Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

Revista Presei – 16 Iulie / “Valul ieşirilor de capital străin loveşte România”

Bună dimineata intr-o zi de luni. Vremea se va răcori în toată ţara, astfel că se vor înregistra temperaturi maxime între 23 şi 33 de grade, izolat mai ridicate doar în sudul extrem, unde la amiază se vor mai atinge valori de 35…36 de grade. Instabilitatea atmosferică va fi mai accentuată în jumătatea de est a teritoriului şi la munte, unde, mai ales în cursul după-amiezei şi al serii, vor fi înnorări, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului ce vor lua trecător aspect de vijelie şi condiţii de grindină. Vor fi averse, izolat torenţiale, iar cantităţile de apă vor depăşi local 20…30 l/mp. În celelalte regiuni cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene vor mai fi posibile pe spaţii restrânse. Temperaturile minime vor fi de la 8…9 grade în depresiuni până la 20…21 de grade pe litoral.

La Bucureşti – Vremea se va răcori, astfel că maxima termică nu va mai depăşi 33 de grade. Temporar, mai ales după-amiaza şi seara, vor fi înnorări şi condiţii pentru averse, descărcări electrice şi intensificări ale vântului. Temperatura minimă va fi de 17…19 grade.

Curs valutar BNR valabil azi: 1 EURO = 4. 5495  RON; 1 USD = 3. 7274    RON; 1 EURO = 1. 2206 USD; Francul elvetian 3. 7883 RON. Gramul de aur 189.2804 RON.

Valul ieşirilor de capital străin loveşte România: peste 2 miliarde de euro au plecat în luna mai. Agravarea crizei Greciei şi mai apoi declanşarea crizei politice au transformat România într-o victimă a retragerilor rapide de capital. Peste două miliarde de euro au părăsit România în luna mai, a cincea lună a anului marcând un adevărat şoc al retragerilor de capital stră­in de pe piaţa locală care s-a reflectat imediat în deprecierea leului cu 1,5% faţă de euro. A fost doar o „mostră” vizibilă a aşa-numitului proces de „dezintermediere” pe care băncile străine şi alte categorii de investitori l-au iniţiat de mai multe luni pentru reducerea expunerilor considerate prea riscante. BNR semnalase chiar în cursul lunii mai că temerea sa cea mai mare este ca acest fenomen să nu ajungă la o desfăşurare brutală şi haotică, un asemenea scenariu fiind foarte greu de gestionat chiar şi cu o rezervă valutară de circa 33 mld. euro. În luna mai au ieşit de pe piaţă în cea mai mare parte „bani fierbinţi” care erau plasaţi pe termen scurt, dar în acelaşi timp băncile au pierdut într-o singură lună 234 mil. euro din depozitele pe termen mediu şi lung constituite de nerezidenţi. În mod tradiţional, astfel sunt clasificate depozitele deschise de bănci străine în filialele locale pentru a le asigura necesarul de finanţare stabilă în valută, iar diminuarea acestor sume nu face decât să confirme tendinţa de reducere a expunerilor pe piaţa locală. Faţă de nivelul de la sfârşitul anului trecut, depozitele băncilor străine în filiale locale s-au diminuat cu 725 mil. euro, mărind presiunea pe resursele locale de finanţare în valută. După expirarea acordului de la Viena România nu mai are niciun instrument direct pentru frânarea diminuării expunerilor din partea băncilor străine. În primele patru luni ale anului cele nouă bănci străine care îşi asumaseră în 2009 angajamentul de a-şi meţine banii în România – Erste Bank, Raiffeisen International, Eurobank EFG, National Bank of Greece, UniCredit, Société Générale, Alpha Bank, Volksbank şi Piraeus Bank, scoseseră deja peste 2 mld. euro, conform datelor FMI. Integral in Ziarul Financiar.

Traian Băsescu: „USL a dat o lovitură aproape militară în numele puşcăriabililor”. Traian Băsescu, preşedintele suspendat al României, este invitat, în această seară, la emisiunea „Ediţie Specială” de la postul Realitatea TV. Interviul este realizat de Dan Suciu, fost purtător de cuvânt al guvernului Ungureanu. Traian Băsescu este în campanie electorală pentru referendumul din 29 iulie, când alegătorii vor decide dacă îl mai doresc sau nu în funcţia de preşedinte al ţării. Pe 6 iulie, Parlamentul României a decis vineri cu majoritate de voturi suspendarea din funcţia a preşedintelui Traian Băsescu, în urma unui demers al USL, care a primit avizul Curţii Constituţionale. Am crezut mult în coabitare. Am făcut încercarea pentru a evita instabilitatea politică. Am avut convingerea că va merge. În campania electorală n-am scos un cuvânt deşi eram atact de dimineaţa până seara, am tolerat şi plecare la Consiliu, împotriva hotărârii CCR. Vă dau un exemplu până unde merg cu toleranţa: Ecaterina Andronescu, în condiţii normale nu aş fi acceptat, a pierdut un proces. Mai bine de un an opoziţia nu a venit în Parlament. Nu puteţi pune pe seama puterii deprecierea situaţiei politice. Realitatea este că această lovitură, dată aproape militar, este dată în numele puşcăriabililor. Anunţată de domnul Voiculescu. Eu suspendat în 59 de zile, în loc de 60 cât anunţase dl Voiculescu.Integral in EVZ

Liderii USL, primii cu pâra la Bruxelles. Crin Antonescu şi Victor Ponta, cei care acum susţin că oamenii lui Traian Băsescu defăimează România în Europa, cereau cu doar câteva luni în urmă sancţionarea ţării noastre în Parlamentul European, inclusiv prin suspendarea dreptului de vot. Confruntaţi cu o reacţie dură din partea oficialilor europeni şi a cancelariilor occidentale faţă de recentele evenimente din România, liderii actualei puteri încearcă să minimalizeze, prin declaraţiile lor, impasul diplomatic în care ne aflăm. Atât premierul Victor Ponta, cât şi preşedintele interimar Crin Antonescu i-au acuzat pe reprezentanţii opoziţiei că şi-au denigrat ţara pe plan internaţional şi că au dezinformat autorităţile de la Bruxelles. Totodată, cei doi s-au arătat indignaţi de faptul că forurile UE au cerut imperativ Guvernului român să respecte anumite reguli democratice. Aşa-numita „listă a lui Barroso” conţine mai multe puncte care i-ar fi fost înaintate primului ministru al României cu ocazia întrevederii de săptămâna trecută cu preşedintele Comisiei Europene. Printre acestea se numără, potrivit unor surse de la Bruxelles, respectarea independenţei Justiţiei şi a deciziilor Curţii Constituţionale, precum şi alte condiţii. Integral in Adevarul

Cum s-a jucat la Bruxelles meciul politic din România. Comisia Europeană, ambasadorul SUA în România, presa internaţională, cancelarul german în mod special, dar şi alţi oficiali europeni au avut o reacţie dură faţă de schimbările produse în România după declanşarea procedurii de suspendare a preşedintelui Traian Băsescu. La zece zile după începutul acţiunii în forţă declanşată de USL, comisarul Barosso i-a prezentat premierului Ponta lista cu îngrijorările principale ale Uniunii. Primul-ministru a dat asigurări ca va răspunde în scris tuturor problemelor ridicate de partenerii europeni. Gândul vă prezintă filmul complet al modului în care a ajuns Uniunea Europeană să reclame lista cu 11 probleme din România. Anunţul privind  intenţiile USL de a-l suspenda pe preşedintele Băsescu a fost făcut de Crin Antonescu pe 2 iulie. Liderul PNL a vorbit deschis şi despre schimbarea judecătorilor Curţii Constituţionale. “Miza principală, sub o formă sau alta, este intrarea în normalitate a Curţii Constituţionale. Mai explicit, înseamnă schimbarea componenţei acestei Curţi. Presupun, pe scurt, că Parlamentul care a numit şase judecători din nouă are dreptul să-i revoce. (…) Eu, Crin Antonescu, consider că în actuala componenţă Curtea Constituţională este o ruşine”, a fost declaraţia care a trezit atenţia şi reacţia cancelariilor occidentale. Prima reacţie vehementă a venit din partea popularilor europeni, care prin vocea liderului grupului popular din Parlamentul European, Joseph Daul. El a criticat înlocuirea Avocatului Poporului, schimbarea preşedinţilor Camerelor Parlamentului, planul de modificare a legii Curţii Constituţionale şi a judecătorilor. Integral in Gandul.

Parlamentul, chemat să pună în aplicare deciziile Curţii Constituţionale – cerinţă clară a UE. Parlamentarii sunt chemaţi săptămâna viitoare, marţi şi miercuri, să decidă asupra legislaţiei privind referendumul şi să pună în aplicare deciziile Curţii Constituţionale, aceasta fiind şi o cerinţă clară a UE, după discuţiile pe care premierul Victor Ponta le-a avut săptămâna trecută la Bruxelles, potrivit Mediafax. Astfel, parlamentarii au de luat hotărârea cea mai dificilă pentru modul în care se va desfăşura referendumul pentru demiterea preşedintelui suspendat Traian Băsescu, dar mai important pentru modul în care vor evolua pe viitor relaţiile României cu Uniunea Europeană. Parlamentul se reuneşte în sesiune extraordinară la cererea premierului Victor Ponta, care a anunţat săptămâna trecută, de la Bruxelles, că a trimis solicitarea preşedintelui Senatului şi preşedintelui Camerei Deputaţilor. „Vom lua toate măsurile administrative şi guvernamentale pentru a ne asigura că toate deciziile Curţii sunt respectate şi vom răspunde tuturor îngrijorărilor legitime exprimate de partenerii noştri europeni. Guvernul va organiza referendumul potrivit legii şi deciziei Curţii Constituţionale”, a spus Ponta. El le-a explicat oficialilor europeni că nu Guvernul, ci doar Parlamentul poate schimba legea. „Voi transmite opinia mea şi preşedintelui interimar, Crin Antonescu, că referendumul va trebui să respecte decizia Curţii Constituţionale. Pentru că preşedintele Schulz m-a întrebat dacă nu cumva Parlamentul nu va lua o decizie sau va decide după 29 iulie, l-am asigurat că orice referendum organizat în România, potrivit procedurilor standard, trebuie validat de Curtea Constiuţională, iar Curtea, pe 30 iulie, după referendum, va confirma rezultatele dacă 50% din populaţie, în fapt mai mult de 50% – pentru că după cum ştiţi nu mai suntem 18 milioane de alegători – dacă 9 milioane de votanţi se prezintă la urne”, a spus Ponta, după întâlnirea cu Martin Schulz, preşedintele Parlamentului European. Integral in Romania Libera.

Voiculescu a pus stăpânire pe România. Acoliţii lui, angajaţi în masă la Ministerul Agriculturii. Preşedintele Partidului Conservator, Daniel Constantin, a umplut ministerul pe care îl conduce cu membri de partid şi de apropiaţi de-ai lui Dan Voiculescu. Câţiva sunt şi foşti angajaţi ai firmelor controlate de el şi soţia sa. Presat de dosarul privatizării frauduloase a Institutului de Cercetări Alimentare, Dan Voiculescu ar fi negociat dur înscăunarea lui Daniel Constantin la Ministerul Agriculturii. Pentru postul de şef de cabinet, Daniel Constantin a ales-o pe Carmen Georgiana Ioaniţescu, fost asistent de relaţii publice la cabinetul europarlamentarului PC George Sabin Cutaş. Legătura directă cu ministrul Agriculturii e reprezentată de soţul şefei de cabinet, Cătălin Marian Ioaniţescu, angajat ca şef de departament la firma SC Logicons SA. Această firmă se ocupă cu accesarea fondurilor europene pe diverse domenii, inclusiv agricultură, şi este controlată în proporţie de 99,99% de Dan Voiculescu, prin grupul de firme GRIVCO. În perioada 2006 – 2009, Daniel Constantin a fost pus de Dan Voiculescu ca administrator şi director general la această firmă. Deşi nu mai este director general al Logicons, Daniel Constantin are legături foarte strânse cu această firmă. O maşină de teren VW se află în fiecare dimineaţă în faţa vilei ministrului. El a refuzat să explice EVZ ce caută maşina Logicons în faţa casei sale. Vecinii ne-au declarat că maşina de teren de la Logicons e condusă de membrii familiei Constantin. Firma controlată de Voiculescu a reuşit să-şi infiltreze încă o cârtiţă la Ministerul Agriculturii în persoana lui Cristian Ionuţ Popa, care a primit un post de consilier personal la cabinetul secretarilor de stat. El este soţul directoarei generale a SC Logicons SA, Roxana Gabriela Popa. Un alt personaj interesant este Vlad Mustăciosu, directorul de cabinet al ministrului Daniel Constantin. Şeful PC l-a ales pentru această funcţie importantă chiar pe secretarul executiv al Partidului Conservator. Integral in EVZ.

Referendumul: alba-neagra. Până la referendumul privind demiterea preşedintelui Traian Băsescu au rămas doar 13 zile, însă Guvernul României n-a reuşit să stabilească regulile după care se va desfăşura scrutinul de pe 29 iulie. Modul în care urmează să se desfăşoare referendumul care vizează înlăturarea lui Traian Băsescu din fotoliul de şef al statului este încă învăluit în ceaţă. Preşedintele suspendat de „Coaliţia 256″ le-a scris vineri preşedintelui interimar, premierului şi şefilor celor două Camere, cerându-le să limpezească regulile după care se va desfăşura referendumul programat pe 29 iulie. „Este vorba, în primul rând, despre regulile de validare a referendumului, numărul şi locul de amplasare a secţiilor de votare din ţară şi din străinătate, formula de reprezentare în comisiile din secţiile de votare şi durata efectivă a votării”, a punctat Băsescu. Problema numărului de votanţi este departe de a fi tranşată. Conform datelor furnizate de ministrul Administraţiei şi Internelor, Ioan Rus, există, în acest moment, 18.308.612 cetăţeni cu drept de vot, însă nu se ştie cu exactitate  „câţi dintre ei se află în România şi câţi sunt în străinătate”. Ioan Rus a precizat că lista care cuprinde cetăţenii cu drept de vot, inclusiv pe cei care împlinesc 18 ani până la data referendumului, va fi definitivată pe 24 iulie, cu doar cinci zile înaintea scrutinului. Integral in Adevarul.

Oficialii romani vor propune saptamana viitoare FMI trecerea la impozitarea progresiva a veniturilor din 2013. Pe masa de lucru sunt mai multe scenarii, favorit fiind cel cu cote 15-20-30%. Negociatorii romani vor propune saptamana viitoare, cu ocazia vizitei delegatiei FMI trecerea la un sistem de impozitare progresiva a venitului global din 2013, au declarat pentru HotNews.ro surse familiare cu procesul de negociere. Exista mai multe scenarii care vor fi abordate cu delegatia Fondului, una in care cota maxima de impozitare a venitului personelor fizice va fi de 30% (insosita de o serie de deductibilitati fiscale), iar cea mai mica 15%, in vreme ce un alt scenariu alternativ vizeaza cotele de 16-12-respectiv 8%. “Urmeaza sa fie luata o decizie politica in acest sens, deocamdata nu este batuta in cuie nicio varianta”, mai spun sursele citate. In Romania, cota unica a stimulat cererea, arata un studiu realizat de actualul secretar de stat al Finantelor, Liviu Voinea, aratand ca 82% din castigurile suplimentare din cota unica s-au dus in consumul de bunuri curente. Studiul mai arata ca din punctul de vedere al incasarilor bugetare cota unica nu s-a dovedit un succes: impozitul pe profit colectat de la firme ar fi scazut ca pondere in PIB dupa introducerea cotei unice, iar impozitul pe venit colectat de la persoane fizice a scazut in primul an dupa introducerea cotei unice si a crescut apoi doar dupa introducerea impozitarii pensiilor si dupa cresterea impozitului pe dividend. UPDATE Intr-un comunicat remis redactiei HotNews.ro Biroul de presa al Guvernului dezimte informatia potrivit careia oficialii romani vor propune in cadrul discutiilor cu reprezentantii FMI trecerea la impozitarea progresiva:”Biroul de presa al Guvernului dezminte categoric aceasta stire. Conferinta de presa sustinuta de Primul-ministru Victor Ponta si vicepremierul Florin Georgescu va aduce lamuriri suplimentare si in acest sens”. Integral pe HotNews.

Ştiri Europene – 16 iulie 2012 / “România şi riscul expulzării

Va urez zi buna si racoroasa!

Written by Theophyle

16/07/2012 la 8:25 am

119 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Cum s-a ajuns la iesirea capitalului strain din tara
  http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&v=hZw8DTIseSE&NR=1 oameni se dau singuri de
  gol.
  Politicienii ne vand gogosi
  Manaci zilnic un “Ich bin ein Berliner”ţii cura de slabire sub control
  http://www.wunderweib.de/diaetundgesund/abnehmen/bildergalerie-1028695-abnehmen/70-Wege-100-Kalorien-zu-sparen.html?i=66&scroll=600
  la aceasta adresa gasiti poza gogogosi umflate cu gem
  “Ich bin ein Berliner”
  …und habe gerade mal 250 Kalorien. Hätten Sie das gedacht? Unschlagbar in der Kuchentheke neben Streuselschnecke & Co.!
  “Ich bin ein Berliner” este o gogoasa umflata care are doar 250 calorii pe ele scrie
  Glück( fericire) sau Erfolg ( succes )
  ar fi o idee de afaceri
  http://www.chefkoch.de/rs/s0/berliner/Rezepte.html retete pentru”Ich bin ein Berliner” gogosi umflate

  osbservator 2

  16/07/2012 at 8:36 am

  • Observator 2
   Pe Politeia poate fi postat un singur link per comentariu, 2 linkuri sunt directionate la moderare, mai mult de 2 linkuri direct la spam. Includerea linkuri youtube deschise nu este permisa din cauza numarului mare de comentarii per postare. Link inchis poate fi postat,
   Multumesc pentru intelegere!

   Theophyle

   16/07/2012 at 10:04 am

 2. o zi buna tuturor. si o saptamana mai normala.

  Sare'n Ochi

  16/07/2012 at 8:36 am

 3. Buna dimineata,
  draga Sare, ne faci o urare cam optimista. De unde saptamana normala, cand „conducatorii” nostri sunt din ce in ce mai anormali, chiar paranoici. Din pacate, poporul ,care ar trebui sa dea cu ei de pamant, doarme si viseaza la pomeni din care sa se infrupte fara sa munceasca.
  Nu prea vad cine ne poaet scoate din catastrofa.

  cedric

  16/07/2012 at 8:42 am

 4. Biroul de presa al guvernului dezminte. Astia dezmit ceea ce au declarat ei insisi cu 5 minute in urma, sau urmeaza sa declare peste 5 minute. Nu se mai poate pune nici o baza pe ce dezmit ei sau nu. Dar dupa ce au dat inapoi bani la diversi „revolutionari” si tablagii, masuri economice zero, de undeva trebuie sa ia bani pentru viitoarele pomeni si resurse bugetare pentru capusele de partid. O impozitare de 30% este o buna posibilitate. Plus ca da bine la electorat caci aia impozitati cu 30% sint oricum, nu-i asa, niste chiaburi imbuibati. Am inteles ca ceva miliarde bune de la UE nu mai vin, si nici nu vor veni in viitorul apropiat. Cum vor scadea si TVA la alimente, tot masura tip Robin Hood, aia 30% se vor face repede 45%.

  Aha

  16/07/2012 at 8:43 am

 5. Buna dimineata tuturor.

  clemycali

  16/07/2012 at 8:44 am

 6. buna dimineata ! „Eu, Crin Antonescu, consider că în actuala componenţă Curtea Constituţională este o ruşine” . ce o sa l mai coste declaratia asta in plan extern pe kiulangiul poporului’

  zigzag

  16/07/2012 at 8:44 am

  • Deja ne costa pe toti. Si primul care a avut ocazia sa vada efectele „prieteniei” cu Crin a fost Victor Ponta.

   clemycali

   16/07/2012 at 8:48 am

 7. Am vazut la tv , la mitingul de la Timisoara, scris mare pe fundalul scenei ” Vrem o tara ca afara”. Mai mare nerusinare nici ca se putea. Si-au urmat conducatorul plagiator printr-o actiune de plagiere in masa!
  Dupa ce ca n-au inspiratie n-au nici rusine si copiaza in vazul lumii.
  Asta ar trebui sa li se scoata pe ochi in fiecare minut.
  Cat despre Timisoara, din respect pentru ce a fost, ma abtin sa folosesc cele mai dure cuvinte pe care le merita pentru colabprationismul de ieri.
  Printre vorbitori parca am recunoscut nume din ’89 sau ma insel?

  cedric

  16/07/2012 at 8:48 am

 8. S-ar putea ca referendumul nostru sa tina cat o nunta imparateasca : trei zile si trei nopti, si au mancat si au baut pana s-au saturat!!

  cedric

  16/07/2012 at 8:52 am

  • Te rog nu le da idei.

   clemycali

   16/07/2012 at 8:55 am

 9. Buna dimineata!
  Oare ce ne mai asteapta si in aceasta saptamana?
  Nu ma astept la nimic bun.

  luminita

  16/07/2012 at 9:00 am

  • Nici eu. Am ajuns sa deschid cu groaza Hotnews.

   clemycali

   16/07/2012 at 9:02 am

 10. Buna dimineata 🙂
  Sper ca aceasta saptamana sa fie mai racoroasa la propriu si figurat. Cu toate ca ma doare sfletul, sper ca in aceasta saptamana USLamistii in frunte cu Premierul hot si Presul Puturos national sa primeasca cateva tone de gheata in cap de la UE, poate asa unicul neuron pe care-l au in dotare inceape sa functioneze normal (putin probabil) sau ingheata definitiv si sa ne lase in pace. Cred ca nu mai exista cale de mijloc, ori ei ori noi romanii normali care traiesc aici sau oriunde pe acest pamant.

  mar

  16/07/2012 at 9:02 am

 11. bunä dimineatza,

  incä o dovadä cä in spatele actziunilor haitei rosii ,stä „altcineva”

  sunt actziuni ce spun mult.

  Crin-cretin, zboarä la Timisoara , cu un avion al unei companii rusesti
  „particularä”

  Ponta ,are ” consultantzi ” si relatzii rusesti

  firul rosu ,al criminalului KGB-ILIESCU; este in mare activitate cu USL

  Marga dinozaurul comunist, admirator al lui PUTIN, „se sträduieste”

  Trezitzi-vä romani!

  theo- nona

  16/07/2012 at 9:05 am

 12. Crin-cretin, trebuie demis, a incälct constitutzia,

  participand la manifestatzia dela timisoara.

  sper ca opozitzia , sä cearä urgent si tare demisia.

  demisia trantorului crin

  theo- nona

  16/07/2012 at 9:11 am

 13. Crin demisia
  Ponta semisia.

  theo- nona

  16/07/2012 at 9:12 am

 14. Buna dimineata!
  Sper ca saptamana aceasta sa fie mai buna decat precedentele iar votantii talibani ai USL sa fie descurajati de impunerea cvorumului.

  ribelalu

  16/07/2012 at 9:53 am

 15. dacä mafiotul turnätor VOICULESCU, nu este judecat cum trebuie si va fi amanat,

  acest escroc distruge toatä tzara, si cumpärä toatä justitzia. deja

  a fäcut de ras si a luat in maini, acest mafiot cu retzeaua lui agricultura.

  romanii dece tac?, au inebunit, nu-si dau seama cä e f.f. grav, alt mafiot

  ce este in banda escrocilor lui Voiculescu, este D DIACONESCU interlopul

  santajist dela OTV:ce lucreazä tot contra UE, dezinformeazä si instigä la

  violentzä, minte si insultä, …………unde este CNA ??????????

  theo- nona

  16/07/2012 at 9:56 am

 16. La Timisoara, la „marele” miting pro-Europa (sanchi), PNL-ul si „interimarul independent” au reusit „marea” performanta sa injure PSD-ul in fata a 3000 de PSD-isti adusi cu mare greutate din tot Banatul + Arad.

  ribelalu

  16/07/2012 at 9:56 am

  • Buna ziua
   Plus Gj, Cs,Hd,autobuze din tot judetul. Cam 2000.Le-au promis 50 de lei, o masa calda si apa. Au dat un sanvis, doua mere si 25 de lei. O sa-i voteze….

   ela

   16/07/2012 at 11:32 am

 17. Fenechiu, unul din cei mai mari escroci din iasi, este si un plagiator

  un mafiot ce are multe la activ, dar are bani sä-i cumpere pe

  magistratzii moldoveni, apoi are pe Pivnicera ce tzine steagul USL-sus.

  theo- nona

  16/07/2012 at 9:59 am

 18. neata,
  prietenul meu german imi scrie ca romanii moderni ar trebui sa opuna o foarte mare rezistenta civila impotriva aparatchikilor.
  da, asa este, ne opunem, ieri a 14.a zi a promenadei ghilimelelor din Piata Victoriei am fost vreo 50 de suflete….

  skorpion

  16/07/2012 at 10:02 am

  • Buna ziua tuturor! Este o doamna printre noi, care ne numara in fiecare seara. Daca in jurul orei 20:00 doamna imi spunea ca erau vreo 10 oameni, la momentul de varf (in jur de 21:30) imi spunea ca a numarat cam 130 de oameni.

   diablero

   16/07/2012 at 2:38 pm

 19. mi s-a parut mie, ca ieri dan suciu nu intelegea cuvintul PUSCARIABIL sau se prefacea?

  skorpion

  16/07/2012 at 10:03 am

 20. Declaratii de presa la guvern: Ponta, georgescu s i Voinea. masuri pt redresare economica
  Incepu Ponta c ucritici la adresa presedintelui. numai minciuni. Sa vedem ce masuri au de gand sa ia. E o campanie murdara: au trait bine numai Basescu si cei din jurul sau. A inceput-o i ntonul caracteristic. Urmeaza bla blaull

  cedric

  16/07/2012 at 10:07 am

 21. dl Suciu; F: SLAB si chiar tendentzios confuz.

  theo- nona

  16/07/2012 at 10:08 am

 22. Trage pe Basescu deocamdata. Ii arunca in cap toate relele din lume. Daca n-a fost ieri sa urle la Timisoara, isi ia revansa azi la guvern. Infecta creatura!

  cedric

  16/07/2012 at 10:11 am

 23. Cere ca Traian Basescu si mas media care il sustine sa nu mai lanseze minciuni legate de economie. Da exemplu hotnews, apropiat de presedinte si PDL.
  Fratioare, de cand a inceput cuvantarea , a pomenit de 100 de ori numele presedintelui.

  cedric

  16/07/2012 at 10:13 am

  • E obsedat. Dar care sunt masurile alea stralucite pe care le propune el ptr „imbunatatirea conditiilor de viata”?

   clemycali

   16/07/2012 at 10:16 am

 24. Ponta; cu vile,masini,vacantze exotice, 2 ingrijitoare exotice pt. copii, etc.

  o duce f. räu?
  DA

  trantorul Crin cu averi,case,masini,bani?

  o duce räu Fenechiu? mafiotul escroc dni iasi?

  MINCINOSII; MRU a läsat bani la buget pt. salarii si pensii,

  a spus-o clar, au fost bani, dar Ponta si Crin; a dat banii pe campanie

  si interesele lor.
  acum referendum costä o avere, dece l-au fäcut?,bani cheöltuitzi aiurea.
  sä punä mana pe romania.

  theo- nona

  16/07/2012 at 10:18 am

 25. campania, nu se tzine la guvern, este tot o incälcare gravä.

  theo- nona

  16/07/2012 at 10:19 am

 26. Ponta , minte cu fiecare respiratzie.

  theo- nona

  16/07/2012 at 10:20 am

 27. Nu pot sa-l urmaresc, am impresia ca face promisiuni care vor baga bugetul la apa rau de tot.
  A amanat vizita delegatiei FMI dupa 29 iulie. Deci promisiunile sunt pt campanie, apoi vine FMI si nu le permite nimic.
  Florin Georgescu sustine ca nu va fi impact bugetar negativ. Au semnale pozitive!!!

  cedric

  16/07/2012 at 10:22 am

  • Zau? Si de unde iau baietii banii? Din cursul care se duce la vale ca sania?

   clemycali

   16/07/2012 at 10:24 am

 28. Deocamdat inteleg ca au hotarit incasarea TVA la incasarea facturii. Vad ca ziaristii il ataca .

  cedric

  16/07/2012 at 10:24 am

  • Vurajul haitei care simte mirosul sangelui. Altfel nu misca musca.

   clemycali

   16/07/2012 at 10:25 am

   • pardon, am vrut sa scriu „Curajul”.

    clemycali

    16/07/2012 at 10:28 am

 29. Ponta, este exact copilul de trupä bolsevic, educat de criminalul KGB

  iliescu, mincinos, tupeist si obraznic.

  Crin , este un parvenit schizofrenic.ce trebuie inläturat urgent cu tot cu

  mafia Voiculescu-GRIVCO:

  theo- nona

  16/07/2012 at 10:27 am

  • Sunt nebuni, ne vor ingropa definitiv 😦 Plata TVA-ului la incasare lasa loc de manevre ptr. cei din gasca, ptr. restul va fi „var pe visterie”.

   mar

   16/07/2012 at 10:35 am

 30. Pacat ca s-a abrogat Decretul nr. 313/1980! Era cadrul legal pentru luarea masurilor impotriva lui Crin Laurentiu George Antonescu. Probabil ca nu numai pentru el…

  A doua stire (pe care vad ca o comentez in premiera aici) este ca, in disperarea lui de a mai „aspira” un pic de legitimitate de la cineva, Ponta se va intalni la Ateneu cu regele Mihai la „aniversarea a 85 de ani de la suirea pe tron a Majestatii Sale” (TVR Info) Pacat ca regele accepta sarbatoriri din partea oricui e dispus sa i le organizeze, dar cu asa ginere…

  Observator

  16/07/2012 at 10:34 am

  • Scuzati-ma, sa fiu mai explicit: Decretul nr. 313/1980 se refera la asistenta bolnavilor psihici periculosi.

   Observator

   16/07/2012 at 10:35 am

  • Mare minune daca nu vor incerca alta manevra. In disperare de cauza astia sunt in stare de orice.

   mar

   16/07/2012 at 10:37 am

   • Cred ca exista o singura explicatie ptr criza asta de schizofrenie in direct care imi aminteste de scena balconului: prezenta la referendum se anunta extrem de scazuta. Altfel nu inteleg iesirea la rampa.

    clemycali

    16/07/2012 at 10:39 am

 31. Incä o manevrä securistä fäcutä de Dudäu

  spre rusinea lui , fostul rege, se lasä manipulat.

  theo- nona

  16/07/2012 at 10:54 am

 32. Buna dimineata! 🙂

  radubotezatu

  16/07/2012 at 10:55 am

 33. ce rusine,

  se folioseste de mumia fostului rege abdicat.

  numai capurile securiste ca Voiculescu, ce este in anturajul

  la petreceri cu Mihai, a clocit astfel de inscenäri. RUSINOS:

  DUDA, este unul din retzeaua lui Voiculescu-iliescu.

  theo- nona

  16/07/2012 at 10:58 am

 34. Reblogged this on Dictatura justitiei.

 35. iliescu si Voiculescu s-a pupat cu fostul re. M. si fostul

  cu stalin si securitatea, Mihai a fost intodeauna un labil -arivist.

  theo- nona

  16/07/2012 at 11:21 am

 36. Va salut pe toti!

  Iata reactia administratiei Obama: http://www.mediafax.ro/economic/delegatia-fmi-si-a-amanat-vizita-in-romania-pana-dupa-referendumul-pentru-demiterea-presedintelui-9868078

  In leg cu masura TVA-ului achitat la incasarea facturii: pt cei care lucreaza in privat este evident ca nu vom putea deduce TVA-ul la facturile primite, fara sa le achitam. De asemenea, mai inseamna modificarea decontului de TVA, probabil niste borderouri pe care le vom face, ca sa calculam procentele de TVA la facturile primite si la facturile emise, adica o enormitate.
  Dar peste toate acestea, mai inseamna ceva foarte grav, pt firmele si asa aflate intr-o stare economica fragila: nu vom mai primi TVA de la buget, ca si pana acum, cu control ulterior, ci dupa un control amanuntit al celor de la fisc. Simplu. SAcestia vor trebui sa vina si sa controleze ce facturi ai primit si cate din ele ai platit, ca sa ai drept de deducere, cate facutri ai emis si cate ai incasat, chiar si plati/incasari partiale.
  Poate-mi zice cineva ca nu e adevarata toata povestea asta, si ma trezesc la normalitate, altfel simt c-o iau razna………………..

  ceaikovski

  16/07/2012 at 11:38 am

 37. Theophyle, toate masurile pe care le clameaza astia ca ar fi in avantajul firmelor, sunt niste porcarii, nu mere otravite! PORCARII!!
  Abia astept vociferarile patronatelor.

  ceaikovski

  16/07/2012 at 11:40 am

 38. ceai,

  abureli comuniste mascate,

  theo- nona

  16/07/2012 at 11:46 am

 39. Inteleg ca maine si poimaine Parlamentul va trebui sa hotarasca forma referendumului.Nu vad eu sa respecte pur si simplu decizia CCR.Cine stie ce-or mai inventa astia.Chestia cu durata 2 zile ar fi cea mai mica problema.Tac sa nu le dau idei.

  papiciulo

  16/07/2012 at 12:12 pm

 40. Acum madam Campeanu il acuza pe Basescu ca a adus romanii in saracie. Ii cere socoteala pt salarii si pensii (mincinoasa) taiate. Minte ca au incercat di n prima zi de guvernare sa repare cate putin din ce a stricat Basescu. Si asta-i pomeneste numele la 10 secunde. Ameninta cu nenorocirile care vor veni daca presedintele va reveni la Cotroceni. Infecta si baba asta. Citeste ce i s-a scris de catre altii.
  Gata, nu ma mai uit ca ma apuca furia.

  cedric

  16/07/2012 at 12:14 pm

 41. Presedintele Basescu, la o intalnire cu jurnalisti din Rep. Moldova!

  cedric

  16/07/2012 at 12:16 pm

 42. cedric

  16/07/2012 at 12:18 pm

 43. Domnul Mihai Razvan Ungureanu a devenit membru al Societatii Timisoara!

  ela

  16/07/2012 at 12:26 pm

 44. Ziua buna la lumea buna! Si la voi se intrerupe live-stream-ul de la Timisoara?

  blog de caine rau

  16/07/2012 at 12:35 pm

 45. da!

  ela

  16/07/2012 at 12:38 pm

  • ar trebui sa urmeze retinerea pesedistilor ioan rus, bradisteanu si restul.

   zigzag

   16/07/2012 at 1:03 pm

 46. AN nu necesita spitalzare.Sursa ziare.com

  mar

  16/07/2012 at 12:53 pm

 47. Ponta zice ca-i cere demisia lui Basescu daca nu se intruneste cvorumul dar sant voturi in majoritate pt demitere.Si? I-o tot cere din 2009.

  papiciulo

  16/07/2012 at 1:03 pm

 48. Cica ranile sunt superficiale a stabilit IML. Nimic nou, stiam doar de la bun inceput!

  cedric

  16/07/2012 at 1:03 pm

 49. 1 euro=4,5571 lei
  E bineee pt. USL

  cedric

  16/07/2012 at 1:04 pm

  • Trebuie spus: E bineee CU USL!
   Asta este, raul este deja facut .Chiar daca ramane Basescu n-o sa-i vedeti pe nesimtitii astia dandu-si demisia sau iesind din politica.Tot cu ei defilam si o sa fie din ce in ce mai bineeee.Din pacate pt toti nu doar pt bizoni.Care nu mai cred sa se trezeasca curand.

   papiciulo

   16/07/2012 at 1:09 pm

  • O imagine care m-a infiorat ieri: un profesor de scoala (stim ce salarii au), care desi are rate, a spus ca el isi asuma acest curs numai sa il vada plecat pe Basescu. 😦

   moldoveanu

   16/07/2012 at 1:28 pm

   • Asa este. Unii zic chiar ca tot Basescu e de vina ca se incapataneaza sa ramana Presedinte.De aia zic ca astia nu se trezesc prea curand.

    papiciulo

    16/07/2012 at 1:39 pm

    • E posibil ca dezastrul sa fie atat de mare incat sa prefere sa nu se trezeasca. Imi da o imagine de Matrix, unde era imposibil sa trezesti la realitate oamenii pentru ca nu ar fi suportat-o. 😦

     moldoveanu

     16/07/2012 at 2:01 pm

 50. Blanculescu ofteaza. Il doare cursul, nu mai poate minti pt. USL.

  cedric

  16/07/2012 at 1:05 pm

  • Pe mine ma dor facturile mai mari pe care deja le platesc! Si taxele mai mari care se profileaza, ca sa-i tinem pe trantori pe spinarea noastra.

   blog de caine rau

   16/07/2012 at 1:15 pm

 51. Pana nu simte si plebea, voturile pt. USL vor curge lin si ii vom avea in continuare in fruntea tarii.
  Deocamdata , majoritatea au venituri nedeclarate, ba repara o tzeava, ba fac o tunsoare sau coafura acasa la client, ba un zugravit pe bani seriosi fara sa plateasca un leu impozit. Asa ca nu-i plang. Altfel , de unde banii sa mearga in fiecare week end pe litoral sau pe Valea Prahovei, de unde masini scumpe de nu mai ai unde sa parchezi masina ta veche. De fapt astea se fac din alte afaceri (mari ) ilicite. Asa ca romanul „se descurca” de aia nu-l intereseaza politica. Am ajuns sa nu-i mai plang, doar se vaita ca asta ii scuteste de intrebari.

  cedric

  16/07/2012 at 1:27 pm

  • Nu este chiar asa, nu prea mai sant bani nici de ciubucuri.
   Altceva nu inteleg la cum gandeste plebea.Ponta zice ca nici vorba de parlament unicameral si 300 de parlamentari.Si plebea accepta cu toate ca a votat cu 80% asta . Si cand te gandesti ca s-ar fi rezolvat totul in felul asta, ca Basescu a zis ca demisioneaza daca se accepta schimbarea.

   papiciulo

   16/07/2012 at 1:36 pm

 52. In contextul mail-urilor otravite care circula de ieri, sa citeasca cine trebuie. Alooo, se aude?

  http://sociollogica.blogspot.ro/2012/07/anatomia-urii-fata-de-traian-basescu.html

  Light

  16/07/2012 at 1:43 pm

  • Multumesc. Interesant

   A A

   16/07/2012 at 2:57 pm

  • salut. vorba cuiva de pe blog: Toti cei carora Basescu le-a aratat oglinda …….

   cinic

   16/07/2012 at 6:13 pm

 53. Din cate inteleg Cretin Antonescu a incalcat voios constitutia. De ce oare PDL sta atat de linistit pe fundu’ lui?

  Diana

  16/07/2012 at 1:56 pm

  • pai cati penali are PDL? Unde ii are? Exact in pozitiile care omoara din fasa initiativele astea.
   De multa vreme nu mai e cazul sa resuscitezi PDL ci sa incurajezi cu tot ce poti aparitia altor miscari. Pacat dar asta e realitatea.

   moldoveanu

   16/07/2012 at 2:03 pm

   • Ca tot vorbeam ieri de tradari…
    Daca aveau bunavointa, scoteau ceva mai mult decat hamaitul ala moale al lui nea’ Vasilie…

    Diana

    16/07/2012 at 2:07 pm

 54. ei nu vor un parlament de 300, cu cheltuieli mai mici,

  vorbeau de säraci si aruncä banii pe securistii si parlamentarii penali;

  pe referendum, o groazä de bani, aruncatzi de besmeticii USL:

  theo- nona

  16/07/2012 at 2:03 pm

 55. CRIN este un om bolnav, atat il duce capul, e f. grav

  dacä nu e dat jos.

  theo- nona

  16/07/2012 at 2:05 pm

 56. Ziua bună
  Rostogolesc şi aici un text

  ========VOTANTULE USL !!!!===========

  Esti satisfacut si multumit de POLITICIANUL TAU ca IZOLEAZA Romania ???

  Esti satisfacut si multumit de POLITICIANUL TAU care ATACA Institutiile Statului???

  Esti satisfacut si multumit de POLITICIANUL TAU care nu respecta CURTEA CONSTITUTIONALA ???

  Esti satisfacut si multumit de POLITICIANUL TAU care arunca Romania in HAOS ECONOMIC ???

  Esti satisfacut si multumit ca vei plati la Banci mai mult decat trebuie ,desi Euro trebuia sa scada ,pentru ca diaspora vine in vacantza in Romania si intra in tara multa valuta???

  Esti satisfacut si multumit de POLITICIANUL TAU ca Romania va primi SANCTIUNI si cu siguranta nu o sa mai poti sa calatoresti si sa muncesti in statele UE,doar cu Buletinul??

  Esti satisfacut si multumit de POLITICIANUL TAU ca te foloseste pe tine in LUPTA SI URA LUI PERSONALA contra Presedintelui???

  Traian Basescu este pe sfarsitul mandatului si nu mai candideaza ,dar pentru POLITICIANUL TAU asta nu conteaza ,NU TE RESPECTA SI NU-L INTERESEAZA NEVOILE TALE .

  PENTRU POLITICIANUL TAU ,votantule USL esti BUN pentru a fi MASA DE MANEVRA.

  CE-A FACUT PANA ACUM PENTRU TINE POLITICIANUL TAU ,votantule USL ????

  Tiberiu Orasanu

  16/07/2012 at 2:05 pm

 57. in procesul cu nästase si investigatzii, vina cea mai mare o

  are ION RUS, el a regizat, a trimes salvare particularä., oamenii

  lui, etc.

  ION RUS, a favorizat condamnatul, nu are nici o scuzä.

  theo- nona

  16/07/2012 at 2:08 pm

 58. salutare all 🙂
  vad ca au aparut solutiile de relansare economica.parerea e ca sunt bune .Cu o singura si majora exceptie,plata tva la incasarea facturilor(chiar si pana la 500 keur).Nu se va ridica la suprafata economia neagra si gri a micilor intreprinzatori(cei mai multi in pondere) ci va fi ingropata definitiv.
  Iar cand se va vedea si din alt sistem solar ca nu mai sunt bani,de imprumuturi ni se va rade in nas, vor fi obligati sa introduca impozitul progresiv(in ciuda asigurarilor date de motocicleanu) moment in care si marii contributori isi vor lua catrafusele si vor pleca.
  Se amana un verdict catastrofal ptr. economia romaneasca ptr. voturile pensionarilor si asistatilor de la sfarsitul toamnei.
  Probabil nebunii astia inca mizeaza pe interesele economice ale strainilor,de la cei mai mici pana la multinationale, care in ciuda instabilitatii politice ar vrea ca sa-si continue afacerile.Gresit.Delocalizarea se poate intampla peste noapte.Iar Ponta n-are decat sa umple apoi halele si parcurile industriale cu votanti usl carora sa le promita pensii useliste.

  mircea

  16/07/2012 at 2:38 pm

  • ..parerea mea..

   mircea

   16/07/2012 at 2:39 pm

   • Parerea ta. Per total sunt proaste toate … De unde acoperi deficitul pe care-l creezi in buget

    Barengott

    16/07/2012 at 3:00 pm

    • ma refeream la scutirea de cas(ptr. angajator) ptr. tinerei respectiv peste 55 ani.Masura asta este buna La fel si scutirea de penalitati ptr. restantieri*chiar daca este discriminatorie),aduce loz imediat.Deductibilitatea de la 20 la 50 ptr. cercetare si dezvoltare este cu 2 fetze/per ansamblu e buna.
     Impactul este insa mic.
     Se pregateste terenul ptr. impozit progresiv.
     Stiti ,noi am incercat cu asta cu aia etc.. dar nu se poate mari spatiul de manevra in buget. Este prea mic si imprumuturile prea scumpe.. etc.
     Pe scurt, ne ia dracu 😦

     mircea

     16/07/2012 at 3:15 pm

     • mircea, pe scurt:A. chestia cu TVA e practic inaplicabila si oricum nu inainate de a fi permisa la niv. UE, adica 01.01.2013 (prima minciuna Ponta) B. chestia cu somerii s-a mai incercat, rezultate zero. C. influenta asupra bugetului o valideaza expertii FMI nu politrucii lui Ponta. Toate masurile sforaite azi sunt analizate in precedentele zile pe hot-news de oameni cu experienta. AU decis ca e un bla-bla politic. Ai remarcat ca nu a indraznit sa pronunte vreo cifra, de ex. asa vom crea X locuri de munca, asa vom salva de l afaliment Y firme?

      cinic

      16/07/2012 at 6:20 pm

   • Intelegand ca sunt intr-o situatie de ingramadeala si in mass-media si in cancelariile occidentale, echipa lui Ponta de PR s-a gandit sa marcheze la economic pentru a prelua atat directia si trendul agendei publice, dar si pentru a inchide un culoar pe care au fost atacati sustinut si cu dovezi, nu ati facut nimic pentru Romania, in special pe partea economica.

    turnofftheglory

    16/07/2012 at 3:17 pm

    • de acord tog 🙂
     dar nu cred ca se vor lasa pacaliti de avantul asta de ultim moment prin care sa acopere mizeriile facute.

     mircea

     16/07/2012 at 3:33 pm

 59. Vad ca pe „alelalte” le-a rezolvat: Victor Ponta catre Mircea Sandu: Rezolvati problema Universitatii Craiova (Hotnews.ro 14:34)

  Observator

  16/07/2012 at 2:50 pm

  • Singurl lucru care i-a mai ramas de rezolvat!

   diablero

   17/07/2012 at 10:37 am

 60. plagiatorul asta Ponta, iar a mintzit, nu a räspuns panä acum la UE

  cretinul asta bolsevic, se jioacä cu sdoarta tzäri. Ponta este un impostor.

  theo- nona

  16/07/2012 at 2:55 pm

 61. Salut, salut

  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-12809643-comisia-europeana-asteapta-continuare-raspunsurile-romaniei-agentia-afp.htm
  ponta minte, minte, minte, minte si … minte!

  P.S. va rog sa-mi spuneti si mie daca un mitoman se (mai) poate opri din mintit?!

  Sorin Fortiu

  16/07/2012 at 2:55 pm

 62. vedetzi, asa se dä ordine, dacä fäcea asta „dictatorul”

  theo- nona

  16/07/2012 at 2:56 pm

 63. eu v-am spus PONTA minte cu fiecare respiratzie.

  theo- nona

  16/07/2012 at 2:57 pm

  • Gresit. Minte o data cand inspira, o data cand expira. Adica de 2 ori pe respiratie (Recunosc, am plagiat pe cineva de pe net, dar mi-a placut formularea)

   Barengott

   16/07/2012 at 3:02 pm

 64. Stimate domnule Theophyle,
  Intru pe blogul dumneavoastra zilnic de cate ori am putin timp liber.Sunt la New York si aici viata ne obliga sa muncim mult.Apreciez foarte mult analizele dumneavoastra si majoritatea comentatorilor.
  Nu prea sunt obijnuit sa scriu, de aceea nu comentez.
  Totusi dupa blasfemia de ieri cand crizel a vorbit prostii la timisoara , singurul lucru corect fiind auto denuntarea lui ca fiind un carnat, va rog sa luati pozitie impotriva plagiatului pe care l-a facut uzurpatorul cu „vrem o tara ca afara”. Si asta a uitat ghilimelele ca si marele copy/paste a lot.

  ny1

  16/07/2012 at 2:58 pm

  • Multumesc ny1,
   suntem concitadini , deci simte-te bine 🙂 Multumesc pentru comentariu! Astia fura totu! Din nefericire pentru ei noi mai traim 🙂

   Theophyle

   16/07/2012 at 3:14 pm

 65. severin, nepotul lui brucan, un nemernic profitor, un intrigant,PARAZIT

  si in ziua de azi cäpusea comunistä, stä in locuintzele statului–ilegal

  theo- nona

  16/07/2012 at 3:09 pm

 66. http://www.sanatateatv.ro/ghid-terapeutic/adevarul-despre-mitomanie/
  „Mitomania reprezintă o patologie caracterizată prin tendinţa accentuată de a minţi. Bolnavii simt nevoia de a inventa o altă realitate, mult mai interesantă, pentru a ieşi, astfel, în evidenţă şi pentru a-şi ascunde slăbiciunile. Mitomanul nu poate realiza gravitatea problemei sale.

  Mitomanul nu este un simplu mincinos!
  Mitomania este o afecţiune, care, în unele cazuri, poate fi semnul unor alte boli de natură psihiatrică, nevrotică sau psihotică. Mitomanii mint fără a conştientiza acest lucru. Termenul „mitomanie” a fost creat în anul 1905, de psihiatrul Ferdinand Dupre, avându-şi rădăcinile în limbile greacă şi latină: mythos (legendă) şi mania (manie). Dupre a făcut distincţia între patru tipuri de mitomani:
  -vanitosul (cel care se laudă),
  -nomadul (persoana care încearcă întotdeauna să fugă de realitate),
  -răutăciosul (încearcă să depăşească complexele de inferioritate spunând bârfe) şi
  -perversul (inventează pentru a escroca).

  Mincinos vs. mitoman
  Mincinosul este cel care minte în mod intenţionat şi deliberat, care încearcă să-i înşele pe ceilalţi. Mitomanul spune lucruri neadevărate pentru că nu conştientizează acest lucru. El crede în ceea ce spune, neavând intenţia de a-i înşela pe cei din jur. Diferenţa dintre mincinos şi mitoman este una mare, aşadar.

  Cum să tratăm un mitoman?
  Cum să procedezi în situaţia în care intri în contact cu un mitoman? Să îi alimentezi neadevărurile, să îi spui părerea ta referitoare la cele povestite sau să îl ignori? Niciuna dintre aceste varinte nu are un răspuns simplu şi sigur. Atitudinea faţă de un mitoman ar trebui stabilită în funcţie de gradul de luciditate al acestuia.

  Mitomania poate fi tratată?
  Mitomania ar trebui să fie evaluată şi tratată de către medicul psihiatru. Acesta poate găsi cauzele afecţiunii şi poate recomanda cea mai bună terapie. Pentru ca tratamentul să dea rezultate este necesară şi intervenţia medicului psiholog.”

  Deci, ponta este un mitoman pervers ori un simplu mincinos? O dilema din care nu pot iesi! 😉 Help!!!

  Sorin Fortiu

  16/07/2012 at 3:10 pm

  • Mincinos + hot. Fara „scutire medicala”.

   Adrian

   16/07/2012 at 4:08 pm

 67. Buna ziua la toata lumea 🙂
  Daca doriti o vizita la muzeu:

  http://desydemeter.wordpress.com/2012/07/16/epoca-de-aur-a-picturii-olandeze/
  😀

  desydemeter

  16/07/2012 at 3:11 pm

 68. Impotriva mesajului fascist „nationalist” cu care banda de criminali incearca sa induca lovitura de stat care scoate Romania din UE:

  http://www.hotnews.ro/stiri-contributors-12809732-unde-fac-legile-romaniei-impactul-legislatiei-europene-romania.htm

  Cei care il urasc pe Basescu ar trebui sa inteleaga ca cei care se inghesuie sa-l inlocuiasca ii scoate in afara lumii fiindca nu respect legile internationale pe care Romania le-a semnat.
  Cei care au dansat in piete la integrare si-au luat pomene din banii europeni risipiti de Tariceanu sa inteleaga ca sunt doar masa de manevra la una dintre cele mai perfide lovituri impotriva romanilor din toata istoria lor de ultim secol.

  A A

  16/07/2012 at 3:12 pm

 69. postare nouă

  Tiberiu Orasanu

  16/07/2012 at 3:32 pm

 70. Minciuna fatisa, contorsionarea logica si violenta de limbaj sunt arme ale razboiului psihologic, nu ale luptei politice. Medicii ar trebui sa intervina nu pentru a ingriji bolnavi imaginari, ci pentru a feri populatia de continua presiune psihologica indusa de capuse, fie ele specia care se ascunde in iarba sau cea care se afisaza la televizor.

  judex

  16/07/2012 at 3:34 pm

 71. Minunat deputatul PSD Socaciu, pe B1TV! „Poporul nu are a se pronunta daca sunt parlamentul este unicameral sau bicameral. Aceasta este o chestiune rezervata elitei. (Moderatoarea: Care elita?) Parlamentul… Nu poate face o operatie chirurgicala oricine…” Cum nu vii tu Tepes Doamne…

  Observator

  16/07/2012 at 4:45 pm

  • Dobitocul de Socaciu afirma ca exista statistici INS conform carora populatia cu varste intre 15-45 de ani se exprima cu dificultate in limba romana. Acum, doua observatii:
   1. are vreun ministru al invatamantului din USL vreo responsabilitate in acest sens?
   2. Desi cred ca a depasit varsta, Socaciu se exprima la fel de fluent ca cei despre care amintea

   diablero

   17/07/2012 at 10:35 am


Comentariile sunt închise.