Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

Rafting cu MRU

Incepand cu vinerea trecuta la Cluj, Mihai Razvan Ungureanu a inceput cu adevarat traseul de rafting politic, care il va aduce la succes sau inapoi la catedra universitara, de unde a pornit. Ambele alternative sunt benefice si pentru el personal si probabil pentru romani, mai multi ca politician, mai putini ca studenti.

Personal, @desy demeter si cu mine,  am hotarat sa-l sustinem pe MRU in acest rafting dificil si sa recomandam comunitatii Politeia sa-l sustina cu tot ceea ce poate ea sa puna la dispozitia miscarii pe care a inceput sa o inchege. Vom urmari parcursul alaturandu-ne unde trebuie, recomandand membrilor comunitatii noastre sa ne urmeze. Am vazut ca TOG  a si facut-o si cred ca si Andrei nu este prea departe, speram ca si “ghilimelele” sa ne urmeze, daca o vor dori.

Desi suntem intr-o campanie de sustinere a Presedintelui Basescu la referendumul impus de o gasca de talhari, care se considera reprezentanti ai poporului roman si facem eforturi de tot felul pentru restaurarea status quo ante situatiei generate de puciul parlamentar din 27 aprilie 2012, trebuie sa ne mobilizam si pentru a sustine proiectul ICCD  (Initiativa Civică de Centru-Dreapta). Am numit atunci data de 27 aprilie 2012 – “ziua socotelilor greşite” –  zi fatidica  Romaniei, pentru un timp indelungat si plin de primejdii.

Deoarece dl Ungureanu ne-a spus ca ne citeste blogul, ne permitem sa discutam in aceasta prima postare despre “rafting” – acest sport extrem, care necesita multa maiestrie de navigatie, curaj,  cunoastere a traseului, planificare si noroc.

Ambarcatiunea. Pentru rafting cu o echipa este nevoie de o ambarcatiune de obicei gonflabila, care sa aiba cel putin cateva suprafete suprapuse, pentru a nu se perfora prea facil in contact cu asperitatile traseului. Sper ca platforma propusa va fi suficient de portabila si rezistenta  ca sa suporte si traseul, dar si obstacolele inerente. Pentru a trece cu aceasta ambarcatiune perioada molcoma de acomodare politica pe traseul spre un partid politic este nevoie si de echipamentul de propulsie (vaslele),  dar si de carma suficient de flexibila pentru a nu intra intr-o stare de dezechilibru. Aici ma refer bineinteles la felul in care aceasta ambarcatiune poate fi manevrata intre diversele curente vizibile si invizibile pe traseul dorit.

Echipa de rafting. Daca pornim de la premiza ca MRU este navigatorul principal, trebuie sa existe o acceptare apriorica a traseului, a tuturor mebrilor in acest rafting. Daca acesta acceptare este slaba sau inexistenta – nu se va ajunge la capatul traseului. Important de anticipat si forta celor care vor vasli. Daca se vor alatura in aceasta echipa membri cu gura mare, dar  cu potential mic, ambarcatiunea va deveni foarte repede prada curentilor, stancilor si cascadelor de pe traseu.

Asezarea si balastul. Pentru o navigatie eficienta asezarea echipei este extrem de importanta. La fel de importante sunt si hotararile: ce, cum si cand trebuie manevrat balastul pe traseu pentru eficientizarea navigatiei spre tinta.

Experienta lui MRU ca navigator. Guvernul dlui Ungureanu a guvernat exact 78 de zile. Avand in vedere ca ceea ce a facut a fost in general bine, ii pot reprosa destul de putin si totusi nu pot sa trec cu vederea cateva lucruri, in majoritatea lor la nivel tactic, pentru ca strategia lui nu am vazut-o. Am vazut strategia Presedintelui, cea a coalitiei care a sustinut guvernul,  PDL – UNPR – UDMR – minoritati, dar nu am vazut (sau nu am inteles) strategia lui MRU. Ce nu a facut dl MRU sau ce a facut ineficient dl Ungureanu in calitate de premier:

 1. Nu a reactionat suficient de prompt si cu insistenta in clipa cand au inceput sa ajunga primele presiuni de la partidele de guvernare in frunte cu PDL. In acel moment dl Ungureanu trebuia sa-si depuna mandatul sau cel putin sa iasa public  cu aceasta amenintare;
 2. Nu a reactionat eficient in perioada de dupa defectarea fractiunii Frunzaverde – a avut la dispozitie 20 de zile pentru a reactiona;
 3. Nu a avut informatii legate de increngatura de partid care l-a sabotat, tradandu-l in cele din urma;
 4. 3 sau 4 din ministrii guvernului lui erau oamenii “vechiului guvern”, fiind manipulati direct de vechii ministri;
 5. Nu a avut informatii despre ceea ce se intampla in opozitie sau le-a avut fara sa procedeze decisv;
 6. S-a bazat pe dl Basescu ca ii va “acoperi spatele”, lucru care nu s-a intamplat;
 7. Ca sa concluzionez cu o singura fraza – dl Ungureanu nu si-a tinut prietenii aproape, ca sa nu vorbim de dusmani, care trebuiau tinuti si mai aproape.

Bineinteles ca mai avem destul de multe sa scriem despre rafting in general si despre ceea ce credem noi despre ICCD in particular. O   vom spune daca si cand vom fi intrebati.

Deocamdata un ultim sfat, care se leaga intr-un fel de relatiile ICCD cu PDL si cu altii, dar in special cu dl Presedinte Basescu, pe care cu totii ni-l dorim pe 30 iulie la Cotroceni. Aici ma voi folosi de vorbele lui C. Brâncuşi, care dupa cum se stie a refuzat sa lucreze ca ajutor  în atelierul marelui Rodin: “Rien ne pousse à l’ombre des grands arbres” (La umbra marilor copaci nu creşte nimic).” Cred ca experienta anterioara pe care a avut-o dl Ungureanu justifica acest sfat!

222 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Reblogged this on Tiberiuorasanu's Blog.

  Tiberiu Orasanu

  16/07/2012 at 3:38 pm

 2. Salut şi aici!
  MRU şi echipa sa au votul meu de pe acum.
  De parlamentarii pe care i-am votat pînă acum, m-am săturat.

  Tiberiu Orasanu

  16/07/2012 at 3:39 pm

 3. va place sapca mea gri? (nu glumesc si nu vorbesc pe langa subiect, serios).

  Morar Calin

  16/07/2012 at 3:41 pm

 4. Reblogged this on Morar Calin.

  Morar Calin

  16/07/2012 at 3:42 pm

 5. In ce il priveste pe Andrei, cred ca fotografiile cu cei care erau pe scena la lansarea ICCD din Bucuresti sunt cel putin concludente.

  Morar Calin

  16/07/2012 at 3:44 pm

  • nu uita de la ora 19, la Cluj! multumesc.

   Sare'n Ochi

   16/07/2012 at 4:20 pm

   • nu uit, dar sunt in delegatie de azi pana vineri. din pacate pentru mine.

    Morar Calin

    16/07/2012 at 5:00 pm

 6. Urmez recomandarea. Asa vad si eu.

  A A

  16/07/2012 at 3:54 pm

 7. si eu il sustin pe MRU.

  radubotezatu

  16/07/2012 at 4:02 pm

 8. Buna ziua,
  MRU e singura personalitate politica in care ne putem pune speranta si increderea.
  Sunt convins ca nu ne va insela asteptarile, daca in tara asta se mai poate face ceva normal.
  Cred ca asta v-a scapat:
  http://www.ziare.com/adrian-severin/parlamentul-european/adrian-severin-urmarit-penal-pentru-fals-prejudiciu-adus-pe-peste-400-de-mii-de-euro-1178991

  Mai e si povestea cu doctorii lui Nastase. Ce face Corlatean, doarme?

  cedric

  16/07/2012 at 4:06 pm

 9. povestea si inscenarea a fäcut-o I Rus,
  sä räspundä totzi „actorii scenetei ”

  Corlätzean, a inghitzit un baston, si nu vede gunoaiele USL
  el se zbarleste la judecätori cä-i condamnä.

  theo- nona

  16/07/2012 at 4:11 pm

 10. o sä auzitzi MRU nu e bun , cä stie multe limbi, este prea destept,
  nu plagiazä si nu minte.
  Funeriu nu a fost bun, cä a fäcut bacu si studii „AFARÄ”
  CRIN repetentul e un chinuit, e trantorul neamului si paranoia
  PONTA este un hotz-plagiator. un mincinos bolsevic crescut mitocan
  in haita rosie.

  theo- nona

  16/07/2012 at 4:17 pm

 11. acum panä in 2014, trebuie sä vinä bäsescu inapoi.

  theo- nona

  16/07/2012 at 4:18 pm

 12. Buna ziua,
  total de acord cu sustinerea. consider ca este singura alternativa viabila ptr noi si ptr. Romania
  .

  mar

  16/07/2012 at 4:18 pm

  • 🙂
   Sper sa mai am si alte vesti bune pe ziua de azi

   A A

   16/07/2012 at 4:30 pm

  • Avem „a’ lu’ Cur Negru” (Rus), „a’ Cacaraului” (Crin). Or mai fi si altii cu familii ourtatoare de porecle care merg drept la tinta?

   Diana

   16/07/2012 at 4:43 pm

   • Scuze, Cur Negru era Funar. Rus este cred „Ucu a’ lu’ Bese”. 🙂

    Diana

    16/07/2012 at 4:44 pm

 13. Fara umbra de dubiu: MRU si al sau ICCD merita tot sprijinul.

  blog de caine rau

  16/07/2012 at 4:29 pm

 14. salutare all si aici 🙂
  sustinem MRU 🙂
  ..
  Adrian Severin a facilitat infiintarea a 6 firme romanesti si prin documente false folosite in parlamentul european /contracte de consultanta a transferat aproape jumate milion de eur din banii PE in conturile firmelor(purtatoarea de cuvant dna).ASeverin a cacat drapelu`

  mircea

  16/07/2012 at 4:38 pm

 15. la 21.30 , presedintele la B1 cu Barbu si Cristoiu.

  cedric

  16/07/2012 at 4:40 pm

 16. Ziua buna la toata lumea !

  Am nevoie de o lamurire, daca nu va suparati; pe la sfirsitul toamnei trecute, m-am alaturat NR ca simpatizant, semnand o adeziune si mai apoi facand niste mici donatii catre miscarea NR. Cu toate acestea, dupa miscarile gresite a le lui MN am ajuns la concluzia ca aceasta miscare (devenita partid) nu ma reprezina. Intrebarea mea este: pe baza de adeziune poti deveni membru al acelui partid (NR)?
  Intreb deoarece ca simpatizant al ICCD nu doresc sa ader la aceasta ca membru de partid NR. Mentionez ca nu platesc nici o cotizatie la NR.

  Multumesc !

  mayausa

  16/07/2012 at 4:45 pm

  • Nu ai cum sa devii membru, adeziunea era la „miscarea” NR, nici macar la Asociatia NR. Deci, keep cool. Ai fost un „util” ca noi ailalti.

   blog de caine rau

   16/07/2012 at 5:00 pm

   • just checking !!

    Multumesc Misu, voiam sa fiu sigura, deja am ajuns sa suflu si in iaurt.

    mayausa

    16/07/2012 at 5:15 pm

 17. buna ziua oameni buni, Blogary cheama la boicot si nu-s foarte sigur ca e bine, voi ce ziceti?
  sustin ICCD si pe MRU!!!

  kibby

  16/07/2012 at 4:46 pm

  • In principiu au dreptate. Ideea este ca vom merge pe poteca pe care o va arata Traian Basescu.

   lastnightmusic

   16/07/2012 at 4:52 pm

   • salut. Dimensiunile reale ale campaniei lui TB le vom vedea dupa publicarea raportului MCV. Ce SCRIE acolo nu poate fi contestat cu bla-bla. Iar daca miroase a limitare de drepturi pt.diaspora iese lumea cu furca (si nu numai virtuala) la PSD! incep sa fie pierderi de bani la mijloc, iar familiile de aici vor reactiona extrem de DUR! se poate ajunge la demiterea guvernului si chiar la scatoalce.

    cinic

    17/07/2012 at 8:35 am

  • la 17:00 declaratii Basescu la sediul de campanie

   mircea

   16/07/2012 at 4:54 pm

  • bleen are dreptate.Nu poti legitima un puci parlamentar cu un referendum.Cei care vor sa legitimeze puciul sa-si duca oamenii la vot.
   In acelasi timp piratul a legitimat parlamentul(si actiunea sa,suspendarea) mergand acolo.
   Cred ca e bine sa mai asteptam putin.

   mircea

   16/07/2012 at 5:00 pm

  • Si eu cred ca s-ar cere sa boicotam referendumul. In plus, vad ca diaspora este intentionat descurajata sa participe la referendum, pentru mine inca un indiciu ca boicotul este atitudinea corecta.

   P.S. In SUA, Consulatele unde se poate vota sunt in Washington, New York, Chicago si LA. Atat. Uitati-va va rog la distante. 🙂

   elsewhere

   16/07/2012 at 5:41 pm

 18. se uita cineva la B1?
  Domnul senator Victor Socaciu afirma ca:
  Poporul roman nu are voie pentru ca este „prost” sa se pronunte asupra alegerii numarului de camere ale parlamentului
  Si alte gogomanii la fel de mari!

  Mircea Rusu

  16/07/2012 at 4:50 pm

 19. pt impresia artistica da – ar trebui sa boicotam aceasta farsa sinistra, asa e. insa daca-i lasam singuri pe cretini, astia o sa ia o prezenta de 40% si o s-o declare pur si simplu „valida”, dracu stie ce le mai puie mintea.
  deci ma tem ca nu putem face figuri de demni gentilomi indignati, it’s not the case.
  atunci?

  kibby

  16/07/2012 at 4:56 pm

 20. Si mai e o chestie. Blogary este apropiata de Sebastian Lazaroiu
  Lazaroiu este in campania lui TB
  Este posibil ca boicotul prezentat de Blogary sa fie un antemergator la decizia lui Basescu

  lastnightmusic

  16/07/2012 at 5:00 pm

 21. Băsescu pe B1

  Tiberiu Orasanu

  16/07/2012 at 5:03 pm

 22. Bine ca il ataca pe Antonescu pt participarea la miting si pt altele

  cedric

  16/07/2012 at 5:07 pm

  • asa trebuie.cum procedeaza in aceasta declaratie de presa: pe fapte , scurt si la obiect sa priceapa tot prostul.

   zigzag

   16/07/2012 at 5:13 pm

 23. Te ingrozesti cand il auzi pe presedinte prezentind adevarul. Numai sa-l asculte cine trebuie!

  cedric

  16/07/2012 at 5:15 pm

 24. […] originala Le Monde tradus de @demeter, Politeia. Share this:FacebookTwitterEmailStumbleUponPinterestMoreLinkedInLike this:LikeBe the first to like […]

 25. Buna ziua tuturor!
  Anul trecut am sprijinit o idee promitatoare. Pe liderul miscarii il cunosteam prea putin. Nu m-am alaturat miscarii la inceput din cauza unor aspecte precizate in documentele initiale. Am crezut ca sunt doar erori si se va reveni asupra lor. Nu s-a revenit. Mihail Neamtu are ceva ce nu imi place. Cand il vad prima reactie este ca ascunde ceva. Nu am explicatie logica pentru asa ceva. Deci nu am fost membru NR.

  A urmat Nicusor Dan. Din spirit de breasla si stiind cate ceva despre activitatea de la Salvati Bucurestiul am ales sa il sustin. Am strans semnaturi. Am avut totusi o mica problema. Fiind din breasla, am cunoscut cativa castigatori de olimpiade internationale de matematica. Nu a reusit sa-mi schimbe opiniile anterioare.

  Am ajuns la MRU. Pare a fi viitorul. Nu am reticente fata de persoana, desi are o anumita lentoare in actiuni (senzatia mea). Problema mea este ICCD. Nu este suficient de clar definita. Pot sa il sprijin pe MRU, dar fata de ICCD ma mai gandesc.

  miki

  16/07/2012 at 5:42 pm

 26. buna ziua
  mru trebuie sa fie un politician de ” cursa lunga”
  metaforic ,” raftingul”trebuie sa fie numai o incalzire;
  ajunge la liman cu o ambarcatiune de rafting care din acate nu are „puncte de sprjin” va fi formidabil;
  nu,va fi un profesor mai bun decit acum
  mi-as permite sa ma adresez ca un prieten virtual lui mru: d-na thacher nu s-a sfiit sa ia lectii de actorie;
  mru trebuie sa invete sa vorbeasca si pe limba celor din ” obor” si pe limba celor din ” academia romana’deocamdata este inteles numai de ” initiati’
  in cataclismul in care va fi romania in urmatorii 5 ani-cel putin-mru trebuie sa-si pastreze singele rece-il are- si sa construiasca pe termen lung;
  eu sper ca incepind cu el asist la nasterea unei clase politice de care nu-mi va mai fi rusine/personal pina acum cred ca romania are numai 2 oameni politici: basescu,boc
  p.s pina la ora la care scriu comisia europeana nu a primit raspunsurile scrise la lista de intrebari primita; termenul expira la ora 24,00 azi
  dupa ispravile lui severin ” socialistii” romani devin paria in europa/nici macar swoboda nu se va mai afisa cu ei

  intimplator

  16/07/2012 at 5:43 pm

 27. Bună MRU la timişoara în piaţa operei dacă intraţi cu explorer aici:
  http://www.banaterra.eu/romana/webcam/index_b.html
  aveţi ăi sunet.

  Vericu

  16/07/2012 at 5:52 pm

 28. Buna ziua tuturor, dupa aproape 10 zile de acces internet doar pe telefon, si acela slab – cu taraita – asa ca in varf de munte…
  Am revenit la treaba si imi permit sa-mi spun si eu parerea:
  – Despre MRU: eu ii acord toata increderea, in acest moment pare singura optiune. cand vad alaturi de el oameni precum Monica Macovei sau Ionut Popescu, am sperante ca viitorul nu este negru.
  – In ceea ce priveste referendumul: sunt de acord ca in cateva zile Usl-ul si aliatii Udmr, Unpr si minoritati au dat o lovitura de stat, si referendumul este posibil sa o legitimeze, daca participam la vot si votul va fi pentru demiterea Presedintelui.
  Totusi, se pare ca sprijinul de afara se opreste la acest referendum, adica rezultatul sau va fi cel care va conta, cu conditia sa fie desfasurat corect, fara fraude. De aceea am dubii ca este utila neparticiparea la vot, din urmatoarele motive:
  – ar fi chiar „ca dracu” sa vedem un rezultat de 90%-10% in favoarea demiterii, chiar daca sa spunem se vor prezenta doar 30% din cei inscrisi pe listele electorale. Usl-ul are destula putere in media pentru a intoarce asta in favoarea sa.
  – am o senzatie – nu se bazeaza pe nimic anume ci este doar o parere – ca T. Basescu a primit el insusi acest „sfat” de la prietenii sai de-afara” „Castiga referendumul, si vei avea tot sprijinul nostru ca totul sa revina la normal”. Repet ste doar o senzatie, poata bazata si pe speranta mea ca este totusi posibil asa ceva.

  victor.vb2

  16/07/2012 at 6:12 pm

 29. Buna ziua
  O emisiune excelenta la nasul tv: Cine se mai ocupa de economia romaneasca?
  Invitat Mircea Giurgiu de la Capitalism pe paine
  http://live.nasul.tv/

  Ion

  16/07/2012 at 6:13 pm

 30. ce aiurealä e asta, sindicatele si patronatele, adicä oamenii lor
  plätitzi sä facä gälägie, aici e vorba de constitutzie.

  noi din DIASPORA, vrem sä plece imediat ponta SI cretinul dela putere,

  adicä noi nu suntem tot o voce?

  aici e vorba de constitutzie, nu ideile cum sä furatzi voi USL

  theo- nona

  16/07/2012 at 6:15 pm

 31. Ultima „gaselnita” pt. referendum: pe 29 iulie intre orele 7-22. Oficial era 8-21.
  Le e frica de prezenta de crapa.

  cedric

  16/07/2012 at 6:16 pm

  • de s-ar opri aici.
   Dar nu cred.

   Gabi Dumitru

   16/07/2012 at 6:21 pm

 32. Dragii mei, daca vrem sa stim pe ce contam avem nevoie de birocrati onesti si plictisitori nu de carismatici care aduna lumea urlind prin piete. Vreau sa zic, cu adresa pt MRU (sper ca citeste) ca nu, nu trebuie sa apara altceva decit este. Trebuie doar sa vorbeasca clar, calm si apasat. Nu conteaza ce „modele” apar si dispar, apele se vor separa odata si-odata

  PS pt MRU – eu nu va vad ca pe un birocrat plictisitor, am ajuns la 40 de ani si, chiar daca mai ascult metallica uneori, prefer regulile absentei regulilor.
  Va doresc succes !! 🙂

  kibby

  16/07/2012 at 6:19 pm

 33. buna seara @all,
  vreau sa va spun ca m-am tinut de cuvant. Am vorbit cu o gramada de oameni, pana mai ieri psd-isti convinsi. Sa stiti ca acum se simt stanjeniti de ce se intampla si evita. Si, psd-isti fiind, nu-l supoarta pe Crizelul. Putin mi-a mai venit inima la loc. Stiti de ce? Pentru ca oamenii din aceasta comuna au copiii la munca in Anglia si Italia, merg in vizita de Craciun sau de Pasti cand acestia nu pot veni acasa. Parintii sunt ingroziti ca nu vor mai putea merge fara probleme la copii, deja au ghimpele in suflet ca si copiii vor fi trimisi inapoi acasa. Da, oamenii incep sa inteleaga. Astia sunt oameni care chiar stiu ce inseamna un curs valutar. Doamne’ajuta!

  Giorgia

  16/07/2012 at 6:23 pm

  • Giorgia, tot pe acesata cale am mers si eu in discutiile avute cu familia mea din Romania. Mama mea, o pensionara foarte modesta si cu foarte putina scoala, la inceputul conversatiei era total pentru demitere. Dupa ce i-am spus ca demiterea va duce la excluderea noastra in UE a parut ca nu o intereseaza, ea nu mai vrea sa-l vada pe TB care i-a taiat din pensia si asa foarte mica. Dupa ce i-am explicat ca fiul si noru-sa nu mai pot sa-si viziteze copii si nepotii in Italia daca ea va vota pentru demitere, a parut foarte surprinsa.

   Ce vreau sa spun este ca lumea (in special pensionarii) trebuiesc foarte bine informati de repercursiunile unei demiteri. adica cu exemple ce ei le pot intelege, Multe persoane au nevoie de informatii cu mult mai explicite, cu exemple la nivelul lor de intelegere.

   La sfirsitul conversatiei, mama spunea ca nu doreste sa fie responsabila de o astfel de situatie si poate e mai bine sa nu mearga la referendum, sau poate chiar sa voteze impotriva demiterii daca se va duce.

   mayausa

   16/07/2012 at 6:39 pm

 34. Mitoman este putin zis, cred ca are probleme serioase la mansarda – Premierul hotz a facut un curs fara valoare academică.
  http://www.evz.ro/detalii/stiri/ministerul-educatiei-de-la-roma-diploma-lui-ponta-nu-e-master-si-nu-are-valoare-academica-992209.html

  mar

  16/07/2012 at 6:29 pm

  • Salut @mar
   Cum am scris la timpul potrivit pe Politeia Europeana , e dificil sa explici prostului diferenta intre un curs si un master . 🙂
   Chiar daca nu sint cu un CV „de renume mondial” 🙂 , cind am vazut imaginea diplomei am inteles imediat unde e smecheria . 🙂

   stefan60

   16/07/2012 at 7:02 pm

 35. Your Excellencies, ambassadors of UE in Romania,
  the gouvernment hasn’t yet reinstalled in its full rights the Constitutional Court. Moreover, they intend to change the law concerning the attributions of the Constitutional Court.

  Giorgia

  16/07/2012 at 6:36 pm

 36. SAlutare all

  Cred ca boicotul este cea mai buna solutie. Dar sa nu ne hazardam. Sa vedem ce decizii adopta Cretinul si Plagiatorul si apoi vom vedea. Insa, ca principiu, nu poti participa la legitimarea unei lovituri de stat !

  Era sa uit ! il sustin pe MRU, am fost vineri la lansarea de la Cluj !

  Reddog

  16/07/2012 at 6:52 pm

  • Reddog, unii pe FB spun ca ar fi fost si niste huiduielei la acel miting, este adevarat?

   mayausa

   16/07/2012 at 7:04 pm

   • Toate huiduielile impotriva MRU sunt facute de naimiti
    Au fost si vor mai fi

    Le e frica de el, mai ales daca referendumul este boicotat de peste 50% din populatie

    A A

    16/07/2012 at 7:09 pm

 37. Salutare ! 🙂
  Ar mai fi niste conditii :
  – seful echipajului sa aiba autoritate, sa stie sa se impuna;
  – echipajului sa nu-i fie frica de valtoare, sa tina vasla viguros in mana.
  Cu lasi/fricosi/nepriceputi rastorni repede barca.

  Tzepelica

  16/07/2012 at 6:58 pm

 38. Seara buna
  Cine practica rafting de performanta are nevoie de colegi pe masura .
  Cine in schimb il practica la nivel de divertiment , se multumeste cu ce gaseste ca colegi . 🙂
  E de retinut ca diferenta e colosala din punct de vedere a REZULTATELOR .

  stefan60

  16/07/2012 at 7:04 pm

  • Salut !
   E bine sa stii macar care e diferenta dintre padela si pagaie.

   Tzepelica

   16/07/2012 at 7:15 pm

   • 😆

    stefan60

    16/07/2012 at 7:51 pm

 39. iar vorbeste puturosul national. lung,sforaitor, gaunos. taaare mult ii place sa se auda vorbind

  radu2

  16/07/2012 at 7:05 pm

 40. Antonescu a decis sa promulge legea referendumului cred ca cea cu prezenta de 50% +1

  cedric

  16/07/2012 at 7:05 pm

 41. Li s-a facut frica? Romania se afla sub un asalt de dezinformare, bla bla
  Se mai tine sesiunea parlamentara?

  cedric

  16/07/2012 at 7:07 pm

 42. este aceeasi lege care are inclusa si acea virgula ? „in caz de nevalidare, Parlamentul va lua masurile ce se impun” ?

  mayausa

  16/07/2012 at 7:08 pm

 43. Nu stiu, dar e clar ca incep sa joace cum le canta Bruxelles- ul.
  hehe, parac parlamentul nu voteaza cum i se spuen.
  Aha , vorbeste de miting

  cedric

  16/07/2012 at 7:11 pm

 44. mama ei de societate civila comunista. Minte si acum de stinge.

  cedric

  16/07/2012 at 7:12 pm

  • Un ipocrit imbecil !

   O da la intors cu plecarea din viata politica daca revine TB.

   mayausa

   16/07/2012 at 7:15 pm

 45. vorbe multe si goale

  cedric

  16/07/2012 at 7:12 pm

 46. Iar se retrage daca …, iar o sa-l roage Nicolaescu in genunchi sa se razgandeasca

  cedric

  16/07/2012 at 7:15 pm

 47. Ce spune ala de la A3, ca presedintelui i s-a instalat la sediul de campanie o linie de comunicatii secretizate. De ce trebuia a-I ceara voie lui Antonescu?

  cedric

  16/07/2012 at 7:21 pm

  • era minge ridicata la fileu de A3, ala intreba el „nu stia” 🙂 o sa latre gadea toata seara despre asta

   radu2

   16/07/2012 at 7:23 pm

 48. uitasem sa va intreb – ce e cu sondajele astea fratilor, tot de cacat au ramas?

  am vorbit cu mama in weekend, are 75 de ani si a fost afectata de reducerea pensiei. cind am intrebat-o ce mai e nou prin ro mi-a zis direct „iar l-au suspendat banditzii pe basescu”
  dati-mi voie sa nu mai am vreodata incredere in nici un sondaj facut in romania, n-o spun pt a jigni pe cineva dar deconturile la „credibilitate” sint imense…

  kibby

  16/07/2012 at 7:21 pm

 49. buna seara
  discutii multe si aiuritoare cu tva platit la incasarea facturii!
  nu m-ar mira sa ” bage” OUG;
  dar ce ma mira,au adus macar vorba despre asta pe la UE?
  cind ai evaziune fiscala ,de cel putin 30 pct-unii zic 40-cind neplata facturilor e sport national,asa decizie e ca si acea a unui cu latul la git care decide sa-si traga scaunul de sub picioare
  mai aud ca nu se vor majora taxele;
  vorba lu vahghelie: ” sa mori tu ponta” ca nu discutati voi de impozite de 30 pct?ce n-ati stabilit este daca pentru venituri de peste 1000 sau 2000 euro/luna

  intimplator

  16/07/2012 at 7:23 pm

 50. am spus-o din prima clipa si o repet si acum:
  nu poti legitima o ilegalitate prin prezenrta la referendum

  intimplator

  16/07/2012 at 7:31 pm

 51. Ministerul Educatiei incearca sa bage pumnu-n gura Universitatii bucuresti. Mai intai Abramburica i-a amenintat cu desfiintarea scolii doctorale daca se gaseste ca ponta a plagiat. Acum comisia de etica di nminister isi aroga exclusivitatea. Ma bucur ca Universitatea Bucuresti ramane verticala:

  „Universitatea din Bucuresti a luat cunostinta de comunicatul Consiliului National de Etica al ANCS prin care opinia publica este informata despre (…) exclusivitatea legala detinuta de Consiliul National de Etica in cazul sesizarilor privindu-i pe demnitari”, anunta Universitatea din Bucuresti printr-un comunicat de presa. Institutia de invatamant superior sustine: „Comisia de Etica isi continua lucrarile de analiza academica a tezei domnului dr. Victor Ponta” si adauga ca „este un fapt imbucurator ca cele doua foruri se ocupa acum de acest caz”.

  cedric

  16/07/2012 at 7:37 pm

 52. MRU un presedinte bun pentru Romania.Trebuie construit un partid reformator,de dreapta pentru el.Fara baroni PDL.Cu oameni simpli,membri si militanti fara pretentii de marire chiar si din alte partide.Sant multi care nu-i mai inghit pe baroni si oportunisti.
  MRU trebuie sa coboare intre oameni.Are o imagine buna de om muncitor,care inspira incredere.O poate folosi doar pe asta.Dpua parerea mea nu are nevoie de nimic altceva pentru a temrmina cursa cu succes.

  cristibucuresteanu

  16/07/2012 at 7:40 pm

  • Seara buna
   Citesc stupefat comentariul dumneavoastra . ( @cristibucuresteanu)
   Remarc ca aveti aceiasi „viziune” ca milioane de romani . Stabilim anticipat viitorul presedinte a natiunii ( respectiv MRU ) si ulterior construim si partidul care sa il sustina/promoveze .
   Care e diferenta intre aceasta viziune si ascensiunea / logica tovarasului Ion Iliescu ?
   Eu cred ca intai se construieste casa (respectiv partidul) si doar ulterior se decide ce tip de acoperis (conducator ) se realizeaza .
   Poate am o viziune deformata despre viata si politica 😦

   stefan60

   16/07/2012 at 8:16 pm

   • Politica romaneasca e capusata ,mai ales in ultimul timp ,de tot felul de partide.Nimeni nu mai crede in ele.Un om carismatic si rational e rar insa.Aproape oricine in zilele astea poate sa isi traga un partid.Chiar si Mihai Neamtu de exemplu.De calatorit,calatoresc multi insa calea o arata o singura calauza.

    cristibucuresteanu

    16/07/2012 at 8:54 pm

 53. cum de nu se mai aude nimic de PDL? cel putin asa se vede de peste balta…au facut blat?

  Vali Nisipeanu

  16/07/2012 at 7:57 pm

 54. Buna seara,
  Mie nu mi-e clar daca au anuntat ca pagul este de jumatate +1 din numarul celor inscrisi in listele electorale. Cred ca vor s-o scalde….

  moira

  16/07/2012 at 7:59 pm

  • Este , precis!

   cedric

   16/07/2012 at 8:13 pm

 55. Stefan 🙂
  Un posesor de lingouri sesizeaza rapid smecheria 😆

  mar

  16/07/2012 at 8:10 pm

  • @mar
   Am vazut parveniti cu gramada in viata asta paminteasca . 🙂

   stefan60

   16/07/2012 at 8:17 pm

 56. buna seara ! vad ca porumbacu e seara de seara la tvr 1 . :))

  zigzag

  16/07/2012 at 8:12 pm

  • acum trebuie si el sa inceapa de undeva munca zilnic, nu? 🙂

   Vali Nisipeanu

   16/07/2012 at 8:31 pm

  • Eu ma bucur ca se duce. Cum e vorba aceea: „fiecare pasare pe limba ei piere”. Nu vad de ce porumbacul ar fi diferit.
   Ar fi excelent daca ar aparea macar 4-5 ore zilnic. Si in restul timpului, Ponta.
   De vorbit vorbeste dar nu am auzit nici o idee sau informatie. Nimic.
   Cica noi stim cel mai bine cat de greu e in Romania, ca suntem in NATO, avem companii straine care doresc sa faca afaceri in Romania, de astea.
   Daca nu-mi spunea el era gata gata sa cred ca traiesc pe luna, fac parte din CSI, iar copii sunt adusi de barza.

   Mircea Rusu

   16/07/2012 at 8:36 pm

   • de avionul cu care s a deplasat la timisoara nu a fost intrebat porumbacu?sau nu risca moderatoarea sa se puna „rau” cu elwis ?

    zigzag

    16/07/2012 at 8:46 pm

 57. Vor sa-l suspende pe Crin Antonescu, se strang semnaturi 😆 Radu Moraru a anuntat acest lucru. O emisiune interesanta, invitat fostul AvP.

  mar

  16/07/2012 at 8:22 pm

 58. Mayausa

  La intrebarea dumneavoastra referitoare la asa-zisele huiduieli: nici vorba de asa ceva. Lansarea ICCD a avut loc vineri, ora 16.00 la Cluj, in sala de conferinte a hotelului City Plaza. In sala au fost dupa aproximarile mele in jur 200 de oameni, de toate varstele si cred ca din toate categoriile sociale. MRU a intarziat aproximativ 15 minute, fiind prins cu declaratii de presa, si in acest timp Cristian Preda a dat cuvantul celor din sala, cerandu-le sa-si exprime opiniile. Abia apucase un pensionar sa ia cuvantul ca o reporterita de la Antena 1 a intervenit cu intrebari diversioniste, intrerupandu-l pe pensionar si intrebandu-l daca a citit statutul, daca stie ce este ICCD etc. Tenta diversionista a intrebarilor puse de slugile lui Felix era evidenta. In acest moment am intervenit eu si am intrebat-o pe reporterita daca a fost trimisa cu „misiune” de la Felix si daca stie ca Felix este un puscariabil si un securist cu patalama la mana, care si-a turnat propria familie. Reporerita lui peste s-a retras imediat in spatele salii si nici nu a mai indraznit sa comenteze ceva. A fost singurul incident. In rest MRU a vorbit convingator, la obiect, iar sala l-a sustinut in totalitate ! A facut o impresie foarte buna !
  M-am salutat si eu cu MRU, deh ne cunoastem personal de ceva ani, fiind din aceasi bransa, si am participat si la marsul din centrul orasului. MRU nu a fost huiduit de nimeni, dimpotriva de-a lungul marsului a fost recunoscut de multa lume de pe strada, salutat cu respect si chiar aplaudat.

  Nu stiu de unde o fi venit acea informatie cu „huiduielile”, dar ca martor ocular pot sa afirm cu certitudine ca este vorba de diversiuni de cea mai joasa speta !

  Eu il sustin pe MRU si am incredere in el !

  Reddog

  16/07/2012 at 8:32 pm

  • Reddog,

   Multumesc foarte mult pentru informatii. Eu ma „lupt” cu unii pe FB (din nefericire rude prin alianta) ce traiesc in Ro la Arad si care se bucurau ca MRU a fost huiduit la Cluj. Inca o data multumesc pentru detalii si sper din suflet ca sustinatorii lui MRU sa creasca vertiginos.

   mayausa

   16/07/2012 at 9:15 pm

  • Reddog,

   Greseala mea, nu la Cluj ci la Arad (huiduielile adica). Eu tot sunt bucuroasa ca ai relatat intilnire de la Cluj 😉

   mayausa

   16/07/2012 at 9:20 pm

 59. Ma uit la B1. Este si un dobitoc de la usl. (ii stiu numele da’ nu’l spui, murdarire inutila de pixel) 🙂
  Toata lumea incearca sa ii spuna sa demonstreze ca suspendarea si dai si dai…..
  Omul impertinent o tine matu-gaia.

  Un singur lucru trebuie spus si iarasi spus. Referendumul, suspendarea este ilegala provenind dintr-o incalcare de constitutie.

  Eu daca cumpar o masina furata imi este confiscata daca se afla lucrul acesta si pierd banii. Nu poti profita de bunul obtinut in urma unei faradelegi.

  eugeni

  16/07/2012 at 8:52 pm

  • E un libidinos impertinent care indrazneste sa-l intrebe pe prof. Carp daca a citit nu stiu ce carte.
   Un nemernic foarte vocal, un neica nimeni care-si da gaze fara motiv.

   cedric

   16/07/2012 at 8:59 pm

 60. MRU mai are de lucrat la latura umana. el imi pare mai mult un soft politic nu un om politic

  pasescurte

  16/07/2012 at 8:53 pm

 61. Seara buna tuturor,
  In rafting si in general in sporturile extreme, se pot ivi situatii neprevazute in care trebuie sa iei decizii rapide. Ce faci daca in timp ce vaslesti cu echipa pe un rau vine o viitura si iti da toate planurile peste cap? Trebuie sa iei decizii rapide pentru ati salva echipajul si sa o poti lua de la capat pe ape mai linistite. Daca lasi ambarcatiunea prada curentilor viituri doar pentru a te tine de planul initial, risti ca la urmatoarea cascada sa te rastorni, ambarcatiunea sa se faca praf, iar echipajul sa fie luat de viitura.
  Acum faceti analogia. Pe langa ce ati descris mai sus, viitura – USL; cascada – referendum.
  Ce vreau sa zic, pe scurt. ICCD se putea (poate) misca mai repede. Referendumul este extrem de aproape, parlamentarele de asemenea. Multa lume a intrat in stand-by, asteptand sa se concretizeze ICCD. Este nevoie de un mesaj comun. Este nevoie de comunicare. Se puteau centraliza datele celor 5000 de persoane care si-au trimis initial mesajele de sustinere lui MRU. Se puteau grupa pe localitati si ales un reprezentant in fiecare localitate mai mare care sa poata raspunde la intrebari sau sa dea directii. Nici macar nu ar fi fost nevoie de un sediu.
  Cu buzduganul parlamentarelor spargand usa si cu referendumul lafaindu-se deja pe canapea, nu-ti mai permiti luxul sa ai timp.
  Imaginati-va 4 ani cu Antonescu presedinte si cu Ponta premier. Dupa aceea mai imaginati-va inca 4 ani cu aceleasi personaje la putere. Prin 2020 probabil va ajunge si echipa de rafting, epuizata, la linia de start, pentru ca in acest caz va trebui sa vasleasca impotriva viiturii, ceea ce va face acest sport extrem de extrem.

  P.S. Ma scuzati daca dramatizez putin, dar pe mine ma infioara gandul ca Ponta si Antonescu ar putea conduce tara asta pentru urmatorii 4 ani.

  subway

  16/07/2012 at 8:53 pm

  • Pentru a consolida o formatiune politica normala bazata pe doctrina si respect fata de lege in Romania opt ani nu inseamna mare lucru.E o structura greu de construit,lumea e obisnuita ca intrata in politica sa faca bani sau sa-si gaseasca un job bun ca sa-si rezolve viata.Putini gandesc altfel.

   cristibucuresteanu

   16/07/2012 at 9:15 pm

 62. Eu cred, contrar parerii generale si zgomotelor lansate de adversari, ca boicotul nu este strategia lui Traian Basescu (nici nu il reprezinta, nici nu il ajuta). Este evident ca tabara care lupta pe toate fronturile pentru decredibilizarea intregului proces de suspendare este insasi USL insasi. Vreti dovezi ?
  1. Procesul a fost initiat impotriva prevederilor constitutionale (nici chiar CCR nu a validat demersul, impotriva parerii general acceptate in acest moment). Daca vroia sa refuze lupta, TB putea sa respinga suspendarea invocand insasi Constitutia si sa se baricadeze cum au facut Tariceanu, Vasile,etc….
  2. Atat atmosfera in care se organizeaza referendumul (in special minciuna, instigare la violenta si nesocotirea institutiilor statului de la CCR pana la MOf) si organizatorul Aufuratmaimaultcanoi decredibilizeaza din start procedura.
  CONCLUZIE:
  Care dintre cele doua tabere este formatiunea responsabila cu aruncarea in derizoriu a scrutinului, deci ? Cauza: disperarea.

  judex

  16/07/2012 at 8:54 pm

 63. Imi cer scuze celor carora nu le-am raspuns, mi-a fost atacat computerul. Poate ne auzim maine.

  Giorgia

  16/07/2012 at 9:28 pm

 64. vad in mai toate ziarele on line titlu mare: ‘ antonescu:am promulgat legea referndumului”
  asta e dilimache rau;ne spune sus si tare ca in sfirsit a respectat constitutia!
  vai de mama noastra si vai de mama lor de ziaristi

  intimplator

  16/07/2012 at 9:32 pm

  • prin lege era obligat. (cele 10 zile..) nu era loc de intors!

   cinic

   17/07/2012 at 8:30 am

 65. Traian Basescu este la B1, moderator Cristoiu.

  mar

  16/07/2012 at 9:37 pm

 66. Eleganta conversatia. Un presedinte serios si ziaristii la fel

  lastnightmusic

  16/07/2012 at 9:41 pm

  • Da, chiar umorul e de buna calitate. Presedintele e i nlargul sau.

   cedric

   16/07/2012 at 9:45 pm

  • Cu toate ca aud din doi in doi, sunt total de acord.

   mar

   16/07/2012 at 9:46 pm

 67. Salutare! 🙂

  De data asta Presedintele e foarte bun, si-a recalibrat mesajul. Incep sa inteleg care e strategia lui.

  Cetatean

  16/07/2012 at 9:48 pm

 68. Despre strategia asta, mai vorbim dupa ziua de miercuri.

  Cetatean

  16/07/2012 at 9:49 pm

 69. Foarte interesante chestii spune, Precis, la obiect.

  cedric

  16/07/2012 at 9:50 pm

  • Da, a stiut de toata magaria. Mi-a placut cand a spus „ca ce s-a stricat cu legea, cu legea tb refacut”.

   mar

   16/07/2012 at 9:53 pm

 70. Neparat trebuie sa reduca fumatul!!!

  Sorin Fortiu

  16/07/2012 at 9:54 pm

 71. fiind publicittate la b1,de-ale internetului:

  cind va fi bine in romania

  Atunci când in România un poliţist poliglot va ajuta un ţigan ostenit de muncă să se urce într-un tren cu suspensie magnetică în care călătoresc funcţionari bugetari bogaţi şi antreprenori cinstiţi pentru a fi martori la un proces intentat unor politicieni corupţi

  intimplator

  16/07/2012 at 9:58 pm

 72. Incredibil, unii oameni nu au demnitate si bun simt deloc
  http://www.rtv.net/comisia-tehnica-de-etica-ponta-nu-a-plagiat_36280.html

  Ion

  16/07/2012 at 10:09 pm

  • pai nu a plagiat, a copiat

   Finante Azi

   16/07/2012 at 10:12 pm

  • astia sunt aia „oficiali?

   eugeni

   16/07/2012 at 10:20 pm

   • aia schimbati de Pop prima data cand cu cazul Mang

    Ion

    16/07/2012 at 10:21 pm

 73. Foarte interesanta chestia cu biroul de la Cotroceni

  cedric

  16/07/2012 at 10:15 pm

  • Da, nu poate tropai prin Palatul Cotroceni. Poate asa se mai explica turbarea Puturosului natzional.

   mar

   16/07/2012 at 10:17 pm

 74. Basescu zice ca stia despre plan. ?????
  Nu ar fi putut sa ia niste masuri?
  Sri si departamentul de protejare al constitutiei ?
  Blaga arata ca o caprioara in farurile automobilului. Nu ar fi putut sa il anunte?

  eugeni

  16/07/2012 at 10:23 pm

  • caprioara in farurile automobilului :))

   Finante Azi

   16/07/2012 at 10:30 pm

 75. Ce surse are Cristoiu, TB Raportor NATO.

  mar

  16/07/2012 at 10:23 pm

 76. e falsa informatia.

  Cetatean

  16/07/2012 at 10:24 pm

 77. De asta a intrat parchetul pe firul plecarii lui Ponta la Bruxelles. Sunt multe ilegalitati.

  cedric

  16/07/2012 at 10:30 pm

 78. Desi nu este la subiect comentariul meu, va repet: legea privind plata TVA la incasarea facturii, NU POATE FI ADOPTATA FARA ACORDUL FMI, CE SI BM deoarece TVA este o taxa armonizata la nivel european!!

  Deci este o minciuna enorma!

  Restul cu micsorarea contributiilor, NU se va putea face, deoarece deficitul bugetar a crescut peste limita admisa in acordul cu FMI si CE.
  Totul este o minciuna.

  La subiect: MRU este urmatorul personaj politic, pe care il voi sustine, dupa ce presedintele Basescu nu va mai ocupa scena politica. Momentan, aunt alaturi de TB.

  ceaikovski

  16/07/2012 at 10:33 pm

  • Pai toti de-aici sunt. Se poate cu amandoi in acelasi timp 🙂

   A A

   16/07/2012 at 10:48 pm

  • @ceaikovski
   ce naiba,doar v-a spus ” pacalici pesedinte” =noi suntem suverani
   idiotul nici macar constitutia tarii nu o stie-articolul cu precaderea de aplicabilitate intern-extern/us

   intimplator

   16/07/2012 at 10:51 pm

   • scuze : mai clar precaderea tratatului ue;nu” us”

    intimplator

    16/07/2012 at 10:53 pm

 79. Buna seara.
  Ca sa nu ne intoarcem in anii ’90, Basescu trebuie sa castige! Nu doar sa nu fie demis. In felul asta, prin castigarea referendumului de catre Basescu, se poate face ceva. Altfel? Basescu este iar singur la Cotroceni. Eu pe ce am spus MIZEZ.

  emil

  16/07/2012 at 10:34 pm

  • modul in care Base castiga sau pierde referendumul este esential pentru sansele dreptei in viitorul imediat, recte la alegerile parlamentare, eventual cele prezidentiabile anticipate.
   Parcursul politic al miscarii lui M.R.U. primeste un imbold sau incepe cu un insurmontabil handicap functie de diferenta(in procente) dintre DA si NU.

   Lumi (pentru a nu clona pe Luminita)

   16/07/2012 at 11:00 pm

 80. Actualul Ministru de Externe este o calamitate, putin zis. Ma gandesc ca in caz de calamitate naturala poti sa introduci clauza de fortza majora, ptr. contractele comerciale. In cazul lui Marga nu cred ca putem folosi aceasta clauza, ptr. ca prostia si tradarea nu sunt/nu pot fi asimilate la calamitate naturala.

  mar

  16/07/2012 at 10:36 pm

 81. Buna seara 🙂
  Il urmaresc pe Basescu la Cristoiu…
  A spus o chestie care o repet de aproape 2 saptamani in fiecare zi (dimineata) – despre preluarea puterii de catre Hitler. se refera la asta:
  http://en.wikipedia.org/wiki/Enabling_Act_of_1933
  AM primit reprosuri inclusiv de la prieteni ca sunt plictisitor, dar eu precum Cato ce Batran 😆

  DanSu

  16/07/2012 at 10:45 pm

  • 🙂

   mar

   16/07/2012 at 10:48 pm

  • nu sunteti singurul;si eu am sustinu acest lucru din primele zile si continui sa spun acest lucru

   intimplator

   16/07/2012 at 10:49 pm

  • ca sa plagiez un ganditor de la Rahova: cititorii dvs. sunt mai inteligenti decat scriitorii altora :))

   dmariuss

   16/07/2012 at 10:58 pm

 82. Are dreptate presedintele: nu e obosit, l-au revigorat astia!

  cedric

  16/07/2012 at 10:57 pm

 83. Excelent Traian Basescu. Un om politic de mare calibru. Pacat pentru tara asta daca trebuie sa plece.

  lastnightmusic

  16/07/2012 at 10:57 pm

  • nu va pleca;
   toata lumea dezbate ca va ramine fiindca nu se va valida;
   ce nu zice nimeni : si daca va fi porezenta sun 50+1-probabil-dar majoritatea celor care vor vota ,vor vota impotriva demiterii;incep sa cred ca asa va fi,cu o conditie-sa nu se faca turul tarii cu autobuzele;
   imaginea sugerata de turcescu cu votantul in slip,pet-ul cu bere intr-o mina,CI in cealalta e reala,din nefericire

   intimplator

   16/07/2012 at 11:09 pm

   • Salut @intimplator
    In care an au fost alegeri cu prezenta la vot de peste 9 milioane alegatori ?

    stefan60

    16/07/2012 at 11:21 pm

    • in 2012, iunie, alegeri locale, prezenta 52%

     Lumi (pentru a nu clona pe Luminita)

     16/07/2012 at 11:45 pm

     • E o singura solutie clara:

      Referendumul trebuie boicotat: este o etapa din puci.

      A A

      17/07/2012 at 1:11 am

    • Asta-i o excelenta intrebare.

     Lista statistica a prezentelor din ultimul deceniu la toate alegerile ne-ar dumiri

     A A

     16/07/2012 at 11:47 pm

 84. …..hehehe pai toti liderii mari din tarile europene stau prost in sondaje….. si toti au ramas asa ….. la situatia asta . la exemplul romanesc .. in care parlamentul din tarile lor le-ar taia macaroana…. 🙂 🙂 – aproximativ

  lastnightmusic

  16/07/2012 at 11:00 pm

 85. incepe sa se contureze o strategie de comunicare buna:

  – alianta puscariabililor
  – condamnarile lui Nastase, Vantu, Iacubov
  – e riscant ca toata puterea sa fie in mainile USL
  – si Hitler a ajuns la putere pe cai legale

  Cetatean

  16/07/2012 at 11:03 pm

  • Hitler a falsificat ordinele ultimului imparat . 🙂 A falsificat si alegerile . 🙂

   stefan60

   16/07/2012 at 11:05 pm

   • falsificarea nu exclude aparenta de legalitate 🙂

    Cetatean

    16/07/2012 at 11:06 pm

    • Presedinte nu imparat . Asta a fost Paul Ludwig Hans Anton von Beneckendorff und von Hindenburg . Mort in 1934 .

     stefan60

     16/07/2012 at 11:08 pm

  • Da, dar este nevoie si de canale de diseminare a acestor mesaje. Iar aici este discrepanta mare!

   Sorin Fortiu

   16/07/2012 at 11:07 pm

  • Salut,
   pe mine m-a convins sa nu ma prezint la vot. Nu are sanse cu dobitocii astia, care nu se gandesc decat la burta si care o sa si-o ia cum nu au luat-o niciodata!.

   Theophyle

   16/07/2012 at 11:19 pm

   • cam asa e;as zice ca defapt nu face campanie ci lupta sa-i convinga pe judecatori sa nu cedeze

    intimplator

    16/07/2012 at 11:27 pm

 86. Daca campania continua asa, prezenta va fi mult sub 50%. Interesant e ca in Romania conceptul de raspundere lipseste cu desavarsire, de aceea isi permite oricine sa faca orice. Cine e de vina pentru pensii? X Toata lumea arunca cu pietre in X si nu mai conteaza rezolvarea situatiei.

  Finante Azi

  16/07/2012 at 11:11 pm

 87. Si inca ceva – mesajul e la un nivel mult superior romanului obisnuit, Functionarea UE este un concept mult prea putin tangibil. De ex. – ce il costa pe Base sa spuna cateva cuvinte si despre mediul rural? Ei sunt neglijati de multa vreme. Basescu se rezuma la a raspunde acuzelor si la a contextualiza situatia. Cred ca ar trebui sa abordeze si elemente de campanie autentica – cum vede mediul rural, de ce a ajuns asa, cum vede societatea in general, etc.

  Finante Azi

  16/07/2012 at 11:14 pm

  • atunci ar putea exista riscul unei mobilizari ceva mai mari.
   Defapt chiar asta este problema dupa parerea mea.In ce masura se poate asimila ideea ca a nu te prezenta la referendum este defapt o respingere a puciului parlamentar.
   Daca pana la mcv se mai poate scalda cumva situatia,dupa ar trebui ca sa urmeze operatiunea „unleash hell ”

   mircea

   16/07/2012 at 11:25 pm

   • e ciudata treaba
    nu poti sa stii ce este cu turismul electoral, cati vor fi atrasi cu tombole, party-uri si alte asemenea
    cred ca nimeni nu stie
    in plus, simpatizantii lui Basescu nu sunt coordonati daca sa participe sau nu. Cel putin putea avea si el un site unde sa anunte prezenta, chiar daca e data si oficial sunt convins ca se va manipula intre perioadele de raportare

    Finante Azi

    16/07/2012 at 11:32 pm

  • O singura idee ar fi suficienta legat te mediul rural: Pericolul introducerii vizelor si ingreunarii accesului la piata de munca din afara in conditiile in care mii de tineri din mediul rural au ca singura solutie plecatul in afara tarii pentru a strange bani si a-si face o casa si un rost.

   Cred ca nu exista sat din Romania in care sa nu fie exemple ale acestui mod de a te aseza la casa ta. Pe unde treci si vezi case frumoase si noi… daca intrebi afli ca ori el, ori ea, ori amandoi au muncit in afara.

   moldoveanu

   16/07/2012 at 11:36 pm

   • da, numai ca Romania nu este aproape de aceasta situatie, din fericire
    trebuie mers mai adanc la problemele de acolo, de faramitare a pamantului, lipsa de sprijin a statului, populatie imbatranita si batjocorita de pensii cu adevarat mizere, dupa anii ’90. Acolo sunt sacrificatii adevarati ai Romaniei, lor nu le acorda nimeni atentie.

    Finante Azi

    16/07/2012 at 11:40 pm

    • De acord. Sunt multe si grave problemele acolo. Pentru o campanie mai lunga si pentru cresterea unui partid sau a unei noi drepte este un punct pe care se poate bate mult moneda. Pentru o campanie scurta ca asta… trebuie macar unul ales, nevralgic si care sa fie repetat suficient de mult intre celelalte.

     Cum necum, oamenii aia s-au descurcat si au mers inainte… iar tineretul neavand acces la credite (dupa parerea mea, mare noroc acest lucru), au avut ca singura sansa plecarea temporara. Nu stim in realitate cat de departe suntem de vize… dar stiu ca daca le iei si sansa asta, sunt fripti. Just my 2 cents.

     moldoveanu

     16/07/2012 at 11:49 pm

     • da, e adevarat
      O astfel de campanie necesita mult timp. Totusi se pot mentiona idei.

      Finante Azi

      16/07/2012 at 11:51 pm

      • Speram ca brainstormingul nostru ajunge unde trebuie macar si pentru o analiza sumara. Ca de asta scriem.

       Delicata este intr-adevar alegerea ideilor de utilizat care sa nu aiba inca o contrapondere in raspunsurile adversarilor. In rest, repetitie pe timpul de emisie ramas si cu Dumnezeu inainte.

       Ideile pentru campania lunga, asa le sugerai pot fi grozave si chiar se pot face multe pentru cei din rural. Daca carmaciul plutei (ca suntem la rafting in acest articol) receptioneaza… are idei de traseu excelente si de aici.

       moldoveanu

       17/07/2012 at 12:01 am

       • Sper si eu ca le ia cineva in calcul. La referendum va fi super organizarea celor care voteaza da vs. inspiratia celor cu nu.

        Finante Azi

        17/07/2012 at 12:14 am

   • totul e ca sa nu miroase a minciuna,se poate intoarce repede in dinti ca grebla calcata voios.Suspendarea unor anumite drepturi(ca libera circulatie,dreptul la munca etc) trebuie ca sa aiba acoperire cat de cat in felul in care se misca CE.Baietzii au stat pe=afara,sunt cat de cat informati.

    mircea

    16/07/2012 at 11:44 pm

 88. Salut Theophyle
  Dificil de scos 9 milioane de votanti din casa .
  E usor doar daca ai deja buletinele de vot complectate . 🙂

  stefan60

  16/07/2012 at 11:22 pm

 89. salutare racoroasa all 😆

  mircea

  16/07/2012 at 11:27 pm

  • monohidrogenatul a rahatzit simultan doua drapele ,si ala albastru cu stelute si asta cu tri colori
   e un progres,trebuie recunoscut 😆

   mircea

   16/07/2012 at 11:31 pm

 90. numai miine nu-i poimiine si vine raportul pe justitie;
  parlamentul e facut zob in raport

  intimplator

  16/07/2012 at 11:30 pm

  • de acord @intamplator,mcv facut public(parca in 18) va fi momentul de cotitura in adoptarea strategiei la referendum.Sau intr-un fel sau in altul.

   mircea

   16/07/2012 at 11:34 pm

   • da miercuri 18;
    acum vreo 2 saptamini se contura pozitiv pentru justitie-in mare si ” neutru/negativ” pentru legislativ;
    dupa ultimele evenimente cred ca s-a lucrat de zor la partea cu parlamentul si mai mult ca sigur nu vor gasi nici o virgula ” politrucii uslisti” sa se agate ca parca nu-i asa de nasol
    de notat ca ,de regula, ” mai transpira” cite ceva de cum va fi cu 3-5 zile inainte de publicare/acum e ” slenzio stampa” dintr-un motiv simplu: se reface partea cu legislativul;citiva au fost chemati din concediu-complet anormal asa ceva la comisie

    intimplator

    16/07/2012 at 11:45 pm

 91. Strategia de a merge la vot e foarte riscanta, sa nu zic perdanta. Nu e vorba numai de votantii total neinformati si ani Basescu ai USL, pe care-i vor mobiliza in masa, dar si in randul celor cu acces la informatie procentul e defavorabil presedintelui, cam in aceeasi masura (2/1). Articolele pe bloguri au cam aceeasi pondere (si nu ma refer la blogurile platite de USL, ci la cei care scriu pe teme nepolitice, dar isi exprima calduros recomandarile pentru referendum).

  Nu cred ca se pot intoarce sondaje de la 70% – 30% sau 65% – 35%. Tot ce-si doreste USL-ul e legimitate prin prezenta si in capcana asta cadem noi. As indrazni sa adaug ca USL-ul va incerca sa fraudeze la tara cum nu a facut-o niciodata in ultimii 22 de ani. Pentru ei e totul sau nimic.

  • Au mai facut-o o data… acum in iunie la locale… testdrive in pregatirea demiterii. Si le-a iesit exceptional.

   Tare as vrea sa vad cativa ziaristi internationali mergand in cateva sate si intreband oamenii la un pahar de vorba. Ar ramane si ei cu gura cascata ce ar afla despre ce s-a intamplat in iunie.

   moldoveanu

   17/07/2012 at 12:05 am

 92. la cum arata societatea romaneasca, raportul pe justitie, oricum ar fi el, nu va muta voturi
  Eu cred ca Basescu a pornit increzator. A vazut in primele sondaje un reviriment si acum si-a dat seama ca e plafonat. Electoratul e confuz cu chemarea lui la vot.
  Sa spunem ca poate fi o prezenta la vot de 53%, 30 % adica 16% din total pt. Basescu. 30% din acestia ar trebui sa stea acasa. Cine ii convinge? Mesajele de pe forumuri si bloguri nu ajung nici pe departe la atatia.
  Cine stie, poate Traian Basescu adopta o strategie de totul sau nimic, mizand pe revenirea in politica.

  Finante Azi

  16/07/2012 at 11:44 pm

  • raportul va avea o adaugire politica.Adaugire la care uslasii au sarit ca arsi,stiu ei de ce, si pasul inapoi facut de ei nu cred ca va schimba deloc impresiile europenilor,dimpotriva ar confirma recunoasterea abuzului facut.
   Traducerea raportului pe intelesul tuturor(dar si prin realizarea unui impact public maxim prin tehnici de promovare) ar putea face diferenta.

   mircea

   16/07/2012 at 11:52 pm

   • traducerea intr-un limbaj usor de inteles, canalele de promovare…cine sa le faca? Imi mentin parerea ca va avea un impact cel mult marginal.

    Finante Azi

    16/07/2012 at 11:53 pm

   • diferenta in sensul strategiei ,adica mergem sau nu la vot vreau sa zic.MCV-ul ar trebui ca sa transeze intr-un fel situatia si semnale deja au fost in sensul asta(interventia unor europeni referitor la angajamentele noastre luate ca stat membru ue,respectiv prevalenta unor masuri luate afara fata de cele interne)

    mircea

    16/07/2012 at 11:58 pm

 93. Nu se poate cere boicot din primele zile ale campaniei. Ganditi-va putin. A plecat de la 10-20%. Daca boicotezi de la inceput, trimiti acasa 10-20% alegatori. Ceilalti nu o vor face. Daca insa mergi pe campanie pana in ultimile zile si abia atunci le ceri sa ramana acasa, poti trimite acasa mult mai mult …

  Barengott

  16/07/2012 at 11:59 pm

  • Da, dar nu va face asta. A spus clar ca vrea sa invinga. In plus daca lucrurile raman asa, nu poate spune ca a fost defavorizat de conditiile de organizare. Raman de parerea ca oamenii vor trebui sa se coordoneze singuri, ceea ce inseamna:
   – comunicare printr-un site recunoscut oficial;
   – sondaje privind participarea publicate pe un site sigur;
   – eventual un post TV.
   Nu cred ca toate acestea vor fi indeplinite.
   Mai e si varianta purei intamplari. Pana la urma USL va fi indreptatit sa afirme public ca au castigat la vot.

   Finante Azi

   17/07/2012 at 12:03 am

   • nu exclud sa ai dreptate insa ideile pe care le mentionezi nu cred ca acopera nici jumate din sustinatorii lui.

    mircea

    17/07/2012 at 12:09 am

    • dupa calculele mele e suficienta acoperirea a 30% si coordonarea lor

     Finante Azi

     17/07/2012 at 12:11 am

 94. inca odata;
  basescu NU POATE spune ” boicotati” ;pur si simplu nu se poate asa ceva
  noi trebuie sa gindim ce vrem ” un magar viu sau un leu mort” (citatul nu-mi apartine,e al lui napoleon)/napoleon spunea ca e mai valoros magarul viu decit leul mort;
  in definitiv,in politica totul se poate schimba peste noapte si pin-la urma votul e dat ” pe perceptii” nu pe ” rationamente” de majoritatea votantilor;
  in urmatoarele trei luni:
  a. un mcv cel putin foarte critic( sa nu zic devastator)= adio schengen/sensibil la emigranti si prin consecinta la cei pe care ii intretin + ” ciomageala” data legislativului in raport
  b. crestere economica negativa in trim 2
  c. o vara secetoasa= ( urmariti pretul rosiilor in piata,a inceput sa creasca),deci catastrofa in pretul alimentelor
  d. bnr nu cred ca va misca un deget sa ajute guvernul
  in concluzie as spune ca un basescu -izolat la cotroceni- neprovocind cu nimic usl-nici nu trebuie ca sunt suficient de cretini sa-si dea zilnic cu tesla-n …-revine fara probleme prin octombrie-noiembrie pe cai mari
  romanii vor ” un tatuc’ ;vor zice prin toamna” domle,basescu ala a zis… uite ca a avut dreptate”

  intimplator

  17/07/2012 at 12:01 am

  • corect
   Asta muta miza pe Parlamentare. Probabil Basescu stie si vrea sa participe activ la conducerea dreptei.

   Finante Azi

   17/07/2012 at 12:05 am

   • Am si eu o nedumerire: daca Basescu pierde, cu cine se continua reformele? De votanti vorbesc 😦

    emil

    17/07/2012 at 12:14 am

    • Ei, e simplu – conform deciziei CCR, Presedintele ramane clar decorativ. Reformele le fac cei care castiga Parlamentarele. Lucrurile sunt clare, fara Basescu dreapta in noua formula nu poate prinde la popor asa repede.

     Finante Azi

     17/07/2012 at 12:17 am

    • Nu privi insa asa lucrurile. Situatia castigatorului nu e clarificata.

     Finante Azi

     17/07/2012 at 12:24 am

  • sensibilitatea la pct.a(mcv) poate fi mult marita in functie de ceea ce vor scrie(categoric ceva rau) dar si de felul cum va fi tradus= locuri de munca ptr. emigranti,bani pt.acasa libertate de miscare.
   din punctul meu de vedere un addendum la raport prin care se spune ca actiunea parlamentara in saptamana neagra a fost nedemocratica,a subminat,etc,practici neconforme ue si posibile sanctiuni in sensul ca nici UE nu a acceptat/legitimat niciodata astfel de proceduri parlamentare ar fi un excelent motiv de boicot care ar avea timp ca sa se propage.
   ..
   perfect de acord cu celelalte puncte,astia-si vor da cu Grebla-n cap(el a citit parca)

   mircea

   17/07/2012 at 12:26 am

 95. Ma deranjeaza grozav in ultimul timp supararea si dezamagirea celor pe care ii stiu de dreapta si care au ales PDL si Basescu si anterior Conventia. Care au votat la referendumul trecut impotriva suspendarii si care au crezand inclusiv in promisiunea intalnirii periodice propuse de Basescu in piata. Oameni cu care altadata dialogul pe teme politice era extraordinar nu au acum decat frustrare si ura.

  Frustrare pentru ca s-a dovedit ca partidul a facut ce faceau si ceilalti dinainte. Si ura pentru toti politicienii pentru ca nu mai au alternative pe care sa le voteze. Liderul cade si el indiferent de ce a facut in realitate, pe ideea ca a girat totul. Toti mi-au explicat ca asteptarile au fost enorme, tot atat de mari cat imaginea creata locomotivei.

  Aviz viitorilor: Promisiuni mai putine dar mai bine tintite si respectarea lor. Si mare atentie la masinaria partidului pe valul caruia urci. Rotitele au invartelile lor si desi tu nu le vezi populatia le vede miscarea. Dar ele nu au nume si atunci vina cade asupra numelui Miscarii si a Locomotivei, fara discriminare.

  Scuze, o reflexie cam confuza inainte de somn. Good night Romanians wherever you are. 🙂

  moldoveanu

  17/07/2012 at 12:15 am

 96. Atata timp cat TB ne cere sa participam, trebuie sa o facem…in fond e un joc de echipa….daca atacantul ne cere acest lucru, echipa trebuie sa il urmeze….si-a asumat riscul….v-ati gandit ? Daca la vot vin 50,6%, iar 51% spun DA, nu veti regreta ca nu ati votat ? E riscanta strategia ca unii sa mearga, altii nu…-pentru ca urmare a apelurilor lui TB, imsena majoritate a sustinatorilor sai vor participa…asta aflu si de la cei cu care vorbesc…deci, ori participa toti, ori nimeni…calea de mijloc e riscanta…iar TB si-a asumat acest risc….e dreptul lui sa incerce imposibilul…in fond el este cel suspendat ….putea sa ceara boicotul, spunand ca nu poate participa la o mascarada (si avea o multime de motive sa o faca si sa o spuna)….deci, toti trebuie sa procedam similar, nu unii hais si altii cea…e prea riscant….

  sergiu

  17/07/2012 at 12:43 am

  • Am gasit asta:

   Mihail Neamţu
   Domnule preşedinte Băsescu!
   Excelenţă!

   Plecaţi şi lăsaţi cale liberă adevăratei schimbări în această ţară, adevăratei Drepte: Mihai Răzvan Ungureanu, Noua Republică.

   La referendum voi vota DA! Prin vot arătăm că suntem cetăţeni cu adevărat europeni.

   July 12, 2012 at 7:53 pm ”
   pe
   http://sustinatori.basescupresedinte.ro/#comment-178
   Iar textul Mihai Neamtu are un link
   la pagina nouarepublica 🙂
   Pentru cine nu s-a lamurit 😦

   emil

   17/07/2012 at 12:55 am

   • Buna dimineata,
    De necrezut! Sigur el scrie marsavia asta? Desi stilul pare ca ii apartine. Pai atunci ce cauta la mitinguri, pe scena, langa presedinte? Doar ca sa fie vazut in companie selecta?
    Mare mizerie!

    cedric

    17/07/2012 at 6:12 am

    • Stiti bine ca n-am nici o simpatie fata de MN, dar cred ca asta e prea de tot pana si pentru el.

     blog de caine rau

     17/07/2012 at 6:52 am

  • SERGIULE TATA – totdeauna apari inainte de alegeri si dispari apoi ca magarul incetzosat . Daca tu spui sa ne prezentam inseamna ca dusmanii nostri doresc asta – deci ar fi bine sa BOICOTAM referendumul

   lastnightmusic

   17/07/2012 at 6:24 am

 97. uite scenariul care imi place, un pic SF , dar ce mi-ar place! 🙂
  Presedintele castiga detasat referendumul validat , convoaca camerele reunite in sesiune de urgenta si dizolva Parlamentul ( stiu ca nu eposibil , d-aia si am spus ca e SF), iar DNA sta la iesirea parlamentului cu mandat de arestare pentru 30 de zile pentru toti parlamentarii urmariti penal , nema functie nema imunitate, pentru motiv ca pot influenta justitia la varf prin punerea la pamant a constitutiei si justitiei .
  LAtrinele si irealitatile vor fi desfiintate de catre CNA.
  Ce-mi place scenariul meu si ce pacat ca nu se poate face un film dupa el care sa aiba la inceput chestia aia : acest film este facut dupa o poveste adevarata :)…nu-i asa ca ar fi fain ?

  vali

  17/07/2012 at 1:14 am

 98. @Mr. Theophyle

  Imi permit sa formulez o recomandare pentru ICCD, in suportul sprijinului pentru Institutia Prezidentiala atacata de pucistii majoritari din parlament:

  Sa promoveze Boicotul referendumului ilegal care este o etapa din puciul pus la cale de marii banditi jefuitori ai Romaniei – adevarata sursa de saracie, torglodism si inapoiere.
  Este singurul mod in care electoratul isi poate manifesta dispretul pentru TOATA clasa politica.
  Boicotul masiv al referendumului este singura cale pe care o are electoratul pentru a detemina reformarea intregii clase politice.
  Electoratul este atras intr-o cursa atunci cand i se cere participarea la referendumul: i se cere sa legitimeze prin prezenta o activitate criminala indreptata, in fapt sa participe la puciul impotriva propriilor interese generale.

  A A

  17/07/2012 at 2:57 am

 99. Reblogged this on Dictatura justitiei.

  dictaturajustitiei

  17/07/2012 at 7:33 am

 100. Salut,
  Sper ca insistenta lui TBasescu de a nu dori postere, bannere sa fie un semn ca la un semn grupurile de sustinatori sa boicoteze referendumul. Iar referendumul sa fie invalidat aproape de 50% in care numar o parte sa fie cuprinsi cei ce spun nu. Probabil ca isi permite asta. La locale unde s-au obtinut 52% potentialii primari erau mai interesati sa ii aduca pe oameni la vot decit acum…. Asa vad eu lucrurile….. si mi le doresc.

  lastnightmusic

  17/07/2012 at 7:36 am

 101. Ponta in Rep Moldova unde sunt cei mai multi aderenti ai luii TBasescu din diaspora . Il doare rau de tot. Stie ca daca TBasescu ramine, cei din PSD il vor sacrifica

  lastnightmusic

  17/07/2012 at 7:39 am

 102. Buna dimineata, eu nu stiu cate milioane de voturi s-au adunat la alegerile locale. Au fost mai mult de 9 milioane?

  clemycali

  17/07/2012 at 8:35 am

  • buna diminata
   @clemycali
   in jur de 11 milioane

   intamplator

   17/07/2012 at 8:43 am

   • adica in situatia in care diaspora nu a participat 😦

    lastnightmusic

    17/07/2012 at 8:44 am

    • @tds
     sa si vrea ,la 29 07 diaspora nu poate vota
     cu sub zece sectii de vot in italia sau spania numarul votantilor din diaspora va fi ” simbolic”

     intamplator

     17/07/2012 at 8:51 am

     • Ma refer la Repubica Moldova care a facut diferenta la prezidentiale

      lastnightmusic

      17/07/2012 at 8:54 am

      • Buna Dimineata,
       Postare noua!

       Theophyle

       17/07/2012 at 9:10 am

  • Buna, Marturisesc ca nu stiu.Cifra de 52% prezenta am vazut-o tot aici pe blog.

   lastnightmusic

   17/07/2012 at 8:43 am

 103. Prezența la vot la alegerile pentru primari a fost de 56,24%;
  raportind la 18 milioane ar insemna cam 10,5 milioane

  intamplator

  17/07/2012 at 8:49 am

 104. din ” analiza ” CNE privind teza” de doctorat” a lui pacalici ponta

  Sunt unele deficienţe în ceea ce priveşte trimiterile bibliografice în interiorul capitolelor, însă nu se poate aprecia că doctorandul Victor Ponta şi-ar fi însuşit paternitatea unor idei, concepte, modele care nu-i aparţineau şi le-ar fi prezentat drept contribuţii personale originale
  ( sursa evz)
  imi pare rau pentru cei cu doctorat obtinut in romania,dar nu cred ca dupa asemenea „concluzie” vreo universitate seioasa din lumea asta va mai considera valid un doctorat obtinut in romania

  intamplator

  17/07/2012 at 9:14 am

 105. bunä,

  deci madame Cati, a amenintzat zdravän academicienii, de peste tot sunt

  articole, cä nu e plagiator Ponta. este f. rusinos ce fac romanii cu legii existente
  de f. mult timp

  cred cä adeväratzi academicieni cu bun simtz, sä nu se lasä intimidatzi

  theo- nona

  17/07/2012 at 9:21 am

 106. acest verdict la comandä, inseamnä o patä pe obrazul romaniei si

  o mare nenorocire si neancredere pt. romanii ce vor merge in WEST.

  chiar nu au curaj catziva academicieni, sä spunä e Plagiat? restauratzia

  dictaturii comuniste.

  ce se intamplä cu verdictul in care era gäsit plagiator?

  theo- nona

  17/07/2012 at 9:29 am

 107. Reblogged this on Blog iMONDO.

  Andrei

  17/07/2012 at 9:52 am


Comentariile sunt închise.