Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

Revista Presei – 19 Iulie / “Parlamentarii USL îi înjura pe liderii europeni”

Bună dimineata intr-o zi de joi. În ţară, joi, vremea va fi frumoasă şi va deveni călduroasă în majoritatea regiunilor. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 27 şi 34 de grade, iar cele minime între 7 grade în depresiuni şi 23 de grade în Dealurile de Vest.

La Bucureşti, vremea va fi frumoasă, dar va deveni călduroasă. Cerul va fi senin, iar vântul slab. Temperatura maximă va fi de 33…34 de grade, iar cea minimă de 16…18 grade.

Curs valutar BNR valabil azi: 1 EURO = 4. 5647   RON; 1 USD = 3. 7309    RON; 1 EURO = 1. 2235 USD; Francul elvetian 3. 8009 RON. Gramul de aur 189.1205 RON.

Cu cât ne-a scumpit viaţa căderea leului. Scumpirea euro, a francului şi a dolarului, determinată în bună măsură de criza politică internă, a majorat ratele şi facturile românilor cu până la 5%. Până la începutul acestei luni, cursurile de schimb pentru euro, franc elveţian şi dolar se stabilizaseră pe un anumit culoar, iar variaţiile de la o zi la alta erau nesemnificative. De la începutul lunii, moment în care s-a declanşat o adevărată criză pe scena politică locală, toate valutele au început să crească considerabil în raport cu leul şi să atingă noi maxime de la o zi la alta. România a început să fie văzută mai vulnerabilă de investitori, aceştia mizând pe deprecierea leului, care a înregistrat în ultimele două săptămâni cea mai proastă evoluţie dintre toate monedele din regiune. Euro s-a scumpit în ultima lună cu 2,26%, de la 4,46 la peste 4,56 lei pe unitate, francul elveţian a urcat şi el până la 3,8 lei, iar dolarul a marcat o creştere semnificativă de 5,6%, până la 3,73 lei.[…] Între timp, românii constată cum ratele la credite, facturile şi alte cheltuieli le cresc de la o zi la alta. De exemplu, o persoană care are de achitat o rată de 600 de euro a scos din buzunar în urmă cu o lună 2.670 de lei. Acum, ea va trebui să plătească cu 60 de lei mai mult pentru a-şi achita rata. În cazul unei rate de 1.000 de franci elveţieni, costul a crescut cu aproape 85 de lei, până la 3.800 de lei. În condiţiile în care leul va continua să se deprecieze, românii care au contractat credite se vor descurca tot mai greu cu plata ratelor, iar numărul restanţierilor va creşte. La finele lunii mai, aproximativ 725.000 de români înregistrau restanţe la peste un milion de credite. Cele mai multe restanţe se înregistrau la împrumuturile în euro. Integral in Adevarul.

Puciul USL ne-a întors în timp 5 ani în 2 luni. Parlamentul ignoră cererile Comisiei Europene. Deşi unele solicitări din Raportul referitor la Justiţie ar fi putut fi soluţionate imediat, parlamentarii au preferat să amâne pentru toamnă tot ceea ce putea fi amânat. Parlamentul a rezolvat numai câteva dintre temele pe care i le-a dat președintele CE, Jose Barroso. Parlamentul României nu prea se grăbeşte să dea curs acelor solicitări ale Comisiei Europene (CE) care cad în curtea Legislativului. Deşi cele 11 cerinţe formulate de CE săptămîna trecută se regăsesc şi în Raportul pe Justiţie, dat publicităţii ieri, parlamentarii au reuşit să mai lase din teme şi pentru la toamnă. Practic, singura modificare în conformitate cu solicitările CE este cea legată de Legea referendumului, astfel încât acesta nu va fi considerat valabil decât dacă se vor prezenta peste 50% dintre românii cu drept de vot. În schimb, intervalul orar în care se va desfăşura votarea a fost prelungit, aşa că pe 29 iulie românii sunt aşteptaţi la urne de la 07.00 la 23.00.  Deşi una dintre cerinţele CE era „numirea în funcţia de Avocat al Poporului a unei persoane care se bucură de sprijinul diferitelor partide, în cadrul unui proces transparent şi obiectiv”, se pare că acest lucru se va petrece de la toamnă. Ieri, premierul Victor Ponta a anunţat că cerut conducerii celor două Camere declanşarea negocierilor între grupurile parlamentare pentru desenarea unui candidat. Integral in EVZ.

De ce un MCV atât de dur? Cele 7 zile care ne-au dat cu 7 ani înapoi. Nu e despre Băsescu. E mult mai rău decât putem la ora asta să ne închipuim – factura detaliată o s-o primim în lunile următoare. România s-a ales cu o evaluare suplimentară în anul 2012 – ceea ce e un fel de-a ne deosebi de Bulgaria. Am ajuns chiar ultimii. Decât să fim supărați, mai bine să ne oprim din discursurile astea cu ”pâra la înalta poartă”și cu ”imaginea României”, să ne calmăm și să fim serioși ca să putem înțelege CE se întâmplă de fapt. Asta la punctul 1. La punctul 2 vom vedea – ca în succesiunea întrebărilor care alcătuiesc o știre corectă – și DE CE se întâmplă. Un editorial de citit pe CdeG.

Verdict în unanimitate a Comisiei de etică a Universităţii Bucureşti: Ponta a plagiat. Comisiile care analizează plagiatul lui Victor Ponta au amânat pronunţarea unei decizii care era aşteptată pentru azi. Comisia de Etică a Universităţii Bucureşti ar fi dat un verdict de plagiat în cursul zilei de ieri spun sursele noastre. În schimb, Consiliul Naţional al Educaţiei a întocmit un raport final şi au dat un verdict. Acesta nu va fi făcut public decât după ce va avea aprobarea departamentului juridic de la Ministerul Educaţiei. În acest ultim caz, este vorba de o simplă formalitate, verdictul fără a mai putea fi schimbat. Specialiştii din cadrul Comisiei de Etică a Universităţii Bucureşti – a căror nume nu a fost făcut public dar probabil sunt din România şi nu experţi străini, aşa cum s-a vehiculat o vreme – au dat verdict de plagiat în cazul lucrării de doctorat a lui Victor Ponta. Decizia a fost luată în UNANIMITATE ne-au precizat surse universitare. Este foarte probabil că verdictul va fi dat publicităţii până la sfârşitul săptămânii iar Comisia şi-a luat o marjă de câteva zile pentru a da o formă oficială şi juridică deciziei finale. Raportul în cazul plagiatului Ponta mai are de trecut, apoi, câteva etape: un aviz de la Comisia Juridică a Universităţii şi prezentarea lui în faţa Senatului Universităţii Bucureşti. Comisia de Etică s-a întrunit pentru prima oară în acest an deoarece în afară de cazul lui Victor Ponta nu a mai existat o altă sesizare de plagiat la Universitatea Bucureşti. Şedinţa ar fi fost impusă de către rectorul instituţiei care doreşte clarificarea urgentă a acuzaţiilor de plagiat. Integral in Romania Libera.

Antonescu: În zilele rămase până la referendum mă voi implica direct şi la vedere în campanie. Preşedintele interimar, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, că în zilele rămase până la referendum se va implica „direct şi la vedere” în această campanie, menţionând că va face apel la participarea la urne şi la „desluşirea interesului şi înţelesului” acestui referendum. „Mă voi implica direct şi la vedere în această campanie, în sensul în care voi face cu toate mijloacele apel la participarea tuturor cetăţenilor la refendum, la desluşirea înţelesului şi interesului pe care îl reprezintă acest referendum. Toţi cetăţenii trebuie să ştie că au dreptul de a veni sau nu la referendum, dar în acelaşi timp trebuie să ştie în ce măsură soarta fiecăruia dintre noi se leagă de rezultatele acestui referendum”, a anunţat, miercuri seară, preşedintele interimar Crin Antonescu. Premierul Victor Ponta a anunţat, miercuri, că referendumul pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu va avea loc într-o singură zi, însă programul va fi extins, urmând ca secţiile de votare să fie deschise între orele 7.00 şi 23.00. Romania Libera

Politicienii USL îi jignesc pe liderii europeni. Furioşi că UE nu a tolerat acţiunile care au afectat statul de drept, politicieni ai actualei Puteri i-au atacat dur pe liderii europeni. Reprezentanţi de seamă ai USL, care până acum câteva luni invocau în discursurile lor valorile europene, au folosit în ultimele zile un limbaj politic pur românesc împotriva liderilor Comisiei Europene şi ai Parlamentului European. Un exemplu este Tudor Chiuariu, fost ministru al Justiţiei în 2007 în Guvern PNL, care şi-a permis să ridice tonul şi să-l critice pe Jose Manuel Barroso, preşedintele CE. „Pentru domnul Barroso nu contează experimentele Ridzi şi Udrea şi sistemul Băsescu-Boc-Udrea pe care românii au fost nevoiţi să-l suporte în ultimii ani. Domnul Barroso nu a fost preocupat că fiica domnului Băsescu a ajuns în Parlamentul European finanţându-şi campania electorală prin corupţie, prin intermediul doamnei Ridzi”, spune Chiuariu. „Barroso uită că Justiţia nu se poate face de către magistraţi cu salarii tăiate şi uită să spună că Guvernul Ponta a reîntregit salariile magistraţilor. A făcut Barroso ceva în 2009 la strigătele disperate ale Justiţiei pe care acum o plânge?”, a continuat Chiuariu să-şi verse nervii pe Barroso. Eugen Nicolăescu, fost ministru al Sănătăţii în Guvernul Tăriceanu în anii 2007-2008, ia în râs raportul MCV şi pare că nu dă doi bani pe el pentru că este făcut de „prietenii lui Băsescu”.Nici Victor Ponta nu s-a putut abţine de la a-şi ataca adversarii. Acesta i-a făcut „fascişti” pe cei care spun că punctele negative din MCV sunt doar din guvernarea sa. Integral in  Adevarul

„Tata socru”. Ilie Sârbu, ministrul şmecheriilor imobiliare. Printr-o şmecherie legislativă şi cu sprijinul colegilor din PSD, Ilie Sârbu, socrul premierului Ponta, a devenit proprietarul unei vile de protocol. Cu numai 200.000 de euro, el a cumpărat, în anul 2003, în Bucureşti, imobilul din strada Sfântul Spiridon nr.10, compus din subsol, parter, etaj şi 160 metri pătraţi de teren liber.     Printr-o şmecherie legislativă şi cu sprijinul colegilor din PSD, Ilie Sârbu, socrul premierului Ponta, a devenit proprietarul unei vile de protocol.     Europarlamentarul Sebastian Bodu a cumpărat vila lui Ilie Sârbu cu 540.000 de euro. După nouă ani, conform declaraţiei de avere din 2012, el a vândut vila europarlamentarului PDL Sebastian Bodu cu 540.000 de euro, obţinând un profit de peste 270%. Din declaraţia de avere a senatorului Ilie Sârbu, pe anul 2005, reiese că întreaga locuinţă are o suprafaţă de 364,80 metri pătraţi şi a fost dobândită în anul 2003, pe vremea când ocupa fotoliul de ministru al Agriculturii. Ca să poată fi cumpărată de Ilie Sârbu, vila de protocol a fost plimbată prin mai multe acte normative, care în final i-au schimbat destinaţia. De la Regia LOCATO a fost trecută la Regia Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat (RAPPS) unde, în baza unei alte HG, a fost transformată în sediu de fundaţie. Şmecheria a făcut posibilă încadrarea vilei în categoria spaţiilor ce puteau fi vândute de RAPPS. În august 2003, imobilul din strada Sfântul Spiridon nr.10 a fost vândut Fundaţiei România, iar a doua zi, revândut ministrului în funcţie Ilie Sârbu. Conform contractului de vânzare-cumpărare, preţul a fost 6.132.000.000 de lei. Ambele tranzacţii au fost făcute în mare grabă, la acelaşi notar. Senatorul Ilie Sârbu nu are nici o explicaţie pentru modul în care a ajuns vila de protocol în proprietatea sa, susţinând că de cumpărare s-a ocupat nevasta. Integral in EVZ.

Votanţii din diaspora, doriţi doar la nevoie? MAE dă acum asigurări că cetăţenii români din afara graniţelor ţării pot vota la referendum la acelaşi număr de secţii de votare ca în 2009. Asta după ce în urmă cu o săptămână cifrele avansate erau la jumătate. Cum se duce, de fapt, bătălia pentru voturile de afară? 12 iulie 2012. MAE trimite un comunicat de presă potrivit că­ruia peste hotare vor fi 150 de secţii de votare. Adică doar jumătate din numărul secţiilor de peste graniţe de la scrutinul din 2009. În aceeaşi zi, liberalul Mihai Voicu reiterează ideea că ordonanţa de urgenţă este actul în vigoare. Dar Victor Ponta, întors de la Bruxelles, unde a discutat cu oficiali UE, anunţă că nu va ieşi din cuvântul Curţii Constituţionale şi că referendumul va fi validat doar dacă se prezintă la vot jumătate plus unul dintre persoanele cu drept de vot înscrise pe listele electorale. Mai exact, la referendum trebuie să se prezinte cel puţin 9.154.307 persoane pentru ca scaunul preşedintelui să poată fi zdruncinat. Pe reţelele de socializare apar mesaje de genul: „Eu vara asta nu votez”. Unii simpatizanţi ai preşedintelui Traian Băsescu vehiculează mesajul neparticipării la vot a susţinătorilor preşedintelui, pentru ca cvorumul să nu fie atins. 13 iulie 2012. Poziţia MAE cu privire la numărul de secţii de votare de peste graniţe se schimbă. Un alt comunicat al instituţiei anunţă că analizează „necesitatea suplimentării numărului secţiilor de votare din străinătate”. Asociaţiile de români din diaspora îşi exprimaseră nemulţumirea faţă de numărul mic de secţii unde pot vota. Coordonatorul echipei tehnice pentru organizarea şi desfăşurarea referendumului din 29 iulie este Gabriel Bârtaş, fostul ambasador român la Varşovia. Acesta a fost rechemat din funcţie în mai 2008, ca urmare a decesului într-o închisoare poloneză a deţinutului român Claudiu Crulic. Contactat de RL, Bârtaş a refuzat să comenteze acest episod. Sancţiuni a primit şi consulul român Ioan Preda, acuzat că a gestionat prost cazul şi nu şi-a informat superiorii. În aprilie 2008, ministrul de Externe de atunci, Adrian Cioroianu, şi-a dat demisia din cauza aceluiaşi scandal. Integral in Romania Libera.

Ştiri Europene – 19 iulie 2012 / “ Tsunami dupa cutremur

Va urez o zi buna!

Written by Theophyle

19/07/2012 la 8:19 am

116 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. o zi buna tuturor!
  cinste celor de la Universitatea Bucuresti!
  sper sa-i retraga doctoratul lui DOTTORE!

  Sare'n Ochi

  19/07/2012 at 8:49 am

 2. Buna dimineata,
  sunt foarte curios care comisie va fi luata in seama de minister/ministereasa :
  asa zisa comisie de etica formata din politruci, inclusiv „maestrul” Mateut care analizeaza o teza de doctorat ca pe o compunere de clasa a IV a, sau comisia de la Universitatea Bucuresti, institutie care isi onoreaza blazonul si nu are nevoie sa-si vanda prestigiul pentru favoruri politice.
  Ma bucur ca a ramas aceeasi universitate respectata ca in trecut , si sunt mandru ca pe diploma mea de absolvire a facultatii si pe diploma de doctorat este antetul UB.

  cedric

  19/07/2012 at 9:02 am

  • Singurul lucru care mai poate conta cu adevarat in aceasta afacere este retragerea titlului de doctor. UB poate face asta(sper sa nu ma insel, nu sint 100% sigur), ramane de vazut daca va avea curajul. In rest, Ponta ne va da peste cap cu verdictul comisiei facute de el, pina in panzele albe.

   dan

   19/07/2012 at 11:30 am

  • cedric si frati politeieni! Am mai intrebat: de ce mi se invarte prin cap ca Mateutz este/a fost avocat al lui Nastase intr-un proces (poate Matusa Tamara?). Asa ca e intr-o frumusete de conflict de interese!

   cinic

   19/07/2012 at 1:47 pm

 3. Întrebare la Radio Erevan: cum poate fi exclus un stat din UE?
  Răspuns: În principiu nu este posibilă excluderea, dar ne bazăm pe fantezia României
  (sursa: sabina fati/rl)

  intamplator

  19/07/2012 at 9:05 am

 4. Buna dimineata 🙂
  Privind poza cu un cuplu de trei „glumeti” , pot spune cu certitudine ca „acesti nebuni care ne conduc”. Vor cu sigurantza sa ne conduca la izolator. Sa te fereasca Bunul Dumnezeu de nebunul netratat.

  mar

  19/07/2012 at 9:06 am

 5. Cat despre politicienii USL care ii jignesc pe liderii UE sunt niste nulitati care isi dau importanta crezind ca daca latra la adevaratii oameni politici ai Europei devin si ei mari.
  Chiuariu este, dupa parerea mea, un avorton politic si profesional, cu facultate facuta in invatamantul particular, n-a avut curaj sa concureze la stat (dupa cate stiu), pus ministru de Tariceanu tot din dorinta de a-l infuria pe presedintele Basescu, iar ca ministru a fost o calamitate. Are si dosar penal dar indrazneste sa iasa in public cu declaratii belicoase ca si Fenechiu (alt puscariabil) crezind ca justitia se va speria si ii va lasa in pace.
  Nici o sansa!

  cedric

  19/07/2012 at 9:11 am

  • @cedric
   aveti idee cam citi nu sunt puscariabili in parlament;cred ca e o lista destul de scurta

   intamplator

   19/07/2012 at 9:14 am

   • Nu-i stiu, dar cred ca sunt mai usor de tinut minte cei cinstiti decat infractorii (cu dosare sau fara, inca).

    cedric

    19/07/2012 at 9:17 am

 6. buna dimineata:
  bag seama ca guvernul vrea cu orice pret sa ” scoata” 50+1;nu exclud o OUG data duminica 29 iulie la ora 23.01,publicata in MO la ora 23.05 prin care se decide ca prezenta a fost de 103,5%(vorba unui stefan aproape la fel de celebru ca stefan cel mare)
  poate spune basescu orice,pe mine nu ma convinge sa legitimez lovitura lor de stat prin participare la acest simulacru;
  in afara de problemele de drept-asa cum le inteleg eu-imi simt jignita bruma de inteligenta sa validez prin participare o decizie luata de unii ca grebla,zgonea,ghise,nicolaescu,socaciu si inca vreo doua sute dupa chipul si asemanarea lor

  intamplator

  19/07/2012 at 9:12 am

 7. Sa nu mori cand vezi pe Ponta, Tariceanu (!) taind panglica la Autostrada 3 ? Mustele la arat, n-au nici un merit.

  cedric

  19/07/2012 at 9:14 am

 8. Isi mai fac putina propaganda inainte de referendum, iar romanii cretini (cunosc si eu destui) le vor trece in cont marile realizari.

  cedric

  19/07/2012 at 9:19 am

 9. Cei mai cinstiti si competenti la conducerea ministerului economiei
  http://economie.hotnews.ro/stiri-energie-12827284-daniel-chitoiu-predat-atributiile-sale-ministru-unui-secretar-stat-vezi-cum-ajuns-fostii-sefi-vami-conduca-ministerul-economiei.htm
  Gruparea Orsova

  intr-un articol de pe site-ul sindicatului Pro Lex, liderul sindical, Vasile Lincu, spunea ca Daniel Chitoiu, Stefan Diaconu si Iulian Butnaru fac parte din „gruparea Orsova”, alaturi de Dan Ioan Rusanu, Nini Sapunaru si altii. Intr-o cronologie realizata de Lincu se arata ca in perioada 1996-2000 Dan Ioan Rusanu l-a sustinut pe Nini Sapunaru pentru functia de sef al ANV. Acesta din urma l-a adus in ANV pe Iulian Butnaru, direct in functia de director al Directiei de Supraveghere Vamala, iar pe Gelu Stefan Diaconu l-a numit director la Directia Proceduri Vamale. Apoi in 2000-2004, Nini Sapunaru a devenit senator, iar Gelu Stefan Diaconu a ajuns director adjunct la Directia de Solutionare a Contestatiilor din Ministerul Finantelor Publice, unde a colaborat cu SC F&C Consulting Cont SRL, asociatii fiind Iulian Butnaru, sotia lui Nini Sapunaru. In 2005-2008, Gelu Stefan Diaconu a fost sef al ANV. Lincu spune acesta „a venit la pachet cu Iulian Butnaru, director la Directia de Supraveghere Vamala”. „Fostul ministru de finante Ionut Popescu a declarat ca a fost schimbat de mafia din vami (Gelu Stefan Diaconu, Iulian Butnaru). Tot atunci, Sebastian Bodu, presedintele Agentiei Nationale de Administratie Fiscala (ANAF), spunea ca in Vama este mafie si ca vama este stat in stat”, mai precizeaza Lincu.

  osbservator 2

  19/07/2012 at 9:20 am

  • Sinistru!

   cedric

   19/07/2012 at 9:22 am

 10. Ziua buna la lumea buna. Boicotam?

  blog de caine rau

  19/07/2012 at 9:20 am

 11. @Teophyle,

  cu tot respectul. Pina azi dimineata credeam ca e mai bine sa nu participam la vot si sa invalidam astfel o incalcare grava a Constitutiei. (Desi raul a fost facut deja).
  In momentul in care ti-am citit argumentatia: “de multe ori trebuie sa vezi binele comun. Si nu hotararea candidatului. Basescu trebuie sa inceapa sa intelega ca nu e de capul lui! Adica el are puseuri de mandrie si noi ne pricopsim cu Felix si marionetele lui. Daca era asa de mandru trebuia sa-l demita pe Ponta cand s-a intors de la Bruxelles pentru nerespectarea deciziei CCR”, mi-am dat seama ca gresesti profund, la fel ca in cazul sustinerii lui Neamtu si Nicusor Dan (eu n-am facut in cazul lor aceeasi greseala) si ca greseam si eu in cazul asta, ca nu vedem bine ” binele comun”. Noi trebuie sa aratam Europei ca dorim valorile europene prin vot, cu NU, nu prin absenta lui. Nu sa stam ca niste fantome bintuind pe undeva ci sa fim vizibili si sa spunem raspicat ce vrem. Si NU, nu e vorba de Basescu aici si el stie asta.
  Daca nu vom proceda asa, dupa aceea nu va mai fi nici un “dupa aceea” , vorba lui Reddog…

  @ Citi, cred ca referendumul va fi validat, chiar si prin frauda, asa ca…

  oryon

  19/07/2012 at 9:24 am

  • oryon, buna dimineata,
   Fiecare gandeste cu capul lui! Deci noi vom publica astazi (pe seara), „capul nostru”. Cum o sa actionati dumneavoastra, este problema dumneavoastra personala. Noi nu vom recomanda o participare la referendum si vom explica motivele noastre!

   Theophyle

   19/07/2012 at 9:34 am

   • Buna dimineata Teophyle. Multumesc pentru raspuns. Am simtit taisul rece, aproape palpabil din raspunsul tau. Tocmai despre asta e vorba, ca problema nu e deloc personala si cu atit mai putin a mea. E a tuturor, dar recunosc, eu nu am orgolii aici. Si imi mai las si beneficiul indoielii pina la sfirsit. Sa ne ajute Dumnezeu!

    oryon

    19/07/2012 at 10:03 am

  • neata,
   contraargument la spusele tale, @oryon

   sorry, teofil

   skorpion

   19/07/2012 at 9:38 am

   • Salut!
    Scorpi, de unde stim ca a dezavua nu inseamna si NU? Aici ne inselam cu totii…Eu pot intelege si altceva din ce spune Diaconescu si chiar inteleg.

    oryon

    19/07/2012 at 10:08 am

 12. Bună dimineața !
  ”Guvernul Ponta a reîntregit salariile magistraţilor” ? Cum ? Când ? A făcut discriminare între bugetari ?

  dictaturajustitiei

  19/07/2012 at 9:26 am

  • Buna Dimineata,
   Uite ca pe asta chiar nu am stiut-o 🙂

   Theophyle

   19/07/2012 at 9:36 am

  • Buna dimineata. Nu e o reintregire, ci doar o mica parte (8% parca). Cu acelas procent s-a marit si salariul celor din MAI. In plus, celor din MAI li s-au acordat si jumatate din banii restanti de anul trecut de pe uniforme. Restul bugetarilor nu-s asa de importanti… Discriminare spui? Noo, doar stabilirea prioritatilor: pt unii sa-i scape, pt. ceilalti sa-i apere!

   drivas

   19/07/2012 at 9:50 am

 13. Reblogged this on Dictatura justitiei.

  dictaturajustitiei

  19/07/2012 at 9:28 am

 14. neata ! azi sedinta csat cu uzurpatorul la masa. halal institutii are statul roman.mai spuneti de bizoni ca se lasa usor manipulati si mintiti.dar institutiile care au atributii in apararea statului de drept ce fac azi?legitimeaza in csat pe unul care a incalcat decizia ccr si a uzurpat atributiile presedintelui?

  zigzag

  19/07/2012 at 9:29 am

  • Salut Ziggy,
   daca este uzurpare sa fie pana la sfarsit!

   Postare noua pe Politeia Europeana: Ştiri Europene – 19 iulie 2012 / “ Tsunami dupa cutremur”

   http://politeiaeuropa.wordpress.com/2012/07/19/stiri-europene-19-iulie-2012-tsunami-dupa-cutremur/

   Theophyle

   19/07/2012 at 9:35 am

  • institutiile care au atributii in apararea statului de drept NU au facut nimic vizibil pt. apararea acestuia ! Pai daca nu exista stat de drept, ca sa aperi? 😦

   Sorin Fortiu

   19/07/2012 at 9:36 am

  • Bună !
   E discretă ! Uzurpare discretă.

   dictaturajustitiei

   19/07/2012 at 9:53 am

   • da,discreta.cei din UE si presa internationala se da de ceasul mortii poate , poate se intampla ceva iar gusterii cu atributii in apararea statului roman se fac ca dorm.dar cine stie?poate ne vor face azi o surpriza in csat si uzurpatorii sa iasa cu catuse pe maini din sedinta.stiu , sunt vise , dar intr o tara democrata asa ar trebui sa se intample.

    zigzag

    19/07/2012 at 9:56 am

 15. Salut, salut 🙂
  Miezul neexplicit al raportului Comisiei Europene
  http://www.dw.de/dw/article/0,,16105252,00.html

  Sorin Fortiu

  19/07/2012 at 9:31 am

 16. Huh, m-am speriat cand am inceput sa citesc… si azi tot miercuri! 🙂

  Cosmin

  19/07/2012 at 9:33 am

  • Mda, aveti dreptate 🙂 am rectificat!

   Theophyle

   19/07/2012 at 9:40 am

 17. Buna dimineata 🙂
  Ma autoplagiez:
  Sincer, am mari indoieli sa ma duc la referendum. Daca ma duc votez NU, oricum.
  Scenarii posibile sunt 4:
  1. Se valideaza prin prezenta, iar Basescu castiga. => Basescu ramane la Cotroceni restul de 2 ani.
  2. Se valideaza prin prezenta, dar Basescu pierde => Basescu pleaca. Se organizeaza alegeri
  3. Nu se valideaza prezenta – Basescu castiga la numaratoare.
  4. Nu se valideaza prezenta – Basescu pierde la numaratoare.
  Hai sa vedem continuarea.
  In scenariul 2 (si poate 4) – se organizeaza alegeri.
  In maxim 90 de zile (probabil deci in Octombrie) – se organizeaza alegeri.
  Candidati cu sanse (acum): Oprescu si Antonescu, in aceasta ordine. Se sparie gandul, cand am avut de ales intre Vadim si Iliescu, mi s-a uscat mana. Acum ar fi mult mai rau, alegerea ar fi intre un Vadim latura idioata si Vadim latura delirant-mincinoasa.
  In scenariiile 1, 3 (si poate 4).
  Basescu ramane la Cotroceni. Se ridica un alt lider, poate mai rational. MRU sau poate Neamtu. Pe latura cealalta o sa ramana Oprescu.
  Ca urmare as prefera sa nu merg la referendum, dar nu stiu inca…:( .

  DanSu

  19/07/2012 at 9:40 am

  • Salut DanSu,
   totul rational pana la Neamtu! Aici probabil ai luat-o la bord!

   Theophyle

   19/07/2012 at 9:54 am

   • @Theo, nu sunt fan Neamtu nici pe departe…. Exista insa o sansa (mica dar jucausa) sa devina un lider vizibil (prezentat in media) pe partea declarat de dreapta (cu reflexe de stanga). Antenele il vor promova pe el in locul lui MRU, care este cu adevart un lider – tocmai pentru ca este mai usor de tabacit si probabil este avid de publicitate. Ele il vor promova in primul rand ca sa-i diminueze sansele lui MRU. Ti se pare un scenariu utopic?
    Ponta si Antenescu sunt ambii cai morti pentru mafie… Iar in numele öbiectivitatii” de care dau ele dovada, probabil vor prefera promovarea unui fals adversar, in locul unuia real…

    DanSu

    19/07/2012 at 10:28 am

    • Nici vorba, niciodata. Omul este un fariseu elaborat in laboratoarele cele mai toxice ale PDL-ului aka Falca! Doamne fereste!!!! Asta o sa devina un Ponta+Antonescu fara sa plagieze si de „dreapta” Ca sa nu ma silesti sa scriu mai multe – te rog lasa-ma cu neamtu ca explodez!

     Theophyle

     19/07/2012 at 10:43 am

     • Ai dreptate, eu am gresit. Mi-am recitit textul si am pomenit „rational” in aceiasi propozitie cu Neamtu. 👿
      Am vrut sa spun altceva, ca Neamtu va fi preferatul Antenelor prezentand-ul ca fiind pe partea dreapta.
      Il vor evita pe MRU ca pe un ciumat, pentru ca le-ar face fata, si ei nu asta vor…

      DanSu

      19/07/2012 at 11:08 am

      • Nu stiu inca ce fel de „stofa” de lider are MRU, daca are, va gasi metoda de a se impune, daca nu o vom sti cu totii foarte repede. Citeste daca ai timp analiza mea de la pranz 🙂

       Theophyle

       19/07/2012 at 11:22 am

  • „Basescu pleaca” mai implica si altceva: procurori noi la Parchetul General si DNA plus un Presedinte interimar gen Avocatul Poporului de acum. In 3 luni tara asta va fi de nerecunoscut.
   Cu Basescu la Cotroceni, UE va continua sa fie aliatul democratiei romanesti. Cu Antonescu va fi doar o simpatie a UE asemanatoare cu simpatia pentru nord-koreeni sau sirieni.

   ribelalu

   19/07/2012 at 10:14 am

 18. intrucit stim foarte bine ca ponta minte non stop, si cind inspira, si cind expira…
  aseara m-am uitat citeva minute la emisiunea fatucii cristoiu 🙂 cu ponta si am prins faza cu ponta: doar, nu o sa intram cu tancul la cotroceni ca sa-l scoatem pe TB de acolo…(ceva de genul acesta).

  auzindu-l, am convingerea ferma ca hoarda uselista are/a avut si poate va avea in vedere si aceasta varianta.

  skorpion

  19/07/2012 at 9:43 am

  • daca azi isi legitimeaza puterea in csat alde ponta si crin fii sigur ca au in vedere si varianta de care spui.mare lucru sa nu mai aiba si alte variante, mult mai discrete si mai eficiente.

   zigzag

   19/07/2012 at 9:54 am

 19. zgzg,
  chestia cu catusele mi-a placut si mie…
  nu azi, dar poate in curind
  🙂

  skorpion

  19/07/2012 at 9:59 am

  • preiau de la Theophyle de pe celalalt blog : „ABCNews: “Uniunea Europeana a criticat aspru Guvernul Romaniei, spunand ca a subminat statul de drept si independenta justitiei in incercarea de eliminare a presedintelui”– deci pe logica simpla poate intelege si tablagiul maior : daca UE acuza de subminare , inseamna ca exista un „subminator”.daca exista subminatorul acesta trebuie identificat si pus sub acuzare. daca nu exista subminare si o ancheta nu poate dovedi asa ceva atunci guvernul Romaniei are obligatia sa dea in judecata pe orice oficial si orice ziar international care spune de subminare pentru ca aceste acuzatii aduc grave prejudicii poporului roman: orice declaratie de acest gen facut de UE,de oficiali UE, de presa europeana are efect direct in destabilizarea monedei nationale si alungarea investitorilor straini. ps eu nu cred ca UE vorbeste aiurea deci cineva trebuie sa deschida o ancheta sa vada cine si ce a subminat.macar asa de ochii prostilor care platesc taxe in RO , taxe din care toti isi iau salarii babane.

   zigzag

   19/07/2012 at 10:06 am

  • Slabe sperante!

   cedric

   19/07/2012 at 10:13 am

 20. Buna dimineata tuturor!
  @ cedric
  Din cate stiu eu pe diplomele de doctor nu exista nicaieri denumirea ministeruui ci numai a Universitatii care l-a acordat.
  Universitatea Bucuresti beneficiaza de autonomie si acolo Guvernul nu mai poate schimba nicio comisie. Deasemenea, prin carta interna a Universitatii, aceasta poate retrage in cazuri bine fundamentate orice diploma a absolventilor acelei universitati.

  ribelalu

  19/07/2012 at 10:11 am

 21. bunä,

  cred cä dl.C. Diaconescu , punand intrebarea , dacä stie ce se ascunde si cine, in
  spatele actziunilor Crin-cretin si Ponta- USL, ” a räspuns indirect, la ce gandim totzi”

  Diaconescu a fost f. bun, si f. la obiect, eu am avut altä inpresie de el,

  sunt in ultimul timp pläcut surprinsä de el. mare diplomat

  theo- nona

  19/07/2012 at 10:11 am

 22. Cristoiu, a fäcut cel mai jalnic interviu din cariera lui.cu MINCIUNÄ

  ca un cätzel bätran, färä dintzi, s-a retras intr-un coltz,

  morfolind la un zgarci, aruncat de un mizerabil mincinos,

  fiecare cuvant pe care l-a declarat, a fost ” O MINCIUNÄ”

  bun Nelu Babu, JALNIC CRISTOIU :rusinos.in tv la B1

  Cristoiu face spume; acum cred cä face numai de ochi lumii.

  Cristoiu este un om fals.

  theo- nona

  19/07/2012 at 10:19 am

 23. http://inregistrari.b1.ro/view-lumea_lui_banciu-85.html
  comentariile lui Banciu despre referendum sunt la min. ~20-26

  Sorin Fortiu

  19/07/2012 at 10:19 am

 24. chiar voi credetzi cä o sä-l declare Plagiator, e un scenariu,
  comisia nici nu existä, au insäilat un scenariu de ochii lumii.

  asta este minciuna jocul muradar comunist, stiut de cadrele USL

  theo- nona

  19/07/2012 at 10:21 am

 25. @ribelalu
  M-ai facut sa-mi caut diploma de doctor ca nu mai tineam minte ce scrie. In 1982, cand mi-am luat eu doctoratul scria asa:

  Republica Socialista Romania
  Ministerul Educatiei si Invatamantului
  Universitatea din Bucuresti

  Acum nu mai stiu ce scrie pe diplomele eliberate dupa ’89, totusi s-ar fi putut pastra sa scrie tzara, ministerul si universitatea.
  Dar mi s-ar parea normal ca universitatea care de fapt ti-a acordat titlul (sub tutela ministerului) sa aiba si dreptul de a ti-l retrage.

  cedric

  19/07/2012 at 10:23 am

  • Ce scrie pe o diploma din 2006:
   Romania
   Ministerul Educatiei si Cercetarii
   Diploma de doctor
   Universitatea X ca institutie organizatoare de doctorat confera titlul stiintific de doctor in domeniul y cu toate onorurile si drepturile aferente dlui/dnei z nascut la … ca urmare a sustinerii tezei de doctorat si in baza Ordinului Ministrului Educatiei si Cercetarii nr …din
   semnaturi Rector si Secretar sef
   Pe verso se trece limba oficiala de pregatire a doctoratului, conducatorul de doctorat, titlul tezei si data sustinerii.
   Toate acestea scrise in romana, engleza, franceza si germana.

   miki

   19/07/2012 at 10:46 am

   • 😆

    Theophyle

    19/07/2012 at 10:54 am

    • Acesta este motivul pentru care Ecaterina Andronescu amentinta Universitatea Bucuresti cu inchiderea scolii doctorale. 🙂

     miki

     19/07/2012 at 11:00 am

     • daca face asa ceva se descalifica total;
      desi nu cred ca o mai intereseaza;are 64 ani,se poate pensiona;
      urita evolutie la femeia asta

      intimplator

      19/07/2012 at 11:31 am

   • Am fost pe-aproape 🙂

    ribelalu

    19/07/2012 at 11:28 am

 26. Abuz si nerusinare:
  http://www.ziare.com/politica/senat/seful-sts-audiat-la-senat-1179532

  Dupa cate stiu , din alte chemari la parlament, gen. Opris nu e prea „dus la biserica”. S-ar putea sa le traga una in bot parlamentarilor prea zelosi.

  cedric

  19/07/2012 at 10:33 am

  • magarii, cu Troaca a.k.a.David in cap vor sa-i taie comunicatiile lui Basescu cu Vestul.

   cinic

   19/07/2012 at 2:08 pm

  • pertinent;
   si daca ” referendumul” va confirma suspendarea, e extrem de probabil sa se intimple;tocmai ce s-a hotarit in JAI mai saptaminile trecute
   si atunci poporul roman va suporta consecintele,se va dezmetici dar,din pacate va fi tirziu

   intimplator

   19/07/2012 at 11:29 am

 27. Buna ziua
  Mihai-Răzvan Ungureanu
  „Astăzi, de la ora 11.00, la Gândul LIVE, voi sta de vorbă cu directorul editorial Mediafax Group, Claudiu Pândaru, despre situaţia politică la zi în contextul referendumului pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu, dar şi despre viitorul politic al Inițiativei Civice de Centru-Dreapta.

  Vă invit să urmăriți aici dezbaterea, începând cu ora 11.00 http://live.gandul.info/

  ela

  19/07/2012 at 11:00 am

 28. de la 11 pe Gandul live, interviu MRU, sunt curioasa daca va devoala, pe parcursul interviului, ce atitudine va avea ICCD, la referendum: boicot sau vot

  Lumi (pentru a nu clona pe Luminita)

  19/07/2012 at 11:00 am

 29. Salutare! 🙂

  Asa cum a spus si Theo, spre seara va fi o postare in care ne vom exprima pozitia.

  Cetatean

  19/07/2012 at 11:25 am

 30. cedric

  19/07/2012 at 11:33 am

  • dupa ce am vazut aseara 30 min-finalul-din interviul de la b1 sunt convins fara nici o urma de dubiu ca ponta este la fel de lipsit de orice urma de scupule ca si cei mai mari dictatori moderni incepind cu stalin,hitler si terminind cu polpot si milosovici;poate sta ” cu cinste” alaturi de ei;pe ceausescu il intrece cu mult,ala macar a crezut in ce spunea.

   intimplator

   19/07/2012 at 11:44 am

   • un individ isi permite sa fie lipsit de scrupule atunci cand stie ca el e „legea” si ca are toate institutiile ,de la cele militarizate la restul , la picioare.

    zigzag

    19/07/2012 at 12:00 pm

   • eu banui de multa vreme ca vechea garda din PSD s-a ingrozit de Ponta. Noteaza ca vechea garda TACE (iar cred ca COACE). Testul este Abramburica, daca mai este fideaua lui Ilici. Adica plagiatul. Care devine motivul de rupere definitiva a gatului lui Ponta. PNL a fost deja iremediabil fagocitat (sau cel putin pana la alegerile 2012), asa ca prabusirea lui Crizel inter-ramaru, nu mai conteaza.

    cinic

    19/07/2012 at 2:18 pm

 31. Cedric, Ponta si Antonescu se vor burica si in fata ingerului care va veni sa le ia sufletele si sa le duca la judecata. Cum sa ii pese de Laura Stefan?

  Cetatean

  19/07/2012 at 11:38 am

 32. Uitati aici prezenta la vot in ultimii ani:
  http://www.ziare.com/politica/referendum/pragul-la-referendum-poate-fi-atins-statistica-prezentei-la-vot-din-ultimii-cinci-ani-1179546

  Nu stiu daca am putea trage vreo concluzie pertinenta.

  cedric

  19/07/2012 at 11:40 am

  • ce sa zicem,daca va fi peste 50+1 ,si majoritatea va fi pentru suspendare ,probabil ca spre sfirsitul saptamii dupa referendum vor fi cozi mari la pasapoarte;pariez ca din sept/oct vor trebui vize pentru EU

   intimplator

   19/07/2012 at 11:47 am

 33. Buna ziua tuturor 🙂
  Individul care-l intervieveaza pe MRU e o obraznicatura de toata jena.

  Diana

  19/07/2012 at 11:40 am

 34. Theophyle, risti o postare despre csat ul de azi si ce implicatii are?despre manipularea bazata pe „siguranta nationala”? ai avea un subiect tare si cred ca ar fi necesara si pozitia dl.ui Ungureanu pe aceasta tema.

  zigzag

  19/07/2012 at 11:42 am

 35. http://blogs.telegraph.co.uk/news/danielhannan/100171618/romania-is-sliding-unremarked-into-despotism/ ps: presedintele interimar antenescu a declar ca se va implica activ in campania pentru referendum.eu stiu ca presedintele interimar sau nu trebuie sa fie apolitic ptr ca asa scrie la constitutie.exista vreo institutie in statul roman membru ue si nato care sa l readuca cu picioarele pe pamant pe un individ care se crede mai presus de constitutia Romaniei? ” un lider care se crede mai presus de constitutie este un despot”.

  zigzag

  19/07/2012 at 11:58 am

 36. Eu i-am spus deja soramii in Franta sa nu se duca la vot.Si asa voi face si eu mai mult ca sigur aici.Acum trebuie sa aplicam noi conceptul „scopul scuza mijloacele”.
  Eu nu stiu cum gandeste Basescu si ce informatii are.Eu il vad pe de-o parte ca a cceptat totul prea usor inca de la inceput (cand l-a lasat pe Ponta sa plece la Bxl).Pe de alta spera ca lumea care-l injura sa-l voteze acum! Eu cred ca spera degeaba.
  Referitor la parlamentul care poate sa valideze oricum referendumul, chiar daca nu e cvorum, foarte bine sa-si ridice in cap UE cu atat mai mult, macar stim o treaba si se vor dumiri mult mai rpd bizonii ce au votat.

  papiciulo

  19/07/2012 at 12:01 pm

 37. Off – topic
  Chiar daca nu prea mai conteaza, UNFCCC a acordat din nou dreptul Romaniei de a tranzactiona emisiile de gaze cu efect de sera.
  Atasat aveti decizia si intregul parcurs al evaluarii.

  Dă clic pentru a accesa cc-2011-1-15_romania_eb_dec_on_reinst.pdf

  miki

  19/07/2012 at 12:13 pm

 38. Nerusinatul de Marga vorbeste despre importanta unui referendum in general si cel de demitere in special. Despre referendumul din 2009 si cat a contat el, nici o vorbulita.

  cedric

  19/07/2012 at 12:37 pm

 39. Buna ziua,
  Ma uit si ma crucesc ce neispraviti au ajuns sa conduca in aceasta tara,adica pe linga cei doi ametiti apar altiica si Nicolaescu ,Chiuaru, Zgonea etc.
  Chiar asa de jos a ajuns poporul nostru ca sa suporte ifosele unor trogloditi si sa se lase impins (ca nu pot spune condus )de niste puscariabili?
  Oare nimeni nu gindeste cum se poate ca cei condamnati sa ia decizii ce tin de siguranta tarii?
  Ne meritam soarta si mai grav este ca luminita de la capatul tunelului a devenit ”fata morgana ” ….
  Cine stie ce vor hotari in CSAT azi si ce ne mai asteapta ca propuneri din partea unor Socaciu,Ghise,Grebla si altii care nu stiu pe cine reprezinta in parlament sau senat.
  Doane ajuta si da romanului mintea de pe urma.

  shibani titi

  19/07/2012 at 12:53 pm

 40. Presedintel Adunarii Parlamentare a Europei se afla la sediul de campanie a presedintelui Basescu. Sper sa i se spuna toate porcariile la care e supus „presedintele suspendat”!

  cedric

  19/07/2012 at 12:54 pm

 41. referendumul pt. micsorarea parlamentului, a fost ignorat,
  dece sä le admitem un joc mizerabil si sä fie recunoscut

  numai ce vor ei?????????????? mar-GA, este un mizerabil KGB-ist,

  ce ar trebuii sä infunde puscäria, pt. ce a fäcut.

  theo- nona

  19/07/2012 at 12:55 pm

 42. „Universitatea din Bucuresti va invita maine, 20 iulie 2012, la conferinta de presa in cadrul careia se va transmite hotararea Comisiei de Etica a Universitatii din Bucuresti.

  Conferinta va avea loc in Sala Stoiceascu a Palatului Facultatii de Drept (Bd. Mihail Kogalniceanu, nr.36-46), in intervalul 12.00-13.30.La conferinta va fi prezentat Punctul de vedere al Comisiei de Etica a Universitatii din Bucuresti in cazul autosesizarii privind suspiciunea de plagiat in teza de doctorat a domnului Victor Ponta.

  Anca Goga

  Responsabil Relatii cu Presa,

  Biroul de Relatii Publice

  Universitatea din Bucuresti”

 43. Nenorocitii astia incearca sa compromita personalitati importante pri nminciuna si inscenari:
  http://www.ziare.com/laura-codruta-kovesi/procuror-general/kovesi-din-mapn-mi-s-a-transmis-in-24-de-ore-ca-sunt-ba-locotenent-colonel-ba-maior-1179567

  Dobritoiu ar trebui dat in judecata pt declaratii mincinoase si defaimatoare.

  cedric

  19/07/2012 at 1:01 pm

 44. inteleg ca la csat se discuta azi si despre situatia hidroelectrica .haha..extrem de urgent trebuie discutata situatia hidroelectrica mai ales ca Basescu nu prezideaza sedinta.graba mare da.oare de ce nu intreaba in csat vreun mare general patriot si iubitor de popor pe cei 2 conducatori ai neamului romanesc ceva de genul : bre baieti dar vointa poporului roman si asa zis suveran exprimata prin vot la referendumul din 2009 cand aveti de gand sa o puneti in aplicare ? :)) rasul curcilor asa zisele institutii ale statului de drept .in Romania 3 institutii functioneaza : DNA SMURD si pompierii.restul functioneaza pentru cine trebuie.

  zigzag

  19/07/2012 at 1:17 pm

 45. „ DICTATORUL„ apus adevarul cand spunea ca pensiile an cresut POLITICIENII AU MINTIT
  INCREDIBIL! Pensiile au crescut in criza in toata tara: Hunedoara si Galati, pe primul loc la majorarea pensiilor. Vezi cati bani au primit in plus pensionarii din fiecare judet
  Econtext va arata cu cat au urcat pensiile in ultimii trei ani de criza. Mai precis, in urmatoarea perioada: trimestrul patru din 2008 (cand a izbucnit criza) – trimestrul patru din 2011.
  Mai precis, pensionarii hunedoreni s-au bucurat de cel mai mare avans al pensiei in acesti trei ani de criza.In ultimul trimestru din 2008, pensia medie a hunedorenilor era de 823 lei/luna, pentru ca in ultimul trimestru din 2011, pensia acestora sa se situeze la 956 le/luna. Ceea ce inseamna un avans de 133 de lei.Galatenii si brasovenii se afla pe urmatoarele locuri, in timp ce pe ultimele pozitii (cu cele mai mici cresteri ale pensiilor in cei 3 ani) s-au plasat aradenii, botosanenii si satmarenii.
  IN TRIMESTRUL TREI DIN DIN 2011 S_A ACODAT SPORUL PENTRU GRPELE 1 SI 3 DE MUNCA
  CEACE ADUS LLA CRESTEREA PENSIILOR CEOR CARE AU LUCRAT IN GRUPA 1si 3 CU SUME CUPRINSE INTRE 100 si 300 LEI personal mi-a crescut pensia cu 283 lei Vezi pensia medie a Hunedorenilor a crescut cu 130 lei
  http://www.econtext.ro/finante-banci/pensii/incredibil-pensiile-au-crescut-in-criza-in-toata-tara-hunedoara-si-galati-pe-primul-loc-la-majorarea-pensiilor-vezi-cati-bani-au-primit-in-plus-pensionarii-din-fiecare-judet.html

  osbservator 2

  19/07/2012 at 1:19 pm

 46. ridicol, Ponta mincinosul si Täriceanu manechinul de paie, fost gigolo,

  se fäleau täin panglicile drumurilor, drumurile supravegheate si cu

  multä insistentzä la care a avut parte numai BOC si ministrul Boagiu

  lui Boagiu i se datoreazä tot acolo. oasca Täriceanu nu avea ce cäuta;

  ca si mincinosul Ponta

  theo- nona

  19/07/2012 at 1:23 pm

 47. eu nu cred cä vor da verdict clar de Plagiat,

  vor broda cäcätzele, sä-l scuze pe hotz, lucru ce ii va descalifica pe academicieni

  theo- nona

  19/07/2012 at 1:26 pm

 48. i Cristoiu ,ce fäcea pe cocosul infoiat la emisiuni,
  si in fatza mincinosului s-a dovedit a fi un caine jegärit, ce a acepta
  minciunile plagiatorului cu umilintzä. Cristoiu s-a dscalificat total, pt.
  pt. fiecare declaratzie a mincinosului, existä dovezi contrare, chiar arätate
  de Cristoiu. Ponta a mintzint inpardonabil.

  theo- nona

  19/07/2012 at 1:32 pm

 49. tot respectul pt. Banciu, a declarat, dacä Nästase va fi gratziat,

  el pleacä si nu mai face emisuni, ca protest se va duce……………..UE

  theo- nona

  19/07/2012 at 1:35 pm

 50. Atentie, se-nchid usile ! Urmeaza Tara Schizofreniei, cu peronul pe partea stanga.
  Coborati la prima ? TS este tara cu 22 de milioane de politicieni (unii verosi, altii pragmatici) si un singur cetatean. Fiind o democratie solida, in mod firesc firesc, toti politicienii isi organizeaza activitatea in jurul cetateanului. Ei se intrec in a se erija in purtatorii lui de cuvant, acoperindu-i cu vacarmul lor spusele si demonstrand care mai de care ca modul in care actioneaza cetateanul si apropiatii sai -familia, rudele, prietenii apropiati – ii este, de fapt, profund daunator si il vor duce la pierzanie pe cetatean. Politicienii, la unison, spun ca cetateanul greseste atunci cand apara Cetateanul. O spun cu convingere, fara vreo urma de indoiala. Indoiala este semnul slabiciunii, iar ei sunt toti grasi, ca sunt cu totii purtatori oficiali de cuvant ai cetateanului.
  PS
  Eu cred ca referendumul lui Aufuratmaimultcanoi porneste de la o prezenta initiala la vot de 50.01%, la ora 7.01 am.

  judex

  19/07/2012 at 1:38 pm

 51. sedinta asta csat e un prilej numai bun pentru crizel sa-l schimbe pe opris de la sts si eventual pe melescanu de la sie

  radu2

  19/07/2012 at 1:40 pm

 52. Sa ne asteptam la surprize dupa CSAT-ul de azi… Nu de alta, dar cand solicita intrunirea a ceva/cineva, USL-ul o face numai cu un scop ascuns si ticalosit, asa cum a fost si cu sesiunea extraordinara a Parlamentului! Ce vor mai face puciuriii acum?

  drivas

  19/07/2012 at 1:42 pm

 53. 2 dobitoace Ponta si Täriceanu, au inaugurat o sosea neterminatä

  de dragul de a fii inportantzi si väzutzi pe sticlä.

  romani trezitzi-vä !

  theo- nona

  19/07/2012 at 1:42 pm

 54. s-ar putea ca urnele sä fie deja pline , la ora 7.

  theo- nona

  19/07/2012 at 1:44 pm

 55. Interesant post, pe un blog care a incercat sa ramana apolitic… http://hymerion.ro/2012/07/16/ma-simt-onorat-d-le-ponta.html

  Nicolae Abagiu

  19/07/2012 at 1:57 pm

 56. sper curand sä se ajungä si la mafiotul Ruseanu, se pare acesta
  e un interlop cu retzele de tot felul, un escroc ce va fii descoperit
  ca si Dragnea , si nu-l uitatzi pe betzivul resitzean cum i se spune
  lui burtä-verde, ce se ascunde sub niste fustitze si cruci, dar este un mafiot
  ce e inplicat in diferite escrocherii.

  theo- nona

  19/07/2012 at 1:57 pm

 57. Dintr-un comentariu de pe Blogary:

  Diana

  19/07/2012 at 2:04 pm

   • Vom folosi poza ca amintire. Ne vom aminti de vremurile bune … Scaderea asta a leului e doar inceputul. Sa NU UITAM. USL nu a condus niciodata pe timp de criza!!!

    Barengott

    19/07/2012 at 2:57 pm

   • Am vazut si graficul Bloomberg, dar mi-a placut si propunerea lor de „afis electoral” 🙂

    Diana

    19/07/2012 at 2:59 pm

   • in fotografia cu graficul ron/euro ai un chenar unde scrie „lovitura de stat”. hai sa i facem o scrisoare deschisa lui maior si tablagiilor din armata unde sa atasam si fragmentele din raportul comisiei UE in care se spune „guvernul a subminat statul de drept, separatiile puterilor in stat” sa il intrebam si pe dansul a fost lovitura de stat , n a fost ?poate aberam noi, comisia europeana, ziarele internationale.si sa l intrebam ce masuri are gand sa ia cu privire la apararea statului de drept ca de asta ia salar de la popor.

    zigzag

    19/07/2012 at 3:03 pm

 58. Ghid de utilizare a estimarii prezentei de vot la referendum.
  http://sociollogica.blogspot.ro/2012/07/referendumul-o-unealta-pt-estimarea.html
  De citit.
  Ca de obicei, este interesant. 🙂

  miki

  19/07/2012 at 2:05 pm

  • O eroare importantă din tabel a fost sesizată şi corectată. Versiunea nouă a tabelului este „mai” corectă. Cine a downloadat versiunea veche e rugat(ă) să o acceseze pe cea nouă, cu scuzele de rigoare. Link-ul este acelaşi ca cel de mai sus.

   Barbu Mateescu

   19/07/2012 at 3:09 pm

 59. Misto tendinta: Hotnews are stire de top – de cca 40 minute: corespondenta din germania a lui madam umplutura Rockhoff – despre falimentul lui Neckerman . Ce ne intereseaza pe noi mai mult si mai mult 🙂 In curind vom afla despre aurolacii din new-york

  lastnightmusic

  19/07/2012 at 2:55 pm

  • dan badea spunea de mult , ,mult timp ca hotnews e o „supapa” a golanasului , daca iti mai amintesti.

   zigzag

   19/07/2012 at 2:57 pm

  • Ai idee ce s-a intamplat cu adevarat acolo? Ei sustin ca sunt in concedii, bla, bla…

   Diana

   19/07/2012 at 3:00 pm

   • Nu stiu decit ce a spus Lazaroiu pe blog ca HN intoarce armele iar Dan Tapalaga pleaca pentru un proiect individual.
    Probabil ca s-a schimbat actionariatul, s-a vindut ceva – „daca e mai tare ca tine , fa-ti-l asociat ! vorba butadei”

    lastnightmusic

    19/07/2012 at 3:05 pm

    • Salut TDS,
     multa lume in vacanta si daca ai sa vezi ce s-a publicat in ultimele zile pe Contributors si ce a postat astazi Pantazi si ieri Mixici ai sa gandesti de doua ori. Lazaroiu ca lazaroiu.

     Salut pe toata lumea,
     Postare noua!

     Theophyle

     19/07/2012 at 3:09 pm

     • Sper sa fie cum zici tu : concedii
      Altfel e destul de nasol sa pierdem portalul asta independent.
      Oricum sunt sub impresia prestarii lui Cristoiu la Ponta
      Vom vedea

      lastnightmusic

      19/07/2012 at 3:18 pm

 60. la sedinta cpex pardon csat am vazut ca participa si consilierul pe probleme de securitate ( parca asa era) dl iulian fota. stie cineva din ce motiv dl fota sta la masa cu aia acuzati de ue ca ar fi subminat statul de drept in RO?ca nasul sta cu finul la masa cpex nu am de ce sa ma mir.

  zigzag

  19/07/2012 at 2:56 pm

 61. Ia uitati-va ce categoric e umflatu’ asta: presedintele n-are dreptul la nimic, sa-i luam si dreptul la viata. De asta au facut CSATul azi ca sa-l demita pe Opris ca i-a instalat presedintelui Basescu o linie de telecomunicatii secretizata:
  http://www.adevarul.ro/actualitate/politica/Seful_STS-audiat_in_Comisia_de_aparare_din_Senat-privind_linia_telefonica_de_la_Basescu_0_739726189.html#

  cedric

  19/07/2012 at 3:12 pm

 62. Alo ? Îl auziți pe dobitocul de Nicolăescu ?

  dictaturajustitiei

  19/07/2012 at 5:38 pm


Comentariile sunt închise.