Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

Revista Presei – 17 Iulie / “Reţeaua Severin”

Bună dimineata intr-o zi de marti. Marţi, vremea va fi în general frumoasă, iar valorile termice apropiate de mediile climatologice ale perioadei. Cerul va fi variabil şi doar izolat vor fi ploi de scurtă durată şi descărcări electrice în zona de munte, în nord-vest, precum şi în dealurile subcarpatice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe creste. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 22 şi 31 de grade, iar cele minime între 10 şi 20 de grade, mai coborâte în depresiuni, până la 7 grade.

La Bucureşti, vremea va fi predominant frumoasă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 29…30 de grade, iar cea minimă de 16…18 grade.

Curs valutar BNR valabil azi: 1 EURO = 4. 5571  RON; 1 USD = 3. 7399    RON; 1 EURO = 1. 2185 USD; Francul elvetian 3. 7944 RON. Gramul de aur 190.4936 RON.

Poate să revină cursul sub 4,5 lei/euro după liniştirea apelor în politică? Evoluţia cursului de schimb, cauzată de contextul internaţional nefavorabil peste care s-a suprapus tensiunea politică internă, este conjuncturală, cotaţiile monedei naţionale în raport cu euro urmând să revină sub 4,5 lei/euro ca efect al „calmării şi clarificărilor de pe scena politică”, susţine Florin Georgescu, vicepremier şi ministru de finanţe. „Evoluţia cursului de schimb îngrijorează pe oricine. Ne afectează direct şi afectează cetăţenii în primul rând, dar şi firmele. Evoluţia este cauzată de contextul internaţional nefavorabil al zonei noastre. Peste condiţiile nefavorabile externe a intervenit şi tensiunea în plan politic intern, care se va calma din fericire”, a declarat Georgescu la Gândul Live. Ieri cursul leu/euro anunţat vineri de BNR a atins un nou maxim istoric, de 4,5571 unităţi, iar referinţa oficială pentru dolar a urcat, de asemenea, la un nou nivel record, de 3,7399 lei/dolar, evoluţia fiind influenţată de aversiunea la risc a jucătorilor în contextul tensiunilor politice din România. Georgescu a reamintit că nivelul cursului de schimb este stabilit de BNR pe baza tranzacţiilor de pe piaţă. „Consider că este o evoluţie conjuncturală a cursului de schimb. Cursul va veni înapoi, deci se va aprecia, cred eu, sub 4,5 lei/euro, ca efect al calmării şi clarificărilor de pe scena politică”. Paritatea leu/euro a început să crească în ultimele săptămânii, din cauza tensiunilor politice dintre PDL şi USL, iar suspendarea preşedintelui Traian Băsescu a intensificat aversiunea la risc a investitorilor.Integral in Ziarul Financiar

Toate gafele preşedintelui interimar. Crin Antonescu a fost păzit la Timișoara de firma unui interlop. Într-o singură săptămână, Antonescu a uitat să fie echidistant în raport cu USL, a atacat-o pe Angela Merkel şi a negat existenţa solicitărilor formulate de Comisia Europeană. Crin Antonescu face multe din lucrurile pentru care a fost suspendat Băsescu; Crin Antonescu este preşedinte interimar al României din data de 10 iulie. Într-o săptămână, deşi a renunţat la calitatea de lider al PNL, a făcut gesturi şi declaraţii politice care ridică serioase semne de întrebare asupra modului în care preşedintele interimar înţelege să-şi îndeplinească mandatul. Este vorba, în primul rând, despre participarea sa la o acţiune a unei formaţiuni politice, prin care, Crin Antonescu încalcă obligaţia constituţională de a fi echidistant. El a fost prezent la mitingul organizat duminică de USL la Timişoara. Potrivit Constituţiei, şeful statului, fie şi interimar, trebuie să dea dovadă de neutralitate şi imparţialitate politică în exercitarea atribuţiilor sale. Pe vremea când era preşedinte PNL, Crin Antonescu l-a acuzat în repetate rânduri pe Traian Băsescu că se poziţionează de partea PDL. Mai mult, în documentul USL referitor la suspendarea preşedintelui, al şaselea cap de acuzare era „încălcarea sistematică a principiului neapartenenţei politice a persoanei care ocupă funcţia prezidenţială”. În context, social- liberalii au invocat „participarea, în mod constant, la diferite reuniuni cu membrii acestui partid şi participarea în mod activ la procesul decizional”. Integral in EVZ.

Liderii USL au făcut pasul înapoi. Referendumul pentru demiterea preşedintelui va fi valabil dacă vor participa jumătate plus unu din alegători, după ce Crin Antonescu a promulgat legea care permite acest lucru. Preşedintele interimar, Crin Antonescu, a anunţat, ieri,  că a decis să promulge legea de modificare a Legii referendumului, aşa cum a decis Parlamentul şi Curtea Constituţională, astfel că referendumul va fi validat prin prezentarea la urne a 50% plus 1 dintre persoanele cu drept de vot. Preşedintele interimar are unele semne de întrebare faţă de decizia CCR.  „Am rezerve faţă de faptul că impunerea pragului de prezenţă încalcă prevederile Comisiei de la Veneţia. Această comisie nu recomandă impunerea unui cvorum”, a comentat Antonescu. „În faţa deciziei Parlamentului şi a Curţii Constituţionale, am convingerea că este mai puţin important punctul meu de vedere, astfel că am promulgat această lege şi cred că în felul acesta am închis unul dintre subiectele fierbinţi de dezbatere”, a spus el. Antonescu a precizat că unul dintre motivele pentru care a luat această decizie este că, „spre deosebire de alţii”, el pune interesul naţional în faţa intereselor personale. „România este într-o situaţie extrem de dificilă, adusă de iresponsabilitatea unor oameni disperaţi că pierd scaunul şi puterea”, a spus preşedintele interimar. Integral in Adevarul

Ruşinea românească de la Parlamentul European. Reţeaua Severin. Procurorii DNA au extins acuzaţiile ȋmpotriva europarlamentarului PSD Adrian Severin, pe care, pe lângă luare de mită şi trafic de influenţă, l-au ȋnvinuit de faptul că ar fi coordonat o reţea de firme şi persoane cu scopul de a obţine fonduri europene, ȋn baza unor acte false. Prejudiciul creat în urma acestor ultime infracţiuni depăşeşte 430.000 de euro. Din reţeaua coordonată de europarlamentarul PSD Adrian Severin  ar face parte  Anne Rose Marie Jugănaru (PSD), organizator al şcolilor de vară ale partidului, director executiv al In stitutului Social Democrat Ovidiu Sincai), soţul ei, Mihail Răducu Jugănaru, precum şi Florin Leontin Abraham (PSD), asistent la cabinetul lui Severin, anchetaţi şi ei ȋn acest dosar, spun sursele RL. Alte două asistente de la cabinetul lui Severin au primit diverse sume de bani din bugetul european alocat europarlamentarului, respectiv Carmen Cristina Cîrlig ar fi primit peste 40.000 de euro, iar  Roxana Silvia Rizea peste 15.000 de euro. Probele sunt reprezentate ȋn principal de ȋnscrisuri. Între probe figurează şi documentele care atestă circuitul bancar al banilor dinspre bugetul european spre firmele reţelei. Suma totală cheltuită de peste 430.000 de euro a fost justificată cu acte false, spun procurorii ȋn ordonanţa de ȋncepere a urmăririi penale. Organizarea ȋn reţea şi faptul că infracţiunile au fost reţinute ȋn forma continuată atrage pedeapsa de cel puţin 12 ani ȋnchisoare, spun specialistii. Integral in RL.

Traian Băsescu îl atacă dur pe ministrul de Externe, Andrei Marga: „Este o calamitate, nu înţelege nimic”. Preşedintele suspendat, Traian Băsescu, a spus, în această seară, că actualul ministru de Externe, Andrei Marga, trebuie schimbat, deoarece este „o calamitate” pentru politica externă. „Nu înţelege nimic, minte ca şi premierul. Actualul ministru de externe este o calamitate”, a declarat la B1Tv preşedintele suspendat. Potrivit acestuia, Marga crede că poate spune „una în ţara şi alta afară”. „Ce ai spus la ora 11 la Bucureşti la 11.10 este la grupurile de sinteză a guvernelor europene. Andrei Marga este o calamitate pentru politica externă, distruge relaţiile externe ale României”, a conchis preşedintele Traian Băsescu. Gandul

Raportul pe Justitie, iremediabil afectat. Ce i se poate intampla Romaniei daca Guvernul de la Bucuresti nu ia in serios si nu raspunde convingator Bruxelles-ului? Aceasta este intrebarea momentului, dupa ce ieri Comisia Europeana astepta angajamentul scris al premierului Victor Ponta – si nu doar la nivel de sef al Executivului, ci la pachet cu presedintele interimar Crin Antonescu si cu cei doi presedinti ai camerelor Parlamentului. Comisia Europeana asteapta sa primeasca ”in scurt timp” angajamentul final, scris, al Guvernului Romaniei in legatura cu chestiunile agreate de premierul Victor Ponta cu presedintele Jose Barroso saptamana trecuta, a precizat ieri Olivier Bailly, purtator de cuvant al CE. „Cei doi s-au înţeles cu privire la urgenţa deciziilor ce trebuie luate de Bucureşti. Premierul României a fost el însuşi de acord că situaţia este urgentă”, a mai precizat oficialul CE, care a adăugat că au existat discuţii „intense” inclusiv pe parcursul weekendului trecut cu autorităţile de la Bucureşti. Bruxelles-ul se va uita cu mare atenţie la sesiunea extraordinară a Parlamentului şi mai ales dacă rezultatul voturilor va fi în acord cu ceea ce Barroso şi Ponta au convenit că trebuie clarificat. Chestiunea-cheie la care Comisia se va uita se referă la validarea referendumului pentru suspendarea preşedintelui şi la ordonanţa care a redus atribuţiile Curţii Constituţionale. Un oficial european a şi avansat ideea că doar un rezultat validat de Curtea Constituţională a României va fi recunoscut de Bruxelles. Întrebarea-cheie rămâne: şi dacă nu? Integral in Adevarul.

Traian Băsescu: „Timpul este prea scurt să ajung la 50%, dar am obligaţia să încerc”. Preşedintele Traian Băsescu, invitat aseară la B1 TV, la emisiunea „Ultimul cuvânt”, al cărei invitat permanent este Ion Cristoiu, a apreciat că este „imoral” să fie adus la referendum după opt ani de mandat şi trei ani de criză. Şeful statului a mai spus că şefi de organizaţii judeţene ai USL i-au cerut ministrului Justiţiei Titus Corlăţean să numească noi şefi la parchete şi tribunale. Declaraţiile pe care le-a facut în această emisiune au fost precedate de discuţiile de la Palatul Cotroceni, dintre preşedintele interimar Crin Antonescu, premierul Victor Ponta şi preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului. La finalul acestora, Crin Antonescu a susţinut o declaraţie de presă, în care a anunţat deciziile cu privire la organizarea referendumului din 29 iulie de suspendare a preşedintelui. „Am adus la cunoştiinţă că am decis să promulg legea de modificare a legii referendumului. Consacră un prag de participare de cel puţin 50% plus unu din alegători. Personal am rezerve că această formulă ignoră recomandările Comisiei de la Veneţia”, a declarat Crin Antonescu. Integral in EVZ.

Comisia Tehnică a Consiliului Naţional de Etică: Conform legislaţiei din 2003, Ponta NU a plagiat. Procedurile în urma cărora Victor Ponta a obţinut titlul de doctor în ştiinţe juridice au fost în acord cu legislaţia în vigoare în 2003 şi nu se poate susţine calificarea de plagiat, a decis Comisia Tehnică din CNE, acesta fiind un prim verdict în evaluarea Consiliului asupra tezei premierului. Concluziile comisiei reprezintă doar o primă evaluare în cadrul demersului Consiliului Naţional de Etică (CNE) în acest caz, urmând să fie luate în discuţie de CNE la analiza după care acest for va formula o decizie finală. „Teza de doctorat elaborată de domnul Victor Ponta şi susţinută public în anul 2003 respectă cerinţele academice din acea perioadă şi este comparabilă din punct de vedere al acestor cerinţe cu alte teze de doctorat susţinute în acea perioadă. Teza de doctorat are un titlu clar, dezvoltat corespunzător pe parcursul lucrării. Tema tezei de doctorat este în domeniul de preocupărilor academice ale doctorandului şi conducătorului de doctorat. Teza de doctorat este clar structurată, are un plan de cercetare coerent. Metodologia este în concordanţă cu normele şi practicile din domeniul ştiinţelor juridice la acea dată. Cercetarea, aşa cum rezultă din referatele comisiilor de susţinere, prezintă elemente de noutate şi cuprinde analize pertinente. Bibliografia utilizată de autor este menţionată la sfârşitul lucrării”, a constatat comisia, potrivit unui document intrat în posesia Mediafax.

Ştiri Europene – 17 iulie 2012 / “UE sporeşte presiunea”

Va urez o zi buna!

Written by Theophyle

17/07/2012 la 9:04 am

103 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Reblogged this on Dictatura justitiei.

  dictaturajustitiei

  17/07/2012 at 9:11 am

 2. buna dimineata! sper ca ponta sa fie primit cu „respect” astazi la Chisinau.

  zigzag

  17/07/2012 at 9:17 am

  • buna dimineata
   de catre voronin,in mod sigur/respect fara ghilimele

   intamplator

   17/07/2012 at 9:18 am

   • de 2 zile tinerii basarabeni incearca sa se organizeze pentru vizita lui ponta … cu banere pe care scrie „Basescu este presedintele nostru” 🙂

    zigzag

    17/07/2012 at 9:22 am

 3. Buna dimineata !

  ela

  17/07/2012 at 9:20 am

 4. Buna dimineata,

  Referitor la Basarabia. Cei de acolo sunt atat de afectati de suspendare incat nu m-as mira sa vina masiv peste granita sa voteze.

  moldoveanu

  17/07/2012 at 9:20 am

 5. Reblogged this on Tiberiuorasanu's Blog and commented:
  Bună dimineaţa! 🙂

  Tiberiu Orasanu

  17/07/2012 at 9:20 am

 6. o zi buna tuturor!
  azi re-incepe Parlamentu spectacolul de prost gust?

  Sare'n Ochi

  17/07/2012 at 9:24 am

 7. Buna dimineata tuturor. Eu de la Parlamentul „elitelor” ma astept la tot soiul de nenorociri. Chiar nu astept cu nerabdare intrunirea in sesiune extraordinara. Din nou.

  clemycali

  17/07/2012 at 9:29 am

 8. Reblogged this on DE VORBA CU ALEXANDRA.

  yepuras alexandra

  17/07/2012 at 9:33 am

  • A cui este „agentia de rating politic”?
   Buna ziua

   emil

   17/07/2012 at 3:05 pm

 9. rusine sä le fie academicienilor, ce spun cä Ponta nu a plagiat,
  niste secäturi ,rusine acest mizerabil ce mint la ordinul USL.
  sper sä ridice academicieni cu bun simtz, sä-i dea peste ochi cu minciuna

  theo- nona

  17/07/2012 at 9:37 am

 10. Bună!
  Care sunt marile personalități care fac parte din comisie ? O fi și Nicolae Manolescu ? Știu că el îl susține pe Ponta. Sunt multe oscioare de ros în instituțiile din România !

  dictaturajustitiei

  17/07/2012 at 9:38 am

  • Urat a imbatranit Manolescu.

   clemycali

   17/07/2012 at 9:40 am

   • Manolescu vrea să fie academician şi face orice mizerie pentru a-şi atinge scopul.

    Tiberiu Orasanu

    17/07/2012 at 10:16 am

   • As propune sa protestam maine in fata sediului acestei comisii. Cata nesimtire!

    diablero

    17/07/2012 at 12:24 pm

 11. grupul de 19 nu a fost bun, acum in acesta sunt
  numai catziva speriatzi de cati,

  theo- nona

  17/07/2012 at 9:38 am

 12. neata,

  m-am hotarit aproape 99% – nu ma duc la referendum sa validez prin votul meu o lovitura de stat parlamentara!

  skorpion

  17/07/2012 at 9:39 am

  • skorpi! este esential ca gestul acesta sa fie BOICOT (act politic) si nu neprezentare (absenteism, deci interpretabil politic). Putem anula buletinul scriind pe el BOICOT si anuland ambele casute?

   cinic

   17/07/2012 at 9:44 am

   • ‘neata
    Nu poti face asta. Intri la numaratoare, chiar daca votul este invalid. In momentul in care ai semnat ca ai votat, pe ei nu-i mai intereseaza ce ai facut in cabina de vot. Le asiguri cvorum.

    subway

    17/07/2012 at 9:52 am

  • am citit pe digi , din primele concluzii ale raportului pe justitie: 1) Romania criticata pentru subminarea statului de drept , Romania criticata pentru subminarea separarilor puterilor in stat si 2 ) Comisia Europeana NU poate avea incredere in Romania !!! . cred ca e suficient pentru a demonstra ca referendumul de pe 29 este unul abuziv care se doreste a legitima o lovitura de stat . pentru subminarea statului de drept cred ca parchetul trebuie sa pregateasca multe catuse si sa i lege pe vinovati dupa citirea acestui raport al Comisie Europene!

   zigzag

   17/07/2012 at 9:51 am

 13. in cate luni este gravid Cretinul.

  theo- nona

  17/07/2012 at 9:46 am

 14. Salutare tuturor.

  „Peste condiţiile nefavorabile externe a intervenit şi tensiunea în plan politic intern, care se va calma din fericire.”

  Rudotel Georgescu ori este total cretin, ori altcineva mananca cacat cu gura lui.

  Ori amandoua.

  EuCuMine

  17/07/2012 at 10:00 am

  • Buna dimineata,
   Musiu Georgescu are sarcina de partid sa calmeze spiritele , dar va iesi shifonat rau. Desi acum il pun sa minta, USListii il vor sacrifica daca iese rau cu finantele.

   cedric

   17/07/2012 at 10:04 am

   • Am citit. Eu nu stiu cum a putut scoate pe gura aberatia cu consolidarea leului in conditiile in care cursul a luat-o razna iar finantarile externe sunt cvasiinexistente.

    clemycali

    17/07/2012 at 10:07 am

    • chiar nu inteleg de ce va ” minunati” de fgeorgescu;asta a fost ” faimosul mnistru de finante” al superstarului vacaroiu;
     a tinut cursul usd/leu in jur de 2500-3000/timp de doi ani,a ” raportat ” inflatie de 10-20 pct si tot rahatul a pleznit la inceputul lui 2007 in fata celor de la conventie
     tot el este adeptul cel mai inflacarat al cresterii impozitelor si ” dirijism” financiar;
     una peste alta un cesepist perfect;iau eu tot si redistribui cum imi convine

     intamplator

     17/07/2012 at 11:32 am

  • amandoua!

   mayausa

   17/07/2012 at 4:27 pm

 15. Buna dimineata Theophyle,
  buna dimineata prieteni.

  Ieri Asociatia ResPublica pe care mi-am asumat responsabilitatea de a o conduce s-a intalnit, dupa o zi plina de evenimente de bun augur la Timisoara, cu MRU. A fost o intalnire privata deschisa discutiilor sincere si pusa sub semnul cunoasterii reciproce. S-a discutat si despre Politeia si ne-a marturisit ca „sufera de dependenta” pe care o produce blogul lui Theophyle pe care nu poate sa nu-l citeasca zilnic. La intalnire a participat si Gabriel Biris care a confirmat acelasi „diagnostic”. 🙂

  Asadar continuati sa fiti cei care va stiu din 2009. Felicitari!

  Andrei

  17/07/2012 at 10:02 am

  • Inca o precizare, Asociatia ResPublica sustine boicotul la referendum: nu vrem sa legitimam faradelegea dupa ce aceeasi politicieni s-au opus punerii in fapt unui alt referendum, cel cu 300 parlamentari si Parlament Unicameral. Noi am votat un presedinte in 2009, referendumul nu este un act de reconfirmare ci de penalizare. Cum motivele sunt inexistente si procedura de a ajunge la referendum este neconstitutionala, in 29 iulie avem treaba.

   Andrei

   17/07/2012 at 10:05 am

  • Salut Andrei,
   Multumesc pentru cuvintele frumoase, ale tale si ale lui MRU. Succes in continoare – pentru el si pentru tine!

   Theophyle

   17/07/2012 at 10:34 am

 16. legat de alt referendum – poporul a cerut 300 de parlamentari + Parlament unicameral:

  iata ce spune un ilustru neica-nimeni, parlamentar pesedist cu reflexe bolsevice si nu este singurul.
  nu da doi bani pe cei care l-au ales si nu este un caz singular, aproape toti parlamentarii gindesc asa

  „Poporul nu are a se pronunta daca sunt ….parlamentul este unicameral sau bicameral.
  Aceasta este o chestiune rezervata elitei.
  Moderatoarea: Care elita?
  Parlamentul…

  auzi, elita….
  elita infractorilor, elita anti-democratica, elita bolsevica, elita hotilor, care nu intelege ce inseamna democratia, stat de drept, tara europeana….

  sa nu mergi sa-i ineci?

  skorpion

  17/07/2012 at 10:10 am

  • @skorpion Buna dimineata tuturor! Victor Socaciu e numele ipochimenului deputat pesedist. Am scris si eu despre episodul asta ieri, la 16:45, lasati-ma sa ma mai autoplagiez odata! 🙂

   Minunat deputatul PSD Socaciu, pe B1TV! “Poporul nu are a se pronunta daca sunt parlamentul este unicameral sau bicameral. Aceasta este o chestiune rezervata elitei. (Moderatoarea: Care elita?) Parlamentul… Nu poate face o operatie chirurgicala oricine…” Cum nu vii tu Tepes Doamne…

   Observator

   17/07/2012 at 10:21 am

 17. Buna dimineata! 🙂

  radubotezatu

  17/07/2012 at 10:16 am

 18. A nu se uita: toti cei care aveti legaturi cu grupuri mai mari (sau mai mici) din diaspora, transmiteti-le semnalul corect. Este de maxima urgenta/importanta.

  EuCuMine

  17/07/2012 at 10:25 am

 19. eu nu inteleg ce e asa complicat pentru unii! traian basescu are mesajul lui,pdl are alta treaba. e suficient ca toti primarii pdl sa „boicoteze”, nici o chemare la vot,nici un afis care sa aduca aminte ca se voteaza. membrii pdl sa fie in toate comisiile din „statiuni” unde se va incerca vot turistic masiv si sa cheme politia la orice incercare de frauda.

  radu2

  17/07/2012 at 10:29 am

 20. Buna dimineata!
  Daca raportul MCV contine ideile „Romania criticata pentru subminarea statului de drept , Romania criticata pentru subminarea separarilor puterilor in stat” atunci acest raport nu poate fi imbunatatit decat daca Justitia din Romania rezolva aceste probleme. Mai precis, trimiterea in judecata a celor raspunzatori.

  ribelalu

  17/07/2012 at 10:58 am

 21. SOCACIU, se cosiderä elitä ? da una securistä, ce nerusinat.

  theo- nona

  17/07/2012 at 11:01 am

 22. aceias elitä este si in Guvern, securisti, KGB-isti;comunisti vopsitzi

  si iresponsabilii debili mintal, copii de trupä bolsevici, crescutzi in grajdul

  criminalului ILIESCU, ce palmä au luat romanii cu aceastä hazna USL:

  romani trezitzi-vä.

  theo- nona

  17/07/2012 at 11:06 am

 23. am auzit adineauri, cä vinovatä e MM si pdl, spune un tanär dezechilibrat IVAN

  finantzator ; a escapadelor Ponta.

  nu sunt normali, ei au fäcut tot acest uragan, si altzii sunt vinovatzi.

  theo- nona

  17/07/2012 at 11:09 am

 24. Palma: Ponta la Chisinau cu Filat, conferinta de presa. O Jurnalista ii reproseaza schimbarile de la departamentul de acordare a cetateniei unde acum nu se mai misca nimic. Intrebare: prin aceasta actiune vreti sa pedepsiti basarabenii care auvotat totdeauna cu presedintele Basescu?
  Raspunsul bla, bla si romanii l-au votat pe Basescu si acum nu-l mai vor etc.

  cedric

  17/07/2012 at 11:40 am

  • Am auzit și eu. Ponta nu iese din bla-bla-bla. Acum ne spune despre reformele din viitor ale justiției !

   • aici chiar nu greseste;viziunea lor despre justitie e clara;” justitia trebuie sa faca asa cum doreste partidul”
    pentru asta trebuie noi reforme

    intamplator

    17/07/2012 at 11:49 am

  • vad si eu conferinta de la Chisnau.pot sa afirm ca jurnalistii basarabeni sunt de 100 de ori mai profesionisti decat jurnalistii romani .

   zigzag

   17/07/2012 at 11:45 am

   • Ei nu sunt subventionati de Voiculescu, nu?
    🙂

    emil

    17/07/2012 at 3:13 pm

 25. pina si comisia lor de ” etica” nu poate nega plagiatul

  Sunt unele deficienţe în ceea ce priveşte trimiterile bibliografice în interiorul capitolelor, însă nu se poate aprecia că doctorandul Victor Ponta şi-ar fi însuşit paternitatea unor idei, concepte, modele care nu-i aparţineau şi le-ar fi prezentat drept contribuţii personale originale.(sursa evz)

  ” nu se poate aprecia” spune totul despre lucrarea hotului

  intamplator

  17/07/2012 at 11:42 am

 26. O porcarie fara margini. Aceste asa zise cadre didactice universitare sunt tot jigodii din randul plagiatorilor si sunt cei care au protestat tot timpul fata de masurile luate de Funeriu. Cum sa-l acuze ei pe Ponta?
  Niste taratoare, ajunse pe cai imorale in invatamantul superior si in aceasta comisie de „moralitate”!

  cedric

  17/07/2012 at 11:51 am

 27. Petru Filip raspunde ziaristilor. Eu nu inteleg ce au de gand cu ordonanta, ma depaseste. Mintea mea nu se potriveste cu a lor.

  cedric

  17/07/2012 at 11:53 am

 28. ceva nu se leagä, este drept MM este o poersonalitate,

  dar pe ei ii criticä si socialistii.

  theo- nona

  17/07/2012 at 12:00 pm

 29. Petru Filip, este un trädätor nerusinat, ales de votantzii PDL

  si prin trädare ajuns la avansare de USL, ce limitate are golanul????

  theo- nona

  17/07/2012 at 12:03 pm

 30. Buna dimineata,

  Pentru ca sunt banuit ca as fi „sub acoperire”, tin sa precizez cateva lucruri:

  a. Cred ca cea mai buna tactica la referendum era boicotul; imi pare foarte rau ca nu s-a ales aceasta varianta;
  b. Daca TB insista si isi asuma participarea, vrand sa castige „pe bune”, voi participa la vot. Nu eu sunt suspendatul si nu eu am stabilit tactica de campanie;
  c. Cel mai riscant lucru pentru sustinatorii lui TB, este ca unii sa participe si altii sa boicoteze; Mersul pe doua carari este mai periculos decat a participa; Repet: ce fac adeptii boicotului daca referendumul se valideaza cu 50,3%, iar TB pierde cu 49,8% ? Nu vor fi de fapt vinovati pentru demiterea presedintelui ? Sau daca referendumul se invalideaza cu 42%, iar TB ar pierde la vot cu 48,8% ? N-ar fi fost bine sa aiba o victorie care ar fi existat daca cei ce boicoteaza ar fi votat ? Intervine si discutia cu legitimitatea……

  Concluzie: Cea mai buna optiune era boicotul, dar daca TB a decis sa se participe la referendum si imensa majoritate a sustinatorilor sai va participa (asa cum imi dau seama din discutiile cu cunoscutii mei), e mai bine sa participam, intrucat mersul pe doua carari e mai periculos decat boicotul.

  P.S. Ochelarii de cal nu ajuta cu nimic.

  Sergiu

  17/07/2012 at 12:04 pm

  • Sergiu salut,
   nu stiu cine te-a banuit ca esti sub „acoperire”. La subiect, probabil ca in cateva zile toti vom ajunge la o concluzie identica. Lucrurile sunt sub desfasurare si nimic inca nu este nimic fixat pentru o opinie comuna. Putina rabdare.

   Theophyle

   17/07/2012 at 12:16 pm

  • Salut sergiu. Eu sunt ala 🙂 Am remarcat ca apari doar la suspendari si la alegeri, si ce spui tu in final se brodeste daca ii pui minus in fata.
   Poate ma insel, ne mai gindim, vorba lui Theophyle, dar este posibil ca TB sa mearga pe cartea lui Leonida la Termopile,(e crucea lui) in timp ce poate sugera grupurilor sa mearga pe boicot. Faptul ca nu doreste bannere, si afise – indica si dorinta de a nu ingheta intr-un format anume, avind in vedere ca exista o dinamica a evenimentelor.

   lastnightmusic

   17/07/2012 at 12:56 pm

  • Cea mai buna optiune este intotdeauna sa dai piept cu realitatea (boicotul este optiunea cea mai proasta oricare ar fi rezultatul), iar daca batalia e pierduta e bine sa o afli acum, nu peste cateva luni (basca ca unii se vor fi descarcat la suspendare si poate vor lua o decizie rationala mai incolo). E foarte important sa pui bazele unui nou inceput fara nicio intarziere – adevarata miza sunt alegerile ce urmeaza (eventual cu prezidentiale) – si care inca nu sunt nici pe departe castigate de iliescu-hrebenciuc

   Mumulea

   17/07/2012 at 1:18 pm

 31. P.Filip, un mare nerusinat, nu meritä vreodatä in parlament,
  ca si nemernicul Burtä-verde escroc de meserie.

  theo- nona

  17/07/2012 at 12:05 pm

 32. http://www.evz.ro/detalii/stiri/universitatea-din-bucuresti-nu-se-lasa-intimidata-va-analiza-cazul-ponta-chiar-maine-992203.html ponta mondialu’ -Demisia si fugi la rahova sa ti rescrii lucrarea cu doctorat sub indrumarea mistretului cu fular de fitze !

  zigzag

  17/07/2012 at 12:17 pm

  • He, he…L-au auzit pe Base ca isi indeamna oamenii la vot in fiecare iesire publica a sa si nu vroiau sa piarda ocazia sa o mai faca odata. USL-ul ar fi in stare sa-i faca campanie lui Base saptamana viitoare, doar, doar vor atinge pragul pentru a valida referendumul. 🙂

   subway

   17/07/2012 at 1:11 pm

 33. Buna ziua politeieni,
  si eu sunt de parere sa mai asteptam. Am o presimtire ca se vor contura cat de curand ideile de urmat. Nu ma las coplesita de ganduri negre, chiar deloc, am fost de multe ori in genunchi si m-am ridicat, acum suntem mai multi. Eu gandesc asa: la locale s-au prezentat la vot 52% din care usl a luat 49% (nucleul lor este asadar de 25%), deci cei care nu vor sa vada Romania aruncata inapoi in istoria anilor ’90 vor fi acum de partea ideii europene.

  Am si o rugaminte la voi. Daca stiti care este programul lui MRU va rog sa-l faceti public si aici, eu am intrat pe site-ul ICCD si nu am gasit nimic. Nu uitati ca eu am promis ca voi merge la toate intalnirile si astept cu nerabdare programul pe Moldova. Sper ca nu sunt singura.

  Giorgia

  17/07/2012 at 1:01 pm

 34. Multumesc @cedric, tocmai am aflat ca mitingul de la Iasi e pe 21 iulie.

  Giorgia

  17/07/2012 at 1:03 pm

 35. Giorgia, daca citesti linkul de mai sus o sa vezi ca MRU este sambata la Iasi la mitingul PDL. restul programulu inu il stiu.

  cedric

  17/07/2012 at 1:04 pm

 36. Cu placere, daca mai aflu ceva , scriu pe blog

  cedric

  17/07/2012 at 1:05 pm

  • Da, da, am citit. Stiu ca au anuntat Bacau si Piatra Neamt, dar nu se stie data.

   Giorgia

   17/07/2012 at 1:08 pm

 37. pentru subminarea statului de drept, pentru subminarea separatiei puterilor in stat, pentru subminarea principiilor UE , pentru incercarea de influentare a justitie toata gasca porumbacilor si a slugilor lui felix trebuie trimisa la puscarie! autoritatile abilitate ale statului roman, serviciile de informatii , procuratura trebuie sa restabileasca cu curaj ordinea de drept in Romania! curaj , deoarece tarile membre UE si SUA sprijina statul de drept si autoritatile statului de drept.autoritatile abilitate trebuie sa impuna legea.cred ca referendumul de pe 29 nu ar trebui sa aiba loc in aceste conditii in care USL submineaza principiile UE!

  zigzag

  17/07/2012 at 1:43 pm

 38. Buna ziua,
  Am nedumerire referitoare la boicot.
  Boicotul este frumos daca ar putea fi cuantificat.Daca exista o posibilitate de a arata votantului mioritic ca milioane de romani il sustin pe Traian Basescu dar nu au votat deoarece nu accepta acest joc murdar ar fi extraordinar.
  Din nefericire eu nu realizez care procedura care ar putea demonstra asa ceva.
  Daca boicotul nu poate fi cuantificat si sa zicem ca pentru Basescu voteaza 10 oameni iar pentru pucisti 2 milioane, referendumul va fi anulat,basescu se va intoarce la Cotroceni dar infrint.Nu vreau sa mi imaginez cum va functiona propaganda de partid in acel moment.
  Nu va pierde insa numai Basescu ci si MRU care nu va mai putea vorbi in numele a milioane de votanti legitimati de referendum ca pro Basescu.
  Desigur ca ar trebui sa preleveze pragmatismul.Ca sa fim siguri ca referendumul este anulat il boicotam.
  Politic insa ari fi bine?

  tucu2

  17/07/2012 at 1:52 pm

  • In ziua referendumului, toti cei care vor sa boicoteze referendumul, sa iasa in centrul orasului, piete sau ce-o mai fi cu o foaie alba in mana pe care sa scrie „votez NU” si sa se plimbe pe acolo pana spre seara. Uite asa se atrage atentia opiniei publice asupra boicotului si iti exprimi si „NU”-ul acordat referendumului. Dar treaba asta trebuie organizata.

   subway

   17/07/2012 at 2:01 pm

   • nu e o solutie realista. da, pot exista citeva mii/zeci de mii care ar face asta. dar marea masa, „gloata” e greu de urnit la asa ceva.

    fish

    17/07/2012 at 2:57 pm

   • S-ar incalca legea electorala.

    blackman

    17/07/2012 at 3:19 pm

    • Buna Ziua la toata lumea,
     Postare noua!

     Theophyle

     17/07/2012 at 3:23 pm

 39. Salut, salut
  Parerea mea este ca ne framantam prea mult (in acest moment!) cu privirea la solutia optima pt. referendum.
  Cred ca mai este timp pt. a lua o decizie in cunostiinta de cauza. Sa vedem cum iese legea referendumului din parlament. Personal, cred ca pucistii isi vor lasa o portita „deschisa” (daca nu cumva o au deja prin celebrul art. 3 din Hotarirea de suspendare / am inteles -bine?- ca acesta urmeaza sa fie atacata la CCR) pentru a decide ei destinul Presedintelui daca nu se atinge cvorumul de 50%+1. Abia atunci se pot invoca motive legale (inclusiv de Presedinte) pt. a boicota referendumul.
  In concluzie, eu cred ca inca nu avem toate informatiile pentru a lua o decizie finala.

  Sorin Fortiu

  17/07/2012 at 2:02 pm

 40. cu scuze ca ma repet:
  http://sareinochi.com/2012/07/17/minciunile-lui-che-gargara-si-crizel-antenescu-ne-tin-in-spatiul-smengen-ponto-guvernezi-si-matale-ceva/
  in ceea ce p[riveste boicotul sau nu, eu zic sa mai asteptam. odata sa vedem ce hotarasc parlamentarii pucisti maine, a doua sa vedem daca institutiile statului au oua si-i salta pe unii pucisti, plus alte alea venite de la Europa. pana in 27 mai este.

  Sare'n Ochi

  17/07/2012 at 2:21 pm

 41. Ziua buna la lumea buna. L-am vazut pe Crizel, retransmis de B1, de la radio. Asta este irecuperabil.
  Parerea mea este ca avem o singura cale: un boicot masiv la Referendum, anuntat cu surle si tobe.
  Argumente: 1. Modul total discretionar in care Parlamentul&Guvernul ai manevrat ca sa se ajunga la suspendare.
  2. Ignorarea rezultatelor precedentului referendum din 2009, lucru care incalca art. 2 din Constitutie.
  3. Basescu nu va putea spune niciodata „boicot”. I-ar sari astia la gat in secunda 2.
  Sigur, n-avem inca toate datele, dar jegosii astia nu merita sa participam la mascarada lor de suspendare.
  Auzi ce zice Zgonea, ca referendumul este manifestarea suveranitatii. Bravo, Frantz, o fi, dar nu-l aplicati decat cand va convine? Siktir, jigodiilor useliste!

  blog de caine rau

  17/07/2012 at 2:23 pm

  • „3. Basescu nu va putea spune niciodata “boicot”. I-ar sari astia la gat in secunda 2.”
   daca-i spune greva prezidentiala suna mai bine ? 😆

   fish

   17/07/2012 at 2:54 pm

 42. Calimente asta e un derbedeu politic, obraznic , nu stie sa participe civilizat la o discutie , isi ingana interlocutorii ca ultimul golan prost crescut. Cica cursul euro-leu este treaba BNR, nu are legatura cu poltica. Cum dracu ajung toti iresponsabilii astia in parlament?

  cedric

  17/07/2012 at 2:38 pm

  • mihaita calimente 1975 – 1989 – profesor educaţie fizică , 2002 – jurist, Facultatea de Drept „Vasile Goldiş”, Arad, 2005 – master Administraţie Publică apai aiastai ghintre cei mediocri 🙂

   radu2

   17/07/2012 at 2:49 pm

   • Mult spus „mediocri”. E o nulitate nici macar slefuita de ochii lumii.

    cedric

    17/07/2012 at 3:07 pm

 43. au gasit vinovatul perfect:parlamentul!” nimeni nu e vinovat ,noi am vrut sa schimbam,nu putem controla cum voteaza fiecare parlamentar”

  radu2

  17/07/2012 at 3:03 pm

 44. Semnificatia puciului parlamentar din Ro depaseste cadrul unei rafuieli a puscariabililor cu Justitia unui stat. Suspendarea Presedintelui initiata de parlamantarii romani este o lovitura data insussi conceptului de democratie, iar finalizarea procesului prin demiterea lui TB nu poate aduce decat la concluzia esecului democratizarii tarii si la excludrea Ro din UE. Niciun sef de stat democratic, de la Lincoln pana la Merkel si Obama nu ar rezista unui perpetuu test de popularitate, concomitent aplicat la nivelul populatiei generale si la nivelul diferitelor institutii ale statului alese arbitrar de toate casele de sondaje. Din acest motiv, acceptarea unui asemenea precedent creat la nivelul unei tari europene este exclus. Singura solutie corecta acum, in al 12-lea ceas, solutie la care Ro va trebui sa recurga daca nu se vrea exclusa din randul tarilor democratice, este interventia CCR, care sa completeze avizul dat Parlamentului cu concluzia sa clara privind neconstitutionalitatea suspendarii si eliminarea pe viitor a bunului plac al Parlamentului ca argument pentru viitoarele decizii de suspendare. Orice alta solutie duce la ruina. Faptul ca aceeasi CCR a evitat sa se pronunte clar asupra initiativei Parlamentului este de rau augur pentru incarcarea CCR cu intrega responsabilitate asupra destinului Ro dupa 29 iulie.

  judex

  17/07/2012 at 3:04 pm

 45. Cristi Danilet pe blog recomanda doua interviuri cu magistrati despre evenimentele din ultima perioada.
  –> Daniel Morar – Reformele in justiţie nu sunt ireversibile
  –> Cristi Danileţ – Este de datoria procurorilor, ca şi a judecătorilor, să-şi apere independenţa, inclusiv prin reacţii publice

  http://cristidanilet.wordpress.com/2012/07/17/magistratii-despre-ultimele-evenimente-interviuri-revista22/

  moldoveanu

  17/07/2012 at 3:06 pm

 46. UPDATE 15.05 Comisia Juridica a Senatului a respins marti doua amendamente la ordonanta de urgenta privind modificarea legii referendumului, care propuneau organizarea scrutinului timp de doua zile si eliminarea pragului de 50% plus unu.

  fish

  17/07/2012 at 3:35 pm

  • Propunator?
   Fireste, Ioan Ghise 🙂
   Cf, B1

   emil

   17/07/2012 at 3:44 pm

 47. De ce Angela Merkel este revoltata de atitudinea guvernului Ponta fata de Curtea Constitutionala
  http://www.ft.com/intl/cms/s/0/310cf17e-cf68-11e1-a1d2-00144feabdc0.html#axzz20snDhOM2

  emil

  17/07/2012 at 3:38 pm

 48. Buna ziua 🙂
  Verdictul Universitati Bucuresti – Ponta a plagiat ….Concluzia, asteptam demisia
  http://www.romanialibera.ro/actualitate/educatie/plagiat-ponta-universitatea-bucuresti-premierul-a-plagiat-270711.html

  mar

  17/07/2012 at 4:02 pm

  • Hai s-o vedem pe coana Ecaterina cum desfiinteaza…si desfiinteaza… 😆

   Diana

   17/07/2012 at 4:06 pm

   • Este desfintzata, sau facut de mirul Europei 😆

    mar

    17/07/2012 at 4:07 pm

    • Vad ca nu le pasa lor de murul Evropii…
     Totusi mi-ar face mare placere sa-l vad cu diploma de doctor anulata.

     Diana

     17/07/2012 at 4:17 pm

   • Cred ca m-am bucurat inainte de vreme. Vad ca UB a infirmat stirea data de irtv.

    cedric

    17/07/2012 at 5:09 pm

 49. nenorocitul de Antonescu n-are cuvant: se retrage din viata politica doar daca Basescu nu obtine „nici un vot” la referendum, dar este reconfirmat de CCR.

  cedric

  17/07/2012 at 5:14 pm


Comentariile sunt închise.