Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

Zilele Pandorei – a patra zi: Constituţia, balconul de la Bruxelles şi pieţele României

Curtea Constitutionala. Astazi CCR va dovedi ca exista judecata dreapta, integritate morala si curaj institutional in Romania sau nu exista. Conform comunicatului publicat de Agerpres la ora 13:19, citam:

Curtea Constituţională a României a publicat noua ordine de zi a şedinţelor de judecată de luni şi marţi, printre primele sesizări discutate aflându-se legea de modificare a CCR şi revocările din funcţie a preşedintelui Senatului, Vasile Blaga, şi a preşedintelui Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase. Prima sesizare care va fi discutată este cea referitoare la neconstituţionalitatea Legii pentru modificarea alin. (1) al art. 27 din Legea nr.47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale, aceasta fiind urmată de cea privind revocarea din funcţia de preşedinte al Senatului a lui Vasile Blaga şi a Robertei Anastase din calitatea de preşedinte şi de membru al Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor.

Pe ordinea de zi se mai află şi cererea de soluţionare a conflictului juridic de natură constituţională dintre Parlament, pe de o parte, şi preşedinte, pe de altă parte, dar şi constatarea existenţei împrejurărilor care justifică interimatul în exercitarea funcţiei de şef al statului. De asemenea, lista şedinţei este continuată de sesizarea referitoare la neconstituţionalitatea Legii pentru modificarea art.10 din Legea nr.3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului, sesizare referitoare la neconstituţionalitatea Legii privind cooperarea între Parlament şi Guvern în domeniul afacerilor europene şi cea referitoare la neconstituţionalitatea Hotărârii Parlamentului privind revocarea lui Gheorghe Iancu din funcţia de Avocat al Poporului.

În cazul în care dezbaterea sesizărilor nu va fi finalizată, judecătorii CCR vor continua discuţiile în şedinţa de marţi. Vezi comunicatul publicat de Agerpres.

Balcoanele de la Bruxelles. Intr-un articol destul de critic la adresa politicienilor de la Bruxelles  si foarte critic la adresa guvernantilor copy-paste, se intreaba cotidianul Financial Times dacă in  zilele acestea se va vedea cat de capabilă este Europa sa-si rezolve problemele intr-un mod de  multitasking. În timp ce UE încearcă să salveze zona Euro, să remedieze datoria Greciei şi alte state cu probleme, apare o ameninţare din România. Lupta politică de la Bucureşti ar putea afecta masiv încrederea în conceptul de uniune politică europeană. Pentru că mijloacele folosite în conflict depăşesc cu mult limitele democratice. UE trebuie să ia poziţie – bineînţeles nu pentru o persoană, ci pentru instituţiile şi procedurile democratice şi pentru respectarea prevederilor legale. Altfel, credibilitatea întregului proiect de uniune politică în Europa va avea de suferit.

În eforturile de suspendare a preşedintelui român, premierul Ponta a schimbat regulile jocului şi a anulat dreptul de veto al Curţii Constituţionale. Separarea puterilor în stat este, totuşi, un principiu ce nu are voie să fie încălcat. Premierul României va da socoteală joi la Bruxelles. Consiliul Europei cere şi el clarificări, iar comisarul pentru justiţie spune că urmăreşte evoluţiile cu atenţie. Dar ajunge oare? Există riscul ca UE să nu aibă o voce comună în dialogul cu Bucureştiul. Preşedintele Parlamentului European spune că încă nu vede o încălcare a dreptului european prin acţiunile premierului român. Se poate specula dacă atitudinea sa ar fi aceeaşi în cazul în care Ponta n-ar fi socialist. Citate din Financial Times traduse in romana de RFI.

Pieţele României. Politeia este un blog politic angajat, cu o comunitate extrem de activa, pulsul blogului este in mare parte pulsul unei intregi parti a societatii romanesti; citind comentariile si urmarind numarul vizitatorilor blogului se poate constata extrem de facil ceea ce se intampla si in ansamblul societatii celor care gandesc ca noi, cel putin din punct de vedere civic. Sper ca scaderea in intensitate se datoreaza weekendului si in nici un caz o delasare / relaxare sau deznadejde fatalista. Sper  ca ne vom reintoarce fiecare cum poate, cand poate si unde poate sa ne aratam convingerea si adeziunea in ceea ce credem. Deci inca o data, daca nu vom iesi in strada, vor veni zbirii lor la casele noastre!

Singura noastra speranta pentru pastrarea democratiei si apararea institutiilor statului este angajamentul nostru DEMONSTRAT si fatis – daca nu il vom manifesta este ca si inexistent. Daca presa internationala ne “va uita”, ne vor uita si politicienii lor! Iesiti pana nu va fi prea tarziu!

Piaţa Victoriei.  Fara indoiala ca “protestul ghilimelelor” a devenit un reper de civism si el este musai de continuat. Din punctul nostru de vedere noi vom continua sa sustinem aceasta manifestatie, cred insa ca acest protest are nevoie si de o conducere serioasa care trebuie sa vorbeasca in numele protestatarilor si sa-i reprezinte. Politeia vede in Dana, Radu, Gabriel, Eduard si Felician, nu numai organizatorii, ci si liderii acestui protest. Cine din ei isi va asuma responsabilitatea depinde de ei. Noi il  vom sustine asa cum ii vom sustine pe toti cei care ne reprezinta in Piaţa Victoriei.

Incercarile grosolane ale lui Mihail Neamtu sa faca Piggybacking cu cei cativa reprezentanti ai operetei numita “Noua Republica”  nu vor reusi! Acolo nu se face politica, se face civism fara incercari de promovari politice. Mihail Neamtu poate sa se dea mare cu cine nu il cunoaste, noi am avut experientele noastre democratice cu acest tip de politician generat de laboratoarele partidului. Sper ca in curand si MM si MRU isi vor da seama cine este acesta si il vor trata ca atare. Neamtule, jos laba de pe ghilimele ca vei fi huiduit cum nu ai fost huiduit in viata ta – nu poti scoate nici 100 de oameni in strada – ramai un lider de carton!

P.S. Ilustratia apartine Maestrului Grebu, publicata cu permisia domniei sale.

597 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. salut!

  Nervii mei sunt in pioneze, insa sunt moderat optimist. Caci daca nu as fi, m-as sui pe pereti.

  Indiferent ce decizii va da azi CCR, sa le privim in ansamblu pe toate, caci toate se leaga. Orice solutie aleasa de CCR e buna, indiferent cum evita ea lovitura de stat si ce parte a planului USL arunca in aer.

  Cetatean

  09/07/2012 at 3:32 pm

  • „orice solutie” daca ea nu consfinteste juridic dreptul USL de a da lovituri de stat.

   Cetatean

   09/07/2012 at 3:35 pm

 2. Salut 🙂

  Cred ca scaderea in intensitate a activitatii de la suspendare incoace e, pe de o parte, efectul de weekend, iar pe de alta parte tensiunea cauzata de asteptarea deciziilor CCR.
  Ca un aspect pozitiv al suspendarii, demult nu l-am mai vazut pe Basescu atat de in forma … 🙂
  Ce fac in acest moment PDL si NR e nescuzabil. Capusarea protestelor civice si a lui MRU ii va costa. Iar in ce priveste suspendarea, PDL mai degraba strica decat ajuta, atata vreme cat aceiasi Udrea, Boureanu, Anastase si Blaga sunt cei care fac publica pozitia partidului. Macar Udrea si Anastase ar trebui trase in ultima linie in acest moment!

  Radu

  09/07/2012 at 3:32 pm

 3. Multumesc Theophyle!

  ela

  09/07/2012 at 3:34 pm

  • Cu placere, ela 🙂

   Theophyle

   09/07/2012 at 3:46 pm

 4. RADU;

  PDL a convenit cu MRU, nu amesteca borcanele cä nu mancäm, lasä soparleala,
  MRU , stie sä-si adune platforma.

  dl. neamtzu joacä sarba popilor cum ii räsare, dar ori pricepe ori se duce in obor sä-si facä reclamä

  theo- nona

  09/07/2012 at 3:38 pm

 5. Mai frate asta este drogat rau
  Dan Șova explică la televizor că Angela Merkel e dezinformată și că va retracta declarația după ce-i va explica Ponta cum stă treaba.

  ion

  09/07/2012 at 3:42 pm

  • Da Domle’ 😆
   ca nu exista ambasada in Romania. Astia si-au iesit din minti. Chestie patologica 😆

   Theophyle

   09/07/2012 at 3:44 pm

   • @theophyle
    ” si-au iesit din minti”
    n-aveau d-le din ce sa-si iasa ca astia n-au asa ceva;
    astia sunt setati pe ” pilot varan”,n-au cum gindi

    intimplator

    09/07/2012 at 3:51 pm

  • Adica Sova ii spune lui Merkel ca este manipulabila.

   gavrus tiberiu

   09/07/2012 at 3:48 pm

  • L-a lovit caldura in unicul neuron disponibil :loll:
   Vrea sa ne convinga ca prostia la unii este endemica si ca doare rau.

   mar

   09/07/2012 at 3:58 pm

   • din pacate nu doare, ca de-ar durea, realizezi in ce vacarm am vietui ???

    dana

    09/07/2012 at 5:59 pm

  • „In urma discutiilor purtate cu premierul Romaniei Copy-Paste, retrag afirmatiile facute in legatura cu demersul de suspendare a Presedintelui Romaniei si cer scuze publice poporului roman. Pentru suferinta produsa poporului roman de declaratiile mele neinformate, Germania va oferi Romaniei un credit nerambursabil de 5 miliarde de Euro.”

   Emanuel Actarian

   09/07/2012 at 4:48 pm

 6. Abia astept sa o aud pe Angela injurandu-l pe Ponta la telefon si dand presei inregistrarea 😆

  Cetatean

  09/07/2012 at 3:45 pm

 7. Eu am mai scris aici ca schimbarile lui Blaga si a Robertei sunt neconstitutionale.
  Pentru ca sedintele extraordinare ale camerelor trebuie sa fie convocate de presedinti.

  „”ARTICOLUL 66
  (1) Camera Deputaţilor şi Senatul se întrunesc în două sesiuni ordinare pe an. Prima sesiune începe în luna februarie şi nu poate depăşi sfârşitul lunii iunie. A doua sesiune începe în luna septembrie şi nu poate depăşi sfârşitul lunii decembrie.
  (2) Camera Deputaţilor şi Senatul se întrunesc şi în sesiuni extraordinare, la cererea Preşedintelui României, a biroului permanent al fiecărei Camere ori a cel puţin o treime din numărul deputaţilor sau al senatorilor.
  (3) Convocarea Camerelor se face de preşedinţii acestora. „”

  Si nici unul nu cred ca a convocat in scris sesiune extraordinara a fiecarei camere in parte.
  Plus ca a fost convocata constitutional doar prima sedinta a camerelor reunite.Nu si urmatoarele (cele care au urmat la doua -trei ore dupa prima).

  Dupa parerea mea tot ce a urmat dupa prima sedinta extraordinara (cu ordinea de zi cu tot-nu suplimentata cu alte puncte sau cu alte sedinte sau sesiuni extraordinare) este neconstitutional si lovit de nulitate.
  Dar nici PDL nici Basescu nu s-au miscat suficient de rapid- si s-ar putea sa ii coste.

  gavrus tiberiu

  09/07/2012 at 3:46 pm

  • ba PDL s-a miscat, a depus contestatiile pe revocarea lui Blaga si Anastase imediat.

   Insa ce trebuiau sa faca cei doi era sa sesizeze CCR imedoat, cand a fost convocata neconstitiional de catre BP sedinta care a ds la debarcarea lor. Si sa nu elibereze birourile.

   Cetatean

   09/07/2012 at 3:48 pm

  • cele doua schimbari au fost atacate la CCR in aceeasi zi! Ce altceva mai rapid trebuiau sa faca?

   Sorin Fortiu

   09/07/2012 at 3:49 pm

 8. Salut, mie mi s-a parut ca Politeia „a luat foc” in ultima saptamana, la fiecare articol sunt in jur de 300 de comentarii, unele ale unor useri pe care nu i-am prea vazut pana acum… si citesc blogul din 2009. Vreau sa le multumesc celor de aici, in primul rand lui Theophyle, pentru ceea ce ati facut in acesti ani. Nu este usor si cred ca va fi din ce in ce mai greu 😦

  dmariuss

  09/07/2012 at 3:48 pm

  • Salve, multumim Theophyle. Va am ca link de mult timp, dar cititor infocat doar de cand se ameninta realmente statul de drept. Succes si forta, sunteti una din putinele redute de incredere ramase.

   Abagiu Nicolae

   09/07/2012 at 3:55 pm

  • sorry, v-am descoperit destul de curind, dar ma regasesc in cam tot ce apare aici. Si ma silesc sa Fw la toate listele mele. Numai ca am net cind si cind (frustrant, pe cuvint, mai ales ca ma desfasor printre antenisti convinsi si altii de-si zic liberali, dar luati la bani marunti, dau din colt in colt si se intorc la flota, EBA si madama Udrea. oferind la bonus – taierea salariilor. Ii suspectez de idei rare si alea fixe si solid betonate. ca-ti vine a puah, da’ nu-i bai, si da-i si lupta si tot asa, pina or zice ei ca eu am idei fixe

   dana

   09/07/2012 at 6:08 pm

 9. Organizatorul referendumului NU poate fi guvernul Ro, pentru ca:

  a) Guvernul Ro este patat de necinste si lipsit de credibilitate la nivel national si international, atribute care se vor rasfrange asupra referendumului insusi;
  b) Logica complotului nu poate fi impletita cu cea a legalitatii.
  c) Orice actiune legala in continuarea puciului parlamentar va dilua raspunderea penala ulterioara a pucistilor.
  c)Romanii nu trebuie sa devina parte a complotului.

  Intrebarea de pe buletinele de la referendum trebuie sa fie:
  Va simititi reprezentat de cei 256 de parlamentari care propun demiterea Presedintelui ? De ce ?
  a) Lupta politica trebuie sa aibe o miza pentru ambele tabere, iar pucistii nu risca nimic, desi sunt la a doua incalcare a Constitutiei.
  b) Romanii nu trebuie sa admita sa devina parte a complotului, acceptand sa-si puna semnatura pe logica pucistilor, fie si in urma refuzului propuinerii pucistilor.

  Cred ca ambele actiuni necesita actiuni ferme si vizibile.

  judex

  09/07/2012 at 3:48 pm

 10. Theophyle

  09/07/2012 at 3:52 pm

  • buna ziua tuturor!

   cred ca d-na Merkel e membru PDL sub acoperire. sau a cumparat-o Base, altfel nu-mi explic 😆

   ny

   09/07/2012 at 3:59 pm

   • 😆

    mar

    09/07/2012 at 4:02 pm

   • practic asta spune ponta la realitateatv: merkel si crestin democratii germani il sprijina pe basescu fara sa stie abuzurile acestuia! o spune cu seninatate! e de toata jena! 😦

    dmariuss

    09/07/2012 at 4:03 pm

    • adica toata europa e tampita si au ramas el si crizel (plus latrinele, normal) sa explice ce bine ne-au facut, nu? (nu ma uit la ponta, ca nu-l mai suport, tocmai pt. ca minte cum respira)

     ny

     09/07/2012 at 4:05 pm

 11. Buna ziua,

  Il ascult pe Ponta si nu-mi vine sa cred. Asta spera sa mearga in Germania saptamana asta?!

  blackman

  09/07/2012 at 3:58 pm

  • Fii convins ca spera, a declarat de sambata. Important este daca va fi primit si de catre cine ? Declaratia de azi nu suna a invitatie in viitorul apropiat si mai indepartat.
   Ptr. Premierul hotz, de la a spera la a ajunge este distanta ca de la cer la pamant si un alt pin nu cred ca mai pupa.

   mar

   09/07/2012 at 4:01 pm

 12. E delir!

  blackman

  09/07/2012 at 4:01 pm

 13. Ii da lectii de democratie Angelicai :))

  blackman

  09/07/2012 at 4:02 pm

  • „dreptul poporului roman” Parca il aud pe Ceausescu: „nemestecul in treburile interne” (vorba cuiva pe aici!).
   Oare cum il percep sustinatorii usLASILOR?

   emil

   09/07/2012 at 4:04 pm

 14. Doamne, ce declaratie iresponsabila face Ponta. Cica ” IN Ro trebuie sa-l tii pe Basescu fiindca vorbeste la telefon”.
  E bolnav „cu nervii capului”!

  cedric

  09/07/2012 at 4:03 pm

 15. Daca CCR anuleaza suspendarea, Ponta trebuie sa caute pistolul lui Nastase.

  blackman

  09/07/2012 at 4:03 pm

  • Tare imi e teama ca o sa apeleze la „popor” precum inaintasul lui! Astora nu le pasa decat de a isi scapa pielea 😦

   emil

   09/07/2012 at 4:05 pm

   • Esti sigur ca „poporul” le va scapa pielea?

    blackman

    09/07/2012 at 4:07 pm

 16. Ponta a depasit orice limita

  mircea

  09/07/2012 at 4:04 pm

 17. Cred ca e doar zvarcolirea inainte de a intra in groapa istoriei.
  Sper ca va primi ce merita. Din pacate, a dus si Romania mai jos, si asta ar trebui sa li se poata imputa. Ar trebui sa plateasca pentru ponegrirea numelui tarii noastre.

  Abagiu Nicolae

  09/07/2012 at 4:05 pm

 18. Tot Universul comploteaza impotriva lui Ponta. E nashpa, trebuie sa apeleze la Chuck Norris!

  blackman

  09/07/2012 at 4:06 pm

  • :)))) asta e buna

   amos

   09/07/2012 at 4:09 pm

  • Ion Iliescu este alaturi de el 😦

   emil

   09/07/2012 at 4:11 pm

   • Pai Iliescu este Chuck Norris!

    diablero

    09/07/2012 at 6:50 pm

 19. Buna ziua,

  Ma uit la Ponta si nu pot sa fac comparatie decat cu purtatorul de cuvant sau minstrul de interne al Irakului, cand din Bagdadul inconjurat ne explica ca el n-a vazut picior de american.

  Am crezut ca ala e cel mai mare mincinos pe care l-am vazut. ponta il intrece. Tipul e chiar exceptional.

  • dadada… Ponta Chimicul! 🙂

   drivas

   09/07/2012 at 4:11 pm

  • Amandoi au priza la public, din pacate. Iar sforarii din spatele lor sunt machiavelici. Un plan pus la punct de niste minti luminate care ar fi fost bine sa lucreze in folosul nostru, nu invers.

   Abagiu Nicolae

   09/07/2012 at 4:11 pm

 20. De cand incepe Ponta sa respecte hotararile CCR?
  De maine?

  emil

  09/07/2012 at 4:10 pm

 21. Un papagal la B1: „Doamna Merkel va fi obligata sa accepte schimbarile din Romania”

  blackman

  09/07/2012 at 4:10 pm

 22. Vorbeste iar Ponta si langa el e Iliescu! Cum dracu nu sta la racoare (macar acasa) pe canicula asta..

  cedric

  09/07/2012 at 4:12 pm

 23. Va dati seama ca USL e sigur ca mergem la referendum. Cred vor frauda la greu.

  ion

  09/07/2012 at 4:13 pm

 24. E prima data cand apare Ilici. Asta spune ceva.

  • din atitudinea porumbacului ma gandesc ca a inceput sa realizeze ca a fost presedinte ptr o zi – la fel ca geoana 😀 si ca CCR ii va da grav peste bot.

   zigzag

   09/07/2012 at 4:26 pm

   • sa te auda cine trebuie :))

    ny

    09/07/2012 at 4:33 pm

 25. Ponta vorbeste de invatamant si examene! Nenorocitul. Zice ca aatcul e declansat de presedinte si PDL inafara, e impotriva Roamniei. O tot da inainte c u”decizia poporului roman”.
  este extrem de periculos. Zice ca va merge la Bruxelles, in alta parte nu pomeneste!

  cedric

  09/07/2012 at 4:15 pm

 26. Iliescu nu pare convins. Cucuveaua presimte ceva…

  blackman

  09/07/2012 at 4:15 pm

 27. Are o fatza luuunga Ilici! SA vedem daca vorbeste.

  cedric

  09/07/2012 at 4:16 pm

 28. Mda, este acolo batranul sforar, dar mutrita mi se pare mie, ori e cam neagra? A naibii ce bine mai poate fi dezinformata dna. Merkel! 🙂

  Lynlyn

  09/07/2012 at 4:17 pm

  • Parca e CeCeul de sustinere a lui Ceausescu 🙂 Vad ca si Realitatea a intrerupt!
   A! Comitetul National al PSD 😦 Se apropie de ce ziceam.

   emil

   09/07/2012 at 4:20 pm

 29. …Pssst!!! Au inceput de la Hrebe si mesajele „cu nu panicati inca, baieti!” :))))

  Lynlyn

  09/07/2012 at 4:18 pm

 30. Hrebenciuc zice ca presedintele a sunat-o pe Merkel sa se milogeasca , nu ea l-a sunat pe el.

  cedric

  09/07/2012 at 4:19 pm

 31. din cate imi amintesc eu, plagiatorul-sef tinea mortis sa ajunga la Bxl fiindca era vorba de „afaceri interne” ale UE. ca atare, daca tot suntem o mare familie, de ce nu are dreptul d-na Merkel sa se exprime pe o problema interna a UE?

  ny

  09/07/2012 at 4:21 pm

  • Corect!

   cedric

   09/07/2012 at 4:24 pm

 32. Ce mutre sinistre la intalnirea PSDistilor: Cretu, Plumb, Dragnea, Nica. Cred ca nu le e prea bine, de asta se aduna haita sa faca planuri cum sa iasa din incurcatura.

  cedric

  09/07/2012 at 4:21 pm

 33. Delirium tremens, din ce citesc pe aici. Funia se indreapta incet, dar sigur, catre par.
  Mai e cineva care nu-si doreste referendum?
  (Era sa intreb „Mai e cineva aici?”, dar vomitam instantaneu. Apropo de asta, poate un boicot al nostru, cu un refuz de a striga din toti bosogii „Daaaaaa”, l-ar mai potoli un pic).

  Eduard

  09/07/2012 at 4:22 pm

 34. va salut ! sinistrul ponta trebuie informat ca si socialista germana Susane Karstner ( sper sa i fi scris numele corect ) are aceeasi pozitie in privinta abuzurilor facute de guvernul usl.Germania are o linie de politica externa profesionista – acolo nu exista pacalici gen marga,cioroianu sau slugi precum fiul madamei zoe. Doamna Merkel trebuie sa primeasca un buchet de flori din partea poporului roman prin intermediul ambasadei Germaniei la Bucuresti.

  zigzag

  09/07/2012 at 4:23 pm

 35. Bogdan Chireac (ala cu pielea… 🙂 ):
  ” nu vad nici-un tanc pe strada, nu vad soldati in uniforma” 😦
  Pe A3.

  emil

  09/07/2012 at 4:25 pm

 36. Multi cred ca au plecat in vacanta, cred ca de aia e si activitatea mai redusa. Da; uite ca am gasit timp sa arunc un ochi si pe blog din holul hotelului.

  Aha

  09/07/2012 at 4:25 pm

 37. Este incredibil! Eu i-am privit cu atentie pe amandoi (P & A) cand dadeau declaratii, parca ar fi sub hipnoza, mai frate. Eu nu inteleg cum este posibil sa se blocheze mintea unui om in halul asta ca s-o tina langa ca el are dreptate si doamna Merkel sa-si vada de treaba. Putin ii pasa de noi. O tine-ntr-una cu referendumul pentru ca vor sa fraudeze (ba eu cred ca de aici ii vine siguranta).

  Giorgia

  09/07/2012 at 4:29 pm

 38. ha, e groasa daca l-au scos si pe Iliescu de la naftalina. poate trimite minerii la Brussels sa-i invete pe aia cum e cu democratia originala. Ponta urla la UE precum cainele in desert. va dati seama ce disperati sunt si daca ajungem la referendum ce fraude vor face ?

  elablue

  09/07/2012 at 4:31 pm

 39. Eu cred ca la numarare se pot face fraude.

  Giorgia

  09/07/2012 at 4:36 pm

 40. Buna ziua,
  Pina ieri credeam ,datorita felului in care erau programate sedintele CCR, ca aceasta va constata -atit- va constata hotarirea de suspendare si interimatul iar restul problemelor se vor pierde undeva in planul doi.
  Astazi ,deoarece CCR a inceput cu OG de restringere a drepturilor sale,incep sa fiu optimist.
  Banuiesc insa ca vom merge totusi la referendum .Banuiesc de asemenea ca un referendum ii va prinde bine nu numai lui Basescu ci mai ales lui MRU.Ocazie mai buna pentru a coagula linga el fortele de dreapta nu cred ca exista.
  Sunt de asemenea convins ca se va ajunge la o forma de referendum in care cel putin prezenta de 50%+1 sa fie obligatorie.

  Cit despre Ponta reactioneaza ca o curca beata ajutat si de niste ziaristi care habar nu au pe ce lume sunt (cred ca toti au masteratul eventual la facultatea Grigore Opinca din Buhusi).Nu stiu sa intrebe, nu stiu ce sa intrebe ca sa l bage in corzi pe copilot.
  Pozitia Dnei Merkel i a lovit pe Uslasi in moalele capului si acum se discuta de zor cine pe cine a sunat.Parca este vorba de despartirea lui Bote de Bianca Dragusin si nu de afirmatiile celui mai influent sef de guvern din Europa.
  Dupa umila mea parere Ponta nu mai apuca toamna in calitate de sef de guvern.

  Ma mai framinta o intrebare.Antonescu (dupa modelul Geoana) s a grabit sa desemneze un presedinte interimar la PNL.Dupa ce CCR il repune in drepturi pe Blaga, Dl Chitoiu o sa vrea sa i dea inapoi puterea lui Antonescu sau dupa modelul utilizat de Uslasi se va face ca ploua?

  tucu2

  09/07/2012 at 4:37 pm

  • „despartirea lui Bote de Bianca…” lmao

   ny

   09/07/2012 at 4:38 pm

 41. scuza-ma nu am fost clara. Pentru ca se poate votea oriunde in tara ii pot cara cu autobuzele si iaca-ta frauda.

  Giorgia

  09/07/2012 at 4:37 pm

  • categoric, asta spuneam si eu zilele trecute ca ma ingrijoreaza, actiunea „autobuzul”, ca doar sunt specialisti

   ny

   09/07/2012 at 4:41 pm

 42. Buna ziua si buna sa va fie inima

  Cronologic, cred ca vom avea stabilita neconstituţionalitatea legii care masacreaza atributiile CCR, deci sabia lui Damocles se intoarce la locul ei.
  Blaga, Anastase si Iancu revocati neconstitutional
  Despre CJNC, intuitia imi spune ca vom primi ceva gen “CCR constata conflictul juridic [..], dar solutia o va da o specificare mai clara a [..] cuprinsa intr-o noua constitutie”
  Referitor la Legea referendumului, nu-mi fac mari sperante, deoarece exact aceiasi speta a primit aviz de constitutionalitate in 2007, deci CCR s-ar contrazice pe sine . Dar mi-ar place sa citesc in motivatie legat de conditia de validare si nu numai, ceva de genul:
  Există două feluri de referendumuri,dupa efectele juridice create:
  a) Referendumul cu caracter obligatoriu, care produce efecte juridice imediate, de exemplu referendumul pentru demiterea Preşedintelui, produce efect juridic imediat: demiterea acestuia sau ramanerea lui in functie.
  b) Referendumul cu caracter consultativ, care nu produce efecte juridice imediate.
  Cel cu caracter consultativ, chiar dacă nu produce efecte juridice imediate, deci nu inseamna o lege care intra imediat in vigoare pentru a da curs vointei populare , el este totusi obligatoriu din punct de vedere politic. Atata timp cat prin referendum se exprima vointa poporului (art. 90 Const.) care isi exercita suveranitatea si prin referendum (art. 2 Const.) aceasta inseamna ca rezultatul referendumului devine obligatoriu pentru Parlament. El fiind obligat, in cazul unui plebiscit favorabil, să voteze o lege in sensul dorit de majoritatea venită să-şi exprime vointa.
  Daca insa referendumul obligatoriu este valabil indiferent de numarul celor care se prezinta la vot, devine firesc ca referendumul consultativ nu poate avea conditii mai severe decat cel obligatoriu.

  Light

  09/07/2012 at 4:45 pm

  • Referendumurile pentru demiterea unui primar sau a unui sef de consiliu judetean ce fel de caracter au?

   tucu2

   09/07/2012 at 4:55 pm

   • Obligatoriu.
    Validarea este data de partiparea a 50% +1 din liste

    Light

    09/07/2012 at 5:12 pm

 43. un articol despre efectele declaratiilor Occidentului asupra capitalului strain din Ro http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-12749612-cind-merkel-vorbeste-despre-romania-despre-siria-mai-intelege-capitalul-strain.htm

  ny

  09/07/2012 at 4:45 pm

 44. Mai fratilor uitati-va la B1 Moderatoarea e de coma il termina pe PNL-ist Zice PNL-istul ca Copy-lotul se duce miercuri in Uniunea Europeana. Deic noi nu suntem inca

  ion

  09/07/2012 at 4:46 pm

  • pana miercuri nu l mai primeste nici felix la grivco pe plagiator

   zigzag

   09/07/2012 at 4:50 pm

 45. Macar vom avea si noi, romanii, o contributie importanta la Uniunea Europeana: dupa mizeria asta nenorocita facuta de USL, vor trebui create niste mecanisme care sa impiedice aparitia unor probleme asemanatoare.

  AdiM

  09/07/2012 at 4:48 pm

 46. re-salutare de dupa-amiaza,

  pe-a serioaselea: ce flori credeti ca s-ar potrivi in buchetul ptr Kanzlerin Angela ?
  eu voi trimite un astfel de buchet, pe banii mei, ca nu-i un capat de tara.

  val

  09/07/2012 at 4:49 pm

  • daca nu se poate gasi pe Net ce flori ii plac in mod deosebit Doamnei AM, poate florile landului ei …?

   Sorin Fortiu

   09/07/2012 at 4:56 pm

  • frumos gest.

   Ai grija ca buchetul sa nu cuprinda garoafe. Sa nu cuprinda crizanteme, crini sau cale galbene. De preferat nici trandafiri de culoare rosie. Sa fie numar fara sot dar nu 13. Acestea sunt citeva din recomandarile culturii si eticii germane.

   Mergi pe un aranjament de culoare alba, nu o sa dai gres.

   mayausa

   09/07/2012 at 5:08 pm

  • Trandafiri in nici un caz.

   luminita

   09/07/2012 at 5:12 pm

 47. Salut! Daca iesea Vadim Presedinte cred ca ar fi fost mic copil pe langa Ponta.

  Finante azi

  09/07/2012 at 4:50 pm

 48. Guvernul German a dat un comunicat oficial in care afirma ca puterea de la Bucurestia a incalcat legile si Constitutia in procesul de suspendare.
  Poate fi reclamat Guvernul German ca face presiuni la adresa CCR? (care incearca inca sa descopere aceste chestii).
  De unde stiu astia ca s au incalcat legi atita timp cit cel mai cinstit PM din istoria Romaniei (cu exceptia lui Vacaroiu) spune ca nu.Or fi avut timp nemtii sa invete romaneste ca sa inteleaga ce s a intimplat in parlament?O fi mina Monicai Macovei?Ce parere aveti?

  tucu2

  09/07/2012 at 4:52 pm

  • eu am zis mai sus, d-na Merkel sigur e membru PDL sub acoperire

   probabil ca ilici&co se roaga la ora asta sa le tranteasca CCR-ul lovitura de stat, altfel nu mai vad pe unde ar putea scoate camasa

   ny

   09/07/2012 at 4:59 pm

  • Parerea ca ar trebui sa comentezi prin alte parti.

   Finante azi

   09/07/2012 at 4:59 pm

  • Mi-ai adus aminte de un banc mai vechiut:
   Intrebare la Radio Erevan: Este posibil ca un stat membru sa fie dat afara din UE?
   Raspuns: Nu, dar putem conta pe inventivitatea USL

   Light

   09/07/2012 at 5:27 pm

 49. Altul care a picat.
  Ionel Mantog a fost condamnat, luni, la 5 ani de inchisoare cu executare de Inalta Curte de Casatie si Justitie. Sentinta este definitiva

  ion

  09/07/2012 at 4:56 pm

  • Pai de asta au intrat in fibrilatie cu totii.

   Giorgia

   09/07/2012 at 4:59 pm

 50. Uitati si aici un semnal de alarma serios:

  Intr-o declaratie acordata Ziare.com, Catalin Ivan spune ca Romania trebuie sa lanseze o dezbatere pe subiectul dreptului romanilor din diaspora de a vota la alegerile din tara.

  „Eu stiu situatia romanilor din afara si consider ca o astfel de dezbatere ar fi foarte utila. Nu consider ca ar fi o ingradire a dreptului de vot al cetatenilor romani de afara, cat timp spun si isi asuma ca nu mai sunt interesati de situatia din Romania si ca nu se vor mai intoarce niciodata in Romania. Sunt familii de romani in care copiii nu mai stiu limba romana si nici nu sunt incurajati sa o invete pentru ca parintii au luat dezicia sa nu se mai intoarca niciodata in tara.

  Statul roman ar trebui sa stie cine sunt cei care sunt conectati la situatia din Romania, sunt interesati de ce se intampla aici sau au plecat, si-au luat toate bagajele si nu mai vor sa auda de Romania. Am intalnit si in Statele Unite multi romani care spuneau ca habar n-au cine-i presedintele Romaniei si cine-i prim-ministrul si asa mai departe. Nu-i mai intereseaza”

  Giorgia

  09/07/2012 at 4:58 pm

  • mda, asa incepe totul; back in the ’46

   rm

   09/07/2012 at 4:59 pm

  • Am scris si eu, Antonescu punea problema unui fel de vot cenzitar, dar cei din diaspora aduc mai multi bani decat produc cateva milioane de romani care voteaza fara probleme.

   Finante azi

   09/07/2012 at 5:01 pm

   • Da, si imi amintesc ca am citit undeva ca vor sa le impoziteze sumele trimise in tara. Nu imi amintesc unde am citit si nu pot da link de confirmare, dar poate ati auzit si voi.

    Giorgia

    09/07/2012 at 5:03 pm

    • acum vreun an

     Finante azi

     09/07/2012 at 5:05 pm

  • asta este o falsa problema, daca nu mai sunt interesati de Romania este foarte simplu, nu mai merg la vot. nu e treaba politrucului astuia sa decida daca diaspora voteaza sau nu. cat priveste aiurelile puturosului, care mergea pe ideea ca romanii din afara nu pot vota daca nu platesc impozite in tara, asta deriva din intelepciunea marelui vanator bombo care dorea ca voturile diasporei sa aiba mai putina greutate decat cele din Ro

   ny

   09/07/2012 at 5:04 pm

  • Eu cred ca e foarte buna discutia; si despre OBLIGATIA statului de a asigura conditiile de vot pentru toi cetatenii romani, indiferent unde se afla 🙂

   emil

   09/07/2012 at 5:04 pm

  • Da-mi voie sa nu te cred, cand spui despre nestiita romanilor din state cu privire la numele presedintelui. Eu traiesc aici si nu am intilnit nici un roman care sa nu cunoasca numele presedintelui. Cit despre intoarcerea, sau nu, a celor ce traiesc in afara granitelor, nu este un motiv de a le suspenda dreptul de vot.
   Si sa-ti dau un exemplu:
   Atit timp cat am documente romanesti perfect valabile, am pretentia sa pot sa-mi exercit toate drepturile de cetatea, inclusiv dreptul de vot. Cei ce nu sunt interesati de acest drept, cum spui, sunt acele persoane ce nu nu-si mai reannoiesc (pe multi bani) documentele romanesti, rezulta ca nu pot nici sa-si exercite dreptul de vot cu documente expirate. In concluzie, daca banii romanilor plecati sunt buni, atunci si votul lor este la fel de bun si necesar.

   mayausa

   09/07/2012 at 5:23 pm

  • Cei care au copii, sa vina cu ei la vot si copiii sa recite o poezie din Adrian Paunescu. Cei care n-au, sa sustina un test de cunostinte civice, cu intrebari de genul: cine a scris teza de doctorat a Primului ministru Victor Ponta?

   leon

   09/07/2012 at 5:24 pm

 51. Dintre toate ce ar trebui sa decida CCR cea mai importanta mi se pare forma referendumului: daca trebuiesc 50% +1 pt. a fi validat, simplu , stam acasa.

  papiciulo

  09/07/2012 at 5:03 pm

 52. Nemernicii sunt la limita: totul sau nimic! In mod normal, ar trebui sa le miroasa deja a puscarie. Sunt curios daca au prevazut si o solutie de avarie: ceva de genul unui guvern de „tehnocrati” condus de Geoana, care sa le scape pieile complotistilor si s-o linisteasca pe Coana Europa…

  Adrian

  09/07/2012 at 5:03 pm

  • Nu cred ca s-au gandit ce va fi „dupa”.Ei trebuie sa scape de Basescu, asta stiu deocamdata.

   papiciulo

   09/07/2012 at 5:05 pm

  • Eu zic ca trage in gol.
   NR si a atins limita competentei.Nu e in stare nici macar sa si nimereasca drumul.
   Pentru mine prestatia lui MN este cea a unui betiv care merge pe 7 carari.
   Va sfirsi in sant.A fost bagat in seama pentru ca are o echipa de soc.Exact cum sunt cei din Noua Dreapta sau galeria Steaua-vocali dar neconvingatori.

   tucu2

   09/07/2012 at 5:16 pm

 53. Stimate D-le Adrian
  Cred ca glumesti, cum adica „guvern de tehnocrati condusi de Geoana”. Eu n-am uitat vizita la Moscova respectiv la Vantu.

  ion

  09/07/2012 at 5:11 pm

 54. Pe Ponta nu-l doare palma încasată de la Merkel. În general, nu-l doare de nimic
  http://subiectiv.ro/social/ponta-merkel-suspendare-basescu/

  Sorin Fortiu

  09/07/2012 at 5:15 pm

 55. In sfarsit!!!! Minciuna are picioare scurte.

  Buna ziua doamna Demeter, va multumesc ca mergeti in Piata Victoriei. Radiati bunatate.

  Giorgia

  09/07/2012 at 5:15 pm

 56. al dracu’ Base asta, si la canadieni a ajuns, ministrul lor de externe si-a exprimat ingrijorarea in privinta suspendarii ilegale

  ny

  09/07/2012 at 5:17 pm

  • E basist si el. 😆

   luminita

   09/07/2012 at 5:22 pm

   • l-a cumparat si pe asta cu banii de pensii 😆

    ny

    09/07/2012 at 5:22 pm

  • pai daca nu i-au raspuns decat fritzii din europa, a sarit si in partea cealalta. :).

   halex

   09/07/2012 at 5:25 pm

 57. Multumim comunitatii pentru sprijinul dat in scris si in strada Promenadei Ghilimelelor.
  Cum am vazut chiar pe eventul de pe FB niste oameni nedumeriti, fac si aici cuvenitele precizari: In PV vin oameni care nu ar vota nici morti USL si cred ca stiu bine ce vor vota si la Referendum de va fi sa fie. Tot restul discutiei de partid sa-l pastram pentru campania electorala. D-aia n-am agreat campanii de partid, ca numai „rivalitati: ne-ar mai lipsi. Daca vin unii, se ofenseaza altii, daca apare ala, se ofusca alalalt. Cine a avut cap sa priceapa a priceput. Au timp pana la toamna sa se bata, sa creeze aliante si partide noi, ce vor ei. Azi, dupa stiinta mea, e USL la putere si face bucatzi statul de drept. Batalia pe care am inceput-o cu ghilimelele este contra lui Ponta si a clicii sale de la Grivco.

  blog de caine rau

  09/07/2012 at 5:21 pm

 58. EElmar Brok, presedintele Comisiei de Politica Externa a Parlamentului European, a declarat pentru Deutschlandfunk ca ceea ce se intampla in Romania este “o lovitura de stat”.

  “Nu am vazut niciodata asa ceva intr-o tara care se considera democratica. Ce s-a intamplat in Romania reprezinta o clara violare a principiilor Uniunii Europene.”, a declarat acesta pentru Deutschlandfunk.

  Sursa: enational

  Giorgia

  09/07/2012 at 5:21 pm

  • Inca un motiv pentru a se iesi la proteste in strada, altfel lumea intreaga va intelege ca romanii dorm in timp ce clica securisto-comunista le fura tara de sub ei.

   luminita

   09/07/2012 at 5:25 pm

 59. copy-lotul cica: „prezenta lui Basescu la CCR inseamna presiuni asupra judecatorilor”. alooooo, pontanacule, tu cand te-ai dus cu corlatean peste ei cum a fost?

  ny

  09/07/2012 at 5:24 pm

 60. Merge hotnews.ro la voi? Aici in Germania cam schioapata dupa comunicatul dnei Merkel.

  Moldoveanu

  09/07/2012 at 5:25 pm

  • In Au merge.

   luminita

   09/07/2012 at 5:26 pm

  • la mine merge

   Giorgia

   09/07/2012 at 5:27 pm

  • in US e ok

   ny

   09/07/2012 at 5:30 pm

  • eu dau refresh la 10 secunde, de asta merge greu 😀

   val

   09/07/2012 at 5:31 pm

   • ahaaa… ok. Atunci mai astept. 🙂

    Tare as fi curios de geo-statisticile de la Hotnews de azi…. Mii de refresh-uri din cele mai indepartate colturi ale lumii.

    Moldoveanu

    09/07/2012 at 5:36 pm

 61. Nu stiu daca ati amintit pe aici ca presedintia a dat un comunicat prin care anunta ca NU presedintele Basescu a sunat-o pe Merkel

  cedric

  09/07/2012 at 5:26 pm

  • …comunicatul subliniaza ca presedintele ” nu a solicitat nici unui lider de stat convorbiri telefonice directe pe tema suspendarii”, Ponta este un idiot panicat si ofticat

   Lumi

   09/07/2012 at 5:30 pm

  • Bravo B1, repeta comunicatul!

   Giorgia

   09/07/2012 at 5:30 pm

  • ziaristul de la DW spune foarte clar ca Merkel l-a sunat pe Base

   ny

   09/07/2012 at 5:31 pm

 62. Vă invităm marți, 10 iulie 2012, începând cu ora 18:00, la sediul Fundației Creștin-Democrate (str. Tolstoi 23 bis).

  Împreună, Partidul Noua Republică și Fundația Creștin-Democrcată, vom semna un acord politic pentru apărarea Statului de drept. După semnarea acordului, la 18:45, vom porni pe jos spre Piața Victoriei.

  Teodor Baconschi Mihail Neamțu

  RSVP: tel. 021.312.51.55; 0729.982.682
  …………………….

  Acesta este un mesaj trimis de NR. Dar numerele de telefon sunt de la Fundatia Crestin Democrata. Va rog sa telefonati si sa spuneti ca Mihai Neamtu nu este bine primit de catre cei ce protesteaza in Piata Victoriei, deoarece protestul este initiat de fosti membri ai NR care au fost exclusi de MN din organizatie
  Sau daca vin, posterele si afisele sa contina sloganuri si nu apartenta la NR in scop de propaganda pt M Neamtu

  lastnightmusic

  09/07/2012 at 5:26 pm

  • LNM 🙂
   O sa fie primit cu huiduieli. Speram ca Mr. T Baconschi, MRU si MM sa priceapa ca nu fac treaba cu cativa oameni de acest gen.

   desydemeter

   09/07/2012 at 5:28 pm

   • Am vorbit acolo cu dna Andreea Dragus care a incercat sa imi explice ca Piata Victoriei este un loc liber si poate protesta oricine. Am rugat=-o sa transmite dlui Baconski, istoricul manifestatiei, si ca il asteptam pe dl Neamtu intrre noi cu sloganuri privind statul de drept si nu cu steaguri sau tricouri de reclama a partidului, iar daca doreste totusi steaguri, sa manifesteze la 50 m distanta ca sa vada toata lumea exact citi sunt cei ce manifesteaza.
    Am afirmat ca fundatia trebuie sa aiba grija , dupa esecul cu Sorina Placinta, si am amintit declaratia dlui Baconski ref la MNeamtu din februarie
    Dna Andreea Dragus s=-a aratat deranjata de faptul ca o descriere a convorbirii va fi pusa pe site.

    lastnightmusic

    09/07/2012 at 5:47 pm

    • Super TDS 🙂
     Bravo tie! eu postez comentariul tau pe FB, daca este OK cu tine 🙂

     Theophyle

     09/07/2012 at 6:12 pm

     • Bine inteles, dar ar fi excelent daca s-ar pune si emailul dlui Baconski, iar prietenii nostri citi mai multi sa ii scrie opinia lor despre metodele de a sari etapele ale lui MN

      lastnightmusic

      09/07/2012 at 6:18 pm

 63. asta il intrece pe Ponta. care partid NR ? ma abtin sa scriu impresii din PV despre MN pana nu trece taifunul cu CCR. Pana si lui Hurezeanu i-a cazut fata cand a auzit declaratiile lui Ponta vis-a-vis de mesajul AM

  elablue

  09/07/2012 at 5:35 pm

 64. Sper ca ati observat ca toata floarea cea vestita a PSD in frunte cu TATUCA ION ILICI ILIESCU s a adunat la sfat.
  Va sfatuiesc ca avind in vedere experientele anterioare ,in cazul in care veti veni diseara in Piata Victoriei sa va dotati cu casca de protectie, pufoaica si trusa sanitara.
  Cred ca la ora asta taica Ilici a chemat deja minerii.
  Noroc ca din cauza caldurii sinele se dilata si trenurile au mari intirzieri.

  @blog de ciine rau- sper sa nu ti aduci si ciinele ca asa mic cum este e in stare sa deterioreze vre un minier ceea ce este o provocare la suveranitatea poporului muncitor.

  PS.In Piata Victoriei sunt panselute?

  tucu2

  09/07/2012 at 5:36 pm

  • nu mai aduce minerii, aduce galeriile si e mai naspa. dar ne apara Neamtu. ai vazut ce energie are

   elablue

   09/07/2012 at 5:41 pm

 65. Postare interesanta pe Politeia Europeana: Romania 2012 – Merkel se supară, Şova informează, Hrebe dezinformează şi Ponta minte!

  http://politeiaeuropa.wordpress.com/2012/07/09/romania-2012-merkel-se-supara-sova-informeaza-hrebe-dezinformeaza-si-ponta-minte/

  Theophyle

  09/07/2012 at 5:39 pm

  • Acum este foarte limpede. Europa reactioneaza si va sanctiona. Ce imi frige mie sufletul este sa nu sanctioneze populatia care si asa a suferit destul. Sper sa ia in consideratie petitia, sper sa-i sanctioneze pe EI, nu pe NOI.

   Giorgia

   09/07/2012 at 5:49 pm

 66. Cind e sa mearga ponta la Bruxelles? Joi? Saptamina asta se intilneste Comisia de etica a Universitatii din Bucuresti pentru a analiza cazul de plagiat. Poate se prezinta oficial la Bruxelles cu numele de Copy-Paste, primul ministru al Romaniei.

  leon

  09/07/2012 at 5:41 pm

  • parca joi;
   si se duce fiindca a fost CHEMAT
   imi mentin parerea ca asta nu va fi primit de nimeni altcineva;e” lepros politic” si din nefericire prin el ,si noi

   intimplator

   09/07/2012 at 5:44 pm

 67. Un aspect pozitiv in toata nebunia asta e ca USL-ul isi scoate la inaintare greii: Iliescu, Hrebenciuc, Dragnea …. adica exact cei pe care suporterii USL neradicalizati ii inghit greu, iar pe nehotarati ii fac sa se hotareasca …

  Radu

  09/07/2012 at 5:42 pm

 68. Buna ziua.
  Astia sunt oamenii care ne fac Romania de rusine:
  „Demersul ministrul de externe, Andrei Marga, de a informa cancelariile occidentale cu privire la poziția USL este considerat de Frankfurter Allgemeine Zeitung neobișnuit, dar tipic pentru noua putere de la București, care nu face diferența între partid și stat.”
  Este de pe realitatea.net

  adelastan

  09/07/2012 at 5:44 pm

 69. duios ron-ul se duce
  1 eur= 4,5275
  si asta acum vara cind de regula datorita ” noilor dusmani ai usl=capsunarii” cursul scadea

  intimplator

  09/07/2012 at 5:46 pm

 70. pt PV
  VICTOR PONTA PENTRU NOI ESTE LUKASENKO 2

  intimplator

  09/07/2012 at 5:47 pm

 71. intimplator

  09/07/2012 at 5:49 pm

 72. ha, ha,ha, Frankfurter Allgemeine Zeitung : ”Săptămâna trecută, ministrul român de externe, Andrei Marga, le-a trimis colegilor săi din UE o scrisoare, la care a anexat și un comunicat al coaliției de guvernare USL referitor la recentele evenimente politice din România. Acest demers este neobișnut, întrucât, de regulă, un ministru de externe prezintă poziția guvernului său și nu pe cea a unui partid. Pe de altă parte, demersul este tipic pentru modul de gândire al noii puteri de la București, care – precum comuniștii odinioară – nu face nicio diferență între stat și partid”,

  elablue

  09/07/2012 at 5:50 pm

 73. e deja delirium tremens!

  „A? Că nu avem voie să-l aducem pe Traian Bsăescu în faţa poporului? Aşa ne ziceau şi în ’89, că nu avem voie. Cum nu avem voie? Scrie în Constituţie, s-a votat suspendarea, după care domnul Băsescu are de rezolvat o problemă cu poporul român. Dacă poporul vrea să-l ţină în funcţie, îl va ţine, dacă poporul vrea să nu mai fie domnul Băsescu, cred că nimeni din Europa şi din lume nu poate constesta acest drept”, a spus Ponta(sursa rl)

  intimplator

  09/07/2012 at 5:53 pm

  • „omul” este mitoman! Personal, citesc toate declaratiile lui pe „invers”. Asa aflu sigur adevarul! 😉

   Sorin Fortiu

   09/07/2012 at 6:03 pm

  • Ponta are perfecta dreptate. dar e incorect. Poporul american nu l-a chemat pe GWBush sa il dea afara atunci cind nu mai avea peste 50% la sondaje.

   lastnightmusic

   09/07/2012 at 6:11 pm

   • Ponta NU „are perfecta dreptate”!
    CUM „s-a votat suspendarea”?
    Scrie in care Constitutie ca fara motiv parlamentul poate sa-l suspende pe Presedinte?
    L-a chemat poporul roman pe TB la referendum ori il obliga parlamentul la acest lucru?

    Sorin Fortiu

    09/07/2012 at 6:21 pm

    • BTW, ofer o bere (virtuala!) oricui imi arata o singura declaratie adevarata a lui ponta din ultima saptamana! 😉

     Sorin Fortiu

     09/07/2012 at 6:25 pm

    • OK, ok, ai dreptate .. eu am vrut sa subliniez ca nici chiar legal fiind alte popoare nu fac gesturile astea de marlan

     lastnightmusic

     09/07/2012 at 7:03 pm

  • Poporul e suveran si in Belarus, insa Belarus va intra in UE cind o sa-si vada Lukasenko ceafa

   leon

   09/07/2012 at 6:18 pm

 74. Cred ca Taica Ilici o sa i oblige pe toti sa si faca masterate in mineriade.
  El a reusit 7 si astia o dau in bara din prima.E inacceptabil pentru un partid comunist

  tucu2

  09/07/2012 at 5:56 pm

  • ma ingrijoreaza altceva
   idiotii sunt in stare sa-l duca pe antonescu la cotroceni si cu tancurile
   atentie mare incepind de azi in PV;nu exclud incercari de” incidente”

   intimplator

   09/07/2012 at 6:01 pm

   • Precis mardeiasii lui Voiculescu vir iesi in strada, dar am senzatia ca jandarmii de abea asteapta sa ciomageasca citiva golani.Pe de alta parte peste 10 zile Varanul e iar la tribunal.

    tucu2

    09/07/2012 at 6:09 pm

    • asa e;pina acum jandarmii sunt chiar prietenosi;sa cinti imnul cu protestatarii nu cred ca e in ” fisa postului”

     intimplator

     09/07/2012 at 6:16 pm

  • Coiotul ramolit nu mai are cui da lectii iar haita tanara nu va mai imparti prada cu el.
   L-au adus numai ca sa vada postasul ca nu a murit.
   Buhuhuhuuuuu….

   luminita

   09/07/2012 at 6:01 pm

   • @luminita
    vor sa-i manince si pensia?

    intimplator

    09/07/2012 at 6:03 pm

    • N-ar fi exclus. :mrgreen:

     luminita

     09/07/2012 at 6:05 pm

 75. Planul de ingropare a USL-ului contine trei mari pasi:
  1. Devoalarea adevaratelor intentii ale celor din spatele coalitiei, atat pe plan intern, cat si pe plan extern.
  2. Castigarea referendumului, urmat 103.5% de destramarea USL
  3. Castigarea alegerilor din toamna de catre partide/coalitii de dreapta.

  Pasul 3 nu poate fi realizat fara pasul 2. De asta sustin ca referendumul este obligatoriu, iar TB nu s-ar fi aruncat la mila sortii fara o analiza si un plan bine pus la punct. Parerea mea este ca TB are cel putin una sau doua bombe bine pastrate special pentru aceasta campanie. Nu prea au fost dezvaluiri spectaculoase legate de USL.

  Eduard

  09/07/2012 at 6:07 pm

 76. Der Spiegel: suspendarea lui Traian Băsescu, o înscenare umilitoare
  http://www.evz.ro/detalii/stiri/der-spiegel-suspendarea-lui-basescu-o-inscenare-umilitoare-991168.html

  Sorin Fortiu

  09/07/2012 at 6:08 pm

 77. 1) Derularea puciului parlamentar din Ro sub spectrul minciunii, hotiei si al faradelegii este azi problema principala a romanilor si ei trebuie sa o rezolve prin organizarea unui referendum care sa elimine sursa de instabilitate a statului si democratiei: bunul plac al Parlamentul.
  2) In acelasi timp, derularea puciului parlamentar din Ro aduce atingere credibilitatii asupra democratiei si regulilor statului de drept in interiorul UE (cum ar zice Ponta, o problema interna a UE). De acest lucru trebuie sa se ocupe URGENT toate structurile UE.

  PS.
  In discursurile celor doi solisti ai USL (pe care suntem obligati sa le ingurgitam zilnic de la portavocile USL) nu trebuie cautata logica, ci cartitele.

  judex

  09/07/2012 at 6:08 pm

 78. ce nu-i convine lui pacalici?iata ca eu trateaza romania cum zice el cind cu mersul la bxl;e o problema interna;ce nu-i convine ca se amesteca astia?
  s-o roage pe daciana sa nu uite sa-i puna in valiza si alifia pentru joi cind e pe la bxl

  Comisarul european pentru afaceri interne, Cecilia Malmstrom, a reiterat astăzi, la Bruxelles, preocuparea executivului UE faţă de evoluţiile din România, adăugând că acest subiect va fi probabil discutat în şedinţa săptămânală a Colegiului comisarilor europeni, care va avea loc miercuri
  EVZ.ro

  intimplator

  09/07/2012 at 6:12 pm

 79. Ziua buna oamani buni,

  Vreau numai sa subliniez ca in cazul unei decizii CCR care desfinteaza toate marsaviile Parlamentului, Romania ar castiga enorm in UE, aratand ca are institutiile funtionale.

  eugeni

  09/07/2012 at 6:29 pm

  • Iar statuile judecatorilor ar fi in toata tara cum sunt in franta cele ale Negustorilor din Calais 🙂

   lastnightmusic

   09/07/2012 at 6:31 pm

   • tds,

    Mai mult , in acelasi caz, valurile deciziei vor avea un impact enorm in principiu in UDMR, mai putin in usl.

    eugeni

    09/07/2012 at 6:35 pm

   • Si da , cred ca in cazul acesta ar trebui sa aiba statui ca cei care s-au desprins de comunisti.

    eugeni

    09/07/2012 at 6:36 pm

    • Eugeni 🙂
     Exact la asta ma gandeam – ca ar trebui sa le facem statui pentru ca au aparat Constitutia si Statul de drept. 😀

     desydemeter

     09/07/2012 at 6:42 pm

     • Demeter,

      Sa constituie un model, o referinta.

      Daca Lincoln a refuzat presedentia a treia oara a respectat constitutia si a ramas in constiinta poporului american, nu? 🙂

      eugeni

      09/07/2012 at 6:50 pm

      • Normal, dar acolo exista cinste si onoare, nu? Ca sa nu spun de constiinta civica. 😀

       desydemeter

       09/07/2012 at 6:58 pm

 80. Bună ziua,

  Timpul rămas până la 29 iulie e scurt.

  Indiferent de decizia CCR, acum se dă o bătălie pe planul comunicării cu electoratul. Care realistic vorbind nu este favorabil conform sondajelor de opinie, dlui Preşedinte Traian Băsescu. E important să ştie cum e percepută situaţia din exterior.

  Deci, urmăriţi ştirile din extern despre Victor Ponta şi situaţia actuală. Împărtăşiţi-le pe Facebook, Twitter şi Email.

  Cu cât mai mulţi oameni sunt mai informaţi corect, cu atât decizia de la vot(şi a participării) va fi mai clară.

  http://www.riskadapt.com

  TD

  09/07/2012 at 6:36 pm

  • Am creat pe Channels – un canal de ştiri despre Victor Ponta.

   TD

   09/07/2012 at 6:43 pm

 81. Comunicat al Comisiei de Stiintele Pamantului din cadrul CNATDCU
  http://www.ad-astra.ro/posts/view_post.php?post_id=2002&lang=en
  Cu alte cuvinte, Comisia se raliza la pozitia Comisiei de biologie si biochimie a CNATDCU, care a protestat impotriva reorganizarii Consiliului General al CNATDCU si modificarii regulamentelor de organizare si functionare ale CNATDCU precum si la pozitia Comisiei de Chimie si Inginerie Chimica a CNATDCU si a Comisiei de informatica a CNATDCU
  (toate comunicatele pot fi accesate pe web-site-ul ad-astra).
  Comunitatea academica nu accepta „galusca”!

  Sorin Fortiu

  09/07/2012 at 6:39 pm

 82. deci clar, astia nu vor respecta o decizie negativa a CCR, tocmai a declarat pontanacul asta. o ziarista a spus ca o decizie negativa a CCR ar impiedica demersul USL, la care pontanacul a raspuns ca oamenii vor vota de 29 iulie la referendum

  ny

  09/07/2012 at 6:42 pm

 83. Pontanacul a deschis iar gura.
  Este evident ca soarta lui si a pucistilor USL se joaca pe 29 Iulie , cind, spera Pontanacul, prostimea va fi de partea lui.
  Nu conteaza daca Basescu va fi suspendat sau nu ci acum pentru USL si Ponta conteaza ca la eventualul referendum boborul sa le valideze jmecheria altfel sunt terminati.

  tucu2

  09/07/2012 at 6:48 pm

 84. Razboiul sondajelor:
  ziare.com

  Peste jumatate dintre participantii la un sondaj realizat de TVH2.0 (53%) au declarat ca nu sunt de acord cu demersul Parlamentului de a-l suspenda pe presedinte, iar 73% au declarat ca vor participa la referendum.

  In schimb, 42% sustin acest demers, iar 5% nu au oferit niciun raspuns. Pe zone de rezidenta, datele arata ca 48% dintre oraseni sunt de acord cu demersul de suspendare initiat de Parlament, iar 45%, nu. Nu au raspuns 7% dintre locuitorii din mediul urban.

  In mediul rural, 58% dintre locuitori nu sunt de acord cu demersul Parlamentului, 38% sunt de acord, iar 4% nu au raspuns la aceasta intrebare.

  La intrebarea „Veti merge sa votati la acest referendum?”, 73% dintre repondenti au declarat ca vor merge la referendum, iar 24% au afirmat ca nu vor participa. Nu au dat niciun raspuns 3% dintre cei intervievati.

  Giorgia

  09/07/2012 at 6:49 pm

  • nu cred ca autoarea stie ceva din CCR, cred ca citit ce am scris eu acum multe zile, si apoi am reluat, si cred ca preluat si @sare.

   Cetatean

   09/07/2012 at 7:13 pm

   • da, ca doar suntem in tara copy/paste. @sare are bun simt si anunta cand preia

    Giorgia

    09/07/2012 at 8:17 pm

 85. Pe situl Romanialibera.ro a aparut o stire cum ca CCR s ar fi pronuntat de fapt asupra OUG care i limiteaza drepturile si a declarat o necionstitutionala.Stiti ceva?

  tucu2

  09/07/2012 at 6:58 pm

  • Eu nu am inteles ca s-au pronuntat deja, ci ca pot anula.

   Giorgia

   09/07/2012 at 7:00 pm

 86. hai ca si-a revenit ctpul. nu angela merkel trebuia sa spuna ci trebuia facuta o comisie juridica la nivelul europei ca sa se constate daca s-a incalcat statul de drept si legile in romania

  radu2

  09/07/2012 at 7:00 pm

  • looooool

   chiar ma intrebam cand se apuca de dat cu barda

   ny

   09/07/2012 at 7:03 pm

  • Daca am inteles bine, se face comisia care va fi alcatuita conform algoritmului politic. Dupa care se aduna niste judecatori care vor judeca ce a zis comisia. Peste 4-5 ani se va da o rezolutie asupra situatiei din Romania, si il vor felicita pe Crin Antonescu pentru al doilea mandat.
   Vorba aia : ceapa masii de ctp. 🙂 (ctrl-c, ctrl-v citoaien) 🙂

   eugeni

   09/07/2012 at 7:08 pm

 87. elablue

  09/07/2012 at 7:05 pm

  • le-o fi hacuit web-siteul? 🙂

   Sorin Fortiu

   09/07/2012 at 7:13 pm

  • hitler cred ca era de fapt tatuca ilici 😆

   ny

   09/07/2012 at 7:30 pm

 88. grebla abereaza la greu la b1tv, cica tot pdl-ul e de vina pentru felul in care a perceput Occidentul „sinuciderea” lui bombo

  ny

  09/07/2012 at 7:13 pm

  • ce sa mai zica si el, atata poate

   ny

   09/07/2012 at 7:25 pm

 89. Claudia Postelnicescu, Ţinta (sau despre posibilitatea unei insule) /in fapt, despre atacul uselist asupra Justitiei!
  http://www.contributors.ro/editorial/tinta-sau-despre-posibilitatea-unei-insule/?cfcc

  Sorin Fortiu

  09/07/2012 at 7:18 pm

 90. Mai am o revelatie (sunt plin de ele 🙂 ) : A. Merkel este din DDR. Ea stie foarte bine „la cat este ceasul” cu comunistii sau proto comunisti.

  eugeni

  09/07/2012 at 7:21 pm

 91. dragnea are si el dreptate: pdl-ul nu poate convinge populatia ca este imaculat. d-na udrea, d-na anastase, dl. blaga &comp, un pas in spate! folositi masinaria de partid, dar nu va mai aratati la fata!

  ny

  09/07/2012 at 7:24 pm

 92. COPII ; cum vin dela süpital intr-un suflet.

  ce face CCR, au inebunit n e tzin cu sufletul la gurä?

  CE STITZI:???????

  theo- nona

  09/07/2012 at 7:34 pm

  • Deocamdata nimic, asteptam si noi.

   Giorgia

   09/07/2012 at 7:37 pm

 93. buna seara, doamna, scuzati-mi impolitetea.

  Giorgia

  09/07/2012 at 7:37 pm

 94. criminalul ILIESCU, cel ce a ucis oameni , a adus minerii si
  a dus tzara de rapä, radiazä si dä indicatzii, ce rusine .

  ILIESCU TREBUIE JUDECAT SI CONDAM;NAT CU TOT USL-UL

  theo- nona

  09/07/2012 at 7:37 pm

 95. o zi foooooarte lunga ! noroc ca au curs breaking news despre reactiile internationale. doar Coreea de Nord lipseste

  elablue

  09/07/2012 at 7:43 pm

  • Dar rusii?. 🙂 .

   eugeni

   09/07/2012 at 7:48 pm

  • Coreea de Nord i-a solicitat primului plagiator Ponta reteta de imbalsamare a carpei kaghebiste. 👿

   luminita

   09/07/2012 at 7:52 pm

 96. Salutare politeieni. 🙂

  Tiberiu Orasanu

  09/07/2012 at 7:51 pm

 97. Citesc si ascult parerile a diversi sociologi care sustin sus si tare ca reactiile internationale nu vor influenta optiunea de vot a alegatorului obisnuit preocupat numai de taierea de salarii si pretul berii.
  Nu sunt sociolog , dar ma intreb si eu ce se va intmpla daca pe plaiurile patriei se va raspindi zvonul ca UE si madam Merkel cumparate de Basescu vor taia apetitul de munca in strainatate a tineretului patriei ?
  Ce se va intimpla daca coana Lenuta din Urlati va afla ca fiul ei care munceste din greu in Spania sau Italia si o intretine si pe ea isi va pierde dreptul de a munci in aceste tari din cauza ca noi refuzam sa fim o colonie a Germaniei sau a UE cum plastic s a exprimat cel mai tinar si cinstit PM?
  Credeti ca dupa tot scandalu;l de astazi un asemenea zvon va fi greu de crezut?
  Eu nu cred ba chiar am inceput sa verific demnitatea nationala punind aceasta intrebare unor oameni simpli muncitori si cinstiti de la orase si sate care au tot dreptul sa si voteze viitorul.

  tucu2

  09/07/2012 at 7:52 pm

 98. subway

  09/07/2012 at 7:52 pm

 99. Nu au apucat Ponta si Iliescu sa declare ca este doar o chestie de partid, relatiile dintre Merkel si Basescu, ca s-au pomenit cu o galeata de apa rece in cap. Declaratia socialistilor germani

  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-12751391-seful-socialistilor-germani-normele-democratice-standardele-parlamentare-sunt-incalcate-romania.htm

  Theophyle

  09/07/2012 at 7:53 pm

  • Mai bine va ingrijorati – Basescu a cumparat toata clasa politica europeana si vrea sa instaureze un partid unic european. 🙂

   Finante Azi

   09/07/2012 at 7:55 pm

  • Ce emotii l-au apucat pe Grebla cand a fost anuntat in direct pe B1, de catre moderator, despre declaratiile socialistilor germani 🙂 Pe fatza lui se putea citi DISPERARE.

   subway

   09/07/2012 at 8:07 pm

 100. in RL a aparut o stire :
  Curtea Constitutionala are temei legal pentru a anula Ordonanta de urgenta prin care Guvernul i-a restrins atributiile si Ordonanta de urgenta prin care s-a modificat Legea referendumului.

  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-12751309-romania-libera-curtea-constitutionala-are-temei-legal-pentru-anula-ordonanta-urgenta-prin-care-guvernul-restrins-atributiile-ordonanta-urgenta-prin-care-modificat-legea-referendumului.htm

  mayausa

  09/07/2012 at 7:55 pm

  • Noi stim asta de cateva zile, avem propriul specialist 😀

   Eduard

   09/07/2012 at 8:01 pm

   • asta stiu ( specialistul @cetatean este la inaltime) dar cum spui si tu „noi stim”. Trebuie sa afle si restul lumii 😉

    mayausa

    09/07/2012 at 8:09 pm

 101. Excelent, sa vedem acum pe unde-o mai scalda.

  Giorgia

  09/07/2012 at 7:57 pm

 102. liderul socialistilor germani – „Este inacceptabil sa restrangi in doar cateva zile atributiile Curtii Constitutionale, sa adaptezi procedurile parlamentare (scopului tau, n.r.) si sa ocupi functii importante peste noapte. Pe scurt, normele democratice si standardele parlamentare sunt suprasolicitate si incalcate” – asta parca a fost in PV si a citit si Politeia. CCR o avea acces la stiri in timp real ?

  elablue

  09/07/2012 at 8:04 pm

  • Unde sunt socialistii d’altadata?
   Cand se adunau de’ndata
   Si pe capitalisti ii injurau
   Iar pe comunisti ii protejau

   Traiasca lupta pentru pace,

   eugeni

   09/07/2012 at 8:25 pm

   • cum unde? in parlamentul Romaniei! 😦

    mayausa

    09/07/2012 at 8:39 pm

 103. Buna seara,

  Rar am vazut o asemenea reactie din partea marilor state fata de o tara. Este ceva incredibil. Cred ca nu este un ziar de renume sa nu comenteze derapajele din Romania. Nu exista ora aprope sa nu mai avem o declaratie externa. Mai toate statele au avut reactii la faptele guvernului actual. Iar iesirea cancelarului gernam a fost de-a dreptul zdrobitoare. Daca in acea declaratie s-a folosit diplomatia, incipuiti-va cam ce informatii detine d-na Merkel fata de ce au facut uslasii saptamana trecuta.
  impresionata desfasurare de forte pentru un presedinte „ignorat” de Europa, nu? 🙂

  Laur

  09/07/2012 at 8:22 pm

  • Nu e de loc incredibil
   Ceeace pentru bolsevicii nostri pare ceva normal, in tarile civilizate NU SE FACE si esti taxat imediat

   lastnightmusic

   09/07/2012 at 8:27 pm

  • vezi de treaba, i-a platit pe toti Base Almighty, doar a stabilit pontanacul asta 😆

   ny

   09/07/2012 at 8:28 pm

 104. Pentru cine intelege germana, declaratia socialistilor germani este mai dura in original decat in traducere

  http://www.spdfraktion.de/presse/pressemitteilungen/rum%C3%A4nien-demokratische-institutionen-achten-und-rechtsstaatlichkeit-respek

  Theophyle

  09/07/2012 at 8:26 pm

 105. MRU se pare ca este in piata – zice Turcescu la b1

  eugeni

  09/07/2012 at 8:27 pm

 106. ziua buna la toata lumea si sper sa fie buna :)…cand aflam ceva dinspre CCR?

  Vali Nisipeanu

  09/07/2012 at 8:32 pm

 107. Theophyle. iertati-l pe M.Neamtu (daca e asa de ticalos oricum nu conteaza…) pina pe 29 sau pina capata ( daca) protestele o anumita amploare? ? ?
  MRU si restul vor fi mai pragmatici iar un numar redus de protestatari si excluderi inseamna un start prost si pt MRU.

  Tio

  09/07/2012 at 8:32 pm

  • Salut Tio,
   iert, dar nu uit!

   Theophyle

   09/07/2012 at 8:35 pm

   • Salut, Am fost in Moldova si lumea e mai pro T.Basescu decit ai crede (iarasi sint pozitiv surprins ca oamenii inteleg mai bine deci credem noi sau politrucii) dar nu ajunge. Proteste de o anumita ampolare ar ajuta f.mult. Nu s-a intimplat suficient in ultimlele zile…

    Tio

    09/07/2012 at 8:43 pm

 108. Funeriu la B1. Bun de tot.

  luminita

  09/07/2012 at 8:34 pm

 109. Funeriu este idolul meu. Este coerent….Minte brici…

  hope

  09/07/2012 at 8:39 pm

  • Minte = creier

   hope

   09/07/2012 at 8:43 pm

   • merci de precizare 🙂

    Moldoveanu

    09/07/2012 at 8:51 pm

 110. Buna seara tuturor. Repet ce am spus dupa declaratia MAE Francez: din momentul in care Fabius a trasat linia nici un lider socialist sau social-democrat nu va mai vrea sa aiba de-a face cu USL-ul.
  Cat despre vizita lui Ponta la Bruxelles, poate ne anunta de acolo ca si-a dat demisia. Ma indoiesc ca Barosso o sa-l lase sa scape doar cu promisiuni.

  clemycali

  09/07/2012 at 8:45 pm

  • Nu putem sa ne asiguram de asta? Petitii trimise acolo unde urmeaza el sa ajunga?

   Moldoveanu

   09/07/2012 at 8:52 pm

   • Poti sa-i scri lui Barosso personal pe pagina de internet a Comsiei Europene. Dar Ponta nu a fost chemat la Bruxelles ca sa fie mangaiat pe cap. De asta poti sa fi sigur.

    clemycali

    09/07/2012 at 8:54 pm

    • Am asa o ciuda pe succesul lor pe plan intern si international ca le-as mai da si eu o mana de ajutor.
     Adevarul e ca inca imi mai trec fiori referitor la posibile trocuri pe plan international… de ce? Pai de putina istorie pe care am invatzat-o. Double-checking isn’t enough.

     Moldoveanu

     09/07/2012 at 8:59 pm

  • Ca sa-i deschidem calea cu documente care expliciteaza a o mia oara de ce nu tin argumentele lor…. indiferent ce acuzatii i-ar aduce lui TB??

   Moldoveanu

   09/07/2012 at 8:53 pm

 111. Cred ca astia ai-au ars ultimii neuroni si au devenit legume. Cu toate am sezatia ca incep sa se vada frunzele de la morcov – „Dacă Curtea spune că nu e valabilă (suspendarea, n.r.)? Nu. Acest lucru, recunosc că nu l-am luat în calcul, pentru că e decizia Parlamentului. Înţeleg că se discută şi alte lucruri care ţin de cine conduce Senatul, Camera, toate celelate lucruri contestate de cei de la PDL şi v-am spus de la început că am discutat în cadrul USL. Evident că vom respecta deciziile CCR. Nu pot decât să-mi doresc ca aceste decizii să nu reprezinte o decizie politică, adică exact acolo unde doar românii pot să decidă pe 29”
  http://www.romanialibera.ro/actualitate/politica/ponta-n-am-luat-in-calcul-ca-decizia-cc-sa-l-avantajele-pe-basescu-sper-sa-nu-fie-o-una-politica-270002.html

  mar

  09/07/2012 at 8:47 pm

  • Daca n-ar fi avut norocul sa fie idiot, lui Ponta i-ar fi luat creierul foc la cate contorsiuni i-a supus circuitele neuronale.

   luminita

   09/07/2012 at 8:53 pm

 112. Bravo Clujenilor!

  Peste 20 de persoane protestează, luni seară, la Cluj, faţă de „încălcarea” prevederilor constituţionale în schimbarea şefilor celor două Camere şi suspendarea preşedintelui Băsescu, cântând versuri parodiate după o piesă a trupei Holograf: „Să nu-mi iei, niciodată, Constituţia”, scrie Mediafax.

  Giorgia

  09/07/2012 at 8:52 pm

  • 20 de persoane intr-un oras mare ca si Clujul…..mi se pare extrem de putin, Giorgia.

   luminita

   09/07/2012 at 8:55 pm

   • Da Luminita, ai dreptate, dar se misca ceva, nu sunt inerti si pentru asta ii iubesc.

    Giorgia

    09/07/2012 at 9:14 pm

 113. Buna seara!
  Astazi (sau cel mai tarziu maine) Crin Antonescu se va alatura lui Geoana in banca prostilor.

  P.S> Desi nu am mai avut asa de mult timp nu poate decat sa ma bucure faptul ca foarte multi cititori si-au luat inima in dinti si au decis sa fie comentatori, suplinind absenta unuia sau altuia dintre comentatorii mai vechi. Si nu ma refer numai la acest blog unde fenomenul are o amploare extraodinara (asta in primul datorita calitatii autorilor si comentariilor) ci peste tot. Chiar si blogurile USL-iste sau ale presei USL-iste sunt pur si simplu invadate de cetateni care nu mai suporta nemernicia acestor politicieni-mafioti. De Facebook nu mai are rost sa vorbesc. Vremea statului in umbra a trecut. Trebuie sa aratam tuturor ca tara asta este a noastra, nu a celor cateva mii de privilegiati de toate culorile politice. Europa si America ne ajuta, indifernet de ce partid conduce statele respective. Depinde numai de noi sa bagam si in traista cadoul occidentalilor. Iar daca CCR reuseste sa descalceasca aceasta afacere, ar trebui ca peste cativa ani sa i se ridice o statuie (chiar si lui Predescu, Aspaziei si celorlalti pusi de USL acolo)

  ribelalu

  09/07/2012 at 8:52 pm

 114. Funeriu si-a aratat diploma de Bac la B1 🙂

  Cetatean

  09/07/2012 at 8:56 pm

 115. muahahahaaaa =))=)) dl. Funeriu si-a aratat diploma de bacalaureat, sa vedeti ce iau foc uslinosii acum 😆

  ny

  09/07/2012 at 8:57 pm

 116. scuze, City, n-am apucat sa dau refresh 🙂

  ny

  09/07/2012 at 8:57 pm

 117. Lucian Mandruta pe FB zice asa: „oe surse: e nasol”. Sper sa fi facuta doar o gluma proasta.

  ribelalu

  09/07/2012 at 8:59 pm

  • e nasol ce? si pt cine?

   ny

   09/07/2012 at 9:00 pm

   • El e „de-al nostru”, adica demicrat. Dracu stie ce a vrut sa spuna? Are 44 de comentarii care intreaba „ce si cum” dar nu a dat amanunte suplimentare.

    ribelalu

    09/07/2012 at 9:02 pm

  • Iti spun eu, tot pe surse – nu are cum sa fie nasol!

   Theophyle

   09/07/2012 at 9:05 pm

   • Dupa tot ce am invatat de-a lungul anilor de la @city asa ma gandeam si eu azi. Dar cu nenorocitii astia nu trebuie sa lasi niciodata garda jos.

    ribelalu

    09/07/2012 at 9:07 pm

    • nu ai invatat de la mine, ci de la CCR, eu doar am citat deciziile potrivite 🙂

     Cetatean

     09/07/2012 at 9:10 pm

   • Daca spune Globul de cristal, este de bine 😆

    mar

    09/07/2012 at 9:11 pm

 118. Duaaaaaaamne, Rizea Ferrari la Turcescu. Bine macar ca a terminat Banciu vacanta :).

  ribelalu

  09/07/2012 at 9:04 pm

 119. USLasii s-au adus singuri in pozitia „mergi sau crapa” cu accent pe mergi. Deci nu vreau sa ma gandesc la nasol ci mai degraba la cum se poate contracara pe cat mai multe planuri.

  Moldoveanu

  09/07/2012 at 9:04 pm

 120. la mine a decedat B1 TV

  ny

  09/07/2012 at 9:13 pm

  • am avut si noi probleme vreo 2 ore in Moldova. I-am sunat la RCS si le-am cerut nr. de inregistrare a sesizarii. Cam in 20 minute s-a rezolvat si a revenit transmisia. Intre timp am vazut totul pe net.

   Giorgia

   09/07/2012 at 9:17 pm

  • si la mine Nasul.tv

   mayausa

   09/07/2012 at 9:18 pm

 121. Wishful Thinking: As vrea sa vad de la toamna in manualul de istorie la scoli o lectie despre acest episod (incheiat bineinteles cu esuarea miscarii) si cum poate fi uzata extrem libertatea (presa, exprimare, etc) pentru a prelua puterea si a instaura o dictarura. Alaturi, evident de definitia dictaturii parlamentare pentru ca la noi multi au inca impresia ca dictatura e a unui singur om.

  Moldoveanu

  09/07/2012 at 9:13 pm

 122. Astazi, Politeia a avut 130 de vizitatori (pana acum) din situri oficiale ale UE de la Bruxelles 😆

  Theophyle

  09/07/2012 at 9:14 pm

  • Merde, si nu aveam papionul pus 🙂

   Cetatean

   09/07/2012 at 9:16 pm

   • Trebuie sa postam comentarii in Franceza. Stimabili se foloseau de google translate, iti dai seaa ce iesea 😆

    Theophyle

    09/07/2012 at 9:17 pm

    • Uauuuu! Fara cuvinte!

     Giorgia

     09/07/2012 at 9:19 pm

     • Salut Giorgia,
      nu e prima data. Nu ai auzit ce a declarat Sova, ca sunt doua situri citate de imperialistii occidentali – unul bulgar (suntem noi) si unul coreean e Marius Delaepicentru care imprasitie minciuni despre USL 😆

      Theophyle

      09/07/2012 at 9:24 pm

      • Saracul Marius, a ajuns coreean 🙂 Bine ca Sova nu a mentionat Coreea de Nord, dar la cati neuroni are insemna un efort in plus ptr. tartacutza lui seaca 😆

       mar

       09/07/2012 at 9:29 pm

    • O sectiune babilon-politeia in care sa utilizam ce limbi stim afara de romana ar merge. 🙂

     Moldoveanu

     09/07/2012 at 9:22 pm

     • Super ideie, fac un blog in esperanto 😆

      Theophyle

      09/07/2012 at 9:24 pm

      • :))

       Moldoveanu

       09/07/2012 at 9:25 pm

      • Eu stiu ca stim mult mai multe limbi straine decat ei! Deci…se poateeeee!!!

       Giorgia

       09/07/2012 at 10:05 pm

 123. Cine sunt tipii (organizati) cu portavoce din PV? Si niste baieti mai tuciurii pe care i-am vazut si la meeting-ul PDL, tot organizati clar. Ceva parea tare ciudat in PV in seara asta…

  littlebugger

  09/07/2012 at 9:14 pm

 124. Cred ca este constient ca si-a terminat cariera si nu mai are ce pierde, asa ca a inceput sa vorbeasca fara sa se mai controleze. Ce nu a inteles acest cretin hotz si nu o sa inteleaga, Germania nu este Romania si Angela Merkel are in mana careul de asi. – „Sunt convins că pe 30 iulie niciun creştin democrat german n-o să-şi permită să mai jignească poporul român şi să spună că suntem vreo dictatură. Eu ştiu că şi în Germania oamenii decid la vot. Sau în Germania e democratic să decidă oamenii la vot şi în România nu e democratic? Ce, suntem colonie?”,
  http://www.mediafax.ro/politic/ponta-pe-30-iulie-niciun-crestin-democrat-german-nu-ii-va-mai-jigni-pe-romanii-ce-suntem-colonie-9836605

  mar

  09/07/2012 at 9:16 pm

  • Pana pe 30 iulie mai este mult. Hai sa-l vedem ce guita inainte sa se duca la Bruxelles joi.

   clemycali

   09/07/2012 at 9:17 pm

   • Salut Clemy 🙂
    Am impresia ca se va intoarce ca Vosganian, daca iti aduci aminte 🙂

    Theophyle

    09/07/2012 at 9:19 pm

    • 🙂 Hehe.

     clemycali

     09/07/2012 at 9:21 pm

  • ne vor jigni social-democratii? 🙂

   Finante Azi

   09/07/2012 at 9:17 pm

 125. nu merge B1? s-a intrerupt?

  Cetatean

  09/07/2012 at 9:18 pm

  • la mine s-a intrerupt pe net pentru vreo 20 minute, acum s-a reluat emisia

   ny

   09/07/2012 at 9:38 pm

 126. Seara buna
  Prezent si va citesc . Chiar daca nu de la Bruxelles . 🙂
  urmeaza G&M – ( specificat pentru cei care nu au luat bacul 🙂 )
  Pina la urma aia de la UE tot cu mine se sfatuiesc 😆

  stefan60

  09/07/2012 at 9:18 pm

  • Salut Stef,
   chiar mi-ai lipsit 😆 Pe bune!

   Theophyle

   09/07/2012 at 9:20 pm

   • Sint foarte ocupat sefu .
    Amaritii astia de italieni nu mai stiu la ce zeu sa se adreseze pentru a nu creste spread . Am specificat ca nu sint o divinitate dar ei nu si nu . Toata ziua la usa . 😆

    stefan60

    09/07/2012 at 9:23 pm

    • Imi dau seama Stef 🙂

     Theophyle

     09/07/2012 at 9:25 pm

  • Salutare din nou. Am luat foc, am discutat pe mesenger cu un fost coleg de liceu,prieten actual profesor de informatică la un liceu renumit din Bistriţa. Pe scurt , percepţia lui că nu e aşa rău. Relativizarea situaţiei. Spune că e vina PDL-ului că e de 8 ani la guvernare(am insistat că PNL şi PSD) au fost parteneri. Că li s-au tăiat salariile lui şi soţiei, micşorarea reveniturilor(am insistat pe contextul internaţional pe faptul că puţinii care muncesc trebuie să întreţină pensionarii şi cei care nu muncesc, că normal ceea ce au construit pensionarii, părinţii noştri, combinate, fabrici, păduri, au fost devalizate de către actualii parlamentari-şi că acolo ar fi problema). Dar ceea ce m-a supărat a fost relativizarea atitudinii şi mentalităţii faţă de furt. Toţi fură. Şi i-am spus că nu e adevărat, sunt oameni cinstiţi care reuşesc pe munca lor. A doua, nu l-a înghiţit pe Funeriu..cică vine din exterior şi cum poate el să reformeze învăţământul românesc..că nu avea habar. Şi i-am răspuns că Daniel Funeriu are experienţa nu a unui sistem de învăţământ ci are experienţa mai multor sisteme şi că a performat foarte bine. Apoi a urmat o apreciere la adresa calităţii muncii pe care o depune de profesor…dle sunt buni românii din IT, nu neg dar nu poate doar sectorul de IT dezvolta o societate. Trebuie avansat şi în celelalte domenii. Ne-am certat în toată regula :).stilistic vorbind.

   TD

   09/07/2012 at 9:29 pm

   • Daca vezi ca n-ai cu cine, nu iti pierde prea mult timp. Demobilizeaza-l, convinge-l subliminal ca e mai bine daca ar sta el acasa, nu e batalia lui.

    Eduard

    09/07/2012 at 9:48 pm

    • Am o altă abordare.
     E un fost coleg de clasă ,om care am trecut împreună la bine la rău, 4 ani.
     Îmi iau tot timpul necesar într-o discuţie cu toţi oamenii pe care îi cunosc personal şi probabil şi el ca să ne explicăm argumentele.
     Respectul între două persoane trece dincolo de o logică politică.

     TD

     09/07/2012 at 10:41 pm

 127. „Normal” sa pice conexiunea la Nasul.Tv, invitat este fostul Avocat al Poporului care numai de bine nu zice despre abuzurile facute de USLamisti.

  mar

  09/07/2012 at 9:24 pm

  • dar de cererea facuta in numele lui bombo nu zice nimic? ca aia mi-a ramas pe creier

   ny

   09/07/2012 at 9:40 pm

 128. La b1 se cearta psd-istul cu Boueanu (cred). Din : Lui TB ii este frica de popor, de ce nu se intoarce la popor, PSD respecta legea, constitutia si altele la fel nu il scoti. Am inchis.

  eugeni

  09/07/2012 at 9:25 pm

 129. Am vrut sa o spun mai demult: dupa gesturi, scandari, ton, inflexiuni ale vocii, cel putin doi dintre cei care dau tonul in PV sunt/au fost membri de galerie. V-o spune un om care a stat la viata lui prin galerii la meciurile de fotbal ale unei foste echipe.

  Eduard

  09/07/2012 at 9:25 pm

  • Asta e probabil TDL-ul lui Blaga!

   Theophyle

   09/07/2012 at 9:29 pm

  • Pana la un punct important este ce scandeaza.
   La noi oricum nu poti sa pastrezi o miscare 100% neinfiltrata.

   Moldoveanu

   09/07/2012 at 9:30 pm

 130. Daca credeti ca e de vreun folos, pot sa postez fara nici o problema comentarii (si) in franceza.

  leon

  09/07/2012 at 9:25 pm

  • Am glumit leon,
   cine vrea sa ne inteleaga ne intelege si in romana crede-ma 😆

   Theophyle

   09/07/2012 at 9:32 pm

  • Un englez anti European 🙂 Care face tot timpul agitatie in PE e liberal, veche poveste de cam 2-3 ore nu am vrut sa postez linkul.

   Theophyle

   09/07/2012 at 9:31 pm

   • Multumesc! Trebuie sa recunosc ca nu prea am urmarit discutiile din PE de-alungul timpului.

    Finante Azi

    09/07/2012 at 9:33 pm

 131. seara buna Theophyle all 🙂
  wow 😆 UE si Bxl. cu ochii pe noi.
  Hai ca sa le dam un motiv in plus.
  5 secunde de relache.
  Vad pe sticla Mihaela Radulescu audiata la parchet intr-un dosar cu inaltzi demnitari-spalare de bani(elan,blejnar,marta etc)
  Stirea de maine probabil va fi :Andreea Marin Banica,zana,ca sa nu ramana mai prejos isi va face si ea un dosar penal in care va fi audiata din cauza ca barba-su a lasat-o gravida pe alta 😆

  mircea

  09/07/2012 at 9:32 pm

 132. Vad ca Guvernul a dat un comunicat mai aburitor. Si-au dat seama de greseala cu colonia.

  Finante Azi

  09/07/2012 at 9:35 pm

  • E prea tarziu. Lui Pontel i-a scapat deja porumbelul pe gura si e si pe banda.

   clemycali

   09/07/2012 at 9:37 pm

   • chestiile cu denigrarea sunt soooo 90’s

    Finante Azi

    09/07/2012 at 9:38 pm

 133. peste o mie de sezizari la avocatul poporului. Avocatul poporului trebuie sa se sesize si la 1 (una). Asta zice fostul avocat al poporului

  eugeni

  09/07/2012 at 9:36 pm

 134. Omul asta merita toata consideratia – Sergiu Mocanu, liderul Miscarii Populare Antimafie din Republica Moldova, solicita oficialitatilor de la Chisinau sa anuleze vizita premierului roman Victor Ponta.

  http://www.ziare.com/europa/moldova/liderul-miscarii-antimafia-din-moldova-cere-anularea-vizitei-lui-ponta-la-chisinau-1177765

  mar

  09/07/2012 at 9:36 pm

  • Bravo lui. Asa ar trebui sa faca oficialitatile de la Chisianu.

   clemycali

   09/07/2012 at 9:37 pm

 135. Mai are oare, Mos Predescu putere?

  Theophyle

  09/07/2012 at 9:39 pm

 136. spune Turcescu c-ar fi terminat CCR-ul de dezbatut

  ny

  09/07/2012 at 9:44 pm

 137. CRIMINALUL ILICI , este inbälsämat si protzäpit in mijlocul mesii ,
  ca stindard al bolsevismului, sä le fie rusine cu acest nemernic
  defileazä calnaliile uslinoase

  theo- nona

  09/07/2012 at 9:46 pm

 138. Ponta nu poate sa isi dea demisia. Daca si-o da este pierdut. La comunisti (PSD) nu exista asa ceva.

  eugeni

  09/07/2012 at 9:47 pm

  • Ponta NU poate……sry

   eugeni

   09/07/2012 at 9:49 pm

 139. trebuie sä pronuntze in seara asta,

  sper cä nu fac de ras romania-

  theo- nona

  09/07/2012 at 9:48 pm

 140. PONTA impostor , plagiator,mincinos.

  demisia.

  theo- nona

  09/07/2012 at 9:52 pm

 141. asteptam comunicatul CCR. Doamne-ajuta!

  cedric

  09/07/2012 at 9:52 pm

  • si pe banda la B1 scrie ca asteptam comunicatul.

   Moldoveanu

   09/07/2012 at 9:53 pm

 142. cica s-au decis doar 5 din 7 puncte. Interimatul ramane pe maine, poate si CJNC-ul. asta e semn bun, zice Mister B.

  Cetatean

  09/07/2012 at 9:54 pm

  • Vedem. M-a luat cu tremurici de la stomac.

   clemycali

   09/07/2012 at 9:55 pm

 143. mie-mi spui? eu am facut azi treaba in casa, de nervi, am montat dulapuri, am dat gauri in pereti, am compatimit impreuna cu Mister B. (la Nora) fiecare cu nervii nostri.

  Cetatean

  09/07/2012 at 9:59 pm

  • Iar eu trebuie sa-mi repar in curand tasta F5 🙂 Doamne ajuta-ne!

   Abagiu Nicolae

   09/07/2012 at 10:00 pm

  • Lasa ca si pe mine m-a apucat de cateva zile un zel ptr curatenie si gatit crunt, am plimbat cainii cat n-au fost plimbati in viata lor !

   clemycali

   09/07/2012 at 10:01 pm

   • Pe mine m-a luat cu somn tot gandindu-ma ca se pregateste Crizel sa se mute in dormitorul prezidential,
    am motzait toata ziua. :mrgreen:

    luminita

    09/07/2012 at 10:08 pm

 144. dragotescu are o informatie, insa nu exista confirmare de la CCR. O singura sursa.

  Cetatean

  09/07/2012 at 10:00 pm

 145. eu am pus un ventilator la F5 sa il apese , ca ma doare deshtu’ 🙂

  eugeni

  09/07/2012 at 10:00 pm

  • da refresh cu mouse-ul si lasa F5-ul. 😆

   luminita

   09/07/2012 at 10:05 pm

 146. Mi-e groaza! Pe RTV se vorbeste ca Antonescu este interimar si decizia Curtii fifty-fifty ca asa se practica. Ultima parte emisa de Val Valcu. Corina Dragotescu pare sa incurajeze aceasta varianta. Nu se poate. Sa ai toata EU in spate si sa dai un verdict favorabil mincinosilor, abia atunci cred ca vom avea un clivaj imens in societate, intre cei ce gandesc si stau si vertical (am impresia ca sunt sub 10%) si cei care vor sa se „invarta” indiferent de pret (restul; stau prost cu mate 🙂 Nu-i nimic, mergem mai departe. Pana in panzele albe de va fi nevoie. Vom pierde niste ani, dar poate-i folosim sa reconstruim si sa deschidem minti si inimi.

  Lynlyn

  09/07/2012 at 10:07 pm

  • Daca schimb postul primesc alte decizii decat astea?

   Moldoveanu

   09/07/2012 at 10:08 pm

  • nu stim. Dragoteasca se lauda cu o sursa, cineva care a participat la sedinta CCR. Participa cei 9 si magistratul-asistent. Atat. (ma refer la deliberare). Nu cred ca are surse atat de sus.

   Cetatean

   09/07/2012 at 10:10 pm

   • Tanti care sprijinea hidrantul si vineri a vorbit pe nas.

    mar

    09/07/2012 at 10:11 pm

 147. oare cati isi tin rasuflarea acum asteptand rezultatul de la CCR ?!
  🙂

  hope

  09/07/2012 at 10:08 pm

 148. Patrasconiu sustine pe FB ca interimatul se discuta maine.

  clemycali

  09/07/2012 at 10:09 pm

  • Pana la interimat e important daca ii repune pe Blaga si Anastase in drepturi,
   ca Crizel sta la usa la Cotroceni , si-a dat demisia de presh la pnl.

   luminita

   09/07/2012 at 10:12 pm

 149. Ma uit la Premierul hotz si constat ca s-a inegrit, i-a inghetzat zambetul ironic, cred ca a inceput sa-i se lipeasca camasa si sa-l stranga. Frunzele morcovului sunt vizibile prin monitor :mrgreen:

  mar

  09/07/2012 at 10:10 pm

  • Ponta a inceput sa atace politicienii straini . 😆
   Pare Ceausescu cind se caca pe el de frica si invoca amestecul „agenturilii” straine in destabilizarea RSR .
   Oricum istoria nu se repeta dar cazarma din Tirgoviste e tot acolo ca si faimosul zid . 🙂 Plus ca acum armata romana are si transportoare Piranha III cu usa muuult mai mare . 🙂
   Posibil ca tovarasul Iliescu nu explica cirlanului ca e nasol de tot sa calci pe bataturi politicienii marilor tari europene ? 🙂

   stefan60

   09/07/2012 at 10:18 pm

 150. Acu-i acu!

  cedric

  09/07/2012 at 10:14 pm

 151. Se citeste pe B1 comunicatul

  Giorgia

  09/07/2012 at 10:14 pm

 152. o prima victorie

  cedric

  09/07/2012 at 10:15 pm

  • si singura 😦

   Moldoveanu

   09/07/2012 at 10:17 pm

 153. OUG cu restrangerea drepturilor CCR este neconstitutionala!

  ny

  09/07/2012 at 10:15 pm

 154. Vaaai, respins blaga s iAnastase! De ce?

  cedric

  09/07/2012 at 10:15 pm

 155. pct 2 cu majoritate de voturi , a respins ca neadmisibila solicitarea lui Blaga si anastase!!!!!!!!!!!!

  luminita

  09/07/2012 at 10:16 pm

 156. Au castigat pucistii, am ajuns mai rau ca Grecia 😦

  mar

  09/07/2012 at 10:16 pm

 157. ccr a votat cu usl-ul

  fish

  09/07/2012 at 10:16 pm

 158. Nenorocire!

  cedric

  09/07/2012 at 10:16 pm

 159. restul e bomba atomica!

  radu2

  09/07/2012 at 10:16 pm

 160. revocarile lui Blaga si Anastase sunt constitutionale.
  CNJC este inadmisibil
  suspendarea este constitutionala
  antonescu e pres. interimar

  ny

  09/07/2012 at 10:16 pm

 161. Institutiile au tradat punct 😥

  mar

  09/07/2012 at 10:17 pm

  • Practic din acest moment Romania este republica parlamentara.

   clemycali

   09/07/2012 at 10:18 pm

 162. suspendarea Presedintelui e constitutionala!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  cu majoritate de voturi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  luminita

  09/07/2012 at 10:17 pm

  • A mers pe ideea ca CJNC este inadmisibil. Nu le faceti jocul, acreditand ideea ca CC s-ar fi pronuntat asupra temeiniciei motivelor de suspendare. Acesta e riscul de care m-am temut cand am auzit de CJNC.
   Ma asteptam la aceasta solutie pe CJNC, insa nu si pe revocarea celor doi. Au inghitit fara sa clipeasca galusca publicarii prioritare in M.Of. a modificarii regulamentului, ceea ce mi se pare grav.
   Pe scurt, nu e ceea ce trebuie sa fie o CC. dar asta e alta discutie.

   micsunica

   09/07/2012 at 10:22 pm

   • Cu alte cuvinte din cei scrii tu, nu avem o Curte Constitutionala.

    mar

    09/07/2012 at 10:26 pm

 163. super decizii ale CCR 😦

  Referendumul nu se stie.

  Cetatean

  09/07/2012 at 10:17 pm

 164. N-am crezut. Suntem condamnati la comunism.

  cedric

  09/07/2012 at 10:17 pm

 165. Nu pot sa cred!!!!!!!!!!!

  Giorgia

  09/07/2012 at 10:18 pm

  • Ba da. Li s-a facut frica. Asta a fost evident inca de la inceputul saptmanii trecute. maximul lor de curaj a fost cand au trimis scrisoarea aia la Comisia de la Venetia.

   clemycali

   09/07/2012 at 10:19 pm

 166. ce se mai poate spune. s-a incheiat orice discutie. au facut in capul nostru cu gratie.

  halex

  09/07/2012 at 10:18 pm

  • cu bolta, nu cu gratie

   ny

   09/07/2012 at 10:25 pm

 167. degeaba i-am laudat atat, meciul e jucat

  ny

  09/07/2012 at 10:19 pm

 168. cum se uita acum europa la noi?! adio ani,dna, inalta curte, etc etc

  radu2

  09/07/2012 at 10:19 pm

 169. Maine se judeca pe Avocatul Poporului si pe referendum.

  Cetatean

  09/07/2012 at 10:20 pm

 170. buna seara
  PV= m-am uitat la oamenii care vin acolo de o sapatmina;pe unii deja ii cunosc,ne salutam;sincer nu-l vad pe niciunul sa strige ca la fotbal;
  poate ca 2000de ” tacuti” striga mai mult deci 2000″ vocali”
  numai o parere

  intimplator

  09/07/2012 at 10:20 pm

 171. Sa ne aducem aminte de Componenta CCR:
  Augustin Zegrean – Preşedinte, numit judecător de Preşedintele României (2007), pentru un mandat de 9 ani
  Mircea Ştefan Minea – Judecător, numit de Camera Deputaţilor (2010), pentru un mandat de 9 ani
  Petre Lăzăroiu – Judecător, numit de Preşedintele României pentru un mandat de 9 ani
  Iulia Antoanella Motoc – Judecător, numită de Senat (2010), pentru un mandat de 9 ani
  Tudorel Toader – Judecător, numit de Camera Deputaţilor (2007), pentru un mandat de 9 ani
  Aspazia Cojocaru – Judecător, numită de Camera Deputaţilor (2004), pentru un mandat de 9 ani
  Acsinte Gaspar – Judecător
  Ion Predescu – Judecător, numit de Senat (2004), pentru un mandat de 9 ani
  Puskás Valentin Zoltan – Judecător, numit de Senat (2007), pentru un mandat de 9 ani

  Pe unde ii vedeti sa-i scuipati intre ochi!!!! Dar nici un scuipat nu merita …

  Sorin Fortiu

  09/07/2012 at 10:21 pm

 172. sa nu uitati sa stingeti lumina.

  fish

  09/07/2012 at 10:22 pm

  • Cinic mod de a pune problema dar adevarat 😦

   mar

   09/07/2012 at 10:24 pm

 173. actele astea dau o putere enorma partidelor. 7 snapani plus baroni locali dau presedinti de camera si de tara de-a dura cand le poftesc muschii. votul unui parlamentar va fi foarte scump.

  radu2

  09/07/2012 at 10:24 pm

 174. Incredibil. Ne-au facut praf in fatza Europei.

  subway

  09/07/2012 at 10:25 pm

  • adevarat. greu de pus presiune din exterior acum, odata cu noile decizii.

   halex

   09/07/2012 at 10:26 pm

 175. În urma deliberărilor, cu majoritate de voturi, Curtea Constituţională a hotărât:

  „Constată că procedura privind suspendarea din funcţia de Preşedinte al României a domnului Traian Băsescu a fost respectată. Constată existenţa împrejurărilor care justifică interimatul în exercitarea funcţiei de Preşedinte al României. Constată că, în conformitate cu dispoziţiile art.98 alin.(1) din Constituţie, interimatul funcţiei de Preşedinte al României se asigură de preşedintele Senatului, domnul George-Crin-Laurenţiu Antonescu”.

  Concluzie: de azi inainte, oricand, Presedintele Romaniei va putea fi susoendat oricand, cand vrea Parlamentul. Il votam degeaba. Parlamentul il poate suspenda daca ii tuna.

  Cetatean

  09/07/2012 at 10:26 pm

  • Exact. De asta am si spus mai sus ca de facto de azi avem republica parlamentara.

   clemycali

   09/07/2012 at 10:26 pm

  • De azi nu mai avem institutia Presedintelui, suntem mai rau ca Moldova. Cred ca vom ajunge la anticipate 😦

   mar

   09/07/2012 at 10:27 pm

  • Din pacate, asa cum e conceputa in Constitutie institutia suspendarii, asa este. La muschiul Parlamentului. Au respins CJNC ca inadmisibil, probabil in ideea ca nu pot transforma avizul consultativ al CC pe incalcarea grava a Constitutiei, intr-un aviz conform, pe cale indirecta, prin contestarea deciziei parlamentului de suspendare. De aceea au analizat nu pe fond hotararea parlamentului, ci doar pe aspecte de procedura (cvorum etc.).

   micsunica

   09/07/2012 at 10:35 pm

 176. justitia e oarba, dar ii place lesa …

 177. Suntem, deci, republica parlamentara, in mod oficial. Parlamentul = ultima reduta a comunismului romanesc.

  Asta numai daca CCR spune ca pe viitor vor trebuie sa procedeze altfel.

  Cetatean

  09/07/2012 at 10:28 pm

  • Asta e. CCR nu si-a inteles menirea si nici gravitatea situatiei.

   clemycali

   09/07/2012 at 10:30 pm

 178. Va rog, imi poate explica cineva cum sint revocarile Presedintilor Camerelor constitutionale, cind in 2005 aceeasi CCR a declarat neconstitutionale articolele respective, care au fost astfel abrogate? Adica in 2005 era neconstituional sa schimbi Presedintii in baza unor articole care existau, iar acum este constitutional, in baza acelorasi articloe care nu mai exista?

  leon

  09/07/2012 at 10:28 pm

  • exact. la Blaga nici macar nu s-a invocat vreun articol din regulament.

   Cetatean

   09/07/2012 at 10:29 pm

   • Au fost respinse ca inadmisibile, deci nu au mai analizat fondul. Daca ajungeau sa o faca, probabil ca ajungeau la aceeasi solutie.
    Ceea ce imi pare mie scandalos de gresit, dincolo de faptul ca au permis ca, prin jocul publicarii OUG care scoate de sub controlul CC hotararile parlamentului, inainte de publicarea hotararilor de revocare, deci au girat un comportament absolut abuziv, este faptul ca au considerat ca hotararile de revocare produc efecte doar dupa publicarea in M.O. or, la momentul la care au fost ele publicate, deja era in vigoare OUG care scotea hotararile camerelor de sub controlul CC, de aceea le-au respins ca inadmisibile.
    Insa nicaieri nu exista vreun text de lege care sa spuna ca astfel de hotarari produc efecte doar de la publicare, in conditiile in care nu sunt acte cu caracter normativ.
    Iar sesizarile celor 2 au fost facute inainte de publicare in M.O. a ordonantei de modificare a legii CC.
    E ca si cum i-ai spune unui cetatean care declara recurs la o Hot. jud. ca, dupa ce a declarat recursul, a venit o lege care ii spune ca nu mai are dreptul la recurs. iar asta este inadmisibil. Calea de atac, ca sa spun asa, este cea prevazuta de lege la momentul adoptarii hotararii.

    micsunica

    09/07/2012 at 10:50 pm

  • leon,
   nu mai conteaza.
   s-a hotarat la Curte cu unanimitate.
   Tradare la nivel inalt.
   Punct.

   luminita

   09/07/2012 at 10:30 pm

  • contestatiile lui Blaga si Anastase nu au fost respinse pe motive de constitutionalitate, ci ca inadmisibile, adica nu s/a judecat pe fond contestatia ci a fost procedural respinsa, Cu alte cuvinte, o eventuala viitoare contestatie va putea fi orisicand formulata

   Lumi

   09/07/2012 at 10:41 pm

   • corect.

    Cetatean

    09/07/2012 at 10:48 pm

    • Puteti dezvolta putin si pentru noi, astia mai nestitutorii? 🙂

     ribelalu

     09/07/2012 at 11:02 pm

   • Si ce era procedural inadmisibil? Trebuia sa scrie cu stinga, sau sa vina pdl-ul sa le cinte in forma de Colind?

    leon

    09/07/2012 at 11:00 pm

 179. @georgia
  buna seara/la prodemocratia batea vintul azi;nimeni pe acolo;
  va atasez site-ul de contact
  http://www.apd.ro/contact.php

  intimplator

  09/07/2012 at 10:28 pm

  • multumesc intamplator, totusi, parca as mai face niste sapaturi sa vad daca nu initiaza ceva ICCD pentru observatori.

   Giorgia

   09/07/2012 at 10:31 pm

 180. ne-am intors in ’90, nu mai e nicio speranta, de azi am taiat orice legatura cu Romania, nici nu mai conteaza daca-l suspenda sau nu pe presedinte, zarurile au fost aruncate.

  Vali Nisipeanu

  09/07/2012 at 10:30 pm

  • Ai ajuns la o concluzie trista, sper sa-ti revizuiesti atitudinea ptr. ca fiecare vot va conta.

   mar

   09/07/2012 at 10:33 pm

   • de votat voi vota , dar asta nu schimba cu nimic rezultatul final, cand vom fi coplesiti de votul maimutelor urlatoare…de tot rahatul.

    Vali Nisipeanu

    09/07/2012 at 10:35 pm

   • mar,
    vor fura voturile, nu am nici cea mai mica indoiala.

    luminita

    09/07/2012 at 10:42 pm

  • Vali, acesta a fost si primul meu gind, dar stiu ca toata viata mea am fost o luptatoare si mai stiu ca Ponta, Crin sau Varanul nu o sa ma schimbe, nu o sa le dau aceasta satisfactie. Chiar daca plang in barba, asta o stiti doar voi! Lor le voi face viata un cosmar, nu voi renunta sa-mi pastrez legatura cu tara si nici nu voi renunta la dreptul meu de a vota.

   Curaj, fruntea sus, maine este o alta zi!

   mayausa

   09/07/2012 at 10:41 pm

 181. Oameni buni in noi sta fortza. Astia tb maturati fara remuscare, musai tb sa iesim masiv la vot si sa le demonstram ca suntem o fortza, ca vem arma letala care este votul.
  Astia tb incalecati fara mila la Referendum, ca sa nu miste in front.

  mar

  09/07/2012 at 10:31 pm

  • cred ca vestea proasta este ca suntem mai putini decat am fi crezut si datorita faptului ca suntem vocali, in contradictie cu marea majoritate: maimute urlatoare 😦

   Vali Nisipeanu

   09/07/2012 at 10:33 pm

  • Asta este ultima solutie dar nu garanteaza ca dupa alegeri presedintele nu va fi suspendat din nou. pe de alta parte orice majoritate, inclusiv una de dreapta, admitand ca vom mai avea una in curand, va putea sa demita presedintele ales sau interimar, oricum ar fi el. Decizia de azi face imposibila coabitarea.

   clemycali

   09/07/2012 at 10:34 pm

  • N-ai cu cine, un popor imbecilizat de Voiculescu si o clasa politica de tradatori: Frunzaverde, Oprea ,Hunor etc.
   As vrea sa vad motivarile. Nu inteleg ce argumente au avut pt Blaga si Anastase.

   cedric

   09/07/2012 at 10:36 pm

   • Asta nu inteleg nici eu. Pe revocari imi pare grosolan de gresita solutia.

    micsunica

    09/07/2012 at 10:40 pm

    • daca au facut sesizarea de-amboulea, e vina lor.

     Cetatean

     09/07/2012 at 10:47 pm

 182. Bravo PCR !!! O decizie demna de numele vostru.
  Scuze, CCR, azi s-a intalnit CCR.

  Hai , stingeti lumina. Care mai sunteti prin tara.
  Vorbim prin 2030.

  dpop

  09/07/2012 at 10:33 pm

 183. este o nenorocire, ROMANIA IN MANA NEO-COMUNISTILOR SI MAFIOTZILOR

  theo- nona

  09/07/2012 at 10:34 pm

 184. Citi,
  Cererile de revocare a lui Blaga si Anastase au fost declarate inadmisibile. Pai asta inseamna ca au fost facute prost deci incompetenta a juristilor pdl

  ion

  09/07/2012 at 10:36 pm

  • nu, e posibil sa fi fst declarate inadmisibile pentru ca intii a fost publicata in M. Oficial OUG 38, si apoi revocarea lor. Daca a judecat pe acte, CCR le-a declarat inadmisibile.

   Insa, pe de alta parte, daca au fost scrise prost, evident ca le-au declarat inadmisibile.

   Cetatean

   09/07/2012 at 10:39 pm

 185. inca nu stim nimic de referendum, daca e 50+1 din cei prezenti, sau 50+1 din totalul de electori.

  Cetatean

  09/07/2012 at 10:37 pm

  • Te mai indoiesti ca decizia va fi in favoarea lor?

   cedric

   09/07/2012 at 10:40 pm

  • in „logica” de pana acum a cc(r), 50+1 din cei prezenti.

   Sorin Fortiu

   09/07/2012 at 10:44 pm

 186. Bun, va intreb, de cate ori ati fost pusi in genunchi? Eu am fost. Ce a spus Presedintele? Intram in logica de campanie pentru referendum. Eu asta fac.Incep sa-mi adun informatiile.

  Giorgia

  09/07/2012 at 10:37 pm

 187. Nici macar prima decizie nu e complet buna. Batranu’ nenea Cristoiu a invocat ceva gen CCR s-a pronuntat pe o lege asemanatoare cu acea OUG care limiteaza atributele curtii… Dar daca guvernul mai scoate ceva usor modificat CCR nu mai poate guitza… nasol de tot, de tot, de tot

  Abagiu Nicolae

  09/07/2012 at 10:37 pm

 188. Am o bucurie sadica: sa se aleaga praful de salarii, pensii, leu si sa-i vad pe urma pe cretini vaitandu-se.
  Din pacate vom suferi si noi, nevinovati.
  Vad ca la ora 23 cei doi maimutoi vor face declaratii, asta ca sa nu mai pot dormi toata noaptea.

  cedric

  09/07/2012 at 10:39 pm

 189. Nu te uita a ei, schimba pe animal planet.

  Cetatean

  09/07/2012 at 10:41 pm

 190. Oricum, asta e Curtea Constitutionala pe care o recunosc. Aia din 2000 cind a dat cu agheasma peste al treilea mandat al lui ii. In ultimii ani si-o luase in cap, se credea in Europa capitalista. Welcome back, old bastards.

  leon

  09/07/2012 at 10:43 pm

 191. Tapalaga e mai optimist dar nu-i pot urmari rationamentul

  cedric

  09/07/2012 at 10:43 pm

 192. Iar un gust amar. Cristoiu a spus ca e posibil ca atacul USL de acum o saptamana impotriva CCR a fost doar pentru a credibiliza, chipurile, CCR, inainte de a da deciziile catastrofale de azi. Sa vedem maine dar din pacate, sperantele s-au diminuat.

  Abagiu Nicolae

  09/07/2012 at 10:46 pm

 193. Se pare ca cel mai logic in ilogicul deciziei este Cristoiu. Asta a dovedit ca sta mai bine in analiza jegurilor decat orice om rational.

  mar

  09/07/2012 at 10:46 pm

 194. trist
  raminem tara de slugi,nici o sansa sa devenim tara de oameni liberi.punct
  nu imi voi vorbi de rau tara de acum incolo,dar nici de bine;
  n.b ma refer la majoritate care decide pina la urma

  intimplator

  09/07/2012 at 10:47 pm

 195. Revoltator este ca unii dintre noi (inclusiv eu) suntem inconjurati de rude, prieteni, sustinatori atroce a demiterii lui Basescu, doar pt a fi anti-el. Nu conteaza ca valideaza revenirea comunismului la putere. Nu mai rationeaza deloc. Cum pot sa-i combat pe acestia, frate? Ma rog pentru ei/noi…

  Abagiu Nicolae

  09/07/2012 at 10:49 pm

  • Băsescu nu poate fi demis decât dacă a încălcat grav Constituția. Dacă nu ești convins de asta nu votezi pentru demitere. Sunt convins că în Ardeal și Banat, diaspora, Băsescu va câștiga, nu pentru că e iubit, ci pentru că demiterea ar fi ilegală.

   Miticii însă au însă altă logică. După ei legea contează, numai dacă interesează. Se vede și pe acest forum de discuții. De aceea ei nu au nevoie de Parlament, de legi. Ei au nevoie de un super decident care trebuie urmat dacă ai interes, dacă nu ai interes îți cauți alt stăpân; ei nu au nevoie de o normă care trebuie respectată pentru că respecți comunitatea căreia îi aparține norma.

 196. am pus-o!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  in Piata Victoriei tot mai putina lume !!!

  din ce in ce mai putina lume!

  don’t cry, Romania, daca inca un val de tineri f. buni va parasi Romania!

  skorpion

  09/07/2012 at 10:50 pm

 197. nu vad cum mai pot sustine ca in tara mea sunt si oameni corecti care nu fura;cel putin pentru cit mai sunt eu ” activ”/fonduri europene : pa romania,vei capata ce ai ales

  intimplator

  09/07/2012 at 10:50 pm

 198. pentru mine capitolul Romania s-a incheiat.

  voi merge la referendum si voi vota impotriva demiterii. voi merge si la alegerile parlamentare, daca va exista oferta gen MRU. insa fiicei mele ii schimb cetatenia, ceva ce n-am crezut vreodata ca voi ajunge sa fac.

  ny

  09/07/2012 at 10:52 pm

  • @ny
   nu sunteti singura/v-o spune un om +60/decizia am luat-o deja de citeva saptamini;in 6-12 luni primesc o alta cetatenie;ultimulm copil ramas in tara va pleca si el/nici un nepot -cu exceptia celor doi nascuti deja in romani-nu vor solicita cetatenia romana

   intimplator

   10/07/2012 at 12:04 am

 199. Nu stiu cum este in alte orase ale tarii, dar miscarea civica din Bucuresti este zero spre zero!

  daca cei din Piata Universitatii au obtinut autorizatie pentru o LUNA INTREAGA,
  cei din PV niente, niente!

  a fost si MRU pe acolo, un bashinos batrin voia sa-l dea afara din multime…
  cretinism total, delir total,

  ce a fost in 1990 in PU nu se paote compara cu ce este astazi.

  chiar tinerii nu pot sa realizeze ce ii va astepta cu uslinosii la guvernare?
  nici pensionarii?
  nici profesorii?
  nici medicii?

  nu-mi reprosati cumva ca ma vaiet, nu ma vaiet, dar nu mi se paredeloc normal,
  ca lumea sa nu iasa in strada, macar 100.000 de suflete demne!
  fara comoditati, autosuficienta, distantare

  azi am vorbit cu o doctorita care cu ifose imi spunea ca este apolitica,

  auzi, draga de ea

  skorpion

  09/07/2012 at 10:53 pm

  • Well, acum iti imaginezi cum a fost posibila instaurarea comunismului in Romania? Simplu, foarte simplu. Cu cativa nefericiti care s-au opus si au strigat cat ii tinea gura, ostracizati pana la urma de proprii concetateni. „Am facut 13 ani de puscarie comunista pentru un popor de idioti”, spunea Tutea dupa alegerile din 1990.

   micsunica

   09/07/2012 at 10:58 pm

   • da, si eu de citeva zile ma gindesc la citatul asta

    intimplator

    10/07/2012 at 12:06 am

 200. Parerea mea si am spus-o si aseara CCR facea parte din complotul pucistilor Acele comunicate adresate comisiei europene respectiv comisiei de la venetia nu au fost decat praf in ochii occidentului pentru credibilizarea curtii. Deci mergem la referendum nici nu mai conteaza ce decizii de maine ccr.

  ion

  09/07/2012 at 10:56 pm

  • Adevarat. Azi am vorbit cu unul care lucreaza in sistem, suparat rau…”sa plece Basescu, de ce mai sta ca oricum a fost tradat inclusiv de ai lui. Este clar ca nu-l mai doreste nimeni”

   mar

   09/07/2012 at 11:00 pm

 201. ba conteaza mult, solutia pe referendum e decisiva: susoendat cu 50+1 din cati vin sau cu 50+1 din listele electorale.

  Cetatean

  09/07/2012 at 10:57 pm

 202. ATENTIE AICI!

  am vorbit in PV cu un tinar,care lucreaza la o firma cu un patron german.

  Acest patron (500 angajati in toata tara, mai multe mici filiale) le-a spus angajatilor asa:

  DACA PE 29 IULIE, Traian Basescu va fi SUSPENDAT, eu mi-am lichidat firma!

  baieti si fete, cautati-va de azi alt loc de munca, ca sa nu va treziti atunci….!!!!!

  tinarul era disperat,
  de fapt, urla in PV de zile intregi la fel ca noi, azi fiind a 8.a zi,
  dar era revoltat ca este atit de putina lume…

  de ce eu inteleg si altii nu inteleg, spunea disperat…….

  skorpion

  09/07/2012 at 10:57 pm

  • skorpion,
   eu iti mai multumesc o data, esti un om adevarat!

   luminita

   09/07/2012 at 11:04 pm

 203. joi se duce ponta la bruxelles si le cu constitutia in cap tuturor! sa mai indrazneasca frau merkel sa se pronunte despre democratia originala. cred ca tatuca trage un kazaciok cu nina in seara asta. a mai prins inca o republica socialist-comunista

  radu2

  09/07/2012 at 10:58 pm

 204. Am terminat o etapa! Trebuie de gandit daca ma exista inca o etapa! Nu stiu, noaptea este un bun sfetnic. Trebue gandit si daca mai este de actionat, vom actiona!

  Theophyle

  09/07/2012 at 10:59 pm

 205. Putoarea nationala are un zambet care cere pumni, satisfactia nebunului care a aruncat casa in aer cu familia in ea.

  mar

  09/07/2012 at 11:02 pm

 206. Un mic update de pe Hotenews

  UPDATE 22.56: Surse apropiate de CCR au declarat pentru HotNews.ro ca votul in CCR a fost 5-4 la cele patru decizii favorabile USL. Votul decisiv a fost dat de judecatorul desemnat de UDMR, Puskas Valentin Zoltan.
  Vezi in articol cele 5 decizii-cheie ale CCR

  • Puteam ca jur ca ungurul a tradat! Astia decid soarta Romaniei si la CCR si in parlament.

   cedric

   09/07/2012 at 11:05 pm

   • NU „unguru” a „tradat” ci unul dintre cei pusi in functie de catre pdl/presedinte.
    Matematic erau 5 din partea pdl/presedinte!

    Sorin Fortiu

    09/07/2012 at 11:31 pm

 207. Un maimutoi nu se mai arata, e presedinte, i-a luat locu lChitoiu. mama, dar ce veseli sunt!
  Ataca campania odioasa. S-au vazut cu sacii in caruta. Vedea-i-as sub rotzi!

  cedric

  09/07/2012 at 11:04 pm

 208. @Theophyle, ma intristeaza si mai mult tristetea ta

  elablue

  09/07/2012 at 11:06 pm

 209. Rahatul ala mic de la PC nu apare.

  cedric

  09/07/2012 at 11:06 pm

  • era sa zic ceva urat despre ce-i face lui felix, ca sa fie bucuria nemernicului completa. dar ma abtin.

   halex

   09/07/2012 at 11:08 pm

 210. NU-l mai injurati doar pe ungurul Puskas, caci judecatorii romani, daca respectau constitutia,
  daca nu le era frica, ar fi judecat onest si corect…..

  dar camasa lor le-a fost mai aproape si NU vor sa intre in istorie ca eroi, ci ca niste lasi dar cu bani la tescherea!!

  bleah,

  de aceea in Ro nu vom avea never ever adevarata democratie, adevarata economie de piata

  skorpion

  09/07/2012 at 11:07 pm

 211. da, etapa de maine e cel putin la fel de imoprtanta ca cea de azi: ce fel de majoritate trebuie la referendum pentru a fi demis TB. Maine Curtea judeca contestatia PDL si, daca o caseaza, cred ca va casa si OUG-ul lui Ponta (in temeiul Deciziei 766/2011 si 1615/2011).

  Cetatean

  09/07/2012 at 11:07 pm

  • City.. odata „legalizata” toata actiunea usl de saptamana trecuta faptul ca maine ccr ar decide 50 plus 1 la din cei cu drept de vot nu prea mai are valoare. adica eu nu cred ca presedintele s ar lasa umilit sa ramana presedinte daca referendumul ar fi nevalidat din cauza prezentei la vot insa votul majoritar ar fi pro suspendare.

   zigzag

   09/07/2012 at 11:17 pm

   • nu stiu ce va gandi presedintele. cert este ca de azi train in republica parlamentara, in care suspendarea va fi folosita ca arma politica.

    Astept motivarile CCR apoi imi vor termina serialul, din pacate ajunge exact unde planificasem, problema e ca se verifica ceea ce eu vroiam sa descriu teoretic: posibilitatea Parlamentului de a da mereu lovituri de stat impotriva poporului, si a judecatorilor de a fi complici.

    Cetatean

    09/07/2012 at 11:27 pm

    • exista o solutie: daca pdl chiar vrea sa mearga pana la capat si isi asuma ce scriem noi ca parlamentul da lovituri de stat impotriva poporului , atunci toti membrii pdl trebuie sa demisioneze din parlament pentru a nu legitima actiunile usl. si mai sunt 2 masuri radicale care ar ridica sansa poporului in fata dictaturii noii nomenclaturi.

     zigzag

     09/07/2012 at 11:30 pm

 212. si mai trist, ce sa mai zica UE, dupa deciziile astea

  elablue

  09/07/2012 at 11:08 pm

 213. un comentariu de prin alte parti:
  „Au fost publicate rezultatele intalnirii de azi a PCR.
  Bravo, PCR, ne-ai facut ! Scuze … CCR, greseala mea… „

  fish

  09/07/2012 at 11:08 pm

 214. @skorpion
  te rog sa ne tii la curent cu ce se intampla cu acea firma germana. voi trimite postarea ta si eu unei filiale de firma germana.

  val

  09/07/2012 at 11:11 pm

 215. @cedric,
  NU ungurul a tradat !
  cum de nu intelegi acest lucru?
  ceilalti patru romani nu au tradat insasi Constitutia???
  ce mai vrei

  skorpion

  09/07/2012 at 11:11 pm

 216. @luminita,

  noi sintem patru persoane zilnic acolo … a 8.a zi.
  dar bucurestiul are 2 milioane de oameni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  de la servici direct la PV, azi am ajuns abia dupa ora 20, ca am stat mai mult la munca….

  skorpion

  09/07/2012 at 11:13 pm

  • Stiu, skorpion.
   Tocmai ii spuneam astazi Giorgiei, care era tare fericita ca protesteaza 20 de persoane in Cluj,
   ca pentru un asa oras mare cum e Clujul 20 de oameni inseamna nimic.
   Es tut mir leid, ehrlich!

   luminita

   09/07/2012 at 11:23 pm

 217. Ponta a devenit mai obraznic decat era , daca va puteti imagina.
  Eu mai sper in MRU si in Basescu.
  Ponta ii intreaba pe cei de la ICR daca acum mai vor sa ramana sub presedinte sau e mai bine la Senat!
  acum cica vor putea lucra linistiti, se va simti schimbarea pt fiecare om din Ro, sa le faca locuri de munca , sa le mareasca salariile bla bla

  cedric

  09/07/2012 at 11:13 pm

  • ti-l imaginezi dupa niste alegeri care sa-i legitimeze complet? eu incerc sa nu… sincer mi-e groaza.

   halex

   09/07/2012 at 11:17 pm

 218. Surse apropiate de CCR au declarat pentru HotNews.ro ca votul in CCR a fost 5-4 la cele patru decizii favorabile USL. Votul decisiv a fost dat de judecatorul desemnat de UDMR, Puskas Valentin Zoltan.

  subway

  09/07/2012 at 11:13 pm

 219. @Cetatean: scuze ca repet intrebarea:
  multumesc ca mi-ai raspuns referitor la acea hotarare UE cum ca rezultatele recensamantului pot fi folosite numai din 2013.
  DAR, cum ramane cu rata de participare la referendum ? in 2007 suspendarea a picat pentru ca au votat 75% NU suspendarii sau pentru ca nu a fost participare de 50% ?

  val

  09/07/2012 at 11:14 pm

 220. Negru moment. Nici nu mai tin minte de cand nu am mai fost atat de daramat, si mi-a fost dat sa traiesc niste evenimente destul de triste in viata.
  Si nu sunt neaparat trist pentru ca se merge la referendum, tot spun ca asta a fost tot planul initial si fara referendum nu se poate. Dar faptul ca institutia in care ne-am pus cele mai mari sperante si care era penultima reduta inainte de justitie a ales si ea sa se spele pe maini spune multe despre ceea ce va urma. In aceasta logica, nici DNA, nici ANI, nici ICCJ, nici CSM nu vor rezista mai mult de cateva saptamani. Au castigat.
  Nici nu stiu daca imi doresc sa avem referendum valid la 50% prezenta obligatorie. O asemenea decizie ne termina definitiv: ce facem, stam acasa si speram sa castigam, facilitand o victorie cu 70-80%, sau incercam sa ii batem, dar altii stau acasa si pierdem totul, validand votul.
  Theophyle, si eu sper ca noaptea sa fie un sfetnic bun.
  Doamne, ce zi neagra.

  Eduard

  09/07/2012 at 11:16 pm

 221. @cedric,
  nu mai spera nimic!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  eu mai cred ca astia sint in stare sa intre cu tancurile!!!!

  las, ca o sa simta pensionarii, bugetarii, angajatii la firmele private ce bine le va fi cu usleul la guvernare totala si din iarna!!!

  ca ii vad si pe angajatii privati ca stau cuminti,
  iar masini bengoase ne claxoneaza, cica middle class-ul este cu noi,
  hai, siktir, nu sint capabili sa-si miste fundurile pina in PV….

  skorpion

  09/07/2012 at 11:16 pm

 222. Din punctul meu de vedere mai este o singura sansa : ca TB sa castige la referendum. Decizia de maine este irelevanta, daca TB nu ia 50%+ 1. Ca se pune sau nu referendumul, chiar nu conteaza, ba mai mult, daca se voteaza pentru demitere si referendumul nu este validat, USL are munitie ca la balamuc sa traga intr-un TB izolat complet.

  halex

  09/07/2012 at 11:16 pm

  • si daca TB ramine presedinte ce va putea face??
   chiar nimic, va fi papusa din cotroceni atita timp cit la iarna va cistiga usl-ul manipulind in draci creierele latrinizate.

   skorpion

   09/07/2012 at 11:17 pm

   • daca ramane votat de jumatate + 1 are o legitimare care-i permite macar sa faca gura, scuza-mi vorbirea, sunt nervos si e tarziu…

    halex

    09/07/2012 at 11:20 pm

 223. Din experienta traita pot sa prevad ca in urmatorii ani veti revenii la calculat salariile cu milioanele . A invatat tot romanul din 1990 pina in 1994 . Cind valuta care intra in tara era 0 barat datorita „mineriadelor” si cresterea consumului era bazata pe import dar tot platit in valuta . Cu inevitabila devalorizare a leului paraleu .
  Agravantul acum ca nu prea mai este nimic rentabil de „privatizat” si datoriile natiunii sint la nivele ridicate . Cum banii nerambursabili de la UE vor venii cu picatura (daca vor mai venii) si imprumuturile externe incep sa fie la scadenta , greu va gasii guvernarea USL finantare externa pentru a platii ce e de rambursat .
  Bineinteles ca asta e neimportant . 😦

  stefan60

  09/07/2012 at 11:16 pm

 224. A aparut Banciu care zice de Ponta ca a fost ultra arogant asta seara.
  Hai ca merita ascultat Banciu, ma razbuna

  cedric

  09/07/2012 at 11:19 pm

 225. Ma gandesc ca decizia CCR asa cum este ea, poate fi inceputul unei noi clase politice romanesti. Asta tine insa de mentalitatea oamenilor, care se schimba cel mai greu. Cat timp vor da votul pe galeti si sacose portocalii, rosii sau galbene nivelul lor de trai nu va creste.

  Finante Azi

  09/07/2012 at 11:23 pm

 226. @halex,

  si ce am rezolvat???

  vezi ca a facut gura de vreo 7 ani si de aceea l-au suspendat de 2 ori!!!

  acum in 2 luni ponta a facut ce a facut si hitler, dar mai are ceva lucruri de curatat…
  DNA, ANI, KOEVESI, MAGISTRATI INCORUPTIBILI de inlaturat, ma gindesc la bietele judecatoare din dosarul nastase, vai de mama lor de griji……sa mareasca taxele si impozitele inclusiv la salariile mari,
  si asa se vor trezi si cei din middle class, dar va fi too late….

  skorpion

  09/07/2012 at 11:24 pm

  • nu cred ca va mai exista o middle class, asa ca…

   vor fi numai „ei” si „pulimea”, iertata fie-mi vorba proasta

   ny

   09/07/2012 at 11:26 pm

  • daca face gura cand se vor intampla magariile pe care le insirui ( si sunt 100% sigur ca se vor intampla), exista posibilitatea ca trezirea la care faci referire sa se intample mai repede. stiu ca suna cumva utopic, insa cel putin eu, am nevoie sa ma agata de ceva. si nu vad nimic altceva. nu vreau s-o dau in patetism, insa sunt dezamagit complet.

   halex

   09/07/2012 at 11:31 pm

  • si inca ceva : vazand rezultatele referendumului, vedem clar cat de adanc suntem in hazna. Cu cat e diferenta mai mare pro suspendare, cu atat e mai aiurea.

   halex

   09/07/2012 at 11:35 pm

  • Politieni: va rog, nu va lasati ingenunchiati! Trebuie luptat continuu.
   Uitati ce zice Lazaroiu pe FB:
   -„cererile in legatura cu Blaga si Anastase sunt INADMISIBILE deoarece Guvernul nu a publicat in Monitorul Oficial hotararile de revocare decat dupa ce a intrat in vigoare OUG privind restrangerea atributiilor CCR.
   -care OUG este declarata neconstitutionala de CCR abia azi.
   -pentru ca Av. Poporului pus de ei nu a cntestat cand trebuie OUG.
   -deci USL avea nevoie de acest OUG doar cat sa scape de Blaga si Anastase(sa blocheze contestarea hotararilor).

   Ati inteles?”

   frovol

   09/07/2012 at 11:38 pm

 227. Lazaroiu pe FB

  Din ce spune CCR se vede ca lovitura de stat a existat. Pentru ca: – cererile in legatura cu Blaga si Anastase sunt INADMISIBILE deaorece Guvernul nu a publicat in monitorul oficial hotararile de revocare decat dupa ce a intrat in vigoare OUG privind restrangerea atributiilor CCR. – care OUG este declarata neconstitutionala de CCR abia azi. – pentru ca Av Poporului pus de ei nu a contestat cand trebuie OUG – deci USL avea nevoie de acest OUG doar cat sa scape de Blaga si Anastase (sa blocheze contestarea hotararilor).

  elablue

  09/07/2012 at 11:26 pm

  • Laura Stefan, pe Facebook
   Ce s-a decis azi la CCR:
   1. e neconstitutional sa interzici curtii sa analizeze hotararile Parlamentului. Probabil s-au extins si pe OUG data de guvernul Ponta pe acest aspect. Decizia CCR e in vigoare de la publicarea in MOf. Asta inseamna ca abia dupa aceasta data poate CCR sa verifice hotararile Parlamentului.
   2. a respins ca inadmisibile contestatiile pe revocarea lui Blaga si a Robertei Anastase – cel mai probabil constatand ca OUG care nu permite CCR sa analizeze hotararile Parlamentului e inca in vigoare pana la publicarea deciziei CCR care o declara neconstitutionala.
   Dupa acea data Blaga si Anastase pot face iarasi contestatii si abia atunci CCR se va pronunta pe fond. Pentru ca a decis ca nu se poate pronunta pe contestatia lui Blaga, Antonescu ramane interimar. 3. a respins conflictul constitutional – probabil zicand ca avizul CCR e consultativ si Parlamentul face ce vrea oricum.
   Cum hotararea Parlamentului prin care Presedintele a fost suspendat nu poate fi atacata la CCR pana la publicarea deciziei care a declarat neconstitutionala restrangerea competentelor CCR, inseamna ca CCR nu a putut azi sa se pronunte pe asta.

   Ion

   09/07/2012 at 11:38 pm

   • Interesant!, Inseamna ca bietii nu sunt singuri si este cineva care orchestreaza din spate.

    mar

    09/07/2012 at 11:49 pm

 228. hai uitati-va la banciu 🙂

  lastnightmusic

  09/07/2012 at 11:26 pm

  • Eu ma uit.
   Dar nu-mi mai pica bine.

   luminita

   09/07/2012 at 11:32 pm

 229. posibilitatea Parlamentului de a da mereu lovituri de stat impotriva poporului,
  (cetatean dixit)

  si poporul se va ploconi cu recunostinta vesnica…..

  skorpion

  09/07/2012 at 11:30 pm

 230. Cretinul de ioska acum 6 zile:

  ” S-a vorbit mult si prost azi despre strategia USL pentru Curtea Constitutionala – curtea nu va fi atinsa, dar va servi cauza :)”
  Blogul usl unde a aparut stirea cu amenintarea Aspaziei Cojocaru inainte sa se intample e tot asta?

  adix

  09/07/2012 at 11:30 pm

 231. Un comentariu preluat de pe Blogay.ro. @cetatean, ce parere ai, mai e vreo sansa sa se faca contestatie din nou cu toate actele in regula?

  „Deciziile privind inadmisibilitatea contestatiilor lui Blaga si Anastase nu are legatura cu constitutionalitatea inlocuirii lor, nu au fost judecate pe fond motivatiile formulate s/a constatat doar ca au fost contestate niste decizii ale parlamentului inezistente pentru ca nu erau oficial publicate in M.O.

  Dupa publicare ei pot face alte contestatii.

  Curtea a considerat ca, pe baza regulilor existente la momentul respectiv, suspendarea a fost, procedural, constitutionala.

  Imbecilii se bucura fara a intelege ca, adevarata lovitura este faptul ca, din acest moment, toate hotararile parlamentului pot fi contestate la Curte, ca atare, si hotararea suspendarii ca atare, poate fi atacata acum pe motiv ca nu se regasesc incalcari grave ale constitutiei.”

  subway

  09/07/2012 at 11:30 pm

  • imi sustin declaratiile de pe blogary si aici, basca constatarea ca, in lipsa unei atari contestatii, Curtea a decretat ca, in baza legilor si procedurilor din ziua votului, suspendarea este constituitonala

   Lumi

   09/07/2012 at 11:39 pm

   • Scuze ca nu ti-am scris si numele in citat 🙂 Sper doar, ca mai exista o sansa sa dam cu astia de pamant.

    subway

    09/07/2012 at 11:50 pm

  • Retinem ca toata dreptatea posibila atirna mereu de „publicare”. Care se poate amina vesnic!

   Compo

   09/07/2012 at 11:47 pm

 232. Ar fi incorect de afirmat că judecătorul propus de UDMR a trădat. Fiecare dintre judecători are partea lui de responsabilitate individuală în privinţa deciziei. CCR a acţionat mai degrabă ca un arbitru instituţional căutând să păstreze bruma de stabilitate care mai există.Le-a agăţat şi o piatră la picior actualilor guvernanţi, deciziile vin la pachet. Dacă acceptă 4 puncte, trebuie să accepte şi al 5-lea privind neconstituţionalitatea hotărârii care decidea restrângerea la un caracter consultativ a CCR în raport cu legile, hotărârile emise de parlament. E doar o partea a jocului politic. Pentru că dacă în următoarea perioadă vine o decizie care anulează hotărârea privind organizarea actualului referendum în limitele impuse de USL( 29 iulie) şi vom avea un referendum odată cu alegerile după 3 luni (considerente legate de timp insuficient şi nerezonabil privind timpul alocat dlui Traian Băsescu privind organizarea apărării în faţa cetăţenilor -pripa unei decizii precum şi considerente legate de cvorumul necesar, revenirea în forma veche acum majoritatea la vot decide, dar revenirea la o majoritate a electorilor de pe liste plus 1) jocul politic se schimbă. În sensul creşterii unor şanse în favoarea dlui Traian Băsescu prin permiterea unei campanii mai organizate. De asemeni dacă DNA funcţionează apolitic, în perioada respectivă vor fi cazuri probabil de corupţie demascate care vor mări presiunea asupra actorilor politici de a se poziţiona în raport cu obiectivul politic de preluare a puterii. E un scenariu. Problema principală e gestionarea crizei de imagine a României în exterior privind costul economic ale actualei crize. Primii care vor plăti sunt românii. Ştim, sancţionarea politică urmează un decalaj în timp…decalaj determinat şi de abilităţile, competenţele şi reţelele sociale ale politicienilor actuali. Ponta taie extrem de inexperimentat legături, prin declaraţii copilăreşti, cu state puternice şi investitori străini crezând că dacă la poarta gazului de şist şi a petrolului lumea se buluceşte. Problema cea mai importantă e de credibilitate şi cooperare cu state din Europa. O Românie fără legături europeene şi NATO e o ţară vulnerabilă lşi militar la frontiere dar şi economic incapabilă să crească. Să o spunem. Sacrificarea lui Ponta şi Antonescu, înlocuirea lor cu alţi oameni politici ar trebui să fie pasul următor logic spre reinstaurarea echilibrului.

  TD

  09/07/2012 at 11:31 pm

 233. Mai intreb asa, ca gaina cu cutitul la gat: care este termenul maxim de sesizare catre CCR? Nu poate acum Blaga sa conteste din nou revocarea sa din functie? Practic, singura piedica ar fi un termen maxim, ar castiga fara dubiu acum. Nu?

  Eduard

  09/07/2012 at 11:31 pm

  • Nu stiu, Eduard. Cred ca nu a scris cum trebuie sesizarea.

   Cetatean

   09/07/2012 at 11:35 pm

   • Nu, nu asta e. Problema a fost clar OUG-ul si ordinea publicarii, au judecat procedural oamenii, fara riscuri. Sa recunoastem, USL le-a oferit portita de a se spala pe maini elegant. Si n-au ezitat sa o foloseasca.

    Eduard

    09/07/2012 at 11:39 pm

 234. posibila interpretarea. Insa nu a aparut motivarea.

  Cu ultimul pasaj perfect de acord!

  Cetatean

  09/07/2012 at 11:32 pm

  • Mie mi-ai raspuns? Scuze ca te stresez dar simt ca explodez si vreau sa cred ca mai exista o sansa.

   subway

   09/07/2012 at 11:35 pm

   • eu zic sa stai calm, lucrurile par transate

    Finante Azi

    09/07/2012 at 11:36 pm

   • da, tie 🙂

    Personal, consider deciziile de azi catastrofale, insa nu bombe nucleare. Inca nu.

    Cetatean

    09/07/2012 at 11:40 pm

    • Si ce ar putea fi bomba nucleara?

     Diana

     09/07/2012 at 11:41 pm

     • motivari la Decizii in care se da dreptate si de jure USL. Deocamdata logica spune ca nu e chiar 100% pe placul USL.

      Si nuclear ar fi ca referendumul sa ie valid chiar daca se prezinta 3 si voteaza 2 sa plece Basescu.

      Cetatean

      09/07/2012 at 11:48 pm

 235. Dragii mei, soarta ne dovedeste ca are un simt fin al ironiei: USL a acuzat tot timpul politizarea excesiva a CCR si transformarea ei in unealta politica prin crearea de majoritati politice. Exact, dar exact asta ne-a invins astazi: majoritatea din parlament s-a reflectat intocmai in deciziile Curtii.

  Eduard

  09/07/2012 at 11:36 pm

  • Pai ce-ai fi vrut, sa-i fie consilier lui Antonescu? 😆

   Eduard

   09/07/2012 at 11:44 pm

   • esti ironic?
    🙂

    nu cumva i-a dat papucii?
    putea sa-l insoteasca in campania pentru 29 iulie, nu?

    data trecuta toti si-au luat concedii fara plata -in 2007
    ma refer la consilierii lui TB

    skorpion

    09/07/2012 at 11:52 pm

  • de ce l o fi reangajat?

   zigzag

   09/07/2012 at 11:46 pm

  • hai, c-ai reusit sa ma faci sa rad

   elablue

   09/07/2012 at 11:48 pm

 236. USL şi PDL-ul au intrat în fază de comunicare directă cu alegătorii. Două mize. Prima ar fi convingerea propriilor membrii simpatizanţi de a răspândi mesajul în mijloacele ONLINE, TV,media pentru a reuşi mobilizarea tuturor la vot. Am urmărit online, exista o stare de derută la nivelul *stângii* insuficient exploatată să spunem de *dreapta*, raţional. Pentru dreapta e clar, cel mai mare handicap e părerea extrem de negativă a electoratului privind PDL şi percepţia cetăţenilor despre prosperarea clientelei PDL în timp de criză. Pentru stânga, simpatizanţii există o euforie momentană -deciziile CCR dar există o erodare a încrederii în lidershipul lor..semnalele despre furtul intelectual al dlui Ponta , semnalele externe au trezit semne de întrebare şi în rândul lor. Câştigă cine în ziua Z în intervalul orar A la B va reuşi să mobilizeze electoratul favorabil în favoarea lor(în condiţii de campanie corecte). Aici se cer competenţe organizaţionale şi individuale de campanie directă spre alegătorul scârbit. Alimentarea şi coordonarea comunicării. Sunt bani şi funcţii implicate

  TD

  09/07/2012 at 11:41 pm

  • TD, vrei o o tema de casa?
   Cum ii gasim pe cei care pricep cu adevarat ce se intimpla in RO si mai ales pe cei care vor sa abordeze lucrurile altfel (asta apropo de postarea ta despre cum se organizeaza PSD-ii)?

   Tio

   10/07/2012 at 12:06 am

   • Dacă aş avea acces la date mai confidenţiale
    1. O primă pistă aş căuta în zona relaţională a lui Hrebenciuc (Mitrea) PSD @ Fenechiu-PNL

    Două indicii, Hrebenciuc co-atacă pe Preşedinte pe chestii punctuale,-cine a sunat pe cine- lumea ascultă (chestiune de autoritate) şi nu preşedintele PSD. Ceea ce sugerează că Hrebenciuc are oameni undeva unde se ştie cine sună pe cine…dacă nu microfoane. Fenechiu chiar într-un dosar DNA are girul PNL să conducă campania de suspendare. Pare bizară mişcarea pentru un partid respectabil..care nu ar trebui să aibă cum să spun nici o nevoie de complicaţii politice.

    2.Apoi ar urma principiul simplu Follow the Money. Ce Actori au interese financiare şi unde. Actorii externi politicienilor au interese economice. Nu îi interesează prea mult cine e la Putere ci cine le satisface doleanţele economice. La nivel de mărime…sunt bani mulţi implicaţi.

    Dar na, nu am nici una nici alta. Aşa că rămâne un scenariu de un film.

    Ce ştiu, ştiu cu anumită certitudine ca să afirm, că sunt oameni(probabil plătiţi de cineva) la nivel jos de a posta pe Facebook mesaje PRO-USL. în mod regulat. Pot să şi numesc nume în tabăra USL. Probabil tot cei care vor promite la mitinguri bani pentru participare. Hăitaşii în termen de partid.

    TD

    10/07/2012 at 12:40 am

    • Nu am inteles exact despre ce partid respectabil vorbiti. Cumva PNL-ul? A guvernat 3 ani cu sprijinul tacit si foarte bine platit al PSD-ului, vreme in care Chiuariu, omul lui Fenechiu, nu stia cum sa-i puna mai bine botnita justitiei (parca a avut un conflict serios cu Morar, caruia incerca sa-i obtina sau sa-i forteze demisia, nu mai tin minte bine). PNL+PSD=love a inceput din acea vreme. PNL-ul are 90% aceleasi caracteristici ca si PSD-ul, altfel nu s-ar intelege atit de bine.

     leon

     10/07/2012 at 6:43 am

 237. Dacă mai aud un PDL-ist spunând că a fost lovitură de stat, îl trimit la Monitorul Oficial”

  intimplator

  09/07/2012 at 11:41 pm

  • daca nu-l auzeam pe Ponta, credeam ca faci mistou

   elablue

   09/07/2012 at 11:45 pm

  • @ela
   scuze a plecat inainte de a termina ce aveam de spus;
   eu nu sunt pedelist,dar intelg ca de azi trebuie sa-mi tin gura;asta inteleg
   e,asta n-o voi face d-le copy-paste
   sa si-o tina slugile lui,cite or fi,eu nu/si uite asa de-al naibii nu voi renunta -dupa ce primesc noua cetatenie-la cetatenia romana

   intimplator

   09/07/2012 at 11:49 pm

  • Politeieni: nu va lasati ingenuncheati! Noi suntem luptatori aprigi. Nu se poate sa castige ei.

   frovol

   09/07/2012 at 11:50 pm

 238. asa este. Insa eu pun pariu 101% ca motivarile vor fi o surpriza pentru USL. Au castigat de facto, isa am senzatia ca au pierdut de jure. Pastrarea amendamentului Sova e, pe termen lung, dezastruoasa pentru USL.

  Cetatean

  09/07/2012 at 11:43 pm

 239. Mihaela, dragostea mea a salvat PSD
  Daca nu era chestia cu Vantu, era Geoana presedinte si acum era PSD erodat de criza 🙂

  Finante Azi

  09/07/2012 at 11:43 pm

 240. Avocatul Poporului devine, astfel, cheia de bolta a statului nostru de acum incolo. Precedentul a fost creat.

  Eduard

  09/07/2012 at 11:46 pm

 241. Din ce am inteles de pe la altii, CCR nu s-a putut pronunta astazi asupra lui Blaga si Anastase din cauza ca la momentul depunerii contestatiilor, OUG-urile nu erau inca publicate in MO. De asemenea OUG care restrangea atributiile CCR era in vigoare. Acum, ca acel OUG a fost declarat neconstitutional, CCR poate sa judece si suspendarea presedintelui. Vestea proasta este ca decizia CCR nu intra in vigoare pana nu este publicata in MO si din cate am inteles exista un termen de 45 de zile pentru publicare ceea ce face cam imposibila contestarea in timp util.

  subway

  09/07/2012 at 11:47 pm

  • da, aici e corect. Insa doar daca e asta motivarea.

   Cetatean

   09/07/2012 at 11:49 pm

   • Laura Stefan explica, vezi si postul lui Ion de 11,38.

    mar

    09/07/2012 at 11:51 pm

    • Astea sunt, in limbaj popular, „chichite avocatesti”!
     Badea Ion stie de azi ca cc a declarat ca totul este OK iar usl a fost in drept sa faca ce a facut.
     Si mai exista o vorba; sa nu vezi padurea de copaci. Exact asta a facut cc intr-un formalism desantat!

     Sorin Fortiu

     09/07/2012 at 11:59 pm

   • daca maine pe tema referendumului si a revocarii avocatului poporului Curtea da dreptate PSLului, Ponta a imbulinat/o

    Lumi

    09/07/2012 at 11:54 pm

 242. i`m to old for this 😆
  urmatorul meu ip va fi pe undeva prin mijlocul deltei.macar sa pot pescui daca alte bucurii n-am.
  sau poate in sudul frantzei.
  definitiv. 😆

  mircea

  09/07/2012 at 11:47 pm

  • mircea,
   vezi ca s-a interzis pescuitul in Delta,prin ordonanta de urgenta, am citit asta acum cateva zile in presa.
   nu e gluma.
   ai grija, ca te aresteaza astia.

   luminita

   10/07/2012 at 12:17 am

   • Eei…o data si o data trebuie ca sa mi se intample si mie asta 😆 prea le-am scapat si-n 89,si-n 90…
    ..
    no problemo,bine ca mi-ai zis Lumi 🙂 atunci ma indrept cherestul peste heti diametral opus
    Voi gasi io vreo balta si pe-acolo….

    mircea

    10/07/2012 at 3:04 am

 243. va las, ma duc la somn, sa dorm linistit, mi-am facut sperante degeaba. Insa nu ma las, si noaptea asta mai sper la un referendum cu necesitate de prezenta 50+1 din liste 🙂

  Cetatean

  09/07/2012 at 11:50 pm

  • noapte buna City 🙂

   mircea

   09/07/2012 at 11:52 pm

  • City : Cred ca decizia CCR va fi 50+1.

   frovol

   09/07/2012 at 11:53 pm

 244. perfect! nici nu mai conteaza ce se intampla la referendum, practic CCR a demonstrat ca nu e consecventa nici macar cu deciziile sale anterioare! Romania nu e stat de drept! Personal, ma intreb daca n-ar trebui sa iau acum o decizie f importanta: plec intr-o tara normala sau incerc sa contribui aici, atat cat pot, la schimbare. Daca n-as avea convingerea ca ne luptam cu morile de vant, nu mi-as mai pune problema astfel. 😦 Vad ca terasele sunt pline, noi, tinerii suntem mai interesati de campionatele de fotbal, olimpiada sau cel mult, ACTA.. cred ca avem doar ceea ce meritam, nimic mai mult!

  dmariuss

  09/07/2012 at 11:54 pm

 245. ostul sef al Autoritatii Nationale a Vamilor, Viorel Comanita, a fost retinut de procurorii anticoruptie, pentru 24 de ore, au declarat pentru Mediafax surse judiciare.
  http://anticoruptie.hotnews.ro/stiri-anticoruptie-12753189-fostul-sef-vamilor-viorel-comanita-retinut-dna.htm

  mar

  09/07/2012 at 11:55 pm

  • Si ce daca? Ce reprezinta asta ca sa fie asa o vitejie din partea DNA? Si asa DNA cred ca e prima pe lista pt. desfiintare.

   cedric

   10/07/2012 at 12:05 am

 246. Acum, cu Crinel la Cotroceni, e un moment bun pentru nişte arestări. De exemplu nişte făptuitori din dosarul deturnării corespondenţei oficiale cu UE, că e mai vechi… Să zicem un acar, Marga.

  Compo

  10/07/2012 at 12:00 am

 247. Si ce facem, oameni buni, daca referendumul e valid doar la 50%+1?
  – Stam acasa si speram sa nu mearga ei? Daca nu ne sincronizam bine si mai ies si de ai nostri? E favorabila o situatie cu 40% prezenta la vot, dar 80% din cei prezenti pro-demitere?
  – Mergem, ne mobilizam la vot si dam tot ce avem mai bun, pierdem 49-51, dar legitimam si validam referendumul.
  Eu unul nu vad iesirea din acest deadlock.

  Eduard

  10/07/2012 at 12:01 am

 248. Am o intrebare:

  Ce ii poate impiedica pe cei de la usl sa mai scoata o OUG care sa impiedice CCR sa cenzureze hotararile parlamentului, sa scoata o serie de hotarari neconstitutionale. Adica sa repete balciul pe care l-au facut.

  eugeni

  10/07/2012 at 12:01 am

  • Nimic. Pot face asta on-and-on. Dau OUG-ul, iau vreo doua-trei decizii, hop, vine Curtea caseaza OUG-ul, dar nu si efectele lui.
   Dar pericolul mare nu e de aici: Daca Avocatul Poporului isi pastreaza acest silenzio-stampa, Guvernul poate da, cel putin vacanta asta parlamentara, absolut ce decizii vrea muschiul lui Ponta de la degetul mic drept, ala pe care l-a tinut pe CTRL cand isi facea lucrarea.

   Eduard

   10/07/2012 at 12:04 am

 249. subway
  spui:
  CCR nu s-a pronuntat astazi asupra lui Blaga si Anastase din cauza ca la momentul depunerii contestatiilor,

  chestia asta trebuia CCR-ul sa judece abia miine,
  dar au schimbat azi dimineaata ordinea de zi si…………………au transat in favoarea USL.

  clar!!

  skorpion

  10/07/2012 at 12:07 am

 250. Da, e adevarat. Am cerut eliberarea din functie. Nu cred ca pot fi consilierul lui Crin Antonescu sper sa sunteti de acord. Ma intorc dupa 29 iulie.

  (SEBASTIAN LAZAROIU)

  deci scuze.

  skorpion

  10/07/2012 at 12:08 am

 251. Fratilor: Misive la UE si pe unde mai merge Ponta in care sa se explice chestiunile astea procedurale. Faptul ca pe fond nu s-a putut pronunta CCR, chestiunea cu publicarea in MoF, etc.
  Cred ca asta e urmatorul pas in afara de pregatirea de referendum!!!!!

  Moldoveanu

  10/07/2012 at 12:09 am

 252. Mihai D Popescu ‎…

  Dacă Băsescu „trece” de Referendum, USL fac alegeri anticipate şi apoi îl mai suspendă o dată… Domnia legii a încetat ieri în România.

  asta nu intelege multa lume…..

  skorpion

  10/07/2012 at 12:13 am

  • La astia-i pe dos: Cinta Si-altadata… cind pierd.

   leon

   10/07/2012 at 12:36 am

 253. Oameni buni , numai mi mi se pare ca toata treaba suna a:
  Cineva ma fura , anunt politia dar nu pot sa primesc banii inapoi pentru ca nu am anuntat ca sunt furat inainte. Iar hotul este om cinstit?

  eugeni

  10/07/2012 at 12:16 am

 254. E o vorba: inainte sa ne fie bine, trebuie sa ne fie rau. Poate ne e scris sa suferim patru luni pentru a iesi mai curati.
  Doamne ajuta. De maine il astept pe Base in campanie, in strada, la mitinguri. Atunci sa vedem cati ne strangem. Cred ca abia atunci vom vedea cati suntem.

  Eduard

  10/07/2012 at 12:20 am

  • Avem altceva de facut?

   Ar fi fost prea simplu. Am avut prea mare incredere. Ni s-a tras presul de sub picioare. Dupa doua-trei surprize din astea ai deschis ochii, stii cu cine ai de-a face si inveti din ce s-a intamplat.
   Evident ca fiecare va lucra pe doua planuri: 1. sa mute familia afara daca e inca in tara; 2. sa ajute cat mai poate.

   Da! Uneori trenul nu poate fi oprit printr-o forta egala si de semn contrar. Dar coroziunea sinelor, a podurilor, curentul electric? Intre timp se vor trezi mai multi. Acuma sunt sigur.

   Chinezul zice ca din mijlocul lui Yin se naste Yang.

   Astia, odata ce au obtinut puterea absoluta si poate si dupa ce au inchis gura tuturor, vor trebui sa presteze, sa dea, sa implineasca promisiuni (desi nu au promis nimic in afara de jos basescu). Trezirea va fi mai mare.

   Moldoveanu

   10/07/2012 at 12:28 am

  • @eduard
   sper din tot sufletul ca basescu sa cistige;mai mult cred ca CC va spune sa fie prezenti min 50 pct din ” liste” si decizia este ” 50+1″ din voturi/aia cu 50+1 din numarul total nu cred ca o vor accepta
   problema e alta domnule:
   cind ft&the economist iti anunta ca intr-o tara un pm este plagiator-hot- si ca asta in 5 zile prin” vrajitorii juridice” schimba o ordine stabilita,orice om cu bani in buzunar isi inchide fermoarele;
   poate basecu sa ramina presedinte 10 ani de acum incolo,raul a fost facut de astia!
   nimeni nu calculeaza cit am pierdut in cei 2 ani si 6 luni cit n-am fost membri eu,datorita …
   daca nu era plesu ministru de externe si constantinescu presedinte in 99 ( uitam de derapajele lui de dupa) si daca nu era afghanistanul nu era nimic;uitati-va la croatia: au economia peste noi,ba cred ca si institutiile sunt mult peste ale noastre si abia intra in eu la 1 iulie 2013

   intimplator

   10/07/2012 at 12:37 am

 255. Basescu trece de referendum, Antonescu va fi terminat politic iar Copy Paste va fi diferit justitiei.

  Sa va mai binedispun; Alexa la NasulTV a vazut cateva camioane incarcate cu perne ducandu-se la Cotroceni.

  frovol

  10/07/2012 at 12:26 am

 256. cita dreptate a avut maiorescu
  FORME FARA FOND

  @skorpion: nu e singura companie ;problema nu e usl sau pdl
  problema e ca ne-am intors in anii90:nu e lege,ba de fapt este lege” cum vrea muschii mei” sau legea ” faradelegii”
  daca va uitati pe un grafic al dinamicii investitiilor straine ,cam 75 pct -in intervalul 1991-2010,au fost facute intre 2005-2008
  din cele cca 25 pct intre 1991-2005,cam 75 pct-daca excludem petromidia” olandeza” a lui patriciu sunt din turcia,grecia,tari arabe si italia;de ce? astia au cultura coruptiei
  ca sa aveti un tablou complet: cele 20 miliarde de euro imprumutate n-au folosit la nimic!au fost luate pentru a construi ceva pe ele si acum se distruge tot!

  intimplator

  10/07/2012 at 12:27 am

 257. Am participat la protestul ghilimelelor de la Iasi, organizat in fiecare seara de Noua Republica. Nu din simpatie sau solidaritate pt dl. Neamtu, insa este singura miscare care a organizat un protest la Iasi.

  Dan

  10/07/2012 at 12:29 am

  • …nici protestele nu mai sunt ce erau odata….

   luminita

   10/07/2012 at 12:34 am

 258. @intimplator,
  la LEGE ma refer si eu!!!
  asta vreau eu in Ro si asta a incercat si TB sa impuna in ultimii ani si se pare ca deocamdata praful s-a ales…
  unii sint optmisti, altii realisti,
  viitorul Ro nu suna bine!
  (nu sint patetic, ci realist)

  skorpion

  10/07/2012 at 12:32 am

  • @skorpion,ok suntem de acord si -ca in bancul cu militianul si limbile straine-la ce ne foloseste
   cind 2/3 din tara vrea sa fie sluga ,asa sa fie,dar sa nu se mai plinga si sa nu mai dea vina pe turci sau pe rusi sau pe patapievici ca a spus ca nu avem coloana vertebrala;omul a spus adevarul si a spus-o si draghicescu cu 85-90 ani inaintea lui si au spus-o si calatorii straini prin tarile romane in evul mediu.si….
   romanul vrea calusari si miorita,nu vrea cultura;cind tu vii si spui in anul 2005 -2007 ca cenaclul flacara a fost un lucru bun,ce mai poti replica?ba ii mai faci si statuie unui criminal ca paunescu!

   intimplator

   10/07/2012 at 12:45 am

   • nu cred ca as mai putea sa adaug ceva….

    skorpion

    10/07/2012 at 12:53 am

    • @skorpion
     mai adaug eu ceva:
     cind merkel dupa ce a spus ce a spus azi,eu cred caacum se simte tradata de ce a spus ponta;nu ea ca persoana ci germania tradata de romania;germania a crezut-probabil -in ce a spus presedintele romaniei si vine pacaliciul si zice ” eu n-am treaba.eu sunt alta romanie”aici vorbim institutii
     asa ceva nu va ramine fara urmari ,si pina una alta,pentru urmatorii 10 ani cel putin germania face jocurile pe aici;tineti minte asta
     p.s eu unul nu sunt filogerman dar asta nu inseamna ca nu gindesc si nu realizez ce e germania azi si ca nu tin cont de asta!

     intimplator

     10/07/2012 at 1:05 am

     • si finalul: sa nu aud lamentarile romanilor ca germania ” ne-a dat pe mina-stim noi cui”
      la negocieri trebuie sa dai ceva ca sa primesti,si , fara nici o jena germania va da ceva de care vrea sa scape
      ne-am facut-o cu mina noastra,singuri si nesiliti de nimeni!

      intimplator

      10/07/2012 at 1:09 am

     • sper ca doamna Merkel realizeaza ca avem 2 Ro, dintr-una facind parte si un tip numit Traian Basescu, cu care doamna Merkel s-a inteles foarte bine!
      (nu ca sluga cum insinueaza haimanaua ponta, ci TB a realizat si el ca Ro ar fi o tara de viitor cu institutii de tipul celor din Germania, cu oameni ca cei de acolo…etc.).
      si sper ca totusi per ansamblu Ro sa nu aiba de suferit, dar asta n-o garantez absolut deloc.
      azi miine vom vedea repercursiuni, primele fiind fondurile europene.
      nu pot sa spun ca sint filo-ceva, dar am scoala germana la baza si cred ca pe linga altele si asta m-a marcat destul de puternic
      🙂

      skorpion

      10/07/2012 at 1:11 am

     • Nimeni nu baga in seama Curtea Constitutionala a Belarusului (daca, fireste, exista). Este posibil, daca nu chiar probabil, ca oficialitatile din Occident sa nu se lase impresionate de Sa traiti-ul CCR, si sa acuze mai departe puciul parlamentar.

      leon

      10/07/2012 at 1:54 am

 259. Eduard

  10/07/2012 at 12:39 am

  • O varianta mai mult sau mai putin inspirat adaptata:

   Vorbiti intr-una la TV,
   Mesaje doar de ura,
   Sperati ca noi nu existam
   Si o sa ne tinem gura.
   Prin internet ne-am adunat
   Am stins televizorul
   Parintii, fratii i-am chemat
   Ne vrem iar viitorul

   R:
   Mai bine haimana,
   Decit plagiator,
   Mai bine huligan,
   Decit impostor,
   Mai bine golan,
   Decit antenist,
   Mai bine mort,
   Decit comunist.

   Moldoveanu

   10/07/2012 at 12:45 am

   • Superb. Merita cantata in PV si promovata masiv pe internet. Eventual compusa inca o strofa.
    Suntem o mie de oameni care iesim in strada. Chiar nu reusim sa ne punem mintea la contributie sa ne transformam in 10.000? Inseamna ca nu reprezentam o opozitie veritabila.

    Eduard

    10/07/2012 at 12:52 am

    • Cred ca ar tb sa avem cel putin atata curaj ca dusmanii nostrii si ai democratiei. Tin sa-ti amintesc ca atat nazistii cat si comunistii erau la inceput o mana de oameni, care aveau o incredere imensa ca vor decide soarta lumii. Si de aia au si reusit sa atraga oamenii

     macgregornews

     10/07/2012 at 2:22 am

    • Incercarea completa era aici: http://faratv.blogspot.ro/2012/06/che-dottore.html
     Ar trebui gasit si cineva sa incerce sa o interpreteze, dupa ce sunt imbunatatite dintre versuri.

     Moldoveanu

     10/07/2012 at 10:36 am

 260. Noapte buna Romania, oriunde te-ai afla.

  Eduard

  10/07/2012 at 1:05 am

 261. ne-am facuto cu mina noastra, spui, @intimplator,
  dar nu eu, nu tu, nu cei de aici de pe blog…..
  ci o haita mica de vreo 256, apoi una si mai mica de vreo 9,
  sa vedem ce vor spune oile, vreo citeva milioane: vrem sau nu vrem TB.
  29 iulie!

  p.s.
  citisem de dimineata asta Categoric, da, raspunsese TB la intrebarea daca vom avea referendum.
  acel categoric, da la primele ore ale zilei de azi, pardon, ieri mi-a cam dat fiori pentru ca in sinea mea am sperat ca nu vom avea referendum….

  noapte buna,
  🙂

  skorpion

  10/07/2012 at 1:15 am

 262. nu pot sä dorm, cu gandul la intrarea romaniei in mana neo-comunistilor si
  mafiotzilor ..

  ce popor de lasi si inconstientzi romanii, altzii dacä ar fii väzut, cä tot oameni
  crescutzi de iliescu fac puci, ar fi iesit in stradä, dar stau ca soaricii in case.
  vä vetzi väita curand, nu mai poate urla nimeni cä din cauza lui Bäsescu.

  vai de romania,.

  theo- nona

  10/07/2012 at 2:53 am

 263. am intzeles cä blaga si anastase poate face ontestatzie, dupä ce e
  publicat in MO???? asa este????

  theo- nona

  10/07/2012 at 3:10 am

 264. Via fb – Mihnea Vasilache (Londra) :

  Cf Sebastian Lazaroiu (caveat emptor) dar consistent cu Laura Stefan:

  Sebastian Lăzăroiu zice așa:

  Din ce spune CCR se vede ca lovitura de stat a existat. Pentru că:

  cererile în legatură cu Blaga și Anastase sunt INADMISIBILE deoarece Guvernul nu a publicat în Monitorul Oficial hotărîrile de revocare decît după ce a intrat în vigoare OUG privind restrîngerea atribuțiilor CCR.
  care OUG este declarată neconstituțională de CCR abia azi
  pentru ca Avocatul Poporului pus de ei nu a contestat cînd trebuie OUG
  deci USL avea nevoie de acest OUG doar cît sa scape de Blaga și Anastase (să blocheze contestarea hotărîrilor).

  Ca să fie clar: Curtea Constituțională nu spune că hotărîrile de revocare ale președinților celor două Camere sînt constituționale ci că ele nu puteau fi atacat la Curtea Constituțională deoarece acest drept fusese luat printr-o Ordonanță de Urgență dată de Guvernul Ponta prin care se restrîngeau atribuțiile Curții și care astăzi a fost declarată neconstituțională de Curte.
  Este extrem de important, este vital să nu atacăm Curtea Constituțională, să nu slăbim credibilitatea și forța Curții Constituționale. Astăzi, Curtea Constituțională a decis că restrîngerea atribuțiilor sale de către Guvernul Ponta este neconstituțională și a constatat lovitura de forță dată de USL prin preluarea Monitorului Oficial și restrîngerea atribuțiilor Curții Constituționale. Prin preluarea Monitorului Oficial și publicarea arbitrară a normelor și restrîngerea atribuțiilor Curții Constituționale USL a făcut imposibilă contestarea deciziilor sale la Curtea Constituțională. Astfel, a restrîns atribuțiile instituțiilor statului.
  Concluzia 1

  Legea prin care hotărîrile Parlamentului pot fi contestate la Curtea Constituțională este în vigoare (OUG prin care era modificată fiind neconstituțională). Deci parlamentarii pot contesta la Curtea Constituțională hotărîrea de suspendare a Președintelui. Mai mult decît atît, am înțeles că pot contesta și hotărîrile de revocare ale lui Vasile Blaga și Roberta Anastase.
  Concluzia 2

  Săptămîna trecută am avut o tentativă de lovitură de stat prin care USL dorea preluarea totală a puterii, restrîngerea atribuțiilor prin care instituțiile vitale ale statului de drept, așa cum e Curtea Constituțională, ar fi putut controla și echilibra raportul dintre puterile statului și ar fi dat posibilitatea puterilor în stat să se controleze reciproc astfel încît una dintre ele să nu le înghită pe celelalte două și să ajungem în tiranie. Lovitură de stat dată de USL a reușit parțial și temporar.

  RR

  10/07/2012 at 3:22 am

  • Sorry … am omis o bucatica de mesaj:

   Buna dimineata!

   Si ziua de azi sigur e buna 🙂

   RR

   10/07/2012 at 3:23 am

 265. bunä dimineatza,

  dar una f.f.f. tristä.

  theo- nona

  10/07/2012 at 3:32 am

 266. ar trebuii explicatä excrocheria cu monitorul oficial,
  ca sä priceapä si sträinii escrocheria bolsevicilor.
  deci blaga si anastase, nu mai poate face nimic.

  theo- nona

  10/07/2012 at 3:34 am

 267. judecätorul ungur dela CCR- ca deobicei , un trädätor de neam si tzarä.

  theo- nona

  10/07/2012 at 3:37 am

 268. Salutare!
  Romanilor, nu fiti tristi, c-om scapa de comunisti! De fapt, nici n-au plecat, doar culoarea au schimbat.

  Creanga

  10/07/2012 at 4:26 am

 269. Buna dimineata
  Nu prea am putut dormi. Am tot intors situatia pe toate fetele, si revazut tot planul marsav in ansamblu.
  Concluzia noptii: decizia Curtii este una corecta, nu prea avem ce ii reprosa. Tot ce puteau face diferit este sa fi comasat toate sesizarile intr-una singura, si sa fi analizat puciul in intreg ansamblul lui, dar nu stiu daca exista ceva similar in jurisprudenta Curtii. Ramane ca noi si cancelariile occidentale sa nu slabim presiunea pe pucisti, si dupa cum a spus Sefu’: mergem la referendum.

  S-aveti o zi buna.

  Eduard

  10/07/2012 at 7:06 am

  • Buna dimineata Romaniei si romanilor! Nu va pierdeti cumpatul! Cred ca pucistii vor fi demascati.

   frovol

   10/07/2012 at 7:11 am

 270. Buna dimineata,
  Sfetnicu bun din noaptea asta – CA nu va putea face campanie electorala impotriva lui Basescu pentru referendum. Chiar daca n-au iesit motivarile, ce motive de inadmisibilitate exista in afara de lipsa competentei ccr de a se pronunta ? Grea misiune de a explica UE subtilitatile acestei situatii

  elablue

  10/07/2012 at 7:24 am

 271. scuze, competente retrase hoteste si neconstitutional – dupa cum ccr tocmai s-a pronuntat – prin jocul cu OUG si MO

  elablue

  10/07/2012 at 7:28 am

 272. buna dimineata/
  credite?dezvoltare?
  guvernul condus de hot are noroc pina la sf anului sa acopere deficitul ca i-a lasat bani in trezorerieguvernele boc&mru
  dupa aia….PAUZA
  va minca poporul ” antena3″ /sa vedem cit le tine de foame
  nu pot decit sa ma bucur anticipat cind la anul de Paste pensionarii s-ar putea sa nu primeasca pensiile iar bugetarii sa primeasca salariile in editii ale ” sintezei zilei”
  sper ca nu-si inchipuie cineva ca va sari ” europa” in ajutor din spirit de solidaritate
  nimic nu ramine neplatit pentru ce faci,indiferent de nivel
  sursa:capital
  Pentru cele 2,44 miliarde de lei împrumutate de Hidroelectrica, băncile care au acordat creditele va trebui să
  blocheze anul acesta provizioane de 100%, bani care nu vor mai putea fi folosiţi pentru finanţări. Intrarea în insolvenţă a companiei energetice creşte însă riscul asociat creditelor bancare şi la alte societăţi de stat cu probleme. Ca urmare, bancherii vor fi nevoiţi să constituie provizioane şi la acestea, chiar dacă într-o proporţie mai mică. Împreună cu Hidroelectrica, alte cinci companii de stat, dintre care una aflată deja în administrare specială (Oltchim), datorează băncilor peste 7 miliarde de lei. La un nivel minim de 10% al provizioanelor la cele neajunse încă în lichidare, totalul sumelor pe care băncile le vor bloca anul acesta depăşeşte 700 milioane de euro. Iar aceste cifre nu iau în calcul şi datoriile CFR SA sau ale Poştei Române, nedate încă publicităţii.

  p.s pe acelasi principiu ” statuat” de CC=fiecare face ce vrea,si bancile cu capital strain isi pot retrage capitalul,orice intelegere poate fi denuntata ca asa se practica in romania

  intimplator

  10/07/2012 at 7:49 am

 273. poate „drege” busuiocul cit vrea CC azi;poate ramine basescu presedinte la cotroceni dupa referendum;
  economic ,lovitura data ieri este DEVASTATOARE;se vor vedea urmarile in cel mult 12 luni

  intimplator

  10/07/2012 at 7:53 am

 274. Poate sa-mi raspunda cineva la intrebarea asta: Judecarea contestatiilor PDL privind revocarea presedintilor Camerelor era programata pentru marti. Daca inteleg corect, azi puteau judeca contestatia, daca sleahta publica hotaririle CCR de ieri in MO. N-a fost o facatura si o dovada de rea-credinta faptul ca au devansat cu o zi judecarea Contestatiilor, cind stiau exact ce decizie vor da pe cererile respective? Au declarat cererile inadmisibile, iar pucistii au putut sa zica prostimii si sa incerce sa prosteasca si Occidentul ca puciul lor a fost legal. De ce s-a grabit asa CCR? In general, nu puteau sa stabileasca in asa fel calendarul sedintelor de judecata in asa fel incit sa judece cererile in cauza cind se puteau pronunta pe ele? Multumesc

  leon

  10/07/2012 at 7:53 am

 275. ” decizia CCR face cit 10 lovituri ale USL”
  ponta
  mare dreptate are dar nu cum isi inchipuie el

  intimplator

  10/07/2012 at 8:02 am

  • Intr-adevar. Dar pana cand va ajunge sa-si dea seama de prostia facuta in zilele astea mai avem mult de indurat. Mare greseala a facut CCR prin deciziile de ieri.

   clemycali

   10/07/2012 at 8:23 am

 276. Buna dimineata tuturor.

  clemycali

  10/07/2012 at 8:22 am

  • Ziua buna la lumea buna. Ce tristete!

   blog de caine rau

   10/07/2012 at 8:40 am

   • Asa e. Nu-mi pare rau decat ca va trebui sa incepem din nou munca apostolica dusa intre 1990-1996 si ca putinele institutii reale ale statului de drept, asa firave cum sunt ele, vor fi retezate rapid de noul regim.

    clemycali

    10/07/2012 at 8:43 am

    • Asa este. Nu am reusit sa construim o societate civila de dreapta in anii in care am stat sub umbrela lui TBasescu, va trebui sa o reincepem de la zero pe furtuna si vreme rea

     lastnightmusic

     10/07/2012 at 8:57 am

     • Nu am reusit ptr ca ne-am pus mult sperantele in PDL si in TB personal. El a facut tot ce i-a stat in putinta, a si gresit iar PDL-ul s-a dovedit nu doar ca nu poate reformat dar nici macar nu a dorit cu adevarat sa-si asume reforma autentica a statului. Singurul lucru bun este ca oamenii care vor trece prin furtuna asta vor fi cel putin autentici si nu caractere de turnesol care sa se uduie din directia vantului.

      clemycali

      10/07/2012 at 9:07 am

      • Nu am reusit pentru ca am fost lenesi si delasatori si am lasat PDL sa ne faca treaba, iar PDL a lasat totul pe TBasescu.
       Daca aveam zilnic 100 de oameni timp de 6 luni protestind contra manipularii la A3 era alta situatia

       Daca aveam citeva manifestatii in sprijinul masurilor de austeritate Boc, Basescu era altceva
       Daca intelectualii lui Basescu nu se retrageau in turnul de fildes scirbiti de basescu si politica altfel era.
       As vrea sa stiu ce mari carti au scris Plesu, Liiceanu , si Cartarescu in anul care a trecut, sa le cumpar si sa favc pipi pe ele.

       lastnightmusic

       10/07/2012 at 9:16 am

 277. fyi

  Dragi prieteni,

  vă invităm marți, 10 iulie 2012, începând cu ora 18:00, la sediul Fundației Creștin-Democrate (str. Tolstoi 23 bis).

  Împreună, Partidul Noua Republică și Fundația Creștin-Democrată, vom semna un acord politic pentru apărarea Statului de drept. După semnarea acordului, la 18:45, vom porni pe jos spre Piața Victoriei.

  Teodor Baconschi Mihail Neamțu

  skorpion

  10/07/2012 at 8:40 am

  • Skorpi
   vezi reactiile la 5.26 pm si posibilitatea ca fiecare sa incerce un contact la staful lui TBaconski tel,mail plus taraboiul care ar putea apare in PV

   lastnightmusic

   10/07/2012 at 8:55 am

   • nu stiu la care reactie de la ora 5.26 pm te referi ca sint mai multe.
    ar fi culmea sa iasa si taraboi spre bucuria si rinjetul uslinoasei.

    acum nu mai este timpul de orgolii, place nu place MN sau MRU sau Blaga sau etc, este timpul ca oamenii care nu vor usl, sa se uneasca, dar tare teama mi-e ca o sa iasa o varza acra din toate astea.

    skorpion

    10/07/2012 at 9:01 am

    • Iar joci prost cartea skorpi

     Nu e normal ca noi sa avem tricouri si bannere cu statul de drept iar MN si alti citiva sa aiba tricouri si steaguri cu NouaRepublica. Am cerut doar ori sa protesteze cu noi dar cu bannere normale si nu de asi face singuri propaganda ori sa protesteze la 10 metri distanta. Nu ma derajeaza sa fiu luat drept NR , dar ma deranjeaza ca MNeamtu sa manipuleze demonstratiile iar la toamna sa am de ales intre Mihai Neamtu si Chucky Antonescu. Crede-ma ca sunt la fel amindoi.

     Orgoliul nostru ? ma faci sa rad. Dupa ce a profitat de CiineRau sa isi faca partid acum cu acelasi cinsim profita de CiineRau sa zica lumea la tv Neamtu a adunat 300 de oameni in piata Vict , din care 5-10 aveau steaguri si tricouri

     lastnightmusic

     10/07/2012 at 9:08 am

     • ai dreptate, nu m-am gindit ca va veni cu steaguri
      :mrgreen:
      stiu ce-i poate pielea lui MN,
      de cite ori a venit MN in PV, automat m-am indepartat din zona lui….si l-am lasat sa strige….

      oricum numarul celor din PV este din ce in ce mai mic.

      aseara, nu cred ca m-ai citit, MRU a fost agresat verbal de un timpit, ca ce cauta acolo….

      skorpion

      10/07/2012 at 9:19 am

      • Ba da , am citit,
       Aseara era dandanaua cu CCR oamenii au stat acasa. la tv.
       Acum daca se schimba calimera se schimba si protestele, si vor iesi si politicii ca nu au incotro

       lastnightmusic

       10/07/2012 at 9:24 am

       • nu cred, lnm,
        si duminica au stat acasa, nu? iar seara ne claxonau de zor masinile care se intorceau in Bucuresti dupa weekend, la fel si simbata si toata ultima saptamina.
        lasa ca stau prostii si mitingesc si in locul nostru…
        este trist ca in PV sint intre 0.01 -0.05% (maxim) din populatia Bucurestiului.

        skorpion

        10/07/2012 at 9:30 am

       • Skorpi, nu te asteptA sa fie mai multi decit e normal. Rev de la 1848 a fost pornita -zice T 🙂 – de o mina de oameni, E necesara persistenta si mediatizarea. :Locul ales e extrem de prost. Oricare era mai bun chiar si Piata Unirii. Manifestatia nu o faci pentru cei ce trec cu masina ci pentru presa, tv, cei 20% care fac 80%

        lastnightmusic

        10/07/2012 at 9:38 am

       • PU a fost adjudecata de uslinosi pentru O LUNA DE-ACUM INCOLO,

        skorpion

        10/07/2012 at 9:41 am

       • Piata Unirii ?

        lastnightmusic

        10/07/2012 at 10:06 am

 278. Salut, Salut;
  Il rog frumos pe Theophyle sa ma contacteze privat pt.a scurta conversatie.
  Multumesc!

  Sorin Fortiu

  10/07/2012 at 8:51 am

 279. Buna Dimineata,
  Postare noua!

  Theophyle

  10/07/2012 at 9:10 am

 280. Schimbarea va veni la referendum, acum sa vedem daca va fi mai buna sau vom ajunge si mai rau.

  Bianca

  10/07/2012 at 9:17 am


Comentariile sunt închise.