare mă-ta mare zice că ea vrea să te vadă însurat şi că dup-aia poate sa moară si ea liniştită.
  Stai la cămin şi te descurci cu mâncare de acasă ţinută la rece pe pervazul ferestrei.
  Şi aici eşti printre fruntaşi.
  În ultimul an de facultate, te duci internship.
  Stai opt luni neplătit, după opt luni şeful biroului îţi zice: „Avem un post liber”.
  Accepţi chiar salariul minim pe economie.
  O suni pe maică-ta şi-i dai raportul. E atât de fericită încât, se gândeşte că, acum că te-ai realizat, ar putea să-l lase pe tac-tu şi să vină să stea cu tine, la Bucuresti.

  La job vii primul şi pleci ultimul.
  Lucrezi în weekend şi de acasă.
  Eşti ultra-obedient şi pupincurist.
  Colegii sunt scârbiţi de tine, şeful, in schimb, te place şi te exploatează.
  Îţi măreşte salariul. Poţi chiar să îi trimiţi şi maică-tii nişte bani.

  Te însori cu cea mai frumoasă fată de la tine din sat.
  E şi ea venită la Bucureşti, dar nu a avut succesul tău.
  Faceţi nuntă în sat.
  Maică-ta plânge de bucurie, de se rupe camasa pe ea, bunică-ta nu moare, în schimb e mort de beat taică-tău.
  Eşti avansat. Ceva directoraş.
  Ea e gravidă.
  Faci credit pentru casă şi maşină. Te aşteaptă 25 de ani de rate şi vacanţe în Turcia şi Grecia.
  Bunică-ta a murit, maică-ta vine la voi să vă crească plodul, taică-tău e tot la birt.
  Nu prea eşti fericit, dar eşti împlinit…

  dupa 2008 ……

  … vine criza – te dau aia afara – iti vinzi masina pe nimic, banca iti ia casa – te intorci sa stai cu parintii in satul de unde ai plecat – nevasta-ta incepe sa spuna cat de proasta a fost ca te-a luat pe tine de barbat in loc sa-l ia pe Gigi care e recuperator (proxenet, traficant) in Spania si are vila cu piscina si meleu in curte!
  incepi sa-ti petreci tot mai mult timp la birt (alaturi de tac-tu)… si bei ca fii-tu e primul din clasa! :)))

  Morala: Degeaba ai carte, daca n-ai parte! Intelegere despre ce ti se intampla.

  A A

  25/07/2012 at 3:56 am

 139. Buna Dimineata la toata lumea,
  Postare noua!

  Theophyle

  25/07/2012 at 7:48 am


Comentariile sunt închise.