Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

Revista Presei – 11 Iulie / “continuă destructurarea statului de drept”

Bună dimineata intr-o zi de miercuri. Pe parcursul zilelor de miercuri şi joi, canicula se va intensifica în jumătatea sudică a Olteniei şi în sud-vestul Munteniei, unde disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa peste pragul critic de 80″, potrivit ANM.

Capitala şi judeţele Ilfov, Călăraşi, Ialomiţa, Brăila, Buzău, Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Vâlcea, Gorj şi Caraş-Severin vor fi miercuri şi joi sub avertizare cod galben de caniculă. În estul, sud-estul ţării şi zona de munte, îndeosebi în cursul zilei, vor fi averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi condiţii de grindină. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar manifestările de instabilitate atmosferică se vor semnala izolat, cu precădere în nord-vest, în cursul nopţii. Temperaturile maxime vor avea valori de la 27 de grade în nordul Moldovei şi în Delta Dunării până în jur de 37 de grade în Oltenia şi sud-vestul Munteniei. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi depăşi pragul critic de 80 în Oltenia, Muntenia, Banat şi pe arii restrânse în celelalte regiuni.  Temperaturile minime vor fi cuprinse între 13 şi 24 de grade, uşor mai scăzute în depresiuni.

La Bucureşti – Cerul va fi variabil, cu înnorări mai ales după-amiaza, când vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă, în scădere, va fi de 32…33 de grade, iar cea minimă de 19…21 de grade. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80.

Curs valutar BNR valabil azi: 1 EURO = 4. 5206  RON; 1 USD = 3. 6675    RON; 1 EURO = 1. 2326 USD; Francul elvetian 3. 7640     RON. Gramul de aur 187.9679 RON.

Ne aflăm în situaţia cea mai dezastruoasă din ultimii 50 de ani la producţiile de grâu. Producţiile medii realizate în 2012 la grâu sunt de 1.500 – 2.000 de kilograme la hectar, iar la rapiţă între 500 de kilograme până la 1.100 de kilograme la hectar, a declarat, marţi, preşedintele Ligii Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR), Laurenţiu Baciu. ‘La ora la care vorbim, ne aflăm în situaţia cea mai dezastruoasă, cred, din ultimii 50 de ani. Am colectat datele înaintea dânşilor (autorităţilor – n.r.) în ceea ce priveşte producţiile realizate şi în curs de realizare la cele două culturi (grâu şi rapiţă – n.r.) în 2012 şi vă spun că producţiile arată undeva asemănător cu anii ’50’, a spus Baciu, la un seminar de specialitate. l a precizat că cifrele privind producţiile au fost luate de la producătorii care folosesc tehnologie în agricultură şi nu de la gospodăriile populaţiei. Potrivit acestuia, la grâu, producţia medie este în jurul a 1.500 – 2.000 de kilograme de grâu la hectar, fiind şi excepţii, precum judeţul Galaţi, unde se recoltează între 300 şi 500 de kilograme de grâu la hectar, la fel şi în judeţele Vaslui şi Brăila. Integral in Capital.

Ioan Stanomir: „Constitutia Romaniei a devenit un element insignifiant”. In opinia sa, nerespectarea Legii fundamentale va duce la scaderea calitatii democratiei. Intr-un interviu acordat Evenimentului zilei, Ioan Stanomir, specialist in drept constitutional, a apreciat ca deciziile CCR pot fi comentate si criticate, dar trebuie puse in aplicare. Despre faptul ca ministri ai USL au declarat ca OUG va sta la baza organizarii referendumului de demitere a lui Traian Basescu, nu Legea referendumului asupra careia s-a pronuntat ieri Curtea Constitutionala, Ioan Stanomir a afirmat ca USL dovedeste ca respecta deciziile Curtii doar cand acestea ii sunt favorabile. Evenimentul zilei: Daca privim in ansamblu, tot ce s-a intamplat pana acum – de la revocarea Avocatului Poporului, a presedintilor Camerelor Parlamentului pana la suspendarea presedintelui – s-a facut prin respectarea Constitutiei? Ioan Stanomir: Asa cum am mai si scris si as dori sa accentuez, cred ca la ora actuala, Constitutia Romaniei a devenit un element insignifiant si irelevant. Acum, politica se conduce dupa niste reguli care nu mai au decat foarte putin in comun cu regulile Constitutiei. Poate ca guvernarea actuala nu este impresionata de costurile acestei guvernari, dar acestea vor deveni evidente atunci cand se va vedea scaderea calitatii democratiei a Romaniei pe termen mediu si lung.Integral in EVZ

Anunţ surpriză al ministrului pentru relaţia cu Parlamentul, după decizia CCR: „Referendumul din 29 iulie se va desfăşura în baza Ordonanţei de Guvern” Ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul, Mircea Duşa, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că referendumul din 29 iulie privind demiterea preşedintelui Traian Băsescu se va desfăşura în baza Ordonanţei de Guvern şi nu a iniţiativei legislative asupra căreia s-a pronunţat CCR. Duşa a sublinit că, în şedinţa de marţi, Curtea Constituţională s-a pronunţat asupra unei iniţiative legislative care reglementează referendumul, aparţinând a doi parlamentari, şi care a fost contestată de către un grup de parlamentari PDL. El a menţionat că, prin decizia luată în cazul acestei iniţiative legisaltive – respectiv de constatare a constituţionalităţii – Curtea Constituţională a procedat normal, fiind consecventă deciziilor luate anterior. Duşa a arătat că, după această decizie a Curţii, iniţiativa legislativă urmează a fi trimisă la promulgare, ea nefiind lege. În consecinţă, potrivit lui Duşa, referendumul de demitere a preşedintelui Traian Băsescu se va desfăşura în baza Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului care reglementează acest domeniu. Duşa a menţionat că textul Ordonanţei concordă cu prevederile legislative în vigoare din 2007 până la începutul anului în curs, când au intervenit modificări operate de către PDL, el arătând că referendumul de demitere a lui Traian Băsescu din 2007 s-a desfăşurat în aceleaşi condiţii stipulate acum de Ordonanţă. Curtea Constituţională a decis, marţi, că legea prin care s-au făcut modificări la articolul 10 din Legea referendumului este constituţională în măsura în care asigură participarea a cel puţin jumătate plus unu din numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente. În urma deliberărilor, Curtea Constituţională, cu unanimitate de voturi, a constatat că Legea pentru modificarea art.10 din Legea 3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului este constituţională, în măsura în care asigură participarea la referendum a cel puţin jumătate plus unul din numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente. Gandul

Mesajul USL: Nu aplicăm decizia CCR. Curtea Constituţională a României (CCR) a validat Legea referendumului, cu condiţia participării a 50%  plus unu din alegători. USL vrea să îl demită pe Băsescu după o ordonanţă de urgenţă care nu prevede acest cvorum. Curtea Constituţională a decis, ieri, că Legea referendumului este constituţională în măsura în care asigură participarea a cel puţin jumătate plus unu din numărul persoanelor înscrise în listele electorale. Concret, acest fapt ar însemna că şeful statului poate fi demis doar dacă la urne ar ieşi peste nouă milioane de persoane din cele peste 18 milioane de alegători.Pe de altă parte, liderii USL au invocat faptul că, la ora actuală, este în vigoare o ordonanţă de urgenţă potrivit căreia preşedintele poate fi demis indiferent de prezenţa la referendum. Singura condiţie este ca în favoarea demiterii se fie mai multe voturi decât împotrivă. Miza politică a bătăliei este uriaşă, în varianta a doua preşedintele Traian Băsescu ar fi mult mai uşor de demis. Cum este însă posibil ca decizia de ieri a Curţii Constituţionale să nu fie valabilă pe 29 iulie, când va avea loc referendumul?Legea referendumului a făcut obiectul a două modificări legislative. Majoritatea parlamentară a adoptat o lege potrivit căreia demiterea preşedintelui trebuie aprobată de majoritatea celor care se prezintă la urne. Parlamentarii USL nu au modificat însă şi cvorumul de valabilitate al referendumului. Legea a fost contestată de PDL la Curtea Constituţională, care a dat, ieri, decizia. Integral in Adevarul.

Plagiat Ponta. Premierul poate sta liniştit. Nu mai are cine să îi judece plagiatul. În acest moment, organismul abilitat prin lege să se pronunţe în cazul acuzaţiilor de plagiat a lui Victor Ponta nu mai există. Fostul ministru interimar al Educaţiei, Liviu Pop, a dizolvat Consiliul National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) în timpul şedinţei în care acesta a decis în unanimitate că premierul Ponta a plagiat pagini întregi în teza sa de doctorat. Ordinul 4.608/2012 publicat în Monitorul Oficial de Liviu Pop spune clar că a abrogat în totaliutate componenţa Consiliului. Doar că la aproape două săptămâni distanţă, Pop dar nici actualul şef al Eucaţiei, Ecaterina Andronescu, nu au numit componenţa noului Consiliul. Liviu Pop declarase că intenţionează să îi crească număruld e mebri de la 19 la 45 dar – legal – nu a făcut nimic în acest sens. Tot Pop a fost cel care a dat asigurări că cei care au făcut parte din vechiul Consiliu (din care făceau parte şase acdemicieni dar şi preşedintele Academiei Române) se vor regăsi şi în componenţa noului Consiliu. Doar că marea majoritate a acestora vor declina oferta. „Nu vreau să mai particip la aşa ceva. După tot ceea ce s-a întâmplat în timpul şedinţei Consiliului în care a descins şi ministrul Pop nu cred că cineva ar mai dori să fie din nou membru la CNATDCU. Oricum nimeni nu m-a căutat şi nici nu mi-a făcut o propunere în acest sens”, spune Dragoş Ciuparu, fost membru al Cosniliului şi timp de şase ani profesor-cercetător la Universitatea Yale. Integral in Romania Libera.

Şi socialiştii mârâie la premierul Ponta. Partenerii politici europeni ai USL au criticat dur acţiunile Guvernului de la Bucureşti. Oficiali ai Comisiei Europeane au reamintit ieri că, la nivelul Executivului UE, există în continuare îngrijorări legate de graba cu care se iau decizii la nivel instituţional în România şi „de consecinţele deciziilor din ultimele săptămâni”, a precizat purtătorul de cuvânt al CE, Pia Ahrenkilde Hansen. Potrivit mai multor surse europene, la nivel decizional, Comisia Europenă nu îşi mai permite „o a doua Ungarie”. Acţiuni recente ale premierului de la Budapesta, unele vizând Curtea Constituţională, au adus Ungariei trei proceduri de infringement şi o sancţiune. Astfel se explică reacţiile repetate ale Executivului UE în privinţa României. „Declaraţiile şocante nu sunt punctul forte al Comisiei Europene, în special atunci când la mijloc sunt evenimente politice dintr-un stat membru. Şi totuşi, pe 7 iulie, Comisia Europeană şi-a încălcat tradiţia şi a emis un avertisment dur pentru guvernul român, spunând că este îngrijorată de acţiuni care subminează Curtea Constituţională, explica ieri „The Economist”.  Social-democraţii din Parlamentul European au făcut, în ultimele două săptămâni, scut în jurul acţiunilor USL de la Bucureşti. Şirul apărărilor familiei politice de la Bruxelles a USL a fost înterupt ieri de o poziţie intransigentă a preşedintelui socialiştilor germani Frank Walter Steinmeier. El a precizat că este „inacceptabil” ca atribuţiile unei Curţi Constituţionale să fie reduse în decursul câtorva zile, ca procedurile parlamentare să fie adaptate unui scop politic precis pentru ca funcţii importante în stat să fie eliberate „peste noapte”. Adevarul

Percheziţii ale DNA la Consiliul Superior al Magistraturii, în biroul procurorului George Bălan, membru CSM, şi al consilierului său Marcel Sâmpetru. George Bălan, membru CSM, si Marcel Sâmpetru, consilier, au fost puşi sub învinuire, iar CSM a aprobat cercetarea lor, pe motiv că şi-au traficat funcţiile pe lângă importanţi oameni politici din USL pentru a obţine posturi de conducerea în Parchetul General. În acest sens ar exista probe, inclusiv interceptări telefonice şi ambientale, spun surse judiciare. Reamintim că mandatele procurorului general al României, Codruţa Kovesi, si al Procurorutului şef al  DNA, Daniel Morar, au expirat, mandatele lor fiind prelungite până la publicarea raportului CE pe Justiţie, în jurul datei de 18 iulie. Decizia de numire pe functie apartine exclusiv presedintelui tarii, acum liberalul Crin Antonescu, insa drept de propunere are si ministrul Justitiei, Titus Corlatean. Nu este prima data cand sectia de procurori a CSM este zguduita de scandaluri de coruptie. Reamintim ca numele unor fosti mermbrii CSM au aparut in dosare de coruptie. Spre exemplu, numele judecatorului Dan Nicolae Chiujdea, fost membru CSM, a aparut in interceptarile din dosarul de coruptie al senatorului PSD Catalin Voicu, tot intr-un an electoral, cand senatorul PSD incerca sa puna mana pe toate structurile Justitiei pentru a controla dosare. De asemenea, si numele procurorului Cristian Delioarga a aparut in dosarul penal in care mai multi magistrati au fost trimisi in judecata pentru ca au cumparat examenele de promovare in functii de conducere.  Este insa pentru prima data cand un membru CSM este pus sub invinuire. Romania Libera.

Prima de risc a Romaniei a crescut cu 43% de la sfarsitul lunii martie incoace. Costul de asigurare pe care investitorii in titluri de stat romanesti trebuie sa il plateasca pentru a se proteja de riscul de intrare in incapacitate de plata al statului roman, reflectat de cotatia CDS a Romaniei (Credit Default Swap), s-a majorat cu 43% de la sfarsitul lunii martie si pana marti 10 iulie, crescand cu 1,3485 puncte procentuale, de la 3,142% la 4,4905%, potrivit datelor companiei de monitorizare a pietelor financiare CMA DataVision. In intervalul 31 martie – 30 iunie 2012, CDS-ul Romaniei a crescut cu aproape 1 punct procentual, de la 3,142% la 4,110%, deteriorandu-se ulterior pana la nivelul 4,4905%, atins marti 10 iulie. Persoanele juridice nerezidente si-au redus expunerea pe titluri de stat romanesti denominate in lei cu aproape 12% in decursul lunii mai a acestui an, prima de cand la putere se afla guvernul USL condus de Victor Ponta. Astfel, detinerile de titluri de stat in moneda nationala ale investitorilor straini au scazut cu 1,0476 miliarde lei, de la 8,8089 miliarde lei la 30 aprilie 2012 la 7,7613 miliarde lei la finalul lunii mai, potrivit datelor Ministerului Finantelor Publice (MFP). Finantistii

Chinezii veniti dupa investitii au plecat de urgenta in Budapesta. Peste 20 de firme din China au venit, zilele trecute, in Romania, sa caute oportunitati de investitii in zona dunareana. Oamenii de afaceri chinezi, alaturi de reprezentanti ai autoritatilor din Romania, Serbia, Ungaria, Bulgaria si China s-au reunit la Bucuresti, in cadrul Forumului „Contributia Chinei la dezvoltarea Regiunii Dunarii”, organizat de Camera de Comert si Industrie Bucuresti (CCIB). Evenimentul urma sa se desfasoare pe parcursul a doua zile. Presedintele CCIB Sorin Dimitriu, care s-a aratat foarte multumit ca, dupa doi ani de incercari, a reusit sa organizeze acest forum international, ne-a spus ca doua zile de intalniri intre investitorii chinezi si reprezentantii tarilor amintite sunt suficiente, altfel evenimentul ar risca sa devina plictisitor. Se pare, insa, ca oamenii de afaceri din China s-au plictisit doar dupa prima zi de participare la Forumul de la Bucuresti. Desi programul se intindea pe doua zile, in cea de-a doua zi fiind prevazute intalniri bilaterale, evenimentul s-a incheiat luni seara – dupa prima zi de manifestare. Integral la Bursa.ro.

Ştiri Europene – 11 iulie 2012 / Lovitura de stat românească comentată în Europa

Va urez o zi buna si racoroasa.

Written by Theophyle

11/07/2012 la 8:13 am

157 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Salut,
  Pina acum am mers/sprijinit manifestatia initiata de prietenii lui CiineRau. Este momentul cristalizarii propriilor actiuni. intr-o forma organizata si anuntata clar si nu prin frinturi de postare.

  Asteptam reactia presedintelui ? (La urma urmei el este cel care alege reactia – participare sau nu la referendum). Avem in plus o strategie in actiuni ? O raportare a noastra la fortele dreptei, la MRU care se plingea ca nu are nici prize in sediu (sunt curios, are MRU prize acum ?) la ceilalti ?

  lastnightmusic

  11/07/2012 at 8:39 am

  • Daca nu are, ma duc eu sa i le montez!

   diablero

   11/07/2012 at 10:03 am

 2. Bună !
  Dacă până și chinezii, bănuiesc că obișnuiți cu încălcarea legilor de către autoritățile chineze, s-au speriat, vă dați seamă ce grav este tot ce se întâmplă în România ?

  dictaturajustitiei

  11/07/2012 at 8:39 am

  • Capcana e linkul pe care l-ai pus tu.

   Gabi Dumitru

   11/07/2012 at 8:46 am

   • De ce? Doamne, ce sunteti asa suspiciosi. D-aia l-am adus aici; poate il citeste cineva si are o parere.

    sls

    11/07/2012 at 8:51 am

    • da sls, suntem precauti si bine facem. Tara va fi supusa unui val de intoxicari de celul de mai sus.
     De fapt le e o frica groaznica de 50%+1 si daca il vor incalca, vor plati mai devreme sau mai tirziu.

     lastnightmusic

     11/07/2012 at 8:56 am

  • Capcana este sa ne panicam toti de ilegalitatile usl
   Intuitia mea feminina imi spune ca TBasescu trebuie sa lucreze pt termenul scurt si lung. Nu conteaza cum o vor intoarce pucistii dar ceeace este clar si anume : normele europene, venetia , chiar si legea romana impun acel 50%+1 de care ccr nu poate sa nu tina seama si de aceea au dat decizia pe care au dat-o. Daca e sa murim, macar sa murim cu dreptatea in brate

   lastnightmusic

   11/07/2012 at 8:53 am

   • Buna dimineata 🙂
    „Intuitie feminina” :lol:, sper ca te-ai fardat de dimineata 😛

    mar

    11/07/2012 at 9:00 am

   • Da. Vor fi intoxicari. Sa stai acum cu Basescu este turnesol pentru buna credinta.

    A A

    11/07/2012 at 10:14 am

 3. Buna dimineata. Chinezii sunt oameni de afaceri inteligenti. Ei nu or sa se inhame sa faca afaceri intr-o tara in care finantele o vor lua de-a dura rapid.

  clemycali

  11/07/2012 at 8:52 am

  • Buna dimineata.

   Asta si mai ales afaceristii chinezi sunt obisnuiti cu un anumit „protocol”. In general ei negociaza cu adevarat in locuri mai putin formale. Restaurante de lux..si chestii din astea.. dupa ce au savurat din plin „baijiu”.

   nightsmoker

   11/07/2012 at 8:58 am

  • Era cadavru politic inca dinainte sa fi plecat la Bruxelles, acum a intrat in descompunere.

   clemycali

   11/07/2012 at 9:02 am

  • Ponta si Antonescu sunt doar pioni si vor fi schimbati imediat de lovitura de stat va fi consfintita.
   In locul lor vor veni oameni spalati,apretati,pe placul UE si SUA.

   Gabi Dumitru

   11/07/2012 at 9:04 am

   • USL nu are oameni pe care UE si SUA ar putea sa-i accepte dupa aceste evenimente.

    clemycali

    11/07/2012 at 9:07 am

 4. neata

  vad ca incepe bine, cu cei doi procurori. abia astept sa apara niste transcrieri ale interceptarilor, se anunta ceva destul de grav, daca au folosit informatii interne pentru negocieri cu boschetarul ponta.
  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-12765949-membri-csm-ridicati-dna.htm

  halex

  11/07/2012 at 9:02 am

  • De abia astept 🙂

   clemycali

   11/07/2012 at 9:25 am

 5. Buna dimineata,

  Va rog sa ma blocati daca credeti ca ceea ce voi spune contravine politicii blogului d-voastra.

  Revin cu rugamintea de ieri: NU ne permitem sa NU fim solidari, suntem mult prea putini. Daca va uitati pe blog=rolul ICCD o sa vedeti fix 5 link-uri.
  Hai sa fim pretentiosi, suspiciosi si vigilenti dupa ce trece pericolul. Atunci putem reveni la „Tiganiada” stramoseasca.

  • Analizo nu te blocheaza nimeni
   Dar la 4 rugaminti catre noi , fa te rog o rugaminte si catre Mihail Neamtu sa se gindeasca si la binele comun, si nu doar din prisma arivismului sau funciar. in raport 4:1
   Nu am cerut un raport 1;1 desi in comunitatea blogului sunt persoane cu studii in strainatatre mult mai stralucite decit cele ale lui MN, persoane cu carti mult mai serioase decit cele ale lui Mihai Neamtu, persoane ce lupta doar pentru statul de drept si nu pentru brandul personal aducator de sinecuri precum Mihai Neamtu.

   lastnightmusic

   11/07/2012 at 2:09 pm

 6. bunä,

  nu mä mirä, mafia magistratzilor este renumitä. acestia au fost implicatzi
  si in
  povestea hayssam, nu mä mirä nimic, nenorocirea ar fi ca acesti nemernici

  sä rämanä in magistraturä s-au diferite posturi. uitatzi-vä VOICU mafiotul ,

  retzea cu judecätorii de manipulare , zburdä in parlament, voteazä cu 2 maini,

  de el nu se atinge nimeni, nu-l judecä nimic, asta pt. cä este mafia USL:

  theo- nona

  11/07/2012 at 9:06 am

 7. Buna dimineata 🙂
  Cand Dumnezeu se supara, loveste cu parul. Din pacate productia vegetala este afectata rau de seceta din toamna anului trecut si din primavara, daca nu ploua consistent in urmatoarele doua saptamani vor fi compromise si culturile de primavara.
  Numai ca noi avem un Guvern de pucisti si hoti, ptr. care problemele economice exista, sunt sublime dar nu prezinta interes. Oare din ce vor sustine cheltuielile statului si promisiunile fara acoperire, facute in ultima perioada.

  mar

  11/07/2012 at 9:07 am

  • Poate se gandeste Ponta sa faca un imprumut la rusi, asa cum a facut Ciprul acum o saptamana. Au cerut, nu stiu daca au si primit, 5 miliarde de euro. Dar Ciprul e o tara relativ mica, in cazul Romaniei nota de plata devine mult prea mare chiar si ptr gospodin Putin.

   clemycali

   11/07/2012 at 9:09 am

   • Clemy,
    Cipru este al rusilor. In Cipru se afla o comunitate rusa deosebit de consistenta, cred ca nu gresesc, actualul primar al Nicosiei a studiat la Moscova.

    mar

    11/07/2012 at 9:14 am

    • Nu gresesti, asa este. Nicossia este numita „mica Rusie”, deci nu e de mirare ca au sarit in ajutorul cipriotilor. Banii „baietilor destepti” din Rusia se afla in bancile cipriote expuse la maxim la situatia greceasca. Nu mai vorbim de pozitia strategica a Ciprului in contextul problemei siriene, adica a razboiului ruso-turc prin proxi. Deh.

     clemycali

     11/07/2012 at 9:21 am

     • Este o situatie extrem de complicata acolo, puntea pt. multe ciudatenii.

      mar

      11/07/2012 at 9:25 am

 8. E ceva patologic în personajul acesta.

  E halucinant să vezi ce porumbei mai scot pe gură şi ce jonglerii de clovn reuşesc aceşti Che-guevarişti cu mâinile lor mânjite. Au impresia că acum au intrat în clasa pregătitoare şi descoperă fascinaţi ce poţi face cu un minister, cu o ţară şi cu o mulţime de oameni săraci cu duhul.

  http://revistapresei.hotnews.ro/stiri-radio_tv-12762683-victor-ponta-incercat-port-normal-basescu-raspunsul-domniei-sale-fost-cel-mai-dambovitean-raspuns-posibil.htm

  P.-S.: http://www.contributors.ro/editorial/povestea-patriei-mele-mici/

  khalo

  11/07/2012 at 9:12 am

 9. PONTA IMPOSTORUL;mincinosul notoriu, sper sä fie demascat si nici un cuvant
  crezut ; Ponta este un golan parvenit ;dus pe bratze de mafia neo-comunistä
  asta trebuie transmisä la UE

  antonescu in prima zii si-a chemat serviciile la ordin,

  asta inseamnä dictaturä, säracul Bäsescu era invinuit de tot felul de servicii etc.

  ei nici nu se feresc, asta este ce vor romanii???

  ANTONESCU, cu fatza pungä de betzie, inpäiat si cu staurä hitleristä, poza
  ca la o mascaradä.

  niciodatä unul care tzine locul, nu foloseste pupitrul, este vorba de norme

  minime de conduitä, si nici nu tzine discursri in prima zi, ostentaiv, GRAV:

  theo- nona

  11/07/2012 at 9:17 am

 10. o zi buna se cunoaste de dimineata! o zi buna va doresc!

  Sare'n Ochi

  11/07/2012 at 9:21 am

  • Intr-adevar. O zi buna si tie!

   clemycali

   11/07/2012 at 9:24 am

 11. nu vä miratzi, rusii au cotropit pe neväzute totul,
  in 90, eram intr-un taxi in miami, cand dela o centralä
  vorbeau cu soferul ruseste, sunt bine ancoratzi in afaceri;
  si de aici usor in spionaj.

  interesant ar fi sä se afle vreodatä, ce a cäutat Geoanä
  „marele prieten al americii” in zboruri de noapte pe furis
  la Moscova, ce a livrat???

  oamenii astia care joacä la 2 capete poate vor fii strivitzi, asa cum trebuie

  iar criminalul ILIESCU, ce a fäcut mai mult räu si crime ca Milosovici

  sä fie judecat si condamnat cu mafia bolsevicä USL

  theo- nona

  11/07/2012 at 9:25 am

 12. Ziua buna la lumea buna! Am facut ieri (10.07) o mica incursiune in grup restrans la Ambasada Italiei, pentru a transmite un mesaj din partea „Ghilimelelor” diplomatilor din Peninsula.
  Azii, 11.07.2012, este randul Ambasadei Germaniei. Intalnirea este la ora 19.30.
  Adresă: Str. Cpt. Av. Gheorghe Demetriade 6-8, 011849. Dupa o promenada de o jumatate de ora prin fata Ambasadei, vom merge in locul nostru obisnuit de la Muzeu, in PV. Cei care doresc sa vina, sunt rugati sa tipareasca „afise” cu „Danke Frau Merkel!”
  harta: http://www.abopedia.ro/product.php/Ambasada-Germaniei-Strcptav-Gheorghe-Demetriade-nr-6-8/1635/

  blog de caine rau

  11/07/2012 at 9:27 am

 13. De ras cu lacrimi, iar a vorbit in contratimp si a ramas cu pantalonii in vine – Victor Ponta despre cum se vor face numirile pentru sefia DNA si pentru procurorul general (in locul lui Daniel Morar si a Codrutei Kovesi, a caror mandate sunt pe final)
  Am fost procuror, cunosc foarte binee aceasta meserie.
  Nu exista, in acest moment, decat o singura varianta.
  Trebuie spus, „Dom’le, cine isi doreste sa ocupe aceste functii?”, ca nu sunt functii foarte placute de multe ori, si dintre aceia, in mod cat mai transparent, Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), ministrul Justitiei si presedintele in functie sa aleaga 2 persoane care sa ofere toate garantiile de independenta necesare.
  Nu cred ca se va mai face vreodata in Romania vreo numire politica in aceste functii.
  Nu vreau sa am eu personal si Guvernul nicio legatura cu aceste numiri. E treaba ministrului Justitiei in care am toata increderea, e treaba CSM-ului si a presedintelui in functie

  http://revistapresei.hotnews.ro/stiri-radio_tv-12762683-victor-ponta-incercat-port-normal-basescu-raspunsul-domniei-sale-fost-cel-mai-dambovitean-raspuns-posibil.htm

  mar

  11/07/2012 at 9:30 am

 14. buna dimineata! victoras a plecat la bxl ?se mai intoarce?sper ca institutiile statului sa aiba rezervele necesare de catuse si sa ajunga pentru toti bolsevicii pucisti.oare crinel s a trezit?

  zigzag

  11/07/2012 at 9:31 am

 15. Am picat si eu ca din luna. Inteleg ca toata mascarada aia din parlament e constitutionala. Pina si avocatul poporului?
  Subscriu la ce am vazut ieri. NU trebuie mers la referendum. Stati acasa, mergeti in vacanta, orice altceva.

  Aha

  11/07/2012 at 9:31 am

  • Nu este constitutionala,ci pur si simplu nu are cine sa judece.

   Gabi Dumitru

   11/07/2012 at 9:39 am

 16. Petru filip, bätranul mägar traseist, ce si-a vandut votul la targul
  parlamentului , a fost räsplätit. acest dobitoc nerusinat , este si plin
  de multumire pt, functzie. un nenorocit ce nici mäcar nu meritä sä fie
  respectat ca om, o JAVRÄ.

  theo- nona

  11/07/2012 at 9:37 am

 17. presedintele Bäsescu a fost batjocorit de Ponta , in fel si chip si de USL

  acum minte ca deobicei, un vagabont ,un mincinos notoriu.

  mitocanul Ponta isi permite sä-l insulte pe presedinte, el mitocanul ordinar???

  theo- nona

  11/07/2012 at 9:40 am

 18. Buna dimineata,
  Ştiri Europene – 11 iulie 2012 / Lovitura de stat românească comentată în Europa

  http://politeiaeuropa.wordpress.com/2012/07/11/stiri-europene-11-iulie-2012-lovitura-de-stat-romaneasca-comentata-in-europa/

  Theophyle

  11/07/2012 at 9:42 am

 19. Mafia judecätorilor si procurorilor a lui VOICU este in functiune, asa

  cum este Voicu, putoiul inputzit ce voteazä vesel la 2 maini in parlament.

  ce nu este clar??? dece Voicu,Voiculescu;Mazäre; Dragnea,FENECHIU-ESCROCUL
  INTERLOP DIN IASI, nu este judecat si condamnat????

  retzeaua mafiotä din magistraturä este in functziune, altfel cei de mai sus,
  erau demult condamnatzi.

  theo- nona

  11/07/2012 at 9:45 am

 20. un lucru trebuie sä inmanatzi la ambasadä,

  Ponta si USL, minte cum respirä

  PONTA este un impostor plagiator.

  OU, sunt guvernarea Ponta, nu legea si constititzia.

  PONTA DEMISIA:

  theo- nona

  11/07/2012 at 9:52 am

 21. Mona Pivniceru „problemele reale ale justitiei sunt altele…” Da, dom’le, femeia asta, (urmasa lui Creanga, nu?) are dreptate! Lasati CSM-ul sa lucreze!

  …uite-l si pe Daniletz cum pune presiune pe biata justitie „acum inteleg de ce ieri decizia de delimitare de partidele politice nu a fost luata ieri in unanimitate…”

  Ia imaginati-va o intrebare de final a lui Barosso in discutia cu Ponta „da’ cu Balan si Sampetru cum e?” 🙂

  Observator

  11/07/2012 at 9:52 am

 22. transmite la BRUXELLES, PONTA MINTE, nu-l credetzi!!!!!

  theo- nona

  11/07/2012 at 9:53 am

 23. Probabil că nu va apărea acest comentariu, dar, în principiu, e adresat administratorilor site-ului.

  Pot să vă întreb care ar fi criteriile de respingere a comentariilor? Ar fi frumos un mesaj pe adresa de mail, lăsată în formularul de completare, care să precizeze motivul (o jignire adusă cuiva?!)

  Nu încerc să jignesc sau să ironizez trimiţând acest mesaj, din contră, iar un răspuns (sau lipsa lui) m-ar ajuta să vă înţeleg atitudinea.

  O zi cât mai bună.

  khalo

  11/07/2012 at 9:53 am

 24. Pivnicera , reprezentanta bolsevismului din est, venitä, ” s-.au adusä”
  pe niste filiere, ca deobicei are gura mare si intodeauna obraznicä;
  este tipic sistemului bolsevismului ce il reprezintä.

  theo- nona

  11/07/2012 at 9:57 am

 25. jignirile aduse zilnic romanilor de bolsevicii USL,
  incercäm sä le mäcinäm zilnic aici si nu numai.

  din fericire, avem zilnic nu minciuni, ci informatzii pertinente si
  corecte, postate de oameni competentzi cu pregätire dela POLITEIA .

  noi ceilaltzi multzumim si ne spunem pärerile.

  POLITEIA, este locul adevärului.

  theo- nona

  11/07/2012 at 10:03 am

 26. mafiotul OPRISAN, escrocul USL, trebuia demult anchetat pt, ilegalitätzi
  grave si afaceri murdare. dar mafia justitziei USL; lucreazä pt. el.

  theo- nona

  11/07/2012 at 10:06 am

 27. radu,

  indiferent cate nickuri schimbä, tot loaze räman

  sunt viermii inputzitzi bolsevici USL:.

  theo- nona

  11/07/2012 at 10:08 am

  • Cu scuzele de rigoare pentru încă un comentariu în afara subiectului:

   Stimat/Stimată domn/doamnă
   Înainte de a arunca cu invective, ar trebui să ştiţi de ce anume a apărut acel comentariu și cui anume era adresat.
   Iar dacă sunteţi unul dintre adresanţi, anume administrator, mulţumesc de răspuns: s-a priceput ideea – întrebarea a deranjat, motivele nu le ştiu, dar bănuiesc că sunt oricum irelevante

   khalo

   11/07/2012 at 10:36 am

 28. ponta e un mincinos, un plagiator, un impostor.

  Ponta demisia:

  theo- nona

  11/07/2012 at 10:09 am

 29. Buna dimineata!
  Pe surse cica exista inregistrari prin care cei doi procurori negociau ca la taraba functiile de Procuror General si sef la DNA. Iar Mona Pivnicereu ar vrea si ea un mizilic de 9 ani la CCR.

  ribelalu

  11/07/2012 at 10:22 am

  • negociau cu Ponta!

   ribelalu

   11/07/2012 at 10:23 am

  • Am vazut. Si cica exista inregistrari cu mai multi membri USL, inclusiv cum oamenii din PSD incercau sa stranga informatii despre unul din oamenii PNL. Baietii intre ei. 🙂

   clemycali

   11/07/2012 at 10:23 am

   • Romania Libera sustine, citind surse judiciare, ca „Victor Ponta a fost interceptat telefonic pentru ca a fost sunat de Gerge Balan, membru CSM, pus sub invinuire pentru coruptie in acest dosar penal. Interceptarile convorbirilor lui Balan s-au facut cu mandat de la Inalta Curte”. Romania Libera mai scrie ca Balan, Sampetru si seful DGIPI Ilfov s-ar fi implicat in campania electorala pentru locale si ca ar fi adunat informatii compromitatoare la adresa ministrului Transporturilor, Ovidiu Silaghi, pentru a-i determina si pe liberali sa fie de acord cu obtinerea functiilor.

    ribelalu

    11/07/2012 at 10:26 am

 30. Buna dimineata 🙂

  roxaline

  11/07/2012 at 10:23 am

 31. ‘neatza buna,
  Cum poate ajunge stirea asta despre CSM la UE in timp util, in timp ce Ponta incearca sa-i abureasca pe cei de acolo cum nu vor ei sa puna mana pe justitie?

  subway

  11/07/2012 at 10:32 am

  • Probabil ca a ajuns deja. UE are reprezentanta la Bucuresti.

   clemycali

   11/07/2012 at 10:33 am

  • informarile liderilor europeni au fost facute din timp . un Cancelar al Germaniei nu iese sa dea declaratii dupa ureche fara sa aiba analize si informatii precise. 🙂

   zigzag

   11/07/2012 at 11:00 am

 32. http://www.hotnews.ro/stiri-politic-12766332-ungureanu-catre-avocatul-poporului-valer-dorneanu-dati-sansa-ramane-numele-nepatat-constiinta-impacata.htm

  Conteaza evidenta completa a tuturor elementelor si etapelor putsch-ului si minciunii, in progres dar si a celor savarsite in mod integral.

  A A

  11/07/2012 at 10:33 am

 33. neata,

  omg, omg,
  asta cu coruptii din CSM intrece orice imaginatie,
  pontalaul care a fost procuror si spune cu nerusinare ca stie ce inseamna asta,
  le-a explodat coruptia in fata.
  si ieri se lauda ponta ca nu se vor implica politic in numirea oamenilor de la DNA si Justitie…

  skorpion

  11/07/2012 at 10:42 am

 34. Salutari 🙂

  Bag de seama ca nu a mers chiar ok intalnirea de ieri cu sefii serviciilor 😀

  Stie cineva daca a fost publicata in MO decizia CCR privind hotararile parlamentului?

  Radu

  11/07/2012 at 10:46 am

  • Buna dimineata

   Nu, n-a fost publicata. CCR ar trebui sa limpezeasca acuzatia ca nici n-a trimis-o spre publicare, in egala masura decizia din 27 iunie privind participarea la Bxl. Daca acuzatia e fondata, rezulta fara echivoc, ca CCR nu se prea grabeste sa-si reintre in drepturi decizionale si prefera sa stea in vremurile astea agitate, deoparte. Ciudata insa e graba de a trimite la MO decizia privind interimatul.
   PS. Initiativa lui MRU privind Avocatul Poporului se va lovi si ea de dormitul in papuci a CCR

   Light

   11/07/2012 at 11:09 am

   • unii nu cititi atent ce se discuta pe aici, sau va faceti de lucru numai?
    Zice @Cetatean: 1. Decizia CCR a fost trimisa lui Antonescu. Are 10 zile sa o promulge. 10 zile de la primirea deciziei, nu de la publicarea in M. Oficial.

    Constitutia, art. 77, alin. 3: “Dacă Preşedintele a cerut reexaminarea legii ori dacă s-a cerut verificarea constituţionalităţii ei, promulgarea legii se face în cel mult 10 zile de la primirea legii adoptate după reexaminare sau de la primirea deciziei Curţii Constituţionale, prin care i s-a confirmat constituţionalitatea.

    2. Dupa publicarea Deciziei in M. Oficial (nu are cum sa intarzie publicarea, si oricum odata trimisa la promulgare, legea referendumului promulgata de CCR intra in vigoare). Legea trebuie sa fie promulgata pana cel tarziu pe 20 iulie.
    3. OUG-ul nu mai are nici o valoare, pentru ca formula CCR “în măsura în care asigură participarea la referendum a cel puţin jumătate plus unul din numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente” nu mai obliga Parlamentul sa modifice vreo lege, ci il obliga pe Ponta sa modifice OUG-ul. Faptul ca Decizia CCR s-a comunicat si lui Ponta arata ca CCRa a avut in vedere si OUG-ul.
    5. Daca Ponta se incapataneaza, si considera ca pentru referendum e destul OUG-ul si decizia de azi a CCR nu se aplica, CCR va invalida referendumul, are aceasta putere.
    6. Listele electorale. Vor umbla la ele, ca sa fie mai putini inscrisi in liste. Sa zice 2 milioane, adica vor scadea numarul de votanti de la 18 la 16, deci majoritatea de validare e de 8 milioane.
    7. USL nu are 8 milioane de voturi anti-Basescu. USL nu poate asigura singura conditia de validare a referendumului, le lipsesc milioane de voturi – de aceea sunt tote discutiile pro si contra pe marginea Hotararii CCR.
    acum este mai limpede?

    Sare'n Ochi

    11/07/2012 at 11:12 am

    • Sare, no offense, de data asta tu nu ai citit. Nu intrebam de decizia pe referendum. Ma refeream la decizia CCR asupra OUG prin care i se elimina dreptul de a se pronunta pe hotararile parlamentului.

     Radu

     11/07/2012 at 11:16 am

     • USL trrebuia sa publice cele 5 comunicate ale CCR in celasi pachet. l-au publicat numai pe al 3-lea sau al 4-lea, cel prin care mutau nebunul la pachet. de aceea s-au depus plangeri penale de catre PDL la adresa celor responsabili de nepublicare. asta nu inseamna ca „CCR nu se grabeste sa reintre in atributii”.

      Sare'n Ochi

      11/07/2012 at 11:21 am

      • Intrebam de asta pentru ca pana nu se publica in MO orice sesizare la adresa respectivelor OUG va fi respinsa probabil ca inadmisibila.

       Radu

       11/07/2012 at 11:22 am

       • exact acesta este si rostul nepublicarii in MO. din momentul publicarii, in afara de Avocatul Poporului, orice parlmentar are dreptul de a face o sesizare.

        Sare'n Ochi

        11/07/2012 at 11:32 am

       • Pai asta a fost miza cu mutarea MO, nu? NU stiam insa daca s-a publicat sau nu. Asa cum a zi Light, CCR ar trebui sa clarifice daca a trimis sau nu la MO respectivele decizii.

        Radu

        11/07/2012 at 11:35 am

    • Sare
     Una-i una, alta-i alta. Radu intreba de decizia care restrange atributiile CCR de a judeca hotararile parlamentului.

     Light

     11/07/2012 at 11:17 am

     • ok. m-am lamurit. m-a deranjat fraza: „CCR nu se grabeste sa reintre in atributii”.

      Sare'n Ochi

      11/07/2012 at 11:22 am

   • Multumesc 🙂

    Radu

    11/07/2012 at 11:14 am

 35. Ponta a declarat pe FB ca va urma o „zi plina de manipulari” . Este dus cu capul, asta sta pe site de socializare, s-a mai vazut undeva in lumea civilizata o astfel de magarie. Stire B1
  In plus cum se poate pronuntza pe o ancheta in curs :rol:

  mar

  11/07/2012 at 10:52 am

 36. ponta este disperat, nimic nu le iese perfect uslinosilor,
  sper ca antonescu a primit si praful de scarpinat pe scaunul de la cotroceni…
  🙂

  skorpion

  11/07/2012 at 10:55 am

  • Sau o fi uitat Base cateva piuneze. :)) Sper ca boul adormit n-are chilotzi de tabla.

   blog de caine rau

   11/07/2012 at 11:07 am

   • 🙂 🙂 🙂

    frovol

    11/07/2012 at 5:49 pm

 37. Moldoveanu

  11/07/2012 at 11:03 am

  • Am uitat ca posturile cu 2 linkuri intra la moderare. Scuze.

   Moldoveanu

   11/07/2012 at 11:03 am

 38. Vaz ca Ponta e la Bruxelles. Astia din UE s-au prostit de cap? Adica ca sa nu mai ramiie repetent la lovituri de stat mamiticile Barroso si Rompuy l-au chemat la Bxl sa-l legitimize?????

  Aha

  11/07/2012 at 11:03 am

  • @aha: l-au chemat sa dea explicatii.inca de sapt trecuta .

   zigzag

   11/07/2012 at 11:05 am

 39. Buna ziua!
  Ponta chiar este disperat. Se asteapta, probabil, sa apara si o inregistrare a interceptarilor.
  Asta va sfarsi la Rahova, coleg cu indrumatorul de doctorat.

  miki

  11/07/2012 at 11:04 am

 40. Buna ziua,

  Singura explicatie logica pentru actiunile si obrazul gros al lui Ponta este ca este santajat (santajat de cei care orchestreaza lovitura de stat).Niciun om sanatos la cap nu s-ar comporta cum se comporta acest om.

  anac

  11/07/2012 at 11:04 am

  • Pai altfel cum sa te asiguri de loialitate?? Mai stiti vreo alta metoda?

   Moldoveanu

   11/07/2012 at 11:05 am

 41. Ponta, nu uita, mai e loc la Rahova
  sau
  Ponta, nu uita, tu urmezi la Rahova,
  Felix , nu uita, tu urmezi la Rahova

  scandari din PV in ultimele zile…

  skorpion

  11/07/2012 at 11:07 am

 42. Octavian Manea publica in „22” un articol al dnei Kim Lane Scheppele, va amintesc, respectiva a fost cea care a postat pe blogul lui Krugman pe NYT, prima atentionare despre ceea ce se intampla in Romania. Dna Kim Lane Scheppele este director al Programului de Drept şi Afaceri Publice de la Universitatea Princeton.

  http://www.revista22.ro/un-lider-democratic-nu-ar-trebui-sasi-doreasca-sa-guverneze-fara-opozitie-16257.html

  Merita citit!

  Theophyle

  11/07/2012 at 11:08 am

  • Multumesc pentru atentionare. Foarte bun articolul, intr-adevar. Iar unele formulari cu adevarat memorabile:

   „Majorităţile populare sunt adesea pa­sio­na­le şi oarbe la consecinţele lor asupra ca­pa­cităţii pe termen lung a sistemului de gu­vernare de a supravieţui ca democraţie. Mi­siunea principală a CCR este de a con­ser­va instituţiile împotriva majorităţilor şi de a se asigura că toţi actorii politici ră­mân în limita frontierelor lor cons­titu­ţio­nale. Eliminând o parte din atribuţiile Curţii, Ponta a înlăturat garanţia primară că sistemul constituţional va fi prezervat, aliindu-se cu majoritatea furioasă care nu doreşte să existe nicio limită în calea a ce se poate face celor care li se opun.”

   Observator

   11/07/2012 at 11:42 am

 43. Scheletul din dulapul lui Ponta e procurorul Panait….Cautati in directivele NKVD cum erau fidelizati acolitii. Printr-o crima….

  moira

  11/07/2012 at 11:12 am

 44. Buna dimineata! 🙂

  radubotezatu

  11/07/2012 at 11:14 am

 45. @citi sau cei care inteleg mai bine legaleza:
  are dreptate autorul postului de aici? 😆 (rid in eventualitatea unui raspuns pozitiv) poate fi folosit ceea ce e scris acolo pt a convinge blaga si pedelicii sa atace?

  http://alunelu.posterous.com/solicit-suspendarea-din-functie-a-presedintel

  fish

  11/07/2012 at 11:15 am

  • Salut 🙂

   Aceasta idee se vehicula si ieri, in gluma, parca pe B1 la emisiunea lui Cristoiu. Suspendarea presedintelui interimar pentru ca: s-a pronuntat in opozitie fata de deciziile CCR, s-a intalnit cu sefii serviciilor secrete, si-a insusit atribute ale guvernului – intalnirea cu Isarescu, chestii de care l-au acuzat USListii pe Basescu pentru a-l suspenda.

   Radu

   11/07/2012 at 11:21 am

   • Salut. N-am vazut emisiunea. Ideea mi-a venit citind declaratiile lui Crin de pe Hotnews. Constitutia si legea CCR le citisem deja de cateva ori saptamana trecuta 🙂

 46. @skorpion. De ce ar fi disperati? Ca mie imi pare ca dimpotriva, cam tot le iese. CCR a consfintit ca o majoritate parlamentara nu are reguli si legi. Fapte grave de incalcare a constitutiei sint la latitudinea parlamentului pe post de tribunal. Bidon Gol e pe tron la Cotroceni. OUG urile sint desprinse din Biblie, dai un OUG si devine litera de scriptura, nimeni nu poate trece peste. Numarul de votanti se stabileste probabil dupa referendum. Daca la referendum voteza un milion MAI ne va informa ca electoratul are in total 2 milioane. UE se multumeste cu declaratii pe hirtie numai bune de folosit in parlament la WC.
  Scenariu optimist. Referendumul e invalidat de CCR. Ei si? A doua zi iar il suspenda pe Basescu si tot asa pina la alegeri sau pina se plictiseste Basescu si demisioneaza. In orice situatie ajungem cu Bidon Gol sa faca numirea de prim-ministru.
  Acuma si eu sint Roman, dar imi pare rau, tara mea nu are ce cauta in UE.

  Aha

  11/07/2012 at 11:18 am

  • Buna dimineata
   Aha, deci sa nu ne controleze nimeni?
   Eu cred ca tocmai prin prezenta noastra in UE avem sanse sa invatam sa ne stergem nasul cu batista 🙂
   Imi amintesc niste nume care doreau sa mai asteptam si sa nu intram in UE. Multe din acele nume participa acum, direct sau prin interpusi la lovitura de stat.

   emil

   11/07/2012 at 11:24 am

 47. Victor Ponta cere DNA sa publice convorbirile/interceptarile telefonice. Dumnezeule, asta chiar este nebun!!!!! stire B1

  mar

  11/07/2012 at 11:21 am

  • Nu il costa nimic sa faca pe viteazul cel neprihanit. Stie foarte bine ca DNA nu poate face asta. Oricum, m-a amuzat reactia de azi a unuia de la PSD (Iordache parca), citat aproximativ: nu imi imaginez ca cineva din esalonul superior al PSD si-ar permite sa discute un astfel de subiect LA TELEFON 😀

   Radu

   11/07/2012 at 11:24 am

   • La sedinta Guvernului a facut aceasta afirmatii. Rade ca nebunul, incredibil pe mana cui a ajuns aceasta tara.

    mar

    11/07/2012 at 11:26 am

 48. da. Presedintele interimar nu are atributii in „interpretarea” deciziilor CCR.

  nu pot scrie azi pe blog, mai pe deseara ne citim.

  Cetatean

  11/07/2012 at 11:23 am

  • Buna c,
   ai un mail cam urgent de la mine

   Theophyle

   11/07/2012 at 11:37 am

 49. Comentatorul TVR Info in dialog cu Dan Sova: „Domnule Dan Sova…”
  Dan Sova (intepat) : „inainte de toate sunt senator…”
  Ponta si Sova cer ca DNA sa spuna ce informatii au „mai ales ca suntem inainte de raportul pe tara”… Ponta a cerut o noua sesiune extraordinara a Parlamentului. Sunt in stare sa se joace cu asta si in saptamina referendumului!

  Observator

  11/07/2012 at 11:37 am

 50. Buina ziua.
  Am vorbit aseara cu o judecatoare care mi-a explicat cam asa: „indiferent daca se publica sau nu in M.Of, decizia CCR si Legea electorala este putin probabil ca CCR sa valideze referendumul daca nu exista numarul de votanti. Decizia, chiar si nepublicata, exista iar CCR trebuie sa judece in continuitate. Este ca la orice proces. S-a dat verdictul iar verdictul este definitiv si irevocabil de data asta. Daca nu era irevocabil si la caile de atac se pornea de la acest verdict.”.
  Acum nu stiu daca termenii mei sunt cei mai potriviti dar sper ca m-am facut inteles.

  ribelalu

  11/07/2012 at 11:46 am

 51. ‘Neata tuturor
  Theophyle, textul de care vorbeai ieri va aparea in postarea de dupa-amiaza?

  Eduard

  11/07/2012 at 11:46 am

 52. O plagiez nerusinat pe @Ela, ca sa va spun tuturor: FELICITARI si in acelasi timp multumiri! Ne tineti sus moralul si curajul.
  Dragi prieteni,
  Stiu ca multi dintre voi cunosc cel mai cititit blog , Politeia. Este pe locul 4 in ZList , are peste 13 000 de cititori zilnici dintre care peste 6 000 cititori unici. Va invit sa cititi editia de dimineata si cea de dupa amiaza. Nu treceti cu vederea nici calitatea comentariilor!

  blog de caine rau

  11/07/2012 at 11:52 am

  • Salut 🙂
   Multumesc pentru complimentele adevarate. Insa suntem pe locul 5 pe zelist la comentarii si pe locul 260 pe zelist la categoria bloguri adiaca din toate blogurile romnesti existente (cam 18 mii monitorizate)

   Theophyle

   11/07/2012 at 12:43 pm

   • Imi cer scuze, greseala nu a fost intentionata. Voiam sa va fac publicitate, sa va citeasca cat mai multa lume.
    Prea este multa dezinformare in presa.

    ela

    11/07/2012 at 1:27 pm

    • Draga ela iti multumesc din suflet 🙂 Lucrurile trebuie sa fie exact asa cum sunt. Si sunt BUNE! Noi suntem bine plasati si ne luptam si pentru mai mult. Inca o data multe multumiri 🙂

     Theophyle

     11/07/2012 at 1:32 pm

 53. Buna ziua!
  O intrebare: astazi ne vedem la ambasada germaniei sau mergem putin prin PV si dupa aceea la ambasada?

  drivas

  11/07/2012 at 11:59 am

  • eu as zice sa ne strangem in pv si sa plecam de acolo. ambasada germaniei este aproape, in zona statuii aviatorilor.

   radubotezatu

   11/07/2012 at 12:35 pm

  • O sa anuntam putin mai tarziu!

   Theophyle

   11/07/2012 at 1:33 pm

   • Da este ideea dea mai buna!

    Theophyle

    11/07/2012 at 1:57 pm

 54. Salve tuturor ,

  Are cineva idee , informatii , legate de planurile , obiectivele concrete de coagulare si organizare a ICCD ?
  S-au lansat saptamana trecuta , inteleg ca au fost primite mii de adeziuni , ma intreaba si pe mine niste amici de prin provincie „what’s next?” , insa ……liniste .

  Asta ma face sa ma intreb daca intr-adevar ICCD tinteste sa devina o organizatie cu structura , cu multi membri (inclusiv de la firul ierbii) , cu planuri/proiecte ……. sau nu cumva va ramane doar o asociatie restransa , folosita strict in scop de imagine si de umbrela peste partidele existente .

  Any infos , ideeas , hints ?

  grig

  11/07/2012 at 12:06 pm

  • Si eu ma intreb aceleasi lucruri. Fereastra de oportunitate este larg deschisa exact in aceste momente, cand o masa de oameni este coagulata si isi vrea interesele reprezentate.
   Atrag din nou atentia asupra situatiei din Piata Victoriei: Doua organizatii, Fundatia Crestin Democrata si Noua Republica, isi poarta exclusiv insemnele proprii, si imping in fata vadit un singur personaj cu insemnele ICCD: un pampalau fara dinti in gura, care da interviuri la TV. Aseara nu am facut nimic altceva decat sa observ ce manevre se fac: mosulica este impins in fata de grupul NR. Sper sa nu gresesc in afirmatii.
   De asemenea, acelasi personaj de-a dreptul hilar mormaia printre dinti la adresa unui grup (de-al nostru) izolat in partea dreapta a trotuarului: „Aha, aia sunt ghilimelele. Noi nu protestam, noi suntem ghilimelele”.
   Se prea poate ca MRU sa fie incoltit din toate partile. Riscul pe care il introduce in ecuatie este imens, pentru toate partile implicate in joc.

   Eduard

   11/07/2012 at 12:15 pm

   • No lasa, vor vedea ei! Dar ai dreptate, individul ar trebui izolat cumva…

    drivas

    11/07/2012 at 12:21 pm

   • Am vazut si eu personajul . Si mai exista unul , tot mai varstnic , ce plimba un panou cu foto , logo NR .
    A fost atentionat civilizat sa nu-l mai expuna dar mai tare il ridica in sus . L-a tinut tot timpul sus in spatele lui MRU cand televiziunile il intervievau . Apoi se pare ca a iesit un mic incident ….

    Si eu cred ca aceste doua persoane sunt intentionat puse sa creeze ceva bulversare si sa transmita anumite semnale . Eu cred ca cei cu partide fac manevre de marginalizare si minimalizare a lui MRU . Am observat mai multe astfel de actiuni in ultimele saptamani …. Unele mai pe fata , altele mai subtile .

    grig

    11/07/2012 at 12:31 pm

  • Aceeasi problema am vrut sa o ridic si eu. Sunt persoane pe aici implicate in ICCD la nivel mai inalt? Am mai spus-o si o mai spun, TIMPUL este extrem de scurt. Urmatorul pas ar fi infiintarea filialelor locale, sau macar sa centralizeze adeziunile pe localitati si sa existe macar o persoana de contact pe fiecare localitate care sa aibe habar despre ce urmeaza. Sunt gata sa merg sa zugravesc si sa montez prizele la un sediu local daca situatia o cere. Sa stim si noi ce facem cu timpul nostru, mai plec in concediu sau nu?

   subway

   11/07/2012 at 12:25 pm

   • Buna ziua all 🙂
    Ar trebui ca MRU sa spuna clar ce vrea. Daca doreste numai „voluntari” sau vrea membri, cu drept de vot, care este strategia miscarii si daca doreste sa faca un partid. Daca sta in anonimat si apare numai ca sa fie vazut in Pta Victoriei – nu este suficient. Trebuie sa aiba initiativa.

    desydemeter

    11/07/2012 at 12:54 pm

    • Buna ziua,
     MRU nu poate face partid doar cu 3-5000 de enuziasti (care sint cam aceiasi de la prima suspendare incoace…) Cu ONG-ul vrea mai intii sa largasca cercul…considerabil…
     Pina atunci si pina exista o alternativa… o sa mearga pe structuri existente (pina la urma ICCD e infiintat de 2 membri marcanti ai PDL + MRU…). Nu vad nicio problema cu asta si probabil ar fi bine de stiut pozitia Politeia in privinta asta.

     Lucrurile ar sta altfel daca protestele ar deveni permanenente si ar capata amploare.
     Lumea sta acasa, chiar si dupa incurajari/reconfirmarile occidentului, iar cei care vin isi fac propaganda electorala.

     Tio

     11/07/2012 at 2:15 pm

     • Salut Tio 🙂
      o ai in postarea noastra de acum

      Theophyle

      11/07/2012 at 2:49 pm

 55. van Rompuy se intalneste astazi cu PM Bulgariei, NU si cu al Romaniei. Are cineva dubii privitoare la prezenta primului ministru bulgar acolo? E clar ca vor separarea de Romania, astfel incat ei sa nu rateze intrarea in Schengen.

  Eduard

  11/07/2012 at 1:07 pm

  • Aoleu, chiar ca ajungem caruta Europei de tot. MRU, misca-te o data si fa ceva mai vizibil. Multumim.

   Abagiu Nicolae

   11/07/2012 at 1:17 pm

 56. ce dementzä , ce märginit este Ponta, tot ce se intamplä acum in
  romania este de vinä Bäsescu. este osesie bolsevicä primitivä

  theo- nona

  11/07/2012 at 1:23 pm

 57. Din interceptarile baietilor veseli: „Bălan: Mirela, hai să-ţi spun un lucru: vezi că jumătate din ziarişti sunt ofiţeri acoperiţi şi trebuie să fii foarte atentă.”

  calauza

  11/07/2012 at 1:24 pm

 58. asa este, scheletul din dulapul lui Ponta este „PANAIT” si nu numai

  acest mincinos notoriu este si un escroc , impostor,plagiator.

  theo- nona

  11/07/2012 at 1:27 pm

 59. Sa multumim anticipat :mrgreen: – Uniunea Europeana (UE) ia in considerare monitorizarea separata a Romaniei si Bulgariei in ceea ce priveste progresele in domeniul justitiei si afacerilor interne
  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-12768555-analizeaza-posibilitatea-monitorizarii-separate-justitie-romaniei-bulgariei-surse.htm

  mar

  11/07/2012 at 1:29 pm

 60. dece s-a dus acolo, si spune numai minciuni
  Ponta nu respectä CCR, el este stat in
  stat si guverneazä cu OU.

  Ponta , este cel mai mare mincinoS al Romaniei

  theo- nona

  11/07/2012 at 1:30 pm

  • Chiar nu dorim.

   ela

   11/07/2012 at 1:41 pm

   • sincer, ar trebui; cine stie ce mai declara…ar trebui monitorizate mai cu grija declaratiile lui. Oricum, din putinul pe care l-am ascultat, se declara adevaratul reprezentant al dreptei. Ceilalti ori sunt in faza incipienta de formare, ori s-au compromis…

    drivas

    11/07/2012 at 1:57 pm

 61. Fenechiu , mafiotul din iasi cand v-a fii arestat, dece il ocolesc ,ca si pe Oprisan,
  iar pe Voicu il leagänä.? DRAGNEA SI MAZÄRE, dece nu stiu magistratzii, unde
  au banii, cum ii spalä si afacerile necurate?

  vrem justitzie activä, nu retzele mafiote.

  theo- nona

  11/07/2012 at 1:37 pm

 62. Pivnicera ca si Nicolai, au fatzä si caracterul Anei Pauker,
  stridente,gäunoase,buhäite si mincinoase.

  theo- nona

  11/07/2012 at 1:41 pm

 63. http://www.contributors.ro/editorial/patria-mea-ciudata-care-sperie-europa/ mi-a placut un comentariu, Anna la 11:52, plagiez si eu aici: „teama de referendum este foarte explicabila atata vreme cat televiziunile aservite au “asmutit” pur si simplu oamenii simpli asupra presedintelui. cat timp explici in delir ca raul poarta un singur nume, cat timp oferi false sperante unor oameni speriati de grija zilei de maine, destul de rudimentari, dependenti de alocatii sociale – ale lor sau ale copiilor lor – teama de referendum este foarte explicabila. sunt mai putini cei care creaza plus valoare, sunt mai putini cei independenti financiar, sunt mai putini cei care citesc, care se informeaza din surse variate, care nu privesc obnubilati la televizor, sunt mai putini cei care calatoresc, care interfereaza cu medii si culturi diferite. de aceea teama de referendum este mare, nu poata sa nu revina obsesiv intreabarea – pe care fiecare dintre noi ne o punem in sinea noastra – de ce trebuie sa ma supun hotararilor unei majoritati care nu intelegere lucrurile – sau le intelege dintr o perspectiva foarte subiectiva – de ce trebuie sa trec iar printr un proces dureros de schimbare, de ce trebuie ca factorii responsabili sa divizeze iar societatea ?
  orizontul de asteptare devine iar fata morgana iar nota de plata ne revine tot noua, nu poti sa privesti neputincios cand vezi un ministru liberal – ocupant al portofoliului muncii – care povesteste, asta face povesteste ce va mai face in beneficiul celor oprimati. nu vreau sa scriu un articol intreg, vreau doar sa spun ca mi e teama de referendum si de consecintele lui, in calitatea mea de mama a unui proaspat absolvent de liceu, in calitatea mea de asociat intr o companie care plateste foarte corect si respectand perfect termenele legale toate taxele, in calitatea mea de cetatean onest si moral.”

  Abagiu Nicolae

  11/07/2012 at 1:46 pm

 64. dece nu este publicatä panä acum decizia CCR????????

  ce asteaptä haita rosie?.

  theo- nona

  11/07/2012 at 1:47 pm

 65. Va semnalez un articol excelent al Sorinei Matei, n-am putut lua nimic cu copy-paste, asa ca va rog sa il cititi singuri, va asigur ca merita:
  http://sorinamatei.blogspot.ro/2012/07/traian-basescu-6-batalie-vietii-lui.html

  luminita

  11/07/2012 at 2:06 pm

  • salutare Lumi si Politeieni,
   l-am sunat pe Ponta si mi-a explicat cum se face: selectezi cu mausul si dai Ctrl-C. nu merge cu right-click
   alternativ, dai Copy din meniul Edit

   cred ca right-click e disabled mai mult ca sa nu poata fi salvate pozele

   val

   11/07/2012 at 2:23 pm

   • 😆
    Salutare, val!

    luminita

    11/07/2012 at 2:28 pm

 66. aceste 2 mizerii mincinoase ,Ponta si Crin-cretin, ei nu stiu sä coabiteze,
  ei boicoteazä, ei cunosC decat dictatura bolsevicä a unui partid, care singur dä
  ordine. cum a incercat sä coabiteze cu presedintele, lipsind del intanliri,
  sictirandul cu ciorile de pe antene, s-a rupand srisorile trimese de el???????

  theo- nona

  11/07/2012 at 2:17 pm

  • Nona,
   mare dreptate ai, episodul ruperii scrisorii Presedintelui de catre Ponta a fost doar unul din gesturile unui mitocan trufas, care avea cu totul alte planuri, nu coabitarea cu seful statului ci inlaturarea lui prin lovitura de stat.

   luminita

   11/07/2012 at 2:33 pm

 67. Si Nora Damian are un articol de colectie astazi:
  http://noradamian.wordpress.com/2012/07/11/iubiti-va-pe-tunuri/

  luminita

  11/07/2012 at 2:30 pm

 68. Abagiu Nicolae

  11/07/2012 at 2:46 pm

 69. Buna Ziua,
  Postare noua!

  Theophyle

  11/07/2012 at 2:47 pm

 70. Buna ziua 🙂 – desi numai buna nu este… 😦
  Nomina Odiosa.
  Am vorbit de curand cu niste tineri, frumosi, destepti, care sunt pe picioarele lor, muncesc pe deselate dar se si distreza, isi vad linistiti de viata lor, se implica in organizatii de tineret, sunt activi, etc…
  Cu alte cuvinte tineri care fac exact ce te astepti de la tineri, exact ce ar trebui sa fie norma pentru ei. Unii cu situatii mai bune, altii mai putin bune, dar nici unul cazut sau inactiv. Vorbesc frumos despre munca pe care o fac cu pasiune si competenta dar nu uita sa-si si traisca viata.
  Am incercat sa discut cu cativa despre situatia actulala de la noi.
  Atunci m-am speriat.
  Pentru ei, politica e Nomina Odiosa, a vorbi politica este indecent, este egal cu a vorbi pornografic in mijlocul unei adunari academice.
  Pe ei Basescu nu-i reprezinta, s-a dovedit prea in repetate randuri badaran.
  Basescu e individul grobian ce le-a facut necazuri parintilor lor cand a micsorat pensiile, Elena Udrea este intuchiparea parvenetismului unei cocote, Ponta si Antonescu (nici nu stiu de ala micu) niste imbecili jalnici si inculti, EBA o sclifosita, Iliescu un batran de care vorbesc uneori parintii, Voiculescu un alt incult ajuns bogat prin furt la catarama cu ceilalti, Nastase un Cretin cu ifose, Blaga un caporal amuzat, Boc un mic executant robotel, iar ceilalti, ceilalti nu exista. Anastase cineva care nu stie sa numere – la fel cum nici Vanghele nu stie sa conjuge .
  Pentru ei, demiterea presedintelui este doar un nou amanunt al unei sordide lupte pentru putere, unde e indecent sa „te bagi”.
  Nu sunt spalati pe creier, nu urmaresc Antenele (multi nici stirile de la TV) .
  Isi iau informatiile de pe net si stiu sa-si selecteze ceea ce-i intereseaza (sau au impresia ca-i intereseaza).
  I-am povestit unuia din acesti tineri despre Hitler, despre actul care a stat la baza ascensiunii acestuia si care si el(actul) facea doar o mica derogare de la constitutie.
  Stiti care a fost raspunsul: „Nu cred ca vor cobora atat de jos„, apoi politicos a schimbat discutia si a plecat.
  Mi-a ramas dator cu raspunsul la intrebarea „Ce i-ar impiedica?”, dar sunt convins ca nu-mi va raspunde la ea, la fel cum stiu ca nici nu va cauta raspunsul
  Daca nu-i atinge acum, ei sunt convisi ca nu-i va atinge niciodata.
  Si in plus este indecent sa vorbesti de politica… politica e Nomina Odiosa…

  DanSu

  11/07/2012 at 2:49 pm


Comentariile sunt închise.