Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

Zilele Pandorei – a şasea zi: omul care aduce ploaia

Romania parjolita. In zilele astea de parjol la propriu si la figurat, romanii se uita la cer rugandu-se ca ceva sau cineva sa aduca ploaia binefacatoare si sa stinga parjolul care perpeleste Romania. Traditia biblica il  indica pe prorocul Ilie ca cel care dupa tunete si traznete aducea ploia care stingea parjolul secetei meleagurilor noastre. În sinaxare si martirologii, Ilie este pomenit pe 20 iulie, nu prea departe, cu apozitia (Ilie) Tesviteanul sau Tişbitul (in ebraica Eliahu ha-Tishbi). Ilie este al doilea personaj biblic (dupa Enoh) care a fost inaltat la Dumnezeu si ultimul inaintea lui Iisus. Tebuie sa va spun ca este unul dintre favoritii mei biblici si numai pentra metaforicul personalitatii sale, asa cum este descrisa in biblie.

Strategia pucistilor, asa cum ii numeste Ion Cristoiu, si cum cred o parte din romani si foarte multa lume din Europa occidentala, se bazeaza in intregime pe invataturile bolsevice si fasciste ale anilor ‘20-‘30 ai secolului trecut.   Greu de a nu observa indeplinirea aproape programatica a teoriilor lui Lenin, Troţki si Kamenev, asa cum au fost relevate  la congresul al VI-lea al partidului bolsevic din 26 iulie – 3 august (8-16 august) 1917, intre cele doua revolutii si acapararea puterii si daramarea regimului social-democrat (mensevic), fostul aliat democrat al bolsevicilor. Nu sunt comunistolog, dar o simpla carte de istorie de buna calitate ar putea releva aceasta metodologie. Din nefericire, ceea ce vedem si simtim noi astazi este un clar gleichschaltung (o aliniere – integrare), adica un proces de subordonare totala a institutiilor statului pentru a obtine puterea totala si anihila orice opozitie. Aceasta agenda nazista, compusa din 10 puncte, poate fi observata fara nici un binoclu sau filtru in Romania zilelor noastre, poate ca si din aceasta cauza germanii se simt atat de provocati si nelinistiti de ceea ce se intampla astazi in Romania. Suntem din nou romanii in mijlocul unui proces de daramare a “Republicii de la Weimar”   si instaurare a totalitarismului national-socialist in Romania? Pentru a privi ceva mai bine acest fenomen si a intelege ceea ce se intampla va propun o carte, pe care recitind-o ieri m-am inspaimantat – Karl Dietrich Bracher „Stages of Totalitarian „Integration” (Gleichschaltung): The Consolidation of National Socialist Rule in 1933 and 1934″ New York: Pantheon Books, 1972.   

Laboratoarele lui Felix. Fara nici o indoiala ca aceasta lovitura de stat a fost pregatita si executata dupa un “blue-print” si o agenda fabricata de laboratoarele lui  Felix, canalia ultimativa, otravitorul fantanilor si parjolitorul campurilor, care a cumparat si / sau santajat toate scursurile partidelor din fosta guvernare condusa de PDL si a spalat creierele a milioane de romani conducandu-i de la o democratie originala spre o democratie dirijata, cu un final de “dictatura democratica” (exact oximoronul potrivit).

O uniune ineficienta intr-o Europa mult prea lenta. Posibilitatea ca UE sa ne ajute de facto la o repozitionare ante acestui puci este extrem de problematica la nivelul imposibilului, aproape. Elmar Brok, preşedintele celei mai importante şi influente comisii a Parlamentului European, cea de politică externă, este un nume cu greutate, un veteran al PE, respectat atât la stânga, cât şi la dreapta pentru rolul pe care l-a jucat în redactarea şi adoptarea Tratatului de la Lisabona. Or, dacă Brok evocă Articolul 7 al Tratatului şi suspendarea dreptului de vot al României în Consiliu pentru încălcarea valorilor fundamentale ale UE p sa ne fie tare bine.

Modul în care este redactat Articolul 7 al Tratatului de Lisabona face aproape imposibilă activarea lui şi suspendarea dreptului de vot al unei ţări. Mai întâi, Consiliul European trebuie să constate cu majoritate de patru cincimi că există riscul clar ca un stat membru să încalce Articolul 2 (cel cu valorile fundamentale), apoi trebuie să voteze în unanimitate că există încălcări „grave şi persistente” ale Articolului 2 de către statul respectiv şi abia apoi poate să-i suspende dreptul de vot cu majoritate calificată (cel puţin 62% din populaţia UE), ceea ce înseamnă că fără Germania nu se poate face nimic. Cum Ponta n-o să constate niciodată în Consiliu că şi-a bătut joc de statul de drept, este limpede că această sancţiune nu are, practic, vreo şansă să fie adoptată.

Ceea ce nu înseamnă că UE este neputincioasă în faţa abuzurilor de la Bucureşti. Când, în ianuarie, în Ungaria a intrat în vigoare o nouă Constituţie care îngrădea independenţa Justiţiei şi a Băncii Naţionale, iar derapajul anti-democratic al guvernului Orban, care a arestat statul de drept în ţara vecină, a devenit evident, au apărut şi reacţiile. Uniunea Europeană a avertizat cu consecinţe serioase şi la începutul lunii februarie a declanşat procedura de deficit excesiv împotriva Budapestei, chiar dacă Ungaria nu este membră a zonei euro. Instantaneu, Comisia Europeană a anunţat că taie 495 milioane de euro în fonduri de coeziune. Nepzabadsag a scris atunci că „Bruxellesul a lansat Operaţiunea Scăpaţi de Orban” şi până la sfârşitul lunii trecute a fost adus complet la ordine şi a fost silit să accepte toate condiţiile Comisiei. Abia atunci, Bruxellesul a anulat suspendarea fondurilor.

România a creat o structură de lobby împreună cu alte state, numită Prietenii Coeziunii, şi, dacă va fi să piardă fondurile europene, va fi vorba de miliarde de euro, nu de o bagatelă de jumătate de miliard. La ce are de gând să facă USL cu economia şi la creşterea de cheltuieli pe care o are în vedere, Comisiei nu-i va fi greu să invoce deficitul excesiv pentru a tăia fondurile României, dar chiar şi dacă guvernul va respecta ţintele de deficit, orice motiv este bun, inclusiv absorbţia slabă. (vezi aici toata analiza)

Unde este “Ilie”? Deocamdata opozitia reactioneaza extrem de greu, in afara unor mici “grupuri de gherila”, reprezentati de membri ai societatii civile, cum ar fi “protestatarii ghilimelelor” se face extrem de putin.  Lipsa de coordonare este atat de simtita ca tot ceea ce se face se pierde in manipularile  mass-mediei pucistilor si trec aproape neobservate in tara. PDL-ul continua sa aduca in fata personaje extrem de indoielnice – expirate si se continua cu laudarosenia nefundamentata a unora, care au dus din inconstienta, premeditare sau incompetenta la situatia in care ne aflam.   Asociatii  create de “forme fara fond” de genul Noua Republica si Fundatia Crestin-Democrata a lui  Baconschi apar in ochii publicului informat ca metoda pentru “cumpararea” unui loc in frunte intr-o miscare viitoare a lui MRU. Mihai Razvan Ungureanu se afla intr-o pozitie dificila fiind capusat la nivelul superior de PDL si la nivelul inferior de entitati veleitare, pe care le-am caracterizat mai sus  ca forme fara fond. Din nefericire, Dl Ungureanu neglijeaza un electorat care a ramas in limbo, complet derutat de evenimente si de rapiditatea lor succesiva. Acest electorat pe care majoritatea sondajelor il cuantifica la un milion de votanti angajati, “votanti Basescu” si care in nici un caz nu vor vota PDL-ul, asa cum arata astazi. Din nefericire, constat ca din cauza multitudinii copacilor nimeni nu mai vede padurea.

MRU, daca esti “Ilie”, zi ceva! Ma astept de la MRU la o pozitionare clara si fara echivoc. Vreau sa stiu cum miscarea lui pornita cu Monica Macovei se urneste si care vor fi conexiunile de facto si de iure cu electoratul disponibil si gata sa urmeze acest nucleu.   Trebuie mentionat ca timpul trece si chiar si aceste mici “nuclee  de gherila civica”, puternic motivate, se vor pierde daca nu se vor face lucrurile necesare.

MRU sunteti sau nu “Ilie” ?  

P.S.  Caricatura politica Pont & Antonescu de la Baricada

 

430 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Salut 🙂

  Buna analiza si foarte oportuna. Suntem deja tot mai multi cei care asteptam sa vedem ce va face MRU (si care speram in sinea noastra sa nu ne fi inselat din nou). Daca nu preia initiativa va sfarsi prin a fi complet distrus ca imagine si credibilitate de catre cei care acum il capuseaza voios.

  Radu

  11/07/2012 at 2:54 pm

 2. EU AS ARÄTA LA UE, secventza unde Ponta, sfidan intentziile sefului statului,
  rupe scrisoarea, unde se vorbea de lucruri f. serioase ;constitutzia.

  aSta a fost felul cum a vrut sä coabiteze cu presedintele Bäsescu?
  s-au si-a arätat stilul de bolsevic ordinar ; ce umileste si nu acceptä altceva ,
  decat ce vor ei haita rosie.

  gestul ala l-as trimite la UE, ca dovadä de „coabitare”

  DE SFIDARE SI MITOCÄNIE ;nici mäcar dambovitzeanä ; ci KGB-istä

  theo- nona

  11/07/2012 at 3:04 pm

 3. Reblogged this on Tiberiuorasanu's Blog.

  Tiberiu Orasanu

  11/07/2012 at 3:05 pm

 4. ponta este un om handicapat si mincinos, f. periculos pt. democratzie.

  Ponta nu respectä nimic democratic.

  theo- nona

  11/07/2012 at 3:06 pm

 5. Radu

  11/07/2012 at 3:08 pm

 6. dece nu rezolvä Justitzia, cazul rezelei mafiote Voicu?

  theo- nona

  11/07/2012 at 3:09 pm

 7. Atata timp cat in iunie 2010 s-a recunoscut ca reprezinta pericol “fenomenul campaniilor de presă la comandă cu scopul de a denigra instituţii ale statului prin răspândirea de informaţii false despre activitatea acestora” , nu stiu de ce nu s-au luat masuri pana acum. Intrebarea asta nu-mi prea da pace.

  ela

  11/07/2012 at 3:11 pm

  • Salut 🙂

   La vremea respectiva a iesit un scandal monstru pe motiv ca „dictatorul” vrea sa supravegheze presa etc. Cred ca nici nu a intrat pana la urma in strategia nationala de securitate.

   Radu

   11/07/2012 at 3:24 pm

 8. dupä moartea bäiatului , lui SRS, la OTV, Diaconescu märturisea; PUTEA FI
  O CRIMÄ, pt. cä bäiatul securistului SRS; avea casete cu „dovezi” despre
  diferitzi politicieni;; cä avea adus de SRS; diferite aparate de interceptare,etc.

  asta a declarat Diaconescu si lupea; dupä sinucidere. cu asta se ocupau si se
  ocupä securistii.

  theo- nona

  11/07/2012 at 3:20 pm

  • theo- nona, imi cer scuze dinainte daca te va vor deranja afirmatiile mele, dar ma doare capul cand iti citesc post-urile (si sunt multe). poti sa incerci sa te exprimi mai corect, te rog? multumesc.

   littlebugger

   11/07/2012 at 3:25 pm

   • Subscriu la comentariul tau, littlebugger!

    Adim

    11/07/2012 at 3:31 pm

    • Cred ca theo-nona nu o sa va raspunda, asa ca o sa incerc sa va lamuresc eu,
     ea este o doamna inimoasa si sufletista in varsta de 70 de ani, plecata in Germania acum 40 de ani.
     Nu scrie corect romaneste dar a dovedit ca nu si-a uitat tara, ba chiar o iubeste mai mult decat multi altii.

     luminita

     11/07/2012 at 3:37 pm

     • Subscriu la comentariul luminitei.

      Tiberiu Orasanu

      11/07/2012 at 3:42 pm

     • Scuze, am cam scrantit-o si eu cu exprimarea, vorbeam si la telefon in timp ce scriam.

      luminita

      11/07/2012 at 3:43 pm

 9. Salve, un coleg ma face atent ca MRU cel mult doreste sa fie presedinte. http://iccd.ro/despre-noi are un paragraf: „Iniţiativa Civică de Centru Dreapta s-a constituit sub forma unui ONG, din dubla raţiune de a oferi cetăţenilor confortul unei angajări în spaţiul public fără condiţionarea apartenenţei la un partid politic, dar şi din raţiunea pragmatică a timpului scurt pentru înfiinţarea şi înregistrarea unui partid politic capabil să intre cu şanse în lupta electorală din toamnă.”

  Abagiu Nicolae

  11/07/2012 at 3:25 pm

 10. Inseamna ca un nou partid adevarat iar ramane la latitudinea altora de a-l face. http://iccd.ro/ungureanu-obiectivul-este-ca-initiativa-sa-incheie-o-alianta-pana-la-parlamentare.html

  Abagiu Nicolae

  11/07/2012 at 3:26 pm

 11. Un comunicat
  „Dragii mei,
  În această seară, începând cu ora 22.30, voi participa la emisiunea “24 într-o oră”, difuzată de DIGI 24.
  Cu această ocazie voi dezbate, alături de Luca Niculescu, teme arzătoare legate de ultimele evenimente din țară, precum și următorii pași ai Inițiativei Civice de Centru-Dreapta.
  Puteți urmări emisiunea online aici: http://www.digi24.ro/tv/live
  Cu cele mai bune gânduri,
  Mihai-Răzvan Ungureanu,
  Președinte și fondator Inițiativa Civică de Centru-Dreapta”

  ela

  11/07/2012 at 3:27 pm

 12. Sper ca MRU sa se miste repede. Sa o apuce pe drumul lui si restul sa-l urmeze daca doresc sa se alature miscarii de dreapta. Dupa cum am mai spus, intr-un comentariu la postarea anterioara, cred ca este imperios necesara formarea de filiale locale si cel putin o persoana de contact. Cunosc o multime de persoane care tot asteapta sa le povestesc despre noua miscare, despre directia in care o ia. Sa le zic ce? Inca de la alegerile locale, pe cand ii sfatuiam sa mearga la vot si sa voteze impotriva USL-ului, imi cereau sa le dau o alternativa pentru ca ei nici PDL nu vor sa voteze. Atunci le-am promis ca in curand vor avea alternativa pe care si-o doresc.
  De asemenea, am mai spus ca daca situatia o cere, ma ofer sa zugravesc noul sediu si sa montez prizele, sa matur pe jos si sa spal geamurile si sunt sigur ca multi de pe aici ar face aceste lucruri, numai sa se miste ceva odata.

  subway

  11/07/2012 at 3:27 pm

 13. nu vä invartitzi dupä coadä, cine este de dreapta, poate face o aliantzä,
  cu MRU;,si altzii.

  theo- nona

  11/07/2012 at 3:28 pm

  • E vechi de o luna, cu tot respectul .

   ela

   11/07/2012 at 3:34 pm

   • Scuze, l-am inghitit drept nou.

    Abagiu Nicolae

    11/07/2012 at 3:35 pm

 14. Salutare ! 🙂
  E nevoie de un om de actiune.
  Or unii nu par a fi.

  Tzepelica

  11/07/2012 at 3:35 pm

  • Nu, Tzepelica. E nevoie de oameni “de viziune“, e nevoie de participare etc etc. Intr-o perspectiva de 4-6-8 ani. Asa mai scapi si de oportunisti.
   Sa nu punem in circa lui MRU (sau judecatorilor) lucruri ce ar trebui facute de noi.
   Fara noi MRU risca sa devina si el un T.Basescu 2 adica un om singur contra sistemului ticalosit.

   Theophyle, daca MRU are sansa sa fie Ilie atunci T.Baseascu e un fel de Sf. Gheorghe contra balaurului?

   Tio

   11/07/2012 at 3:48 pm

   • De oameni „de viziune” (pe termen scurt/mediu/lung) nu ducem lipsa.
    ACUM e nevoie de ce am spus.

    Tzepelica

    11/07/2012 at 3:55 pm

  • Subscriu.
   Inca sper ca Ungureanu are ceva din forta lui Basescu.Numai un lider adevarat poate coagula electoratul anti USL ist.Nu cred ca are importanta cine se aduna sub flamura acestui lider atita timp cit acum trebue sa fim mai multi ca ei.Atit.
   Ce o fi in toamna om mai vedea.

   tucu2

   11/07/2012 at 3:53 pm

 15. @Theophyle, faceti un partid?

  Abagiu Nicolae

  11/07/2012 at 3:36 pm

 16. DUBIOS DAR LEGAL? Statele membre ale UE sunt “un pic prea tacute” in privinta Romaniei – presedintele Parlamentului European, Martin Schulz (SPD)
  http://www.tvrinfo.ro/schulz-statele-membre-ue-putin-cam-tacute-in-legatura-cu-situatia-din-romania_18775.html
  Statele membre ale Uniunii Europene sunt “puţin cam tăcute” în privinţa situaţiei din României după suspendarea preşedintelui Traian Băsescu, a apreciat, miercuri, preşedintele Parlamentului European, într-un interviu pentru Le Monde, preluat de AFP. “Voi vorbi cu Francois Hollande (preşedintele Franţei, n.r.), pentru că, în opinia mea, Consiliul este puţin cam tăcut”, a spus Schulz. “Comisia (Europeană, n.r.) trebuie să îşi facă treaba. Să evalueze, să propună, să verifice dacă normele Dreptului european sunt încălcate. Un prim-ministru care beneficiază de o largă majoritate parlamentară poate schimba Constituţia ţării, dar nu poate încălca regulie şi valorile noastre”, a adăugat Martin Schulz. “Înlocuirile rapide survenite la conducerea mai multor instituţii din România sunt cel puţin uimitoare. La fel ca şi tentativa, aparent structurată şi planificată, de a-l destitui pe preşedintele Băsescu. Este foarte dubios în plan politic, dar este legal”, a precizat preşedintele PE.

  Sare'n Ochi

  11/07/2012 at 3:41 pm

  • Dubios, dar legal?
   „Larga majoritate parlamentare” a premierului actual nu a fost probata prin alegeri parlamentare..
   Cei alesi prin alegeri direct de electorat (Presedinte, Senat, Camera Deputatilor) au fost indepartati prin fazele putsch, iar acum Romania este de facto in modificare a regimului sau politic in care tinta este re-suprimarea Justitiei.

   A A

   11/07/2012 at 4:04 pm

 17. Buna ziua all, si mie mi se pare ca MRU se misca prea incet. Nici de la Presedintele Basescu nu avem nicio informatie: site, program, adresari populare. Ufaa! Timpul trece.

  TVRinfo.ro: „Opriti distrugerea democratiei!” Tineri romani din Germania denunta evenimentele de la Bucuresti

  „Opriti distrugerea democratiei si a statului de drept!”, „Vrem o tara curata politic”, „Meritocratie, nu nepotism”, „Daca vrem alternative trebuie sa le cream” sau „Schimbare? DA! Cine? TU si EU!” sunt cateva dintre mesajele pe care circa 60 de tineri romani care traiesc in Germania au incercat sa le transmita marti seara, intr-un protest organizat in fata Ambasadei Romaniei la Berlin, relateaza TVRinfo.ro.

  Giorgia

  11/07/2012 at 3:41 pm

  • Vremea povestilor s-a terminat. MRU trebuie sa se miste la unison cu o soc.civila/opozitie moderna.

   Cel mai tare slogan al celor care au demonstrat in Germania e:
   ”Daca vrem alternative trebuie sa le cream!”

   Sloganul asta ar trebui preluat de MRU si de noi!

   Tio

   11/07/2012 at 4:07 pm

   • Sa-l preluam, da, dar cu ghilimelele de rigoare, ca sa nu cadem in plagiat.

    luminita

    11/07/2012 at 4:15 pm

 18. Sursa: Hotnews

  Giorgia

  11/07/2012 at 3:42 pm

 19. Buna ziua 🙂
  Multumiri si felicitari! O actiune care tb mentionata 🙂 – „Opriti distrugerea democratiei si a statului de drept!”, „Vrem o tara curata politic”, „Meritocratie, nu nepotism”, „Daca vrem alternative trebuie sa le cream” sau „Schimbare? DA! Cine? TU si EU!” sunt cateva dintre mesajele pe care circa 60 de tineri romani care traiesc in Germania au incercat sa le transmita marti seara, intr-un protest organizat in fata Ambasadei Romaniei la Berlin
  http://revistapresei.hotnews.ro/stiri-esential-12769044-opriti-distrugerea-democratiei-tinerii-din-diaspora-germana-denunta-evenimentele-bucuresti.htm

  mar

  11/07/2012 at 3:45 pm

 20. Da, Romania este parjolita la propriu si figurat.
  Nu stiu daca ploaia binefacatoare poate sa mai purifice si sa stinga parjolul care a cuprins Romania, focul a intrat pana la radacina.
  Am senzatia ca de ceva timp avem doua Romanii, una care se agita ptr. statul de drept, ptr. institutii functionale si care devine din ce in ce mai anemica si mai izolata.
  Si o Romanie ca un balaur cu sapte capete, manevrat de Zmeul cel rau care incearca sa inghita totul, sa puna stapanire pe tot ce misca: oameni, rau, ram 😦 Din pacate nu-l vad pe Fat Frumos, cel puternic si determinat care sa inceapa sa taie capetele balaurului.

  mar

  11/07/2012 at 3:53 pm

  • Buna ziua,
   doamna Mar, eu inteleg analogiile si in principiu nu-s impotriva lor.
   pe de alta parte, cred ca deacum incolo trebuie sa explicam boborenilor in fiecare zi, fiecarui individ pe care-l prindem ca nu va veni nici-un Fat Frumos, nici un Mesia, nici Chuck Norris.
   situatia unei comunitati (de la scara de bloc la o natiune) este suma actiunilor fiecaruia
   un leader da o directie, dar daca apuca singur pe directia aia, nu mai e leader, e un ratacitor oarecare

   am zis si eu o parere, asa ca-ntre „vecini” 🙂

   val

   11/07/2012 at 3:59 pm

   • Greu de tot, nu am mai vazut tara asa de polarizata din anii 90. Sunt oameni de la care ai pretentii si ramai socat de ce pot sa debiteze, juri ca cineva a folosit un sistem invizibil de spalare a creierelor care la unii a prins, la altii nu. Au fost mai diabolici decat comunistii, am senzatia ca efectul este mai devastator prin prisma accesului la informatie. Cred ca vom asista la o selectie naturala impotriva acestei nenorociri, dar asta inseamna timp.

    mar

    11/07/2012 at 4:06 pm

    • Este greu, dar deocamdata asta e solutia. Trebuie vorbit cu cat mai multi oameni, gasiti centri de influenta. Trebuie facuta educatia. un om educat nu poate fi pacalit atat de usor.

     ela

     11/07/2012 at 4:16 pm

    • esti probabil foarte tanar. Nemtii, natie echilibrata, au fost „…….” (orice cuvant e OK) de discursurile lui Hitler si de minciunile lui Geobbels. O parte (non-neglijabila) dintre romani a fost vrajita de A3 si repeta automat fraze auzite, fara a le filtra prin logica elementara. Nu cred ca cineva a verificat daca A3 nu emite si mesaje subliminale SEVER interzise in alte zari.

     cinic

     11/07/2012 at 5:22 pm

   • Si tu, val,
    si tu, mar,
    amandoua aveti dreptate.
    Sa nu ne amagim,
    fara un lider puternic nici o miscare civica, nici o actiune energica contra unei lovituri de stat, cum este cea care se manifesta astazi in RO dinspre tradatorii neamului autointitulati USL,
    nu va avea sorti de izbanda.

    luminita

    11/07/2012 at 4:11 pm

    • Ups, s-ar putea sa ma fi adresat gresit cu „amandoua”si @val sa fie de fapt un „el”.
     Daca da, scuze.

     luminita

     11/07/2012 at 4:13 pm

     • e el, dar nu trebuie scuze 🙂

      val

      11/07/2012 at 4:20 pm

      • ok, val, o sa incerc sa nu uit asta.

       luminita

       11/07/2012 at 4:27 pm

 21. Buna ziua tuturor!

  In primul rand o rugaminte! Theophyle, te rog sterge mesajul din moderare. Am gresit si m-am conectat via FB. Sorry! 😦

  Excelent articol. Ma tot macina o intrebare de cand a inceput balamucul cu USL. Ce anume lipseste din sistemul nostru de legi, din Constitutie ( probabil) asa incat lovituri de acest gen, manipulari de acest gen sa nu poata creste asa. Ce “noduri” de “control si paza” nu avem?

  roxaline

  11/07/2012 at 4:07 pm

 22. Buna ziua!
  Astept inca o reactie mai viguroasa din partea GDS; dar si acolo se pare ca sunt unele orgolii ramase nespuse sau neclarificate. Personal, mi-ar placea mult un tandem Liiceanu Presedinte, MRU PM…

  drivas

  11/07/2012 at 4:16 pm

 23. ela

  11/07/2012 at 4:17 pm

 24. Eu unul ma simt lasat de izbeliste. Sunt convins ca si altii imi impartasesc sentimentul. Basescu, PDL, MRU, pare ca toti ne-au abandonat. Speram sa coagulam ceva de la firul ierbii, dar totul a esuat lamentabil. Protestul din PV si-a atins maximul, si nu mai poate creste in intensitate.
  Ne imbarbatam unii pe altii ca in noi sta toata speranta, ca trebuie sa ne facem auziti. Ca noi trebuie sa ne cream alternativa. In schimb, asteptam tot un leadership politic. Asteptam PDL, il asteptam pe MRU sa vina sa ne conduca. Acceptam tacit preluarea protestului de catre NR si FCD, dar este usor de deturnat conducerea unei gloate fara nimeni la conducere.

  Inclusiv pe bloguri pare ca s-a asternut linistea. Cred ca ne mai zvarcolim putin si ne dam duhul.

  Eduard

  11/07/2012 at 4:19 pm

  • Salut Eduard,
   Putina rabdare, pentru ca…VINE!

   Theophyle

   11/07/2012 at 4:22 pm

   • Salut Theophyle 🙂

    Nimai o observatie in prelungirea ultimei sinteze a evenimentelor de mai sus

    „Dubios, dar legal”… asa s-au intamplat, in doar cateva exemple:
    -venirea lui Hitler la putere. Mussolini si celelalte regimuri: la fel
    -venirea si mentinerea regimurilor totalitare la putere dupa WW2
    -uciderea in Romania fara proces a Ceausestilor, evenimentele din Ardeal in 1990, venirea minerilor
    -venirea si mentinere la putere a lui Milosevici, plus performantele in crima asociate in timpul pasivitatii si ipocriziei vest-europene

    „Dubios, dar legal”

    A A

    11/07/2012 at 4:36 pm

    • daca tot ce face Ponta la ora asta este legal…de ce-si mai fac griji, dragii de ei, socialisti?

     Sare'n Ochi

     11/07/2012 at 4:54 pm

  • :)) :)) :)) super tare, mi-ai descretit fruntea. Din pacate momentan ramanem doar teoreticieni buni, si foarte buni la a face haz de necaz. Sa speram ca stie Theophyle ce stie, cu postul lui secretos de mai jos 🙂

   Abagiu Nicolae

   11/07/2012 at 4:29 pm

   • @Nicolae, nu faceam deloc haz de necaz. Faceam doar necaz 🙂

    Eduard

    11/07/2012 at 4:34 pm

   • De mai jos, sau mai de sus?!?

    luminita

    11/07/2012 at 4:34 pm

    • da, n-am vrut sa mai poluez cu un disclaimer. Cand raspundem lui Eduard, postul lui Theophyle era mai jos, dar s-a pozitionat cronologic apoi, al meu mai jos.

     Abagiu Nicolae

     11/07/2012 at 4:38 pm

    • Cand a scris el, era sus 😆

     Eduard

     11/07/2012 at 4:38 pm

     • Jos. Ptiu

      Eduard

      11/07/2012 at 4:39 pm

      • 😆

       luminita

       11/07/2012 at 4:53 pm

 25. @all
  sunt convins ca staff-urile lui tb si mru lucreaza din greu pentru a pune la punct o strategie. cred ca este vorba si de o coordonare a actiunilor, lucru care nu este usor de facut. evenimentele se desfasoara cu repeziciune si poate ca au si informatii pe care noi nu le cunoastem, dar care pot influenta deciziile. faptul ca nu vedem niste actiuni vizibile nu inseamna ca oamenii stau. probabil ca in scurt timp vom incepe sa primim ”mesaje”.
  cred ca cel mai bine este sa fim calmi si sa dam credit lui tb si mru pentru pregatirile din spatele scenei care au loc zilele astea.
  multumesc.

  radubotezatu

  11/07/2012 at 4:25 pm

  • Apropo de informatii,
   nu s-a auzit nimic dinspre Bruxelles astazi?
   L-a primit cineva la discutii pe Prim Plagiatorul Pucist Ponta?

   luminita

   11/07/2012 at 4:33 pm

 26. anac

  11/07/2012 at 4:31 pm

  • asta-i chiar de colectie, ar merita facuta si banner la proteste.

   luminita

   11/07/2012 at 4:36 pm

 27. Mda, ar fi cazul. Parca si TB si MRU sunt in concediu. Cel putin TB nici o aparitie publica de ieri. Ma intreb care va fi strategia

  Barengott

  11/07/2012 at 4:32 pm

  • Eu cred ca acum TB analizeaza foarte atent modul in care rupe pisica : Merge pe neparticipare sau pe participare la referendum. De la decizia lui TB se continua strategic la MRU si apoi la noi. Deci daca aparent nu au miscat nu inseamna ca nu fac nimic

   lastnightmusic

   11/07/2012 at 4:39 pm

 28. CCR -Parlamentul a ingnorat articole din legea prin care a fost suspendat TB. stire B1

  mar

  11/07/2012 at 4:34 pm

 29. NORMAL ??!!! Abundenta referirilor la normal din ultima iesire publica a lui Antonescu este o incercare a acestuia de a ascunde sub pres exceptionalitatea situatiei create de USL.
  1. Testul pe care il trece Ro in aceste zile este este anormal pentru ca este unul inacceptabil pentru orice democratie: cucerirea puterii pe baze de sondaje, in orice moment in care sondajul este favorabil opozitiei. Situatia este comparabila cu ceea ce activitatea unui doctor ar trebui sa fie daca i-ar fi interzise prescrierea de doctorii amare, injectiile sau operatiile. sau cu cea a unui profesor care nu ar avea voie sa dea note sub 9 (N.B.: interesanta analogia cu conceptia USL in privinta invatamantului). Sa observam ca razboiul psihologic impotriva electoratului se duce cu institute de sondaje, cu formatori de opinie corupti, cu o pseudoelita inerta si supramediatizata, si este constant sustinut de violenta de limbaj menita sa induca teme profund conflictuale si spaima in spatiul public – toate inacceptabile in spatiul democratic. Aici se afla si explicatia luarii clare de pozitie din partea UE.
  2. Referendumul din 29 iulie urmareste legitimizarea unui puci parlamentar desfasurat in afara cadrului legal si a sustinerii publice, situatie anormala pentru democratie si exceptionala pentru Ro.
  3. In fine, este anormala situatia si pentru ca USL arunca in aer „certa” (prevazuta de sondaje) victorie in alegerile parlamentare printr-o sustinuta activitate de decredibilizare interna si externa depusa de un guvern interimar, efemer (conform legii referendumului). Evident, un asemenea program nu poata avea resorturi in plan intern, pentru ca nu foloseste nici macar USL, ce sa mai vorbim de PDL, etc… Cred ca aici sta cheia rezolvarii, a considera platformaa guvernului emanat de USL drept „nationalista” este cea mai mare impostura.

  judex

  11/07/2012 at 4:37 pm

 30. Se pare ca a iesit motivarea CCR la plangerea legata de CJNC. CCR spune ca parlamentul a ignorat articole din lege(B1 TV). Cred ca se refera la Art 95 (parca) din Constitutie. Nu vad inca nimic oficial pe nicaieri.

  Eduard

  11/07/2012 at 4:37 pm

 31. Declaratii Traian Basescu la ora 20.00. Sa speram ca va face ceva lumina.

  Eduard

  11/07/2012 at 4:43 pm

 32. Buna ziua,

  M-am incins la o discutie cu un fost coleg de facultate despre evenimentele din tara. Incercam sa-i demonstrez ca ce se intampla acum e o lovitura de stat si ne-am blocat pe deciziile CCR. El incerca sa-mi spuna ca CCR a decis suspendarea presedintelui ca fiind constitutionala iar eu incercam sa-i spun ca tot CCR nu a gasit niciun motiv de suspendare in cele 16 pagini redactate de USL. Totusi, desi am incercat sa urmaresc explicatiile din presa si de pe bloguri, recunosc ca m-am pierdut in logica evenimentelor, neputand sa inteleg cum CCR nu gaseste niciun motiv de suspendare dar declara constitutional suspendarea. Poate cineva sa-mi explice pe scurt daca situatia e doar demna de Kafka sau exista vreo logica la mijloc?

  tzucre

  11/07/2012 at 4:45 pm

  • @tzucre: Exista o logica. CCR a gasit constitutionala suspendarea pentru ca a gasit normal faptul ca Parlamentul i-a ignorat avizul, deoarece avizul ei e consultativ. Ea nu s-a pronuntat inca pe fondul hotararii Parlamentului, pentru ca nu a fost inca sesizata (OUG-ul 38 e inca in vigoare pana la publicarea deciziei de neconstitutionalitate data ieri).

   Eduard

   11/07/2012 at 4:54 pm

   • Salut 🙂
    Doar procedura e constitutionala. E drept ca pentru alde noi inginerii chestia e al naibii de contraintuitiva.

    Diana

    11/07/2012 at 4:56 pm

   • Pentru ca astia publca in MO doar „ce vrea muschii lor”.

    Diana

    11/07/2012 at 4:56 pm

   • Este prevazuta si motivarea fiecarei decizii? Daca da, mai astept pana sa reiau polemica. Ma intristeaza sa vad cum oameni de buna credinta(precum il „suspectez” pe acest coleg) legitimeaza fara nicio remuscare orice abuz al USL doar pt ca vor sa scape de Basescu si regimul lui. Sper sa nu se convinga pe pielea lui ca legitimeaza doar o gasca de alti hoti. Oricum se pare ca in mentalul celor din tara daca esti plecat din Romania de multi ani esti implicit rupt de realitati si manipulat de presa.

    tzucre

    11/07/2012 at 5:04 pm

  • buna ziua doamna,
   foarte interesant! 🙂

   radubotezatu

   11/07/2012 at 4:55 pm

   • CCR-ul se spala pe miini, nimic surprinzator.

    fish

    11/07/2012 at 5:13 pm

  • Cred ca e vorba de acest document:

   Dă clic pentru a accesa D0730_12.pdf

   „Astfel, Curtea reţine că autorul sesizării susţine, în principal, că “În
   data de 6 iulie 2012 Parlamentul a dispus suspendarea din funcţie a
   Preşedintelui României, ignorând cu bună ştiinţă una din condiţiile
   esenţiale prevăzute de art.95 alin.(1), respectiv săvârşirea unor fapte
   grave prin care Preşedintele României să încalce prevederile
   Constituţiei.””

   Radu

   11/07/2012 at 5:03 pm

   • cu alte cuvinte si-a nuantat decizia asupra celor 7 puncte din lista parlamentului, acceptindu-le pe toate 7 ca nefiind grave.
    ii da ceva munitie marinarului, mai ales pe extern.

    fish

    11/07/2012 at 6:53 pm

 33. lastnightmusic

  11/07/2012 at 4:51 pm

  • Jenanta prestatia lui MN la megafon, nici el nu parea convins ca Romania trebuie trezita, nici macar voce nu avea pentru a da tonul altora. O imitatie.

   luminita

   11/07/2012 at 4:59 pm

  • LNM 🙂
   Da, sunt noua (9) oameni, cu sloganul plagiat de pe Politeia (semn ca ne citesc de zor). 😀

   desydemeter

   11/07/2012 at 5:02 pm

   • Buna ziua 🙂
    Si ieri sloganurile lor erau cele pe care le-au tot citit pe foile noastre A4…

    Diana

    11/07/2012 at 5:04 pm

  • Greu cu manifestatiile astea. 🙂
   Prea multe steaguri raportate la numarul de participanti.
   Momentele filmate sunt cele de la inceputul manifestarii in PV. Era lumea mai animata.

   miki

   11/07/2012 at 5:14 pm

  • A asteptat precizarile ccr
   Strategia este gata
   E clar, Incepem dansul.
   🙂

   lastnightmusic

   11/07/2012 at 5:02 pm

   • Shall we dance? 😀

    desydemeter

    11/07/2012 at 5:03 pm

    • „si ce-om mai juca”… 😀

     „Ce-om mai rupe la opinci
     Si-om face gropi adanci
     Dara nu ne vom opri
     Pana in zori de zi.”

     val

     11/07/2012 at 5:14 pm

 34. Salut tuturor
  cititi decizia CCR. Postul B1 a citat di expunerea partilor

  Dă clic pentru a accesa D0730_12.pdf

  ion

  11/07/2012 at 5:05 pm

  • Da, ion , asa e, m-am lasat pacatit de B1. Niste amatori.
   CCR s-a spalat pe maini definitiv. Ceea ce TB spera sa foloseasca ca o ultima arma de aparare, conflictul juridic de natura constitutionala, inca din 2007, s-a dovedit a fi un mare fas. CCR a spus ca e treaba parlamentului, iar treaba ei s-a terminat dupa emiterea avizului Consultativ. Drept urmare, nu constata existenta unui CJNC.

   Eduard

   11/07/2012 at 5:14 pm

   • Mai ramane si judecarea pe fond a Hotararii Parlamentului. CCR n-a putut face asta datorita OUG neconstitutionale

    Barengott

    11/07/2012 at 5:21 pm

 35. no, a venit si ploaia!!! 🙂

  drivas

  11/07/2012 at 5:08 pm

  • in ce zona ??

   mar

   11/07/2012 at 5:09 pm

   • langa Bucuresti… aproape de cartierul Berceni!

    drivas

    11/07/2012 at 5:16 pm

 36. Gittenstein: este innaceptabil un referendum care nu este in acord cu Constitutia.

  Eduard

  11/07/2012 at 5:12 pm

  • au inceput sa ajunga ghiulele.

   mar

   11/07/2012 at 5:14 pm

 37. CCR, lasati naiba alte motivari decat cea pe neconstitionalitatea OUG 38. Este prioritara acea motivare pentru toata rezistenta statului in fata acestui puci.

  Eduard

  11/07/2012 at 5:16 pm

 38. Se pare ca ieri , presedintele interimar n-a izbutit sa-l convinga pe ambasador.

  cedric

  11/07/2012 at 5:17 pm

 39. Intrebare pentru cei care doresc sa protesteze si astazi: unde ne vedem?
  In PV la ora 19 si mergem la ambasada Germaniei sau la 19:30 direct la ambasada. Sa ma lamureasca cineva 🙂

  miki

  11/07/2012 at 5:23 pm

  • Radu spunea ca ar fi bine sa ne strangem la PV si sa plecam spre ambasada. Mai ales ca este destul de aproape.

   drivas

   11/07/2012 at 5:29 pm

 40. @tzucre
  1- constitutia spune – motiv de suspendare = fapte grave de incalcare a const
  2- in avizul transmis parlamentului ccr stabileste – la 5 dintre punctele reclamate de usl ca motiv de suspendare ccr spune textual ca nu sunt incalcari grave ala const, la unul spune ca presedintele nu si-a exercitat cu maxima eficienta rolul de mediator, iar la celalat ca se poate considera ca s-a amestecat in treburile guvernului. DAR intr-o decizie emisa in 2007 CCR defineste clar ce inseamna fapte grave pentru care presedintele poate fi suspendat si nicunul din cele doua nu se numara printre ele. de aceea s-a spus ca avizul a fost in coada de peste. ccr spune ca presedintele si-a incalcat /depasit atributiile, dar nu merge mai departe sa califice aceste fapte ca nefiind motiv de suspendare
  3-plangerea presedinelui -conflict juridic da natura constitutionala o declara ca inadmisibila, adica nu se poate pronunta pentru ca……ca….asteptam motivarea, dar noi banuim ca din cauza OUG 38 prin care guvernul i-a luat competenta CCR de ase pronunta pe aceasta speta – OUG declarata neconstitutionala(in aceeasi zi), dar care isi produce efecte dupa publicarea in MO
  4. si unde te-aipierdut tu, CCR a declarat constitutionala vacantarea presedentiei pentru ca au fost indeplinite procedurile ,conform cu constitutia ,ca si forma, neavand competenta sa se pronunte pe fond,
  Scuze pentru politeenii mai vechi. Am vazut ca sunt cititori noi si cred ca e important sa primeasca si sa transmita mai departe informatii si msaje corecte

  elablue

  11/07/2012 at 5:24 pm

  • Sunt 14.000 de cititori aproape zilnic. 😀

   desydemeter

   11/07/2012 at 5:26 pm

  • 3. CJNC-ul a fost respins nu pe OUG 38, ci din cauza dreptului exclusiv al parlamentului de a lua decizia de suspendare.
   Drept urmare, pentru cei ce mai spera in contestarea hotararii Parlamentului de suspendare dupa casarea OUG 38 isi face sperante desarte. CCR spune cat se poate de clar: Parlamentul are singurul cuvant de spus in procesul de suspendare, rolul CCR se termina dupa trimiterea avizului consultativ. De asemenea, a dat parlamentului si dreptul total de a decide daca incalcarile Constitutiei sunt grave sau nu.
   Gata, referendumul va avea loc, daca mai existau dubii. Nu mai poate fi daramata sandramaua.

   Eduard

   11/07/2012 at 5:33 pm

  • Multumesc de raspuns.
   Oricat de greu de crezut ar parea nu toata lumea are cont de FB. Eu nu am 🙂
   Deci nu stiu ce facem astazi.

   miki

   11/07/2012 at 5:28 pm

   • Nici eu…

    Diana

    11/07/2012 at 5:30 pm

    • Program astazi, de la „Promenada ghilimelelor” postat de Misu Jamie:
     Marti, 11.07.2012 este randul Ambasadei Germaniei. Intalnirea este la ora 19.30.
     Adresă: Str. Cpt. Av. Gheorghe Demetriade 6-8, 011849. Dupa o promenada de o jumatate de ora prin fata Ambasadei, vom merge in locul nostru obisnuit de la Muzeu. Cei care doresc sa vina, sunt rugati sa tipareasca „afise” cu „Danke Frau Merkel!”
     http://www.abopedia.ro/product.php/Ambasada-Germaniei-Strcptav-Gheorghe-Demetriade-nr-6-8/1635/

     desydemeter

     11/07/2012 at 5:34 pm

     • Multumesc!
      Eu totusi voi fi la ora 19 la PV si la 19:30 ajung la ambasada.
      Acelasi program ca ieri.

      miki

      11/07/2012 at 5:43 pm

     • Multumesc mult 🙂

      Diana

      11/07/2012 at 6:03 pm

   • ne vedem la PV

    drivas

    11/07/2012 at 5:32 pm

 41. @cetatean. De ce sa nu BOICOTAM un referendum stramb????

  cinic

  11/07/2012 at 5:25 pm

 42. ucrainizarea Romaniei … bine zis:

  http://www.romanialibera.ro/opinii/editorial/ucrainizarea-romaniei-270219.html

  ” Liderii mafiei din România „ar putea fi atât de bine organizaţi incât nici nu mai e nevoie să se împuşte între ei” spunea într-o întâlnire cu uşile închise consilierul Uniunii Europene, Onno Simmons în 2007 „

  Radu

  11/07/2012 at 5:27 pm

 43. Cred ca sperantele noastre de ordin legislativ s-au naruit. In aceeasi logica, considerand ca decizia de interpretare a faptelor grave de incalcare a constitutiei revine exclusiv Parlamentului, nu vad de ce ar avea sanse de succes contestarea, dupa casarea OUG 38, a revocarii Avocatului Poporului.
  Poate ca revocarile Presedintilor celor doua Camere pot fi anulate, daca vor apuca sa fie contestate. Asta ar conduce, poate, la schimbarea Presedintelui interimar. De doi bani sperante.

  Eduard

  11/07/2012 at 5:42 pm

 44. Buna seara,
  Amicul nostru Dl Ponta s a dus la Brx inarmat cu decizia CCR care a consfintit inscaunarea lui Antonescu sustinind sus si tare ca CCR i a dat dreptate.
  Aparitia motivatiei CCR care practic spune ca nu a avut decit rolul de a constata este demolatoare pentru argumentatia lui Ponta.
  Practic ori cum ai citi aceasta motivatie rezulta ca Parlamentul face ce i trece prin cap .
  Ce conditie mai buna vreti pentru o lovitura de stat parlamentara.
  Sunt absolut convins ca Dl Barroso va aprecia acest lucru la justa lui valoare.

  tucu2

  11/07/2012 at 5:51 pm

  • Se pare ca iar a aberat….acuzatii nefondate. cred ca v-a primi rigle peste unghiutze.

   mar

   11/07/2012 at 5:53 pm

  • „Faptul ca in cazul referendumului consultativ nu este stabilita o astfel de procedura ulterioara nu se traduce intr-o lipsa a efectelor acestui referendum. Nici nu ar fi admisibil intr-un stat de drept ca vointa populara, exprimata cu o larga majoritate (in cazul de fata, 83,31% dintre voturile valabil exprimate), sa fie ignorata de reprezentantii alesi ai poporului. (…) Ceea ce distinge un referendum consultativ de unul decizional nu este, in principal, chestiunea privitoare la respectarea sau nu a vointei populare – aceasta vointa nu poate fi ignorata de alesii poporului, intrucat este o expresie a suveranitatii nationale -, ci caracterul efectului referendumului (direct sau indirect)”, precizeaza CCR.

   Radu

   11/07/2012 at 5:54 pm

   • Multumesc Radu 🙂
    Iata pofta ce-am poftit ( desi o asteptam in motivarea la contestatia legii 3/2000)

    Light

    11/07/2012 at 6:11 pm

  • Ahahahahaha, a declarat-o neconstitutionala pentru ca nu respecta decizia Poporului prin referendumul din 2009.

   Eduard

   11/07/2012 at 5:56 pm

 45. Eduard eu de acum doua seri am spus ca actuala CCR este complice cu pucistii. Nu stiu cum vom rezolva pe viitor aceasta problema a suspendarii. La cum a scris CCR in decizia de astazi ori de cate ori o gasca de parlamentari decid sa suspende Pres. o vor putea face constitutional. Democratie originala made RO.

  ion

  11/07/2012 at 5:53 pm

 46. Saptamana viitoare sedinta de urgentza dedicata Romaniei la CE, este o masura fara precedent ptr. Bruxelles. stire B1

  mar

  11/07/2012 at 5:55 pm

 47. pentru a realiza ceva, o schimbare, e nevoie de lideri, puternici, vizibili, dispusi sa isi asume rolul de lideri.
  am cumva impresia ca iar asteptam UN lider, un „tatuca”, unul care sa ne spuna ce si cum sa facem. si nu cred ca asta e calea.
  e nevoie de <>. fiecare sa incerce sa faca ceva, sa isi asume unul sau mai multe domenii, sa isi asume statutul de lideri. macar sa ai de unde alege. nu mai vreau sa astept un lider care sa apara pe un cal alb si sa ne salveze. vreau „altceva”, desi nu pot sa definesc foarte clar ce vreau. vreau sa vad ca MRU nu e singur, ca are langa el alti oameni de calitate, care pot si vor sa faca treaba.
  (of, m-a batut soarele azi prea mult pe santierele patriei)

  amos

  11/07/2012 at 5:56 pm

  • „echipa de proiect”, proiectul fiind Romania moderna si functionala.

   mar

   11/07/2012 at 5:59 pm

 48. se pare ca nu a aparut ce era intre paranteze.
  e nevoie de mai multi lideri, asta nu a aparut mai sus

  amos

  11/07/2012 at 5:57 pm

  • Asa este, amos. Este nevoie de lideri, de initiative.
   Cred ca si noi, cei de aici, puteam face mult mai mult decat am facut pana acum.

   Eduard

   11/07/2012 at 6:00 pm

 49. Din motivarea CCR pe VU:

  „Faptul ca in cazul referendumului consultativ nu este stabilita o astfel de procedura ulterioara nu se traduce intr-o lipsa a efectelor acestui referendum. Nici nu ar fi admisibil intr-un stat de drept ca vointa populara, exprimata cu o larga majoritate (in cazul de fata, 83,31% dintre voturile valabil exprimate), sa fie ignorata de reprezentantii alesi ai poporului. (…) Ceea ce distinge un referendum consultativ de unul decizional nu este, in principal, chestiunea privitoare la respectarea sau nu a vointei populare – aceasta vointa nu poate fi ignorata de alesii poporului, intrucat este o expresie a suveranitatii nationale -, ci caracterul efectului referendumului (direct sau indirect)”, precizeaza CCR.

  Judecatorii subliniaza ca o alta viziune asupra efectelor referendumului consultativ l-ar reduce la un exercitiu pur formal, un simplu sondaj de opinie.

  Deci votam pe legea veche si in toamna.

  Eduard

  11/07/2012 at 5:57 pm

  • Deci votam pe legea veche Parlament unicameral cu max 300. Tare de tot.

   Light

   11/07/2012 at 6:21 pm

   • Asta trebuie sa fie tema campaniei ce se lanseaza azi la ora 20 – „Aplicati decizia CCR privind VU „

    Light

    11/07/2012 at 6:28 pm

 50. Comunicatul E.S. Dl. Ambasador al SUA (fara traduceri din doi in doi):
  http://romania.usembassy.gov/policy/remarks/amb-07112012.html
  😀

  desydemeter

  11/07/2012 at 6:01 pm

 51. Comisarul UE pentru justiție: Comisia Europeană se va reuni pentru a discuta situația politică din România
  http://www.b1.ro/stiri/politica/comisarul-ue-pentru-justi-ie-comisia-europeana-se-va-reuni-pentru-a-discuta-situa-ia-politica-din-romania-32872.html

  Sare'n Ochi

  11/07/2012 at 6:01 pm

 52. Cineva a intrebat ieri ce s-a grabit Ambasadorul SUA la Cotroceni. Ei bine de asta:

  Both the Prime Minister and the Acting President have repeated to me their public commitment to respect all rulings of the Constitutional Court. Prime Minister Ponta has upheld this commitment by asking the Parliament to act. I am confident that Acting President Antonescu will do the same by signing a referendum law consistent with the Constitutional Court decision as soon as it reaches his desk.

  If it becomes apparent that the Parliament is unwilling or unable to convene and act immediately, then the Government should take executive action to ensure that the organization and conduct of the referendum are fully consistent with the most recent Constitutional Court ruling on the referendum.

  Dragi prieteni ultimul paragraf este fff.dur!

  Theophyle

  11/07/2012 at 6:03 pm

  • Eu am intrebat, acum am inteles. Multumesc 🙂

   mar

   11/07/2012 at 6:06 pm

  • este cu cateva litere bune dincolo de limbajul diplomatic uzual 😀

   Sare'n Ochi

   11/07/2012 at 6:08 pm

   • Sare, nu stiu cat ai citit tu comunicate diplomatice, personal am citit destule. Ultimul pargraf este simplu si in traducere suna cam asa:

    Sa nu-mi povestiti mie chestii cu Parlamentul, eu va vad pe voi responsabili, adica Tonta si Antenescu!

    Theophyle

    11/07/2012 at 6:13 pm

    • 🙂

     Gabi Dumitru

     11/07/2012 at 6:16 pm

    • asa am citit si eu, cu cateva scoateri si bagari in genitoare in plus 😀

     Sare'n Ochi

     11/07/2012 at 6:28 pm

     • Buna ziua, Sare.

      Am nevoie pentru PV de o fotografie cu chipul lui Ponta care sa aiba in loc de nas o ramura cu frunze, ca in
      Pinocchio. Titlul: Pontocchio.
      Din pacate nu ma pricep deloc la Photoshop si la IT, in general.
      Poti sa ma ajuti?

      hope

      11/07/2012 at 6:41 pm

      • te ajut. dar numai acum vazui postarea. maine de dimineata voi face ceva.

       Sare'n Ochi

       11/07/2012 at 11:05 pm

 53. Alaturi de Presedintele Nostru
  Îmi lansez campania pentru referendum astăzi, la ora 20.00, la sediul meu de campanie din București. (T.B.)

  La tv , ora 20:00 !

  radames

  11/07/2012 at 6:05 pm

 54. oricum, incep sa ma indoiesc din ce in ce mai mult de sistemul actual.
  democratia este un sistem prost, dar cel mai bun inventat pana acum – nu mai stiu cine a spus asta, dar sunt din ce in ce mai convins ca e un sistem prost care mai poate fi muuult imbunatatit.
  e un sistem care nu are dezvoltate mecanismele de aparare impotriva celor care forteaza limitele.
  ajunge in situatia in care vrea sa lupta „in cadru legal”, dupa reguli, cu cei care nu respecta regulile. ori asa nu poti lupta, fara sa ai reflexe dezvoltate pentru asemenea situatii. ori noi nu le avem
  am tot asteptat de la CCR – poate-poate vor decine nu stiu cum, poate-poate vor face nu stiu ce. ori CCR nu este „sfatul inteleptilor”, cel care ar putea sa spuna Stop joc. iar mai sus de CCR nu e nimic.
  a, ba da – sunt ordonantele de urgenta ! ceea ce e aberant.
  tot sistemul actual este cel care a permis, ba chiar a facilitat, sa ajunga in parlament toti neavenitii, toti borfasii, iar oamenii de calitate fug de politica mancand pamantul. daca la conducere sunt japitze – cum sa te astepti ca vor cauta si vor actiona spre binele comunitatii ??
  si nu am alternativa la acest sistem si imi vine sa ma urc pe pereti …
  (sorry de postarea prea lunga)

  amos

  11/07/2012 at 6:06 pm

 55. Ziua buna oameni buni,

  Cel mai probabil Antonescu va returna la parlament legea referendumului. Care , parlament , va analiza unde trebuie modificata, si o va retrimite la presedinte sa o ratifice. In jur de 2-3 august va fi ratificata. In tot timpul asta OUG va functiona. Si daca nu va fi de ajuns se va da un alt OUG chiar inainte de 9 iulie, (limitandu-se din nou puterile CCR asupra validarii referendumului etc)
  CCR va dezbate situatia si prin 1-2 august vor zice ca este neconstitutional dar efectele vor fi numai pentru viitor.

  @Ctoyen este un scenariu posibil?

  eugeni

  11/07/2012 at 6:28 pm

  • daca vor sa se sinucuda dupa ce le-a transmis guvernul USA, da.

   Sare'n Ochi

   11/07/2012 at 6:29 pm

   • Impresia mea este ca vor fi sinucisi pana atunci asa ca o sinucidere in plus nu va conta, Dar se vor lupta ca tarisoara noastra sa nu fie colonie.

    eugeni

    11/07/2012 at 6:31 pm

    • Mare atentie , Ponta nu s-a exprimat in legatura cu starea de gubernie ci colonie.

     eugeni

     11/07/2012 at 6:33 pm

  • sinucida, pardon. franghie au. le-a dat Basescu.

   Sare'n Ochi

   11/07/2012 at 6:30 pm

 56. Pentru prietenii politeeni care nu au cont de FB, reiau un indemn scris pe pagina event-ului „Promenada Ghilimelelor”:
  Acesti anonimi care vor salva Democratia
  Prieteni, nu va cunosc dupa nume, dar deja ne salutam, pentru ca ne stim dupa fetze, dupa nick-urile de FB, dupa afisele pe care le plimbam zilnic la „Promenada Ghilimelelor”. Fara voi, nici Promenda, nici ceea ce este acum numit pe scurt „PV”, de la piata unde ne intalnim seara de seara, n-ar fi existat. „PV” s-a mutat datorita voua in Timisoara, Cluj, Iasi si alte orase ale Romaniei.
  Stiu ca au aparut mici arivisti politici, ori personaje mai ciudate in PV.
  Dar asta nu inseamna ca vom renunta, ca din cauza lor uitam de ce suntem acolo: Ponta si gasca lui de pucisti trebuie sa plece de la Guvern.
  De la plagiat lucrari de drept penal, Ponta a ajuns sa comita fapte penale.
  Noi, anonimii, fara nume rasunatoare, fara ifose si fara dorinte de marire, care stam seara de seara in PV, suntem dovada ca spiritul civic nu a murit in Romania.
  Ca nu putem inghiti din partea autoritatilor vremelnice plagiatul, impostura, ilegalitatea, incalcarea flagranta a Constitutiei.
  Stiu ca va e cald, ca picioarele incep sa oboseasca, ca aveti momente in care numarati din ochi pe cei prezenti in PV in speranta ca din zi in zi vom fi mai multi.
  Dar, lupta noastra, dragii mei Anonimi, este pentru Dreptate, Justitie si Democratie si merita sacrificiul.

  blog de caine rau

  11/07/2012 at 6:38 pm

 57. A propos de MRU, va spun ca martor ocular, prezent zi de zi in PV: singurele persoane la care intreaga adunare rezoneaza atunci cand apar, le aplauda si le striga numele sunt Monica Macovei si MRU. Acum 2 zile, cand s-a citit un Apel catre clasa politica, l-am invitat pe MRU in PV la ora 20. S-a prezentat punctual, dar a parcurs 100 de metri in 45 de minute, pentru ca toata lumea se inghesuia sa-i stranga mana si sa-i vorbeasca.
  Eu cred ca PV are deja lideri in MM si MRU.

  blog de caine rau

  11/07/2012 at 6:42 pm

  • Multumesc mult, pe mine ma intereseaza foarte mult. Astept de la MRU sa inceapa sa cutreiere tara, pentru ca asa il vor vedea si simti romanii.
   Bine, dupa ce terminam cu viperele astea nenorocite.

   Giorgia

   11/07/2012 at 7:23 pm

 58. seara buna,
  am cautat situatia dosarului Voicu, dar fara succes.
  stie cineva daca s-a stabilit recursul ?

  val

  11/07/2012 at 6:42 pm

 59. seara buna all 🙂
  Aveam de catva timp pe limba o intrebare,poate sau nu poate ccr ln anumite situatii speciale(si la recomandarile com.Venetia) ca prin deciziile sale sa rescrie intr-un fel sau altul articole de constitutie.
  Astazi a spus clar ca nu poate(nu cred ca oug de restrangere a atributiilor a avut de a face cu aceasta decizie) si dp meu dv arata la fel de clar limitele si vulnerabilitatile conceptului de aparare statului de drept prin constitutia iliesciana vulnerabilitati pe care ccr le-a si scos la iveala,usurintza cu care o majoritate parlamentara poate sa schimbe/inlature echilibrul puterilor in stat.
  Cumulez cu motivarea tot de azi pe vu ca putere a mesajului dat prin ccr, si anume.
  Sistemul politic creat prin actuala constitutie este conflictual si generator de tensiuni mai ales in situatii de criza de orice fel,sociala,economica,politica.
  Citesc in alta cheie ccr-ul.Cu actuala constitutie limitele noastre(ale ccr) au fost atinse asa ca va invit la revizuirea constitutiei in care ref.300 este obligatoriu.

  mircea

  11/07/2012 at 6:45 pm

  • Eu cred ca daca hotararile lovite de necostitutionalitate ar anulate cu tot cu efectele lor, lumea s-ar invata ca nu poti sa iei hotarari de’anboulea.

   eugeni

   11/07/2012 at 6:56 pm

   • da Eugeni 🙂 tocmai de asta constitutia pe care o avem permite ca o majoritate(in cazul asta majoritar penala si traseista) poate face ce vrea muschii ei fara ca sa poata raspunde altcumva decat politic in fata alegatorului cumparat cu faina si ulei.Ptr. ca e facuta(vorba lui City) dupa chipul si asemanarea lui Ilici.

    mircea

    11/07/2012 at 7:05 pm

  • Salut @Mircea 🙂
   Si pentru a pune in adecvatie ref.300 cu cerinta modificarii constitutiei, pe 29 sa avem doua buletine de vot, unui de suspendare, altul de aprobare a Constituiei modificate in partea consacrata Parlamentului ? 🙂 🙂 🙂

   Light

   11/07/2012 at 7:13 pm

 60. Viviane Reding despre intalnirea cu ministrul Corlatean: „Ii voi explica in primul rand ca justitia e oarba si nu priveste culoarea politica ”
  eu inteleg asa: ii lasi pe Voicu, Voiculescu si restul sa mearga linistiti acolo unde le vor indica judecatorii

  de pe hotniuz

  val

  11/07/2012 at 6:45 pm

  • 😀

   mircea

   11/07/2012 at 6:51 pm

 61. ce simpatic e sediul de campanie a presedintelui! Si ce vesel e „suspendatul” !

  cedric

  11/07/2012 at 7:06 pm

 62. Basescu; ideea campania: E imposibil ca usl sa isi ascunda manoperele frauduloase prin votul poporului.

  lastnightmusic

  11/07/2012 at 7:06 pm

  • cred ca ne chema la vot.
   Daca-i asa sper ca sa aiba niste date statistice(probabil furnizate de pdl-cert e ca trendul pare bun,dar sa nu ne culcam pe-o ureche) cat mai relevente.
   Ca stilul asta de living on the edge imi cam da fiori.

   mircea

   11/07/2012 at 7:14 pm

 63. Pentru interesati – Pe Politeia Europeana puteti citi: Aventurile lui Ponta mondialu’ la Bruxelles – prima zi

  http://politeiaeuropa.wordpress.com/2012/07/11/aventurile-lui-ponta-mondialu-la-bruxelles-prima-zi/

  Theophyle

  11/07/2012 at 7:13 pm

  • despre care larga majoritate vorbeste SLUTZ, cea a parlamentarilor care au ajuns in parlament cu 3000 de voturi dintr-un colegiu de 70 000 de votanti?
   cred ca despre ei este vorba.

   mae

   11/07/2012 at 7:42 pm

 64. Sunt curios, voi cum interpretati justificarea CC pentru respingerea legii alegerilor? Daca asta i-ar obliga sa organizeze alegerile din toamna in varianta 300 de parlamentari, ar fi bomba.

  calauza

  11/07/2012 at 7:13 pm

  • nu cred, sau cel putin sper ca nu cu actuala majoritate o lege electorala in acest sens ar putea fi periculoasa.Niste calcule facute de specialisti sunt necesare.
   O rescriere a constitutiei prin care sa se elimine si alte probleme,cu un parlament nou mi se pare mai legitim.Nu stiu.
   Oricum o erodare a usl mi se pare previzibila si un scor echilibrat se poate obtine in viitorul legislativ.(sper ca nu minuni de genul dd ci o mishcare in jurul lui mru)

   mircea

   11/07/2012 at 7:19 pm

  • Orice schimbare a legii electorale trebuie sa contina prevederile Referendumului din 2009.
   In consecinta,nu vor mai schimba nimic.:)

   Gabi Dumitru

   11/07/2012 at 7:20 pm

 65. buna seara,
  ma framanta; oare ce va spune Base la ora 8
  Mi-e teama ca ne trimite pe toti la vot chiar daca se valideaza varianta in care ar fi mai bine sa stam acasa
  Cine are alte idei? oare ce va spune?

  rcampeanu

  11/07/2012 at 7:17 pm

  • e greu de zis 🙂 la 7:19 am o parere.
   daca ne cheama la vot atunci cred ca vrea ca sa dea un impuls si dreptei.
   Probabil strategia in atare conditii de mobilizare la vot va avea la baza statul de drept si lupta ptr. apararea lui(aici se pot deschide f. multe fronturi de bataie,dar trebuie atentie ptr. ca interventziile ar trebui in viziunea mea cat mai concentrate in substantza si neobositoare) si colateral imaginea dreptei lipite de astfel de mesaj.
   Sa vedem ce zice,dar daca in campanie il vedem alaturi si de MRU mesajul e clar. 🙂

   mircea

   11/07/2012 at 7:30 pm

 66. salut,
  mincat-baut-fugit in PV
  🙂

  sper ca azi MN este ocupat cu alte chestii, sa nu mai apara prin PV sau sa-si ia autorizatie in alta parte.
  ar face mult mai bine…

  skorpion

  11/07/2012 at 7:17 pm

 67. Ponta si Schultz la declaratii la B1. Al nostru nu pare prea vesel

  cedric

  11/07/2012 at 7:23 pm

  • Al nostru?…
   Al lor 🙂

   A A

   11/07/2012 at 7:24 pm

   • din graba si n-am mai vrut sa scriu cu P mare!

    cedric

    11/07/2012 at 7:28 pm

  • al nostru, cedric?????
   al lor, al haitei de canalii voiculesciene

   skorpion

   11/07/2012 at 7:26 pm

 68. la digi e cu sonor

  cedric

  11/07/2012 at 7:26 pm

 69. Eu zic ca Ponta minte in continuare dar nu mai e asa vesel ca de obicei!

  cedric

  11/07/2012 at 7:28 pm

 70. Arata ca un elev prins cu copiuta. O sa zica : io nu si nu. Poate o sa isi faca autocritica (un pic): Eu la inceput fara experienta, cu ticalosul de TB etc.
  O sa vina acasa si o sa contnue cu batista pe tambal.
  Sunt din ce in ce mai convins ca este santajat cu lucruri grave, pe langa ca totul se grefeaza pe structura de Dinu Paturica

  eugeni

  11/07/2012 at 7:29 pm

 71. Nu l-am vazut niciodata asa de serios, hopa:daca jumatate din populatia Romaniei va participa la referendum

  cedric

  11/07/2012 at 7:30 pm

 72. unde sunt ironiile, rautatile, zambetele cu subinteles?
  Au zburat

  cedric

  11/07/2012 at 7:31 pm

 73. Deci s-a angajat sa org. referendum cu 50%+1 din alegatorii inscrisi pe liste! Eu asta am inteles. Voi?

  Giorgia

  11/07/2012 at 7:32 pm

  • daaa, asa a zis!

   cedric

   11/07/2012 at 7:33 pm

 74. Mai are putin si plange, mesajul nonverbal este teribil, strange din buze. Cred ca l-au tocat fidetuza 😀

  mar

  11/07/2012 at 7:33 pm

 75. e intrebat la fix despre organizarea referendumului. O sa minta ca nu-l doare gura

  cedric

  11/07/2012 at 7:34 pm

  • nu mai poate sa minta, ii compromite si pe ei si nu-i vor da voie.

   Giorgia

   11/07/2012 at 7:36 pm

 76. plagiatorul din carpatzi, a mintzit la Brüxelles,
  cum e posibil,sä fie crezut asa un impostor?.

  Ponta minte la fiecare respiratzie.

  Ponta demisia.

  theo- nona

  11/07/2012 at 7:34 pm

 77. Inteleg ca in spatele usilor inchise a fost o intalnire cu scantei.

  hope

  11/07/2012 at 7:35 pm

 78. ha, ha …nu a fost cea mai prietenoasa intalnire, l-a rupt 😆

  mar

  11/07/2012 at 7:35 pm

 79. ambii vor sa salveze aparentele, dar nu pot minti pe nimeni. Asta isi aduce aminte de Johahanis!

  cedric

  11/07/2012 at 7:35 pm

 80. imo ,o criza politica a unui stat membru ue e o criza politica a ue aceasta fiind afectata puternic.
  iar gigelu nostru rade tamp.

  mircea

  11/07/2012 at 7:36 pm

 81. PONTA a plagiat minciuna la BRÜXELLES:

  theo- nona

  11/07/2012 at 7:36 pm

 82. Cum se zice pe la noi:e oparit rau!!
  Spune ca a fost refuzat de Daul

  cedric

  11/07/2012 at 7:37 pm

  • Daul l a refuzat diseara in direct la tv

   zigzag

   11/07/2012 at 7:39 pm

 83. socialistii europeni si cei din grupul alde sunt perversi.

  zigzag

  11/07/2012 at 7:37 pm

 84. Il lasa pe Antonescu sa decida pt. referendum

  cedric

  11/07/2012 at 7:38 pm

 85. d-na Teo sunteti fantastica: „plagiatorul di Carpati” ! E de coma, poate fi dusa-n piata.

  Giorgia

  11/07/2012 at 7:38 pm

 86. declara ca va schimba legea dar prin parlament. trage de timp. o sa o faca asa cum vor si dupa 29 mai vad ei ce se intampla in speranta ca ochii europei vor fi pe alte probleme,grecia,spania,etc

  radu2

  11/07/2012 at 7:38 pm

  • exact.

   zigzag

   11/07/2012 at 7:40 pm

  • radu2,
   aici are mari probleme cu americanii care l-au amenintat astazi pe limba lui. Nu diplomatie si nu nimic. AMENINTARE! Vezi comunicatul ambasadei!

   Theophyle

   11/07/2012 at 7:41 pm

 87. recunoaste ca CCR nu va valida referendumul daca nu participa jumatate plus 1 din cei inscrisi in liste

  cedric

  11/07/2012 at 7:39 pm

  • cred ca incearca sa forteze o iesire onorabila doar ptr. el prin invalidarea referendumului.
   Deja i-o coace pretenarii lui din usl.De astia ii e cel mai tare frica.Parerea mea.
   Cred ca deja vorbeste singur pe-acolo,aia sunt informati si stiu realitatea,o compara doar cu declaratiile sale.Nu i-a fost de-ajuns ca sa se faca de ras aici simtea nevoia s-o comita si la Bxl.Si nu odata ci de 2 ori(adica dupa prima vizita)

   mircea

   11/07/2012 at 7:46 pm

 88. Daca stau si ma uit mesajul lui Ponta (nonverbal) ar fi similar elevului prins , in fata profesorului, care il mustruluieste , trebuie sa arate serios (nu isi poate stapani un zambet si trebuie sa isi muste buza) dar nu ii pasa. pasamite si-a facut autucritica in cancelarie, dar in fata clasei nu este facut de rahat …..

  eugeni

  11/07/2012 at 7:41 pm

  • asa este, felul cum misca din ploape.

   mar

   11/07/2012 at 7:43 pm

 89. salut, unde putem gasi conferinta de presa netradusa? nu inteleg nimic pe traducerea asta de balta…

  dmariuss

  11/07/2012 at 7:41 pm

 90. Vad intr-o fereastra la digi un „protest spontan” la sediul de campanie al presedintelui. Iar e barbosul ala paranoic care invarte un steag continuu, fara pauza. Au inceput miseii! le e frica!

  cedric

  11/07/2012 at 7:41 pm

 91. are un tupeu fantastic!

  Giorgia

  11/07/2012 at 7:43 pm

 92. L-au indrebat de magaria facuta dimineata la Guvern, l-au rupt.

  mar

  11/07/2012 at 7:44 pm

 93. il intreaba un ungur de plagiat, daca va demisiona ca si presedintele maghiar! 🙂

  dmariuss

  11/07/2012 at 7:46 pm

 94. YUPIII Ungurul il intreaba de plagiat!

  Giorgia

  11/07/2012 at 7:46 pm

  • da si s-a facut ca ploua.

   mar

   11/07/2012 at 7:47 pm

 95. Minte de rupe, mare scarba si secatura 👿

  mar

  11/07/2012 at 7:46 pm

 96. Si nu i-a raspuns daca demisioneaza!!!

  Giorgia

  11/07/2012 at 7:47 pm

 97. presedintele este obligat sa ceara populatiei sa vina la vot sau nu

  mae

  11/07/2012 at 7:48 pm

 98. Nu pricep nimic din balmajelile dobitocului la partea cu justitia.

  hope

  11/07/2012 at 7:49 pm

 99. Asta este speriat sau am eu senzatia?

  mar

  11/07/2012 at 7:50 pm

 100. Nu, face ca toti Dinu Paturica, asteapta sa treaca „valul”.Se face ca a facut totul pentru binele tarisoarei.

  eugeni

  11/07/2012 at 7:55 pm

 101. da, da, si eu vad ca e speriat, iar maine vine Barosso.

  Giorgia

  11/07/2012 at 7:55 pm

 102. Rationamentul meu de acum 2 zile înainte de decizia CCR s-a dovedit corect. Acceptarea deciziei CCR nu trece doar prin punctele care convin USL. E un semnal extrem de bun pentru actualul preşedinte. Rămâne faptul că 21 de milioane se aruncă pe apa sâmbetii….tot românii plătesc. Şi rămân conflictele politice până la sfârşitul mandatului lui Băsescu. Sunt semnale bune, per total dar prudenţa trebuie adoptată. E simplu cât timpul Justiţia îşi face treaba indiferent de culoarea politică, cât fiecare face bucăţica care legal e în competenţa lui, lucrurile se mişcă în direcţia bună pentru toţi.

  TD

  11/07/2012 at 7:58 pm

 103. Citoyen, Am o intrebare,

  Daca cineva incalca constitutia cine plateste, si care este mecanismul de intarire a legii.

  eugeni

  11/07/2012 at 7:58 pm

  • @eugeni
   Nu exista nicio sanctiune pentru incalcarea Constitutiei.
   Constitutia nu mai trebuie doar modificata acum, ci trebuie regandita in intregime. Doar asa se poate intari legea.

   Eduard

   11/07/2012 at 8:07 pm

 104. Cine dintre voi are FB, incercati sa-l accesati si vedeti daca contul meu pe FB mai traieste. Am impresia ca afost sabotat!

  Theophyle

  11/07/2012 at 8:02 pm

  • Salve, Teofil
   Am verificat şi eu te pot accesa.

   Tiberiu Orasanu

   11/07/2012 at 8:06 pm

   • Salut tibi,
    multumesc, probabil ca am o problema locala, adica la mine.

    Theophyle

    11/07/2012 at 8:07 pm

  • La mine apare in regula

   Ion

   11/07/2012 at 8:07 pm

   • multumesc 🙂

    Theophyle

    11/07/2012 at 8:08 pm

  • merge la mine

   Vali Nisipeanu

   11/07/2012 at 8:08 pm

  • salut, facebook-ul nu merge cam de 20 de min. tot site-ul, din cate vad

   dmariuss

   11/07/2012 at 8:09 pm

 105. -ponta arunca treaba ref. in spatele parlamentului adica ba ala-i de vina 😆
  -a spus negru pe alb ref se invalideaza daca nu vin peste 9 mil. electori 😆

  mircea

  11/07/2012 at 8:02 pm

  • mircea nu merge! Vezi comunicatul Ambasadei Americane. ULTIMATUM!

   Theophyle

   11/07/2012 at 8:03 pm

 106. Turcescu – Ponta a fost facut praf.

  mar

  11/07/2012 at 8:03 pm

 107. Traian Basescu a crescut cu 10% in sondaje.

  mar

  11/07/2012 at 8:07 pm

  • spune Pavelescu, eu nu am vazut sondajul asta si nici nu a spus de cine e facut.. oricum e o veste imbucuratoare, eu sunt convins ca basescu a castigat simpatie in ultimul timp…

   dmariuss

   11/07/2012 at 8:11 pm

 108. Salut, salut;

  Un scenariu „schizofrenic” ma macina de ceva vreme: referendum organizat dupa OUG (pt. ca, de ex., parlamentul nu a avut timp sa modifice legea) este invalidat de CCR iar apoi CE … ???

  Sorin Fortiu

  11/07/2012 at 8:07 pm

 109. buna seara tuturor.
  contul de fb „traieste”

  boomer

  11/07/2012 at 8:08 pm

 110. Din motivarea ccr pe CCNJ va citez din CEREREA DEPUSA DE PRESEDINTE- „…se depun in anexa copii de pe diverse articole publicate pe internet…” sau „…reactia internationala a partenerilor din UE…..” bla, bla. Toata argumentatia si formularea sunt …asteptam sa ne spuna @city. Dar, parerea mea, daca asta e nivelul consilierilor lui Base, nu trebuie sa ne mai miram de unele ditre erorile facute de presedinte

  elablue

  11/07/2012 at 8:08 pm

  • motivarea consfinteste dreptul Parlamentului de a suspenda seful statului in mod discretionar. Sa speram ca o alta CCR va sti sa schimbe jurisprudenta.

   Cetatean

   11/07/2012 at 8:20 pm

 111. Asta o spune Pavelescu. Imi e frica de sondajele in care creste tb cu 10% in momentul in care toti ticalosii vor participare de validare a referendumului

  lastnightmusic

  11/07/2012 at 8:09 pm

 112. unde se da comunicatul de presa al Presedintelui?

  Vali Nisipeanu

  11/07/2012 at 8:11 pm

 113. Basescu are ca decor Constitutia.. interesanta alegere, sugereaza ca va juca doar cartea legalitatii 🙂

  dmariuss

  11/07/2012 at 8:14 pm

  • niet, astia din PSD nu stu ce zic Decizia 766/2011 si 1615/2011:

   „In consecinta, Curtea constata ca este competenta sa isi extinda controlul de constitutionalitate asupra dispozitiilor similare, care cuprind solutia legislativa constatata ca fiind neconstitutionala, din Legea-cadru nr. 284/2010 si Legea nr. 63/2011. Totodata, Curtea subliniaza ca, prin aceasta extindere a obiectului exceptiei de neconstitutionalitate, nu exercita un control de constitutionalitate din oficiu prin ridicarea unei exceptii de neconstitutionalitate distincte asupra noilor dispozitii legale si totodata situatia de fata nu este similara celei reglementate de art. 31 alin. (2) din Legea nr. 47/1992, potrivit caruia, “in caz de admitere a exceptiei, Curtea se va pronunta si asupra constitutionalitatii altor prevederi din actul atacat, de care, in mod necesar si evident, nu pot fi disociate prevederile mentionate in sesizare”.

   Cetatean

   11/07/2012 at 8:19 pm

   • M-am linistit…Dar nu de tot. Astia mi-au intors logica pe dos in ultimele saptamani. Sinapsele mi-au luat-o razna.

    hope

    11/07/2012 at 8:47 pm

 114. salutare! 🙂

  Am ajuns acasa 🙂

  Ma uit si eu la B1. Citit motivarea pe CJNC. S-au eschivat.

  Insa motivarea pe uninominal e bomba nucleara. Pacat ca nu am gasut-o intregrala.

  Cetatean

  11/07/2012 at 8:15 pm

 115. TB este relaxat. Cred ca o sa fie o campanie interesanta, o sa spuna lucruri pe care nu le putea spune cand era la Cotroceni.

  mar

  11/07/2012 at 8:18 pm

  • mar,
   si eu ma incred in Basescu.

   luminita

   11/07/2012 at 8:20 pm

  • TB vrea sa castige referendumul, va trebui deci sa iesim la vot! E riscant, dar nu imposibil!

   dmariuss

   11/07/2012 at 8:23 pm

 116. Deci mergem la vot.

  Eduard

  11/07/2012 at 8:23 pm

 117. Vad un protest organizat in fata sediului de campanie a Presedintelui

  ela

  11/07/2012 at 8:23 pm

  • urla unul mai devreme 😦

   mar

   11/07/2012 at 8:25 pm

 118. a spus in context ca sa romanii sa boicoteze referendumul

  fish

  11/07/2012 at 8:23 pm

  • Dar si ca obiectivul lui e sa castige referendumul, desi poate parea o situatie imposibila.

   Eduard

   11/07/2012 at 8:24 pm

 119. Manevra lui Ponta cu incercarea de a baga Parlamentul sa modifice OUG-ul sunt jalnice. Mister B. a explicat ca nu e nevoie.

  „Useliștii mint când afirmă că OUG 41/2012 nu se poate modifica.

  Au ieșit cu pretextul că numai parlamentul poate să intervină în ordonanță, dar ei confundă intenționat modificarea OUG 41/2012 intenționat cu altă procedură, de adoptare în parlament a unei legi de aprobare sau de respingere a ordonanței, dar aici nu-i vorba de așa ceva și nici de adaptarea OUG la decizia CCR în parlament. E vorba de o simplă modificare a unui articol din OUG 41/2012 ce poate fi operată rapid tot de Guvern prin altă ordonanță. Vă dau un exemplu: OUG 5/2012 de modificare/completare a OUG 109/2008.

  http://legestart.ro/Ordonanta-de-urgenta-5-2012-modificarea-completarea-Ordonantei-urgenta-Guvernului-109-2008-acordarea-ajutor-stat-individual-avand-obiectiv-dezvoltarea-regionala-%28NjAzMjA5%29.htm.

  Cetatean

  11/07/2012 at 8:24 pm

  • tocmai ti-a raspuns Base 😆
   chapeau, Cetatean si Mr. B!

   ny

   11/07/2012 at 8:29 pm

   • Mister B e maestrul aici, el a dat solutia acuma cateva zile, eu nu am avut timp sa ma documentez pe problema asta.

    Cetatean

    11/07/2012 at 8:32 pm

 120. Mister B (il citez pe el, ca deja a explicat):

  „Șova greșește, nu e cazul să mai meargă legea în parlament pentru adaptarea ei la dispozițiile deciziei CCR, (se dă de gol că acesta le era planul, ca să tergiverseze intrarea legii în vigoare). Am explicat la 210 de ce legea atacată la CCR va merge direct la promulgare.

  N-au de gând să promulge legea până la referendum, dar Ponta va fi nevoit să modifice OUG 41/2012 și să introducă în ea condiția de prezență. (dacă nu va opera modificarea ar fi prea sfidător; vom urmări; CCR validează rezultatul și, în lipsa modificării, va aplica OUG fără condiția de prezență)”.

  Cetatean

  11/07/2012 at 8:26 pm

  • anulare in ordonanta de urgenta a ordonantei de urgenta cu privire la referendum. salut 🙂

   zigzag

   11/07/2012 at 8:29 pm

  • seara bună, oamnei buni. 🙂

   salut, City! din ce spune mister B, eu înţeleg că CCR trebuie să se supună oricum în momentul validării referendumului acelei odioase ordonanţe chiar dacă ea scapă nemodificată?
   sau că poate alege şi să o respecte, contrazicînd-şi propria decizie de ieri?

   val_one

   11/07/2012 at 8:37 pm

   • NU. referendumul asculta de DecizIa CCR, indiferent ce spune Ponta.

    Cetatean

    11/07/2012 at 8:41 pm

    • mulţumesc, City. 🙂

     acum ştim sigur ce avem de făcut, deviza ne-ai dat-o de ieri:
     Nu legitimăm prin vot o ilegalitate!

     val_one

     11/07/2012 at 8:43 pm

     • insa daca se vede din sondaje ca va fi prezenta mult peste 50%, va trebui sa iesim. Asta insa o vom vedea mai la urma.

      Traian Basescu are ultimul cuvant.

      Cetatean

      11/07/2012 at 9:04 pm

 121. TB: „nu stiu daca PDL-ul va fi organizatorul mitingurilor” 🙂 si a mai spus ceva de Horia Neamtu (!) :))

  dmariuss

  11/07/2012 at 8:35 pm

 122. N-a spus clar (cu subiect si predicat, a la Pop) daca mergem sau nu la vot.
  Ambiguitate, exact ce aveam nevoie acum.
  Colac peste pupaza, l-a mai si nominalizat pe Horia(sic!) Neamtu ca un politician in care se poate avea incredere.
  Nu e deloc conferinta pe care o asteptam de la omul in care am investit cea mai multa incredere.

  Eduard

  11/07/2012 at 8:36 pm

  • da, excelenta ambiguitatea, a repetat de trei ori „romanii nu vor valida”.

   Da, cu Neamtu a sfeclit-o, insa se vede ca a cautat repede un nume de tanar, ca sa nu il laude doar pe Ungureanu.

   Cetatean

   11/07/2012 at 8:38 pm

  • trebuie sa iei in calcul multe lucruri. Nu a vrut sa antagonizeze pe nimeni de pe dreapta, asta-i parerea mea. Abia a inceput sa comunice, are multe de spus, o sa si le organizeze si o sa le auzim pe rand. Eu am mai spus si repet, noi nu trebuie sa ne lasam, nu avem voie sa fim dezamagiti, noi trebuie sa fim vocali si sa participam dupa puterile noastre, dar sa nu stam deoparte.

   Giorgia

   11/07/2012 at 8:44 pm

 123. hahaa, Neamtu moare de ciuda, daca e „acel” Neamtu. 🙂

  Cetatean

  11/07/2012 at 8:37 pm

  • ce glume expirate face Neamtu, ca ii multumeste lui Decebal Basescu

   ny

   11/07/2012 at 8:44 pm

 124. presedintele a pornit ca din tun.

  mae

  11/07/2012 at 8:37 pm

 125. Buna seara, buna seara.
  Riscanta strategia lui Basescu de a dori sa castige referendumul. Eu as fi mers pe ideea invalidarii

  clemycali

  11/07/2012 at 8:38 pm

  • Intotdeauna, pana la ultima zi poate sa o schimbe!

   Theophyle

   11/07/2012 at 8:39 pm

  • clemy, e inca ambiguu, insa vrea sa il castige cu aia care se duc la vot.

   De ieri pana azi am cunoscut 3 oameni anti-Basescu sau neutri care sunt fani Basescu acum. Un coleg de-al meu a vazut inca 2 castigati. Taximestrul care m-a dus azi la munca, cum m-am urcat, a sarit sa se planga ca „astia dau lovitura de stat”.

   Cetatean

   11/07/2012 at 8:40 pm

   • 🙂 Nici nu sti cat ma bucur sa aud lucrurile astea. Asa cum ma bucur sa aud ca Departamentul de Stat a dat cu pumnul in masa ptr ca asta e singurul limbaj pe care Ponta&comp il inteleg.

    clemycali

    11/07/2012 at 8:44 pm

   • Salut!
    Asta e o mare realizare, cam toti taximetristii erau contra.

    Finante Azi

    11/07/2012 at 8:59 pm

 126. aplauze la scena deschisa , super gestica…

  Vali Nisipeanu

  11/07/2012 at 8:39 pm

 127. Ce-i cu copilul din bratele lui TB?

  Ion

  11/07/2012 at 8:39 pm

 128. a recuperat un pustulica care s-a lipit de el ca o ventuza 😆 Super imagine 😀

  mar

  11/07/2012 at 8:39 pm

 129. Joaca, din nou, totul pe o carte: constitutia Romaniei.
  Din acest moment sper sa nu mai vad o singura parere despre neparticiparea la referendum. Nu ne permitem sa demobilizam nici macar un singur om.
  Eu sunt de acord cu decizia lui si voi lupta sa schimb cat mai multe optiuni de vot in jurul meu.

  Eduard

  11/07/2012 at 8:41 pm

  • Eduard, nu a dat un mesaj clar daca sa iesim sau nu la vot. Vrea sa il castige, insa nu a cerut sa iesim la vot. Am urmarit cu atentie.

   Cetatean

   11/07/2012 at 8:42 pm

   • Si a zis de mai multe ori ca romanii nu vor legitima abuzurile USL. Cred ca asteapta sa dea Ponta OUG si pe urma o lasa mai moale.

    sls

    11/07/2012 at 8:46 pm

 130. salut
  nu stiu de ce, dar toata problema asta cu participarea la referendum mi se pare o falsa problema
  in primul rand – la locale a fost o prezenta foarte mare. au fost facute sondaje privind participarea la vot. e de asteptat sa fie o prezenta destul de mare, in orice caz peste 50%.
  mai departe, se face foarte mult tam-tam pe aceasta tema, iar acest tam-tam ii da ocazia lui Ponta sa spuna ca da, domne, noi respectam deciziile CCR. cel mai probabil, pana la urma se va modifica legea si / sau OUG, iar in acel moment se va spune: ei, vedeti, am facut ce am promis, ce democratie functionala avem si ce curati si frumosi suntem.
  mai departe, tot acest tam-tam, cu cat se prelungeste mai mult cu atat NU se discuta despre OUG prin care s-au taiat atributiile CCR si in baza careia NU au fost judecate pe fond schimbarea presedintilor senatului si camerei deputatilor si schimbarea avocatului poporului. la aceste subiecte CCR nu a spus ca sunt constitutionale, cum tot minte Ponta si ceilalti, ci nu s-a pronuntat deloc – cerere inadmisibila – ceea ce e o mare diferenta.

  amos

  11/07/2012 at 8:41 pm

 131. Ponta dixit:
  ” Pentru că preşedintele Schulz m-a întrebat dacă nu cumva Parlamentul nu va lua o decizie sau va decide după 29 iulie, l-am asigurat că orice referendum organizat în România, potrivit procedurilor standard, trebuie validat de Curtea Constiuţională, iar Curtea, pe 30 iulie, după referendum, va confirma rezultatele dacă 50% din populaţie, în fapt mai mult de 50% – pentru că după cum ştiţi nu mai suntem 18 milioane de alegători – dacă 9 milioane de votanţi se prezintă la urne”
  Hai sa vedem daca o mai intoarce si pe asta?

  Ion

  11/07/2012 at 8:46 pm

  • Nu au cum sa vina 9 milioane de alegatori la vot. Doar vreo doua milioane traiesc in afara granitelor.

   clemycali

   11/07/2012 at 8:49 pm

 132. @C
  Daca nu o spune clar si raspicat, nu putem noi judeca, diseca si presupune. E simplu, noi nu putem ajunge decat la un segment mic de populatie. Cetateanul de rand nu va intelege acest mesaj dintre randuri si va iesi sa voteze NU. Faptul ca pe doua-trei bloguri isi cateva ziare unii isi vor da cu parerea ca de fapt ne-ar fi sugerat sa nu iesim la vot nu va opri doua-trei milioane de oameni sa iasa la vot si sa voteze. Gata cu interpretarile.

  Eduard

  11/07/2012 at 8:47 pm

  • Romanii nu pot fi partasi la neciste”
   „Romanii nu vor participa la acest joc necinstit”
   „Obiectivul meu este sa cistig referendumul”
   Mai clar de atat nu poate spune in acest moment

   Ion

   11/07/2012 at 8:57 pm

 133. Sintagma repetata de n ori de TB astazi a fost „sunt convins ca romanii nu vor participa la un refererendum necinstit”. Nu cred ca a fost intamplator.

  calauza

  11/07/2012 at 8:48 pm

 134. imi pare nespus de rau ca am pierdut conf de presa a plagiatorului din Carpati (copy-paste, imi cer iertare, nu mai stiu dupa cine). stie cineva unde o pot gasi?

  ny

  11/07/2012 at 8:51 pm

 135. In urma mesajului din seara asta al Presedintelui, in care a sus de cateva ori „Romanii nu vor participa la un lucru necinstit”, eu inteleg un singur lucru.

  Insa deocamdata nu am luat impreuna cu Theophyle o decizie.

  Cetatean

  11/07/2012 at 8:52 pm

  • si eu interprete ca tine, mai ales ca asa a inceput

   mar

   11/07/2012 at 8:55 pm

  • Tot asa interpretez si eu. Sincer, cred ca asa trebuie procedat. Avei dreptate @City in comentariile tale de ieri si alaltaieri. Eu priveam acest referendum ca si cind Presedintele ne chema la vot. Mi-am dat seama ca aveam o gindire sramba. USL -ul este cel ce a impus acest referendum, asa ca, nu ma intereseaza chemarea lor. Dar ma intereseaza ca Presedintele sa se intoarca acolo unde l-am trimis, prin vot, in decembrie 2009.

   mayausa

   11/07/2012 at 9:14 pm

 136. Fostul Avocat al Poporului spune la Nasul ca sumele aferente referendumului se vor imputa, ba mai mult cel care a declansat procedura nejustificat poate sa raspunda penal. Sageata a fost directionata catre Dorneanu.

  mar

  11/07/2012 at 8:53 pm

 137. @Cetatean si Theophyle
  Nu faceti inca greseala de a demobiliza oamenii. Noi trebuie sa ne continuam efortul de a convinge oamenii din jurul nostru. Daca va fi sa se sune demobilizarea, vom putea in doua zile sa o sunam si noi la randul nostru catre cei din jur.
  Pana atunci, tot ce veti face va fi sa demobilizati cateva zeci de mii de oameni maxim.

  Eduard

  11/07/2012 at 8:59 pm

  • Deocamdata nu spunem nimic, am zis ca nu am luat o decizie. Asteptam sa vedem ce va zice ai clar Presedintele 🙂

   Cetatean

   11/07/2012 at 9:03 pm

   • Asa.
    Demobilizarea se poate suna cu trei zile inainte. Pana atunci, continuam cu mobilizarea.

    Eduard

    11/07/2012 at 9:04 pm

    • Eu cred ca validarea sau invalidarea o poate controla prin aparatul de partid. Pana atunci presedintele e in campanie si face puncte pentru la toamna.

     sls

     11/07/2012 at 9:22 pm

  • Eduard, usl-ul poate mobiliza, fie şi cu japca, cel puţin cinci, milioane de votanţi pentru suspendare. dacă luăm în calcul şi posibilităţile lor de a frauda masvi votul cu vreun milion (poate două) de voturi false, cred că singura carte cîştigătoare a lui Băsescu este ca noi să refuzăm votul.

   Nu legitimăm prin vot o ilegalitate!

   val_one

   11/07/2012 at 9:06 pm

 138. Inn MO pana la aceasta data nu s-a publicat decizia CC cu privire la participarea Presedintelui la Bruxelles. Cred ca Puciurii vor trage de timp cu ajutorul MO 😦

  mar

  11/07/2012 at 9:08 pm

 139. dlor, inteleg ca neparticiparea de 50+1 atrage anularea referendumului
  ce nu inteleg insa e cum anume voturi „contra” n-ar fi sint mai bune decit absenta; ma lamureste cineva va rog, multzam

  kibby

  11/07/2012 at 9:08 pm

  • pt Dzeu oamenilor, de unde sa scoata cretinii de la usl 1 mil de voturi fraudate ??? in cazul fraudei e preferabil sa mergem nu sa stam deoparte

   kibby

   11/07/2012 at 9:12 pm

 140. Daca vreti sa stiti, pe mine cel mai mult m-a impresionat acel copil care si-a lipit capsorul de pieptul presedintelui si a stat cuminte desi presedintele ii urla foarte tare in urechi ca trebuia sa se faca auzit in harmalaia din strada. Eu n-am mai vazut un copil asa cuminte sa stea in bratele unui strain in asemenea conditii.
  Imi place sa cred ca e o imagine simbol! (puteti sa si radeti de mine dar parerea nu mi-o schimb)!

  cedric

  11/07/2012 at 9:14 pm

  • Cedric, la cum se cuibarise am crezut ca o sa adoarma 🙂
   Sentimentul meu a fost ca se simtea foarte in siguranta in bratele marinarului. Cred ca este timpul ca fetele domniei sale sa-i dea un nepot. 😉

   mayausa

   11/07/2012 at 9:22 pm

  • Ion

   11/07/2012 at 9:47 pm

 141. Kibby, avand in vedere ca neparticiparea la vot in numar de 50+1 din listele eelectorale inseamna invalidarea votului si ramanerea lui TB Presedinte (varianta garantata), asa cum am scris si aseara, eu consider ca neprezentarea la referendum este cea mai buna solutie DACA prezenta estimata este sub 50%. Insa daca in ziua votului se vede ca exista sanse sa fie prezenta peste 50%, va fi nevoie de vot.

  Gata, mai multe nu mai zic, am ceva de scris.

  Cetatean

  11/07/2012 at 9:14 pm

  • merci Cetatean, ok
   as fi vrut sa aleg intre Andrei Plesusi Basescu, nu s-a putut si asta e (poate mai vorbim…)
   acum insa, nu vad de ce-as sta 2 secunde pe ginduri

   kibby

   11/07/2012 at 9:21 pm

   • Ca filozofi, maestrii ai penei, Plesu este mai bun de departe. Ca presedinti ai Romaniei TB este mai bun de departe. 🙂

    eugeni

    11/07/2012 at 9:29 pm

 142. Ponta e ca Lucian Bute in meciul cu Froch. Cate runde mai rezista?
  Runda 1. Preluat Guvernarea, Ponta se misca bine in ring. Ataca la Basescu. ICR. Este evident ca Ponta are in cap ceva. Isi da pumni singur? Inspectoratul de Stat in Constructii. Hartie trimisa de Grajdan. Lovitura DNA: Nastase, interceptat cand vorba la cinci dimineata cu Grajdan.
  Runda 2: Corina Dumitrescu. Mang. Mircea Diaconu. Alistar. Liviu Pop. Plagiat. Revista Nature. Negarea. Atac la magistrati si la salarii. Atac la DNA. Condamnarea lui Nastase. Tentativa de suicid a lui Nastase. Teatru Mic cu prilejul internarii. Ponta rezista.
  Runda 3: Incepem in forta: CNATDCU decide ca e plagiat, Liviu Pop decide ca CNATDCU trebuie desfiintat. Ponta incearca o eschiva cu Monitorul Oficial trecut in subordonarea Executivului. Eschiva reuseste: Voiculescu scapa de o sentinta ce se anunta cu executare. Atac frontal la Basescu. CCR il linisteste. Ponta sarjeaza, se misca mult, se misca pana la Bruxelles chiar, in ciuda deciziei CCR. Ponta da la intamplare in toata lumea: da in judecatorii CCR, da in uninominalul pur, da in Basescu. Primeste la schimb inca un in ficat: masteratul-fantoma din Catania.
  Runda 4: Dintr-o suflare, Blaga, Anastase, Avocatul Poporului, legea referendumului, Basescu. Basescu suspendat. Ponta pare in vana. Vanosii lumii insa vin inapoi cu upercut-uri: ambasadorul Americii, Departamentul de Stat, Viviane Reding, Comisarul European pentru Justitie, ministrul german de externe Guido Westerwelle, toti sunt ingrijorati, toti dau mesaje. Aiurea, niste basisti! Croseu nimicitor, venit din neant! Frank-Walter Steinmeier, o figura de prim-rang a stangii germane: “Este inacceptabil sa restrangi in doar cateva zile atributiile Curtii Constitutionale… ”
  Merkel fulgera, Ponta se cocoseste obraznic, Merkel fulgera, Ponta isi cere scuze electrocutat: a cam sarit calul. Basescu se suie in Logan si pleaca. Antonescu vine la palat in Mercedesul S Klasse, de o suta de mii de euro. Din economii, ca a muncit enorm in Parlament.
  Runda 5 Runda incepe bine si luni, si marti, Ponta pare sa aiba carne buna. Si vine scandalul traficului de influenta de la CSM cu Ponta in inregistrarile unor mafioti judiciari. Viviane Reding, basista aia imputita ce conduce Justitia Europeana, zice ca, daca mai insistam cu situatia actuala, s-ar putea sa spunem pa la Schengen. Nu conteaza, Ponta sta bine in ring: sa ii ia dracu’ de europeni, sa ne dea afara si din UE!
  Urmeaza runda 6
  http://liviualexa.ro/2012/07/11/ponta-e-ca-lucian-bute-in-meciul-cu-froch-cate-runde-mai-rezista/

  Ion

  11/07/2012 at 9:14 pm

 143. Cretin fara neuroni – „Pe cale de consecinta, nu vad motivele (convocarii – n.r.). Astept un comunicat al doamnei Reding – sub umbrela carui articol din Tratat poate convoca Comisia Europeana si care sunt motivele, pentru ca trebuie sa le prezinte”, a spus Zgonea.
  http://www.hotnews.ro/stiri-politic-12771969-valeriu-zgonea-presedintele-camerei-deputatilor-nu-exista-motive-pentru-convocarea-romania-nu-incalcat-niciun-tratat.htm

  mar

  11/07/2012 at 9:22 pm

 144. Nu stiu ce ati inteles voi dar pentru mine mesajul a sunat clar: nu ne prezentam la referendum. A repetat de cateva ori accentuand pe „romanii NU vor valida nedreptatea”. Plus de asta a precizat, „important este sa castig acest referendum”, adica da-l incolo de orgoliu, trebuie sa scot tara asta la liman.
  Nu poate sa spuna direct „Nu va prezentati la vot”. Pana si hotnews subliniaza acest lucru.

  http://www.hotnews.ro/stiri-politic-12770213-conferinta-presa-traian-basescu-ora-20-00.htm

  In legatura cu Ponta la Bxl…cred ca si-a luat-o rau de tot. M. Schulz se uita la el de parca ii venea sa-i dea un cap in gura. Se vedea ca era plin de nervi, iar Ponta negru. De asemenea, Ponta a zis clar ca referendumul se va desfasura pe decizia CCR si ca va fi nevoie de 9 milioane de alegatori pentru a fi validat. Sa-l vad cum o da la intors acum.

  subway

  11/07/2012 at 9:23 pm

 145. Inca o data, din nou, ma repet, iar si iar: Si eu am inteles mesajul din spatele discursului lui TB. El are, la momentul asta, minim 6 milioane de votanti, estimare grosolana. Cati din cei 6 milioane au inteles mesajul? 1 milion? 500.000? 10.000? 2 milioane? Ce facem daca restul de 4 milioane nu au inteles mesajul?
  Noi nu vom putea ajunge la toti acesti sustinatori ai lui Traian Basescu cu interpretarea noastra. De fapt, la cel putin o treime nu va putea ajunge nimeni altcineva decat TB. Pana cand el nu o spune clar si raspicat, avem datoria sa mergem mai departe cu aceeasi strategie: cooptarea de partea noastrasi mobilizarea anti-USL a celor din jur.
  Pe de alta parte, cei care pot face asta sunt in mare parte prezenti pe bloguri, multi din ei chiar aici. Orice comentariu de demobilizare descurajeaza eforturile incepute. Care trebuie sa continue, indiferent daca TB suna demobilizarea cu trei zile inainte de referendum.

  Eduard

  11/07/2012 at 9:26 pm

  • Am scris si mai sus, cred ca prin jocul moale al aparatului de partid in ziua votului se pot „pierde” acele voturi care sa duca la invalidare. Pana atunci Basescu (si noi) trebuie sa fim in campanie si sa convingem nehotarati si uslisti.

   sls

   11/07/2012 at 9:31 pm

  • Cred ca va fi de datoria noastra sa atragem atentia asupra a ceea ce a vrut sa zica Basescu. Bineinteles ca nu incepem de maine sa alergam pe strazi strigand in gura mare „nu va prezentati la vot”. Mai asteptam cateva zile dupa cum zice @City. Important este sa vedem ce intelegem noi acum. Momentan se poate merge pe convingerea celor scurti de minte ca USL-ul nu are dreptate.

   subway

   11/07/2012 at 9:38 pm

 146. Ptr. cei care nu au vazut faza cu plagiatul, dupa pauza de publicitate este reluata de B1.

  mar

  11/07/2012 at 9:27 pm

 147. Buna seara
  @cetatean
  Asta seara Ponta a afirmat ca nu poate anula OUG referitoare la referendum prin alt OUG deoarece estre vacanta parlamentara si nu are dreptul sa dea OUG.
  Cele doua OUG uri referitoare la CCR si referendum nu au fost date tot in vacanta parlamentara?
  Daca da este o dovada indubitabila ca omul asta minte de ingheata apele.

  tucu2

  11/07/2012 at 9:29 pm

  • Da, acum invoca Constitutia pentru a spune ca nu are voie sa dea OUG-uri in vacanta parlamentara 😆

   Eduard

   11/07/2012 at 9:30 pm

  • MINTE.

   Cetatean

   11/07/2012 at 9:36 pm

   • Deci Dl Ponta trebue intrebat in direct si la o ora de virf de catre oricine are acces la un microfon cind a mintit (incalact legea) cind a dat ordonantele respective sau cind a afirmat ca nu are dreptul sa dea ordonante.
    Din nefericire nu am numarul de telefon al lui Barroso pentru ca l as ruga pe el sa l intrebe pe stimabilul POnta.
    Poate -l are Theophyle si ne ar face un mare serviciu , noua tuturor daca printr un mijloc oarecare i ar trimite Dlui Barroso intrebarea noastra.

    tucu2

    11/07/2012 at 9:45 pm

 148. Ponta s-a simtit tratat incorect 🙄 daca spui ca are o problema cu capul este eufemism 👿 – Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, de la Bruxelles, vizavi de afirmațiile cancelarului german Angela Merkel, că reacția avută la adresa acestora s-a datorat faptului că s-a simțit tratat incorect ….
  http://www.b1.ro/stiri/politica/ponta-despre-afirma-iile-lui-merkel-m-am-sim-it-tratat-incorect-i-a-exprimat-opinia-pe-baza-informa-iilor-unei-singure-par-i-32885.html

  mar

  11/07/2012 at 9:36 pm

 149. Salutare all ! Salut Thephyle
  Astazi Ponta a fost literalmente „rupt” la Bruxelles ! Si asta nu este decat inceputul !

  Am citit cu mare atentie comunicatul ambasadorului Gitenstein. Credeti-ma ca prin natura profesiei de istoric am citit zeci de mii de telegrame, rapoarte diplomatice, note verbale si comunicate. Rar mi-a fost dat sa citesc un comunicat atat de dur, as spunea spune ultimativ, al vreunui ambasador acreditat in Romania !
  Pe un limbaj normal, nediplomatic, mesajul s-ar putea traduce astfel: Nu ne intereseaza subterfugiile voastre cu cine aplica decizia CCR, Noi, SUA; cerem ca referendumul sa se desfasoare in conformitate cu decizia CCR, caci altfel va ia dracu !
  O amenintare fatisa si care isi face efectul, va asigur de asta !
  Este absolut jenant ca tara noastra a ajuns sa fie iar privita pe plan extern ca in 1990, dar nu noi suntem de vina pentru asta ci aceasta gasca de jigodii patentate, cu apucaturi totalitare, numita USL ! In 1990 nu avea inca cine sa ne aduca la ordine, pe atunci eram inca in sfera de influenta sovietica. Astazi lucrurile stau cu totul altfel, suntem in UE si NATO ! Si bine ca suntem in aceste structuri, altfel chiar ca ne lua dracu pe noi, oamenii normali ! Asa insa ii va lua dracu pe ei, pe pucisti ! Ticalosiile comise de acesti nemernnici USLasi nu vor ramane nepedepsite ! Si nemernicii au inceput sa decanteue deja !

  Reddog

  11/07/2012 at 9:37 pm

  • O observatie la : ” nu noi suntem de vina pentru asta ci aceasta gasca de jigodii patentate, cu apucaturi totalitare, numita USL !”. Eu spun ca SUNTEM, noi toti! Cand „jigodiile patentate” au avut apucaturi totalitariste, cine a batut cu pumnul in masa sa spuna „asta nu se poate”? Vorbesc de ultimii 8 ani,cand puteam striga din toti bojocii, ceea ce nu ne convenea. Raspuns: Nimeni. Sau o spuneam doar pe la colturi, sa nu deranjam prea tare papioanele de la gatul celor ce erau prea ocupati cu propria-i persoana si propriile-i planuri.

   Scuze, dar sunt tare suparata pe situatia ingrata la care s-a ajuns. Sunt furioasa de situatia in care este pus Presedintele Romaniei, de catre o banda de neleguitori, si mai ales sunt furioasa de imensele lacune legislative ce le avem si care fac posibila o astfel de situatie, indiferent cine este presedintele tarii.

   mayausa

   11/07/2012 at 10:14 pm

 150. Haideti sa lasam in fasole dezbatarea privind prezentarea sau neprezentarea la referendum. Avem lecturi diferite a acelorasi date concrete: cvorumul legal si declaratiile presedintelui.

  Propun distinsilor membri abtinere pe acest subiect pana la noi elemente.

  Cetatean

  11/07/2012 at 9:38 pm

  • Votat 🙂

   subway

   11/07/2012 at 9:41 pm

  • Buna seara oameni buni, asta poate ajuta
   Pe cifre:
   1. voturi “pentru” 4,5 mil + voturi impotriva 0 mil(astia am fi noi) = 4,5 mil = nevalidare referendum, participarea nu intruneste 50%+1 adica 9,1 mil cat ar fi necesar pentru validare – castigam prin neprezentare si nevalidare
   2. voturi “pentru” 4,5 mil + voturi “impotriva” 4,5 mil(tot noi) = 9 mil = nevalidare referendum, participarea nu intruneste 50%+1 adica 9,1 mil cat ar fi necesar pentru validare – castigam prin prezentare si nevalidare
   3. voturi “pentru” 4,5 mil + voturi “impotriva” 4,6 mil(tot noi) = 9,1 mil = validare referendum, participarea intruneste 50%+1 adica 9,1 mil– castigam prin prezentare si validare
   4. voturi “pentru” 4,6 mil + “impotriva” 4,5( aceiasi noi) = 9,1 = referendum valid, aceiasi noi ajutam la intrunirea “cvorumului” de 9,1 necesari pentru validare – pierdem prin prezentare si validare, dar suntem mai putini decat ceilalti

   Concluzie: pana la ultimul sondaj privind procente pentru/impotriva plus estimare rata de participare, pentru a stii cam cati suntem noi/ei/total nu putem estima daca intram la pct.1,2 , 3 sau 4. Presedintele va avea estimari, va decide si va comunica decizia

   Light

   11/07/2012 at 9:46 pm

  • My point exactly. Continuam ce am inceput: campanie la firul ierbii.

   Eduard

   11/07/2012 at 9:48 pm

  • Salve Citi!
   Just. Hotărîm în ultima zi ce avem de făcut. Nu le dăm uslinoşilor idei.

   Tiberiu Orasanu

   11/07/2012 at 9:58 pm

  • corect, cred ca trebuie concentrat mai mult pe miscarea din PV. Nu trebuie slabit Ponta.

   mayausa

   11/07/2012 at 10:16 pm

 151. Cred ca Traian Basescu nu stie exact in ce directie sa apuce. A dat de inteles ca analizeaza tot tipul cele doua cai. Cel mai mult l-ar avantaja sa castige. Vrea sa vada cat poate sa „stranga” voturi pentru el. Cred ca PENTRU MOMENT este „go for it”. Cu cateva zile inainte vom afla pozitia lui Pont si usl si deasemenea TB.

  eugeni

  11/07/2012 at 9:42 pm

  • Hehehe
   Presedintele Basescu stie exact directia pe care sa o ia. Pastreaza ambiguitatea care… in acest moment il ajuta

   lastnightmusic

   11/07/2012 at 9:50 pm

 152. Citoyen , ce se poate face cu un decret prezidential.? ce poate acoperi?. (nu de alta dar suflam si in iaurt)

  eugeni

  11/07/2012 at 9:46 pm

  • Poate face orice, mai putin un lucru important: nu poate dizolva parlamentul. Deci ideea unor meseriasi ca vor forta parlamentare anticipate prin doua numiri de prim-ministru refuzate de parlament este un fals.

   Eduard

   11/07/2012 at 9:51 pm

  • precizeaza intrebarea: ce ai in minte, la ce domeniu te gandesti?

   Cetatean

   11/07/2012 at 10:46 pm

 153. UDMR l-a salvat de plagiat, sau care e logica?

  „Urmez modelul ungar doar când este în România, pentru că, poate ştiţi, pentru suspendarea preşedintelui a votat şi UDMR”, a spus Ponta.

  Finante Azi

  11/07/2012 at 9:48 pm

  • a zis c-a inceput c-o glumitza. atata il duce capul. de fapt n-a raspuns

   ny

   11/07/2012 at 9:51 pm

   • Ori eu nu prea am simt al umorului dezvoltat, ori Ponta: eu n-am vazut absolut nicio gluma.

    Eduard

    11/07/2012 at 9:53 pm

    • ziaristul maghiar care l-a intrebat de plagiat i-a zis „stii, am avut si noi un plagiator, ditamai presedintele, si ala a demisionat. tu ce ai de gand?” si ponta a dat-o in diverse, ca el urmeaza exemplul ungur, ca si UDMR-ul a votat suspendarea. si de-aici a luat-o prin balarii

     ny

     11/07/2012 at 9:55 pm

     • Da, dar a zis la inceput: Ai ud laik to bigin wiz a jouk.

      Eduard

      11/07/2012 at 9:56 pm

      • glume de santier, ce pretentii poti avea de la il plagiatore?

       ny

       11/07/2012 at 10:15 pm

    • N-ai prins faza cu Ponta, cand dupa ce a raspuns alambicat ziaristului maghiar, a dat sa plece ???si apoi s-a intors ???
     idiotulToanta nici macar nu stia ca nu era cazul sa plece, conferinta de presa nu se terminase,
     el insa voia sa dea bir cu fugitii,
     era prea mult pentru Domnul Goe Ponta, isi epuizase toate minciunile.

     luminita

     11/07/2012 at 10:08 pm

     • Ba da, am prins-o. Da vreau si io sa vad macar in reluare gluma lui, mi-a promis-o. Cred ca traducatorii astia sunt de vina, n-au sesizat nuanta si nu s-au prins de poanta. O fi fost tot tanti aia de la RRA. Sper ca Sova sa ia o pozitie ferma impotriva acestor tradatori de neam.

      Eduard

      11/07/2012 at 10:21 pm

      • Am vazut undeva inregistrarea, daca o gasesc, o aduc

       ela

       11/07/2012 at 11:16 pm

 154. Buna seara.Apropos de Romania si Ungaria, un articol de nuanta, dilematic, sfarsit cu o intrebare aproape Zen:˝Cum să mai fim, nefiind?˝ Exista raspuns la asa ceva?
  http://mihneamaruta.ro/2012/07/06/marea-nuanta-nationala/

  p

  11/07/2012 at 9:53 pm

 155. De acord. Vom lua o decizie privind participarea/neparticiparea la referendum cand va fi momentul potrivit ! Cand presedintele Romaniei Traian Basescu va comunica decizia sa ! 🙂

  Reddog

  11/07/2012 at 9:56 pm

 156. Urmariti B1 tv.
  Cred ca e singura televiziune, deocamdata, care transmite adevarul.

  luminita

  11/07/2012 at 9:56 pm

  • Nuantez,
   e singura televiziune care datorita emisiunilor domnilor Turcescu si Cristoiu, plus Banciu, mai tin steagul sus.
   Respect!

   luminita

   11/07/2012 at 9:59 pm

   • PS: Cer scuze celor din tara, poate ca mai exista si alte canale tv in slujba adevarului, eu nu le-am gasit.

    luminita

    11/07/2012 at 10:01 pm

   • Banciu rullz.
    Din cate am vazut astazi, in prime-time B1 a fost in ultima perioada pe locul 4, peste Realitatea si RTV, cu o cota undeva la 5%. In schimb Banciu a avut peste 7%. Asta in conditiile in care Mircea badea duce ratingul A3 de la 8% la Gadea undeva la 6%. Deci pierde 2% din telespectatori, Banciu aduce 2%.

    Eduard

    11/07/2012 at 10:26 pm

 157. Gata, stiu de ce film mi-a adus aminte gluma lui Ponta 😆
  http://www.youtube.com/watch?v=7DEC87Ao0Do

  Eduard

  11/07/2012 at 9:58 pm

 158. hehehe
  Neamtu ne cheama la Sibiu si Cluj unde mii de oameni vor protesta impotriva….bla…bla

  lastnightmusic

  11/07/2012 at 10:00 pm

 159. Laura Stefan la B1, acum.
  Sunt sigura ca stiti cine este Laura Stefan.

  luminita

  11/07/2012 at 10:03 pm

 160. Eu citesc toate declaratiile lui ponta pe „invers” (indiferent de subiect si indiferent unde le-a facut)! „omul” este doar un mitoman.
  Daca el vorbeste de 9 milioane eu inteleg ca NU vor fi necesari 9 milioane de votanti pt. validarea referendumului (ci, de ex., doar 7,5 milioane)!
  Chiar nu il/ii intereseaza nici ce spune ambasadorul SUA, nici Europa, nici socialistii si nici Papa de la Roma!
  Ei au o problema cu justitia din RO, careia incearca sa-i puna „botnita” referitor la politicienii lor. Acest lucru necesita timp pe care vor incerca sa-l obtina pe orice cale/mijloc.
  Revin cu scenariul meu “schizofrenic”: referendum organizat dupa OUG (pt. ca, de ex., parlamentul nu a avut timp sa modifice legea) este invalidat de CCR iar apoi CE … ???
  Revine Presedintele la Cotroceni sau se organizeaza un nou referendum ori …?

  Sorin Fortiu

  11/07/2012 at 10:09 pm

 161. buna seara
  axioma: ponta este cel mai mare mincinos in viata;e mincinosul absolut; am vazut multi mincinosi dar asta e mincinosul absolut acum; va fi greu sa-l egaleze cineva
  fapte:
  a.usl poate fura cit nu ne inchipuim noi;/doriti o previziune: presimt ca la referendum numarul celor care voteaza la alte sectii decit sectiile de votare la care sunt arondati in baza domiciliului va fi mai mare,poate,semnificativ mai mare
  b. numarul celor anti basescu este mai mare decit va inchipuiti
  c. napoleon dixit” un magar viu e mai valoros decit un leu mort”
  imho,cred ca referendumul trebuie boicotat de cei pro basescu/
  ce se poate intimpla:
  a. sub 50 pct + 1 din nr votanti,usl sa zica ca iau in considerare OUG,iar CC sa se c..e pe dumneaei si sa dea ceva in coada de peste;basescu out
  b. peste 50 pct +1 din nr votanti ,basescu este suspendat;nu va faceti iluzii;mergeti incognito( nu fani basescu declarati) si ascultati opiniile
  c. sub 50 pct + 1 din nr votanti,dar mare majoritate pro suspendare,referendum invalidat,basescu ramine presedinte
  asta ar fi varianta normala si se naste intrebarea: care este in cntinuare legitimitatea lui basescu: e simplu,aceasi pe care au avut-o capiatii astia in 2010 si in doi ani au ajuns unde au ajuns,adica un basescu mentinut la cotroceni -chiar printr-un artificu juridic,desi nu e ,e mai valoros decit un basescu demis.
  p.s azi m-am gindit la ceva: ponta la bxl la consiliu ca se discuta ” afaceri interne” si nu internationale/niciul nu a zis-sau n-am remarcat eu-de ce tarile ue isi acrediteaza ambasadori in celelalte tari membre;dupa logica lui ponta n-ar trebui/inca un lucru care trebuie sa ne conduca spre decizia ” riscului minim”=boicotul referendumului
  basescu nu-ai poate permite sa spuna in gura mare sau in gura mica asa ceva!

  intimplator

  11/07/2012 at 10:09 pm

 162. Ce prooooost e moderatorul de pe realitatea in interviul cu Ponta. Aduce in discutie stenogramele de astazi cu CSM-ul si Ponta zice ca probabil la Bxl nu se asculta telefoanele, pentru ca asa e normal iar moderatorul raspunde ca daca acest lucru s-ar fi intamplat in Germania, se lasa cu demisii ale sefilor din serviciile secrete. Din cate stiu, seful SRI e neam cu Ponta…sau gresesc?

  subway

  11/07/2012 at 10:13 pm

 163. Citoyen, revin cu impresiile mele paranoice. Ce ll impiedica pe CA sa dea un decret privind referendumul?

  eugeni

  11/07/2012 at 10:15 pm

  • @eugeni
   CA=crinantonescu?

   intimplator

   11/07/2012 at 10:19 pm

  • ce fel de decret? el trebuie sa promulge legea in 10 zile, adica pana pe 20 iulie. Deocamdata se gandeste adanc.

   Cetatean

   11/07/2012 at 10:48 pm

 164. @cetatean
  cu toata deferenta
  basescu NU POATE spune boicotati referendumul!
  nu cereti si/sau fortati o luare de pozitie pe acest subiect;nu se cade si nu se poate!

  intimplator

  11/07/2012 at 10:17 pm

  • ba poate nerecunoscand referendumul , sau autoritatea celor care il organizeaza, sau organizarea

   eugeni

   11/07/2012 at 10:20 pm

   • Salut 🙂

    Nu cred ca TB poate in faza asta sa zica „boicotati”. Trebuie sa para convins ca va invinge. Altfel abia asteapta USL sa ne povesteasca ce frica ii este de votul poporului. A insistat pe faptul ca USL schimba regulile in mod necinstit, ca romanii nu vor gira o astfel de magarie etc. Mai mult nu cred ca poate acum. Cu o zi doua inainte da, acum ar fi un semn de slabiciune.

    Radu

    11/07/2012 at 10:24 pm

    • Sa zicem ca in ultimile zile afla ca se fraudeaza masiv, sau nu se permit observatori, sau se revine la 50%+1 din cei care participa. (nu spuneti ca nu este posibil, orice este posibil) TB poate sa zica ca nu participa la un atare referendum pentru ca………
     Vreau sa arat ca exista cai de a anunta boicotul.

     eugeni

     11/07/2012 at 10:31 pm

    • @radu
     nu va spune asa ceva nici in ultima clipa;
     formal intotdeauna mesajul este
     ” mergeti la vot”
     nu exista altceva si basescu pina acum ajucat dupa reguli
     eu am terminat discutia asta: nu ma duc sa votez
     voi fi numai observator

     intimplator

     11/07/2012 at 10:32 pm

    • @eugeni, @intamplator: nu zic ca o va face, probabil ca nu. Zic doar ca in acest moment nu o poate face, e mult prea devreme…

     Radu

     11/07/2012 at 10:38 pm

   • @eugeni
    nici un om politic ,atunci cind el e jucator,nu poate spune: nu mergeti la vot;
    comportamentul usl arata clar ca joaca la ” 2 capete”
    daca ua 50 + 1 vor spune” am respecta si uite ca poporul a hotarit” si atunci PA!
    daca sunt sub 50 + 1,chair si daca 100 pct voteaza pentru demitere,pot spune aplicamreferendumul indiferent de consecinte; in acest caz,exista sanse bune de rasturnare a situatiei in 9-12 luni
    dar repet,basescu e ” terminat” daca spune ” sa se boicoteze referendumul,nu se paote cere asa ceva de la el;avem capete trebuie sa mai gindim si noi,si da, sa facem si acum ca de fiecare data dupa 90 saalegem ‘ raul cel mai mic”

    intimplator

    11/07/2012 at 10:28 pm

  • subscriu,
   am spus-o si ieri.
   Nu-ti poti construi o campanie de invingator pe mesajul „Stati acasa, nu ma votati”

   luminita

   11/07/2012 at 10:23 pm

 165. @cetatean
  ma pun la punct ,poate s-a discutat,daca da scuze:
  citesc ca pacalici antonescu si-a ” desemnat interimar” la presedintia senatului? se poate asa ceva? eu as intelege atunci ca asta e functie ereditara!

  intimplator

  11/07/2012 at 10:21 pm

 166. Salut 🙂

  Am urmarit cu interes/amuzament conferinta de presa de la Bruxelles… ceva nu se leaga insa:
  – Schulz era destul de dur azi dimineata (Statele membre ale Uniunii Europene sunt „un pic prea tacute”); azi la conferinta Ponta era „prietenul” lui iar criticile erau prea multe fata de alte ocazii, standared duble etc. – o schimbare de discurs destul de mare. De ce? Ce sau cine anume a determinat schimbarea de discurs? Talentele de aburitor ale lui Ponta nu as crede..
  – Conferinta a inceput cu zambete. Dupa ce a inceput Ponta sa vorbeasca Schultz a inceput sa cicleze prin toate culorile curcubeului, vizibil iritat si agitat; consilierul ii tot sufla una alta si abia spre final a inceput sa se relaxeze. Care e faza? A depasit Ponta discursul agreat in timpul discutiilor? A aflat intre timp ca CCR a zis ca parlamentul „ignorand cu buna stiinta … ” l-a suspendat pe TB? Schultz arata a individ care tocmai a aflat ca a girat pentru un mincinos.
  – Ponta oscila si el intre moaca spasita si zambet satisfacut. Moaca spasita o inteleg, zambetul satisfacut? Ca l-a jucat pe Schulz?

  Radu

  11/07/2012 at 10:21 pm

  • Radule, te contraic: nu stiu unde vezi tu zambet satisfacut, eu vad doar acelasi ranjet tampit si fortat afisat in toate ocaziile.
   Ce sa zic, foarte carismatic acest zambet. Comparati-l cu zambetul lui TB si veti vedea de ce referendumul asta poate fi chiar castigat 😀
   Din pacate, riscul este prea mare si nu ni-l permitem.

   Eduard

   11/07/2012 at 10:35 pm

   • Au existat cateva momente de zambet satisfacut, cand Schulz l-a numit „prieten”, apoi masca de zambet de proasta’n targ. Iar discursul lui Schulz pare a fi mult mai bland fata de interviul din Le Monde. Parerea mea 🙂

    Radu

    11/07/2012 at 10:44 pm

  • eu am o intrebare: a inteles oare, Ponta , de ce a avut parte de conf cu Schulz in conditiile in care maine nema conferinta? Eu NU cred ca a priceput Ponta ce anume se intampla la Bruxelles si care este costul a ceea ce se intampla. Si mai cred ca NU va intelege acest cost nici macar daca ii scrie cineva pe o hartie cu punct, virgula si liniute. Nu are nici un pic de viziune si strategie in el. E folosit ca un pion si atat.

   roxaline

   11/07/2012 at 11:46 pm

 167. Oare a deschis cafenea in cladirea Guvernului si o gestioneaza ca sef de unitate. A ajuns sa se incurce in propriile minciuni :mrgreen: – „Îl cunosc foarte bine pe domnul Bălan, a fost șeful meu ca procuror. Eu chem multă lume la cafea, de la jurnaliști, la prieteni și mai multe feluri de oameni. În momentul în care am aflat că telefonul meu a fost înregistrat încă din luna februarie, am fost foarte surprins. Atunci nici nu mă gândeam că o să ajung premier”

  http://www.evz.ro/detalii/stiri/victor-ponta-il-cunosc-foarte-bine-pe-domnul-balan-a-fost-seful-meu-ca-procuror-eu-che-9915.html

  mar

  11/07/2012 at 10:27 pm

 168. WATSON, este un tip blem-blem, a fäcut numai necazuri, un tip pus pe ceartä
  cam nacioplit si bägäretz, un fel de bolsevic englez

  theo- nona

  11/07/2012 at 10:38 pm

  • Pai asasinii in premeditare a Uniunii Europene stiau de activitate si s-au obligat la patron sa participe cu celalalte coloane.

   Se va face diferenta acum si intre eurosceptici veritabili si dusmanii ascunsi dar infliltrati

   A A

   11/07/2012 at 10:45 pm

 169. un ultim argument:
  suspendarea este ilegala
  referendumul este ilegal
  de ce sa legitimez eu prin vot doua ilegalitati?

  intimplator

  11/07/2012 at 10:38 pm

  • @intamplator
   Cum facem noi, in frunte cu TB, ca mesajul de boicot sa ajunga la cel putin 5 milioane de sustinatori ai Presedintelui?

   Eduard

   11/07/2012 at 10:43 pm

   • e o strategie discutabila, Stiti cum e in comunitatile mai mici, toata lumea se duce la vot.

    Finante Azi

    11/07/2012 at 10:45 pm

 170. cica Herman van Rompuy si Barroso nu vor tine maine conferinta de presa cu pontanacul (cf. Radio Europa Libera)

  si ca pe pontanac nu l-a asteptat NIMENI la Bxl in fata Parlamentului Europei

  ny

  11/07/2012 at 10:39 pm

 171. Rompuy si Barroso nu se vor asifa maine cu Ponta! teribila palma pt pucisti si, indirect si pt Romania! 😀 🙂

  dmariuss

  11/07/2012 at 10:39 pm

  • Si pentru Schultz ….”prietenul” lui Ponta

   Radu

   11/07/2012 at 10:46 pm

   • * din pacate, si pt Romania. Schultz nu mi s-a parut deloc fericit la conferinta cu Ponta, putem doar sa ne imaginam ce s-a intamplat in spatele usilor! Doar Pontache era numai zambete (grimase)…

    dmariuss

    11/07/2012 at 10:52 pm

    • Pe mine ce m-a frapat (am zis si mai sus) a fost tranzitia lui Schulz de la zambitor si relaxat la inceputul conferintei la tot mai iritat si agitat pe parcurs. Ca si cum ceva neplanificat sau nediscutat s-ar fi intamplat/zis chiar in timpul conferintei.

     Radu

     11/07/2012 at 10:57 pm

     • Posibil… o fi fost raspunsul ridicol la intrebarea despre plagiat sau ce l-a intrebat jurnalista nemtoaica, de a raspuns mai mult Schultz… As vrea sa vad conferinta curata, in engleza.. pe traducerea de la Rtv nu prea am prins subtilitatile

      dmariuss

      11/07/2012 at 11:16 pm

 172. pe mine m-a inpresionat omul bäsescu, intodeauna a inpärtzit ceva
  cä a fost in super -makt, s-au in fatza sediului, el s-a gandit si la altzii,
  el este om, s-a gandit cä le trebuie apä, etc, nu este fantastic?

  theo- nona

  11/07/2012 at 10:46 pm

 173. Sa fie clar : parerea mea este ca TB se duce la referendum. Mai mult , eu cred ca este ceea ce trebuie sa faca. Eu nu am zis ca:
  1. TB o sa vorbeasca ACUM de vreun boicot.
  2. Nu ar trebui sa mergem la vot.

  Am incercat sa iau in considerare si alte variante si optiuni pe care la are TB. 🙂

  eugeni

  11/07/2012 at 10:50 pm

 174. Haideti sa nu mai discutam acuma de cea mai sigura strategie la referendum. Am propus mai sus o pauza de la discutie.

  Ne lamurim mai incolo.

  Cetatean

  11/07/2012 at 10:54 pm

  • d’accord 🙂

   eugeni

   11/07/2012 at 10:58 pm

 175. stie cineva,
  dinozaurul Marga o sä fie pedepsit pt. escricheria, cu schimbarea
  delegatziei la bruxelles?; bätranul KGB-ist trebuie sä pläteascä.

  theo- nona

  11/07/2012 at 10:59 pm

 176. Ponta e cam tam,pit, de aia ranjeste tot timpul

  theo- nona

  11/07/2012 at 11:01 pm

 177. Off topic: ma uit la Nasul .. Neamtu e invitat. Copie la indigo MRU – tunsoare, ochelari, camasa descheiata la fel … Plagiat curat.

  Radu

  11/07/2012 at 11:02 pm

 178. Legea VU a USL a fos casata de CCR pe multe motive, printre care asta:

  2. Legea criticată încalcă principiul securităţii juridice, consacrat implicit de art.1 alin.(5) din Constituţie, întrucât modifică legislaţia electorală în anul în care au loc alegeri, iar această modificare are consecinţe negative asupra bunei desfăşurări a procesului electoral şi a exercitării dreptului la vot.

  Ramanem cu legea 35/2008 si cu ruleta ruseasca. O fi bine, o fi rau? Sa auzim urletele USL si vom sti! 😉

  Cetatean

  11/07/2012 at 11:10 pm

 179. La naiba!
  tocmai zisesem ca imi place B1 si Banciu
  si mi s-a taiat conexiunea la b1 tv online.
  Cred ca mi se intercepteaza comentariile. :mrgreen:
  Fug la Nasul tv, poate mi-l taie si pe el. 😉

  luminita

  11/07/2012 at 11:10 pm

 180. pe digi24 e MRU
  merge live pe net

  amos

  11/07/2012 at 11:17 pm

 181. Mayausa

  Stimata doamna, mai sus afirmati ca noi n-am facut nimic pentru a opri gasca de jigodii patentate din USL ! Nu pot sa fiu de acord cu dumneavoastra ! Nu vorbesc in numele altora, doar in al meu personal. Sincer, nu stiu de cand scrieti dumneavoastre pe bloguri si forumuri. Eu scriu din anul 2007 si in toate postarile mele am avut o atitudine clara: impotriva USL si pro-Basescu, respectiv de partea partidelor care au militat pentru statul de drept. De o vreme nu mai dau prea mult credit PDL, intrucat si PDL poarta raspunderea pentru situatia de azi. Sa nu uitam ca azi nu am fi in acesta situatie critica fara tradarea abjecta a traseistilor din PDL in aprilie a. c.
  Am iesit in strada in decembrie 1989 (aveam 20 de ani), am luat parte la toate marile manifestatii anti-PSD din anii 90, am votat intotdeauna in favoarea partidelor democratice. M-am implicat in campania din 2007 pentru sustinerea presedintelui, iar de saptamana trecuta – in masura in care imi pot imparti timpul intre activitatea profesionala si familie – particip si la mitingurile anti-USL.
  Multi din prietenii viruali sunt in aceeasi situatie si au aceeasi conduita. Cred ca am facut ceva pentru ca Romania sa fie o „tara ca afara” ! Si voi mai face !
  Pe de alta parte reprosul dumneavoastra este indreptatit daca aveti in vedere acei semeni de-ai nostri care in loc sa fie cetateni constienti de valorile democratiei si statului de drept se complac in continuare in baltoaca balcanico-fanariota ! Pentru acestianu conteaza daca institutiile statului de drept sunt calcate in picioare ! Nu, ei au alte idealuri in viata: un gratar la iarba vrde asortat cu manele, un smen, bani cat mai multi dar fara munca, etc. Pe scurt acesti semeni de-ai nostri constituie acea gloata de manevra ce se cheama electoratul USL ! Daca reprosul dumneavoastra este adresat acestora este i regula ! Dar nu pot sa accept reprosurila adresa mea si a altora care suntem prezenti de ani de zile nu numai in lumea virzala ci si cea reala si chiar incercam sa facem ceva !

  Reddog

  11/07/2012 at 11:19 pm

  • Reddog,

   Nu m-am referit la o singura persoana. Sunt sigura ca nici dumneavoastra in acel comentariu.
   Intimplator, cu exceptia participarii la mitingurile anti USL (nefiind in tara) ma recunosc in toate cele spuse de dumneavostra.
   Nu ma refer doar la cei ce asculta manele, ei sunt o cauza pierduta. Ma refer la acei oameni, acei romani care aveu voce ce se putea face auzita si de cei ce stau la gratr cu manelele la ureche. Ma refer la clasa intelectualilor, la cei care doar acum citeva zile s-au trezit din meditarea intelectuala, cand turnul lor de clestar s-a transformat in coliba si risca sa-i prinda sub daramaturi. Este adevarat ca, totul pleaca de la individ, dar ce se observa de peste ocean este faptul ca somehow in Romania individul nu reuseste sa se adune intr-o societate. Grupul (articulat) este cu mult mai puternic decat individul. La asta ma refeream cand spuneam ca noi, ca un totunitar, suntem devina. Cel mai elocvent exemplu este PV. Doar citiva inimosi ce mai cred in ceea ce credeam si noi in ’90 in PU (la golaniada) sunt prezenti seara de seara, dar numarul lor se imputineaza pe zi ce trece.

   Reddog, noi vedem cam la fel lucrurile, doar ca eu spun ca vina este in ograda noastra, prin pasivitatea majoritatii.

   mayausa

   12/07/2012 at 12:09 am

 182. Ce frumos ar fi ca in ziua referendumului, cei pro Base sa nu se prezinte la vot, dar sa mearga in centrul orasului si sa puna simbolic o stampila pe o foaie de hartie ca sa-si arate sustinerea fatza de el. Lucrul acesta se poate organiza in fiecare oras din tara 🙂

  subway

  11/07/2012 at 11:29 pm

 183. 1. Este adevarat, asa cum zicea cineva mai sus, ca suspendarea Presedintelui este ilegala si ca, de fapt, referendumul este doar mijlocul prin care pucistii incerca sa acopere rahatul in care s-au varat.
  2. Pe de alta parte, in acest moment USL pretinde ca Presedintele nu are suport popular si ca ei sunt aceia care se bucura de increderea romanilor. Traian Basescu este obligat sa se inhame in acest meci „necinstit” provocat de, cica, „cel mai cinstit guvern”, pentru ca guvernarea USL a facut ca increderea partenerilor europeni, pietelor financiare si aliatilor NATO sa scada la cotele de pe timpul razboiului rece. Toti acestia cer o dovada ca romanii de azi mai doresc inca sa urmeze drumul cerut de aceiasi romani acum 10 ani (adica integrarea europeana si alianta cu NATO). Refacerea increderii lumii civilizate in Romania este motivul pentru care TB este obligat sa castige acest referendum prin lupta si nu prin legalisme (ma gandesc la prestigiul pe care il va castiga, pentru ca la nivelul UE se stie cat de putini presedinti supravietuiesc masurilor impuse de crizele economice).
  3.Strategia lui TB e simpla: sunt romanii care se bucurau acum 10 ani ca intra in Europa „cu catel cu purcel” surprinsi sa vada astazi ca purceii s-au maturizat pe nevazute si s-au instalat azi la pupitrul de comanda al tarii, guvernand in numele lor? Ei bine, TB zice ca da ! Acesta este pariul pe care Basescu il face acum cu istoria romanilor, punandu-si soarta (si pensia…) in mainile romanilor, in care are incredere (oarba?). Lupta sa este mai mult decat apararea Constitutiei, finalul ei ne va da raspunsul daca romanii doresc hais, in UE cu TB sau cea, in directia opusa cu USL. In subsidiar, romanii mai au de ales intre onestitate si minciuna, pentru ca guvernul Ponta nu va recunoaste niciodata directia in care vrea sa duca tara, cu un repetent la carma tarii si un impostor la carma guvernului.
  4. Este adevarat ca sansele lui TB sunt erodate de masurile anticriza, de cozile de topor antinationale si de nostalgicii anilor ’45, dar ma-ndoiesc ca romanii si-au modificat drastic optiunea de aderare. Doar in cazul victoriei Ro isi va recapata stabilitatea si credibilitatea externa, reusind sa curete definitiv o clasa politica incompetenta, si sa dovedeasca in acelasi timp ca are acum un electorat matur, care isi va face cu acesta ocazie botezul de popor democratic al secolului XXI(concomitent cu funeraliile democratiei originale a lui Ilici, plagiat dupa o lucrare de pe la inceputul secolului XX). Restart Ro 2.0 !

  CONCLUZIE:
  DE fapt, esenta mesajului lui TB este aceea ca progresul Ro pe calea democratiei reale si integrarii in lumea civilizata trebuie facut pentru romani, de catre romanii insisi. N.B.: nu de catre un singur om, nu de CCR, nu de UE.

  judex

  11/07/2012 at 11:36 pm

  • Judex 🙂 ti-am mai scris si la alta postare cimitirele sunt pline de oameni de neinlocuit.
   fara nicio ironie mi s-au umezit ochii,e adevarat si remarcabil ce si cum scrii.
   Insa asta e valabil,in opinia mea, la un popor hai sa nu zic educat/determinat etc.,ci zic informat. Aici nu e vorba de neincredere in propriul popor si valorile sale,ci pur si simplu de informatzia corecta,neduplicitara,neipocrita.Din anumite pct. de vedere inca nu cred ca s-a ajuns la nivelul asta de maturitate si responsabilitate.
   Ar trebui ca sa mai asteptam cateva zile pana ce se contureaza cateva date.

   mircea

   11/07/2012 at 11:58 pm

 184. judex, merci pentru mesaj, insa e rog sa ai rabdare si sa te abtii. Daca TB a fost suficient de vag cat sa nu intelegem toti acelasi lucru, nu e bine sa emiti mesaje nici asa, nici asa.

  Cetatean

  11/07/2012 at 11:39 pm

  • da,de acord 🙂

   mircea

   12/07/2012 at 12:01 am

 185. articol exceptional despre Funeriu

  http://www.evz.ro/detalii/stiri/daniel-funeriu-unde-au-scuipat-ponta-si-antena-3-a-pupat-un-laureat-nobel-991422.html

  „Unde au scuipat Ponta şi Antena 3 a pupat un laureat Nobel”

  Cetatean

  11/07/2012 at 11:48 pm

  • nota asta sentimental-nostalgica ii da articolului o calitate in plus…
   in poza de 19 ani parca e un star -hollywood de prin anii 50-60 😆
   Cat de „mici” sunt unii oameni in comparatzie cu Funeriu.
   Am pus intre ghilimele nu ptr. ca am plagiat ci ptr.ca nu m-am referit la inaltzimea fizica 😆

   mircea

   12/07/2012 at 12:12 am

   • @mircea
    „mici” cu ghilimele ar putea insemna si micii aia care se pun pe gratar

    si deci ponta dupa bruxelles,probabil ca ” nu va avea timp” sa se duca si la berlin si paris sa explice,apoi vine august=concediu,si prin septembrie e out;si uite asa cu motivele asteapierd eu o sticla de vin ca am pariat cu cineva ca nu se va duce acolo niciodata ca e lepros politic
    aia care il manevreaza pe ponta i-au semnat sentinta si cauta altul mai ” neplagiat” si mai putin ” cinstit”

    intimplator

    12/07/2012 at 12:22 am

    • ha-ha 😆
     nu m-am gandit la micii pusi pe jar dar e f.buna analogia.
     imi pare rau de sticla de vin
     nu-i nimic,poate dupa ce-si termina mandatul in 2014 nu mai repede(poate doar cu faza aia,revizuirea la schimb in 2013) ne intalnim mai multzi de pe blog si mergem sa ne cinstim impreuna cu piratul la poarta Cotrocenilor 😉

     mircea

     12/07/2012 at 12:31 am

 186. cercetator de talie mondiala…

  Cetatean

  12/07/2012 at 12:13 am

 187. noapte buna!

  Cetatean

  12/07/2012 at 12:19 am

  • noapte buna !

   mircea

   12/07/2012 at 12:20 am

 188. Poza lui Voicu este imaginea coruptiei endemice, a parjolului care a curins Romania.
  http://www.evz.ro/detalii/stiri/usl-a-activat-reteaua-din-justitie-a-lui-catalin-voicu-991592.html

  mar

  12/07/2012 at 12:33 am

  • gretzos personajul asta din toate pct.de vedere 😦

   mircea

   12/07/2012 at 12:55 am

 189. salut all,

  va aduc la cunostinta ca grupuletul nostru a fost prezent si azi – a 10.a zi – in Piata Victoriei
  🙂
  putina lume, dar sintem prezenti si asta conteaza.

  azi a venit Adrian Papahagi, discurs scurt pe la ora 22, despre cele spuse de Traian Basescu la ora 20, ca noi eram in PV.

  p.s.
  am stat de vorba cu 2 pensionari (53 ani de munca = 1500 lei/pensie si 40 de ani munca = 1400 lei) dar au inteles exact tot ce s-a intimplat in Ro…erau atit de curati sufleteste acesti pensionari…

  skorpion

  12/07/2012 at 12:59 am

 190. http://www.romanialibera.ro/actualitate/politica/ponta-despre-refuzul-lui-daul-seful-ppe-de-a-l-intalni-o-grosolanie-pe-care-nimeni-nu-a-mai-intalnit-o-in-parlamentul-european-270272.html

  Patologic, tipic for criminalii cu guler alb.
  Antenat de criminalii de la antene in maxima si persistenta obraznicie si minciuna.
  Dar au gresit-o rau cu el, asta-i si prost sadea daca-l ia cineva la marunti.

  A A

  12/07/2012 at 1:04 am

 191. Salut
  Nu i-a prins bine lui MN ca TB la prima referire la el i-a schimbat prenumele …MN . parind si el cu ceva de tip Decebal Basescu.
  Eu nu sunt sigur ca TB a gresit involuntar. Toate greselile de pina acum au fost voluntare. Cred ca il pune pe MN la locul lui: util (doar are partid facut de tog, CRau, si multi altii 🙂 ) dar nu de calibrul lui MRU de care vorbise inainte.

  lastnightmusic

  12/07/2012 at 7:36 am

 192. Hm, romanii cred ca habar nu au ce se intimpla. Ziarele usliste nu prezinta stiri din extern, sau le cosmetizeaza. Ceea ce pe net se numeste un mesaj dur a lui Gittenstein, ba de-a dreptul ultimatum, in presa si TV usliste ori nu exista ori este o indicatie data USL sa nu se comporte ca dictatorul dinainte. Mare parte par a fi asa de obisnuiti cu ideea de dictatura incit „democratia” model Zimbabwe li se pare ceva normal. Mai toti vad in ce se intimpla acum o telenovela care nu ii afecteaza. Sondajele indica, evident, participari la vot de 75%, si la fel de evident cu 70% pro-demitere. Iar Antonescu, odata vazut cu jucaria in mina, nu o va abandona oricit se strofoaca UE si USA. Referendumul se va organiza conform OUG, daca CCR il va invalida pe baza de slaba prezenta la vot, va urma un nou OUG unde treaba se transeaza de parlament, sau pur si simplu o noua suspendare. Intre iesitul din UE si puscarie pentru Ponta si moarte politica pentru Antonescu, iesirea din UE este solutia cea mai probabila.

  Aha

  12/07/2012 at 8:41 am

 193. Buna Dimineata,
  Postare noua!

  Theophyle

  12/07/2012 at 8:49 am

 194. @Citi

  Parerea mea coincide pina la virgula cu parerea ta. De-aceea cred ca nu trebuie sa convingem oamenii acum sa participe sau nu la referendum, pina nu avem semnale clare din partea Presedintelui. Trebuie doar sa convingem pe cei nehotariti ca presedintele nu trebuie demis sub nici o forma.

  oryon

  12/07/2012 at 9:45 am


Comentariile sunt închise.